Akne eller akne utvikler seg mot seboré, det vil si overdreven sebumsekresjon med endrede egenskaper. De forekommer i områder av huden som er rikeste i talgkirtler. I gjennomsnitt er 1 cm 2 av ansiktets, overkroppen og brystet 900 tannkjøtt, mens de i andre områder ikke overstiger 100.

Årsakene til akneformasjon inkluderer ikke bare overdreven sekresjon av talgkjertlene, men også hormonell ubalanse, infeksjon av huden med bakterier, patologi av hårsekkene (for eksempel inngrodd hår). Ofte er denne tilstanden observert hos ungdom, men voksne møter ofte også dette problemet. Akne er en av de vanligste hudsykdommene.

Toppfrekvensen forekommer mellom 13 og 18 år, med jenter som har akne tidligere, men forsvinner raskere. Hos ungdom kan akne ta på seg alvorlige former, forårsaker en betydelig kosmetisk defekt og forverre livskvaliteten, primært på grunn av psykiske problemer. Hos menn kjøper patologien et kronisk kurs og i alderen 30-40 blir til sen akne.

De første tegnene er økt sebum sekresjon (seborrhea) og microcomedo. En lege bør konsulteres i denne perioden for å forhindre utvikling av alvorlige sykdomsformer.

De viktigste typene av akne

Avhengig av de eksterne manifestasjonene, er følgende typer akne karakterisert:

 • komedoner;
 • papulært;
 • pustulær;
 • induratum;
 • abscessing, eller festering indurative;
 • phlegmonous;
 • avløp;
 • konglobatnye.

Valget av behandling for inflammatoriske prosesser i huden avhenger av deres alvorlighetsgrad. I milde tilfeller er hjemme rettsmidler tilstrekkelig. Med et stort antall utslett trenger deres dype og sammenslåtte former hjelp av en hudlege.

Dannelsen av forskjellige typer akne skjer i stadier. Dette er i utgangspunktet en hindring av ekskretjonskanaler i talgkjertlene på grunn av økt sekresjon av talg, på grunn av overfølsomhet av celler til kjønnshormoner. Dette skaper et avlsmiljø for mikroorganismer, spesielt Propionibacterium acnes. Multiplikasjon, de bryter ned fett for å danne fettsyrer som skader hudoverflaten. Som et resultat av kjemisk irritasjon dannes en inflammatorisk prosess.

komedoner

Den vanligste typen akne, lokalisert hovedsakelig på ansiktet. De er dannet i hårsekken, som er tilstoppet av døde hudceller og en overflødig mengde hudsekresjon. Komedoner blir til små høyder (papules) med hvite eller sorte prikker i midten.

Denne typen akne kan forårsake visse matvarer - rik på animalsk fett, stekt, krydret, salt. De kalles komedogene.

"Svarte prikker"

De svarte pluggene på overflaten av papulene som åpner på huden, er fylt med overflødig fett og hudceller. Fargen deres skyldes ikke opphopning av smuss og feil refleksjon av lysstråler fra de tette hårsekkene, samt en endring i sebumfargen ved kontakt med luft.

Noen ganger er forekomsten av patologi forbundet med feil bruk av kosmetikk basert på oljer og fuktighetsgivende ingredienser. Forurenser forurensning og høy luftfuktighet. I tillegg kan det oppstå sorte prikker på grunn av overdreven bruk av såpe og andre rensemidler. Tørr hud fører til økt talgproduksjon og tilstoppede porer.

Åpne komedoner blir ofte dannet på pannen, haken og nesen. Vanligvis, for deres behandling nok OTC medisiner for akne.

"Hvite hoder"

Hvis ekskretjonskanalen til talgkirtlen og hårsekkene er helt blokkert, er det akne med hvite purulente hoder - lukkede komedoner. Deres innhold faller ikke på overflaten av huden, akkumuleres under sitt øvre lag og forårsaker dannelsen av en boble. Siden talg ikke er i kontakt med luft, blir den ikke mørkere. Med slik akne kan man også kjempe ved hjelp av kosmetikk.

Ikke-betente comedoner blir ikke ledsaget av rødhet og hevelse i huden. De reagerer ganske godt på bruk av salicylsyre. Dette stoffet exfoliates døde celler, åpner et uttak for overskytende talg. Salisylsyre er en del av spesielle lotioner, tonics og moisturizers.

Akne med hvite hoder er mindre herdbar. I tillegg til salicylsyre, brukes retinoider, spesielt Differin, til å eliminere dem.

papulært

Når betennelse komedier bli til en papulær form for akne. Prosessen er knyttet til reproduksjon i sebaceous kjertler av patogene bakterier som forårsaker betennelse og dannelse av pus. Små, myke rosa eller røde tuberkler danner på hudoverflaten. Huden rundt dem er ofte litt hyperemisk. Slike akne kan være følsomme for berøring, med en liten kløe. Klemme innholdet øker den inflammatoriske prosessen og fører videre til dannelsen av arr.

Et stort antall papiller er et tegn på moderat eller alvorlig akne og krever behandling av en hudlege. Akne av inflammatorisk natur er mindre mottagelig for behandling enn komedoner. For å eliminere dem benyttes benzoylperoksidbaserte produkter, topiske og orale antibiotika og isotretinoinpreparater.

pustulær

Disse er abscesser, som ofte utvikler seg fra komedoner med hvite hoder. En rød inflammet fælge vises rundt ildstedet. Selve lesjonen er fylt med hvit eller gul pus. Det kan ha en uregelmessig form, pustulær akne fusjonerer ofte med hverandre og rager over hudflaten. Vanligvis er utseendet på pustulære elementer ikke forbundet med alvorlig bakteriell infeksjon.

Klemme akne, som forårsaker mørke flekker (hyperpigmentering) eller arr på huden, bør unngås.

Indurative, eller nodal

En type subkutan akne som ser ut som store, smertefulle humper eller noder. De opptrer med fullstendig blokkering av sebaceouskanalen, irritasjon og betennelse i det omkringliggende hudvevet.

Til berøring er det tette formasjoner. Akne penetrerer dypt inn i hudstrukturer, de er ofte smertefulle. Ved utseendet av slike enheter trenger hjelp fra en lege. Vanligvis er det nok behandling med isotretinoin til intern bruk innen seks måneder.

abscessed

Med suppuration av indurativ akne på grunn av multiplikasjon av patogene bakterier, dannes cystiske formasjoner - abscessed akne. De er fylt med purulent innhold og ligner koker. Formasjonene er smertefulle, vanligvis myke til berøring, etter at de har fått disseksjon dannes dype atrofiske arr.

