Husdyr skaper komfort i leiligheten, gleder sine eiere og er alltid full familiemedlemmer. Tilstedeværelsen av en katt eller en katt i huset gjør det spesielt behagelig. Men for at dyret selv skal være i glede av å leve sammen med sine eiere, er det nødvendig å ordentlig ta vare på det. Og ikke bare stamtavlepersoner trenger omsorg, selv en vanlig katt kan komme inn i en irriterende situasjon og bli syk. En av de mest ubehagelige fenomenene i katter er akne på haken. Men hva er akne på kattens hake, hvordan å behandle det og hvorfor det skjer - ikke mange vet det.

Katt akne

Keratinisering er en prosess med rask utryddelse og keratinisering av det øvre lag av huden. I en sunn epidermis dør gamle hudceller av og eksfolierer, med avvik slår de gamle cellene ikke helt ut, men danner tuberkler og dynger. Disse hillockene tillater ikke porene å rense riktig, blandes med sekret av talgkjertlene og danner de såkalte "plugger".

Svarte prikker vises på huden. Disse svarte punktene kalles komedoner. Når patogene mikroorganismer kommer inn i en slik plugg, oppstår en betennelsesprosess - pus dannes i tuberkulene, som ser ut som en hvit stang. Utslippet vises på slimete områder, i ørene, halen, men det mest spesielle stedet for dislokasjon av svarte flekker er nettopp haken, siden det er den vanskeligste delen for katten å ta vare på.

Symptomer på akne hos katter

I første fase kan akne manifestere seg i form av små, svarte prikker, som ved første øyekast ser ut som tilstoppede partikler av smuss eller sand i ull. Rødhet i hudområdet og utseende av hevelse.

Selvfølgelig kan en katt eller en katt ikke fortelle eieren om kløen, men hvis kjæledyret ditt er kløende ofte, må du vise det til veterinæren så snart som mulig. I tillegg kan blodpunktene vises på stedet for riper.

Når sykdommen ikke blir behandlet i begynnelsen, utvikler den seg, og i stedet for små punkter, oppstår abscesser, med karakteristiske hvite topper. Når de presses på dem, åpnes disse purulente formasjonene og innholdet slippes ut.

Hvorfor har katter akne?

Årsakene til akne på haken til kjæledyret ditt kan være både ekstern og intern.

Interne årsaker inkluderer:

 • Stress, noe som resulterer i nedsatt funksjon av talgkjertlene;
 • Sebaceous kjertlene kan selv i utgangspunktet utvikle seg unormalt;
 • Svekket immunitet

Eksterne årsaker inkluderer:

 1. Haken er et vanskelig å nå for å slikke;
 2. Sjeldne oppvaskkummer for mat, på grunn av hvilke bakteriene er teeming på overflaten av boller eller kopper;
 3. Sjeldent kjæledyr bading.

Korrekt diagnose

Hvis du har sett minst ett av de ovennevnte tegnene på akne i kattens hake, bør du ikke skynde deg, siden det er flere sykdommer med de samme symptomene:

 1. skabb;
 2. Lineært granulom;
 3. acne;
 4. ringorm;
 5. Allergi.

For å utelukke alle mulige alternativer, er det nødvendig å konsultere en lege. For den mest nøyaktige diagnosen utføres hudskraping. Deretter undersøkes biomaterialet for tilstedeværelse av bakterier og sopporganismer. Først da, hvis testresultatene blir diagnostisert med akne, vil veterinæren foreskrive riktig behandling.

Hjemmebehandling

Du kan behandle sykdommen med rusmidler:

 • Det berørte hudområdet skal rengjøres med antiseptiske midler: for eksempel klorhexidin, miramistin eller hydrogenperoksid. Når det gjelder effektivitet, er disse stoffene nesten det samme. Forskjellen er bare i pris;
 • Jod, som brukes til å cauterize komedoner;
 • Bruken av anti-seboriske sjampoer, for eksempel Laktoderm, Doctor, Bifar og Harz shampoo, tjære sjampo og andre produkter som viser salicylsyre;
 • Ulike spesielle salver og geler er effektive for å behandle akne hos katter: Flucinar, Liniment synthomycin eller svovelsalve;
 • Antibiotika brukes på avansert stadium, men bare en lege kan ordinere dem.

Når du behandler, bør du vite hva du absolutt ikke kan gjøre:

 1. Forsøker å åpne comedones selv, kan dette føre til at sykdomsfremkallende bakterier vil falle på det åpne såret;
 2. Kombinere katten din med børster og stive hårbørster kan forårsake enda mer irritasjon;
 3. Misbruk salver og antiseptika. Det er bare nødvendig å tørke det berørte området, og ikke hele overflaten rundt, for ikke å overdrive huden. Salver skal brukes på kviser selv, i et tynt lag, ellers kan katten slikke dem.

Akne forebygging

For ikke å kaste bort din styrke, økonomi og tid på behandling av kattutslett, må du utføre forebygging.

 • Du bør vaske matskålen og bytte drikkevann regelmessig.
 • Ekskluder fra kostholdet til feit mat.
 • Det er nødvendig å tørke haken etter hvert måltid eller minst en gang om dagen, da det er vanskelig for en katt å vaske dette stedet på egen hånd.
 • Det er nødvendig å styrke immunforsvaret og overvåke riktig næring av kjæledyret.
 • Kostholdet skal inneholde matvarer som er rike på vitaminer, mikroelementer og fettsyrer.

Utslett, sår og kløe på en kats hake er ganske vanlig. Denne sykdommen, selv om den gir mye ulempe for kjæledyret ditt, er ikke dødelig, spesielt hvis du vet hva en katt har akne på haken, hvordan å behandle den og hvordan å forebygge tilbakefall.

Video: katt akne behandling

I denne videoen vil veterinær Elena Subbotkina fortelle deg hva som kan forårsake akne på kattene haken og hvordan du skal behandle den, hvilke legemidler som skal brukes til dette:

Katt akne

Lær symptomene på akne hos katter (akne) på haken, diagnose, behandling og forebygging av denne sykdommen hos katter.

Akne hos katter er en hudforstyrrelse hvor sebaceous kjertlene blir betent. I katter, akne vises som svarte flekker (blackheads). Til tross for at sebaceous kjertlene er tett plassert i hele kroppen av dyret, vises akne hos katter ofte på haken og i nærheten av leppene.

