For mange kosmetiske prosedyrer er det nødvendig å gi forstørrede porer for å kunne rydde opp akkumulert støv og sekresjoner. For å gjøre dette kan du enten dampe ansiktet ditt hjemme ved hjelp av bad, eller ta til spesielle masker.

Når du skal dampe huden

Mange kosmetologer og dermatologer i en stemme hevder at det er viktig å dampe ansiktet ditt før ulike rensninger og som forebyggende tiltak for akne. Men få jenter vet at det er kontraindikasjoner for denne prosedyren. Den vanligste er tørr eller sensitiv hud. Damp har en tendens til å dehydrere på grunn av at det oppvarmer cellene til en tilstand der fukt avdampes fra dem.

Følgende er inflammatoriske prosesser i epidermis. Hvis de er forårsaket av infeksjoner eller virus, kan en skarp, økning i temperaturen bidra til rask spredning. Derfor oppstår spørsmålet, er det mulig å dampe ansiktet med akne. Hvis kviser er i formasjonstrinnet (smertefullt, betent), så nei. Dette kan forverre situasjonen. Men hvis de allerede har modnet (et hvitt hode dukket opp, eller de ble dannet under huden og stoppet med å skade), så ja, ellers vil de ikke kunne fjernes helt.

Indikasjoner for ansiktsdampning:

 1. Allergier til ulike skrubber og peeling. Ansiktsdampning fremmer mild rensing, hvor døde celler avtar uten noen mekanisk innvirkning;
 2. Forberedelse for mekanisk rengjøring. Selv om du bare trenger å klemme pimpleen, forvarmer den, kan du i stor grad legge til rette for denne prosessen. Etter at porene er åpne, vil alt smuss fra dem komme ut selv om du gjør minimal innsats;
 3. Tilstedeværelsen av akne, svarte flekker, forstørrede porer. Regelmessig damping (ikke mer enn 1 gang i uken) vil bidra til å glemme de ujevne hudfettene og fettete porene. I tillegg er det en av de vanligste folkemetodene for å bli kvitt akne;
 4. Forberedende prosess for harde peeling, masker og andre kosmetiske prosedyrer. Hvis porene er åpne, er de mye enklere å rengjøre med skrubbe og peeling - alle urenheter kan fjernes fra huden uten rengjøring.

Noen ganger blir damping brukt før barbering eller depilering. Denne tilnærmingen gir den beste effektiviteten av prosedyren og reduserer smerte under prosessen.

Hjemmet metoder

Å dampe ansiktets hud hjemme? trenger å få en spesiell maskin - dampmaskin. Selvfølgelig kan den byttes ut med en gryte eller en bolle, men så vil ikke økten være så praktisk.

Det er mange oppskrifter med urter og essensielle oljer. Velg avkok eller eter kan være noe problem og hudtype.

For et problem og fett ansikt er en oppskrift med kamille egnet: det hjelper ikke bare å dampe, men også å fjerne lokal betennelse. Per liter vann er tatt 1 kopp tørkede blomster eller halv frisk. Gresset er fylt med kokende vann (ikke kokt), og infunderes i noen minutter. En ytterligere prosess med ekstrahering av fordelaktige stoffer vil oppstå under prosedyren. Hvis du ikke har badstue-dampkoker, så vipp bare hodet over tanken og dekk med et håndkle på toppen. Dermed må du sitte i minst 10 minutter.

Etter at porene har åpnet, kan du gå på dem med et hardt håndkle. Dette er for øvrig den eldste metoden for å rense huden, eller du kan bruke et streptocid for å rense det. Vi må handle raskt - fordi de umiddelbart begynner å begrense seg. På samme tid må du huske at hvert renset hull forblir litt forstørret, og i fremtiden kan det fylle igjen med smuss eller fett. For å unngå dette umiddelbart etter rengjøring må du tørke huden med et isstykke.

Foto - Steaming ansikt med et håndkle

Fra akne, problematisk akne og andre mangler, er damping med tea tree olje eller eukalyptus utmerket. Det er vanskeligere å puste over en slik damp enn over et gress, men vurderinger hevder at dette alternativet er mer effektivt. Faktum er at oljer inneholder konsentrerte stoffer som bidrar til naturlig rengjøring og eliminering av toksiner. Per liter kokende vann må du ta 5 gram av den valgte oljen.

Det er også muligheter uten å bruke damp. Hjemme er det veldig enkelt å lage en dampmask for ansiktet. For eksempel er et leireverktøy veldig effektivt. Kaolin bør blandes med varmt vann, tilsett noen få dråper av din favorittolje til massen, om nødvendig havregryn eller fruktpuré. Blandingen påføres i et tett lag og alder for å kurere.

Her utfører leret flere funksjoner samtidig:

 • Det varmer opp huden. Det fremmer mild rensing og er ideell for normal og kombinert type epidermis;
 • Renser giftstoffer og døde celler;
 • Lindrer betennelse og forbedrer farge.

Nydelig unsoldering maske for moden hud er hentet fra kokte poteter. Det er nødvendig å vaske rotbeskjæringen og koker den til klar, så skrell og rist på en fin riper. Påfør varm puré til ansikt, nakke og dekollete. Du kan gå til det er kult. Etter at du kan utføre en mekanisk rengjøring eller peeling med salt, brus og streptocid.

Video: Ansiktsstøvtips

Profesjonelt dampende verktøy

Ikke alle er komfortable hjemme sitter på en bolle eller inhalator, noen ganger tilgi meg å kjøpe en spesiell dampende gel. Dette produktet har mange fordeler:

 • I de fleste tilfeller er de beriket med ulike vitaminkomplekser som bidrar til å forbedre epidermis;
 • Passer til tørr og sensitiv hud, ettersom de varmes opp uten dehydrering;
 • De hjelper til med å rense døde celler, sebum, støv.

Steaming ansikts acne

Å bruke en prosedyre som å dampe ansiktet av akne hjemme er ganske enkelt. Men er denne metoden effektiv i bekjempelse av akne? Dette spørsmålet kan bare besvares ved å finne ut de virkelige fordelene og ulempene med dampbad.

Hvorfor damp ansiktet ditt

Tidligere ble dampingen brukt ganske aktivt, det ble anbefalt av kosmetologer. Nå om denne prosedyren, er visningene kontroversielle, mange foretrekker pulveret fra akne. Det antas at dampet hud lett mister fuktighet og blir mer sårbar. Men likevel har denne prosedyren mange støttespillere, da det med tilstrekkelig søknad har et positivt resultat.

