Du bør vite hva du skal gjøre neste, etter at kjelen brøt før dette skjer.

Tetningen åpnes selvstendig, og det kan ikke treffes tiltak for å fremskynde prosessen (velg, trykk, pierce).

Tiltak fører til infeksjon i huden, furunkulose dannes (mange formasjoner vises på kroppen). Behandlingen er vanskelig og lang.

Bruk av Ichthyol Salve

Koket behandles godt, hvis det oppdages i et tidlig stadium, så er det ikke nødvendig med kirurgi. Åpnet furuncle må behandles med hydrogenperoksid for å sikre desinfeksjon.

Innen tre dager blir kompresjoner av salver påført slik at såret healer og det ikke er noen gjentakelse. Mindre spor forblir på utdanningsstedet, men ikke alltid.

Ichthyol salve bidrar godt til sårheling, til tross for at det har en ubehagelig lukt. Etter at formasjonen har brutt gjennom, blir det komprimert:

 1. Ichthyol salve er påført bandasjene.
 2. Komprimeres på det berørte området.
 3. Når kompresjonen fjernes, blir lesjonen behandlet med hydrogenperoksid.
 4. Superimposed re-komprimere.

Verktøyet bidrar ikke bare til rask helbredelse av sår, men hindrer også sykdommens gjentakelse. En person føler seg ikke smerte, hans generelle tilstand forverres ikke.

Når du bruker salven, blir vevet aktivt regenerert, blodet blir tynnere, blodtilførselen forbedres. Overdreven bruk av verktøyet er ikke verdt det, brukes bare til det berørte området. Ichthyol salve kan ikke brukes sammen med andre legemidler.

Verktøyet trenger dypt inn i huden, helbreder de dypeste sårene. Det har en flerdireksjonell virkning, ikke bare symptomene på sykdommen er eliminert, patogener er nøytralisert, edemas elimineres.

Kontra

Hvis du bruker ichthyol salve, kan du ikke bruke medisiner som inneholder jod og salter av tungmetaller. Dette danner nye forbindelser, noe som fører til uforutsigbare konsekvenser. I løpet av behandlingsperioden blir det ikke laget ansiktsmasker, og det brukes ikke lotioner. Barn under 12 år er kontraindisert.

Påføring av Vishnevsky salve

Etter dannelsen spontant åpnet, opptrer som følger:

 • såret behandles med hydrogenperoksid;
 • salve påføres på lesjonen;
 • Behandlingen varer i 3-4 dager, til alle pus er utgitt;
 • kompresser er laget (salven påføres på gasbind og påføres på lesionsstedet, forblir kompresjonen i 12 timer).

Bruk av stoffet bidrar til blodstrøm til det berørte området, stoffskiftet blir raskere, det berørte vevet blir raskt gjenopprettet.

Hvordan kan du ellers håndtere den åpnede kjelen?

Hvis formasjonen er på ansikt, nese eller øre, bruk deretter antibiotisk salve. Anbefales for personer med svekket immunitet og med tilbakevendende furunkulose. søknad:

 • purulent overflate behandles med en antiseptisk løsning;
 • anvendt antibiotisk salve.

Valget er stort, oftest brukt:

Levomekol ødelegger bakterier og renser fra pus. Den har antiinflammatoriske, helbredende og anti-bakterielle effekter. Vev gjenoppretter raskt. En steril gazeforbinding er impregnert med salve og påført det berørte området. Ny dressing gjøres hver dag.

Oflokain ødelegger bakterier, motstår smerte og hevelse. Inneholder lidokain, slik at bakterier ikke kan formere seg, og smertens opplevelser avtar.

Folk rettsmidler for helbredelse av en ødelagt abscess

Etter at kjelen har bristet, brukes folkemidlene til å raskt helbrede og forhindre tilbakefall:

 1. Varm komprimering på alkohol: bomullspinne dyppet i forvarmet alkohol, forsiktig påført på sårpunktet, festet med en gasbind i 20 minutter. Metoden bidrar til å bli kvitt betennelse.
 2. Rå poteter gnides på en fin riper, lagt ut på en gauze dressing, søkt om en og en halv time. Forsterket med en vanntett dressing, forhindrer sykdom tilbakefall.
 3. Saltløsning (ta 2 ss salt, fortynnet med 200 ml vann). Gazeen er fuktet i løsningen, den er brettet i 2-3 lag. Sett på det berørte stedet i 20-40 minutter.

Hvor mange kokker helbrede etter at han åpnet?

Dette spørsmålet kan ikke besvares entydig, mange faktorer er viktige. Cellular regenereringsprosessen spiller en stor rolle, det er en individuell.

Hvis behandlingen utføres riktig, går det ikke mye tid for helbredelse, etter en uke er tegnene på utvinning allerede på ansiktet.

Det første symptomet på helbredelse er et tørt sår, ubehag forstyrrer ikke etter en uke. Hvis prosessen er forsinket, er såret vått og vondt i mer enn en uke etter obduksjonen, bør du konsultere en lege.

konklusjon

Det er bedre å hindre sykdommen enn å behandle det. Det er nok å følge regler for forebygging:

 • huden må være ren;
 • man bør spise rasjonelt, kroppen bør få vitaminer og sporstoffer fra mat;
 • styrke immunsystemet (temperament, gjør øvelser hver dag, gå i frisk luft);
 • unngå stressende situasjoner;
 • observere regimet av dagen, få nok søvn;
 • ikke superkjøl

Hvis det er en tetning etter kokingen, bør du søke medisinsk hjelp. Det er fare for et innkapslet smittsomt fokus, såkalt intern furuncle.

Han kan ikke åpne seg, kirurgen gjør et lite snitt med en skalpell. Sen behandling gir alvorlige konsekvenser: blodinfeksjon, pustulater dannes i nyrene og andre organer.

Autopsy koke

Et viktig stadium i behandlingen av suppuration av sebaceous kanaler og hårsekkene er utgangen av ekssudatet til utsiden og rensing av hulrommet. Åpning av kjelen kan betraktes som begynnelsen på utvinning, men på dette stadiet er det nødvendig å være mer oppmerksom på behandlingen. Dette vil bidra til å unngå re-infeksjon med bakterier, samt akselerere helbredelsen av skadet vev, forhindre arrdannelse.

Hva å behandle og smøre kjelen etter åpningen?

Så snart det modne brystet i brystet bryter og ekssudatet begynner å skille, er det en fristelse å presse ut innholdet i furuncle. Det er helt umulig å gjøre dette, siden en væske med bakterier kan komme inn i blodet, som er full av sepsis og ekstremt farlige konsekvenser.

Behandling og ligering av kjelen etter åpning er som følger:

 1. Umiddelbart etter brudd i absessen, behandle den rikelig med en 3% hydrogenperoksidløsning.
 2. Bruk regelmessig dressinger med antiseptiske, antimikrobielle og helbredende salver. Perfekt stoff Levomekol, dets aktive ingredienser effektivt bekjempe bakterielle patogener av betennelse og fremme vevregenerering. Alternativet er Vishnevsky salve, som har lignende egenskaper.
 3. I trinn helende sår og granulering utseende anbefales komprimerer med hyperton oppløsning, og fettinneholdende forbindinger med de lokale media (flytende parafin, sintomitsinovaja emulsjon).

