God dag, kjære blogglesere! Enig at ren og sunn hud fra naturen er drømmen om mange jenter. Jeg lurer meg ofte på hvordan jeg skal håndtere utslett og mindre ufullkommenhet i ansiktet. Kosmetologen rådet meg til å inkludere en agent i ansiktskomplekset som inneholder salisylsyre. Det viser seg at dette stoffet er mye brukt ikke bare i medisin. Vil du vite hvor nyttig det er for din skjønnhet?

Hva hjelper

Det er en organisk substans relatert til fettløselige syrer. Det er en fargeløs krystaller, veloppløselig i etanol. Den er oppnådd gjennom den enkle syntese av natriumfenolat, karbondioksid og saltsyre. Legemidlet har oppnådd stor popularitet i kosmetikk på grunn av slike egenskaper:

 • eksfolierer døde hudceller;
 • fjerner betennelsesprosessen;
 • har en tørking effekt;
 • har en svak analgetisk effekt;
 • renser porene;
 • reduserer blodkarene, eliminerer kløe;
 • normaliserer sekretjonen av talgkirtler;
 • er et godt konserveringsmiddel;
 • trenger lett inn i huden.

Sammensetning og utgivelsesform

Acetylsalisylsyre eller aspirin er i nesten alle hjemmemedisinkiste. Disse er syntetiske derivater av ortooksybenzosyre. Legemidlene er tilgjengelige i ulike doseringsformer: tabletter, salver, pastaer, løsninger med forskjellige doser og konsentrasjoner. For selvbruk er 1-2% konsentrat best egnet. Stor dosering brukes hovedsakelig av kosmetologer til spesielle prosedyrer.

Til tross for det store antallet nye medisiner, mister salisylsyre ikke popularitet. På grunn av sin antibakterielle effekt er det den viktigste komponenten av aknebehandlingsprodukter. I ingrediensene finner du det ved navn salicylsyre. Konsentrasjonen i sammensetningen av omsorg på 0,5-1%.

Stoffet har evne til å trenge inn i huden og stimulere blodstrømmen til problemområdet. Denne egenskapen brukes aktivt til å kvitte seg med akne og arr. Bidrar effektivt til omsorg for fet og problem hud. Det er imidlertid viktig å huske at salicylsyre kan tørke epidermis sterkt. Derfor, hvis du har tørr og sensitiv hud, vil dette virkemidlet ikke fungere.

Artikler på emnet:

Hva er brukt

Dette stoffet er mye brukt til å behandle ulike hudsykdommer. Blant dem: eksem, akne, psoriasis, dermatitt, overdreven svette, flass og seborrhea. Salisylsyre kan brukes i ulike former for å løse spesifikke problemer.

I form av løsninger. Bruk 1-2% rette for akne eller akne flere ganger om dagen. Den samme løsningen brukes til å tørke huden med seborré. En 1% alkoholløsning er også foreskrevet for å bekjempe korn, keratinisert hud, eksem og dermatitt.

Drop. Antiinflammatoriske legemidler med salisylsyre har blitt brukt med suksess i behandlingen av otitis media. Legemidlet er begravet i øret i henhold til doseringen som er angitt i bruksanvisningen.

Salve. Tilgjengelig i forskjellige konsentrasjoner avhengig av bruksformål. Det anbefales for ulike smittsomme lesjoner i huden. For eksempel brukes 2% salisylsalve til behandling av forskjellige dermatoser.

Salicyl Vaselin. I kombinasjon med lanolin myker det huden under ichthyose. Det eliminerer sprekker og fremmer sin helbredelse.

Callus væske. Denne løsningen påføres eksternt og har en kraftig antiseptisk effekt. Væsken påføres et tynt lag på mais en gang om dagen. Etter tørking forblir filmen fjernet.

Powder. Dette verktøyet brukes hovedsakelig for hyperkeratose, i det minste - mot akne. Som regel omfatter sammensetningen av pulver 2-5% salisylsyre.

Lim. Vel hjelper fra vorter og tørre korn. Sammensetningen av impregneringen er også tilstede svovel. Dette bidrar til mykning av herdet hud og ødeleggelse av mikrober.

Hårprodukter. Designet for å løse mange problemer med hodebunnen og håret. Narkotika gjør en utmerket jobb med flass, kløe og fet seboré.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Hva er salicylic og hvilke nyttige egenskaper det har vi funnet ut. Det er imidlertid noen bivirkninger. Høye konsentrasjoner av stoffet kan forårsake kløe og irritasjon i huden. I sjeldne tilfeller oppstår en allergisk reaksjon. Dette handler om individuell intoleranse.

Det er ikke så mange kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å bruke dette stoffet i tilfelle:

 • overfølsomhet overfor stoffet;
 • hvis barnet ikke er 3 år gammel
 • patologiske sykdommer i nyrene;
 • amming;
 • under graviditet.

En stor mengde salisylsalve kan forårsake smerte på huden. I dette tilfellet må det fjernes umiddelbart og legges sinkpasta. Reaksjonen av hver enkelt organisme er vanskelig å forutsi. Derfor anbefaler jeg deg å konsultere en spesialist før du bruker medisinske eller kosmetiske produkter.

Anmeldelser har prøvd

Jeg tror at alle lurer på om salicylsyre hjelper med akne. Etter et langt søk fant jeg følgende tilbakemelding om hvordan du bruker salisylsyre:

Vic: Smurt ansikt. Verktøyet er veldig tørt og trukket huden. Tilsynelatende er min type ikke egnet.

Alina: En venn overbevist om at dette er det beste middelet for akne. Jeg bestemte meg å sjekke. Hvis du smører bare problemområder med en løsning, hjelper det.

Mia: Er det mulig å tørke ansiktet med dette verktøyet? Ikke sikker, jeg bruker en prikk på betennelsen. Effekten passer meg.

Katia: Jeg vet ikke om salicylsyre hjelper med akne og hudormer. Jeg bruker den til å bekjempe overflødig fettete hud. Mens glad.

Lina: Det finnes et middel i apoteket, for eksempel salisylalkohol. Her er det i sin rene form på huden i alle fall umulig. Tørke ut og bryte lipidlaget sterkt. Da vil du fortsatt bli behandlet.

Vera: Jeg har problem og fet hud. Salicylic skadet meg enda mer. Sterk tørt, huden skiller seg av og skjærer.

Lola: Salisylsyre kan sterkt brenne huden. Det trenger ikke å bli brukt fra svarte prikker. Dette middelet for å lindre betennelse. Hvis det ikke er akne, bruk noe annet, scrubs eller peels, for eksempel.

Tanya: Og det hjelper meg fra inngrodd hår etter depilering. Jeg smør med et punkt på 1% løsning og alle hårene mine klatrer. Bare dra dem ut med pinsett. Det er ingen betennelse og skylling er ikke nødvendig.

Sasha: Å rengjøre porene vil ikke hjelpe. Jeg tror det skal bare brukes til betennelse og så med forsiktighet. Med en tendens til rosacea kan det bare forverre situasjonen.

Nastya: Salisylsyre med forskjellige konsentrasjoner og salicylalkohol er to forskjellige produkter. Den andre er kun i stand til desinfeksjon.

Larisa: Jeg gjorde følgende konklusjon for meg selv: farmasøytiske alkoholløsninger er ikke i ansiktet mitt. Jeg vil se etter kosmetikk med denne komponenten.

Bruk i dermatologi

Salisylsyre og dets derivater er mye brukt i dermatologi. Midler basert på dem lykkes med å takle sykdommer som:

 • Akne - myker sebaceous plugger og renser porene. Fremmer hudfornyelse.
 • Akne og spor etter dem - effektivt letter, glatt og jevner huden.
 • Vorter - hemmer utviklingen av skadelige mikroorganismer, myker overflaten.
 • Demodecosis - brukes mot hudmider i sammensetningen av talkere, salver og andre medisiner.
 • Seborrhea - reduserer betennelse, normaliserer fet hud, fremmer regenerering.