Årsaker til akne hos katter

Det er ikke noe konkret svar på spørsmålet om hva som egentlig forårsaker utseendet til akne hos katter, men her er en liste over faktorer som bidrar til sykdommen:

 • Stress fører til forstyrrelse av talgkjertlene, som følgelig produserer mer sebum;
 • utilstrekkelig hygienisk omsorg, spesielt på et så vanskelig sted når du slikker, som en hake;
 • hudsykdommer;
 • abnormaliteter av talgkjertlene;
 • utviklingsmessige abnormiteter i hårsekkene;
 • redusert immunforsvar
 • bruk av plastskåler til å mate katten (plast har porer hvor bakterier samles inn, spesielt det er farlig hvis slike skåler, selv fra under vann, sjelden vaskes).

Akne eller svarte flekker på haken er en ganske vanlig sykdom hos våre mindre brødre, og utviklingen er mulig hos katter av forskjellige raser, uavhengig av kjønn og alder.

Det skal også bemerkes at det er katter der det er en klynge av sorte prikker på haken en gang, går alene og gir ikke noe ubehag for dyret, og for eieren går helt ubemerket. Men det er kjæledyr som regelmessig lider av forekomsten av akne, noe som fører til tillegg av en sekundær infeksjon.

Symptomer på akne hos katter

1. rødhet i huden;

2. Utseendet til små kviser kjegleformet med hvite eller svarte topper, som over tid øker i antall og størrelse. Svarte akkumuleringer av komedoner kan se ut som forurensing av dyrehår;

4. Når sykdommen går inn i det avanserte stadium, vises noder på huden, sår, grupper av hårsekkene øker;

5. kløe og smerte som plager dyret - katten kammer sårene, purulent og blodige skorper vises;

Diagnose av akne hos katter

Jeg ønsker å henlede eiers oppmerksomhet på det faktum at bare en veterinær etter en undersøkelse kan foreta en nøyaktig diagnose av forekomsten av akne i en katt.

Av stor betydning er ytterligere diagnostiske studier, som for eksempel skraping av et dyrs hud, analyse for forekomst av sopp- og parasittiske sykdommer, i sjeldne tilfeller - en hudbiopsi. Alt dette er nødvendig for å utelukke sykdommer som ligner på symptomer - demodikose, dermatofytose, allergier, eosinofil granulom, scabies.

Katt akne behandling

Avhengig av hyppigheten av akne i katten og graden av forsømmelse av sykdommen, er lokal eller kompleks behandling foreskrevet.

Det viktigste er ikke på noen måte å selvmedisere og ikke presse modne komedoner.

Behandling av huden med antiseptisk, antiseborrheic sjampo og såper:

 • Tar tjære,
 • medisinert sjampo mot seborrhea av firmaer Bifar, Harz, 8в1,
 • Tar sjampo.

Anvendelse av antiseptiske løsninger, som klorhexidin, miramistin, hydrogenperoksid, salicylalkohol og jod (brukt med stor forsiktighet).

Det er mulig å feste bomullsgass tamponger fuktet med calendula tinktur.

Legemidlet Perkutan - brukes opptil to ganger om dagen, til utfallet av utslett. Legemidlet inneholder furatsilin, som maler dyrets pelsgult. Du bør også unngå å få stoffet i munnhulen til en katt.

Hvis purulente og blodige skorper opptrer, er det en sekundær infeksjon, det er mulig å behandle de berørte områdene med et eksternt antibiotikum Mupirocin (Bactroban).

Bruken av vitamin A (retinol) lokalt i form av salver (Differin, Adaklin, Klenzit) eller en oljeoppløsning er farlig, da det kan forårsake hudirritasjon.

Ved alvorlig betennelse kan bare en lege foreskrive et behandlingsforløp med kortikosteroider, for eksempel prednison.

Pass på å følge en diett - utelukkelse fra diett av fettstoffer.

Det er nødvendig å gi katten vitamintilskudd, omega-3 og omega-6 syrer.

Folk rettsmidler for katt akne

1. En avkok av kamille og calendula blomster blandet med pulver av 2 tabletter furatsilina. Den resulterende løsningen for å smøre de berørte områdene to ganger om dagen.

2. Frisk kuttet et stykke gresskar er lett å holde i stedet for utslett. Gjør denne prosedyren 2-3 ganger om dagen. Hver gang du skal kutte av et nytt stykke gresskar, og bruk det i 5 minutter, siden de fleste av de nyttige stoffene, på grunn av reaksjonen med oksygen, raskt ødelegges.

3. Brygg gresset av celandine - 4 ss urte for 6 glass vannkoker i 5 minutter, deretter avkjøl og filtrer. Den resulterende kjøttkraft smøre områder med akne og lage lotioner 2-3 ganger om dagen.

4. Bønnebombe hjelper også, som hevdet fra akne. Friske eller tørkede blomster av planten er tatt med 1 teskje per kopp vann og brygget. Den resulterende avkoket gniddet sted med utslett.

Hjemme, i behandling av akne i en katt, kan du også bruke klorofilipt eller clotrimazol 1% løsning. Disse stoffene skal påføres prikkede, utelukkende på kviser. Etter påføring av løsningen påføres, prikket og ikke gni, svovelsalve i et veldig tynt lag.

forebygging

1. Plastskål for mat og vann bør byttes ut med glass, keramikk eller jern. Vaskeskåler trenger minst 1 gang om dagen og ikke hell fersk mat i en bolle med gammel mat.

2. Pass på å bytte drikkevann 1 gang per dag.

3. Hvis kjæledyret ditt har en tendens til utseendet på akne - fjern fettstoffer fra kjæledyrets diett.

4. Etter å ha spist, gni kattens hake, om nødvendig, behandle med antiseptiske løsninger.

5. Styr kattenes immunitet, og gi henne en full diett, rik på vitaminer, mikroelementer, spesielt omega-3 og omega-6 fettsyrer.

Hvordan behandle akne hos katter på haken hjemme

Akne er en ganske vanlig sykdom, ikke bare blant mennesker, men også blant mange representanter for dyreverdenen. Hovedårsaken til utseendet til små kviser er betennelse i sebaceous kjertlene. Utviklingen av inflammatoriske prosesser fører til deformering av hårsekk og blokkering av sebaceous kanaler. Denne faktoren medfører utseendet på svarte flekker og akne. La oss finne ut hva akne er i katter og hvordan å håndtere dette problemet.

Akne er utseendet på akne eller svarte flekker på huden.

Sykdommens art

Strukturen av huden til kattfamilien er svært lik strukturen av menneskelig hud. Denne likheten antyder at mange katter står overfor de samme dermatologiske sykdommene som mennesker. Den vanligste hudsykdommen er akne.

