Ofte, når vi vil finne ut årsakene eller metodene for behandling av problemer med huden vår, når akne oppstår, akne - forskjellen mellom dem er ikke veldig tydelig. Vi søker råd fra dermatologer for akne - vi finner akne og omvendt. Noen skiller dem ikke i prinsippet. Selvfølgelig er det noe i felles mellom dem, nemlig at disse er forskjellige stadier av en sykdom. Men har de noen forskjeller?

Akne, akne - hva er forskjellen

La oss begynne med ål. Såkalte sebaceous plugger, tilstoppede porer. Noen ganger ser de ut som små, lyse tuberkler - de er rosacea eller milia, og noen ganger, som forstørrede porer med et mørkt hode, er de svarte åler eller komedoner. Vanligvis, når de ser ut, vil jeg klemme dem ut, men det er ikke sikkert å gjøre dette, siden en infeksjon kan komme inn i såret og forårsake betennelse. I dette tilfellet kan du gjøre rengjøring av huden ved å kontakte beauticianen for å velge prosedyren du trenger.

Videre forårsaker sebum, som akkumulerer i follikel, bakteriene til å formere seg, og de danner et betent område fylt med pus. En rød bump eller papule vises, og hvis det er et punkt med hvit pus midt i den, så er det en papule med en pustule. Dette fenomenet kalles "kvise". Hvis du behandler dem riktig, passerer de seg selv uten å bruke CleanClear kosmetikk, og gir ingen merker på huden. Du kan ikke knuse akne og akne selv - forskjellen er liten, bare at en klemt pimple kan forårsake en raskere og sterkere spredning av infeksjonen. Men denne prosessen kan gå videre, nemlig - flere og flere pus vises i den skadede follikelen, knuter og cyster dannes, som, som vokser sammen, blir kokende og koker. De er allerede mye større, myke eller tvert imot harde og smertefulle seler. En slik utdanning, hvis den går bort av seg selv, er sannsynlig at arr vil forbli på dette stedet. Men ofte krever de inngrep fra en lege.

Akne, akne - hvilken forskjell i behandling

Egentlig er det ingen spesiell forskjell i behandlingen, men det er fortsatt forebyggende og kurative tiltak. Så det viktigste i kampen mot akne er en grundig rensing av huden med bruk av midler, mykner og fjerner talg fra porene, og deretter innsnevrer dem. Ved behandling av akne er renslighet også viktig, men du må legge til verktøy som har sterke desinfiserende egenskaper for å lindre betennelse og irritasjon. I spesielt avanserte og smertefulle tilfeller kan bare en lege hjelpe.

Akne og akne - hva er forskjellen? Forskjeller og metoder for behandling

I dermatologi kalles inflammatoriske hudutslett acne. Folk kaller dem annerledes: akne, akne, akne, comedo. Forskjellen mellom disse konseptene er uskarpt, de er alle relatert til sykdommer i talgkjertlene. Men de har en liten forskjell. La oss ta en nærmere titt på hvilke vilkår denne hudsykdommen inneholder og hvordan varierer akne fra akne.

Konsept og kort klassifisering

Akne er en ganske vanlig inflammatorisk hudsykdom som oppstår på grunn av blokkering av sebaceous kjertlene. Det har en kronisk kurs.

Dette konseptet inkluderer:

Synes på grunn av endringer i sammensetningen av talg og tilstedeværelsen i det av et stort antall forskjellige bakterielle mikroorganismer. Normalt er de i hver persons hud, men under påvirkning av noen faktorer begynner de å utvikle seg raskt, noe som fører til betennelse i sebaceouskanalen og en pimple dannes.

Akne kan ha inflammatorisk (akne og akne, cyster) og ikke-inflammatoriske former (komoneser åpne eller lukkede, lim). En komedo er en fettplugg forårsaket av en blokkering av hårsekkelen. Alvorlig blokkering kan føre til en intern smertefull inflammatorisk formasjon - subkutan akne. Dens viktigste forskjell ligger i det faktum at den purulente klyngen ikke har en "utgang" til overflaten av epidermis.

Akne har 4 grader av alvorlighetsgrad: mild, moderat, alvorlig og svært alvorlig. Som regel gir slike akne blader på huden i form av arr, arr, røde flekker.

Det oppstår i voksen alder (etter 40 år) hos mennesker med arvelig disposisjon, i tillegg til å lide av høyt blodtrykk. Forskjellen mellom et slikt utslett og akne er forekomsten av brenning eller kløe.

3. Inverse akne.

Slike kviser er plassert på steder av svettekjertler (perineum, axillære huler). På grunn av bruk av antiperspiranter, er svettekanaler lukket, noe som fører til betennelse og purulente smertefulle elementer. I alvorlige tilfeller er kirurgisk behandling nødvendig.

Således er akne et mer formelt medisinsk navn, og kvise er et vanligere filistinsk begrep. Forskjellen mellom dem er minimal, forskjellen ligger bare i navnet.

