På det moderne kosmetologimarkedet er det et stort utvalg spesialiserte stoffer for behandling av akne, akne og andre typer dermatologiske feil. Men poenget er at hver av dem inneholder i sin sammensetning ganske enkle stoffer som forsterkes av hjelpekomponenter og har en positiv effekt på menneskelig hud. En av de vanligste stoffene av denne typen er salisylsyre 1%. Også blant moderne brukere er verktøyet kjent som salisylalkohol.

Hva er salisylsyre

Ifølge referanseboken ble salisylsyre (fra latinsk Salix "pil", fra barken som den først ble isolert), 2-hydroksybenzosyre eller fenolsyre. Formel: C6H4 (OH) COOH; fargeløse krystaller, godt oppløselige i etanol, dietyleter og andre polare organiske løsningsmidler, dårlig oppløselig i vann (1,8 g / l ved 20 ° C).

Den ble isolert fra pilbark av den italienske kjemikeren Raphael Piria og deretter syntetisert av ham. For øyeblikket finnes stoffet i naturlige forhold. Disse er hovedsakelig essensielle oljer, som er avledet fra basisk salicylalkohol. Utviklere avgir et stoff, syntetiseres til ønsket type og brukes som en komponent for kosmetiske preparater. Den såkalte "rene" salicylsyre, som kan kjøpes på apotek, er en løsning med vann. Isolert fra anlegget og det syntetiserte stoffet anbefales ikke å brukes i sin opprinnelige form. Syr kan skade huden, noe som bare har negativ innvirkning på den videre tilstanden.

Hva er oftest brukt salicylsyreoppløsning

Det er spesifikke mål at et stoff uten hjelpekomponenter kan gjøre det beste. Ifølge statistikk foreskriver profesjonelle dermatologer oftest en salicylsyreoppløsning på 1 prosent for:

 1. Behandling av papiller og pustler.

En vanlig type neoplasm på menneskelig hud, som ofte er symptomer på alvorlige dermatologiske tilstander. Ofte fylt med væske, sebum og så videre.

 1. Eliminer svarte prikker.

Inntaket av støv, sebum og svette inn i de betente sebaceous kanalene fremkaller tilstopping. Som et resultat dannes komedoner. Disse er akne, manifestert hovedsakelig på nesen og pannen. De ser ut som ubehagelige svarte flekker på grunn av at oksidasjonen av smuss gir den en svart farge. Innholdet i porene er lett utskilt av fysisk innvirkning, men det anbefales ikke å klemme ut komedoner på egenhånd. Bedre takle problemet hjelper bare salicylsyreoppløsningen.

 1. Pigmenteringsbehandlinger.

Melanin er pigmentet ansvarlig for fargen og tonen i menneskelig hud. Moles og fødemerker som kan danne seg på kroppen over tid er ingenting annet enn en klynge av melanin. Dette skjer ofte på grunn av eksponering for direkte UV-stråler på huden. Og det verste resultatet er utviklingen av melanom, en patologi som også kalles hudkreft. Salisylsyre hjelper til med å eliminere blemmer og normalisere melaninnivåer.

 1. Optimaliser nivået av fet hud.

En økt mengde sebum provoserer akne og hudormer. Huden er svekket og blir løs, rynker vises raskere. Regelmessig behandling av ansiktet med salisylsyre, kan du normalisere mengden av sebum som utskilles av kjertlene. Det viktigste er å bruke verktøyet i henhold til en klar anbefaling fra en spesialist og nøye overvåke doseringen. Ellers kan du tørke ut huden din, som er full av alvorlig skade. Dekselet skal ikke være fettete og ikke tørt, men moderat fuktig.

Hvordan bruke salicylalkohol

Ofte kombinerer pasienter på anbefalingene fra hud- og kosmetologer salicylsyreoppløsning med andre hudvennlige stoffer. For eksempel med glykolsyre. Denne applikasjonsmetoden hjelper for eksempel godt med å bekjempe komedoner. Denne kombinasjonen i kontakt med overflaten av huden skaper effekten av peeling. Det øvre lag av dermis, epidermis, er litt skadet, noe som resulterer i at de døde celler er helt eliminert, og regenereringsprosessen blir akselerert. Korkene av de sorte prikkene løses og innholdet kommer ut. Således, etter den første behandlingen, kan du merke en betydelig forbedring i tilstanden til huden.

 • Ikke bruk salisylsyreoppløsning i ren form, hvis du har en delikat hud. I dette scenariet kan verktøyet brenne dekselet, på grunn av at kjertlene i lang tid ikke kan fungere normalt. Selvfølgelig, for personer med tørr hudtype, anbefales det vanligvis ikke å bruke dette stoffet.
 • Den maksimale mengden salisylalkohol i løsningen er 2%. I de fleste tilfeller er en tilstrekkelig en prosent væske. Men noen ganger må mengden av aktiv substans fordobles. Ikke overskride rammen. Praksis viser at dette vil definitivt føre til dermisforbrenning, selv for pasienter med den fete huden.
 • Ikke kombiner salicylsyreoppløsning med andre hudtørrere. Unntaket er anbefalingene fra profesjonelle dermatologer, som selvstendig regner ut nøyaktig optimal dosering av begge legemidlene. Videre er det forbudt å bruke løsningen med legemidler som allerede inneholder salisylsyre. Nøye studere sammensetningen av midlene før du bruker dem.

Mulige bivirkninger ved misbruk av salicylsyrealkoholoppløsning

Verktøyet, som alle andre dermatologiske legemidler, kan påvirke hudens tilstand av ulike årsaker - fra individuell intoleranse mot overdosering. Hvis du oppdager at stoffet har en dårlig effekt på tilstanden til dermis, må du straks slutte å bruke det og kontakte legen din for anbefalinger til videre tiltak. Du må kanskje eliminere feil med ekstra medisiner.

