Hudfunksjoner som termoregulering og utskillelse utføres gjennom huden porene som åpner tubulatene i svette og talgkirtler. Gjennom dem er utgivelsen av svette og fett, fuktighetsgivende og mykner huden, beskyttelse mot uttørking og eksterne negative faktorer. Som et resultat av overdreven produksjon av sekresjon av talgkjertlene, ekspanderer porene. Det forekommer hovedsakelig i pannen, nesen og haken, mindre ofte i kinnområdet.

Forstørrede porer på ansiktet er ikke bare en kosmetisk defekt. De akkumulerer gradvis keratinisert epitel, skitt, fett, som tetter hårsekkens munn og forårsaker dannelse av komedoner og hudormer. Dermed skapes gunstige betingelser for bakteriens vitale aktivitet, noe som fører til dannelse av tette inflammatoriske infiltrater, pustler, abscesser, kokinger og andre inflammatoriske prosesser.

Årsaker til forstørrede porene

De oppstår under puberteten og forblir ofte for livet. Med alderen blir munnen av ekskretjonskanaler blitt bredere og mer synlige. Å vite årsakene til dannelsen i mange tilfeller bidrar til å forstå hvordan man kan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet.

Mange faktorer bidrar til utvidelsen av porene:

 1. Type hud - oftere hos personer med fett eller kombinert type.
 2. Arvelig predisposisjon
 3. Ubalanse av hormoner under pubertet, overgangsalder, eller som følge av dysfunksjon av endokrine kjertler - skjoldbruskkjertel, kjønnskirtler, hypotalamus.
 4. Feil diett, inkludert mat med høy karbohydrater, animalsk fett, krydder.
 5. Metabolske sykdommer.
 6. Sykdommer eller forstyrrelser i fordøyelsessystemet.
 7. Forstyrrelser i nervesystemet og immunsystemet.
 8. Feil livsstil, røyking, drikking av alkohol.
 9. Overdreven eksponering for sollys, ultrafiolette stråler i en solseng, dehydrering av huden. Alt dette bidrar til akselerasjonen av epitel dør av, dysfunksjon av talgkjertlene, forringer kollagenproduksjonen av fibroblaster, som i mange henseender påvirker tilstanden til åpningene av utstrømningskanaler.
 10. Feil omsorg for ansiktets hud, overdreven bruk av kosmetikk eller bruk av kosmetiske produkter av lav kvalitet, spesielt fundament og pulver, tilstopping av porene.

Hvordan ser problemet ut?

Behandlingsmetoder

Før du bestemmer deg for hvordan du fjerner de forstørrede porene i ansiktet, er det nødvendig å ta tiltak for å eliminere de bidragende faktorene - begrense inntaket av matvarer høyt i karbohydrater og animalsk fett, krydder og krydder. Det er nødvendig å forlate bruken av alkoholholdige drikker, justere riktig arbeidsform og hvile, normalisere funksjonen i fordøyelseskanalen, begrense eksponeringen for direkte sollys, velg riktig kosmetikk av høy kvalitet, etc.

Rensing og peeling med forstørrede porer

Riktig ansiktspleie innebærer vasking med kaldt vann, og nekter å bruke såpe som bryter mot syrebasen i huden. I stedet bør du bruke spesialverktøy som er designet for å rense ansiktet.

Disse inkluderer skins, lotions, scrubs. Sistnevnte inneholder små granulater som hjelper til med å fjerne cellene i det hørrede epitelet, rens porene av forurensning, forbedrer blodsirkulasjonen. Skrubbingen skal imidlertid ikke brukes mer enn 1-2 ganger i uken, da dette vil skade huden og øke sekretjonen til talgkjertlene. I tillegg er det nødvendig å velge en skrubb, som er designet spesielt for hud med utvidede porer.

Rensing kan utføres ved å bruke sur peeling. For disse formål er det verktøy som inneholder fruktsyrer (salicylsyre og glykolsyre) som forsiktig påvirker de øvre hudlagene. Effektiv er peeling ved hjelp av stoffer som inkluderer glykolsyre og enzymer, eller enzymer (trypsin, bromelain, papains). Med en mer uttalt porøsitet kan det være nødvendig å rense med retinolisk eller trikloreddiksyre, som renser porene godt og til og med ut huden.

Les om regler for hjemme peeling ved å klikke på linken.

Nødvendig fuktighetsgivende

I tillegg til rensing anbefales det å bruke produkter som hjelper til med å fukte huden og smale porene. Gels, lotions, kosmetiske serums og en melk, masker fra kosmetisk leire, bekymrer seg for dem. Bruken av tonikum som inneholder vitaminer "A" og "E", aminosyrer og antioksidanter, et ekstrakt av tang, Dødehavet mineraler, komponenter fra ekstrakter av medisinske planter og frukt er nyttig. Sammensetningen av noen tonics inkluderer glykolsyre og salisylsyre, glykasil, sink, kobber.

Mange av dem kan tilberedes hjemme fra decoctions og tinkturer av knopper av furu og bjørk, calendula, persimmon, sitron, appelsin, aloe, krydder, hagtorn, rosmarin, mandel, lindblomster med tilsetning av honning, etc. fuktighetsgivende og nærende beskyttelsesdagkrem.

Behandling av forstørrede porer på ansiktet utføres også ved slike kosmetiske metoder som:

 • plasma løfting (innføring av ditt eget plasma) i kombinasjon med vanlig peeling;
 • injeksjon mesoterapi, essensen av dette ligger i bruk av mesoterapeutiske cocktailer basert på hyaluronsyre, fosfatidylcholin, vitamin- og aminosyrekomplekser, homøopatiske komponenter, samt deres kombinasjoner;
 • ikke-invasiv mesoterapi, som kan utføres uavhengig av bruk av hjemmeapparater for iontoforese, fonophorese, Darsonval strøm, mikrostrøm og ultralyd terapi;
 • Kryoterapi i form av kryomassasjeprosedyr med flytende nitrogen. Denne teknikken bidrar til å redusere sekretet av talgkjertlene, forbedre blodsirkulasjonen og øke stoffskiftet.
 • disincrustation, som er en dyp pore rensing ved hjelp av elektroforese og alkali-holdige produkter; Denne teknikken fremmer saponifisering av fett og det er lett å fjerne fra hudoverflaten.