Plasseringen av utslett av hudutslett på overflaten av huden, avhenger av lokalisering av talgkjertlene. De vanligste symptomene i akne er observert hos katter i ørene, magen og ribbenene. Utseendet til en liten klynge av kviser i haken er den vanligste forekomsten. Dette problemet utgjør ingen fare for kjæledyrets helse. I de fleste tilfeller er disse symptomene bare midlertidige og påvirker ikke funksjonene til de indre organene.

Blant de negative effektene av akne, er det nødvendig å fremheve tapet av estetisk appell på grunn av uregelmessigheter i prosessen med å produsere sebaceous sekresjoner. Hovedfaren ved dette problemet ligger i den høye risikoen for utvikling av dermatitt. I denne sykdommen dannes små sår på overflaten av huden. Hvis katten begynner å kamme lesjonene, kan situasjonen bli komplisert ved tillegg av en sekundær infeksjon.

Ekstern manifestasjon av sykdommen

Utseendet på utslett og arten av lesjonen er avhengig av formen og plasseringen av betennelsen. Bubler av utslett kan ha en rødaktig base og en hvit topp. På bestemte stadier av sykdomsutviklingen inne i boblene kan det danne purulent ekssudat.

Det anbefales ikke å prøve å presse ut slike utbrudd. Du må vente på selvåpning av akne. For å øke hastigheten på denne prosessen, kan du bruke spesielle salver med tørkeeffekt.

Akne sykdom oppstår på grunn av betennelse i sebaceous kjertler på huden.

Betydningen av diagnose

I intet tilfelle bør en diagnostisk undersøkelse av et kjæledyr gjøres uavhengig. Det er best å betro dette til veterinærer. Det kliniske bildet er karakteristisk for akne, har likheter med sykdommer som ringorm, scabiesmites og allergiske reaksjoner.

Pimples i haken området med forsiktig undersøkelse kan sitte fast i smuss eller insekt biter. For å etablere årsakene til akne er det nødvendig å skrape fra lesjonene. Mikroskopisk undersøkelse av materialet, gjør at du nøyaktig kan bestemme årsakene til sykdommens utvikling og foreskrive riktig behandling.

Hva kan du gjøre hjemme

Det finnes en rekke spesifikke regler for selvbehandling av hudsykdommer hos husdyr. Når de første symptomene på akne, bør økt oppmerksomhet bli betalt til kjæledyret ditt. For å redusere alvorlighetsgraden av kløe, er det nødvendig å bruke spesielle sjampoer under bading. For å tørke boblene utslett, kan du bruke tjære såpe eller en tre prosent løsning av hydrogenperoksid.

For å lette bruken av narkotika til foci av betennelse, må du forsiktig barbere håret på de berørte områdene av kroppen. I nærvær av keratiniserte vev brukes spesielle keratolytiske forbindelser. Salisylsyre kan brukes til dette formålet. I kombinasjon med dette legemidlet anbefaler eksperter bruken av ulike lokale legemidler, som handler om regenerering av skadede vev og normalisering av intercellulær metabolisme.

Når du snakker om hvordan du behandler akne på kattens hake hjemme, er det viktig å nevne at humane skrubber og lotioner til behandling av svarte flekker ikke skal brukes. Det er også forbudt å behandle akne hos kjæledyr med antibakterielle stoffer. Antibiotika brukes bare i tilfelle av alvorlige sykdomsformer, når utslett sprer seg over hele kroppen av kjæledyret. Prescribing medisiner, opprette en diett og sette en diagnose bør bare gjøres av en spesialist. Uavhengig bruk av potente stoffer kan forårsake ulike komplikasjoner i løpet av sykdommen.

Selv om man tar hensyn til det faktum at diagnosen utføres selvstendig, vil det være riktig at bruken av mange stoffer kan påvirke dyrets velvære negativt. I tillegg, i mangel av nødvendig kunnskap, er det svært vanskelig å velge riktig dosering.

Årsaker til akne

Den viktigste årsaken til akne er betennelse i hårsekkene som følge av nedsatt funksjon av sebaceous kjertlene. Men selve årsaken til slike brudd har ennå ikke blitt identifisert. Eksperter fra veterinærmedisinområdet sier at det er mer enn to dusin forskjellige grunner for utviklingen av denne patologien. La oss se på de vanligste årsakene til akne hos katter:

 1. Fysiologisk predisposisjon Ifølge statistikken er visse raser av katter mer utsatt for sykdommer som akne. Kale kattraser lider av akne lesjoner oftere enn andre medlemmer av kattfamilien.
 2. Feil omsorg. Hyppig bading, liten oppmerksomhet på hygiene, bruk av hygieneprodukter som ikke er beregnet for katter, virker ofte som årsakene til dannelsen av akne.
 3. Feil kompilert kosthold. Mangelen på vitaminer og fordelaktige sporstoffer forårsaker ikke bare forekomsten av akne på overflaten av husdyrets hud, men også andre mer komplekse sykdommer.
Alle katter påvirkes av kviser, uavhengig av rase, alder eller kjønn av dyret.

Forekomsten av akne kan være forårsaket av dermatitt, hormonelle lidelser, metabolske forstyrrelser, samt patologier assosiert med hastigheten på intercellulær næringsmiddel metabolisme. Akne kan være forårsaket av abnormiteter i drift av indre organer og systemer. I tillegg kan problemer med funksjonaliteten til sebaceous kjertlene skyldes langvarig stress på grunn av flytting, klimaendringer og andre ulike faktorer.

Det er viktig! Akne på overflaten av kattens hud kan være forårsaket av medfødte anomalier i strukturen i talgkjertlene, ofte dette symptomet blir observert i nærvær av skader som bryter med integriteten til huden, samt på bakgrunn av aktiviteten til patogene mikroorganismer.

Kliniske symptomer

Symptomer som utseendet på svarte flekker og røde bobler, utslett rundt haken, ørene, halen og ryggen er karakteristisk for akne hos katter. I de første stadier av sykdomsutviklingen observeres symptomer som rødhet, hevelse og hevelse ved lesjonene. Den kroniske formen av sykdommen er preget av utseendet av kokter og mellomstore pustler. Dannelse av utslett kan ledsages av kløe og smerte, noe som forårsaker alvorlig ubehag i kjæledyret ditt.

Mangel på tidsriktige tiltak kan føre til hårtap. På grunn av den alvorlige alvorlighetsgraden av kløe, kan kjæledyret irritere og vise aggresjon. Det er imidlertid ingen sterk forandring i kattens oppførsel. Den aktuelle sykdommen påvirker ikke de prosessene som spiller en viktig rolle i den livlige aktiviteten til husdyr.

