Et utslett på huden, spesielt på den ene siden av ansiktet, kan være en konsekvens av dårlig hygiene eller tilstedeværelse av sykdommer i indre organer. Hvis huden er tørr, fet eller sprinklet med akne, må du tenke på hva som er galt med kroppen. Klemming av en kvise betyr ikke å løse et problem, fordi du ikke vet den sanne årsaken til utslett, du kan få en infeksjon og dermed gjøre ting verre.

Årsaker til akne

Ofte vil utseendet på akne på ansiktet av gutter og tenåringsjenter ikke overraske noen. Hormonal restrukturering av den unge kroppen er karakteristisk i alderen 13 til 16 år. Men når ungdommen står bak utseendet av utslett, i tillegg til estetisk ubehag, forårsaker det andre bekymringer. Uaktsomhet og mangel på omsorg for ansiktets hud fører til en tilstand av betennelse, forurensning og tilstoppede porer.

Hovedårsakene til brudd på hygiene er:

 • Vasking gjennom tid eller tvert imot, hyppige prosedyrer for ansiktsrengjøring, og også bruk av et håndkle av flere personer.
 • Bruk av billig kosmetikk og / eller ikke-vask før sengetid.
 • Ubehandlede etterskæringer.

Årsaken til uforklarlig utslett på ansiktet kan være:

 • Sykdommer i indre organer og metabolske forstyrrelser.
 • Hormonal svikt, påvirker hovedsakelig det kvinnelige kjønn under graviditet, overgangsalder, før menstruasjon.
 • Godkjennelse av hormonelle og prevensjonsmidler.
 • Depresjon eller stress.
 • Overdreven bruk av medisiner, søte eller karboniserte drikker.
Lange samtaler på telefonen og holde det hele tiden på den ene siden kan forårsake akne.

Det er noen ganger observert at akne i ansiktet er konsentrert på høyre eller venstre side, mens den andre siden forblir ren. En uventet infeksjonsfaktor er ting som brukes i hverdagen:

 • Pute og vane å sove hver natt på den ene siden, for eksempel på venstre side. Ned eller fjer på innsiden kan være et avlsmiljø for mikroorganismer og forårsake en allergisk reaksjon fra denne siden.
 • Støv og smuss på en mobiltelefon, samt lange samtaler opp til dannelsen av svette på kinnet, kan bidra til utvikling av bakterier og betennelser vanligvis på høyre side.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

lokalisering

For mange år siden lærte de vise mennene i det gamle Kina å etablere tilstedeværelsen av indre sykdommer av akne i ansiktet på visse steder. Det er verdt å ta hensyn til akne, som ofte vises på kinnet på venstre side - de reflekterer leverens tilstand. Nær kinnene er det et område av nasolabiale folder og et utslett på dem antyder en sykdom i urinledene (asymmetrisk plassering av organer). Tilstandsdeling av ansiktet i soner, kan du forstå hvilken type kropp skal kontrolleres. Eksperter har samlet mulige alternativer, som presenteres i tabellen:

Hvorfor vises akne på høyre kinn?

Akne på høyre kinn er ofte en tilfeldig lokalisering av hudutslett, som med lik sannsynlighet kan forekomme i andre deler av ansiktet. Samtidig er det en versjon om forbindelsen mellom plasseringen av akne på kinnet med plassering av pasientens indre organ, dvs. høyre organer svarer til akne på høyre kinn. Uansett kan utslett bare være en form for kosmetisk defekt, og kan være et symptom på patologi. Med dette i tankene anbefales det for kroniske manifestasjoner av akne å konsultere en lege for å finne ut de sanne årsakene.

Kjernen i problemet

Akne på kinnene er et resultat av dysfunksjon av talgkjertlene, endringer i sammensetningen av fettsekretjon og blokkering av sebaceous kanaler. Slike formasjoner kan være betent eller ikke-betent. Ikke-betent akne, eller komedoner, er ikke forbundet med en inflammatorisk reaksjon og er en svart flekk (ytre type) eller hvit subkutan hevelse (indre type). Inflammet akne oppstår når en infeksjon er festet og preges av smerte, rødhet og purulent innhold.

Akne kan forekomme i alle aldre, men er mest karakteristisk i en periode med signifikante hormonelle forandringer (for eksempel ungdomsår). Årsakene til dette fenomenet kan være knyttet til både eksterne faktorer og interne.

For det meste oppstår feil for ganske forståelige fysiologiske grunner som ikke er relatert til patologier og forsvinner når årsakene blir eliminert.

Imidlertid er det umulig å se bort fra og patogene faktorer knyttet til brudd på de indre organene. Videre, ifølge kinesiske forskere, indikerer ensidig lokalisering av akne på ansiktet vanligvis patogene årsaker.

Spesielt, etter deres mening, er akne på høyre kinn (hvis de er kroniske og intense) forårsaket av patologi av de rette indre organer (høyre lunge, høyre leverkropp, etc.). Mange er uenige med denne oppfatningen, men det er ikke mulig å motbevise denne meningen på en konklusjon.

Fysiologiske egenskaper

Akne på høyre kinn kan være forårsaket av følgende årsaker som ikke er relatert til sykdommer i indre organer:

 1. Overtredelse av grunnleggende hygienekrav.
 2. Feil diett assosiert med overdreven forbruk av slike produkter: kaffe med sukker, mel og søtsaker, karbonatiserte drikker, iskrem, fett meieriprodukter, animalsk fett, peanøtter, hasselnøtter og valnøtter.
 3. Bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet eller kosmetikk som forårsaker en allergisk reaksjon, samt uheldig bruk av kosmetiske prosedyrer.
 4. Hyppig støtte av høyre kinn med hånden.
 5. Overdreven og langvarig bruk av en mobiltelefon med vedlegg til høyre øre.
 6. Barbering av skader på huden.
 7. Skadelige stoffer som personens faglige aktivitet er forbundet med (brensel og smøremidler, kjemiske reagenser, syrer, alkalier, etc.).
 8. Nervøs stress.
 9. Arvelig predisposisjon assosiert med overdreven aktivitet av sekretorisk funksjon av talgkjertlene, unormal størrelse på talgkanaler, hudstruktur (tørr, fet).
 10. Ukontrollert inntak av visse stoffer.

Med utseendet på fysiologisk akne kan de bli betent når de fester infeksjoner. Enhver blokkering av sebaceouskanalen skaper et gunstig miljø for aktivering av patogene mikroorganismer.

Interne etiologiske faktorer

Interne faktorer produserer oftest hud manifestasjoner i strid med hormonbalansen og metabolsk prosessen. Hormonal ubalanse manifesteres i ungdomsår, hos kvinner under graviditet, før og i begynnelsen av overgangsalderen, under menstruasjon. Forstyrrelser hos kvinner skyldes noen ganger hormonelle prevensjonsmidler.

Den rette kinnet lider av følgende interne årsaker:

 1. Inflammatoriske prosesser i høyre del av tverrgående tykktarm: lokalisert under øyets ytre vinkel.
 2. Patologi av høyre leveren i leveren: oppdaget i kjeve muskler.
 3. Sykdommer i høyre lunge: i tillegg til mange akne, er det tørrhet og pigmentering av huden på kinnet.
 4. Nyresvikt: et utslett skjemaer i områder nær bane.
 5. Forstyrrelser i høyre brystkjertel: kviser er fordelt i midten av kinnet.
 6. Tapet på urineren til høyre nyre manifesteres av utslett og flekker på kanten av kinnet.
 7. Anomalier i tynntarm: irritasjon og akne i nedre kinnområdet med tørr hud.
 8. Den patogene faktoren er den vitaliteten av demodexmitten, som under visse forhold kan forårsake skader på huden.

