Følsom hud på penis, så vel som på noen annen del av kroppen, er utsatt for rødhet og utslett. Dette uttrykkes i form av små røde flekker, sår, sår, pigmentering, kviser, irritasjon. Det er mange nerveender på hodet, så de inflammatoriske prosessene i penis vises i denne formen.

Til tross for den lille distribusjonen, gir den mye ubehag for mannen, noe som gjør det vanskelig å føre et sunt liv, inkludert seksuell. Når de første tegnene vises, bør du umiddelbart kontakte en dermatovenerolog og ikke selvmedisinere.

Årsaker til rødhet på huden

Årsakene til rødhet på penisens hud er mange. Selv en erfaren lege vil ikke kunne avgjøre ved en enkel undersøkelse hvilken type sykdom.

For en nøyaktig diagnose og valg av behandlingsmetoder, er det nødvendig å bestå laboratorietester:

 • blod,
 • urinrøret smøring;
 • Ultralyd av genitourinary systemet.

Av deres natur er rødhet av to typer.

Allergisk slimhinne reagerer på syntetiske undertøy, intime hygieneprodukter, smøremidler og stoffer som finnes på overflaten av kondomer. Derfor er det nødvendig å være oppmerksom på problemene med kjønnspleie og å forlate produkter som inneholder fargestoffer og kunstige smaker.

Smittsomme årsaker til denne rødheten er patogene bakterier og virus. De overføres til en sunn person når de har sex uten kondom med en kvinne som lider av for eksempel bakteriell vaginose eller dysbakteriose. Du kan bli smittet med oralsex (karies og sykdommer i munnhulen). En mann er også bærer av sykdommer, men dette påvirker ikke hans velvære. De første symptomene vises etter å ha redusert immunforsvarets beskyttende funksjoner.

Rødhet på penisens hud: store sykdommer

Rødhet i hodet ledsages av smerte, kløe, hvit blomstring, frigjøring av et stort antall smegma (naturlig smøring), utseendet på mikroskader, tuberkler.

balanoposthitis

Betennelse av den smittsomme opprinnelsen til seksuelle organets overdel. Viktigste symptomer

 • smertefull følelse når du rører, i seksuell kontakt, når du urinerer;
 • purulent utslipp;
 • ubehag når man prøver å bære hodet;
 • ubehagelig lukt.

Årsakene til fremveksten og utviklingen av en uregelmessig intim hygiene eller sykdom har oppstått mot bakgrunn av et annet problem - diabetes, urinitt, HIV, seksuelt overførbare infeksjoner.

Behandlingstaktikk

Riktig daglig hygiene (dusj 2 ganger om dagen, bytte av undertøy 1 gang om dagen), antiinflammatoriske salver og antibiotika. Legemidler skal bare brukes på vasket og tørket hud. Håndkleet må bare brukes en gang til sykdommen går ned.

trost

Infeksjon av kroppen med Candida sopp

 • Hvitlig blomst på hodet, hevelse;
 • rødhet av penis;
 • sur lukt i kjønnsområdet
 • ubehag under agitasjon og seksuell kontakt.

Årsaken til utseendet er samleie uten rettsmidler, redusert immunitet, overflødig vekt.

Behandlingstaktikk

Etter å ha bekreftet diagnosen, må begge parter behandles. Ellers kommer spenningen tilbake igjen. For sykdomsperioden er det nødvendig å forlate det seksuelle forholdet og ta antifungale legemidler, både lokalt og innvendig.

Det er viktig at legen foreskriver doseringen, behandlingsregimet og stoffet basert på testresultatene. Selvmedikasjon fører til effekt av avhengighet og redusert følsomhet overfor komponentene. Videre kompliserer dette situasjonen og fører til trøst i kronisk form.

Genital herpes

Viral infeksjon av den andre typen, som påvirker kjønnsorganene og kjønnsorganet. (Den første typen er herpes, som påvirker huden på leppene, øynene, neseslimhinnen).

Årsaken til utseendet er promiskuøs sex uten personlig verneutstyr, luftbåren infeksjon, gjennom blodtransfusjon.

 • feber, hodepine;
 • muskel ubehag;
 • rødhet av penis;
 • kløe og hevelse på stedet der kviser ser ut (innen 7 dager brister de og avtar);
 • prikking og smerte når du urinerer om morgenen;
 • hovne lymfeknuter i lysken.

Behandlingstaktikk

Det er umulig å bli kvitt herpesvirus for alltid. Men det finnes antivirale legemidler som kan helbrede smertefulle utslett og irritasjoner. De er tilgjengelige i forskjellige former: suspensjoner, kapsler, salver. Separat, foreskriver legen medisiner for å støtte et svekket immunforsvar.

klamydia

Chlamydia microorganism infeksjon. Sykdommen er vanskelig å gjenkjenne på grunn av asymptomatisk lekkasje (50 menn ut av 100 er uvitende om at de er syke).

Årsaken til utseendet er ubeskyttet sex.

 • utslipp fra urinrøret (slim og pus);
 • stadig forhøyet kroppstemperatur (37);
 • smerte ved urinering, uklar urin, puffiness i hodet;
 • når du løper klamydia-utslipp med blod.

Etter første fase forsvinner symptomene en stund, men dette betyr ikke at du ikke trenger å gå til sykehuset. Når inaktivt, vil chlamydia strømme inn i kronisk form og forårsake andre sykdommer i genitourinary systemet.

Behandlingstaktikk

Når man refererer til en laboratorietest, bestemmer legen:

 • grad av sykdom;
 • allergiske reaksjoner på medikamenter og deres komponenter;
 • tilstanden i leveren, magen, bukspyttkjertelen og immuniteten;
 • Tilstedeværelsen av andre urinveier.

Basert på den generelle tilstanden til kroppen, er passende antibiotika foreskrevet.

Andre årsaker til rødhet på penisens hud

Sjeldne sykdommer, symptomene som er rødhet på penisens hud.

psoriasis

Ikke-smittsom sykdom som påvirker huden. Årsaker til forekomst - hormonforstyrrelser, arvelighet, nervesjokk, fuktig klima.

Symptomer - på kjønnsorganene: kløe, rødhet; utslett i lysken, bak ørene, på albuene.

Behandlingstaktikken avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. I innledende faser brukes kremer og salver lokalt. I akutt form administreres legemidler oralt.

Kreft i penisens hud

Dette er en ondartet neoplasma forårsaket av en usunn livsstil, usunt kosthold, kreft i andre organer.

Symptomer - en flekk vises på hodet, forårsaker ikke ubehag i de tidlige stadiene. Etter det begynner å vokse, bli klumpet og bløt.

