Akne er en ganske vanlig sykdom, ikke bare blant mennesker, men også blant mange representanter for dyreverdenen. Hovedårsaken til utseendet til små kviser er betennelse i sebaceous kjertlene. Utviklingen av inflammatoriske prosesser fører til deformering av hårsekk og blokkering av sebaceous kanaler. Denne faktoren medfører utseendet på svarte flekker og akne. La oss finne ut hva akne er i katter og hvordan å håndtere dette problemet.

Akne er utseendet på akne eller svarte flekker på huden.

Sykdommens art

Strukturen av huden til kattfamilien er svært lik strukturen av menneskelig hud. Denne likheten antyder at mange katter står overfor de samme dermatologiske sykdommene som mennesker. Den vanligste hudsykdommen er akne.

Plasseringen av utslett av hudutslett på overflaten av huden, avhenger av lokalisering av talgkjertlene. De vanligste symptomene i akne er observert hos katter i ørene, magen og ribbenene. Utseendet til en liten klynge av kviser i haken er den vanligste forekomsten. Dette problemet utgjør ingen fare for kjæledyrets helse. I de fleste tilfeller er disse symptomene bare midlertidige og påvirker ikke funksjonene til de indre organene.

Blant de negative effektene av akne, er det nødvendig å fremheve tapet av estetisk appell på grunn av uregelmessigheter i prosessen med å produsere sebaceous sekresjoner. Hovedfaren ved dette problemet ligger i den høye risikoen for utvikling av dermatitt. I denne sykdommen dannes små sår på overflaten av huden. Hvis katten begynner å kamme lesjonene, kan situasjonen bli komplisert ved tillegg av en sekundær infeksjon.

Ekstern manifestasjon av sykdommen

Utseendet på utslett og arten av lesjonen er avhengig av formen og plasseringen av betennelsen. Bubler av utslett kan ha en rødaktig base og en hvit topp. På bestemte stadier av sykdomsutviklingen inne i boblene kan det danne purulent ekssudat.

Det anbefales ikke å prøve å presse ut slike utbrudd. Du må vente på selvåpning av akne. For å øke hastigheten på denne prosessen, kan du bruke spesielle salver med tørkeeffekt.

Akne sykdom oppstår på grunn av betennelse i sebaceous kjertler på huden.

Betydningen av diagnose

I intet tilfelle bør en diagnostisk undersøkelse av et kjæledyr gjøres uavhengig. Det er best å betro dette til veterinærer. Det kliniske bildet er karakteristisk for akne, har likheter med sykdommer som ringorm, scabiesmites og allergiske reaksjoner.

Pimples i haken området med forsiktig undersøkelse kan sitte fast i smuss eller insekt biter. For å etablere årsakene til akne er det nødvendig å skrape fra lesjonene. Mikroskopisk undersøkelse av materialet, gjør at du nøyaktig kan bestemme årsakene til sykdommens utvikling og foreskrive riktig behandling.

Hva kan du gjøre hjemme

Det finnes en rekke spesifikke regler for selvbehandling av hudsykdommer hos husdyr. Når de første symptomene på akne, bør økt oppmerksomhet bli betalt til kjæledyret ditt. For å redusere alvorlighetsgraden av kløe, er det nødvendig å bruke spesielle sjampoer under bading. For å tørke boblene utslett, kan du bruke tjære såpe eller en tre prosent løsning av hydrogenperoksid.

For å lette bruken av narkotika til foci av betennelse, må du forsiktig barbere håret på de berørte områdene av kroppen. I nærvær av keratiniserte vev brukes spesielle keratolytiske forbindelser. Salisylsyre kan brukes til dette formålet. I kombinasjon med dette legemidlet anbefaler eksperter bruken av ulike lokale legemidler, som handler om regenerering av skadede vev og normalisering av intercellulær metabolisme.

Når du snakker om hvordan du behandler akne på kattens hake hjemme, er det viktig å nevne at humane skrubber og lotioner til behandling av svarte flekker ikke skal brukes. Det er også forbudt å behandle akne hos kjæledyr med antibakterielle stoffer. Antibiotika brukes bare i tilfelle av alvorlige sykdomsformer, når utslett sprer seg over hele kroppen av kjæledyret. Prescribing medisiner, opprette en diett og sette en diagnose bør bare gjøres av en spesialist. Uavhengig bruk av potente stoffer kan forårsake ulike komplikasjoner i løpet av sykdommen.

Selv om man tar hensyn til det faktum at diagnosen utføres selvstendig, vil det være riktig at bruken av mange stoffer kan påvirke dyrets velvære negativt. I tillegg, i mangel av nødvendig kunnskap, er det svært vanskelig å velge riktig dosering.

Årsaker til akne

Den viktigste årsaken til akne er betennelse i hårsekkene som følge av nedsatt funksjon av sebaceous kjertlene. Men selve årsaken til slike brudd har ennå ikke blitt identifisert. Eksperter fra veterinærmedisinområdet sier at det er mer enn to dusin forskjellige grunner for utviklingen av denne patologien. La oss se på de vanligste årsakene til akne hos katter:

 1. Fysiologisk predisposisjon Ifølge statistikken er visse raser av katter mer utsatt for sykdommer som akne. Kale kattraser lider av akne lesjoner oftere enn andre medlemmer av kattfamilien.
 2. Feil omsorg. Hyppig bading, liten oppmerksomhet på hygiene, bruk av hygieneprodukter som ikke er beregnet for katter, virker ofte som årsakene til dannelsen av akne.
 3. Feil kompilert kosthold. Mangelen på vitaminer og fordelaktige sporstoffer forårsaker ikke bare forekomsten av akne på overflaten av husdyrets hud, men også andre mer komplekse sykdommer.
Alle katter påvirkes av kviser, uavhengig av rase, alder eller kjønn av dyret.

Forekomsten av akne kan være forårsaket av dermatitt, hormonelle lidelser, metabolske forstyrrelser, samt patologier assosiert med hastigheten på intercellulær næringsmiddel metabolisme. Akne kan være forårsaket av abnormiteter i drift av indre organer og systemer. I tillegg kan problemer med funksjonaliteten til sebaceous kjertlene skyldes langvarig stress på grunn av flytting, klimaendringer og andre ulike faktorer.

