Retinoider er stoffer av vitamin A-gruppen - retinol, hvorfra de fikk navnet sitt. Det er kjent at retinol ikke er en veldig stabil forbindelse.

Han er i stand til å hjelpe med mange patologier i huden, som var kjent i lang tid. Men bruken av vitamin A i sin rene form forårsaket ofte ubehagelige effekter.

På grunn av dette ble dets strukturelle analoger oppfunnet, som var mer stabile, men hadde lignende egenskaper. I dem var den kjemiske strukturen litt forandret.

Dette gjorde det mulig å redusere bivirkningene betydelig, samtidig som de begynte å handle mer selektivt på hudens cellulære strukturer, noe som gjorde det mulig å oppnå bedre terapeutisk effekt.

egenskaper

Det er velkjent at retinoider bidrar til riktig flyt av et betydelig antall bioorganiske prosesser i menneskekroppen. Spesialister bruker ofte retinoider for å behandle akne, samt å eliminere rynker og forhindre fotografering av huden.

Hvordan påvirker retinoider kroppen?

På overflaten av kjernen i epidermis-cellene er reseptorer som reagerer på retinsyreisomerer. Samspillet mellom isomeren og reseptorene utløser en kaskade av komplekse reaksjoner, som resulterer i utvikling av bestemte stoffer som har visse effekter.

Dermed kan preparater av vitamin A-gruppen påvirke veksten og utviklingen av epidermis, regulere aktiviteten og differensieringen av hudceller. Spesielt kan preparater med retinoider hemme den overdrevne veksten av epitelceller som leder kanalene til talgkjertlene. Dette forhindrer akkumulering i kanaler av døde og desquamated celler, skalaer.

Deres utskillelse til overflaten av huden er forbedret. Følgelig forekommer hindringen av sebaceous kanaler ikke, og derfor utvikler ikke betennelse i talgkjertlene. Andre nyttige egenskaper inkluderer redusert sekresjon av talgkjertler, en reduksjon i inflammatorisk prosess og aktivering av immunceller. Les mer om sebaceous kjertel blokkering, behandling.

Betingelser opprettes der mikroorganismer ikke kan formere seg, små sår fra akne heler raskere, huden på disse stedene myker og utmerker seg.

På grunn av tilstedeværelsen av to konjugerte dobbeltbindinger i molekylets struktur, er mange retinoider i stand til å interagere med friradikalforbindelser, inkludert oksygen. På grunn av dette er de effektive antioksidanter. I tillegg øker retinol, så vel som dets derivater, gjentatte ganger økningen av antioxidasjonseffekten av vitamin E.

Retinoid klassifisering, narkotika

Retinoider er delt inn i tre generasjoner, som hver har visse egenskaper og et bestemt anvendelsesområde:

 1. Den første generasjonen av rusmidler er retinolacetat og palmitat, tretinoin (Retin A, Lokatsid, Ayrol); Isotretinoin (Isotrex, Roaccutan, Retinoisk Salve); Alitretinoin. De er vant til å behandle akne.
 2. Den andre generasjonen er Etretinat, Atsitretin (Neotigazon), som brukes til behandling av psoriasis, medfødte og ervervede dermatoser.
 3. Den tredje generasjonen (retinoider av selektiv handling) - Beksaroten, Tazaroten.

Det er også kombinert medikamenter. Kombinasjonen av isotretinoin og erytromycin produseres under varenavnet "Isotrexin". "Erilik", "Acne-Mitsin" - er en kombinasjon av stoffer som består av tretinoin og antibiotika erytromycin.

Adapalen står fra hverandre i denne klassifiseringen, forskjellig i kjemisk struktur fra representanter for alle tre generasjoner, men til tross for dette har den også egenskapen til vitamin A.

Indikasjoner for bruk

Leger-dermatologer bruker narkotika som inneholder retinol, i alvorlige tilfeller når alle legemidler er allerede prøvd, men effekten er fortsatt nei.

Utnevnt som en pille, salve, krem. For rask effekt eller i særlig ubehagelige situasjoner kan injeksjoner brukes.

Noen ganger anbefaler eksperter å ty til slike triks som å legge 2-3 dråper daglig krem ​​til retinoider.

Hvis du ser på vitamin A-preparater generelt, blir de alle brukt:

 • For behandling av akne
 • For å forebygge hudfotografering
 • I kompleks behandling av psoriasis
 • Ved behandling av pustulære sykdommer
 • Med betennelse i sebaceous kjertler

Separat, du må snakke om beksaroten. Faktum er at i tillegg til standard indikasjonene på retinoider, blir den brukt til behandling av hud manifestasjoner av T-celle lymfomer.

Også stoffet er brukt til å behandle kreft i bryst og lunge. I 2012 oppdaget en gruppe forskere en annen effekt av bexaroten. Det viser seg at dette stoffet kan brukes til behandling av Alzheimers sykdom. For tiden er det grundigere kliniske studier av dette legemidlet på vei.

Kontra

Retinoider, som alle medisiner, har begrensninger når deres bruk er uakseptabelt, nemlig:

Retinoider vises ikke under amming, ikke bare for mødre, men også for barn. I tillegg, hvis du planlegger en graviditet, er det bedre å gi opp narkotika i et halvt år, før det skjer.

Det anbefales ikke å ta retinoider til personer med noen manifestasjoner av allergi, hudfølsomhet.

Retinoider er heller ikke kompatible med alkohol, tobakk.

Du bør være forsiktig med å ta retinoider i nærvær av sykdommer forbundet med mage-tarmkanalen.

Bivirkninger

Retinsyre-syndrom: inkluderer kortpustethet, feber, akutt respiratorisk syndrom, pulmonal infiltrering, leukocytose, blodtrykksfall, pleural effusjon og nyre- og leversvikt kan utvikle seg.

Dermatologiske manifestasjoner: mulig xerodermi, utslett, cheilitt, sjeldnere - erytem, ​​kløe, økt svette, cellulitt, patologisk skallethet, eksfolierende dermatitt, hornhinne og bindehud.

Fra siden:

 1. fordøyelsessystemet: dyspeptiske symptomer - kvalme, oppkast, diaré.
 2. CNS: sjelden - svimmelhet, hodepine, endringer i bevissthet, brudd på intrakranielt trykk, angst, endringer i syn og hørsel.
 3. metabolisme: mulig økning i plasm triglyserid konsentrasjon, kolesterol, vekttap.
 4. åndedrettssystem: sjelden - hoste, effusjon i pleurhulen, hevelse i neseslimhinnene, kortpustethet, betennelse i strupehodet, hvesning i bronkiene, stridor.
 5. kardiovaskulær system: rytmeforstyrrelser.
 6. muskuloskeletale system: sjelden - myalgi.

Andre: hevelse, sjelden - feber, kulderystelser, infeksjon, generell svakhet og døsighet, utilpashed, smerte i bryst og rygg.

Ved påføring topisk: sjelden forekomsten av rødhet, brennende og flapping av huden på steder hvor det er brukt; i sjeldne tilfeller er hevelse, blåsing, økt hudreaktivitet i lys mulig.

