Graviditet er tiden for hormonelle endringer som påvirker tilstanden til hele organismen, så hudutslett i denne perioden er vanlige. Det ser ut til at et barns utseende bør normalisere situasjonen. Men mange nye mødre står overfor det faktum at akne etter fødsel ikke kommer til å forsvinne, og noen ganger øker antallet også.

Hvorfor skjer dette og er det verdt å vente til hudtilstanden forbedrer seg selv? Vurder faktorer som påvirker utseendet av utslett, og metoder for å eliminere akne etter fødsel på ansikt og kropp.

årsaker

Det er kjent at en kvinnes progesteronnivå stiger etter oppfattelsen - et hormon som er ansvarlig for å opprettholde graviditet. I tillegg til sin hovedfunksjon stimulerer den talgkjertlene, som ofte forårsaker akne hos forventende mødre.

Når barnet er født, går den hormonelle bakgrunnen gradvis tilbake til sin tidligere tilstand. Men denne prosessen går ikke alltid jevnt og normaliseringen av hudtilstanden kan ta mer enn en måned.

Det er andre negative faktorer som forverrer hudtilstanden hos nyfødte kvinner, nemlig:

 1. Ikke-overholdelse av hygieneregler, utilstrekkelig rensing av huden. I de første månedene av et barns liv har mange mødre ikke nok tid og energi til å ta hensyn til deres utseende og personlig pleie. Overdreven opphopning av fett og partikler av epidermis på huden forårsaker akne.
 2. Varme og svette. Hvis postpartumperioden falt om sommeren, kan overoppheting bidra til reproduksjon av patogen mikroflora og derved forårsake betennelse i huden og utseendet av akne.
 3. Feil ernæring. Lidenskap for mel, søte, krydret og fettstoffer fremkaller hudproblemer, noe som bekrefter behovet for å innføre rimelige begrensninger i kosten. Grønnsaker, frukt og grønnsaker bidrar til å normalisere situasjonen.
 4. Lav fysisk aktivitet. På grunn av dårlig helse, overtro eller andre faktorer kan en kvinne unngå å gå en stund etter at barnet er født. Dette fører til nedsatt blodmikrocirkulasjon i huden og utilstrekkelig tilførsel av oksygen.
 5. Allergisk reaksjon. Intoleranse for vaskemidler, pulver, kosmetikk og visse produkter er en av årsakene til utslett som ikke går forbi før allergenet oppdages og utelukkes.
 6. Dysbacteriosis. Noen ganger årsaken til at kvinner har akne etter fødsel, har akne, ligger i brudd på mage-tarmkanalen.

Hvis disse faktorene er utelukket, men den unge moren er fortsatt bekymret for utslett, er det nødvendig å bli undersøkt av en hudlege. Levering av test vil tillate å utelukke alvorlige smittsomme og soppsykdommer.

Hvordan bli kvitt akne?

Hva å gjøre hvis akne dukket opp etter fødsel, hvordan bli kvitt dem? Bruk av medisinske legemidler og spesiell medisinsk kosmetikk til ammende mødre anbefales ikke, men det er vanskelig å forene med denne ubehagelige mangelen. Den beste utvei vil være bruk av naturlige urtehjelpemidler og hygiene.

På ansiktet

Ansiktshud, spesielt i pannen, nesen og haken, er mest utsatt for akne. Sebaceous glands plassert i disse sonene, når de er for aktive, forårsaker tilstoppede porer, akne og svarte flekker.

Hjemmebehandling av dette problemet er rettet mot høykvalitets rensing av huden og fjerning av betennelse. For å løse det første problemet kan du bruke milde eksfolierende midler, for eksempel fra havregryn og honning.

Hard scrubs er kontraindisert, da de kan skade huden og bidra til spredning av betennelse.

Også, for å eliminere akne i ansiktet etter fødsel, anbefales en maske med grønn og hvit leire. De fungerer i flere retninger samtidig - de renser og smal porene, og desinfiserer også problemområder.

Med en betydelig spredning av utslett bør det legges til vask av naturlig avkok. For deres forberedelse er egnet:

Ansiktsvask eller tørk dem flere ganger om dagen. I den varme årstiden kan du erstatte vask med gnistrende isbiter laget av de samme dekkene. Denne prosedyren eliminerer ikke bare betennelse, men også toner huden, noe som bidrar til foryngelsen.

Et annet anerkjent og trygt middel er aloe. Med det, etter fødsel, blir akne på ansiktet eliminert ved å legge vekk fra bladene til masker, samt å bruke saften av planten i sin rene form.

For å gjøre dette må du kutte noen kjøttfulle skudd og sette dem i kjøleskapet i en uke. Deretter går bladene gjennom en kjøttkvern og presset juice fra den resulterende vasselen. Det brukes som en daglig lotion.

Selv om urtemedisiner, i motsetning til legemidler, kan skryte av absolutt naturlighet, kan de provosere allergier. Hvis kløe, brennende, rødhet eller andre uønskede reaksjoner oppstår, bør bruken av dem avbrytes.

Hvis etter fødsel av akne dukket opp i ansiktet og kvinnen ammer mens bare zinksalve og apoteket "talker" har lov til å behandle huden fra medisinske preparater. Andre medisiner og medisinsk kosmetikk brukes kun på resept. Les mer om kosmetikk, tillatt gravid og lakterende →

På baksiden

Utseendet til smertefull akne på ryggen - et tegn på hormonell svikt, metabolske forstyrrelser, dårlig hygiene eller ubalansert kosthold. I alvorlige tilfeller er det vanskelig å fullstendig bli kvitt dem uten hjelp av en lege, men du kan prøve å forbedre tilstanden selv.

For å gjøre dette, må du rengjøre huden daglig og rengjør den to ganger om dagen med lotion. Midler for tørking kan være en avkok av medisinske planter, en svak løsning av kaliumpermanganat eller salisylalkohol.

Også vist er urte bad med infusjon av kamille, tog, St. John's wort, eller furu nåler. Vannprosedyrer med havsalt vil også være nyttige. Effekten oppnås etter en halv time i badet med varm kjøttkraft eller saltlake. Før dette er det nødvendig å konsultere en gynekolog, siden etter levering kan det være kontraindikasjoner for slik behandling.

Om sommeren kan du helbrede ryggen din med en mild brunfarge. Solens stråler tørker utslett, noe som bidrar til tidlig utslipp av utslett.