Hva forårsaker akne i ansiktet?

Alle hovedgrunnene kan deles inn i to store grupper:

1. Interne hormonforstyrrelser, kvinners sykdommer (ofte forårsaket av forstyrrelser i eggstokkfunksjonen), problemer i magesårets eller tarmens funksjon (sår, dysbakterier, meteorisme), sterke følelsesmessige opplevelser. En pimple kan oppstå på grunn av seborré, som preges av økt sebumsekresjon.

2. Ekstern - feil hudpleie, overdreven fascinasjon med maskeringsmidler som bidrar til blokkering av talgkjertler, søppel og fettstoffer, medisiner, steroider eller anabole steroider. Denne gruppen inkluderer profesjonell akne og mekanisk akne (som følge av konstant friksjon av tette elementer av klær mot huden).

Avhengig av hvor akne i ansiktet skjedde, kan du også bestemme årsaken. Hvis de har valgt en kvinnes hake, bør du gjennomgå en grundig undersøkelse av en gynekolog. Skyldig av et utslett er ofte et brudd på eggstokkene eller binyrene. Konstante ål på pannen indikerer problemer med blæren og tarmen. Kviser på kinnene er forårsaket av sykdommer i mage og luftveiene.

Behandling og forebyggende tiltak

Akne krever omfattende, kompetent og profesjonell terapi. Etter diagnosen (hudskraping) foreskriver dermatologen nødvendige medisiner. Som regel er disse tetracyklin-antibiotika, vitamin A, E, gruppe B, og forskjellige reseptbelagte "snakkere" og salver. Små kviser kan kureres ved å velge kosmetiske produkter og bytte til et sunt kosthold. Alle fete, krydrede retter og søtsaker er unntatt fra menyen.

For å unngå gjentakelse av akneutslett, er forebygging svært viktig: riktig rensing av huden og et besøk til en kosmetolog. Black Mask - en maske for akne og svarte flekker vil bidra til å takle dette. Velprøvde masker av hvit leire, gjær og brus.

Kosmetologen vil tilby profesjonell omsorg, inkludert salicylisk peeling, anti-inflammatorisk serum, massasje og ansiktsrensing. Riktig behandling og forebygging vil bidra til å raskt gjenopprette sunn hud og overvinne akne.

Hva skiller akne fra akne: konsepter, likheter og forskjeller

Mange tror at akne og akne er bare synonymer, men dette er ikke tilfelle. Akne lider hovedsakelig i ungdomsperioden, på dette tidspunktet på huden kan du ofte se de blomstrende komedonene. Dette skyldes raser testosteron. Men akne, sammenlignet med akne kan forekomme av en rekke årsaker, og i alle aldre.

Forskjellen mellom akne og akne

En pimple er en betent hudformasjon, og en ål er et svart flekk på overflaten av huden. I utgangspunktet ser blackheads seg i form av svarte prikker, men hvis ingen handling blir tatt, utvikler de seg til akne.

Når ungdom begynner å bli til menn eller kvinner, begynner testosteron å rase i kroppen, og det provoserer dannelsen av kutane komedoner. Av denne grunn opptrer akne, som har utseendet på små, svarte prikker som har penetrert dypt under huden.

Med riktig funksjon av alle organer, er de neppe merkbare, men hvis en av dem feiler, blir akne betent, rødt, bringer ubehag og kan senere bli akne.

Forskjellen mellom akne og akne er ubetydelig, siden prosessen med oppstart av akne skyldes tilstopping av porene. Akne skyldes sin inflammatoriske manifestasjon, noe som ytterligere provoserer veksten av pustler.

Hva er akne

Akne er delt inn i to typer avhengig av tilstanden deres:

 • Komedoner. Svarte flekker som skiller seg godt ut på huden. Hvis funksjonen til et av organene er ute av kontroll, kan de bli betent, rødme og syk. Hvis akne er kammet eller presset, kan de også bli betent.
 • Wen. På grunn av overdreven opphopning av fett, er sebaceous kjertlene blokkert, noe som provoserer håret i hårsekkene. Deretter opptrer dannelsen av hvit farge, og dens halo har en rød eller rosa nyanse.

Sebum (sebum) er nødvendig for å fukte og beskytte huden mot bakterier. Hvis fettet ikke er for mye, vaskes det av med rent vann under vask. Men når mengden på huden er overveldende, blir eksfolieringsprosessen noe forsinket og blandet med skalaer. Sebum er i stand til å danne et skall på overflaten av epidermis. Den neste delen av fett er fengslet, stillestående i porene, og som følge av dette oppstår en plugg. Under oksygeneksponering blir den oksidert, og det blir til en svart flekk - akne.

Kork er et utmerket næringsmedium for patogener som lever på innholdet. Ved å gå kort, blir akne til akne.