Vanligvis blir huden dampet før mekanisk rengjøring av ansiktet av akne og akne, det vil si bare å klemme dem ut. Som et resultat av bruk av dampbadet, åpner porene og blir mer synlige, huden blir løs og myk, noe som letter ytterligere tiltak for å fjerne akne.

Men det vil være mer hensiktsmessig å bruke en medisinsk maske eller en mild skrubbe etter dampbadet, da huden blir mer følsom overfor eventuelle effekter.

I seg selv er det ikke sannsynlig å dampe ansiktet på akne, fordi det ikke eliminerer årsaken til utseendet. Men det kan lindre tilstanden av forurenset hud i noen tid, og en kort damping (2-3 minutter) vil hjelpe huden i ansiktet for å få et sunt og friskt utseende, samt Mary Kays produkter for akne.

Hvordan lage ansikts acne dampende

For et dampbad må du hente en middels stor tank. Til stedet der dampingen skal utføres, er det nødvendig å bære alt du trenger på forhånd: et håndkle, servietter, lotion, bomullsputer, et speil. Naturligvis må du vaske hendene grundig. Kok vann, hell det inn i en beholder og kast litt luke der inne, eller slipp noen dråper av din favorittolje. Nå må du vente på at den varme dampen kommer av, fordi det er huden som tørker den. Når vannet har kjølt seg litt, kan du lene seg over koppen og dekke deg selv med et håndkle. Etter å ha satt i fem eller ti minutter, kan du begynne å rense huden - påfør en veldig mild skrubbe, fjern kviser og umiddelbart desinfiser dem.

Denne prosedyren kan ordnes en gang i uken. Men hvis huden har sterke foci av betennelse eller allergi, er det bedre å slutte å dampe, siden allerede irritert hud kan reagere negativt på dampens virkninger.

Steaming ansikt hjemme fra akne

Dampbad - en av de viktigste måtene på hudpleie. Og de kan brukes både uavhengig og som en foreløpig forberedelse av ansiktet før rengjøring av akne. I alle fall gir dampen ansiktet hjemme bare en magisk effekt, som huden vil være ekstremt takknemlig for. Tross alt bidrar denne prosedyren til en merkbar foryngelse av epidermis, cellefornyelse og mye mer.

Hvorfor gjør en slik prosedyre?

Til tross for at ansiktsdamping er en ganske populær prosedyre, vet ikke alle hvorfor det brukes. Tross alt, fra et formelt synspunkt, er det ingen bruk i behandlingen av ansiktet med damp. Eksperter sier imidlertid at denne typen arrangement er svært viktig og har flere verdifulle funksjoner i seg selv.

For eksempel, med et dampbad kan du utvide porene, på grunn av hvilket deres rensing blir så effektiv som mulig. Og det snakker ikke nødvendigvis om den såkalte mekaniske eller manuelle rengjøringen av huden. Som et resultat, vil selv en skrubbe, brukt etter damping og en rensemaske være nok for at integratene skal skaffe seg et sunnere utseende og farge.

Også dampende, for eksempel kamille, bidrar til desinfeksjon av integumentet, som er viktig i nærvær av forskjellige betennelser og irritasjoner på huden. Og det betyr at du ikke bør forsømme denne måten å ta vare på. Videre er det ekstremt enkelt å utføre og krever ingen spesielle finansielle investeringer. Bare husk at etter å ha dampet ansiktet på akne, bør du ikke søke på hudskrubbe. De kan skade henne. Bruk bare vått vev og lotion. De vil fjerne smuss som har kommet ut av porene. For et par - tre slike prosedyrer får samme effekt som forventet.

Hvordan stammer av huden?

Å dampe ansiktets hud kan gjøres med ulike metoder. For eksempel kan du bruke tradisjonelle oppskrifter når det er nok å sitte over en panne med kokte poteter. Imidlertid brukes i dag flere og flere spesielle enheter som gjør at de mest milde og ikke-traumatiske kan få den ønskede effekten.

Fordampningen kan påføres både på grunnlag av vanlig vann og bruken av forskjellige aktive ingredienser, noe som ytterligere beriker og forbedrer huden under prosedyren. For eksempel er det nok å legge til noen dråper sitron essensiell olje til vannet, slik at huden er mettet med C-vitamin energigivende og forfriskende. Det viktigste er å velge et slikt stoff riktig og for å sikre at en allergisk reaksjon på den ikke utvikles under prosedyren.

Som slike aktive ingredienser for damping av ansiktets hud, brukes en hel liste over preparater og midler. Dette er:

- Dekoksjoner av urter (kamille, celandine, tog og mange andre);
- propolis løsninger;
- mineralvann og mer.

Birkgrener er svært populære. Imidlertid blir de oftest brukt til å dampe huden fra akne i badekaret.

Ansiktsrensing

Hell varmt vann i koppen. Legg til gresset i enhver form som det er eller essensielle oljer. La hovedvarmen gå bort. Vent litt. Bøy over koppen, dekket med et håndkle. Sitt på damp i 2-5-7 minutter. Du vil føle hvordan huden blir mykere. Etter patting ansiktet med et serviett og tørk huden din med lotion.

For hver type hud for damping, er det bedre å legge til forskjellige urter til varmt vann.

• For eiere av normal hud, lavendel, rose eller rosmarin.

• For de som har fet hud, er det bedre å bruke timian, peppermynte eller sitron.

• For tørr hud, bruk geranium, rose, lime, kamille eller rosmarin.

Som et eksempel på prosedyren vil jeg sitere ansiktet med kamille. Kast blader og kamillefarge i kokende vann. Omtrent 1-2 spiseskjeer for hvert glass vann. Neste 10 minutter puster kamille damp. Hudens porer åpner, og bakteriene i dem vil dø og bli vasket ut under den mirakuløse effekten.

Dampende ansiktsdekorasjon av urter - hva er fordelen?

Urte-og urteinfusjoner har lenge vært ansett som mirakuløse og brukes stadig til å behandle et bredt spekter av sykdommer. Naturligvis blir deres helbredende kraft aktivt brukt til å fjerne huden fra ulike feil. Det er bare viktig at urten du har valgt å dampe ut ansiktet ditt, kjøpes på apotek eller utarbeides av deg personlig på et økologisk rent sted.

