Irritasjon eller rødhet i forhuden og glans av den voksne mannlige penis indikerer tilstedeværelsen av en av sykdommene, som er et resultat av allergi, sopp, infeksjoner, infeksjoner som overføres i prosessen med ubeskyttet seksuell kontakt. Også årsaken til dannelsen av røde flekker på penis kan være kroniske sykdommer i genitourinære og endokrine systemer. Inflammatoriske prosesser i den ekstreme flåten til det mannlige kjønnsorganet er de vanligste årsakene som representanter for den sterke halvdel av menneskeheten søker hjelp av en hudlege eller urolog.

årsaker

Hodet og huden rundt det kan bli rødt som følge av traumatiske skader under samleie, tette klær eller negativ immunrespons på pulveret, som brukes til å vaske undertøy.

Allikevel utløses hyperemi og kløe av penis ved tilstedeværelse av sopppatogener, eller ved infeksjon. Tilstedeværelsen av sistnevnte er alltid preget av et stormfullt klinisk bilde av sykdomsforløpet, som regelmessig forvandles til en forverringsfase, og da kan det for en stund være helt uvitende. Derfor, den gjentatte røde utslett på penis bør varsle mannen og bli et stimulus for å kontakte en hudlege eller urolog.

De vanligste årsakene til irritasjon på forhuden og overflaten av hodet er slike mikroorganismer som trichomonas, klamydia og gonokokker, og forårsaker gonoré. Behandling av denne årsaken til rødt utslett på den mannlige kjønnsorganet krever spesiell oppmerksomhet og nøyaktighet, siden seksuelt overførbare infeksjoner uten ordentlig terapi kan være svært farlig for hele urinsystemet hos en mann.

Patogene bakterier er i stand til å klatre opp i urinrøret, trenge inn i prostatakjertelen, blærens vegger, ureter og til og med nyrene. I alle disse delene av utskillelsessystemet fremkaller infeksjonen kronisk fokalitet av betennelse, hvis tilstedeværelse kan forårsake infertilitet, prostatitt, impotens, blærebetennelse og til og med nyresvikt.

Penis irritasjon med balanitt

Det er mange urologiske patologier av det mannlige urogenitale systemet. Sammen med andre er en sykdom kalt balanitt ikke uvanlig. Faktisk er det en betennelse i det øvre lag av huden som dekker penisens hode. Arten av den inflammatoriske prosessen kan være forskjellig. Dette er bare den primære diagnosen, hvis etiologi er etablert i løpet av en detaljert undersøkelse av pasienten. Balanitt er klassifisert i følgende typer:

 1. Infeksjon. Inkluderer betennelse forårsaket av kjønnsherpes, klamydia, trichomoniasis, syfilis, gonoré, sopp.
 2. Infeksiøs. Dette er uønskede miljøfaktorer, mekaniske skader på penis, allergiske reaksjoner, manglende overholdelse av grunnleggende hygieneregler, komplikasjoner av diabetes og andre dermatologiske sykdommer.

Balanitt er alltid farlig fordi i mangel av tilstrekkelig behandling intensiverer den inflammatoriske prosessen. Dens utvikling bidrar til konstant nedleggelse av den intime sone og et gunstig miljø for utvikling av patogene bakterier. Som et resultat blir den vanlige irritasjonen gradvis en kontinuerlig rød flekk, hvor det er dannet erosjoner, blister og nekrose av de berørte vevene.

På dette stadiet er det vanskelig å hjelpe pasienten med legemiddelbehandling alene, og i 75% av tilfellene må legene ty til bruk av kirurgiske behandlingsmetoder med eksisjonering av de berørte områdene av forhuden.

Irritasjon på hodet når balanoposthitt

Dette er en annen sykdom i forhuden av penis, som ofte blir diagnostisert hos menn. Den særegne egenskapen er at hodet og huden rundt det røde, hovne og begynne å klø. Visuell inspeksjon viser at betennelse ikke er jevnt over organets overflate og kan forekomme i midten av penis eller bare på den ene siden. Denne patologien oppstår i nærvær av følgende faktorer og omstendigheter:

 1. Som et resultat av å falle på overflaten av penis staphylococcus, pyocyanisk pinne, streptokokker. Disse mikroorganismer kan være på huden av penis av en mann helt ved et uhell som følge av å berøre kroppen med skitne hender.
 2. Det var en infeksjon med genital herpes. Symptomene på balanopostitt i begynnelsen av utviklingen er svært lik tegn på en herpesisk infeksjon som parasiterer mannlige kjønnsorganer. Pasienten observerer også hevelse i forhuden, det røde stedet på hodet og huden, kløe. Bare etter en tid, gjør viruset seg mer uttalt i form av røde blærer.
 3. Hygiene av kjønnsorganene blir ikke observert. Sjelden endring av undertøy, forsømmelse av vannprosedyrer fører til det faktum at i det intime området av mannen utvikler flere bakteriekolonier av et bredt utvalg av mikroorganismer. De forårsaker periodisk irritasjon, betennelse i forhuden og hodet.
 4. Infeksjon med sopp av slekten Candida. Dette er den såkalte trusselen. Mange tror feilaktig at denne dermatologiske sykdommen bare er en følge av kvinner. Dessverre er menn, men sjeldnere, også utsatt for candidal kjærlighet hos kjønnsorganene. Et særegent trekk ved denne typen balanopostitt er at i tillegg til puffiness, forekomsten av et rødt sted eller flere irritasjoner i form av utslett, blir penis lilla, kløende, og forhuden blir periodisk våt. Lignende røde flekker vises på huden i omkreppene til kjønnsorganene på steder av folder. I dette tilfellet kan pasienten periodisk føle en karakteristisk gjærlukt, noe som er vanskelig å fjerne selv etter å ha tatt en dusj.

Behandling av balanopostitt på hodet på penis er alltid spesifikk og er basert på det som nettopp forårsaket betennelsen i mannhuden. For å gjøre dette, umiddelbart etter en visuell inspeksjon av penis, blir pasienten sendt til overgivelse av urin, blod fra en vene, uttørking fra slimhinnen i urinveggets vegger og den direkte berørte overflaten. Ifølge resultatene fra laboratorieundersøkelsen kan den behandlende legen allerede utgjøre et terapeutisk kurs for pasienten som er rettet mot å bli kvitt det dermatologiske problemet.