Mer aggressive teknikker brukes til alvorlig ansikts porøsitet, spesielt hvis det finnes andre kosmetiske feil - fine rynker, arr, uregelmessigheter, pigment flekker. Disse metodene inkluderer:

 1. Microdermabrasion, eller mikrogrinding ved hjelp av en spesiell børste, mikrokrystaller, diamantdyser.
 2. Dot (fraksjonal) laser termolyse, som et resultat av hvilket et overflatehudlag er fjernet og fornyet ved hjelp av en laserstråle med samme bølgelengde, og strålene i et annet spektrum, som virker på et dypere lag, bidrar til reduksjon av kollagenfibre. Dermed oppstår hudstramming og reduksjon av porediameter. Prosedyren har også antibakterielle og antiinflammatoriske effekter og regnes som den mest effektive.
 3. Ikke dårlig viste seg å være laser peeling, som anbefales til lokal bruk hos pasienter i ung alder i fravær av hudutslett.

Ikke bruk bare en kosmetikk for kosmetikk for å skjule defekten, da de bidrar til forverring av huden. Forstørrede porer krever langvarig og vedvarende påføring av ikke en enkelt metode, men en kompleks effekt, inkludert eliminering av predisponerende faktorer, bruk av kosmetiske preparater og hjemmekovert og infusjoner, elektriske apparater til hjemmebruk og teknikker for maskinvareeksponering i skjønnhetssalonger.

Artikkelen er ikke veiledende i valg av behandlingsmetoder, men inneholder bare innledende opplysninger om mulighetene for å eliminere mangelen på forstørrede porer. Råd fra en erfaren kosmetolog kan hjelpe til med målrettet behandling.

Trenger å begrense! Vi kjemper med forstørrede porer

Forstørrede porer er som regel mest merkbare i den såkalte T-sonen av ansiktet: på pannen, nesevingene og haken. Mest fremtredende!

Vår ekspert er en dermatokosmetolog Anna Yaroshenko.

Alt har sine fordeler

Ja, forstørrede porer i ansiktet - det er styggt. Men på den annen side er slik hud (som regel tykk og fet eller kombinert) eldre mye langsommere enn tynn og gjennomskinnelig tørr, overraskende vakker i ungdommen, og blir raskt rynket etter 30 år. I tillegg er de forstørrede porene lettere å rense seg selv, så akne blir sjelden plaget av holdere av slik hud enn de med smalere porene. Så la oss ikke vrede Gud, spesielt siden det er måter å gjøre denne feilen mindre uttalt.

Søket etter de skyldige

 • Det er ting som forårsaker forstørrede porer. Blant dem er:
 • Arvelig predisposisjon
 • Hormonale forstyrrelser (kan oppstå med enkelte sykdommer, samt på grunn av naturlige årsaker - pubertet, graviditet, amming, overgangsalder og på grunn av bruk av hormonelle prevensjonsmidler).
 • Problemer med metabolisme, fordøyelses- og nervesykdommer.
 • Aggressive miljøeffekter (støv, smuss, men viktigst - overflødig solstråling).
 • Feil diett (overflødig søt og fet, hurtigmat, pickles, røkt produkter, pickles, hermetisert).
 • Overarbeid, stress.
 • Dårlige vaner (røyking, drikking).
 • Dårlig kvalitet eller upassende type hud kosmetikk.

"Lys" av huden vår

Så dermatologer kaller porene. Og med god grunn. Tross alt, gjennom disse hullene blir huden ikke bare renset for fett og smuss, men puster også. Det ser ut til å være bra. Akk, for tiden. Tross alt, hvis du forsiktig ikke bryr deg om slik hud og ikke følger visse regler, vil pores i stadig større grad ekspandere og tette opp, akkumulere døde celler i seg selv, forurensning og fett. Som et resultat er munnene av hårsekkene blokkert, ål og svarte flekker (komoneser), og selv kokker dannes. Slike blokkeringer må fjernes på alle måter. Og det er bedre, selvfølgelig, å advare takket være vanlig omsorg, både profesjonell og hjemme.

Det er også veldig viktig å observere det daglige diett, å spise riktig (frokostblandinger, grønnsaker og frukt, meieriprodukter, magert kjøtt og fisk er nyttige), å drikke rikelig med væsker (vann, grønn te, fruktdrikker, ferskpresset juice og ikke brus og kaffe). Det er også nødvendig å unngå stress og overarbeid, spille sport, gå i frisk luft.

I hytta

Regelmessig dyprengjøring av ansiktet bidrar til å begrense porene, som skal fylles ut ved bruk av spesielle masker (med alger, leire). Kryoterapi (behandling med flytende nitrogen), effektene av direkte og vekselstrøm (elektroforese, darsonvalisering, galvanisering), ultralydterapi og andre maskinvareteknikker blir også mye brukt. Darsonvalisering tørker huden, helbreder betennelse og smalker forstørrede porene. Galvanisering øker blodsirkulasjonen og hjelper huden til å rense seg selv.

En viktig rolle i innsnevring av porene spilles av peeling. Kjemisk - fornyer også huden, fjerner oljeaktig glans. Mekanisk peeling (microdermabrasion) - renser og jevner epidermis, fjerner fine rynker. Av de dyrere metodene - laser og fotorejuvenasjon, som ikke bare strammer porene, men også gjør huden yngre.

Og hjemme

Hjemmebehandling består av vanlig (to ganger daglig) rensing av ansiktet med en spesiell gel for vasking, helst med fruktsyrer, og påføring av en antiinflammatorisk tonic for fet hud (det kan inneholde salicylsyre, agurk eller sitronsaft). Micellar vann fungerer også bra. Om morgenen er det nyttig å vaske ansiktet, gni ansiktet med en isbit fra et avkok av urter. Kontrastvask er også et utmerket verktøy (bare varmt vann er nødvendig i stedet for varmt vann).

Kurs i 1-2 uker skal bruke sera som begrenser porene. Ukentlig - gjør masker. I stedet for mekaniske skrubbe som kan traumatisere huden, er det å foretrekke å bruke peelingprodukter med fruktsyrer. Men ikke mer enn 1 gang per uke. I ansiktskremet kan du legge til essensielle oljer av spidskommen, dill, fennikel, ceder, furu, gran - de smal porene. Men først må du sørge for at de ikke er allergiske.

Du må være veldig forsiktig med å velge dekorative kosmetikk. For å tynne kremer og pulver ikke tette porene, bør de ikke inneholde oljer.

Masker for å begrense porene

 • Med leire (blå, hvit, svart, grønn)

Leire skal helles med varmt vann, blandes grundig til konsistensen av rømme, tilsett litt honning og olivenolje, slipp en dråpe essensiell olje (karve, dill, fennikel, sedertre, furu, gran), påfør ansiktet i 15-20 minutter. Skyll deretter med varmt vann.

