Forekomsten av herpes på leppen er kjent for mange, men langt fra alle vet hva herpes er i den intime sonen og hvorfor det oppstår. Faktisk har sykdommen blitt utbredt blant den moderne befolkningen. Det tilhører den venereologiske gruppen.

Men vær ikke redd: herpes på et intimt sted i en kvinne eller en mann betyr ikke noe farlig. Fra den ikke dør, svikt ikke er observert, ikke sykdommen ikke føre til infertilitet i funksjon av indre organer.

Det eneste som kan senke en person er ubehagelige følelser, ubehag, ikke bare fysisk, men også sosialt. For å beskytte deg mot sykdommen, bør du ikke forsømme forebyggende tiltak.

årsaker til

Hvorfor vises herpes i det intime området og hva er det? Både en forkjølelse i ansiktet og kjønnsherpes på kjønnsorganene forårsaker Herpes simplex-viruset, som er av to typer. HSV type 2-virus er ansvarlig for infeksjoner i kjønnsområdet hos menn og kvinner. Og det er ekstremt smittsomt.

Det er flere mulige måter å smitte på:

 1. Seksuell samleie (inkludert ukonvensjonelle) er virkelig den viktigste årsaken til herpes virusinfeksjon.
 2. Husholdningsvei ved bruk av vanlige hygieneprodukter (såpe, håndkle, etc.).
 3. Perinatal - Evnen til å infisere et barn under passasjen gjennom fødselskanalen, hvis moren lider av en virussykdom i den aktive fasen.
 4. Mindre vanlig er inokulasjonsveien av infeksjon, som oppstår på grunn av den vanlige uforsiktigheten og uforsiktigheten. Dette betyr overføring av infeksjon fra et område av lokalisering til kjønnsorganene.

Hyppigheten av tilbakefall avhenger ikke bare av typen virus, men også på tilstanden til immunsystemet. Med et sterkt redusert nivå av kroppsresistens, kan tilbakefall gjentas hver 1-2 måneder. I relativt sunne mennesker forverres kjønnsherpes hvert 2-3 år eller mindre.

symptomer

Symptomer på herpes i det intime området av kvinner og menn under alvorlig stress, vitaminmangel, ulike smittsomme sykdommer og forkjølelser manifesterer seg. Inkubasjonsperioden kan vare fra 1 til 10 dager. Etterpå er det rødhet, hevelse, kløe, brennende på intime steder.

Så, de første tegn på kjønnsherpes er:

 • smerte, hevelse i lesjonen;
 • temperaturøkning;
 • generell ulempe;
 • muskelverk.

Etter flere dager forekommer det spesifikke utbrudd i kjønnsområdet - små vesikler fylt med gjennomsiktig ekssudat. Utseendet på herpesutbrudd ledsages av alvorlig smerte, og hindrer pasienten i å lede en vanlig livsstil.

Etter noen tid, miste elementer på det intime stedet, noe som bidrar til dannelsen av omfattende erosive ulcerative områder. Denne typen er den mest smittsomme. Åpne sår er også mer utsatt for infeksjon av bakterier eller sopp, i hvilket tilfelle deres helbredende tid øker.

Disse formasjonene på kjønnsorganene forårsaker en svært dårlig tilstand av helse. De er ikke bare smertefulle, men også kompliserer daglig pleie og hygiene av intime steder. Hvis de er i nærheten av urinrøret, kan det være ubehag ved urinering. Etter litt tid tørker bobler opp og sår dannes på dette stedet. Hvis de ikke løsnes, vil de helbrede og falle av og etterlate spor.

Hvordan ser herpes ut i den intime sonen, vi tilbyr å se bildet.

Genital herpes hos kvinner

Symptomer på herpes i det intime området av kvinner er vanligvis mer uttalt. Synlige symptomer på generell ulempe, utseendet på utslett ledsages av alvorlig ødem og tyngde. Kvinner har oftere kløe.

Under samleie kan blødning virke, de blir mye mer smertefulle. I tillegg til herpes vulva kan vaginal slimhinnen, livmorhalsen, urinrøret, lårene og rumpene påvirkes.

Genital herpes hos menn

Hos herrer er herpes vanligvis lokalisert på penis og den indre overflaten av forhuden (noen ganger på skrotum i perineum). På bakgrunn av forverring av den generelle tilstanden (i stedet for nederlag) vises smerte og andre ubehagelige opplevelser.

Når herpes forekommer i urinrøret, er det tegn på urinrør - ubehag i urinrøret og dysuri.

diagnostikk

For å diagnostisere herpes på et intimt sted, kan du analysere innholdet av sår eller blærer. Væske eller åpent sårinnhold når såing kan indikere tilstedeværelse av et virus.

Tester for kjønnsherpes er gjort når det er mistanke om en primær infeksjon, eller når symptomer blir funnet hos gravide kvinner. Det mest nøyaktige resultatet gjør det mulig å oppnå PCR (polymerasekjedereaksjon). Siden det er sykdommer som ligner på genital herpes med manifestasjoner (sår og erosjon på kjønnsorganene), bør ikke selvmedisinering være involvert.

Hvordan behandle herpes i det intime området

Det må huskes at en komplett kur for herpes i et intimt, eller noe annet sted er umulig. Viruset forblir i kroppen for alltid. Likevel vil et velvalgt behandlingsregime bidra til å eliminere de ubehagelige symptomene på sykdommen, fremskynde gjenoppretting av hud og slimhinner i intime steder og redusere hyppigheten av tilbakefall.

Vanligvis foreskriver de antivirale legemidler og salver basert på acyklovir eller mer moderne midler som Famvir eller Valtrex, salver Zovirax eller Acyclovir, og immunstimulerende midler Imudon og Interferon. Det er også kombinert, for eksempel "Izoprinozin". Det er både antiviralt og immunostimulerende.

Det er svært viktig å konsultere en spesialist i tide og begynne behandling i den første fasen av herpesinfeksjon. Dermed er det ofte mulig å unngå ubehagelig utslett, dannelse av skorper og utvikling av komplikasjoner. For lindring av kløe og smerte forårsaket av utseendet av bobler fylt med væske, foreskrevet smertestillende midler og antihistaminer.

Husk at feil behandling hjemme fører til en komplikasjon av situasjonen. Herpes kan påvirke alle store områder, infisere andre organer og forårsake stor helsehelse. Denne sykdommen er spesielt farlig for gravide, da ikke bare en kvinne kan lide, men også et barn i henne.

forebygging

Det viktigste forebyggende tiltaket er tilstedeværelsen av en bevist partner og avvisning av promiskuøst sex. Når du kontakter deg, må du bruke barrierebeskyttelse (kondomer).

Dette tiltaket vil bidra til å redusere infeksjonsrisikoen, men vil ikke kunne eliminere det helt, siden viruset kan spre og infisere huden i baken, lysken, lårene. Selv om samleie ble beskyttet, anbefales det å behandle lyskenet med antiseptiske løsninger (for eksempel Miramistin).

Hvordan behandle herpes i det intime området av kvinner, symptomer og bilder av utslett

Herpes er en virussykdom forårsaket av et herpes simplex-virus. Det påvirker slimhinner og hud, forårsaker irritasjon, kløe og andre ubehagelige symptomer. I noen tilfeller er symptomene på herpes fraværende: en person kan ikke mistenke at han er bærer av viruset og er farlig for andre.

Infeksjonen påvirker ofte overflaten på leppene, men noen ganger oppstår sykdommen på mer følsomme steder - på kjønnsorganene. I dette tilfellet er pasienten diagnostisert med kjønnsherpes.

Hvordan kan du bli smittet?

Årsaker til sykdommen:

 • ubeskyttet sex med en smittet partner;
 • oralsex med en person som har herpetic bobler på lepper eller ansikt;
 • selvinfeksjon med normal herpes hvis personlig hygiene ikke følges.