Salisylsalve brukes fra tånegelsvampen i de tidlige stadiene av sykdommen.

Salisylsyrebaserte produkter bidrar effektivt til å kvitte seg med alder flekker. Oftest brukes 2% alkoholoppløsning for dette. Du kan eliminere dette problemet hjemme eller ved å benytte deg av tjenester av spesialister.

Oppskrifter hjemme

De fordelaktige egenskapene til salicylsyre for ansiktet er mye brukt i kosmetologi. Som nevnt ovenfor har salicilka keratoliske, eksfolierende og antiinflammatoriske effekter. Faktisk er det en sterk antibakteriell og "tordenvær" рей

Men det er nødvendig å søke med forsiktighet, fordi alkoholen tørker huden godt. Derfor, når du bruker produkter med salisylsyre, er det nødvendig å kombinere dem med fuktighetsgivende midler.

Nedenfor plukket jeg opp salicylsyre peeling oppskrifter hjemme. Selv om dette er en av de mest effektive prosedyrene for problematisk hud, må du ikke bruke den oftere 2 ganger i måneden. Og ikke erstatte grunnleggende dagpleie.

Fra sorte prikker med honning

2 tabletter bør knuses grundig til pulver. Legg til 2 spiseskjeer flytende varm honning. Bland ingrediensene godt til glatt. Påfør blandingen på ansiktet i ikke mer enn 3 minutter. Skyll peeling trenger en spesiell løsning - 1 teskje brus per kopp vann. Etter prosedyren, bruk en nærende krem ​​i ansiktet.

Peeling med rømme + eggeplomme

For denne oppskriften bruker vi også acetylsalisylsyre tabletter - 2 stk. Tilsett 2 teskjeer rømme og kyllingegulv. Alt grundig blandet og påført ansiktet. Vask av på samme måte som den første blandingen.

Salicylic Cosmetics

Mange merker bruker dette stoffet som en del av deres produkter for problemhud. Det legges til rensende geler for ansiktet, tonics, lotions. Kan være en del av terapeutiske masker eller skrubber for fet hud. Jeg har allerede fortalt deg at Vichy Normaderm-linjen er perfekt for problemhud.

Her hentet jeg produktet, som inneholder ingrediensen Salicylsyre. Noen av dem bruker jeg selv:

 1. Dyp rensegel - fjerner fet skinn, gjør ansiktet rent og friskt.
 2. Verktøy 3-i-1 - kombinerer effekten av flere midler samtidig. Jeg har et slikt rør. Nok lenge. Jeg lager en maske med ham eller skrubbe etter en dusj. Jeg liker resultatet.
 3. Anti-aging imperfections cream - reduserer tegn på visning, forbedrer hudtone, eliminerer mangler.
 4. HYALUSPOT punkt-til-punkt-anlegget - Jeg skrev allerede om det i artikkelen om verktøy etter 25 år.
 5. Nattpleie Vichy Normaderm detox - perfekt utfyller daglig pleie av problemhud. Om dette verktøyet kan du lære mer av min artikkel nattkrem.

Salisylsyre - bruksanvisning

Salisylsyre brukes ofte til å kvitte seg med akne, maur, sopp og andre hudfeil - instruksjoner for bruk av produktet (pulver og alkohol) inneholder informasjon om indikasjoner, sammensetning, kontraindikasjoner. Anti-inflammatorisk legemiddel anses som en av de billigste, men effektive måtene å behandle akne. I tillegg hjelper det å redusere akne, fjerne svarte flekker og hvite hud.

Hva er salisylsyre

I medisin er fenol eller salisylsyre et antiseptisk legemiddel som har keratolytiske, antiinflammatoriske og antimikrobielle effekter. I tillegg avviser og mykerer det ytre laget av huden, som viser effekten av peeling. Brukes ofte i dermatologi, kosmetologi for behandling av psoriasis, akne, svarte flekker, samt behandling av sår med brannsår. Alkoholoppløsning av salicylsyre har lav pris, men samtidig kjemper det effektivt med mange huddefekter, på grunn av hvilke det er svært populært.

struktur

Komponenter av et antiinflammatorisk medikament er avhengig av form for frigjøring og konsentrasjon av legemidlet. Pulveret inneholder rene krystaller av det aktive stoffet uten tilsetningsstoffer. I tillegg produseres 1 og 2 prosent alkoholoppløsning. Deres sammensetning er som følger:

Utgivelsesskjema

Anti-inflammatorisk stoff er tilgjengelig i pulverform, som er en hvit krystallinsk, luktfri. Midler er godt oppløst i vann, oljeløsninger, alkohol. Pulver til salgs i pakker på 10, 25, 50 g, har en rimelig pris. En mer kjent form for salicylsyreutgivelse er 1 eller 2 prosent alkoholoppløsning, som er pakket i 10, 25, 40, 100 ml mørke glassflasker.

egenskaper

Fenolalkohol har mange gunstige effekter, på grunn av hva den brukes som masker, lotioner, punktverktøy. I tillegg bidrar det til å oppnå effekten av peeling, renser huden av overflødige partikler. Pulver- og alkoholoppløsning av salisylsyre har følgende egenskaper:

 • antimikrobielle;
 • lokalt irriterende;
 • anti-inflammatorisk;
 • keratolytiske;
 • kløe;
 • mykgjørende.

Hva hjelper

Salisylsyrepulver og alkoholoppløsning hjelper til med behandling av brannskader, bidrar til å normalisere funksjonene i talgkjertlene og andre hudproblemer, for eksempel:

 • kronisk eksem;
 • fet seborrhea;
 • psoriasis;
 • korn;
 • økte svettefødder;
 • hyperkeratose;
 • sorte prikker;
 • acne;
 • alder flekker;
 • inflammatoriske og smittsomme hudsykdommer.

Kontra

Før du bruker verktøyet med antiinflammatorisk effekt, bør du være kjent med kontraindikasjoner av salicylalkohol. Disse inkluderer følgende tilstander:

 • individuell intoleranse av den aktive bestanddelen;
 • barn opptil 12 måneder;
 • amming periode;
 • graviditet;
 • nyresvikt
 • overdreven tørrhet i huden.

Bivirkninger

Når du bruker legemidlet eksternt, kan bivirkninger oppstå, og hvis de ser ut, er det nødvendig å bytte til et legemiddel med en lavere prosentandel eller å slutte å bruke produktet. Mulige negative reaksjoner:

 • brennende følelse;
 • kløe;
 • lokal hyperemi;
 • hudirritasjon;
 • allergisk reaksjon;
 • hudutslett;
 • økte betennelser.

Instruksjoner for bruk

Avhengig av type problem, varierer dosen, metoden og behandlingsforløpet. I dette tilfellet er det generelle anbefalinger som bør følges ved bruk av fenolalkohol:

 • daglig dose bør ikke overstige 10 ml for voksne eller 1 ml for barn;
 • Om mulig, bruk produktet lokalt, unngå behandling av flere områder samtidig.
 • før bruk, rengjør huden fra kosmetikk, urenheter.

Akne behandling

Salisylsyre mot akne har blitt brukt i flere tiår, og har klart å etablere seg som et effektivt middel under denne tiden. Hvis det er få pimples, suge en bomullspinne i løsningen og brenn den med betennelser. Etter 15 minutter skylles fenolalkoholen med vann. Hvis du har mange utslett, tørk forsiktig ansiktet med en fuktet tampong, og prøv å ikke overdrive huden. For bedre effekt, brukes glykolsyre eller borsyre med salisylsyre. Behandlingsforløpet varer 1,5-2 måneders systematisk bruk.