Blant de viktigste bivirkningene kan identifiseres:

 • Irritasjon av huden. Dermis overdriver og blir dekket med en ubehagelig skorpe. Nettsteder blir følsomme, og enhver berøring fører til betydelig ubehag.
 • Rødhet av dermis. Denne bivirkningen følger ofte med den forrige, men kan forekomme alene. I motsetning til betydelig irritasjon, kan rødhet ikke forårsake ubehag.
 • Kløe. Ofte manifestert på grunn av overdosering av salicylsyre. Huden er merkbart kløende, noe som kan forårsake fysisk skade. Hvis dekselet begynner å klø, behandle det umiddelbart med beroligende bevist agenter som allerede har vært brukt tidligere. Dette vil eliminere kløe og bringe dermis i orden før du konsulterer en lege. Skrub aldri irritert hud for å unngå å provosere følgende bivirkning.
 • Smerter på skadet hud. Dette er allerede en alvorlig avvik, som generelt er uønsket for å tillate. Hvis skadet hud begynner å skade, kan du absolutt ikke bruke salisylsyre. Uavhengig av løsningen konsentrere og prosentandelen av den aktive substansen i den. Så, hvis du har smerte, kontakt lege umiddelbart uten å bruke noen ekstra dermatologiske midler.

Kontraindikasjoner salicylsyre

 • Ikke bruk salisylsyre under graviditet i første trimester.
 • Verktøyet kan ha en negativ innvirkning på et barns hud i tre år.
 • Eksperter anbefaler ikke å bruke verktøyet hvis pasienten har problemer med nyrene eller leveren.
 • Individuell intoleranse mot de aktive stoffene er sjelden sett hos pasienter, men en slik utvikling er ganske mulig.

Hvordan bruke medisiner som inkluderer salicylsyre

Verktøyet selv kan gi negative effekter på huden hvis pasienten bruker den feil. Men salicylalkohol er et av de vanligste aktive ingrediensene i moderne kosmetiske midler for å fjerne akne fra ansiktets hud. Derfor må deres bruk behandles så forsiktig som en ren salisylsyreoppløsning.

Hver type medisin må demonteres separat:

 • Salisylalkohol brukes av profesjonelle dermatologer for å utføre en av de siste prosedyrene de siste årene - peeling. Stoffet i de riktige mengdene og med riktig bruk påvirker det øverste laget av huden, skader det litt og trenger inn i, har en positiv effekt på tilstanden til dermis. Det anbefales å utføre prosedyren bare under kliniske forhold og under tilsyn av en spesialist. Selv om en hudlege lar deg skille salicylsyre hjemme, må du følge spesifikke instruksjoner.
 • Salisylsyre finnes i mange hudpleie lotioner. Hvis du har lagt merke til dette stoffet, må du huske at det ikke er mulig å bruke det tilfeldig når det er flere gratis minutter. De aktive stoffene har en sterk effekt på epidermis, det øvre laget av huden, derfor anbefales det ikke å tørke det med den valgte salisylsyre lotionen mer enn to ganger om dagen. Overdosering kan føre til bivirkninger, selv om du ikke har kontraindikasjoner til salicylsyre.
 • Dermatologer og pasienter hevder selv at masker hjemme er en utmerket løsning for å eliminere akne, hudormer og andre hudfeil. For å gjøre dette må du finne den optimale oppskriften som passer for ditt spesielle problem, og sluttproduktet vil være fullt kompatibelt med hudtype.

Den mest populære salicylsyrebasert ansiktsmaske oppskrift

Folk foretrekker ofte oppskrifter av masker basert på naturlige grønnsaker, frukt, frokostblandinger, melk og andre produkter. Men eksperter anbefaler å ta hensyn til spesielle stoffer for fremstilling av dermatologiske masker. I dette tilfellet snakker vi om spesialfarget leire, som kan kjøpes på et hvilket som helst apotek. Disse stoffene selges som et pulver og oppløses i vann. Leir kan være hvit, svart, blå og jevn grønn. Hver av de foreslåtte artene har individuelle egenskaper. Velg alternativet som passer akkurat dine mål.

Leire er den viktigste komponenten som masken er basert på. Hjelpestoff - badyaga. Som kjent er dette legemidlet brukt av pasienter, selv i sin rene form for behandling av for eksempel svarte flekker. I kombinasjon med en riktig valgt type leire, forbedres egenskapene til badyagi ytterligere. Det tredje obligatoriske stoffet er salisylsyre. Rør leiret og badyu i en dyp bolle og tilsett en halv teskje med en prosent salisylsyre.

Spesielle instruksjoner og egenskaper til salicylsyre

 1. Gitt prinsippet om virkningen av salicylalkohol på menneskelig hud, anbefales det ikke å bruke væske til muld og vorter. Spesielt når det gjelder utdanning, der sebaceouspærene fungerer aktivt. Skader, selv ved salicylsyre, kan føre til pigmentakkumulering og utvikling av melanom, en alvorlig patologi.
 2. Huden til barn under tre år er for følsom. Derfor forbyder eksperter kategorisk forbud mot bruk av ikke bare salicylsyreoppløsning, men også andre stoffer basert på dette stoffet.
 3. Ved behandling av eldre barn (under 16) er det uønsket å bruke salicylsyre på brede hudområder, spesielt intakte.
 4. Under graviditet er det lov å bruke medisiner som er avledet fra salicylsyre. I dette tilfellet bør målet være spesifikt - for å berolige huden eller behandlingen av korn. Selv i dette tilfellet er det lov å søke bare på bestemte hudområder. For å beskytte deg selv og fosteret så mye som mulig, bør du konsultere legen din før du bruker salisylsyre under graviditet. Legg merke til at dette bare er andre og tredje trimester. I de første tre månedene for å bruke dette verktøyet er forbudt.
 5. Kategorisk er det umulig å hindre at salicylsyre kommer på slimhinnene. Spesielt i øynene. I tilfelle kontakt med disse flatene, skyll dem omgående med kaldt vann i flere minutter. Hvis du føler deg ubehagelig etter denne prosedyren, må du søke hjelp fra en spesialist.
 6. Salisylsyre har en tendens til å bli absorbert i huden. Husk dette hvis du skal behandle dekselet under utviklingen av noen sykdom i kroppen. Det anbefales ikke å bruke stoffet i nærvær av flere dermatologiske patologier. Blant dem er:
 • iktyose;
 • dermatitt;
 • eksem;
 • psoriasis.