Behandlingstaktikken avhenger av kreftstadiet. Ved første fase brukes konservativ behandling ved hjelp av laserterapi. På følge - kirurgisk inngrep. I noen tilfeller bruker du den kombinerte metoden.

konklusjon

Symptomer på mange sykdommer er like i første manifestasjoner. Kun en spesialist ved hjelp av analyser vil kunne bestemme form og alvorlighetsgrad av sykdommen. Å bestemme seg for selvbehandling hjemme er ikke verdt det. Feil valg av narkotika vil føre til en forverring av situasjonen - kirurgi, overgangen til sykdommen til kronisk stadium.

Riktig, intim hygiene, kondombruk under seksuell kontakt, riktig ernæring og en sunn livsstil - den beste forebyggingen av rødhet på penisens hud.

Irritasjon hos mannlige kjønnsorganer: årsaker, hvordan å behandle

Penis for en mann er en viktig del av kroppen, som han betaler spesiell oppmerksomhet på. Organets hud er følsom fordi den har et stort antall nerveender. På et mindre utslett, rødhet av penis, vil hver mann være oppmerksom. Vel, hvis de ubehagelige symptomene forsvinner over tid.

Men når det gjelder varighet av tegn på irritasjon, når de ledsages av kløe, hevelse, brudd på integriteten til penisens hud, er det nødvendig å haste en spesialist. I utseende vil det ikke alltid være mulig å fastslå årsaken til irritasjon, utslag på penis. Dette vil kreve en mer fullstendig undersøkelse.

Penis irritasjon: forekomstfaktorer

Det er flere grunner til utseendet på ubehagelige symptomer i den mannlige kjønnsorganet:

 • Infeksjon av et medlem med herpesvirus, syfilis, trichomonads og chlamydia-virus er ofte manifestert av irritasjon i form av bobler fylt med væske, rosa farget prikker, som går inn i sår. En mann begynner å kamme kjønnsområdet, noe som fører til smittspredning, dens gjennomtrengning i blodet;
 • Kløende røde flekker på penis er ofte et tegn på utvikling av sopppatologi. I dette tilfellet beveger utslett til skredsone, innsiden av lårene;
 • Allergiske former for dermatitt forårsaket av bruk av dårlig kvalitet kondomer, medisiner, matforbruk og manifest i kjønnsorganene. Overflaten på den delikate huden blir dekket med røde bobler, noe som forårsaker ubehag, utålelig kløe;
 • Endringer i den hormonelle bakgrunnen til en mann, ikke bare i ungdomsårene, men også i perioden fra førti til femti år kan forårsake rødhet, kløe, utslett på penis;
 • Ved bruk av tette syntetiske undertøy kan bruk av hygieneprodukter av dårlig kvalitet vise tegn på irritasjon i fallusen. Vanligvis passerer de raskt når den negative faktoren er eliminert;
 • Tilstedeværelsen av parasitter som skorpelus, en scabby-myt, kan også påvirke tilstanden til det mannlige orgelet når kløe-røde flekker eller korte tubuli opptrer;
 • Den akutte løpet av psoriasis er ledsaget av hudfargede utbrudd som har klare grenser på penis.

Mange av infeksjonene, hudpatologier oppstår med flere symptomer: feber, kulderystelser, generell svakhet, betennelse i urinrøret, prostata.

Hvordan bli kvitt irritasjon på penis

Eliminering av årsakene til irritasjon av mannlige kjønnsorganer er hovedoppgaven for behandling av hudpatologier.

Fysioterapi prosedyrer:

 • Rensing av blodet med en laser, du kan bli kvitt kløe, betennelse på penis. Behandlingsforløpet omfatter fem til ti prosedyrer, avhengig av alvorlighetsgraden av patologien. Timers økt passerer smertefritt, trygt for pasienten. Prosedyren reduserer antall utslett, lindrer symptomer på betennelse;
 • Degenerative prosesser i penisens kjernefysiske organer elimineres ved å utsette pasientens kropp for stråling fra en LED-matrise når det røde spektrum av stråler brukes. For den bakteriedrepende effekten på patogener, blir det blåspekter brukt;
 • Infeksjoner i kjønnsområdet svekker pasientens immunsystem, reduserer reproduksjonsfunksjonen til mannen. Bruken av en elektromagnetolaserterapi-enhet lar deg fjerne betennelsen i det syke organet, stimulerer menneskets bioenergipotensial;
 • Ozonbehandling helbreder vel hud- og karsykdommer forårsaket av seksuelt overførbare infeksjoner. På grunn av redoksegenskapene til ozon reduseres aktiviteten til patogene sopp, bakterier, virus. Prosedyren vil bidra til å kvitte seg med seksuelt overførbare sykdommer og deres komplikasjoner.

Fysiske behandlingsmetoder effektivt eliminerer irritasjonen av penis bare i kombinasjon med aktuelle preparater.

medisiner

Forberedelser av tradisjonell medisin vil bidra til å stoppe irritasjon, kløe hos de mannlige kjønnsorganene:

 • Salve og krem ​​Bepanten som er effektive med dermatitt, bleieutslett av det intime området av menn. Påfør produktet, enkelt gni inn i det berørte området, to ganger om dagen. For salven er preget av en dypere penetrasjon i huden enn for kremet. Salve brukes til å fukte tørre overflater og krem ​​- gråt;
 • For å forebygge infeksjon, brukes Miramistin, som har en ødeleggende effekt på sopp, virus, bakterier, inkludert herpespatogen og klamydia. Salve påføres kjønnsområdet en eller to ganger om dagen til de ubehagelige symptomene forsvinner;
 • Et effektivt middel i kampen mot soppinfeksjon er Mikosist med den aktive ingrediensen flukonazol. Den vanlige daglige dosen av legemidlet er fra femti til hundre milligram med en behandlingsperiode på to uker eller en måned;
 • Antifungale midler inkluderer nystatin, produsert i form av tabletter, salver. Begge artene brukes til behandling av urogenitale infeksjoner. For voksne foreskrives tabletter fem hundre tusen enheter tre til fire ganger om dagen. Behandlingstid opptil fjorten dager. Salven brukes parallelt med oral medisinering;
 • Antibiotisk erytromycin påvirker bakterielle infeksjoner som forårsaker irritasjon av penis. Det tar fem hundre milligram i timen før måltider. Behandlingsforløpet er to uker.