Forløpet av sykdommen er tilbakevendende. Dermatologens hjelp er nødvendig, konsultasjon og ofte andre eksperter, for eksempel er endokrinologen eller immunologen ofte påkrevet. Isotretinoin brukes til behandling. En abscess kan fjernes kirurgisk.

Nodulær og abscess akne opptrer ofte med arvelig predisposisjon. De kan forekomme samtidig med komedoner, forekomme med progresjon av papulære eller pustulære former, og forene også i knottabsformasjoner.

phlegmonous

Synes med penetrasjon av betennelse i de dypere lagene i huden, med dannelsen av de minste hulrom fylt med purulent innhold. På overflaten av huden manifesteres dette ved utseendet av en felles tuberøsitet. Gradvis flegonøse hulrom fusjonere inn i store foci, danner knuter med rød-violet fargetone.

Flegmonøse formasjoner bryter gradvis gjennom og purulent innhold, ofte med en blanding av blod som kommer ut gjennom flere åpninger. Forløpet av sykdommen er lang, det er veldig vanskelig å behandle.

konglobatnye

Dette er en av de mest alvorlige former for akne. Conglobate acne vises ofte på ryggen, nakke, bryst, bakder. De representerer et mangfold av betent follikler som fusjonerer med tilstøtende steder av betennelse.

Slike akne opptrer på kroppen av en voksen, vanligvis hos menn. De kan være assosiert med inntak av testosteron eller anabole steroider. Deres andre navn er fulminant. Oppstart av sykdommen kan oppstå som leddgikt, etterfulgt av rikelig dannelse av akne gjennom hele kroppen. For tilstrekkelig behandling av tilstanden, er det nødvendig å konsultere en hudlege.

Conglobate acne kan følge en genetisk sykdom - Klinefelter syndrom (trisomi XXY). I dette tilfellet kan de forekomme hvor som helst på kroppen over knærne. Patologi er ledsaget av purulent skade på ledd og nyrer.

Alvorlighetsgraden og prinsippene for behandling

Hva akne og hvor mange observeres med varierende alvorlighetsgrad av akne:

 • mild: mindre enn 20 svarte prikker eller hvite hoder, mindre enn 15 papules eller pustler, og totalt antall akne er ikke mer enn 30;
 • moderat alvorlighetsgrad: fra 20 til 100 komedoner, opptil 50 inflammet akne, eller et totalt antall lesjoner opp til 125;
 • alvorlig: det er flere abscessed akne mørk rød eller lilla fargetone.

Hvordan håndtere dem?

Med mild nok bruk av spesielle kosmetiske lotioner i 2 måneder. Den gjennomsnittlige alvorlighetsgraden av lesjonen krever utnevnelse av medisiner. Behandlingen varer i flere uker, og ofte første gang etter starten, øker sværheten av akne til og med.

I alvorlig fase er hovedoppgaven å redusere betennelse og arrdannelse. Legen kan foreskrive en rekke medisiner og fysioterapi for å forbedre hudens utseende og tilstanden til talgkjertlene.

Aktuell terapi brukes til å behandle ulike typer akne. Dette er medisiner som brukes direkte på det berørte området - ulike salver og kremer for akne. De inneholder stoffer som benzoylperoksid, resorcinol, salisylsyre, derivater av svovel, sink. Reseptbelagte legemidler brukes også, for eksempel antibakterielle kremer og salver med retinoider.

Tabletter brukes til systemisk terapi. Antibiotika er foreskrevet - tetracyklin, doxycyklin, erytromycin. De ødelegger bakterier som forårsaker betennelse og suppuration av akne. Om nødvendig foreskriver legen andre stoffer:

 • Orale prevensjonsmidler for normalisering av hormon nivåer hos kvinner;
 • spironolakton;
 • antiandrogene stoffer;
 • isotretinoin (et derivat av vitamin A).

Isotretinoinpreparater er svært effektive når det gjelder behandling av akne. På grunn av et tilstrekkelig antall bivirkninger og kontraindikasjoner, bør de kun foreskrives av en lege.

Andre typer akne

I tillegg til akne kan akne forekomme i noen sykdommer.

Psoriatisk akne

Psoriatisk akne, eller guttate psoriasis, er ikke forbundet med blokkering av ekskretjonskanalene i talgkirtler og hårsekk. De er heller ikke forbundet med patogen mikrobiell flora av huden. Psoriatisk akne - flere små smertefrie gul-rosa kviser. De vises på baksiden og brystet, spredes deretter til beina, mindre ofte i ansiktet, ører, hodebunn. Hos barn, slik acne er ofte plassert rundt anus, fører til utseendet av alvorlig kløe.

Utslett er vanligvis forbundet med aktivering av Candida sopp eller gjær mikroorganismer som forårsaker seborrheic dermatitt. Mindre vanlig er det forårsaket av stafylokokker eller papillomavirus. Immunsystemet påvirker tilstanden til huden, noe som fører til utseende av små kviser. Sykdomsbehandling utføres med glukokortikoider og ultrafiolett stråling.

rosacea

Sykdommen er forårsaket av en økt hudreaksjon mot ekstern irritasjon og en økning i permeabiliteten til blodkarillærene. Det manifesterer seg med små røde flekker på kinnene og på nesen. Hvis større fartøy påvirkes, dannes flekker av lilla farge i deres sted.

Den økte permeabiliteten av karene skyldes deres endrede reaktivitet mot signaler fra nervesystemet. Derfor blir rosacea-focusen lysere etter å ha brukt varme drikker, krydret mat eller, for eksempel, når de kommer inn i et varmt rom fra frost. Rosacea er ikke assosiert med en infeksjon, og krever annen behandling enn akne.

Akne nyfødte

Elementene er lokalisert på ansiktet og hodet til nyfødte og spedbarn. De har utseendet på små hvite kviser, mindre ofte tuberkler (papler) og pustler. Slike akne avviker fra allergisk utslett av uendret rundt hud, mangel på kløe og forbindelse med bruk av nye typer mat. Barnets generelle tilstand endres ikke.

Ved tre måneder går utslettet vanligvis bort. Dens forekomst skyldes hormonforstyrrelser i moren under graviditeten. Hvis akne av nyfødte vedvarer i et barn eldre enn et år, er dette ikke lenger normen og krever en appell til en hudlege.