Ytterligere anbefalinger om bruk av salicylsyre

Listen nedenfor er basert på konklusjoner hentet fra erfaring fra hundrevis av pasienter og anbefalinger fra kvalifiserte fagfolk. Husk å lese før du bruker verktøyet:

 • Vær forsiktig med å bruke alkoholtinkturer.

For det første må dette stoffet bare brukes til pasienter med fet hud. Selv den kombinerte dermis vil reagere negativt på salicylalkohol. For det andre, selv i dette tilfellet, kan huden lett tørkes ved hjelp av dette legemidlet. En alkoholtinktur er foreskrevet av en lege, derfor er det opp til henne å tørke ansiktet hennes uten å konsultere en spesialist.

 • Overvåk forsiktig konsentrasjonen av det aktive stoffet i oppløsningen.

Hvis du selv forbereder salicyloppløsning, bare beregne mengden av syren i ferdig væske. For å oppnå ønsket effekt er bare en eller to prosent nok. Overdreven mengde syre er helt ubrukelig og vil ikke ha noen ekstra effekt. Minst positiv. Faktum er at du har gått for langt med syren i sammensetningen, du kan brenne din egen hud.

 • Ikke bruk salisylsyrebaserte produkter med andre tørkemidler.

Bepanten og andre panthenolbaserte stoffer er de første tingene som skjer for de fleste eksperter hvis de trenger å tørke huden raskt. Hvis du allerede bruker disse stoffene, bør du definitivt vente med salicylsyre. Faktum er at du virkelig tørker huden, noe som sannsynligvis vil provosere utseendet til enda mer akne i ansiktet.

Ytterligere positive salicylsyrefunksjoner i kosmetikk

 1. Produserer akselerert gjenoppretting av epidermis.
 2. Senker prosessen med naturlig aldring av huden, utseendet på rynker og så videre.
 3. Ikke etterlater negative konsekvenser, derfor kan kosmetikk med dette stoffet i sammensetningen brukes hver dag.
 4. Ikke øker følsomheten for ultrafiolette stråler.
 5. Det påvirker ikke pasientens immunforsvar negativt.

Det må forstås at salisylsyre ikke er et magisk middel for alle dermatologiske sykdommer. Det kan og dårlig påvirke pasientens tilstand. Og selv om syren passer deg etter hudtype, er det en mulighet for at noen prosesser forstyrres. Les mer om dette i videoen nedenfor. Dette er en gjennomgang av ekte pasienter og en detaljert beskrivelse av problemet:

Salisylsyreoppløsning 1% er bare ett av det store antallet mulige anvendelser av dette stoffet i dermatologi. Velg riktig verktøy som passer deg nøyaktig i alle henseender for å oppnå ønsket mål.

Salisylsyre

Hjelpestoffer: Etanol 70%.

25 ml - flasker mørkt glass (1) - pakker kartong.
40 ml - flasker med mørkt glass (1) - pakker kartong.
80 ml - flasker med mørkt glass (1) - pakker kartong.

- monoterapi og som en del av kombinasjonsbehandling i behandling av inflammatoriske og smittsomme hudsykdommer: vanlig akne, fet seboré, korn, kronisk eksem, psoriasis, hyperkeratose;

- Økt svette av føttene.

- alder opptil 12 måneder;

- Overfølsomhet overfor stoffet, nyresvikt.

Utad. Behandle den berørte hudoverflaten med en alkoholløsning 2-3 ganger daglig. Maksimal daglig dose for voksne - 10 ml, for barn - 1 ml. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 1 uke.

Individuell intoleranse, allergiske reaksjoner, lokale reaksjoner (brenning, kløe, hyperemi) er mulige.

Salisylsyre kan øke hudens permeabilitet til andre legemidler til ekstern bruk og dermed øke absorpsjonen.

Absorbert salicylsyre kan øke bivirkningene av metotrexat og orale hypoglykemiske stoffer fra sulfonylurea.

Løsningen er farmasøytisk inkompatibel med resorcinol (danner smeltede blandinger) og sinkoksid (uoppløselig sinksalisylat).

Ikke bruk stoffet til fødselsmerker, vorter, inkl. i kjønns- eller ansiktsområdet.

Når du behandler barn, er det nødvendig å unngå å behandle flere hudområder samtidig.

I tilfelle kontakt med slimhinner, er det nødvendig å skyll området med rikelig med vann.

Det er nødvendig å ta hensyn til at i tilfelle av hudsykdommer som forekommer med hyperemi og betennelse (inkludert psoriasis erythroderma) eller med overfladiske vepsesår, er det mulig å øke absorpsjonen av salicylsyre.

Kontraindisert i svangerskap og amming.

Når du behandler barn, er det nødvendig å unngå å behandle flere hudområder samtidig.

Kontraindisert hos barn under 12 måneder.

Oppbevar stoffet på et mørkt sted ved en temperatur ikke over 20 ° C. Oppbevares utilgjengelig for barn. Holdbarhet 3 år.

Salisylsyre

Beskrivelse fra og med 20. mai 2015

 • Latinsk navn: Salisylsyre
 • ATC-kode: D01AE12
 • Aktiv ingrediens: Salisylsyre (salisylsyre)
 • Produsent: Pharmstandard OJSC, Tula Pharmaceutical Factory LLC, Russland FF Viola CJSC, Farmak OJSC, Ukraina Borisov Medisinske Preparater Plant, Hviterussland

struktur

Ett hundre gram alkoholoppløsning inneholder 1 eller 2 gram salicylsyre.

Som hjelpestoff i preparatet av legemidlet er 70% etylalkohol.

Et hundre gram salve inneholder 2 eller 3 gram salicylsyre, så vel som petroleums gel i en mengde på opptil 100 gram.

Utgivelsesskjema

Farmakologiske former for stoffet:

 • alkoholoppløsning av salicylsyre (1%, 2%, 3%, 5% og 10%, tilgjengelig i glassflasker på 25 eller 40 ml);
 • Salisylsyre salve (2%, 3%, 4%, 5% og 10%; 25 gram er pakket i bokser med mørke glass eller aluminiumrør).