Behandling kan kjøre viruset dypt inn i kroppen, men noen faktorer forårsaker en forverring. Årsaker til gjentakelse:

 • hyppige forkjølelser og problemer med immunitet
 • stress,
 • mangel på ernæring;
 • overarbeid og utmattelse;
 • diabetes mellitus;
 • alkohol eller kaffe misbruk.

Også, denne typen herpes kan overføres til et barn under arbeid fra en syk mor, hvis sykdommen er i et aktivt stadium.

symptomer

Et karakteristisk tegn på utseende av herpes i det intime området (se bildet) er utslett i form av små bobler fylt med væske. De er i stand til å sprekke (dermed spre seg utslaget til sunne områder). Etter infeksjon oppstår symptomer etter 21 dager. De primære tegnene er rødhet, betennelse, brenning, hevelse og kløe. Mulig og smerte med rezami ved urinering. Forløpere av lesjoner på dag 7 er feber og generell irritabilitet.

Hos kvinner er symptomene på kjønnsherpes mer uttalt enn hos menn. De første tegnene etter infeksjon:

 • svakhet;
 • temperatur;
 • hovne lymfeknuter;
 • felles smerter.

Etter denne boblen blir det merket vesikler på baken, vulva, skjeden, perineum og hofter. I løpet av denne perioden oppstår huden i kjønnsorganene rødme, puffiness. Da brøt boblene seg og forlot sår, hvor helbredelsen tar opptil tre uker. Under samleie er blodig utslipp mulig. Deretter er det problemer med vannlating. Sykdommen utvikler seg intensivt over 10 dager og kan vare opptil en måned.

Hva ser herpes ut på et intimt sted, foto

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos kvinner.

Samtidige sykdommer

Ofte vises herpes i det intime området mot bakgrunnen av andre smittsomme sykdommer som overføres under samleie:

Derfor er det nødvendig før utnevnelsen av behandling for å undersøke pasienten godt, helbredende eksisterende infeksjoner.

effekter

Med utilstrekkelig eller sen behandling kan patologi føre til alvorlige konsekvenser, blant annet:

 • vedvarende endringer i immunsystemet, reduserer kroppens forsvar;
 • ømhet i underlivet, som kan strekke seg til lysken, endetarmen;
 • nevrotiske patologier;
 • forstyrrelser i det perifere nervesystemet.

På bakgrunn av akutt herpesinfeksjon hos kvinner, oppstår følgende komplikasjoner:

 • vaginal tørrhet, utvikling av dysbiose;
 • utseende av blødende sprekker gjennom hvilke patogener lett trenger inn;
 • sekundær infeksjon med virus og bakterier;
 • utseendet av vorter.

Herpesvirus kombinert med humant papillomavirus øker risikoen for kreft med 7 ganger! Av denne grunn er det viktig å begynne behandling av kjønnsherpes fra det øyeblikket de første symptomene på sykdommen oppstår.

diagnostikk

I utgangspunktet er diagnosen basert på det kliniske bildet. Men i tilfelle usikkerhet er hjelpen til laboratorietester tatt opp.

Folk smittet med genital herpes tar materialer for ulike analyser:

 • viruskulturbestemmelse;
 • polymerasekjedereaksjon for å bestemme det genetiske materialet til viruset;
 • tester utføres ved bruk av antistoffer mot genital herpesvirus for å bekrefte forekomsten av sykdommen.

En lege eller en laboratoriearbeider, for å bestemme, tar en prøve fra utslett, noen ganger pasientens blod, for å bekrefte immunresponsen mot tilstedeværelsen av kjønnsherpes. For å identifisere antistoffer, er et middel for undersøkelse tatt fra lesjoner, slim, urin, tårevæske, sjelden blir det også spinalvæske.

Behandling av herpes i det intime området

Gitt sykdommens virale opprinnelse, og herpes simplex virus type 2 (HSV-2) provoserer det, bør behandlingsregimet for herpes i den intime sone utgjøres av antivirale medisiner. Spesielle preparater kan ikke ødelegge patogenet fordi den tilhører de DNA-inneholdende stammer og lever i det menneskelige nervesystemet permanent.

I denne forbindelse er hovedmålene med terapi:

 • undertrykkelse av virusaktivitet.
 • eliminering av eksterne tegn på sykdommen.
 • forebygging av tilbakefall.
 • immunforsterkning.

Antivirale legemidler

Antivirale stoffer varierer i sammensetning og aktive ingredienser, derfor bør en kompetent spesialist velge en agent for behandling av genital herpes.

 1. Famciclovir (Famvir) er et veldig kraftig verktøy som kan takle de virusstammene som ikke er egnet til behandling med acyklovir. Men disse stoffene er toksiske og har mange bivirkninger, så de bør tas i henhold til anbefalingene fra legen. Ved behandling av kjønnsherpes er standard daglig dose tre tabletter (250 mg hver). Legemidlet anbefales å ta i løpet av uken. Hvis behandlingen starter sent, er en enkeltdose på 6 tabletter tillatt, eller denne dosen kan deles inn i to doser.
 2. Acyklovir fra herpes (analoger Zoviraks, Vivoks). Antivirale legemidler som viser høy effekt mot herpes simplex-virus. Den aktive ingrediensen er acyklovir. Doseringsregimet og doseringen av medisiner bestemmes av den behandlende legen, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, det generelle bildet av sykdommen og pasientens tilstand. Ved behandling av genital herpes anbefales det å begynne å ta acyclovir tabletter etter at de første advarselssymbolene er kommet fram og fortsett behandlingen i 5-7 dager. Vanligvis er opptil 5 tabletter per dag (daglig dose på 800-1000 mg) foreskrevet. I immunforsvarlige tilstander kan legen doble dosen.
 3. Valaciklovir (Valtrex). Dette er et moderne stoff basert på acyklovir-derivat. Den aktive ingrediensen - valacciclovir, har den høyeste aktiviteten mot herpesviruset og absorberes mye bedre av kroppen. Ta stoffet skal være to ganger daglig, 500 mg om gangen. For å oppnå en stabil terapeutisk effekt er 5 dager med behandling nok.

For behandling av lesjoner, vil legen foreskrive antivirale legemidler i form av en salve eller gel. Deres bruk lar deg lindre smertefulle symptomer, eliminere betennelse, hevelse og kløe. Ved behandling av kjønnsherpes brukes følgende medisiner:

 1. Levomekol. Dette er et utmerket middel for mildere former for kjønns sykdom. Eliminer brennende, lind kløe i 40 minutter. Ingredienser: levometicin, metyluracil, makrogol, polyetylenoksyd. Påføringsmetode: Påfør utslett med et tynt lag 3 ganger om dagen. Den har en feit tekstur. For kvinner å søke, bløt en gaze serviett med salve. Plasser på kjønnsleppene eller på steder av utslett. Topp slitasje undertøy. Kontraindikasjoner: følsomhet overfor komponenter. Graviditetstiden og fôring hos kvinner. Barns alder opp til 1 år.
 2. Herpferon (salve). Det kombinerte legemidlet, som inkluderer interferon, den antivirale komponenten acyklovir og bedøvelsen lidokain, effektivt eliminere smerte. Bruk av salve kan redusere ubehagelige symptomer i den akutte fasen av genital herpes. I mildere infeksjonsformer kan legemidlet foreskrives som monoterapi og brukes i 5-6 dager.
 3. Panavir. Dette middelet bidrar til å kurere betennelse i kjønnsorganene i begynnelsen av sykdommen. Fremmer produksjon av interferon av kroppen. Ingredienser: Natttekstrakt, vann, glyserol, lantannitrat, etanol, natriumhydroksid, makrogol. Hvordan brukes: bruk på leppene eller i det intime området. Påfør et tynt lag på det berørte herpesområdet. En dag fra 3 til 5 ganger. Kontraindikasjoner: stoffet tolereres lett, derfor har ingen kontraindikasjoner. Anbefales ikke for personer med overfølsomhet over for salvets komponenter. Allergiske reaksjoner kan forekomme.