Dermed kan hudfeil på høyre kinn være et symptom på en alvorlig patologi. Gitt denne muligheten, med langvarig forekomst av akne, deres intense og smertefulle manifestasjon, utseendet av pigmenterte flekker, et brudd på hudstrukturen, er det nødvendig å konsultere en lege for å finne ut årsakene til akne.

For å bli kvitt akne bør ansiktet være i spesielle skjønnhetssalonger, og hjemme - bare etter å ha konsultert en lege.

Den mest effektive behandlingen utføres ved hjelp av salver med antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper. For store feil, brukes Baziron salve. Effektive midler, spesielt med hyppige tilbakefall, er Zindol. Lokal behandling utføres med salver Acyclovir, Zovirax; narkotika Baziron, Zener, Skinoren. For å styrke immunforsvaret og normalisere metabolske prosesser foreskrives vitaminkomplekser Retinol, Aevit, E-vitamin og folsyre.

En positiv effekt oppnås ved behandling av folkemedisin basert på avkok og infusjoner av hypericum, salvie, burdock, horsetail, lime blomstre, aloe.

Hva sier akne på den ene siden av ansiktet og kroppen

Akne er en ubehagelig sykdom. Men noen ganger, med helt ren hud, forårsaker forvirring akne på den ene siden av ansiktet og kroppen. Hvor kommer de fra? Hvordan bli kvitt dem og humper etter akne? I mellomtiden kan svaret være både det enkleste og mest uventede, så vel som alvorlige, som vil kreve hjelp fra en lege.

Hvorfor er bare akne på den ene siden?

Så, du har en jevn og glatt hud som aldri har lidd av akne. Så en dag la du merke til at på den ene siden av ansiktet - fra kinnet til øret, hadde du betente punkter. Etter visse triks ble de mindre, men så ble de igjen på samme side. Hvor kom de fra?

Hva om det er noe seriøst?

For det første, ikke bli panikk. Se fra siden av deres vaner. Du snakker i telefonen lenge, og holder ofte telefonen i nærheten av ett øre. Her er det - grunnen! Dette er en vanlig infeksjon. På håndsettet eller på en mobiltelefon samler en rekke mikroorganismer på huden. Bakterier trer inn i porene og begynner å formere seg. De forårsaker akne. Du begynner å behandle dem, og ny akne er fortsatt strømmet på folksiden. Fordi du fortsetter å ta inn mikrober som lever på røret. Prøv å rengjøre det regelmessig - og du vil se resultatet.

Eller kanskje du sover på den ene siden? Det er volumet der akne oppstod. Da er problemet i sengetøyet. Pute er din fiende.

Det er et ideelt avlsmiljø for mider og mikroorganismer som kan provosere smitte og forårsake allergi eller akne rundt barnets munn. Videre er det ifølge forskning fra britiske forskere umulig å bruke en pute. Ticks, for eksempel, villig slå seg ned i fjærprodukter og i syntetiske seg. For å beskytte mot dette, luft og tørk sengetøyet under solen og vask det 2-3 ganger i året. Bytte et putevar hver tredje dag er det enkleste å gjøre. Og helst bør du kaste en slik pute og erstatte den med en moderne, laget av spesielle hypoallergene materialer.

Årsaker til akne på den ene siden - sykdommer i indre organer

Men det er en mer alvorlig forklaring på det faktum at du har akne på den ene siden av enhver del av kroppen. Huden har evnen til å projisere tilstanden til de indre organene. Videre tilsvarer hvert av sitt nettsted en bestemt kropp. For eksempel, hvis akne vises regelmessig på venstre side av haken, er dette et signal om at det seksuelle systemet er ødelagt. Vanligvis er de plassert på siden motsatt plasseringen av det syke organet. Så eggstokkene er betent på høyre side. Akne på nesens vinger vil fortelle om sykdommene i bronkiene (til høyre - venstre bronkus, til venstre - høyre). Området på templene viser tilstanden til galleblæren. Det hyppige utseendet på akne på en eller begge sider er en grunn til en medisinsk undersøkelse.

Kun en spesialist kan gjøre en nøyaktig diagnose. Og hvis du prøvde å eliminere årsakene til akne, men de forsvinner fortsatt ikke, så er det på tide å gå til en spesialistavtale. Han vil hjelpe og foreskrive riktig behandling.

Akne i ansiktet for hvilke organer er ansvarlige for kvinner

Du vil bli overrasket, men i moderne medisin er det et akne kort. Det illustrerer levende sammenhengen mellom purulente betennelser i ansiktet og sykdommer i indre organer av en person. Sykdommer i urogenitale og endokrine systemer, irritasjon i mage-tarmkanalen er spesielt tydelig reflektert på den kvinnelige delen av befolkningen: enhver destruktiv forandring i kroppen gjør seg kjent som et rødt sted på huden. Vi vil fortelle deg hvilke organer hos kvinner som er ansvarlige for akne i ansiktet.

Hvor kommer akne kartet fra?

Det antas at akne kartet kom fra det gamle Kina. Imidlertid viser mange vitnesbyrd at ikke bare kineserne var i stand til å identifisere sykdommer ved smertefulle abscesser i ansiktet. Denne diagnostiske metoden var populær i India, Japan, og senere århundre i Europa.

Moderne leger knytter oftest utseendet på papules i ansiktet med endringer i det endokrine systemet. Det er enda en oppfatning at sykdommer reflekteres i ansiktet bare hos kvinner, mens hos menn er dette fenomenet ikke observert. Imidlertid avviser mange eksperter denne teorien på grunn av inkonsekvensen: I mange års praksis har det gjentatte ganger vist seg at akne forekommer hos alle mennesker, uavhengig av kjønn eller alder. I artikkelen vil vi vurdere forholdet mellom den kvinnelige kroppen og purulente poeng, som ligger på forskjellige områder av ansiktet.

Lokalisering sone og mulige sykdommer

Tenk på de typiske områdene av lokalisering av akne i ansikt og nakke og finn ut hvilke sykdommer som kan skjule seg bak tilsynelatende uskyldige kviser.

Nedre frontareal

Det berørte området av frontdelen er variert. Akne angriper oftest pannen, nesebroen og øyenbrynene. Vi er glade for å glede oss: i 90% av tilfellene er akne i disse områdene ikke harbingere av alvorlig sykdom. De angir følgende punkter:

 • Overgikk forbruk av søte og fete matvarer.
 • Mislykket valgt betyr for omsorg for ansikt og hår. Denne hudreaksjonen indikerer et økt innhold av toksiner i kosmetikk.
 • Dårlige vaner: røyking og drikking.
 • Overtredelse av den psykologiske tilstanden: depresjon, søvnmangel, stress.
 • Bruker skitne hatter.

Du kan bli kvitt noen av de nevnte grunnene uten å benytte seg av narkotikabehandling. Det anbefales å forbedre ernæringen og endre regimet, kvitte seg med dårlige vaner, erstatte pleieprodukter.