Bivirkninger

Når du bruker retinoider, bør du huske på at i noen av legemidlene er det 20 ganger mer retinolanalog enn en person trenger per dag.

Og til tross for at retinol er et vitamin, kan en overdose også føre til problemer.

 • når det brukes under graviditet kan utvikle føtal misdannelser;
 • bruk under den aktive lysende solen, det vil si om vårsommerperioden, kan forårsake en allergisk reaksjon;
 • hyperemi av huden; Les mer om hudhyperemi her.
 • tørrhet og flak på applikasjonsstedene på huden
 • tørre og røde lepper;
 • kløe;
 • sjelden alopecia;
 • kan utvikle ansiktsspyling, overdreven svette

anmeldelser

 • Elena, 29 år gammel

Længe blitt behandlet for akne. Jeg prøvde ikke noe før Retin A. prøvde det. Vi solgte det ikke, jeg måtte bestille det fra utlandet, men jeg var veldig fornøyd med resultatet. I en måned har ålene forsvunnet. Takk til min kosmetolog for rådgivning.

 • 43 år gammel dermatolog

Det har lenge vært brukt i kompleks behandling av psoriasis Neotigason. Veldig god effekt. Kunne oppnå remisjon raskere. Jeg anbefaler alle, inkludert kolleger.

 • Olga, 33 år gammel

Retinoic salve hjalp veldig godt fra dermatitt. Men det viser seg at det er nødvendig å avbryte seks måneder før graviditeten. Dette er ikke veldig praktisk.

 • Victoria, 26 år gammel

Anvendt salve med retinoider. Og jeg har tørr hud. Egentlig ikke hjulpet. Akne forsvant, men huden begynte å skrelle, den begynte å knekke. Jeg måtte slutte å ta og bruke fuktighetskrem.

Jeg bestemte meg for å kjøpe "Radevit" etter å ha lest vurderinger på ulike fora at kvinner med hell brukte det som hudpleiekrem. Jeg leste ikke instruksjonene først. Selv apotekeren var overrasket over å finne ut hvorfor jeg kjøpte salven. Men som de sier, er jakten mer enn slaveri, og jeg bestemte meg for å eksperimentere på meg selv for å finne ut hva denne krem ​​faktisk har.

Det skal umiddelbart si at salven ikke er billig. Det koster rundt fire hundre rubler. Konsistensen er mer som en krem, lett å påføre, med en hyggelig, utålmodig lukt. Etter en måned med bruk ble jeg personlig overbevist om at det var en medisinsk salve, ikke en kosmetisk.

Salve på ingen måte hadde noen kosmetisk effekt, ikke fukte huden. Jeg husket Radevita en måned senere, da datteren min utviklet allergisk dermatitt. Her er hans salve herdet med et smell! Jeg brukte igjen salven når jeg utviklet utslett på hendene fra pulveret. Og tro ikke, salve igjen overlevert. Konklusjon: Radevit dette legemidlet, og han klare seg med sin oppgave!

Retinoider er lokale, systemiske, aktuelle, eksterne for ansiktet av akne, rynker, akne, psoriasis. Tablett, kremer, salver, kremer

Retinoider er kjemiske forbindelser av naturlig eller kunstig opprinnelse, tilsvarende i deres egenskaper (virkning) til vitamin A.

Hva er retinoider?

Retinoider kan tilskrives vitamin A-underarter. Disse er stoffer av naturlig eller syntetisk opprinnelse, som har antioksidantegenskaper og naturlig vitamin.

Forskere begynte å snakke om de gunstige egenskapene til retinoider i 60-tallet av forrige århundre. Studien viste at en av faktorene for utseendet av akne i ansiktet, akne, tidlig aldring av huden er mangel på vitamin A og dets derivater. Siden den tiden har kosmetikk utviklet medisiner og preparater for hud med retinoider.

Betydningen av vitamin A for kroppen

Vitamin A er nødvendig for en sunn funksjon av kroppen. Dens mangel fører til alvorlige patologier og risiko for død.

Effekten av vitamin A på individuelle kroppssystemer:

 1. Skinn. Stoffet beskytter, forynker og stimulerer cellene i epidermis.
 2. Immunitet. Retinol - den sterkeste antioksidanten. Det binder frie radikaler raskt og beskytter kroppen. Vitamin A stimulerer leukocytter til å absorbere og ødelegge bakterier samt døde celler. Stoffet er involvert i organisering av slimhinnens beskyttende funksjon.
 3. Vision. Vitamin A brukes til å behandle "nattblindhet". Så kalte folk mangelen på evnen til å se gjenstander i dårlig lys. Med en mangel på retinol i øyebollene, stopper syntesen av et lysfølsomt stoff. I alderdommen har vitaminet forebygging av blindhet og katarakt.

Effekten av retinol på huden

Retinol er forskjellig fra naturlig vitamin A i sin struktur, men de har lignende effekter på huden:

 1. Senker veksten av epitelceller i talgkjertlene. Stimulere den normale utløpet av sekreter.
 2. Fotoaldervarsling.

Retinoider - en rekke effektive midler som er gunstige for huden.

 • Styrkelse av matrisen av celler. Dette kan oppnås ved å stimulere nye kollagenforbindelser og hemme ødeleggelsen av gamle.
 • Effekten av peeling. Retinoider stimulerer fornyelsen av den cellulære sammensetningen av huden. Cellene vokser og utvikler seg raskere, og blir gamle og bryter ned sakte. Vitaminanaloger trer inn i cellen og er involvert i den biologiske syntesen av DNA og RNA.
 • Antioxidant effekt. Denne effekten kan oppnås ved å styrke celleveggene.
 • Typer retinoider

  Det finnes flere typer vitamin A-analoger:

  1. Den første generasjonen. Stoffer brukt i medisin og kosmetikkpleie. Linjen er representert av forskjellige retinolestere (tretinoin, alitretinoin). Brukes til å behandle akne og mot tegn på aldrende hud.
  2. Den andre generasjonen. Disse inkluderer etretinat og acitretin. Forbindelsene brukes som aktive stoffer for behandling av psoriasis, atopisk og kontaktdermatitt.
  3. Tredje generasjon Stoffer refererer til arotinoider. De har ingen opprinnelse lik den naturlige vitamin og dens struktur. Få dem fra naftoiske eller andre typer syrer. Behold egenskaper av naturlige retinoider. Brukes i medisiner laget for å bekjempe godartede svulster og kreft.
  4. Fjerde generasjon De "yngste" stoffene. Har en kunstig opprinnelse.

  Indikasjoner for bruk

  Vitamin A og dets retinoidanaloger brukes til å behandle og forbedre huden i følgende tilfeller:

  • noen typer acne;
  • fistel fett sebaceous kjertler;
  • aldersrelaterte hudendringer;
  • akne vulgaris;
  • rosa akne;
  • forbrenninger og pigmentering forårsaket av overdreven eksponering for solen;
  • Krenkering av keratisering;
  • psoriasis;
  • utseendet på ulike vorter, etc.

  Retinoider påvirker huden på samme måte som hormonelle midler. Men, i motsetning til sistnevnte, er de ikke vanedannende og har farlige bivirkninger.