Parallelt med de ytre effektene på huden, er det verdt å gjøre utvinning fra innsiden. For å gjøre dette, eliminere fra dietten for fet, krydret, inneholdende fargestoffer og aromaprodukter, bruk minst 2 liter renset vann per dag. På høsten våren perioden, er kvinner som tidligere har opplevd akne, for den generelle styrken av kroppen anbefalt å ta multivitaminer.

På føttene

Enkle kviser på beina etter fødsel oftest vises som følge av hormonell justering eller påvirket av eksterne faktorer - påkjenning av ubehagelig klær, hudirritasjon på grunn av overdreven svette i den varme sesongen.

For profylakse skal man kle seg etter sesongen, bruk lin fra naturlige, godt ventilerte stoffer, for eksempel bomull. I løpet av perioden med forverring av hudproblemer, bør du slutte å bruke nylonpantyhose og jeans, da for stramt klær provoserer utseendet på ny akne og gjør det vanskelig å helbrede eksisterende.

Fra medisinske legemidler når amming får lov til å bruke salisylsalve. Men husk at det er veldig tørr hud, så det bør brukes i små mengder. Retinol (vitamin A) inntak gir også gode resultater.

Noen ganger fører utslett på beina til en stiftinfeksjon eller funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen. Derfor, hvis akne ikke går bort i lang tid, er det nødvendig med en grundig undersøkelse og valg av passende behandling.

På hender

Akne etter fødselen på kroppen, spesielt i åpne og synlige områder (hender, ansikt), kan ikke gi ubehag. Årsakene til forekomsten er lik de som er beskrevet ovenfor, og i tilfelle sen behandling kan den inflammatoriske prosessen spres videre - til skuldre og rygg.

For akne på hendene gnides problemområdene med urtedekk, tørket med sinksalve. For rask rensing av huden, er det ikke nødvendig å klemme på akne, du bør også avstå fra å skrape, fordi en infeksjon kan komme inn i de dannede sårene.

Når utslett er lite og rødt eller ser ut som en brennstoff, er det sannsynligvis forårsaket av allergi. Vanligvis passerer disse utslettene helt etter deteksjon og eliminering av allergenet.

Hva om det er et subkutant utslett?

Hvis subkutane kviser forekommer etter fødselen, bør behandlingen ikke utsettes. Dette utslettet har en annen nyanse (fra hud til rød) og forårsaker alvorlig smerte. Patologien er oftest forårsaket av en genetisk predisponering eller infeksjon, men forekomsten av et subkutant tikt (demodikose) eller en soppsykdom er mulig. Mindre vanlig er årsaken tilstoppede porer.

For å utelukke alvorlige sykdommer, bør du besøke en hudlege. Hvis de verste alternativene ikke er bekreftet, med godkjenning fra legen, er det tillatt å gjøre lokale prosedyrer, for eksempel:

 • varme bad med havsalt;
 • punkt brennende med jod;
 • gni huden med sitronsaft, fortynnet med kokt vann (½ sitronsaft per 200 ml vann);
 • behandling av berørte områder med ichthyol salve.

Er akne etter fødsel farlig?

Hvis etter fødsel, akne i ansiktet eller kroppen, i de fleste tilfeller er det et ufarlig, men ubehagelig fenomen assosiert med tilpasningen av kroppen til endringer i hormonnivå. Men du må være oppmerksom på utseendet på utslett og tilhørende symptomer.

I tilfelle når utslett ser uvanlig ut og ikke ser ut som vanlig akne - ledsaget av rødmen av huden, kløe, blæring, rikelig adskillelse av pus eller gruppert i form av flekker - konsulter en hudlege.

Det bør også varsle generell forverring av helse eller utseendet av varme. Selvmedisinering i en slik situasjon er farlig.

Om akne går bort etter fødsel, er ikke alltid avhengig av kvinnen. Men den unge moren er i stand til å minimere risikoen for langvarig utslett, observere grunnleggende hygieneregler og overholde grunnleggende om riktig ernæring.

Forfatter: Yana Semich,
spesielt for Mama66.ru

Akne i ansiktet etter fødsel

Selv under graviditeten gjennomgår kroppen til svakere kjønn mange endringer som ikke alltid er hyggelige og smertefrie. Hver fremtidig mor venter på dagen da den etterlengtede babyen endelig er født. Etter denne hendelsen blir kvinnens liv bokstavelig talt skrudd opp, siden nå er hun ansvarlig for helsen, riktig utvikling og oppdragelse av den lille mannen. Det ser ut til at alle vanskelighetene forblir et sted bak, og nå begynner kroppen å gå tilbake til normal. Men hvor sterk er overraskelsen til de nye mødrene når de oppdager et uattraktivt utslett på ansiktet deres. Derfor er det nødvendig å forstå hva som forårsaker akne, og hvordan du kan bli kvitt dem.

Hvorfor vises akne i ansiktet etter fødselen?

Årsakene til uønsket utslett, så vel som andre fenomener, kan være helt forskjellige. Men oftere opplever nylig mintede mødre utslett på ansiktet på grunn av signifikante endringer i hormonnivå. Gjennom graviditeten øker kroppen raskt nivået av progesteron, som er ansvarlig for tilstanden til hud, hår og negler. Det er derfor utseendet til den forventer babykvinne, endrer seg til det beste. Men etter den etterlengtede fødslen reduseres mengden av hormonet gradvis, som ofte ledsages av en rekke utslett på kroppen. Så snart kroppen er fullstendig restaurert, blir tilstanden til epidermis normalisert, så du bør ikke varsle alarmen.

Også mange kvinner er ofte så dype i å ta vare på krummer som de helt glemmer om seg selv. Og huden, som du vet, trenger mye oppmerksomhet, for ellers mister den sin elastisitet og naturlig skygge. Det bør huskes at vanlig bruk av et tykt lag av dekorative kosmetikk på løpende dermis heller ikke er rimelig. I denne situasjonen er porene helt blokkert, og cellene får ikke tilgang til oksygen, noe som provoserer ubehagelig akne.

En annen årsak til akne er feil ernæring. Unge mumier bør huske at under amming bør maten alltid være frisk og av høy kvalitet. Men misbruk av alle slags søtsaker, røkt kjøtt, for fet og krydret mat lover ikke kroppens positive forandring. Derfor, i den daglige menyen, bør mengden av skadelig mat minimeres.