Bland 1 ss. en skje med steames flager med samme mengde rømme. I stedet for rømme kan du helle agurkestikk. Effektiviteten av masken vil øke en spiseskje sodavann.

Peel tomater, kutt i sirkler, sett på ansiktet, unngå området rundt øynene. Toppmaske kan dekkes med gasbind.

Slå egghvite til tykk, tilsett litt sitronsaft eller aloe juice.

Det er best å bruke naturlig juice av currants, sitron, viburnum, kirsebær. Du kan enkelt sette på ansiktet av appelsinmasse eller noen bær.

1 ss. en skje med gjær blandet med honning, tilsett grønn te, aloe juice og litt sitronsyre.

1 ss. en skje med lindblomster helle et glass kokende vann, brann. Etter dannelse av en tykk masse, fjern fra varmen. Påfør blandingen med et tykt lag på huden i varm form i 15-20 minutter. Fjern med kaldt vann.

Hvordan håndtere forstørrede porer i ansiktet

De fleste jenter og kvinner ser etter deres utseende, prøver å se sitt beste ut. Omsorg omfatter mange stadier, med hygiene og slutter med sminke og klær.

Men selv å oppnå et perfekt resultat i alle aspekter av utseendet, er det umulig å føle seg veldig vakkert hvis det er problemer med huden. Tale handler ikke nødvendigvis om noen svært merkbare feil, for eksempel akne eller alder flekker.

De forstørrede porene, som er så vanlige hos kvinner i alle aldre, kan ødelegge det samlede bildet. Men det er verdt å merke seg at dette problemet ikke omgår menn.

Forstørrede porer på ansiktet: årsaker

I normal tilstand har porene en liten diameter, som kun er synlig ved nærmere inspeksjon. Dette er nok til å fjerne talg og for å beskytte porene mot inngrep av ekstern forurensning. Sunn hud er jevn og ren nettopp på grunn av god regulering.

Med forstørrede porer blir huden svimmel og visuelt løs, overflaten slutter å være glatt. Partiklene er godt synlige, smusset sitter fast i dem, sebum er mer uttalt.

Alt dette gir en gunstig grunn for utseendet av komedoner og akne, samt ulike akne. I tillegg estetisk ser denne huden ikke veldig fin ut, den blir gråaktig, skinner, har en ujevn struktur.

Forstørrede porer er ganske vanlige. Hva er årsaken til dette problemet:

 • hormonell svikt eller et hopp: mange kvinner finner noen hudproblemer i øyeblikkene av omfordeling av hormoner i kroppen som forekommer, for eksempel under graviditet, overgangsalder, under pubertet eller før menstruasjon;
 • krenkelse av regimet og usunt kosthold: porer er en slags kanal for fjerning av skadelige stoffer fra kroppen sammen med hudsekresjon; eventuelle forstyrrelser påvirker alle systemer, inkludert kjertlene; i strid med regimet og overhodet i mat av svært skarpe, fete eller sukkerholdige matvarer, øker volumet av talg, slik at porene utvides;
 • Bruk av lavkvalitets eller upassende hudpleieprodukter: En ekstern effekt på huden er veldig viktig, med feil utvalgte kosmetikk, begynner huden å oppføre seg ikke typisk, blant annet, porene ekspanderer, og forskjellige urenheter kommer inn i dem, blander med hemmelig, form ål og sorte prikker;
 • Dekorative kosmetikk av lav kvalitet: Tonalkremer og pulver forårsaker ofte forverring av huden, da de dekker det, lukker porene; Spesielt skadelig kan være vannbestandige produkter som er sterkere enn andre, lukker hudens tilgang til oksygenutveksling;
 • problemer med mage-tarmkanalen, som også påvirker hele kroppen;
 • svekket metabolisme;
 • Tørker huden i solen, samt bruk av alkoholkrem og andre kosmetikk som påvirker pH-balansen;
 • fet hud, som kan skyldes arvelige faktorer;
 • dårlige vaner: effekten av alkohol og røyking påvirker alle kroppens systemer, som, som prøver å bli kvitt giftstoffer, skiller seg over alle mulige metoder for å trekke seg tilbake.

Hvordan lage bølget hår, beskrevet i publiseringen av nettstedet vårt.

Om ansiktsmassasje for rynkerinformasjon finnes i denne artikkelen.

Her leser du hvordan du kan bli kvitt arr.

Hva å gjøre med forstørrede porer i ansiktet

Som et hvilket som helst problem i kroppen krever forstørrede porene en første bestemmelse av årsaken. Bare ved å fjerne årsaken til denne feilen, kan du gjøre huden jevn og godt preparert. Hvis daglig behandling og ernæring er i orden, og det er ingen dårlige vaner, er det bedre å gå til endokrinologen med en gang.

Hvis en person har dårlige vaner, ustabil dagbehandling, samt mat, med overvekt av fett og karbohydrater, er det verdt å revurdere dette. Måltider bør være diversifisert, spis mindre stekt og salt, ikke lene seg på søtsaker. Grønnsaker, fiber, grov fiber og naturlige produkter vil bidra til å forbedre kroppens arbeid og bidra til forbedring av hudtilstanden.

Vær spesielt oppmerksom på deres kosmetikk og kremer. Kanskje de må endres, og ikke nødvendigvis på grunn av brukstidspunktet.

Kanskje disse verktøyene bare ikke passer til hudtype. Det er også viktig å fjerne kosmetiske produkter fra huden i ansiktet i tide, slik at den får fullstendig hvile. Rensing bør inkludere alle nødvendige prosedyrer, hvorpå huden skal fuktes.

For fete typer er utvalgte spesialverktøy. Det er umulig å overdrive huden, da dette også kan føre til problemer med porene og fjerning av talg.

Derfor er hudrensing gjort med spesielle milde kremer, tonics, ansiktsvask. For å fjerne hudpartikler brukes fruktskall, så vel som myke scrubs og gommazhi.