Øvre frontal sone

Hvis du i flere måneder ser vedvarende akne i den øvre delen av pannen, er det verdt å bekymre deg. For å begynne å besøke en hudlege for å utelukke de naturlige årsakene til betennelse, så gå til leger som kan sjekke for følgende mulige sykdommer:

 • Lesjoner i mage-tarmkanalen.
 • Hjertesvikt.
 • Deprimert lever.

Nesevinger

Nesten med hundre prosent sannsynlighet, kan det hevdes at smertefulle utbrudd som opptrer på vingene av nesesignalbetennelsen i bronkiene. Du bør konsultere en lege for å stoppe den progressive prosessen i tide.

Ofte manifesterer lesjonen av de indre organene seg i form av akne hos kvinner. De mest ubehagelige sykdommene er preget av en pleie av akne på kinnene. Det er viktig å være oppmerksom på disse manifestasjonene og å følge på hvilken kinn utslaget har en konstant frekvens. Avhengig av dette utmerker seg følgende sykdommer:

 • Venstre kinn
  Utslett på venstre kinn er karakteristisk for stressende forhold. Hvis du ofte er nervøs og mangler søvn, vær forberedt på dannelse av kosmetiske defekter. I tillegg kan akne på venstre kinn vises fra over-spise. Av alvorlige sykdommer, diagnostiseres lever dysfunksjon.
 • Høyre kinn
  Akne på høyre kinn tyder på at du har en søt tann. Overflødig sukker i kroppen reflekterer alltid på denne spesielle ansiktssonen. Også på høyre side snakke om problemer i magesårets arbeid eller om forkjølelse.

For å unngå akne på kinnene, anbefales det å nøye overvåke rensligheten av sengetøy, hatter og hår, og også besøke en gastroenterolog.

Mellom øyenbrynene

Vedvarende akne i området mellom øyenbrynene, indikerer ofte at det oppstår en patologisk prosess i leveren. Hvis du observerer et slikt bilde i mer enn tre måneder, anbefaler vi deg å umiddelbart konsultere en lege for undersøkelse og diagnose.

whisky

Akne på de tidlige områdene har ubehagelige indre og eksterne manifestasjoner. Den forventede diagnosen ved et stort antall smertefulle utslett er en lesjon av galleblæren. Mindre vanlige er forstyrrelser i lymfesirkulasjon eller hypovitaminose.

Pimples kan fjernes for alltid bare ved å eliminere problemet: det er mulig å gjøre dem mindre merkbare på tilgjengelige måter hjemme. Blant dem, revisjonen av menyen: legg til flere friske grønnsaker og frukt. Som et ekstra tiltak, tørk ansiktet med urter avkok, gjør vitamin og nærende masker. Hvordan lage dem, les artikkelen.

Hake, nakke

Akne i dette området er båret hardest: de gjør vondt, de er vanskelig å skjule, helbredelse foregår svært sakte. Hos kvinner viser et slikt arrangement av inflammatoriske lesjoner gynekologiske problemer, så når du observerer ikke-forbigående akne, bør du konsultere en lege.

I tillegg indikerer akne i den nedre delen av ansiktet fordøyelsesforstyrrelser eller sykdommer i det endokrine systemet. I alle fall er det bedre å ikke utsette et besøk til klinikken og bli undersøkt av de nødvendige spesialistene.

Rundt munnen

Akne rundt munnen har vanligvis årsaker som ikke er relatert til indre organer: de ser ut fra et overskudd av krydret og feit mat i kostholdet og fra ikke-overholdelse av hygienestandarder. Slike kosmetiske mangler utsatt damer som foretrekker å ikke bruke penger på leppestift, kjøpe billige, ukjente merkevarer.

For å bli kvitt de hatet pimples i dette området, gå gjennom menyen og slå på mat som er rik på fiber. Unngå nattlige måltider, for ikke å belaste magen, og ikke å provosere betennelse i ansiktet.

Nå vet du hvilke organer som er ansvarlige for akne i ansiktet av kvinner. Vær oppmerksom på at informasjonen kun er til informasjonsformål: Ikke prøv selvbehandling i avanserte tilfeller. Den beste løsningen ville være å kontakte en lege.

Hvorfor vises akne på ansiktet bare til høyre?

Velkommen! Jeg heter Diana, jeg er 22 år gammel. For en måned siden begynte jeg å ha problemer med ansiktet mitt. Akne dukket opp på huden min for første gang. Tidligere møtte jeg ikke et lignende fenomen, derfor visste jeg ingenting om behandling av utbrudd.

Jeg bestemte meg for at det var bedre å ikke kjøpe medisiner som jeg hørte i reklame, for ikke å skade kroppen min enda mer.

For råd gikk jeg til min tante, som har medisinsk utdanning og jobber som massasje terapeut. Hun undersøkte nøye ansiktet mitt og sa straks at hun visste hva som var i veien. Akne i ansiktet mitt var konsentrert på høyre side, men med venstre halvdel av ansiktet mitt var alt bra.

Jeg merket selvfølgelig et så underlig øyeblikk av sykdommen min, men festet ikke mye på dette. Og bare tanten var i stand til å forklare meg hvorfor akne dukker opp på høyre side av årsaken, som er skjult i pasientens kropp selv.

Hvis du masserer individuelle områder på en persons hender og føtter, kan du forbedre arbeidet med visse indre organer. Du trenger bare å vite plasseringen av disse sonene og forholdet til hver av dem med et bestemt system i menneskekroppen.

Jeg lærte også at en bestemt lokalisering av utslettssonen på ansiktets hud er forbundet med ulike sykdommer som vi ennå ikke vet om.

På denne måten prøver kroppen å fortelle oss at det er på tide å gå til sykehuset for en undersøkelse og begynne å behandle utviklingssykdommer. Jeg håper veldig mye at min kunnskap, overført til meg fra min tante, vil hjelpe deg å forstå hva saken er når akne vises på høyre side av ansiktet.

Interne årsaker til akne på høyre ansikt

Etter å ha snakket med min tante, dro jeg til en privat klinikk for en undersøkelse. Fra min behandlende lege lærte jeg at sykdommer i indre organer og metabolske forstyrrelser er en av årsakene til hudutslett.

Hormonforstyrrelser forårsaker akne hos ungdom og hos kvinner under graviditet. Det kan forekomme utslett hos kvinner på grunn av overgangsalder eller før menstruasjon.

Å ta hormonelle medisiner og p-piller er også en grunn til bekymring for renheten i huden din. Jeg fant også ut at høyre side av ansiktet er dekket av utslett som følge av:

 • betennelse i høyre del av tykktarmen - akne opptrer under høyre øye;
 • sykdommer på høyre side av leveren - et utslett vises i haken området;
 • patologi på høyre lunge - akne sprer seg over høyre side av ansiktet, pigment flekker og tørr hud kan oppstå;
 • nyresykdom - utslett påvirker området rundt høyre øye;
 • problemer med høyre brystkropp - akne vises på kinnet;
 • sykdommer i tynntarm - dannelse av utslett på bunnen av kinnet, som er ledsaget av tørr hud;
 • forstyrrelser i galdeblæren - akne oppstår i en linje nær veksten av hår.

Det er en mulighet for at utslett i høyre side av ansiktet vises på grunn av den vitaliteten til demodexmitten. Dette fører ikke bare til dannelsen av utslett, men også til ekstrem tørrhet i huden, peeling, og selve huden er kløende.