I tillegg, i behandlingen av genital herpes, viser salver Zovirax og Acyclovir god effekt. De bør brukes 4 til 6 ganger daglig, behandling av utslett hver 4. time.

Immunmodulatorisk terapi

En annen fase av kompleks behandling er implementeringen av immunmodulerende terapi som er rettet mot å styrke kroppens forsvar. For dette formålet er interferonpreparater foreskrevet (Viferon, Genferon), samt interferoninduktorer (Amixin, Cycloferon), som har antiviral effekt og bidrar til produksjon av interferon i kroppen.

En god effekt er bruk av vitaminterapi, spesielt reseptbelagte kalsium, sink, vitaminer i gruppe B, C, E. For å redusere hyppigheten av tilbakefall kan pasienten foreskrives subkutan behandling av immunoglobuliner. Denne behandlingsregimen bidrar til å gjenopprette kroppens forsvar og lede dem til å bekjempe en virusinfeksjon.

Folkemidlene

Herpes i et intimt sted behandles med populære oppskrifter i kombinasjon med medisiner. Det er nødvendig å koordinere den valgte behandlingen med en spesialist.

 1. Komprimerer med arnica. En avkok av arnica blomsterstand er tilberedt fra 12 g gress og 400 ml vann. Midler krever i tillegg to timer, fuktet med biter av naturlig stoff og pålegger på betente steder.
 2. Denne oppskriften er for kvinner. Veldig nyttige stearinlys laget av bivoks, med tilsetning av aloe, Kalanchoe. Gjør dem hjemme er ikke vanskelig. Planter knuses, vitaminer blir tilsatt i ampuller B1 eller B12, fylt med smeltet voks og grundig blandet. Det resulterende produktet legges ut på et stykke bandasje og et lite stearinlys dannes. Sett inn i den analpassasje eller i skjeden. Avhengig av organene som utslaget har dannet: bak perineum eller på labia, er det nødvendig å bruke det spesielt for hvert sted.
 3. Infusjon av birke knopper. Legemidlet er tilberedt av 25 g råvarer og 1 kopp 70% alkohol. I mørket insisteres det i 2 uker, deretter filtreres og brukes til å gni herpes vesikler.
 4. For å styrke immunforsvaret er det en effektiv folkemetode. Fra epler og løk må du få juice. Andelene er tatt 1/1. Væsken fortynnes med gresskarjuice og forbrukes 3 ganger om dagen i en spiseskje. Disse matvarene inneholder vitaminer som har en positiv effekt på immunsystemet.

Den enkleste og mest rimelige oppskriften hjemme er aloe juice. Plantens blad er vasket, kuttet og påført infeksjonsfokus. Hvis utslett på kjønnsleppene. Du kan hogge aloe i mush, applicere på det berørte området, og fikse med et bandasje, sett på undertøy på toppen. Komprimerer endring i 1-3 timer.

Egenskaper ved behandling av gravide kvinner

Den største faren for herpesviruset er for gravide, det kan forårsake alvorlige uregelmessigheter i ferd med svangerskap, provosere utseendet av avvik og deformiteter hos det ufødte barnet. Derfor, i akutt form, spesielt hvis det er den primære infeksjonen, må du starte behandlingen så snart som mulig. Under graviditeten er det nyanser i løpet av behandlingen.

Acyklovir og dets analoger brukes kun i unntakstilfeller på grunn av mulig skade for den gravide kvinnen og fosteret. Følgende legemidler brukes med forsiktighet:

Den akutte fasen umiddelbart før fødsel. Mens fosteret er inne i livmoren, er infeksjon usannsynlig. De fleste nyfødte blir smittet nettopp under fødsel, passerer gjennom fødselskanalen eller berører mors kjønnsorganer. Derfor, hvis eksacerbasjonen, faller tilbakefallet på den estimerte fødselsperioden, foreslås en keisersnitt.

forebygging

For å forhindre at sykdommen oppstår etter terapeutisk behandling, er det nødvendig å følge profylaktiske normer:

 • bruk prevensjonsmidler
 • overvåke hygiene i det intime området;
 • gjennomgå forebyggende undersøkelser med en spesialist
 • eliminere muligheten for samleie i nærvær av lesjoner på kjønnsorganene;
 • opprettholde en sunn livsstil, spis fullt ut;
 • styrke immunforsvaret;
 • Under forverringssesongen kan immunmodulerende suppositorier benyttes.

Ingen enkelt type selv den mest effektive behandlingen kan helt eliminere viruset fra kroppen, og derfor er det viktig å nøye observere forebyggende tiltak, ikke å ha sex før 18 år og unngå ubeskyttede handlinger.

Herpes i det intime området hos kvinner og menn: hva er symptomene og måtene for overføring, hvordan å behandle viruset

Blant seksuelt overførte sykdommer er herpes i den intime sonen rangert som nummer 2 i utbredelsen. Bærere av sykdommen er oftere menn, men kvinner er mer utsatt for forekomsten av manifestasjoner av herpetic viral infeksjon.

Manifestasjoner av herpes forekommer som følge av en nedgang i kroppens beskyttende funksjoner. Hyppige tilbakefall reduserer immunitet og fører til utvikling av andre farlige patologier.

Hva er herpes

Kviser av herpes, som vises på intime steder, forårsaker det samme viruset som utslett på leppene. Forskere oppdaget 7 typer herpes, som vises i det intime området, refererer til det andre, og kjent for mange på leppene - til 1.. Herpesviruset forårsaker også kyllingepoks hos barn og helvedesild hos voksne (dette er type 4). De gjenværende medlemmene av familien er mindre kjent. Det er en oppfatning at et type 1-virus kan mutere til et virus av den andre: å få innholdet i pustulene fra leppene forårsaker infeksjon av slimete genitalier.

Legene refererer til viruset av den andre typen til veneriske sykdommer. Sykdommen overføres seksuelt under tradisjonelt samleie, så vel som under oral, analsex. Legene mener at seksuell frigjøring har forårsaket raskere spredning av sykdommen. For å infisere, er det nok å berøre et smittet papulat (si på leppen) til slimhinner i kjønnsorganene til en annen person.

Det er flere måter å overføre sykdommen på:

 • gjennom forurensede gjenstander (sengetøy, håndklær, sengetøy);
 • fra mor til barn under fødsel;
 • gjennom skitne hender fra nasolabialfold til kjønnsorganene (selvinfeksjon).

Forskere har ennå ikke laget et legemiddel som vil ødelegge viruset i menneskekroppen. Herpes i det intime området kan bli slukket, eksacerbasjonen kan fjernes, kviser vil forsvinne, sårene tørker opp, skorpene vil forsvinne, men de vil ikke kunne overvinne det til slutten. Relapses oppstår ved neste reduksjon i immunitet.

Årsakene til forverrelser og manifestasjoner (forekomsten av sykdommen for første gang) er:

 • stressende situasjoner;
 • eksacerbasjoner av psykosomatiske sykdommer;
 • forkjølelse;
 • fysisk belastning.

For kjønnsherpes er en inkubasjonsperiode på 3-10 dager karakteristisk. Ved fullføring kan manifestasjon av symptomer ikke forekomme, men pasienten vil være en bærer av viruset, og med nedsatt immunitet vil det være karakteristiske tegn.

Blant de ubehagelige konsekvensene av infeksjon: En reduksjon i kroppens beskyttende funksjoner med hvert tilbakefall, virusets penetrasjon i urinorganene, forekomsten av infertilitet hos kvinner.

Hva ser herpes ut på intime steder?

Det er primære herpes, som oppsto for første gang, og gjentakende (kviser vises med jevne mellomrom).