Etter åpningen av abcessen er lov å bruke og tradisjonelle behandlingsmetoder. For eksempel hjelper følgende lotioner å øke hastigheten på helbredelse:

 • varm saltvann;
 • honning med vann (1: 1);
 • tea tree olje;
 • Engelsk saltløsning;
 • kamille avkok.

Disse stoffene gir en mild rensing av såret fra pus, eliminering av infeksjon og forebygging av spredning av bakterier til sunt vev. Videre akselererer disse midlene regenerering av hudceller, tjener som forebygging av arrdannelse.

Hvor mye sår et sår etter å ha åpnet en koke?

Varigheten av gjenoppretting avhenger av størrelsen på absessen og ekssudatets dybde, korrektheten av behandlingen.

Små og mellomstore koker, som regel, helbrede innen 7-10 dager etter åpningen.

Store inflammatoriske elementer foreslår en lengre regenereringsperiode, minst 2 uker og opptil 30 dager.

Riktig behandling for koke

Koker er en ubehagelig kroppsopplæring. Denne betennelsen i huden, som er ledsaget av utseende av pus, det ser ikke bare ubehagelig ut, men forårsaker også alvorlig smerte, provokerende feber. Hvis en furuncle brytes gjennom, må du være veldig forsiktig, fordi det er viktig å ikke smitte infeksjonen i et åpent sår, du må ordentlig ta vare på det.

Koker omsorg

Hvordan smelte en koking etter åpningen? Det er viktig å bruke spesielle formuleringer, fordi åpningsprosessen kan ledsages av alvorlig smerte, uten behandling vil helbredelsesprosessen bli lang.

Dette er fulle av ikke bare alvorlig smerte, men også det faktum at komplikasjoner kan gå hvis pus kommer under huden, det kan spre seg gjennom blodet. I dette tilfellet er det fare for at infeksjonen vil spre seg gjennom hele kroppen. I sin tur er dette fulle av at en person blir syk med furunkulose, og dette er allerede en ganske alvorlig sykdom, som det er ekstremt vanskelig å kjempe.

Egnet til behandling av kokinger før du åpner den. Vishnevsky salve eller ichthyol salve, vil kok under påvirkning bli bedre moden. Det er viktig å lage kompresser slik at de passer godt til koker og ikke beveger seg ut.

Kok etter åpning

Etter at det er oppdaget at pus frigjøres, må den fjernes. Men i intet tilfelle skal dette gjøres med bare hender, en bomullspinne er egnet for dette, som er fuktet i alkohol. Et åpent furunkel ser ut som et moderat blødende sår. Det er viktig å behandle såret med hydrogenperoksid umiddelbart. Dette vil eliminere muligheten for at infeksjonen igjen vil komme inn i kroppen, og tilbakefall kan unngås.

Selv om purulent kjerne allerede er fjernet, slutter behandlingen ikke der. På dette stadiet kan du også bruke Ichthyol salve eller akne krem ​​Baziron. Slike kompressorer vil gjøre det mulig for såret å helbrede raskere. Det er mulig å smøre et furuncle med Vishnevskys salve, det bidrar også til å helbrede såret. Men enda bedre bidrar til helbredelsen av sårsalve kalt "Levomekol." Sammensetningen av denne salven inkluderer et antibiotikum, hvis virkning er rettet mot å suge rester av pus fra såret og fremme sin hurtige helbredelse. Takket være denne salven kan du beskytte deg mot et arr eller arr etter et furuncle.

Slike kompressorer bør fortsette i ca 4 dager etter at kokerbryteren er gått. Underbehandlede kokter blir ofte ledsaget av et tilbakefall, fordi det er svært viktig å bruke salver.

Viktige tips

Det er flere tips for omsorg for en åpnet koker. Mange lurer på: er det mulig å smøre koking med grønn maling. Og dette er det første tipset: I intet tilfelle skal dette gjøres. Og dette gjelder ikke bare Zelenka, men alle "coloring" -løsninger, inkludert:

Når han refererer til en lege, kan han ikke forstå størrelsen på seglet. Dette er fulle av at diagnosen kan være forsinket, prosessen vil starte, og alvorlige komplikasjoner vil begynne å utvikle seg.

Åpnet furuncle bør ikke dekkes med noe. Det er nødvendig i førstehjelpsutstyret å ha et bandasje eller en steril klut. Du kan ikke bruke noen filler som ligger ved hånden. Dette er fulle av dannelsen av en annen infeksjon. Bandasje kan festes med tape.

Det er en oppfatning at bedre antibiotika bidrar til bedre healing.

Det er forbudt å svømme med koker, som åpnet. Selv en liten mengde vann på såret kan skade. Du kan ikke jobbe med slike purulente sykdommer. For kokingstiden er det bedre å ta sykefravær, spesielt hvis arbeidet er forbundet med barn eller med kjøkkenet. Pus skal ikke komme inn i maten.

Ta hensyn til holdbarhetens holdbarhet. Ethvert stoff kan ikke brukes etter utløpsdatoen, ikke et unntak, og dette tilfellet.

Videoen detaljer om denne purulent utdanningen og hvordan du skal ordentlig ta vare på ham. Slike tips vil takle sykdommen mye lettere.

Det er viktig å nøye overvåke den resulterende kjelen, for ikke å gå glipp av øyeblikket når det vil briste. Og om dette i mer detalj her. Med riktig og ordentlig forsiktighet vil såret helbrede raskt og forårsake lite ubehag. I tillegg vil kun forsiktig omsorg bidra til å unngå arr eller arr.

Koken heler ikke etter åpning - hva skal man gjøre

Hva å gjøre hvis et sår etter et furuncle ikke heler i lang tid? Hvilke rettsmidler kan brukes til behandling og hvilke konsekvenser kan det føre til?

Utseendet på kjelen på kroppen gir mange smertefulle og ubehagelige opplevelser. Utdanning abscess kan ikke gå ubemerket av immunsystemet, som begynner å angripe hvite blodlegemer i det berørte området. Som et resultat dannes pus, og blir gradvis en nekrotisk stang under huden.

Over tid blir kjelen åpnet og såret renset av pus. I de fleste tilfeller forekommer en uavhengig åpning av suppurasjonen i det siste stadiet. Det er derfor mange er interessert i spørsmålet om hva de skal gjøre hvis et sår etter et furuncle ikke heler i svært lang tid?

Hva om såret etter kjelen ikke heler?

Som det modner, begynner betennelse å briste og akkumulert pus kommer ut. Kjelen åpnes etter at den maksimale mengden av pus akkumuleres. Så snart furuncleen briste, og såret ble helt renset av pus, er det nødvendig å begynne behandlingen raskt. Behandlingen av en abscess med antiinflammatoriske og desinfiserende midler er obligatorisk. Etter å ha brent utbrudd, forbedrer pasientens tilstand betydelig.