  Kontra

  Det er strenge kontraindikasjoner for bruk av retinoider i form av vitaminer eller overfladisk:

  1. Graviditet. Resept av retinoider bør stoppes en måned før den planlagte unnfangelsen.
  2. Allergi mot vitamin A, røde grønnsaker og frukt.
  3. Amming (naturlige og syntetiserte analoger av vitamin A gjennom melken kommer inn i barnets kropp og kan forårsake hypervitaminose).
  4. Hypervitaminose.
  5. Alder under 12 år.

  Det er bare mulig å bruke retinoider etter å ha konsultert en lege:

  • med høyt triglyserider;
  • i kronisk alkoholisme;
  • i kroniske sykdommer i nyrene og leveren;
  • med høyt blodsukkernivå;
  • med pankreatitt.

  Hvordan bruke medisiner basert på retinoider for akne?

  Retinoider for akne kan brukes som primær eller sekundær agent. Brukes eksternt og til intern behandling.

  Effekter som kan oppnås ved bruk av retinoider mot akne:

  • Vevhelbredelse stimuleres på mobilnivå, på stedet for akne, til og med store, vises ikke arr og keratinert vev;
  • sår og fokser av betennelse strammes mye raskere, det gjør utslett å spre seg til sunne områder;
  • mengden av sebum og sekresjon av talgkjertlene er redusert;
  • kanalene i sebaceous kjertlene dilaterer, viskositeten av sekresjonen reduseres;
  • stratum corneum er avskallet.

  I mild til moderat akne er det tilstrekkelig å bruke retinoider eksternt, i form av kremer, salver, geler eller vitaminkrem. For alvorlige hudskader, utseendet på dyp akne, fistler, akne vulgaris, er det nødvendig å bruke doseringsformer av retinoider - tabletter og kapsler.

  Retinoider mot rynker

  Retinoider for rynker brukes bare eksternt. Et supplement kan være den naturlige formen for retinol i vitaminkomplekset.

  Kosmetologer anbefaler å bruke en krem ​​og en maske med retinoider selv før utseendet på store alder rynker.

  Regelmessig inntak av stoffer i epidermis bidrar til utseendet av mer sunne, store celler som er mindre utsatt for destruksjon. Egenskapene til antioksidanten beskytter den gamle huden, noe som er mer mottakelig for de negative effektene av det ytre miljøet, spesielt i urbane luftforhold.

  Retinoider for rynker påvirker huden som følger:

  • stimulere delingen av sterkere celler;
  • forbedre kommunikasjonen med hverandre;
  • nivået av stratum corneum reduseres;
  • strukturen av de dype lagene i huden styrkes (dette unngår dype rynker og forandringer i ansiktet);
  • Den cellulære sammensetningen av huden oppdateres oftere.

  Etter terapi ser huden ut mer sunn, tett, glatt. Eventuelle skader, inkludert solbrenthet, blir gjenopprettet raskere, uten arr og pigmentering.

  Retinoider for psoriasis

  I psoriasis forstyrres normal cellefornyelse av epidermis. Et stort antall "ekstra" celler danner skumle områder med rødhet og kløe. Det er helt umulig å kurere psoriasis, men moderne behandlingsmetoder kan oppnå langsiktige tilbakemeldinger.

  Kremer basert på retinolanaloger bidrar til å klare ikke kløe og rødhet (som hormonelle geler og salver gjør), men for å stoppe selve årsaken - overdreven cellevekst. Retinoider reduserer sin deling, rengjør huden fra skalaer. Pasienter som har valgt denne behandlingsmetoden må være forsiktige.

  Påføring av en stor mengde gel (krem) eller langvarig bruk av den, fører til tørrhet, kan provosere kløe og ny betennelse.

  Umiddelbart etter at plakkene forsvinner, blir behandlingen suspendert til eksacerbasjonen.

  Retinoider mot vorter

  Tabletter og kremer med vitamin A-analoger brukes til behandling av ulike typer vorter i tilfeller. Når kirurgisk fjerning er kontraindisert, produserer andre typer terapi ikke resultater. Syntetiske retinoider har en effekt som stopper overdreven vekst av epitelceller og vev.

  Noen ganger etter starten av narkotikabruken slutter vorten å vokse og senker deretter. Spesielt nyttig krem ​​med retinoider i kampen mot godartede svulster i ansikt og ben - flat vorte. Mange kosmetologer og dermatologer bruker anti-papillomedikamenter.

  Tazorak krem ​​anses å være det beste middelet for vorter. Det brukes på tørr, godt hydrert hud. Etter 15 minutter må rester av gelen skylles eller tørkes av med en lotion.

  Det anbefaler ikke bruk av andre stoffer. Spesielt basert på alkohol eller organiske syrer.

  Retinoider anti aldring

  Bruken av retinoider i kampen mot aldring er en god løsning for aldrende hud. Beauticians anbefaler bruk av kremer og andre sminke kosmetikk med en liten mengde av disse stoffene. Best av alt, det er et naturlig vitamin A eller en kjemisk forbindelse, så nært som mulig i sammensetning og handling til det.

  For å bekjempe aldersrelaterte endringer i huden, er det nødvendig å velge kosmetikk merket "for sensitiv hud".

  Ved å styrke keratotisering, styrker de skjelettet av vev, ansiktet og nakken ser glatt, tonet og friskt. Samtidig bør du ikke overdrive det og bruke produkter med høyt nivå av syntetiske retinoider. De hemmer veksten av hudepitelceller.

  Funksjoner av effekten av retinoider på huden

  Retinoider - legemidler der det finnes ingredienser som har, aktiviteten av vitamin A. Naturlig kilde til dette vitaminet kan være: egg, melkeprodukter, lever. Også det er mye av det i gulrøtter, tomater, aprikoser, cikoriarøtter og villrose. Men vegetabilsk retinol er ikke a priori. Det kan enten være en syntetisert substans eller av animalsk opprinnelse. Planter inneholder også vitaminkaroten, som er et provitamin A.

  Retinol involvert i metabolske prosesser, normaliser strukturen til epidermis. Opprettholde normal tilstand av huden, forynge cellene i dermis. I dag er syntetiserte preparater som inkluderer retinol, mye brukt i dermatologi. Deres leger anbefaler å bli kvitt akne, pigmentering (fregner og alder). Og også for å forynge huden og redusere rynker. Retinoider kan ha en antiinflammatorisk effekt, anticomedogen og keratomodellering.

  Men det er verdt å huske at ukontrollert bruk av slike stoffer kan føre til irritasjon av huden. I artikkelen vil vi vurdere når det er tilrådelig å bruke et bestemt stoff for å unngå lokal hudirritasjon og samtidig oppnå de ønskede resultatene.

