Ticks er edderkopplignende leddyr, antallet deres varianter er veldig stor, men i de fleste tilfeller er en person kjent og møter visse parasittiske arter, med utgangspunkt i blod.

Bittene deres utgjør ikke en spesiell trussel mot menneskers helse, og virus- og bakteriesykdommer, som de er bærere, er langt farligere.

Infeksjon kan oppstå som en bit, og hvis bare uforsiktig kontakt med parasitten. Til dags dato har mannen skapt og gitt ut et stort antall forskjellige verktøy som bidrar til å beskytte seg mot flått og minimere den mulige risikoen for biter.

Alle slike legemidler kan deles inn i følgende typer:

 1. Repellenter kan ha forskjellig sammensetning, men den vanligste komponenten er dietyltoluamid. Tegning er mulig både på et integument og på en overflate av klær. En funksjon av slike midler er ikke-ødeleggelse av flått og deres avskrekk fra et potensielt offer. Vanligvis, parasitter, sensing denne komponenten, prøv for all del å unngå kontakt med det og begynne å flytte til et sikrere sted. Den største fordelen er den kombinerte effekten, som ikke bare påvirker flått, men også flertallet av blodsykdomsinsekter. Også repellenter er det sikreste alternativet for narkotika som er designet for å brukes direkte på huden.
 2. Acaricider er anti-tick-midler, som i praksis viser høyeste effektnivå. Dette oppnås på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av forskjellige grupper av insekticider, i de fleste tilfeller er det aktive stoffet alfmetrin eller dets analoger. Slike stoffer forårsaker en sammenbrudd i nervesystemet av parasitter og etterfølgende lammelse, noe som fører til en tidlig død, da krysset er fratatt evnen til å utføre enkle handlinger for å opprettholde livet, inkludert fôring, bevegelse eller pusting. Den vanligste formen for frigjøring av akaricider er sprayer, som på grunn av deres toksisitet anbefales å brukes utelukkende på overflaten av klær og påføres bare etter at den aktive bestanddelen er helt tørr.
 3. Insektmiddelavstøtende midler er et kombinert alternativ som samtidig kan ha både avskrekkende og giftige komponenter. Vanligvis har disse legemidlene en kompleks effekt på alle blodsugende parasitter eller insekter, og brukes utelukkende på klær for å eliminere risikoen for forgiftning eller en allergisk reaksjon hos mennesker.

Gjennomgang av de mest effektive midler

Hittil finnes et stort antall ulike anti-tick remedies på markedet, nedenfor er en oversikt over preparater som har vist seg å være svært effektive i praksis og har bevist seg fra den mest positive siden:

 1. "Reftamid taiga" har en komplisert effekt på flått, mygg og ulike svartefugler, stoffet er ment å ødelegge disse skadedyrene. Solgt i forskjellige former, de vanligste bokser på 145 ml, kostnaden av denne er ca 150 rubler. Behandlede klær må bare brukes på undertøy, den beskyttende effekten varer i to uker.
 2. "Reftamid maximum" er en mer moderne utvikling, som preges av økt effekt. Bruk av dette legemidlet anbefales når du besøker steder med et stort antall flått, i tillegg til perioder med økt aktivitet. Volumet på en flaske er 150 ml, den omtrentlige prisen er ca. 180 rubler.
 3. Picnic Extreme gir beskyttelse mot flått og alle arter av blodsugende insekter i 12 timer. Sammensetningen er preget av sin natur, en av hovedkomponentene er eukalyptusolje, som gir mild hudpleie. Kostnaden er 250 rubler.
 4. "Moskill Antiklesch" er en spray som raskt ødelegger parasitter fanget på menneskelig hud, selv før de har tid til å lage en bit. Blant andre fordeler kan du fremheve behagelig aroma og sikker behandling av klær, stoffet vil ikke etterlate spor på det. Den omtrentlige prisen er 120 rubler per flaske på 100 ml.
 5. Gardex Extreme i form av en aerosol er en svært effektiv avstøtende for skremmende flått og alle slags insekter. Når den påføres huden, virker den i 4 timer, og under behandlingen av rom eller klær beholder den en beskyttende effekt i en måned. Kostnaden er 350 rubler per fat på 150 ml.
 6. Gardex Extreme i form av en spray er like effektiv, men det er ikke rettet mot å skremme bort, men ved å ødelegge flått. I motsetning til aerosolen av samme merke, kan den ikke påføres huden, preparatet brukes kun til behandling av klær og fotturer, den beskyttende effekten varer i to uker. Kostnaden for en 250 ml dispenser er ca 450 rubler.
 7. Medilis-Comfort lar deg håndtere både klær og møbler eller gardiner i huset, noe som forhindrer at flått og andre parasitter kommer inn i stuen. Beskyttelsesperioden er to uker, og mot flying blodsugende insekter i minst tre uker. Verktøyet er kontraindisert for personer med allergi og personer som lider av ulike dermatologiske sykdommer. Prisen er ca 370 rubler.
 8. UltraThon er et unikt stoff, som inneholder en spesiell polymer som senker prosessen med fordampning av aktive stoffer fra huden. Det er også en av de få produktene som er svært motstandsdyktig mot fuktighet, så det er nesten ingen risiko for at UltraThon vasker av med svette eller vann. Det er realisert i form av en aerosol verdt 700 rubler eller i form av en lotion, den omtrentlige prisen er 600 rubler.
 9. Off! Extreme er et av de mest gjenkjennelige verktøyene i det relevante markedssegmentet. Avstøtende klarte å etablere seg fra den mest positive siden, gir garantert beskyttelse mot flått i 5 dager etter behandling, og skremmer også blodsugende insekter for neste måned. Kostnaden for en flaske på 100 ml er 250-280 rubler.
 10. Modulen kalt "Anti-Tick" er en måte å gi maksimal beskyttelse mot flått, samt ta rask tiltak i tilfelle en bit. Kittet inneholder insektmiddel "Pretix", samt spesielle enheter for fjerning av flått fra huden, gjennomsiktige flasker for transport og servietter for desinfisering av bittsteder. Prisen på dette settet er bare 350 rubler.

Gjennomgang av de mest effektive midler for barn

Barn elsker å tilbringe mye tid i frisk luft, uansett værforhold, mens de ofte glemmer sikkerhetstiltak, og derfor er de i økt risiko. For å behandle barn med antiparasittiske stoffer, er det nødvendig å være ekstremt forsiktig, og det er bedre å velge stoffer som er spesielt utviklet for dette.

De vanligste i dag er:

 1. "Biban" er avstøtende, så det er best egnet for delikat barns hud og kropp, fordi det ikke inneholder svært giftige stoffer. Faktisk har det ingen kontraindikasjoner, den eneste bivirkningen er en mulig allergisk reaksjon ved individuell intoleranse av de enkelte komponentene som utgjør preparatet. Tilgjengelig i form av en spray, koster en 125 ml flaske ca 140 rubler.
 2. Biban kan også kjøpes i form av en barneleg, som påføres direkte på huden. Implementert et slikt verktøy i et volum på 75 ml, den omtrentlige kostnaden er 100-120 rubler.
 3. DEFI-Taiga er et annet svært effektivt avstøtende middel som anbefales for beskyttelse av barn. Ved overholdelse av instruksjonene og bruksreglene forårsaker det vanligvis ikke irritasjoner og andre bivirkninger. Tilgjengelig i forskjellige former, men de mest populære er spray, den omtrentlige prisen er 150 rubler.
 4. "Babidata" er en mild melk-spray som er i stand til å beskytte barnet mot flått og ulike blodsugende insekter fra 1,5-2 år. Det er en av de sikreste avstøtende midler som kan brukes til å behandle barn. Prisen på en flaske på 100 ml er ca 115 rubler.
 5. "Moskitol-anticlite" er ikke et verktøy designet spesielt for barn, men brukes ofte til dette formålet på grunn av sin høye grad av sikkerhet, som kombineres med god effektivitet. Den eneste forholdsregel er at dette frastøtende ikke anbefales å brukes på babyhud, det bør bare brukes til behandling av klær. Implementert "Moskitol-anticlite" i flasker på 100 ml, den omtrentlige kostnaden er 150 rubler.
 6. Gardex har en hel rekke barnes verneutstyr, en aerosol mot flått kan startes å bruke så tidlig som to år. Legemidlet er designet for å behandle barneklær og gir effektiv beskyttelse mot flått i flere uker, og kan også beskytte mot myggbitt. En flaske på 100 ml koster ca 260 rubler.
 7. Off! Barna kommer i form av en krem ​​og er primært ment å sikre beskyttelse av barn fra mygg og andre flygende insekter, men samtidig er det ikke mindre effektivt mot flått, som det fremgår av det store antallet positive vurderinger. Ett rør koster rundt 150-200 rubler.
 8. REDET produserer også en baby krem ​​som effektivt skremmer av kvaler og blodsugende insekter, samtidig som det er et ganske sikkert middel. Et rør på 30 gram. koster ca 50 rubler.
 9. "Medilisik" er primært ment å beskytte mot mosquitoes, men er like effektivt mot biter i midger og flått. Dette frastøtende er kjent for det faktum at det er et av få verktøy som kan brukes til barn fra begynnelsen av året. En 100 ml aerosolflaske koster rundt 260 rubler.
 10. Repeller TickLess Baby er den mest innovative måten å håndtere flått, samt det dyreste verktøyet mot dem. Hovedfordeler: Ingen behov for kjemisk behandling og mulighet for bruk av barn fra tre år. Operasjonsprinsippet er spredningen av ultralydsstråling, som er unnvikende for mennesker og de fleste dyr, men de er også i stand til å skremme flått innenfor en radius på 1,5 meter. Repelleren drives av utskiftbare batterier, som anbefales å byttes ut årlig. Den omtrentlige kostnaden for et slikt unikt middel til å bekjempe parasitter er ca. 3500 rubler.

Utvalgskriterier

Når du velger et bestemt middel for beskyttelse mot flått, er det nødvendig å vurdere følgende faktorer for å oppnå det mest egnede alternativet:

 1. Alder på mennesker behandlet. Hvis det er ment å beskytte barn mot flått, anbefales det å velge passende avstøtningsmidler som inneholder minimale mengder giftige stoffer.
 2. Gyldighet. Hvis du har tenkt å bli på et potensielt farlig sted i lang tid, er det best å velge acaricides, siden de i de fleste tilfeller gir lengre beskyttelse.
 3. Aktivitetsparasitter. Hvis perioden for aktiv manifestasjon er kommet, eller terrenget er ekstremt farlig i denne forbindelse, er det best å bruke kombinerte midler som gir ekstra beskyttelse.
 4. Brand. Det anbefales å kjøpe midler produsert av kjente produsenter, som klarte å anbefale seg godt og kan garantere et positivt resultat.