Verste av alt er de ungdommene som har fet hud. Naturen bestemte at en gruppe slike mennesker hadde økt mengde talgkjertler, og porene deres var større. De med normal eller tørr hud er også utsatt for svarte flekker, men i slike mennesker blir de bare observert på:

 • nesens vinger
 • panne;
 • haken;
 • nakken.

Akne kan vises av andre, mer alvorlige grunner:

 • renal dysfunksjon;
 • fordøyelseskanalens patologi;
 • stressende situasjoner;
 • sykdommer i genitourinary systemet.

Derfor kan akne forekomme hos mennesker i alle aldre.

Hva er akne

På medisinsk vis er det ikke slikt ord som "akne". Eventuell hudutdanning har sitt eget navn:

 • comedo;
 • papler;
 • pustler;
 • koke;
 • en abscess;
 • wen;
 • ål.

Mange kaller akne noen bulge på huden, fordi utseendet er umulig å avgjøre hvilken type karakter er en eller annen utdanning. Det er viktig å forstå at ikke alle stadier av akne kan kalles akne. De har sitt eget særegne utseende, og i hver av dem er det forskjellige prosesser, derfor blir de behandlet annerledes.

Akne er en patologi av huden, som er ledsaget av betennelse i talgkjertlene. De kan også deles inn i flere kategorier:

 • Carbuncles. Utdanning, har en konveks form, rødhet med en blå tint, som ligger på forskjellige steder i huden.
 • Koke. Inflammasjon av hårsekkelen med pus i lagene av epidermis.
 • Corn Bunting. Utdannelse nodular type, plassert dypt under huden i lagene av epidermis.

Akne kan også oppstå på grunn av dårlig arvelighet, og hvis en person har fet hud. I tillegg er det andre faktorer som øker sannsynligheten for akne:

 • stressende situasjoner;
 • hormonforstyrrelser;
 • allergiske reaksjoner;
 • kritiske dager;
 • tar visse medisiner
 • tar orale prevensiver
 • industriell forurensning.

Ren hud - en garanti for god helse og skjønnhet, men tilstedeværelsen av formasjoner på huden ødelegger utseendet og forårsaker ubehag. Hver person må skille mellom hvor akne og akne er for å kunne effektivt bli kvitt dem.

Hva er forskjellen mellom akne og akne?

Tilstedeværelsen av akne på huden til en person fører til utvikling av komplekser. Det finnes forskjellige typer utslett, blant annet akne og akne. Ofte i folket er disse konseptene akseptert som tilsvarende. Faktisk eksisterer forskjellen mellom akne og akne.

definisjon

Akne er en betennelsesprosess i sebaceous kjertlene, som oppstår på grunn av blokkering av porene, noe som fører til dannelse av svarte flekker på huden. Slike manifestasjoner på huden forekommer som regel i tidlig stadium av betennelse.

Akne er en videre komplikasjon av betennelse i sebaceous kjertler, manifestert i form av rødhet og hevelse i det berørte området.

Akne og akne - forskjellen kommer fra definisjonene av smertefulle manifestasjoner.

arter

Utseendet til akne og hudormer er ikke bare på grunn av alderen som fører til puberteten. Denne sykdommen er i stand til å manifestere seg mot bakgrunnen av endokrine og hormonelle prosesser i menneskekroppen.

Også bidrar til forekomsten av akne og akne:

 • gastrointestinale sykdommer;
 • ikke følger et sunt kosthold;
 • bruk av et stort antall kosmetikk.

Akne og kviser varierer også i grad av skade.

Det er følgende grader:

 • Første grad: dannelsen av akne og akne blir observert på enkelte steder av huden (kinn, hake, panne);
 • andre grad: det skadede området av huden øker i størrelse;
 • tredje grad: en uttalt inflammatorisk prosess begynner med dannelsen av rødhet og purulente noder;
 • fjerde grad: det er en lesjon av huden integument dypt i vevet, med dannelse av arr etter konvergens av betennelse.

klassifisering

Det er to typer:

 1. Komedoner: Svarte flekker, som skyldes blokkering av hårkanalen til follikel eller kanalen i talgkirtlen. Bestå av mettet sebum, døde hudpartikler og epitelskalaer. Ved forekomst har de et gjennomsiktig skall, men blir oksidert fra luften, de blir tydelig uttalt svarte prikker. Deres plassering skjer alltid på overflaten av huden.
 2. Hvite ål er også Wen: deres utseende skyldes opphopning av fett i det nedre poreområdet og dets videre sedimentering der. Opprinnelsen ligner dannelsen av blodpropper. Vurder visuelt whiteheads noen ganger umulig. Vanligvis føles de når man trykker på den berørte huden. Den inflammatoriske prosessen med wen opptrer dypt i hudvevet, og danner knuter i veiene til talgkjertlene.

Utseendet til akne bidrar ikke til utseendet av smerte. Vanligvis oppstår på haken, kinnene eller pannen.

Dannelsen av purulent betennelse kan være tilstedeværelsen av et stort antall akne på ett sted. Som et resultat blir de kombinert, og purulent dannelse oppstår.

