Retinol palmitat (vitamin A) kan brukes til systemisk (generelt, hele kroppen) akne behandling. Den er produsert i form av en oljeløsning med en konsentrasjon på 100 000 IE / ml (internasjonale enheter) i flasker på 10 og 50 ml.

Effekter av retinolpalmitat

Etter absorpsjon binder retinol til proteinet og går inn i blodet. Akkumulerer i leveren i kombinasjon med et annet protein. Handler på reseptorer inne i celler, endrer aktiviteten av gener i cellekjernen. Halveringstiden (tiden hvor blodnivået faller 2 ganger) av retinol er omtrent en dag. Utskilt av nyrene. Full klaring - om en måned.

Effektiviteten til retinolpalmitat er lavere enn den for Roaccutane eller Aknekutan, men tolerabiliteten er bedre og kostnaden er mye mindre.

Virkningen av Retinol Palmitate er delt inn i generelle og lokale.

Lokal virkning av retinolpalmitat:

 • bremsekeratinisering
 • reduksjon av sebumsekresjon
 • akselerasjon av epitel divisjon.

Den samlede effekten av retinolpalmitat:

 • immunitetsstimulering
 • økt bloddannelse,
 • forbedring av makrofagfunksjoner,
 • forbedring av nattesyn (tilpasning til mørket),
 • hemming av vekst av kreftvektorer.

Retinolpalmitat og retinolacetat

Kan billig Retinol acetat brukes i stedet for dyrt Retinol palmitat? Nei, det anbefales ikke fordi palmitatet absorberes uendret, noe som forbedrer doseringsnøyaktigheten. Acetat gjennomgår en rekke endringer i tarmen (Retinol acetat → retinol → Retinol palmitat) og absorberes fortsatt i form av palmitat.

Akne behandling med retinol palmitat

Når akne er tildelt minst 300 tusen IE (internasjonale enheter) per dag. Behandlingsvarigheten er ca 12-16 uker, dosen i løpet av kurset reduseres ikke, og etter det er over, er det ikke gitt noen støttebehandling. Intervaller mellom kurs - 1-2 måneder.

Retinolpalmitat anbefales å tas om kvelden før sengetid eller tidlig om morgenen. Siden fettløselige vitaminer absorberes bedre med matfett, tar de om morgenen stoffet under eller etter et måltid, og i løpet av kvelden mottar Retinol Palmitate, anbefaler de å spise et valg:

 • 2-3 ss rømme,
 • smørbrød
 • salat med vegetabilsk olje eller rømme.

Egenskaper ved riktig dosering og lagring

Vær oppmerksom på at retinolpalmitat er ødelagt av lys når luft er tatt inn for å danne giftige stoffer, derfor finnes en inert gass i det forseglede hetteglasset. Etter å ha åpnet hetteglasset, erstattes inertgassen med luft, og prosessen med destruksjon av medikamentet begynner, som et resultat av hvilken Retinol-konsentrasjonen reduseres til ukjente verdier.

For å minimere ødeleggelsen av Retinol anbefales det å lagre den åpne flasken i kjøleskapet i ikke mer enn 2 uker.

Var materialet nyttig? Del lenke:

Kommentar 2 til notatet "Retinol palmitat (vitamin A) for systemisk behandling av akne"

25. november 2016 klokka 16:10

Jeg har panikk, hjelp) Det var utslett på baken (akne), en dermatolog foreskrev å ta flytende retinol (30 dråper) + Klenzit utad. Først kjøpte jeg Retinol palmitat, deretter Retinol acetat, ikke engang på grunn av økonomiske hensyn, men fordi ingen forklarte hva forskjellen var og kjøpte det som var i apoteket. Retinol holdt det i kjøleskapet, så bare i rommet (total uansvarlighet). Terapi varte 3 måneder. Jeg avbryter på grunn av den planlagte graviditeten, og jeg finner ikke spesifikk informasjon om hvor mye retinol er fjernet fra kroppen: de skriver fra en måned til en. Jeg vil ikke risikere det, så jeg vil få en kvalifisert kommentar. Dermatologen unngår evasively vilkårene fra 2 uker til 2 måneder. En eller annen måte for vag. Og hvor mye koster det å avbryte retinol? Jeg reduserer det med 2 dråper hver dag, det vil si, jeg planlegger å avbryte det om 2 uker. Er det rimelig? Jeg vil være ekstremt takknemlig for kommentaren. Først av alt er det av interesse når du trygt kan bli gravid etter at du har avsluttet dosen min.