Det er viktig! Akne på overflaten av kattens hud kan være forårsaket av medfødte anomalier i strukturen i talgkjertlene, ofte dette symptomet blir observert i nærvær av skader som bryter med integriteten til huden, samt på bakgrunn av aktiviteten til patogene mikroorganismer.

Kliniske symptomer

Symptomer som utseendet på svarte flekker og røde bobler, utslett rundt haken, ørene, halen og ryggen er karakteristisk for akne hos katter. I de første stadier av sykdomsutviklingen observeres symptomer som rødhet, hevelse og hevelse ved lesjonene. Den kroniske formen av sykdommen er preget av utseendet av kokter og mellomstore pustler. Dannelse av utslett kan ledsages av kløe og smerte, noe som forårsaker alvorlig ubehag i kjæledyret ditt.

Mangel på tidsriktige tiltak kan føre til hårtap. På grunn av den alvorlige alvorlighetsgraden av kløe, kan kjæledyret irritere og vise aggresjon. Det er imidlertid ingen sterk forandring i kattens oppførsel. Den aktuelle sykdommen påvirker ikke de prosessene som spiller en viktig rolle i den livlige aktiviteten til husdyr.

Betyr akne en trussel mot en person?

Når akne oppstår hos husdyr, er mange eiere interessert i spørsmålet, er sykdommen smittsom mot mennesker? Akne på kattens kropp utgjør ikke en trussel mot menneskers helse. Dette faktum er basert på det faktum at ikke-virus og bakterier forårsaker forstyrrelser i talgkjertlene. Det er derfor slike patologiske prosesser ikke utgjør noen trussel, selv for personer med lav immunitet.

Det er viktig! Feline akne utgjør ikke en trussel for små barn, medlemmer av den eldre aldersgruppen, gravide kvinner og kvinner under amming.

Vanlig akne kan føre til alvorlige infeksjoner.

Narkotikabehandling

La oss ta en titt på hvordan å behandle akne hos katter på haken og andre deler av kroppen. En av de vanligste måtene å eliminere akne er klorhexidin løsning. Bruken av dette verktøyet kan imidlertid ikke gi det ønskede resultatet, hvis ikke eliminere grunnårsaken til brudd i talgkjertlene. I de fleste tilfeller er slike forstyrrelser forårsaket av patologiske prosesser i organene i mage-tarmkanalen eller ved endringer i hormonnivå. Ofte er kviser på haken en slags indikator på at katten spiser fra skitne retter.

I kombinasjon med klorhexidin kan jod brukes. På grunn av tørkeffekten akselererer jod selv eksponering for akne. Før du bruker jod, behandle berørte vev med klorhexidin grundig. For å behandle akne hos husdyr, brukes bare en svakt konsentrert jodløsning.

Sammen med de ovennevnte legemidlene kan du bruke hydrogenperoksid og kalendulertinktur. Bruk av disse legemidlene vil redusere alvorlighetsgraden av symptomer som er karakteristiske for akne. Men for å oppnå en garantert og holdbar effekt er det svært viktig å gjennomføre en omfattende diagnose av kroppen til det firbenede kjæledyret. Ved brudd i de indre organene, bør terapi rettes mot å adressere grunnårsakene til sykdommens utseende. I dette tilfellet anbefales det å bruke en integrert tilnærming til behandling, noe som gjør det mulig å oppnå ønsket resultat på kort tid.

For å redusere styrken av betennelsen, bør tetracyklin eller salisylsalve brukes. Det er nok å behandle de berørte områdene av kroppen med disse legemidlene en gang om dagen. Ved hjelp av midler for ekstern applikasjon, bør du passe på at katten ikke kunne vaske sammensetningen fra huden. I sjeldne tilfeller, med akne, er systemiske antibakterielle legemidler foreskrevet. Blant mangfoldet av slike legemidler som brukes til behandling av husdyr, bør tildeles "Enrofloxacin" og "Amoxicillin", på grunn av effektive virkninger. Sammen med dem, er syntomycin og tetracyklin salver brukt til å behandle de berørte områdene i kroppen. Dosen og diett er foreskrevet på grunnlag av dyrets individuelle egenskaper.

Et av symptomene på akne er haken kløe.

diett

Riktig formulert diett kan ikke bare styrke kattens immunsystem, men også for å forhindre utseendet av akne. Daglig mat bør inneholde en stor mengde vitaminer og mikronæringsstoffer. I kostholdet til katter bør være matvarer som er rike på tokoferol, askorbinsyre og vitamin A. Disse elementene bidrar til å beskytte kjæledyr fra ulike smittsomme og dermatologiske sykdommer.

For å normalisere metabolismen og talgkjertlene, er det nødvendig å mate kattens poretter. Sakte karbohydrater inneholdt i kornblandinger, akselerere metabolismen og forbedre lokal immunitet. Det anbefales ikke å mate dyr med fettstoffer, hermetikk og pølse. Disse produktene påvirker levertilstanden og produksjonen av subkutant fett negativt.

Forebyggende tiltak

En forsømt form av sykdommen kan føre til alvorlige komplikasjoner. Basert på dette er det svært viktig å fortsette behandlingen av sykdommen. For å redusere risikoen for akne bør du nøye utføre forebyggende tiltak.

For å hindre gjentakelse av akne, bør du vaske de servantene som dyret mater så ofte som mulig. Vannet i bollen skal endres minst to ganger i løpet av dagen. Etter at kjæledyret spiser, må du tørke haken med et serviett dyppet i varmt vann. For å normalisere sebaceous kjertlene, bør du fjerne alle fettstoffer fra kostholdet. For å styrke kjæledyrets immunsystem, bør du mate det med sunne matvarer rik på vitaminer.

Akne hos katter

Akne kalles en rekke utslett og patologiske vekst, fra utslett som er karakteristisk for miliær dermatitt til limer. Faktisk er en pimple en liten, betent formasjon på et dyrs hud. Hos katter er kviser vanligvis kalt acne og comedones (vanlig akne).

Hva er akne, akne og akne?