Bruk av tradisjonelle medisin oppskrifter

I tillegg til de viktigste legemidlene som avlaster den irriterende effekten, kløe av penis, kan du bruke folkemessige rettsmidler:

 • Et hundre gram eikbark helles med en liter kokende vann, holdes på en liten brann i tjuefem minutter. Etter to eller tre timer filtreres blandingen, tørker den berørte phallus-huden på den eller tilsettes i badet;
 • Infusjon av kamille legemidler vasker kjønnsområdet;
 • Smøring av utslett, betennelse kokt i et vannbad med oliven eller linolje to ganger om dagen, vil bidra til å lindre ubehagelige symptomer;
 • Effektivt kurer rødhet, irritasjon av aloe juice. Når du legger den på penisens hud, vil mannen føle øyeblikkelig lindring;
 • Havregrynper beroliger, beskytter, renser huden. Noen få håndfuller av rullede havre i et varmt bad - og de ubehagelige symptomene vil forsvinne.

Eventuelle midler eller prosedyrer skal foreskrives for pasienten av den behandlende legen.

Hvordan forhindre fallus irritasjon

 1. Uregelmessigheten til seksualitet fører alltid til alvorlige problemer. For å beskytte deg mot seksuelt overførbare sykdommer må vi ikke glemme beskyttelse med kondom.
 2. Daglig hygiene i genitourinary organer vil unngå irriterende faktorer. I dette tilfellet kan du ikke bruke andres hygieneprodukter, badtilbehør.
 3. En viktig rolle i seksuelt organs helse spilles av menns undertøy. Det bør ikke være beroligende, fra syntetiske materialer. Det er bedre å vaske det ved hjelp av naturlige vaskemidler, spesielt når pasienten er utsatt for allergiske reaksjoner. Strykeundertøy er også et viktig punkt i forebygging av dermatologiske lesjoner på penis.

Regelmessige besøk til urologen vil bidra til å unngå kroniske sykdommer i genitourinary systemet.

Irritasjon på penis

Irritasjon eller rødhet i forhuden og glans av den voksne mannlige penis indikerer tilstedeværelsen av en av sykdommene, som er et resultat av allergi, sopp, infeksjoner, infeksjoner som overføres i prosessen med ubeskyttet seksuell kontakt. Også årsaken til dannelsen av røde flekker på penis kan være kroniske sykdommer i genitourinære og endokrine systemer. Inflammatoriske prosesser i den ekstreme flåten til det mannlige kjønnsorganet er de vanligste årsakene som representanter for den sterke halvdel av menneskeheten søker hjelp av en hudlege eller urolog.

årsaker

Hodet og huden rundt det kan bli rødt som følge av traumatiske skader under samleie, tette klær eller negativ immunrespons på pulveret, som brukes til å vaske undertøy.

Allikevel utløses hyperemi og kløe av penis ved tilstedeværelse av sopppatogener, eller ved infeksjon. Tilstedeværelsen av sistnevnte er alltid preget av et stormfullt klinisk bilde av sykdomsforløpet, som regelmessig forvandles til en forverringsfase, og da kan det for en stund være helt uvitende. Derfor, den gjentatte røde utslett på penis bør varsle mannen og bli et stimulus for å kontakte en hudlege eller urolog.

De vanligste årsakene til irritasjon på forhuden og overflaten av hodet er slike mikroorganismer som trichomonas, klamydia og gonokokker, og forårsaker gonoré. Behandling av denne årsaken til rødt utslett på den mannlige kjønnsorganet krever spesiell oppmerksomhet og nøyaktighet, siden seksuelt overførbare infeksjoner uten ordentlig terapi kan være svært farlig for hele urinsystemet hos en mann.

Patogene bakterier er i stand til å klatre opp i urinrøret, trenge inn i prostatakjertelen, blærens vegger, ureter og til og med nyrene. I alle disse delene av utskillelsessystemet fremkaller infeksjonen kronisk fokalitet av betennelse, hvis tilstedeværelse kan forårsake infertilitet, prostatitt, impotens, blærebetennelse og til og med nyresvikt.

Penis irritasjon med balanitt

Det er mange urologiske patologier av det mannlige urogenitale systemet. Sammen med andre er en sykdom kalt balanitt ikke uvanlig. Faktisk er det en betennelse i det øvre lag av huden som dekker penisens hode. Arten av den inflammatoriske prosessen kan være forskjellig. Dette er bare den primære diagnosen, hvis etiologi er etablert i løpet av en detaljert undersøkelse av pasienten. Balanitt er klassifisert i følgende typer:

 1. Infeksjon. Inkluderer betennelse forårsaket av kjønnsherpes, klamydia, trichomoniasis, syfilis, gonoré, sopp.
 2. Infeksiøs. Dette er uønskede miljøfaktorer, mekaniske skader på penis, allergiske reaksjoner, manglende overholdelse av grunnleggende hygieneregler, komplikasjoner av diabetes og andre dermatologiske sykdommer.

Balanitt er alltid farlig fordi i mangel av tilstrekkelig behandling intensiverer den inflammatoriske prosessen. Dens utvikling bidrar til konstant nedleggelse av den intime sone og et gunstig miljø for utvikling av patogene bakterier. Som et resultat blir den vanlige irritasjonen gradvis en kontinuerlig rød flekk, hvor det er dannet erosjoner, blister og nekrose av de berørte vevene.

På dette stadiet er det vanskelig å hjelpe pasienten med legemiddelbehandling alene, og i 75% av tilfellene må legene ty til bruk av kirurgiske behandlingsmetoder med eksisjonering av de berørte områdene av forhuden.

Irritasjon på hodet når balanoposthitt

Dette er en annen sykdom i forhuden av penis, som ofte blir diagnostisert hos menn. Den særegne egenskapen er at hodet og huden rundt det røde, hovne og begynne å klø. Visuell inspeksjon viser at betennelse ikke er jevnt over organets overflate og kan forekomme i midten av penis eller bare på den ene siden. Denne patologien oppstår i nærvær av følgende faktorer og omstendigheter:

 1. Som et resultat av å falle på overflaten av penis staphylococcus, pyocyanisk pinne, streptokokker. Disse mikroorganismer kan være på huden av penis av en mann helt ved et uhell som følge av å berøre kroppen med skitne hender.
 2. Det var en infeksjon med genital herpes. Symptomene på balanopostitt i begynnelsen av utviklingen er svært lik tegn på en herpesisk infeksjon som parasiterer mannlige kjønnsorganer. Pasienten observerer også hevelse i forhuden, det røde stedet på hodet og huden, kløe. Bare etter en tid, gjør viruset seg mer uttalt i form av røde blærer.
 3. Hygiene av kjønnsorganene blir ikke observert. Sjelden endring av undertøy, forsømmelse av vannprosedyrer fører til det faktum at i det intime området av mannen utvikler flere bakteriekolonier av et bredt utvalg av mikroorganismer. De forårsaker periodisk irritasjon, betennelse i forhuden og hodet.
 4. Infeksjon med sopp av slekten Candida. Dette er den såkalte trusselen. Mange tror feilaktig at denne dermatologiske sykdommen bare er en følge av kvinner. Dessverre er menn, men sjeldnere, også utsatt for candidal kjærlighet hos kjønnsorganene. Et særegent trekk ved denne typen balanopostitt er at i tillegg til puffiness, forekomsten av et rødt sted eller flere irritasjoner i form av utslett, blir penis lilla, kløende, og forhuden blir periodisk våt. Lignende røde flekker vises på huden i omkreppene til kjønnsorganene på steder av folder. I dette tilfellet kan pasienten periodisk føle en karakteristisk gjærlukt, noe som er vanskelig å fjerne selv etter å ha tatt en dusj.

