Akne er ofte funnet hos mennesker i ulike aldersgrupper. Noen vender seg til leger, og noen gjør det ikke. Akne tester er foreskrevet for å bestemme årsakene til forekomsten deres, og resultatene bidrar til å velge en effektiv metode for behandlingen. Forskning er viktig for å utføre på tom mage, og for hormonelle lidelser må blod doneres på en bestemt dag i menstruasjonssyklusen.

Hva er årsaken til akne tester?

Årsaken til undersøkelsen av ulike utslett er vanskeligheten ved diagnose. De fleste problemer med huden oppstår på grunn av slike patologiske forhold:

 • hormonell svikt;
 • usunt kosthold;
 • høyt testosteron arbeid;
 • brudd i leveren, galleblæren, organene i fordøyelsessystemet, tarmene, nyrene;
 • Feil tilbaketrekking av vann og salter fra kroppen.

Det viktigste er å finne ut av hva slags feil det oppstod i kroppen, fordi jo tidligere sykdommen oppdages, desto raskere vil utbruddet bli behandlet. Når akne bør testes og vente på resultatene. Ofte er årsaken en sterk frigjøring av talg fra porene, som forårsaker akne med nedsatt sekresjon. I tilfelle av et slikt problem, er det nødvendig å undersøke en hudlege, som vil foreskrive antibiotika og midler for å begrense porene. Hvert utslett på kroppen kan være et signal for en person om brudd i kroppen. Årsaken til testing kan være langsiktig akne eller smertefulle komedoner. Ifølge dermatologers ekspertuttalelse, hvis hudproblemet oppstår hos en kvinne over 28 år, er årsaken til utslett i de fleste tilfeller hormonell ubalanse.

Ikke start aknebehandling selv uten å konsultere en lege. Tross alt kan problemet gjemme seg inne i kroppen og kreve komplisert behandling, og ikke bare på de øverste lagene i ansiktets og hudens dermier.

Hvilke tester har akne?

Undersøkelse av kroppen er måten å løse hudproblemer på. For at legen skal komme til den riktige konklusjonen, foreskrives følgende typer diagnostikk:

 • Blodprøve Ofte ta generell og biokjemi. Oppdag forekomsten av mikrober og bakterier i blodet, som må kontrolleres med antibiotika.
 • Buck såing Detekterer tilstedeværelsen av mikroorganismer i kroppen som forårsaker betennelse i den menneskelige epidermis.
 • Analyse av hormoner hos kvinner. Gynekologen tar smør på mikrofloraen. En blodprøve er også tatt for å kontrollere hormonnivå.
 • Skraping. Å identifisere hud parasitter - flått.

For akne og akne, bør en skraping fra områdene av den berørte epidermis, blod for biokjemi og balansen i hormonet settes. Faktisk kan forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen og binyrene påvirke utseendet av akne på ansikt, rygg og hender. Noen ganger er undersøkelsen forsinket i noen tid, da blodprøver og skrapinger kan kontrolleres i mer enn tre dager for å bestemme årsaken til akne og akne.

Klargjøring og levering av test for hormoner

For å kunne forberede seg på testen må du:

 • Doner blod helst på tom mage og bare om morgenen.
 • Å ta hormoner fra jenter og kvinner finner sted i en viss fase av syklusen.
 • Bør ikke ty til fysiske vanskeligheter før overgivelse.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Andre analyser

Å donere blod er et minimum, og leger kan også anbefale følgende tester for å bestemme årsaken til akne:

 • hudskraping for å oppdage Demodex-myter;
 • testosteron og prolactin nivåer;
 • mengden glukose og urea i blodet.

Diagnose av akne, akne bør utføres flere ganger for å avgjøre hvordan prosessen med å håndtere dem. Det anbefales å sjekke komplekset, det vil bidra til å identifisere årsaken mer nøyaktig og velge en bestemt behandling. Det er også verdt å sjekke huden for bakterier og soppinfeksjoner, da det kan forårsake alvorlig irritasjon av epidermis, kløe, brenning og utseende av ubehagelig utslett i form av akne, akne, akne eller komedoner. Analysene vil kunne vise hva du skal se etter og hvor du skal starte behandlingen.

Hvilke tester for hormoner må passere for akne

En hormontest hjelper virkelig å finne årsaken til akne. For de fleste forekommer utslett kun under puberteten. Etter å ha blitt gammel, forsvinner de uten spor. Noen må lider av hudfeil i voksen alder. De er ikke hjulpet av noen kosmetiske eller terapeutiske midler. Akne kan forårsake en alvorlig psyko-emosjonell lidelse. Når desperate mennesker vender seg til en hudlege, kan han bestille forskning på hormonnivåer i blodet.

Hvorfor er foreskrevet test for hormoner for akne

Utseendet til akne i ansiktet er direkte relatert til endringene som skjer i menneskekroppen under pubertet. Pubertet begynner etter ferdigstillelsen av utviklingen av hypothalamus - hypofysesystemet. Hypothalamus begynner å frigjøre gonadotropin - frigjørende hormon. Hovedbeløpet er produsert under søvn.

Gonadotropinfrigivelse stimulerer sekretjonen av luteiniserende (LH) og follikkelstimulerende hormoner (FSH). Under deres innflytelse begynner sexsteroider å utvikle seg aktivt, noe som fører til utvikling av sekundære seksuelle egenskaper. De er produsert av kjønnskjertlene og adrenal cortex. Sexsteroider inkluderer androgener (mannlige kjønnshormoner), østrogener og progestiner. Overdreven androgen forårsaker hormonell abnormitet, som kalles hyperandrogenisme.

Et høyt nivå av androgener er nødvendig for å stimulere hårvekst i armhulen og i skjønnhetsområdet. Men sammen med kroppshår utvikles andre prosesser i kroppen. Huden inneholder et kompleks av androgen-følsomme elementer (svette og sebaceous kjertler, hårsekk). Et økt nivå av androgener stimulerer sin aktivitet og forårsaker en økning i sekretorisk aktivitet av talgkjertlene.

Ikke bare mengden av sebum endres, men også kvaliteten. Det blir viskøs og taper delvis dets bakteriedrepende egenskaper. Den inneholder mindre linolsyre enn mennesker med normale androgennivåer. På grunn av reduksjonen i konsentrasjonen av linolsyre, blir eksfoliering av follikelepitelceller forbedret. Som et resultat overlapper hårfollikkens munn, og sebaceous kanaler er blokkert. Forstyrrelse av utløpet av talg og overdreven sekresjon forårsaker akne.

Hyperandrogenisme utvikler seg ikke bare i ungdomsårene. Overdreven sekresjon av mannlige kjønnshormoner blir også observert i voksen alder. Det er forårsaket av ulike hormonelle lidelser forårsaket av sykdommer av forskjellig art.

Analyser på nivået av androgener avslører den sanne årsaken til utseendet av hormonell ubalanse. Etter korrigering av den patologiske tilstanden er det ofte mulig å eliminere akne.