Dyrets hud har talgkjertler, og flere av dem der ullen er mindre. Disse kjertlene produserer en spesiell hemmelighet (sebum eller talg). Men noen ganger blir det satt for mye eller forandrer konsistens i retning av fortykning. Dette fører til blokkering av kjertelen i kjertelen og dannelsen av et betent hudområde. Den fete, viskøse hemmeligheten, isolert fra luftens tilgang, er en utmerket "velsmakende" avlsmiljø for pyogene bakterier. Resultatet av denne prosessen er akne.

Hvis hemmeligheten akkumuleres under huden og de omkringliggende vevene blir betent på grunn av spredning av bakterier, kalles dette en lukket komedie. Hvis sebum når overflaten, oksygeres og lukkes sebaceous kirtelkanalen, en svart flekk (blackhead eller åpen komedie) dannes.

Akne er en kompleks sykdom forbundet med betennelse i hårsekkene. Ledsaget av akne med elementer av begge typer og hyperemi på utslettstedet. Hos katter er de oftest på haken, litt sjeldnere på ørene og nakken, og enda mindre ofte i haleområdet. Plasseringen av lesjonene er basert på sebaceous kjertler. Hos katter er de fleste kjertler av denne typen plassert på øyelokkene og haken, ganske mange av dem langs ryggen i halen og forhuden.

Hovedtrekk

Pimples kan være singel eller flere, de ser ut som en liten støt over huden. Noen ganger under kappen er de ganske vanskelig å se. Huden på stedet av kvise hyperemisk.

Akne oppstår oftest hos katter på lepper og hake. Disse er flere svarte utslett (ål). Noen ganger er de forvirret med endoparasitter avfallsprodukter eller smuss. Over tid går prosessen sammen med patogen mikroflora, huden på haken blir rød og klør. Dyret begynner å pusse haken, forårsaker sår på seg selv.

Årsaker til akne

Årsakene til utviklingen av sykdommen (akne er en ganske alvorlig sykdom) kan være ekstern og intern, forbundet med arbeidet med indre organer og sebaceous kjertler.

Sebum hypersekresjon

Årsaken til akne på haken kan tjene som et genetisk trekk ved dyret. Sebaceous kjertlene produserer for mye sebum. Med tanke på at haken stadig blir skitten under å spise og drikke, og katten ikke kan slikke den grundig, er det ikke overraskende at på stedet der det er et stort antall talgkjertler, kan kanalene og betennelsene blokkeres.

stresset

Følelsene selv påvirker ikke dannelsen av akne og hudormer. Men de forårsaker feil i nervesystemet, hormonell og immun. Og allerede fører disse endringene til komedones utseende på dyrets ansikt.

Feil ernæring og sykdom i fordøyelseskanalen

Overdreven fet mat, dårlig tørr mat, dårlig matfordeling med blandet fôr, fører til forstyrrelser i mage og tarm, og dette forårsaker utseendet av betent bump (akne) og akne.

Men selv med riktig fôring, hvis det er en sykdom i magen og tarmene, vil det være nødvendig å velge rasjonen for dyret individuelt. Fordi akne kan danne seg uansett.

"Hormonal" akne

I strid med produksjonen av kjønnshormoner hos mennesker utvikler akne. Det er en antagelse at dette også er mulig for våre firbente brødre.

"Immun-allergisk" akne

Hvis, under påvirkning av negative faktorer, ikke-spesifikk immunitet er redusert, tillater dette mikroorganismer som tidligere levde på en kats hud i en liten mengde for aktivt å reprodusere. Dette fører til utseendet av inflammatoriske støt - akne.

Når du har billige eller lavkvalitets anti-loppekanter som følge av konstant friksjon, kan mikrofiberutseendet lett trenge inn i vevet, noe som fører til utseendet av akne. På grunn av irritasjon blir epidermis tynnere på billig eller upassende materiale, og patogen mikroflora penetrerer enkelt lagene sine og reagerer aktivt der. Dette fører til akne på dyrets hals.

Illiterat omsorg

Med dårlig omsorg vises akne oftest i kattens ører. Pleie kan være enten utilstrekkelig eller overdreven. Bading dyret for ofte med sjampo dreper mikroorganismer som lever på huden i symbiose med vertsens kropp. Og patogene bakterier føler seg komfortable. Dette fører til dannelsen av akne. Feil omsorg er ikke bare mangel eller overdreven omsorg, men også feil valg av omsorgsprodukter. "Human" sjampo katter samsvarer ikke med pH-nivået.

mikroklima

Hvis rommet der dyret holdes, er for fuktig og varmt, så kan akne oppstå selv i en sunn katt. Spesielt hvis dyret er aktivt og spiller mye.

Medisinsk utslett

Mange sykdommer, spesielt de som er alvorlige, krever bruk av steroidhormoner. Akne vises nesten umiddelbart etter starten av medisinen.

behandling

Behandling avhenger av forsømmelsen av prosessen, i de tidlige stadiene kan du forsøke å løse problemet selv, hvis akne eller hudormer er tallrike, en sekundær infeksjon har slått seg sammen, dyret er aktivt kløe og såre seg selv, bør du kontakte en veterinær.

Men i hvert fall innebærer behandling:

 • bli kvitt akne og akne;
 • eliminering av årsaken til forekomsten deres;
 • forebygging av fremveksten av nye;
 • eliminering av betennelse og forhindre spredning av lesjoner.

Akne og akne bør behandles så snart de kommer til syne. Klemme pimples kategorisk ikke anbefalt. De berørte områdene blir behandlet med skumsjampo for å fjerne overflødig talg og redusere sekresjonen. Deretter behandles pimples nøye med en løsning av lokale antiseptika (klorhexidin). Du kan bekjempe akne med Perkutana. Men dette verktøyet kan male ull, så det bør ikke brukes hvis dyret deltar i utstillinger. Samtidig bør du gjøre deg kjent med reglene for å mate dyret og harmonisere kostholdet.

Hvis denne behandlingen ikke hjelper, må du kontakte veterinæren for å klargjøre diagnosen og mer intensiv behandling, ved bruk av antiinflammatoriske stoffer, antibiotika og hormoner.

Akne hos katter, de første symptomene

Husdyr er noen ganger utsatt for hudsykdommer som er særegne for mennesket. I kattfamilien er et av disse problemene akne.