Salisylsyre fra svarte flekker

For personer med fet hud kan fenolalkohol være en ekte frelse: Verktøyet danner rent porer og forhindrer utseendet av fett, noe som fører til svarte flekker. Denne effekten er mulig på grunn av stoffets evne til å oppløse proteinet, noe som gjør det mulig å øke intensiteten av fornyelse av huden, fjern fettete plugger. For å oppnå effekten, er det nødvendig å tørke huden minst 3 ganger i uken, hvoretter du bør bruke fuktighetsgivende tonic eller krem ​​i ansiktet. Behandlingsforløpet varer så lenge du ikke oppnår det ønskede resultatet.

Fra korn

Fenolalkohol fjerner perfekt døde hudceller. Bruk av midler avhenger av type korn:

 • Formasjoner er impregnert med en løsning som myker dem. Når løpende stadier komprimerer om natten.
 • For våte korn er fenolsalve eller pulver egnet, som fortynnes i vann til pasta. Etter at blandingen er påført på det skadede området, og en lapp er festet på toppen.
 • For behandling av natopysh passe enhver form for midler. Etter påføring av huden på huden, bør preparatet fjernes med pimpsten eller en stiv børste.

Kan jeg drikke salicylsyre

Salisylalkohol er strengt forbudt å inntas, fordi når det tas, blir slimhinnene i de indre organene alvorlig påvirket. Den første sippen av syre forårsaker alvorlige forbrenninger i munnslimhinnen. Hvis løsningen kommer i tilfeldig tilfelle, bør følgende tiltak tas:

 • skyll munnen din med brus
 • drikke melk i store mengder;
 • for adsorpsjon av magen ta aktivert trekull;
 • lage en avl med rent vann for å rense tarmene;
 • I tilfelle av sterk avgang, gå til sykehuset.

Bruk til barn

Ved behandling av hudskader hos barn, er det nødvendig å unngå samtidig behandling av flere områder. Til disse formål velges kun 1% og 2% salisylalkohol uten å bruke andre former for frigjøring. Imidlertid behandles enkelte mangler i huden hos små barn på annen måte - mer aggressive former av stoffet. Så, bare fenolsalve brukes til behandling av vorter. I tillegg bør det huskes at inntil 12 måneder er bruk av midler som er basert på denne komponenten kontraindisert for barnet.

Under graviditet

Bruken av salicylsyre i kosmetikk under graviditet er strengt forbudt av leger. Og dette gjelder ikke bare for alkoholoppløsningen og pulveret, men også for alle kosmetikkene som inneholder denne komponenten, ikke engang som et aktivt stoff. Siden salicylic er inkludert i gruppen av acetylsalisylsyre, som anses potensielt farlige under graviditeten, påvirker fenolsyre også barnebarns bæreevne.

Et slikt forbud skyldes dyp og rask absorpsjon av salicylmidler i huden og blodbanen. Legemidlet blir overført til den fremtidige babyen med blod, noe som svekker utviklingen og svekker helsen. I tillegg kan salicylic forårsake medfødte abnormiteter i kardiovaskulære og urinveisystemer. I dette tilfellet har en slik effekt på fosteret ikke bare systematisk, men også periodisk bruk av legemidlet.

Drug interaksjon

Salisylsyre øker permeabiliteten i huden, noe som øker absorpsjonen av legemidler til ekstern bruk. I tillegg løser løsningen gjennom huden økt bivirkninger av orale hypoglykemiske midler, metotreksat, sulfonylurea-derivater. Uforenlig med salicylsyreholdige stoffer anses zinkoksid og resorcinol.

Salicylsyre Remedies

For behandling av akne, svarte flekker og andre problemer forbundet med kosmetikk, kan du ikke bare bruke en alkoholløsning eller pulver, men også produkter basert på fenolsyre:

 • Lotions. Har samme egenskaper som originalen, men inneholder ikke alkohol. Så blir tørr hud vanskeligere. Velg en lotion i henhold til hudtype.
 • Salve. Midler anses å være effektive, men de må brukes med forsiktighet for å unngå brannskader og sterk tørking.
 • Geler. Brukes til daglig rensing av hud mot overflødig smuss, fett.
 • Peeling. Inneholder fenol og glykolsyre. Gjennom denne kombinasjonen kan du oppnå dyp rensing, men vær forsiktig og følg instruksjonene ellers kan det være ubehagelige konsekvenser.

Spesielle instruksjoner

Det anbefales ikke å bruke dette verktøyet for behandling av vorter. I tillegg må du ikke tørke salicylsyremormer og hudområder nær kjønnsorganene. Hvis alkoholoppløsningen kommer på slimhinnen, bør du grundig vaske dette området av huden med mye vann. Absorptionen av dette stoffet kan øke ved betennelse, hyperemi og kontakt med gråtende sår. Anti-inflammatorisk stoff har ingen effekt på styring av kjøretøy og mekanismer.

Antiseptisk løsning og pulver kan kjøpes i nettbutikken og i apoteket ditt i byen. Det første alternativet er ofte å foretrekke fordi det er en bredere produktkatalog, det er kundeanmeldelser og muligheten til å bestille et verktøy med lavere kostnad. Du kan finne ut hvor mye salicylsyre koster i apotek og på nettsteder med apoteksprodukter, fra bordet:

Salisylsyre

Salisylsyre: bruksanvisninger og vurderinger

Latinsk navn: Salisylsyre

ATX-kode: D01AE12

Aktiv ingrediens: Salisylsyre (salisylsyre)

Produsent: Kirov Pharmaceutical Factory (Russland), Yaroslavl Pharmaceutical Factory (Russland), Ecolab (Russland), Synthesis (Russland), Tula Pharmaceutical Factory (Russland)

Aktualisering av beskrivelsen og bildet: 10/25/2018

Priser på apotek: fra 7 rubler.

Salisylsyre er et antiseptisk legemiddel.

Frigi form og sammensetning

Salisylsyre doseringsform:

 • Alkoholløsning til ekstern bruk 1 eller 2%: En klar, fargeløs væske med lukt av alkohol (25, 40 eller 80 ml oppløsning i en flaske, i en kartong en flaske);
 • salve til ekstern bruk 2, 5 eller 10%: homogen, fra hvit til lys gul farge (25 eller 40 g i banker, 30 eller 40 g i et rør, i en pappkasse med 1 kan eller 1 rør eller 36 bokser på 40 g, eller 64 banker på 25 g i en pappkasse).

Sammensetningen av 100 g oppløsning på 1/2%:

 • aktiv ingrediens: salicylsyre - 1/2 g;
 • hjelpekomponent: etylalkohol 70%.

Sammensetningen av 100 g salve 2/5 / 10%:

 • aktiv ingrediens: salicylsyre - 2/5/10 g;
 • tilleggskomponent: petrolatum.

Farmakologiske egenskaper

farmakodynamikk

Legemidlet har keratolytiske, antiseptiske, antiinflammatoriske og lokale irriterende virkninger. Forenkler rengjøring av sårflater, akselererer helbredelse. Forstyrrer sammenbrudd av proteiner i aminosyrer.

farmakokinetikk

Ved bruk av stoffet under okklusiv dressing, oppnås maksimal plasmakonsentrasjon 5 timer etter påføring. Salisylsyre er avledet hovedsakelig i form av metabolske produkter.

Salisylsyreoppløsning undertrykker sekretjonen av sebaceous og svettekjertlene.