Rødhet i hodet under seksuell infeksjon

I tilfelle ubeskyttet seksuell kontakt med en ikke-vanlig partner, er det alltid en risiko for å treffe seksuelt overførte infeksjoner. Disse inkluderer syfilis, gonoré, trichomoniasis, klamydia. Etter at de har rammet penis, begynner betennelsen først etter noen uker, og noen ganger måneder, siden hver type av disse mikroorganismer har en annen inkubasjonsperiode. Sykdommen begynner å manifestere seg med en liten irritasjon av forhuden. Flere kviser er dannet, som dekker hele hodet og penis.

Det er ekstremt sjeldent at disse inflammatoriske formasjonene forvandles til et rødt punkt, med unntak av dannelsen av en syfilittisk krans på penis, men dette er bare mulig i sistnevnte stadier av sykdommen.

Venereal betennelse i forhuden hos voksne menn forårsaker ikke kløe, og de fleste følelser er smertefulle. 2-5 dager etter utslett vises, kutte smerter under urinering. Uvanlige utslipp med blod og pus begynner å vises fra urinrøret. Når sykdommen utvikler seg, øker symptomene på patologi. I dette tilfellet, jo før behandlingen starter, jo mindre langvarig vil den terapeutiske effekten på patogener være.

Behandling av irritasjon på pennens hode

Behandling av inflammatorisk prosess i den mannlige forhuden er basert på hva som forårsaket smertefull tilstand av huden. Ved smittsomme lesjoner i kjønnsorganene, brukes effektive antibakterielle stoffer som behandling. Pasienten tar dem i pilleform, han injiseres med intramuskulære injeksjoner og foreskriver antiseptiske bad. Den type antibiotika som brukes, avhenger direkte av typen mikroorganismer som oppdages i urinrøret og på overflaten av pasientens penis under laboratorietesting.

Candidiasis av forhuden behandles alltid bare med soppdrepende kremer og salver - Clotrimazole, Mikospor, Lomeksin, Pimafutsin. I kompliserte tilfeller foreskrives lignende legemidler til pasienten i form av tabletter. Terapi med allergiske reaksjoner utføres med antihistaminmedisiner som Citrine, Suprastinol, Ketotifen, Suprastin. Oppretter også faktorer som fremkaller allergier. Det anbefales å vaske klærne bare med baby eller husholdnings såpe og ikke bruke syntetiske pulver. Undertøy skal være laget av naturlige stoffer, og erstatning utføres daglig etter å ha tatt vannbehandling.

En ekstrem metode for å behandle irritasjon og betennelse i forhuden hos menn er kirurgi. Det er mulig å utføre lokale operasjoner for å fjerne omfattende purulente formasjoner, så vel som vev, etter langvarig betennelse hvor nekrose har utviklet seg. I tilfelle kompliserte former av inflammatorisk prosess, utelukkes ikke kirurgisk utskjæring av forhuden for å frata smittsomme midler av det naturlige eksistensintervallet. Å utføre denne operasjonen er ikke farlig for helsen til mannen og normaliserer balansen mellom mikroflora i det intime området. Endrer bare utseende av penis.

Irritasjon hos mannlige kjønnsorganer: årsaker, hvordan å behandle

Penis for en mann er en viktig del av kroppen, som han betaler spesiell oppmerksomhet på. Organets hud er følsom fordi den har et stort antall nerveender. På et mindre utslett, rødhet av penis, vil hver mann være oppmerksom. Vel, hvis de ubehagelige symptomene forsvinner over tid.

Men når det gjelder varighet av tegn på irritasjon, når de ledsages av kløe, hevelse, brudd på integriteten til penisens hud, er det nødvendig å haste en spesialist. I utseende vil det ikke alltid være mulig å fastslå årsaken til irritasjon, utslag på penis. Dette vil kreve en mer fullstendig undersøkelse.

Penis irritasjon: forekomstfaktorer

Det er flere grunner til utseendet på ubehagelige symptomer i den mannlige kjønnsorganet:

 • Infeksjon av et medlem med herpesvirus, syfilis, trichomonads og chlamydia-virus er ofte manifestert av irritasjon i form av bobler fylt med væske, rosa farget prikker, som går inn i sår. En mann begynner å kamme kjønnsområdet, noe som fører til smittspredning, dens gjennomtrengning i blodet;
 • Kløende røde flekker på penis er ofte et tegn på utvikling av sopppatologi. I dette tilfellet beveger utslett til skredsone, innsiden av lårene;
 • Allergiske former for dermatitt forårsaket av bruk av dårlig kvalitet kondomer, medisiner, matforbruk og manifest i kjønnsorganene. Overflaten på den delikate huden blir dekket med røde bobler, noe som forårsaker ubehag, utålelig kløe;
 • Endringer i den hormonelle bakgrunnen til en mann, ikke bare i ungdomsårene, men også i perioden fra førti til femti år kan forårsake rødhet, kløe, utslett på penis;
 • Ved bruk av tette syntetiske undertøy kan bruk av hygieneprodukter av dårlig kvalitet vise tegn på irritasjon i fallusen. Vanligvis passerer de raskt når den negative faktoren er eliminert;
 • Tilstedeværelsen av parasitter som skorpelus, en scabby-myt, kan også påvirke tilstanden til det mannlige orgelet når kløe-røde flekker eller korte tubuli opptrer;
 • Den akutte løpet av psoriasis er ledsaget av hudfargede utbrudd som har klare grenser på penis.

Mange av infeksjonene, hudpatologier oppstår med flere symptomer: feber, kulderystelser, generell svakhet, betennelse i urinrøret, prostata.

Hvordan bli kvitt irritasjon på penis

Eliminering av årsakene til irritasjon av mannlige kjønnsorganer er hovedoppgaven for behandling av hudpatologier.

Fysioterapi prosedyrer:

 • Rensing av blodet med en laser, du kan bli kvitt kløe, betennelse på penis. Behandlingsforløpet omfatter fem til ti prosedyrer, avhengig av alvorlighetsgraden av patologien. Timers økt passerer smertefritt, trygt for pasienten. Prosedyren reduserer antall utslett, lindrer symptomer på betennelse;
 • Degenerative prosesser i penisens kjernefysiske organer elimineres ved å utsette pasientens kropp for stråling fra en LED-matrise når det røde spektrum av stråler brukes. For den bakteriedrepende effekten på patogener, blir det blåspekter brukt;
 • Infeksjoner i kjønnsområdet svekker pasientens immunsystem, reduserer reproduksjonsfunksjonen til mannen. Bruken av en elektromagnetolaserterapi-enhet lar deg fjerne betennelsen i det syke organet, stimulerer menneskets bioenergipotensial;
 • Ozonbehandling helbreder vel hud- og karsykdommer forårsaket av seksuelt overførbare infeksjoner. På grunn av redoksegenskapene til ozon reduseres aktiviteten til patogene sopp, bakterier, virus. Prosedyren vil bidra til å kvitte seg med seksuelt overførbare sykdommer og deres komplikasjoner.