Betyr akne en trussel mot en person?

Når akne oppstår hos husdyr, er mange eiere interessert i spørsmålet, er sykdommen smittsom mot mennesker? Akne på kattens kropp utgjør ikke en trussel mot menneskers helse. Dette faktum er basert på det faktum at ikke-virus og bakterier forårsaker forstyrrelser i talgkjertlene. Det er derfor slike patologiske prosesser ikke utgjør noen trussel, selv for personer med lav immunitet.

Det er viktig! Feline akne utgjør ikke en trussel for små barn, medlemmer av den eldre aldersgruppen, gravide kvinner og kvinner under amming.

Vanlig akne kan føre til alvorlige infeksjoner.

Narkotikabehandling

La oss ta en titt på hvordan å behandle akne hos katter på haken og andre deler av kroppen. En av de vanligste måtene å eliminere akne er klorhexidin løsning. Bruken av dette verktøyet kan imidlertid ikke gi det ønskede resultatet, hvis ikke eliminere grunnårsaken til brudd i talgkjertlene. I de fleste tilfeller er slike forstyrrelser forårsaket av patologiske prosesser i organene i mage-tarmkanalen eller ved endringer i hormonnivå. Ofte er kviser på haken en slags indikator på at katten spiser fra skitne retter.

I kombinasjon med klorhexidin kan jod brukes. På grunn av tørkeffekten akselererer jod selv eksponering for akne. Før du bruker jod, behandle berørte vev med klorhexidin grundig. For å behandle akne hos husdyr, brukes bare en svakt konsentrert jodløsning.

Sammen med de ovennevnte legemidlene kan du bruke hydrogenperoksid og kalendulertinktur. Bruk av disse legemidlene vil redusere alvorlighetsgraden av symptomer som er karakteristiske for akne. Men for å oppnå en garantert og holdbar effekt er det svært viktig å gjennomføre en omfattende diagnose av kroppen til det firbenede kjæledyret. Ved brudd i de indre organene, bør terapi rettes mot å adressere grunnårsakene til sykdommens utseende. I dette tilfellet anbefales det å bruke en integrert tilnærming til behandling, noe som gjør det mulig å oppnå ønsket resultat på kort tid.

For å redusere styrken av betennelsen, bør tetracyklin eller salisylsalve brukes. Det er nok å behandle de berørte områdene av kroppen med disse legemidlene en gang om dagen. Ved hjelp av midler for ekstern applikasjon, bør du passe på at katten ikke kunne vaske sammensetningen fra huden. I sjeldne tilfeller, med akne, er systemiske antibakterielle legemidler foreskrevet. Blant mangfoldet av slike legemidler som brukes til behandling av husdyr, bør tildeles "Enrofloxacin" og "Amoxicillin", på grunn av effektive virkninger. Sammen med dem, er syntomycin og tetracyklin salver brukt til å behandle de berørte områdene i kroppen. Dosen og diett er foreskrevet på grunnlag av dyrets individuelle egenskaper.

Et av symptomene på akne er haken kløe.

diett

Riktig formulert diett kan ikke bare styrke kattens immunsystem, men også for å forhindre utseendet av akne. Daglig mat bør inneholde en stor mengde vitaminer og mikronæringsstoffer. I kostholdet til katter bør være matvarer som er rike på tokoferol, askorbinsyre og vitamin A. Disse elementene bidrar til å beskytte kjæledyr fra ulike smittsomme og dermatologiske sykdommer.

For å normalisere metabolismen og talgkjertlene, er det nødvendig å mate kattens poretter. Sakte karbohydrater inneholdt i kornblandinger, akselerere metabolismen og forbedre lokal immunitet. Det anbefales ikke å mate dyr med fettstoffer, hermetikk og pølse. Disse produktene påvirker levertilstanden og produksjonen av subkutant fett negativt.

Forebyggende tiltak

En forsømt form av sykdommen kan føre til alvorlige komplikasjoner. Basert på dette er det svært viktig å fortsette behandlingen av sykdommen. For å redusere risikoen for akne bør du nøye utføre forebyggende tiltak.

For å hindre gjentakelse av akne, bør du vaske de servantene som dyret mater så ofte som mulig. Vannet i bollen skal endres minst to ganger i løpet av dagen. Etter at kjæledyret spiser, må du tørke haken med et serviett dyppet i varmt vann. For å normalisere sebaceous kjertlene, bør du fjerne alle fettstoffer fra kostholdet. For å styrke kjæledyrets immunsystem, bør du mate det med sunne matvarer rik på vitaminer.

Akne i en katt: årsaker og behandling

Den cellulære strukturen i kattens hud er ikke veldig forskjellig fra det hos mennesker, så det er ikke overraskende at kjæledyr kan lide de samme hudproblemene som deres eiere. En av disse dermatologiske sykdommene kan tilskrives akne, som i hverdagen også kalles akne, svarte flekker osv.

Mekanisme av akne

Utviklingen av den patologiske prosessen er direkte forbundet med svekkede metabolske prosesser i huden, og spesielt med pervers keratinisering (en kompleks biokjemisk reaksjon med dannelse av fett, aminosyrer og keratin, som gir derma styrke og elastisitet) og feil operasjon av de subkutane kjertlene.

Normalt er den døde øvre corneum i epitelet eksfoliert, noe som gir vei til en nyere og yngre. Med patologi oppstår ikke normal avstand, og gamle celler blandes med nye, og skaper fjell av skalaer limt sammen av en fettete hemmelighet. Naturligvis vil et slikt celler av celler før eller senere føre til tilstopping av porene, som er eksternt manifestert av svarte subkutane flekker. Forresten, akne kan være hvit, vanligvis dette fenomenet oppstår når "rør" er dypt inne i pore og er ikke i kontakt med luft.

Siden prosessen foregår på mobilnivå, er det ikke alltid mulig å skille sykdommenes utbrudd, i tillegg skjer i noen tilfeller selvhelbredelse uten synlig manifestasjon av patologi. Vanligvis blir prosessen merkbar når patogene mikroorganismer trer inn i dermis (oftest er det coccal mikroflora, som hele tiden er tilstede i miljøet), som skjer når dyrs sanitære forhold er dårlige.

Årsaker til akne hos katter

Det er minst to typer faktorer som påvirker forekomsten av akne: endogen og eksogen.

 • Endogen, det vil si å ha en intern opprinnelse, inkluderer hormonforstyrrelser, nedsatt metabolisme, dårlig leverfunksjon.
 • Eksogene årsaker er hovedsakelig forårsaket av dårlig dyrepleie, når fet mat forblir i hakeområdet, som kan tette porene og munnen på hårsekkene.