Prosessen med herpes kan deles inn i flere faser:

 1. Infeksjon under ubeskyttet samleie eller på annen måte.
 2. Inkubasjonsperiode.
 3. Symptomatisk manifestasjon: forekomsten av generell svakhet, tretthet, irritabilitet, noen ganger litt økt kroppstemperatur. Disse manifestasjonene er lik alle andre manifestasjoner av en virusinfeksjon, ofte tilskrives forkjølelse.
 4. De første symptomene på herpes dukker opp på slimhinnen, det er rødhet, alvorlig smerte og kløe samtidig.
 5. På rødhetsstedet i 2-3 dager vises små smertefulle bobler fylt med klart eller gulaktig væskeinnhold.
 6. Papules brister på den fjerde dagen, i deres sted er det gråtende sår, som ikke holder seg i live i lang tid. Rødhet og nye bobler dukker opp ved siden av dem, oppstår selvinfeksjon. Lesjonens område øker på grunn av huden på perineum, innsiden av lårene, og infeksjonen utvikler seg dypt inn i kroppen.
 7. På den sjette og syvende dagen blir sårene dekket med gule skorster, som tørker opp og faller av. Ca. 10-14 dagers eksacerbasjon forsvinner.

Lignende manifestasjoner har flere karsykdommer. Det er ikke nødvendig å foreta en diagnose selv, det krever en appell til en venereolog, gynekolog, urolog eller dermatolog.

Hos kvinner

Hvis kjønnsherpes forekommer hos en kvinne, vil symptomene bli mer uttalt. Vesentlig smerte er følt, stor og liten labia svulmer sterkt. Herpes i det intime området hos kvinner strekker seg til vulvaen, og beveger deretter langs urinkanalen og forårsaker uretritt. Fremme av kjønnsorganene i de vanskeligste tilfellene fører til infeksjon av livmorhalsen og uterus selv, utviklingen av infertilitet. Smertefull utslett vil være på innsiden av lårene, i perineum, rundt anus.

Kvinner er mer utsatt for infeksjon, da de har et større utvendig område av slimhinnene, en bredere urinvei. De opplever alvorlig smerte, tilbakefall forekommer oftere.

Med forverring av herpes i intime områder av kvinner under samleie, kan blod bli frigjort fra kjønnsorganet. Hvis urinrøret er infisert, vises pus i urinen.

Hos menn

Når symptomer oppstår hos menn, opptrer den første rødhet og utslett på penis og kjøttets indre overflate. Spred deretter (sjeldent) på pungen, perineum, på innsiden av lårene. Puffiness er ikke typisk.

De er mindre karakteristiske for infeksjon i urinrøret - uretritt, der det er en diffus forandring i urinen, blant de mulige konsekvensene - prostatitt.

Hvordan behandle herpes i det intime området

Før du begynner behandling av utslett på et intimt sted i en kvinne eller en mann, utfør laboratorietester for å klargjøre diagnosen.

Blant metodene som brukes er:

 • Enzymbundet immunosorbentanalyse (ELISA) kan påvise tilstedeværelsen av antistoffer mot herpes i kroppen.
 • Polymerasekjedereaksjon (PCR) gjør det mulig å oppdage spor av viralt DNA i pasientens blod.
 • Kulturell metode ved såing på kulturmedier lar deg isolere viruset.

Etter diagnosen behandles herpes i det intime området hjemme.

Totalt brukes tre behandlingsretninger:

 • tar antivirale tabletter oralt;
 • behandling av berørte områder;
 • stimulere ditt eget immunsystem.

Effektive piller

Ved behandling av herpes er Acyclovir oftest brukt, dets fulle analoger er Vivorax, Zovirax. Legemidlet virker på DNA-nivået av viruset og forstyrrer dets syntese, som stopper reproduksjon. Det finnes narkotika fra andre og tredje generasjon, men i sin effektivitet overskrider de ikke Acyclovir.

Ved primær genital herpes er foreskrevet oral administrering 400 mg opptil 5 ganger daglig (daglig dose 800-1000 mg). Legemidlet er fullstendig 1 tablett med jevne mellomrom med en nattpause på 8 timer. Varigheten av behandlingen er fra 5 til 7 dager. I alvorlige tilfeller kan legen fortsette kurset.

I tilfelle av tilbakefall (på tidspunktet for rødhet og smerte i kjønnsorganene) anbefales det å ta fem ganger daglig i 4 dager.

For pasienter med immunsviktstilstander øker dosen.

For gravide kvinner er bruk av stoffet bare mulig etter å ha konsultert en lege.

Blant andre effektive stoffer Famvir (famciclovir), et andre generasjons legemiddel, har en uttalt effekt på resistent (resistent) mot acyklovir-stammer av genital herpes. Bruk det bare på resept. Legemidlet er giftig og har en betydelig mengde bivirkninger. Den anbefalte dosen er 250 mg 3 ganger daglig i 7 dager.

En annen effektiv tredje generasjons herpesmedisin i intime innstillinger er Valtrex (Valocyclovir). Fordelen med stoffet er at det tas på 500 mg bare en gang daglig, du må drikke 5 dager. Legemidlet har imidlertid et betydelig antall kontraindikasjoner, før bruk er det nødvendig å gjøre seg kjent med bruksanvisningen.

Salver og kremer

Lokale rettsmidler for herpes og intime steder er salver og kremer. Deres bruk bør være svært forsiktig, da kontakt med slimhinner forårsaker en brennende følelse.

Blant de mest kjente lokale stoffene: Krem Acyclovir (5%), Krem Zovirax (5%), samt Salve Alpizarin, Mitroplex.

Gerpferon salve har en god effekt, den inneholder 3 komponenter: interferon, som styrker den menneskelige immuniteten, acyclovir, som bekjemper viruset og lidokain - det lindrer smerte. Med mindre utslett, bruk i første fase av resistente former et lokalt stoff for behandling uten piller.

immunstimulerende

Blant de viktige komponentene i behandlingen er å styrke kroppens forsvar.

For denne bruken:

 • interferonpreparater (Genferon, Viferon);
 • interferoninduktorer, som bidrar til å forbedre sin egen immunitet (cykloferon, amiksin);
 • urte tinkturer (eleutherococcus, ginseng, echinacea).

I perioden med forverring anbefales det å forlate samleie for å unngå å smitte partneren.

Det er viktig i nærvær av en herpesinfeksjon i kroppen et balansert kosthold, en sunn og livlig livsstil. Disse aktivitetene vil styrke personens egne forsvar, hjelpe immunforsvaret med å bekjempe manifestasjoner av kjønnsherpes, og tilbakefall vil være ekstremt sjeldne.

Symptomer og behandling av herpes på intime steder

Du er velkommen til å snakke om denne sykdommen, selv om mange lider av det. For sent dette problemet - herpes, som påvirker de intime områdene av både kvinner og menn.

Hvordan forstå det syk med herpes, er det vanskelig å kurere ham og hvor farlig er denne sykdommen?

årsaker til

Hvor kommer herpes fra? Den "skyldige" av en ubehagelig infeksjon i det intime området er anerkjent som det såkalte HSV-herpes simplex-viruset.

Inntrengt i kroppen, akkumulerer HSV i nerveganglia (neuralnoder). Hvis den menneskelige immunitet er normal, blokkerer antistoffene infeksjonen. Deretter er dets kliniske manifestasjoner fraværende.

Men for å aktivere viruset, hjelper det noen negative faktorer. Legene kaller disse årsakene til utslett og kløe - karakteristiske manifestasjoner av herpes:

 • beriberi;
 • stressende stater;
 • endring av klimasone;
 • temperaturfall (overoppheting og overkjøling);
 • forkjølelse;
 • utilstrekkelig personlig hygiene.

Mer enn 90% av jordens innbyggere i dag er bærere av viruset. Og mange vet ikke engang om det. Når du kommer inn i kroppen, bosetter HSV det for alltid.

Det er ikke mulig å gjenopprette fra sykdommen. Fra tid til annen vil han manifestere seg som et tilbakefall.