Hvem er foreskrevet for hormoner?

Noen tegn indikerer tilstedeværelse av hormonell ubalanse. Hvis det er tilgjengelig, vil en hudlege anbefale en analyse av nivået av hormoner i blodet.

Hormontester bør tas hvis det er manifestasjoner av hirsutisme. Denne termen refererer til overdreven mannlig hårvekst hos kvinner. I hirsutisme opptrer terminal hår i jenter på overleppen, haken, brystet, overkroppen, magen, baken og indre lår. Terminal er hår som kan vokse i 2 år, når en betydelig lengde. Graden av hårvekst avhenger også av følsomheten av hårsekkene til androgener. Det kan skyldes arvelige faktorer.

Det høye nivået av androgener med akne kan indikere overflødig vekt. Når overdreven produksjon av mannlige hormoner reduserer insulinfølsomhet. Insulinresistens og karbohydratmetabolismen forårsaker ukontrollert vektøkning. Når overvekt reduserer mengden av spesifikke proteiner - sexsteroidbindende globuliner (SSSG), som bærer androgener. Som et resultat oppstår et stort antall gratis mannlige kjønnshormoner som blir til intracellulære metabolitter med høy aktivitet. For eksempel transformeres testosteron til dihydrotestosteron, hvis aktivitet er 2 ganger høyere.

Overdreven androgen forårsaker menstruasjonssykdommer. Derfor bør forholdet mellom hormoner hos kvinner med uregelmessige sykluser kontrolleres.

Et karakteristisk trekk ved en høy konsentrasjon av mannlige kjønnshormoner er lokalisering av akne i den nedre delen av ansiktet, i tillegg fet hud med forstørrede porer.

Analyser er foreskrevet for personer som har lenge og uten hell forsøkt å kurere akne med rusmidler.

Akne er et tegn på hormonell ubalanse etter 20 år. Hyperpigmentering og grovdannelse av huden i brettene (svart akanthose) indikerer forekomst av uregelmessigheter.

Hvilke tester må passere

Dette vil avgjøre dermatologen. I de fleste tilfeller er analysen tilordnet nivået av testosteron og andre androgener. Testosteron økes ved hyperplasi av binyrene. Denne tilstanden er også karakteristisk for eggstokkumorer.

Det er viktig å bestemme konsentrasjonen av skjoldbruskkjertelhormoner: skjoldbruskstimulerende hormon (TSH), triiodotyronin (TK) og tyroxin T4. Høye nivåer av TSH kan være et tegn på adrenal insuffisiens eller tilstedeværelse av en svulst. Å øke nivået på T3 og T4 er ledsaget av aktivering av alle prosesser som forekommer i kroppen. En høy konsentrasjon av disse hormonene forårsaker hypertyreose. Hypertyreose forårsaker ulike patologier.

Hvis akne oppstår regelmessig, undersøk blodet for å bestemme nivået av follikkelstimulerende hormon. Overskuddet skyldes mangel på gonadene eller utviklingen av tumorprosessen. Økt FSH er et tegn på hypofunksjon av hypofysen eller hypothalamus, i tillegg polycystisk ovariesyndrom.

Polycystisk ovariesyndrom er den vanligste årsaken til hyperandrogenisme. Høye prolactinnivåer kan indikere dens tilstedeværelse. Analyse av dette hormonet er også foreskrevet for å bestemme årsakene til akne. Overdreven produksjon av prolactin forekommer i hypothyroidisme og i sykdommer i hypofysen og hypothalamus.

For å vurdere tilstanden til kroppen, kan en progesteron nivå test tilordnes. En høy score kan signalere medfødt adrenal hyperplasi eller ovarie-neoplasmer.

Akne forekommer ofte hos personer som lider av diabetes. For å identifisere den patologiske prosessen i kroppen, er en analyse av insulin tildelt.

Diagnose kan kreve en analyse av PH. Det sørger for at kjønnskjertene fungerer normalt og regulerer produksjonen av kjønnshormoner. Øk konsentrasjonen av LH forekommer med nedsatt funksjon av binyrene og kjønkirtler. Dens lave nivå er et tegn på funksjonsfeil i hypothalamus og hypofysen.

Ved å bestemme nivået av kortisol kan du estimere mengden testosteron. Kortisol er motsatt av det mannlige kjønnshormonet. Jo lavere nivå av kortisol, jo mer testosteron i blodet.

Hvordan bli testet for hormoner

Menn kan analyseres når som helst. Etter puberteten er nivået av hormoner hos friske menn omtrent det samme. Hos kvinner varierer forholdet mellom hormoner og stadium i menstruasjonssyklusen.

For å oppnå objektive data om konsentrasjonen av hormoner i blodet av kvinner, utføres analyser på visse dager i menstruasjonssyklusen. Hvilke hormoner å ta og hvilken dag vil legen bestemme. 5-7 dager i menstruasjonssyklusen er vanligvis egnet for blodoppsamling. Det regnes fra den første dagen i menstruasjonen. Også egnet er perioden fra 21 til 23 dager av syklusen. På dette tidspunktet er det ofte foreskrevet å retestere for progesteronnivå.

For å eliminere innflytelsen på resultatet av eksterne faktorer, anbefales det ikke å spise 2-3 timer før blodinnsamling. Det er nødvendig å slutte å bruke skjoldbrusk og steroid hormonelle legemidler i 2 dager før studien.

Vi må forlate enhver fysisk aktivitet i 24 timer før analysen. Det er tilrådelig for øyeblikket å gjøre en fridag for å minimere sannsynligheten for en stressende situasjon eller psyko-emosjonell overbelastning. 3 timer før testen ikke kan røykes.

Hvordan testresultater blir brukt

Hvis et økt nivå av androgener oppdages hos kvinner, er antiandrogener foreskrevet. Legemidler hemmer sebumproduksjonen med 60-65%. I alvorlige tilfeller kan glukokortikosteroidmedikamenter anbefales.

Når alvorlige brudd i kroppen blir funnet, blir pasienten henvist til en internlege, en endokrinolog eller gynekolog for spesialisert forskning og diagnose. Behandling av den underliggende sykdommen vil bidra til å gjenopprette helsen til huden.

Hvis testene for akne ikke avslørte noen hormonell ubalanse, utføres ytterligere forskning. Dermatologer studerer mikrofloraen på overflaten av huden og kontrollerer følsomheten for antibiotika. Årsaken til akne kan være subkutan tikk Demodex eller intestinal dysbiose.

Hvilke hormoner påvirker akne hos kvinner?