Akne er en betennelse i talgkjertlene, hvor det oppstår sorte prikker. Betennelse forårsaket av tilstoppede porer. Hos katter oppstår sykdommen først på haken, og deretter er nesen dekket av akne. Frakken får en skitten gul farge, svarte prikker vises på huden, og pelsen blir fettete og begynner å skinne. Lignende symptomer på sykdommen observeres også ved halen. Ofte lider menn av dette på grunn av påvirkning av mannlig kjønnshormon - testosteron.

I den første fasen av akne er en svart prikker, som kalles komedoner. I tilfelle av komplikasjoner av sykdommen, oppstår betennelse i hårfollikkelen (follikulitt) med dannelse av papiller.

Sen behandling av akne hos katter fører til at akne kan gå til hale og mage. Infiserte områder blir betent, blir større og blir fylt med pus, forårsaker ulempe for kjæledyr.

Kattens hud er betent og rødt, på grunn av penetrasjon av infeksjon i tilstoppede porene. Følgende vises tett og varmt til berøringssår. Akne forårsaker smerte, forårsaker at katter blir nervøse og rastløse. Når akne modner, blir hodet hvitt eller svart.

Den nest siste fasen av sykdommen er veldig farlig. Komplikasjoner kan oppstå på grunn av infeksjoner i åpne sår. Etter akne gjennombrudd dannes sår på kattens kropp.

De viktigste årsakene til akne hos katter

Akne kan forekomme hos katter av forskjellige raser og forskjellige aldre. Steriliserte kjæledyr er minst utsatt for denne sykdommen. Utseendet til akne på haken skyldes flere grunner:

 • ullforurensning;
 • hormonforstyrrelser;
 • stress,
 • svak immunitet
 • hudsykdommer;
 • plast tank for fôring;
 • Ikke-overholdelse av hygiene (haken er et vanskelig og ubehagelig sted for slikking).

Akne diagnose

Diagnostisering av akne bør ikke gjøres hjemme. Symptomene på akne faller sammen med mange sykdommer, inkludert skabb, ringorm og allergier. Også, oftest kan eierne forvirre akne med vanlig smuss, og kviser på haken kan være insektbiter. Derfor, i tilfelle symptomer, er det tilrådelig å konsultere en veterinær. Legen gjør hud skraping i dyr. Denne prosedyren gjør det mulig å foreta en nøyaktig diagnose og fortsette med videre behandling.

Akne behandling hjemme

Når du behandler akne hjemme er det helt umulig å gjøre følgende:

 • klemme ut sår selv, som i de fleste tilfeller fører til spredning av akne;
 • børst katten din med harde og harde hårbørster;
 • overdreven rusmisbruk;
 • tørk salver bare det infiserte området av huden.

Det er mulig å behandle akne ved hjelp av medisiner:

 • jod brukes til å cauterize svarte flekker;
 • antiseptiske midler bør tørke hudskader (hydrogenperoksid, miramistin eller klorhexidin);
 • bruk av svovelsalver
 • bruk av tjære sjampo, som inneholder salisylsyre.

Behandling av den første fasen av akne krever ikke dyre stoffer. Det er nødvendig å trimme håret på haken, og deretter behandle akne med en telling av hydrogen, såpe eller en spesiell sjampo. Etter behandling blir det berørte området smurt med salisylsyre og en fuktighetsgivende salve med en bakteriedrepende effekt påføres. Slik behandling er tilstrekkelig for å bli kvitt akne på huden på et kjæledyr. Åpning av abscesser bør behandles med Bactroban.

Kategorisk er det umulig å klemme ut betent akne. Dette kan føre til spredning av infeksjon. Rester av pus fjernes fra sår som brister på egenhånd. I stedet for akne dannes skorpe under hvilke et nytt hudlag dannes. Når de blir kontinuerlig fjernet, blir arr igjen på kjæledyrets kropp.

Det er flere tilfeller der akne behandling er stoppet:

 • Økt hudirritasjon av kjæledyr. Behandling er nødvendig for å avbryte for rask heling av huden, siden effekten kan utøves bare på det komplette integumentet.
 • Massevis av svarte flekker spredt. I dette tilfellet må du stoppe behandlingen i et par dager, og deretter fortsette det, men bruk andre stoffer.
 • Akne er forsvunnet takket være effektiv behandling. Men akne hos katter kan gjenoppta igjen, så eierne må overvåke tilstanden til huden på kjæledyret.

Folk rettsmidler for behandling av akne

Skivede gresskar brukes til å tørke blackheads. Det er nødvendig å behandle huden med et antiseptisk middel og påfør massen i noen minutter (3-4).

Inflammasjoner på huden kan fjernes med kremer av celandine. For å gjøre dette, bryg en teskje celandine i et glass vann i et vannbad. Legemidlet må kokes i 5 minutter og belastes etter avkjøling. Påfør bomullsull eller servietter fuktet i buljong til ål. Denne handlingen må utføres to ganger om dagen, mens stoffet er oppvarmet til 37-40 grader.

Yarrow brukes i stedet for aknebehandlingslotion. Det er nødvendig å blande 20 gram vinge i et glass med vann, hell kokende vann over det og la den gå i en time og dekke den med et lokk.

Masker for behandling av akne kan gjøres fra calendula og kamille. 15 gram urter helles i en krukke, fylt med varmt vann og kokes. Etter dette filtreres buljongen og blandes med furatsilinom. Det er nødvendig å smuldre to tabletter med medisinering og hell 10-14 ml væske for å lage en tykk grøt. Masken må påføres hver annen dag og la den tørke i 15 minutter. Rester må fjernes med et vått håndkle.

Katter akne diett

Redusert immunitet fører til utseendet av akne. Derfor er kjæledyr foreskrevet vitaminkomplekser. Katter bør gis matvarer som inneholder vitamin A, askorbinsyre og tokoferol. De hjelper dyr i kampen mot sykdommer og infeksjoner, og bidrar også til oppløsning av huden etter gjennombrudd av sår.

Senker ned metabolisme prosessen fører til forstyrrelser av sebaceous kjertler. For å øke kattenes metabolisme er det nødvendig å lage korn, som inneholder treg karbohydrater. Det er forbudt å gi kjæledyr fet mat, tørket mat, pølse eller hermetikk. De forringer leverfunksjonen, som følge av at sebum er produsert og prosessen med aknebetennelse begynner.