Det er flere måter å smitte på med genital herpes:

 1. Sex, inkludert oral og anal.
 2. Fra en smittet mor er fosteret smittet gjennom moderkaken eller under arbeidet.
 3. Luftbårne dråper - på denne måten kommer viruset ofte inn i barnets kropp hvis de voksne i familien har klart uttrykt manifestasjoner av sykdommen.
 4. Husholdningsvei - du kan komme gjennom husholdningsprodukter, hygiene, klær.
 5. Selvinfeksjon - hvis du berører herpes på leppene, med uvaskede hender og så på kjønnsorganene.

Symptomer på sykdommen hos kvinner

Ifølge statistikken er kvinner mer sannsynlig å lide av herpes intime sone. Og manifestasjonene av sykdommen er mer uttalt.

Hva er symptomene på sykdommen:

 • De første tegnene etter infeksjon er generell svakhet, feber, vondt ledd, forstørrede lymfeknuter;
 • så vises rødhet i kjønnsområdet, kvinnen er forstyrret av utslett i form av bobler med væske. Disse vesiklene brister, lange helbredende sår dannes. Det er viktig å ikke forveksle manifestasjonen av infeksjon med irritasjon etter barbering;
 • I den intime sonen er det en brennende følelse og alvorlig kløe, hevelse oppstår. Utslett forekommer på slimhinnene i skjeden, i analområdet (herpes på baken kan leses her), skam, på innsiden av lårene;
 • med samleie er det blodig utslipp;
 • smerter under urinering er mulig.

Ofte manifesterer herpes seg selv før menstruasjon, når hormonelle forandringer forekommer i kroppen. For mer informasjon om herpes på labia, les i denne artikkelen.

Symptomer, behandling, foto helvetesild hos mennesker presenteres i dette materialet.

Skilt på menn

Mannlig herpes vises mer lokalt enn kvinner, noe som påvirker et mindre område - glanspenis og undersiden av forhuden. Noen ganger påvirker det berørte området skrot og perineum. Mer om herpes på penisens hode hos menn, skrev vi her.

Tegn på sykdommen opptrer gradvis:

 1. I utgangspunktet er den generelle ulempen forstyrret - kroppssmerter, feber, problemer med mage-tarmkanalen, lymfeknuter forstørres i lysken.
 2. En uke etter infeksjon er det rødhet i kjønnsområdet, en brennende følelse og kløe.
 3. Etter det dannes bobler, fylt med serøs substans. På den tredje dagen briste de seg og ble til sår, som først blir våte eller fester, og etter hvert tørker de opp og blir dekket med en skorpe.
 4. Mens inkubasjonsperioden varer, kan samleie være smertefullt.

Når genital herpes kommer tilbake, ser vesikler oftere ut i områder som allerede er berørt.

Om de viktigste symptomene på kjønnsherpes vil også utfylle følgende video:

Hva ser herpes ut på intime steder (bilde)

Skjemaer og stadier av sykdommen

Sykdommen er primær og tilbakevendende. Infeksjon på primærstadiet er preget av et akutt kurs med en uttalt symptomatologi (i de fleste tilfeller).

Rikelig utslett av vesikler fylt med ekssudat, som gir ubehag og smerte.

Kvinner blir ofte forstyrret av utslipp - de er rikelige, men det er ingen spesiell lukt.

Når den latente fasen av sykdommen begynner, tror mange pasienter at utvinningen har kommet. Faktisk har herpes blitt tilbakevendende i naturen, som kan ha 3 former:

 • typisk - med karakteristiske manifestasjoner av sykdommen i form av kløe, ødem, rødhet og utslett på slimhinner;
 • atypisk - manifestert av inflammatoriske prosesser av de indre kjønnsorganene, som er forårsaket av virkningen av herpes simplex-viruset. Eksterne manifestasjoner er ikke uttalt;
 • asymptomatisk - det er ingen symptomer som er karakteristiske for herpes, det er det vanskeligste å diagnostisere denne skjemaet.

Sykdommen har tre stadier av utvikling:

 1. Det er en lesjon av de ytre kjønnsorganene.
 2. Prosessen påvirker livmorhalsen og skjeden hos kvinner, hos menn - urinrøret.
 3. Sykdommen sprer seg til de indre organene - vedleggene, livmoren, blæren og prostata.

Den første fasen av herpes fortsetter i flere uker. Da migrerer viruset til nervesystemet, der det er i passiv tilstand.

I nærvær av provokerende faktorer oppstår et tilbakefall. Et nytt utbrudd er ikke så skarpt og lenge som den primære episoden av herpes.

Det kan være flere slike utbrudd i løpet av året. Formen av strømmen er roligere.

diagnostikk

Det første trinnet i diagnosen herpes er undersøkelsen av kjønnsorganene, anus, bunnene, lårene og lymfeknutene til pasienten.

Hos kvinner kontrollerer gynekologen de vaginale veggene og livmorhalsen. Når et utslett oppdages, tas innholdet med et skrap for analyse. Hos menn kan ta skrap fra anus, urinrør og svelg.

Hvis symptomene på kjønnsherpes ikke er tydelig uttrykt, vil laboratorietester bidra til å bekrefte diagnosen:

 • ELISA-enzymimmunoassay for beskyttende antistoffer mot viruset. Lar deg identifisere typen virus som forårsaket herpes;
 • PCR-polymerasekjedereaksjon. Med hjelp i biologiske væsker (slim, blod) oppdager de tilstedeværelsen av herpesvirus DNA;
 • kultur metode - innholdet i boblene eller utslett sitte ned på et spesielt forberedt miljø. Undersøkelse av prosessene som skjer, gjør en konklusjon om tilstedeværelsen av viruset.

Behandling av herpes i det intime området hjemme

Behandling av herpes hjemme bør begynne med opphør av seksuell kontakt. Det er i den akutte scenen, når utslett vises, blir sykdommen overført til partneren med nesten hundre prosent sannsynlighet.

Behandlingsregime foreskrevet av legen, kan det inkludere:

 1. Antiviral terapi.
 2. Bruk av lokale produkter (kremer, salver, kremer).
 3. Mottak av midler for å styrke immuniteten.
 4. Tradisjonelle behandlingsmetoder som et tillegg til tradisjonelle medisinske prosedyrer.

Et fullt behandlingsforløp, som starter med behandling av akutt stadium, kan ta om lag 3 måneder. Hvis du følger alle anbefalingene fra legen, kan du forsikre deg om at viruset "faller i dvale" og tilbakefall vil være sjeldent.

Liste over folkemessige rettsmidler

Med hjelp av tradisjonell medisin oppskrifter styrker immunforsvaret og kroppens evne til å motstå infeksjon. For å gjøre dette kan du ta:

 • infusjoner av tørket farmasøytisk kamille;
 • fortynnet med vann echinacea tinktur;
 • alkohol tinktur av calendula - 15-20 dråper per dag;
 • urtepreparater av motherwort, timian, sitronmelisse, crimson leaves, arnica blomster;
 • honning og ingefær som tilsetningsstoffer til drikke og ulike retter.

Ekstern bruk av folkemidlene bidrar til fjerning av kløe, tørkesår:

 • bidra til å redusere ubehag for calendula olje, tea tree, jojoba, sitrus, bergamot, geranium, lavendel;
 • For herpes blir kompresser laget av mynteavkok, lakrisrot, arnica blomster, alkoholtinktur av bjørkeknopper brukt;
 • Healing av sår og erosjoner er hjulpet av lotioner fra en blanding av litt oppvarmet honning og tørket celandine, aloe eller kalanchoe juice.

Det er viktig å nøye bruke folkemidlene for å unngå allergiske reaksjoner, da slimhinner i det intime området er spesielt følsomme under herpes.