Vår hud er et speil av hele organismen, patologiene som forekommer inne i en person, nesten umiddelbart reflektert på huden. Spesielt påvirket hud med hormonell ubalanse, med den minste avviket fra normen på hudkviser, forekommer. Ofte observeres hudutslett i ungdomsårene når det er aktive hormonelle forandringer i kroppen. Akne og hormoner hos kvinner er ofte forbundet med en periode med kritiske dager, men vanligvis ser utslag og forsvinner innen 3-4 dager etter menstruasjonssyklusen. Noen kvinner lider av akne i ansiktet opp til alderen, selvfølgelig er hormonforstyrrelser også skyld. Vurder hvilke tester som trengs for å avgjøre om hormoner er normale? Men først og fremst, hva er hormonell akne, og hvorfor bryter de ofte kvinner?

Hva er hormonelle utslett

Selvfølgelig er det mange grunner til at akne vises i ansiktet, men i dag analyserer vi hormonforstyrrelser. Hvis de viktigste stoffene og andre metoder ikke hjelper å bli kvitt hudutslett, foreskriver legen tester for hormoner. Mange pasienter stiller de samme spørsmålene, men trenger vi å gjøre denne undersøkelsen, for dette finner vi ut hvordan hormonell ubalanse påvirker manifestasjonene av akne? Og hvordan å gjenkjenne hormonell akne?

Husk at hvis kroppen er nedsatt minst ett indre organ, så er det umiddelbart en endring i hormonnivået, noe som vanligvis fører til økt sekresjon av talgkjertlene.

Hemmeligheten blir veldig viskøs og tykk, som et resultat av hvilken det observerer tilstopping av porene, sebum akkumuleres i kanalene og forårsaker betennelse.

Ofte forårsaker patologiene i følgende organer en svingning av hormonnivået i kroppen:

 • hjernen;
 • eggstokkene;
 • binyrene;
 • endokrine kjertler;
 • hypothalamus.

Det er feilene i arbeidet i disse organene som påvirker utseendet av hudutslett. Alle betennelser er delt inn i flere typer:

 • Svarte prikker eller komedoner, som er en lukkede fettdeksel med et svart hode, for det meste vises på den nasolabiale trekanten;
 • talg-kåt plugger inne i hvilket det er puss, er et resultat av å komme til dermis infeksjon, immunitet begynner å motstå bakterier, og dermed og akkumuleres purulent innhold, er det vanligvis dekker huden (subkutant akne) eller den har et utløp i form av såkalt krater;
 • betennelse i pustlene, som kan enten øke eller redusere, har også purulent innhold. I den akutte perioden er det rødhet i huden rundt, fortykkelse på stedet for betennelse, slik utbrudd heler i lang tid og er vanskelig å behandle.

Den mest ubehagelige situasjonen forårsaket av hormonforstyrrelser er en kombinasjon av pustler og papiller, noe som kan danne omfattende fokus på hudlesjoner, ofte etter at slike betennelser, arr og arr fortsatt er.

Huden er et speil av kroppen

På stedet av hudlelene på ansiktet, er det mulig å bestemme de patologier som organer forårsaket hormonell svikt. Akne og hormoner i alle kvinner er sammenhengende, men et slikt organ lider lett, bare ved å se på ansiktet:

 • pannen - fordøyelseskanalen organer eller blæren, mellom øyenbrynene - leveren lider;
 • whisky, ører, nær ørene - nyrene;
 • kinn - åndedrettsorganer;
 • hake - hormonell bølge (spesielt i kvinnedagen);
 • Området rundt munnen - sykdommer i munnhulen.

Nå vurderer hvilken serie tester for hormoner for akne bør testes først?

Grunnleggende analyser

Så, hvilke hormoner trenger å gjøre forskning, hvis hudutslett ikke kan behandles? Det er verdt å merke seg at det ikke er nok å bare gå og donere blod for hormoner, en komplett undersøkelse er nødvendig, flere spesialister skal konsulteres: en endokrinolog, en gynekolog, en hudlege. Hvilke tester vil bli foreskrevet av leger etter en mer detaljert undersøkelse av pasienten.

Formålet med den omfattende undersøkelsen er å bestemme hvilke hormoner som påvirker akne i et bestemt tilfelle. Alle kvinner kan ha forskjellige årsaker til hudutslett.

Hormoner provoserer betennelse

For å identifisere årsaken til utslett, må du bestemme hormonene for å formidle analysen. La oss bli kjent med to typer hormoner som påvirker hudutslett, endringen i produksjonsnivået som provoserer akne:

 1. Androgener relatert til typen steroidhormoner. Spesielt øker deres nivå i ungdomsårene. Disse er mannlige hormoner, men i små mengder produseres de også av kvinnekroppen. Under pubertet begynner sekretoriske celler å jobbe aktivt, noe som utløser produksjonen av en sebum tykk konsistens. Kanalene i huden blir blokkert, mikrokomøer vises, som over tid begynner å strekke seg opp og i deres sted vises lukkede (subkutane) komedoner eller utgang i form av et krater. Slike plugger bare ikke slippe av sebum.
 2. Et slikt mannlig hormon, som testosteron, produserer også i den kvinnelige kroppen. Ofte er den økte utskillelsen av testosteron hos kvinner en genetisk årsak. Jo høyere nivå testosteron i kroppen, jo mer akne vises hos kvinner.

Nøkkelindikatorer

Så, hva slags tester har du om akne bekymringer: dette er egentlig en blodprøve for hormoner. I denne studien tar ekspertene hensyn til følgende indikatorer:

 • luteiniserende hormon som er ansvarlig for normal funksjon av hele reproduksjonssystemet;
 • follikelstimulerende hormon, som påvirker modningen av follikelet i hunnen;
 • Østradiol er et hormon hos kvinner som produseres av eggstokkfollikler eller binyrene.

Det er endringer i produksjonen av disse hormonene vil påvirke utviklingen av akne. Og nå lærer vi å forberede seg på analysen av hormoner med akne?

Forberedelse for studien

Hvilke hormoner overgir er nå kjent. Men for at resultatet skal være mer pålitelig, må du følge noen enkle regler før du tar en blodprøve:

 • blod er tatt på tom mage og om morgenen;
 • Det anbefales ikke å gjøre tungt fysisk arbeid eller oppleve psyko-emosjonelt stress for en dag;
 • kvinner bør testes på dag 5 eller 7 i starten av menstruasjonssyklusen.

Og viktigst: ingen søtsaker. Det er verdt å merke seg at økt insulin kan være årsaken til lokaliserte lesjoner på huden. Og økningen er forbundet med en stor mengde glukose i kroppen, fordi den produseres spesielt for sukkerproduksjonen. Å spise søtt mat i ubegrensede mengder fører til økt insulinproduksjon, noe som gjør glukose til glykogen. Overflødig glykogen omdannes til fettsyrer, som kalles triglyserider. Det triglycerider utløse produksjonen av talgkirtler, noe som fører til dannelsen av akne på huden.

Husk at behandling for akne bør foreskrives bare av lege etter å ha undersøkt blodprøveresultater for hormoner. Nå er det et stort antall medikamenter som kan redde en kvinne fra dette ubehagelige problemet, for eksempel Aknekutan. Men først etter en omfattende undersøkelse foreskrev medisiner.