Folkemidlene

Siden problemet med tippebitt har vært kjent for mannen lenge, er det forskjellige folkemidlene for å bekjempe og beskytte mot dem. I noen situasjoner er de mindre effektive enn preparater i butikken, men slike metoder har ikke mistet sin relevans så langt, siden de er tryggere.

Følgende er noen av dem:

 1. Bland i en enkelt beholder et par glass hvit eddik og ett glass rent rent vann. Legg til ca 30 dråper eucalyptus ekstrakt, og bland deretter grundig. Det resulterende produktet kan sprøytes fra sprøyten på klær og hud.
 2. Bland noen spiseskjeer olivenolje, en skje aloe vera, legg til ca 20 dråper lavendel ekstrakt og samme mengde geranium ekstrakt. Bland blandingen grundig, hvorpå den kan brukes som en aerosol for behandling av klær og lær.
 3. Bruk av essensielle oljer av eukalyptus og geranium i noen form kan skremme av flått, da disse komponentene har en sterk og avstøtende lukt for dem.

Forebyggende tiltak

For å unngå ubehagelige tippebitt anbefales det å observere følgende forebyggende tiltak:

 1. Bukser og jakker skal ha elastikk på ermene og bena, som forhindrer penetrasjon av parasitter.
 2. Det er best å velge hvite eller lyse klær, da det er lettest å finne flått på den.
 3. Kontroller regelmessig klær og kropp for flått.
 4. Ikke la åpne områder av kroppen, med buksene må være tucked i støvler eller støvler, og skjorte i buksene. Klær bør være så stramt som mulig, spesielt for krage.

Tips og triks

I tillegg anbefales det å vurdere følgende tips som vil bidra til å minimere graden av trussel fra bittene av disse parasittene:

 1. Ved en bit bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp, selv om du tidligere har blitt vaksinert mot sykdommer som bæres av disse parasittene.
 2. Informer alle familiemedlemmer når de camping i naturen om trusselen om flått, samt grunnleggende forholdsregler. Først av alt handler det om barn som må innse situasjonenes alvor.
 3. Hvis det en gang ble gjort en bit, bør tippen trekkes ut så raskt som mulig, men det er ikke tillatt å berøre det med bare hender eller drepe det, da dette øker risikoen for infeksjon.

anmeldelser

Følgende er meningene til folk som allerede har klart å bruke anti-tick-agenter og nå dele sine inntrykk av dem:

 1. Tatyana: "Det er ikke det første året når du reiser til hytta som vi bruker spray Off for forebygging! Extreme. Til tross for sesongmessige utbrudd av tikkaktivitet i Mozhaisk-regionen, over 2,5 år med slike behandlinger, biter ingen av parasittene meg eller mine familiemedlemmer. Bare en gang fant hun flått på seg selv, og han var allerede i svak tilstand fra kontakt med stoffet. "
 2. Vladimir: "Hvert år går jeg og bruker Reftamid Taiga-anlegget, og jeg bringer Yodanthiprin med meg hvis noen kryss biter meg, men jeg trengte aldri å bruke dem. Reftamid har en ganske skarp lukt, men produktet er ganske effektivt, og du blir fort vant til sin aroma. "
 3. Zhanna: "Min sønn er 5 år gammel, ofte med sin mann, vi bærer ham ut av byen, hvor han tilbringer mye tid i frisk luft. Jeg bruker "Babidat" for beskyttelse, jeg liker produktet veldig mye, fordi det kommer i form av melk, og dette er akkurat det som trengs for delikat babyhud. I tillegg gir Babidata beskyttelse mot mygg og andre insekter, slik at et enkelt stoff kan løse en hel liste over akutte problemer på en gang. "

Menneskelig infeksjon

kategorier

 • Bakterielle infeksjoner (41)
 • Biokjemi (5)
 • Viral hepatitt (12)
 • Virusinfeksjoner (43)
 • HIV-AIDS (28)
 • Diagnostikk (30)
 • Zooanthroponotic infeksjoner (19)
 • Immunitet (16)
 • Smittsomme sykdommer i huden (33)
 • Behandling (38)
 • Generell kunnskap om infeksjoner (36)
 • Parasittiske sykdommer (8)
 • Riktig ernæring (41)
 • Forebygging (23)
 • Annet (3)
 • Sepsis (7)
 • Standarder for omsorg (26)

Tick ​​fondsklassifisering

Hei alle sammen med deg Olga Ryshkova. I dag slutter vi samtalen om ticks med informasjon om kjemisk anti-tick beskyttelse utstyr - aerosoler. Tidligere truet flåttene bare innbyggerne i Sibir og Uraler, men de siste årene har de dukket opp i Middle Lane og i Nordvest-regionen i Russland. Ticks kan bli funnet selv i byparken. Det er best å gjøre uten kryssbiter i det hele tatt. For å gjøre dette, på en piknik eller en tur, må du ta beskyttelse mot flått for en person. Men hvilken å velge?

Det er tre grupper med kryss aerosoler:

 • Avstøtende sprayer - luktmiddel ticks ubehagelig lukt og de klamrer seg ikke på klærne
 • Acaricid sprayer - lammende, drepte kvaler;
 • Blandet repellent og acaricidal - samtidig avskrekkende og forgiftning.

Hvordan skiller du?

På patronen produsenten sier - et avstøtende middel eller et acacricidal middel og må indikere den aktive substansen.

Vær oppmerksom på det aktive stoffet.

I repellent aerosoler (skremmende av) kan den aktive ingrediensen være icaridin (CBD 3023) eller dietyltoluamid (eller DETA).

I akaricidsprayer er den aktive ingrediensen oftest alfa-cipermetrin eller alfa-metrin, og det er med disse aktive ingrediensene jeg anbefaler å velge akaricidal aerosol. Dette er en gift som lammer krysset, og det henger bare av klærne. Men her også, alt avhenger av konsentrasjonen, det beste alternativet er 0,2-0,25%.

Fungerer avstøtende aerosoler.

Jeg påminner deg om at frastøtende mot flått for en person er et avskrekkende stoff, dreper ikke et kryss. Til tross for at noen produsenter eller spesialister noen ganger anbefaler å bruke disse produktene på huden, må du aldri gjøre dette kategorisk. For det første er det alltid kjemikalier som absorberes gjennom huden i blodet, kan forårsake forgiftning og alvorlige allergiske reaksjoner.

For det andre, husk - det er ingen slike aerosoler og kremer som kan beskytte mot flått når de påføres huden. Hvis tippen allerede har kommet fra klærne til huden og føles nærhet til blodkarene, er sugets hastighet så stor at giftige stoffer ikke har tid til å forhindre bitt.

På spørsmålet om hvilke kryssrepellenter som er bedre, vil jeg svare på at alle avstøtende aerosoler er ineffektive, de forsvinner raskt. Dette gjelder spesielt for icaridin-baserte aerosoler (CBD 3023), beskyttelsen varer i en time, maksimalt to. Dietyltoluamid (DETA) -baserte aerosoler beskytter lenger, 3-4 timer. Med et lengre opphold i ilden er det behov for gjentatte behandlinger, og det er umulig å behandle det selv, for ikke å inhalere kjemiske agenser, må du ta av klærne, noe som er umulig i en skog. For effektiv beskyttelse mot flått, bruk ikke acaricid aerosoler, men repellenter.

Fungerer akaricide aerosoler.

Akaricide preparater mot flått er giftige flått og mye mer effektivt betyr å gi langsiktig beskyttelse. Men de aktive ingrediensene i slike stoffer er svært giftige, og når de behandler klærne, er det nødvendig å observere de beskyttende tiltakene som jeg vil diskutere nedenfor.

For å lamme flått, har akaricide midler mot flått maksimalt 20 minutter. Faktum er at flått er sakte insekter. De setter seg ned på en person og velger i lang tid et sted å komme inn på. Det tar vanligvis fra 20 minutter til en time. Hvis agensen ikke forgifter krysset fort nok, er det ineffektivt.

Hvilke acaricidal sprayer er mer effektive?

Hvordan jobber klær fra flått? Studien ble utført av ansatte i Gorno-Altai Rospotrebnadzor. Det ble kjøpt 8 bokser av akaricide aerosoler - Reftamid, Gardeks, DETA, Taiga, Moskitol, Tornado, Komaroff og Tarol. Alle midler fungerer omtrent like mye - de skremmer ikke flått, men dreper. Åtte signerte ark ble behandlet hver med ett medium, tørket og flått ble plassert på dem.

Tre midler klarte å løse oppgaven før utløpet av 10 minutter. Den første gruppen medikamenter viste god effekt. Dette Gardeks, DEET og Taiga.

Neste gruppe medikamenter Reftamide, Moskitol og Komaroff hadde noe dårligere egenskaper. Dødsfallet av leddyr kom i det 18. minutt.

Aerosoler av Tornado og Tarol tok de siste stedene og var ikke effektive nok. Mens de begynner å handle, vil mites ha tid til å kle seg til huden. Og det verste i testene viste seg å være Tarol.

Tick-båret acaricidal aerosol vurdering.

Ifølge spesialister fra Rospotrebnadzor, Gardeks, viste DEET og Taiga seg for å være den beste og like effektive. Det verste, nesten ineffektive - Tornado og Tarol.

Vurdering blant brukere.

Jeg studerte brukeranmeldelser om sprøytemider for folk. Brukere anbefaler ikke blandede aerosoler, de inneholder både en avskrekkende og drepende aktiv ingrediens i halv konsentrasjon, noe som reduserer begge handlinger. Det anbefales heller ikke å bruke et kombinert middel til samtidig handling mot mygg, midger og flått, med tanke på at den nåværende anti-tick-behandlingen i dem er inneholdt i utilstrekkelig konsentrasjon. Anbefal ikke bruk av avstøtende aerosoler, da de raskt eroderer, er varigheten min mye mindre enn den for akaricide aerosoler.

Det absolutte flertallet bruker og anser at den beste sprøyten fra flått er Reftamide-Antikleshch, men gyldighetsperioden for legemiddel som er angitt på patronen i 15 dager regnes som uberettiget, og det anbefales å behandle klærne igjen før de går til brannen.