Akne forebygging

En løpende form for akne kan forårsake mye trøbbel for kjæledyr og deres eiere. Derfor må behandlingen av sykdommen behandles med ansvar. Sannsynligheten for svarte prikker er betydelig redusert, samtidig som det observeres forebyggende tiltak.

For å forhindre utseende og utvikling av akne, må du følge de grunnleggende hygieneregler:

 • vaske potten regelmessig og bytt vannet to ganger om dagen;
 • fjern fet mat fra mat;
 • du må rense kattens hake etter at den spiser;
 • mate kjæledyret ditt med sunn mat og styrke dens immunitet
 • inkludere vitaminer i kosten.

konklusjon

Katt eiere er pålagt å nøye overvåke sine kjæledyr. Periodisk bør du sjekke haken av kjæledyr. Ved første utseende av et lite utslett eller akne, må du kjenne deres kjønnsstatus. Du trenger ikke å gå til veterinæren med en gang. På telefon kan du konsultere legen din og lære de første behandlingstipsene. Hvis du alltid tar konstant forsiktighet og betaler mye oppmerksomhet til kjæledyret ditt, vil han ikke møte en slik sykdom som akne.

Katt akne

Lær symptomene på akne hos katter (akne) på haken, diagnose, behandling og forebygging av denne sykdommen hos katter.

Akne hos katter er en hudforstyrrelse hvor sebaceous kjertlene blir betent. I katter, akne vises som svarte flekker (blackheads). Til tross for at sebaceous kjertlene er tett plassert i hele kroppen av dyret, vises akne hos katter ofte på haken og i nærheten av leppene.

Årsaker til akne hos katter

Det er ikke noe konkret svar på spørsmålet om hva som egentlig forårsaker utseendet til akne hos katter, men her er en liste over faktorer som bidrar til sykdommen:

 • Stress fører til forstyrrelse av talgkjertlene, som følgelig produserer mer sebum;
 • utilstrekkelig hygienisk omsorg, spesielt på et så vanskelig sted når du slikker, som en hake;
 • hudsykdommer;
 • abnormaliteter av talgkjertlene;
 • utviklingsmessige abnormiteter i hårsekkene;
 • redusert immunforsvar
 • bruk av plastskåler til å mate katten (plast har porer hvor bakterier samles inn, spesielt det er farlig hvis slike skåler, selv fra under vann, sjelden vaskes).

Akne eller svarte flekker på haken er en ganske vanlig sykdom hos våre mindre brødre, og utviklingen er mulig hos katter av forskjellige raser, uavhengig av kjønn og alder.

Det skal også bemerkes at det er katter der det er en klynge av sorte prikker på haken en gang, går alene og gir ikke noe ubehag for dyret, og for eieren går helt ubemerket. Men det er kjæledyr som regelmessig lider av forekomsten av akne, noe som fører til tillegg av en sekundær infeksjon.

Symptomer på akne hos katter

1. rødhet i huden;

2. Utseendet til små kviser kjegleformet med hvite eller svarte topper, som over tid øker i antall og størrelse. Svarte akkumuleringer av komedoner kan se ut som forurensing av dyrehår;

4. Når sykdommen går inn i det avanserte stadium, vises noder på huden, sår, grupper av hårsekkene øker;

5. kløe og smerte som plager dyret - katten kammer sårene, purulent og blodige skorper vises;

Diagnose av akne hos katter

Jeg ønsker å henlede eiers oppmerksomhet på det faktum at bare en veterinær etter en undersøkelse kan foreta en nøyaktig diagnose av forekomsten av akne i en katt.

Av stor betydning er ytterligere diagnostiske studier, som for eksempel skraping av et dyrs hud, analyse for forekomst av sopp- og parasittiske sykdommer, i sjeldne tilfeller - en hudbiopsi. Alt dette er nødvendig for å utelukke sykdommer som ligner på symptomer - demodikose, dermatofytose, allergier, eosinofil granulom, scabies.

Katt akne behandling

Avhengig av hyppigheten av akne i katten og graden av forsømmelse av sykdommen, er lokal eller kompleks behandling foreskrevet.

Det viktigste er ikke på noen måte å selvmedisere og ikke presse modne komedoner.

Behandling av huden med antiseptisk, antiseborrheic sjampo og såper:

 • Tar tjære,
 • medisinert sjampo mot seborrhea av firmaer Bifar, Harz, 8в1,
 • Tar sjampo.

Anvendelse av antiseptiske løsninger, som klorhexidin, miramistin, hydrogenperoksid, salicylalkohol og jod (brukt med stor forsiktighet).

Det er mulig å feste bomullsgass tamponger fuktet med calendula tinktur.

Legemidlet Perkutan - brukes opptil to ganger om dagen, til utfallet av utslett. Legemidlet inneholder furatsilin, som maler dyrets pelsgult. Du bør også unngå å få stoffet i munnhulen til en katt.

Hvis purulente og blodige skorper opptrer, er det en sekundær infeksjon, det er mulig å behandle de berørte områdene med et eksternt antibiotikum Mupirocin (Bactroban).

Bruken av vitamin A (retinol) lokalt i form av salver (Differin, Adaklin, Klenzit) eller en oljeoppløsning er farlig, da det kan forårsake hudirritasjon.

Ved alvorlig betennelse kan bare en lege foreskrive et behandlingsforløp med kortikosteroider, for eksempel prednison.

Pass på å følge en diett - utelukkelse fra diett av fettstoffer.

Det er nødvendig å gi katten vitamintilskudd, omega-3 og omega-6 syrer.

Folk rettsmidler for katt akne

1. En avkok av kamille og calendula blomster blandet med pulver av 2 tabletter furatsilina. Den resulterende løsningen for å smøre de berørte områdene to ganger om dagen.

2. Frisk kuttet et stykke gresskar er lett å holde i stedet for utslett. Gjør denne prosedyren 2-3 ganger om dagen. Hver gang du skal kutte av et nytt stykke gresskar, og bruk det i 5 minutter, siden de fleste av de nyttige stoffene, på grunn av reaksjonen med oksygen, raskt ødelegges.