Hvilke tester som skal tas med akne

Enkle kviser på ansikt og kropp fører vanligvis ikke til angst og blir kurert hjemme ved å falle over armen. Og bare når omfanget av problemet overfører det fra kategorien "det vil passere seg selv" til kategorien "Jeg vil gi penger til et effektivt middel", oppstår spørsmålet hvilken lege jeg skal kontakte.

Når trenger du å gå til sykehuset?

Akne er ikke et kosmetisk problem, men bare en ekstern manifestasjon av prosessene som skjer i kroppen. Menneskekroppen er intelligent, den reagerer med smerte, allergi, kvalme, hudutslett og andre ubehagelige måter å faktorer som forstyrrer arbeid og truer helse. Disse manifestasjonene er sterkere og mer ekkelt, jo høyere er trusselen. Derfor, hvis en pimple kan bli ignorert, så en spredning av akne, som dukket opp plutselig, bør varsles og være en grunn til bekymring. Etter å ha lært å lytte til din egen kropp, se om plutselig et utslett er en allergi mot et matvare eller kosmetisk? Det er vanligvis lett å finne ut dette, fordi slike reaksjoner vises raskt, og det er lett å gjette forholdet. Disse acne forsvinner etter eliminering av irriterende faktor og krever ikke spesiell behandling, bortsett fra begrensende kontakt med allergenet. Unntak er eksotiske tilfeller av allergi mot produkter og stoffer som er vanskelig å nekte: spesifikke medisiner, vann, egen svette og så videre.

Noen ganger oppstår akne og selv forsvinner etter en stund. Dette kan være misvisende at problemet løste seg selv og kroppen klarte det selv. Hvis disse ikke er teenage akne, som i de fleste tilfeller forsvinner etter at hormonene slutter å stormme, er sannsynligheten for tilbakefall høyt og det vil skje i neste periode med forverring av den primære sykdommen.

Hvilken lege har du for akne?

Kontakt skjønnhetssalongen, i håp om å løse problemet med akne, er en feil. Akne er ikke en hudfeil, men en sykdom som krever en omfattende løsning basert på funn fra flere spesialister. En god kosmetolog kan eliminere effekten av akne etter passende behandling. Å stramme, oppdatere, mette huden som har mistet elastisitet og tørket med medisiner - også. Men for å eliminere årsaken til akne er det ikke i sin kompetanse. Ikke ta en tjeneste fra en "spesialist" som lover å kurere problemet ditt via en kosmetologisk rute. Kaster mye penger, du får et midlertidig resultat, og roten til patologien på dette tidspunktet vil utvikle seg.

Dermatologen, avhengig av typen, kompleksiteten av utbruddene og andre tegn, vil henvise pasienten til andre spesialiserte spesialister.

 • Gastroenterolog. Det er tilfeller der utslett er et resultat av funksjonsfeil i fordøyelsessystemet. Slike patologier fører til at flere giftstoffer elimineres gjennom huden, som det ikke kan takle, reagerer med akne;
 • Endokrinolog. Hormoner er den vanligste årsaken til akne, derfor går denne legen uunngåelig og er det andre nummeret etter å ha besøkt en hudlege. Liten følelse vil være av behandlingen av denne legen til ungdom i pubertetperioden, siden det er vanskelig å påvirke androgenhormonet som er ansvarlig for dannelsen av ungdoms akne;
 • Gynekolog. Inflammasjon av huden hos kvinner, spesielt i voksen alder, skyldes noen ganger gynekologiske problemer. Fluktuasjoner i hormon nivåer som utløser dermatologiske reaksjoner kan skyldes: dannelse av polypper, tilnærming av overgangsalder eller menstruasjon, samt andre faktorer som bare denne legen kan identifisere.

Hvilke tester må passere

Hver av de ovennevnte spesialistene, etter passende undersøkelse på kontoret, vil skrive ut retninger for tester eller prosedyrer som vil bidra til å identifisere den mulige årsaken til hudutslett. Ikke vær redd for antall eksamener og ta deg tid til å passere dem.

En dermatolog eller lege, til hvem han vil foreskrive en henvisning, vil nødvendigvis foreskrive en felles, detaljert blodprøve. Denne prosedyren identifiserer inflammatoriske prosesser i kroppen, virussykdommer, bakterielle infeksjoner, sykdommer i blodet, leveren;

 • Den samme spesialisten vil foreskrive en blodprøve for biokjemi. Med hjelpen får du informasjon om interne organer: gallblære, lever, nyrer, bukspyttkjertel;
 • Hvis det i en samtale med en lege ble avslørt at i tillegg til omfattende hudutslett, er pasienten bekymret for hyppige respiratoriske sykdommer, generell svakhet, kroniske sykdommer, så er en blodprøve for HIV-infeksjon foreskrevet;
 • Spesifikke utslett, sår, flere papiller er symptomer på sekundær syfilis, derfor med en vanlig hud manifestasjoner, er en analyse for CSR ofte foreskrevet;
 • Bakterier som lever på huden og under normale forhold, gir ikke ulempe, noen ganger blir aggressive. En kraftig økning i befolkningen på overflaten av epidermis fører til sykdommer preget av hudutslett. "Break off the leash" kan hud demodexmite, stafylokokker, aknebakterier og andre mikroorganismer. For å identifisere en bestemt type patogen mikroorganisme foreskriver en hudlege en skraping for kulturkulturen;
 • Problemer i skjoldbruskkjertelen, på grunn av mangel på jod, fører til forstyrrelse av hormonproduksjonen. Endringen i antallet påvirker tilstanden til huden og fører til dannelse av sår. Derfor foreskriver endokrinologen noen ganger en analyse av mengden skjoldbruskhormoner, for å bestemme tilstanden og kvaliteten på arbeidet;
 • Til tross for mangfoldet av årsaker til akne og andre hudreaksjoner, er hormonell ubalanse lederen blant dem. Det er kjønnshormonene som forårsaker teenage-akne, og de provoserer ofte akne hos voksne av begge kjønn. Derfor er tester for kjønnshormoner en integrert del av diagnosen dermatologiske problemer.

Hva er kjønnshormonene tatt for akneanalyse?

Hormonale forstyrrelser forekommer hos mennesker i alle aldre, og ikke bare hos ungdom. De kan provosere:

 • stress,
 • patologi av indre organer;
 • inflammatoriske prosesser;
 • graviditet;
 • amming;
 • stoppe orale prevensjonsmidler;
 • tar steroider av idrettsutøvere;
 • andre grunner.

Ved diagnostisering av årsakene til akne er det viktig å bestå test for steroidhormoner og testosteronnivåer. Oftest er det disse to stoffene som forårsaker akne. Men feil i produksjonen av østradiol, kortisol, follikelstimulerende hormon, prolactin og andre hormoner påvirker også kvaliteten på huden.