Gode ​​anmeldelser av mite-Kaput og Breeze-Anti-mite aerosol. På klær som er behandlet med Spray-Antiklesch, taper tippen evnen til å bevege seg og forsvinner etter 1 minutt. Etter 5 timer etter behandling forsvinner tippen etter 3 minutter og en dag senere - etter 4 minutter.

Overhold betingelsene for bruk av akaricide aerosoler.

Ikke behandle en drakt med syntetisk fiber med en akaricidal eller repellent spray, ikke fordi det vil fungere verre, bare kjemiske agenter kan ødelegge en slik drakt.

 • Før du bruker sprayen, må du riste boksen 3-5 ganger.
 • Håndter bare klær på gaten. Husk at de aktive ingrediensene i akaricide aerosoler er toksiske. Kategorisk er det umulig å gjøre behandling på personen.
 • Strålen skal rettes mot vinden, og de behandlede klærne skal holdes i en avstand på 20-25 cm fra en utstrakt hånd med en boks.
 • Det er nødvendig å bruke minst 20 g penger per 1 kvadratmeter klær før det er lett fuktighetsgivende.
 • Deretter må du tørke klærne dine i minst 2 timer og sette dem på undertøy.

Under virkningen av akaricide legemidler mot flått, dør de ikke umiddelbart. Konsentrasjonen av stoffet er valgt slik at en person ikke har kjemiske forbrenninger. Noen produsenter legger ikke penger til boksene. Bestem volumet av boksen ved å riste den lett i hendene.

Nyttig råd fra brukeren Russian Will

Hvis du går på en lang tur og det er ingen mulighet til å samle mange flasker, kan du spare penger. Hvordan? Siden flått bor i gresset, bor de ikke i trærne og faller ikke på toppen, du kan bare bruke produktet på buksene dine. De viktigste stedene for kryssing av krysset - enten gjennom flyet eller gjennom beltet, er det vanskeligere å finne et sted, det er nødvendig å krype gjennom hele toppen. For å spare penger, er det nok å påføre det fra kneet til livet. Spray deretter nok i lang tid.

Før turen skal yttertøyet behandles, deretter brettes, legges i posen for en dag hvor den er gjennomvåt med produktet. Akaricid beskyttelse mot flått holder seg lenge, de forsvinner ikke som et kombinasjonsmiddel eller avstøtende spray fra flått for folk som forsvinner om noen timer. Under den behandlede drakten skal være undertøy, bør den ikke legges på nakken kropp. Med denne behandlingen i 2 måneder lang vandre nok 2 bokser.

Folk rettsmidler mot flått.

Enkel og fri for improvisert.

 • En spiset hvitløksklær varer en dag slik at kvalene ikke biter, de liker ikke lukten av menneskelig svette med hvitløk. Du kan bruke hvitløk olje, hvitløk vann.
 • Ivan-te (pil-urt, plakun) å samle inn i en cellofanpose, pry, slik at juicen skiller seg ut. Klipp, varme i ovnen til fargen på tebladene, ikke brenne. Enda bedre å tørke i solen. Og drikk som te. Du kan brygge og rå, du kan spise som salat. Skremmer av flått.
 • Mite liker ikke lukten av lavendelolje, geraniumolje.
 • Tick ​​liker ikke skarpe lukter - bensin, petroleum, tjære. Tar olje - rist, legg i lommer. Birketjære selges på apotek.
 • Travnik Mikhail Fadeev anbefaler svartrot (svart gulrot), lukten av som ligner lukten av rabarber, for å lage klær spray. Broth løk peeling, kjøttkraft svart elderbær - ark og farge også, for sprøyting. Konsumere melke tistel olje.
 • Et veldig godt middel er maursyre. Sett en vanlig lommetørkle på en anthill og tørk den av.
 • For å beskytte hunder insisterer 100 g vodka + 2 g vanilje (ikke vaniljesukker) 7-10 dager. Spray hundens lemmer, mage og tåke. Tippen krymper ganske enkelt ikke, klamrer seg ikke.

Slik at jeg kan finne ut om artikkelen er nyttig for deg, vennligst klikk på de sosiale nettverksknappene eller legg igjen en kommentar nedenfor.

Spray fra flått for folk: en vurdering av de beste midlene

Elsker utendørsaktiviteter, lange turer, natur? Da kan du bare ikke uten aerosol mot flått, for i de mest fantastiske årstidene blir disse insektene den mest aktive farlige for enhver persons helse. Selv den minste kryssbitt kan bli alvorlig og gi komplikasjoner. Mange mennesker dør på grunn av dette insektet, blir deaktivert. For å unngå dette må du beskytte deg selv, beskytte livet ditt ved å skaffe alle mulige midler.

Sprøyteprinsipp

Det er først verdt å være oppmerksom på det faktum at det er 3 typer spray: avstøtende, akaricidal og kombinert. De første eneste skremmende insekter vekk fra personen, den andre lammer dem, og den tredje har en dødelig effekt. Det er best å bruke acaricidal og kombinert spray, siden det er de som for alltid vil beskytte en person mot flått. Først har aerosolen en nevroparalytisk effekt på insekter. For det andre, etter 5 minutter begynner sprøyten å opptre aktivt mot blodsugende parasitter. For det tredje kan aerosolen distribueres ikke bare på huden, men også på klær som bare henger på en henger.

De viktigste fordelene ved sprayen:

 • Raskt resultat etter 5-10 minutter etter påføring;
 • den mest ødeleggende effekten for et kryss;
 • Kostnaden for spray er tilgjengelig for alle.

De viktigste ulempene er:

 • noen kan ha en allergisk reaksjon på sprøytekomponentene;
 • det er ikke bare nødvendig å håpe på en aerosol, men også å kle godt, slik at det ikke er blanke hudflater.

Sammensetningen av stoffet

Hovedstoffene som finnes i aerosoler er alfa-metrin og dietyltoluamid. Disse er ekstremt giftige ingredienser for flått som bokstavelig talt dreper dem. Noen sprøyter kan ikke sprøytes på klær, da dette kan påvirke menneskers helse. Det vil være riktig hvis tingen blir behandlet først, tørker den ut i et par timer, og bare deretter setter på. Generelt går sensing av ubehagelig aroma av krysset øyeblikkelig bort fra personen eller nekter å bruke bitt. Men i tillegg til sterke stoffer i sammensetningen av hver spray, bør du også tenke på kontraindikasjonene av de anvendte midlene:

 • alle kan ha en allergisk reaksjon, og dette skjer ganske ofte;
 • gravide jenter og ammende kvinner bør ikke bruke legemidlet, for selv lukten kan bli farlig.

TOP 5 best tick remedies for mannen

UltraThon Aerosol

En av de beste måtene, som ikke er det første året, er i første omgang i kampen mot flått, det aktive stoffet - DETA 25%. Dette er et amerikansk stoff som beholder sin effekt i 8-9 timer. Sammensetningen inneholder en spesiell polymer som hviler på huden og fordamper ikke. Prisen er ganske rimelig - 695 rubler.

anmeldelse:

"Dette er den beste tannkjøttet jeg noensinne har sett!" Denne sprayen hjalp meg mye. Vi gikk på tur, det var bare en skog rundt - det var nødvendig å beskytte oss fullt ut, for ikke å være en delikatesse for flått. Hele tiden mens jeg var i mars, handlet aerosolen, jeg hadde ikke engang frykten for at denne parasitten kunne bite meg. Og da jeg kom hjem, fant jeg ikke et eneste kryss på klær, for ikke å nevne åpne hudområder! "

Aerosol Breeze-Antiklesch

Midler av akaricidale serier, som inkluderer alfa-cypermetrin og naturlig trepomace. Ved hjelp av komponenter som etylalkohol, bidrar drivmiddel og duftspray aktivt til å kjempe mot flått. De må håndtere alt klær og alt utstyr. Dette er et en-of-a-kind verktøy som har maksimalt antall positive tilbakemeldinger. Den omtrentlige prisen på flasken varierer fra 452 rubler til 270 ml.

anmeldelse:

"Utmerket spray, jeg anbefaler alle som ønsker å beskytte seg mot kryssangrep. Sammensetningen er fantastisk og prisen er enda bedre. Personlig kjøpte jeg dette verktøyet fordi jeg leste mange positive vurderinger om det, alle delte at antimitt beskytter mer aktivt enn noe annet stoff. Nå, jeg anbefaler denne spesielle aerosolen til alle. "

Spray Medilis-Comfort

Utmerket verktøy, ikke bare for voksne, men også for å beskytte barns helse. Sammensetningen av midlene inkluderer permetrin, som ikke bare skremmer blodsugende parasitter, men tillater heller ikke flåttene å få og bite barnet. Prisen er utmerket og ganske rimelig - 243 rubler.

anmeldelse:

"For babyen - et flott verktøy. Generelt elsker jeg slike stoffer som er tillatt for barn. Og så er alle verktøyene laget kun for voksne og ingen for barn. Derfor har Medilis-Comfort nå blitt vårt favorittverktøy under noen razzia på gaten, selv om du vil ta en tur i parken. "

Aerosol Moskitol

Sensasjonell effektiv spray mot flått, som lenge har vært kjent. Dette er en personlig beskyttelse for både en voksen og et barn. Strukturen inkluderer alle de samme alfa-cipermetrin og DEET, som mest avviser flått fra deres "byttedyr". Effekten av stoffet varer i 15 dager etter start av påføring. Sandt nok har Moskitol en ulempe: den er bare på stoffet, men ikke på huden. Prisen varierer fra 163 til 200 rubler.

anmeldelse:

"Det er en fin substans, men det er synd at det bare kan brukes på stoff. Jeg prøvde andre sprøyter, men de er ikke like effektive og effektive som dette stoffet. Derfor kan jeg trygt si at Moskitol fortsatt er kongen blant alle de andre aerosolene jeg brukte. Hvor mange jeg bruker Moskitol, har jeg aldri tvillet på dette stoffet, jeg har ikke engang sett noen negative anmeldelser ennå. Jeg tror dette er en god vurdering for stoffet. Ikke rart at verktøyet alltid er i første omgang blant alle populære reklame mot flått? "

Aerosol Gardeks Extreme

Spray for overflater og klær, som inkluderer stoffet permetrin og alfa-cipermetrin. Spray er veldig økonomisk, fordi ved å klikke på knappen øverst, kan du raskt distribuere innholdet i stoffet og klærne. Alt dette lar deg bruke mye langsommere. Men dette verktøyet kan ikke brukes på jenter som er i posisjon. Prisen er utmerket - opp til 350 rubler.

anmeldelse:

"Vi har en stor familie, så vi bestemte oss for å velge Gardeks. Faktum er at vi ofte arrangerer forays inn i naturen: det er en hytte eller kebab - det spiller ingen rolle. Dette stoffet er det beste, som det mest komfortable og økonomiske. Det kan ikke bli brukt raskt. Allerede hvor mye vi bruker - vi kan ikke glede oss over effekten og holdbarheten til aerosolen. Bare ett lite trykk på knappen over er nok, da sprøyten selv sprer seg på stoffet. Det ser ut til å være et unikt verktøy for familien vår, fordi prisen er utmerket, og handlingen er førsteklasses. "

Før du bruker andre metoder mot flått, er det best å starte med sprøyter. Disse er virkelig gode fiender for insekter som skremmer bort parasitter så mye som mulig og ikke tillater dem å bli sated med menneskelig blod. Ikke la deg forlate hjemmet til produktet blir brukt - det tar 10 minutter. Men du vil være så beskyttet som mulig. Er dette ikke det beste du kan gjøre, spesielt hvis du planlegger en tur til naturen i midten når ticks er aktive?