Narkotika (salver, tabletter, kremer)

Aktivt brukt til antiviral terapi og medikamentanaloger:

 1. Zovirax.
 2. Phenistil Pentsivir.
 3. Valacyclovir.
 4. Famciclovir.
 5. Lavomax.

Oftere blir narkotika tatt i form av tabletter, noen ganger foreskrevet medisinske injeksjoner.

Medisiner mot viruset er effektive i kombinasjon med interferonbaserte immunostimulerende midler:

Forløpet for å ta antivirale og immunforsterkende midler er fra 7 til 10 dager. I tillegg kan legen foreskrive intramuskulær administrasjon av vitaminer i gruppe B.

Vaksinen for å bekjempe virusene til Gerpovax administreres hver sjette måned, dersom pasienten har hyppige tilbakefall av sykdommen.

Valget av salver og kremer for lokal terapi av herpes i intime steder er stort nok. Behovet for bruk og den nøyaktige doseringen vil bestemme den behandlende legen.

Hudlesjoner behandler:

 • levomekol;
 • foscarnet;
 • Alpizarinom;
 • Oksolinsalve;
 • Helepinom;
 • Panavir;
 • Gerpferonom;
 • Tromantadine.

I noen tilfeller kan legen anbefale bruk av Clotrimazole, som påvirker infeksjoner av viral og sopp opprinnelse.

Men populæren betyr at Akriderm og Triderm ikke er ment for behandling av herpes simplex. De har et annet spekter av handling.

Når det gjelder bruk av Fukortsina (i form av en løsning eller salve), bør du definitivt konsultere en lege. Når det brukes på store områder av huden, kan stoffet være giftig.

Antibiotika er foreskrevet til pasienter med herpes bare hvis viruset har provosert tillegg av en sekundær infeksjon (sopp eller bakterie). Men i kampen mot herpirusen selv, er denne gruppen medikamenter ineffektive.

Spesialisten i denne videoen vil også fortelle om forberedelsene:

Ytterligere anbefalinger

Selvbehandling for herpes i det intime området er farlig - bare en lege kan foreskrive et bestemt legemiddel, med tanke på bildet av sykdommen og pasientens individuelle egenskaper.

Ikke glem at mange rettsmidler for herpes har bivirkninger og kontraindikasjoner.

Under det akutte stadiet er det viktig å følge visse regler:

 • eliminere intimitet;
 • Ikke bruk solarium, strand, badstue;
 • ta vare på forkjølelse;
 • Bruk bomullslinne, slik at du ikke forstyrrer huden for å puste
 • vask hendene grundig etter å ha berørt de berørte stedene.

Hvordan behandle sykdom under graviditet

Hvis en kvinne blir smittet med herpes under graviditet, er det svært farlig for ufødte barn. I moderns blod er det ingen antistoffer som vil beskytte fosteret mot eksponering for viruset.

Det er fulle av abort, barnet kan være påvirket organer, utvikle deformiteter.

Under den første infeksjonen eller forverringen av herpes en måned før fødselen, tilbys en kvinne oftest en keisersnitt for å redusere risikoen for å infisere barnet.

For behandling av herpes hos gravide kvinner, antivirale legemidler, immunkorreksjon (ved hjelp av immunoglobulin og Viferon suppositorier), brukes eksterne virkemidler for lokal handling, for eksempel sink salve.

Ved behandling av gravide bruker Zovirax, Acyclovir, Panavir, men alle legemidler brukes med forsiktighet, og vurderer risikoen for en mulig negativ påvirkning på mor og ufødte barn.

Mulige konsekvenser

Herpes psykosomatics er slik at virkningene av en sykdom kan påvirke en persons mentale helse negativt. Den syke personen opplever det sterkeste mentale ubehaget, han har ofte depressioner, nervøse sammenbrudd som veksler med apati.

I fysiologiske termer er herpes fulle av:

 • dannelsen av blødende sprekker i slimhinnene i kjønnsorganene og anusene. I tillegg til smerte, forstyrrer det normalt sexliv, noe som forårsaker problemer i familien;
 • alvorlige smerter i underlivet, som er forårsaket av herpes i det perifere nervesystemet. Smerte kan gis i perineum og i rektum;
 • reduksjon i immunitet som følge av konstante tilbakefall. På grunn av dette blir kroppen forsvarsløs mot andre infeksjoner;
 • hos menn, forekomsten av uretritt, prostatitt, blærebetennelse;
 • skade på nervesystemet - utvikling av encefalitt, meningitt;
 • redusert libido, noe som provoserer vanskeligheter i forhold til det motsatte kjønn.

Særlig alvorlige konsekvenser av sykdommen er herpes av det nyfødte, som oppstår hvis barnet er smittet under moderens graviditet eller under fødselen.

En farlig sykdom kan føre til død av en baby eller utvikling av komplekse nevrologiske lidelser, leverskade og hjertesykdom.

Hovedårsakene til symptomer, tegn og symptomer, diagnose, behandling, samt bilder av herpes på beina finnes i dette materialet.

Hva er behandling av aphthous stomatitt hos voksne, finnes i denne artikkelen.

forebygging

Det mest effektive tiltaket for å forhindre herpesvirusinfeksjon er et ordentlig sexliv. Hyppig endring av seksuelle partnere øker til tider risikoen for infeksjon.

Livsstil er også viktig - andelen av herpes tilfeller blant personer med homofil, HIV-smittede, narkomaner er mye høyere. I en jente med "lett" oppførsel er infeksjon også mer sannsynlig, gitt den hyppige endringen av partnere.

Hvilke forebyggende tiltak vil redusere risikoen for infeksjon:

 1. Bruke kondomer i kontakter med nye partnere.
 2. Behandling av slimhinner etter seksuell kontakt.
 3. Avvisning av intimitet når det oppdages tegn på herpes hos en partner.
 4. Hygiene - du kan ikke bruke andres håndklær, sengetøy, tallerkener.

Hvis herpesinfeksjonen allerede har oppstått, er det viktig å unngå en gjentakelse av en sunn livsstil, unngå stress og nerver, katarralsykdommer, forverring av kroniske sykdommer, skarp forandring i klimatiske forhold.

Det er også viktig å slutte å røyke og drikke, god ernæring, moderat trening.

anmeldelser

Her er den virkelige opplevelsen av de som ble behandlet for herpes i den intime sonen - folk skriver sine råd til "kameratene i ulykke" på forumet:

Så, hva er herpes i det intime området - dessverre, til enden av en uhelbredelig sykdom, veldig ubehagelig, og leverer både fysisk og moralsk ubehag. Men du kan leve med ham, ikke fortvilet og ikke gi opp.

Det vil ikke være mulig å helbrede herpes helt, men det er mulig å redusere til et minimum og lette strømmen av tilbakefall.

Det viktigste er å eliminere dårlige vaner, overvåke helsen din og styrke kroppens immunsystem.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Den manifestasjon og behandling av herpes på intime steder

De fleste av befolkningen på planeten er kjent med herpes sår på leppene, nesen. Dette er imidlertid ikke alle stedene hvor det kan oppstå et karakteristisk utslett. Manifestasjonen av herpes i det intime området er et ganske delikat problem, som ikke har det travelt med å konsultere en lege. I seg selv utgjør ikke viruset en dødelig trussel mot helse, påvirker ikke vitale organers funksjon, men bare hvis den er deaktivert i tide. Sykdommen gir mye ubehag, reduserer livskvalitetsnivået, og når det blir neglisjert, kan det spre seg over hele kroppen, som er full av katastrofale konsekvenser.

Egenskaper av sykdommen

Hva er herpes vet mange mennesker som står overfor patologier forårsaket av dem.

Herpes er en viral etiologi, preget av utslett av sammensatte blister på huden og slimhinner. Det er provosert av utviklingen av en invasjon av herpesvirus med samme navn (Herpes Simplex, HSV), som er svært smittsomt.

Det er viktig! Etter den første infeksjonen blir viruset satt inn i genomet i cellen. Som et resultat er det ikke mulig å kurere herpes for alltid.