3. Brygg gresset av celandine - 4 ss urte for 6 glass vannkoker i 5 minutter, deretter avkjøl og filtrer. Den resulterende kjøttkraft smøre områder med akne og lage lotioner 2-3 ganger om dagen.

4. Bønnebombe hjelper også, som hevdet fra akne. Friske eller tørkede blomster av planten er tatt med 1 teskje per kopp vann og brygget. Den resulterende avkoket gniddet sted med utslett.

Hjemme, i behandling av akne i en katt, kan du også bruke klorofilipt eller clotrimazol 1% løsning. Disse stoffene skal påføres prikkede, utelukkende på kviser. Etter påføring av løsningen påføres, prikket og ikke gni, svovelsalve i et veldig tynt lag.

forebygging

1. Plastskål for mat og vann bør byttes ut med glass, keramikk eller jern. Vaskeskåler trenger minst 1 gang om dagen og ikke hell fersk mat i en bolle med gammel mat.

2. Pass på å bytte drikkevann 1 gang per dag.

3. Hvis kjæledyret ditt har en tendens til utseendet på akne - fjern fettstoffer fra kjæledyrets diett.

4. Etter å ha spist, gni kattens hake, om nødvendig, behandle med antiseptiske løsninger.

5. Styr kattenes immunitet, og gi henne en full diett, rik på vitaminer, mikroelementer, spesielt omega-3 og omega-6 fettsyrer.

Akne i en katt: årsaker og behandling

Den cellulære strukturen i kattens hud er ikke veldig forskjellig fra det hos mennesker, så det er ikke overraskende at kjæledyr kan lide de samme hudproblemene som deres eiere. En av disse dermatologiske sykdommene kan tilskrives akne, som i hverdagen også kalles akne, svarte flekker osv.

Mekanisme av akne

Utviklingen av den patologiske prosessen er direkte forbundet med svekkede metabolske prosesser i huden, og spesielt med pervers keratinisering (en kompleks biokjemisk reaksjon med dannelse av fett, aminosyrer og keratin, som gir derma styrke og elastisitet) og feil operasjon av de subkutane kjertlene.

Normalt er den døde øvre corneum i epitelet eksfoliert, noe som gir vei til en nyere og yngre. Med patologi oppstår ikke normal avstand, og gamle celler blandes med nye, og skaper fjell av skalaer limt sammen av en fettete hemmelighet. Naturligvis vil et slikt celler av celler før eller senere føre til tilstopping av porene, som er eksternt manifestert av svarte subkutane flekker. Forresten, akne kan være hvit, vanligvis dette fenomenet oppstår når "rør" er dypt inne i pore og er ikke i kontakt med luft.

Siden prosessen foregår på mobilnivå, er det ikke alltid mulig å skille sykdommenes utbrudd, i tillegg skjer i noen tilfeller selvhelbredelse uten synlig manifestasjon av patologi. Vanligvis blir prosessen merkbar når patogene mikroorganismer trer inn i dermis (oftest er det coccal mikroflora, som hele tiden er tilstede i miljøet), som skjer når dyrs sanitære forhold er dårlige.

Årsaker til akne hos katter

Det er minst to typer faktorer som påvirker forekomsten av akne: endogen og eksogen.

 • Endogen, det vil si å ha en intern opprinnelse, inkluderer hormonforstyrrelser, nedsatt metabolisme, dårlig leverfunksjon.
 • Eksogene årsaker er hovedsakelig forårsaket av dårlig dyrepleie, når fet mat forblir i hakeområdet, som kan tette porene og munnen på hårsekkene.

Det er også mekanisk akne, men hos katter er denne typen ganske problematisk. Utseendet til mekanisk akne kan bidra til riper, sprekker i huden og andre forurensninger.

Følsomhet for sykdom

Det er ikke noe mønster her. Det er ingen spesifikk statistikk at sykdommen oftest finnes i en slik ras, i en slik alder, med en slik og en slik farge. Absolutt noen katt kan bli syk, uavhengig av rase og alder.

Her kan du lage en liten kommentar: Bald katter (sfinxer) har fortsatt akne mye oftere enn fluffy kolleger, og den inflammatoriske prosessen er mye vanskeligere.

I tillegg ble det bemerket at akne katter og steriliserte katter praktisk talt ikke har akne, men siden de isolerte tilfellene fortsatt er løst, kan det ikke sies at operasjonen vil redde dyret fra slik dermatose.

En viktig rolle i dannelsen av akne har en arvelig faktor.

Symptomer på akne hos katter

Som allerede nevnt ovenfor er den viktigste synlige manifestasjonen av akne de sorte prikkene eller komedene. I tilfelle av mikrobiell infeksjon, vil inflammasjonsstedene bli mer ondartet - dannelsen av pustulære knuter med hirse.

I mangel av rettidig behandling av høy kvalitet vil den inflammatoriske prosessen ekspandere til side og i dybden, og som et resultat vil andre tegn på hudsykdommer bli lagt til hovedpatologien: papiller, pustler og til og med koke.

Med mer eller mindre stabil immunitet og godartet kurs er det 4 stadier av akneutvikling:

 1. Hyperemi (rødhet) av huden.
 2. Subkutan betennelse i form av et tett rødt hett tuberkulose.
 3. Maturering av follicle med utseendet av en hvit flekk (pus) på toppen av knutepunktet, etterfulgt av penetrasjon.
 4. Den endelige fasen er helbredende: såret blir gradvis helbredet, tørker. Under skorpen er prosessen med å gjenopprette huden.

Akne komplikasjon

Under "eksplosjonen" (tredje fase) øker sjansen for å infisere infeksjonen - hudens integritet, og dermed dens beskyttelsesfunksjon, er nedsatt, noe som åpner døren for penetrasjon av kokosmikroflora fra utsiden og gir opphav til koker (nekrose av sebaceous kjertel). Det verste er at ved åpningen av dette området helles ut, kan det forårsake furunkulose, det vil si utseendet på flere furunkler. Prosessen kan fortsette å løpe uendelig i en sirkel.

Akne diagnose

Det er viktig å forstå at ikke alle svarte flekker på kattens hud er akne. Ofte kan den inflammatoriske prosessen forveksles med de samme "lopphusene" (egg, nitter) av ektoparasitter (lopper, lus), sett i nærheten av hårroten nesten på overflaten av huden; tegn på lav eller demodikose, insektbitt, etc.