6 beste legemidler mot flått

I dag er det ingen som i det minste noen ganger ikke besøker naturen, ikke bade i reservoarer, går ikke i skogene eller er ikke under trærne. Alle disse stedene er farlige fordi et kryss som bærer de farligste virusene, kan holde seg til kroppen din. Du må velge et kvalitetskryssmiddel for å beskytte helsen din.

Hvilket selskap produserer de beste rettsmidler for flått

Ingen er immun mot utseendet på parasitter, så veldig ofte må du gå til apotek eller spesialbutikker for å få et middel for flått. Men ikke alle av dem er veldig effektive. Vi har samlet en rangering av de beste produsentene av slike produkter, som er verifisert av kvalitet og tid, og etterspørselen etter varer er den største.

Bradex

Bradex er verdens mest kjente merkevare. Han spesialiserer seg på produksjon av produkter som bidrar til å opprettholde og forbedre menneskers helse. Dette selskapet produserer ikke legemidler fra flått, men produserer ultralydsutstyr, som er produsert i henhold til den nyeste teknologien. Idrettsutøvere som regelmessig er ute i luften, vet ingenting bedre enn dette firmaet.

Gardex

Gardex er en produsent som spesialiserer seg på produksjon av produkter som beskytter mot skadedyr og insekter. Det er derfor selskapet har ingen rett til å gjøre en feil og slippe et lavkvalitetsprodukt. Produkter av dette merket er kjent over hele verden, og spray fra selskapets flått slår alle salgsposter. De fører i nesten alle vurderinger av de bestselgende produktene i dette området.

Deadly force

Merkenavnet snakker for seg selv. Dette russiske firmaet produserer insektsmiddel, for å drepe insekter som ikke er på plass i ditt hjem. Selskapets produkter er svært effektive, de er i stor etterspørsel blant befolkningen i mange land, fordi de er spesielt effektive, så vel som overkommelig pris, noe som er svært viktig for moderne mennesker.

Tyumen Aerosols Ltd.

Tyumen Aerosols LLC er en stor russisk organisasjon som spesialiserer seg på produksjon av selvforsvarsmidler og produserer også insektsmiddel. Produksjonsskalaen til dette selskapet er så stor at produktene er i stor etterspørsel i mange land, og preges av økt effektivitet og overkommelighet.

Vurdering av de beste rettsmidler for flått

Spesielt for deg har vi samlet en vurdering av høyeste kvalitet, sterke og effektive rettsmidler for flått, som er rimelige og ikke skader menneskers helse. Vi stolte på vurderinger av folk som allerede har klart å teste alle produktene på seg selv, men dette er ikke alt.

For en mer objektiv vurdering tok vi hensyn til følgende egenskaper:

 • Sammensetningen av verktøyet;
 • Påvirkning på menneskelig hud;
 • Evnen til å forårsake uønskede reaksjoner;
 • Hastigheten av eksponering for parasitten;
 • Muligheten for bruk for barn;
 • Enkel bruk av verktøyet;
 • Evnen til å forårsake allergiske reaksjoner;
 • Kostnad på midler;
 • Tilstedeværelsen av skadelige og nyttige komponenter;
 • Ingen bivirkninger;
 • Effekt på menneskelige reflekser;
 • Toksisitet betyr.

Alle vet at tarmmedisinene kommer i form av sprøyter eller kremer, men få vet at det også er spesielle enheter som fungerer i ultralyd. De er mer effektive, men dyrere. De brukes hovedsakelig av folk som bruker mye tid på luften.

Hva er det beste middelet for ticks for mennesker?

Når det er i kontakt med blodsugende parasitter for en person, er det risiko for infeksjon med alvorlige sykdommer. I det naturlige miljøet skal beskyttes mot flått og mygg. For å beskytte seg selv bruk acaricidal midler, repellents, etc. De er tilgjengelige i forskjellige former (gel, aerosol, væske).

Oversikt over kryssmidler tilgjengelig

Markedet tilbyr en rekke beskyttelsesmetoder. Blant dem er improviserte / folkemidlene for flått og kjemiske insektmidler. Den andre gruppen inneholder stoffer i ulike former for utgivelse: aerosoler, væsker. Du kan beskytte deg mot blodsugende parasitter og improviserte midler, for eksempel eddik, tjære.

Hver av stoffene har en spesifikk effekt på skadedyret:

 1. Avstøtende midler er mer godartede, ikke drep, men skremmer av parasitter. Beskyttelse mot flått er gitt takket være lukten ubehagelig for dem. Slike stoffer brukes enten på klær eller på huden. Med en hvilken som helst behandlingsmetode vil ikke rettsmiddelet for gatestukker tillate skadedyr å legge ved og begynne å mate på blod.
 2. Akaricide stoffer. Tillat å ødelegge parasitter. Slike agenter mot flått kan ikke påføres huden, da de inneholder giftige stoffer. Ved hjelp av akaricide preparater behandle klær. Slike stoffer gir parasittisk effekt på parasitter, som et resultat av at insekter dør.
 3. Kombinerte preparater (insektmidler med avstøtende egenskaper). Med deres hjelp kan insekter, som forankret på klær, bli ødelagt, og samtidig skremme andre individer.

Hva er akaricide medisiner?

Denne gruppen av kryssmidler for mennesker inneholder vanligvis stoffet alfa-metrin eller alfa-cipermetrin. Det er et insektmiddel, preget av en nevroparalytisk effekt. Han treffer først parasittenes lemmer, som følge av at de faller bort fra kalven, så dør skadedyret. Dette middelet bør brukes forsiktig fra flått: de blir behandlet med klær før de settes på.

Garderobeposten bør være tørr i flere timer etter påføring av stoffet. Bare etter at klær har lov til å bære. Beskyttelse mot gatestikk er gitt i to uker.

Populære forberedelser: Tornado-antimitt, Reftamid taiga, Picnic-antimitt, Gardeks-antimitt, Pretix Bar. Av disse er det første alternativet det minste effektive, siden det tar lang tid, og det ønskede resultatet oppnås for sent - insektet har tid til å klamre seg. Sammensetningen inneholder alfa-cypermetrin (0,25%). Formutgivelse - Spray fra flått til mennesker. Gardeks fungerer perfekt, stoffet gir resultatet veldig raskt. Inneholder permetrin (0,15%) og alfa-cipermetrin (0,2%). Formutslipp - mitespray.

Populære rusmidler: Tornado-antimitt, Reftamid taiga, Picnic-antimitt, Gardeks-antimitt, Pretix Bar

Reftamid taiga - et stoff med gjennomsnittlig effekt. Inneholder alfa-capipermetrin (0,2%). Dette er en aerosol beregnet for sprøyting. Pretix Bar er et blyantformet fast stoff. Inneholder alfa-capipermetrin. Slike rettsmidler for kvaler er dårligere enn sprøyter, siden de ikke behandler hele overflaten av klær. Picnic-antimitt er forskjellig i sammensetning: den inneholder parafin og alfa-cipermetrin (0,2%).

Repellents: En gjennomgang av midler

Hovedkomponenten er dietyltoluamid. På grunn av lukten av insekter sitte ikke på personen. Den sikre strukturen gjør det mulig å behandle integer, klær. Det er best å bruke agenten til de områdene som skadedyret vanligvis trenger inn: håndledd, krage, ankler. Den aktive ingrediensen er effektiv i 5 dager. Populære avstøtende spray mot mygg og flått: Av! Extreme, Reftamid Maximum, Medelis, Gardex ekstreme, Deta.

Repellenter er ikke 100% sikre for mennesker, men de kan redusere sjansene betydelig

Det første alternativet er en spray. Sammensetningen inkluderer dietyltoluamid og denaturert alkohol i tillegg til mindre komponenter. Denne sprayen gir beskyttelse mot mygg og flått, i tillegg skremmer og andre insekter (gadflies, biting midges).

Populære avstøtende avstøtende flått

En annen aerosol er Reftamide Maximum. Destroyser midger, flått og mygg. Gardex ekstreme er preget av en klassisk sammensetning (hovedkomponenten er dietyltetraamid), tilbys i form av en aerosol.

Kombinerte midler

De har en avskrekkende effekt, men kan også ødelegge skadedyr. Tilgjengelig i forskjellige former: gel, konsentrere, aerosol. Gitt tilstedeværelse av insektmidler, kan de ikke behandle huden. Det er lov å søke kun på klær. Populære legemidler: Tick-myte, Moskitol-spray og Medilis-komfort.

Den første av alternativene i tillegg til hovedavskrekkende stoffet inneholder også et insektmiddel (alpha-cipermetrin). Dette legemidlet er gyldig i 15 dager.

Medilis-komfort kommer i form av en spray. Inneholder DETA (19%), alfa-cipermetrin (0,25%). Denne mygg og tannkjøttet gjør det bra med lopper, midges, gadflies og dreper midges. Mite-Kaput inneholder DETA (7%), alfa-cypermetrin (0,2%). Dette er en universell aerosol som ødelegger ulike skadedyr: biter av midger, mygg, lopper, flått og mygg.

De hjelper ikke bare med flått, de er også effektive mot mygg og andre blodsugende insekter

Velge et stoff for barn

Det beste kryssmiddelet for unge - Av! Ekstrem, bruk fortsatt Moskitol-antimitt, Defi-Taiga. Legemidlene blir ikke påført huden. De brukes ikke dersom barnet er under 3 år. Overflødig mengde stoff fører til forgiftning av den unge kroppen.