Farmakologisk aktivitet

Antiseptisk til ekstern bruk. Gir irriterende, keratolytisk og antiseptisk. Det forhindrer nedbrytning av proteiner i aminosyrer, undertrykker betennelse, bidrar til å rengjøre såroverflaten og akselererer helbredelsen av vev.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Når det brukes som et lokalt middel, har det en distraherende, irriterende, så vel som svak antiseptisk effekt. I lave konsentrasjoner provoserer keratoplastisk, i høykeratolytisk effekt.

Plasmakonsentrasjonen av salicylsyre når maksimalt 5 timer etter påføring av legemidlet på huden under en okklusiv dressing. I uendret form utskilles ca. 6% av stoffets totale absorberte mengde i urinen, mens det meste av den utskilles i form av metabolske produkter.

Indikasjoner for bruk

Som et monoterapeutisk middel og som en del av kombinerte preparater, brukes midlet:

Kontra

Barns alder (salicylsyre salve) og individuell følsomhet for stoffet. Løsningen kan brukes til barn eldre enn 12 måneder.

Bivirkninger

Mulige lokale og allergiske reaksjoner.

Salisylsyre: bruksanvisning

I henhold til instruksjonene for salicylsyre, brukes løsningen eksternt. Det anbefales å behandle den berørte overflaten to ganger om dagen.

Legemidlet påføres med en bomullspinne. For å håndtere et område på størrelse med en håndflate, er det ikke nødvendig med mer enn 5 ml oppløsning. Den høyeste dosen for voksne - 2, for barn - 0,2 gram per dag. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 7 dager.

Ved otorhinolaryngologisk praksis anbefales det at løsningen settes inn i det syke øre to ganger om dagen, 6 dråper.

For akne brukes 1% salisylsyre vanligvis. To- og tre-prosent løsning er kun egnet for personer med fet hud. I nærvær av flere acne rette er brukt punkt på hver av dem. Hvis det er mange akne, blir det tørket hele overflaten av huden med en bomullspinne fuktet med en løsning.

Prosedyren fortsetter til en liten prikkende følelse vises. Etter behandling kan ansiktet skylles med vann for å nøytralisere virkningen av syren.

I tilfelle av Deverzhi sykdom, psoriasis, seboré, ichthyosis, er bruk av salicylsyre 2 prosent i form av en salve indikert. Ved alvorlig betennelse bør legemidlet fortynnes med petroleumsjel 2-4 ganger. Mangfoldet av applikasjoner - 1-2 ganger om dagen. Etter peeling behandling fortsetter med bruk av andre midler.

På såroverflaten er salven påført i et tynt lag. Den behandlede overflaten er dekket med sterilt gassbind. Det er også lov til å pålegge en serviett fuktet i salve på såret.

Før du påfører bandasje, bør du åpne blærene, rense såret fra nekrotisk vev og vaske det med et antiseptisk middel.

Forbindingen anbefales å endres hver 2. eller 3. dag, til såret er helt ryddet av purulente og nekrotiske masser. Varigheten av behandlingen kan variere fra 1 til 3 uker.

overdose

interaksjon

Salisylsyre er i stand til å øke permeabiliteten til huden for andre legemidler til aktuell bruk, og dermed øke absorpsjonen.

Absorbert salicylsyre kan potensere bivirkningene av sulfonylurea-derivater, orale hypoglykemiske midler og metotrexat.

Løsningen er farmasøytisk inkompatibel med sinkoksid (danner uoppløselig sinksalisylat) og med resorcin (danner smelteblandinger).

Salgsbetingelser

Lagringsforhold

Oppbevares på et sted som er beskyttet mot sollys og fuktighet (for salve). Oppbevares utilgjengelig for barn. Oppbevaringstemperatur for løsningen - opp til 15 ° C, for salve - opp til 20 ° C.

Holdbarhet

Løsningen anses egnet til bruk innen 3 år, salve - innen 2 år etter utstedelsesdato.

Spesielle instruksjoner

Hva er salisylsyre?

I farmakopoen beskrives salisylsyre som en luktfri, dårlig oppløselig substans i kaldt vann, som kan være i form av nålkrystaller uten farge og lukt eller et hvitt krystallinsk pulver.

Strukturformelen av salisylsyre -

Den empiriske formelen er C7H603. Det systematiske navnet på forbindelsen er 2-hydroksybenzosyre.

mottak

For første gang ble stoffet isolert i 1838 fra pilbark. Derfor er dets tradisjonelle navn salisylsyre: på latin høres ordet "pil" som "salix". Oppdagelsen tilhører den italienske kjemikeren R.Piria.

Vitenskaperen var i stand til å dele den bittere glykosidsalicinen inneholdt i pilbark i to deler for å avdekke at syrebestanddelen (salicylsyre) har verdifulle helbredende egenskaper, bestemme kjemisk sammensetning og vellykket syntetisere den. Dette kan betraktes som den første rensingen av stoffet, som førte til utviklingen av stoffet Aspirin.

For medisinsk bruk (kjemisk ren og i stabil form) ble acetylsalisylsyreprøver først oppnådd 10. august 1897 av den tyske forskeren F. Hoffman.

Salisylsyrederivater er metylsalicylat, lysinacetylsalisylat, acetylsalisylsyre, salicylamid, mesalazin, kolin og natriumsalicyater.

Kjemiske egenskaper

De kjemiske egenskapene til forbindelsen skyldes tilstedeværelsen av fenolisk hydroksyl-, benzenkjernen og karboksylgruppen i salisylsyremolekylet.

Bare karboksylgruppen kommer i reaksjon med alkalimetallkarbonater. Som et resultat dannes salter - salicylater.

Med alkali, med en tilstrekkelig mengde av dem, går både hydroksyl- og karboksylgrupper inn i reaksjonen.

Under virkningen av syrer på alkoholer (for eksempel metyl) i nærvær av mineralsyrer, danner estere på COOH-gruppen.

Når et stoff samhandler med syreanhydrider eller syrehalogenider, reagerer fenolisk hydroksyl. Reaksjonen av salisylsyre (c. Syre) med anhydrid eller klorhydrid av eddiksyre (etansyre) gjør det mulig å oppnå acetylsalisylsyre.