- aktive ingredienser trener dypt inn i huden, nærer det og fremmer raskere celleregenerering;
- Noen komponenter av urter har desinfiserende effekter, på grunn av hvilken huden er renset og helbreder mange ganger raskere;
- urter er billige og enkle å forberede, så du trenger ikke å bruke mye tid og krefter for å få huden i orden.

Skader på bruk av urter for damping

Naturligvis, når det gjelder fordelene med urteinfusjoner, er det umulig å ikke nevne sine ulemper. For eksempel bør det tas i betraktning at i nærvær av individuell intoleranse av urten kan forårsake en sterk allergisk reaksjon. Dette forverrer selvfølgelig bare tilstanden til huden. Derfor er det bedre å bruke dem med forsiktighet og å starte med en bestemt type, og bare bland dem som allerede er prøvd separat.

Honning dampende - hva er deres fordeler?

Honning anses tradisjonelt som en av de beste helbredende og antiinflammatoriske legemidlene. Derfor er det ganske naturlig og forståelig, hvorfor det også brukes til å dampe ansiktets hud. Det fukter integreringene, bidrar til deres ganske rask mykning, aktiverer metabolske prosesser, på grunn av dette oppstår regenerering mange ganger raskere.

Det eneste som bør vurderes er at honning skal brukes riktig og forsiktig, siden det vil bare miste sine fordelaktige egenskaper ved eksponering for høye temperaturer (over 40 grader).

Hva kan skade slike steamouts?

Det bør alltid være oppmerksomt på valg av verktøy for damping av huden. Til tross for at honning har fått berømmelse som et veldig nyttig produkt, kan det være ganske lumsk. I nærvær av intoleranse mot komponentene i legemidlet, kan det forårsake svært uønskede og jevne smertefulle reaksjoner.

Også behandling av huden med honning bør ikke bli båret bort av de som er diagnostisert med diabetes, fordi aktive komponenter, inkludert og glukose kommer inn i blodet og forårsaker svært ubehagelige konsekvenser.

Hva er bruken av bjørkgrener?

Birch kvistene har lenge vært ansett som et utmerket middel for å gjenopprette huden og rense den fra ulike feil. Derfor er infusjonen og avkokingen av dem mye brukt som en aktiv ingrediens for damping av huden. Og du kan insistere selv hjemme. Birkeblader er et unikt lagerhus med nyttige stoffer som noe flaterer huden, renser og har en generell tonisk effekt på den.

Hvilken skade fra bjørkfilialer kan være?

Det skal forstås at skadene fra bruken av bjørk buljonger for det meste ikke er særlig merkbar og langt fra manifestert i alle. Så, for eksempel, anses det at den eneste skaden er en reaksjon i nærvær av intoleranse mot legemidlet. I alle andre tilfeller, bjørk grener - et utmerket middel til å gjenopprette og behandle huden.

Hvordan forberede man seg på å dampe på huden?

For å utføre prosedyren med maksimal nytte og riktig, må du definitivt være godt forberedt på det. Og det er en rekke aktiviteter som er obligatoriske. For eksempel, først og fremst må du rense ansiktet grundig. På skitten hud sveve ikke verdt det. Fordi du bare trenger å vaske den med vanlig rengjøringsmiddel.

Ikke prøv å klemme noe på huden. Det er fare for infeksjon.

Pass på å overvåke dampens temperatur - det skal være behagelig (men selvfølgelig ikke kaldt). Dette er nødvendig for ikke å få alvorlige forbrenninger.

Hvordan bli kvitt akne?

Nå tilbyr mange nettsteder og til og med ivrig video bloggere å dampe ut huden for rensing. Husk hvordan bestemor eller mor lærte oss? Jeg viste en gang min søster. Ta et vaske av liten størrelse, hell kokende vann, tilsett urter eller essensielle oljer, og pust dampen ved å lukke med et håndkle. Jeg har fortsatt et sted en spesiell enhet for dette bevart, kalt "Daisy".

Denne metoden er så utdatert og har blitt utdatert at det er på tide å glemme det. Hvorfor?

1. Damp dehydrerer huden. Varm luft som kommer på huden, gjør faktisk vondt, drenerer huden. Det faktum at fordampningsdråper legger seg på huden, gjør ikke huden i det hele tatt fuktig.

2. En skarp temperaturfall kan forårsake rosacea i huden. Det er en stor risiko for at etter slike manipulasjoner vil du ha edderkopper, selv om de ikke eksisterte før.

3. Ikke desto mindre renser denne metoden faktisk ikke huden, det myker bare huden og åpner porene. Det er verdt å merke seg at etter å ha dampet, blir huden din følsom, og med stor sannsynlighet vil du forårsake skader når du blir knust, det vil si dype flekker som varer lenge.

4. For at porene skal rengjøres, og den dampende oljen i seg selv ikke vil strømme ut av porene, må du grave den ut derfra på forskjellige måter: å presse, pierce, suge, hvem er så mye? Alt dette er veldig skadelig, og du bør ikke gjøre det i det hele tatt!

5. Mange mennesker vet ikke hva det er mulig å begrense porene, og det er godt å begrense dem slik at de ikke blokkerer etterpå. Når du klemmer en pimple, vil en pore dannes etter et tomrom, som igjen vil fylle med sebum. Som et resultat, hver gang du gjør knusende porer, forstørrer du bare forstørrede porene.

Er det noen fordel?

Jeg tror ja, men bare hvis du skyter i badekaret, er det godt å sveve i det russiske badehuset, at du driver svetten fra strømmen, og deretter med skrubbe eller kostet gjennom kroppen, så vil porene dine rense seg uten en forelskelse.

Vær oppmerksom, dette er viktig! Hvis du har betennelser på huden, kan du ikke dampe ut huden, fordi i dette tilfellet betennelsen går dypt inn i huden, trenger du det? Du kan tjene etter arrene.

Hvordan dampe ansiktet for å fjerne åpen komedie

Dampbad er et viktig skritt i hudpleie. De mykner ansiktet perfekt, åpner porene og forenkler fjerningen av svarte flekker. Fra artikkelen vil du lære fordeler og ulemper med denne prosedyren, samt oppskrifter som vil gjøre damping mer nyttig og hyggelig.