Steroidhormoner

Denne gruppen av hormoner inkluderer kortikosteroider, androgene (mannlige) og østrogene (kvinnelige). Det er verdt å merke seg at begge hormongruppene er produsert i både mannlige og kvinnelige legemer, men deres nivå for hvert kjønn er annerledes. En spesiell påvirkning på tilstanden til huden har mannlige hormoner.

Mekanismen for akneformasjon kan forenkles som følger. Av en eller annen grunn øker produksjonen av talg eller kvaliteten endres, noe som fører til tilstopping av sebaceous kanaler. Situasjonen kan forverres av patogene organismer som lever på huden, ikke overholder regelverket for personlig hygiene og samtidige sykdommer. Mannlige hormoner påvirker direkte sebaceous kjertler, og akselererer produksjonen av hemmeligheten, som blir tykkere. Den epidermis ikke takler økningen i belastning og har ikke tid til å bringe talg til overflaten.

Testosteronnivå

Denne biologisk aktive substansen er også et mannlig kjønnshormon, og dets virkningsmekanisme på huden ligner de som er beskrevet ovenfor. Det er dette stoffet som er ansvarlig for seksuell lyst, dannelsen av sekundære seksuelle egenskaper hos gutter og jenter, og er ansvarlig for aggresjon. Nivået på dette stoffet er i stor grad avhengig av genetisk predisponering. Derfor, hvis faren i sin ungdom led av hudutslett, er det sannsynlig at sønnen ikke har et blowjob dette problemet.

Endringer i nivået av testosteron i kroppen kan fungere i binyrene og hypofysen, graviditeten, ungdomsårene.

estradiol

kortisol

Et annet navn er populært - stresshormonet. Det er hans binyrene som syntetiseres i en stressende situasjon, i øyeblikk av sinne og sinne. I huden er det ansvarlig for helbredelse og sårdannelse av epidermis. Dens overskytende provoserer akne og akne.

Endringer i hormonnivåer påvirker alle organer i menneskekroppen negativt. Dette fører til brudd på emosjonell tilstand, funksjonsfeil i organene, inkludert huden. Analyser for hormoner kan bestemme hvilket hormon som skyldes hudutslett og normalisere arbeidet til orgelet som er ansvarlig for dets syntese.

Hvordan bli testet for hormoner riktig

Noen leger er skeptiske til å gi hormoner, og citerer deres synspunkt at nivået av disse stoffene er foranderlig og avhenger av:

 • humør;
 • strøm;
 • emosjonell tilstand
 • faser av menstruasjonssyklusen (hos kvinner);
 • tar visse medisiner
 • samleie
 • fysisk aktivitet og andre forhold.

Derfor viser analysen nivået av hormoner på et bestemt tidspunkt, men etter en time kan det være helt annerledes. For å minimere feilen i analysen, følg disse reglene:

 • blodprøve utført på tom mage om morgenen;
 • Analyse av kjønnshormoner hos kvinner tar på bestemte dager i menstruasjonssyklusen;
 • På kvelden før prosedyren eliminerer fysisk anstrengelse og sex.

Hvis hormonprøver er normale

Hva kan være årsaken til akne hvis hormon tester er i orden:

 • Hvis det er fastslått at nivået på alle hormonene er innenfor akseptable grenser, er årsaken til akne søkt i fordøyelseskanalen og dietten. Sykdommer i fordøyelsessystemet fører til at substanser absorberes i blodet som ikke kommer inn i det under vanlige forhold. Omvendt absorberes næringsstoffene ikke i riktig mengde, noe som betyr at de ikke kommer til de organene som trenger dem og til huden også. Et overskudd av giftstoffer forurenser porene, og mangelen på nødvendige stoffer reduserer beskyttelsesfunksjonene i huden og evnen til å regenerere.
 • Aktivering av hudmitt Demodex provoserer bestemte utslett, kalt demodikose. Denne mikroorganismen strømmer på døde celler i epidermis og sebum. I sebaceous kanaler og follicles, legger det larver og normalt ikke forårsaker ulempe, men er en del av mikrofloraen. Men med aktivering av sebaceous kjertlene begynner den å formere seg raskt, forårsaker røde kviser.
 • Aureus. En annen mikroorganisme som lever på hud og slimhinner i en person, forårsaker purulent betennelse, koiler, follikulitt. Akne forårsaket av en økning i befolkningen i denne rotete bakterien, betent, smertefullt, med purulent innhold. Pus i slike pimples er stinkende, i farger - grå eller grønn. Utslippet som denne mikroorganismen forårsaker er omfattende og har en tendens til å spre seg raskt. For å identifisere stafylokokkinfeksjon, analyseres innholdet av kviser.
 • Akne forårsaker banal uvitenhet om hygienevilkårene. Dette og utilstrekkelig rensing av huden, og et overskudd av renseprosedyrer. Derfor, hvis testene er normale, er det viktig å være oppmerksom på omsorg for ansikt og kropp. Velg riktig hudtype. For å lære ikke bare å rense, men å nærme og tone opp epidermis, å normalisere regelmessigheten av omsorgsprosedyrene. Utilstrekkelig omsorg bidrar til tilstoppede porer, dannelsen av svarte flekker, hudens aldring, sagging. Overdreven tørrhet eller overdreven sebumdannelse.

I så fall foreskrive tester for akne

Neste artikkel: Akne fra egg

Hvis 1 eller 2 kviser ser på ansiktet eller ryggen, er dette ikke noe som gir grunn til bekymring.

Men det er mennesker for hvem hudutslett blir et reelt problem.

Vi snakker om akne, når akne er spredt over hele kroppen, men er mer lokalisert på kinnene, pannen, haken og ryggen.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

I dette tilfellet er flere akne ikke bare en kosmetisk defekt, men mest sannsynlig en manifestasjon av den patologiske prosessen som forekommer i kroppen.

Hvilken lege skal henvises til slike pasienter og hvilke tester bør tas?

Typer av akne

Det er tre typer akne:

 1. Vanligere påvirker ofte huden i ungdomsårene;
 2. medisiner vises som et resultat av kroppens respons på medisinen;
 3. Profesjonelle er blant folk som har faglige aktiviteter på steder med svært forurenset atmosfære: olje, støv, tjære, etc.

Akne vulgaris vises som følge av tilstoppet hud.

I de fleste tilfeller påvirker de huden på unge jenter og gutter under puberteten, når hormonnivåene endres betydelig.

Etter dette kan huden endres og sebaceøs kjertelaktivitet øker.

Ikke mindre signifikant årsak til utseendet på teenage akne er økningen i nivået av steroidhormoner, noe som provoserer en økning i antall talgkirtler.

 • Som et resultat av økt aktivitet av androgener, øker densiteten og viskositeten av utskilt sekresjon, som tetter porene.
 • Problemet forverres av bakterier som lever i hårsekkene. Når de begynner å sprede seg aktivt, vises akne.

