Er det mulig å finne minst en jente som ikke ville drømme om å ha en jevn, glatt hud i ansiktet? Selv de med perfekt hud fra naturen må ta vare på den for å opprettholde ømhet og friskhet. Men de som opplever problemer må fordoble deres innsats.

Mest av alt problemer gir tendensen til dannelsen av akne. I noen forekommer akne under ungdomsårene, og noen kommer over dem senere. Og alle er plaget av problemet med hvordan å bli kvitt akne, helst for alltid. Eller i det minste lære å håndtere dem.

Det er tre faktorer for å lykkes med å kontrollere akne:

 • Regelmessig rensing av huden.
 • Normalisering av kraft.
 • Spesiell omsorg for akne utsatt hud.

For all sin tilsynelatende enkelhet er de virkelig effektive, den eneste betingelsen for suksess er regelmessighet. Selvfølgelig er det individuelle egenskaper til kroppen når en hudlege krever intervensjon, men de grunnleggende prinsippene vil forbli de samme.

Så, 10 effektive tips for å bekjempe akne.

1. Daglig hudrensing

Det første du må begynne med er å fortelle deg selv: "Min hud fortjener å være ren." Sikkert har du lest mange tips og vet årsakene til akne. Alle de som klarte å takle dette problemet, innrømmer at vanlig vask gir raske og synlige resultater.

Om morgenen, vask ansiktet ditt med varmt vann, tørk huden din med servietter. Påfør deretter en lotion for fet hud som passer deg på en bomullspute og tørk huden din. Etter en tid må du påføre gel eller krem, om nødvendig, desinfisere pulver.

Kvelden rensing bør begynne med å tørke huden med en rensende lotion eller - enda bedre - sur melk, kefir. Det er tilrådelig å tørke ansiktet tre ganger, hver gang produktet påføres en ny bomullspute. Påfør deretter lotion, og når den tørker, bruk en krem ​​eller gel.

2. Kraft

Vår kropp er en kjemisk fabrikk som arbeider med råmaterialene vi tilbyr. Siden vi er alle forskjellige, er kroppens reaksjon på mat annerledes. Kroppen kan ikke fortelle oss hva som er feil med det, den eneste måten å informere oss om er smerte, ubehag, hudutslett.

Analyser dietten din i form av et sunt kosthold og fjern alt som bidrar til økt sebumsekresjon på huden. Dette kan være søtsaker, overflødig fettmat, røkt kjøtt, sjetonger, majones, stekt, kaker og bakverk.

Inkluder grønnsaker og frukt i den daglige menyen, bli vant med å spise 3-4 slags grønnsaker om dagen og minst to slags frukt.

3. Vitaminer

Endringer i ernæring er kanskje ikke nok. Som regel oppstår akne og dermatitt når det er mangel på B-vitaminer og vitamin A. De rikeste kildene til B-vitaminer er brygger gjær, nøtter, lever, egg, grønnsaker, bran og fullkornsbrød. Kilder til vitamin A: gulrøtter, aprikoser, tørkede aprikoser. Det er også nødvendig å legge til produkter som inneholder jod: havkål, havfisk, jodisert salt.

Lær mer om hvilke vitaminer som er viktige for spesifikke hudproblemer her.

4. Ansiktsrensing

Ikke prøv å rense ansiktet ditt alene, da dette er fulle av risikoen for infeksjon. Denne prosedyren bør kun utføres av en spesialist. Også en dermatolog kan foreskrive en ultralydrengjøring.

5. Kosmetolog og dermatolog

Besøk en kosmetolog eller en hudlege. Det er best å kontakte en spesialisert medisinsk institusjon hvor de behandler akne. De vil gjennomføre en undersøkelse, finne årsakene til akne og foreskrive en omfattende behandling.

Dessverre, ikke overalt kan du finne spesialister. Ikke fortvil, det er mange måter å kvitte seg med akne hjemme. Følgende fem tips handler om organisering av omsorg for problemskinn hjemme.

6. Avfetting

Med hudavfett må man være ekstremt forsiktig. På den ene siden er det logisk å påføre avfettningsmidler med økt sebumsekresjon. Men for intensiv avfetting kan forårsake irritasjon av talgkjertlene.

For behandling av hudområder som inneholder mye sebum, er det noen ganger nyttig å bruke bor- eller kamferalkoholer. Om sommeren bør kamferalkohol kastes og erstattes med 2% salisylalkohol.

For å forhindre dannelse av akne i slike områder kan du tørke dem med en 0,5% løsning av flytende ammoniakk 2-3 ganger om dagen. Denne behandlingen varer i 5-6 dager.

7. Desinfeksjon

En viktig rolle i kampen mot akne er desinfeksjon. God hjelp tinktur av calendula på alkohol (1 ss for et halvt glass vann) eller propolis tinktur på alkohol (fortynnet med vann 1: 1).

8. Tørking

For tørking anbefales det å bruke salisylalkohol. Du kan kjøpe en spesiell tørkepenn.

God effekt fra hjemmelaget pulver. Sett en tablett av kloramfenikol, streptocid og metronidazol i en mørtel, tolk dem og pulver ansiktet ditt for natten.

9. Kremer og geler

Som du allerede vet, vil ikke noe krem ​​passe deg. Og selv om krem ​​er anbefalt for fet hud utsatt for akne, vær forberedt på å prøve ut noen før du finner din egen.

Gode ​​anmeldelser om følgende kremer og geler:

 • "Svart gull"
 • Izotreksin
 • Skinoren
 • Fransk kosmetikk serie Bioderma
 • Baziron AS
 • Ugrisept
 • Exfoliac Acnomega 200 og Exfoliac Acnomega 100

Hvis preparty er kraftig, må du i en måned erstatte dem med lettere.

10. Tea tree olje

Tea tree olje har en antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt, spesielt for problem hud.

Det bør ikke brukes i ren form uten anbefaling fra en hudlege, men ulike produkter basert på te-tre har en gunstig effekt på huden utsatt for akne og dermatitt.

Råd fra dermatologer for akne vil bidra til å bli kvitt en gang for alle

Bare ved å høre på råd fra dermatologer kan man bli kvitt akne en gang for alle. Tross alt er en hudlege den samme legen som kirurgen, terapeut eller tannlege. Når du er syk, følger du anbefalingene fra ekspertene? Og dermatologen bør ikke være et unntak. Bare konsultasjon med ham er i stand til å identifisere årsaken til akne, betennelse i sebaceous kjertler, rødhet, kløe, akne i bikiniområdet og andre hudproblemer.