Funksjoner og indikasjoner

Utseendet til svarte flekker og akne på nesen plager nesten alle jentene. Selv eiere av tørr hud er ikke forsikret mot dette. Kosmetologer anbefaler ikke å klemme ut komedoner, da dette kan skade huden. Reduser sannsynligheten for skade ved damping. Det myker huden og åpner porene.

I hvilke tilfeller vil prosedyren være til nytte for huden?

 1. Ulike typer komedier på nesen, inkludert svarte prikker.
 2. Den hyppige forekomsten av akne.
 3. Forstørrede og skitne porer på nesen.
 4. Bruk av tett kosmetikk og behovet for dypere rensing av huden.

Av disse grunner er damping inkludert i listen over obligatoriske prosedyrer som utføres i salongen, i omsorg for hud påvirket av komedoner og svarte prikker. Du kan enkelt holde den hjemme.

Kontra

Er det noen kontraindikasjoner for ansiktsdamp? Hovedkontraindikasjonen er kupperose. Hvis ansiktet ditt er utsatt for rødhet, og fartøyene er skjøre og nær hud, gi opp dampbad. I kampen mot akne vil du hjelpe andre midler, for eksempel masker. Du kan også prøve prosedyren for kald damping ved hjelp av spesielle geler.

I tillegg er dampprosedyrer forbudt i tilfelle forverring av eventuelle dermatologiske sykdommer og under sesongallergier. I løpet av denne perioden er huden spesielt følsom, så nye og intensive produkter er forbudt.

Prosedyrebeskrivelse

Etter å ha studert alle funksjonene i prosedyren og kontraindikasjoner, kan du fortsette til dampingen. Det kan gjøres på to måter. Den første er bruken av et elektrisk dampbad. Hjemme er den andre metoden mer kjent - bruk av en beholder med varm væske. Den andre metoden er ikke mindre effektiv enn den første.

Hvordan dampe huden hjemme?

 1. Hell vann i en liten gryte, legg den på ilden og kom med koking. For dampbad trenger ikke mye vann, i gjennomsnitt er det kun 2 briller som kreves.
 2. Forbered ansiktet. Fjern sminke og vask. Det er svært viktig at huden er helt ren under dampprosessen, og det er ingen kosmetikk, svette og støv på den. Vær spesielt oppmerksom på dette elementet. Prosedyren åpner porene, og smussene som blir tatt i dem kan forårsake alvorlig irritasjon.
 3. Tørk huden med et håndkle eller vent på at den tørker naturlig.
 4. Dekk bordet med håndklær og legg en pott med kokende vann på den. Hvis du ønsker, kan du hente vann inn i en annen beholder, for eksempel et glass eller en keramisk bolle. Dette gjelder spesielt for de som inkluderer damping i et kompleks med spabehandlinger. Husk at du ikke bør bruke plastrater.
 5. Nå må du berike vannet med nyttige stoffer - essensielle oljer og urter. Ikke bare vil dette virkelig tilfredsstille huden din, men det vil også bidra til å gjøre prosedyren til en ekte aromaterapi-økt. På slutten av artikkelen finner du flere oppskrifter som vil hjelpe deg å velge sammensetningen som er ideell for huden din.
 6. Drep håret ditt og dekke hodet med et håndkle slik at det faller på ansiktet ditt. Bøy over vannet og fest håndkleet slik at konsentrasjonen av damp er maksimal. Ikke buk for nært. Det vil være vanskelig for deg å puste og belastningen på huden blir for stor.
 7. Standard dampprosedyren varer 5-10 minutter. Alt avhenger av tykkelsen på huden din. Å dampe ut ansiktet i mer enn 10 minutter, er strengt ikke anbefalt. Langvarig kontakt med damp kan utløse ny akne og gjøre huden for følsom.
 8. Deretter kan du begynne å rense huden eller lage en rensemaske. For den beste effekten kan du alternere disse alternativene.

Hvis du bruker damping som en profylakse for akne på nesen, kan du gjøre uten disse elementene. Bare vask ansiktet med kaldt vann og påfør en lett fuktighetskrem.

rengjøring

Det er ikke vanskelig å rengjøre dampet hud hjemme. Vask hendene grundig med en desinfiserende såpe og begynn å rengjøre umiddelbart. Forsinkelse truer med å lukke porene, noe som vil betydelig komplisere oppgaven din og gjøre rengjøringen mer smertefull.

 • Vri fingrene med en steril bandasje.
 • Det er best å begynne å rengjøre fra de områdene i ansiktet der det er de fleste sorte prikker. Ofte er de kinn og nese. Trykk på begge sider av den svarte prikken og fjern den forsiktig.
 • Gjenta denne manipulasjonen så mange ganger som nødvendig.
 • Hvis de enkelte komedonene ikke er fjernet, la dem gå til neste prosedyre. Overtrykk kan alvorlig skade huden.
 • Behandle alle røde og betente områder med alkoholkrem eller salicylalkohol. For de neste 2 dagene, avstå fra å bruke kosmetikk og ikke gjør intensive ansiktsbehandlinger.

Du kan også bruke en skje Uno. Du kan kjøpe den i nettbutikker eller kosmetikk. Denne enheten er designet spesielt for ansiktsrensing. På den ene siden av skjeen er det et fremspring med hull, og på den andre - en skarp og tynn nål. Fremspring kan enkelt klemme de svarte punktene. Hvis du bestemmer deg for å bruke dette verktøyet, ikke glem å koker det på forhånd og behandle det med alkohol.

ansiktsmaske

Hvis antall komedoner er ubetydelig eller du er redd for å skade huden, bruk en mer mild måte - en maske. Det bør brukes i 15-20 minutter. Den beste rengjøringen er leirebaserte masker.

Hvordan lage en leiremaske?

 1. Legg 1,5-2 ss. leire i en keramisk eller glassskål. Ikke bruk metallredskaper, ettersom metallet og leire kommer inn i en kjemisk reaksjon.
 2. Løs opp leire med varmt vann i henhold til pakningsinstruksjonene. Vanligvis er 2-3 ss nok. væske. Du må oppnå en kremaktig konsistens.
 3. For å forbedre rensegenskapene til masken kan 1-2 ts legges til leirefortynningsvæsken. eple cider eddik.
 4. Påfør preparert leire på ansiktet med et tykt lag. Vær særlig oppmerksom på områder med svarte flekker, det vil si nesen og kinnene.
 5. Ikke tillat tørking av leire - det er veldig tørr hud. Spyl ansiktet ditt med vann hvert 3-5 minutt.
 6. Vask forsiktig masken med rikelig med vann, prøv å ikke strekke huden.
  I tillegg til leire kan du bruke en skrubbemaske basert på honning og havregryn. Bland dem i like store mengder og bruk på ansiktet. Skyll med massasjebevegelser etter 15 minutter. På grunn av at honning er et potensielt allergen, må du først gjøre en test for følsomhet.