Før bruk bør klær bearbeides og forlates i flere timer for å tørke. Etter en tid er det nødvendig å reprosessere, fordi det aktive stoffet gradvis mister sine egenskaper. Det er å foretrekke å bruke tick-repellent i stedet for akaricide og kombinerte analoger.

Barns repellenter må inneholde forlengere, minst giftige komponenter og maksimalt essensielle oljer.

Folkemidlene

Hvis det ikke er mulig å bruke stoffer som inneholder DEET (for eksempel Gardex), bruk essensielle oljer: rosmarin, kryddernøtt, mynte, eukalyptus. De påføres på en dråpe på huden, der oftest biter kvaler, så vel som på klær. Gjenta behandlingen hver 1-2 time.

 • Eddik (eple). Det er nok til å håndtere åpne områder av kroppen for å skremme blodsukkere.
 • Et effektivt middel for flått inneholder også eddik (100 ml), men i tillegg til denne komponenten brukes andre: flytende såpe (20 ml), vann (400 ml), 2-3 dråper essensiell olje (lavendel).
 • Tar (700 g), vann (2 l). Blandingen er igjen i 9 timer, da må den helles i en separat beholder, lukkes og oppbevares på et kjølig sted.
 • Et relativt godt alternativ: eddik (1 l), vann (250 ml), 15 dråper essensiell olje. Komponentene blandes og brukes til sprøyting over klær.
 • 200 ml vann, 1 ss. l. essensiell olje (fedd), egen alkohol. Midler brukes til sprøyting.

Etter å ha spist hvitløk / løk, klemmer parasittene ikke. Det er et stort antall oppskrifter med essensielle oljer, da deres intense lukt er ubehagelig for flått.

Gode ​​råd: Hvordan beskytte deg mot flått ved folkemessige rettsmidler

Parasittbeskyttelsesforanstaltninger

Når du går på piknik i et skogsbelte, anbefales det å følge følgende anbefalinger:

 1. Du bør ikke være på våtmarker, i tykkelser. Det er nødvendig å velge åpne sollys. Det anbefales å organisere en piknik i barskoger.
 2. Bare lukkede klær bør brukes. Forsiktig dekke bena, hode, nakke, mage.
 3. Før du går ut, blir garderobepostene behandlet med et parasittmiddel: flått og mygg for barn og voksne. Dette kan være Gardex mot ticks (Gardex) eller et annet stoff, enten det er et insektmiddel eller et avstøtende middel. Utgivelsesformen er ikke viktig (gel, aerosol, væske). Sprøyten er imidlertid mer effektiv.
 4. Ved hjemkomst blir kroppen inspisert, tatt en dusj, og klærne blir rystet og vasket i varmt vann. Vi må sjekke plantene, blomstene som ble brakt hjem.

Dermed bør den pediatriske versjonen av legemidlet inneholde opptil 7,5% DETA. For den unge befolkningen bruker repellenter. De fleste produkter er designet for å bli brukt av barn over 3 år. Preparater (gel, aerosol og væske) brukes, basert på instruksjoner, for å unngå forgiftning av kroppen. Blant beskyttelsesutstyret presenteres en rekke sprøyter. Gel er mindre vanlig. Væsker brukes nesten alltid til omgivelsene.

Rettsmidler for flått for mennesker: den beste legemiddelkvaliteten

Velkommen! Jeg snakket i går med min niese på telefonen. Hun var veldig fornøyd med den kommende helgen.

De har organisert et turistmøte fra skolen. Med å bo i skogen, i telt, med sanger rundt brannen. Alt er som det burde være.

Med denne muligheten, fortalte hun henne om faren for å bli bitt av et kryss og foreslo måter å unngå det. Ønsker du å finne ut om de beste kryssmiddelene for en person som kan bidra til å kvitte seg med denne ubehagelige trusselen? Nå vil jeg beskrive alt dette i detalj i artikkelen under.

Et middel for ticks for mennesker - som er bedre for å bekjempe parasitter?

Et kryss er en bærer av mange farlige infeksjoner som overføres gjennom blodet når et insekt er parasitert på kroppen til en person og et dyr. Samtidig venter de verste konsekvensene de som er smittet med encefalitt, borreliose, tularemi og Lyme sykdom.

Du bør imidlertid ikke nekte deg selv å slappe av i naturen eller ha en piknik på grunn av frykten for å bli bitt av en skadelig leddyr, for nå kan du finne et bredt spekter av effektive midler som lover å beskytte mot parasitten.

Det er ganske mange verktøy som er i stand til å beskytte folk mot flått og de er alle delt inn i husholdning, folk, medisinsk og kjemisk. Hvert av disse stoffene virker på en spesiell måte, i denne forbindelse kan alle muligheter for bekjempelse av parasitter deles inn i tre store grupper.

acaricide

Acaricider lammer parasittens nervesystem, og får mykens lemmer til å bli nummen, og det adskiller seg fra sin plassering. Dette middelet er giftig, så det anbefales ikke til bruk på barn. Selv voksne bruker bare akaricid på klær og når det ikke er på kroppen.

Denne gruppen inneholder følgende produkter:

 1. Tornado-anti-midd;
 2. Gardeks anti-myt;
 3. Reftamid taiga;
 4. Picnic anti-myt;
 5. Pretix Bar;
 6. Taran;
 7. bris;
 8. Tsifoks.

Avstøtende stoffer

Avstøtende midler brukes med ett formål - å skremme av parasitter. De påføres huden, med fokus på de delikatområdene som oftest blir valgt av kvalene, nemlig armhulene, den indre delen av knærne, armhulene og anklene.

Avstøtende preparater til barn blir brukt til sjeldnere og vanskelig å se steder og bretter på klær.

De mest populære repellenter inkluderer:

 • Off! Ekstremsport;
 • Reftamid Maksimum;
 • Medelis;
 • Moskitol-spray eller aerosol;
 • Gardex ekstreme;
 • DEFI-Taiga spray;
 • Biban;
 • Deta Wokko

Insektmiddelavvisende

Dette er et universelt og samtidig pålitelig verktøy som er spesielt populært blant folk som fører en overveiende aktiv livsstil. De fleste tror at dette er den mest effektive måten, fordi det ikke bare skremmer, men også lammer parasitten.

Disse stoffene bidrar til å bekjempe ikke bare med flått, de er også effektive mot mygg og andre blodsugende insekter. Disse midlene er tilgjengelige i forskjellige former og brukes kun til behandling av klær. Denne gruppen medikamenter inkluderer:

 • Jedilis komfort;
 • Moskitol spray;
 • Mite-kaput.

Hvilken løsning er bedre for barn?

Beskyttelsesmidler er kjemikalier som, når de brukes riktig, kan beskytte et barn fra leddgikt. De kan ikke brukes til barn under 3 år, da de inneholder giftstoffer som er farlige for barnets kropp.

Ikke bruk avstøtende stoffer på huden til et barn. Effektive legemidler som trofast utfører sine funksjoner, brukes kun på klær. Det er nødvendig å kjøpe avstøtende midler på apotek, på noe annet sted kan du enkelt løpe inn i en falsk.

De mest populære barns tick repellents er:

 • Off! ekstrem;
 • Biban;
 • DEFI-Taiga;
 • Moskitol anti-myt.

Alle ting som vil bli kledd i naturen, må du pre-prosessere rusmidler og henge ut på gata for fullstendig tørking. Det er viktig å huske at alle rusmidler for ticks har en begrenset varighet, hvorefter det er nødvendig å reprosessere

Ved vått vær reduseres varigheten av avstøtningsmiddelet, i noen situasjoner kan stoffet ikke være effektivt nok i det hele tatt. For eksempel kan parasitter lokke lukten av baby krem ​​eller baby kroppen. Derfor må barn i naturen inspisere hver 15-20 minutter.

Effektive folkemidlene

Ofte i rollen som et folkemidlingsmiddel fungere som en lukt av essensielle oljer. De er vant til å beskytte babyer, men det er nødvendig å sørge for at barnet ikke er allergisk mot dem.

Essensiell olje eller en blanding av sensitiv hud og kantene på klærne. Denne prosedyren krever repetisjon etter 1,5-2 timer.

Parasittbeskyttelsesaktiviteter

Man kan som et eksempel si mange andre folkemidlene for beskyttelse mot parasitter, en oppskrift, og ikke engang, men den mest effektive måten er å prøve å ikke plukke leddyr.

Derfor, hver landsbyboer, spesielt de som elsker å vandre i skogen, vet hvordan de skal beskytte seg mot kryssbiter. Denne informasjonen vil være nyttig for byboere på naturen:

 1. For en piknik er det bedre å hente barskoger. De er ikke bare rike på phytoncides, men utelukker også muligheten for å fange parasitten. I løv- og blandeskog skal man velge tørre og solbeskyttede glader, som ligger langt fra busker, tykkere, myrer og høyt gress.
 2. Klær til hvile skal være egnet. Alle typer T-skjorter, shorts, åpne flip-flops og sandaler bør etterlates til en annen anledning. Du bør bære en sportsdrakt med glidelås med lange bukser og ermer, joggesko eller sneakers, høye sokker og et hodeplagg som et elastisk bånd.
 3. Hvis du tror statistikken, velger blodsugende parasitter ofte steder i lysken, magen, armhulen, lårene, på nakken og bak ørene. Så disse områdene bør dekkes mer nøye. Hos voksne finnes flått oftere på beina og hos barn - på hodet, men dette betyr ikke at andre steder på huden kan stå ubeskyttet fra biter.
 4. Det er bedre å suge klærne med repellents på forhånd, og også bruke preparatet på hendene og åpne områder av kroppen. Rettelser for flått oppløses i vann, noe som betyr etter bading, i vått vær og etter like lange tidsperioder, bør prosedyren for påføring av repellenter gjentas.
 5. Før du bruker noen midler, er det nødvendig å lese instruksjonene og følge instruksjonene deres tydelig.
 6. I dag er spesielle encefalittdrakter på salg. Disse er elastiske beskyttelsesallerter med mansjetter, hette og ofte med maske for ansiktet. Enkle turister for å spare kan lage en beskyttende drakt av personlige klær.
 7. Etter at du har kommet hjem fra skogen, må du helt avklare og kontrollere kroppen din for nærvær av en parasitt som ikke har hatt tid til å kle seg til huden for å bli kvitt det på forhånd og forhindre bitt. Etter det, ta en dusj, og rist klær og vask i varmt vann.
 8. Når vi ser krysset i huset, må det umiddelbart knuses med noe solidt, det er viktig å sørge for at parasitten blir ødelagt, fordi det ikke er så lett å nøytralisere på grunn av det harde skallet på krysset. Wildflowers bør også inspiseres for å hindre at blodsparasitten kommer inn i huset.
 9. Det er også nyttig å kontakte klinikken, hvor legene vil bli vaksinert mot encefalitt, som vil beskytte mot en forferdelig sykdom. Vaksinen beskytter imidlertid ikke mot flått. Derfor forblir alle sikkerhetsregler gyldige.
 10. Hvis det imidlertid ikke var mulig å beskytte seg mot krysset, så et presserende behov for å kontakte en spesialist for å fjerne parasitten og administrere en dose immunoglobulin om nødvendig.

anmeldelser

Alexey Karpov: Jeg bruker Reftamid frastøtende, varer omtrent en dag. Jeg søker direkte på encefalitt, stoffet er veldig prippen, men effektivt, avviser godt insekter.