Behandling av balanopostitt på hodet på penis er alltid spesifikk og er basert på det som nettopp forårsaket betennelsen i mannhuden. For å gjøre dette, umiddelbart etter en visuell inspeksjon av penis, blir pasienten sendt til overgivelse av urin, blod fra en vene, uttørking fra slimhinnen i urinveggets vegger og den direkte berørte overflaten. Ifølge resultatene fra laboratorieundersøkelsen kan den behandlende legen allerede utgjøre et terapeutisk kurs for pasienten som er rettet mot å bli kvitt det dermatologiske problemet.

Rødhet i hodet under seksuell infeksjon

I tilfelle ubeskyttet seksuell kontakt med en ikke-vanlig partner, er det alltid en risiko for å treffe seksuelt overførte infeksjoner. Disse inkluderer syfilis, gonoré, trichomoniasis, klamydia. Etter at de har rammet penis, begynner betennelsen først etter noen uker, og noen ganger måneder, siden hver type av disse mikroorganismer har en annen inkubasjonsperiode. Sykdommen begynner å manifestere seg med en liten irritasjon av forhuden. Flere kviser er dannet, som dekker hele hodet og penis.

Det er ekstremt sjeldent at disse inflammatoriske formasjonene forvandles til et rødt punkt, med unntak av dannelsen av en syfilittisk krans på penis, men dette er bare mulig i sistnevnte stadier av sykdommen.

Venereal betennelse i forhuden hos voksne menn forårsaker ikke kløe, og de fleste følelser er smertefulle. 2-5 dager etter utslett vises, kutte smerter under urinering. Uvanlige utslipp med blod og pus begynner å vises fra urinrøret. Når sykdommen utvikler seg, øker symptomene på patologi. I dette tilfellet, jo før behandlingen starter, jo mindre langvarig vil den terapeutiske effekten på patogener være.

Behandling av irritasjon på pennens hode

Behandling av inflammatorisk prosess i den mannlige forhuden er basert på hva som forårsaket smertefull tilstand av huden. Ved smittsomme lesjoner i kjønnsorganene, brukes effektive antibakterielle stoffer som behandling. Pasienten tar dem i pilleform, han injiseres med intramuskulære injeksjoner og foreskriver antiseptiske bad. Den type antibiotika som brukes, avhenger direkte av typen mikroorganismer som oppdages i urinrøret og på overflaten av pasientens penis under laboratorietesting.

Candidiasis av forhuden behandles alltid bare med soppdrepende kremer og salver - Clotrimazole, Mikospor, Lomeksin, Pimafutsin. I kompliserte tilfeller foreskrives lignende legemidler til pasienten i form av tabletter. Terapi med allergiske reaksjoner utføres med antihistaminmedisiner som Citrine, Suprastinol, Ketotifen, Suprastin. Oppretter også faktorer som fremkaller allergier. Det anbefales å vaske klærne bare med baby eller husholdnings såpe og ikke bruke syntetiske pulver. Undertøy skal være laget av naturlige stoffer, og erstatning utføres daglig etter å ha tatt vannbehandling.

En ekstrem metode for å behandle irritasjon og betennelse i forhuden hos menn er kirurgi. Det er mulig å utføre lokale operasjoner for å fjerne omfattende purulente formasjoner, så vel som vev, etter langvarig betennelse hvor nekrose har utviklet seg. I tilfelle kompliserte former av inflammatorisk prosess, utelukkes ikke kirurgisk utskjæring av forhuden for å frata smittsomme midler av det naturlige eksistensintervallet. Å utføre denne operasjonen er ikke farlig for helsen til mannen og normaliserer balansen mellom mikroflora i det intime området. Endrer bare utseende av penis.

Irritasjon på penis

Penile irritasjon kan oppstå av flere årsaker. Deres rekkevidde er bredt - fra veneriske sykdommer til ubehagelig undertøy.

Noen ganger er rødhet og irritasjon på penis ikke en konsekvens av sykdommen og går raskt. Men i andre tilfeller kan dette tyde på alvorlige helseproblemer.

De vanligste årsakene til irritasjon på penisens hud, vurderer vi i denne artikkelen.

Typer av irritasjon på penis

Penis irritasjon kan ta følgende former:

Noen av dem kan kløe, smerte og gi av væske.

Andre fortsetter uten ubehag og ikke ta hensyn til seg selv.

Husk! Fraværet av ubehagelige opplevelser korrelerer ofte ikke med patologienes alvorlighetsgrad.

For eksempel er irritasjon i en ganske uskadelig truss kløe veldig mye. Mens syfilittisk chancre ikke forårsaker ubehag.

Hovedårsakene til irritasjon på penis

Det er mange årsaker til utseendet av ubehag i penisens hud:

 • Seksuelt overførbare sykdommer eller STDs;
 • Allergiske reaksjoner, både lokale og generelle;
 • Patologisk innsnevring av forhuden - phimosis;
 • Intense sex;
 • Ubøyelig og grov undertøy;
 • Diabetes mellitus;
 • Ikke-spesifikke infeksjoner.

Avhengig av årsaken kan terapier variere sterkt.

Penile irritasjon

Når det er smittet med kjønnsinfeksjoner, kan det være irritasjon på penis og gråt.

Seksuelt overførte sykdommer påvirker ikke bare kjønnsorganene, de er farlige for komplikasjoner. Leder til dannelsen av hudlesjoner på penisburet:

 • trichomoniasis;
 • Genital herpes;
 • syfilis;
 • klamydia;
 • Pubic lice.

Irritasjon med trichomoniasis har ingen uttalt egenskaper. Med denne infeksjonen blir penisens hode rød, edematøs og ofte kløe.

Den lokale temperaturen på penis øker, det kan være smerte.

Det er nødvendig å vite! Syfilitiske irritasjoner passerer uten ubehag.

Primær syfilis, denne utdanningen på peniskanalen. Utad, det ser ut som en liten, smertefri og ikke-kløende sår.