Medisin har mer enn 100 varianter av viruset, men bare 8 av dem påvirker menneskekroppen. De vanligste herpes simplex-virusene (HSV, HSV) type 1 og 2. Den første forårsaker en "kald" på leppene, den andre påvirker slimhinnen i kjønnsorganene, den hårete delen av kjønnsorganene, anus, lårene, baken.

Moderne medisiner har opined at herpes på et intimt sted kan provosere HSV-1 og HSV-2 med samme frekvens.

Måter for overføring

Den globale forekomsten av HSV er mellom 65 og 90%. De fleste vet ikke engang om infeksjonen på grunn av sterk immunitet.

Hvorfor det var utslett på kjønnsorganene, og hvor virusene kommer fra - mange mennesker er interessert i slike emner.

For å forstå hva som fremkommer herpes i det intime området, må du vite hvordan viruset som provoserer det, overføres. Det er mulig å bli smittet med kjønnsherpes hovedsakelig gjennom seksuell kontakt med en smittet partner (noe kjønn er anal, oral, vaginal).

Det kan imidlertid overføres på andre måter:

 • kontakt og husholdning (gjennom felles husholdningsartikler - servise, badtilbehør, leker);
 • luftbåren (under en samtale, når hoste, nysing);
 • vertikal (overført fra mor til barn).

Det er ikke uvanlig at folk selv blir smittet med herpesvirus og overfører partiklene fra det berørte området, for eksempel fra munnhulen til slimhinnen i kjønnsorganene (inokulasjonsveien).

Årsakene til sykdommen hos kvinner ligger i immunsystemets evne til å utføre en fullverdig kamp mot patogenet. Tross alt er det meste av befolkningen infisert med et virus, men bare 15% av dem blir syke. Viruset aktiveres ved å svekke immunforsvaret, sterk følelsesmessig og fysisk anstrengelse, hormonell ubalanse, etter operasjon eller skade under graviditet, mot bakgrunnen av alvorlige patologier (hiv, aids, hepatitt C, kreft).

Årsakene til herpes hos menn er akkurat det samme som hos kvinner - fortrinnsrett overføring gjennom intimitet og utvikling mot bakgrunnen av lav immunitet.

symptomatologi

I de fleste mennesker er frigjøringen av viruset umiddelbart etter infeksjon asymptomatisk. Status for virusbæreren opprettholdes i et år etter den første infeksjonen (hos personer med immunsvikt lenger). Overføring til friske mennesker er mulig i denne perioden.

Når leger viser åpenbare tegn på sykdom, snakker de om overgangen til sykdommen til aktiv fase.

De første symptomene på herpes i det intime området hos menn og kvinner er like - en liten økning i kroppstemperatur, generell svakhet, hevelse og rødhet i kjønnsorganene, ubehag i perinealområdet. Forstørrede lymfeknuter kan oppstå i lysken.

Hva ser herpes ut på intime steder? Mønsteret er omtrent det samme, men hos kvinner er symptomene mer uttalt enn hos menn. Det viktigste symptomet på patologi er et karakteristisk utslett på slimhinnen i kjønnsorganene, som oppstår 2-3 dager etter de generelle symptomene. Fast temperatur hopper til 40 grader Celsius. Deretter vises røde vesikler som er fylt med en klar væske, bobler form. En dag senere blir ekssudatet overskyet og lekker, erosjon vises og blir dekket av skorper. Kroppstemperaturen er normal. Gradvis begynner utvinningen.

For herpes på intime steder hos kvinner er det svært vanskelig, ledsaget av ubehagelige og smertefulle symptomer. Hovedårsaken er at de er mer utsatt for denne patologien, siden de anatomisk har et stort område av slimhinner. Herpetic utbrudd påvirker vulva (ytre kjønnsorganer), vagina, livmoderhalsen, urinrøret, baken, lårene. Det er smerter i underlivet, som ofte gir nedre rygg, rektum. Kroppstemperaturen stiger, fordøyelsessykdommer oppstår. På steder for dannelse av bobler er det sterk smerte, brennende, kløe, som ved den minste kontakten intensiverer. Ofte dannes ikke bobler, og smertefulle sår vises umiddelbart på rødhetsstedet.

Heling av sår varer mer enn tre uker. Under intimitet ser blodig utslipp ut. Konstant ubehag og ømhet kan forstyrre søvn og forårsake nervøse sammenbrudd.

Herpes i det intime området hos menn er mye roligere. Etter manifestasjonen av den generelle klinikken, etter noen dager, blir rødheten av glanspenis registrert, som er ledsaget av smerte, kløe. I noen tilfeller utskilles purulente sekresjoner fra urinrøret. Tydelige symptomer på herpes virker allerede innen få timer - bobler vises med ekssudat, kroppstemperaturen stiger kraftig til høye høyder. Et utslett kan påvirke ikke bare hodet, men også skrotumet, den indre overflaten av forhuden, perineumet. På den tredje dagen strømmer væsken fra vesiklene ut, erosjon dannes. Sårene tørker ut og blir dekket av skorper, som gradvis faller bort. Det er en rask vevsgenerering uten arrdannelse.

Hos barn, i tillegg til kjønnsorganene, kan inguinal foldene, armhulen og nasolabialområdet bli påvirket.

Utbruddet av sykdommen ved første infeksjon varer 10-20 dager. Relapses oppstår når lokal og generell immunitet reduseres.

Symptomatologien til sykdommen har en svært lumsk natur - i begynnelsen er det lik en forkjølelse, matforgiftning og allergi manifestasjoner. I tillegg er klinikken lik noen patologier: for menn, for syfilis, bakteriell balanoposthitt, for kvinner, for spenning uten osteaktig utslipp. Også lignende manifestasjoner med pemphigus, streptokokker impetigo, lichen planus, Behcet's sykdom og Crohns sykdom.

Uansett bør utseendet på advarselsskilt konsultere lege. Hos menn, en urolog behandler behandling, hos kvinner, en gynekolog. Du kan også få råd fra en dermatolog, dermatovenerolog, venereolog. Ikke sjelden herpes i lysken hos kvinner og menn manifesteres mot bakgrunnen av andre seksuelt overførbare sykdommer (STD). Det kan være klamydia, tripper, trichomoniasis, myko-, ureaplasmose, HIV.

Etter oppdagelsen av skremmende bobler, lurer folk umiddelbart på hvordan man skal behandle herpes på et intimt sted. Men før du foreskriver et behandlingsregime, er det nødvendig å gjennomgå diagnostiske tester for å bekrefte den primære diagnosen og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

diagnostikk

Diagnostisering av et typisk kurs er ikke vanskelig for en erfaren spesialist - på grunnlag av historisk opptak, undersøkelse av de berørte områdene. Imidlertid går patologien i de fleste tilfeller uten en karakteristisk klinikk. Pasienter kan klage over hyperemi i kjønnsorganens hud, smertefulle sprekker, kløe uten dannelse av papiller med væske.

Deretter brukes en rekke laboratoriemetoder for å bestemme kjønns sykdommen. Materialet som brukes er en hvilken som helst human biologisk væske (urin, blod, spytt, lakrimalvæske, sæd). Ta skrap fra slimhinnen i urinrøret eller livmorhalskanalen, vagina, livmoderhalsen.

Laboratoriemetoder - bakteriologisk kultur, direkte immunofluorescens (PIF), polymerasekjedereaksjon (PCR), enzymbundet immunosorbentanalyse (ELISA).

Slike studier som kolposkopi, immunogram, glykoproteinimmunologisk G-spesifikk HSV-test kan også brukes.

komplikasjoner

Symptomer på herpes i en intim setting bør behandles så ansvarlig som mulig, siden sykdommen er utsatt for hyppige tilbakefall. Med hver påfølgende eksacerbasjon er immunforsvaret deprimert, noe som kan føre til alvorlige konsekvenser.