Ugyldig akne etter fødsel: årsaker og metoder for utfrielse

Etter graviditet og fødsel, møter kvinner ofte problemer som de aldri hadde tenkt på før. Dette bidrar til redusert immunitet, endringer i hormonnivå, stress, søvnmangel og mye mer. En av de vanligste og ubehagelige problemene er akne, som kan vises på ansikt, bryst, rygg og andre deler av kroppen. Hvorfor oppstår de etter fødselen, hva kan være relatert til slike stater og hvordan å bekjempe det?

Les i denne artikkelen.

Årsaker til

På huden til hver person inneholder et stort antall bakterier. Normalt påvirker de ikke helsetilstanden, men bare umerkelig støtte kroppens forsvar mot mer aggressive patogener.

En kvise er en betennelse i sebaceous kjertel med en hårfollikkel. Hvis bare ett slikt kompleks er berørt, oppstår follikulitt. I tilfelle av betennelse i flere hårfollikler og sebaceous kjertler som er lokalisert med dem, dannes kokinger og karbonhinder. Akne oppstår oftest i områder av kroppen hvor antall sebaceous kjertler er økt. Denne baksiden, pannen, baken, etc.

Vi anbefaler å lese en artikkel om vitaminer etter fødsel. Fra det vil du lære om de nødvendige stoffene for kvinnens kropp etter fødsel, naturlige kilder til vitaminer og vitaminkomplekser.

Følgende punkter provoserer tilstanden:

 • Immunsvikt. Under graviditet og umiddelbart etter fødselen er en kvinne mer utsatt for ulike smittsomme sykdommer. Dette skyldes en reduksjon i immunforsvarets reaktivitet, noe som dermed prøver mindre å "reagere" på utviklingsfosteret. Tross alt består den av halvparten av absolutt fremmed genetisk materiale.
 • Skjult diabetes, som for første gang kan oppstå etter fødsel. Samtidig utskilles produktene av glukosemetabolismen med talg og danner dermed et gunstig miljø for reproduksjon av patogene bakterier. Som et resultat oppstår akne, men oftere koker det og til og med carbuncles. Etter å ha korrigert nivået av glukose og hvis dietten blir fulgt, går alt.
 • Intenst svette, som ofte forekommer hos kvinner etter fødsel på bakgrunn av hormonelle forandringer. Det fremmer reproduksjon av betinget patogene mikrober som alltid er på huden. Sistnevnte faller lett inn i hårsekkene og provoserer deres betennelse. Økt svette kan også være et signal om ulike problemer med endokrine organer, primært med skjoldbruskkjertelen.
 • Overdreven produksjon av talg, som fysiologisk forutsatt i enkelte deler av kroppen. Det fører til blokkering av hårfollikeluttaket, noe som resulterer i etableringen av et lukket hulrom hvor patogener aktivt prolifererer.
 • Langvarig bruk av antibakterielle stoffer. Ofte oppstår et slikt behov etter fødsel for behandling og forebygging av komplikasjoner (med massive skader, etter keisersnitt, etc.). Som et resultat blir den normale flora av huden, som beskytter kroppen mot mer alvorlige patogener, også ødelagt. Nisjene sine opptar raskt mer stabile og farlige former, som senere fører til betennelse i hudens vedlegg.
 • Forringet fordøyelse, som er mulig på bakgrunn av en streng diett, stress, søvnmangel, kan også indirekte påvirke utseendet til akne.
 • Infeksjoner som forårsaker betydelig immundefekt. Det kan være hiv eller hepatitt, så vel som bare en langsiktig ARVI.
 • Utilstrekkelig eller omvendt overdreven hygiene. I det første tilfellet er alt klart: Forurensning mot bakgrunn av økt svette etter fødsel forårsaker betennelse i talgkjertlene. Med overdreven hygiene fungerer mekanismen nøyaktig det samme som når du tar antibiotika.

Hvordan bli kvitt problemet, avhengig av plasseringen

Hvis en kvinne la merke til etter fødsel at hun hadde akne mer enn vanlig på ulike deler av kroppen, bør du først og fremst prøve å utelukke provoserende faktorer. Disse inkluderer:

 • blodsukker nivå
 • Har en kvinne blitt involvert i idrett eller andre fysiske aktiviteter som kan provosere overdreven svette?
 • hva er temperaturen i rommet (varm og tørr luft vil øke traumer i huden, øker svette);
 • hygiene (ideelt sett ta en dusj daglig, men du bør bruke såpe 1-2 ganger i uken);
 • Du bør være oppmerksom på mat, ofte sjokolade, noe frukt kan forårsake slike utslett umiddelbart.

Kviser på ansiktet

For å bli kvitt akne i ansiktet, må du ordentlig ta vare på huden i dette området. Små sprekker, skader vil bidra til inntrenging av mikrober i de dypere lagene, så du bør regelmessig bruke fuktighetskrem og masker. Regelmessig såpe for vasking er ikke egnet, da det forandrer pH-verdien betydelig i huden, noe som skaper gunstige betingelser for reproduksjon av mikrober.

I intet tilfelle bør du ikke prøve å presse en kvise. Så ekspansjonssonen ekspanderer bare, og infeksjonen selv kan komme inn i blodet og forårsake en mer alvorlig komplikasjon. Dette gjelder spesielt for sonene over haken. Venøst ​​blod fra pannen, templene, nesen går først til hjernehulene i hjernen, og så videre. Derfor, ved å klemme på et kvise, kan du utløse utviklingen av hjernehinnebetennelse.

Det er nyttig å bruke følgende verktøy:

 • Urtete som salvie, peppermynte, calendula, etc. er egnet for vasking. De har antiinflammatorisk og tonisk effekt.
 • Akne seg selv kan smøres med en hvilken som helst sinkbasert helbredende salve, salicylsyreoppløsning, etc.
 • Det er nyttig å periodisk tørke ansiktet med aloe juice. For å gjøre dette, velg de eldste og tykkeste bladene på bunnen av plantens stamme.
 • Du bør regelmessig rengjøre ansiktets hud og alle porene. For dette passer skarbyen kan du lage dem selv. For eksempel kan du blande honning og uoppløselig kaffe (som allerede ble brygget). Masser deretter massasjebevegelser i ansiktets hud, skyll og påfør en nærende eller fuktighetsgivende krem.

Kviser på brystet

Akne i nakken og brystet kan også forårsake ubehag. De anbefales å smøres med alkoholholdige løsninger og antiseptiske midler, for eksempel klorhexidin, jod, kalendula etc.