Hvilke tips gir dermatologer å bli kvitt akne

Hvis du har en liten mengde akne, eller de plutselig ser ut og forsvinner raskt, eller noen ganger får du enkeltrådige betennelser med et purulent hode, så har du en rekke tips, til og med anbefalinger fra spesialister. Disse anbefalingene er ganske vanlig sannheter, men det vil ikke være overflødig å huske dem.

1. Du må vaske minst 2 ganger om dagen med milde kosmetiske produkter designet spesielt for problemhud. Oftest inneholder de sink, salisylsyre og andre stoffer som kan tørke huden og redusere sekretjonen av talgkjertlene. Hyppig vask kan tvert imot provosere akne etter epilering, hypersekretjon og forverre hudtilstanden. Vanntemperaturen skal være ved romtemperatur. Kaldt eller varmt kan skade huden. Sterke bevegelser kan strekke huden, provosere det tidlige utseendet på rynker, og bare skade det.
2. Prøv å røre ansiktet ditt så lite som mulig. Det er en stor mengde sebum og bakterier på fingrene. Berøring av ansiktet, du flekker huden og legger infeksjonen i forstørrede porene. Ja, og hyppig håndvask kan hjelpe.
3. Bytt håndklær som du tørker huden din så ofte som mulig. Ideelt, hver dag. Og husk, ansiktet bør ikke gnides, og forsiktig promakivat. Ellers risikerer du å skade huden din.
4. Det er umulig å klemme akne! Det ville ikke være ønskelig, uansett hvordan kløe hendene dine er tabu, og det er det! Ellers vil du bære infeksjonen - de patogene bakteriene vil spre seg gjennom hele kroppen, vil flytte til sunne områder av kroppen. I tillegg traumatiserer huden. Blå eller røde arr kan forbli.
5. Søvn er den beste terapien. Og det er relevant ikke bare under forkjølelse. For behandling av huden er også et effektivt verktøy.
6. Eksperter anbefaler å beskytte seg mot solbrenthet. Ja, aggressivt sollys kan provosere ikke bare utviklingen av hudsykdommer, men også det aktive utseendet på akne og akne.
7. Hvis kjøkkenet er varmt eller noe fett blir tilberedt, vask det umiddelbart etter å ha besøkt rommet. Ingen ekstra fett på ansiktet.
8. Kosthold.

Vil dermatologen rådgive hjelp i mer alvorlige tilfeller av akne

De vil hjelpe, men du må besøke en lege. Han vil gi deg råd om at det blir bedre. Kanskje du vil hjelpe en blodtransfusjon, og kanskje alt vil koste pratere. Men legen må skrive resept for henne. Tross alt, dets bestanddel antibiotika kan ikke påvirke bakteriene dine. Og kanskje er ozonterapi din frelse. I alle fall vil bare en spesialist velge den aktuelle behandlingen. Ta gjerne kontakt med en hudlege! Din skjønnhet og helse er i dine hender.

Beste Akne Behandlinger

For å bli kvitt akne, akne og akne, og gi oss enorm ubehag, må du velge riktig vare. Det må tilfredsstille hudens behov og eliminere det spesifikke problemet. Imidlertid er det ingen universelle rettsmidler for akne kontroll, alle bør finne sitt eget middel - disse kan være salver, kremer, geler og masker. Vurder det beste.

De viktigste årsakene til akne

For akne behandling for å gi maksimale resultater, må du eliminere årsaken til utdanningen. For utslett på huden:

 • følelsesmessige sjokk, stress, nervøs overbelastning, erfaringer;
 • hyppig kontakt med hender eller telefon, på overflaten som det er mikrober
 • hormonell ubalanse, skjoldbrusk sykdom;
 • arvelighet;
 • bruk av kortikosteroider, p-piller;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen, spesielt tarmen;
 • feilaktig ernæring - innholdet i dietten av fastfood, fett og stekt mat, samt søtsaker og bakervarer;
 • allergisk reaksjon;
 • dårlige vaner - nikotin og alkohol provoserer metabolske forstyrrelser;
 • Feil valg av kosmetikk, bruk av for fet kosmetikk.

Å opprette den sanne årsaken til utslett vil hjelpe legen. For å gjøre dette, kontakt din gastroenterolog, endokrinolog, allergiker, smittsomme sykdommer spesialist, hudlege, hematolog. En ernæringsfysiolog og en kosmetolog vil også hjelpe. Etter å ha bestemt årsaken til utslett og eliminere det, kan du stole på at anti-akneprodukter vil være effektive.

Populære akne behandlinger

Som en del av kosmetikk for akne inneholder anti-inflammatoriske, antibakterielle komponenter som hjelper til med å bli kvitt akne. Vår anmeldelse vil hjelpe deg med å velge passende omsorgsmedisiner for ansikt og kropp.

Topp behandlinger for akne og akne toppen salver. Disse er hovedsakelig legemidler. Vurder den mest effektive:

 1. "Zenerit" er en salve som inneholder erytromycin antibiotika, som ødelegger propionibakterier og streptokokker, så vel som sink, som tørker huden og reduserer intensiteten av sekresjon av talgkjertlene. Verktøyet renser hudoverflaten, eliminerer hvit akne, svarte flekker, selv om utslippsområdet er veldig stort. Denne salven skal brukes nøye for personer med tørr og sensitiv hud. Behandlingsforløpet er 10-12 uker.
  → Anmeldelser av krem ​​"Zener" 1, 2
 2. Salisylsalve er et legemiddel som inneholder salicylsyre. Konsentrasjonen kan nå 2%, 5%, 10% og 60%. Det har en utpreget antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Cleanser for purulent akne. Det hjelper også å lette huden etter akne. Maksimal varighet av kontinuerlig bruk er opptil 3 uker.
  → Omtaler Salisylsalve 1
 3. "Levomikol" - en medisin beregnet på behandling av sår, utslett, fremmer rask healing av huden. Egnet for ungdom som ofte utvikler smertefull akne på pannen og andre deler av ansiktet. De aktive komponentene i salven er metyluracil og kloramfenikol. De har en kraftig anti-inflammatorisk, så vel som antimikrobielle effekter. Det er nødvendig å bruke betyr 2-4 uker.
 4. Erytromycin salve - brukes i kombinasjon med andre terapeutiske midler. Den aktive ingrediensen i Erythromycin ED bekrefter effektivt purulent akne. Påfør salve kontinuerlig i maksimalt en måned.
 5. Svovelsalve - inneholder utfelt svovel i blandingen, som har en tørke- og antimikrobiell effekt. Som følge av bruken er det mulig å raskt bli kvitt akne og utslett, fordi verktøyet reduserer intensiteten av subkutan fettproduksjon. Løsningen er effektiv mot subkutan akne. Sulfider som utgjør salven, fremmer helbredelse av sår, noe som bidrar til å jevne huden. Påfør produktet i 2-3 uker.
 6. Ichthyol salve er et sterkt middel for akne og inneholder Ichthyol. Dens bruk gir en omfattende behandling, fordi salven raskt fjerner inflammatoriske prosesser, minimerer de smertefulle opplevelsene som oppstår når utseendet på intern akne. Dette er et punktmiddel som er pent påført på overflaten av en kvise for å akselerere dens modning. Brukes en gang om dagen til problemet er løst.
 7. Sintomycin salve er et rensemiddel som raskt lindrer betennelse. Effektiv mot sår, akne, utslett, små flekker. Inneholder et antibiotikum som dreper mikrober som forårsaker akne. Behandlingsperioden med denne salven er maksimalt 5 dager. Dette er et billig verktøy.

Alle anti-acne salver brukes 1-2 ganger om dagen på renset hud. Ofte bør de ikke brukes, fordi apotekets sammensetning inneholder aktive ingredienser. Når du bruker dem, er det mulige bivirkninger som en allergisk reaksjon, rødhet, hevelse, men de oppstår sjelden. Akne salver er et billig produkt.

Akne geler har en lys tekstur og absorberes raskt. Det finnes kosmetikk og narkotika som selges i apoteket. Vurder de mest effektive acne gelene:

 1. Effezel er en effektiv gel som hjelper kurere akne og akne selv på det mest avanserte stadium. Inneholder basiron og differenerin, som raskt fjerner utslett, akne, fremmer helbredelse og utjevning av huden. Den har antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt, renser huden overflaten godt.
 2. "Dalatsin" - apoteket gel mot akne, som inneholder et sterkt antibiotikum clindamycin. Det er et allsidig stoff som omhandler akne, akne, akne, rødhet og andre estetiske feil. Effekten av søknaden vises etter 2-4 uker. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen, men den bør ikke overstige 5 uker, fordi kroppen blir vant til virkningen av dette legemidlet.
 3. "Metrogil" er en gel for rød akne, utslett, som har anti-inflammatoriske og anti-bakterielle effekter. Metronidazol brukes som en aktiv ingrediens. Denne gelen i kombinasjon med andre legemidler kan brukes til å behandle huddefekter, samt for å forhindre deres forekomst. Midler 3-6 uker blir brukt.
  → Anmeldelser av "Metrogil" 1
 4. Oksigel er en gel som er egnet for behandling av akne og akne av lett eller moderat alvorlighetsgrad. Den aktive ingrediensen i dette legemidlet er benzoylperoksid. Verktøyet bør brukes forsiktig til eiere av følsom hud, fordi den faller på overflaten, kan gelen forårsake brann og irritasjon. Varigheten av bruksområdet - maksimalt 2 uker.
 5. Skinoren Gel - dets aktive ingrediens azelainsyre gir en bakteriedrepende og tørkende effekt. Dette verktøyet normaliserer funksjonen av talgkjertlene, hjelper med å bli kvitt akne, akne, hudormer. Gelen klarar effektivt selv den mest avanserte stadien av utslett, men du kan bruke den i maks 14 dager, fordi den tørker huden for mye.
  → Anmeldelser av "Skinoren Gel" 1, 2, 3

Gelen påføres på renset hud flere ganger om dagen.

kremer

Kremer er svært populære i kampen mot akne. Vurder listen over de mest effektive:

 1. "Differin" er et godt ansikt og kroppskrem som inneholder adapalen, som bekjemper akne og komedoner. Det brukes til behandling og forebygging av akne og poreforurensning.
 2. Baziron er den beste aknebehandlingen for tørr hud. Det gir ikke bare en antibakteriell effekt, men regulerer også prosessen med sebumsekresjon, fuktiggjør huden epidermis. Kremet er mer effektivt mot akne, utslett. Bruksperioden er 3-3,5 måneder.
  → Anmeldelser av "Baziron" 1, 2
 3. "Ren hud" fra Garnier - et kosmetisk produkt til daglig bruk, som bekjemper svarte prikker, røde flekker. Egnet for eiere av fet hud, fordi den tørker det sterkt. Tørr hud etter flere dager med å bruke dette produktet kan begynne å skrelle av.
  → Anmeldelser "Ren hud" av Garnier 1
 4. "Boro Plus" - består av plantekomponenter: sandeltre, gurkemeie, aloe og andre komponenter. Den har en god antibakteriell og antiseptisk effekt. Brukes når utseendet på abscesser, utslett, egnet for ungdom og voksne. Kremet må påføres tre ganger om dagen til den estetiske defekten forsvinner.

Det er mange akne kremer på markedet for daglig hudpleie. Kontinuerlig kan de påføres i 1,5-2 måneder etter at det er nødvendig å ta en pause, og begynner å bruke en annen kosmetikk. Dette vil bidra til å unngå avhengighet. Derfor er det tilrådelig å se på flere alternativer samtidig, slik at du kan skifte dem - en oversikt over akne kremer for forskjellige hudtyper finnes her.

Andre Acne Behandlinger

 1. Masker "Keraknil" Ducray - har en trippel effekt: absorberer overflødig talg, renser porene og forhindrer forurensning. Den består av leire, polyhydroksyre, mikropartikler av voks. Masken påføres to ganger i uken i 5 minutter. Den vanlige bruken eliminerer akne, sår.
 2. Payot rensepasta - designet for behandling av subkutan akne. Inneholder lanolin. Verktøyet påføres på renset hud før sengetid. Fra oven er det nødvendig å feste en gips, og om morgenen fjern den og vask. 3-5 applikasjoner er nok til å forsvinne subkutan pimple. Produktet kan forårsake flaking av huden.
  → Anmeldelser av Payot Cleansing Paste 1
 3. StopProblem Therapeutic Masking Corrector er et antibakterielt middel som inneholder salicylsyre som tørker acne. En hudfargekorrigator påføres over kvise for å maskere utslett. Samtidig bidrar de aktive komponentene av legemidlet til resorpsjonen av abscess og pore-rensing. Etter 2-4 dager med vanlig søk forsvinner pimpleen.