Behandling av forstørrede porer på ansiktet i salongen

I skjønnhetssalonger og i kosmetologikontorer tilbyr kontorer nå mange tjenester for å forbedre utseendet på ansiktshuden. Disse er forskjellige skiller, rensing og maskinvare prosedyrer. For å begrense porene og returnere huden til sin tidligere renhet og glatthet, bruk følgende kosmetiske teknikker:

 • kjemisk peeling er den mest uskadelige prosedyre, som fører til rensing og innsnevring av porene, på grunn av effekten på dem av fruktsyrene som brukes i preparatene;
 • plasmaløfting - en prosedyre som brukes i forbindelse med pilling, som består av injeksjoner av eget plasma
 • injeksjon mesoterapi - injeksjoner med blandinger av ulike komponenter, slik som hyaluronsyre, fosfatidylkolin, forskjellige vitaminer og aminosyrer i forskjellige kombinasjoner og doseringer, som bestemmes individuelt;
 • Mesoterapi (ikke-invasiv) - En maskinvareprosedyre ved bruk av ionophorese, ultraphones, Darsonval strømmer, mikrostrømmer og ultralyd (kan også utføres selvstendig dersom disse enhetene er tilgjengelige);
 • Kryoterapi - Kryomassasje ved hjelp av flytende nitrogen, reduserer sekretjonen av talgkjertlene, forbedrer blodsirkulasjonen og metabolske prosesser;
 • disincrustation utført av elektroforese og alkaliske midler, saponify og fjerne fett, rensing porene;
 • microdryphing av huden eller microdermabrasion, utført av enheten med en fylling i form av en liten børste og diamantdyser, brukes til sterk porøsitet og arr;
 • laser termolyse er en punktprosedyre som utføres av laserstråler av forskjellige lengder: en lengde fjerner døde celler fra hudoverflaten, mens den andre virker på kollagen, strammer koden og dermed innsnevrer porene; laser termolyse har en trekk, rensing og antibakteriell effekt;
 • laser pilling - brukes hovedsakelig hos unge pasienter, men bare hvis det ikke er akne, akne og lignende utslett.

Folk rettsmidler for forstørrede porer i ansiktet

Ikke alle har råd til salongprosedyrer. Til tross for sin høye effektivitet og ubiquity, er dette verktøyet fortsatt ikke tilgjengelig for mange mennesker på grunn av kostnadene. For å opprettholde skjønnheten i huden, kan du gjøre med et veldig lite arsenal av verktøy.

Her er noen tips for å begrense porene eller tjene som forebygging av dette problemet:

 • kontrasterende vask med vekslende varmt og kaldt vann;
 • vaske med isstykker; Som grunnlag kan du bruke urtedekk, frukt, bær og grønnsaksjuice, grønn te;
 • Scrubs og gommazhi for å fjerne døde celler, forurensning og forbedre blodsirkulasjonen, bidrar også til å begrense porene litt, men ikke bruk dem oftere 1-2 ganger i uken;
 • vaske med urte og blomsterdekk og infusjoner;
 • legger til kremen av essensielle oljer (i henhold til instruksjonene), for eksempel fennikel, spidskommen, fennikel, ceder, gran, furu og andre;
 • hjemmelagde masker med en smalende effekt, sammensetningen som du kan snakke mer om.

Hjemmelagde masker for å smale forstørrede porene

Hvordan fjerne forstørrede porer i ansiktet med hjemmelagde masker? Det er mange forskjellige ansiktsmasker som strammer porene. Nesten alle av dem har en liten tilspenningsvirkning på grunn av deres komponenter. Tenk på noen av dem.

 1. Basert på egghvite. Denne masken strammer huden og har en antibakteriell effekt. Du må slå en spiseskje stivelse, ett protein og 1-2 dråper tea tree olje. Påfør på ren hud, hold i 10-15 minutter, skyll med varmt vann.
 2. Clay. Kosmetisk leire blandes med vann til en kremaktig konsistens. En dråpe smørholdig vitamin E tilsettes, påføres ansiktet, holdes til tørr og skylles grundig med varmt vann.
 3. Havregryn. En spiseskje med havregryn helle 2 ss melk, legg til litt honning. Hold på ansiktet i 10 minutter, skyll deretter, masserer huden. Denne masken fungerer som en myk peeling.
 4. Juice noen bær eller frukt. Påfør ansiktet, hold i 5-7 minutter, vask deretter av og påfør en nærende krem.

Hvordan bli kvitt forstørrede porer på ansiktet av en mann

Med forstørrede porer på det mannlige ansiktet er det verdt å kjempe på samme måte som beskrevet ovenfor. Det er ingen spesielle forskjeller.

Det er viktig å overvåke ernæring, og om mulig gi opp dårlige vaner. Ikke nøl med å vaske med urter, juice, is, ansiktsmasker, så vil problemet forsvinne mye raskere. Ved barbering er det viktig å bruke sparsomme midler, samt å forlate alkoholkrem.

Noen ord om alternative metoder

Hvordan ellers kan du håndtere utvidede porer i ansiktet?

Du bør ikke bruke for dette noen ekstreme stoffer, komposisjoner og enheter. Å oppfinne noe nytt er allerede ganske vanskelig, så det er bedre å velge en metode fra de som allerede eksisterer.

Og litt mer informasjon om forstørrede porer - i neste video.

Forstørrede porer på ansiktet: hva du skal gjøre, hvordan du fjerner?

Forstørrede porer bekymrer ofte eierne av den kombinerte og fet hud typen. Mindre vanlig hos personer med tørr hud.

Krever omfattende omsorg og grundig rensing, ellers kan det oppstå betennelse. Kosmetiske prosedyrer bidrar til å redusere synligheten til porene og til og med helt eliminere denne ulempen.

Årsaker til

Forstørrede porer vises på pannen, nesen og haken.

Den vanligste årsaken til utseendet er overdreven sebaceous kjertel aktivitet.

Derfor vises forstørrede porer ofte under puberteten og utvikler seg til akne.

Utilstrekkelig rensing og dekorative og omsorgsfulle kosmetikk av dårlig kvalitet kan føre til dannelsen. Dehydrering gir samme effekt.

Det er også en genetisk predisposisjon for forstørrede porer.

Salonbehandling

Meget forstørrede porer på ansiktet: hva skal jeg gjøre? Kosmetologer tilbyr en rekke prosedyrer for å løse dette problemet. Måten å håndtere utvidede porer er valgt individuelt, basert på hudens egenskaper og årsakene.