Fysiske behandlingsmetoder effektivt eliminerer irritasjonen av penis bare i kombinasjon med aktuelle preparater.

medisiner

Forberedelser av tradisjonell medisin vil bidra til å stoppe irritasjon, kløe hos de mannlige kjønnsorganene:

 • Salve og krem ​​Bepanten som er effektive med dermatitt, bleieutslett av det intime området av menn. Påfør produktet, enkelt gni inn i det berørte området, to ganger om dagen. For salven er preget av en dypere penetrasjon i huden enn for kremet. Salve brukes til å fukte tørre overflater og krem ​​- gråt;
 • For å forebygge infeksjon, brukes Miramistin, som har en ødeleggende effekt på sopp, virus, bakterier, inkludert herpespatogen og klamydia. Salve påføres kjønnsområdet en eller to ganger om dagen til de ubehagelige symptomene forsvinner;
 • Et effektivt middel i kampen mot soppinfeksjon er Mikosist med den aktive ingrediensen flukonazol. Den vanlige daglige dosen av legemidlet er fra femti til hundre milligram med en behandlingsperiode på to uker eller en måned;
 • Antifungale midler inkluderer nystatin, produsert i form av tabletter, salver. Begge artene brukes til behandling av urogenitale infeksjoner. For voksne foreskrives tabletter fem hundre tusen enheter tre til fire ganger om dagen. Behandlingstid opptil fjorten dager. Salven brukes parallelt med oral medisinering;
 • Antibiotisk erytromycin påvirker bakterielle infeksjoner som forårsaker irritasjon av penis. Det tar fem hundre milligram i timen før måltider. Behandlingsforløpet er to uker.

Bruk av tradisjonelle medisin oppskrifter

I tillegg til de viktigste legemidlene som avlaster den irriterende effekten, kløe av penis, kan du bruke folkemessige rettsmidler:

 • Et hundre gram eikbark helles med en liter kokende vann, holdes på en liten brann i tjuefem minutter. Etter to eller tre timer filtreres blandingen, tørker den berørte phallus-huden på den eller tilsettes i badet;
 • Infusjon av kamille legemidler vasker kjønnsområdet;
 • Smøring av utslett, betennelse kokt i et vannbad med oliven eller linolje to ganger om dagen, vil bidra til å lindre ubehagelige symptomer;
 • Effektivt kurer rødhet, irritasjon av aloe juice. Når du legger den på penisens hud, vil mannen føle øyeblikkelig lindring;
 • Havregrynper beroliger, beskytter, renser huden. Noen få håndfuller av rullede havre i et varmt bad - og de ubehagelige symptomene vil forsvinne.

Eventuelle midler eller prosedyrer skal foreskrives for pasienten av den behandlende legen.

Hvordan forhindre fallus irritasjon

 1. Uregelmessigheten til seksualitet fører alltid til alvorlige problemer. For å beskytte deg mot seksuelt overførbare sykdommer må vi ikke glemme beskyttelse med kondom.
 2. Daglig hygiene i genitourinary organer vil unngå irriterende faktorer. I dette tilfellet kan du ikke bruke andres hygieneprodukter, badtilbehør.
 3. En viktig rolle i seksuelt organs helse spilles av menns undertøy. Det bør ikke være beroligende, fra syntetiske materialer. Det er bedre å vaske det ved hjelp av naturlige vaskemidler, spesielt når pasienten er utsatt for allergiske reaksjoner. Strykeundertøy er også et viktig punkt i forebygging av dermatologiske lesjoner på penis.

Regelmessige besøk til urologen vil bidra til å unngå kroniske sykdommer i genitourinary systemet.

Balanopostitt: rødhet av penis

Mannlig seksuelt organ kan være gjenstand for ulike sykdommer. Noen av dem kan manifestere seg med rødhet i hodet og forhuden av den mannlige penis, så vel som andre symptomer som er karakteristiske for sykdommer hos det mannlige organet.

balanoposthitis

Balanopostitt - dette er hva medisin kaller rødhet på hodet og forhuden hos menn.

Det skal bemerkes at balanopostitt oppstår hos menn av forskjellige aldre. Sykdommen kan forekomme både hos voksne og førskolepenger og skolebarn. Irritasjon på penisens hode - et ganske vanlig fenomen. Phimosis kan være resultatet av denne sykdommen - en innsnevring av forhuden, som vanligvis forårsaker smerte under trening og vannlating. Det er verdt å huske at noen, selv de mest ufarlige, rødhet på penis kan føre til alvorlige konsekvenser.

Hvorfor er det rødhet på penisens hode

Pennens hode og forhud er svært følsomme - huden i dette området er tynn, mottakelig for mikrotraumas, og derfor lett penetrering av patogene bakterier.

Mange kjønnsbetennelser påvirker bare hodet, og i de fleste tilfeller er det irritasjon på penis, så vel som kløe, brennende og noen ganger økning i kroppstemperatur.

Problemet med reproduksjon av bakterier i kjønnsorganene kan påvirke hver mann. Mangelen på frisk luft og høy luftfuktighet er i sin tur gode forhold for livet til ulike mikroorganismer. Avhengig av egenskapene til strukturen av huden og dens mikroflora, kan sykdommen utvikle seg raskt.

Hvis hodet eller forhuden er rødt - dette er en alvorlig grunn til å tro at en viss feil har oppstått i kroppen. Hvorfor kan du se rød på kjønnsorganene:

 • Irritasjon - kan oppstå på grunn av mekanisk skade, temperatur eller allergi. Dette er vanligvis kroppens respons på et stimulus.
 • Midlertidig rødhet - vises under et skarpt rush av blod med økt vaskulær tone eller som følge av neurogen manifestasjon.
 • Inflammatorisk respons - forårsaket av inflammatorisk prosess eller sykdomsutbrudd.

Årsaker til irritasjon på glans penis

Årsakene til rødhet av forhuden hos menn kan være forskjellige: det kan være enten en normal irritasjon eller noen sykdom i kjønnsorganene.