Derfor må katter skrapes fra den berørte huden og sendes til laboratoriet for forskning, før laboratorieassistenten skal gjøre en differensialdiagnose ved hjelp av et mikroskop, før han påbegynner behandling av akne. Du må kanskje lage en bakteriologisk kultur for å identifisere det mikrobielle patogenet - praktisert i tilfelle av purulente komplikasjoner av akne.

Behandling av svarte flekker

Behandlingsprinsippet er å skape sterile forhold i det berørte området, noe som eliminerer penetrering av patogener. Alt dette kan oppnås ved hjelp av grunnleggende hygieniske prosedyrer: Lokal vask med sjampo basert på tjære, tørke huden med en løsning av hydrogenperoksid (3%), etc. Håret barberer seg.

Etter desinfeksjon (sanering), er det nødvendig å oppløse toppkornet lag av hud, som er den enkleste måten å gjøre alle kjent salicylsyre. Påfør deretter fuktighetsgivende salve med bakteriedrepende, tørkings- og helbredende egenskaper. I svært avanserte tilfeller, når prosessen fanger store områder av huden, er det nødvendig å gjennomføre et antibiotikabehandlingsterapi.

Gode ​​resultater for kampen mot akne hos katter gir medisiner og konvensjonelle ungdoms kosmetikk: scrubs, lotions, etc.

Alle avtaler utgjøres kun av en veterinær, basert på det samlede bildet av patologien, på grunnlag av inspeksjonsdata og laboratorieforskning.

Forresten, når du behandler akne hos katter, må du være oppmerksom på kjæledyrets ernæring. Ofte er det dårlig mat som bidrar til metabolske forstyrrelser, utseendet av allergiske reaksjoner på huden, og her allerede før akne er til stede.

Behandlingstips

Når selvbehandling av akne bør styres av enkle regler som vil gjøre helbredelsesprosessen så rask som mulig:

 • aldri klemme akne, de må modne og åpne seg selv;
 • børst ikke den skadede overflaten med børster;
 • Du bør ikke behandle hele lesionsstedet, bare lokal kontakt med akne. Hyppig og rikelig fukting vil tørke ut huden og forårsake en kjemisk brenning;
 • Langvarig bruk av tørkemidler som alkohol og preparater basert på den (jod, briljantgrønn) vil provosere en økning i sekretjonen av talgkjertlene, og følgelig vil føre til en ny blokkering og diffus spredning av akne;
 • I stedet for en løsning med strålende grønn, kan du bruke en vandig løsning av metylenblå - det har en helbredende effekt like bra, og det er ingen irriterende faktor;
 • Du bør ikke bruke salve eller krem ​​med et tykt lag: den resulterende filmen forhindrer normal gassutveksling, og i fravær av oksygen på hudflaten vil anaerob mikroflora utvikle seg, noe som forårsaker en annen dermatittbølge.

Til slutt, et annet tips: Det er ønskelig å foreta en full undersøkelse av fluff, fordi, som du vet, begynner alle hudsykdommer fra innsiden. Det kan vel være at dyret har en kronisk patologisk prosess i leveren eller mage-tarmkanalen. Så et tilsynelatende enkelt problem bør behandles grundig og med fullt ansvar - det er umulig å helbrede et kjæledyr med salver og kremer alene.

Takk for abonnementet, sjekk postkassen din: du bør motta et brev som ber deg om å bekrefte abonnementet

Akne hos katter: årsaker til akne

Akne hos katter er en hudsykdom, ledsaget av utslett i haken og roten av halen. Ofte er skiltene milde og gå ubemerket. Men i alvorlige tilfeller er akne så åpenbart at det bokstavelig talt skjuler et dyr og er vanskelig å behandle.

Noen teori

Akne eller, som de også kalles akne, hudormer - resultatet av blokkering av talgkjertlene. Disse kjertlene produserer hele tiden talg, som er nødvendig for å fukte håret og opprettholde hudens elastisitet.

Den største opphopningen av kjertler blir observert i haken, på leppene, i roten av halen, i øyelokkene, og på kjønnens ytre kjønnsorganer (forhud og skrot).

Organene med ekstern sekresjon utskiller en oljeaktig væske med en bestemt lukt. Det tjener som en slags personlig plassmerker. Alle har gjentatte ganger sett en katt som gnider ulike gjenstander med haken, hodet og hodet - en måte å markere et territorium og definere egne grenser for eierskap.

Hvorfor vises akne?

Det antas at hovedårsaken til akne hos katter er hyperaktivitet av talgkjertlene:

 • hårfollikler produserer en overdreven mengde oljeaktig sekresjon og keratin (hudprotein),
 • hemmeligheten har ikke tid til å gå helt ut gjennom kanalene og tette dem,
 • til slutt slutter det hele i en inflammatorisk prosess.

I sin tur skyldes overdreven arbeid av kjertlene en konsekvens av innvirkningen på kroppen av interne eller eksterne forhold:

 • hormonforstyrrelser, for eksempel forekommer akne hos ungdomskattunger som er i puberteten eller hos hannprodusenter med forhøyede testosteronnivåer,
 • metabolske forstyrrelser som følge av den samme fedme,
 • leversvikt,
 • dårlige forhold til frihetsberøvelse, når eierne glemmer de grunnleggende hygieneregler og ikke overvåker rensligheten av huden på sine avdelinger.

Hvem er syk?

Faktisk kan en katt og en katt av enhver rase og i alle aldre bli syk. Men ifølge statistikk er sykdommen mer vanlig i sfinxer og kjæledyr med et flatt ansikt (persere, eksotiske, etc.).

La oss prøve å finne ut hvorfor?

Et karakteristisk trekk ved huden på alle dyrehårløse raser er økt sebumsekresjon. Over tid samler fett på overflaten av kroppen, danner en brun skorpe. Mangelen på periodiske hygiene prosedyrer fører til dermatitt, den beryktede blokkering av kjertler og utseendet av akne. Ofte observeres et lignende fenomen i sfinxer i haleområdet.

For perserne er haken et karakteristisk sted for å lokalisere akne. Og dette skyldes de strukturelle egenskapene i ansiktet. Eierne av ekstreme mennesker vet veldig godt hvordan dette området er forurenset under fôring.