Det er også mekanisk akne, men hos katter er denne typen ganske problematisk. Utseendet til mekanisk akne kan bidra til riper, sprekker i huden og andre forurensninger.

Følsomhet for sykdom

Det er ikke noe mønster her. Det er ingen spesifikk statistikk at sykdommen oftest finnes i en slik ras, i en slik alder, med en slik og en slik farge. Absolutt noen katt kan bli syk, uavhengig av rase og alder.

Her kan du lage en liten kommentar: Bald katter (sfinxer) har fortsatt akne mye oftere enn fluffy kolleger, og den inflammatoriske prosessen er mye vanskeligere.

I tillegg ble det bemerket at akne katter og steriliserte katter praktisk talt ikke har akne, men siden de isolerte tilfellene fortsatt er løst, kan det ikke sies at operasjonen vil redde dyret fra slik dermatose.

En viktig rolle i dannelsen av akne har en arvelig faktor.

Symptomer på akne hos katter

Som allerede nevnt ovenfor er den viktigste synlige manifestasjonen av akne de sorte prikkene eller komedene. I tilfelle av mikrobiell infeksjon, vil inflammasjonsstedene bli mer ondartet - dannelsen av pustulære knuter med hirse.

I mangel av rettidig behandling av høy kvalitet vil den inflammatoriske prosessen ekspandere til side og i dybden, og som et resultat vil andre tegn på hudsykdommer bli lagt til hovedpatologien: papiller, pustler og til og med koke.

Med mer eller mindre stabil immunitet og godartet kurs er det 4 stadier av akneutvikling:

 1. Hyperemi (rødhet) av huden.
 2. Subkutan betennelse i form av et tett rødt hett tuberkulose.
 3. Maturering av follicle med utseendet av en hvit flekk (pus) på toppen av knutepunktet, etterfulgt av penetrasjon.
 4. Den endelige fasen er helbredende: såret blir gradvis helbredet, tørker. Under skorpen er prosessen med å gjenopprette huden.

Akne komplikasjon

Under "eksplosjonen" (tredje fase) øker sjansen for å infisere infeksjonen - hudens integritet, og dermed dens beskyttelsesfunksjon, er nedsatt, noe som åpner døren for penetrasjon av kokosmikroflora fra utsiden og gir opphav til koker (nekrose av sebaceous kjertel). Det verste er at ved åpningen av dette området helles ut, kan det forårsake furunkulose, det vil si utseendet på flere furunkler. Prosessen kan fortsette å løpe uendelig i en sirkel.

Akne diagnose

Det er viktig å forstå at ikke alle svarte flekker på kattens hud er akne. Ofte kan den inflammatoriske prosessen forveksles med de samme "lopphusene" (egg, nitter) av ektoparasitter (lopper, lus), sett i nærheten av hårroten nesten på overflaten av huden; tegn på lav eller demodikose, insektbitt, etc.

Derfor må katter skrapes fra den berørte huden og sendes til laboratoriet for forskning, før laboratorieassistenten skal gjøre en differensialdiagnose ved hjelp av et mikroskop, før han påbegynner behandling av akne. Du må kanskje lage en bakteriologisk kultur for å identifisere det mikrobielle patogenet - praktisert i tilfelle av purulente komplikasjoner av akne.

Behandling av svarte flekker

Behandlingsprinsippet er å skape sterile forhold i det berørte området, noe som eliminerer penetrering av patogener. Alt dette kan oppnås ved hjelp av grunnleggende hygieniske prosedyrer: Lokal vask med sjampo basert på tjære, tørke huden med en løsning av hydrogenperoksid (3%), etc. Håret barberer seg.

Etter desinfeksjon (sanering), er det nødvendig å oppløse toppkornet lag av hud, som er den enkleste måten å gjøre alle kjent salicylsyre. Påfør deretter fuktighetsgivende salve med bakteriedrepende, tørkings- og helbredende egenskaper. I svært avanserte tilfeller, når prosessen fanger store områder av huden, er det nødvendig å gjennomføre et antibiotikabehandlingsterapi.

Gode ​​resultater for kampen mot akne hos katter gir medisiner og konvensjonelle ungdoms kosmetikk: scrubs, lotions, etc.

Alle avtaler utgjøres kun av en veterinær, basert på det samlede bildet av patologien, på grunnlag av inspeksjonsdata og laboratorieforskning.

Forresten, når du behandler akne hos katter, må du være oppmerksom på kjæledyrets ernæring. Ofte er det dårlig mat som bidrar til metabolske forstyrrelser, utseendet av allergiske reaksjoner på huden, og her allerede før akne er til stede.

Behandlingstips

Når selvbehandling av akne bør styres av enkle regler som vil gjøre helbredelsesprosessen så rask som mulig:

 • aldri klemme akne, de må modne og åpne seg selv;
 • børst ikke den skadede overflaten med børster;
 • Du bør ikke behandle hele lesionsstedet, bare lokal kontakt med akne. Hyppig og rikelig fukting vil tørke ut huden og forårsake en kjemisk brenning;
 • Langvarig bruk av tørkemidler som alkohol og preparater basert på den (jod, briljantgrønn) vil provosere en økning i sekretjonen av talgkjertlene, og følgelig vil føre til en ny blokkering og diffus spredning av akne;
 • I stedet for en løsning med strålende grønn, kan du bruke en vandig løsning av metylenblå - det har en helbredende effekt like bra, og det er ingen irriterende faktor;
 • Du bør ikke bruke salve eller krem ​​med et tykt lag: den resulterende filmen forhindrer normal gassutveksling, og i fravær av oksygen på hudflaten vil anaerob mikroflora utvikle seg, noe som forårsaker en annen dermatittbølge.

Til slutt, et annet tips: Det er ønskelig å foreta en full undersøkelse av fluff, fordi, som du vet, begynner alle hudsykdommer fra innsiden. Det kan vel være at dyret har en kronisk patologisk prosess i leveren eller mage-tarmkanalen. Så et tilsynelatende enkelt problem bør behandles grundig og med fullt ansvar - det er umulig å helbrede et kjæledyr med salver og kremer alene.

Takk for abonnementet, sjekk postkassen din: du bør motta et brev som ber deg om å bekrefte abonnementet

Akne hos katter

Akne kalles en rekke utslett og patologiske vekst, fra utslett som er karakteristisk for miliær dermatitt til limer. Faktisk er en pimple en liten, betent formasjon på et dyrs hud. Hos katter er kviser vanligvis kalt acne og comedones (vanlig akne).