Injeksjonsteknikker

Injeksjoner tyder på subkutan introduksjon av spesielle preparater i de dype lagene i epidermis:

 1. Biorevitalisering - injeksjoner av midler som inneholder hyaluronsyre. Prosedyren er foreskrevet hvis utseendet på forstørrede porer på grunn av aldersrelaterte endringer og tap av hudelasticitet. Injiseringer fremmer produksjonen av kollagen og elastin, forbedrer hudtonen og foryngelsen. Prosedyren er beregnet for kvinner eldre enn 30 år.
 2. Mesoterapi - skjønnhetscocktailer, eller skjønnhetsinjeksjoner. Subkutan administrering av cocktailer fra vitaminer, aminosyrer og andre fordelaktige stoffer. Grunnlaget er hyaluronsyre. Mesoterapi, som biorevitalisering, bidrar til forbedring av hudens elastisitet og tone. Det bidrar også til å takle fet hud, tørrhet og akne. Du kan begynne å gjøre fra 18 år hvis hyaluronsyre utelukkes fra sammensetningen.
 3. Ikke-injeksjons mesoterapi involverer innføring av cocktailer ved hjelp av fysioterapeutiske anordninger.

Maskinvare teknikker

Hudbehandling utføres ved hjelp av en rekke enheter. Prosedyrene varierer i henhold til administreringsmetoden, varigheten av resultatet og gjenopprettingstiden. Noen teknikker er tilpasset hjemmepleie:

 1. Lokal darsonvalisering er elektroterapi teknologi, som består i å utsette huden for lavfrekvente nåværende pulser. Prosedyren forbedrer hudens elastisitet, regulerer talgkjertlene, forhindrer utseendet på rynker og reduserer betennelse. Darsonval stimulerer metabolske prosesser, lokal blodsirkulasjon og desinfeksjon, noe som bidrar til rask utseende av resultatet.
 2. Laser resurfacing er en prosedyre rettet mot å fjerne døde hudceller og korrigere defekter med en laser. Det påvirker de dype lagene i epidermisene. Snarere traumatisk metode for behandling av forstørrede porer. Hudreparasjon tar omtrent 1-2 uker. Effekten fortsetter i flere år.
 3. Microdermabrasion - mekanisk peeling med slipemidler. Prosedyren innebærer fjerning av overflaten av huden, slik at effekten er kort. Dermabrasion gir dypere rensing. Microdermabrasion kan utføres hjemme ved hjelp av spesielle preparater.
 4. Ultralyd ansiktsrensing er en metode for dyp rensing av hudoverflaten og porene. Under prosedyren fjernes keratiniserte hudceller, akne, komedoner og overskytende sebum.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Hvordan hjelpe huden hjemme?

Hvordan fjerne forstørrede porer i ansiktet hjemme? Du kan løse problemet med forstørrede porer uten hjelp fra en skjønnhetspleie. Det er produkter for hudpleie hjemme. Det er viktig å vite at huden ikke bare krever dyp rensing, men også ekstra forsiktighet.

Daglig vask, grundig fjerning av sminke, peeling hver uke er et nødvendig minimum. Renset porene må strammes for å hindre at smuss og støv kommer inn. Dette vil hjelpe spesielle tonics, lotions, kremer, emulsjoner og serum.

Folkemidlene

Tradisjonelt er avkok av farmasøytiske kamilleblomster og limeblomst brukt til å bekjempe forstørrede porer.

Ingredienser kan kjøpes på et apotek.

Brygger urter i kokende vann og avkjøles til en varm tilstand. Tørk huden med buljong om morgenen og kvelden. Midler til oppbevaring i kjøleskapet ikke mer enn tre dager.

Effekten blir bedre hvis du også legger til limejuice eller halv sitron og en teskje honning. Du kan også lage kosmetisk is og bruke den på samme måte. I dette tilfellet vises det synlige resultatet umiddelbart.

Mer enkel i forberedelse betyr sitronvann. Kryd sitronen med kokende vann og la det gå i en time. Påfør to ganger om dagen. Ikke egnet for sensitiv og irritert hud.

På hvordan å bli kvitt komedoner i ansiktet, kan du lære av vår artikkel.

Salver og kremer

Krem og salver vil ikke være i stand til å fullt ut takle dette problemet. Imidlertid vil de bidra til innsnevring av porene og opprettholde resultatet av bruk av masker.

Ideell krem ​​for hud med forstørrede porer bør ha en lett tekstur, absorberes raskt og gir ikke en følelse av fett og klebrig film.

Eteriske oljer har en positiv effekt på huden:

Salicyl-, melkesyre- og glykolsyre finnes også i sammensetningen av midler som er ment å begrense porene.

Imidlertid er kremer som inneholder syrer kun egnet for midlertidig bruk. Også, de er ikke anbefalt å bruke i den varme sesongen.

Mask Oppskrifter

Masker anses som den mest effektive måten å håndtere utvidede porer hjemme. De mest populære leiremasker. De fjerner urenheter og normaliserer talgkjertlene.

 1. Den svarte leiremasken med aktivert karbon dyp renser porene og smaler dem, reduserer antall svarte prikker. En spiseskje av leire blandet med to knuste kulltabletter og hell vann. Påfør huden med et tykt lag og la det stå i 15-20 minutter.
 2. Den hvite leiremasken med sitronsaft begrenser porene og har en liten bleking effekt. Sitronskiver helle kokende vann og insisterer til vannet har avkjølt. Bland 2 ss sitronvann med en spiseskje leire. Påfør huden og la den stå i 15 minutter.
 3. Den blå leiremasken med havregryn renser huden, tørker ut utslett, strammer porene og gir ut huden. Hell en spiseskje med hakket havregryn med varmt vann og insister til hevelse. Løs opp en spiseskje med leire med vann og bland med havremel. Påfør blandingen på ansiktet og la den tørke helt.
til innhold ↑

Kontraindikasjoner og hyppighet av bruk

Leirmasker påføres 1-2 ganger i uken.

Kan brukes på hele ansiktet eller bare på pannen, nesen og haken.

Masker laget av leire er sjelden egnet for eiere av tørr og sensitiv hud på grunn av tørkeeffekten.

Blå leire er egnet for alle hudtyper, men den skal også brukes med forsiktighet.

effektivitet

Omfattende og regelmessig omsorg bidrar til å redusere porene, men i hvert tilfelle er det nødvendig med en individuell tilnærming. Raske resultater kan kun oppnås på et tidlig stadium. Det vil ta lang tid å ordne sterkt dilaterte og tilstoppede porene.

Riktig pleie og passende hudpleie er de viktigste betingelsene for en vellykket oppløsning av problemet. Du bør søke hjelp fra en skjønnhetspleie dersom selvbehov ikke gir resultater eller at tilstanden i huden forverres.

Du kan finne ut hvordan du blir kvitt forstørrede porer på ansiktet fra videoen:

Arbatestetikk -
aktuell kosmetikk ekspert nivå!