Hvis du gjør opp haken av de mest effektive rettsmidler for akne, Differin, salicylsalve, Skinoren Gel, Baziron, Keraknil Ducray, Ichtiol Salve, Zinerit, Boro Plus, StopProblem, "Oksigel".

Hvordan velge riktig verktøy for deg

For å velge et godt eksternt verktøy for å rense huden mot utslett, må du ta hensyn til en rekke parametere. De viktigste er:

 1. Hvorfor vises akne? Hvis formasjonen er provosert av overdreven ekspansjon av porene, trenger vi midler som begrenser dem. Når årsaken til tilstedeværelsen på huden av visse bakterier, hjelper antibakterielle kremer og salver.
 2. Hudtype - det er viktig at kosmetikken passer til hudtype. Tørkemidler er egnet for fet hud, men for tørr vil de være for aggressive. Bruken av omsorgsfulle kosmetikk som ikke passer for en bestemt hudtype, kan forverre estetiske problemer. Spesielt forsiktig bør velges rettsmidler for sensitiv hudtype. De burde sikkert ha en mild effekt.
 3. Hvis du har allergier, er det bedre å gi preferanse til hypoallergen midler.
 4. I sammensetningen av gode kremer inneholder ikke raffinerte produkter, så vel som syntetiske tilsetningsstoffer, kunstige smaker. Deres tilstedeværelse kan ytterligere irritere huden, og fremkalle utseende av nye lesjoner.

Det er svært viktig at anti-akne-produkter ikke tetter porene, ellers vil huden få en utilstrekkelig mengde oksygen, og dette forverrer sin tilstand, utseende, bidrar til spredning av lesjoner.

En effektiv løsning hjelper mot akne, fordi det virker i et kompleks. Det gir en god rensing, reduserer betennelse, har en antibakteriell og tørkende effekt. Også, reduserer narkotika sebumproduksjon, smale porer, som et resultat av hvilket det er mulig å fjerne akne. Huden blir sunn og godt preparert. Det viktigste er å velge et verktøy som passer til hudtype og bytte til et balansert kosthold.

Ved hjelp av lokale rettsmidler for akne gir bare 50-60% av resultatet. Ellers bestemmes effektiviteten av behandlingen av helse og livsstil.

Hvordan å kurere akne i ansiktet permanent

Det populære navnet "akne" tilsvarer det medisinske uttrykket "inflammatorisk utslett". Rødhet av huden med hevelse av vev og suppuration forekommer oftest i akne (akne vulgaris). Dermatologer og klienter i kosmetologisalonger spør i resepsjonen hvordan du kan kurere akne i ansiktet og holde huden frisk. Mange lider vil bli kvitt friske utslett og fjerne spor fra allerede helbredet. La oss finne ut hvilken sti du må gå for å bli eier av en ren og vakker hud.

Hvordan starte akne behandling

Mekanisk og maskinvare ansiktsrensing, peeling, behandling med flytende nitrogen og mesoterapi i en skjønnhetssalong vil bidra til å holde huden i god stand. Men selv moderne teknologi og merket kosmetikk er maktesløs hvis utslett oppstod på grunn av hormonelle forandringer, indre sykdommer, metabolske forstyrrelser.

Tenker på hvordan du raskt kan kurere akne i ansiktet, bør du først fokusere på valg av narkotika. Det ville være mer rimelig å gå til en konsultasjon med en hudlege fordi bare legen i denne spesialiteten vil bestemme hvilken type lesjoner som er riktig, velg riktig behandlingsregime. Metoder for å behandle akne hos ungdom og voksne er nesten det samme, bare kvinner og kvinner kan trenge å ta androgen blokkere.

Konsultasjoner med terapeut og endokrinolog er nødvendige for å eliminere effekten av indre sykdommer på huden. Legen etter undersøkelsen vil forklare hvordan du kan kurere akne i kroppen og ansiktet, foreskrive nødvendige preparater for oral administrasjon. Bruk av rettsmidler anbefalt av leger og kosmetologer må kombineres med riktig hudpleie.

Hvordan kurere akne og akne i ansiktet? Det er bedre å begynne med kjøp av geler og skum til vask, kosmetisk melk, kremer basert på ekstrakter av kamille, aloe og andre urter. Kosmetikk med minimal alkoholinnhold, uten komedogene ingredienser, bør brukes til å rense epidermis. Dette er ikke nødvendigvis produkter av verdensberømte merker. Gode ​​resultater kan oppnås ved å bruke midler fra innenlandske produsenter, kosmeceuticals og parafarmaceuticals.

Hva kan kurere akne? Behandle huden med kremer og kremer med salicylsyre, benzoylperoksid eller azelainsyre retinoider og antibiotika. Det er best å følge legenes forskrifter og anbefalinger fra produsenten av et bestemt produkt.

De produserer produkter for fet hud og en rekke verdensberømte anti-akne-selskaper: "Noreva Exfoliak", "La Rosh Pose", "Vichy", "Dukray" og andre. Prisene i luksusklassegmentet starter ofte fra 800 rubler, noe som ikke er veldig oppmuntrende for kjøpere som markerer denne funksjonen som en ulempe i vurderinger.

Akne og akne behandlinger

Komponenter av populære akne behandling produkter er benzoyl peroxide, salicylic acid, retinoids, azelaic acid. Kombinerte midler, for eksempel retinoid + benzoylperoksid, azelainsyre + benzoylperoksid, retinoid + antibiotika, har en sterkere effekt.

Leser anmeldelser om temaet "Hvordan kan du raskt kurere en pimple", man kan komme over navnene "Metrogil", "Klindovit", "Zenerit", "Baziron AS". Vurder funksjonene til de ofte nevnte aktive ingrediensene og midlene.

Salisylsyre

Inkludert i sammensetningen av salicylalkohol 2%, finnes i kosmetikk for problematisk hudmerke "Clearasil" ("Clerasil"). Denne produktlinjen, inkludert kremer, kremer og geler. Bevist effektivitet for å løse komedoner, eksfoliering av døde celler i epidermis. Disse produktene er egnet for de som er på utkikk etter en måte å kurere deres flekker mot akne og gjøre huden jevnere. Antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter er mye svakere, og derfor er bare salicylsyre-kosmetikk ikke nok til å behandle akne.