Indikasjoner for bruk

Ifølge instruksjonene anbefales salicylsyre i form av en salve- og alkoholløsning for behandling av vanlig akne, brannskader, sår, psoriasis, seborrhea fett, kronisk eksem, dyskeratose, hyperkeratose, ichthyosis, korn, pityriasis.

Kontra

 • nyresvikt
 • alder opp til 18 år;
 • graviditet og amming (på grunn av mangel på data);
 • økt sensitivitet for stoffets komponenter.

Instruksjoner for bruk av salicylsyre: metode og dosering

Salisylsyreoppløsning påføres eksternt, behandler den berørte overflaten 2-3 ganger om dagen. Maksimal dose for voksne er 20 ml 1% løsning, eller 10 ml 20% oppløsning per dag, for barn - 2 ml 1% løsning, eller 1 ml 2% løsning per dag. Varigheten av legemidlet bør ikke overstige 7 dager.

For acne blir vanligvis salicylsyre foreskrevet i form av en 1% løsning. Hvis det er flere utslett, bør verktøyet påføres hver enkelt av dem. Hvis det er mye akne, bør salicylsyre tørkes hele overflaten av huden med en bomullspinne dyppet i en løsning.

Salven brukes også eksternt og påføres et tynt lag 1-2 ganger om dagen. Ved behandling av sår og brannskader, bør den berørte overflaten være forbehandlet, ryddet av nekrotisk vev, åpne bobler og vaske med en antiseptisk løsning, deretter påføre en steril dressing med salve eller påføring av salve og lukking med en steril klut. Forbindelsen endres en gang hver 2-3 dager, til fullstendig rensing fra purulent-nekrotiske masser.

Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt og avhenger av alvorlighetsgraden av lesjonen.

Bivirkninger

Med rusmiddelbehandling er reaksjoner forårsaket av den individuelle intoleransen av dets komponenter mulige, samt allergiske reaksjoner som forbrenning, kløe, hudutslett og hyperemi.

overdose

Tilfeller av overdosering av salicylsyre er ikke beskrevet.

Spesielle instruksjoner

Det anbefales ikke å bruke salicylsyre på vorter, også på kjønnsorganene og ansiktet, så vel som på fødselsmerker.

Ved utilsiktet kontakt med slimhinnene, bør det tilsvarende området vaskes med rikelig med vann.

Kan øke absorpsjonen av salicylsyre med hyperemi, betennelse eller bruk den på gråtende sår.

Påvirkning på evnen til å kjøre bil og komplekse mekanismer

Drug interaksjon

 • aktuelle preparater: deres absorpsjon økes ved å øke permeabiliteten av huden;
 • metotreksat, orale hypoglykemiske midler, sulfonylurea-derivater: deres bivirkninger kan øke;
 • Den kombinerte bruken av en løsning av salisylsyre med resorcinol (former for smeltede blandinger) og sinkoksid (uoppløselig sinksalicyat) er kontraindisert.

analoger

Analoger av salisylsyre er svovel-salisylsalve, urgocor, verrukacid.

Vilkår for lagring

Oppbevares på et mørkt sted, borte fra lys, ved en temperatur fra 15 til 25 ° C (løsning) og fra 12 til 25 ° C (salve). Oppbevares utilgjengelig for barn.

Holdbarhetens levetid - 3 år, salve - 2 år.

Salgsbetingelser for apotek

Selges uten resept.

Salicylsyre Anmeldelser

Anmeldelser av salisylsyre i nettverket er for det meste positive. Pasienter noterer seg effektiviteten når det gjelder å håndtere hudproblemer. Blant fordelene er også en rimelig pris.

Som ulemper indikerte kontraindikasjonen av bruken av barn, så vel som for å oppnå et stabilt resultat krever systematisk bruk.

Prisen på salisylsyre i apotek

Anslått pris for salisylsyre er 13 p. per hetteglass inneholdende 40 ml 2% oppløsning.

Salisylsyre: Online apotek priser

Salisylsyreoppløsningsalkohol 2% 40 ml

Salisylsyreoppløsning 2% 40 ml

Salisylsyreoppløsning 1% 40 ml

Salisylsyreoppløsning alkohol 1% 40 ml

Salisylsyreoppløsning 1% 40 ml

Utdanning: Rostov State Medical University, spesialitet "General Medicine".

Informasjon om legemidlet er generalisert, er gitt for informasjonsformål og erstatter ikke de offisielle instruksjonene. Selvbehandling er farlig for helsen!

I løpet av livet produserer den gjennomsnittlige personen så mange som to store bassenger av spytt.

Den sjeldneste sykdommen er Kourou's sykdom. Bare representanter for furstammen i New Guinea er syke. Pasienten dør av latter. Det antas at årsaken til sykdommen er å spise den menneskelige hjerne.

Menneskelige bein er fire ganger sterkere enn betong.

Ved regelmessig besøk på solarium øker sjansen for å få hudkreft med 60%.

En utdannet person er mindre utsatt for hjernesykdommer. Intellektuell aktivitet bidrar til dannelsen av ytterligere vev, kompensere for de syke.

I Storbritannia er det en lov som en kirurg kan nekte å utføre en operasjon på en pasient hvis han røyker eller er overvektig. En person må gi opp dårlige vaner, og kanskje vil han ikke trenge kirurgi.

Den første vibratoren ble oppfunnet på 1800-tallet. Han jobbet på en dampmotor og var ment å behandle kvinnelig hysteri.

Hostmedisin "Terpinkod" er en av de beste selgerne, ikke i det hele tatt på grunn av dets medisinske egenskaper.

Hvis leveren din sluttet å virke, ville døden ha skjedd innen 24 timer.

Ifølge statistikk, på mandager, øker risikoen for ryggskade med 25%, og risikoen for hjerteinfarkt - med 33%. Vær forsiktig.

I et forsøk på å trekke pasienten ut, går legene ofte for langt. For eksempel, en bestemt Charles Jensen i perioden fra 1954 til 1994. overlevde over 900 neoplasm fjerning operasjoner.

Det er svært nysgjerrige medisinske syndrom, for eksempel obsessiv inntagelse av objekter. I magen til en pasient som lider av denne manien, ble det funnet 2500 fremmede gjenstander.

Det velkjente stoffet "Viagra" ble opprinnelig utviklet for behandling av arteriell hypertensjon.

For å si selv de korteste og enkleste ordene, vil vi bruke 72 muskler.

Forskere fra Oxford University gjennomførte en rekke studier der de konkluderte med at vegetarisme kan være skadelig for menneskets hjerne, da det fører til en nedgang i massen. Derfor anbefaler forskerne ikke å utelukke fisk og kjøtt fra kostholdet.

Myopi (myopi) er en brekning avvik, fokuserer bildet av gjenstander foran netthinnen, som et resultat av hvilken en person ser bra, men dårlig.

Salicylsyreoppløsningsapplikasjon

Legenes lege i Moskva bysykehus nr. 62 beskriver hans syn på denne kontoen. Anatoly Nakhimovich Makhson
Medisinsk praksis: mer enn 40 år.

"Jeg har behandlet papillomer og vorter i mennesker i mange år. Jeg forteller deg som en lege, papillomer med HPV og vorter kan virkelig føre til alvorlige konsekvenser hvis du ikke håndterer dem.

Human papillomavirus er på alle som har papillomer, fødemerker, vorter og andre pigmentformasjoner. Ifølge grove estimater har 80-85% av verdens befolkning det. I seg selv er de ikke farlige. Problemet er at vanlig papillom kan bli melanom når som helst.

Disse er uhelbredelige ondartede svulster som dreper en person om noen få måneder og hvorfra det ikke er frelse.