  Handlingsprinsipp på huden

  På grunn av effekten av retinoider på huden, kan du kvitte deg med mange problemer, fordi:

  • De manifesterer seg som en naturlig eksfolierende, fjerner døde celler i epidermis og rydder blokkerte porer, hvoretter cellefornyelse begynner. Mindre arr, rynker, akne under virkningen av stoffet er eliminert. I tillegg kan tilstoppede follikler føre til keratose. Og bruken av retinoider løser dette problemet problematisk.
  • Under påvirkning av retinol, formet kollagen formet fine linjer og fjerner pigment flekker;
  • Retinaldehyd, som er en kosmetisk retinoid, har en god effekt på akne, og huden får en jevn struktur og sløvhet.

  klassifisering

  Det er tre generasjoner retinoider som brukes til å bekjempe hudutslett, akne, rynker og pigmentering. Funksjonene i disse gruppene vil bli diskutert nedenfor.

  Første generasjon

  Denne gruppen inkluderer den mest effektive mot akne narkotika: retinol, samt tretinoin (vitamin A i form av karboksylsyre), isotretinoin (roaccutane, aknekutan). Tretinoin var den første blant lokale retinoider som ble brukt mot akne, men dette stoffet blir raskt ødelagt ved eksponering for sollys. Også i noen tilfeller kan det forårsake irritasjon av huden. Vanligvis brukes i lokal terapi som en salve eller gel.

  Andre generasjon

  Den andre generasjonen er Etretinat og dets derivat Atsitretin. Disse er syntetiske derivater av retinsyre. Narkotika er nær Retinol, men de er ikke en del av salven eller gelen. De tas oralt i form av tabletter, kapsler. Effektiv med psoriasis, lupus erythematosus, ichthyosis.

  Tredje generasjon

  Etter ytterligere strukturelle endringer i første generasjons legemidler produserte kjemikere karotenoider (Tazaroten, Beksaroten). De inneholder ikke retinsyre, men aktiviteten til retinoider opprettholdes. Mer brukt til behandling av kreft, som for eksempel kutant lymfom.

  Funksjoner ved bruk av retinoider

  Retinoider brukes i kombinasjon med antibiotika for akne av moderat alvorlighetsgrad. Det vil si at hvis flere akne dukket opp i ansiktet, bør du ikke ty til denne medisins rettsmidler, spesielt tabletter og kapsler. De har mange bivirkninger, blant dem en alvorlig slag i leveren.

  Salve og gel tørker ut huden, den begynner å skrelle av. Derfor er personer med tørr hud å bruke eksterne produkter kontraindisert.

  Ifølge bruksmetoden er retinoider delt inn i systemiske (tabletter, kapsler) og aktuelt, det vil si lokale. Denne gruppen inkluderer kremer og geler.

  Utnevnelsen av aktuelle (lokale) retinoider

  Lokal retinoidbehandling er tryggere enn systemisk. Prescribe medikamenter i denne gruppen for behandling av rosacea, akne, under fotografering av huden. I sykdommer kombineres retinoider med antibiotika for å lindre betennelse.

  Aktuelle retinoider er delt inn i to typer:

  naturlig

  Retinol, retinaldehyd og andre kommer inn i kroppen med mat. Der omarrangerer de sin molekylkjede til isomerer av retinsyre eller retinol, som armer karakteristikaene for vitamin A. Og på grunn av dette påvirker de effektivt huden, og utløser ulike biologiske reaksjoner. Og dette har en positiv effekt på tilstanden til huden. I merknader til kosmetikk er det ofte mulig å se at preparatene inneholder retinoider av naturlig opprinnelse, som: tretinoin, retinylpalmitat, retinaldehydum.

  De er i sammensetningen av slike stoffer:

  Det er strengt forbudt å bruke rusmidler til gravide, fordi selv med engangsbruk kan de føre til alvorlige patologier av fosteret.

  syntetisk

  Syntetiske retinoider opprettes kunstig. Og selv om de i sin handling ikke adskiller seg fra naturlige analoger, men kjemisk formel er helt annerledes.

  Hovedforskjellen er at syntetiske stoffer bare kan aktivere noen reseptorer i huden. Slike selektivitet kan redusere aggressiviteten av virkningene på huden, samt redusere sannsynligheten for allergiske reaksjoner betydelig.

  I dag er syntetiske retinoler som godt studert:

  Hvis huden er følsom, forsøker leger å foreskrive syntetiske stoffer, men for fet hud utsatt for utslett, er det bedre å bruke stoffer som inneholder naturlige retinoider.

  Tilordning av systemiske (for oral administrering) retinoider

  Hvis det ikke er noen forbedring i tilstanden til huden etter behandling med lokale preparater av denne gruppen, er det systemiske foreskrevet. Dette skjer vanligvis når hudsykdommer dekker et stort område. Dersom retinoid monoterapi utføres, kan positive endringer observeres etter 2-3 måneder. Systemiske legemidler inkluderer:

  Indikasjoner for bruk

  Når ingen andre stoffer hjelper, foreskriver dermatologer retinoider i slike tilfeller:

  • Akne, akne. Moderat til alvorlig;
  • Forebygging av fotoaldering av huden;
  • Behandling av scaly depriving (psoriasis);
  • Blokkering av talgkjertler og dannelse av sår;
  • Alzheimers sykdom;
  • Kreft i huden.

  Retinoider for akne

  Akne på grunn av ulike subjektive og objektive grunner kan vises ikke bare hos ungdom, men også hos helt eldre mennesker. Hvis nederlaget i huden er moderat eller alvorlig, vil Retinol, som mer forsiktig påvirker lesjonene enn Retinsyre, bidra til å kvitte seg med patologien. Det trenger inn i huden, gjenoppretter protein elastin, påvirker produksjonen av hudens eget kollagen. Renser porene, lindrer betennelse og regulerer talgproduksjon med kjertler. På apotek kan du kjøpe kremer, som inkluderer Retinol.

  Blant de mest bevistne stoffene:

  Retinoider mot rynker

  Retinoider etter vanlig bruk reduserer fine rynker, noe som påvirker produksjonen av hudens egne kollagen. Dermed øker elasticiteten. I tillegg, ved å påvirke produksjonen av melanin, forhindrer de utseendet på forskjellige pigmentflettene og blekner de som allerede har oppstått.

  Blant de effektive stoffene er de mest populære blant kvinner:

  Tretinoin forhindrer mer effektivt kollagenkollaps i dermis, og retinaldehyd har en mykere effekt på huden.

  Retinoider for psoriasis

  Psoriasis er en kronisk tilbakevendende hudsykdom der en overflødig mengde celler produseres av dermis, og dette fører til dannelse av plakk dekket med gråhvide skalaer som lett exfolierer fra huden. Derfor er oppgaven med å behandle patologi å suspendere cellens vekst. Det er akkurat det retinoidene kan gjøre, noe som reduserer delingsgraden betydelig, og samtidig reduserer betennelse i huden i det berørte området.

  Det mest effektive stoffet mot psoriasis er Tarazoten.

  I noen tilfeller fører bruken av stoffet til tørr hud, noe som er svært uønsket for denne sykdommen.

  Retinoider mot vorter

  Nye vekst i form av vorter blir lett utskilt av forskjellige spesielle kremer, men når dette ikke kan gjøres, foreskriver dermatologer retinoider. Eksterne løsninger regulerer keratinisering, forstyrrer veksten av vevceller, og forhindrer deres nye utseende. Hvis du begynte å bruke narkotika mot vorter, må du utelukke eksponering mot direkte sollys og dekke de behandlede stedene fra deres effekter. Ikke alle stoffene håndterer flate vorter. En av de mest effektive er Tazorak.