Fullføring av prosedyren

Til tross for mange tips, bruk ikke slipemidler, det vil si scrubs og peels, umiddelbart etter å dampe huden. Dette kan føre til betennelse og øke antall akne.

Disse tipsene hjelper deg med å berolige huden etter et dampbad.

 1. Lukk porene ved å vaske med kaldt vann. Deretter gjelder tonic. Ideelt verktøy med heksehassel. Dette naturlige stoffet har en kraftig desinfeksjonsmiddel og porosuzhivayuschim-virkning. Hvis du ikke har tonic, kan du behandle huden din med en svak løsning av sitron- eller eplecidereddik (1 ts per 1 kopp vann).
 2. Dampen tørker huden, så prosedyren må fylles ut med fuktighet. Påfør ansiktet fuktighetskrem. Vel, hvis det er sammensatt av skarlagen.

oppskrifter

Prosedyren kan gjøres enda mer nyttig ved å legge til spesielle ingredienser i vannet. De mest populære tilsetningsstoffene er urter og essensielle oljer. Du kan kjøpe dem på ditt lokale apotek. Fordelene ved naturlige produkter er at de er helt trygge og gir en god aroma. Bare 2-3 dråper eteriske oljer vil være nok til å fylle rommet der du utfører prosedyren med en behagelig lukt.

Oppskrift nummer 1 for betent og irritert hud

Tilsett følgende urter og oljer til vannet:

 • klype (1/4 ts) tørket kamille;
 • 1 dråpe lavendel essensiell olje;
 • 1 dråpe sandeltre olje.

Denne sammensetningen vil roe ikke bare huden din, men også nervesystemet. Bruk den når du vil slappe av.

Oppskrift №2 med anti-effekt

Hvis du er bekymret for de første rynkene, bruk følgende blanding.

 • klype av shredded ginseng rot;
 • 1 dråpe cedarolje;
 • 1 dråpe oransje olje;
 • 1 dråpe citrongrasolje.

Oppskrift nummer 3 for fet hud

Desinfiser sårene igjen etter klemming av akne, hjelp te-treolje og sitronsaft. Legg til noen dråper i vannet for å få et naturlig desinfeksjonsmiddel.

Oppskrift nummer 4 for tørr og sensitiv hud

Dessverre er ikke tørr hud beskyttet mot det periodiske utseendet av akne. Hvis du trenger å rydde nesen din, må du prøve å gjøre prosedyren mer forsiktig med rose, geranium og limeolje. Legg 1 dråpe til vannet. Etter damping kan du enkelt fjerne alle komedoner.

Legg alltid olje og urter bare etter at du har fjernet vann fra varmen. Ellers vil deres aroma fordampe veldig raskt. Hvis du ikke har noen av de beskrevne ingrediensene, prøv å legge til vanlig te til vannet. Mynte, kamille og vanlig grønn te er spesielt egnet for damping. Sett noen teposer i en beholder med vann og fortsett med prosedyren.

Klar masker for damping av huden

For de som ikke ønsker å tilbringe tid på å forberede badet, ble masker for damping oppfunnet. De har en 2-i-1-handling: masken fordamper forsiktig ansiktet og fjerner samtidig det med sorte prikker. På grunn av at effekten av masken er forsynt med termiske effekter, er kontraindikasjonene til bruken akkurat det samme som under damping.

I tillegg til masker, er det oppvarming skrubber. Mange av dem er designet for daglig bruk og vil hjelpe dem som aktivt bekjemper akne og svarte flekker. De er også praktiske fordi de kan påføres lokalt (for eksempel bare på nesen eller haken).

Dermed er damping en enkel og effektiv måte å ta vare på huden din hjemme. Det bidrar til å fjerne svarte flekker og akne på nesen og andre problemområder i ansiktet. Med riktig bruk kan du gjøre ansiktet rent, strålende og rosenrøst.

Hvordan dampe ansiktet

En av de viktigste hemmelighetene i den utmerkede tilstanden til huden til mange stjerner er en vanlig ansiktsdampprosedyre. Det hjelper å bli kvitt akne, hudormer og døde celler. Å gjennomføre prosedyren på forskjellige måter og på forskjellige steder. For dette formålet kan du bruke spesielle enheter, og du kan og et vaskevann. I tillegg er nå tilgjengelige dampende geler og masker. Men første ting først.

Kjernen i dampprosedyren

Under damping åpnes porene, huden mykner, og det blir mye lettere å fjerne sminkerester, smuss, døde celler; i tillegg er toksiner avledet. Etter prosedyren er det mye lettere å fjerne akne og akne.

Prosessen i seg selv kan utføres ved hjelp av spesielle enheter, som vanligvis brukes i skjønnhetssalonger, men i butikkene finner du et hjemmealternativ. Økonomiklasseløsningen er dampende med vann og urter. Det er også dampende geler og masker som oppvarmes ved kontakt med vann. Forresten gir de ganske gode resultater. Men i dag tilbyr jeg deg noen tips om hvordan du skal utføre dampprosessen hjemme, slik at huden din blir sunn og vakker. Endringer du vil legge merke til etter noen få prosedyrer.

Før du begynner å dampe ut huden, må den være nøye forberedt.

  Vask hendene først.

For å vaske, bruk varmt eller kaldt vann.

Før prosedyren må huden skje. Damping bør utføres ikke mer enn 1 gang i uken, samt peeling. Faktum er at hyppig eksfoliering forstyrrer pH-balansen i huden og gjør den tørrere, og hyppig damping bryter opp de naturlige beskyttende funksjonene i huden, noe som kan føre til vekst av kviser og akne.

 • Etter prosedyren, skyll ansiktet med vann og tørk med lotion.

 • Hud dampende

  Metode 1. For prosedyren, vil du trenge: en kopp, et håndkle, varmt vann, urter eller essensielle oljer, ansiktslotion.