Akne hos barn

Denne sykdomsformen er ledsaget av fremveksten hos små barn av et stort antall inflammatoriske elementer - papler (røde støt) og pustler (pustler). Patologien er typisk forårsaket av forstyrrelser i det endokrine systemet i barnet - adrenal hyperplasi, svulster som produserer androgener. Derfor, når utslett ser ut, er det nødvendig med en grundig undersøkelse.

Inverse akne

Nedfallet av talgkjertlene i denne patologien er ledsaget av betennelse i de nærliggende svettekjertlene. Som et resultat dannes store sår som bryter gjennom til huden. Vanligvis ligger foci under armhulen, rundt brystvorten, i navlestreng og perineum.

Inverse akne forekommer sekundært mot bakgrunnen av alvorlig akne. Deres utseende bidrar til hudirritasjon, svette, fedme, mekanisk stress. De ser ut som små, sublime formasjoner som gradvis myker og åpner opp med utslipp av pus. Gradvis helbreder lesjonen og cicatrizes med dannelsen av et ganske stort tilbaketrukket arr. Forløpet av sykdommen er lang, det er vanskelig å behandle.

Hvordan fjerne acne arr i ansiktet, les i forrige artikkel.

Fulminant akne

Dette er en alvorlig komplikasjon av den vanlige ungdoms akne av en inflammatorisk natur. På bakgrunn av en stabil sykdom av sykdommen stiger temperaturen plutselig, tegn på beruselse oppstår. På hele kroppens hud, med unntak av hodet, er det pustler, raskt nekrotiserende med dannelse av sår og etterfølgende arrdannelse.

Fulmintisk akne påvirker ofte ungdommer 15-18 år med samtidige sykdommer i fordøyelseskanaler, som kolitt eller Crohns sykdom. Det antas at en irrasjonell behandling av akne med antibiotika, retinoider og hormoner spiller en viss rolle i utseendet deres.

Tropisk akne

Vises hovedsakelig hos unge kvinner etter å ha brukt solkremskosmetikk og eksponering for sola eller i solarium. Det er forårsaket av komedogen effekt av slike kosmetikk, forbundet med blokkering av ekskretjonskanalene i talgkjertlene ved oksidert kakaosmør, havtorn, kokosnøttoljer inneholdt i den.

Berørt ansikt, nakke, skuldre, armer. Komedoner med hvite hoder, papler og pustler vises på huden. Det er utslett om sommeren og forsvinner om vinteren.

Ekskorirovanny acne

Denne typen akne er en komplikasjon av vanlig akne hos personer med obsessiv-kompulsiv neurose, oftere hos kvinner. Bemerker en kvise, begynner de umiddelbart å klemme den, skrape og skade huden. Som et resultat oppstår en bakteriell infeksjon, oppstår purulente elementer som helbreder med arrdannelse.

Endokrine sykdom Akne

En del av patogenesen av akne er et brudd på utvekslingen av hormoner, spesielt kjønn. Derfor er mange sykdommer ledsaget av hormonelle ubalanser ledsaget av forskjellige typer akne. Disse inkluderer:

 • adrenogenitalt syndrom;
 • polycystiske eggstokkene;
 • adrenal tumor;
 • Itsenko-Cushing syndrom;
 • noen hypofysetumorer;
 • diabetes og andre.

Sjeldne former

 • Keloid akne oppstår hos unge menn som barberer hodene sine. Årsaken ligger i nederlaget til hårsekkene. Hvis en slik patologi oppstår, bør du slutte å vaske hodebunnen med sjampo og begynne behandling med benzoylperoksid, glukokortikoider, og noen ganger med antibiotika.
 • Mange bakterielle hudsykdommer er ledsaget av akne. Det er imidlertid ikke en vulgær akne. Samtidig er pasientens hovedklager andre symptomer - kløe, brennende, rødhet.
 • Feil behandling av akne med antibiotika kan kompliseres av gram-negativ follikulitt. Sykdommen manifesteres av en pustulær utslett som ligner på akne, samt dannelsen av dype abscesser.
 • Ansikts pyoderma er en alvorlig form for akne som bare rammer kvinner under 40 år. Det er ledsaget av nodules utseende på ansiktet, pustler, som deretter åpnes med dannelse av små sår, etterfulgt av arrdannelse. Sykdommen begynner plutselig, ofte hos kvinner som aldri har lidd av akne, og utvikler seg raskt. Isotretinoin og systemiske glukokortikoider brukes i behandlingen.

Hva å gjøre med utseendet av akne

Akneutslett av noe slag krever langvarig behandling. Noen ganger oppstår forbedring umiddelbart, men oftere i løpet av de første ukene eller månedene endres hudtilstanden ikke. Pasienten bør ikke ta for mye medisin med en gang. Dette kan forårsake tørr hud og et svar i form av økt talgproduksjon.

Hvis det oppstår hudskader, er det nødvendig med en undersøkelse fra en hudlege. Dette er nødvendig for å skille mellom akne fra andre hudsykdommer, for eksempel:

Pimples i bilder

Noen reassured, sannsynligvis

"Ta et bilde, skriv tegnet"

Tegnet selvfølgelig bra, men verdt å hylle hjernen vår, som fullfører bildet for å forstå at kviser.

Ikke bare. Hensikten med å male som enhver annen kunst er å vekke noen følelser. Fra positiv til negativ.

Svarer supremacism denne oppgaven, for eksempel, tilgi Gd? xA

Generelt, kunst, IMHO, er så mangfoldig at noen spiller på illusorisk bedrag og ikke lenger bærer noe i det. En annen oppgave er å vekke en følelse, det tredje stykket vil bære en filosofisk bakgrunn. Og følelsen vil sove, og hjernen vil fungere. Og dette er også kunst)

Selvfølgelig! I hundre år har de snakket om Suprematism. Hvis jeg ikke fremkalte følelser, ville vi for lenge siden ha glemt og ikke huske.

Ahaha, og du kan ikke argumentere)

Dette er hva jeg sa. Den kunsten er veldig mangesidig), selv om djevelen er komplisert spørsmål, hvordan ikke å falle i vulgaritet, tilordne denne ene til den andre til "kunst")

Inntektsfortegnelser for tjenestemenn er ganske egnede

Typer av akne

I går var vår hud glatt og ulastelig ren - og i dag oppdaget disse skummelige røde støtene plutselig på den. Kjente situasjoner? Sikkert. Og løsningen, det virker, er kjent - å knuse! Men ikke rush til speilet.