Akne klassifisering

Følgende typer akne utmerker seg:

 1. Papules: Akne uttalt rød nyanse, som ikke inneholder purulent utdanning. Formet på overflaten av huden, med manifestasjon av et betent tuberkel på skadestedet. Hvis du trykker ned en pimple fra forskjellige sider, vil fargen få en lys blek farge, men den røde fargen vil da bli gjenopprettet. Denne typen akne gir ikke spor av sin tilstedeværelse på huden.
 2. Pustler: Denne typen akne er ledsaget av utseendet av en intern purulent masse. Et inflammet tuberkul er dannet på huden med et hode i slutten av det hvite. Akne kan dannes umiddelbart i dette skjemaet eller, som et resultat av papules. Når du klemmer pustlene, er det fare for at viruset sprer seg gjennom huden. I noen tilfeller, etterfulgt av blodinfeksjon. Denne typen akne kan gi merker eller arr på huden.
 3. Nodal: Dannelsen skjer under en persons hud. De ligger dypt i vevet. Godta en annen farge: burgunder, rød med en blåaktig tinge eller mørk rød. Forårsak ubehag med smerte, selv i ro. Størrelsen på nodulær akne kan nå store størrelser, opptil tre centimeter i diameter. Når en purulent masse forlater kvise, kan det oppstå et atrofisk eller hypertrofisk arr på sin plass.
 4. Cyster: dannelsen av akne på grunn av tilkoblingen av flere noder, på grunn av deres nærhet. Under huden kan forene på grunn av skade på talgkjertlene. Denne typen akne er farligst. Som et resultat er det nødvendig med en lang behandlingstid. Visuelt synlige spor kan forbli i stedet for deres manifestasjoner. I ekstremt vanskelige situasjoner er det mulighet for arrdannelse.

Behandling forskjell

Naturligvis, på grunn av de ulike faktorene som forårsaker betennelse av inflammatoriske prosesser som bidrar til akne og akne, er det også en forskjell i behandlingen.

Zinerit for akne. Anmeldelser her.

behandling

Menneskeskinn er den viktigste komponenten av hele organismen, som er nødvendig for å opprettholdes i en sunn tilstand.

Med den første dannelsen av akne, er det nødvendig med følgende tiltak:

 1. Konsulterende kosmetolog. Denne spesialisten vil gjennomføre en undersøkelse av alle nødvendige analyser, som bestemmer årsaken til dannelsen av akne. Basert på informasjonen mottas en personlig hudpleiebehandling.
 2. Bruk av skjønnhetssalong prosedyrer. Ved hjelp av ulike midler hjemme, er det umulig å oppnå rensing av porer fra sebaceøs trengsel. De ligger på en betydelig dybde av huden. Kosmetologer anbefaler bruk av mekanisk rengjøring. Dette kan være laserrensing, kjemiske peeling og andre alternativer. Naturligvis bør bruk av slike metoder avtales med legen din. Avhengig av type hud utføres slike prosedyrer fra en til to ganger i måneden eller kvart.
 3. Forsiktig omsorg for huden. Kampen mot akne begynner med ungdomsårene. For dette er ulike kosmetikk brukt til å ødelegge dem. Som regel brukes det til dette formål fuktighetsgivende, nærende, desinfiserende og undertrykkende sekresjon (utskilt av talgkirtler).

Bruk også medisiner for å stabilisere funksjonen av talgkjertlene og dannelsen av et surt næringsmedium, noe som bidrar til opphør av utviklingen av bakterielle elementer.

Slike midler har tørke- og antibakterielle egenskaper. Det kan være kremer, geler, lotioner, leire masker og så videre.

For å bekjempe tørr hud, som bidrar til den aktive ytelsen til talgkjertlene, er det nødvendig å bruke fuktighetsgivende og nærende kremer, seromer som inneholder glyserin, vitaminer, oljer.

Anbefalte hudpleieprodukter:

 1. Ansiktsmasker av forskjellige slag.
 2. Lotioner, geler for vasking.
 3. Stabiliserende væske for fet hud.
 4. Peeling typer såpeprodukter.
 5. Ulike ansikts tonics.

Video: Nyttig informasjon

Akne behandling

Akne, i motsetning til akne, kan ikke helbredes selv med de mest effektive profylaktiske midler. Behandlingsforløpet bør foreskrives av en erfaren lege innen medisin.

Behandlingsforløpet består av følgende stadier.

Historie tar

Til å begynne med er den påkrevde legen pålagt å identifisere årsaken til manifestasjonene av inflammatoriske prosesser som har bidratt til dannelsen av akne.

Dette krever levering av nødvendige tester. En analyse av sebaceous innholdet i korkpluggen er også laget Basert på informasjonen som mottas, er et behandlingsforløp for behandling av akne foreskrevet.

Behandlingskurs

Behandlingen kan bestå av ulike fysioterapeutiske prosedyrer, ta de nødvendige medisinene og ytterligere hudpleie hjemme.