På grunn av det faktum at viruset rammer et stort område av slimhinner og hud, kan den kvinnelige kroppen lide veldig mye. Organene i det urogenitale systemet er involvert i den inflammatoriske prosessen (uterus, eggstokkene, appendages, livmoderhalsen). Alle gynekologiske patologier er relatert til reproduksjonssystemet. Hvis de er i tide, ikke behandles riktig, så kan infertilitet utvikles. Risikoen for å utvikle livmorhalskreft øker.

For en gravid kvinne er kjønnsherpes ikke bare en ubehagelig sår, men også en direkte trussel mot helsen og til og med barnets liv. Den første infeksjonen i den tidlige perioden kan føre til abort, provosere dannelsen av defekter i babyen, assosiert med skade på nervesystemet.

I tilfelle når sykdomsutbrudd oppstod i de siste dager av svangerskapet, blir barnet smittet på tidspunktet for passering gjennom fødselskanalen. Infisert baby er svært vanskelig å tåle patologien. Neonatal herpes med en massiv infeksjon slutter i de fleste tilfeller i døden.

Hvis en kvinne har hatt en herpesinfeksjon i den intime sonen før unnfangelsen, er det mest sannsynlig at det kommer tilbakefall i fosterets periode, da immunforsvaret reduseres, hormonell forandring oppstår, og det observeres en ubalanse i emosjonell sfære. Antivirale medisiner er noen ganger foreskrevet for profylakse.

For menn er kjønnsherpes, det vil si hyppige tilbakefall, farlig fordi det kan føre til sykdommer: prostatitt, uretritt, prostititt, cystitis. Kanskje tiltredelsen av bakteriell mikroflora, noe som provoserer utviklingen av inflammatoriske prosesser i urinsystemet. Patologi av prostatakjertelen forstyrrer spermatogen funksjon, noe som fører til mannlig infertilitet.

behandling

Mange som står overfor et problem, lurer på hvordan man skal behandle herpes i det intime området. Det viktigste er ikke å selvmedisinere.

Det er viktig! Behandlingen av herpes på intime steder bør bare behandles av en kompetent, høyt kvalifisert spesialist.

Å bli kvitt herpes en gang for alle er utenfor medisinens kraft. Terapeutiske mål er rettet mot å stoppe spredning av virale partikler, lindre symptomer, hindre negative konsekvenser, redusere hyppigheten av tilbakefall.

Ikke utviklet et middel for herpes på intime steder. Grunnlaget for vellykket behandling er den komplekse mottak av ulike grupper av rusmidler.

Gitt sykdommens virale karakter, er hovedgruppen av legemidler for herpes på intime steder antiviral, som brukes systemisk og lokalt.

De mest effektive pillene for herpes er Valaciclovir og Famciclovir (i avanserte tilfeller brukes de i form av væsker til injeksjoner). Ved begynnelsen kan Acyclovir påføres.

Lokalt brukt noen krem ​​eller herpes salve i den intime sonen basert på acyclovir, penciclovir (Zovirax, Famvir, Fenistil Pantsivir).

Salve Levomekol med herpes er også mye brukt, har antiviral, anti-inflammatorisk, antibakteriell effekt. I tillegg bidrar til rask vevsgenerering.

Kuren for herpes på intime steder hos barn, gravide og ammende kvinner bør være så trygg og effektiv som mulig. For en slik rolle tjener sink salve - desinfiserer, tørker raskt og helbreder de resulterende sårene.

For å styrke kroppens forsvar, administreres interferonpreparater Reaferon, Ingaron. Hos barn kan Viferon-stearinlys brukes som et lignende middel. For tilstrekkelig administrering anbefales imidlertid et immunogram. Stimulere produksjonen av interferon Amiksin, Arbidol, Cycloferon.

I nærvær av en generell klinikk (feber, malaise, smerte), tas ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NPP) - Diclofenac, Ibuprofen, Aspirin.

Fjern hyperemi, reduser følelsen av kløe og brenning under kraften av antihistaminer, som påføres systemisk - tabletter Erius, Zirtek, Telfast og lokalt - geler Fenistil, Psilo-balsam.

I ordningen for behandling av herpes med sikte på å øke kroppsresistensen, er injeksjoner av vitaminer fra gruppe B (B1, B6, B12). Kalsium, sink og vitaminkomplekser er også foreskrevet.

Preparater for behandling av viruset hos et barn er nøyaktig det samme som hos en voksen. Men pasientens alder, dosen og formen for legemiddelutløsningen tas i betraktning Barn lider av sykdommen er svært vanskelig, små pasienter på grunn av deres svake immunitet, er mer utsatt for utvikling av alvorlige komplikasjoner, slik at de tar et terapeutisk kurs på sykehuset.

Voksne behandles på en poliklinisk basis (hjemme, men under veiledning av en lege), men i avanserte tilfeller innsettes sykehusinnleggelse. Hvor mye behandles en sykdom? Alt avhenger av form av flyt, stadium, individuelle evner i kroppen. Kurset varer i gjennomsnitt ca 3 uker.

I løpet av behandlingen er fullstendig seksuell hvile indikert. Det anbefales å følge en diett som er rik på meieriprodukter, friske grønnsaker og frukt. Det anbefales å opprettholde et optimalt drikkeregime. Den behandlende legen kan individuelt anbefale urte rettsmidler for behandling av herpes på et intimt sted.

Folkemedisin

Naturen har lenge vært opptatt av menneskers helse. Oppskrifter av tradisjonell medisin vil bidra til å lindre symptomene, og dermed lindre sykdomsforløpet. Mange ingredienser av helbredende oppskrifter har hvert hjem. Aloe og kalanchoe juice, honning og celandine salve, komprimerer med arnica, en infusjon av bjørk knopper, viburnum, lakris er effektive. Nyttige forsterkende urtemedisiner - et ekstrakt av Echinacea, ginseng, Eleutherococcus.

Det er viktig å huske at behandlingen av herpes i det intime området med folkemiddagsmidler utføres bare sammen med den viktigste medisinterapien.

Forebyggende tiltak

Forebyggende tiltak er rettet mot å forebygge infeksjon, og støtter immunitet på riktig nivå.

Gitt at det er mulig å få inguinal herpes gjennom samleie, er det nødvendig å observere intim etikk. I fravær av en vanlig partner, i tilfelle av tilfeldige forhold, er det nødvendig å bruke kondom. Men selv denne barriere-metoden viser seg ofte å være maktløs (det skjer at et herpetic utslett er spredt til lårene, skrotene, pubene). Etter sex anbefales det å behandle lyskenet med et lokalt antiseptisk middel (klorhexidin, Miramistin).

Du kan støtte immunitet ved å opprettholde en sunn livsstil, avvise dårlige vaner, et balansert kosthold og riktig hvile. I tillegg er det viktig å gi kroppen moderat trening, daglig tur i frisk luft. Husene må holdes rene, daglig våtrengjøring, lufting.

For ikke å fare livene til fremtidige barn, bør graviditet være en planlagt hendelse.

Med hyppige tilbakefall ordinerer legene regelmessig små doser av antivirale legemidler (acyclovir).

For formålet med profylakse (kun i remisjonstrinnet) kan man bli vaksinert mot HSV type 1, 2 Vitagerpavac - inaktivert vaksine, injisert 5 ganger på ukentlig intervaller. Det er obligatorisk å gjenta kurset om et halvt år. I de fleste tilfeller danner immuniteten en resistent beskyttelse mot viruset, men selv om tilbakefall forekommer, går sykdommen mye lettere, uten komplikasjoner.

Herpes i det intime området er en svært ubehagelig sykdom som ikke bare kan gi ubehag til en person, men også skade kroppen. Spesielt farlig under graviditet, for nyfødte. Tidlig diagnose og tilstrekkelig behandling er den eneste måten å raskt gjenopprette, forhindre alvorlige konsekvenser.

Flere Artikler Om Typer Acne