  Retinoider anti aldring

  Bruk av stoffet med retinoider, etter en kort periode kan du se resultatene. Huden er glatt, blir myk, glatt og lys. Retinolpreparater kan kjøpes uten resept, men det vil ta lengre tid å se forventet resultat. Hvis sammensetningen av stoffet indikerer tilstedeværelsen av 0, 1% retinol og bruk av det i flere måneder, er ikke noe resultat synlig, da er det nødvendig å lete etter et middel med høyere konsentrasjon av dette elementet.

  De mest anbefalte retinoidene foreskrevet av dermatologer for hudforyngelse:

  Akne Retinoider

  Dermatologer utfører monoterapi for manifestasjoner av akne, men oftest i et kompleks, ved hjelp av retinoider og antibakterielle stoffer. Dette er vanligvis salver og geler. Og dette er å foretrekke for systemiske legemidler med mer utprøvde bivirkninger.

  Resultatene av bruken av midler med retinoider:

  • Reduksjon av sebum produsert av celler;
  • Normalisering av tilstanden til follikler;
  • Suppression av inflammatoriske prosesser;
  • Justering av huden;

  Medisiner brukes til å behandle moderat akne.

  Bevist å være effektiv mot patologi av rusmidler som:

  Kontraindikasjoner til bruk av retinoider (bruk under graviditet)

  Det ser ut til at stoffer med vitamin A egenskaper ikke er skadelige for kroppen. Men de har en rekke alvorlige kontraindikasjoner:

  • Sykdommer i nyrene, leveren;
  • Hudfølsomhet;
  • Graviditet og amming. Bruken av retinoler i denne perioden er kategorisk uakseptabel, da de ikke bare forårsaker ulike fosterskader, men har også en negativ effekt på veksten og utviklingen av en allerede født baby.

  Det er umulig å foreskrive deg selv stoffene i denne gruppen, både lokalt og systematisk. Husk å kontakte din hudlege for råd.

  Bivirkninger

  Preparater med retinoider er ganske effektive mot noen hudsykdommer og aldring. Men samtidig kan de forårsake bivirkninger. Slik som:

  • Tørrhet og flaking av huden, hevelse og blæring ved ekstern bruk;
  • Overfølsomhet mot direkte sollys;
  • Kortpustethet, svak feber;
  • hypertensjon;
  • Kløe og brenning av huden;
  • Mage-tarmkanalen. Oppkast, diaré;
  • Sentralnervesystemet og kardiovaskulærsystemet. Svimmelhet, arytmi, brystsmerter, svakhet.

  Hvordan øke effektiviteten av retinoider

  For å oppnå ønsket resultat, er det nødvendig i perioden med bruk av rusmidler med retinoider, ikke å glemme disse enkle reglene:

  • Før du bruker salven trenger du å rengjøre huden veldig grundig;
  • Du kan ikke være i direkte sollys;
  • Du må balansere dietten din. Avvis fra søtt, fett, krydret, mel. Den daglige menyen skal inkludere grønnsaker, frukt, fisk, kjøtt, kyllingegg, lever. I tillegg til nøtter, gulrøtter, spiret korn, spinat, rød pepper, aprikoser. Det daglige menneskelige behovet for karoten er 5 mg per dag, vitamin A fra 1 til 2, 5 mg.
  • Så ofte som mulig å holde seg i luften. Helst i det grønne området av byen.
  • Unngå stressende situasjoner

  I behandlingsperioden er det nødvendig å bruke spesielle geler for vasking mot betennelse og akne.

  video

  konklusjon

  Retinoider er kjemiske elementer som er effektive mot hudsykdommer som psoriasis, akne. De motstår utseendet på rynker og eliminerer de som allerede er dannet. De kjemper vellykket med vorter og fyto-aldring. Men før du starter behandling med retinoider, er det nødvendig:

  1. Planlegg et kurs på forhånd, og det vil ta minst 3 måneder. Bruk av rusmidler bør være vanlig.
  2. Det er bedre å ikke starte behandling om sommeren. Retinoider tørker huden, og solens stråler kan brenne den.
  3. For behandling av det berørte området er det nok krem ​​med ert. Hvis huden fortsetter å kle seg om noen minutter, må mengden av midlet reduseres.
  4. Kosmetikk for sminke bør ikke være i sammensetningen av alkohol.
  5. Pass på å bruke solkrem før du går ut om sommeren.
  6. Det er bedre å bruke preparater med retinolum ikke om morgenen, men om kvelden.
  7. Du kan ikke selvstendig utpeke slike midler. Det er strengt forbudt å bruke dem under graviditet og amming.

  Retinoider: hva er det, hvem vil bli kontaktet og hvordan du bruker dem

  Når det gjelder å bekjempe tegn på aldring og virkningen av langvarig eksponering for solen, anses midler med retinoider (dvs. vitamin A-derivater) til å være en av de mest effektive, fordi deres effekter på huden er meget godt studert og viser gode resultater. I tillegg hjelper denne ingrediensen til å bekjempe akne og hyperpigmentering, så vi vil passe mange. Og så les om hvilke typer retinoider som eksisterer, til hvem og hvordan de skal brukes og i hvilke måter å se.

  Hvordan retinoider fungerer

  Retinoider er rettet mot å normalisere prosessene for cellulær fornyelse - de akselererer eksfoliering av døde hudceller, slik at de ikke akkumuleres på overflaten. Fordi hvis de cornified cellene samler for mye, og sebum er koblet til prosessen, sammen de tetter porene, noe som fører til dannelsen av akne. Og en av oppgavene til midler med retinoider er å bekjempe dette fenomenet.

  Med hensyn til anti-aging effekter og kampen mot rynker, i dette henseende, fungerer retinoider forskjellig. De går sammen med reseptorene for retinsyre, som er tilstede i hudcellene, og aktiverer dem. Disse prosessene stimulerer produksjonen av kollagen og hyaluronsyre, akselererer regenerering av hudceller, hjelper eksfolierer og fornyer det.

  Med fortsatt bruk, rengjør retinoider huden, til og med uttonen, bekjemper pigmentflettene, eliminere effekten av langvarig soleksponering og forhindre rynker. Plus fungerer som kraftige antioksidanter.

  Typer retinoider

  Retinoider er representert av flere typer, men alle blir til slutt forvandlet til retinsyre, som virker på hudceller. Transformasjonsprosessen er som følger:

  Retinylpalmitat (Retinylpalmitat) → Retinol (Retinol) → Retinaldehyd / Retinal (Retinaldehyd / Retinal) → Retinsyre (Retinsyre)

  Jo nærmere retinoid i denne kjeden er retinsyre, desto bedre påvirker det huden, men jo større er sjansen for å få bivirkninger i form av irritasjon, flak eller tørrhet. dvs. Retinylpalmitat regnes som den svakeste typen retinoid, og retinsyre regnes som den sterkeste. Det finnes også syntetiske typer retinoider, som vanligvis står i form av effektivitet mellom retinaldehyd og retinsyre - dette inkluderer Adapalene, Tazaroten og Isotretinoin.