Den grunnleggende komponenten av terapi er reseptbelagte legemidler som kan bremse utviklingen av inflammatoriske prosesser og undertrykke skadelige bakterier.

I alvorlige tilfeller kan den behandlende legen ty til bruk av antibiotika. Dette skjer med rikelig dannelse av purulent akne på et lite hudområde.

Ved å nå de første positive effektene av behandlingsforløpet, er det nødvendig å vise selvbeherskelse og bevissthet og bringe behandlingen til enden. Ellers kan du starte sykdommen i en enda mer alvorlig tilstand.

I regel er varigheten av behandlingsforløpet begrenset til seks måneder.

diett

Med utviklingen av akne er det også nødvendig å overholde et sunt kosthold. Dette vil bidra til å redusere dannelsen av skadelige bakterier i menneskekroppen, slik som Candida og demodikose.

Hvordan skille akne fra hudormer

Innholdet i artikkelen

 • Hvordan skille akne fra hudormer
 • En annen syn på årsakene til akne og en ukonvensjonell måte å kvitte seg med
 • Hvorfor Akne oppstår

Egenskaper av akne

Akne er en betennelse i sebaceous kjertler i første fase. De er uttrykt av svarte prikker og små knuter på hudoverflaten. Det er to typer ål.
Komedoner er svarte flekker som skyldes blokkering av hårfollikelens munn eller bukspyttkjertelen. Bestå av tykt talg, døde hudceller og epitelskalaer. I begynnelsen ser prikkene seg gjennomsiktige, og deretter, under påvirkning av oksygen, oksiderer de seg og de blir svarte. Komedoner er alltid på overflaten av huden.
Wen (whiteheads) - dannet som følge av fettmos i den nedre delen av porene. I struktur, de ligner en trombose som ikke har tilgang til overflaten av huden. Visuelt kan ikke wen være merkbar, men bare merkbar når den presses på huden. De smelter i det dype lag av huden og ser ut som små knuter.

Akne er svært variert, avhenger av kurset på hudtype og individuelt for hver person. Whiteheads blir ofte dannet i haken, kinnene, kinnbeinene og pannen. De gir ikke smerte og blir ikke betent. Til tross for sin ufarlighet, er ungdom i stand til å kombinere med nærliggende akne, noe som resulterer i et stort hulrom fylt med pus. Derfor bør du være oppmerksom på dem og ta skritt for å eliminere.

Forskjellen mellom akne og akne

Akne og akne kan vises ikke bare under puberteten, men også som følge av endokrine og hormonelle forandringer i kroppen. Fordøyelsesproblemer, dårlig kosthold, overdreven mengder kosmetikk - kan også være en gunstig faktor for utseendet deres.

En kvise er en betennelse på overflaten av huden, små støt med rødhet, som vanligvis oppstår når infeksjonen kommer inn i tette sebaceous kjertler.

Hovedforskjellen mellom betent pimple og ål er dens utseende. Kvise er slående, mens du ødelegger utsiden.

Tilstedeværelsen av infeksjon er også forskjellig. Ved å forårsake betennelse, forårsaker infeksjonen rødhet, suppuration og forårsaker hevelse i vevet, samtidig som det gir ubehag og smerte.

I essens er akne banebrytende for akne. Noen ganger, for å eliminere hudsykdommer med akne og akne, er det nok å eliminere årsaken til forekomsten deres: slutte å bruke kosmetikk av lav kvalitet, balansere dietten og systematisk rense huden på sebumet som utskilles av den.

Akne, akne og akne: hva er forskjellene?

Skapelsene i reklameindustrien og mange produsenter av kosmetiske produkter overbeviser oss om at akne, akne og akne er synonyme ord. Ekspertene bidro til å avklare spørsmålet om substitusjon av begreper Passion.ru.

Kviser og akne

Det antas at bare tenåringer lider av akne. Faktisk er overgangsalderen blomstrende av komedoner på ansikter og kropper av tenåringer. "Gjødsel" for dem er testosteron. Ved å fremme omdanningen av gutter og jenter til menn og kvinner, stimulerer dette hormonet alle kjemiske prosesser i kroppen.

Det forstyrrer hudens liv, spesielt i sebaceous kjertler. Reseptorer av talgkjertlene har høy følsomhet overfor testosteron, og under hans ledelse begynner de derfor å produsere talg aktivt.

Hudfett, eller sebum, tjener til naturlig fuktighet og beskyttelse av huden mot skadelige stoffer. Når det produseres i tilstrekkelig mengde, er det lett selvdiskvalifisert under vasking. Når fettet på overflaten av huden samler seg for mye, blir eksfolieringsprosessen bremset, blandet med kornet skalaer, sebum danner et skall på overflaten av epidermis. En ny del av talg, mens den er fengslet, stagnerer inne i porene - og det oppstår en fettplugg. Under påvirkning av oksygen blir den oksidert og blir til en svart flekk.