Det er verdt å huske at ved de første tegn på rødhet, er det nødvendig å konsultere en lege og under ingen omstendigheter få lov til selvmedisinering. Etter å ha henvist til en spesialist, vil han foreskrive en undersøkelse, tester, hvor resultatene kan korrekt diagnostisere og foreskrive en effektiv behandling.

Årsaker til rødhet kan være:

 • Allergi til syntetiske undertøy. For å bli kvitt ulykken trenger du bare å gi opp klær som kan forårsake en allergisk reaksjon.
 • Friksjon under kjønn. Hvis samleie med partnere ikke gir en tilstrekkelig mengde naturlig smøring, kan det oppstå rødhet på penis. For å unngå dette er det nødvendig å bruke et ekstra oljebasert smøremiddel.
 • Candidiasis - denne sykdommen blir vanligvis overført fra en seksuell partner som har trøst. Symptomer på mannlig trøst er rødhet i hodet og forhuden, kløefornemmelse og brennende følelse i penisområdet av mannen.
 • Noen hudsykdommer, som lav, psoriasis, pemphigus.
 • Bakteriell eller virusinfeksjon, patogener kan være gonoré, syfilis, herpes. Ofte er infeksjonen blandet.
 • De enkleste mikroorganismer, slik som trichomonads.
 • Mekanisk skade på hodet. Rødhet kan forårsake piercing, bleier, onani.

Hver mann bør se en spesialist når de første symptomene på balanopostitt vises. På grunn av rettidig og riktig behandling, kan du unngå ganske farlige sykdommer som nekrose av glanspenis og kreft.

Rødhet i forhuden kan skyldes følgende faktorer:

Akutt infeksiøs balanopostitt

Penile irritasjon er et av de viktigste symptomene på den inflammatoriske prosessen i kroppen. Sykdommen kan overføres gjennom ubeskyttet samleie, samt oppstå med rask reproduksjon av egne mikroorganismer.

Symptomer på en smittsom sykdom hos en mann vises i nærvær av:

 • candida sopp;
 • herpes;
 • seksuelt overførbare sykdommer;
 • betinget patogene bakterier.

Under undersøkelsen fastslår legen først hvilke bakterier som forårsaket sykdommen. Deretter foreskrive behandling med antiinflammatoriske stoffer, så vel som antibakterielle midler.

Penile allergi

Noen ganger kan allergiske reaksjoner i den mannlige kroppen provosere irritasjon på pennens hode. Hvis det er røde flekker på penis, ledsaget av kløe og brennende, men det er ingen utslipp, kan dette skyldes allergi.

Det kan skyldes ulike faktorer:

 • Ikke-naturlige stoffer, syntetiske undertøy.
 • Feil utvalgte personlig pleieprodukter.
 • Vaskepulver.
 • Medisiner.
 • Kondomer.

I alle fall, det spiller ingen rolle hva som forårsaket irritasjonen, det er nødvendig å konsultere en lege. Hvis han bekrefter at det er på grunn av en allergi, er antihistaminer foreskrevet.

Hormonal ubalanse

Ofte oppstår rødhet på hodet hos menn på grunn av hormonell ubalanse. I dette tilfellet begynner epitelet på kjønnsorganene å forandre seg. Gamle celler dør og erstattes av nye, men dette skjer ganske sakte. Under denne prosessen blir huden betent og røde flekker av irritert hud kan ses.

En mann kan forverre sin posisjon selv, fordi når det kommer en kløe i lysken, prøver noen å klø det, fordi det er sprekker der en smitte kan få. For å unngå utvikling av sykdommen, bør du konsultere en lege og gjenopprette hormonbalansen.

Feil penishygiene

Hygiene er viktig for helsen til kjønsorganene. Hvis du vasker penis dårlig eller gjør det ganske sjelden, kan smegma begynne å akkumulere - et naturlig smøremiddel som utskilles av kjertlene som ligger på overflaten av penis under forhuden. Gammel smegma er en kilde til ubehagelig lukt og et avlsmiljø for patogen mikroflora. En mann bør vaske kjønnet ikke bare utenfor, men også for å forsinke forhuden, vask forsiktig hodet. Hvis en mann forsømmer hygienen, vil det føre til den raske veksten av bakterier som fremkaller utviklingen av sykdommer i penis.

Bare vanlig vask av kjønnsorganet kan sikre at bakterier ikke kan utvikles i tilstrekkelig mengde for betennelse. Det er verdt å huske at jo raskere infeksjonen utvikler seg, jo verre betennelse, som kan være vanskelig å kurere.

Balanoposthitt hos menn: stadier av sykdommen

Leger skiller tre kategorier av sykdom, mens tegn på sykdomsforløpet er vesentlig forskjellig fra hverandre.

De første symptomene på dette stadiet vil være: rødhet av glanspenis, det kan øke i størrelse på grunn av en liten hevelse. I noen tilfeller er det utslipp av pus og utseende av sprekker. Disse symptomene er ledsaget av smerte og smerte.

Symptomer på dette stadiet var utseendet på en hvit flekk på penis. Avhengig av kroppens egenskaper kan lymfeknuter øke. Huden på penis blir tørr og begynner å tynne.

Hvis du starter sykdommen til dette stadiet, kan du oppdage dannelsen av små sår på kjønnsorganene. De er ganske dype og gir stor ubehag til mannen. I noen områder av penis kan du se døde hudceller som følge av progressiv nekrose. Pasienten blir sløv og svak, feber kan begynne.

Risikofaktorer

De umiddelbare årsakene til sykdommen er ikke alltid de viktigste for rødhet av penis, ganske ofte forekommer dette fenomenet:

 • Hvis multiplikasjonen av mikroorganismer forekommer i forhuden.
 • I strid med reglene for personlig hygiene.
 • Når mor er skikkelig omsorg for babyens kjønnsorganer.
 • På grunn av tilfeldig utvalg av seksuelle partnere.
 • Med diabetes.
 • På grunn av forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen.

Noen nasjoner har en tradisjon å omskjære selv svært små gutter. Hos menn som ikke utførte det, kan det forekomme brann, rødhet og hvite flekker i fravær av riktig hygiene. Mange leger sier at hvis forhuden mangler, har bakteriene og mikroorganismer ikke noe sted å utvikle seg. Dermed blir omskjæring en god metode for forebygging mot balanopostitt og phimosis.