Fysiologiske faktorer i dannelsen av et høyre utslag

Hvis en persons helse er i orden, men røde støtene dannes på ansiktet, bør man vite andre grunner for deres forekomst:

 1. Ikke-overholdelse av personlig hygiene.
 2. Overdriven forbruk av konditori, baking, kaffe, fastfood og kullsyreholdige drikker.
 3. Bruk av kosmetikk med innhold av skadelige stoffer som kan forårsake allergi.
 4. Hyppig bruk av mobiltelefon, snakker i telefonen, der en person bruker en mobiltelefon til høyre øre.
 5. Kutt etter barbering.
 6. Kontakt med skadelige kjemikalier.
 7. Syntetisk sengetøy.
 8. Overdreven bruk av medisinering.
 9. Depresjon og stress.

Disse årsakene fører til utseendet av betent akne som et resultat av blokkering av porene og multiplikasjonen av patogene mikroorganismer på huden.

Permanent hudpleie - utmerket akne forebygging

Akne er alltid lettere å forhindre enn å kurere. For å gjøre dette trenger du litt - å elske deg selv og stadig ta vare på helsen til huden din. I handelsnettet finner du en stor mengde kosmetiske produkter for hudpleie. Men jeg valgte et nettsted for meg selv.

Denne online-tjenesten, om skjønnhet og skjønnhet generelt, har funnet en ny måte å fortelle Internett-brukere på med produkter av ulike kosmetiske merker, takket være hvilken man selv kan velge det mest passende alternativet for skjønnhetsprodukter.

I utgangspunktet fikk jeg abonnement i 3 måneder, og hver måned mottok jeg esker med et sett kosmetiske produkter. Ved forsøk oppdaget jeg effektive kremer, masker og andre hudpleieprodukter fra flere kjente kosmetikkprodusenter og en apoteksmerk. Det er bemerkelsesverdig at ingen på forhånd vet de kompatible boksene. Men de som ikke er redd for å ta risiko, stopper det ikke.

Da jeg åpnet mine skjønnhetsbokser, er det klart at jeg fant i dem midler jeg ikke trengte i det hele tatt. Men dette gjorde ikke bare meg opprørt, men gjorde meg også glad, for nå har jeg ingen problemer med gaver til mine kjære og kjærester.

Plus, økonomiske besparelser, gratis levering, et hefte med tips om bruk av hvert produkt og hva vi liker i alle aldre - konstant rabatter og bonuser i form av prober eller et fullverdig kosmetisk produkt, vitaminer, etc.

Skjønnhetsbokser er den beste forebyggelsen av hudsykdommer. Jeg var overbevist om dette ved mitt eget eksempel, som jeg ønsker alle.

Akne på høyre side av ansiktet vil fortelle om helse

Tidligere trodde jeg ikke på forskjellige tegn og reduserte alt til enkel tilfeldighet. Så det var til trøbbelet rørte meg personlig. På grunn av problemet med akne begynte jeg å være interessert i mange ting som jeg pleide å være skeptisk til.

For eksempel er det tegn som forteller om nær eller fjern fremtid, avhengig av plassering av kvise på ansiktet. Så, hvis utslett har dannet seg på venstre kinn, bør man forvente en karrieresuksess eller et møte som vil hjelpe til i kampanjen på jobb. Akne på venstre øyenbryn lover et raskt møte med en hatet mann, men til høyre for nesen - til de gode nyhetene.

Som det viste seg, kan utseendet av utslett være forbundet med tilstanden til ikke bare kroppen, men også sjelen. Psykomatika av akne i ansiktet identifiserer tre hovedårsaker til utslett:

 1. Reaksjonen av psyken til uoppfylte ønsker.
 2. Egen frykt og erfaringer.
 3. Stress og depresjon.

Oftere påvirker de psykosomatiske årsakene til akne kvinner som er utsatt for depresjon, depresjon og nervespenning under hormonforandringer i kroppen.

Tanten min tror for eksempel at utslett i ansikt og nakke er knyttet til den indre verden av en person. For henne ble den esoteriske interessant, noe som hjelper henne å kjenne seg selv og opprettholde harmoni med omverdenen. Kanskje det er derfor ikke akne bryder henne.

Hvordan kurere akne på høyre side av ansiktet ditt?

Hvis årsakene til utslettene er forbundet med interne problemer, bør du definitivt besøke en erfaren lege og bli undersøkt. Legen din vil foreskrive riktig behandling av sykdommen, noe som vil bidra til å kurere både indre sykdommer og fjerne acne fra ansiktet.

Hvis utseendet på utslett ikke har noe å gjøre med kroppens sykdommer, kan du prøve farmasøytiske salver, hvorav det beste er Zenerit, Skinoren og Baziron.

Det siste middelet bør brukes til store inflammatoriske utslett. Du kan drikke vitaminkomplekser, fordi utslett ofte oppstår som følge av beriberi og svekket immunitet.

Jeg har også brukt folkoppskrifter: Jeg tørket ansiktet mitt med frosset terningkastet kamille og calendula decoctions, laget leiremasker. Det viktigste - å etablere den rette årsaken til dannelsen av utslett, og så vil behandlingen bli så effektiv som mulig, og akne vil forsvinne raskt og permanent.

Tele2 assistanse, priser, spørsmål

Akne er bare på venstre side av ansiktet. Årsakene til akne på kinnene, min erfaring med behandling

Det mest forferdelige problemet som kan oppstå i ansiktet er akne på kinnene! I prinsippet er noe akne i ansiktet et problem, men det er på kinnene at hele essensen av akne blir avslørt. Hvorfor? Ja, fordi huden er for følsom, og i det minste feil handling, er det et arr.

Haken din kan tilgis for ikke riktig behandling, pannen din med sorg også i halvt, men det er ingen kinn (: Hva å gjøre? Behandle! Raskt, effektivt og effektivt.

Nå, jeg, din ydmyke tjener, vil hjelpe deg med dette problemet. Jeg forteller deg de mest effektive og raske måtene å behandle akne. Vel, for det første, la oss se på årsakene! Som de sier, kjenner din fiende, bedre enn deg selv

Akne på kinnene hos kvinner

Tradisjonelt er kinn pimples tilskrives problemer med lungene. Jeg tror alle merket at unge røykere spruter mest enn kinnene? Dette skyldes sterk opphopning av toksinet, og kroppen vår prøver å fjerne alt overskudd. I dette tilfellet lider våre kinn!

Ikke glem at røyking har negativ innvirkning på blodets kvalitet og svekker immunforsvaret. Alle disse faktorene vil forverre akne.

Hva er det å huske. Pimples vil dukke opp når sebaceous kjertler produserer for forskjellig sebum. Som du allerede vet fra artikkelen (noe forteller meg? Ingen vil lese tilleggsartikkelen, så jeg vil fortelle det grunnleggende her), slik økt produksjon skjer under puberteten, det er i denne alderen at testosteron brenner.

 • Testosteron provoserer sebaceous kjertler for å henge fett.
 • overskytende av dette fett trommer porene.
 • under porene akkumuleres bakterier.
 • Og "lyset er født" akne.

Her er en så enkel ordning for akne.