I sekundær syfilis kan en rødaktig papulær utslett danne seg på penis. Det gjør også ikke vondt og klør ikke.

Chlamydial infeksjon forårsaker rødhet og hevelse i penis. Spesifikt kun for klamydia typer irritasjon er ikke. Diagnosen er laget på grunnlag av et generelt klinisk bilde og laboratorietester.

Pubic pediculosis er en annen veldig ubehagelig sexinfeksjon. Ellers kalles det ftiriazom. Dette er en parasittisk sykdom der pubic lice er befolket på kjønnsskinnet og håret.

Penis irritasjon oppstår på grunn av stoffer som lus injiserer under en bit.

Nedfallet av penis har et veldig særegent utseende. Disse er små blåaktige flekker som raskt forsvinner. Du kan se combing.

Irritasjon på penis med herpes

Genital herpes er en veneral sykdom, hvor årsakssystemet er herpesvirus type 2. Med nedsatt immunitet kan symptomer oppstå på grunn av herpesvirus type 1. Typisk forårsaker type 1 klassisk herpes, men lav motstand gjør kroppen sårbar. Dårlig hygiene av hender og kjønnsorganer fører til overføring av viruset fra ansikt til kjønnsorganer.

Utslett på penis med kjønnsherpes er karakteristiske tegn. Utslippet er endret i løpet av sykdommen. Huden blir rød, så vises et utslett. Utslett ser ut som små bobler, der det er en overskyet væske. Når boblene brister, dannes sår i deres sted.

Det er viktig! Vesiklene og sårene forårsaker alvorlig kløe og er ganske smertefullt.

Etter at sårene tørker opp, dannes skorpen i deres sted. Denne typen irritasjon praktisk talt ikke klø.

Hele syklusen av utslett med herpes tar i gjennomsnitt 7 til 10 dager. Når skorpe dannes, anses det at den syke slutter å være akutt smittsom.

Irritasjon på penis under spenning

Thrush er et husstandsnavn for candidiasis. Sykdommen er forårsaket av sopp av slekten Candida. Med normalt nivå av immunitet og god mikroflora fører ikke vognen av Candida til sykdommen. Reduksjon i kroppens beskyttende funksjoner og lokal dysbakteriøsitet gjør at soppen kan formere seg ukontrollert.

Candida irritasjon på penis er ledsaget av et spesifikt hvitt belegg på hodet og forhuden. Samtidig kommer kjønnsorganene og sekreterne fra en skarp, gjærmelklukt.

Utseende av uttalt kløe er karakteristisk for sykdommen.

Irritasjon på penis i ikke-spesifikke infeksjoner

Oftest er disse infeksjonene et resultat av dårlig hygiene.

Svakhet av immunitet kan også bidra til utviklingen. For det meste er årsaken stafylokokker og streptokokker. Irritasjoner er vanligvis vesikler og sår. Innholdet i boblene kan være purulent.

Irritasjon på penis for allergi

Allergiske reaksjoner - en av de vanligste årsakene. De er lokale og generelle.

Allergier kan utvikles av mange grunner. De vanligste allergenene:

 • Intime smøremidler og kondomer;
 • Aggressive vaskemidler;
 • Syntetisk undertøy;
 • Lokal medisinering;
 • Narkotika av generell effekt;
 • Matallergi.

Typen av irritasjon i allergi avhenger av alvorlighetsgraden av reaksjonen hos en bestemt person.

I milde tilfeller er alt begrenset til en liten rødhet og liten kløe.

Alvorlige allergier kan forårsake dannelse av store blærer som har vondt mye.

Ubehaget av allergier forverres ved å skrape huden på grunn av kløe. Dette kan føre til at allergier vil bli med i en ikke-spesifikk infeksjon.

En karakteristisk egenskap ved allergi er forsvinning eller lindring av symptomer etter å ha tatt antihistaminer.

Bedre forebygging av allergier fra intime midler og stoffer er deres tidligere testing. For å gjøre dette påføres smøremiddelet på huden i krøllen på albuen.

Hvis det oppstår rødhet på applikasjonsstedet - bruk ikke stoffet.

Phimosis og paraphimosis som en årsak til irritasjon

Phimosis er den patologiske innsnevringen av forhuden av penis. Når det blir vanskelig, og til og med umulig å bære penisens hode.

Alvorlige tilfeller av phimosis kan også føre til nedsatt urinering.

Paraphimosis er en alvorlig komplikasjon av phimosis. Kallenavnet knytter hodet på penis på grunn av den forhøyede forhuden av forhuden.

Hudforstyrrelser i phimosis skyldes ofte akkumulering av smegma. Ofte skyldes dette mangel på hygieniske prosedyrer.

Smegma er et produkt av sekretjon av tizonkjertlene. Slike kjertler er plassert hos menn i forhuden.

Med phimosis er hygiene i kjønnsorganene svært vanskelig. Derfor akkumuleres en betydelig mengde bakterier og multipliserer i smegma. Dette fører til utvikling av inflammatorisk prosess, irritasjon og smerte.

Irritasjon på penisens hode med paraphimosis er forbundet med raskt økende ødem. Uten behandling kan denne tilstanden føre til nekrose av penisvevet.

Husk! Hvis tegn på fimose oppstår, kontakt lege.

Irritasjon av penis som følge av diabetes

Diabetes mellitus følger ofte med irritasjoner i kjønnsområdet. På grunn av et overskudd av sukker i kroppen, begynner det å bli utskilt, inkludert med urin.

Diabetes reduserer det generelle nivået av kroppsresistens mot generelle og lokale infeksjoner. Med utilstrekkelig hygiene fører dette til irritasjon av penisens hud.

Det er viktig! Alvorlig diabetes kan forårsake irritasjon på penis og med riktig hygiene.

Hvis du tar hensyn til disse symptomene, kan irritasjon bli balanopostitt.

Balanopostitt er en patologi der forhuden er utsatt for betennelse. Medlemmet blir hovent, smertefullt, sår kan forekomme på forhuden.

Uten behandling kan balanopostitt bli kronisk og føre til phimosis.

Irritasjon på penis på grunn av mekanisk skade

Huden på penis og spesielt på hodet er veldig øm og sensitiv. Derfor fører selv den minste skade til dannelsen av irritasjoner.

Ofte merker menn irritasjon på penis etter kjønn. Ofte har dette ingenting å gjøre med seksuelle eller andre infeksjoner.

Intense friksjoner kan føre til hudrubbing. De samme symptomene kan oppstå under gjentatt samleie, for en kort periode. Utilstrekkelig smøring bidrar til å gni. For å unngå problemer, bør du velge et smøremiddel.