Hva er typer av akne og hvordan de skal håndtere dem - spørsmålet er ikke så enkelt som det virker. Enhver hudlege vil huske mer enn et dusin tilfeller der, som følge av selvbehandling eller uprofesjonell medisinsk behandling, ble helt ufarlige utslett til en ekte akne-sykdom med svært ubehagelige konsekvenser.

I denne vurderingen behandler TecRussia.ru problemet: fra årsakene til utseendet til de viktigste tilnærmingene til behandling og forebygging, men vi anbefaler deg fortsatt å betro individuell diagnose og terapi til en kvalifisert spesialist.

Hvor og hvordan ser akne ut, hva er de?

Sebaceous kjertlene er plassert under hver anledning på huden til en person, ved foten av hårfollikel. Deres oppgave er å gi hudhydrering og beskytte den mot negative ytre påvirkninger. Problemer begynner ved overdreven produksjon av talg, som heller tetter huden porene (hvorfor dette skjer, finner du i artikkelen "Akne: årsaker, symptomer, komplikasjoner").

Hvis den er delvis lukket og det er luft tilgang til det, formler ål, som ser ut som svarte prikker omgitt av betent hud. I en fullstendig okkludert pore, som i en beholder, begynner bakterier å formere seg, forårsaker en inflammatorisk prosess og suppurasjon. Når hårfollikkens vegg brister under trykk av pus, dannes en "klassisk" kvise på huden.

Oftest forekommer akne på stedet for de største talgkjertlene - i ansiktet (panne, templer, kinn, nese, hake), under håret på hodet, nakke, bryst, skuldre, øvre rygg. Utvalget av typer akne har ført til dannelsen av flere av deres klassifikasjoner: i henhold til alvorlighetsgraden av manifestasjoner på huden, i henhold til graden av betennelse, klinisk adskillelse av grunnene til utseende etc.

"Teori av arter": akne, akne, akne

I den mest generelle formen er alle våre kviser av en av to typer:

 • inflammatorisk - umiddelbart slående på grunn av sin størrelse; huden rundt blir tynnere og rød, purulent innhold er synlig gjennom det; når følelsen er vanligvis forårsaker smerte eller ubehag.
 • uten betennelse - nesten ikke-kontrast med huden, ser ut som små støt eller prikker i forskjellige farger. Men det er nok på grunn av uforsiktighet eller på grunn av feil omsorg for å infisere dem med infeksjon, da de umiddelbart går inn i den første kategorien med alle de følgende konsekvensene.

Akne uten betennelse kalles komedo. De oppstår når kanalene i sebaceous kjertlene eller hårfolliklene er tilstoppet med plugger av fortykket talg og døde epitelceller. Komedoner er:

 • Åpne - se ut som svarte eller brune prikker. Dette er resultatet av å blokkere porene på oversiden, nær overflaten av huden. Den i utgangspunktet fastlåte fargene har utseendet på en gjennomsiktig eller hvit masse, som med tiden under oksidasjonsvirkningen blir gulaktig og deretter den karakteristiske svarte fargen. Størrelsen på en slik pimple er 1-2 mm, fargen kan variere fra lys gul til brun eller mørk grå, men det vil alltid være en svart prikk i midten. For behandling, vanlig hjemme- eller kosmetisk behandling er nok, åpne komedoner forårsaker ikke mye trøbbel før de blir smittet og den inflammatoriske prosessen begynner.

Hva er typer av akne: Lære å riktig identifisere ulike former for akne

Problemet med akne er kanskje kjent for alle uten unntak. Fenomenet er ubehagelig, plagsomt og skremmende av uforutsigbarheten av utseendet og arten av utviklingen av hendelser. Ofte behandler folk feilaktig akne og blir kvitt akne. Hvorfor skjer dette? Hovedårsaken til hensynsløs handling er mangel på kunnskap på dette området. For å effektivt bekjempe akne, må du i hvert fall vite hva slags akne er, hvordan de er forskjellige, og også fokusere på alvorlighetsgraden av sykdommen. Hvis akne er identifisert, er søket etter et behandlingsregime forenklet.

Innholdet

Tematisk videointervju med legen ↑

Klassifisering av akne etter alvorlighetsgrad ↑

 • 1 grad

Den mildeste formen av akne oppstår forsiktig, og oppstår i ungdomsår og hos voksne. På dette stadiet kan du observere utseendet på ikke veldig stort antall akne (opptil 6 stykker) i ansiktet. Som regel er akne en lukket type eller svarte flekker. Inflammatoriske prosesser er ofte ikke. I mellomtiden lar grad 1 utseendet på flere pustler. Behandling i slike tilfeller kan forekomme hjemme, men det må være tilstede for å forhindre utvikling av sykdommen. Etter forsvinning av akne spor, som regel, forblir ikke.

Det er preget av moderat utseende av akne (opptil 11 stykker) av forskjellige typer. Med denne graden av manifestasjoner av akne gated, er svarte prikker grenser til røde ål og pustler. Det observeres både hos ungdom og voksne (ofte hos kvinner i kritiske dager). Selvbehandling er akseptabelt, men hvis akne ikke forsvinner om tre uker, bør en dermatolog besøke.

Bilder av akne av varierende alvorlighetsgrad

 • 3 grader

Alvorlig form for akne. På kroppen og ansiktet er det mange akne (opptil 40 stykker) av forskjellige typer, det er inflammatoriske prosesser og suppuration. Akne er mye større enn i de to foregående trinnene. De første symptomene på post-akne begynner å oppstå: stillestående flekker og arr. Med 3 grader av alvorlighetsgrad vokser akne ukontrollert, noe som påvirker alle nye områder, så ikke forsink legeens besøk. Hvis du forsømmer dette rådet - ikke gjør noe, enten trykk på akne eller behandle dem feil, du kan "tjene" stygge arr og til og med blodforgiftning.

Et alvorlig stadium av sykdommen, preget av et stort antall ål av forskjellige typer, nyanser og størrelser (når flere centimeter). Ofte dannet flere pimples knuter, cyster. Store arr og mørke flekker vises. Acne lesjoner bløder og fester, breakouts er dannet ved minste friksjon av akne på klær eller seng. Ofte helt berørte områder av kroppen som rygg, skuldre og bryst. På dette stadiet er forsinkelse og feil behandling ekstremt farlig for kroppens helse og skjønnhet. Det anbefales å kontakte en hudlege uten forsinkelse.