Moskva, trans. Stone Sloboda, hus 6/2. side 2

Forfatterens teknikker ✪✪✪

Konturplastikk

Figurkorreksjon

Injeksjon kosmetologi

Kosmetikk maskinvare

Estetisk kosmetologi

Gynekologi og intim kosmetikk

Rynker og deres korreksjon

Alders kosmetologi

Forstørrede porer

En merkbar økning i porene i ansiktet skjer på nesen og rundt den på pannen på haken. Dette er T-sonen hvor sebaceous kjertlene utskiller en økt mengde fett. Utbredelse av porer påvirker personer med fet hud, men de med tørr eller kombinert hud er ikke immun fra manifestasjonen av sykdommen.

En kvinne vil se attraktiv i alle aldre. Men hver alder kan presentere ganske ubehagelige overraskelser. Således forekommer akne vanligvis i ungdommen, og i eldre alder, hudens hud og tørrhet, formler og rynker rynker sin elastisitet.

Selvfølgelig krever huden alltid et spesielt forhold og forsiktig omsorg, mange problemer kan løses ved hjelp av kosmetikk. Men det er et, ganske komplisert problem - forstørrede porer i ansiktet. Hun er kjent for mange kvinner, uansett alder. Det er nødvendig å begynne å bekjempe denne mangelen så tidlig som mulig, da porene øker med alderen, vises akne og akne, huden blir fet, glirer stygg, det ser ut som sorte prikker på den. Utad, det ser veldig stygg ut, og å bli kvitt konsekvensene er mye vanskeligere. Derfor sier eksperter at du bør starte kampen med utvidede porer umiddelbart, uten å forsinke denne saken på ubestemt tid.

Problemet med utvidede porer, våre kosmetologer har lenge lært å løse. Selv om dette krever mye innsats, tid, tålmodighet og spesiell omsorg.

Årsaker til forstørrede porene

Ekspansjonen av porene skjer av ulike årsaker. For det første skyldes et slikt problem ofte en arvelig disposisjon. For det andre spiller hormonelle forandringer en stor rolle. For det tredje kan eksterne faktorer forårsake utseende av porer: solbrenthet, kosmetikk av dårlig kvalitet, feil hudpleie, dårlig ernæring, stress, dårlige vaner og så videre.

Ultrafiolett kur kan påvirke huden negativt, forstyrre produksjonen av kollagen, som følge av at huden ikke har tid til å reagere på porestørrelsen. Men hvis vi snakker om de vanligste årsakene til forstørrede porene - dette er uriktig bruk av kosmetikk.

Med feil valg av kosmetikk, med feil hudpleie, kan problemet gå veldig langt. I dette tilfellet må du begynne å eliminere konsekvensene og forsøke å begrense porene til normal størrelse.

Forstørrede porekorrigeringsmetoder:

Hytteprosedyrer for å håndtere utvidede porer

Den mest effektive måten å håndtere utvidede porer er microdermabrasion. I tillegg til det faktum at prosedyren gjør det mulig å smale porer, glatter det også huden, renser den av døde celler og eliminerer perfekt rynker. For denne prosedyren brukes en srab med meget fine partikler. Det er viktig at prosedyren ble utført bare av en erfaren kosmetolog, som med riktig tilnærming, kan det bidra til produksjon av kollagen. Det optimale resultatet oppnås i 2-3 prosedyrer.

En annen måte å gi huden din en sunn utseende og krympe porene er kjemisk peeling. Spesielt brukes ofte peeling med trikloreddiksyre. Moderne kosmetologi lar deg utføre denne prosedyren nesten smertefritt og helt trygt for pasienten. Under denne peeling penetrerer stoffene svært dypt og perfekt fjerner døde celler.

Glykolisk peeling er også populær. Beauticians som håndterer problemet med utvidede porer, snakker om sin utmerkede handling. Denne prosedyren er overfladisk, utført med bruk av glykolsyre, som strammer porene, exfolierer det øverste laget av epidermis.

Enzym peeling brukes til å bekjempe forstørrede porer. Det renser huden perfekt, strammer porene, gir et sunt utseende. Som en del av denne peeling papain, trypsin og bromelin. De løser opp innholdet i porene perfekt og glatter hudcortexen.

Ozonterapi smalker også porene perfekt, pluss en generelt positiv effekt på ansiktets hud. Ozonmolekyler fullmasse kroppen med aktivt oksygen, som har en veldig god effekt på staten som helhet. Bokstavelig talt etter flere prosedyrer, ser huden ut merkbart bedre, porene er innsnevret.

Laserrengjøring er også utmerket med brede porer. Bare noen få økter håndterer fullstendig forstørrede porer, lindrer pigmentering, rynker, arr og så videre.

For å finne den perfekte måten å bli kvitt problemet med forstørrede porer, må du kontakte en erfaren kosmetolog som definitivt velger et sett med prosedyrer.

Folk rettsmidler for å bekjempe utvidede porer

For å eliminere problemet kan du bruke folkemessige rettsmidler. Masker og avkok av urter kan forberedes på egen hånd. God hjelp, for eksempel en maske med mandler, decoctions av lindblomster, samt avkok fra samlingen av urter: kamille, furu, elderbær og linden.

Av de kosmetiske produktene er det ofte brukt ulike rensegeler som inneholder essensielle oljer. For dyp rensing, brukes scrubs som renser huden, fjerner døde partikler. Også hjemme kan du prøve dype rensede skrubber, som skal brukes med forsiktighet. Men hvis huden reagerer godt på dem, så gjør scrubs en utmerket jobb med problemet.

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

På jakt etter måter å eliminere forstørrede porer i ansiktet, bærer dette fenomenet seg til salong og hjemme teknikker, men først må de finne ut årsaken til feilen.

Faktum er at hudens porer, som er små hull, har en direkte rolle i pusten hennes (i dermatologi er det ikke for ingenting at de kalles lungene i huden).

Takket være dem, sebum percolates og er involvert i fuktighetsgivende og beskytter huden.

For det meste er brede porer på ansiktet spesielt tydelig på nesen, pannen, haken, de er sjeldnere på kinnene. Dessverre legger de ikke til seg attraktivitet i det hele tatt.

# 10 årsaker til problemet

På overflaten av fet hud i de naturlige hullene akkumuleres en overdreven mengde sebaceøse sekresjoner. Dette skjer hvis kjertlene fungerer i tvungen modus. Det er da de ekstremt tilstoppede porene utvides.