En annen vanlig årsak til irritasjon på penis og rødhet i hodet - grov og ubehagelig undertøy.

Slike tilfeller krever ikke spesifikk behandling og utgjør ikke en fare med forsiktig tilnærming. Det er nok bare for å beskytte penisens hud og ikke å skade det i tillegg.

Folk spør ofte: gned et medlem, det var irritasjon, hva skal jeg gjøre?

Hvis skaderens natur er mekanisk, kan du bruke en fuktighetsgivende og helbredende krem. Ved alvorlige slitasje vil det være nødvendig å forebygge tiltredelse av en sekundær infeksjon.

Penis irritasjon på grunn av lokale antiseptika

Miramistin, klorhexidin - vanlige lokale antiseptika. Ofte brukes til forebygging av kjønnsinfeksjoner, etter ubeskyttet seksuell kontakt. Klorhexidin og Miramistin brukes ofte til intim hygiene. Dette fører ikke alltid til et godt resultat.

Eventuelle antiseptiske preparater kan forårsake allergiske reaksjoner. Irritasjon på penis i dette tilfellet vil utvikle seg etter allergisk type. For ofte bruk av disse produktene kan føre til irritasjon på penis og tørrhet i hodet.

Lokale antiseptika har en uttørrende tørkeeffekt. På grunn av deres hyppige bruk, kan den delikate huden på penishodet tørke ut. Dette fører til økt risiko for hudskade og sprekker. Hvis symptomene oppstår, avbryter bruken av løsningene. Fuktighetskrem påføres på den berørte overflaten. Hvis det berørte området er stort, er det verdt et besøk til legen.

Hvilken lege å kontakte hvis irritasjon på penis?

Eventuelle problemer i kjønnsområdet krever kontakt med en venerolog. Det er svært viktig i de tidlige stadier å diagnostisere eller utelukke karsykdommer.

Hvis problemet ikke er seksuelt overført, vil legen henvise pasienten til spesialisten til ønsket profil.

Du kan få en avtale med en venereolog i staten KVD. Kommunale institusjoner krever vanligvis en rekord i lang tid før opptak.

Betalte klinikker er fokusert på å skape maksimal pasientkomfort. Du kan få en avtale med en betalt lege på behandlingsdagen.

Irritasjon på penis: Hvilke tester skal passere?

Test for irritasjon av penis avhenger av en foreløpig diagnose. Disse kan omfatte følgende studier:

 • Uretral utstrykning på STDs;
 • Blodglukose test;
 • Skraping av huden og slimhinner i penis;
 • Blodtest for antistoffer mot patogener;
 • Allergologiske tester.

Testresultatene gir legen muligheten til å lage en nøyaktig og endelig diagnose.

Husk! Tildel riktig og nødvendig for diagnostisering av tester kan bare være lege.

Etter å ha mottatt resultatene av testene, er det mulig å korrigere behandlingen.

Hvilke skraper tar hvis du gnider et medlem?

Ved avsløring gnides, vil legen ta et standard sett med tester. Inkludert, sjekk for tilstedeværelsen av protozoer, hudparasitter. Det er viktig å identifisere den eksakte årsaken til sykdommen.

Hvordan behandle irritasjon på penis?

Ofte pasienter spør spørsmålet - hvordan å salve irritasjonen på penis?

Behandling av irritasjon av penis og hodet avhenger av diagnosen. Legemidler som hjelper mot infeksjon vil være maktesløse mot allergi. Derfor er selvmedisinering i dette tilfellet uakseptabelt.

Det er viktig! Enhver behandling bør kun forskrives av en spesialist etter å ha undersøkt pasienten.

I smittsomme sykdommer foreskriver legen antibiotika, antimikrobielle eller antivirale legemidler.

Allergiske reaksjoner behandles med antihistaminer. Det er nødvendig å utelukke allergenes påvirkning.

Behandling av irritasjon på grunn av diabetes mellitus bør ledsages av normalisering av blodglukosenivå. For dette kan rådgivning av en endokrinolog anbefales.

Hvilke antibiotika skal du drikke?

Det bør huskes at antibiotika er effektive bare for bakterielle infeksjoner.

Med virus- og soppinfeksjoner vil antibiotika ikke hjelpe. På pre-diagnose-scenen foreskriver legene vanligvis bredspektret antibiotika.

Etter å ha mottatt testresultatene, er korreksjon av terapi mulig for å oppnå optimal effekt.

Det er svært viktig i slike tilfeller å passere en analyse av patogenes følsomhet overfor antibiotika. Dette vil gi en mulighet til å identifisere stoffet som best påvirker patogenet.

Aktuell irritasjonsbehandling på penis

For det meste av skaden på penis er lokal terapi veldig viktig. Denne metoden for behandling gjør det mulig å løse problemet på stedet for dets forekomst.

For behandling kan legen foreskrive bad, skylle, komprimerer, kremer og salver.

Salver har antibakteriell, desinfiserende og tørkende effekt. Mange av dem har en bedøvelsesvirkning - redusere kløe og ømhet.

Hormonale salver for irritasjon på penis brukes til å behandle allergiske reaksjoner.

Salve "Triderm" - et vanlig stoff.

Dette er en tre-komponent medisin som har anti-inflammatoriske, antibakterielle og antifungal effekter.

Multifunksjonaliteten av stoffet gjør det mulig å behandle dem med et bredt spekter av sykdommer.

Huden på penis og hodet er veldig delikat og følsomt for eventuelle effekter. Det er veldig viktig å overvåke hennes gode tilstand.

Forringet penishud helse kan tyde på alvorlig sykdom. Derfor, når angst symptomer vises, bør du umiddelbart konsultere en lege. Dette vil bidra til å finne årsakene til problemet, takle sykdommen og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Hvis det oppstår irritasjon på penis, ta kontakt med forfatteren av denne artikkelen, en dermatovenerolog i Moskva med mange års erfaring.

Hvilke faktorer forårsaker irritasjon på penis?

Skinnet på penis er følsomt, det er forbundet med et stort antall nerveender i organets vev. Av denne grunn er irritasjon på penis palpabel mange ganger sterkere enn i andre deler av kroppen. Disse ubehagene gir en mann en masse uleilighet. Endringer ledsaget av smerte og irritasjon i penis, er grunnen til å gå til legen.

Når skal jeg se en lege?

 • utslett dukket opp på hodet eller penisstammen: bobler med væske eller pus, rødhet i form av flekker eller små flekker;
 • utslett på penis går ikke mer enn syv dager;
 • det var puffiness av et kjønnsorgan;
 • irritasjon ledsaget av en kløende følelse;
 • lymfeknuter og kroppstemperatur over normal i lysken;
 • En irritasjon av integriteten til huden ble dannet av irritasjon.