Ved interaksjon med fosforylklorid dannes salicylsyreanhydrid.

Hvis det resulterende syrekloridet reagerer med fenol, oppnås salisylsyrefenylester, som brukes i medisin som et desinfeksjonsmiddel. Hovedtrekket i verktøyet er at det ikke gjennomgår hydrolyse i det sure miljøet i magen og bare oppløses i tarmkanalen.

For industriell produksjon av salol med. syre og fenol oppvarmes i fosforylklorid.

Bensenkjernen i forbindelsen kan komme inn i SE-reaksjoner med H2SO4, HNO3, halogener og andre elektrofile reagenser. Effekten av OH-gruppen gjør den aromatiske kjerne. syre er mye mer aktiv for disse reaksjonene i sammenligning med benzenkjernen i C6H6COOH (benzoesyre).

C. Syren reagerer lett med en vandig oppløsning av brom, mens C6H5COOH under lignende forhold ikke misfarger bromvann.

For å oppnå n-aminosalicylsyre (PAS), som er et av de viktigste derivatene av c. Syrer, som utgangsmateriale, anvendes resorcinol. I første omgang påvirkes resorcinol av ammoniakk (NH3), som tillater å oppnå meta-aminofenol. Deretter blir meta-aminofenol karboksylert i PAS ved Kolbe-Schmitt-reaksjonen.

Fysiske egenskaper

Pulver / krystaller er vanskelige løselig i kaldt vann, men lett oppløselig i varmt vann, dietyleter, etanol. Litt oppløselig i karbondisulfid. Løselighet i vann (g / l): 0 ° C; 20 ° C - 1,8; 60 ° C - 8,2; 80 ° C - 20,5.

Kvalitative reaksjoner for bestemmelse av salicylsyre

C. Syr og de fleste av dets derivater gir en intens farging i lilla med jernsalter Fe + 3 (jernholdig jern). For å utføre reaksjonen ta en liten mengde pulver med. syre og dryppe en litt fortynnet løsning av Fe + 3 klorid.

Løsning c. syre, hvor noen dråper kobbersulfat (Cu2SO4) ble tilsatt, når de ble oppvarmet, gir en lys smaragdgrønn farge.

Cobert kan også brukes til å oppdage et stoff. For å forberede det, tilsettes 3 dråper formalin nøye til 3 ml konsentrert H2SO4.

En liten salicylsyre settes på en glassglass, hvorpå 2 dråper H2SO4 blir tilsatt og etter noen minutter, 1 dråpe Cobert-reagens. Som et resultat av denne reaksjonen, bør pulveret bli rosa.

Hva er salisylsyre i kosmetikk?

Salisylsyre har lenge og svært vellykket blitt brukt i kosmetikk. Den har antibakterielle egenskaper, behandler inflammatoriske hudlesjoner godt, tørker det, men forårsaker ikke irritasjon.

Effektiviteten av salicylsyre i ansiktet skyldes de keratolytiske egenskapene til legemidlet - verktøyet exfoliates lagene av gamle døde hudceller, penetrerer dypt inn i porene og eliminerer blokkering av ekskretjonskanaler i talgkjertlene, og bidrar dermed til å kvitte seg med svarte flekker og akne.

I tillegg er stoffet brukt:

 • for peeling;
 • mot inngrodd hår;
 • fra korn;
 • som peeling agent for hæler;
 • fra vorter
 • fra natoptyshy.

Salisylsyre for akne bør tas med en konsentrasjon på en prosent (maks. To prosent). Bruk av for konsentrert en løsning kan forårsake alvorlig irritasjon.

Det bør huskes at løsningen av salicylsyre for akne er egnet bare for personer med normal og fet hud. Personer med tørr og flakket hud anbefales ikke å bruke dette produktet.

Noen prøver å redusere alvorlighetsgraden av disse fenomenene ved å bruke en nærende krem ​​til huden etter påføring av en alkoholløsning. Imidlertid vil behandlingen i dette tilfellet, mest sannsynlig, ikke være tilstrekkelig effektiv: den oljeholdige filmen vil skape en beskyttende barriere for mikrober, og dette vil i sin tur ikke eliminere betennelse.

Omtaler indikerer at bruk av akne med salicyloppløsning gir gode, men kortsiktige resultater. Vanligvis, etter et par måneder med å bruke produktet til ansikt og kropp, blir huden "brukt" til den. Derfor, mellom behandlingsforløpene, er det nødvendig å ta korte pauser.

Hvis det er litt akne, er løsningen oppdaget. Hvis det berørte området er omfattende, tørkes problemområdene med en vattpinne fuktet med produktet. Det er bedre å ta flere tamponger for ikke å spre infeksjonen.

Salicylic kan brukes som et selvstendig verktøy, og som en del av ulike chatterboxes. For å forberede dem på salisylsyre, tilsettes levomycetin, streptocid, kamferalkohol, kalendeltinktur, Trichopol, erytromycin, sinkoksyd, svovel og borsyreoppløsning.

Populære oppskrifter for hjemmelagde chatterboxes for acne:

 • 50 ml salicylsyreoppløsning, streptocidtabletter (7 g) bundet til pulver, 7 g svovel og 50 ml borsyreoppløsning;
 • pakning aspirin, pakking kloramfenikol, tinktur av kalendula (før bruk, blandingen er infundert i 24 timer);
 • 10 tabletter streptocid, 4 tabletter kloramfenikol, 30 ml salicylsyre, 80 ml kamferalkohol;
 • 1 flaske salisylalkohol, 2 tabletter kloramfenikol og trihopol.

Alle snakkere før bruk skal være godt rystet.

For å få en bærekraftig effekt, i tillegg til lokal aknebehandling, anbefales det:

 • vurder dietten og gjør den mer balansert;
 • bli kvitt dårlige vaner som påvirker tilstanden til huden negativt;
 • gjennomgå et kurs av hormonbehandling;
 • pleie regelmessig for huden;
 • lede en aktiv livsstil.