Hva er akne, akne og akne?

Dyrets hud har talgkjertler, og flere av dem der ullen er mindre. Disse kjertlene produserer en spesiell hemmelighet (sebum eller talg). Men noen ganger blir det satt for mye eller forandrer konsistens i retning av fortykning. Dette fører til blokkering av kjertelen i kjertelen og dannelsen av et betent hudområde. Den fete, viskøse hemmeligheten, isolert fra luftens tilgang, er en utmerket "velsmakende" avlsmiljø for pyogene bakterier. Resultatet av denne prosessen er akne.

Hvis hemmeligheten akkumuleres under huden og de omkringliggende vevene blir betent på grunn av spredning av bakterier, kalles dette en lukket komedie. Hvis sebum når overflaten, oksygeres og lukkes sebaceous kirtelkanalen, en svart flekk (blackhead eller åpen komedie) dannes.

Akne er en kompleks sykdom forbundet med betennelse i hårsekkene. Ledsaget av akne med elementer av begge typer og hyperemi på utslettstedet. Hos katter er de oftest på haken, litt sjeldnere på ørene og nakken, og enda mindre ofte i haleområdet. Plasseringen av lesjonene er basert på sebaceous kjertler. Hos katter er de fleste kjertler av denne typen plassert på øyelokkene og haken, ganske mange av dem langs ryggen i halen og forhuden.

Hovedtrekk

Pimples kan være singel eller flere, de ser ut som en liten støt over huden. Noen ganger under kappen er de ganske vanskelig å se. Huden på stedet av kvise hyperemisk.

Akne oppstår oftest hos katter på lepper og hake. Disse er flere svarte utslett (ål). Noen ganger er de forvirret med endoparasitter avfallsprodukter eller smuss. Over tid går prosessen sammen med patogen mikroflora, huden på haken blir rød og klør. Dyret begynner å pusse haken, forårsaker sår på seg selv.

Årsaker til akne

Årsakene til utviklingen av sykdommen (akne er en ganske alvorlig sykdom) kan være ekstern og intern, forbundet med arbeidet med indre organer og sebaceous kjertler.

Sebum hypersekresjon

Årsaken til akne på haken kan tjene som et genetisk trekk ved dyret. Sebaceous kjertlene produserer for mye sebum. Med tanke på at haken stadig blir skitten under å spise og drikke, og katten ikke kan slikke den grundig, er det ikke overraskende at på stedet der det er et stort antall talgkjertler, kan kanalene og betennelsene blokkeres.

stresset

Følelsene selv påvirker ikke dannelsen av akne og hudormer. Men de forårsaker feil i nervesystemet, hormonell og immun. Og allerede fører disse endringene til komedones utseende på dyrets ansikt.

Feil ernæring og sykdom i fordøyelseskanalen

Overdreven fet mat, dårlig tørr mat, dårlig matfordeling med blandet fôr, fører til forstyrrelser i mage og tarm, og dette forårsaker utseendet av betent bump (akne) og akne.

Men selv med riktig fôring, hvis det er en sykdom i magen og tarmene, vil det være nødvendig å velge rasjonen for dyret individuelt. Fordi akne kan danne seg uansett.

"Hormonal" akne

I strid med produksjonen av kjønnshormoner hos mennesker utvikler akne. Det er en antagelse at dette også er mulig for våre firbente brødre.

"Immun-allergisk" akne

Hvis, under påvirkning av negative faktorer, ikke-spesifikk immunitet er redusert, tillater dette mikroorganismer som tidligere levde på en kats hud i en liten mengde for aktivt å reprodusere. Dette fører til utseendet av inflammatoriske støt - akne.

Når du har billige eller lavkvalitets anti-loppekanter som følge av konstant friksjon, kan mikrofiberutseendet lett trenge inn i vevet, noe som fører til utseendet av akne. På grunn av irritasjon blir epidermis tynnere på billig eller upassende materiale, og patogen mikroflora penetrerer enkelt lagene sine og reagerer aktivt der. Dette fører til akne på dyrets hals.

Illiterat omsorg

Med dårlig omsorg vises akne oftest i kattens ører. Pleie kan være enten utilstrekkelig eller overdreven. Bading dyret for ofte med sjampo dreper mikroorganismer som lever på huden i symbiose med vertsens kropp. Og patogene bakterier føler seg komfortable. Dette fører til dannelsen av akne. Feil omsorg er ikke bare mangel eller overdreven omsorg, men også feil valg av omsorgsprodukter. "Human" sjampo katter samsvarer ikke med pH-nivået.

mikroklima

Hvis rommet der dyret holdes, er for fuktig og varmt, så kan akne oppstå selv i en sunn katt. Spesielt hvis dyret er aktivt og spiller mye.

Medisinsk utslett

Mange sykdommer, spesielt de som er alvorlige, krever bruk av steroidhormoner. Akne vises nesten umiddelbart etter starten av medisinen.

behandling

Behandling avhenger av forsømmelsen av prosessen, i de tidlige stadiene kan du forsøke å løse problemet selv, hvis akne eller hudormer er tallrike, en sekundær infeksjon har slått seg sammen, dyret er aktivt kløe og såre seg selv, bør du kontakte en veterinær.

Men i hvert fall innebærer behandling:

 • bli kvitt akne og akne;
 • eliminering av årsaken til forekomsten deres;
 • forebygging av fremveksten av nye;
 • eliminering av betennelse og forhindre spredning av lesjoner.

Akne og akne bør behandles så snart de kommer til syne. Klemme pimples kategorisk ikke anbefalt. De berørte områdene blir behandlet med skumsjampo for å fjerne overflødig talg og redusere sekresjonen. Deretter behandles pimples nøye med en løsning av lokale antiseptika (klorhexidin). Du kan bekjempe akne med Perkutana. Men dette verktøyet kan male ull, så det bør ikke brukes hvis dyret deltar i utstillinger. Samtidig bør du gjøre deg kjent med reglene for å mate dyret og harmonisere kostholdet.

Hvis denne behandlingen ikke hjelper, må du kontakte veterinæren for å klargjøre diagnosen og mer intensiv behandling, ved bruk av antiinflammatoriske stoffer, antibiotika og hormoner.

Akne (akne, hudormer og sorte prikker) hos katter og katter

Hva er akne hos katter og katter?

Hvordan forekommer akne hos katter og katter?