Den sebaceous pluggen er en utmerket avl grunn for bakterier, som, ved å konsumere innholdet, forvandle akne til akne (eller overfladisk betennelse).

Akne, akne og akne: hva er forskjellene?

I løpet av tenårene opprør, eiere av fet hud mest av alt. Av naturen har disse "darlings of fate" utvidede porer og et stort antall talgkirtler per kvadratcentimeter hud. Eiere av tørr og normal dermis faller imidlertid også under akneangrep, selv om det bare forekommer i dem i hormonavhengige soner, nemlig på pannen, nesevingene, eppene av kinnene, haken og noen ganger nakken.

Mange jenter har et spørsmål: "Hvorfor, hvis ungdommen endelig er gått, er jeg fortsatt i" farge "? Svaret er enkelt: ulike faktorer i livet vårt er i stand til å stimulere aktiviteten til testosteron - fordøyelsesproblemer, stress, nyre og binyrene, endokrine og reproduktive system. Derfor kan folk i ulike aldre periodisk lider av akne.

Bekjempe akne

Huden er et organ hvis helse også må overvåkes nøye, derfor med utseendet til de første kviser på ansikt og kropp er det nødvendig:

1. Gå til skjønnhetspleieren

Spesialisten vil gi deg de nødvendige tester for å bestemme årsaken til akne, samt foreskrive kompetent hjemmepleie og salongpleie.

2. Ta vare på huden regelmessig

Fra begynnelsen, bør kosmetikksamlinger som skal bekjempe akne, slå seg på dressingbordene. Dette er vanligvis en blanding av fuktighetsgivende, nærende, desinfiserende og sebum-reduserende midler.

Tørking og antibakterielle komponenter i kremer, geler, serum, kremer og lotioner inkluderer fruktsyrer, svovel, ceramider eller ceramider og leire. De regulerer aktiviteten til talgkjertlene og skaper et surt miljø som bakterier ikke liker så mye.

For ikke å overdrive huden og ikke å aktivere den aktive produksjonen av talg, er det nødvendig å bruke fuktighetsgivende og nærende kremer, seromer som inneholder glyserin, vitaminer, liposomer, oljer.

Forskjellen mellom akne og akne

Inflammasjon av epidermis, ofte referert til som "akne", er en sykdom i talgkjertlene og hårsekkene. Men for behandling eller forebygging er det nødvendig å tydelig skille slike begreper som "akne" og "akne", fordi forskjellen mellom dem er stor. Manifestasjonen og årsakene til deres forekomst er forskjellig fra hverandre, og behandlingen vil være forskjellig.

De viktigste forskjellene mellom akne og akne

Akneutslett er av to typer: wen (små hvite hoder på dermis, ofte ikke synlig visuelt) og komedoner (svarte prikker på epitelet). Formet som følge av overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene, som forhindrer fullstendig fjerning av sebum til overflaten av epitelet. Siden hudcellene blir kontinuerlig oppdatert, med en økning i antall døde, utvikler trafikkorker, blokkerer utgangen til utsiden. forebygging:

 • Bruken av kosmetikk med vannblanding. Akne er forårsaket av overflødig sebum og fettbasert kosmetikk bidrar til utviklingen av sykdommen.
 • Regelmessig rensing av huden. Økt svette spiller også en rolle i dannelsen av svarte flekker.
 • Det riktige valget av narkotika. Bivirkninger av noen stoffer bidrar til dannelsen av akne, i denne situasjonen bør du konsultere legen din.

Akne er delt inn i pustler (kviser rød, inneholder pus) og papler (røde kviser, innvendig som det ikke er kavitet med pus). Formet på grunn av akkumulering av talg, samt utseendet på trafikkork som hindrer tilbaketrekking av overskytende. Når det kommer inn i hårsekkelen, fremmer bakteriene betennelse. Forebygging av akne er behandling av akne.

Den største forskjellen mellom utslett er synlig for det blotte øye, men den viktigste forskjellen er at akne forårsaker akne. Den nodulære og cystiske former for akne er noe forskjellig fra akne - henholdsvis de større formasjonene av papules og pustler, skyldes mangel på rettidig behandling. De er mer smertefulle enn vanlige pimples, og etter at de er strammet, blir arr og arr igjen.

Hva forårsaker betennelse?

Akne kan være et resultat av bruk av kosmetikk av lav kvalitet, kremer som inneholder alkohol, hormonelle hormonforstyrrelser eller endokrine system, misbruk av fett, mel og søtsaker. Skadelige vaner, stress, nedsatt metabolisme, dårlig hygiene og mangel på vitamin kan føre til sykdomsutbrudd.