Dette vises ganske ofte med utbruddet av seksuell utvikling og forverres deretter bare. De skjulte årsakene til forstørrede porer i ansiktet inkluderer hormonelle lidelser, kroppssykdommer og kroppens fysiologiske egenskaper.

Blant faktorene skiller seg ut:

 • arvelighet;
 • hormonell svikt - det er typisk for gravide kvinner, kvinner i ammende barns tilstand, under bruk av prevensjonsmidler, utbruddet av overgangsalderen;
 • perioden for ungdomsutvikling;
 • miljømessig negativ;
 • ubalanse av matinntak, karakteristisk for dietten med overflødig karbohydrater, krydder, animalsk fett;
 • avhengighet;
 • analfabeter og ufullstendig ansiktspleie er utilfredsstillende rengjøring, bruk av uegnet / billig kosmetikk, overdreven bruk av fundament og pulver;
 • opprørt metabolisme, problemer med fordøyelsessystemet, hyppige nervesituasjoner;
 • svekket immunitet;
 • For mye UV-stråler.

Det er verdt å vite at:

 1. Identifisere og eliminere årsaken til problemet vil hjelpe leger.
 2. Hormonet skylden vil avsløre endokrinologen.
 3. Sykdommer i mage-tarmkanalen og nervesystemet vil bli etablert av en terapeut, en gastroenterolog eller en nevrolog.
 4. Kosmetologen velger de nødvendige pleieprodukter, og ernæringsfysiologen forteller deg hvordan du skal normalisere dietten.

Forstørrede porer på ansiktet: prosedyrer i salongen

Hva om ansiktet er forstørret porene? Først bør du henvise til salongprosedyrene, som oppnås maksimalt tillatt effekt.

Etter å ha undersøkt pasienten i resepsjonen, vil spesialisten foreskrive en fremgangsmåte, men kosmetologiske tiltak kan forbedre tilstanden til huden betydelig. Dra nytte av service med kosmetologer / dermatologer - de mange forslagene fra skjønnhetsindustrien.

For å gjøre dette kan du bruke maskinvarekosmetologi. Ulike prosedyrer vil ikke bare smale og rense de forstørrede porene, de vil gi andre fordeler. I tillegg til maskinvareteknikker kan du bruke andre tjenester:

 1. Darsonvalisering er en prosedyre der effekten på huden oppstår ved pulserte, modulerte høyspenningsstrømmer. Dette fører til normalisering av sebaceous / svette kjertlene og innsnevring av porene til akseptable verdier.
 2. Disincrustation er en fysioterapeutisk metode for dyp rensing med kosmetiske preparater som inneholder alkaliske produkter.
 3. Mesoterapi gir gode fordeler for dilaterte porer. Det består i introduksjon av spesielle preparater under huden, inkludert hyaluron, vitaminer, homøopatiske komponenter, fosfatidylkolin (det brenner fett), aminosyrer.
 4. Kryoterapi har en tendens til å utvide porene i huden med kulde og smale dem.
 5. Laser terapi er en effektiv metode for å fjerne forstørrede porer i ansiktet. Fungerer som et punkt, traumatiserer strålen huden til et minimum.
 6. Microdermabrasion renser hudflaten med en diamantdyse. Prosedyren kan sammenlignes med peeling.
 7. Frukt syre peeling er svært effektiv i kampen mot dette problemet. Dette innebærer bruk av spesielle syreblandinger som eliminerer det keratinske lag og mange feil.
  8. Plasmolifting er en manipulering der plasma produsert fra pasientens eget blod injiseres under huden.

Blant de profesjonelle verktøyene - masker med inkludering av alger, polymerer og andre avanserte og naturlige komponenter. Dra nytte av leiremasker.

Personer som går til skjønnhetspleie etter det foreskrevne behandlingsforløpet vil være fornøyd med resultatet, siden ikke bare porestørrelsene vil bli mindre, men brettene vil bli glatt og ansiktstonen vil bli bedre.

Hjemmekamp (10 anbefalinger)

Hvis det ikke er anledning til å kontakte salongen for en løsning, vil anbefalinger til huset komme til din hjelp.

 • For å utføre hjemme kryoterapi bør utarbeide isterninger. For dette er det verdt å fryse stykker frukt, urter, planterblad. Og hver morgen, tørk ansiktet ditt med et isete verktøy.
 • Peeling hjemme er gjort to ganger i uken. For å gjøre dette blir huden varm ved hjelp av dampbad med inkludering av medisinske urter. Deretter rengjøres huden med skrubbe.
 • Masker hjemme bør brukes etter peeling prosedyren. Sammensetningene av masker inkluderer kosmetisk leire, egghvite, frukt / bær. Slike aktiviteter begrenser de forstørrede porene på huden.
 • Vanen med å vaske med urter, rosa eller micellar vann vil bidra til å unngå forurensning og for å oppnå smale porer.
 • I kampen mot gissel skal utføres kontrasterende vask med varmt og kaldt vann.
 • Normalisering av ernæring vil nødvendigvis påvirke tilstanden til problemhuden. På hverdagsmenyen er det ikke noe sted for fettete, søte, salte, syltet, røkt, melmat. I tillegg til å drikke med gass, alkohol.
 • En uunnværlig tilstand - bruk sminkesvamp. Kosmetisk svamp vil absorbere overflødig fett.
 • Tonale kremer og pulver som er laget spesielt for hud med store porer, blir foretrukket.
 • Ikke bryter regimet med vanlig fuktighet og ventilasjon av boligene.
 • Daglige turer i friluft, immunforsterkning er også inkludert i komplekset av tiltak for å bekjempe mangelen på

Husk at varmt er forbudt.

Hvis du utfører enkle anbefalinger, på kort tid vil problemhuden reagere med innsnevring av porene og ansiktsrengjøringen.

TOP-5 populære kosmetikk

Å rengjøre huden i ansiktet hjemme er tillatt ved bruk av merkede produkter. Kjøpt på apotek eller i handelsspesifikke punkter, kan de brukes til å oppnå en fantastisk effekt.

Forresten er lederen anerkjent sørkoreanske kosmetikk. Her er et dusin TOP-verktøy som er populære:

 1. Skin House - serum til trange porer.
 2. Stramming Toner - dette navnet ble gitt til tonic for å redusere størrelsen på porene i ansiktet. Produsenten er den samme.
 3. Normaderm - krem ​​som påføres om natten, hjelper til med å takle dette problemet. (Vichy, Frankrike).
 4. "Luksusmat" - en oljeaktig blanding. (L'Oreal Paris, Frankrike).
 5. Tea Tree. Spesiell heliumkrem. Det kan til og med påføres under bunnen før du bruker kosmetikk.