Nettstedforfatterens svar:

Eventuelle systemiske retinoider (tatt inn) kan avbrytes umiddelbart. En gradvis reduksjon i doser er ikke nødvendig. Jeg vurderer den sikre perioden et halvt år (6 måneder). Det har blitt fastslått at etter inntak av isotretinoin, kan en blodgiver ikke bli tatt innen 1 måned (dette blodet kan bli konsumert av en gravid kvinne), og innen 2 måneder blir isotretinoin helt utskilt fra kroppen. Av disse grunner er ventetiden på seks måneder etter behandlingens slutt ganske tilstrekkelig, men ikke mindre enn 2-3 måneder.

10. januar 2017 klokka 11:48

Dermatologen foreskrev Retinol Palmitate for å drikke 100 000 IE og smøre klenzite. Jeg leste et sted at det er umulig å drikke retinol og smøre, hva skal jeg gjøre?

Nettstedforfatterens svar:

Ja, det var tidligere antatt at Roaccutane ikke kunne brukes samtidig som eksterne retinoider, men nå gjør de det motsatte: Eksterne retinoider (Klenzit) er foreskrevet for å redusere doseringen av systemiske retinoider (retinol eller isotretinoin) og redusere antall bivirkninger fra systemisk. Jeg støtter også ideen om å kombinere systemiske og lokale retinoider.

Hva er forskjellen mellom retinolacetat og retinolpalmitat?

retinolacetat, retinolpalmitat - syntetiske preparater inneholdende vitamin A

Aktiviteten av 1 mg retinolacetat tilsvarer 2907 IE av vitamin A.

Aktiviteten av 1 mg retinolpalmitat tilsvarer 1817 IE av vitamin A.

Er det noen andre forskjeller (i kjemisk sammensetning eller på effekten på menneskekroppen?

spørsmålet er først og fremst for kjemikere og leger

Selve navnet taler for seg selv: acetat er saltet av eddiksyre, og palmitat er saltet av palmitinsyre. Eddiksyre er ikke fysiologisk, den er ikke tilstede i sin rene form og i form av salter i kroppen, i motsetning til palmitinsyre (som er en mettet syre ved sin kjemiske struktur), som i sin dekomponering blir til umettede syrer som er nødvendige for kroppen.

Retinolacetat eller retinolpalmitat: Hva er forskjellen, egenskaper av legemidler og bruksanvisninger

I begynnelsen av 1900-tallet oppdaget to uavhengige grupper av forskere et stoff, hvor mangelen av som i dietten fører til en forsinkelse i organismenes vekst og øker følsomheten for ulike infeksjoner. I 1916 ble stoffet kalt "vitamin A" (retinol).

Dette stoffet har innvirkning på mange prosesser i kroppen: stimulerer utvikling og vekst, styrker immunsystemet, akselererer helbredelsen av vev og øker elastisiteten. Videre i artikkelen kan du gjøre deg kjent med bruksanvisningen for barn og voksne av retinolacetat og retinolpalmitat i form av kapsler med flytende olje, drazhe, injeksjoner og andre former for frigjøring.

Når mangler vitamin A?

Mangelen på dette stoffet påvirker tilstanden til huden, iris og andre organer negativt.

Tegn på vitamin A-mangel er peeling av huden, forsinket epithelialisering, "nattblindhet", utslett, redusert synsstyrke, hårtap, redusert immunitet.

Denne antioksidanten er ikke løselig i vann, delvis ødelagt under langvarig lagring og varmebehandling.

I moderne forhold mottar en person ikke den nødvendige mengden næringsstoffer fra mat. Derfor kommer ferdige legemidler til hans hjelp.

Hva er forskjellene mellom narkotika og hvordan du bruker?

De vanligste kommersielt tilgjengelige former for vitamin A er retinolacetat (retinolacetat) og retinolpalmitat (retinolpalmitat). Retinolacetat er en eddiksyreester. I kroppen, under påvirkning av visse enzymer, blir den syntetisert i retinolpalmitatet.