Hva er alt dette sier? Bunnlinjen er at i løpet av ungdomsårene blir huden din et speil av kroppen. Eventuelle endringer vil påvirke huden i form av en pimply utslett.

Hva du trenger å huske fra dette notatet.

Når du spiser mye fet mat (fasmat) eller mange enkle karbohydrater (Coca Cola), påvirker alt dette ansiktets hud, inkludert kinnene. Dette skyldes det faktum at kroppen blir veldig mye fett, som akkumuleres i cellene, inkludert sebaceous kjertlene. Derfor begynner huden å raskt fette, tilstoppede porer, og selvfølgelig blir akne som et resultat.

Det mest interessante her er at akne begynner å drysses over hele ansiktet som helhet, og hvis du tidligere hadde problemer med akne på kinnene, så med et tungt forbruk av fettstoffer, vil problemet bli sterkt forverret.

Akne på høyre kinn, hvorfor akkurat til høyre

Har du lagt merke til at ålene hovedsakelig drysser høyre kinn? Jeg tror alle gjorde slike observasjoner. La oss nå prøve å finne ut det.

Det er tre hovedfaktorer som bidrar til denne distribusjonen.

1. Den høyre kinnet er konstant i kontakt med fremmede gjenstander. Her kan du inkludere: en telefon eller du liker å sove på høyre side, en faktor kan være mye, se deg selv.

2. Støtt kinnet med hånden. Også dette kan ikke gjøres, fordi du på grunn av dette legger ekstra bakterier på huden.

3. Men den tredje grunnen til at jeg vil uttrykke min IMHO. Fysiologisk er høyre lunge større enn venstre, denne forskjellen skyldes at det er et hjerte i venstre side, og derfor er venstre lunge mindre enn den rette.

Derfor kan vi konkludere med at hvis den rette lungen er større, så samler toxinet mer, derfor mønsteret som akne fokuserer hovedsakelig på høyre side.

Følgelig, jo større virkningen av ugunstige forhold for vårt lys, desto større er betennelsen på høyre side.

behandling

Behandlingen er delt inn i to deler, vi fjerner akne og forhindrer deres videre forekomst.

Artikkelnummer 1. Fjern akne.

Her på dette punktet begynner alle å panikk, hvordan? hvordan å gjøre det Venner trenger ikke å komplisere! Din viktigste oppgave er å drepe bakterier, hvordan å gjøre det? Selvfølgelig antibakterielle stoffer.

For meg selv har jeg identifisert to grunnleggende verktøy som vil hjelpe 100%. Deres viktigste fordel er tilstedeværelsen av et antibiotika i sammensetningen.

Du kan snakke mye om skadet av å ta antibiotika, men i dette tilfellet vil du ikke ta dem inne, men bruk dem eksternt.

1. Chatterbox med chloramphenicol. La meg gjette, halvparten av leserne, de lukker allerede artikkelen, sier de, de har hørt et sted at taleren ikke har vært komisk i lang tid. Ingenting av det slag, dette er en av de mest effektive rettsmidler for akne av alle tider og folk!

Hvis vi sammenligner pris og effektivitet, er effektiviteten ganske enkelt enorm. Jeg skrev allerede om dette legemidlet. Alle detaljer om matlaging og sjetongbruk kan leses.

2. Zenerite. Jeg er sikker på at alle har hørt om dette annonserte verktøyet, fordi det er mye reklame overalt: TV, Internett.

Min mening om dette stoffet. Effektiv, enkel å bruke, dreper raskt bakterier. Disse fordelene, det du trenger for riktig behandling, men prisen er for høy! 700 rubler for en måned med bruk er mye (: Mange kriminelle med akne vil si det er fornuftig å kjøpe medisin for 700 rubler hvis du kan gjøre dette for 70 rubler.

Konklusjonen i behandlingsplanen er veldig enkel. Det er et ønske om å betale for mye, så kjøp zinerite, men jeg tror at hvorfor ikke bruke ekstra penger på en slik krisetid! Chatterbox er den beste medisinen med fantastisk effekt til en rimelig pris.

Artikkelnummer 2. Forhindre.

Først av alt må du ta hensyn til alderen din. Hvis du er tenåring, og du er strengt strødd med akne, så ta vare på din livsstil.

 1. Det er dårlige vaner, gi dem opp.
 2. Å spise med en overflod av fettstoffer betyr at du lærer å spise riktig.
 3. Begrens fett og stekt mat, vel, du bør ikke glemme enkle karbohydrater
 4. Ikke rør kinnene dine med hendene dine.

Artikkelnummer 3. Forebygging.

For å rengjøre porene og fjerne spor etter akne (etter akne), kan jeg anbefale en hvit leire rensemaske

konklusjon

Som du kan se, etter ikke kompliserte anbefalinger, kan du raskt bli kvitt akne. Vær spesielt forsiktig med forebygging, fordi hvis du bare fjerner det eksterne problemet, kommer akne tilbake.

Har du egne observasjoner på dette?

Ansiktet er den viktigste delen av kroppen, hver dag tar vi vare på den, vasker den, bruker krem ​​og kosmetikk. Alltid se på form er den største bekymringen. Men når uforutsigbare kviser ser ut, begynner panikk. På noen måte begynner vi å bli kvitt dem.

Problemet oppstår bare av utseendet på den ene siden av ansiktet. Hvordan kan dette være? Hvorfor?

Som alle andre organer, mate de og arbeider ved å absorbere maten de spiser. Se på dietten: fettstoffer, søtsaker, næringsmidler har ikke en veldig god effekt på fordøyelseskanalen.

På ansiktet av en person er det soner som er ansvarlige for et eget organ. Panne og kinn for magen, hake for hormonelle forandringer, kinnben for lungene, området under nesen for hjertet. Vi konkluderer - problemene er nært knyttet til de indre organene.

Kilder til eksitasjon av sykdommen:

 • mobiltelefon - vanen med å holde en mobil når du snakker på høyre side av kinnet. Smuss og støv på den faller direkte på huden. Selv noen få minutter er nok for hennes kinn å svette og absorbere alt dette;
 • pute - mange pleide å sove på den ene siden, men er det bra? Vår nattkvinnen er laget av ned og fjær, dette er et flott sted for utvikling av flått og ulike mikroorganismer. Ofte må du bytte sengen, slå ut puter og tørke dem i solen. Stoffet som det er sydd ut, kan ikke passe;
 • ernæring - spiser mat, vi fyller kroppen med ulike vitaminer nødvendige elementer. Intoleranse forårsaker allergier, som umiddelbart signalerer ansiktet. På ansiktet kan du se hvilket organ som ikke tok maten.

Husk at ansiktet er vi helt, i ansiktet viser vi vår glede, tretthet, vreden. På en måte er det en livbevis. Og før du gjør noe med ham, prøv å bli kvitt akne, det er bedre å besøke en kvalifisert lege, for å passere de nødvendige testene. Selvbehandling er uakseptabelt her.

Resultatene av testene vil nøyaktig vise fra hva de dukket opp, identifisere kilden til patogenet. Påfør kremer og lotioner er ikke nødvendig, akne kan gå, men legg igjen merker og arr. Trenger du det? Ta det på alvor. Velsigne deg!