Ordning om faset utvikling av akne

Dette er viktig å vite!

Akne sykdom er en mangesidig sykdom, som avhenger av de individuelle egenskapene til huden, så for øyeblikket er det ingen omfattende og ensartet klassifisering av akne, men under vil du lære om de typer akne som har blitt undersøkt, diagnostisert og behandlet riktig av dermatologer.

Tilbake - en av deres favorittsteder "oppgjør" akne

Typer av akne inflammatorisk ↑

Av natur er all acne delt inn i to typer:

 1. Ingen tegn på betennelse.
 2. Inflammatorisk.

I sin tur er akne uten symptomer på betennelse delt inn i:

 • åpne komedoner (svarte prikker);
 • lukkede komedoner (hvite prikker).

Dermed oppstår betennelse i komedien.

For akne med inflammatoriske manifestasjoner inkluderer:

Hvordan er inflammatorisk akne forskjellig fra akne uten betennelsesskilt? For det første er utseendet - de er vanligvis større i størrelse, slående, ubehagelig utseende. For det andre, forekomsten av en infeksjon som provoserer betennelse, rødhet og suppuration, og forårsaker også vevsvevelse. Ofte er inflammatorisk akne smertefull, noe som forårsaker mye trøbbel og ubehag. Faktisk er aknefrie symptomer på betennelser "foreldrene" av inflammatorisk akne. Det er nok å bringe en infeksjon i fokus, og "ufarlige" pimples blir til "problematikere".

"Arm deg" med et kort akne klassifikasjonssystem som vil hjelpe deg med å identifisere uønskede gjester.

Beskrivelse av akne uten tegn på betennelse ↑

Komedoner er kjent for å oppstå på grunn av blokkeringer med plugger i åpningene til hårsekkene eller sebaceous kjertlene. Denne typen akne består av tykt hudfett, døde hudceller og epitelflager.

Forskjeller mellom rene porer og tilstoppet

Hvis disse overbelastningene dannes på utsiden av porene, vises åpne (svarte) komedoner, ofte omtalt som svarte prikker (blackheads). Akne svarte data ikke umiddelbart. Når en blokkering oppstår, inneholder sebaceous plugg en klar eller hvit væske. Da blir fettet hardt og blir til en klump, blir gulaktig. På grunn av det faktum at porene er åpne, under påvirkning av oksygen, begynner klumpene av fett å oksidere, slik at de får en karakteristisk svart farge, noe som får dem til å se ut som prikker. I størrelsen svarte komedoner varierer i området 0,1-2 mm. Den sentrale sorte prikken er tilstede i alle ål, men fargen kan variere fra lysegul til brun og mørkegrå. Ofte gir åpne komedoner ikke problemer. I mellomtiden endres bildet hvis en infeksjon kommer inn i kjertlene.

Svarte prikker - nesten alle står overfor dem

Lukkede komedoner, også kalt hvite åler, hvite prikker, wen og miliumer (whiteheads) dannes i tilfelle av syltetøy inne i - i nedre del av porene. I sin struktur ligner lukkede komedoner blodpropper som ikke har tilgang til overflaten av huden. Faktisk kan de være usynlige for øyet og føles bare ved berøring. I mellomtiden stiger noen hvite åler merkbart over overflaten av huden. Mange mennesker er kjent med slike representanter for typen lukkede komedoner, som for eksempel prosyanka. Disse akne ser ut som knuter som ligner hirse, vitenskapelig kalt miliami.

Det er verdt å være oppmerksom på!

Hvis du føler deg noe uvanlig å røre ved, men ikke kan avgjøre om du har hvite ål, strekk huden på det stedet som falt under mistanke. I slike tilfeller blir utseendet til lukkede komedoner som regel merkbart og visuelt.

Lukkede komedoner er ikke alltid merkbare.

Hvite åler er oftest dannet i kinnene, haken, pannen og kinnbeinene, og de er ikke særlig plaget med deres utseende - de gjør ikke vondt eller blir betent. I mellomtiden, til tross for deres relative harmløshet, er lukkede komedoner fortsatt farlige. Faktum er at under huden har de en tendens til å fusjonere med tilstøtende inflammatorisk akne. Som et resultat av slike fusjoner dannes et omfattende hulrom under huden, og fylles gradvis med pus. Det er i utgangspunktet en wen er en "tidsbombe", som, når den mottas av et trykk, forverrer situasjonen mange ganger.

Vi husker alle de midlertidige problemene med ungdomsår forbundet med utseendet av akne

Egenskaper og typer av inflammatorisk akne ↑

Som vi har sagt, akne uten tegn på betennelse, når infeksjon trenger inn i kjertlene, blir det lett gjenfødt i inflammatorisk akne, noe som forårsaker ubehag, disfigurerer utseendet og ødelegger stemningen. Det skal bemerkes at inflammatorisk akne i sin tur er også delt inn i slike underarter.

Papiller ↑

De er inflammerte komedoner (oftest utvoksende fra hvite ål), har en størrelse i diameter fra 0,1 til 1 cm, og ser ut som rosa eller røde baller over overflaten av huden. Når presset på overflaten av papulen på tiden blir blek. Hvitt hode inneholder ikke. Hvis en papule formet på stedet av en svart prikk, så gjennom forstørret pore kan man ofte se en mørk fettplugg. I sin tur er disse acne delt inn i følgende typer.

 • Overflate papler er opptil 5 mm i diameter, som etter forsvinning ikke gir noen merker, med mulig unntak av et midlertidig punkt.
 • Noder eller dype papiller som opptar hele tykkelsen på huden og har en diameter på mer enn 5 mm, vanligvis fra 1 til 3 cm. Slike akne er ofte smertefulle, har en lysrød eller blå-lilla farge og etter forsvinningsblokkene, atrofiske og til og med keloid arr disfiguring utseende.
 • Cyster. Hvis betennelsen er alvorlig og kimen er dyp nok, dannes cystiske tette formasjoner fylt med pus under huden. Ofte smelter flere av disse subkutane hulrom inn i en, og danner dermed en hel kjede av papiller, som ligner en cyste. Til berøring ligner denne neoplasmen en tett kapsel. Cyster består ofte av mange kamre forbundet med vanlige fistler. Når betennelse i slike papiller gir mye trøbbel og ikke forlater overflaten av huden uten spor.