Dessverre, i Russland og CIS-landene, selger farmasøytiske selskaper dyre stoffer som bare lindrer symptomer og derved setter folk på et bestemt stoff. Det er derfor i slike land at så stor andel kreftformer og så mange mennesker lider av "ikke-fungerende" stoffer.

Det eneste stoffet jeg vil gi råd til, og det er offisielt anbefalt av WHO for behandling av papillomer og vorter - Papinol. Dette stoffet er det eneste middelet som har en effekt ikke bare på eksterne faktorer (det vil si fjerner papillomer), men virker også på selve viruset. For øyeblikket har produsenten klart ikke bare å skape et svært effektivt verktøy, men også for å gjøre det tilgjengelig for alle. I tillegg, under det føderale programmet, kan alle bosattne i Russland og CIS få det til 149 rubler. "

For å lære mer, les denne artikkelen.

Salisylsyreoppløsning

Alkoholløsning av salicylsyre er et billig, rimelig, svært effektivt middel for ekstern bruk, som tilhører kategorien ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Løsningen inneholder etanol og ortooksybenzosyre (salisylsyre) syre. Den fikk navnet på grunn av anlegget hvorfra det først ble isolert (i Latin salyx - pil).

Verktøyet fungerer som et antiseptisk middel, gir en utmerket lokal irriterende, keratolytisk, anti-inflammatorisk, antimikrobiell effekt. Ved hjelp av salicylsyre, som oftest brukes til å fjerne akne fra huden, blir utskillelsen av svette og talgkirtler undertrykt.

I samsvar med bruksanvisningen kan løsningen brukes som eneste middel eller i den komplekse behandlingen av forskjellige hudpatologier som er smittsomme og inflammatoriske. Oftest er løsningen brukt til å fjerne akne, kviser, korn, så vel som i behandling av seboré, eksem, psoriasis og andre dermatologiske plager: papillomer og vorter, kondylomer og andre.

Huden har en kraftig eksfolierende effekt, så verktøyet kan vellykket brukes til fjerning av enkel akne. Når huden er utsatt for syre, myker det øvre laget og follikelpluggene, så komedoner kan ikke danne seg. 1% og 2% løsninger brukes oftest for å fjerne akne og akne. Bruk av alkoholløsninger av salicylsyre i høyere konsentrasjoner for å fjerne akne er forbudt.

Akne hudbehandling med løsningen er som følger:

 • Behandle bare berørte områder, områder eller områder. Hvis akne behandling oppstår, bør løsningen bare brukes til svulsten (ikke mer enn to eller tre ganger om dagen).
 • Total behandlingstid bør ikke overstige en uke.
 • Maksimal daglig dose for voksne er ikke mer enn 10 ml, for barn er ikke mer enn 1 ml.

Løsningen er kun beregnet for ekstern bruk og er utmerket for å fjerne akne og hudormer av forskjellige etiologier. Hvis du drikker denne alkoholløsningen, vil det skade slimhinnen i spiserøret og magen, noe som kan føre til svært negative konsekvenser: en brenn eller et sår. Hvis dette skjer, anbefales det at du umiddelbart konsulterer en lege! Som et resultat av inntak er det en mulighet for irritasjon av mageslimhinnen.

En 1% salicylsyreoppløsning er utmerket for behandling av akne og hudormer hos barn og ungdom. Konsentrasjonen av den aktive substansen i et slikt verktøy er minimal, men medikamenteffekten vil være ganske tilstrekkelig til å fjerne alle ungdomsmasker.

Hvis du bruker kontinuerlig og ukontrollert bruk av en alkoholløsning, er sannsynligheten for en allergisk reaksjon (i form av rødhet, kløe, brennende) høy. Ved kontinuerlig bruk reduseres effektiviteten av stoffet betydelig, siden huden vil bli vant til virkningen av stoffet og det vil ikke ha den samme effekten som ble observert under første bruk. Heldigvis er denne effekten kortvarig og reversibel - det er nødvendig å ikke bruke løsningen i ca 10 dager, og den terapeutiske effekten kommer tilbake.

Vær forsiktig

Tilstedeværelsen av papillomer, vorter, kondylomer, moles og spines på kroppen er det første tegn på et ondartet melanom!

Vi skynder deg for å advare deg, de fleste medisiner "behandler" vorter, papillomer, moles og så videre. - Dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null. De helbreder ikke sykdommen, men maskerer bare symptomene.

Apotekets mafia gjør store penger på å bedra de syke mennesker.

Men hva skal jeg gjøre? Hvordan bli behandlet hvis det er bedrag overalt? MD Anatoly Makhson gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen har doktoren også fortalt deg hvordan du kan beskytte deg selv 100% av sykdommen fra melanom, for bare 149 rubler!
Les artikkelen i den offisielle kilden på lenken.

Spesielle instruksjoner for bruk av en 1% løsning inkluderer:

 • Det er forbudt å bruke løsningen dersom det er ment å behandle fødemerkene, samt vorter og andre patogene neoplasmer, som ligger i ansiktet og i de intime områdene.
 • Hvis du vil fjerne akne og akne hos barn, er det forbudt å behandle flere soner samtidig (det er nødvendig å gjøre dette med korte pauser).
 • Hvis alkoholoppløsningen ved et uhell kommer på slimhinnen, skal området straks vaskes med rent rennende vann til ubehag er helt eliminert.
 • Hvis den eksisterende dermatologiske patologien fortsetter med en inflammatorisk prosess og hyperemi, eller med overflatefugtige manifestasjoner, blir absorpsjonen av salicylsyre betydelig forbedret, noe som må tas i betraktning ved bruk av verktøyet.

Det er viktig! De viktigste kontraindikasjoner for bruk av løsningen er graviditetsperioden og amming. Det anbefales heller ikke å bruke agenten til behandling av barn under 1 år og i nærvær av høy følsomhet overfor etanol eller salisylsyre.

1% alkohol løsning av salicylsyre har mange positive vurderinger som kan leses på forskjellige steder:

"Jeg har aldri hatt mye akne, men ofte var det forskjellige utslett (etter stress eller hvile). Jeg brukte en alkoholoppløsning av salicylsyre - de må behandle kviser i spissen, og ikke smøre over hele ansiktet. Akne forsvinner vanligvis om noen dager. "
Natalia, 21 år gammel.

"På grunnlag av salisylsyre har mange preparater blitt gjort, som selges i apotek til utilstrekkelige priser. Men det er alkoholløsningen som er billig, rimelig og effektiv, som ikke inneholder noe ekstra. Jeg har brukt det i mange år når akne vises og sparer mye. "
Tatyana, 26 år gammel.

"Ca 7-8 år bruker jeg periodisk alkoholoppløsning av salicylsyre. Ikke å si det fjerner all akne, men det hjelper like godt som dyre kosmetikk. Enkel og rimelig, passer til alle. "
Svetlana, 22 år gammel.

2% alkoholoppløsning av salisylsyre

En 2% alkoholholdig løsning av salicylsyre finner sin anvendelse i behandlingen av ulike dermatologiske sykdommer. Den har en kraftig anti-inflammatorisk, antiseptisk egenskap. Verktøyet presenteres i form av en klar, fargeløs væske med en karakteristisk lukt av alkohol. Verktøyet tilhører gruppen desinfeksjonsmidler og antiseptika.

En 2% løsning har også en lokal irritasjonsvirkning som bidrar til å undertrykke sekretjonen av svette og talgkirtler. Når innholdet av den aktive ingrediensen i 2% løsning gir en god keratoplastisk (akselererende keratinisering) effekt. Antimikrobiell aktivitet er mild.