Så det er ingen tvil om hva som skal gjøres hvis kjelen ikke heler og lymfestrømmer, er det svært viktig å overvåke betennelsestiden. Etter en bybryst gjennombrudd er den tidlige og korrekte behandlingen av såret som er dannet det viktigste. I tilfelle at suppurationsbehandlingen ikke utføres, kan det oppstå et mer alvorlig problem på stedet av en sprengkjele.

Hvis koker ikke heler i lang tid, øker risikoen for komplikasjoner, i form av furunkulose. Med denne patologien kan purulente prosesser starte over hele overflaten av kroppen. For behandling foreskriver legen en lang løpet av terapi med potente antibiotika.

En furunkel heler ikke lenge - hva skal jeg gjøre? Først av alt må du sørge for at den purulente kjerne helt har kommet ut av såret. Men du må handle veldig nøye og sørg for å desinfisere såret. Etter at stangen har gått ut, kan en liten mengde væske lekke fra såret i noen få timer.

Såret vaskes med en stor mengde hydrogenperoksid eller alkohol. For å behandle det åpnede furuncle er det bedre å bruke en tampong fra en bandasje dyppet i preparatet. Behandlingen skal starte fra kantene og gradvis bevege seg til midten av kjelen. Deretter tas en ny tampong, og sunnt vev rundt er desinfisert.

Hvis furuncle ikke heler i lang tid, kan du bruke følgende rettsmidler som bidrar til å raskt redusere betennelse:

 1. Aloe går. Den myke delen av planten er tatt, hvorfra tette skorper er tidligere fjernet og påført såret. Aloe er festet med en gazebånd. Du må endre kompresjonen hver 4. time. Denne planten fjerner rester av pus og bidrar til å akselerere vevregenerering.
 2. Golden mustache. Et rent og forkrosset blad av en plante tas og påføres på gasbind, som påføres såret. Denne komprimeringen er igjen i 3 timer, da må du lage en ny.

For å øke hastigheten på kjeleproppen, anbefales det å bruke kompresser av celandine, burdock røtter, tansy. Såret kan behandles med krydder, gran, hypericum eller kamilleolje. Antiseptiske, helbredende og antiinflammatoriske salver øker også vevregenerering.

Video om hvordan å behandle en koke:

Metoder for å åpne kjelen

Koket i ansiktet er en purulent formasjon, hvor årsaken er den anaerobe bakterien - Staphylococcus aureus. Ofte utføres behandling kirurgisk på sykehuset.

Å selvmedisinere og forsøke å bli kvitt absessen alene er fulle av ubehagelige konsekvenser.

Foto 2 - Det anbefales ikke å åpne kjelen alene

I tillegg er det noen ganger vanskelig å åpne en abscess uten anestesi på grunn av pasientens høy følsomhet for smerte.

Foto 3 - Koking åpnes under anestesi

Hvordan åpne furuncle hjemme?

Advarsel! Det er strengt forbudt å åpne opp kuler. Så du øker risikoen for infeksjon av det resulterende såret, utviklingen av kjelen og anvendelsen av alvorlig helsefare, opp til septisk fare.

Foto 4 - Ikke åpne kjelen hjemme

Det eneste åpne spørsmålet: Hvordan smøres før åpningen? Når du kontakter sykehuset, vil legen utføre de nødvendige diagnostiske prosedyrene og fortelle deg hva du skal gjøre med kjelen før og etter obduksjonen, samt avgjøre når det er bedre å åpne den.

Foto 5 - Legen vil fortelle deg hva du skal håndtere

Legen ved den første fasen foreskriver ichthyol salve eller Vishnevsky salve. Sammensetningen av disse medisinene bidrar til tidlig modning av kjelen og påvirker hvor mange dager absessen åpnes.

Hvordan koker du?

En koke er en betennelse i hårsekkene som sprer seg til nærliggende vev. Det kan medføre mye ulempe for pasienten og dessuten være en alvorlig trussel mot helsen.

Foto 7 - En kjele oppstår på hårete deler av kroppen.

Derfor er det så viktig å vite hva du skal gjøre til pasienten hjemme, slik at en abscess raskt brøt igjennom og hvordan du kan hjelpe såret til å bli raskere.

Foto 8 - Koker - en alvorlig trussel mot helse

Det er best å lage en koker umiddelbart, kontakt en spesialist som vil foreskrive den gjeldende behandlingen for å unngå ubehagelige konsekvenser.

Foto 9 - En akutt appell til legen vil spare fra komplikasjoner

Dette er spesielt viktig å gjøre hvis kjelen ikke går i stykker i lang tid. Spesialisten kan foreskrive et antiseptisk middel, for eksempel ichthyol salve, skapt på grunnlag av urte ingredienser. Ichthyol skaper på overflaten av huden en tett oljeaktig film som irriterer nerver, stimulerer blodstrømmen til abscessområdet.

Foto 10 - Hvis kjelen ikke går i stykker i lang tid, bør den stimuleres.

Alt dette bidrar til den hurtige modningen av abscessen, med den etterfølgende penetrasjon, utgangen til utsiden av det purulente innholdet og, viktigst av alt, kjernen av furuncle. Vishnevsky salve har en lignende effekt.

Foto 11 - Vishnevsky salve og Itiol fremmer modning av mage

Det er viktig! Det anbefales ikke å ta en avgjørelse om hva som skal knyttes til området av en abscess. Hvis kjelen ikke går gjennom hva du skal gjøre, vil den erfarne spesialisten av medisinsk institusjon fortelle.

Hvordan klemme kjelen og om det kan gjøres?

Mange tror at hvis en abscess opptrer på huden, kan den klemmes ut og glemme problemet. I tillegg prøver mange å forklare hvordan man skal presse suppurasjonen riktig. Klemming er imidlertid ikke løsningen. Push-abscess er strengt forbudt.

Foto 12 - Det er forbudt å trykke på absessen

Det er flere grunner til dette:

 • når det utsettes for trykk på abscessområdet, er det høy sannsynlighet for at en del av det purulente innholdet vil trenge inn i blodet, som er fylt med spredningen av betennelse og til og med sepsis; Foto 13 - Når du klemmer kjelen, kan smitten komme inn i blodet.
 • manglende overholdelse av hygieniske krav, som ved åpningen av absessen er lik hygieniske og hygieniske opphold på operasjonen, kan infeksjon bli introdusert i det åpne såret; Foto 14 - Infeksjon kan komme inn i et åpent sår når man selv åpner et sår
 • Selv med en vellykket åpning av abscess og riktig desinfeksjon, forblir risikoen for penetrering av patogeninfeksjonen i blodet høy, noe som kan føre til utvikling av furunkulose - sykdommen er ekstremt vanskelig å behandle. Foto 15 - Furunkulose kan utvikle seg

Dette er ikke en komplett liste over grunner til hvorfor du ikke kan presse sår, og derfor bør det ikke oppstå spørsmål om det er mulig å klemme seg.

Hva skal jeg gjøre hvis det oppstår en svulst i ansiktet eller kroppen? Er det mulig å klemme det med hendene eller trenger du spesielle verktøy for dette? Det er best å konsultere en erfaren hudlege for råd. Legen vil svare på alle dine spørsmål og forklare om du kan presse kjelen.