Det ser ut som pustule i nærheten

Pustler ↑

Abdominal inflammerte neoplasmer med purulent innhold, varierende i størrelse fra 0,1 til 1 cm. Formen av pustler varierer. Disse akne kan være flate, og kegleformet og halvkuleformet. Naturen av dannelsen av pustler er også forskjellig. I noen tilfeller, slik akne gjenfødt fra papules, og noen ganger vises i form av selvopplæring. Bare følgende er uforanderlig - hvitt hode, purulent innhold og rødhet av huden rundt kvise. Skyggen av pustlene kan variere fra hvitt til grønt. Disse akne er farlige fordi i løpet av ekstrudering eller til og med akutt betennelse, penetrerer pus i hulrommet ofte blodet og infiserer det.

Dette er viktig å vite!

En endring i fargen på pustulene til gul eller grønn er vanligvis indikativ for en sekundær infeksjon, og dette er allerede veldig alvorlig. Gå straks til en hudlege.

Dermed vises pustler.

Klinisk klassifisering av akne ↑

I følge godkjent medisinsk klassifisering er akne i sin tur delt inn i følgende typer:

 • barnas;
 • ungdom;
 • voksne;
 • akne forårsaket av eksogene årsaker;
 • akne fra mekanisk stress.

Det ser ut som en kvise i den indre delen

Barnas akne forekommer hos nyfødte og vises på grunn av påvirkning av mors hormoner under fosterutvikling. Som regel vises lukkede komedoner på babyens kinn, nese, panne og hake hos babyer, og forsvinner alene etter noen uker. Hvis akne oppstår hos eldre barn, bør du konsultere lege.

Juvenile eller teenage akne er en vanlig forekomst som oppstår i nesten halvparten av ungdommene. Vanligvis dannes ¾ av akne på ansiktet. Ved en alder av 18-20 blir problemet noen ganger løst, hvis dette ikke skjer, er det nødvendig med behandling.

Video forelesning om ungdoms akne:

Det er verdt å være oppmerksom på! Jenter bør være forberedt på det faktum at deres hud er mer sannsynlig å lide av nederlag teenage acne - slik er den harde statistikken.

Akne forekommer også hos voksne - ca 5% av befolkningen lider av disse uventede gjestene. Akne av denne typen er delt inn i følgende typer:

 • sen akne (begynte å danne seg i ungdomsårene og ikke gått med alder);
 • invers akne;
 • bodybuilding akne assosiert med overdreven bruk av steroider og andre forbindelser som påvirker hormonelle nivåer;
 • sfærisk akne, som kan "dekorere" kroppen i flere tiår, hvis ikke behandlet i tide.

Utseendet til akne på grunn av eksogene effekter skyldes langvarig innånding, inntak eller eksponering for huden av stoffer eller fenomen som fremkaller akne. For eksempel kan slik akne oppstå ved feilaktig bruk av kosmetikk og vaskemidler, samspill med giftige stoffer, samt som følge av overdreven eksponering for solen.

Akne, dannet som et resultat av mekanisk stress, oppstår på grunn av kunstig blokkering av porene, for eksempel under bruk av tette klær eller gipsstøping, som et resultat av å gni fremmedlegemer mot huden. Dette inkluderer også vanen med å røre eller røre huden hele tiden - slike ufrivillige handlinger utfordrer også akne.

Ikke press kviser på deg selv, ellers risikerer du å tjene arr, flekker eller blodforgiftning.

Nå har du informasjon om hovedtyper av akne og "stamtavle" av akne, slik at du lett kan takle noen manifestasjoner av akne.

Hva er typer acne på ansiktet

Ikke alle akne er det samme selv for uprofessionelle øyne.

Og eksperter og enda mer så skiller flere typer utslett.

For at ufarlig akne ikke skal utvikle seg til mer betydelige problemer, er det nødvendig å umiddelbart forstå deres art.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Valget av terapeutiske effekter og deres effektivitet avhenger av det.

La oss prøve å dekke alle typer utslett som kan oppstå på ansikt og kropp, med deres korte karakteristikk.

Hvorfor vises

Svært ofte er de typer acne som vises, bestemt av deres årsak.

Disse kan være:

 • hormonelle abnormiteter - under ungdomsårene, under graviditet, mens du tar medisiner;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet - hvis det er brudd på systemet for behandling og assimilering av mat, påvirker dette raskt hudens tilstand;
 • dårlig kosthold - noen matvarer kan øke sannsynligheten for utslett;
 • dårlig hygiene av huden;
 • påvirkning av miljøfaktorer - eksponering av huden til direkte sollys, kald, vind;
 • eksponering for kjemikalier - partikler av husholdningskjemikalier kan falle på ubeskyttet hud, forårsaker alvorlig irritasjon;
 • bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet - slike verktøy tette porene, akselerere utseendet på akne;
 • smittsomme sykdommer - ofte forårsaker kløende og kløende acne;
 • stress - bryter mot hormonelle nivåer, noe som fører til økt utslett.

Akne kan også oppstå når parasittene er funnet i menneskekroppen.

Tross alt er alle prosessene i vårt liv sammenkoblet direkte eller indirekte.

Dette betyr at en feil i et av systemene kan føre til dannelse av akne på huden. Derfor krever noen utslett en forsiktig diagnose og fastslår årsaken. Uten dette vil deres behandling ikke være effektiv.

Hvordan blir det dannet

Akne dannes når det er en blokkering av kanalene i talgkjertlene.

For dette er en av faktorene nok - overdreven sebumproduksjon eller forsinket eksfoliering av døde epidermis celler. Vanligvis er sebum produsert nok til å fukte det øvre laget av huden og skape et naturlig forsvar mot eksterne faktorer.

To daglige vasker per dag er nok til å fjerne huden av akkumulerte urenheter.

Men hvis de døde cellene i epidermis ikke forlater det øvre laget av huden i tide, skaper de komprimering, klumper som blander seg med talg og danner stopper i porene i huden.

Foto: Økt fet hud fremkaller dannelsen av akne.

Det samme skjer når overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene.

Overflødig fett i seg selv tiltrekker seg ulike forurensninger til seg selv, selv om støvpartikler fra det ytre miljøet.