Pimples på paven

Betennelse av hårsekkene på baken kan også gi mye angst. I de fleste tilfeller er de svært smertefulle, tilbøyelige til dannelse av koke og karboner. Anbefalinger i kampen mot dem vil være som følger:

 • Det er nødvendig å ta hensyn til vasken. Syntetisk vil forbedre inflammatorisk prosess, så det er bedre å bytte til naturlig vev. Hvis en jente foretrekker å ha på seg trommer eller andre truser som ikke dekker baken, kan det oppstå akne som følge av kroppskontakt med stoffet på klærne. Spesielt ofte skjer dette om sommeren, når det er aktiv svetting.
 • Du bør også behandle steder med akne anti-secrete løsninger.
 • I tilfelle når betennelse ikke går bort eller mange slike formasjoner vises, blir de ekstremt smertefulle eller til og med kroppstemperaturen stiger, bør du kontakte en kirurg. Mest sannsynlig er det en kjele eller et karbon, og de må åpnes.
 • Liten akne kan tørkes på samme måte som de som kommer opp på brystet.

Akne på ryggen

Å bekjempe akne på ryggen er litt vanskeligere, da det ikke alltid er mulig å behandle de betente områdene alene. Du kan gjøre følgende:

 • Det er nyttig å ta bad med avkok av helbredende urter. Godt egnet for denne calendula, kamille, St. John's wort og andre. De kan erstattes av en svak løsning av kaliumpermanganat.
 • Steder med betennelse må også smøres 3-5 ganger om dagen med antiseptiske midler til de forsvinner helt.

Kviser på føttene

Inflammasjon av hårsekkene i beina kan utløses ved barbering, depilering eller andre lignende prosedyrer. Som regel er disse follikulitt, som sjelden går for å koke.

Det er nødvendig å ta hensyn til strømpebukse, strømper eller bukser som brukes av en kvinne. Fullt syntetiske produkter kan forårsake akne. Spesiell oppmerksomhet bør gis til kvinner med åreknuter og andre trofiske lidelser, siden en liten betennelse kan begynne å utvikle seg mot bakgrunnen av comorbiditeter.

Kan akne gå bort uten behandling?

Små og enkle akne kan gå bort alene i løpet av 5 - 7 dager. Men ved å ta flere tiltak, kan du tilskynde denne prosessen til tider. Du bør ikke klemme eller skrelle skorpene spesielt, det kan forårsake betennelse i tilstøtende områder.

Hvis en kvinne ikke har diabetes mellitus, komplisert leversykdomssykdom eller andre immunsviktstilstander, bør du ikke bekymre deg for mye. Men med utviklingen av betennelse og involvering i prosessen med omkringliggende vev, er det bedre å konsultere en lege.

Vi anbefaler å lese en artikkel om sykdommer etter fødsel. Fra det vil du lære om risikofaktorer, inflammatoriske og smittsomme sykdommer, behandling og forebygging.

Akne kan forstyrre en kvinne ikke bare før graviditet, ofte er deres utseende forbundet med endringer i hormonnivåer, en reduksjon i beskyttende krefter etter fødselen. I de fleste tilfeller utgjør de ikke en spesiell trussel mot helse og kan behandles alene. Men med tendensen til sykdomsprogresjonen, bør man fortsatt søke råd fra en hudlege.

Les også

Gjenoppretting etter fødsel.. TOP 10 effektive kremer for magen etter fødsel. Hudens evne til å strekke og presse er individuelt for hver kvinne.

Riktig gjenoppretting etter fødsel: Hvor skal man begynne, hva skal man vurdere? Å bli en mor, slutter en kvinne ikke å ønske seg å være vakker. Men ikke alle returnerer umiddelbart til sin tidligere form.

Gjenoppretting etter fødsel.. arr etter forrige levering; Barnets stilling under fødsel, når han vender perineum med pann eller ansikt (extensor previa)

Akne etter fødsel: årsaker. Hva å gjøre hvis etter fødselen, oppstod akne på ansiktet: omsorg og behandling

Etter fødselen av et barn for en kvinne begynner en vanskelig tid.

Hennes kropp tar tid å gjenopprette, og babyen krever konstant oppmerksomhet. Fysisk og følelsesmessig tretthet tar sin toll, og så er det hudproblemer. Ofte, etter fødselen, vises akne på ansiktet. Hvorfor skjer dette og hvordan man skal takle situasjonen?

Årsaker til akne etter fødsel

Hovedårsaken til utseendet på akne på huden til en kvinne under graviditet og etter fødselen av en baby er det samme: hormonell ubalanse. Utgivelsen av store mengder progesteron fører til økt talgproduksjon. Viskøs, fettete hemmelige treskler porene, som bidrar til utseendet til whiteheads - comedones. Hvis det oppstår en infeksjon i komedon, oppstår betennelse. Derfor er hudproblemer: akne, akne, rødhet.

Det er andre årsaker til akne etter fødsel. På bakgrunn av virkningen av progesteron kan følgende faktorer være provokerende faktorer:

• utilstrekkelig rensing av huden, feil omsorg for det;

• mangel på bevegelse og frisk luft.

Kvinnen er så nedsenket i barnets omsorg at hun ofte ikke har styrke eller lyst til å ta vare på seg selv. En kvinne kan gjøre opp for det enorme tapet av fysisk og følelsesmessig energi på den enkleste måten: unn deg selv med skadelig mat. Kondensert melk for å øke amming - banker, kjeks til te - pakker, stekt kylling - kilo. Sammen med overvekt er det problemer med huden, og takk gud hvis barnet ikke får kolikk eller allergi fra morsmelk.

Mangelen på aktiv bevegelse i frisk luft er heller ikke den mest gunstige effekten på huden. De metabolske prosessene og blodsirkulasjonen senkes, noe som kan føre til utseendet av akne.

Mer alvorlige årsaker til akne etter fødsel er ulike plager:

• forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;

• sykdommer i indre organer.

Hvis alt er i orden med mat og bevegelse, er det skikkelig vare på huden din, og akne går ikke bort, du må konsultere en hudlege. Årsakene til akne etter fødsel kan ikke skyldes hygiene eller diettfeil, men ved debut av en sykdom.

Å gjøre hvis akne dukket opp etter fødsel: bytt diett og livsstil

Ernæring - den største bekymringen for en ammende mor. Amningstiden er veldig ansvarlig, fordi en kvinne må fokusere ikke bare på hennes smak, men også på helsen til babyen. Dens umodne tarmer og det fortsatte immunforsvaret reagerer umiddelbart på mors kosthold.