Benzoylperoksid

Det regnes som "gullstandarden" for aknebehandling. Bakteriedrepende ingrediens, aktiv mot mikrober som fremkaller betennelse inne i oljehårsfollikel. Samtidig er det en eksfolierende effekt, som øker med en økning i konsentrasjonen av den aktive substans, for eksempel fra 2,5 til 10%.

Hvordan kurere akne hud med benzoyl peroxide produkter? For den første søknaden, bør du velge en konsentrasjon på 2,5%, det beste alternativet - 5%. For eksempel kan gel "Baziron AU" inneholde det aktive stoffet 2,5; 5 og 10% (pris fra 600 til 800 rubler).

Fond med samme aktive ingrediens:

 • Gel "Effezel" (+ retinoid ny generasjons adapalen).
 • Gel "Duac" (+ antibiotika clindamycin).
 • Benzoylperoksidgel. "Benzakne".
 • "Deskvam".

Effektivt skaperende kosmetikk fra serien Proactive Solution. Egnet for å bli kvitt akne arr og blemishes. Inneholder i tillegg til benzoylperoksid svovel, kamille og aloe, panthenol og allantoin. Alle ingrediensene gjensidig forsterker eller mykner effekten av hverandre. Prisen på et sett på tre midler - 5500 rubler.

retinoider

Hvis du har et problem, hvordan du blir kvitt utslett og hvordan du kan kurere ansiktet ditt fra flekker etter akne, er retinoider (derivater av vitamin A eller retinol) best egnet. De reduserer aktiviteten til talgkjertlene, eksfolierer overfladiske, allerede døde hudceller av epidermis.

Eksempler på eksterne midler med retinoider:

 • med adapalen "Epido" (+ benzoylperoksid), "Klenzit-C" (+ antibiotika).
 • "Differin" (adapalen).
 • Lokatsid (tretinoin).
 • "Zorak" (tazaroten).

Resultatet av behandlingen kan være merkbar etter 4-6 uker, og hele løpet av å eliminere akne flekker i ansiktet kan ikke være kortere enn 12 uker.

Antibiotika og anti-proteroses

Produkter med antibakterielle komponenter inneholder clindamycin (Clindovit, Dalacin), tetracyklin (hyoksyson), erytromycin (erytromycin salve), kloramfenikol, metronidazol (Metrogil). Oppgaven av den aktive komponenten er å redusere veksten eller fullstendig nøytralisere bakteriene i kanalen til oljehårfollikelet.

Kombinert fond:

 • Gel "Duac" - inneholder klindamycin og benzoylperoksid
 • Gel "Isotrexin" - er tilgjengelig på grunnlag av erytromycin med isotretinoin.

Benzoylperoksid og antibiotika erstatter delvis azelainsyre. Verktøyet har antibakteriell og peeling action, men mindre irriterende for huden. Denne ingrediensen er inneholdt i preparatene "Azelik", "Skinoren" og andre.

Det mest effektive middel for akne på ansiktet

✓ Artikkel verifisert av lege

Akne og akne er et problem med ungdomsår, når huden begynner å lide sterkt på grunn av feil i sebaceous glands. Dette provoserer en blokkering i porene, hvor de døde celler og pus gradvis akkumuleres, noe som til slutt fører til betennelse og dannelse av akne. Et slikt problem, på grunn av hudens særegenheter, kan også påvirke voksne pasienter, vanligvis er det provosert av overdreven fett eller tørrhet i epidermis. For å kvitte seg med problemet, er det ikke nok bare å presse ut suppuration, noe som gjør at de fleste mennesker lider av sykdommen, men det er også nødvendig å bruke spesialverktøy som finnes nedenfor.

Det mest effektive middel for akne på ansiktet

Funksjoner av virkningen av aktive stoffer mot akne

Legemidler som bekjemper akne og akne har lignende effekter:

 • gradvis ødelegge alle bakterier som provoserer suppuration og opphopning av skadelige stoffer inne i porene;
 • Det er en merkbar nedgang i porene, samtidig blir de fjernet av akkumulerte døde celler;
 • den fettete glansen på huden forsvinner helt,
 • sebaceous kjertlene fungerer, noe som betydelig forbedrer den generelle tilstanden til epidermis;
 • alle betennelser er tørket, sår åpne, overflaten av huden er utjevnet.

Advarsel! Det bør forstås at slike anti-akne medisiner kan forårsake ganske sterke bivirkninger, inkludert kløe og økt betennelse i epidermis. Antibiotika kan forårsake nyre- og leverproblemer.

I tillegg til lokale akne behandlinger, er det viktig å rengjøre kroppen av giftstoffer med Enterosgel. Denne moderne forberedelsen basert på bioorganisk silisium absorberer effektivt og fjerner giftige stoffer fra mage og tarm, uten noen interaksjon med mucosa i mage-tarmkanalen. Legemidlet utfordrer ikke forstoppelse, forårsaker ikke allergier, påvirker ikke den fordelaktige mikrofloraen, i motsetning til andre sorbenter. La han ta en lang kurs.

Proaktiv i hudpleie

Linjen av medisiner Proaktiv

Ganske effektiv og populær serie, inkludert flere typer produkter, som hver er rettet mot en omfattende undertrykkelse av akne og spor av dem. Det grunnleggende settet med personlig pleie fra Proaktiv består av en skrubbe, rensende tonic og krem ​​for å redusere aktiviteten til talgkjertlene.

Ifølge uavhengig kompetanse oppstår et raskt og merkbart terapeutisk resultat i nesten 65% av tilfellene ved bruk av et trippelkompleks av pleieprodukter. I 35% tilfeller av bruk av kosmetikk, oppnådde resultatet fra terapi innen 8-12 uker.

Behandling av akne og akne er mulig på grunn av tilstedeværelsen av peroksid i stofflinjen, som raskt kan fjerne bakterier fra huden, forhindre tilstopping av porer, akkumulering av døde celler og smuss. Virkningen av denne aggressive komponenten fjerner de helbredende og antiinflammatoriske komponentene av panthenol og kamille ekstrakt.

Det er verdt å huske at dette stoffet er strengt forbudt å bruke under graviditet, når en kvinnes hud blir svært sårbar. Også i enkelte tilfeller klaget pasienter på kløe og hudirritasjon.