 • Som et resultat er kanalen igjen tett tilstoppet.
 • I et lukket rom fylt med fett begynner bakterier å utvikle seg.
 • Dette er årsaken til den inflammatoriske prosessen.
 • Kroppens kamp med den er ledsaget av dannelsen av pus.
 • Den sebaceous kanalen øker i størrelse, men det er et øyeblikk når pus overvinner det og kommer ut.
 • På dette stedet er det et åpent sår som er utsatt for infeksjon.
 • Hvis dette ikke skjer, er det forsinket, huden blir gradvis gjenopprettet.

Det vil si, nesten alle typer akne på ansiktet begynner med tilstoppede porer.

Videre går denne prosessen gjennom utviklingsstadiene.

Video: "Hvorfor opptrer akne i ansiktet?"

Typer av akne på inflammatorisk grunnlag

Alle kviser i ansiktet og kroppen kan tilhøre en av følgende typer:

betent

De er umiddelbart merkbare på grunn av den røde fargen på huden rundt formasjonen.

Pimple selv i dette tilfellet har ofte purulent innhold, med trykk, oppstår smertefulle opplevelser. Ubehag kan følges uten ytterligere effekter.

Denne gruppen inneholder følgende typer akne:

 • papules - rød akne uten purulent innhold. Stiger over overflaten av huden i form av små støt. Når du trykker på en finger, legger papulen seg en stund, men returnerer deretter sin nyanse igjen. Etter papulen er det vanligvis ikke spor igjen på huden, med mulig unntak av et midlertidig mørkt sted;
 • pustler - ha et hulrom fylt med pus inni. Utvendig ser det ut som et hvitt hode i midten av høyden. Det kan umiddelbart oppstå i en lignende form eller form fra papiller. Faren for å klemme ut denne typen akne er i spredning av infeksjon eller blodinfeksjon. Etter at pustler på huden kan forbli ikke bare flekker, men arr;
 • noder - en type subkutane formasjoner. Faktisk er de samme pustler, bare plassert i de dype lagene i huden. Deres farge kan være mørk rød, burgunder, blåaktig. De er smertefulle selv i ro. Noder kan ha en betydelig størrelse - opp til 3 cm i diameter. Atrofiske og hypertrofe arr forblir ofte i deres sted, siden hulrommet etter frigjøring av pus er ganske stort;
 • cyster er noen nærliggende noder. Under huden kan de være sammenkoblet av hulrom - fistler. I dette tilfellet er cysten det vanskeligste å behandle, og det er alltid synlige spor i sin plass. Selv dannelsen av keloid arr er mulig.

noninflammatory

I fravær av en inflammatorisk prosess, utgjør slike akne ikke en fare.

Men de kan tjene som utgangspunkt for papler og pustler, og krever derfor også rettidig handling.

Disse formasjonene kalles komedoner.

De vises når kanalen på talgkirtlen er blokkert av forskjellige urenheter blandet med talg.

Hva er komedoner?

Det er to typer:

Foto: åpne komedoner

 • åpen. Forskjellig de kalles sorte prikker. Massen som dekker kanalen i sebaceous kjertelen ligger nær overflaten av huden Sort farge vises som følge av oksidasjon. Størrelsen på komedo er liten - opp til 2 mm. Det er ganske mulig å takle denne variasjonen hjemme ved hjelp av omsorg med spesiell kosmetikk. Men den inflammatoriske prosessen og dannelsen av pustler på grunnlag er ikke utelukket.
 • lukket. Oppstår hvis den nedre delen av hudpore er tilstoppet fra innsiden. Vises på huden som små hvite humper. Deres innhold kan ikke komme naturlig til overflaten. Men de kan godt få en infeksjon hvis det er en ømme pimple i nærheten, spesielt når du klemmer den ut. Infeksjonen kan komme inn og når man prøver å kvitte seg med en lukket comedone ekstrudering. Derfor vises papler og pustler ofte i stedet for slike formasjoner.

Foto: lukkede komedoner

For å gjøre det lettere å avgjøre hvilken type utslett i ansiktet, se bildet og navnet på akne.

Dette vil hjelpe deg med å velge riktig kosmetiske produkter for daglig hudpleie.

Klassifisering av akne etter alvorlighetsgrad

Aknebehandling er i stor grad bestemt av alvorlighetsgraden av utslett.

Dermatologer skiller slike stadier av sykdommen:

Foto: Mild akne sykdom

 • 1. grad - preget av et lite antall lesjoner (ca. 6 elementer), hvorav de fleste er comedoner. Tilstedeværelsen av enkelt betent akne eller pustler, plassert i ansiktsområdet. Behandling kan utføres uavhengig ved hjelp av kosmetikk. Det tar ikke mye tid;
 • 2. grad - preget av moderat utslett (omtrent et dusin), blant annet komedoner, papiller og pustler. De kan være plassert ikke bare i ansiktet, men også på skuldrene, øvre rygg. Kan forekomme hos barn og voksne. Selvbehandling kan være effektiv, men hvis det ikke er merkbart resultat innen 2 uker, bør du konsultere lege, ellers kan utslettene gå til neste stadium;

Foto: mild utslett på tenåringens ansikt

 • Grad 3 - En alvorlig form for akne, som er preget av flere utslett (opptil 40 stykker), inkludert akne av forskjellige slag, inkludert noder. De viktigste områdene av utbrudd er ansikt, bryst og rygg, men distribusjonsområdet kan hele tiden utvides. Individuelle elementer kan vises på armer og ben. I stedet for sterke utbrudd mulig dannelse av arr, stillestående og pigment flekker. Behandling bør utføres av en spesialist;

Foto: alvorlig akne

 • 4. grad - den mest alvorlige og vanskelig. De fleste lesjonene er pustler og noder, det er mulig dannelse av cyster. Utslett er opptatt av en egen del av kroppen helt, men elementene kan ligge i andre områder - på paven, på labia, på bena. Akne forårsaker smerte, fysisk og psykisk ubehag. I noen tilfeller kan det opprettes en livstruende situasjon. Behandling bør utelukkende utføres av en spesialist, men selv i dette tilfellet vil det være vanskelig og lang.

Foto: knotty cystisk akne

Medisinsk klassifisering

I medisin har en annen klassifisering av akne blitt vedtatt, avhengig av alderen til personen i hvilken de oppsto.