Foto: vanlige ål

Årsaker til

Hvis det er flere akne på ryggen og ansiktet, så vel som på andre deler av kroppen, og de kan ikke behandles med antibakterielle pleieprodukter, bør du konsultere lege.

For å bestemme årsaken til slike lesjoner, vil pasienten bli tildelt blodprøver, hudskraping og andre typer undersøkelser.

 • Oftere vises hormonell akne på menneskekroppen når svingninger i nivået av hormoner oppstår mot bakgrunnen for funksjonsfeil hos visse organer og systemer.
 • Endokrine sykdommer provoserer ofte binyrene, eggstokkene, skjoldbrusk og hypothalamus.

Andre årsaker til akne kan være:

 • forstyrrelse av fordøyelsessystemet, leveren eller galleblæren;
 • patogen mikroflora på huden;
 • lipid metabolisme lidelse;
 • struma;
 • Demodekoz - aktiv aktivitet av Demodex subkutan tick.

Foto: århundre demodikose

I tillegg kan dårlig ernæring og utilstrekkelig hudpleie utløse akne.

ungdom

Hos jenter og jenter er hovedårsaken til akne hormonell bølge, som oppleves av hver unges kropp i en viss periode.

Hudtilstanden forverres på grunn av økt sekresjon av talg og blokkering av kanalene i talgkjertlene, som er et resultat av en kraftig økning i androgensnivået.

For tenåringer er en viktig faktor i akne arvelighet.

Hvis foreldrene hadde mye akne på ansiktet og ryggen under puberteten, vil barnet sannsynligvis møte dette problemet under pubertet.

Foto: ungdoms akne

Hos kvinner

Mange kvinner rapporterer akne før, under eller flere dager etter menstruasjon.

Dette skyldes den individuelle reaksjonen av kroppen til svingninger i nivået av steroidhormoner, som avhenger av menstruasjonssyklusen.

Hvis en kvinne ikke har en predisponering for akne, kan det i perioden med å øke nivået av disse hormonene på huden, forekomme bare noen få kviser. Denne hudreaksjonen regnes som vanlig og krever ikke ytterligere diagnose og behandling.

Hvis en slik predisponering eksisterer, vises en betydelig mengde betente elementer.

Hvis problemet med akne bekymrer en kvinne over 28 år, må du konsultere en lege, passere de nødvendige tester og gjennomgå de nødvendige diagnostiske prosedyrene.

Akne i denne alderen er et tegn på alvorlige sykdommer som forårsaker hormonelle lidelser i kroppen.

Årsaken til akne hos kvinner eldre enn 28 år kan være:

 • inflammatoriske prosesser;
 • polycystisk ovarie.

Foto: gravide kvinner utsatt for akne

En alvorlig hormonfeil kan oppstå etter abort.

Noen ganger opplever gravide kvinner inflammerte utslett på grunn av hormonelle forandringer, men akne utvikler seg svært sjelden i denne perioden.

Hvilke hormoner provoserer dannelsen

I tester for kjønnshormoner som foreskrives av en hudlege, endokrinolog eller gynekolog, er de mest informative indikatorene for å bestemme årsakene til akne steroidhormoner og testosteron.

steroid

Steroidhormoner, spesielt androgener, har stor innflytelse på talgkjertlene.

Disse mannlige kjønnshormonene, som produseres i kroppen uavhengig av kjønn.

Under hormonell økning øker antallet deres signifikant og kjemiske reaksjoner utløses, noe som provoserer aktiv sekresjon av talgkjertlene.

Sebum blir ganske tykk for å fritt gå ut gjennom sebaceous kanaler.

 • Deres blokkering oppstår og mikrokomøer vises på huden, som til slutt blir til lukkede eller åpne komedoner.
 • Sebum forblir i kanalene og akne vises på huden.

Studien av innholdet viste at propioniske bakterier aktivt prolifererer der, som normalt alltid ligger i talgkjertlene, men under normal drift og uttaket av talg forårsaker ikke skade.

Foto: utslett kan oppstå ved forhøyede androgennivåer.

testosteron

Den er produsert hos kvinner og menn, men tilhører de mannlige kjønnshormonene.

Avhengigheten er etablert: jo høyere testosteronnivået er, desto større er sannsynligheten for å utvikle akne.

Den økte produksjonen er observert under hormonell bølge - pubertet, graviditet etc.

Her spiller en viktig rolle av genetisk predisposisjon: hvis foreldrene hadde mye akne på huden, så kan barnet komme til syne på et bestemt tidspunkt i livet.

Dette skyldes arvelig kopiering av hormonelle nivåer.

Hvilke andre indikatorer spiller en rolle

Når man studerer resultatet av analysen av hormoner, legger legen oppmerksomhet på følgende indikatorer:

 1. follikelstimulerende hormon. Hovedfunksjonen er regulering av modning av spermatozoa hos menn og follikel hos kvinner;
 2. luteiniserende hormon. Det er uunnværlig for reproduksjonssystemets funksjon, testosteronproduksjon hos menn og østrogen hos kvinner;
 3. østradiol. Det refererer til de kvinnelige kjønnshormonene, men produseres i begge kjønnene av binyrene, hos menn, testene er ansvarlige for deres sekresjon og hos kvinner - eggstokkene.

Endokrinologen vil også være oppmerksom på nivået av følgende hormoner:

Video: "Hvordan bli kvitt akne"

Spørsmål og svar

Hovedspørsmålet til mange ungdommer, deres foreldre og noen andre grupper av befolkningen - hvilke hormoner må testes for akne?

Men samtidig er det andre interessepunkter som vi vil forsøke å belyse videre.

Hvilken lege å kontakte

Mange pasienter med utseendet på et stort antall akne på kroppen, går til dermatologen for en avtale.

Men for å identifisere deres sanne årsak, sannsynligvis vil du trenge råd og andre fagfolk.

 • Så, hvor ofte akne har en hormonal karakter, så sørg for å sende pasienter med slike problemer til en endokrinolog.
 • Hormonale lidelser kan utløses av sykdommer i de kvinnelige kjønnsorganene, så alle kvinner må i tillegg besøke gynekologen.

Hjelper babypudder for akne i ansiktet? Finn ut her.

Ofte henvises pasientene til konsultasjon til en gastroenterolog, siden akne kan oppstå på grunn av sykdommer i fordøyelsessystemets organer.

Noen ganger har denne manifestasjonen intestinal dysbiose.

Hvilke tester har akne?

Hvis akne oppstår på kroppen som ikke kan behandles med antibakterielle omsorgsmidler, bør følgende tester tas:

 1. generell og biokjemisk blodprøve, noe som kan tyde på funksjonsfeil hos enkelte indre organer
 2. blodprøve for CSR;
 3. kulturavlinger - hudskraping for å bestemme patogen mikroflora på huden;
 4. analyse av skjoldbruskhormoner;
 5. analyse av kjønnshormoner.