Advarsel! Noen pasienter oppdaget en midlertidig effekt fra bruk av Proaktiv-linjen, som begynte å forsvinne 14 dager etter behandlingens slutt.

Zenerit Akne og Akne

Legemiddelet Zeneritis fra akne på ansiktet

Ekte stoff som tilhører klassen av antibakterielle stoffer. Zinerit påvirker huden lokalt, og unngår derfor mange problemer med intern bruk av rusmidler i denne gruppen. Den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet er erytromycin, som påvirker behandlingen av protein i bakterier, noe som i sidste ende fører til en reduksjon i aktiviteten av skadelige organismer.

Effekten av erytromycin øker sink, noe som reduserer betennelse og renser epidermis fra akkumulert forurensning. Samtidig desinfiseres huden. Den virkelige effekten av bruk av stoffet er merkbar etter 14 dager. Fullstendig rensing av epidermis skjer ved konstant bruk av Zinerite i 12 uker.

Advarsel! Zenerte er ofte svært vanedannende, noe som krever pasientens kompetente tilnærming til bruken. Mange pasienter anbefales å bruke lotionen en gang om dagen eller skifte det i små kurer med andre legemidler.

Skinoren mot akne

Et stoff som ikke tilhører klassen av antibiotika, men viser en effekt som ligner på antibakterielle stoffer. Skinoren kommer i form av en gel og krem ​​som penetrerer dypt inn i epidermis. Den viktigste aktive ingrediensen i stoffet er azelainsyre, som er i stand til å undertrykke spredning av bakterier og infeksjoner. Samtidig er det en merkbar reduksjon i kjertelenes økte fett.

Skinoren kan kurere ikke bare akne, men også spor av arr, alder flekker. De første resultatene fra bruken av legemidlet er observert i den første måneden med vanlig bruk. Et varig og merkbart resultat vises først etter seks måneder med permanent bruk av Skinoren.

Påfør stoffet eneste punktet, bare på de berørte områdene. Det er viktig å sørge for at krem ​​og gel ikke faller på slimete øyne, da dette vil føre til alvorlig irritasjon. Siden den aktive ingrediensen i legemidlet ikke er svært giftig, kan den brukes fra andre trimester av graviditet og under amming.

Advarsel! Svært sjelden, på grunn av egenskapene til epidermis av en bestemt pasient, kan en allergisk reaksjon utvikles i form av hudbetennelse, kløe og rødhet. Disse reaksjonene foregår som regel ganske fort etter et lite forløb av antihistaminer og avskaffelsen av Skinoren.

Baziron AS mot akne og akne

Baziron AS for behandling av akne

Bruk stoffet er for moderate til alvorlige former for akne. Sammensetningen Baziron AU inkluderer benzoylperoksid i forskjellige konsentrasjoner fra 2,5 til 10% av basisstoffet. For å begynne å eliminere problemer med huden, bør være den minste konsentrasjonen av den aktive ingrediensen. Hvis denne behandlingen ikke fungerte, kan du prøve en sterkere gel.

Samtidig med åpningen av akne, beskytter stoffet huden mot utseendet på svarte flekker, og nærer også huden med oksygen. Ved kontinuerlig bruk av Baziron AC, vises resultatet innen en måned, men for å konsolidere effekten som er oppnådd, vil det ta flere uker med aktiv applikasjon.

Ikke bruk stoffet under graviditet og amming. Med aktiv og langvarig bruk av gelen kan det oppstå liten avhengighet av det aktive stoffet, noe som vil redusere effekten av den.

Advarsel! Når du bruker Bazirona AC, bør en fuktighetskrem brukes 15 minutter etter påføring, da medisinen tørker huden og dype lag av epidermis.

Roaccutane for akne og akne

Faktisk den mest effektive behandlingen for akne, men kan være veldig farlig på grunn av aggressiv sammensetning. En funksjon av Roaccutane er behovet for oral administrering. Tilgjengelig medisinering i form av kapsler på 10-20 mg av den aktive ingrediensen. Hoveddelen av stoffet er isotretinoin. Dette er en syntetisk substans som er laget på grunnlag av vitamin A og soyabønneolje.

Roaccutane undertrykker funksjonen av talgkjertlene, lindrer betennelse, noe som til slutt hjelper til med å bli kvitt akne. Disse kapslene skal bare brukes i alvorlige former for akne, når andre legemidler i form av kremer og geler ikke kunne gi det ønskede resultatet.

Til tross for sammensetningens tilsynelatende sikkerhet kan den syntetiske substansen provosere mange bivirkninger fra normal irritasjon, til betydelig reduksjon i syn, hørsel, betennelse i mage-tarmkanalen.

Advarsel! Kapsler bør kun tas etter samråd med legen din, fordi du først bør vurdere sikkerheten til medisinen for hvert tilfelle.

Avvik mot akne

Differin er et veldig effektivt middel som umiddelbart tørker acne.

Et veldig effektivt middel som umiddelbart tørker acne. Til tross for denne effekten, nekter enkelte pasienter å bruke Differin på grunn av sterk tørking av huden, noe som i noen tilfeller førte til økt avskalling og forverring av epidermis generelle tilstand.

For mild til moderat utslett, bør Differin Cream brukes, som viser en mildere effekt. I andre tilfeller kan du bruke gelen. Produktet påføres punktvis, og unngår sunne områder av huden, øyeområdet, slimhinnen og nesen.

Resultatet av bruk av Differin kan oppstå i løpet av de første dagene. Den nøyaktige bruksvarigheten for et stabilt resultat bør bestemmes sammen med legen din. Sammen med forsvunnet av akne, glatter huden i ansiktet ut og fargen på epidermis forbedrer seg.

Curiosin for akne og betennelser

Sammensetningen av medikamentet innbefatter hyaluronsyre og sink. De tillater å desinfisere epidermis, inkludert de dype lagene. Etter bruk av Kuriozin åpnes ikke bare alle suppurations, men hudnivåering oppstår også, arr og pigmentflater forsvinner.

På grunn av tilstedeværelsen av hyaluronsyre er huden mettet med stor fuktighet, det er raskere helbredelse og restaurering av skadede områder.