Hvis det er smuss, vil det være mikrober, og mikrober betyr betennelse. Hele sirkelen er stengt.

Det ble også bemerket at steriliserte kjæledyr lider av akne, sjeldnere, ikke nøytrert. Men det er ingen klar sammenheng, så det kan ikke argumenteres for at sterilisering vil redde dyret fra sykdommen.

symptomatologi

På haken manifesterer sykdommen seg som følger:

 • fettete skinnpels
 • ull blir skitten gul, dette er spesielt merkbar på lyse kjæledyr,
 • Det er svarte flekker på huden, som ofte forveksles med smuss eller loppeegg.

Lignende symptomer på akne hos katter blir observert og bunnen av halen. Mann er hovedsakelig påvirket, noe som er forbundet med påvirkning av testosteron, et mannlig kjønnshormon, på denne sonen.

I milde tilfeller ser akne ut som svarte prikker - komedoner. Når prosessen er komplisert, når sekundær mikroflora begynner å utvikle seg i betent kjertel, oppstår follikulitt (betennelse i hårfollikel) med dannelse av pustler og papiller.

Det er vanlig å skille mellom fire stadier av akne:

 • I begynnelsen blir huden rød.
 • Etter hvert som den inflammatoriske prosessen utvikler seg under huden, kan det oppdages en liten tett bump - den berørte folliklen.
 • Etter en tid begynner den å "modne", som manifesteres av utseendet av pus på toppen og bryter gjennom.
 • Under gunstige forhold helbreder såret, skorpe, under hvilket cellene i epidermis gjenopprettes.

Det er viktig! Prosessen går ikke alltid jevnt: i tilfelle svak immunitet infiserer pus som inneholder kokosmikroflora tilstøtende områder og betennelsen blir ondartet.

Når et stort antall kjertler er involvert i prosessen, forverres prosessen ytterligere, den utvikler seg til pyoderma (purulent betennelse i huden), noe som fører til alvorlig smerte, hevelse og ubehag. Når dette betennelsesområdet svulmer ut, øker størrelsen betydelig.

Naturligvis vil akne endre kattens oppførsel:

 • oppfører seg rastløs
 • slikker sår flekk
 • opplever uutholdelig kløe, kløe hele tiden: huden er enda mer traumatisert, og infeksjonen sprer seg innover og til sidene.

Diagnostikkproblemer

Et svært viktig punkt - å gjøre diagnosen riktig. Faktum er at ikke alle "svarte prikker" er akne. Uerfarne eiere tar loppehus for komedier - egg lagt på hårrotten.

Du kan forveksle med frata eller demodikose, som også kan ledsages av purulent utslett.

Derfor, før du fortsetter med behandling av akne hos katter, ville det ikke skade å skille. For å gjøre dette blir hudskraping sendt til veterinærlaboratoriet, hvor de identifiserer patogenet og hjelper til med å bestemme riktig diagnose.

Hvordan behandles?

Behandling av akne hos katter hjemme er å fjerne overflødig fettsekresjon og forhindre dannelse av komedoner, utvikling av sekundær mikroflora.

Den omtrentlige ordningen er som følger:

 • Ull i området for skade barbering.
 • Sanitiser det berørte området med en desinfiserende løsning (klorhexidin, peroksid) to eller tre ganger om dagen.
 • Oppløsning av de øvre epitelceller, det kan gjøres med vanlig salisylsyre.
 • Anvendelse av bakteriedrepende, tørke- og sårhelende salver.


Legge til en opportunistisk infeksjon krever en annen tilnærming til hvordan å behandle akne på en kattes hake, og reseptbelagte antibiotika i bredspektret kan ikke unngås.

For ikke å gjette valget av antibakterielt stoff, er det tilrådelig å ta analysen til laboratoriet, hvor de vil isolere bakteriekulturen og sette på en antibiotisk sensitivitetstest.

Forskning anbefales av en annen grunn. I tillegg til bakterier kan svampinfeksjoner forårsake en inflammatorisk prosess, der antibiotika reseptbelagte er kontraindisert!

I alvorlige tilfeller av sykdommen er aktuelle preparater av begrenset verdi, da katten kan slikke dem før de viser sine kurative egenskaper.

Behandlingstips

Når selvbehandlende akne på haken (halen) av en katt, følges følgende regler:

 • Akne kan ikke klemme - de må åpnes selvstendig;
 • det berørte området bør ikke børstes;
 • desinfeksjonsmidler gnides ikke på den skadede overflaten, men de er oppdaget på akne, ellers vil huden tørke ut, noe som vil forårsake en kjemisk brenning;
 • langvarig bruk av narkotika basert på alkohol øker sekresjonen av kjertler, provoserer en annen blokkering og bidrar til spredning av akne til nærliggende områder;
 • Medikert krem ​​påføres i et tynt lag, slik at filmen ikke hindrer penetrering av luft.

Det er viktig! Med ofte forekommende akne, utføres en fullstendig undersøkelse av katten, fordi huden er kjent for å reflektere kroppens tilstand. Det er mulig at årsaken til alle sykdommer - en sykdom i leveren eller tarmen.

forebygging

Enkle aktiviteter vil bidra til å forhindre forekomst av akne hos kjæledyr som er utsatt for store utslett:

 • daglig rehabilitering av steder med hyppig lokalisering av akne med desinfeksjonsmiddelløsninger,
 • bruk av retinoider kurs: foreskrive vitamin A oralt og i form av salver - karoten har en gunstig effekt på metabolske prosesser i epidermis celler,
 • matte rene metall- eller keramiske plater
 • pet hake behandling umiddelbart etter å ha spist, noe som vil bidra til å holde det rent og redusere sannsynligheten for akne.

Og til slutt, et par ord. Svært ofte bekymrer dyreeiere at akne hos katter er smittsom for mennesker. Faktisk er utsagnet falskt: En kattesykdom er ikke inkludert i listen over dyre-antroponoser - sykdommer som er felles for dyr og mennesker.

Forfatteren av artikkelen: Marina Chuprina,
veterinær, parasitolog

Video om hva andre hudsykdommer hos katter er og hvorfor de oppstår:

Flere Artikler Om Typer Acne