Listen vil hjelpe eierne av fet hudtype å skape en kosmetisk pose på riktig måte.

Spørsmål - svar

Er det noen restriksjoner for forstørrede porer?

Med dette problemet bør du ikke bruke produkter som inneholder alkohol, da du kan tørke ut huden. Dette vil føre til økt talgkirtler. Du bør ikke gjøre prosedyrer som utvider porene, det er bedre å ikke gå på solarium, hold huden din fra solen og ikke røyk.

Er det sant at å spise fet mat påvirker huden din?

Hvilken metode er den mest effektive?

Folkemidlene (5 oppskrifter)

Å ha forberedt masker hjemme, er det ikke vanskelig å effektivt kvitte seg med store porer i ansiktet og fjerne kosmetisk feil.

For å takle problemet kan du for eksempel bruke slike effektive oppskrifter:

 • Leire vil kreve 15 g hvit ler (kaolin), 10 milliliter glyserin, 2 dråper fennikel essensiell olje, 30 ml oppvarmet mineralvann uten gass. Sammensetning til konsistensen av krem, legg huden på overflaten av overflaten, la den stå i 15-20 minutter, skyll med varmt vann.
 • Essential inneholder 1 dråpe essensielle oljer av mynte og sitron, 5 ml jojoba og hasselnøtt kosmetiske oljer. Tåle masken i en time, skyll først med varmt og deretter kaldt vann.
 • Linden inneholder 15 g knuste lindeblomster, fylt med 100 ml varmt vann. Sammensetningen, plassert i en beholder, settes på en liten brann i 15 minutter og, når den blir oppvarmet, påføres ansiktet. Etter 15-20 minutter fjernes masken med en tørr bomullspinne, og ansiktet skylles med kaldt vann.
 • Oransje er laget av finhakkede fruktmasse og egghvite. Midler smurt på problemhud, alderen i 15 minutter, vasket med kokt vann.
 • Berry blandes 30 g av jordbær / tranebær pure, eggeprotein og stivelse med vegetabilsk olje, tatt g. Maske 10 Etter 10 minutter ble brukt ansikt eliminert fuktet bomullsdott.

Etter masker blir huden mer elastisk på grunn av at porene blir ryddet av akkumulert talg og strammer bedre.

Hva om brede porer på nesen?

Tette sebumporer på nesen renses ved å inkorporere gelatin i masken.

 1. Det vil ta 1 ss. l. gelatin og melk. Etter at gelatinet sveller, oppvarmes blandingen i en mikrobølgeovn eller i et vannbad. Den forberedte massen påføres nesen med en sminkebørste, bomullspute eller fingre og forblir tørket (15-20 minutter). Frosset til en tilstand av filmgruel fjernes i en jevn, jevn bevegelse. Det behandlede området tørkes av med lotion.
 2. Du vil trenge en blanding av gelatin og melk med tilsetning av egghvite. Videre handlinger er de samme som i den første oppskriften.

I tillegg er brusemasker gunstige. De er valgt av mange, da det er et budsjettalternativ for rensing av porene i nesen:

 • det er nok å kombinere 1 ss. brus med gel, som du vasker, og bordssalt. Sammensetningen brukes ikke bare på nesen, men også til andre områder, og holdes strengt i 5-10 minutter. Vask av med vann;
 • 5 gram brus er satt til en spiseskje havregryn i en blender, 10 gram sitron og melkesaft hver. Masken forblir på det behandlede området i 5-10 minutter, elimineres ved vasking.

For ikke å møte utseendet på forstørrede porer på nesen og andre deler av ansiktet, er det nødvendig å eliminere sminke og fukte epidermis i tide, bruk myke skrubber og midler til å normalisere sebumsekretjonen.

anmeldelser

For å finne en passende metode i kampen mot dette problemet, bør du gå til forumene og lese anmeldelser. For eksempel, her er noen av dem:

ANASTASIA, 21 ÅR:

"I min kamp med forstørrede porer - ansikt dampende med mandel peeling (men bare hvis det ikke er utslett på huden)." Også colostrotherapy med bruk av colost betyr kommer til redning.

Måten er trygg, den tilbys i salonger. Prosedyren er veldig effektiv, etter at porene forsvinner et sted, er huden jevn, frisk, uten oljeskinn. "

ALENA, 25 ÅR:

Og en hvit leremaske hjelper meg. Du kan bruke rosa, blå, grønn. Flott verktøy takle, og gjør huden fortsatt frisk. Protein med sitron i masken fungerer også feilfritt. "

OLGA, 48 ÅR:

"Jeg har en gang lest om en slik sykdom som keratose i ansiktets hud, om behandling. Jeg trodde selv at kanskje denne sykdommen utvikler seg i meg.

Jeg dro til skjønnhetspleieren. Som det viste seg, har jeg et problem på grunn av arvelighet. Begynte å ta vare på hudoverflaten.

Etter at noen maske må tørke ansiktet mitt med is. Hjemmekryterapi lindrer rødhet, smaler porene på ansiktet.

Jeg liker virkelig tranebærmasken med egghvite. Sannt, effekten er ikke veldig lang, men passer for publisering. "

Ekspertuttalelse

Elsa Borodina

plastikkirurg

Dessverre, i virkeligheten, kan den langsiktige ideelle effekten ikke oppnås ved en hvilken som helst kjent metode. En rekke metoder er i stand til å begrense porene, men de er ikke i stand til å fjerne dem helt. Jeg vil anbefale å bruke et spesielt verktøy - et fyllstoff for korrigering av porene.

Irina Dorofeeva

praktiserende skjønnhetspleie

Problemet med utvidede porer står overfor mange kvinner. Den eneste løsningen i denne situasjonen er systematisk omsorg. Ikke glem å vaske, fjern kosmetikk, bruk egnet kosmetikk. Og jeg vil råde deg til å besøke en skjønnhetspleie og en rekke kosmetiske prosedyrer. De har virkelig en positiv effekt på huden. Velprøvde maskinvare teknikker.


Tette porer i ansiktet som skal rengjøres, hvis du kombinerer profesjonelle kosmetologiprosedyrer og riktig daglig hjemmebehandling.

Bli kvitt problemet vil hjelpe planen. Det forklarer årsakene, utfører et kurs av salongprosedyrer, sikrer riktig hudpleie, velger merkede produkter og hjemmelagde masker.

Flere Artikler Om Typer Acne