Du kan også like:

Hvilken prosedyre kan raskt forynge ansiktet ditt? Hva er fyllstoffer i kosmetologi og hvilke komplikasjoner er det? Hvordan bli kvitt svarte flekker på ansiktet for alltid Blomstervann (hydrolat) for ansikt og hår - fordeler og skade

Hvordan bringe sebaceous kjertler til normal

Akne på nakken hos kvinner - grunnen og hvordan å behandle

Din vurdering blir først!

Ifølge tradisjonell kinesisk medisin er tilstanden til den øvre halvdelen av kinnene fra nesen til templene et fremspring i magen. Nærmere på kinnbenet er et område som reflekterer tilstanden til lungene, følsomhet overfor allergier. Viste akne på kinnene - et signal å bekymre seg for tilstanden i mage-tarmkanalen og luftveiene. Selv om kinesisk medisin dukket opp for tusenvis av år siden, da det ikke ble mistenkt for effekten av hormoner på huden, blir det fortsatt lyttet til.

Årsaker til akne på kinnene: høyre og venstre

Tenåringer, menn og kvinner er utsatt for akne. Alvorlighetsgraden endres med tiden, etter 30 år, forekommer det som regel at enkelte elementer av akne forekommer oftere. Hvis det er akne på kinnene, hvilket organ er ute av pålegg? Et slikt spørsmål blir spurt av 15-50-åringer som ikke ønsker å komme til en feil i utseende. Overfloden av funnene fra forskere og folkeslagere alarmerende. Derfor er årsakene ikke pålitelig etablert.

Med all variasjon er den ubestridelige konklusjonen at ubalansen mellom hormoner og hudens følsomhet til deres nærvær er avgjørende. Eksperter sier: Når akne oppstår på kinnene, er årsakene forårsaket av stress, noe som fører til økt produksjon av hormoner i kroppen. Spesialister legger til relaterte faktorer til listen: kosttilskudd, røyking, upassende kosmetikk.

Tips!
Din maksimale program for å bli kvitt akne bør inkludere gjenoppretting av hele kroppen.

Legg merke til at akne på venstre kinn er årsaken og projeksjonen av problemene som leveren din opplever. Kanskje det er mangler i hygienisk muntlig og tannpleie.

Akne på høyre kinn gjenspeiler tilstanden av pusten og lungene. Røyking er et stress for dem, og allergier i tobakkrøykkomponenter forekommer ofte. Si "nei" til tobakk og besøk røykfrie steder, "ja" til produkter som er nyttige for tenner og lever (ferske grønnsaker og frukt, olivenolje, tørkede aprikoser, fettfattige meieriprodukter).

Behandling av akne på kinnene blir kvitt hvite ål og svarte flekker

Akne er akkumulering av talgkirtler og døde celler i huden. Fraværet av fett evakuering til overflaten av huden fører til utseendet av mikrocyster og betennelse i dem. Resultatet av spredning av bakterier i oljehårskanalen blir på kinnene - behandlingen av slike elementer av akne vil ta fra 3 dager til en uke. Derfor er det bedre å starte kampen for skjønnheten i huden på scenen med høyt fettinnhold og utseendet av akne.

Tips!
Hvis greasiness, utvidede porer, svarte flekker har blitt faste følgesvenner, konsulter en hudlege som vil foreskrive medisiner for ekstern bruk og inntak.

Akne på kinnene: årsakene har lært, vi gjennomgår behandling under kosmetikkrommet

Manuell mekanisk rengjøring for å kvitte seg med akne 1-2 ganger i måneden. Søknad etter rensing beroligende masker, innsnevring av porene.

Maskinvare rengjøringsmetoder (vakuum, ultralyd, børsting eller maskin peeling).

Fysioterapi prosedyrer (darsonvalisering, fonophorese for hudmetning med nyttige stoffer).

Ulike typer ansiktsmassasje.

(leire, alger, gjørme, gel med aloe, calendula).

hjemme

Ofte bruker folk som lider av akne flere verktøy før de finner de som synes å være mest effektive. Hjemmehjelp i denne forbindelse har flere alternativer enn kosmetikkens kontor. Mange naturlige produkter reduserer rødhet og betennelse i akne, hindrer tilbakefall.

5 poeng av minimumsprogrammet for å bli kvitt akne hjemme:

Hva kan føre til dannelsen av livslang arr.

Behandling med antiseptiske, antibakterielle, antiinflammatoriske legemidler foreskrevet av en hudlege.

Bruk av masker og skrubber for å rense, fukte og nære huden.

Bruk av ikke-komedogen kosmetikk.

Rengjør huden om morgenen og kvelden.

Akne godt tørkede naturlige mineraler i sammensetningen. Til dette formål blandes pulveret med eplecider eddik eller vann, på kinnene i et tynt lag, holdes i 5-10 minutter. For å absorbere effekter, spred et tykt lag av ler på vått gaze, bruk på kinnene og dekselet med toppfolie. Hold produktet på ansiktet i 20 minutter.

Prosedyrer for eliminering av elementer av akne i voksen alder ligner de som anbefales for ungdom og unge. Det er nødvendig å justere mengden sebum, det vil si, redusere den fete huden. Det er viktig å unngå en situasjon der porene er tette og komedoner dannes.

Akne på høyre kinn forårsaker

Akne på kinnene av kvinner - årsaken til utseendet på ansiktet

Hvis det er akne på kinnene hos kvinner - kan årsaken være i hormonell restrukturering av kroppen, men ikke utelukke sykdommer i indre organer, som den viktigste patogene faktoren. Pasientens oppgave er å konsultere en hudlege i tide, gjennomgå alle undersøkelser, avgjøre årsaken, og fortsette til sin tidlige eliminering. Akne på kinnbenet hos kvinner behandles med konservative metoder, men bruk av bare aktuelle medisiner er ineffektivt.

Årsaker til akne i ansiktet

Hvis matallergi utvikler seg i den kvinnelige kroppen, er det mulig at et lite utslett vil dukke opp på huden, smertefullt og kløende. Det er viktig å utelukke en provokerende faktor, ellers blir sykdommen kronisk. Allergen eksponering er en av de vanligste årsakene til akne i ansiktet, som kan suppleres med alvorlige akne symptomer. Hvis det oppstår en karakteristisk sykdom, er det viktig å ikke utelukke påvirkning av andre interne faktorer som også fremkaller hudirritasjon. Dette er:

 • hormonelle lidelser i kroppen;
 • allergisk reaksjon på visse stoffer (antibiotika);
 • problemer med fordøyelsessystemet, utsatt for kronisk kurs;
 • nervøs sjokk, stressende situasjoner, dyp depresjon;
 • sykdommer i det endokrine systemet, skjoldbruskkjertel;
 • svekket metabolisme;
 • svekkelse av immunforsvaret, vitaminmangel;
 • klemme ut gammelt akne med spredning av infeksjon over huden;
 • funksjon av ankomsten av menstruasjon, graviditet, overgangsalder;
 • bruk av dekorative og omsorgsfulle kosmetikk av lav kvalitet;
 • klima funksjoner, samfunnsfaktor;
 • genetisk faktor (arvelig predisposisjon).

Utslett på kinnene

Hvis pasienten er et barn, er årsakene til hudutslett på kinnbenene allergener som brukes i dietten. Dette er en av manifestasjonene av matallergi, som i moderne pediatrisk praksis kalles diatese. Hvis en voksen har lidd, kan en karakteristisk utslett ikke bare føres gjennom et allergenes inntrengning i kroppen, men også ved tilstedeværelse av dårlige vaner. For eksempel vises en kvise på kinnene fra sigaretter, eller heller påvirkning av tobakkrøyk, eller under påvirkning av alkohol. Pasienten har smertefulle opplevelser, og behandlingen starter med en sunn livsstil.