Symptomer på balanopostitt

Rødhet av forhuden og hodet på penis hos en mann er bare et av symptomene på sykdommen. Resten kan tilskrives:

 • Kløe, smerte, brennende mannlig kjønnsorgan.
 • Rødhet av penisens hode, samt hevelse og synlig hevelse i huden rundt hodet.
 • Vesentlig reduksjon i varigheten av samleie. Ejakulasjon er raskere enn vanlig.
 • Pennens hode blir tørr, sprekker og sår vises.
 • Det kan være pus.
 • Den generelle tilstanden til mannen blir verre, svakhet og sløvhet opptrer.
 • Smegma begynner å skille seg ut mer enn vanlig.

Behandling av balanopostitt

I normal tilstand er hodet og forhuden av penis blekrosa. Men ofte begynner mannen å klage på rødhet av forhuden og penisens hode, noen ganger kommer det til at det er ubehagelige og smertefulle opplevelser. Siden det er mange grunner til dette, må du konsultere en lege.

Etter at legen har blitt diagnostisert, er behandling foreskrevet. Det er verdt å huske at det er mulig å gjenopprette raskere bare hvis sykdommen ikke ble startet. Behandlingen utføres i henhold til følgende prinsipp:

 • Antibakteriell terapi - legen foreskriver et behandlingsforløp med antibiotika.
 • Behandling av virusinfeksjon. Legen foreskriver pasientens piller og salver som er rettet mot å behandle virus.
 • Spesialist foreskriver antifungale stoffer. Påfør salver og piller for å eliminere kløe, brennende og hvit plakett.
 • Legen kan foreskrive metronidazol for behandling av trichomoniasis.

I tilfelle en sykdom blir immuniteten svak, derfor er det nødvendig å ta vitaminer.

 • Det anbefales å bruke antimikrobielle løsninger for å eliminere eksterne manifestasjoner.
 • Ved allergi er det nødvendig å eliminere symptomene.
 • Hvis balanopostitt har oppstått på grunn av patologi forårsaket av provoserende faktorer, så behandles det.

Det anbefales å ta urtebad. Calendula og kamille er best egnet for dette, beroligende irritasjon.

Alle leger anbefaler på tidspunktet for behandlingen å helt forlate kjønn. Du bør definitivt finne ut om en seksuell partner har en lignende lidelse. Hvis sykdommen oppdages, må begge behandles.

Det skal forstås at hvis rødmen av penis skyldes mekanisk skade, mer nøyaktig, etter samleie eller onani, vil behandlingen være enkel og kort. Hvis balanopostitt har utviklet seg som følge av infeksjon, er det nødvendig å gjennomgå et behandlingsforløp som, avhengig av situasjonen, kan variere i tide.

Sykdomskomplikasjoner

Den viktigste komplikasjonen ved balanopostitt er en nedgang i følsomheten i hodet, dette skyldes lang irritasjon. Det gir en mann stor ubehag, siden kvaliteten på kjønnslivet minker, og følgelig er det nesten ingen tilfredshet.

Det er tilfeller der uretritt utvikler seg på grunn av balanopostitt. Uretritt - en innsnevring av urinrøret, utvikler seg med betennelse i urinrøret.

Ofte, på grunn av innsnevring av forhuden, begynner ulike betennelser og irritasjoner.

En mann med kraftig utslipp av smegma fra penis anbefales å overvåke deres hygiene. Dens lange opphold på kjønnsorganene kan provosere dannelsen av onkologiske sykdommer.

Forebygging av balanopostitt

Hovedforebygging av balanopostitt er hygiene av kjønnsorganene. Kondombruk anbefales under sex. Hver mann bør regelmessig besøke urologen for undersøkelse.

Alle, uten unntak, bør huske at med riktig livsstil, forekommer sykdommen mye sjeldnere. Derfor anses hovedforebygging av sykdommer som overholdelse av en sunn livsstil. Riktig ernæring og fysisk aktivitet vil bare styrke immunforsvaret.

Hvis en mann har en predisponering for allergiske reaksjoner, bør du prøve å unngå kontakt med allergenet, velge riktig undertøy og vaskemidler.

Det er verdt å huske at i perioden med forverring av sykdommen er det nødvendig å helt utelukke kjønn. Samspill med andre mikroorganismer kan bare forverre situasjonen.

Hvis en mann er oppmerksom på sin helse og helbreder rødhet i tide, så er det ingenting å bekymre seg for.

Andre sykdommer som forårsaker rødhet i penis

Ikke bare balanopostitt kan forårsake irritasjon på penis og forhuden av det mannlige kjønnsorganet. Det er andre sykdommer som må behandles.

Et rødt medlem kan være et resultat av slike sykdommer:

Det påvirker vanligvis slimhinnene og huden. Det kan være rød eller blåaktig farge. Ha en helvedesild som små skinnende knuter. Under denne smerten er det et sterkt kløe, vanskelig sexliv.

Onkologisk hudendringer, hvilke leger beskriver som forkalkende. Sykdommen kan dukke opp på finger, hender eller føtter, men oftest utvikler sykdommen på penisens ekstreme hud. En liten plakk vises på den mannlige kjønnsorganet, som har en lys rød farge. En funksjon av plakk er at overflaten er våt. Bowens sykdom kan vare ganske lang tid. Pass på å følge utviklingen av sykdommen, da den kan utvikle seg til kreft. Vanligvis utfører legen kirurgi eller fjerner plakett med en laser.

Onkologisk sykdom, med det ser rødhet og kløe på penis. Denne sykdommen anses også som en prekerøs sykdom. Vanligvis utvikler sykdommen seg i forhuden, og dessverre utvikler 60% faktisk til kreft. I keira erythroplasi, foreskriver legen kirurgi og bruker kjemoterapeutiske behandlingsmetoder.

Mest sett i eldre menn. På penis er det røde flekker og gråtende plaketter. Denne sykdommen er preget av sin lange kurs, og i sjeldne tilfeller kan det bli til onkologi.

Utviklet på hodet og forhuden av penis. Hydradenitt er farlig på grunn av at sepsis kan utvikles med tidlig eller feil behandling.

Dermed ble det klart at rødhet på kjønnsorganet er en ganske alvorlig avvik. Sørg for å konsultere en lege og finne ut hva som forårsaket sykdommen. Du kan ikke gjøre selvmedisinering, uten å ha råd til en lege.

Det er nødvendig å forstå at tilstanden til hans seksuelle organ har stor innflytelse på en manns generelle helse.