Kok ikke åpnet: hva skal jeg gjøre?

Noen ganger koker det ikke og åpner ikke. Hvorfor skjer dette og hva skal man gjøre med purulent formasjon under huden? Hvis kjelen ligger i de dype lagene i huden, eller prosessen med modning fortsetter sakte - det bryter ikke i lang tid. Samtidig stiller pasienten et spørsmål: Kan en sliten abscess passere uten å bryte, eller vil det være nødvendig å søke hjelp fra et helsefasilitet?

Foto 17 - Koker er internt

Å konsultere en lege i dette tilfellet må fortsatt. Hvis kjelen er moden, men ikke bryter, må den åpnes kirurgisk, det vil rydde såret fra pus, og et bandasje må påføres. Ellers vil legen foreskrive medisiner for rask modning av abscessen, som tidligere har forklart for pasienten hvor mye denne typen formasjon er modning og hvordan å akselerere denne prosessen.

Foto 18 - Interne koker fjernet kirurgisk

Kirurgisk fjerning av kjelen

Er det nødvendig å fjerne furuncle kirurgisk dersom absessen ikke bryter seg selv? Selvfølgelig Mange pasienter er interessert i spørsmålet om hvor de skal vende med dette problemet. Du bør kontakte enten en hudlege eller en kirurg direkte. Du kan også komme til distriktsterapeuten som bestemmer videre handlingsplan.

Foto 19 - Med koker kan du kontakte en kirurg, terapeut eller dermatolog

Kirurgen har tilstrekkelig erfaring og vet hvordan man fjerner kjelen riktig og hvordan man fjerner pus fra såret for å forhindre spredning av infeksjon og inngangen av pus inn i blodet.

Foto 20 - Kirurgen fjerner kjelen i henhold til reglene

Fjerning av abss kirurgisk utført i flere stadier. Oftere utføres operasjonen for å fjerne kjelen under lokalbedøvelse. Såret etter fjerning behandles med et antiseptisk middel, deretter utføres ligering etter fjerning, ved bruk av salver basert på tetracyklin, kloramfenikol, sink og andre stoffer.

Bilde 21 - Fjerning skjer i flere stadier

Hvordan å gjøre dressings og hvor mange er på sykehuset etter kirurgisk fjerning av abscessen - legen vil forklare. Du kan også diskutere med ham hvor lenge såret healer og hva du kan forvente i ditt spesielle tilfelle.

Foto 22 - Etter fjerning vil kirurgen gi anbefalinger

Hvordan kutte på sykehuset

Furuncle er kuttet av en erfaren kirurg eller dermatolog. Forbehandling av lokalisering av abscess med en antiseptisk løsning. Deretter fjerner legen området med bedøvelse.

Foto 23 - Lokalbedøvelse er plassert før kjelen åpnes.

Operasjonen innebærer åpning av abscess ved hjelp av et spesielt skarpt instrument. Koker du må forsiktig pierce, og deretter fjerne det purulente innholdet. Noen ganger må du tømme såret.

Foto 24 - En kjele åpnes med en skarp gjenstand.

Advarsel! Kirurgi er praktisk talt den eneste måten å bli kvitt dette problemet.

Hva skal jeg gjøre når kjelen brister?

Hvis en abscess brøt, er det nødvendig å følge fullstendig utslipp av purulent innhold. Ikke alle pasienter vet hva de skal gjøre neste gang. Åpnet, og hva du skal gjøre med et åpent sår - legen vil forklare når du kontakter klinikken.

Foto 25 - Kjelen kan åpnes av seg selv.

Da absessen åpnet på egenhånd, flyttet pusken bort, men kerne av furuncle kom ikke ut - det er ikke nødvendig å snakke om hvor lenge såret helbreder. En slik abscess helbreder ikke bare lenge, men gjenopptas igjen etter en stund.

Samtidig kan stedet for en abscess periodisk hindres av tynne lag av epidermis, og deretter brytes igjen.

Foto 27 - En non-healing furuncle vil hele tiden plukke opp

Ikke-helbredende furuncle kan bare behandles på sykehuset, ved enkel kirurgisk inngrep.

Legen vil også forklare:

• hvordan man behandler et sår etter utpakking av innholdet;
• hvordan å påføre et bandasje
• hvilke legemidler er best brukt
• hvor mye tid går før fullstendig helbredelse, etc.

Hvor mye betennelse går gjennom, avhenger av riktig behandling av såret, graden av vevskader, kroppens immunfunksjoner og andre faktorer. Ingen kan fortelle deg nøyaktig hvor mye en abscess helbreder etter åpningen.

Advarsel! Hvis kjelen ikke går over en måned eller mer, er det nødvendig med ytterligere behandling under tilsyn av en spesialist og mulig gjentatt kirurgisk inngrep.

Foto 28 - En lege vil fortelle deg hvordan du kan kurere

Hvordan helbringer kjelen etter åpningen?

Behandling av koker kan ta lang tid. Slik behandler du kjelen og hvordan du behandler såret etter åpningen, bør det avklares med en spesialist. Hvor lenge regenereringsprosessen tar og hvorfor såret ikke heler, avhenger i stor grad av at behandlingen er riktig.

Foto 29 - Hvis omsorget er riktig, vil såret raskt helbrede.

I tillegg, hvis behandlingen ble utført dårlig, var salven feil valgt, stedet for magesåret, såret ikke helbredet, eller punkteringsstedet er hovent, en klump eller segl gjenstår etter operasjonen - tilstanden kan utvikles, forandres til ny form og spres seg til nærliggende vev.

I denne situasjonen anbefales det å kontakte en lege umiddelbart. Spesialisten vil spesifisere hvor mye såret healer, hvordan helbredelsen fortsetter, utføre de nødvendige diagnostiske prosedyrene og endre planen for videre behandling, tatt hensyn til ineffektiviteten til den valgte terapien. Det er ikke utelatt gjenåpning av kjelen.

Foto 31 - En lege vil velge en effektiv behandling

Hvor lenge koker helbreder i dette tilfellet avhenger av en rekke faktorer. Selv legen, som observerer hvordan såret helbreder, er ikke alltid i stand til å nøyaktig forutsi utviklingen av situasjonen og gi svar på dette spørsmålet.

Foto 32 - Det er vanskelig å bestemme hvor mye såret vil helbrede.

Furuncle på arret

Furuncle er en inflammatorisk prosess lokalisert i hårsekkene. Fordi det arte området er dannet av bindevev og mangler hårsekk, så vel som svette og talgkjertler, kan det ikke oppstå en furuncle over arret.

Foto 33 - Det kan ikke kokes på arret

Imidlertid kan det i området av arr oppstå andre purulent-inflammatoriske formasjoner, som naturligvis krever behandling. Hvordan fjerne abscess, og hva som forårsaker betennelse - fastslå den behandlende legen.

Foto 34 - Det kan være andre betennelser i arret.

Hvordan fjerne et arr etter en koke?