Intern ansikts acne

Hvis farlige bakterier har kommet inn i huden, observeres en svært uønsket infeksjon. Som et resultat av denne patologiske prosessen, opptrer en indre pimple i ansiktet, noe som gjør vondt, men er ikke ledsaget av dannelse av en hvit blister. Slike små foci av patologi karakteriserer akutt betennelse i huden, og handler ikke bare på kvinnens kinder, men også i pannen, templene, kinnbenet og nakken. Enkelt utslett er karakteristisk, spesielt smertefullt; Imidlertid bekymrer deres nærvær den kliniske pasienten i lang tid, intensiv terapi er middelmådig.

Ål på kinnene

Karakteristiske utslett utmerker seg av deres overflod og smertefrie opplevelser, de sier om hormonell restrukturering av kroppen. Oftere vises akne på kinnene med en intens økning av hormoner, som er karakteristisk for ungdomsovergangsalderen. Dette er en av hovedårsakene til akne på kvinner (jenter), men det er andre, ikke mindre relevante i moderne dermatologi:

 • progressiv graviditet;
 • kronisk gastritt, sår;
 • hormonell ubalanse;
 • spisevaner (misbruk av krydret, fett, stekt, salt mat);
 • tilstanden til de subkutane sebaceous kjertlene, som kan bli blokkert;
 • eksponering av smuss og støv på huden fra utsiden, giftstoffer fra innsiden;
 • effekten av dekorative kosmetikk av dårlig kvalitet, som et alternativ - pulver eller fundament;
 • streng diett med begrenset inntak av vitaminer i kroppen;
 • kronisk urogenitalt sykdom;
 • problemer når du arbeider med tarmene (dysbacteriosis).

Hvis jenter i 12-16 år har intens akne på kinnene, er dette et karakteristisk tegn på overgangsalderen. Normalisering av hormon nivåer med medisinske metoder er ikke nødvendig, det gjenstår bare å vente på merkbare forbedringer gjennom årene. Den voksende pasienten kan bare bruke lokale antiseptika eksternt for å redusere patologiens lesjoner betydelig. Dermatologi anbefaler i tillegg rensing av ansiktet på en skjønnhetssalong for å redusere overflod av akne på kinnene.

Akne på kinnene

Årsakene til akne på ansiktet hos voksne er forskjellige, for eksempel ifølge vurderinger av allergier kan det oppstå en omsorgsmaske for ansikt eller røyking, etterfulgt av inntak av farlige giftstoffer. Akne på kinnene blir ikke bare en kilde til kosmetisk defekt og fullstendig mangel på selvtillit, men påvirker også den kliniske pasientens helsetilstand. Rikelig utslett med tiden provoserer dype lesjoner av dermis med næringsfenomen, selv etter den endelige utvinningen.

Akne er en tilbakevendende sykdom som er smittsom og inflammatorisk i naturen. Synlige kviser på kinnene suppleres med rødhet i huden, skarp smerte under palpasjon, røde flekker etter å ha åpnet en abscess. Årsaken til sykdommen er parasitter, hudmide Demodex og andre små skadedyr. For å fastslå årsaksmidlet, er det nødvendig å sende en ekstra analyse, konsultere en hudlege og en ernæringsfysiolog angående det kommende behandlingsforløpet. For å rense huden må du tørke med lokale antiseptika, ta medisiner inni.

Hvite kviser på kinnene

Det er nødvendig å behandle alle svulster på huden, spesielt purulente kviser på kinnene. De er spesielt smertefulle, leverer en kosmetisk defekt, provoserer rødmen av huden. Hovedårsakene til akne i ansiktet av kvinner - en smittsom og inflammatorisk prosess. Pasientanmeldelser rapporterer at behandlingen skal være både lokal og intern, ernæring - helbredende og fraksjonal. Akne er ikke viktig å klemme, og cauterize lokale antiseptika. Hovedårsakene til slike akne er følgende:

 • progressiv demodikose;
 • stor skade på leveren og milten;
 • hormonell ubalanse (økt testosteron);
 • infeksjon i huden;
 • eksponering for støv og smuss for det øvre laget av epidermis;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • varmt vær, økt talgproduksjon.

Ifølge vurderinger kan årsakene til akne på ansiktet av kvinner være forskjellige. For eksempel rapporterer noen pasienter med lavkvalitets kosmetisk skrubbe eller olje, andre tar sorbenter for å eliminere dette symptomet på progressiv dysbiose. I sistnevnte tilfelle legger du stram kontroll over ernæring, terapeutisk diett. Kvinner bør ikke oppleve akne i kinnområdet som et tegn på folket og forsinke behandlingen, de bør straks søke kvalifisert hjelp fra legen.

Video: Årsaker til akne på kinnene hos kvinner

Hvorfor vises akne på høyre kinn?

Akne på høyre kinn er ofte en tilfeldig lokalisering av hudutslett, som med lik sannsynlighet kan forekomme i andre deler av ansiktet. Samtidig er det en versjon om forbindelsen mellom plasseringen av akne på kinnet med plassering av pasientens indre organ, dvs. høyre organer svarer til akne på høyre kinn. Uansett kan utslett bare være en form for kosmetisk defekt, og kan være et symptom på patologi. Med dette i tankene anbefales det for kroniske manifestasjoner av akne å konsultere en lege for å finne ut de sanne årsakene.

Kjernen i problemet

Akne på kinnene er et resultat av dysfunksjon av talgkjertlene, endringer i sammensetningen av fettsekretjon og blokkering av sebaceous kanaler. Slike formasjoner kan være betent eller ikke-betent. Ikke-betent akne, eller komedoner, er ikke forbundet med en inflammatorisk reaksjon og er en svart flekk (ytre type) eller hvit subkutan hevelse (indre type). Inflammet akne oppstår når en infeksjon er festet og preges av smerte, rødhet og purulent innhold.

Akne kan forekomme i alle aldre, men er mest karakteristisk i en periode med signifikante hormonelle forandringer (for eksempel ungdomsår). Årsakene til dette fenomenet kan være knyttet til både eksterne faktorer og interne.

For det meste oppstår feil for ganske forståelige fysiologiske grunner som ikke er relatert til patologier og forsvinner når årsakene blir eliminert.

Imidlertid er det umulig å se bort fra og patogene faktorer knyttet til brudd på de indre organene. Videre, ifølge kinesiske forskere, indikerer ensidig lokalisering av akne på ansiktet vanligvis patogene årsaker.

Spesielt, etter deres mening, er akne på høyre kinn (hvis de er kroniske og intense) forårsaket av patologi av de rette indre organer (høyre lunge, høyre leverkropp, etc.). Mange er uenige med denne oppfatningen, men det er ikke mulig å motbevise denne meningen på en konklusjon.