For å bestemme taktikken for antibakteriell behandling, er en ekstra test foreskrevet for å kontrollere kroppens respons på antibiotika.

Før du tar tester, blir pasienten advart om nødvendig forberedelse, som skal oppfylle følgende betingelser:

 • alle tester blir tatt bare på en tom mage om morgenen;
 • kvinner må ta sexhormoner den 5., 6. eller 7. dag i menstruasjonssyklusen;
 • du kan ikke ha sex for en dag, aktivt engasjere seg i sport og gjøre hardt fysisk arbeid.

Foto: Venøs blod tas på tom mage.

Er det alltid nødvendig

Noen ganger kan en hudlege foreskrive behandling basert på en ekstern undersøkelse av pasienten.

For å bestå test for akne nødvendigvis foreskrevet i følgende tilfeller:

 • hvis den primære behandlingen foreskrevet av hudlege ikke hjelper i 2 uker eller mer;
 • hvis acne dukket opp i en jente eller kvinne med tydelige tegn på hormonforstyrrelse: ansiktshårvekst, fedme osv.
 • hvis antibiotika ikke virket. I dette tilfellet mistenkes gram-negativ follikulitt.

Hva kan vise resultater

Blodprøver gir en vurdering av de indre organers arbeid.

 • Dermed kan disse resultatene indikere eksisterende sykdommer i leveren eller galleblæren, noe som kan forårsake akne.
 • En analyse av hormoner hos kvinner og menn avslører endokrine sykdommer.
 • Skjoldbruskhormonene indikerer således at det fungerer tilfredsstillende, og i tilfelle avvik fra normen krever pasienten komplisert behandling.
 • Kjønnshormoner hos pasienter med akne på kroppen er ofte overvurdert, spesielt for mannlige kjønnshormoner.

Disse dataene tillater ikke bare å forstå årsaken til akne, men også å finne en passende behandling.

Foto: undersøkelse hos en hudlege

Hva å gjøre hvis hormonell bakgrunn er normal

I dette tilfellet skal pasienten konsultere en gastroenterolog.

 • Kanskje akne forårsaket av sykdommer i mage-tarmkanalen. Legen vil velge et passende diett og foreskrive gunstige preparater i mage og tarm.
 • I noen tilfeller vises et stort antall akne under aktiv aktivitet av Demodex subkutan myt. En dermatolog kan diagnostisere denne diagnosen etter å ha tatt en hudskraping.
 • Hvis akne er et resultat av feil omsorg for problemhud, må du kontakte en hudlege om dette problemet og velge pleieprodukter for deg selv.

behandling

 • Hvis årsaken til akne er en hormonell ubalanse i kroppen, vil pasienten bli plukket opp med legemiddelbehandling basert på hvilke hormoner som produseres i kroppen over normen eller tvert imot er på et lavt nivå.
 • Kvinner er ofte foreskrevet p-piller, de regulerer ikke bare hormonbalansen i kroppen, men også normaliserer menstruasjonssyklusen.
 • Hvis fokalet av betennelse er for uttalt, hjelper vanlig jod til å øke hastigheten på helbredelsen av huden. Den må påføres med en bomullspinne prikk på hver kvise.
 • Med omfattende utslett og et stort antall inflammatoriske lesjoner på huden foreskrevet antibakterielle legemidler. På kort tid hjelper antibiotika tetracyklin med akne. Det er ganske sterkt, men effekten av bruken er allerede synlig etter noen dager.

Folkemidlene

Populær og ganske effektiv i kampen mot akne er noen populære oppskrifter.

Foto: hvit leremaske

De mest populære av dem er:

 1. hjemme lotion laget av samme mengde av følgende komponenter er svært populært: eple cider eddik, vodka og timian ekstrakt;
 2. avkok av bjørkblader eller knopper. De må tørke ansiktet etter forutgående rensing. Berkekokning hemmer aktiviteten til mikrober;
 3. godt fjerner betennelse kamille ekstrakt, kombinert i samme proporsjoner med kamferolje. Denne sammensetningen bør tørke huden hver dag.
 4. masker fra kosmetisk leire: grønn, hvit, svart, blå;
 5. 1 del av honning blandet med 1 del av tinktur av calendula på alkohol. Tørk ansiktet etter rensingsprosedyren;
 6. Vel hjelp lotion fra aloe leaf juice.

Kan akne fra solsikkefrø vises på ansiktet? Finn ut her.

Hvordan redusere akne betennelse over natten? Les videre.

Hvilke tester som skal tas med akne

Hvis du har akne i ansiktet eller kroppen din, så er det ingen grunn til å bekymre deg for det. Men hvis ansiktet og kroppen er dekket med mange ål som bringer ubehag og ødelegger utseendet, har årsaken til å besøke en hudlege blitt modnet.

Utslett hos ungdom anses som naturlig, men hos mennesker i alderen oppstår dette problemet på grunn av visse sykdommer og hormonforstyrrelser. Derfor må de screenes og testes for hormonnivåer i blodet.

Eksperter mener at noen typer akne helles på huden på grunn av endringer i hormonnivå.

Det finnes flere typer:

 • En komedo, eller hvit pimple, er en fettete plugg som tetter porene. Det er lukkede (de ligger i det dype laget av huden og kalles "wen", ofte begynner den inflammatoriske prosessen i dem), og åpne dem (dette er en svart prikk inne i poren). Denne typen akne er ganske vanskelig å fjerne.
 • En papule dannes dersom en infeksjon har trengt inn fettpluggen. Stedet blir rødt og betent; når du trykker på det, føler du smerte.
 • Pustler er akne med purulent innhold. På overflaten av huden ser det ut som en hvit bump.
 • Den nodulære cystiske pimple er en gruppe av småformasjoner formet sammen med fistulous kanaler.
 • Fulminant - den mest alvorlige typen akne fordi den påvirker store områder av huden. Disse problemene manifesteres av feber og smerte i de berørte områdene. Det er umulig å takle problemet uten medisinsk hjelp.

Årsaker til

Dannelsen av akne på grunn av endringer i hormonnivå begynner å påvirke følgende faktorer:

 • Forandringer i ernæring: bruk av fete og stekte matvarer i store mengder.
 • Uegnet hudpleie, for eksempel bruk av kosmetikk for hudholdige hormoner.
 • Sykdommer i fordøyelsessystemet.
 • Stressfull tilstand som påvirker det endokrine systemet negativt.
 • Alderrelaterte endringer i kroppen.
 • For varmt og fuktig klima.
 • Langvarig behandling med steroid terapeutiske midler.
 • Arvelig predisposisjon Økt produksjon av hormonet testosteron er arvet.

Selv tarmdysbiose kan forårsake hormonforstyrrelser.

ungdom

Under puberteten opplever både jenter og gutter en hormonell bølge, noe som resulterer i akneutslett. Huden i denne perioden blir verre som følge av økt sebumsekresjon og tilstopping av talgkjertlene.