Ofte er pasienter som har opplevd alvorlige former for koke, bekymret for spørsmålet: hvordan bli kvitt arr? Etter helbredelse av såret fra kjelen dannes et mørkt sted. Også hull fra koker på huden kan se ut som små pits, ikke forskjellig i farge fra andre hudområder.

Foto 35 - Mørk flekk etter furuncle Foto 36 - Hull på huden etter furuncle

Det er mulig å fjerne en rød flekk fra bare helbredet ved hjelp av medisiner. Til dette formål brukes kremer og salver, spesielle formuleringer med vitaminer og kollagen, som bidrar til rask regenerering.

Foto 37 - Salve med kollagen vil bidra til å bli kvitt arr

En svart flekk er allerede en praktisk dannet arr dannet av bindevev og har ofte en liten depresjon. For å forstå sporet av hvordan du fjerner den helbrente kjelen, må du konsultere en kosmetolog eller en erfaren hudlege.

Foto 38 - Beautician vil fortelle deg hvordan du fjerner et arr

Det er mulig både laserfjerningsmetoder, sliping og kjemisk peeling, mesoterapi og andre midler.

Foto 39 - Slipe vil hjelpe til med å bli kvitt arret

Måter å fjerne koker, hva du trenger å vite for å behandle et sår etter åpning

Kok eller koker - en akutt betennelse i hårfollikk eller sebaceous kjertel forårsaket av Staphylococcus aureus. Oftest ser det ut på hode, ansikt, nedre nakke, skuldre, armhuler, lår. Det kan være eksternt eller internt. Den første typen vises på overflaten av huden, og den andre - i sin dybde. Sistnevnte gir ofte ikke seg selv, og dette er livstruende.

En abscess oppstår som et resultat av mikroskopiske skader på huden (riper, slitasje, kutt), forstyrrelse av svette og talgkjertler, fordøyelseskanaler, underernæring, svekket immunitet.

Kurs og symptomer

Leger skiller tre faser av utviklingen av kjelen: utseendet av infiltrering, dannelsen av pus og nekrotisk stang, disseksjon og helbredelse.

I løpet av den første fasen blir huden rundt fremtidens pustler tykkere og rødt. Samtidig øker følsomheten hennes. Derfor berører det berørte området smerte. Ved slutten av den tredje dagen, har feilen form av en sirkel med en diameter på opptil tre centimeter, og sykdommen går videre til neste trinn.

På den fjerde dagen begynner dannelsen av en kjele, ledsaget av en økning i kroppstemperatur på opptil 39 ° C og smerte på skadestedet. Et skall vises under huden ved kantene, og forhindrer infeksjon av omgivende vev. Samtidig dannes en stang i sentrum av suppuration under virkningen av leukocytter.

Det er en tett sylinder som består av betent hudceller, sekresjon av talgkjertler og et stort antall patogener. På slutten av scenen, kjelen tar form av en kjegle, stiger 3-5 mm over huden, i midten av som er en hvit hette. Formasjonen varer i 7 dager eller mer.

I det siste stadiet fremkaller et overskudd av pus i lesjonfokus en uavhengig åpning av kjelen. Denne prosessen er ledsaget av frigjøring av pus og mørk grønn stang. Som et resultat dannes et dypt sår som begynner å helbrede den andre dagen og heler helt i 1-2 uker, avhengig av dens dybde.

behandling

En dermatolog og en kirurg er involvert i behandlingen av sykdommen. Den første bruker for å eliminere det medisiner, som følge av at absessen burde briste seg selv. Den andre spesialisten blir kvitt ham ved hjelp av spesialverktøy.

Hvis en abscess er mindre enn 1 centimeter i diameter, er en dermatolog involvert i disseksjonen. I andre tilfeller bør du kontakte kirurgen for å få hjelp.

Narkotikabehandling

Målet med behandlingen foreskrevet av hudlege er å redusere tiden som trengs for å danne kjernen (modning) og for å lette fjerningen av kjelen ved å redusere styrken av huden.

Accelerert modning oppnås ved å øke blodtilførselen i det skadede området. For å gjøre dette, bruk dressings med ichthyol salve og fysioterapi i form av tørr varme (varmeovner, ull skjerf).

Når kjelen er fullt formet, begynner den å bli behandlet med salver som har antibiotika og antiinflammatoriske virkninger: Levomekol, Levomethyl, Dioxicol. Det anbefales å vekslere deres bruk med Vishnevsky og ichthyol salver. Kombinasjon av kjelen skjer vanligvis den femte dagen etter første bruk av medisiner.

Kirurgisk behandling

For å eliminere kulden gripes kirurgisk, hvis den er stor nok eller det er ledsaget av høy temperatur. Hvis den er skjult i dybden av huden, må den kuttes sammen med den. Generelt er fjerningsprosedyren smertefri på grunn av lokalbedøvelse og varer ca. 40 minutter.

Etter injeksjon av bedøvelsen kutter kirurgen huden med en skalpell. Deretter fjerner han stangen med pincet og pumper pus ut av såret. Den vaskes med en antiseptisk løsning, og Vishnevsky salve eller ichthyol salve blir brukt for å trekke ut resterende pus. Prosedyren avsluttes med påføring av en okklusiv dressing med en salve som inneholder et antibiotikum (tetracyklin, erytromycin).

Etter at såret begynner å arr, blir det absorberende middelet erstattet med helbredende. Forsmakningen er oppdatert 3 eller 4 ganger om dagen til fullstendig gjenoppretting.

Hjemmebehandling

Selvbehandling og åpning av en abscess er kun tillatt som en nødtiltak i mangel av tilgang til kvalifisert medisinsk hjelp! Feil under prosedyren kan føre til alvorlige komplikasjoner og død.

Fjerning av kjernen i kjelen er akseptabelt dersom den brøt gjennom seg selv, og såret ble frigjort fra pus. Modning uten inngrep skjer 2 uker etter at de første symptomene vises. Hvis prosedyren utføres tidligere enn denne perioden, er det sannsynlighet for infeksjon i blodet. Og dette vil igjen føre til sepsis og død. Forsøk på å presse koker kan også føre til lignende konsekvenser.

For å trekke ut den nekrotiske kjerne trenger du: en nål, en klorhexidin-løsning, en bandasje, en antiseptisk dressing.

Sekvensen av handlinger er som følger:

 • Behandle nålen, furuncle og huden rundt den med et antiseptisk middel.
 • Koble forsiktig tappen med nålen, lukk absessen og trekk stangen ut uten å berøre kantene.
 • Etter ekstraksjon, behandle såret med klorhexidin.
 • Påfør et bandasje med en antiseptisk salve.

Noen ganger er det mulig å trekke ut bare den øvre delen av stangen. I dette tilfellet må du vente til pus er helt ute.

Tiltak for selvåpning koker

Den første tingen å gjøre med denne hendelsen er å forhindre reinfeksjon. For å gjøre dette, tørk hendene med alkohol. Deretter fuktes dem bomullspute, tørk av kjelen, samtidig som du fjerner den frigjorte pus. Etter behandling må en dressing med Vishnevsky salve eller ichthyol påføres.