I noen av disse tilfellene må du umiddelbart konsultere en lege. Legen vil skrive ut en henvisning til tester, etablere årsaken og en nøyaktig diagnose, og velg deretter riktig behandling.

Forhold under hvilke irritasjon oppstår

Irritasjon på penisens hode indikerer ofte at en inflammatorisk prosess utvikler forårsaket av venerale eller dermatologiske sykdommer.

Genital infeksjoner

Syfilis forårsaker utslett i form av rosa prikker, som deretter forvandles til sår med tette kanter og en flat og skinnende bunn. Hvis det oppstår irritasjon i kjønnsorganet i form av bobler fylt med en klar væske, indikerer dette utviklingen av kjønnsherpes forårsaket en ubehagelig kløefornemmelse. I tillegg til syfilis og herpes oppstår irritasjon av hodet med kjønnsinfeksjoner: klamydia og trichomoniasis. For å forhindre infeksjon med slike sykdommer, er det nok å observere forebyggende tiltak:

 • daglig kjønnshygiene;
 • ekstra beskyttelse - kondomer (med promiskuøse seksuelle handlinger med ulike partnere);
 • Vanlige forebyggende besøk til urologen.

Svampinfeksjoner

Svampinfeksjoner forårsaker irritasjon i form av røde flekker på hodet, som ledsages av kløe. Candidiasis av huden dekker lysken området, og noen ganger dekker seksuelt organ med utslett, hele perineum og den indre overflaten av lårene. Irritasjon er forårsaket av soppinfeksjon, som med økt luftfuktighet, spesielt når det bærer fuktig eller fuktig undertøy, sprer seg raskt. For å forebygge soppinfeksjoner anbefaler du:

 • sørg for at vasken alltid er tørr;
 • bruk personlige hygieneprodukter (håndklær, vaskekluter og annet badeutstyr);
 • utføre daglig hygiene av penis
 • ikke engasjere seg i uformelt sex.

Genital allergi

Irritasjon i form av allergisk dermatitt på kjønnsorganet oppstår som en reaksjon på smøremiddel, kondom latex eller hygieneprodukter. Allergier hos menn kan oppstå etter å ha tatt medisiner, visse produkter.

Røde flekker i form av små bobler forårsaker alvorlig ubehag og kløe. I utseende er dermatitt vanskelig å foreta en nøyaktig diagnose, dette forhindrer i noen tilfeller å starte umiddelbar behandling.

For å fjerne irritasjon, er det nødvendig å fastslå årsaken til utslett, og prøv å eliminere det. Prøv smøremiddel og kondomer fra en annen produsent, unntatt allergifremkallende produkt fra kostholdet. Dermatitt kan skyldes vaskepulver, i dette tilfellet skal undertøy vaskes med bevist såpe som dræper bakterier helt og fjerner smuss og ubehagelig lukt.

Overgangsalder

I overgangsalder, en økning av hormoner. I kroppen er det endringer som påvirker mannlige kjønnsorganer. Periodisk kan penis virke irritasjon, som går forbi selv, uten hjelp av eksperter.

undertøy

I tillegg kan irritasjon på penis forårsake dårlig undertøy. Hvis den er laget av syntetisk materiale, er det dårlig for luft, og de mannlige kjønnsorganene er våte, noe som resulterer i irritasjon i form av rødhet eller utslett. Tøyet bør også være moderat fri og ikke forårsake unødig friksjon.

Irritasjoner som ikke går vekk lenge og ledsages av ekstra symptomer (kløe, hevelse, høy feber) er en grunn til et øyeblikkelig besøk til legen.

Årsaker og behandling av irritasjon på glanspenis hos menn

Enhver del av huden er utsatt for traumatiske effekter, og penis er ikke noe unntak. Irritasjon på hodet hos menn ser ut til å være vanlig, og årsakene til tilstanden er ikke alltid patologiske. Ofte er etiologien basert på ekstern påvirkning, for eksempel en sterk gnidning under samleie på grunn av mangel på naturlig smøremiddel. Ordningen med narkotikabehandling er fokusert på eliminering av den opprinnelige kilden. Tenk når symptomer gir en spesiell fare, hvordan å kurere rødhet i penis?

Hva er irritasjonen på penis?

Irritasjon ved hode av penis hos menn fører til mye ubehag, ikke bare fysisk, men også psykologisk. Det reproduktive organet leveres med en rekke nerveender, og er derfor preget av overfølsomhet overfor enhver stimulans.

Irritasjon av hodet hos menn manifesteres av ulike symptomer. Denne rødheten av hele seksuelt organ eller utseendet på røde flekker, utseendet av sår, erosjoner, kviser, papiller, vesikler, plaques. Ved utseende er det ikke alltid innenfor magten til selv den mest erfarne venereologen å bestemme årsaken til det patologiske fenomenet.

Irritasjon på penis - et tegn på ulike sykdommer i det genitourinære systemet og seksuelt overførbare infeksjoner.

Siden reproduktive organet er preget av økt sensitivitet overfor ulike faktorer, er i de fleste kliniske bilder irritasjon ledsaget av andre symptomer:

 • Overbefolkningen av blodkar i området av penisens hode, som et resultat av hvilken det ser ut hovent, øker i størrelse, kan pulsere;
 • Smerter på bakgrunn av kontakt med irritert hud, mild eller alvorlig kløe. Brennning oppdages oftest når årsaken er en soppinfeksjon;
 • Fremveksten av hvitaktig plakk på forskjellige deler av penis;
 • Sår, erosjon, sprekker, sår på penisens hode;
 • Økt kroppstemperatur, hovne lymfeknuter i lysken;
 • Patologisk innhold skilles ut fra urinrøret - klare slim, purulent (gul) eller blodblanding;
 • Generell forverring av helse;
 • Ubehag under vannlating, avføring.

Irritasjon av penisens hode kan signalere alvorlige patologier i urinsystemet av en smittsom og inflammatorisk natur. Hvis det er langvarig irritasjon, blir pasienten irritabel, som er forbundet med psykologisk ubehag, manglende evne til å ha sex uten smerte.

Mulige ikke-smittsomme årsaker til forekomst

Ikke-smittsom etiologi er forbundet med livsstilen til en mann. I dette tilfellet blir irritasjon på penis raskt og vel behandlet hjemme, fordi det ikke er forbundet med kroniske sykdommer og forstyrrelser i kroppen.