Viktor Isakov: Det er bedre å alltid bruke avstøtende midler, og hvis du fortsatt tar opp parasitten, ta så Yodanthiprin og ring en ambulanse for å få en dose immunoglobulin.

Er det et pålitelig middel for flått?

En tur i skogen for sopp og bær kan resultere i sykehusinnleggelse eller til og med død. De skyldige er flått. Et pålitelig middel for ticks beskytter mot biter og påfølgende infeksjon med encefalitt, Lyme sykdom, feber og andre farlige sykdommer.

Hvordan kan en person beskytte seg i naturen? Hva skal jeg gjøre for å forhindre kryssbitt? Hva betyr å velge?

Hva er det?

Forberedelser mot leddyr er delt inn i flere typer:

 • Frastøtende. De er designet for å skremme bort insekter. Selv om noen av repellentene også avviser mygg, fluer, midges, gadflies og andre blodsukkere.
 • Miticide. De har en lammende effekt på arachnids, litt senere dør insektet.
 • Kombinert betyr kombinasjon av virkemidlene av repellent og insektmiddel.

Acaricides - Deadly Tick Remedies

Som en del av disse legemidlene finnes det et stoff som heter alfametrin, som har en nevroparalytisk effekt på leddgikt. Når det kommer på klær som er behandlet med akaricid, tømmer tippen, og så faller den ned.

Forskere har vist at alphamethrin begynner å virke etter 5 minutter. I løpet av denne tiden har insektet økt aktivitet, så det er ganske i stand til å bite hvis det kommer til bar hud.

På salg er følgende akaricid aerosoler: gardeks - anti-midd, spray og spray mot flått serie gardeks ekstrem, reftamid taiga forsterket, picnic anti-midd, anti-midd-tornodo, selen tayga- anti-midd, anti-midd-fumitoks etc.

De påføres på forhånd på klær som henger på en henger og tørkes deretter i flere timer. Effekten varer i ca 2 uker hvis klærne er lagret i en pakke.

Det er en acaricidal blyant pretix. De er trukket på klær helveteselene fra flått. Under fotturen må du ofte oppdatere veiene, siden verktøyet er lett å dusje.

Det bemerkes at det kjemiske stoffet permetrin dreper flått raskere enn alfa-metrin, og anses derfor for å være mer effektivt. Det finnes i permanent aerosolproduktet for påføring på klær. Praktisk er det like ødeleggende for andre leddyr: mygg, edderkopper og andre.

repellents

Det vanligste verktøyet er dietyltoluamid (DEET). Det dreper ikke insekter, men de liker ikke mye. En gang på huden eller klærne som er behandlet med avstøtende, vil leddyr og mosquitoes forlate denne smakløse gjenstanden.

Produsenter hevder at beskyttelsesmidlet er gyldig i 5 dager etter påføring. Vind, varme, svette og regn forkorter varigheten av avstøtende stoffet på klærne.

Repellents inneholdende dietyltoluamid inkluderer biban, OFF! Ekstreme fra mygg og flått, spray gardeks ekstrem super spray gardeks ekstreme av alle flygende insekter som suger blod og midd, DEFI-taigaen, death metal-VOKKO aerosol reftamid maksimalt 3-1 mot mygg og flått, Gal-RET-celler, Gal-RET.

De virker på mygg og flått, i tillegg til andre blodsugende insekter, irriterende mann i naturen. Mange stoffer produseres ikke bare i form av en spray, men også en krem, emulsjon, lotion.

Moskitol produserer for barn opptil tre år en spray og myggmælk (mild beskyttelse for barn og en tur) som inneholder 7,5% DETA og eponymous produkter med IR3535 repellent 10%. Imidlertid har de ingen spesielle barns forberedelser for flått.

Det finnes universelle løsninger fra flått for folk og lokalområde. Hvis du vil gi familien din en avslappende ferie på sommerhuset, kan du gjøre en komplett jordbearbeiding med et medilis tippekonsentrat med cypermere. Mygg, ticks, lopper, bedbugs, midges, mosquitoes, gadflies og andre insekter vil fly rundt sommerhuset din i en hel måned.

Sprøyting kan gjøres om natten, siden du ikke kan gå i 8 timer på territoriet. Fortynningsoppløsningen er også egnet for behandling av yttertøy. Beskyttelsen varer i 12-15 dager.

Kombinerte midler

Verktøyene som kombinerer de avstøtende avstøtende egenskapene og drapegenskapene til akaricider er utviklet. Påfør disse stoffene på huden er forbudt, de blir bare behandlet med klær, og så venter de til fullstendig tørking. Jakke og bukser for en tur i skogen er bedre å sette på bakken, for ikke å inhalere et farlig verktøy.

Disse er medilis-COMFORT, krai-rep, spray og aerosol mygg beskyttelse mot flått på naturen (DEET i kombinasjon med alfa-cipermetrin). Spray mygg fra flått inneholder 2 ganger mer DED enn aerosol.

Det er legemidler med andre komponenter, som ekstrem gardeks (alphacipermetrin med permetrin), anti-midd picnic (imiprothrin kompleksert med alphacipermetrin) Moskitol-anti-midd (dietitoluamid + alphamethrin), tornado-anti-midd (dimetyl pyretroid +).

Når du bruker produkter som inneholder alfa-cipermetrin, må du huske på at det kan ødelegge plastdelene av klær (knapper, spenner, knapper osv.) Og innsatser av syntetiske materialer. Av denne grunn må jakken og buksene for en tur i skogen sys av bomullstoff.

Etter behandling eller retur fra en tur, bør et tørket sett med klær lagres i en plastpose. Gi ut allerede impregnerte sett med klær for en kampanje. Slike klær har noen særegenheter - mansjettene på jakken og bunnen av buksene er strammet med elastikk slik at tangene ikke kan krype under klærne.

Jakken er utstyrt med en hette og glidelås for å forhindre angrep av leddgikt. For klær brukes et høyverdig tett bomullsstoff som ikke forverres under påvirkning av preparater fra flått.

Husk at i verktøyet for å avvise DETA-myter n, bør n-dietyltoluamid inneholde en mengde på minst 30%. Ved lavere konsentrasjoner hjelper det mot mygg, fluer og andre insekter, men ikke fra flått.

For eksempel, en aerosol Gardex Extreme Super Spray og aerosol Moskitol og fra mygg og mygg profesjonell beskyttelse til naturen så vel som profesjonelle Moskitol beskyttelse på vill inneholder ca 50% DEET - dette er den beste beskyttelsen mot flått, myggmiddel serien.

Insektresistent med redusert DET-innholdet beskytter ikke babyer fra kryssbitt.

Folkemedisiner for flått med aromatiske oljer (pelargoner, lavendel, nira og andre) kan hjelpe fra mygg, men vær ikke skremt av flått.

Naturligvis kan stoffer som brukes på klær eller krem ​​med avstøtende midler på hendene forårsake allergisk reaksjon hos barn eller personer med sensitiv hud. Etter en dårlig opplevelse med ett verktøy, prøv en annen neste gang.

Ikke alle selskaper som produserer insektmidler fra krypende og flygende insekter, produserer spesielle anti-tick-midler. Det største spekteret av rusmidler mot flått blant utenlandske selskaper har Mosquitall-merket (Mosquitol). Russiske produsenter har også utmerket seg. Heldigvis er det mange muligheter for feltprøving.

Tick ​​beskyttelse produkter

Alle kommersielt tilgjengelige produkter, avhengig av aktiv substans, er delt inn i 3 grupper:

 1. Avstøtende - skremme flått.
 2. Acaricidal - kill.
 3. Insekticidavstøtende - legemidler av den kombinerte handlingen, det vil si drepe og skremme flått.

repellents

Ved midler innbefatter produkter inneholdende dietyl-toluamid "MEDILIS-mygg", "Biban", "Gull RET", "Gal-RET-celler", "Deta-VOKKO", "DEFI-Taiga", lotioner og sprayer "Ultrathon ™ "," Av! Extreme "," Reftamid maximum. " De brukes på klær og eksponerte områder av kroppen i form av sirkelbånd rundt knær, ankler og bryst.

For beskyttelse av barn er det utviklet legemidler med mindre giftige komponenter - disse er MEDILISKEN for barn mot mygg, Ftalar- og Efcalat-kremer, Off-Children's og Biban-gel-kremer, Pichtal og Evital colognes, og "Kamarant".

acaricide

I akaricide midler brukes alfa-tetracrinsyre alfa-cypermetrin (alfa-cipermetrin), som har en nevroparalytisk effekt på flått, som aktiv substans. Ved kontakt med behandlede klær begynner parasitter i lemmer å lamme, og de faller av klærne.

Disse verktøyene er kun ment for behandling av klær på grunn av toksikologiske indikatorer, de kan ikke brukes på menneskelig hud.

Den viktigste søknadsformen: Aerosol emballasje som inneholder drivstoff, og med en mekanisk spray (drivmiddelemballasje - BAU). Disse inkluderer Reftamid Taiga, Picnic-Antiklesch, Gardeks Spray Extreme, Tornado-Anti-Tick, Fumitox Anti-Tick og Gardeks-Anti-Tick og andre. For tiden har ca. 30 slike legemidler blitt registrert (se Desinfeksjonssak 2010, nr. 2, s. 36-41).

Unntaket er pretix acaricidal bar. De tegner flere omkretsende striper på bukser og jakker før de går inn i skogen. Det er bare nødvendig å overvåke deres sikkerhet.