Det er best å bruke stoffet på scenen for hudhelbredelse, når hovedproblemet har forsvunnet. I nærvær av svært dype lesjoner er det bedre å utføre en kombinationsbehandling eller å søke et annet middel. Påfør produktet til den rensede huden, det skal gjøres 1-2 ganger om dagen.

Advarsel! På behandlingstidspunktet er det ønskelig å minimere mengden påført kosmetikk, spesielt for tonalrammen. Det tetter porene og tillater ikke kuriosin å påvirke arbeidet til talgkjertlene på riktig måte.

Noen enkle dermatologistips om aknebehandling

Hei alle sammen! Jeg heter Margarita, jeg er 24 år gammel. Bare nylig jeg besøkte utmerket hudlege, som svarte på alle mine spørsmål, og fortalte i detalj alle detaljene som er knyttet til årsaker og behandling av akne.

Råd fra en hudlege hvordan å bli kvitt akne hjalp ikke bare meg, men alle mine venner med et lignende problem. Derfor ville jeg virkelig dele informasjon med deg.

Årsaker til akne

Årsakene og faktorene som påvirker forekomsten av akne, det er så mange. Derfor, for å identifisere en av alle mulige kun medisinsk forskning vil hjelpe. Men ifølge dermatologen er de vanligste årsakene til lesjoner på kroppen slike faktorer som:

 • overgangsalder;
 • hormonell svikt eller andre endringer i kroppen på grunn av hormoner;
 • langvarige stressende tilstander;
 • manglende overholdelse av alle hygiene- og hudpleieregler
 • samt feil fjerning av akne, klemme dem uten desinfeksjon og uten et spesielt verktøy.

Hvis det oppstår en liten mengde utslett, anbefaler eksperter umiddelbart å kontakte dem.

Legen min er av samme oppfatning, og insisterer på at rask tilgang til en hudlege vil avlaste deg av alle de konsekvenser som kan føre til akne: arr, arr, mørke og røde flekker på huden.

Metoder for å bli kvitt akne

Dermatologen ga meg daglig å vaske med avkok av ulike medisinske urter:

Hvis det ikke er mulig å vaske med avkok, er det nødvendig på dagen eller kvelden å lage lotioner av disse urter på den berørte huden. En daglig behandling hjemme kan gni den betente huden med sitronsaft.

Men umiddelbart etter det må du fukte huden med en feit krem, da sitronsaft har en tendens til å tørke huden.

Jeg spurte et spørsmål om den velkjente "masken med aspirin" -metoden. Svaret lød omtrent slik: gjelde for huden medisiner med naturlige ingredienser, for eksempel, kan det samme sitronsaft og bør være - det viktigste å vite tiltaket.

Leire - den beste antioksidanten mot akne

Dermatologer mener at en av de mest effektive masker for akne er masker basert på svart leire. Her er noen oppskrifter som jeg pleide å behandle huden min for akne:

 1. For å forberede en nærende maske for tørr hud, trenger du 100 gram. svart leirepulver og foroppvarmet melk. Rør ingrediensene. Hvis du har veldig fet hud, er det bedre å fortynne produktet i varmt vann, og ikke i melk. Tilsett 1 g. Til kremaktig vassel. l. naturlig honning. Denne masken kan holdes lengre, men overdriv den ikke. Det vil bidra til å forbedre den generelle tilstanden til huden, berike den med vitaminer.
 2. Oljeskinn trenger en slik maske: svart leire løses i et halvt glass medisinsk urter avkok (du kan ta en sving og kalendula). Tilsett saften av 1. sitron, bland godt. Påfør den ferdige massen til problemområdet. Etter at masken er helt tørr, vask den av med varmt kokt eller filtrert vann. Takket være denne blandingen blir ansiktet ryddet, porene er innsnevret, akne og rødhet forsvinner.

Det er også mulig å bruke masker med leire for kombinasjonshud, men det er bedre å ikke tilsette sitronsaft til deres sammensetning.

Farmasøytiske legemidler

Etter at dermatologen ga råd om oppskrifter for masker fra naturlige ingredienser, gikk vi jevnt over til farmasøytiske preparater som raskt og effektivt kunne bli kvitt akne. Listen over de mest effektive, etter hennes mening, inkluderer slike midler som:

 1. Zener - betyr effektivt renser huden og lindrer akne, utslett og hudormer av ulike typer. Behandlingsforløpet kan være fra ti til tolv uker. Kontraindikasjoner er graviditet og idiosyncrasi av stoffet.
 2. Levomekol - en slik salve, lindrer akne med pus, utslett, har anti-inflammatorisk effekt. Behandlingsforløpet er fra to til fire uker.
 3. Salisylsalve - et stoff som er beregnet på å rense huden og kvitte seg med utslett. Maksimumsperioden for daglig bruk er fra to til tre uker.
 4. Ichthyol salve - eliminerer smerte i nærvær av indre akne, provoserer den tidlige modningen av tuberkulvet for å ytterligere eliminere det. Den har en antiseptisk effekt. Du kan søke daglig før problemet er løst.
 5. Effezel gel - hjelper til med å eliminere akne og hudormer, selv i den mest pitiable situasjonen. Perfekt hjelper utjevning og rensing av huden.

Legen bemerket også kremgelen Baziron AU, som avlaster akne, akne og utslett etter den tredje søknaden.

resultater

Å gå på en avtale med en lege, jeg var først og fremst interessert i spørsmålet om hvordan man velger en individuell løsning bare for din hudtype. Jeg er sikker på at dette spørsmålet interesserer deg også.

Når du snakker til en lege, stoler du på ham med helsen din, i vårt tilfelle din hud. Tillit må reflekteres i utfallet av behandlingen. Ingen venn eller nettside på Internett kjenner din hud som du og en hudlege vet det.

Derfor, i tilfelle av akne, bør du ikke utsette et besøk til det. Jo før du kontakter en spesialist, jo raskere blir du kvitt sykdommen.

Min konsultasjon var mer enn vellykket. Jeg har fått svar på alle mine spørsmål, og nå vet jeg at i tilfelle det minste problemet med ansiktets hud, vil en hudlege være glad for å hjelpe meg.

Hvordan bli kvitt akne. Kosmetisk tips

Hvordan bli kvitt akne. Kosmetisk tips

Disse ubehagelige "passasjerene" ødelegger ikke bare for nylig, det virket, upåklagelig utseende, men kan også bli et alvorlig medisinsk problem. Akne anses generelt for å være et problem for de unge, men mange mennesker står overfor denne plassen uansett alder, hver gang på samme rake.