Påfør alkoholoppløsningen med en tampong, som er for-fuktet for spotbehandling av de berørte områdene i huden. Det er forbudt å behandle sunn hud med løsningen, fordi Dette kan forårsake brannskader. Maks antall behandlinger per dag er ikke mer enn to eller tre ganger. Om nødvendig kan behandlingsforløpet gjentas etter en viss tidsperiode. Standard behandlingstid er ikke mer enn en uke.

Det er mulig å bruke løsningen til behandling uten tilsvarende anbefaling fra legen. Legemidlet er egnet for å fjerne akne og akne hos voksne og eldre barn. Behandling bør være et poeng - du kan ikke fullstendig behandle huden, selv om det er en multippel akne lesjon av et bestemt hudområde.

I tillegg til andre midler for cauterization av papillomer, kan salisylsyre påføres formasjonene, akselerere dens avvisning.

For behandlingen anbefales det å bruke en tampong, en bomullspinne eller et annet egnet middel som kan brukes til å forsiktig behandle en pimple eller akne uten å bruke en løsning på sunt vev.

Det er viktig! 2% løsning anbefales kun til voksne eller barn fra 14-15 år (ikke yngre). For yngre mennesker kan en løsning med en konsentrasjon på 1% brukes, som også effektivt kan fjerne dannet akne og akne.

Løsningen er tilgjengelig i flasker med et volum på 20 til 60 ml.

Det er en ganske rask eliminering av salicylsyre gjennom nyrene og svettekjertlene. Saltet av stoffet er ikke giftig.

Salisylsyre er inkludert i følgende vanlige legemidler: Teymurova pasta, Diufolm, Viprosal, Akvaderm, Belosalik, Saledez og mange andre.

Salisylsyre, som virker på menneskelig hud, øker permeabiliteten, noe som gjør det mulig å øke absorpsjonen av andre legemidler. Også når stoffet absorberes i huden, økes bivirkningene av de brukte hypoglykemiske legemidlene. Salisylsyre i noen form er ikke kompatibel med resorcin.

Bruk av løsninger med konsentrasjon på mer enn 2% for behandling av enkle hudtumorer er forbudt. Løsninger med høyere konsentrasjon anbefales for behandling av komplekse dermatologiske lesjoner og kun med egnet anbefaling fra en lege.

I videoen diskuterer videobloggeren hvordan man skal anvende salicylsyre i form av en spritløsning og advare mot mulige komplikasjoner:

Salisylsyre

Beskrivelse fra og med 20. mai 2015

 • Latinsk navn: Salisylsyre
 • ATC-kode: D01AE12
 • Aktiv ingrediens: Salisylsyre (salisylsyre)
 • Produsent: Pharmstandard OJSC, Tula Pharmaceutical Factory LLC, Russland FF Viola CJSC, Farmak OJSC, Ukraina Borisov Medisinske Preparater Plant, Hviterussland

struktur

Ett hundre gram alkoholoppløsning inneholder 1 eller 2 gram salicylsyre.

Som hjelpestoff i preparatet av legemidlet er 70% etylalkohol.

Et hundre gram salve inneholder 2 eller 3 gram salicylsyre, så vel som petroleums gel i en mengde på opptil 100 gram.

Utgivelsesskjema

Farmakologiske former for stoffet:

 • alkoholoppløsning av salicylsyre (1%, 2%, 3%, 5% og 10%, tilgjengelig i glassflasker på 25 eller 40 ml);
 • Salisylsyre salve (2%, 3%, 4%, 5% og 10%; 25 gram er pakket i bokser med mørke glass eller aluminiumrør).

Farmakologisk aktivitet

Antiseptisk til ekstern bruk. Gir irriterende, keratolytisk og antiseptisk. Det forhindrer nedbrytning av proteiner i aminosyrer, undertrykker betennelse, bidrar til å rengjøre såroverflaten og akselererer helbredelsen av vev.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Når det brukes som et lokalt middel, har det en distraherende, irriterende, så vel som svak antiseptisk effekt. I lave konsentrasjoner provoserer keratoplastisk, i høykeratolytisk effekt.

Plasmakonsentrasjonen av salicylsyre når maksimalt 5 timer etter påføring av legemidlet på huden under en okklusiv dressing. I uendret form utskilles ca. 6% av stoffets totale absorberte mengde i urinen, mens det meste av den utskilles i form av metabolske produkter.

Indikasjoner for bruk

Som et monoterapeutisk middel og som en del av kombinerte preparater, brukes midlet:

Kontra

Barns alder (salicylsyre salve) og individuell følsomhet for stoffet. Løsningen kan brukes til barn eldre enn 12 måneder.

Bivirkninger

Mulige lokale og allergiske reaksjoner.

Salisylsyre: bruksanvisning

I henhold til instruksjonene for salicylsyre, brukes løsningen eksternt. Det anbefales å behandle den berørte overflaten to ganger om dagen.

Legemidlet påføres med en bomullspinne. For å håndtere et område på størrelse med en håndflate, er det ikke nødvendig med mer enn 5 ml oppløsning. Den høyeste dosen for voksne - 2, for barn - 0,2 gram per dag. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 7 dager.

Ved otorhinolaryngologisk praksis anbefales det at løsningen settes inn i det syke øre to ganger om dagen, 6 dråper.

For akne brukes 1% salisylsyre vanligvis. To- og tre-prosent løsning er kun egnet for personer med fet hud. I nærvær av flere acne rette er brukt punkt på hver av dem. Hvis det er mange akne, blir det tørket hele overflaten av huden med en bomullspinne fuktet med en løsning.

Prosedyren fortsetter til en liten prikkende følelse vises. Etter behandling kan ansiktet skylles med vann for å nøytralisere virkningen av syren.

I tilfelle av Deverzhi sykdom, psoriasis, seboré, ichthyosis, er bruk av salicylsyre 2 prosent i form av en salve indikert. Ved alvorlig betennelse bør legemidlet fortynnes med petroleumsjel 2-4 ganger. Mangfoldet av applikasjoner - 1-2 ganger om dagen. Etter peeling behandling fortsetter med bruk av andre midler.

På såroverflaten er salven påført i et tynt lag. Den behandlede overflaten er dekket med sterilt gassbind. Det er også lov til å pålegge en serviett fuktet i salve på såret.

Før du påfører bandasje, bør du åpne blærene, rense såret fra nekrotisk vev og vaske det med et antiseptisk middel.

Forbindingen anbefales å endres hver 2. eller 3. dag, til såret er helt ryddet av purulente og nekrotiske masser. Varigheten av behandlingen kan variere fra 1 til 3 uker.

overdose

interaksjon

Salisylsyre er i stand til å øke permeabiliteten til huden for andre legemidler til aktuell bruk, og dermed øke absorpsjonen.

Absorbert salicylsyre kan potensere bivirkningene av sulfonylurea-derivater, orale hypoglykemiske midler og metotrexat.

Løsningen er farmasøytisk inkompatibel med sinkoksid (danner uoppløselig sinksalisylat) og med resorcin (danner smelteblandinger).

Salgsbetingelser

Lagringsforhold

Oppbevares på et sted som er beskyttet mot sollys og fuktighet (for salve). Oppbevares utilgjengelig for barn. Oppbevaringstemperatur for løsningen - opp til 15 ° C, for salve - opp til 20 ° C.

Holdbarhet

Løsningen anses egnet til bruk innen 3 år, salve - innen 2 år etter utstedelsesdato.

Spesielle instruksjoner

Hva er salisylsyre?

I farmakopoen beskrives salisylsyre som en luktfri, dårlig oppløselig substans i kaldt vann, som kan være i form av nålkrystaller uten farge og lukt eller et hvitt krystallinsk pulver.