  Så, først og fremst, hell varmt vann i koppen og legg til tørt eller friskt gress, essensielle oljer. Vi gir hovedvarmen til å gå av. For å gjøre dette, vent i ca 2 minutter. Deretter bøyes over koppen og dekkes med et håndkle. Og så sitter vi i noen minutter. Du vil umiddelbart føle at huden din har blitt mykere og mer hydrert.

  Sitt som dette i noen minutter til dampen slutter å bevege seg. Deretter tørk ansiktet med lotion raskt for å fjerne det som har skjedd. Deretter kan du søke på en maske. Forresten, etter damping øker effektiviteten til masken betydelig.

  For hver type hud har sine egne anbefalinger som legger til varmt vann.

  • Hvis du har normal hud, legg deretter til en rose, rosmarin eller lavendel. Det spiller ingen rolle i hvilken form.
  • Hvis huden er fet, er du egnet sitron, peppermynte og timian.
  • Rosemary, kamille, lime, rose og geranium er egnet for tørr hud.

  Steaming er bra fordi den passer for alle typer ansikter og er et godt tillegg til akne.

  Metode 2. Ta en serviett, foretrukket laget av bomull. Dip det i varmt vann. Trykk og sett på ansiktet, pass på at serviet ikke er for varmt. La kjølig og gjenta 3-4 ganger. I vannet kan du også legge til et avkok av urter eller essensielle oljer.

  For de som ikke vil sitte 10 minutter over bollen, vil dampmasker være bra. På hyllene finnes for hver smak og lommebok. Dessuten er effekten av dem fantastisk. Flott for å ta med deg å hvile. Tross alt, en lignende maske på bare 3 minutter vil bringe huden i orden.

  I deres sammensetning kan bli funnet og sink, og agurk ekstrakt, og jordbær og krem. Generelt vil hver kvinne kunne velge hva hun liker.

  Forsiktig! Steaming er en god ting, selvfølgelig, men det er ikke alltid mulig å utføre det. Hvis det er betennelse eller abscess i ansiktet, er det bedre å nekte prosedyren, da situasjonen kan forverre. Hvis du blir irritert etter damping, kontakt da en hudlege eller nekter en lignende prosedyre, og prøv dampende masker, eller omvendt, damp på urter og essensielle oljer.
  Husk at skjønnheten i vår hud bare avhenger av hvor godt vi bryr oss om det.

  Slik damper ansiktet ditt fra akne og svarte flekker: Før skrubbe, for å rense porene, forynge

  Å dampe huden i hytta eller hjemme er en obligatorisk ansiktsbehandling. Det helbreder huden, renser epidermis av fettete plugger, rester av kosmetikk, akkumulert smuss.

  Fordelene med damping

  Ansiktsdamping hjemme er utført på forskjellige måter, men de skal alle være så forsiktig som mulig på huden.

  Kosmetologer skiller slike fordeler med denne prosedyren:

  • hudforurensning, overflødig fett kommer ut, som porene åpnes under påvirkning av fuktig varmluft;
  • blodsirkulasjonen er normalisert;
  • ansikt fuktet;
  • huden blir mer elastisk og glatt.

  Utførelsesregler

  Vask hendene grundig før du starter prosedyren.

  Deretter bør du utarbeide den nødvendige beholdningen:

  • en kopp;
  • håndkle;
  • en blanding av urter eller essensielle oljer;
  • varmt vann;
  • ansiktspleieprodukter etter prosedyren.

  Ansiktet til dampingen bør også utarbeides:

  • vask ansiktet med varmt eller kaldt vann;
  • utfør prosedyren for eksfolierende døde hudpartikler, for hvilke bruk et spesielt verktøy - en myk delikat skrubbe.

  Steaming av ansiktet utføres fortrinnsvis ikke mer enn en gang om 7 dager, så vel som peeling. Tiden der dampens innvirkning er fordelaktig varierer fra 3 til 10 minutter.

  Før du starter prosedyren, må du kontrollere ansiktet og sørge for at det ikke er kontraindikasjoner. Eventuelle skader på huden, forekomst av sår - et signal om at dampprosedyrene må overføres til de er helt helbredet.

  Også damping er kontraindisert for personer som har:

  • kardiovaskulære sykdommer;
  • astma;
  • hypertensjon;
  • edderkopper på ansiktet;
  • manifestasjoner av dermatose.

  Sammen med ansiktets damping er det umulig å kombinere andre termiske prosedyrer, da det er mulig å forårsake overoppheting av vevet, til og med en brenning i en mer alvorlig form. Hvis det er et ønske om å bruke produktet med nye komponenter, vil det være riktig å lage en allergisk reaksjonstest som påfører litt på albueforbindelsen. Du bør vente 2 timer, hvis det ikke er noen reaksjon - du kan trygt bruke verktøyet.

  Metoder til dampende hud

  Det er flere måter å dampe på huden:

  • tradisjonelle;
  • bruker saunainhalatoren;
  • bruker spesielle masker;
  • ved hjelp av komprimerer.

  Steam damping med urter

  Metoden anses som tradisjonell og brukes ikke bare til å dampe ansiktet, men også i kompleks behandling av bronkopulmonale sykdommer.

  På denne måten kan du ikke bare dampe ansiktet ditt, men også helbrede forkjølelse og bronkitt.

  Faser av prosedyren:

  • du må bringe vannet til koking (det er bedre å ta filtrert eller våren);
  • i varmt vann må du kaste en grønnsakssamling;
  • vent i 15 minutter for å gjøre blandingen reell (pass på å dekke bollen med lokket);
  • Skålen skal være glass, keramisk, men ikke metall, ellers kan du brenne ansiktet ditt under damping;
  • Etter 15 minutter tilsett den resulterende løsningen den valgte essensielle oljen;
  • løsningen for damping er klar - du må bøye seg over bollen, dekker hodet med et håndkle (du kan ikke bøye for lavt - luftveien vil være vanskelig å passere luft gjennom det);
  • Må holdes i denne stillingen i flere minutter mens damp strømmer;
  • så bør du raskt tørke ansiktet med en bomullspute fuktet med noe tonic;
  • damping kan fullføres med peeling eller maske;
  • Ved slutten av prosedyren bør du bruke en nærende krem ​​på ansiktet ditt.

  Effektive produkter for saunainhalator

  Ansiktsdamp hjemme med en inhalator sauna er et relativt nytt ord i prosedyrene.