Årsaker til akne hos katter og katter

Diagnose av akne hos katter og katter

 • Acne.
 • Infeksjon med gjær fleksibel Malassezia.
 • Spedalskatter (spedalskatter).
 • Dermatofytose (soppsykdommer).
 • Tumorer av talgkjertlene, andre follikulære eller epidermale svulster.
 • Allergi (inkludert eosinofil granulomkompleks).

Hvilke katter er mest utsatt for akne?

Denne sykdommen har blitt vanlig blant et bredt spekter av husdyr, men akne hos hunder synes mindre ofte enn hos katter.

Symptomer på akne hos katter og katter

 • Rødhet i huden.
 • Utseendet på infiltrasjon og smertefulle pustulære formasjoner kegleformet eller sfærisk.
 • Follikkelmodning, når toppene blir svarte eller blir hvite, og når de trykkes på en kvise, blir pus frigjort fra den.
 • Tørking av abscess, forsvinning av sporet fra follikkelen - den siste fasen av strømmen av akne hos kjæledyr, spesielt hos katter.

Ikke-medisinske behandlinger for akne hos katter og katter

Medisinske metoder for behandling av akne hos katter og katter

 • Systemisk antibiotika - amoxicillin med klavulansyre (12,5 mg / kg, oralt 2 ganger om dagen, 2 ukers behandling) eller enrofloksacin, som monoterapi (5 mg / kg en gang om dagen subkutant, fra 2- uker), eller cephalosporin antibiotika, som monoterapi, (10-20 mg / kg oralt, intramuskulært, et kurs på 2 uker). Utført i nærvær av smerte og tegn på follikulitt.
 • Sjampoer - 1-2 ganger i uken med antiflass aktivitet (sammensatt d b svovel / salisylsyre, benzoylperoksyd, etyllaktat, for eksempel "Laktaderm" sjampo "Doctor" uten bjørk tjære, katter kan ikke tolerere den..).
 • Lokale rengjøringsmidler - benzoylperoksid eller salisylsyre, i løsninger i vanlig apotek, 1-2 ganger daglig utad.
 • Lokale antibakterielle midler - mupiroci, salve eller gel i et vanlig apotek 1 gang om dagen, ikke gi en slikke.
 • Andre midler - løsninger eller salver clindamycin eller erytromycin, 1-2 ganger daglig, i et vanlig apotek, gir ikke slikke, gjelder eksternt.
 • Kombinerte preparater - geler med benzoylperoksid og antibiotika (benzamycin).
 • Lokale retinoider (Retin-A 0,01% gel); tretinoin (vitamin A-syre, retinsyre).

Behandlinger for akne hos katter og katter

 • Vask huden, i nærvær av en sykdom som akne i katter, produsere et hygienisk verktøy, etterfulgt av tørking av epidermis.
 • Rengjør de berørte områdene forsiktig med en bomullspinne fuktet med hydrogenperoksid.
 • Steaming kokes med dampet varmt vann med en bomulls håndkle.

 • Kosmetikk applikasjon.
 • Gjennomføringen av urtemedisin ved naturlig opprinnelse.
 • Bruk av antiseptiske legemidler.
 • Bruk av salve sammensetning.
 • Kombinasjonen av antiseptisk og salve i ett skjema.

Hva bør unngås når man behandler akne hos katter og katter?

 • Ekstrudering av koker.
 • Bruk av harde kammer, børster for kaming og vasking av ull.
 • Påføring av antiseptika på hele overflaten av huden på haken, leppene. Du trenger bare å behandle akne, ellers kan du provosere epidermis irritasjon i kjæledyret ditt.
 • Misbruk av avfetting og tørking prosedyrer. Som svar på tørke hudbeskyttende reaksjon av organismen opphører å virke økte talgkjertler, økt produksjon av sebaciøs sekresjon, noe som fører til enda mer alvorlig tilstopping av porene. Derfor, etter bruk av sjampo, bør alkohol og antiseptiske løsninger brukes på de berørte områdene av kattens hudsalvepreparat.
 • Anvendelsen av salven er for tykk og intens rubbing av stoffet inn i epidermis, da dette vil hindre flyten av luft til magesår og komplisere akne behandling i huskatter.

Saker hvor behandling av akne hos katter eller katter bør stoppes

 • Hudirritasjon øker. Selv om akne behandling hos katt viste seg å være effektive, vil det ha å utsette for tidlig helbredelse av epidermis, da effekten kan bare være helhetlige deksler.
 • Området som er rammet av akne, krymper ikke, men utvides. I dette tilfellet stoppes behandlingen i flere dager, hvorefter den gjenopptas ved bruk av andre terapeutiske midler.
 • Akne forsvant på grunn av effektiviteten av behandlingen. Men her er det nødvendig å kontrollere tilstanden til dyrets hud, da akne hos katter kan fortsette igjen.

Katt eller katt akne hudpleie tips

 • Daglig rengjøring av huden med akne.

Bruk en mild eller antibakteriell såpe og vask huden en eller to ganger om dagen, bruk en liten svamp dyppet i varmt vann. Etter prosedyren kan du bruke aloe vera gel eller en liten mengde antibakteriell salve for å tørke sårene.

Lindre smerter og hjelp til å åpne sebaceous kjertlene kan varme - det kan være en varm svamp eller en sokk med ris. Bare legg katten på fanget ditt, klør det med en hånd, og med den andre hold varmen på problemområdet i fem minutter eller så. Vær forsiktig så du ikke overoppheter risen til den brenner.

I små doser fungerer Echinacea som et antibiotika hos katter. Det eneste som noen katter har problemer med å fordøye det.

 • Hva ikke å gjøre med akne i en katt.

Å åpne kviser - det kan bare forverre situasjonen, akkurat som hos mennesker. Ikke bruk anti-akne rettsmidler beregnet på mennesker, mange menneskelige medisiner kan bare gjøre ting verre.

Katten på haken har svarte flekker - akne eller bare smusskorn?

Når svarte flekker blir funnet på ansiktet av kjæledyret ditt, spør alle ikke spørsmålet: "Hvordan behandle akne i en katt", men forgjeves. Ved første øyekast kan en ufarlig sykdom føre til alvorlige konsekvenser, fordi årsakene til utseendet deres kan være ganske forskjellige.
Akne er et sår som er svært vanlig hos katter. Ofte vises svarte flekker og akne i haken, til tross for plassering av talgkjertlene gjennom hele kjæledyrets kropp.

Årsaker til

Årsaken til svarte flekker hos katter er overdreven sebumproduksjon av talgkjertlene. Som et resultat av forekomsten blir porer tilstoppet og ålform.

Denne gjengen med svarte flekker er akne.