I kosmetikk kan salicylsyre også brukes som hovedmiddel for peeling-sammensetninger. Prosedyren tillater ikke bare å fjerne laget av døde celler, men også å starte prosessen med elastin og kollagenproduksjon.

Prosedyren eliminerer tegn på aldring, akne, komedoner, fet skinn, kvitte seg med alder flekker, jevn hudton og gjøre ansiktet jevnere og friskere. Peeling kan påføres på hvilken som helst del av kroppen.

Peelingblandinger med salisylsyre er av 2 typer: pasta og løsning. Løsningen er mer egnet for ansiktets hud, limen anbefales å brukes på huden på hender, kropp og knær.

Peeling kan være overfladisk eller overfladisk-median. I det første tilfellet brukes en blanding med en 15% konsentrasjon av den aktive substansen, i den andre - med en 30% konsentrasjon. Overfladisk peeling gjør at du kan kvitte deg med fet skinn og utslett, rengjør tilstoppede porer og normaliser arbeidet med talgkjertlene, overfladisk median som er effektiv for å eliminere akne og etter akne.

For å utføre prosedyren hjemme, må du blande pulverisert 4 aspirintabletter (uten skall) med 1 teskje ferskpresset sitronsaft. Den resulterende vasselen blir påført ansiktet med en bomullspinne, unngår huden rundt øynene og forlater i 10 minutter.

For å fjerne masken, fuktes en bomullspute i vann med brus (kokepulver neutraliserer surheten i huden) og tørker ansiktet med det langs massasjelinjer.

I dermatologisk praksis brukes mange pastaer og kremer med salisylsyre mye, som en del av disse, i tillegg til den aktive komponenten, er det mikroelementer som forsterker sin virkning. Så, for eksempel, svovel og salicylic salve ikke bare lar deg rense huden av akne, men også effektivt kjempe Demodex.

Fra inngrodd hår bruker en løsning på 1-2%. For å kvitte seg med problemet, er det nok daglig å smøre flere ganger om dagen med kroppens områder hvor håret ikke kan trenge gjennom huden av epidermis og vokse under huden.

Fra calluses og corns er salicylsyre best brukt i form av en 10% salve. Fra tørre ringer, korn og kornstrømmer, er det også tilrådelig å bruke en gips med salisylsyre.

Før du styrker gipset på kornene, må føttene være godt dampet (du kan med tillegg av antibakterielle midler) og tørke tørk. Det ømme stedet er dekket med et plaster av ønsket størrelse og igjen i 2 dager. Hvis dette er nødvendig, blir prosedyren gjentatt 3-4 ganger, til callus mykner og skiller seg helt.

Før du bruker salven, er handlingen det samme - føttene blir dampet og tørket tørke. Deretter påføres et lapp på det ømme punktet med et hull utsnitt i midten. Dette bør gjøres på en slik måte at callus / natoptysh er åpen, og områdene av sunn hud rundt den forblir under gipset.

Omozolyushny-området behandles rikelig med salve og dekket med et lag av gips.

For hæler brukes salisylsyre med bivoks og paraffin. Tatt i like store mengder, smelter voks og paraffin i et vannbad, deretter tilsettes salicylsyre til dem og blandes grundig. Blandingen i flere lag påføres på hælene og legger på sokker. Det er best å legge en komprimering for natten.

Om morgenen blir hælene rengjort av voks-paraffinblanding. Etter det anbefales det å lage et brusebad og rense huden med en pimpstein.

Å fullstendig bli kvitt sprekker på føttene er vanligvis ganske mange prosedyrer.

Behandling av vorter innebærer bruk av salicylsyre med en konsentrasjon på fra 10 til 60%. Salisylsyre fra vorter brukes i form av salver, løsninger og spesielle flekker. Et slikt middel er salipodgipset, hvor salisylsyre er inneholdt i en 30% konsentrasjon.

Før du bruker løsningen, bør du dampe ut huden som tumoren dukket opp. Dette vil myke huden og forbedre effekten av stoffet. Prosedyren utføres ved sengetid, bruker medisinen direkte til det berørte området og unngår områder av sunn hud. Etter behandling er vorten dekket med et bandasje eller gips. På morgenen, vask av produktet.

Med langvarig bruk mykner papilloma under syrevirkningen og kan lett fjernes ved hjelp av pimpsten.

Salve for fjerning av vorter blir brukt i henhold til samme prinsipp som løsningen: Ved sengetid blir det berørte hudområdet dampet, hvorpå et tynt lag av preparatet påføres vorten og dekkes med et bandasje. Om morgenen behandles vorten med pimpsten.

Fortsett behandlingen bør være til fullstendig forsvinning av vekstene.

Den mest praktiske metoden for å behandle vorter er å bruke en patch. Det er nok bare å holde det på huden tidligere dampet og håndkle-tørket. Etter 2 dager blir plasten fjernet, og den mykede vorten fjernes forsiktig med pimpstein. Prosedyrene gjentas til fullstendig fjerning av vorten.

Sikkerhets forholdsregler

Ikke bruk løsningen og salven på mødre, slimhinner, hårete vorter, samt på vorter som er på ansiktet eller i kjønnsområdet.

Ved kontakt med slimhinner, må det aktuelle området vaskes med rikelig med vann.

Absorpsjonen av stoffet kan øke med hudsykdommer som oppstår med overfladisk gråting, hyperemi og / eller betennelse (inkludert psoriasis erythroderma).

analoger

Verrukatsid, Urgokor, Duofilm, Mozolin, Koplomak, Calcareous salve, Solcoderm, Salisylsalver av svovelsyre.

Bruk til barn

Salve er kontraindisert hos barn. Når du bruker løsningen, er det nødvendig å unngå å behandle flere hudområder samtidig.

Salisylsyre under graviditet

Alkoholløsningen er kontraindisert under graviditet og amming. Gravide og ammende kvinner får lov til å bruke legemidlet utelukkende som et middel for korn og lunger og på en begrenset overflate. Tillatelig dose - ikke mer enn 5 ml av en 2% løsning.

Salicylsyre Anmeldelser

Salisylsyre og agenter basert på det er svært populære hos hudlege. Fordelene ved salicylsyrebehandling er dets tilgjengelighet, høy effektivitet og fravær av smerte i pasienten under bruk.