  Regler for gjennomføring:

  • Å forberede ansiktet for prosedyren er ikke forskjellig fra den tradisjonelle;
  • i en spesiell beholder er det nødvendig å helle løsningen: det kan være både vanlig og mineralvann, et avkok av urter;
  • en badstue med væske fylt inn i den må være slått på og vente på at dampen skal gå;
  • så snart dampen har gått, kan du vippe ansiktet ditt i en spesiell form som kommer i et sett med en badstue;
  • Prosedyren kan fullføres om noen få minutter.
  • så ansiktet trenger omsorg i henhold til den klassiske ordningen: en lett peeling eller maske, en omsorgsfull krem.

  I inhalatoren for tanking kan du bruke forskjellige decoctions av urter.

  Tilsett 3-5 dråper essensiell olje til vann.

  Olje kan velge en, og du kan lage en blanding avhengig av ønsket effekt:

  • Basil - fjerner akne, gjør huden yngre, eliminerer tegn på tretthet og gir ansiktet skinn;
  • Bergamot - oppdaterer og renser ansiktets hud, strammer porene;
  • Ylang Ylang er et universelt middel og passer for alle hudtyper;
  • lavendel er også en allsidig olje som håndterer problem hud, kan påføres huden rundt øynene;
  • sitron - for de som har fet og kombinasjonshud, mot fet glans, hvite fregner og pigment flekker på ansiktet;
  • Melissa - bekjemper akne og en allergisk utslett, strammer porene, gir leppene raseri og glatthet.

  Masker med dampeffekt

  Å dampe ut masker er en fin måte for de som ikke vil kaste bort tid på en lang tradisjonell ansiktstampe.

  I applikasjon er alt ganske enkelt:

  • en tur til en kosmetisk butikk, hvor du skal velge en egnet dampende maske;
  • hvis det er tvil om valget er korrekt - kan du kontakte en spesialforretning for råd - det vil bidra til å bestemme;
  • det er nødvendig å nøye studere sammensetningen og velge den mest egnede;
  • videre - forberede ansiktet for damping
  • Påfør en maske på overflaten av ansiktet, unngå området rundt øynene;
  • vent fra 5 til 10 minutter, med mindre en annen gang er skrevet på pakken med en maske;
  • vask ansiktet med varmt rennende vann, hvorpå du kan få peeling. Hvis damping var ment som en separat prosedyre, bør du bruke en ansiktspleie krem.

  Å dampe ut masker kan tilberedes hjemme. Først må du bestemme valg av ingredienser.

  Her er noen oppskrifter:

  • på grunnlag av sink: 2 ss sink salve legg til 2 ts. hvit leire og fortykkelse av surkrem fortynnet agurk juice;
  • Honning - 3 ss. honningslip med 2 yolks og varm i et vannbad;
  • Havregryn - 2 ss. havregryn legger til 0,5 ts. brus, fortynnet med melk.

  Komprimerer for ansiktsdampning

  Ansiktsdampning er en annen flott prosedyre.

  Tilbring det slik:

  • ta en klut (bomull er best), sett den i varmt vann;
  • klem deretter servietten og legg på ansiktet, forsiktig, for ikke å brenne huden;
  • fjern det avkjølte servietten fra ansiktet, dukkert det i varmt vann igjen;
  • Gjenta prosedyren tre eller fire ganger.
  • På slutten av prosessen smør ansiktet med krem.

  Forberedt avkok av urter for dampende ansikt vil hjelpe med ulike problemer:

  • fra rynker vil hjelpe kamille, salvie, coltsfoot;
  • vil lindre pigmentering løvetann, persille;
  • for akne, calendula, aloe, streng, lavendel bør brukes;
  • tørr hud er mettet med timian, calendula og oregano.

  Komprimerer for ansiktsdampning:

  • for fet hud er en kombinasjon av sitron eller mynte med timian godt egnet;
  • For tørr hud kan du blande essensielle oljen av rose eller druer med kamille eller lindblomster;
  • for normal hud - avkok av en blanding av salvie og nesel eller lavendel.

  Den tilsatte rosmarinoljen vil forbedre effekten.

  Anti-aging behandlinger

  For de som ønsker å holde huden ung, bli kvitt de første rynkene, kan du prøve kosttilskudd i varmt vann:

  Urter kan brukes individuelt eller ved å kombinere dem. På 0,5 liter vann trenger du 100 ml konsentrert kjøttkraft. Midler vasker hver morgen.

  Eteriske oljer for damping

  Olje kan brukes i stedet for urter:

  Tilsett 100 dråper olje til 100 ml vann, bruk produktet som en lotion tre ganger om dagen.

  Oppskrifter for fet hud, rensende porene

  For å rense huden fra oljeaktig glans, forstørre og smal porene, kan du bruke oppskriften med sink salve:

  • til 2 ss. sink salve legg til 2 ts. hvit leire;
  • fortynn blandingen med agurk juice til tykk rømme;
  • Påfør ansiktet i 20 minutter, ikke mer;
  • vask av massen av termisk vann og bruk krem.

  Damping med dekoksler fra:

  For damping og hudrensing:

  1. 1 ts brusblanding med 1 ss. honning, legg til sitronsaft (5-10 dråper);
  2. blandingen oppvarmes i et vannbad;
  3. Påfør varme på ansiktet i 5-7 minutter;
  4. skyll med varmt vann og påfør ansiktsfløte.

  Hvis sebaceouskjertlene på ansiktet av en eller annen grunn jobber intensivt, er det nødvendig å huske noen "nei" regler:

  • Ikke overdrykk huden, to ganger om dagen bør brukes på ansiktet fuktighetskrem;
  • Ikke rør ansiktet slik at du ikke legger smuss på det i hendene;
  • Kosmetikk bør ikke misbrukes - på grunn av ønsket om å skjule hudfeil med kosmetikk, blir porer blokkert og inflammatoriske prosesser påbegynt.

  Midler for slik hud skal ha egenskapene:

  • antiseptisk, antiinflammatorisk: en kamille avkok vil hjelpe her, som vil forsiktig rense og myke huden, gi det glatt og elastisitet;
  • bakteriedrepende, regenererende, beroligende: salvie har dem;
  • Healing hud: en calendula vil takle det;
  • rensing, forbedrer metabolismen: en avkok av tricolor violet ekstrakt vil redde dagen.

  Hjemme, ved hjelp av disse sammensetningene av decoctions, kan du gradvis finne den mest passende for en bestemt type person for damping.