For å hindre en slik hendelse fra å fange deg uansett på gaten, bære en flaske alkohol, et bandasje og noen salve i løpet av sykdommen din.

Ofte er et gjennombrudd ledsaget av liten blødning. Det er farlig at bakterier kan komme inn i blodet. For å stoppe det, må du utføre følgende manipulasjoner:

 • Vask sårhulen med et antiseptisk middel.
 • Fyll den med bomullsull innpakket i en bandasje.
 • Påfør trykkbandasje.
 • Kontakt medisinsk institusjon.

Når du kontakter legen, kan du foreskrive et antibiotikaforløp for å forhindre blodinfeksjon.

Regler for behandling av sår etter åpning

Riktig ferdig dressing - et løfte om rask gjenoppretting. For å gjøre dette, utfør en enkel rekke handlinger:

 • Bruk gummihansker og behandle dem med alle tilgjengelige antiseptiske midler. Klorhexidin eller vodka, for eksempel.
 • Fjern salve fra såret med en bomullspute eller pinne.
 • Vask det med hydrogenperoksid, furatsilinom eller kaliumpermanganat (kaliumpermanganat).
 • I 5-10 minutter, sett inn en tampong fra en bandasje gjennomvåt i hypertonisk løsning. Det selges i et apotek kalt 0,9% natriumkloridløsning.
 • Påfør dreneringsmiddel (absorberende salve) inn i hulrommet.
 • Lukk såret med et bandasje smurt med et antiseptisk preparat.

komplikasjoner

Problemer medfører kun koke ved feil eller sen behandling. Disse sykdommene inkluderer:

 • skrubbsår;
 • purulent meningitt;
 • betennelse i lymfeknuter;
 • sepsis;
 • artritt;
 • sløret syn
 • betennelse i venenees vegger.

Selvbehandling resulterer også i utseende av arr og sel på stedet. Hvis behandling utføres under tilsyn av en lege, skjer dette aldri.

Eliminering av hudfeil etter sykdom

For å unngå utseende av arret på stedet der det var et dypt sår, under helbredelsen, bruk Contractubex eller heparin salve.

I noen tilfeller forblir en ganske stor segl på stedet av absessen, for hvilken bruk av salver er ineffektiv. Deretter kan du søke etter hjelp fra kirurgen. Han vil kutte ut en tett formasjon og foreskrive en terapi som eliminerer utseende av arr.

Skjønnhetssalonger tilbyr løsningen på dette problemet - kjemisk peeling eller fjerning med en laser. Disse metodene kan brukes hvis minst 2 måneder har gått siden gjenoppretting.

forebygging

For å forhindre utseendet av koker trenger:

 • hold kroppen ren
 • Ikke bruk skitne og upassende klær;
 • opprettholde immunitet med riktig ernæring, multivitaminpreparater og fysisk aktivitet.

Koking er en smertefull, purulent formasjon, ledsaget av feber. Det behandles med aktuelt antibiotika. Ved feil behandling kan det føre til alvorlige komplikasjoner, til og med døden.

Hvordan åpne furuncle riktig slik at såret helbreder raskt?

Koking er en inflammatorisk sykdom i hårsekkene, der det er opphopning av pus og vevnekrose. Sykdommen forårsaker Staphylococcus aureus, som kommer inn i kroppen på grunn av ulike sammenhengende faktorer.

For ikke å provosere utviklingen av komplikasjoner, er det nødvendig å vite hva du skal gjøre hvis kjelen har åpnet. Det er flere grunnleggende regler som du definitivt bør ta hensyn til.

Trenger jeg å utføre en obduksjonskok?

Dannelsen av en koke skjer i flere stadier. Hvis du kort beskriver denne prosessen, ser det ut som dette: Først er det betennelse, så huden svulmer og rødmer, og deretter vises pus.

Etter en tid dannes en nekrotisk stang i midten av abscessen, og etter det oppstår i de fleste tilfeller en åpning av kjelen.

Hvis det under dette er riktig å utføre behandlingen og deretter ta vare på såret, så vil det helbrede raskt, og risikoen for at et grovt arr vil forbli vil være minimal.

Noen mennesker gjør en stor feil - de klemmer pus ut av en kjele som ikke er moden. Som et resultat blir situasjonen forverret fordi infeksjonen vil spre seg til andre vev og komme inn i blodet, noe som fører til sepsis. I tillegg er såret åpen tilgang for forskjellige mikrober, noe som vil føre til ytterligere infeksjon.

Bare en kirurg kan engasjere seg i åpningen av absessen, og dermed unngå negative konsekvenser. Operasjonen utføres for en kort periode under lokalbedøvelse. Husk at hvis kjelen ikke åpnes, er det risiko for abscessdannelse og spredning av sykdommen til andre vev og organer.

Algoritmen for å åpne kjelen: en kirurgisk metode

Koket fjernes på poliklinisk basis, og det er bare nødvendig med sykehusinnleggelse når komplikasjoner av sykdommen utvikler seg, for eksempel når en pasient er sen på å behandle en lege eller når en abscess dannes i ansikt, nakke og nese.

Åpning av kjelen utføres i henhold til denne ordningen:

 • Slik at pasienten ikke føler seg alvorlig smerte, utføres lokalbedøvelse. Følgende legemidler brukes vanligvis til anestesi: Novocain, Lidocaine, Ubestezin, etc.;
 • Formålet med operasjonen er å fjerne kjernen og sikre utstrømningen av akkumulert pus. For operasjonen brukte en skalpell og saks. Et snitt er laget, og deretter blir stangen fjernet;
 • Det er tilfeller at doktoren etter alle manipulasjoner etterlater en drenering i såret - et gummibånd som er sterilt. Dette er nødvendig for å sikre utgivelsen av alle pus;
 • Etter dette må såret behandles med hydrogenperoksid, og deretter påføres en steril bandasje. Hvis alt ble gjort riktig, reduseres temperaturen og ødemet på kort tid. Hvis feber oppstår, indikerer det at det oppstår en pusforsinkelse. Legen fjerner dreneringen når alle pus er utgitt.

I epithelialiseringsperioden må du bruke salven. Dermed kan gode resultater oppnås ved bruk av Levomekol og Levosin, da disse midlene har antibakterielle og helbredende effekter. Forbindinger gjøres hver dag. Antibiotika er også foreskrevet, både for oral administrasjon og i form av injeksjoner. I de fleste tilfeller er et fem-dagers opptaksprosess tilstrekkelig.

Det er verdt å ta hensyn til innovative metoder for fjerning av kjelen, som har blitt en mer gunstig erstatning av operasjonen. Fysioterapi prosedyrer brukes i forbindelse med et antibiotikaforløp for rask åpning av kjelen, og de hjelper også med å øke sårhelingsprosessen. Bruk vanligvis prosedyrer basert på bruk av tørr varme og bølger av forskjellige lengder.

Fysioterapi har en rekke fordeler, og først og fremst handler det om at pasienten ikke føler smerte under manipulasjonen, men bare prikker. For å eliminere noen følelser, er bruk av anestesi tillatt. I tillegg er denne behandlingen nesten blodløs, og utviklingen av bivirkninger reduseres til null.