Det skjer at etter fødselen oppstod akne på ansiktet. Hva å gjøre i denne situasjonen? Først må du analysere dietten din. Du må gi opp alt potensielt farlig for babyens produkter: sjokolade, sitrus, industriell søtsaker. Sitt på melk og te kan ikke. Det er bedre å spise en bolle med suppe eller borscht enn en pakke med informasjonskapsler.

Utseendet til akne, kroppen kan rapportere en banal mangel på vitaminer. Årsaken til akne etter fødsel kan skyldes nettopp det. En gynekolog bør utpeke et egnet vitamin og mineralsk kompleks til sykepleieren. Du kan bare kjøpe de samme vitaminene som kvinnen tok under graviditeten. De inneholder vanligvis den riktige doseringen av "skjønnhets vitaminer" som er ansvarlig for tilstanden til huden, neglene, håret.

Grunnlaget for dietten til en ammende mor bør være grøt, grønne grønnsaker, magert kjøtt. Med frukt, må du først være forsiktig: noen svake tarmer av babyen, noen svake. Men hvis et barn reagerer godt på epler, fersken, plommer eller sesongbaserte bær - hvorfor ikke? Du kan lage kompott fra dem eller lage fruktdrikker. Søt karbonert vann i denne perioden er helt forbudt.

Hva om akne dukker opp i ansiktet? Vær oppmerksom på tarmens arbeid. Forstoppelse på grunn av underernæring kan slagge tarmene. I denne situasjonen bør du hjelpe deg selv. For eksempel kan en barnelege eller gynekolog foreskrive et fullt kurs av probiotiske preparater. De normaliserer ikke bare fordøyelsesprosessene i det nyfødte, men hjelper også moren med å rengjøre akne fra huden.

Hvis akne dukket opp etter fødselen, hvordan bryr du deg om huden

Huden i postpartumperioden kan bli veldig forsiktig og følsom. Med mangel på omsorg på bakgrunn av det økende arbeidet med den kvinnelige hubben, kan porene være veldig tungt tilstoppet med den fettete hemmeligheten. Hvis akne dukket opp i ansiktet etter fødsel, hva skal jeg gjøre når det gjelder omsorg?

Først av alt, gi en fullstendig rensing. Det er viktig å bruke om morgenen og om kvelden egnet for den typen hudmidler for vasking. Dette kan være et mildt skum eller en lett gel. I stedet for harde scrubs, kan du bruke peeling, inkludert selvstendig opprinnelse. Dyp renser porene peeling fra rullet havre eller havsalt.

Det er nødvendig å finne tid til personlig pleie og minst 2-3 ganger i uken for å bruke rensing, toning, fuktighetsgivende masker. Amningstiden betyr ikke at du må glemme deg selv og overgi fullstendig til babyen. Tvert imot vil et godt humør, som er ledsaget av selvomsorg, overføres til barnet. Han blir roligere og lykkeligere.

Viktige notater som vedrører personlig pleie og er direkte relatert til delikatessen av denne perioden:

• Ikke bruk parfymer, kraftige deodoranter og kremer med skarp parfyme. Barnet skal lukte den rene mødrehuden. Huden til et nyfødt kan reagere på skarpe aromaer med diatese;

• Bruk bedre undertøy og klær utelukkende av naturlig bomull eller sengetøy;

• Kosmetikk bør være så naturlig som mulig;

• bruk av essensielle oljer er tillatt, men ikke ved fôring (kviser tørker godt, for eksempel te-treolje);

• I øyeblikkene barneomsorg, bading, fôring i ansikt og kropp bør det ikke være kosmetikk.

• Ikke klem på akne. Slike prosedyrer fører til utseende av sår på stedet av akne, som i fravær av riktig behandling helbrede med dannelsen av arr. ARGOSULFAN® krem ​​hjelper til med å akselerere helbredelsen av slitasje og små sår. Kombinasjonen av den antibakterielle komponenten av sulfathiazol sølv og sølvioner gir et bredt spekter av antibakteriell virkning av kremet. Påfør stoffet kan ikke bare sår, plassert i åpne områder av kroppen, men også under bandasjer. Verktøyet har ikke bare sårheling, men også antimikrobiell virkning, og fremmer også helbredelse av sår uten grovt arr (1)

Dette er de enkleste reglene som imidlertid kan være nyttige for å løse problemet med akne i ansiktet i postpartumperioden.

Hva å gjøre hvis akne dukket opp etter fødsel: urte rettsmidler

Tradisjonelle medisinske urter - et utmerket middel til å bekjempe postpartum pimples. Buljonger, kompresser, isgubbing skader ikke amming, fordi de ikke trenger inn i melken og mors blod.

For å forberede buljongen, et spiseskje tørket råmaterialer helle et glass kokende vann og insistere i en time. Avkoket kan brukes på noen måte: Lag en rensende lotion basert på den, vask den med helbredende vann flere ganger om dagen eller frys den i isbiter og tone huden om morgenen. Du kan lage en anti-inflammatorisk maske med en helbredende buljong.

Naturlige planteingredienser fungerer fint på huden av en ung mor og kan være mer effektiv enn industrielle kremer med parfymer og konserveringsmidler.

For fremstilling av avkok, kan du bruke disse urter:

Med malurtinfusjoner må man være ekstremt forsiktig, siden de kan være allergifremkallende for både moren og babyen. Men helbredende aloe juice kan uten frykt brukes på huden. Hvis du ikke har denne magiske fabrikken hjemme, kan du kjøpe aloe juice på apotek, bruke det punktvis eller bruk det som en del av en anti-inflammatorisk maske.

Hva å gjøre hvis akne dukket opp etter fødsel: farmasøytiske preparater

Ifølge utnevnelsen av en hudlege i postpartumperioden, kan du bruke en rekke apotek. I tillegg til aloe-ekstrakt og multivitaminer kan du kjøpe populære og helt sikre eksterne preparater:

• Enkel salicylalkohol, som finnes i alle apotek, tørker betennelsen helt. Dens ulempe er at dette verktøyet ikke vil kunne forhindre utseendet på ny akne, og derfor kan den brukes, men du bør fortsatt finne årsaken til problemet;

• billig sink salve har ikke mindre sterk evne til å tørke områder av betennelse på huden;

• Zindol har en utmerket uttalt effekt, som kan brukes til og med på nyfødte. Det tørker og lindrer betennelse;

• En pakke med havsalt kan ikke bare hjelpe en ung mor etter fødselen. Det viktigste er at det ikke har noen dufter. På grunnlag av produktet kan du ikke bare lage fantastiske skrubber, men også rense porene i form av kremer.