  Oppskrifter for tørr hud

  Tørr hud trenger også spesiell omsorg.

  Slik damping vil bidra til å fukte, rense og glatte rynker:

  • lage juice fra flere blader av plantain;
  • legg til det en mush av 3 jordbær;
  • Hell alle 2 ss. krem og hvilken som helst essensiell olje egnet for tørr hud (mynte, kamille, nese, tog);
  • Den resulterende blanding oppvarmes i et vannbad i 15 minutter;
  • Legg en varm masse på ansiktet;
  • dekk ansiktet med et dobbeltlag av gasbind og hold masken til den avkjøles helt;
  • etter avkjøling for å riste av rester av tørket masse og vask ansiktet med varmt vann;
  • Smør ansiktet ditt med krem.

  Den mest populære måten å ta vare på tørr hud er aloe vera.

  Fra midlene som er i hvert hus kan du bruke:

  • honning;
  • havremel;
  • gulrøtter;
  • et eple;
  • bringebær;
  • grønn te;
  • kefir og andre.

  Rosemary, linden, calendula, persille - ikke en komplett liste over medisinske urter for denne typen hud. Det er nyttig for tørr hud om morgenen for å ordne å gni isbiter fra decoctions av urter. Betingelsen for dette bør være lav hudfølsomhet.

  På slutten av dampingen kan du lage en ansiktsmaske:

  1. Mask av urter: ta 0,5 ts. kamille, jordbær, hypericum, hell et glass kokende vann over dem. Hold infusjonen dekket i 20 minutter. Deretter legger du til 1 ss. naturlig eplejuice, eggeplomme og 1 ts. honning. Påfør i ansiktet i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann.
  2. En maske med forfriskende effekt: hell kokende vann på 2 ss. Myntblader, kok i 3 minutter, la deretter avkjøles og spenne. Legg en varm masse på ansiktet i 15 minutter. Rengjør med våte bomullsputer.
  3. Fuktighetsgivende nærende maske: Bland i en homogen masse varm melk, gulrotjuice, hytteost og olivenolje (alle 1 spiseskje), sett på ansiktet i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann, gni med isterning. Denne masken har også en bleking effekt.

  Damping med kombinert hudtype

  Denne typen hud er preget av egenskaper når det er mange talgkjertler i T-sonen, og det er nesten ingen sebaceøse kinn. Det er iboende hovedsakelig for jenter og unge kvinner. Hvordan damp i dette tilfellet ansiktet?

  Den beste prosedyren er følgende:

  1. Lag en blanding av 1/2 sitron og 100 g tranebær. Begge ingrediensene kan hakkes.
  2. I en bolle med en blanding av sitron og tranebær, legg til 2 liter kokende vann.
  3. Smør lett huden på templene, øyelokkene og kinnene med en fettete krem.
  4. Dekk deg selv med et håndkle, bøy over dampen i 10-15 minutter.
  5. Utfør ytterligere renseprosedyrer.

  Hjemmelagde hudpleieprodukter er selvsagt gode. Men hvis du ikke har de riktige ingrediensene for hånden? Hvis det ikke er tid for deres søk, kokes kjøttkraft? Ferdige kosmetikk vil alltid komme for å hjelpe kvinnen.

  Deres valg er bredt og variert. De ledende produsentene av pleieprodukter, som respekterer seg selv og deres kunder, sikrer kvaliteten på sine produkter gjennom forskningslaboratorier og kliniske forsøk, noe som sikrer sikkerhet og effektivitet.

  Klar-laget kosmetikk med dampende effekt

  En kort oversikt over ferdige dampmasker:

  1. Garnier: Garnier Skin Active Paring Facial Mask. Profesjonell hjelp hjemme. Slipende partikler av vulkansk rock som er dens del, slett helt fjerne svarte punkter. Naturlig leire gir tørking av utslett, fjerning av betennelse. Det er laget for å ta vare på fet hud. Masken er laget for engangsbruk.
  2. Aloe Vera Hydro Gel av Pleyana. Sammensetningen inneholder en komponent av aloe vera, som, i tillegg til fuktighet, fjerner også kåte deler av huden. Allantoin bidrar til å bekjempe akne, da det dreper skadelige bakterier. Gelen er flott for bruk i den kalde årstiden. Urteekstrakter styrker huden og lindrer den fra flaking.

  Hydrogel med Aloe Vera PLEYANA

 • Echoice Aloevera beroligende gel. En annen decoupler i form av en gel. Dens fordel er fiksering og bevaring av fuktighet i de dype lagene i epidermis, noe som fører til en varig effekt etter påføring. Vegetabilske komponenter av aloe vera, mynte, grapefrukt, kamille, hvit morbær, malurt og andre øker hudtone, lindrer betennelse, regenerere dens integrasjoner, nærer med vitaminer.
  1. Lioele Blackhead Clear Massasje Warming Gel åpner porene og bekjemper svarte flekker. Den består av honning, misteltein, svart sukkerpulver. Gelen åpner effektivt porene, løsner det øverste lag av huden. Dette er en god prosedyre hvis det er kontraindisert at ansiktsstråling er varmt.
  2. Alpika - Gel for kald hud dampende. Kløver, papaya, ananas, akacia, geranium og ulike vegetabilske oljer som gjør det til å fukte og berolige huden, forberede den på ytterligere prosedyrer. Sebum er maksimalt oppløst, porene åpne.

  Ansiktsdamping med disse midlene kan utføres både i salonger og hjemme.

  Skjønnhetstips

  Før du begynner ansiktspleie, må du forstå hvilken type hud det er. Prosedyrer bør begynne med en grundig rensing av ansiktet fra sminke. Alle gjenstander som brukes i ansiktsdamping bør også være rene.

  Hjemme er den optimale frekvensen av ansiktsdamping en gang i uken. Det er kontraindikasjoner for damping. Dette er en kul metode.

  Prosedyren for dampende ansikt hjemme er et godt alternativ til å gå til salongen. Det viktigste er å ta vare på deg selv alltid. Bare med konstant omsorg for ansiktet ditt, vil resultatet lykkes, gi et godt humør. Det må huskes at et vakkert, rent ansikt også er resultatet av en sunn livsstil.

  Ansikts stjele video

  Rengjør porene og svarte flekker med damping:

  Hvordan dampe huden før skrubbe eller maske:

  Flere Artikler Om Typer Acne