Behandlingsforskjeller

Narkotika terapi

For behandling av akne og akne brukes ulike medisiner, presentert i tabellen:

Forskjellen mellom akne og akne

Et rent ansikt har alltid vært ansett som grunnlaget for skjønnhet og et tegn på god helse. Imidlertid er vårt utseende, dessverre, bortskjemt av ubudne gjester i form av akne, hudormer og andre utslett. Dette kan være en ekte katastrofe for unge gutter og jenter, spesielt hvis de bestemmer seg for å gå på en dato eller for eksempel for et intervju.

definisjon

Akne er et lite, betent, rødt tuberkul på huden, det oppstår som en følge av en infeksjon av de tilstoppede sebaceous kjertlene.

Akne er også en betennelse i talgkjertlene, men i begynnelsen. Som regel er disse svarte flekker som er svært merkbare på huden.

sammenligning

Ål er delt inn i to typer svart (comedones) og hvitt (zhirovichki). Svarte ål ser først gjennomsiktige, da oksyderer de seg når de blir utsatt for oksygen, mørkere og blir svarte. De er som regel alltid på overflaten av huden. Zhirovichki, i motsetning til svarte ål, er betent dypt i hudlagene og ser ut som små knuter. Komedoner blir betent som følge av tilstopping av hårsekken, og keratiniserte hudskalaer og en fettete hemmelig tette kanalene.

Akne og akne forekommer ikke bare i ungdomsårene, men kan også oppstå på grunn av hormonelle og endokrine forandringer. Ofte "kryper de ut" på huden på grunn av problemer med fordøyelsen og usunn diett, samt på grunn av ugunstige værforhold og overdreven sminke som tetter porene i huden, slik at den ikke kan puste. Noen ganger, for å eliminere utslett, er det nok å fjerne irritasjonsfaktorene i huden: slutte å bruke kosmetikk, normalisere dietten, rens huden hele tiden fra det utskilles sebum.

Hva er forskjellen mellom akne og akne?

Inflammatoriske utslett på overflaten av huden kalles ofte akne eller akne. Forskjellen mellom disse begrepene er uskarpt, fordi de faktisk er den samme patologiske prosessen - nederlaget i talgkjertlene.

Akne og akne

Akne på huden er et patologisk fokus i sebaceous kjertlene i huden, som er utsatt for betennelse.

Slik utdanning kan se enkelt ut, som en svart prikk, noen ganger nesten umerkelig for øyet. Men som svar på enhver forandring i kroppen, kan akne bli betent, bli rød og fester. Denne prosessen er ledsaget av smertefulle opplevelser, med det resultat at en pustulær kapsel, en pustule, dannes på huden. Aktiv betennelse kan utløses av skade (for eksempel ved ekstrudering) og penetrasjon av infeksjon, redusert immunitet, alle slags helseproblemer og hormonelle lidelser.

Inflammede, røde og smertefulle områder på huden er vanligvis kalt akne. Men hva er forskjellen mellom akne og akne?

Akne kan være:

 • Komedoner. Dette er klassiske sorte prikker som kan sees med det blotte øye.
 • Wen - små støt under huden.
 • Papiller eller pustler (ved vedlegg av inflammatorisk prosess).

Dermatologer bruker ikke begrepet "akne" i sin praksis. Hver hudformasjon har sitt eget medisinske navn. Spesielt kan pimples være comedones, papules, pustler, furuncles, sår, wen, akne.

Akne og akne

Akne er en kollektiv begrep. Dette ordet brukes av dermatologer til å referere til akne, alle inflammatoriske lidelser i sebaceous glands. Ganske ofte er begrepet "akne" brukt i samme leksikalske betydning som akne, akne og komedie.

Dermed kan du enkelt svare på spørsmålet om hva som skiller akne fra akne, svarte flekker og akne. Ordet "pimple" er ganske populært. Og det brukes hovedsakelig til å referere til et av stadiene av akne.

Denne sykdommen har vanligvis en bestemt utviklingssekvens:

 • Først, på huden vises litt komedoner - svarte prikker. De blir oftest dannet i området av den såkalte T-sonen på ansiktet - på pannen, nesen og haken. Men kan forekomme i andre deler av kroppen. De er i hovedsak en kork og dannes når hårfollikkens munn plutselig er blokkert av en samling av kåte masser (partikler av hudepitelet som er forbundet med hudfettet). I begynnelsen har sebaceous kork utseendet av en hvit eller klar væske, men over tid herdes og danner en klump inne i porene (den kan være hvit eller gul). Det er bare i åpne porer at det akkumulerte fettet oksyderes, og det er denne prosessen som farger den i en karakteristisk svart farge.
 • Parallelt blir huden dannet Wen. Såkalt hvit utdanning, som noe rager over hudflaten. De dannes dersom sebum har akkumulert i de nedre delene av porene (dyp nok under huden) og ikke har evne til å nå overflaten. Noen ganger er øynene usynlige for øyet, men de er følte når de groper, som små, proisformede tuberkler.
 • Når den inflammatoriske prosessen er festet, dannes papler på huden - små høyder over overflaten, som kan være litt rødt, men har ikke purulent innhold. Og de kalles ofte kviser. Papulen har utseende på en tett knute på huden, den er preget av rosa, lysrød eller blåaktig-lilla farge. Huden rundt den ser litt edematøs ut og kan litt endre fargen til mer rød. I motsetning til pustler, har papulen ikke et hvitt hode på overflaten.
 • I fravær av rettidig korreksjon kan symptomene som allerede er beskrevet være komplisert ved en akutt inflammatorisk prosess. Som et resultat blir huden dekket med pustler, inne i hvilket purulent innhold dannes. Deres størrelse kan variere fra en millimeter til centimeter. Et hvitt hode dannes på overflaten av pustlene, huden rundt den ser rød og betent ut. Etter noen tid, akkumulert pus som det smelter epidermis og bryter ut. Som et resultat er det en gradvis resorpsjon av betennelse og ødem på problemstedet. Med en betydelig mengde pustler på huden etter helbredelse av absessen, kan dannelsen av et arr (arr) oppstå.
 • Videre fremgang av akne forårsaker ubehag og smerte, huden blir dekket av utslett, ved å berøre dem øker smertenes alvorlighetsgrad. Papiller åpne, fusjonere med hverandre. Porene blir spesielt forstørret og dekket med komedoner.