Strukturformelen av salisylsyre -

Den empiriske formelen er C7H603. Det systematiske navnet på forbindelsen er 2-hydroksybenzosyre.

mottak

For første gang ble stoffet isolert i 1838 fra pilbark. Derfor er dets tradisjonelle navn salisylsyre: på latin høres ordet "pil" som "salix". Oppdagelsen tilhører den italienske kjemikeren R.Piria.

Vitenskaperen var i stand til å dele den bittere glykosidsalicinen inneholdt i pilbark i to deler for å avdekke at syrebestanddelen (salicylsyre) har verdifulle helbredende egenskaper, bestemme kjemisk sammensetning og vellykket syntetisere den. Dette kan betraktes som den første rensingen av stoffet, som førte til utviklingen av stoffet Aspirin.

For medisinsk bruk (kjemisk ren og i stabil form) ble acetylsalisylsyreprøver først oppnådd 10. august 1897 av den tyske forskeren F. Hoffman.

Salisylsyrederivater er metylsalicylat, lysinacetylsalisylat, acetylsalisylsyre, salicylamid, mesalazin, kolin og natriumsalicyater.

Kjemiske egenskaper

De kjemiske egenskapene til forbindelsen skyldes tilstedeværelsen av fenolisk hydroksyl-, benzenkjernen og karboksylgruppen i salisylsyremolekylet.

Bare karboksylgruppen kommer i reaksjon med alkalimetallkarbonater. Som et resultat dannes salter - salicylater.

Med alkali, med en tilstrekkelig mengde av dem, går både hydroksyl- og karboksylgrupper inn i reaksjonen.

Under virkningen av syrer på alkoholer (for eksempel metyl) i nærvær av mineralsyrer, danner estere på COOH-gruppen.

Når et stoff samhandler med syreanhydrider eller syrehalogenider, reagerer fenolisk hydroksyl. Reaksjonen av salisylsyre (c. Syre) med anhydrid eller klorhydrid av eddiksyre (etansyre) gjør det mulig å oppnå acetylsalisylsyre.

Ved interaksjon med fosforylklorid dannes salicylsyreanhydrid.

Hvis det resulterende syrekloridet reagerer med fenol, oppnås salisylsyrefenylester, som brukes i medisin som et desinfeksjonsmiddel. Hovedtrekket i verktøyet er at det ikke gjennomgår hydrolyse i det sure miljøet i magen og bare oppløses i tarmkanalen.

For industriell produksjon av salol med. syre og fenol oppvarmes i fosforylklorid.

Bensenkjernen i forbindelsen kan komme inn i SE-reaksjoner med H2SO4, HNO3, halogener og andre elektrofile reagenser. Effekten av OH-gruppen gjør den aromatiske kjerne. syre er mye mer aktiv for disse reaksjonene i sammenligning med benzenkjernen i C6H6COOH (benzoesyre).

C. Syren reagerer lett med en vandig oppløsning av brom, mens C6H5COOH under lignende forhold ikke misfarger bromvann.

For å oppnå n-aminosalicylsyre (PAS), som er et av de viktigste derivatene av c. Syrer, som utgangsmateriale, anvendes resorcinol. I første omgang påvirkes resorcinol av ammoniakk (NH3), som tillater å oppnå meta-aminofenol. Deretter blir meta-aminofenol karboksylert i PAS ved Kolbe-Schmitt-reaksjonen.

Fysiske egenskaper

Pulver / krystaller er vanskelige løselig i kaldt vann, men lett oppløselig i varmt vann, dietyleter, etanol. Litt oppløselig i karbondisulfid. Løselighet i vann (g / l): 0 ° C; 20 ° C - 1,8; 60 ° C - 8,2; 80 ° C - 20,5.

Kvalitative reaksjoner for bestemmelse av salicylsyre

C. Syr og de fleste av dets derivater gir en intens farging i lilla med jernsalter Fe + 3 (jernholdig jern). For å utføre reaksjonen ta en liten mengde pulver med. syre og dryppe en litt fortynnet løsning av Fe + 3 klorid.

Løsning c. syre, hvor noen dråper kobbersulfat (Cu2SO4) ble tilsatt, når de ble oppvarmet, gir en lys smaragdgrønn farge.

Cobert kan også brukes til å oppdage et stoff. For å forberede det, tilsettes 3 dråper formalin nøye til 3 ml konsentrert H2SO4.

En liten salicylsyre settes på en glassglass, hvorpå 2 dråper H2SO4 blir tilsatt og etter noen minutter, 1 dråpe Cobert-reagens. Som et resultat av denne reaksjonen, bør pulveret bli rosa.

Hva er salisylsyre i kosmetikk?

Salisylsyre har lenge og svært vellykket blitt brukt i kosmetikk. Den har antibakterielle egenskaper, behandler inflammatoriske hudlesjoner godt, tørker det, men forårsaker ikke irritasjon.

Effektiviteten av salicylsyre i ansiktet skyldes de keratolytiske egenskapene til legemidlet - verktøyet exfoliates lagene av gamle døde hudceller, penetrerer dypt inn i porene og eliminerer blokkering av ekskretjonskanaler i talgkjertlene, og bidrar dermed til å kvitte seg med svarte flekker og akne.

I tillegg er stoffet brukt:

 • for peeling;
 • mot inngrodd hår;
 • fra korn;
 • som peeling agent for hæler;
 • fra vorter
 • fra natoptyshy.

Salisylsyre for akne bør tas med en konsentrasjon på en prosent (maks. To prosent). Bruk av for konsentrert en løsning kan forårsake alvorlig irritasjon.

Det bør huskes at løsningen av salicylsyre for akne er egnet bare for personer med normal og fet hud. Personer med tørr og flakket hud anbefales ikke å bruke dette produktet.

Noen prøver å redusere alvorlighetsgraden av disse fenomenene ved å bruke en nærende krem ​​til huden etter påføring av en alkoholløsning. Imidlertid vil behandlingen i dette tilfellet, mest sannsynlig, ikke være tilstrekkelig effektiv: den oljeholdige filmen vil skape en beskyttende barriere for mikrober, og dette vil i sin tur ikke eliminere betennelse.

Omtaler indikerer at bruk av akne med salicyloppløsning gir gode, men kortsiktige resultater. Vanligvis, etter et par måneder med å bruke produktet til ansikt og kropp, blir huden "brukt" til den. Derfor, mellom behandlingsforløpene, er det nødvendig å ta korte pauser.

Hvis det er litt akne, er løsningen oppdaget. Hvis det berørte området er omfattende, tørkes problemområdene med en vattpinne fuktet med produktet. Det er bedre å ta flere tamponger for ikke å spre infeksjonen.

Salicylic kan brukes som et selvstendig verktøy, og som en del av ulike chatterboxes. For å forberede dem på salisylsyre, tilsettes levomycetin, streptocid, kamferalkohol, kalendeltinktur, Trichopol, erytromycin, sinkoksyd, svovel og borsyreoppløsning.

Populære oppskrifter for hjemmelagde chatterboxes for acne:

 • 50 ml salicylsyreoppløsning, streptocidtabletter (7 g) bundet til pulver, 7 g svovel og 50 ml borsyreoppløsning;
 • pakning aspirin, pakking kloramfenikol, tinktur av kalendula (før bruk, blandingen er infundert i 24 timer);
 • 10 tabletter streptocid, 4 tabletter kloramfenikol, 30 ml salicylsyre, 80 ml kamferalkohol;
 • 1 flaske salisylalkohol, 2 tabletter kloramfenikol og trihopol.

Alle snakkere før bruk skal være godt rystet.

For å få en bærekraftig effekt, i tillegg til lokal aknebehandling, anbefales det:

 • vurder dietten og gjør den mer balansert;
 • bli kvitt dårlige vaner som påvirker tilstanden til huden negativt;
 • gjennomgå et kurs av hormonbehandling;
 • pleie regelmessig for huden;
 • lede en aktiv livsstil.