Pretix kan kjøpes som en del av et spesielt produsert sett for beskyttelse mot tippangrep og førstehjelp når de suger i Anti-Tick-modulen.

Klær legges ut, bearbeides, og etter at det tørker, settes på. De beskyttende egenskapene til klær behandlet med et akaricidmiddel fortsetter i opptil 14 dager.

Insektmiddelavstøtende midler

Insektmiddelavvisende stoffer kombinerer egenskapene til både repellent og akaricide midler - de inneholder 2 aktive ingredienser: dietyltoluamid og alfa-metrine, derfor beskytter de både fra flått og blodsugende flygende insekter (gnus kompleks).

Insektmiddelavstøtende midler er tilgjengelig i aerosolpakker: Medilis-komfort, Kra-rap, Moskitol-spray Spesiell beskyttelse mot flått, Gardeks Extreme Aerosol fra flått, Tick-mite-kaput aerosol. I tillegg til akaricider, brukes insektmidler bare på klær.

Generelle anbefalinger ved bruk av kjemisk beskyttelse

Pålidelig beskytte deg selv mot tippbitt kan bare være "riktig kledd" og grundig behandlet klær kjemisk beskyttelse. Når du velger et middel mot flått, er det bedre å gi preferanse til akaricide eller insektmiddel og avstøtende midler.

Når du bruker et verktøy, må du lese instruksjonene og følge instruksjonene. Ikke glem å tilbakestille stoffet etter den angitte tiden på pakken.

Det må huskes at regn, vind, varme, svette, etc. reduser varigheten av et kjemisk beskyttelsesmiddel.

Antientsefalitny dress BioStop®

De ledende russiske forskerne-entomologene har utviklet en spesiell "Anti-encephalitic suit BioStop®". I dag, takket være kombinasjonen av mekaniske og kjemiske prinsipper for beskyttelse, er denne drakten det mest effektive verktøyet mot flått.

Ifølge FGNs Forsknings- og utviklingsinstitutt for desinfeksjon av Rospotrebnadzor har drakten en beskyttelsesfaktor på 100% og "ved effektiviteten er det betydelig mer enn alle kjente norske og utenlandske prøver". Ved bruk av BioStone® "Anti-encephalitic suits" er det derfor ikke nødvendig å bruke repellenter og utføre hyppige kontroller av klær.

Territorisk behandling

Følgende insekticid-akaricide midler får lov til å behandle territoriet fra flått i Russland: Medilis-Tsiper, Taran, Samarovka-insektmiddel, Breeze, Akaritoks, Alfatrin, Skuespiller, Akarocid, Tsipertrin, Yuraks, Akarifen, Baytex 40% SP, etc..

Hvor å kjøpe?

Nylig har tilfeller av forfalskning av kjemiske beskyttelsesprodukter blitt hyppige, så prøv å kjøpe dem i butikkene med godt omdømme. Når du kjøper, be om å vise et hygienisk sertifikat. Importerte stoffer må være ledsaget av instruksjoner på russisk.

Det mest effektive middel mot flått

Foreløpig er den vanlige turen til skogen for sopp eller til hvile, blitt et spørsmål om fullstendig usikkerhet. Det beryktede krysset er å skylde på - en liten og nesten umerkelig leddgrå, og den bidrar til å true en person med de mest negative konsekvensene. Hvordan å unngå dette og hvilke tiltak mot flått er mest effektive? La oss prøve å finne ut alt.

Hva er farlig tickbit?

Bitten av slik arachnid forårsaker ikke smerte av seg selv, og derfor langt fra umiddelbart kan en person legge merke til et kryss fast på huden. Faren for en bit ligger i det faktum at tippen kan være en bærer av svært farlige infeksjoner, for eksempel: encefalitt (hjerneinfarkt), tarmlamper, tyfus og Lyme-sykdom (en sykdom som påvirker nervesystemet og muskel-skjelettsystemet).

Ifølge listen over disse plagerene kan du tenke på konsekvensene av en tippbit hvis du ikke forhindrer det eller ikke hjelper den bitte pasienten i tide.

Til dags dato er alle midler for å bekjempe disse ledddyr oppdelt i tre typer: frastøtende (sikte mot å skremme av araknider), akaricide (lamme og drepe flått) og insektmiddelavvisende stoffer (en kombinasjon av skremmende og lammende effekter på flått). Vurder dem separat.

Akaricide legemidler

Disse midlene er sammensatt av et stoff som alfametrin, som har en svært effektiv nevroparalytisk effekt. Det vil si at bare et kryss kommer på klærne som tidligere har blitt behandlet med et av disse midlene, dets lemmer er lammet, og deretter helt forsvinner.

Ved hjelp av denne gruppen bør inkludere: Reftamid taiga, Gardeks-antimitt, Tornado-anti-myt, samt akaricidal pretix-bar, som må tegne fekting striper på klær.

Avstøtende stoffer

Den avstøtende basen inneholder komponent-dietyltetraamidet. Dette stoffet vil selvfølgelig ikke drepe leddyr, men etter å ha følt sin lukt, prøver fekket å raskt forlate personens klær. Egenheten ved disse stoffene er at de kan brukes ikke bare på klær, men også på menneskelig hud, fordi de er ufarlige for kroppen.

Behandle repellenter trenger alt klær, spesielt i håndleddene, ankler og krage. Det bør bemerkes at effekten av søknaden vil bli holdt i minst fem dager.

For øvrig, for barn under 12 år produserer produsenter repellenter med lavt innhold av giftige stoffer. Dette er stoffene: Biban-gel, Camarant, Evital eller Off-children.

Insektmiddelavstøtende midler

Gruppen av disse anti-tick-legemidlene inkluderer stoffer basert på to aktive ingredienser: dietyltetraamid, samt alfametrin. De anbefales for effektiv beskyttelse mot flått og annen blodsuging.

Gitt den høye toksisiteten, er et slikt middel for flått brukt utelukkende på klær. Denne gruppen inkluderer stoffer: Aerosol tick-kaput, Moskitol-Spray og Aerosol Gardeks-ekstreme.

Tick ​​fondsklassifisering

Tidligere truet flåttene bare innbyggerne i Sibir og Uraler, men de siste årene har de dukket opp i Middle Lane og i Nordvest-regionen i Russland. Ticks kan bli funnet selv i byparken. Det er best å gjøre uten kryssbiter i det hele tatt. For å gjøre dette, på en piknik eller en tur, må du ta beskyttelse mot flått for en person.

Men hvilken å velge? Det er tre grupper med kryss aerosoler:

 1. Avstøtende sprayer - luktmiddel ticks ubehagelig lukt og de klamrer seg ikke på klærne;
 2. Acaricid sprayer - lammende, drepte kvaler;
 3. Blandet repellent og acaricidal - samtidig avskrekkende og forgiftning.

Hvordan skiller du?

På patronen produsenten sier - et avstøtende middel eller et acacricidal middel og må indikere den aktive substansen.

I akaricidsprayer er den aktive ingrediensen oftest alfa-cipermetrin eller alfa-metrin, og det er med disse aktive ingrediensene jeg anbefaler å velge akaricidal aerosol. Dette er en gift som lammer krysset, og det henger bare av klærne. Men her også, alt avhenger av konsentrasjonen, det beste alternativet er 0,2-0,25%.

Egenskaper av avstøtende aerosoler

Jeg påminner deg om at frastøtende mot flått for en person er et avskrekkende stoff, dreper ikke et kryss. Til tross for at noen produsenter eller spesialister noen ganger anbefaler å bruke disse produktene på huden, må du aldri gjøre dette kategorisk.

For det første er det alltid kjemikalier som absorberes gjennom huden i blodet, kan forårsake forgiftning og alvorlige allergiske reaksjoner.

For det andre, husk - det er ingen slike aerosoler og kremer som kan beskytte mot flått når de påføres huden. Hvis tippen allerede har kommet fra klærne til huden og føles nærhet til blodkarene, er sugets hastighet så stor at giftige stoffer ikke har tid til å forhindre bitt.

På spørsmålet om hvilke kryssrepellenter som er bedre, vil jeg svare på at alle avstøtende aerosoler er ineffektive, de forsvinner raskt. Dette gjelder spesielt for icaridin-baserte aerosoler (CBD 3023), beskyttelsen varer i en time, maksimalt to. Dietyltoluamid (DETA) -baserte aerosoler beskytter lenger, 3-4 timer.

Med et lengre opphold i ilden er det behov for gjentatte behandlinger, og det er umulig å behandle det selv, for ikke å inhalere kjemiske agenser, må du ta av klærne, noe som er umulig i en skog. For effektiv beskyttelse mot flått, bruk ikke acaricid aerosoler, men repellenter.

Funksjoner av akaricide medisiner

Akaricide preparater mot flått er giftige flått og mye mer effektivt betyr å gi langsiktig beskyttelse. Men de aktive ingrediensene i slike stoffer er svært giftige, og når de behandler klærne, er det nødvendig å observere de beskyttende tiltakene som jeg vil diskutere nedenfor.

Det tar vanligvis fra 20 minutter til en time. Hvis agensen ikke forgifter krysset fort nok, er det ineffektivt.

Hvilken er mer effektiv?

Hvordan behandle klær fra flått? Studien ble utført av ansatte i Gorno-Altai Rospotrebnadzor. Det ble kjøpt 8 bokser av akaricide aerosoler - Reftamid, Gardeks, DETA, Taiga, Moskitol, Tornado, Komaroff og Tarol.

Alle midler fungerer omtrent like mye - de skremmer ikke flått, men dreper. Åtte signerte ark ble behandlet hver med ett medium, tørket og flått ble plassert på dem.

Neste gruppe medikamenter Reftamide, Moskitol og Komaroff hadde noe dårligere egenskaper. Dødsfallet av leddyr kom i det 18. minutt.

Aerosoler av Tornado og Tarol tok de siste stedene og var ikke effektive nok. Mens de begynner å handle, vil mites ha tid til å kle seg til huden. Og det verste i testene viste seg å være Tarol.

Tick-båret acaricidal aerosol vurdering

Ifølge spesialister fra Rospotrebnadzor, Gardeks, viste DEET og Taiga seg for å være den beste og like effektive. Det verste, nesten ineffektive - Tornado og Tarol.

Jeg studerte brukeranmeldelser om sprøytemider for folk. Brukere anbefaler ikke blandede aerosoler, de inneholder både en avskrekkende og drepende aktiv ingrediens i halv konsentrasjon, noe som reduserer begge handlinger.