  Og kort om hver type fra de svakeste til de sterkeste.

  Retinylpalmitat er den svakeste typen retinoid, siden det krever så mange som tre trinn for å konvertere til retinsyre. Så vær ikke redd hvis du ser et produkt med denne ingrediensen i høy konsentrasjon. De fleste rettsmidler med retinylpalmitat fukter huden helt, strammer den og stimulerer produksjonen av kollagen, men når det gjelder alderspleie, er de dårligere enn andre former for retinoider, siden de ikke har antioksidantegenskaper. Men med ham er sannsynligheten for å få irritasjon redusert til null, noe som er veldig bra for sensitiv hud.

  Forresten, misliker produsentene ofte kjøpere ved å peke på ordet Retinol på emballasjemidlet, selv om bare retinylpalmitat er tilstede i sammensetningen, som ikke er retinol og er betydelig dårligere enn det. Kjenne at slike verktøy bare kan lese nøye inn ingredienslisten.

  Retinol er en mye mer effektiv type retinoid, og kanskje den mest populære typen i skjønnhetspleie kosmetikk. Det er billig, så merkene elsker det veldig mye. Denne typen er i stand til å gi anti-aging effekter med en relativt liten sannsynlighet for å irritere huden.

  Og igjen, vær oppmerksom på ingredienslisten. I dette tilfellet kan midler kjøpt direkte i Sør-Korea være misvisende. Ifølge koreansk lov, hvis en ingrediens består av flere andre komponenter, må hver av disse hjelpekomponentene oppføres separat. Og siden retinylpalmitatet består av retinol og palmitinsyre (palmitinsyre), i ingredienslisten vil du se retinol og palmitinsyre separat, som åpenbart vil bli betraktet som et utmerket middel med retinol. Men nei - dette er alt det samme nevnte retinylpalmitat, som er veldig svakt for å bekjempe rynker. Men denne regelen gjelder kun for kosmetikk som selges i butikker i Sør-Korea (inkludert i nettbutikker)

  Retinaldehyd, han er retinal. Bortsett fra at denne komponenten klarer seg godt med aldersrelaterte endringer, øker elastisiteten, strammer huden og bekjemper effekten av fotoalderen, har den også en antibakteriell effekt, derfor er den egnet for å bekjempe akne. Men på grunn av det faktum at denne form for retinoider er veldig ustabil, bruker jeg sjelden det i kosmetikk.

  Til tross for at i kjeden av transformasjon i retinsyre er retinaldehyd plassert bare ett skritt før det, virker denne komponenten på huden ganske forsiktig, derfor anbefales det også for sensitiv hud.

  Retinsyre kalles også Retin-A, og er kun tilgjengelig på resept. Det er den mest effektive anti-aging ingrediens som også gjør utmerket akne. Og selv om midler med retinsyre vanligvis ikke er fritt tilgjengelige for salg, har denne komponenten allerede blitt funnet et alternativ i form av Hydroxypinacolone Retinoate (HPR). Som retinsyre krever HRP ikke konvertering fra en annen type, da den direkte interagerer med retinsyre-reseptorer. Og den store fordelen er at det nesten ikke forårsaker hudirritasjon.

  Produsenten av HRP rapporterer at 24-timers tester med 0,5% HRP viste mye mindre irritasjon enn retinol ved samme konsentrasjon. Og med daglig bruk av 0,2% HRP i 14 dager (produktet ble påført to ganger om dagen), blir dypet av rynker og flekker i huden betydelig redusert i området rundt øynene. For øyeblikket er det ikke utført uavhengig testing av denne ingrediensen, og det kan derfor ikke påpekes at alt skrevet er helt usann. Men det høres lovende ut.

  Det kommersielle navnet på HPR er Granactive Retinoid, derfor er det ofte skrevet på emballasjen.

  Slik presenterer du retinoider i omsorg og hvordan du bruker dem

  Siden retinoider kan ha effekter i form av rødhet, peeling og irritasjon, bør de innføres i hudpleie gradvis. Det er selvsagt innkapslede former for retinoider, som gradvis frigjøres og reduserer risikoen for hudreaksjon, men disse er ikke funnet på alle måter.

  Så, hvordan å minimere sannsynligheten for en reaksjon:

  1. Først og fremst må retinoider bli introdusert i omsorg gradvis. Hvis du bestemmer deg for ikke å starte med retinylpalmitat, bruk den første uka med retinoider en gang i uken, etter det to uker - to ganger i uken, etter det - tre uker tre ganger i uken, og hvis alt er bra - kan du gå til daglig bruk.
  2. Påfør retinoider er bedre bare på tørr hud - ideelt 20 minutter etter vask og toning. På disse 20 minuttene vil huden ha tid til å gjenopprette beskyttelsesfunksjonene i huden, slik at retinoider vil virke på det mer forsiktig.
  3. For å minimere irritasjon, bruk ikke AHA eller BHA-syrer for hudperioden, noe som ikke bare øker hudfølsomheten, men forbedrer også retinoids virkemidlene, hvis det brukes over syrer.
  4. Og hvis du har altfor følsom hud, prøv å bruke midler med retinoider på toppen av en fuktighetskrem - effektiviteten av retinoider vil ikke redusere fra dette, men risikoen for irritasjon vil redusere.
  5. Siden retinoider forårsaker lysfølsomhet i huden, bør de påføres om kvelden, og om dagen er det nødvendig å beskytte huden mot solen.
  6. Retinoider anbefales å bruke kurs i 6-12 uker, og høst-vinterperioden er flott for dette.
  7. Hvis du bruker retinoider for å bekjempe akne, kan det i første omgang synes at det er flere utslett, som umiddelbart antyder at rette ikke passer deg. Men vanligvis er dette en overgangsperiode hvor huden, under påvirkning av de aktive ingrediensene, begynner å bli fornyet og rengjort raskere. På grunn av dette, begynte alle de akne som sitter inne og som etter en tid på overflaten begynner å krype ut, noe som gjør at det virker som mange av dem. Når prosessen med tilpasning og aktiv fornyelse passerer, blir utslettet mindre - men dette kan ta om en måned.

  Midler med forskjellige typer retinoider

  Det er mange penger med retinoider nå, men det viktigste er å se på komposisjonen, fordi ordet Retinol i tittelen, som vi allerede har funnet ut, ikke alltid er sant. Jeg valgte fem midler med hver type retinoider i budsjettet og ikke veldig mange alternativer.