Retinolpalmitat er en ester av palmitinsyre. Det er fysiologisk for kroppen og absorberes helt ved hjelp av enzymer med nøytral pH.

Finnes i form av en homogen tykk masse blekgul farge, smeltepunkt - + 26 ° C. Funnet i form av oljeløsninger, kapsler, piller eller tabletter.

Disse verktøyene brukes i tilfeller av vitamin A-mangel ved behandling av ulike oftalmologiske lidelser, dermatologiske sykdommer som er ledsaget av tørrhet, frostbit, smittsomme og akutte luftveissykdommer, sykdommer i mage-tarmkanalen, kjennetegnet ved et brudd på næringsabsorpsjon i samme doser. I tillegg brukes de til behandling av hudt tuberkulose, levercirrhose.

Det er kjent at 1 mg retinolacetat er identisk med 2907 IU retinol, mens 1 mg retinolpalmitat er identisk med 1817 IU retinol.

Priser for oljeløsninger i kapsler

Prisen på 10 ml retinolpalmitat varierer fra 100 til 130 rubler; 50 ml - 260-295 rubler. En pakke med 30 kapsler retinolpalmitat koster ca 30 rubler.

Prisen på 10 ml retinolacetat 3,44% varierer fra 29 til 35 rubler. 50 ml løsning i samme konsentrasjonskostnad fra 75 til 85 rubler. Prisen på 50 ml retinolacetat 8,6% er ca. 90 rubler. En pakke med 10 kapsler retinolacetat koster 6 til 10 rubler.

Daglig inntak og dose for barn og voksne

Det tas oralt etter 10-15 minutter fra øyeblikket du spiser.

Ved brudd på absorpsjon av næringsstoffer i fordøyelseskanalen, injiseres den oppvarmede oljeløsningen intramuskulært. Om nødvendig, er injeksjonskursene alternerende med kurs for oral administrasjon.

En oljeaktig løsning etterfulgt av en steril dressing smører de berørte områdene med frostbit, dermatitt og brannskader.

Under behandling anbefales oral retinoid. Retinolacetat i salvenes sammensetning penetrerer dypt inn i vevet i 4 timer og ligger i blodet i ca. 12 timer. Salven brukes til det berørte området opptil 6 ganger per dag. Behandlingsperioden er 1-3 måneder.

Barn som behandler rickets, akutt åndedrettssykdommer, doseringsmidler foreskrevet av behandlende lege.

Med beriberi er forbrukshastigheten 33 000 IE per dag, i kompleks behandling av oftalmologiske sykdommer, anbefales det å ta 50 000 til 100 000 IE av legemidlet per dag; Barn, avhengig av alder, tildeles fra 1000 til 5000 IE per dag. Ved behandling av dermatoser foreskrives voksne 50 000-100 000 IE vitamin A per dag, barn - fra 5000 til 20 000 IE.

Behovet for vitamin A øker i varme klima, med stor fysisk anstrengelse; under stress. Også, en økt dose er nødvendig for folk som bruker mye tid på datamaskinen. Retinol oljeløsninger, når de påføres i hodebunnen, nærer pærene og har en gunstig effekt på håret.

Vet ikke hva vitaminer å drikke på forskjellige tider på året? Les artikler om å ta de riktige stoffene om vinteren, våren, sommeren og høsten.

Sikkerhets forholdsregler

Med overflødig forbruk av matvarer rik på vitamin A, akkumuleres det i leveren.

Hypervitaminose manifesteres av en nedgang i kroppsvekt, døsighet, kvalme, blødning, diaré, osteoporose, peeling av palmer. Allergiske reaksjoner og forverring av leversykdommer er mulige. Barn under 1 år kan utvikle hydrocephalus.

I laboratorieundersøkelser ble det funnet at overskytende doser retinol 8-10 ganger kan forårsake medfødte misdannelser.

Ved behandling av dermatologiske sykdommer etter 7-10 dagers bruk av retinoider, kan en eksacerbasjon av den inflammatoriske prosessen ses, noe som svekker seg med tiden og ikke krever ekstra behandling.