Det absolutte flertallet bruker og anser at den beste sprøyten fra flått er Reftamide-Antikleshch, men gyldighetsperioden for legemiddel som er angitt på patronen i 15 dager regnes som uberettiget, og det anbefales å behandle klærne igjen før de går til brannen.

Gode ​​anmeldelser av mite-Kaput og Breeze-Anti-mite aerosol. På klær som er behandlet med Spray-Antiklesch, taper tippen evnen til å bevege seg og forsvinner etter 1 minutt. Etter 5 timer etter behandling forsvinner tippen etter 3 minutter og en dag senere - etter 4 minutter.

Overhold betingelsene for bruk av akaricide aerosoler. Ikke behandle en drakt med syntetisk fiber med en akaricidal eller repellent spray, ikke fordi det vil fungere verre, bare kjemiske agenter kan ødelegge en slik drakt.

 • Før du bruker sprayen, må du riste boksen 3-5 ganger.
 • Håndter bare klær på gaten. Husk at de aktive ingrediensene i akaricide aerosoler er toksiske. Kategorisk er det umulig å gjøre behandling på personen.
 • Strålen skal rettes mot vinden, og de behandlede klærne skal holdes i en avstand på 20-25 cm fra en utstrakt hånd med en boks.
 • Det er nødvendig å bruke minst 20 g penger per 1 kvadratmeter klær før det er lett fuktighetsgivende.
 • Deretter må du tørke klærne dine i minst 2 timer og sette dem på undertøy.

Under virkningen av akaricide legemidler mot flått, dør de ikke umiddelbart. Konsentrasjonen av stoffet er valgt slik at en person ikke har kjemiske forbrenninger. Noen produsenter legger ikke penger til boksene. Bestem volumet av boksen ved å riste den lett i hendene.

Nyttig råd fra brukeren. Hvis du går på en lang tur og det er ingen mulighet til å samle mange flasker, kan du spare penger. Hvordan? Siden flått bor i gresset, bor de ikke i trærne og faller ikke på toppen, du kan bare bruke produktet på buksene dine.

De viktigste stedene for kryssing av krysset - enten gjennom flyet eller gjennom beltet, er det vanskeligere å finne et sted, det er nødvendig å krype gjennom hele toppen. For å spare penger, er det nok å påføre det fra kneet til livet. Spray deretter nok i lang tid.

Før turen skal yttertøyet behandles, deretter brettes, legges i posen for en dag hvor den er gjennomvåt med produktet. Akaricid beskyttelse mot flått holder seg lenge, de forsvinner ikke som et kombinasjonsmiddel eller avstøtende spray fra flått for folk som forsvinner om noen timer.

Under den behandlede drakten skal være undertøy, bør den ikke legges på nakken kropp. Med denne behandlingen i 2 måneder lang vandre nok 2 bokser.

Folkemidlene

Enkel og fri, fra improviserte midler:

 • En spiset hvitløksklær varer en dag slik at kvalene ikke biter, de liker ikke lukten av menneskelig svette med hvitløk. Du kan bruke hvitløk olje, hvitløk vann.
 • Ivan-te (pil-urt, plakun) å samle inn i en cellofanpose, pry, slik at juicen skiller seg ut. Klipp, varme i ovnen til fargen på tebladene, ikke brenne. Enda bedre å tørke i solen. Og drikk som te. Du kan brygge og rå, du kan spise som salat. Skremmer av flått.
 • Mite liker ikke lukten av lavendelolje, geraniumolje.
 • Tick ​​liker ikke skarpe lukter - bensin, petroleum, tjære. Tar olje - rist, legg i lommer. Birketjære selges på apotek.
 • Travnik Mikhail Fadeev anbefaler svartrot (svart gulrot), lukten av som ligner lukten av rabarber, for å lage klær spray. Broth løk peeling, kjøttkraft svart elderbær - ark og farge også, for sprøyting. Konsumere melke tistel olje.
 • Et veldig godt middel er maursyre. Sett en vanlig lommetørkle på en anthill og tørk den av.
 • For å beskytte hunder insisterer 100 g vodka + 2 g vanilje (ikke vaniljesukker) 7-10 dager. Spray hundens lemmer, mage og tåke. Tippen krymper ganske enkelt ikke, klamrer seg ikke.

Gjør et middel for flått med egne hender

I pressen, kommer forferdelig statistikk om hvor mange som allerede har lidd av kryssbitt denne sesongen hele tiden opp. Hvordan finne et effektivt middel for flått for folk? Vi foreslår at du prøver å gjøre det selv.

Blant disse problemene er tikkbåren encefalitt (spesielt i uralene og sibiriene), Lyme-sykdommen (borreliosis), samt noen sykdommer hos kjæledyr, for eksempel piroplasmosis hos hunder.

Viktige anbefalinger

Etter hver tur i skogen eller parken, nøye undersøke deg selv og kjæledyrene dine. Det er også nødvendig å gjøre i landet. Tippen suger ikke umiddelbart, som regel kravler den gjennom kroppen på jakt etter et passende sted i flere timer. Derfor er regelmessige kontroller den beste måten å hindre kryssbitt for folk.

Disse insekter er spesielt aktive i begynnelsen og på slutten av sesongen (det vil si i april-mai og september-oktober). I disse månedene, prøv å gå sjeldnere i gresset, spesielt tykt og høyt. Unngå tørr gress også. Mulighet for å få en bit mens du renser tørt gress i landet.

Hvis du fortsatt er skadet av bitt, fjern insektet med en streng eller spesielle pinsett. Kontakt laboratoriet så snart som mulig for å undersøke tippen, utelukke muligheten for alvorlige sykdommer og om nødvendig starte behandlingen umiddelbart.

Folkemidlene

For å beskytte deg selv og dine kjære, kan du bruke ferdige repellenter fra butikken. Og du kan skape et effektivt avstøtende middel med egne hender.

 • Eddik bord 2 briller
 • Vann 1 kopp
 • Eucalyptus essensiell olje 10 dråper
 • Citrus essensiell olje 10 dråper

Bland alle ingrediensene og sett i en sprøyteflaske. Spray klær og sko før du går utendørs. Vær særlig oppmerksom på mansjettene, kragen, området rundt anklene.

Hver tredje dag må beskyttelsen oppdateres, og bruker verktøyet på nytt.

Hvordan lage det riktige valget?

Problemet er at symptomene på tippebitt ikke er veldig uttalt, så du kan bare ikke legge merke til det. Ikke alle insekter er smittet, men beskyttelse er nødvendig. Hvordan velge det mest effektive verktøyet for folk fra flått?

Alle medisiner for flått er delt inn i flere typer, og selvfølgelig har hver både fordeler og ulemper.

repellents

Beskyttelsesmidler er nødvendig for å skremme bort insekter. De kan produseres i form av sprayer, geler, salver og kremer, og deres viktigste oppgave er å forhindre at insektet sitter på personen, og hvis det er landsby, vil ikke lukten bare tillate det å slå seg ned på den menneskelige huden.

I verden av dyr og insekter kan du bare beskytte deg selv ved å vise at du er en fare, derfor er avstøtende veldig effektivt.

Grunnlaget for sprayen og deres effekt er dietyltetraamid, også kjent som DETA, som forresten har en liten insekticid effekt. Dette er imidlertid ikke så viktig - alle kremer og aerosoler av denne typen frigjør urenheter i luften, som skremmer bort blodsukkere: Når de hører en ubehagelig lukt, flyr parasitter langt unna.

Tick ​​repellent er et stoff med lav toksisitet. Derfor kan den brukes til barn eldre enn tre år og brukes ikke bare på klær, men også på kroppen: det er faktum at leddyr som lander på brystet, armhulen og ryggen av en person. Ikke glem å håndtere alle klærne godt. Forresten, klærne skal være tette og tette på elastiske bånd.

Ifølge mange vurderinger, håndterer dette insektmiddelet sine oppgaver og leddyr er veldig redd for det. Det er imidlertid han har feil. Så er avstøtende lett å vaske av med vann, så hvis regnet treffer deg i en skogspasse, vil handlingen forsvinne.

De mest populære i denne kategorien er Av! Extreme, DEFI-taiga, Biban, Deta-VOKKO, maksimal raptamid, etc. Det er også tilpasninger for barn: Utenbarn, Evitan, Biban-gel. Deres toksisitet er enda lavere.

acaricides

De opptrer mer alvorlig: først parasitten bryter lammelsen, og da dør den. Her er bare acaricidale midler for flått som er veldig, veldig giftige: grunnlaget for dem er et stoff som alfa-cypermetrin, og derfor kan en slik effektiv og nødvendig måte for tikkontroll være veldig farlig.

Acaricider brukes kun på klær, og prøver å unngå kontakt med huden så mye som mulig. Derfor, før du går til skogen, bør klær legges ut på gulvet eller på en seng og behandles med akaricid. Du kan bruke den bare etter at klærne er tørre. Stoffet er aktivt i omtrent to uker eller til første vask.

En annen ulempe med disse stoffene er at de ikke kan brukes av barn. Håndter klær bør være svært forsiktig, og avsløre alle dets folder. Ved akaricide midler inkluderer: Reftamid taiga, Tornado-antimitt, Gardeks-antimitt og fargestifter Pretix, som tegner striper på klær.

Insektmiddelavstøtende midler

Disse er bare komplekse metoder, som inkluderer både alfa-cypermetrin og DEET. Deres største fordel er at de har absorbert fordelene ved både repellents og acaricides: leddyr er redd for lukt, og hvis de overvinne sin frykt, vil de fortsatt dø døden av de modige.

Imidlertid tok de også ulemper fra begge grupper: de er meget giftige og vaskes lett av med vann, og de arbeider ikke mer enn fire timer og anbefales ikke for barn. Men slike sprøyter og kremer beskytter mot andre skadedyr: mosquitoes, midges og bedbugs med dem også, bør ikke være redd.

Men stol ikke bare på gelen eller sprayen: Før du går til skogen eller parken, må du kle slik at parasitten ikke har mulighet til å ta vare på den rene huden, og etter å ha gått, må du kontrollere huden nøye.

Foretrekker ting med elastikk og dekker hodet. Og det rette valget av et middel for farlige ticks kan hjelpe folk som tilbringer mye tid i skogen, hagen eller parken - spesielt utstyr, for eksempel anti-encephalitic dresser.

Flere Artikler Om Typer Acne