Facet med utseendet på hudormer, svarte flekker og akne på huden, er det bedre å ikke tenke på forskjellene sine. I mangel av tilstrekkelig behandling kan akne i stor grad forstyrre utseendet og føre til farlige komplikasjoner.

Derfor er det nødvendig å kontakte en kvalifisert dermatolog og kosmetolog, finne ut hva årsaken til problemet og få tak i helsen din. Spesialisten vil kunne gi full informasjon om forskjellen mellom akne og hudormer og foreslå effektive metoder for å bekjempe dem.

Hva skiller akne fra akne?

1. Egentlig akne (fettete trafikkorker). Scored tid ser ut som en liten bulge. Dette er ål. I hverdagen blir de noen ganger kalt "hvite hodetkviser" (det medisinske uttrykket er milium) eller "svarte hodene" (komedoner) - avhengig av fargen. Ofte slippes folliklene selv ut av fettete trafikkork. Tidligere ble et lite verktøy brukt mye - en fettkorkekstraktor som sugde dem ut av porene. I dag åpner noen leger ål med spissen av et skalpellblad, men oftere foreskriver de salver som utfører deres formål ganske bra. Klemme akne er umulig. Noen ganger er denne prosedyren mulig, men follikkelen er skadet oftere, noe som fører til neste, verste form for akne.

2. Papulær og pustulær akne. Sebum akkumuleres i den skadede follikel. Som et resultat begynner bakteriene som bor her, å formere seg. Det gjør ingen skade før de irriterte eller ekstruderte follikelbruddene, frigjør det akkumulerte bakteriematerialet på den omkringliggende epidermis og smitter det. En mild infeksjon fører til en utbredt rød (eller blåaktig farge) bulge - papules, men den mest tradisjonelle røde bulgen med et hvitt puspunkt i midten er en papule med en pustule i midten. Vanligvis forblir papler og pustler i epidermis og helbredes uten år i løpet av en til to uker. Ved å klemme pustlene øker risikoen for mer utbredt infeksjon og utseende av knuter og cyster.

3. Nodler, cyster, abscess og slem akne, Noen menn lider av for aktive sebaceous kjertler. Deres skade fører til dannelsen av store knuter og cyster, som vokser sammen i sår, kokker, koiler, påvirker dermis. Absolut akne er en stor papulopustulær akne som har blitt myknet og eksponert med frigjøring av en mukopurulent væske. Phlegmonous acne - myke flatete lyse røde, smertefulle formasjoner opp til 1 cm i diameter, ved åpningen hvor mye pus slippes ut. Etter alle disse variene forblir arr igjen.
Utseendet til akne i ulike deler av kroppen kan virkelig være som en projeksjon av problemer med indre organer:
Permanent utslett av ål på templene signaler om problemer med lever og galleblære. På pannen - om problemene med magen. På kinnene - om problemer med tarmene, nedsatt motilitet og som følge av opphopning av toksiner. På haken og underkjeven - på nedsatt produksjon av kjønnshormoner, betennelse og infeksjoner i urinsystemet. Forresten er akne lokalisert, som regel, på motsatt side fra det syke organet. For eksempel, hvis en kvinne har betennelse i venstre eggstokk, vil akne blomstre i en voldsom farge på høyre side av haken.

Store røde kviser på skulderbladene og ryggen kan være et tegn på ryggproblemer hvis de går langs ryggraden, og et tegn på neuralgia hvis de ligger langs ribbenene.

Noen ganger kan forekomsten av akne føre til bruk av sterke stoffer, noe som indikerer at akkumuleringen i kroppen av deres henfallsprodukter.

Akne av noe opprinnelse kan ikke presses ut, uansett hvordan "lekende penner" trekkes til dem. Det er tilfeller der infeksjonen førte til sepsis - blodinfeksjon.

Flere Artikler Om Typer Acne