For å unngå eller minimere de problemene som akne bærer, trenger du først og fremst å ta vare på huden din. Denne omsorg skal startes fra en ung alder, jeg er sikker, Expert TV. UA kosmetolog Tatiana Shvets er sikker. I dag vil Tatiana fortelle hvordan denne omsorg skal gjøres effektiv og korrekt.

Akne - Legene sier akne eller akne er en sykdom i talgkjertlene, skilt av blokkering og betennelse i hårsekkene. Huden er et multifunksjonsorgan som dekker menneskekroppen og skiller det fra det ytre miljøet. Huden er nært forbundet med alle andre organer og systemer i kroppen vår.

Huden består av overflatelaget av epidemien, hvorunder dermis og subkutant fett. I dermis dype lag er hårsekkene, sebaceous og svettekjertlene. Fett fra sebaceous og fuktighet fra svettekjertlene gjennom kanalene vises på hudflaten. Hvis ekskleksjonskanalen på kjertelen er stengt av kåte vekter blandet med fortykket fett, utvikler betennelsen seg.

Vår hud er i stand til å beskytte seg selv, for dette har kroppen "utviklet" spesielle mekanismer, men noen ganger er det ikke i stand til å takle problemene som har oppstått, og så ser akne opp.

La oss se på årsakene til akne. For å gjøre dette må du lese noen avsnitt med medisinske termer. Siden vi ikke har så store muligheter som i Hollywood, og vi ennå ikke kan tiltrekke seg å forklare komplekse ting til Selena Gomez, som forfatterne av filmen "The Game for a Slide" gjorde, vil vi ty til et lite triks og fortsette...

En provoserende faktor i forekomsten av akne er hormonelle forandringer i kroppen. Derfor er de oftest funnet i ungdomsårene, hos gravide, og hos jenter og kvinner ved menstruasjonssyklusens slutt (lutealfase).

I noen kvinner er årsaken produksjon av talg på den ene siden og økt keratinisering av talgkanalen på den andre. I dette tilfellet må du straks kontakte en lege for undersøkelse og behandling. En viktig faktor er overdreven irritasjon av huden ved hjelp av ulike pleieformer: såpe, skrubber, som reduserer barrierefunksjonen i huden, og åpner tilgangen til patogener til folliklene.

Akne klassifisering:

Åpne komedoner - blackheads i form av svarte prikker, som er forstørrede tilstoppede hudporer. Så, allerede med ankomsten av de første uskyldige ålene, begynner aknehistorien.

Lukkede komones er tilstoppede porene med en veldig liten åpning. De har utseendet på hvite prikker (hvite ål).

Pustler (hvite eller gule støt) vises hvis bakterier prolifererer inne i comedonen, noe som fører til betennelse og dannelse av pus.

Cyster - dype hulrom fylt med pus. De er smertefulle og lar arr.

Hva å gjøre og hvordan å kjempe?

Det er ganske enkle, men riktige anbefalinger for hudpleie. Lytt til dem - og du vil glemme akne.

Det anbefales ikke å vaske med varmt vann og bruk såpe. Fra disse prosedyrene vil sebumproduksjonen øke ytterligere. For vask, bruk spesielle geler, varmt vann. Det er nyttig å gjøre en kontrastvask: start med varmt vann, og avslutt - med kaldt.

Mange typer scrubs som kan gjøres hjemme fungerer godt med akne. De eksfolierer døde celler og gjør huden puste.

For å forhindre vekst av bakterier, bør antibakterielle preparater brukes til å rengjøre huden. Det kan være forskjellige lotioner eller naturlige antiseptika (tea tree olje, yarrow ekstrakt, etc.).

Ikke rør ansiktet ditt med skitne hender, og trykk aldri utslag på ansiktet ditt, særlig i nasolabialtrekanten. Dette kan føre til katastrofale konsekvenser.

Ikke bruk alkoholholdige stoffer, de er provokatorer øker arbeidet med talgkjertlene.

Pass på å beskytte huden, både om sommeren og om vinteren.

Riktig ernæring, immunforsterkning er alle komponenter av suksess som vil støtte kroppen din og huden i en sunn tilstand. Bør utelukkes fra kostholdet: stekt, røkt, salt mat, søtsaker og karbonatiserte drikker. Og viktigst - å gi opp alkohol, røyking. Det er nødvendig å bruke tilstrekkelig mengde friske grønnsaker og rent vann.

I mildere former for akne er det nok å korrigere kosmetisk hudpleie. Men det er alvorlige former for sykdommen som krever øyeblikkelig medisinsk inngrep.

Topp 3 akne masker

Mask badyagi

Badyaga har en aktiv absorberende og antiseptisk effekt, forhindrer utviklingen av akne. Fremstilt fra badyagipulver, 3% hydrogenperoksid og% borsyre. Det er nødvendig å blande alle ingrediensene og påfør ansiktet i 20 minutter, skyll deretter med varmt vann. Før du ansetter i ansiktet, er det viktig å kontrollere den enkelte følsomheten for stoffene.

Maske av aspirin og honning

Honning er en av de beste naturlige antiseptika, som bekjemper infeksjoner og betennelser. For å forberede masken må du legge to dråper sitronsaft til to aspirintabletter (acetylsalisylsyre), slip dem i pulver og kombinere med en teskje honning til glatt. Påfør huden, unngå steder rundt øynene. Etter 11-15 minutter vaskes med varmt vann.

Maske av kelp og aloe

Rør tanget med aloe juice. Før dette må aloe-blader holdes i 12 dager i kjøleskapet, pakket inn i et serviett. Denne masken er også god mot eventuelle betennelser.

Det er viktig! Når du bruker hjemmelagde masker, opplev alltid blandingen på innsiden av håndleddet, hvor reaksjonen ligner huden på ansiktet. Innen 1-2 timer etter testen kan det påføres huden i fravær av kløe, rødhet eller brenning.

Eteriske oljer har antiinflammatorisk og bleking effekt. Tea tree olje krever ingen kosttilskudd, det er nok til å smøre den berørte huden flere ganger om dagen.

Vær sunn og vakker. alltid)

Har du et spørsmål til en skjønnhetspleie? Spør ham i bloggen kosmetolog Tatiana Shvets på TV.UA

Hvordan fjerne flekker i ansiktet. Skjønnhetstips

Flere Artikler Om Typer Acne