Men det er også ulemper:

 • produkter med salisylsyre er kontraindisert hos barn;
 • gode resultater kan ofte kun oppnås ved langvarig og systematisk bruk;
 • I noen tilfeller, før bruk av midler krever tidligere forberedelse.

Imidlertid vurderer de fleste at disse ulemper er svært ubetydelige i forhold til hvor god effekten kan være.

Det største antallet vurderinger som finnes på Internett, er anmeldelser av salicylsyre fra akne. Etter å ha analysert dem kan vi konkludere med at verktøyet med tilgjengeligheten og lave kostnader i dag betyr en av de mest effektive.

Kerato og seborrhea regulerer sjampo med salicylsyre, samt salver og pastaer som blir kvitt korn og vorter, har opptjent ikke mindre ros.

Salisylsyre pris

Hvor mye kostnaden for medisiner er avhengig av produsentens prispolitikk, form for utgivelse og mengden av produktet i pakken.

Salisylsyre pris i apotek i Ukraina fra 3 til 5 UAH. for en alkoholløsning med en konsentrasjon av det aktive stoffet på 1-2%. Salve kan kjøpes i gjennomsnitt for 10-13 UAH.

I russiske apotek koster akneoppløsning fra 7 rubler og salve - fra 15 rubler.

Salisylsyreoppløsning 1

Legenes lege i Moskva bysykehus nr. 62 beskriver hans syn på denne kontoen. Anatoly Nakhimovich Makhson
Medisinsk praksis: mer enn 40 år.

"Jeg har behandlet papillomer og vorter i mennesker i mange år. Jeg forteller deg som en lege, papillomer med HPV og vorter kan virkelig føre til alvorlige konsekvenser hvis du ikke håndterer dem.

Human papillomavirus er på alle som har papillomer, fødemerker, vorter og andre pigmentformasjoner. Ifølge grove estimater har 80-85% av verdens befolkning det. I seg selv er de ikke farlige. Problemet er at vanlig papillom kan bli melanom når som helst.

Disse er uhelbredelige ondartede svulster som dreper en person om noen få måneder og hvorfra det ikke er frelse.

Dessverre, i Russland og CIS-landene, selger farmasøytiske selskaper dyre stoffer som bare lindrer symptomer og derved setter folk på et bestemt stoff. Det er derfor i slike land at så stor andel kreftformer og så mange mennesker lider av "ikke-fungerende" stoffer.

Det eneste stoffet jeg vil gi råd til, og det er offisielt anbefalt av WHO for behandling av papillomer og vorter - Papinol. Dette stoffet er det eneste middelet som har en effekt ikke bare på eksterne faktorer (det vil si fjerner papillomer), men virker også på selve viruset. For øyeblikket har produsenten klart ikke bare å skape et svært effektivt verktøy, men også for å gjøre det tilgjengelig for alle. I tillegg, under det føderale programmet, kan alle bosattne i Russland og CIS få det til 149 rubler. "

For å lære mer, les denne artikkelen.

Salisylsyreoppløsning

Alkoholløsning av salicylsyre er et billig, rimelig, svært effektivt middel for ekstern bruk, som tilhører kategorien ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Løsningen inneholder etanol og ortooksybenzosyre (salisylsyre) syre. Den fikk navnet på grunn av anlegget hvorfra det først ble isolert (i Latin salyx - pil).

Verktøyet fungerer som et antiseptisk middel, gir en utmerket lokal irriterende, keratolytisk, anti-inflammatorisk, antimikrobiell effekt. Ved hjelp av salicylsyre, som oftest brukes til å fjerne akne fra huden, blir utskillelsen av svette og talgkirtler undertrykt.

I samsvar med bruksanvisningen kan løsningen brukes som eneste middel eller i den komplekse behandlingen av forskjellige hudpatologier som er smittsomme og inflammatoriske. Oftest er løsningen brukt til å fjerne akne, kviser, korn, så vel som i behandling av seboré, eksem, psoriasis og andre dermatologiske plager: papillomer og vorter, kondylomer og andre.

Huden har en kraftig eksfolierende effekt, så verktøyet kan vellykket brukes til fjerning av enkel akne. Når huden er utsatt for syre, myker det øvre laget og follikelpluggene, så komedoner kan ikke danne seg. 1% og 2% løsninger brukes oftest for å fjerne akne og akne. Bruk av alkoholløsninger av salicylsyre i høyere konsentrasjoner for å fjerne akne er forbudt.

Akne hudbehandling med løsningen er som følger:

 • Behandle bare berørte områder, områder eller områder. Hvis akne behandling oppstår, bør løsningen bare brukes til svulsten (ikke mer enn to eller tre ganger om dagen).
 • Total behandlingstid bør ikke overstige en uke.
 • Maksimal daglig dose for voksne er ikke mer enn 10 ml, for barn er ikke mer enn 1 ml.

Løsningen er kun beregnet for ekstern bruk og er utmerket for å fjerne akne og hudormer av forskjellige etiologier. Hvis du drikker denne alkoholløsningen, vil det skade slimhinnen i spiserøret og magen, noe som kan føre til svært negative konsekvenser: en brenn eller et sår. Hvis dette skjer, anbefales det at du umiddelbart konsulterer en lege! Som et resultat av inntak er det en mulighet for irritasjon av mageslimhinnen.

En 1% salicylsyreoppløsning er utmerket for behandling av akne og hudormer hos barn og ungdom. Konsentrasjonen av den aktive substansen i et slikt verktøy er minimal, men medikamenteffekten vil være ganske tilstrekkelig til å fjerne alle ungdomsmasker.

Hvis du bruker kontinuerlig og ukontrollert bruk av en alkoholløsning, er sannsynligheten for en allergisk reaksjon (i form av rødhet, kløe, brennende) høy. Ved kontinuerlig bruk reduseres effektiviteten av stoffet betydelig, siden huden vil bli vant til virkningen av stoffet og det vil ikke ha den samme effekten som ble observert under første bruk. Heldigvis er denne effekten kortvarig og reversibel - det er nødvendig å ikke bruke løsningen i ca 10 dager, og den terapeutiske effekten kommer tilbake.