Irritasjon på penis

Penile irritasjon kan oppstå av flere årsaker. Deres rekkevidde er bredt - fra veneriske sykdommer til ubehagelig undertøy.

Noen ganger er rødhet og irritasjon på penis ikke en konsekvens av sykdommen og går raskt. Men i andre tilfeller kan dette tyde på alvorlige helseproblemer.

De vanligste årsakene til irritasjon på penisens hud, vurderer vi i denne artikkelen.

Typer av irritasjon på penis

Penis irritasjon kan ta følgende former:

Noen av dem kan kløe, smerte og gi av væske.

Andre fortsetter uten ubehag og ikke ta hensyn til seg selv.

Husk! Fraværet av ubehagelige opplevelser korrelerer ofte ikke med patologienes alvorlighetsgrad.

For eksempel er irritasjon i en ganske uskadelig truss kløe veldig mye. Mens syfilittisk chancre ikke forårsaker ubehag.

Hovedårsakene til irritasjon på penis

Det er mange årsaker til utseendet av ubehag i penisens hud:

 • Seksuelt overførbare sykdommer eller STDs;
 • Allergiske reaksjoner, både lokale og generelle;
 • Patologisk innsnevring av forhuden - phimosis;
 • Intense sex;
 • Ubøyelig og grov undertøy;
 • Diabetes mellitus;
 • Ikke-spesifikke infeksjoner.

Avhengig av årsaken kan terapier variere sterkt.

Penile irritasjon

Når det er smittet med kjønnsinfeksjoner, kan det være irritasjon på penis og gråt.

Seksuelt overførte sykdommer påvirker ikke bare kjønnsorganene, de er farlige for komplikasjoner. Leder til dannelsen av hudlesjoner på penisburet:

 • trichomoniasis;
 • Genital herpes;
 • syfilis;
 • klamydia;
 • Pubic lice.

Irritasjon med trichomoniasis har ingen uttalt egenskaper. Med denne infeksjonen blir penisens hode rød, edematøs og ofte kløe.

Den lokale temperaturen på penis øker, det kan være smerte.

Det er nødvendig å vite! Syfilitiske irritasjoner passerer uten ubehag.

Primær syfilis, denne utdanningen på peniskanalen. Utad, det ser ut som en liten, smertefri og ikke-kløende sår.

I sekundær syfilis kan en rødaktig papulær utslett danne seg på penis. Det gjør også ikke vondt og klør ikke.

Chlamydial infeksjon forårsaker rødhet og hevelse i penis. Spesifikt kun for klamydia typer irritasjon er ikke. Diagnosen er laget på grunnlag av et generelt klinisk bilde og laboratorietester.

Pubic pediculosis er en annen veldig ubehagelig sexinfeksjon. Ellers kalles det ftiriazom. Dette er en parasittisk sykdom der pubic lice er befolket på kjønnsskinnet og håret.

Penis irritasjon oppstår på grunn av stoffer som lus injiserer under en bit.

Nedfallet av penis har et veldig særegent utseende. Disse er små blåaktige flekker som raskt forsvinner. Du kan se combing.

Irritasjon på penis med herpes

Genital herpes er en veneral sykdom, hvor årsakssystemet er herpesvirus type 2. Med nedsatt immunitet kan symptomer oppstå på grunn av herpesvirus type 1. Typisk forårsaker type 1 klassisk herpes, men lav motstand gjør kroppen sårbar. Dårlig hygiene av hender og kjønnsorganer fører til overføring av viruset fra ansikt til kjønnsorganer.

Utslett på penis med kjønnsherpes er karakteristiske tegn. Utslippet er endret i løpet av sykdommen. Huden blir rød, så vises et utslett. Utslett ser ut som små bobler, der det er en overskyet væske. Når boblene brister, dannes sår i deres sted.

Det er viktig! Vesiklene og sårene forårsaker alvorlig kløe og er ganske smertefullt.

Etter at sårene tørker opp, dannes skorpen i deres sted. Denne typen irritasjon praktisk talt ikke klø.

Hele syklusen av utslett med herpes tar i gjennomsnitt 7 til 10 dager. Når skorpe dannes, anses det at den syke slutter å være akutt smittsom.

Irritasjon på penis under spenning

Thrush er et husstandsnavn for candidiasis. Sykdommen er forårsaket av sopp av slekten Candida. Med normalt nivå av immunitet og god mikroflora fører ikke vognen av Candida til sykdommen. Reduksjon i kroppens beskyttende funksjoner og lokal dysbakteriøsitet gjør at soppen kan formere seg ukontrollert.

Candida irritasjon på penis er ledsaget av et spesifikt hvitt belegg på hodet og forhuden. Samtidig kommer kjønnsorganene og sekreterne fra en skarp, gjærmelklukt.

Utseende av uttalt kløe er karakteristisk for sykdommen.

Irritasjon på penis i ikke-spesifikke infeksjoner

Oftest er disse infeksjonene et resultat av dårlig hygiene.

Svakhet av immunitet kan også bidra til utviklingen. For det meste er årsaken stafylokokker og streptokokker. Irritasjoner er vanligvis vesikler og sår. Innholdet i boblene kan være purulent.

Irritasjon på penis for allergi

Allergiske reaksjoner - en av de vanligste årsakene. De er lokale og generelle.

Allergier kan utvikles av mange grunner. De vanligste allergenene:

 • Intime smøremidler og kondomer;
 • Aggressive vaskemidler;
 • Syntetisk undertøy;
 • Lokal medisinering;
 • Narkotika av generell effekt;
 • Matallergi.

Typen av irritasjon i allergi avhenger av alvorlighetsgraden av reaksjonen hos en bestemt person.

I milde tilfeller er alt begrenset til en liten rødhet og liten kløe.

Alvorlige allergier kan forårsake dannelse av store blærer som har vondt mye.

Ubehaget av allergier forverres ved å skrape huden på grunn av kløe. Dette kan føre til at allergier vil bli med i en ikke-spesifikk infeksjon.

En karakteristisk egenskap ved allergi er forsvinning eller lindring av symptomer etter å ha tatt antihistaminer.

Bedre forebygging av allergier fra intime midler og stoffer er deres tidligere testing. For å gjøre dette påføres smøremiddelet på huden i krøllen på albuen.

Hvis det oppstår rødhet på applikasjonsstedet - bruk ikke stoffet.