Haken er det vanligste stedet for utseende av svarte prikker, siden det er mindre hår på det enn på resten av kroppen. Det er imidlertid ofte utsatt for forurensning under spising, og hvis det ikke er mulig for en katt å rense den, fungerer kjertlene ikke lenger normalt. Samtidig renser kattens kropp grundig tungen, slik at akne nesten aldri oppstår der.

Også årsaken til de svarte punktene kan være en genetisk predisposisjon. Hvis de, selv med rettidig omsorg, fremdeles vises, er det mulig at arvelighet er å klandre. Denne egenskapen i kroppen er svært vanskelig å kurere, men du kan redusere hyppigheten av forekomst med hygieneprodukter.

Akne kan også oppstå som følge av helseproblemer, blant annet: problemer med sentralnervesystemet, svak immunitet, feil produksjon av hormoner eller leversykdom.

Hvordan behandle akne i en katt?

Hvis det ikke er mye akne på haken og nesen til en katt, så er det mulig å eliminere dem uten å benytte seg av medisinske preparater. For å gjøre dette må du forsikre deg om at kjæledyrets diett er riktig, og at skålen er av tilstrekkelig størrelse og laget av metall eller glass, da feil mat og skadelig materiale på fatet også kan føre til sorte prikker.

Et lite antall poeng kan fjernes uten medisinering.

Det må huskes at drikkevann bør endres minst en gang om dagen. Fettmat bør utelukkes fra kostholdet til kjæledyret ditt, eller beløpet skal reduseres til et minimum, da det bidrar mest til utseende av sebum.

For å styrke immunsystemet til en katt med akne, er det nødvendig å øke innholdet av vitaminer og sporstoffer i kosten. Etter at kjæledyret ditt har spist, bør haken tørkes grundig og antiseptisk påføres.
Samtidig klemmer sorte korn er strengt forbudt. Slike tiltak kan bidra til utvikling av bakterier i skadede områder.

Hvis overholdelse av hygieneregler ikke hjalp, må du forstå at stoffbehandling er ganske lang prosess. Som rensende hudpreparater blir antiseptika ofte brukt, for eksempel klorhexidin, miramistin eller salisylsyre i form av en alkoholtinktur. Anti-flass sjampo vil bidra til å eliminere overflødig fett fra huden, og calendula tinktur kan lindre betennelse og kløe.

Noen desinfeksjonsmidler for akne lokalisering

Men hvis det er mange svarte flekker, og de berørte områdene i huden er omfattende, er det bedre å kontakte veterinæren for en fullstendig undersøkelse, bestå test og skrape. Ved å identifisere den underliggende årsaken til sykdommen, vil legen kunne velge det mest hensiktsmessige middel som vil eliminere ikke bare effektene av akneform, men også årsaken til forekomsten deres.

Hjemme

Blant folkemidlene for å takle sorte prikker er følgende.

  1. Løsningen, der du må blande to tabletter av furacelina, et avkok av blomster av calendula og kamille, skal brukes på områder med akne, 2 ganger om dagen. Det vil bidra til å eliminere betennelse og rense kattens hud.
  2. Også hjelper mot akne gresskar. Kutte et stykke kjøtt med lette bevegelser for å kjøre til utslettstedet. Fem minutter vil være nok, etter at de nyttige egenskapene i kontakt med luft er tapt. Gjenta denne prosedyren flere ganger om dagen.

Vanlige folkemidlene for akne hos katter

 1. Du kan lage lotioner fra celandine. For å gjøre dette, i fem minutter må du koke fire skjeer med urter. Ved denne mengden av vann fra landet trenger du ca seks briller. Lotioner av denne typen er også plassert to eller tre ganger om dagen.
 2. Akne hos katter på haken kan også elimineres med avkjøling av gress. Forholdet skal være en teskje av en plante for ett glass vann. I denne buljongen må du suge en baddisk eller klut og tørke plassen med sorte prikker.

Hvordan behandle en sår?

Hvis akne på haken av katten ikke forekommer ofte, og deres nummer ikke er signifikant, bruk deretter behandlingen av lokal handling. Hvis de berørte områdene er store og de forekommer for ofte, er det mer hensiktsmessig å bruke en integrert tilnærming.

Retinoic salve er en god anti-akne rette, som det er formulert for å håndtere direkte med svarte flekker. Ved å redusere produksjonen av talg, bidrar denne salven til å redusere talgkirtler. Samtidig eliminerer inflammatoriske prosesser, hjelper det skadet hud å komme seg raskere.

Ved forverring av formen av hvit purulent akne brukes ofte antibiotiske geler. Dette kan være Bactroban eller Flemoxin. Påfør dem som regel en gang om dagen å spre et tynt lag på området med akne. Samtidig må en kats hake renses for mulig forurensning med peroksid eller salisylalkohol. Betadin er også godt egnet for disse formål, da det forsiktig renser huden og eliminerer alle bakterier.

For å forhindre mulige konsekvenser etter å ha tatt antibiotika, brukes Sporovit ofte, noe som bidrar til å gjenopprette immunitet for å fjerne betennelse.

Flere effektive akne salver

Blant salver som har antiinflammatoriske effekter, fjern rødhet og forhindre forekomst av akne, kan du velge Levomekol, silisium og sink salve. Anandin salve kan også brukes til å eliminere betennelse i behandling av akne hos katter på haken, leppen eller nesen. Denne salven virker ganske forsiktig og har en helbredende effekt.

Det viktigste er å huske at hvis du ikke vil skade din elskede kjæledyr, er det bedre å behandle de svarte kornene på haken bare i henhold til veterinærens anbefalinger.

Er akne smittsom mot katter?

Mange kan være bekymret for om akne er smittsom for mennesker hos katter og hvordan denne sykdommen kan overføres. Faktisk utgjør de svarte prikkene som oppstår hos katter og katter ingen trussel mot mennesker. Akne fra katter kan ikke overføres til mennesker.

Andre dyr i denne forbindelse er også trygge, muligheten for å bli smittet av en annen katt er heller ikke i fare. Dette er fordi denne sykdommen ikke er en infeksjon og er ikke inkludert i listen over sykdommer som er vanlige for mennesker og dyr.

Nå vet du at sykdommen kan behandles, blant annet ved hjelp av salver. Også i noen tilfeller behandles dette såret hjemme og det er ikke smittsomt i det hele tatt.

Selvfølgelig er det bedre at interessen for å behandle akne på en kats hake skjer så sjelden som mulig på grunn av fraværet av et slikt problem, men hvis det oppstår, etter å ha lest denne artikkelen, vil du nå vite hva du skal gjøre.

Flere Artikler Om Typer Acne