• Kosmetisk leire er veldig bra som et lokalt middel for akne i ansiktet i postpartumperioden.

Hva skal jeg gjøre hvis akne dukket opp i ansiktet etter fødsel? Juster ernæring, bytt ansiktsbehandling, tilbringer mer tid utendørs, gå mye. Hvis problemet ikke er løst, er det på tide å få ekspertråd. Ofte skjer ikke noe alvorlig. Men et kompetent resept av vitamin og eksterne preparater vil bidra til å få et resultat raskere - vakker, ren, strålende skjønnhetshud.

1 - E.I.Tretyakov. Omfattende behandling av nonhealing sår av ulike etiologi. Klinisk dermatologi og venereologi. - 2013.- №3
Du bør lese instruksjonene eller konsultere en spesialist.

Hvis det oppstod akne etter fødselen - hvordan bli kvitt dem?

Etter fødselen av babyen, kan en kvinne møte slike ubehagelige fenomen som akne, alder flekker og peeling. Akne er spesielt irriterende.

De kan vises i de kommende dagene etter fødselen. Hudtilstanden til noen jenter blir verre. Å bli kvitt betennelser er ganske vanskelig. Akne kan vises ikke bare i ansiktet, men også på kroppen.

Hvorfor forekommer akne etter fødsel?

Eksperter sier at kvinner i graviditeten har økt hormonprogesteron. Det har en effekt på huden, og opprettholder god tilstand.

Etter fødselen minker hormonkonsentrasjonen kraftig. Huden reagerer umiddelbart. I noen kvinner blir det for tørt. Andre har akne.

Umiddelbart etter fødselen er mødre opptatt med det nyfødte. Derfor bruker de liten tid på å ta vare på deres utseende. Dette forverrer problemet ytterligere. Som et resultat øker antall akne bare.

Hvis akne ikke går bort, må du konsultere lege. En hudlege vil hjelpe deg med å finne ut hvorfor du hele tiden har betennelse.

I tillegg er det nødvendig å bestå en test for hormoner. Noen ganger er årsaken til vedvarende akne etter fødsel liggende i dysbiose. Derfor kan du rådføre deg med en gastroenterolog.

Noen kvinners hormoner vender tilbake til normal etter restaureringen av menstruasjonssyklusen. Derfor forsvinner akne alene. Men du må ta vare på huden din hele tiden.

Hvordan behandle akne i ansiktet?

Den beste måten i dette tilfellet vil være decoctions av urter. De inneholder ikke skadelige kjemikalier. Hvis du ammer, vil dette alternativet være best for deg.

Bruk kamille, calendula, mynte, salvie, streng, St. John's wort, plantain. Kjøttkraft må skyll ansiktet flere ganger om dagen.

Det er nyttig å lage masker fra naturlige produkter. Vel hjelpekrem med frisk aloe juice. Komprimering kan brukes på problemområder. De er laget av infusjoner av malurt eller plantain.

I tillegg kan akne bli smurt med sink salve. God effekt har en "talker", som selges i et apotek.

Det er nødvendig å rengjøre ansiktet med myke scrubs. Du kan bruke en hjemmelaget blanding basert på havremel.

Alle produkter du bruker bør ha en behagelig duft. Tross alt er du i konstant kontakt med babyen. Små barn er svært følsomme overfor sterke lukt.

Hvis akne på paven

En pimple hoppet opp på et slikt sted kan være veldig smertefullt. Det vil forårsake stor ulempe. Noen ganger på paven er det mange små flekker. De kløe og vondt.

Årsaken til dette problemet kan være en hormonell ubalanse. Dårlig ernæring eller ekstern infeksjon er også hyppige årsaker til betennelse. I noen tilfeller opptrer akne på grunn av bruk av syntetiske undertøy.

Hvordan bli kvitt akne på paven? For å gjøre dette kan du smøre dem med jod eller salisylsalve.

Behandle dette stedet med akne. Pulver vil forhindre svetting. I tillegg anbefales det å bruke bare bomullsundertøy.

Hvordan bli kvitt akne på beina?

Pimples etter fødsel kan vises på hvilken som helst del av kroppen. Svært ofte hopper de på føttene.

Legene sier at hele grepet i hormoner. Etter gjenoppretting av hormonell status av akne forsvinner forsvunnet.

Noen ganger er de resultatet av å bruke syntetiske klær. For eksempel provoserer nylonbukser og jeans ofte utslett.

Salisylsalve anses å være den beste løsningen for å bekjempe akne på føttene.

Hvis du ikke ammer, er utvalget av medisiner sterkt utvidet. Men i alle fall er det nødvendig med en medisinsk konsultasjon her.

Eksperter foreskriver vitamin A og midler som inneholder retinol. Sistnevnte er svært effektive. Imidlertid kan mottaket utføres bare etter en samtale med en lege.

Vi behandler akne på ryggen

Inflammasjoner på ryggen er forbundet med hormonelle forandringer, feil metabolisme og nedsatt personlig hygiene. I tillegg kan huden reagere på mat.

Pimples på ryggen gir mye uleilighet. Hvis du starter opp store og smertefulle akne, ligger grunnen i sykdommer i indre organer. Små røde pimples kan snakke om allergier.

Behandling av akne på ryggen bør starte umiddelbart. Hvis du kjører situasjonen, så bli kvitt dem vil være veldig vanskelig. Når du legger stor vekt på problemområder i huden, vil du forbedre tilstanden.

Tilbake hudpleie bør være daglig. Det trenger nærende, rensende og fuktighetsgivende.

Problemområder må tørkes med lotion (2 ganger om dagen). Det er best å ta calendula tinktur, salicylalkohol eller oppløsning av kaliumpermanganat.

God hjelp urtebad. For å rense huden, kan du lage varme bad med infusjon av kamille, tog, St. John's wort, calendula, furu nåler, etc.

Prosedyren skal vare minst 30 minutter. I løpet av denne tiden vil huden ha tid til å absorbere de aktive stoffene i medisinske urter.

På baksiden av huden kan du bruke en maske med hvit eller blå leire. De rydder rent porene.