Laser eller ultrafiolette stråler desinfiserer såret, noe som reduserer risikoen for tilbakefall. En viktig fordel ved fysioterapi er at arr og arr ikke forblir etter behandling, noe som er spesielt viktig i situasjoner der kjelen har dukket opp i ansiktet eller på andre åpne områder av kroppen.

De viktigste prosedyrene som brukes:

 • Ultralyd. Abcessen blir utsatt for hodet i noen minutter. Takket være slike prosedyrer blir kjelen enten løst eller åpnet raskere;
 • UV-stråling. Slike prosedyrer bidrar til å redusere smerten og bli kvitt den brennende følelsen. Det brukes parallelt med å ta antibiotika. Problemområdet påvirkes av ultrafiolette stråler;
 • Bruk en laser. En ny teknikk hvor kjelen behandles med tørr varme, noe som øker prosessen med å åpne og helbrede sår. Risikoen for arrdannelse er minimal.

Koken brøt: hva skal jeg gjøre?

Ofte oppstår kjelen uavhengig, og i dette tilfellet er det nødvendig å kjenne regler for behandling av huden og såret for å unngå komplikasjoner:

 • Først avgjøre om kjerne i absessen, som er en tett masse, er mørkere i fargen enn pus. I tilfelle dette ikke skjer, er det nødvendig å konsultere en lege, da en slik situasjon er farlig og kan føre til infeksjonsspredning inne
 • Når stangen har kommet helt ut og et klart hulrom gjenstår, må det behandles med 3% hydrogenperoksid. Det er viktig å flytte vattpinnen fra kantene til midten for å unngå spredning av pus til andre friske vev;
 • Bruk en gasbind for å behandle skadestedet, da bomullsull kan føre til at fibre forblir i såret. Dette vil føre til re-suppuration;
 • På dette stadiet påføres en steril dressing med antibakterielle eller helbredende salver. Legen må velge dem i henhold til indikasjoner. I tilfelle at det er risiko for å spre infeksjonen, er det verdt å bruke Levomekol, Dioxisol og Oflokain;
 • Mange er interessert i å behandle kjelen etter åpningen. Så, for å fremskynde helingsprosessen og forbedre regenerative evner, er det tilrådelig å lage dressinger med helbredende salver.

Vi bør også vurdere egenskapene til noen stoffer som brukes til koke:

 • Ichthyol salve. Brukes etter å ha åpnet absessen. I sammensetningen er det et produkt av skiferbearbeiding - ichthyol, som er en sterk antiseptisk, som effektivt håndterer et bredt spekter av mikroorganismer. Den har en desinfiserende, bakteriedrepende, anti-inflammatorisk og smertestillende virkning. Fremskynder denne salven og skade regenereringsprosessen. Før bruk, anbefales det å teste for allergier. Salve pålegges i form av applikasjoner. For å gjøre dette, bruk en liten mengde på en bomullspute eller gasbind. Sett det på problemstedet, fest gipset. Det anbefales å bytte bandasjen 2-3 ganger om dagen. Behandle tilbringe 3-5 dager;
 • Tetracyklin salve. Dette antibakterielle stoffet er den rimeligste. En del av antibiotika ødelegger raskt patogener på mobilnivå. Påfør stoffet bedre under bandasjen, og legg et tykt lag. Hold kompresset skal være noen timer;
 • Syntomycin salve. Sammensetningen omfatter et bredspektret antibiotika, som håndterer forskjellige bakterier. I følge instruksjonene skal salven behandles flere ganger om dagen. I lang tid å bruke dette verktøyet kan ikke, fordi mange mikroorganismer produserer avhengighet av det aktive stoffet;
 • Levomekol. Dette stoffet regnes som en kombinasjon, siden det ikke bare inneholder et antibiotika, men også en substans metyluracil, som stimulerer immunsystemet og akselererer prosessen med vevregenerering. Levomekol gir deg mulighet til raskt å arrestere den inflammatoriske prosessen, takle patogene bakterier. Bruk den opp til flere ganger om dagen, påført huden. Det er lov å bruke Levomekol hvis kjelen er på ansiktet. Hvis en abscess er plassert på kroppen, så bruk den under en bandasje;
 • Sink salve. Dette helbredende middel som har en tørking, antiseptisk og mild anti-inflammatorisk effekt. På grunn av tilstedeværelsen av hygroskopiske egenskaper akselereres regenereringsprosessen. Denne salven regnes som den sikreste fordi den ikke har noen bivirkninger og kontraindikasjoner;
 • Solkoseril. Det er mulig å behandle såret med denne salven, som har en uttalt regenererende og sårhelende effekt. Inkludert i preparering av stoffer stimulerer produksjonen av kollagen, akselerere prosessen med celledeling. Dette verktøyet forbedrer også metabolske prosesser, noe som er viktig for rask gjenoppretting av huden. Solkoseryl anses som en trygg medisin fordi den eneste kontraindikasjonen er idiosyncrasi.

Det er viktig å si at antimikrobielle midler må behandles ikke bare på såret, men også på den sunne huden rundt den, omtrent i en radius på 3 cm.

I tilfelle at behandlingen ble utført feil, vil helingsprosessen bli forsinket og det er risiko for komplikasjoner.

Vi vil forstå hvor mye såret healer etter å ha åpnet kjelen? Så, alt avhenger av størrelsen. Hvis såret var lite eller mellomstort, så heler alt innen 7-10 dager, og for store formasjoner er regenereringstiden 2-4 uker.

Nå vet du hvordan du skal handle hvis kjelen blir avslørt. Følg alle reglene, og kontakt om nødvendig legen din slik at det ikke er noen komplikasjoner.

Hvordan kokes åpnes

Furuncle er et stort fokus for suppuration, utløst av anaerobe bakterier (en stiftinfeksjon). Slike sår ligger dypt under huden og modnes i lang tid. Betennelser kan skade, så for rask lindring av problemet utfører de kirurgisk åpning av kjelen.

Hvordan bli kvitt?

Narkotikabehandling blir ofte praktisert for å behandle koker. De består i behandling av abscess med spesielle salver. På hvert stadium av abss utvikling utvikles forskjellige stoffer. Først bruk salve, akselerere modning av kjelen. Bruk av slike legemidler tillater deg å akselerere dannelsen av purulent kjerne og skyve innholdet i sårhulen i nærheten av hudoverflaten.

Påfør deretter smøremiddel salve, forenkle prosessen med selvåpning koker. Når det purulente innholdet begynner å komme ut, dannes et dypt sår for behandling av hvilke antiseptika som påføres. Samtidig med antiseptiske midler, er det nødvendig å i tillegg bruke antibakterielle stoffer, som gjør det mulig å unngå infeksjon av sunn hud. Sårhelende legemidler brukes også.

Noen ganger er det behov for å åpne kjelen. Ofte står pasientene overfor det faktum at en abscess ikke modnes i lang tid. Det purulente innholdet forblir dypt under huden og kan ikke komme ut, som er ledsaget av en rekke ubehagelige symptomer - feber, smerte i suppurasjonsområdet, ubehag når det berøres.