Fysiologiske egenskaper

Akne på høyre kinn kan være forårsaket av følgende årsaker som ikke er relatert til sykdommer i indre organer:

 1. Overtredelse av grunnleggende hygienekrav.
 2. Feil diett assosiert med overdreven forbruk av slike produkter: kaffe med sukker, mel og søtsaker, karbonatiserte drikker, iskrem, fett meieriprodukter, animalsk fett, peanøtter, hasselnøtter og valnøtter.
 3. Bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet eller kosmetikk som forårsaker en allergisk reaksjon, samt uheldig bruk av kosmetiske prosedyrer.
 4. Hyppig støtte av høyre kinn med hånden.
 5. Overdreven og langvarig bruk av en mobiltelefon med vedlegg til høyre øre.
 6. Barbering av skader på huden.
 7. Skadelige stoffer som personens faglige aktivitet er forbundet med (brensel og smøremidler, kjemiske reagenser, syrer, alkalier, etc.).
 8. Nervøs stress.
 9. Arvelig predisposisjon assosiert med overdreven aktivitet av sekretorisk funksjon av talgkjertlene, unormal størrelse på talgkanaler, hudstruktur (tørr, fet).
 10. Ukontrollert inntak av visse stoffer.

Med utseendet på fysiologisk akne kan de bli betent når de fester infeksjoner. Enhver blokkering av sebaceouskanalen skaper et gunstig miljø for aktivering av patogene mikroorganismer.

Interne etiologiske faktorer

Interne faktorer produserer oftest hud manifestasjoner i strid med hormonbalansen og metabolsk prosessen. Hormonal ubalanse manifesteres i ungdomsår, hos kvinner under graviditet, før og i begynnelsen av overgangsalderen, under menstruasjon. Forstyrrelser hos kvinner skyldes noen ganger hormonelle prevensjonsmidler.

Den rette kinnet lider av følgende interne årsaker:

 1. Inflammatoriske prosesser i høyre del av tverrgående tykktarm: lokalisert under øyets ytre vinkel.
 2. Patologi av høyre leveren i leveren: oppdaget i kjeve muskler.
 3. Sykdommer i høyre lunge: i tillegg til mange akne, er det tørrhet og pigmentering av huden på kinnet.
 4. Nyresvikt: et utslett skjemaer i områder nær bane.
 5. Forstyrrelser i høyre brystkjertel: kviser er fordelt i midten av kinnet.
 6. Tapet på urineren til høyre nyre manifesteres av utslett og flekker på kanten av kinnet.
 7. Anomalier i tynntarm: irritasjon og akne i nedre kinnområdet med tørr hud.
 8. Den patogene faktoren er den vitaliteten av demodexmitten, som under visse forhold kan forårsake skader på huden.

Dermed kan hudfeil på høyre kinn være et symptom på en alvorlig patologi. Gitt denne muligheten, med langvarig forekomst av akne, deres intense og smertefulle manifestasjon, utseendet av pigmenterte flekker, et brudd på hudstrukturen, er det nødvendig å konsultere en lege for å finne ut årsakene til akne.

For å bli kvitt akne bør ansiktet være i spesielle skjønnhetssalonger, og hjemme - bare etter å ha konsultert en lege.

Den mest effektive behandlingen utføres ved hjelp av salver med antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper. For store feil, brukes Baziron salve. Effektive midler, spesielt med hyppige tilbakefall, er Zindol. Lokal behandling utføres med salver Acyclovir, Zovirax; narkotika Baziron, Zener, Skinoren. For å styrke immunforsvaret og normalisere metabolske prosesser foreskrives vitaminkomplekser Retinol, Aevit, E-vitamin og folsyre.

En positiv effekt oppnås ved behandling av folkemedisin basert på avkok og infusjoner av hypericum, salvie, burdock, horsetail, lime blomstre, aloe.

Akne på kinnene - årsaker

Det er et velkjent og vitenskapelig grunnet faktum at inflammatoriske sykdommer i huden er en av manifestasjonene av et brudd på den indre balansen i menneskekroppen.

De viktigste årsakene til akne på kinnene

Årsakene til akne på kinnene kan være flere:

 1. Rekonfigurering av hormonalt system, som regel, karakteristisk for pubertet, graviditet og endokrine lidelser.
 2. Forstyrrelse av mage-tarmkanalen - gastritt. gastroduodenitt, magesår, mangel på friske grønnsaker og frukt.
 3. Spiseforstyrrelser - en overflod av hurtigmat, søte og fete matvarer, hyppig bruk av kaffe.
 4. Arvelig predisposisjon
 5. Feil valgte kosmetikk som inneholder komedogene komponenter.
 6. Brudd på hygienregler. Bruk aggressive hudpleieprodukter.
 7. Allergiske reaksjoner på ytre stimuli.
 8. Mangel på vitaminer A, E, B2, B6 og sink

Årsaken til rød akne på kinnene kan være reaksjonen av huden til de aggressive effektene av værforholdene. Slike akne går fort og krever ikke bruk av rusmidler.

Lokalisering av lesjoner på ansiktet

Siden alle menneskelige organer er tett sammenkoblet, kan permanente utslag på samme sted foreslå en mulig forstyrrelse i indre organers funksjon. Årsaken til akne på venstre kinn kan være en forstyrrelse i bukspyttkjertelen eller leveren. Derfor, for å utelukke denne grunnen, bør du konsultere en lege og lage en ultralyd. Det er også verdt å sjekke tilstanden til lungesystemet. Kinesiske healere tror at en av årsakene til utseendet på akne på høyre kinn kan være problemer med høyre lunge. Og dermed på venstre side av kinnet - med venstre lunge.

Årsaker til subkutan akne på kinnene

Årsaken til intern akne på kinnene, som regel, er et brudd på talgkjertlene. Som følge av endringer i funksjonen blir sebaceouskanalen blokkert, og utgangen for utløpet av talg forsvinner. Dette fører til akkumulering i huden, utviklingen av inflammatorisk prosess og utseendet av interne cystiske formasjoner med pusinnhold. Som regel er slike utslett typisk for personer med fet hud.

En av de mulige årsakene til akne på kinnene kan være Demodex-myter. Over 90% av befolkningen er infisert med denne mikroskopiske parasitten som lever i sebaceous kanaler og hårsekk. Vanligvis manifesterer sin nærvær seg ikke. Men når krysset begynner å formere seg aktivt, kan det føre til brudd på hudens mikroflora og utseendet på subkutan akne. Hvis du har kløe, indre akne, øyeirritasjon langs øyenvippelinjen - dette kan være symptomer på demodikose.

Behandling av akne på kinnene

Akne behandling bør begynne med etableringen av de sanne årsakene til utseendet deres og konsultere en dermatovenereolog. I alle fall brukes en integrert tilnærming til behandling av akne:

 1. Behandling av sykdommer i indre organer.
 2. Bruk av eksterne midler for å bekjempe betennelse.
 3. Endring av matvaner, utelukkelse fra kostholdet av søtt, mel, fett og stekt.
 4. Mottak av vitaminholdige legemidler.
 5. Forbedre immunitet.
 6. Et besøk til en skjønnhetspleie.

Det ville ikke være galt å bruke oppskrifter av tradisjonell medisin for ansiktspleie. Den mest effektive i kampen mot akne anbefales avkok og kremer av følgende urter:

Medisinske stoffer som selges i apotek og har god ytelse, er det:

 • Zener - en ekstern agent;
 • Baziron - en ekstern agent;
 • Polysorb - enterosorbent for oral administrering;
 • Clindovit - gel for ekstern bruk.

Flere Artikler Om Typer Acne