Vær forsiktig

Tilstedeværelsen av papillomer, vorter, kondylomer, moles og spines på kroppen er det første tegn på et ondartet melanom!

Vi skynder deg for å advare deg, de fleste medisiner "behandler" vorter, papillomer, moles og så videre. - Dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null. De helbreder ikke sykdommen, men maskerer bare symptomene.

Apotekets mafia gjør store penger på å bedra de syke mennesker.

Men hva skal jeg gjøre? Hvordan bli behandlet hvis det er bedrag overalt? MD Anatoly Makhson gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen har doktoren også fortalt deg hvordan du kan beskytte deg selv 100% av sykdommen fra melanom, for bare 149 rubler!
Les artikkelen i den offisielle kilden på lenken.

Spesielle instruksjoner for bruk av en 1% løsning inkluderer:

 • Det er forbudt å bruke løsningen dersom det er ment å behandle fødemerkene, samt vorter og andre patogene neoplasmer, som ligger i ansiktet og i de intime områdene.
 • Hvis du vil fjerne akne og akne hos barn, er det forbudt å behandle flere soner samtidig (det er nødvendig å gjøre dette med korte pauser).
 • Hvis alkoholoppløsningen ved et uhell kommer på slimhinnen, skal området straks vaskes med rent rennende vann til ubehag er helt eliminert.
 • Hvis den eksisterende dermatologiske patologien fortsetter med en inflammatorisk prosess og hyperemi, eller med overflatefugtige manifestasjoner, blir absorpsjonen av salicylsyre betydelig forbedret, noe som må tas i betraktning ved bruk av verktøyet.

Det er viktig! De viktigste kontraindikasjoner for bruk av løsningen er graviditetsperioden og amming. Det anbefales heller ikke å bruke agenten til behandling av barn under 1 år og i nærvær av høy følsomhet overfor etanol eller salisylsyre.

1% alkohol løsning av salicylsyre har mange positive vurderinger som kan leses på forskjellige steder:

"Jeg har aldri hatt mye akne, men ofte var det forskjellige utslett (etter stress eller hvile). Jeg brukte en alkoholoppløsning av salicylsyre - de må behandle kviser i spissen, og ikke smøre over hele ansiktet. Akne forsvinner vanligvis om noen dager. "
Natalia, 21 år gammel.

"På grunnlag av salisylsyre har mange preparater blitt gjort, som selges i apotek til utilstrekkelige priser. Men det er alkoholløsningen som er billig, rimelig og effektiv, som ikke inneholder noe ekstra. Jeg har brukt det i mange år når akne vises og sparer mye. "
Tatyana, 26 år gammel.

"Ca 7-8 år bruker jeg periodisk alkoholoppløsning av salicylsyre. Ikke å si det fjerner all akne, men det hjelper like godt som dyre kosmetikk. Enkel og rimelig, passer til alle. "
Svetlana, 22 år gammel.

2% alkoholoppløsning av salisylsyre

En 2% alkoholholdig løsning av salicylsyre finner sin anvendelse i behandlingen av ulike dermatologiske sykdommer. Den har en kraftig anti-inflammatorisk, antiseptisk egenskap. Verktøyet presenteres i form av en klar, fargeløs væske med en karakteristisk lukt av alkohol. Verktøyet tilhører gruppen desinfeksjonsmidler og antiseptika.

En 2% løsning har også en lokal irritasjonsvirkning som bidrar til å undertrykke sekretjonen av svette og talgkirtler. Når innholdet av den aktive ingrediensen i 2% løsning gir en god keratoplastisk (akselererende keratinisering) effekt. Antimikrobiell aktivitet er mild.

Påfør alkoholoppløsningen med en tampong, som er for-fuktet for spotbehandling av de berørte områdene i huden. Det er forbudt å behandle sunn hud med løsningen, fordi Dette kan forårsake brannskader. Maks antall behandlinger per dag er ikke mer enn to eller tre ganger. Om nødvendig kan behandlingsforløpet gjentas etter en viss tidsperiode. Standard behandlingstid er ikke mer enn en uke.

Det er mulig å bruke løsningen til behandling uten tilsvarende anbefaling fra legen. Legemidlet er egnet for å fjerne akne og akne hos voksne og eldre barn. Behandling bør være et poeng - du kan ikke fullstendig behandle huden, selv om det er en multippel akne lesjon av et bestemt hudområde.

I tillegg til andre midler for cauterization av papillomer, kan salisylsyre påføres formasjonene, akselerere dens avvisning.

For behandlingen anbefales det å bruke en tampong, en bomullspinne eller et annet egnet middel som kan brukes til å forsiktig behandle en pimple eller akne uten å bruke en løsning på sunt vev.

Det er viktig! 2% løsning anbefales kun til voksne eller barn fra 14-15 år (ikke yngre). For yngre mennesker kan en løsning med en konsentrasjon på 1% brukes, som også effektivt kan fjerne dannet akne og akne.

Løsningen er tilgjengelig i flasker med et volum på 20 til 60 ml.

Det er en ganske rask eliminering av salicylsyre gjennom nyrene og svettekjertlene. Saltet av stoffet er ikke giftig.

Salisylsyre er inkludert i følgende vanlige legemidler: Teymurova pasta, Diufolm, Viprosal, Akvaderm, Belosalik, Saledez og mange andre.

Salisylsyre, som virker på menneskelig hud, øker permeabiliteten, noe som gjør det mulig å øke absorpsjonen av andre legemidler. Også når stoffet absorberes i huden, økes bivirkningene av de brukte hypoglykemiske legemidlene. Salisylsyre i noen form er ikke kompatibel med resorcin.

Bruk av løsninger med konsentrasjon på mer enn 2% for behandling av enkle hudtumorer er forbudt. Løsninger med høyere konsentrasjon anbefales for behandling av komplekse dermatologiske lesjoner og kun med egnet anbefaling fra en lege.

I videoen diskuterer videobloggeren hvordan man skal anvende salicylsyre i form av en spritløsning og advare mot mulige komplikasjoner:

Flere Artikler Om Typer Acne