Hvis betennelse må fjernes raskt, kan en svak løsning av kaliumpermanganat brukes. Bomullsputer må tørke flekkene i akne.

Akne etter fødsel er et ubehagelig angrep som plager mange kvinner. Men forsiktig omsorg for ansikt og kropp garanterer restaurering av sunn hud.

Hva om akne oppstår etter fødsel?

Under graviditeten forbedrer mange kvinner hudforholdet, men etter fødselen oppdager mødre utseendet på alder og flekker, men den mest ubehagelige er pop-akne. Hva forårsaket en slik reaksjon av organismen, hvor raskt akne vil forsvinne og hvordan å bidra til dette, finn ut mer.

Hvorfor forekommer akne etter fødsel?

Vurder de vanligste årsakene til akne etter fødsel.

Hormonelle endringer

Når graviditet alltid er en omlegging av hormonelle nivåer. Blodet øker konsentrasjonen av hormonprogesteron og østradiol - en type av det kvinnelige hormonet østrogen.

Estrogen har en sterk effekt på huden:

 • reduserer produksjonen av talg;
 • reduserer porestørrelsen;
 • hemmer sebaceous kjertler;
 • forbedrer metabolismen av huden;
 • aktiverer virkningen av et enzym som produserer hyaluronsyre.

Etter fødsel øker mengden hormoner kraftig, noe som umiddelbart påvirker tilstanden til hudintegratet. Hos noen kvinner blir huden veldig tørr, i andre - hormonelle utslett forekommer, som kan lokaliseres i ansiktet og på andre deler av kroppen.

Siden fødselen av et barn er en kvinne mangel på tid, i utgangspunktet begynner hun å redde seg selv. Hudpleie fades inn i bakgrunnen, noe som forverrer hennes tilstand ytterligere. Som et resultat øker antall akne, komedoner dannes, inflammatoriske prosesser begynner, som er ledsaget av purulente sekresjoner, rødhet og kløe.

underernæring

Å provosere dannelsen av akne kan fascinere med søte og farinaceous retter, uregelmessig å spise. Det er verdt å prøve i kostholdet for å øke mengden ferske grønnsaker, frukt og urter.

Balanserende ernæring gir som regel gode resultater, og du kan rense huden.

syntetisk

Bruk av syntetiske undertøy forårsaker akne på steder der det kommer i kontakt med huden, spesielt hvis det er ledsaget av overdreven svette. Det er verdt å velge undertøy fra naturlige materialer.

Interne sykdommer

Etter fødselen av et barn kan det være problemer med indre organer, noe som vil forårsake akne. Så bør det tas hensyn til følgende symptomer:

 • Økt svette - kan skyldes en funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen. Det er nødvendig å bestå test for hormoner for å utelukke denne årsaken eller tvert imot å bekrefte.
 • Regelmessig utseende av lesjoner på beina - kan signalere en stiftinfeksjon eller sykdommer i det endokrine systemet, derfor er det nødvendig å gjennomføre en omfattende behandling.
 • Dannelse av kviser, som raskt "utvikler" til koker eller karbunkler, kan indikere latent diabetes som oppstår etter fødsel. Hvis diagnosen er bekreftet, er det nødvendig å overvåke blodsukkeret og følge en diett under oppsyn av en lege.

Lang mottak av antibakterielle midler

Etter keisersnitt eller komplikasjoner i arbeid, brukes spesielle antibakterielle midler. De beskytter huden mot patogene bakterier, men ødelegger også normal mikroflora. Dette fører til at det på et tidspunkt er opptatt av mer resistente bakterier, noe som fører til alvorlig betennelse i huden.

Hvor fort går akne?

Som regel ligger årsaken til akne i hormonelle forandringer. I dette tilfellet passerer de så snart hormonbakgrunnen kommer tilbake til normal. Dette skjer etter restaurering av menstruasjonssyklusen.

I alle andre tilfeller avhenger hastigheten på passering av kviser av hvor raskt stimulansen elimineres. Hvis du tar alle nødvendige tiltak snart, tar det i gjennomsnitt 5-6 dager.

Hvordan bli kvitt kviser etter fødsel?

Helbredende tiltak avhenger av hvor kviser er plassert - på ansiktet eller på andre områder av huden.

Kviser på ansiktet

Riktig daglig pleie er nødvendig, siden huden på dette stadiet er svært følsom og sårbar. Det er nødvendig å forlate aggressive metoder for eksponering, som er scrubs, peels og exfoliating kosmetikk.

For vask er det bedre å bruke avkok av medisinske planter, siden disse naturlige legemidler ikke inneholder skadelige og giftige stoffer. For fremstilling av dekokser, bruk medisinske urter:

 • Apotek kamille - lindrer irritasjon, helbringer pustler, reduserer porene og mengden sebum, lindrer tørr hud.
 • Calendula blomster (marigolds) - bekjempe betennelse og rødhet. Calendula er også laget for tinktur, som kan lagres i kjøleskapet og tørk om nødvendig de nyoppdagede pimples med den. Et middel til alkohol, så kviser er tørket og passerer raskt.
 • Sage - reduserer svette.
 • St. John's Wort - har en helbredende effekt og er egnet for fet hud, da den tørker den.
 • Plantain - lindrer ulike hudbetennelser, renser epidermis og regenererer celler.
 • Sekvensen - hjelper med akne, tørker huden, har anti-inflammatoriske og antiseptiske egenskaper.

Forbereder kjøttkraft i denne rekkefølgen:

 • 3 ss tørt gress brygget med 1 kopp kokende vann i en termos eller holdes i et vannbad i 30 minutter.
 • Kjøttboksene avkjøles, filtreres og brukes til vask flere ganger om dagen.

I tillegg til avkok, er følgende produkter også nyttige for ansiktets hud:

 • Masker fra naturlige ingredienser. De trekker fettet og forurensning fra porene, dytter nær huden. Masker er best laget enkeltkomponent for å redusere risikoen for en allergisk reaksjon. Det er nok å ta frisk frukt, grønnsaker eller bær (druer, aprikos, agurk eller bringebær), slip dem til en tilstand av potetmos, og søk umiddelbart på ansiktet. Du kan fjerne etter 20-30 minutter. Masker av havregryn er også godt bevist.
 • Lotions. Når inflammatoriske prosesser eller nærvær av purulent akne gjør lotioner av plantain eller aloe juice. Komprimere på problemområdet og inkuber i 30 minutter.