Fordi det er spesielle utslett, som for eksempel vises i en nyfødt i ansiktet, men senere i dette skjemaet vil aldri dannes igjen.

barn

Foto: Akne i nyfødt

 • Barnet ved fødselen i ansiktet og kroppen kan allerede forekomme utslett. Oftest er disse lukkede komedoner som danner på nesen, kinnene, haken. De er forårsaket av mors hormoner. De forstyrrer ikke barnet selv, og foreldrene trenger heller ikke å bekymre seg. I løpet av 2-3 uker vil de passere uavhengig.
 • Men hvis det oppstår lignende eller andre utbrudd hos eldre barn, er dette en god grunn til å gå til en lege.

Før begynnelsen av ungdomsårene, kan ingen andre utslett anses som normen.

Teenage (ungdom)

Når et barn går i pubertet, begynner hormonelle endringer i kroppen, noe som umiddelbart påvirker hudens tilstand.

Dens greasiness øker, og fjerning av keratiniserte partikler fra overflaten er vanskelig. Alt dette skaper gunstige forhold for å blokkere porene.

Foto: Akne på baksiden av en tenåring

Akne er ikke bare dannet på ansiktet, det dukker opp på øvre rygg og bryst.

Hvis situasjonen er karakteristisk for minst 2. grad av akne, bør du kontakte legen din for behandling.

Med fullførelsen av hormonell justering, forsvinner akne.

voksne

Hos voksne indikerer akne i ansiktet eller kroppen vanligvis en sykdom eller unormal funksjon i indre organer.

Foto: Et utslett på ansiktet hos en voksen kan være tegn på sykdom.

Er det kvinner utslett noen dager før menstruasjonstiden kan betraktes som normen, og så, hvis de ikke er rikelige.

Avhengig av plasseringen av akne, kan legen konkludere med at det er et helseproblem.

Hjelper micellar vann akne? Finn ut her.

Et utslett i kjønnsområdet, for eksempel på penis, kan være et resultat av alvorlige infeksjoner.

Andre varianter

Blant annet utslett, ikke spesifikt nevnt i noen klassifisering, men vanlig, kan kalles:

 • invers akne er en kronisk form for akne, preget av vedvarende akneoppfølging, noen ganger blir betennelse i apokrine svettekjertlene som befinner seg under armene eller i lysken noen ganger knyttet til det;

Foto: personer som tar steroider kan utvikle utslett.

 • "Bodybuilder acne" er et spesifikt utslett som er karakteristisk for folk som tar steroid medisiner for å øke muskelmassen;
 • eksogen akne - forårsaket av ytre påvirkninger, for eksempel støvpartikler eller kjemikalier, kosmetikk av dårlig kvalitet, direkte sollys, et varmt og fuktig klima;
 • akne på grunn av mekaniske effekter på huden - tette klær, vanen med å røre, gni, skrape huden i visse områder;
 • akne på grunn av stress - nervøs spenning vil forandre kroppens hormonelle bakgrunn, som et resultat av hvilke utslett forekommer.

behandling

For behandling av akne bør konsultere en hudlege.

Dette er den raskeste måten å kvitte seg med lesjoner i minst tid.

Foto: For behandling av akne er det bedre å konsultere en spesialist

Spesialisten forstår perfekt at en kompleks tiltak er nødvendig, siden enkeltpreparater ikke klarer å takle akne.

Han kan anbefale følgende metoder:

 • forebygging av dannelsen av komedoner, til og med er det tilstrekkelig til spesielle produkter for å ta vare på problemhud for dette;
 • oppløsningen av eksisterende komedoner, vanligvis brukte stoffer basert på azelainsyre, benzoylperoksid, adapalen;
 • normalisering av talgproduksjon, i vanskelige tilfeller brukes retinoider og hormonpreparater;
 • fjerning av døde epidermis celler fra hudoverflaten, peeling er egnet både hjemme og i skjønnhetssalonger, samt ulike typer rensing (ultralyd, vakuum);
 • utnevnelse av antibakterielle stoffer for sterke inflammatoriske prosesser;
 • nøytralisering av hovedårsaken til utslett (sykdommer i indre organer, hormonelle forstyrrelser, feil hudpleie).

På ansiktet

Metoder for å behandle akne i ansiktet og kroppen skiller seg ikke mye mellom hverandre, forskjellen kan følges med hensyn til bruk av stoffene.

For behandling av akne i ansiktet, er en integrert tilnærming viktigere enn noensinne.

Det bør starte med riktig rensing av huden. Spesiell kosmetikk kan brukes, men hovedregelen er at rensing ikke skal utføres mer enn 2 ganger om dagen.

Foto: Legemidler til behandling av akne

Etter rensing av huden brukes preparater som gir den viktigste terapeutiske effekten:

 • antibakteriell - Zerkalin, Zener, Dalatsin;
 • antiseptisk - klorhexidin, resorcin;
 • keratolytisk og sebiostatisk - salisylsyre, kloramfenikolalkohol, salicylo-sinkpasta;
 • anti-inflammatorisk - Baziron AU, Skinoren.

En lege kan ordinere som et enkelt stoff, spesielt siden mange av dem kombinerer flere viktige egenskaper for å bekjempe akne, og deres kombinasjon.

Vi bør ikke glemme å fukte huden, selv om den er fet.

Bare kremer for dette formålet bør velges på en vandig, ikke fett eller olje basis.

forebygging

Du bør ta vare på huden din daglig for å forhindre akne.

Her er hva du skal se etter:

  • rensing og fuktighetskrem huden bør være en daglig prosedyre;
  • regelmessig, men ikke for ofte (1 gang i uken), skal peeling brukes for å fjerne døde epidermispartikler;
  • nøye utvalg av omsorgsfulle og dekorative kosmetikk, minimerer bruken av fundament og pulver, spesielt for fet hud;
  • Hyppig bytte av sengetøy og håndklær til ansiktet - de kan være kilder til bakteriell infeksjon;

Hvordan behandle akne i ansiktet hjemme hos ungdom? Finn ut her.

Hvorfor vises akne på mine templer? Les videre.

 • sunn livsstil, tilstrekkelig søvntid og minimering av stressende situasjoner.

Uansett hvilken type akne du ser på huden din, vil en spesialisthøring hjelpe deg med å finne ut hvorfor de oppsto og hvordan de skal håndtere dem.

Så ikke nøl med å kontakte legen din, på grunn av det ufarlige utslettet kan utvikle et mer alvorlig problem.

Flere Artikler Om Typer Acne