Phimosis og paraphimosis som en årsak til irritasjon

Phimosis er den patologiske innsnevringen av forhuden av penis. Når det blir vanskelig, og til og med umulig å bære penisens hode.

Alvorlige tilfeller av phimosis kan også føre til nedsatt urinering.

Paraphimosis er en alvorlig komplikasjon av phimosis. Kallenavnet knytter hodet på penis på grunn av den forhøyede forhuden av forhuden.

Hudforstyrrelser i phimosis skyldes ofte akkumulering av smegma. Ofte skyldes dette mangel på hygieniske prosedyrer.

Smegma er et produkt av sekretjon av tizonkjertlene. Slike kjertler er plassert hos menn i forhuden.

Med phimosis er hygiene i kjønnsorganene svært vanskelig. Derfor akkumuleres en betydelig mengde bakterier og multipliserer i smegma. Dette fører til utvikling av inflammatorisk prosess, irritasjon og smerte.

Irritasjon på penisens hode med paraphimosis er forbundet med raskt økende ødem. Uten behandling kan denne tilstanden føre til nekrose av penisvevet.

Husk! Hvis tegn på fimose oppstår, kontakt lege.

Irritasjon av penis som følge av diabetes

Diabetes mellitus følger ofte med irritasjoner i kjønnsområdet. På grunn av et overskudd av sukker i kroppen, begynner det å bli utskilt, inkludert med urin.

Diabetes reduserer det generelle nivået av kroppsresistens mot generelle og lokale infeksjoner. Med utilstrekkelig hygiene fører dette til irritasjon av penisens hud.

Det er viktig! Alvorlig diabetes kan forårsake irritasjon på penis og med riktig hygiene.

Hvis du tar hensyn til disse symptomene, kan irritasjon bli balanopostitt.

Balanopostitt er en patologi der forhuden er utsatt for betennelse. Medlemmet blir hovent, smertefullt, sår kan forekomme på forhuden.

Uten behandling kan balanopostitt bli kronisk og føre til phimosis.

Irritasjon på penis på grunn av mekanisk skade

Huden på penis og spesielt på hodet er veldig øm og sensitiv. Derfor fører selv den minste skade til dannelsen av irritasjoner.

Ofte merker menn irritasjon på penis etter kjønn. Ofte har dette ingenting å gjøre med seksuelle eller andre infeksjoner.

Intense friksjoner kan føre til hudrubbing. De samme symptomene kan oppstå under gjentatt samleie, for en kort periode. Utilstrekkelig smøring bidrar til å gni. For å unngå problemer, bør du velge et smøremiddel.

En annen vanlig årsak til irritasjon på penis og rødhet i hodet - grov og ubehagelig undertøy.

Slike tilfeller krever ikke spesifikk behandling og utgjør ikke en fare med forsiktig tilnærming. Det er nok bare for å beskytte penisens hud og ikke å skade det i tillegg.

Folk spør ofte: gned et medlem, det var irritasjon, hva skal jeg gjøre?

Hvis skaderens natur er mekanisk, kan du bruke en fuktighetsgivende og helbredende krem. Ved alvorlige slitasje vil det være nødvendig å forebygge tiltredelse av en sekundær infeksjon.

Penis irritasjon på grunn av lokale antiseptika

Miramistin, klorhexidin - vanlige lokale antiseptika. Ofte brukes til forebygging av kjønnsinfeksjoner, etter ubeskyttet seksuell kontakt. Klorhexidin og Miramistin brukes ofte til intim hygiene. Dette fører ikke alltid til et godt resultat.

Eventuelle antiseptiske preparater kan forårsake allergiske reaksjoner. Irritasjon på penis i dette tilfellet vil utvikle seg etter allergisk type. For ofte bruk av disse produktene kan føre til irritasjon på penis og tørrhet i hodet.

Lokale antiseptika har en uttørrende tørkeeffekt. På grunn av deres hyppige bruk, kan den delikate huden på penishodet tørke ut. Dette fører til økt risiko for hudskade og sprekker. Hvis symptomene oppstår, avbryter bruken av løsningene. Fuktighetskrem påføres på den berørte overflaten. Hvis det berørte området er stort, er det verdt et besøk til legen.

Hvilken lege å kontakte hvis irritasjon på penis?

Eventuelle problemer i kjønnsområdet krever kontakt med en venerolog. Det er svært viktig i de tidlige stadier å diagnostisere eller utelukke karsykdommer.

Hvis problemet ikke er seksuelt overført, vil legen henvise pasienten til spesialisten til ønsket profil.

Du kan få en avtale med en venereolog i staten KVD. Kommunale institusjoner krever vanligvis en rekord i lang tid før opptak.

Betalte klinikker er fokusert på å skape maksimal pasientkomfort. Du kan få en avtale med en betalt lege på behandlingsdagen.

Irritasjon på penis: Hvilke tester skal passere?

Test for irritasjon av penis avhenger av en foreløpig diagnose. Disse kan omfatte følgende studier:

 • Uretral utstrykning på STDs;
 • Blodglukose test;
 • Skraping av huden og slimhinner i penis;
 • Blodtest for antistoffer mot patogener;
 • Allergologiske tester.

Testresultatene gir legen muligheten til å lage en nøyaktig og endelig diagnose.

Husk! Tildel riktig og nødvendig for diagnostisering av tester kan bare være lege.

Etter å ha mottatt resultatene av testene, er det mulig å korrigere behandlingen.

Hvilke skraper tar hvis du gnider et medlem?

Ved avsløring gnides, vil legen ta et standard sett med tester. Inkludert, sjekk for tilstedeværelsen av protozoer, hudparasitter. Det er viktig å identifisere den eksakte årsaken til sykdommen.

Hvordan behandle irritasjon på penis?

Ofte pasienter spør spørsmålet - hvordan å salve irritasjonen på penis?

Behandling av irritasjon av penis og hodet avhenger av diagnosen. Legemidler som hjelper mot infeksjon vil være maktesløse mot allergi. Derfor er selvmedisinering i dette tilfellet uakseptabelt.

Det er viktig! Enhver behandling bør kun forskrives av en spesialist etter å ha undersøkt pasienten.

I smittsomme sykdommer foreskriver legen antibiotika, antimikrobielle eller antivirale legemidler.

Allergiske reaksjoner behandles med antihistaminer. Det er nødvendig å utelukke allergenes påvirkning.

Behandling av irritasjon på grunn av diabetes mellitus bør ledsages av normalisering av blodglukosenivå. For dette kan rådgivning av en endokrinolog anbefales.