Hvis du bruker blader av hjemblomst, bør planten være 3-4 år gammel. I den yngre prøve er konsentrasjonen av biologisk aktive stoffer utilstrekkelig for terapeutisk effekt. Klippede blader brukes ikke umiddelbart: de pakkes i folie og legges i kjøleskapet i 10 dager. I løpet av denne tiden øker innholdet av næringsstoffer flere ganger.

Pimples på andre deler av kroppen

For å raskt håndtere kviser, bruk disse verktøyene:

 • Babypudder. Det er effektivt i behandling av akne forårsaket av overdreven svette. Pulver behandler en stor akkumulering av akne. Det anbefales også å forlate syntetisk undertøy og bruk bare bomullsprodukter.
 • Hvite eller blå leire masker. De er vant til å rense porene, lindre betennelse og tørr akne på huden. Leirpulver fortynnes med varmt vann til en kremaktig konsistens, og deretter blir området med utfelling smurt med et tykt lag og igjen tørket helt. Skyll deretter av med vann. Gjør masker 2-3 ganger i uken i 1 måned.
 • Salisylsalve, jod. De pleier å smøre de betente pimples, spesielt hvis de hoppet på bena og armene. Hvis barnet ikke er ammet, er listen over godkjente legemidler betydelig utvidet, men bare en spesialist utpeker dem. Ofte ordinerer legen medisiner med retinol (vitamin A).

Spesielt vanskelig er behandling av akne på ryggen, fordi det er vanskelig å nå. Tilbake hudpleie bør være daglig. Det er nødvendig å følge følgende anbefalinger:

 • Plasser utslett smør lotion av calendula blomster to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden. Salisylalkohol eller en løsning av kaliumpermanganat kan brukes.
 • Ta varme urtebad, spesielt hvis du ikke klarer å håndtere baksiden av ovennevnte midler. Det anbefales å legge til en infusjon av medisinske urter - en serie, kamille, calendula eller furu nåler. Varigheten av prosedyren er 30 minutter. Denne tiden er nok for biologisk aktive stoffer som skal absorberes i huden på ryggen.

Forebygging av utslett

Hvis det er nødvendig å jobbe sammen med en spesialist med interne årsaker, vil forebyggende tiltak bidra til å redusere risikoen for akneformasjon forbundet med eksterne faktorer:

 • gå til riktig diett, rik på friske grønnsaker, urter og frukt, fordi det bidrar til å normalisere stoffskiftet;
 • Ikke bruk dekorative kosmetikk, da de tetter porene og ikke la huden puste seg.
 • Behandle ansiktet ditt med naturlige ingredienser;
 • Ikke bruk skrubbe og peeling, spesielt for sensitiv og tørr hud.

Pimples etter fødsel

Spørsmålet om tilstanden til huden i postpartumperioden er kanskje den mest populære i ulike fora av nyopprettede mumier. Mange kvinner rapporterer en betydelig forringelse i ansiktets hud, utseendet på akne, alder flekker, uvanlig peeling og andre symptomer. Hvorfor er ansiktets hud så forførende bringer oss etter fødselen? Faktum er at under graviditeten bidro et høyt nivå av det kvinnelige hormonprogesteronet til forbedring av huden, så det så elastisk, fløyelsittende og uten en enkelt kvise. Men etter fødselen av barnet droppet konsentrasjonen av hormonet kraftig, og ansiktets hud reagerte på det like sterkt: det ble tørt, problematisk og med uttalt akne. I tillegg, etter fødselen, finner du tid til grundig hudpleie, oh, hvor vanskelig er det, og hver dag forverres situasjonen. Hva skal du gjøre, spør du? Ikke ta panikk, vi vil svare, men les artikkelen til slutt og bruk våre anbefalinger.

Det første som bestemmer tilstanden til huden i alle aldre og for hormonelle forandringer i kroppen er en sunn livsstil. Søvnløse netter, on-the-go ernæring og dårlig humør vil påvirke huden din umiddelbart, og dessverre ikke den beste måten. Derfor, selv om babyen din ikke la deg hvile om natten, kompenserer vi tiden for natts søvn med dagen, sammen med babyen. Og oppdag ikke unnskyldninger om at mange andre ting, etc. Ting vil ikke gå hvor som helst, men en sterk og sunn søvn vil legge til din styrke og vil være det første skrittet på veien til ren hud.

Det neste skrittet for å rense og sunn hud vil være riktig ernæring. For å få huden til å se bra ut, ta med brun ris, salat, avokado, olivenolje og durum hveteprodukter i kostholdet ditt. Men, uten restriksjoner i ernæring, kan det heller ikke. For perioden med hudgjenoppretting, prøv å redusere forbruket av sterk kaffe og te, unntatt røkt, salt og veldig søt mat. Etter en uke med et slikt kosthold, vil du legge merke til en betydelig forbedring i huden din.

Neste, la oss snakke om det viktigste poenget for å holde huden i perfekt stand, som fuktighetsgivende og nærende. Sørg for å nærme huden med babyolje eller nærende ansiktscreme. I tillegg er det nyttig å vaske avkok av urter, en gang i uka for å gjøre ansiktsmasker, som inkluderer kollagen. Tiden for alle disse prosedyrene krever et minimum, og resultatet, som de sier "på ansiktet."

Med hensyn til sminke, så med betent hud bør være veldig ansvarlig og nøye nærmer seg dette problemet. For å maskere liten akne og utslett, bruk en maskerings blyant med en antibakteriell effekt. Deretter forsiktig, med en fingertupp, påfør et tynt lag med grunnkrem på ansiktet. Slik at hele maskeringen varer så lenge som mulig - fikse resultatet med et smulert pulver. Når du velger et fundament og pulver, vær spesielt oppmerksom på sammensetningen. For problemhud trenger du antibakterielle midler og er designet spesielt for å eliminere betennelser.

Med hensyn til hudpleie hjemme, for behandling av akne, kan du bruke oppskrifter av tradisjonell medisin. For eksempel tørk og vask ansiktet med avkok av viburnum, hypericum eller kamille. For masker passer vanlig surkål eller havremel. Men etter alle prosedyrene hjelper huden å gni med isbiter å gjenopprette huden veldig bra.

Som du kan se, er det ikke vanskelig å håndtere akne etter fødsel. Det viktigste er å bruke alle anbefalingene og tro på suksess! Lykke til og en herlig vårstemning!

Flere Artikler Om Typer Acne