Viktig: diabetes er en farlig sykdom. Hans svik er at i 80% av tilfellene fører patologi til ulike komplikasjoner, inkludert forverring av huden hos pasienter. Stadig høye glukosenivåer fører til forstyrrelse av metabolske prosesser, noe som påvirker hudtilstanden. Den eneste måten å behandle denne årsaken er normalisering av blodsukker. Bare stabilisering av glykemi vil lindre irritasjon på penis.

Ikke-smittsomme årsaker inkluderer friksjon under intimitet. Når en partner ikke har nok naturlig smøring, er det en overdreven effekt på forplantningsorganets hode, noe som fremkaller irritasjon, rødhet og ubehag.

Ofte er årsaken mangel på hygiene. Under foreskinnet akkumuleres rester av biologiske væsker, noe som øker risikoen for å binde en bakteriell infeksjon betydelig. Bruk av stramme undertøy laget av ikke-naturlige materialer er ikke mindre vanlig grunn. Dette skyldes at mange produsenter "synder" tillegg av syntetiske materialer, men ikke alltid med denne informasjonen finnes på etiketten.

Irritasjon ved penisens hode kan være en konsekvens av slike provoserende faktorer:

 1. Allergisk reaksjon. En feilaktig reaksjon på immunforsvaret kan være på ulike måter - allergi mot kjønnsmøremiddel, et bestemt merke av kondom, vaskemiddel, intime hygieneprodukter, etc.
 2. Grov masturbation, hvor mannen skadet hodet på penis.

De beskrevne mulige årsakene er grunn til bekymring, men med en rettidig eliminering av den provokerende faktoren utgjør ikke en trussel mot liv og helse. Oftest, mot bakgrunn av ikke-smittsom etiologi, synes irritasjon av penis å være det eneste symptomet.

Farlige symptomer

Hvis røde flekker vises på forplantningsorganets hode, observeres alvorlig kløe, hvitt plakk er et farlig symptom. Det indikerer utviklingen av en soppinfeksjon. Den direkte årsaken er gjær Candida sopp, som multipliserer ukontrollert. En provokerende faktor er en reduksjon i immunitet.

Det er verdt å vite at utseendet på et rødt punkt på penis med tydelig definerte kanter, som snart vil bli forvandlet til et gråtende øm, snakker om en kjertel sykdom - syfilis. Å ignorere et slikt symptom er farlig, siden patologi er full av alvorlige komplikasjoner. Dette er en skade på sentralnervesystemet, nedsatt funksjonalitet i kardiovaskulærsystemet, funksjonsfeil i luftveiene, nedsatt lokomotorisk system, opp til fullstendig lammelse.

Farlige tegn på irritasjon:

 • Tilstedeværelsen av ukarakteristisk utslett i perinealområdet, utseendet av irritasjon på penis kan skyldes hormonelle lidelser;
 • Utslett i form av rosa papiller eller bobler, som er fylt med flytende innhold, snakker om en veneral sykdom. Over tid blir vesiklene forvandlet til små sår som klør;
 • Irritasjon, kløe, alvorlig peeling - tegn på psoriasis. Sykdommen er forårsaket av ikke-overførbare årsaker, men dette forringer ikke helserisikoen.
 • Hvis det er smertesyndrom, som er lokalisert nøyaktig i hodet, kan det antas at uretritt kan antas - en inflammatorisk sykdom i urinrøret, mot bakgrunnen av irritasjon.
 • Phimosis er en patologisk tilstand som manifesteres av en innsnevring av forhuden av det sterkere kjønn. På denne bakgrunn opptrer kompresjon av hodet, smertesyndrom og hyperemi oppstår.

Det er andre sykdommer som er forbundet med innføring av infeksjoner i kroppen. Nesten alle av dem manifesteres av hyperemi, irritasjon, hevelse i penis. For å etablere en nøyaktig diagnose krever differensial diagnose.

Hvordan og hvordan å behandle irritasjon?

Behandling av irritasjon på hodet hos menn utføres hjemme med preparater anbefalt av en medisinsk spesialist. Terapi er konvensjonelt delt inn i etiologisk og symptomatisk behandling. I det første tilfellet er virkningen på den umiddelbare årsaken underforstått, i den andre lindring fra symptomene for å lindre pasientens tilstand.

Som en hjelpemetode er fysioterapeutiske manipulasjoner foreskrevet. Det er ikke forbudt å bruke ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder for raskt å stoppe den inflammatoriske prosessen med irritasjon.

Behandlingsregimet inkluderer ofte stoffet Miramistin. Dette verktøyet er effektivt mot bakterielle, virale og soppinfeksjoner, har en utpreget antiseptisk effekt. Hvordan bruke: Påfør løsningen på en bomullsstoff, behandle det berørte området på penis. Multiplikasjonen av prosedyren - 2-3 ganger om dagen.

Antibiotisk terapi kan være nødvendig for å behandle en bakteriell infeksjon. Det vanligste foreskrevne antibiotika er erytromycin. Varigheten av terapeutisk kurs er to uker. Den gjennomsnittlige doseringen er 500 mg per dag. Resepsjonen utføres etter et måltid.

Behandlingsregimet inneholder slike stoffer (avhengig av årsaken til irritasjonen):

 1. Salve eller krem ​​Bepanten. Det anbefales på bakgrunn av dermatitt eller bleieutslett i mannlig perineum. Produktet påføres det berørte området to ganger om dagen. Salven påføres på tørr hud. Hvis det er fuktighet, bruk en krem.
 2. For å kurere irritasjon forårsaket av soppmikroflora, hjelper stoffet Mikosist. I sammensetningen av den aktive komponenten flukonazol. Ta 50-100 mg per dag. Behandlingsvarighet fra 2 til 5 uker.
 3. Nystatin anbefales som antifungal salve. Legemidlet absorberes effektivt i huden, har få kontraindikasjoner og bivirkninger.

Når irritasjon ikke er forbundet med alvorlige sykdommer, kan du klare seg selv ved hjelp av folkemidlene. Eik bark, apotek kamille, salvie, calendula blossoms har anti-inflammatoriske egenskaper. På grunnlag av disse komponentene fremstilles dekokeringer som det berørte området behandles med. Frisk aloe juice hjelper til med å fjerne sterk rødhet. Påfør huden på det reproduktive organet flere ganger om dagen.

Et viktig stadium av vellykket behandling, uavhengig av irritasjonens etiologi, er seksuell hvile. Hvis en lege foreskriver antibiotika, er det forbudt å bruke alkohol under behandlingen - denne kombinasjonen reduserer effektiviteten av behandlingen og påvirker leverfunksjonen negativt. Som et forebyggende tiltak, anbefales det å unngå uformelle seksuelle forhold, å være oppmerksom på valg av undertøy og hygieneprodukter.

Flere Artikler Om Typer Acne