I kosmetikk kan salicylsyre også brukes som hovedmiddel for peeling-sammensetninger. Prosedyren tillater ikke bare å fjerne laget av døde celler, men også å starte prosessen med elastin og kollagenproduksjon.

Prosedyren eliminerer tegn på aldring, akne, komedoner, fet skinn, kvitte seg med alder flekker, jevn hudton og gjøre ansiktet jevnere og friskere. Peeling kan påføres på hvilken som helst del av kroppen.

Peelingblandinger med salisylsyre er av 2 typer: pasta og løsning. Løsningen er mer egnet for ansiktets hud, limen anbefales å brukes på huden på hender, kropp og knær.

Peeling kan være overfladisk eller overfladisk-median. I det første tilfellet brukes en blanding med en 15% konsentrasjon av den aktive substansen, i den andre - med en 30% konsentrasjon. Overfladisk peeling gjør at du kan kvitte deg med fet skinn og utslett, rengjør tilstoppede porer og normaliser arbeidet med talgkjertlene, overfladisk median som er effektiv for å eliminere akne og etter akne.

For å utføre prosedyren hjemme, må du blande pulverisert 4 aspirintabletter (uten skall) med 1 teskje ferskpresset sitronsaft. Den resulterende vasselen blir påført ansiktet med en bomullspinne, unngår huden rundt øynene og forlater i 10 minutter.

For å fjerne masken, fuktes en bomullspute i vann med brus (kokepulver neutraliserer surheten i huden) og tørker ansiktet med det langs massasjelinjer.

I dermatologisk praksis brukes mange pastaer og kremer med salisylsyre mye, som en del av disse, i tillegg til den aktive komponenten, er det mikroelementer som forsterker sin virkning. Så, for eksempel, svovel og salicylic salve ikke bare lar deg rense huden av akne, men også effektivt kjempe Demodex.

Fra inngrodd hår bruker en løsning på 1-2%. For å kvitte seg med problemet, er det nok daglig å smøre flere ganger om dagen med kroppens områder hvor håret ikke kan trenge gjennom huden av epidermis og vokse under huden.

Fra calluses og corns er salicylsyre best brukt i form av en 10% salve. Fra tørre ringer, korn og kornstrømmer, er det også tilrådelig å bruke en gips med salisylsyre.

Før du styrker gipset på kornene, må føttene være godt dampet (du kan med tillegg av antibakterielle midler) og tørke tørk. Det ømme stedet er dekket med et plaster av ønsket størrelse og igjen i 2 dager. Hvis dette er nødvendig, blir prosedyren gjentatt 3-4 ganger, til callus mykner og skiller seg helt.

Før du bruker salven, er handlingen det samme - føttene blir dampet og tørket tørke. Deretter påføres et lapp på det ømme punktet med et hull utsnitt i midten. Dette bør gjøres på en slik måte at callus / natoptysh er åpen, og områdene av sunn hud rundt den forblir under gipset.

Omozolyushny-området behandles rikelig med salve og dekket med et lag av gips.

For hæler brukes salisylsyre med bivoks og paraffin. Tatt i like store mengder, smelter voks og paraffin i et vannbad, deretter tilsettes salicylsyre til dem og blandes grundig. Blandingen i flere lag påføres på hælene og legger på sokker. Det er best å legge en komprimering for natten.

Om morgenen blir hælene rengjort av voks-paraffinblanding. Etter det anbefales det å lage et brusebad og rense huden med en pimpstein.

Å fullstendig bli kvitt sprekker på føttene er vanligvis ganske mange prosedyrer.

Behandling av vorter innebærer bruk av salicylsyre med en konsentrasjon på fra 10 til 60%. Salisylsyre fra vorter brukes i form av salver, løsninger og spesielle flekker. Et slikt middel er salipodgipset, hvor salisylsyre er inneholdt i en 30% konsentrasjon.

Før du bruker løsningen, bør du dampe ut huden som tumoren dukket opp. Dette vil myke huden og forbedre effekten av stoffet. Prosedyren utføres ved sengetid, bruker medisinen direkte til det berørte området og unngår områder av sunn hud. Etter behandling er vorten dekket med et bandasje eller gips. På morgenen, vask av produktet.

Med langvarig bruk mykner papilloma under syrevirkningen og kan lett fjernes ved hjelp av pimpsten.

Salve for fjerning av vorter blir brukt i henhold til samme prinsipp som løsningen: Ved sengetid blir det berørte hudområdet dampet, hvorpå et tynt lag av preparatet påføres vorten og dekkes med et bandasje. Om morgenen behandles vorten med pimpsten.

Fortsett behandlingen bør være til fullstendig forsvinning av vekstene.

Den mest praktiske metoden for å behandle vorter er å bruke en patch. Det er nok bare å holde det på huden tidligere dampet og håndkle-tørket. Etter 2 dager blir plasten fjernet, og den mykede vorten fjernes forsiktig med pimpstein. Prosedyrene gjentas til fullstendig fjerning av vorten.

Sikkerhets forholdsregler

Ikke bruk løsningen og salven på mødre, slimhinner, hårete vorter, samt på vorter som er på ansiktet eller i kjønnsområdet.

Ved kontakt med slimhinner, må det aktuelle området vaskes med rikelig med vann.

Absorpsjonen av stoffet kan øke med hudsykdommer som oppstår med overfladisk gråting, hyperemi og / eller betennelse (inkludert psoriasis erythroderma).

analoger

Verrukatsid, Urgokor, Duofilm, Mozolin, Koplomak, Calcareous salve, Solcoderm, Salisylsalver av svovelsyre.

Bruk til barn

Salve er kontraindisert hos barn. Når du bruker løsningen, er det nødvendig å unngå å behandle flere hudområder samtidig.

Salisylsyre under graviditet

Alkoholløsningen er kontraindisert under graviditet og amming. Gravide og ammende kvinner får lov til å bruke legemidlet utelukkende som et middel for korn og lunger og på en begrenset overflate. Tillatelig dose - ikke mer enn 5 ml av en 2% løsning.

Salicylsyre Anmeldelser

Salisylsyre og agenter basert på det er svært populære hos hudlege. Fordelene ved salicylsyrebehandling er dets tilgjengelighet, høy effektivitet og fravær av smerte i pasienten under bruk.

Men det er også ulemper:

 • produkter med salisylsyre er kontraindisert hos barn;
 • gode resultater kan ofte kun oppnås ved langvarig og systematisk bruk;
 • I noen tilfeller, før bruk av midler krever tidligere forberedelse.

Imidlertid vurderer de fleste at disse ulemper er svært ubetydelige i forhold til hvor god effekten kan være.

Det største antallet vurderinger som finnes på Internett, er anmeldelser av salicylsyre fra akne. Etter å ha analysert dem kan vi konkludere med at verktøyet med tilgjengeligheten og lave kostnader i dag betyr en av de mest effektive.

Kerato og seborrhea regulerer sjampo med salicylsyre, samt salver og pastaer som blir kvitt korn og vorter, har opptjent ikke mindre ros.

Salisylsyre pris

Hvor mye kostnaden for medisiner er avhengig av produsentens prispolitikk, form for utgivelse og mengden av produktet i pakken.

Salisylsyre pris i apotek i Ukraina fra 3 til 5 UAH. for en alkoholløsning med en konsentrasjon av det aktive stoffet på 1-2%. Salve kan kjøpes i gjennomsnitt for 10-13 UAH.

I russiske apotek koster akneoppløsning fra 7 rubler og salve - fra 15 rubler.

Flere Artikler Om Typer Acne