  Kosmetikk med retinylpalmitat

  • DISCIPLE Hudpleie Dreamy Skin Retinyl Olje natt ansikts olje - unntatt retinyl palmitat, inneholder produktet rosefrufrøolje, vannmelonfrø, kamille, røkelse, jojoba, jasmin og oliventre, samt burdock root ekstrakt, noe som gir huden tone, bekjemper pigmentering og glatte krøller
  • nattkrem Mabel + Meg Silk Slumber Retinol Peptidbehandling - sammensetningen inneholder også peptid Matrixyl 3000 og niacinamid, som bekjemper rynker, fukter og til og med ut ansiktstonen
  • Sarah Chapman Skinesis Morning Facial Day Serum for ansiktet - inneholder gatulin og et kompleks av vegetabilske oljer som fukter, nærer og glatter hudens mikrorelief
  • Oskia Super 16 Serum ansiktsserum - i tillegg til retinylpalmitat, inneholder ekstrakt av havkrintum, hyaluronsyre, samt vitamin C og E, som bekjemper pigmentflettene og frie radikaler
  • Murad Intensive Wrinkle Reducer For Eyes Eye Cream - For ekstra pleie er urteekstrakter, hyaluronsyre, aminosyrer, peptider og beta-glukaner til stede i sammensetningen, rettet mot antioksidantbeskyttelse, fuktighetsgivende, styrking og utjevning av rynker

  Retinol Kosmetikk

  • Lixir Night Switch Retinol Face Serum 1% - I dette nattserumet finner du også fosfolipider som gjenoppretter hudens beskyttende funksjoner
  • Retinol Serum - inneholder stabilisert retinol, antioksidanter, vitamin C og urteekstrakter som beroliger huden
  • Øyekrem Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Øyekrem - i tillegg til retinol, inneholder koffein, som fjerner puffiness, nærende oljer, hyaluronsyre og naturlig fuktighetsgivende faktor for ekstra beskyttelse og fuktighetsgivende
  • Murad Resurgence Age Balancing Night Cream - inneholder i tillegg glyserin, planteekstrakter og oljer som bidrar til å beholde fuktighet i hudcellene og beskytter mot oksidative prosesser
  • Dr. Dennis Gross Ferulic + Retinol Wrinkle Recovery Over natten Serum ansikts serum er et veldig sterkt middel (sensitiv hud kan ikke være egnet) med niacinamid, ferulsyre, hyaluronsyre og kollagen.

  Retinal Kosmetikk

  • Øyekrem MyChelle Dermaceuticals Remarkable Retinal Eye Cream - gjenoppretter, myker, nærer, fuktighet og har en anti-aging effekt på grunn av retinal, ceramider, planteekstrakter og oljer
  • MyChelle Dermaceuticals Perfect C PRO Speed ​​Peel ansiktsskall - i tillegg til retinal, inneholder 10% C-vitamin i ren form, 25% sitrus syrer, melkesyre og planteekstrakter som raskt exfolierer huden (du bør holde huden på huden i maksimalt 1 minutt), selv tone og myke
  • MyChelle Dermaceuticals Bemerkelsesverdig Retinal Night Cream nattkrem for ansiktet - nærer og regenererer huden med peptider, vegetabilske oljer, hyaluronsyre, glyceroler og, selvfølgelig, retinal i sammensetningen
  • Allierte av Skin Night Mask 1A Retinal + Peptider Overnattmask - lover ikke bare å bekjempe utseendet på rynker, men også for å redusere utseendet av akne med 67% om 28 dager. Den inneholder retinal, vegetabilske oljer og peptider.
  • Sarah ChapmanIcon Night Smartsome A3 X503 nattkrem - fungerer ved innkapsling av retinal, et kompleks av seks peptider, prebiotika og vegetabilske oljer

  Kosmetikk med en analog av retinsyre Hydroxypinacolon Retinoat

  • Den ordinære graniva retinoid 5% i Squalane Face Serum er det sterkeste HPR-produktet fra The Ordinary-serien, som også inneholder squalan for ekstra hydrering og gjenvinning.
  • Mad Hippie Vitamin A Serum Face Serum - inneholder 2% HRP, vegetabilske oljer og ekstrakter, ceramider, beta glukan og hyaluronsyre, som ikke bare har en anti-aging effekt, men også nærer, gjenoppretter, beskytter og fukter huden
  • Søndag Riley Luna Sleeping Night Oil - i tillegg til HRP inneholder produktet også avokado, drue, bjørnebær, kamille, blåjamas, neroli, ylang-ylang, vetiver og solsikkeoljer som bidrar til å stimulere kollagenproduksjonen og øke hudens elastisitet
  • Murad Retinol Youth Renewal Serum Face Serum er formulert med innholdet i teknologien Retinol Tri-Active Technology, som bruker hurtigvirkende retinol, gradvis frigjort retinol og booster, noe som forbedrer effekten av retinol. I tillegg til HPR er det også retinol, ceramider, hyaluronsyre og planteekstrakter.
  • Zelens Power A Treatment Drops Night Serum for ansiktet - og en av de mest interessante produktene, der Retinol og Retinyl Palmitate er tilstede i tillegg til HDR fra retinoidgruppen

  Kampanjekoder og rabatter i utenlandske online kosmetikkbutikker finner du her.

  Hva er retinoider: Virkemekanisme ved behandling av psoriasis, akne og andre hudsykdommer

  Retinoider er mye brukt i dermatologi og kosmetologi i behandling av akne, rynker og andre estetiske problemer i huden.

  I tillegg til det synlige resultatet, har de en utbredt bivirkning, så de bør brukes strengt i henhold til instruksjonene.

  I dermatologi

  Retinoider (retinoider) er strukturelle analoger av vitamin A, som kalles retinol i medisin.

  Hovedegenskapen til vitamin A er dens lipidoppløselighet. Du kan få det fra en bestemt kategori av mat. Mest av alt vitamin A finnes i leveren, så vel som i grønnsaker, spesielt i gulrøtter.

  Vitamin A og retionoider er mer nødvendige for:

  • differensiering av epitel og annet vev;
  • celle divisjon;
  • vevsvekst;
  • reproduksjon;
  • opprettholde visjonens funksjon.

  Hvordan fungerer de?

  Retinoider er mye brukt i medisin for behandling av psoriasis, akne og lignende hudsykdommer.

  Bruken av analoger av vitamin A refererer til metodene for tradisjonell medisin. I dermatologi brukes retinoider i kombinasjon med andre medisiner, avhengig av det kliniske bildet og alvorlighetsgraden av sykdommen.

  Vitamin A er avgjørende for epitelceller. Men bruken i ren form kan føre til den motsatte effekten, for eksempel irritasjon, peeling av huden.

  Det påvirker også kroppens indre tilstand: det er en ekstra belastning på leveren, det er hodepine, kvalme, utvikler osteoporose.

  Strukturformelen av vitamin A-molekylet var kunstig endret, det viste seg å forlate nyttige egenskaper uten skade på kroppen. Nå virker molekylet på enkelte elementer i huden og forårsaker ikke toksisitet.

  klassifisering

  Preparater som bruker retinoider er delt inn i tre grupper:

  Separat tildelt "Adapalen". Det er ikke lik de ovennevnte retinoider i sammensetning, men det har egenskapene til vitamin A.

  "Isotretinoin" og "Tretinoin" er naturlige stoffer, "Adapalen" og "Tazaroten" er syntetiske. "Tazaroten" er sjelden funnet på Russlands territorium, derfor er det lite informasjon om det.

  For de vanskeligste tilfellene av sykdommen, tretinoin krem ​​brukes. Isotretinoin og Etretinat er mer harmløse. Alle disse stoffene er ikke foreskrevet for gravide kvinner og barn.