Utseendet til akne er også påvirket av dårlig arvelighet i denne forbindelse. Hvis foreldrene i tenårene led av akne, så ville deres barn oppleve det samme.

Hos kvinner

De fleste kvinner opplever et ubehagelig utseende av akne før menstruasjon og etterpå. Så kroppen reagerer på svingninger i nivået av steroidhormoner.

Hvis kvinnens kropp ikke er lokalisert til akne, så er det i løpet av denne perioden flere kviser. Dette er normen som ikke krever undersøkelse og behandling. Hvis det er en disponering, vil utslett bli rikelig.

En kvinne etter 28 år, bør dette problemet ikke bry seg. Derfor, når du ser ut til flere akne, bør du søke hjelp fra spesialister. I denne alderen snakker akne om alvorlige sykdommer som endrer hormonene i kroppen.

Polycystisk ovariesykdom eller betennelse i bekkenorganene kan forårsake utslett. I dette tilfellet er det pålagt å gjennomgå undersøkelse og motta tilstrekkelig behandling.

En signifikant endring i hormonnivået kan oppstå etter abort. Det er hormonelle forandringer hos gravide kvinner, men utslett forekommer ikke alltid.

Hvilke tester som skal passere for akne i ansiktet

I tilfelle av et betydelig problem, er det nødvendig å bestå følgende tester for akne:

 • Blodbiokjemi - la deg bestemme arbeidet med indre organer, for å identifisere brudd.
 • Blod for HIV-infeksjon - bestemmer den generelle depresjonen i immunsystemet, utnevnes ved ytterligere helseproblemer.
 • Analyse av CSR - avsløre utviklingen av sekundær syfilis.
 • Skraping for kulturell såing - gjør det mulig å bestemme utviklingen av subkutane flått og andre bakteriedrepende og virale sykdommer i huden.
 • Skjoldbruskhormonanalyse - kan oppdage skjoldbrusk sykdom.

Video: Detaljert informasjon

steroid

Steroidhormoner er de som er tilstede hos menn og kvinner, men i individuelle mengder.

Her kan du markere:

 • kortikosteroider,
 • androgene hormoner hos menn;
 • østrogen hos kvinner.

Akne oppstår på grunn av økt mengde mannlige hormoner. Hos kvinner fører et lite overskudd til rikelig utslett.

testosteron

Testosteron - produsert hos menn og i enkelte situasjoner hos kvinner, er ansvarlig for seksuell lyst til motsatt kjønn. Økt innhold er ofte arvet.

En økning i nivået kan utløses av en kvinnes graviditet, ungdom (dette er normen), binyrene og hypofysen.

Om vannaktig akne blir sår på ansiktet. Les mer her.

estradiol

Estradiol er et kvinnelig hormon som produseres i eggstokkene. En tilstrekkelig mengde hormon bidrar til produksjonen av kollagen, noe som gjør huden til en kvinne i lang tid fortsatt ung og elastisk.

Utilstrekkelig produksjon fremkaller utviklingen av akne. Alt forklares av en nedgang i beskyttelsen av huden til ytre påvirkninger.

kortisol

Cortisol er et stresshormon produsert i binyrene i løpet av sinne og sværhet. Med en tilstrekkelig mengde hjelper sårheling, men med et overskudd fører til utseendet av akne og andre typer akne.

Hvilke andre indikatorer spiller en rolle

Hvis testene er normale, begynner dermatologene å identifisere andre årsaker til akne.

Her kan du markere følgende punkter:

 • forstyrrelser i fordøyelseskanalen - sykdommer i organens slimhinne forstyrrer riktig absorbsjon av vitaminer og fordelaktige sporstoffer;
 • dårlig kosthold - ofte reduserer fett og stekt reduserer forekomsten av akne;
 • påvisning av stafylokokker - provoserer utviklingen av koker og andre purulente betennelser i menneskelige organer, dette fører til forgiftning og utseendet av akne;
 • feil hygiene - ofte medfører mangel på vanlig hygiene dannelsen av komedoner og andre typer akne.

Når det er nødvendig å ta

Testing for å identifisere årsakene til dannelsen av et stort antall akne utføres på et bestemt tidspunkt:

 • Blodprøver bare om morgenen og på tom mage, det er forbudt å drikke kaffe eller te, børste tennene dine;
 • Kjønnshormoner hos kvinner tar på bestemte dager i menstruasjonssyklusen, avhengig av hvilken type det er;
 • 2 dager etter å ha sex og drikke alkohol.

Avhengig av type analyse spesifiserer legen ytterligere krav til levering av biologiske materialer.

Hvilke tester må passere for akne

Akne er det vanlige navnet på akne, så det er nødvendig å bestå tester her generelt.

Blant de mest sannsynlige er:

 • fullføre blodtall
 • bakteriologisk blodprøve;
 • sex hormon testing;
 • tester for å sjekke skjoldbruskhormoner.
Menn og kvinner er ofte foreskrevet forskjellige tester. En vanlig analyse inkluderer en blodprøve av to typer. Ofte kontrolleres blodet for glukoseinnhold for å kunne identifisere diabetes i tide.

Hos kvinner

Hovedanalysene hos kvinner inkluderer definisjonen av kjønnshormoner - steroid, kortisol, testosteron og østradiol. De skal overleveres etter menstruasjon - 3-6 og 20-22 dagers syklus.

Før leveransen er det nødvendig å nekte sport, sex og overholdelse av strenge dietter. Gravide kvinner bør ikke testes for hormoner, fordi de ikke gir et nøyaktig resultat.

Hos menn

Hos menn, dermatologer først sjekke skjoldbrusk kjertel arbeid, fordi på grunn av røyking og alkohol, fungerer ofte hans arbeid mislykkes. Skjoldbrusk er sjekket i nærvær av gynekomasti - brystvækst hos menn.

Hvis det ikke er noen problemer i dette tilfellet, begynn å sjekke hormonelle lidelser som menn ikke blir utsatt for.

For å forebygge akne er det ofte en mann tvunget til å slutte å røyke, fordi blodprøver avslører en generell forgiftning av kroppen.

Hvordan passere

For å avgjøre problemet, er det viktig å bestå testene riktig, så du bør følge anbefalingene fra legen.

For å gjøre resultatene mer nøyaktige, trenger du:

 • å være i godt humør - man bør ikke ty til eksamen i perioden med sorg og andre erfaringer;
 • på tærskelen for ikke å spise tung og junk food - forbudt stekt, fett, mel, salt, røkt, krydret, anbefales det heller ikke å bruke store mengder protein;
 • hvis en person tar medisiner på en kontinuerlig basis, er det nødvendig å informere legen om dette, før tester, bør du ikke drikke sterke stoffer - antivirale eller antibiotika;
 • seksuell kontakt bør unngås;
 • Du kan ikke donere blod etter idrett, treningen bør forlates om kvelden.

Flere Artikler Om Typer Acne