Hvilke antibiotika skal du drikke?

Det bør huskes at antibiotika er effektive bare for bakterielle infeksjoner.

Med virus- og soppinfeksjoner vil antibiotika ikke hjelpe. På pre-diagnose-scenen foreskriver legene vanligvis bredspektret antibiotika.

Etter å ha mottatt testresultatene, er korreksjon av terapi mulig for å oppnå optimal effekt.

Det er svært viktig i slike tilfeller å passere en analyse av patogenes følsomhet overfor antibiotika. Dette vil gi en mulighet til å identifisere stoffet som best påvirker patogenet.

Aktuell irritasjonsbehandling på penis

For det meste av skaden på penis er lokal terapi veldig viktig. Denne metoden for behandling gjør det mulig å løse problemet på stedet for dets forekomst.

For behandling kan legen foreskrive bad, skylle, komprimerer, kremer og salver.

Salver har antibakteriell, desinfiserende og tørkende effekt. Mange av dem har en bedøvelsesvirkning - redusere kløe og ømhet.

Hormonale salver for irritasjon på penis brukes til å behandle allergiske reaksjoner.

Salve "Triderm" - et vanlig stoff.

Dette er en tre-komponent medisin som har anti-inflammatoriske, antibakterielle og antifungal effekter.

Multifunksjonaliteten av stoffet gjør det mulig å behandle dem med et bredt spekter av sykdommer.

Huden på penis og hodet er veldig delikat og følsomt for eventuelle effekter. Det er veldig viktig å overvåke hennes gode tilstand.

Forringet penishud helse kan tyde på alvorlig sykdom. Derfor, når angst symptomer vises, bør du umiddelbart konsultere en lege. Dette vil bidra til å finne årsakene til problemet, takle sykdommen og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Hvis det oppstår irritasjon på penis, ta kontakt med forfatteren av denne artikkelen, en dermatovenerolog i Moskva med mange års erfaring.

Hvilke faktorer forårsaker irritasjon på penis?

Skinnet på penis er følsomt, det er forbundet med et stort antall nerveender i organets vev. Av denne grunn er irritasjon på penis palpabel mange ganger sterkere enn i andre deler av kroppen. Disse ubehagene gir en mann en masse uleilighet. Endringer ledsaget av smerte og irritasjon i penis, er grunnen til å gå til legen.

Når skal jeg se en lege?

 • utslett dukket opp på hodet eller penisstammen: bobler med væske eller pus, rødhet i form av flekker eller små flekker;
 • utslett på penis går ikke mer enn syv dager;
 • det var puffiness av et kjønnsorgan;
 • irritasjon ledsaget av en kløende følelse;
 • lymfeknuter og kroppstemperatur over normal i lysken;
 • En irritasjon av integriteten til huden ble dannet av irritasjon.

I noen av disse tilfellene må du umiddelbart konsultere en lege. Legen vil skrive ut en henvisning til tester, etablere årsaken og en nøyaktig diagnose, og velg deretter riktig behandling.

Forhold under hvilke irritasjon oppstår

Irritasjon på penisens hode indikerer ofte at en inflammatorisk prosess utvikler forårsaket av venerale eller dermatologiske sykdommer.

Genital infeksjoner

Syfilis forårsaker utslett i form av rosa prikker, som deretter forvandles til sår med tette kanter og en flat og skinnende bunn. Hvis det oppstår irritasjon i kjønnsorganet i form av bobler fylt med en klar væske, indikerer dette utviklingen av kjønnsherpes forårsaket en ubehagelig kløefornemmelse. I tillegg til syfilis og herpes oppstår irritasjon av hodet med kjønnsinfeksjoner: klamydia og trichomoniasis. For å forhindre infeksjon med slike sykdommer, er det nok å observere forebyggende tiltak:

 • daglig kjønnshygiene;
 • ekstra beskyttelse - kondomer (med promiskuøse seksuelle handlinger med ulike partnere);
 • Vanlige forebyggende besøk til urologen.

Svampinfeksjoner

Svampinfeksjoner forårsaker irritasjon i form av røde flekker på hodet, som ledsages av kløe. Candidiasis av huden dekker lysken området, og noen ganger dekker seksuelt organ med utslett, hele perineum og den indre overflaten av lårene. Irritasjon er forårsaket av soppinfeksjon, som med økt luftfuktighet, spesielt når det bærer fuktig eller fuktig undertøy, sprer seg raskt. For å forebygge soppinfeksjoner anbefaler du:

 • sørg for at vasken alltid er tørr;
 • bruk personlige hygieneprodukter (håndklær, vaskekluter og annet badeutstyr);
 • utføre daglig hygiene av penis
 • ikke engasjere seg i uformelt sex.

Genital allergi

Irritasjon i form av allergisk dermatitt på kjønnsorganet oppstår som en reaksjon på smøremiddel, kondom latex eller hygieneprodukter. Allergier hos menn kan oppstå etter å ha tatt medisiner, visse produkter.

Røde flekker i form av små bobler forårsaker alvorlig ubehag og kløe. I utseende er dermatitt vanskelig å foreta en nøyaktig diagnose, dette forhindrer i noen tilfeller å starte umiddelbar behandling.

For å fjerne irritasjon, er det nødvendig å fastslå årsaken til utslett, og prøv å eliminere det. Prøv smøremiddel og kondomer fra en annen produsent, unntatt allergifremkallende produkt fra kostholdet. Dermatitt kan skyldes vaskepulver, i dette tilfellet skal undertøy vaskes med bevist såpe som dræper bakterier helt og fjerner smuss og ubehagelig lukt.

Overgangsalder

I overgangsalder, en økning av hormoner. I kroppen er det endringer som påvirker mannlige kjønnsorganer. Periodisk kan penis virke irritasjon, som går forbi selv, uten hjelp av eksperter.

undertøy

I tillegg kan irritasjon på penis forårsake dårlig undertøy. Hvis den er laget av syntetisk materiale, er det dårlig for luft, og de mannlige kjønnsorganene er våte, noe som resulterer i irritasjon i form av rødhet eller utslett. Tøyet bør også være moderat fri og ikke forårsake unødig friksjon.

Irritasjoner som ikke går vekk lenge og ledsages av ekstra symptomer (kløe, hevelse, høy feber) er en grunn til et øyeblikkelig besøk til legen.

Flere Artikler Om Typer Acne