  Fra akne

  Aktuelle retinoider i dermatologi er blant de mest effektive middelene for å bekjempe akne og akne. Retinsyre aktiverer sin virkning når den kommer i kontakt med hudreseptorer og har en helbredende effekt.

  Påføring av kapslene inni, eliminerer problemet med mutasjon av blodceller. En ekstra funksjon er reduksjonen av rynker. For mildere former er det ikke piller som brukes, men ytre kremer og lotioner. Et merkbart resultat kan ses på 2 måneder.

  Isotretinoin er den mest effektive. Det er også tatt innvendig og eksternt.

  Snakker om aknebehandling, skiller de også "Adapalen", selv om det er en avledet form av naftoisk, ikke retinsyre. Til tross for dette har "Adapalen" lignende egenskaper til vitamin A.

  Det brukes når andre retinoider var ineffektive, slik det fremgår av de positive vurderingene fra pasientene. I følge vitnesbyrd fra en lege kan du samtidig kombinere ulike retinoider. For større effektivitet er antibiotika foreskrevet.

  Virkningsmekanismen på huden

  I hver celle i huden er det reseptorer som er følsomme for retinsyre. Når de samhandler med hverandre, syntetiseres bestemte bestemte stoffer.

  Som et resultat blir huden forvandlet. Bivirkninger oppstår også som følge av syntesen av disse stoffene. Retinoider påvirker:

  • celle differensiering;
  • aktivering av hovedfunksjonene til celler;
  • aktivering av epitelceller.
  • overskudd av sebumproduksjon stopper;
  • lokal immunitet øker;
  • anti-inflammatoriske funksjoner øker.

  Følgende retinoider brukes til behandling av akne:

  "Isotretinoin" og "Tretinoin" kan påføres topisk, påføres huden i form av salver, og kan tas oralt.

  Hvordan søke eksternt

  Som et resultat av bruk av salver og kremer som inneholder retinoider, kan du få:

  • innsnevring av talgkjertlene;
  • reduksjon av betennelse rundt talgkjertlene;
  • normalisering av sammensetningen av den sebaceøse hemmeligheten;
  • økt lokal immunitet;
  • aktivering av regenereringsprosesser.

  Hvordan bruke eksterne retinoider:

  • stoffet påføres huden 1-2 ganger om dagen;
  • behandlingsforløpet varer 3-4 måneder;
  • huden renses før bruk;
  • i tillegg brukt fuktighetskrem;
  • unngå kontakt med øyne og slimhinner i nesen, munnen;
  • i de første dagene av bruk er bivirkninger mulig, som forsvinner alene, hvis symptomene etter en uke forverres - du må konsultere lege;
  • når kosmetisk effekt oppnås - stoffet blir kansellert eller redusert konsentrasjon.

  Bivirkninger

  Før du begynner å ta retinoider, må du gjøre deg kjent med bivirkningene. Minst negativ påvirkning på kroppen har "Differin" ("Adapalen").

  Det tilhører ikke en eneste generasjon retinoider, selv om den har lignende egenskaper av vitamin A. Det kan brukes til mindre hudproblemer. Hvis det er en overflod av et stoff på huden, kan det skrelle av og rødme.

  Populære behandlinger for akne og akne er "Isotrexin", som inneholder isotretinin og erytromycin. Når uttrykt følsomhet kan bli utsatt for retinsyre syndrom.

  Det uttrykkes ved nyre- og leverinsuffisiens, kortpustethet, pleural effusjon, feber, akutt respiratorisk nødsyndrom. På huden kan det være følgende manifestasjoner: utslett, xerodermi, kløe, tørrhet.

  På mage-tarmkanalen kan kvalme, tørr munn, diaré og forstoppelse oppstå. I sjeldne tilfeller påvirker stoffet sentralnervesystemet. Som et resultat oppstår svimmelhet, angst, depresjon, nedsatt bevissthet.

  Minimal effekt på luftveiene, kardiovaskulære og muskuloskeletale systemer. Hoste, hevelse i slimhinnene, arytmi, smerter i muskler og bein er mulig. Når det brukes eksternt, kan foci av betennelse, skorpetter oppstå, oftere kløe, rødhet og brennende.

  Hvordan velge en krem

  Følgende retinoider brukes i kosmetologi:

  De ovennevnte komponentene bekjemper effektivt akne, rynker, akne, hud aldring, alder flekker og andre problemer. Kjøp medisiner som inneholder retinoider kan bare være i apotek.

  Prisene for kremer er ganske høye. For eksempel:

  1. Stieva-A (som en del av tretinoin) - 850 rubler;
  2. Retasol (sammensatt av isotretionin) - 400 rubler;
  3. Differin (som en del av adapalen) - 550 rubler;
  4. Roaccutane (i sammensetningen av isotretionin) - 1,850 rubler;
  5. Vil slette (som en del av isotretinin) - 1900 rubler;
  6. Retin-A - 500 rubler;
  7. Retinoic salve - 300 rubler;
  8. Isotrexin - 2200 rubler.

  I sammensetningen av krem ​​"Toktin" er alitretinoin (9-cis-retinsyre). Dens kostnad er om lag tusen dollar. Det er tatt inne, det er strengt forbudt for gravide, da det fører til fosterabnormaliteter. Legemidlet kjemper effektivt eksem av enhver alvorlighetsgrad.

  Før du velger en krem ​​med innholdet av retinoider, må du bestemme hovedmålene for behandlingen, hva du bør fokusere på. Hvis hovedproblemet er akne, må du ta hensyn til retinol, retinylacetat, retinyllinolat, pro-retinol.

  Hvis hovedproblemet er pigmentspots og rynker, vil Tretinoin hjelpe. Det vil bidra til å kvitte seg med det kåte laget av hud, vevet vil komme seg raskere, porer begynner å puste. Denne retinoiden er veldig kraftig, så det kan forårsake ubehagelige bivirkninger.

  "Isotretinoin" og "Adapalen" vil hjelpe til med små utslett. Før bruk må du lese instruksjonene og følge den tydelig. Etter påføring kan du oppleve en prikkende og rødhet i huden.

  I mildere former av sykdommen kan du bruke krem ​​1 gang på tre dager. Begynn med små doser og øker gradvis for å forberede huden på aggressive effekter.

  Det er bedre å bruke kremet før sengetid. Om morgenen, bruk solkrem i stedet. Dette skyldes retinoids evne til å øke nivået av kollagen, henholdsvis, blir huden mer følsom.

  Når du velger en krem, bør du merke seg at emballasjen skal være ugjennomsiktig, siden når lyset kommer inn i lyset, forsvinner de fordelaktige egenskapene til vitamin A. Tabletter brukes til alvorlige hudsykdommer, i tillegg har de et større antall bivirkninger.

  Derfor må legen utføre en fullstendig diagnose av legemet før du velger terapeutisk form for legemidlet. Salver og kremer er effektive for mild til moderat alvorlig akne.

  Hva er retinoisk anti-rynke salve, se følgende video:

  Flere Artikler Om Typer Acne