Hvis det er nødvendig å fremskynde gjenopprettingsprosessen, bør du kontakte kirurgen som skal utføre en obduksjonsprosedyre og fjerne det purulente innholdet i det betente hulrommet. Hjemme kan du ikke åpne kjelen.

Åpner absessen

Obduksjon bør bare utføres av en lege. Behandlingen utføres i et kirurgisk rom. Hele prosedyren tar ikke mye tid, men krever riktig tilnærming. På grunn av den dype beliggenheten til suppurasjonen, utføres en kirurgisk obduksjon under lokalbedøvelse.

Legen behandler huden med en bedøvelsesmiddel og en antiseptisk løsning. Deretter blir et lite snitt laget med en skalpell. Kirurgen fjerner en solid purulent kjerne med et spesielt verktøy, og renser deretter kaviteten av gjenværende innhold. Et stort sår dannes på furuncleens sted, som deretter behandles med en antiseptisk oppløsning og dekkes med en bandasje.

Forkleet må endres flere ganger om dagen. Direkte inn i det dannede hulrommet er påført salver som forhindrer sårinfeksjon og akselererer vevregenerering. Til dette formål kan legen bruke tetracyklin- eller hydrokortison-salve. Levomekol brukes til å behandle små sår.

Såret er fylt med salve, og toppen er dekket med et bandasje. Neste gang du bytter bandasje, må såret rengjøres av salverrester og gjenbehandles med preparatet.

Rådfør deg med en lege for å få råd om hvordan du kan koke, det er nødvendig i følgende tilfeller:

 • hvis abscessens dimensjoner overstiger 10 mm i diameter;
 • hvis kjelen er betent, men det purulente innholdet kommer ikke ut;
 • med dannelsen av en abscess;
 • i tilfelle alvorlig smerte i området suppuration og feber.

Du bør også rådføre deg med kirurgen hvis kjelen brøt uavhengig, men etter en stund utviklet suppuration igjen på samme sted.

Hjemmebehandling

Åpne kjelen i hjemmet er strengt forbudt. Det er umulig å rengjøre såret selv etter å ha åpnet absessen, dette gjøres kun ved hjelp av spesialverktøy.

En feil åpnet furunkel vil i beste fall øyne igjen, og i verste fall kan sepsis utvikle seg, med det resultat at infeksjonen sprer seg gjennom hele kroppen.

Behandling av koker hjemme er utført ved hjelp av spesielle salver. Hvilket legemiddel skal brukes, avhenger av utviklingsstadiet av absessen.

Når huden har bare oppstått en liten betennelse, bruk salve, akselerere modning av magesår. For dette, er diktholsalve ofte foreskrevet. Legemidlet trekker pus ut og samtidig myker vevet, noe som letter enkle disseksjon av absessen. Legemidlet påføres en gauze bandasje, som deretter påføres kjelen. Forklæringen endres 3-4 ganger om dagen.

Når det purulente innholdet er tydelig synlig under huden og den fullstendige kjerne av abscessen er sett, erstattes ichthyol salve med Levomekol. Dette stoffet har en utpreget antibakteriell effekt og er effektiv mot anaerobe mikroorganismer, inkludert Staphylococcus aureus, som provoserer utseendet av koke. Levomekol brukes også på dressingen, som påføres den betente abscessen.

Noen dager etter at kjelen er moden, åpnes den. Koket åpnes vanligvis i 3-5 dager etter at bruk av salver har startet, og akselerasjonen av abscessen blir akselerert. Det purulente innholdet kommer ut og må fjernes forsiktig. For å gjøre dette, fukt en bomullspute i enhver antiseptisk løsning og tørk såret og huden omhyggelig.

For å unngå infeksjon må du bruke antibakteriell salve. Etter å ha åpnet absessen, kan behandlingen fortsette, siden tilstedeværelsen av pus i såret ikke reduserer effektiviteten av dette legemidlet. Behandling av såret fortsetter selv når alle pus er ute og såret er rent. Samtidig er det viktig å kontrollere at kokestangen også kommer ut. Hvis dette ikke skjer, kan det ikke fjernes selv, du må besøke kirurgen.

Hvis stangen er ute, fortsett behandlingen med sårheling. For å gjøre dette kan du fortsette å bruke Levomekol, siden det inneholder en komponent som akselererer vevregenerering, eller Vishnevsky-salve. Den valgte salven blir påført såret med et tykt lag og dekket med et bandasje på toppen. Forbandet bør endres tre ganger om dagen.

Hvis, til tross for bruk av salver, ikke åpner absessen i lang tid, bør du konsultere legen din.

Sårbehandling regler

Etter åpning av kjelen behandles det med antiseptiske løsninger. Hvis kjelen åpnes i kirurgisk rom, vil legen utføre den første behandlingen av såret og bandasere det, og deretter forklare hvordan man skal akselerere helbredelsen av såret og hvor ofte å gjøre dressingen.

Følgende stoffer brukes til å helbrede det åpnede furuncle:

Flere ganger om dagen bør behandles med et antiseptisk sår. For å gjøre dette kan du bruke en løsning av peroksid eller klorhexidin. Det valgte antiseptiske stoffet brukes rikelig på en bomullspinne, som påføres såret i noen få sekunder. Etter behandling blir salve påført. Salve er påført med et tykt lag, fylle hulrommet dannet etter fjerning av pus. Toppbandasje påføres. Behandlingssalve utføres tre ganger om dagen. Før du bruker et nytt lag av salve, må du fjerne rester av stoffet med en bomullspinne.

Hva slags salve du skal bruke etter å ha åpnet kjelen? Hver pasient bestemmer seg selv eller foreskrives av en lege. Levomekol har en antibakteriell effekt og akselererer vevregenerering. Dette legemidlet er anbefalt for helbredelse av store kokinger, siden antibakterielle komponenter i produktet vil beskytte mot tilbakevending av suppuration.

For å helbrede mellomstor kirurgi, brukes Vishnevsky salve. Ikke alle pasienter er villige til å tolerere den spesifikke lukten av denne salven, slik at den kan erstattes med redningsmiddel eller solkoseryl. Disse preparatene er ment for helbredelse av grunne sår, derfor blir de ikke brukt til store kokinger.

Det er nødvendig å behandle healing furuncle i minst 5 dager. Legene anbefaler å bruke salven til såret er helt stramt. Levomekol kan ikke brukes i lang tid, det er nødvendig å behandle kjelen med dette stoffet i ikke lenger enn syv dager. Deretter erstattes Levomekol med Vishnevsky salve, Solcoseryl eller et annet sårhelsemiddel.

Hvor mye koster det å helbrede, avhenger av størrelsen. Full sårheling etter åpning av en liten abscess skjer innen to uker. Store koker helbreder lenger - opp til en måned. Hvis kjelen er helbredet, og et arr er dannet på plass, er det i noen tid brukt salver til å løse arene.

Flere Artikler Om Typer Acne