Ved behandling av akne, foreskrives økte doser medikamenter, noe som øker muligheten for overdosering.

I denne forbindelse anbefales det å bruke midlene lokalt. Ikke bruk retinol for sykdommer som ikke er relatert til dets mangel i kroppen. Det bør tas i betraktning at Retinol palmitat kan forårsake alvorlig kløe og rødhet når den brukes eksternt. Ikke bruk retinoider eksternt under en forverring av akne.

Ikke bruk medisiner for personer med overfølsomhet overfor retinol, gravide i første trimester. Nøye bruk for personer med kolelithiasis, nefritt, kronisk pankreatitt, hjertesvikt II-III grad.

For maksimal absorpsjon av vitamin A, er det ønskelig å ta det samtidig med vitamin E og sink. Godkjenning av retinoider med alkohol og hyperlipidemiske midler er uønsket.

Den positive effekten av ovennevnte midler på helse og skjønnhet er åpenbar. Du bør ikke glemme at retinol akkumuleres i kroppen når det er ukontrollert. Uten konsultasjon av behandlende lege, kan bruken gi alvorlig helsefare.

Retinolacetat kan være farlig for ansiktet!

Retinol er svært viktig for mange prosesser i kroppen vår, det er mye brukt både i vitaminkomplekser og til ekstern bruk i kosmetikk. Men forskere sier at vitamin A og retinol ikke er så ufarlig, og kan være veldig farlig i tilfelle av overdose, og for noen mennesker er det til og med KONTRAINDIKERT.

Detaljer om alle former for vitamin A som retinolacetat og palmitat og når det ikke skal brukes til ansiktet - vi diskuterer i denne artikkelen.

Hva er retinol

Retinol er et fettløselige vitamin (kalt vitamin A), oppdaget i 1913, som syntetiseres i kroppen fra beta-karoten, men kommer også fra mat (plante- og dyremat). Den som er i maten av animalsk opprinnelse - kalt retinoider, plante-karotenoider.

Både disse og andre stoffer må gå inn i kroppen vår med mat, siden det er vitamin A som er involvert i reguleringen av proteinsyntese, er viktig for cellevekst og regenerering, for dannelse av tenner og bein, immunitet, slimhinner og hud for syn og hjernefunksjon., forhindrer utviklingen av hjertesykdom, og til og med forbedrer spermatogenese.

Retinolacetat og retinolpalmitat - hva er forskjellen?

Vitamin A, som kan kjøpes på apoteket - retinoider (retinolacetat og retinolpalmitat) - er inkludert i mange komplekse vitaminer, og selges også separat for ekstern bruk i form av oljeholdige væsker.

Forskjellen er at:

 • Retinolacetat, et salt av eddiksyre, er ikke funnet i menneskekroppen i det hele tatt.
 • Retinolpalmitat er en helt fysiologisk mettet syre, som i ferd med dekomponering blir til umettede syrer som er nødvendige for kroppen.

Retinolpalmitat anses å være mer naturlig for menneskekroppen, men ikke glem at begge stoffene (og acetat og palmitat) ikke er naturlige, men syntetiske vitaminer. Derfor har deres fordeler lenge vært tvil av forskere, og ernæringseksperter sier i en stemme at det fortsatt er bedre å få den nødvendige og naturlige dosen vitamin fra ernæring.

Syntetiske komplekser

Ikke så lenge siden begynte forskere å lyde alarmen - vitaminkomplekser kan være farlig for menneskers helse. Etter mattilsetningene ga vi nøye omsorg for kosmetikk - der "syntetene" er fulle av, inkludert syntetiske vitaminer, som oppfører seg annerledes enn deres levende analoger.

Dette kan forklares ved å tegne en analogi med transfett og glutamatnatrium - fra naturlige kilder, fungerer disse stoffene egentlig, men kjemiske forbindelser er allerede fulle av bivirkninger!

Kunstige vitaminer er også berøvet og relaterte komponenter som er i produktene, de, på en eller annen måte, spiller en nyttig rolle, og bidrar til absorpsjon av vitaminer.

Ikke glem at med en hvilken som helst kjemisk syntese dannes ikke bare de nødvendige molekylene, men også sidemolekyler - og det er rett og slett ikke lønnsomt å skille seg fra den andre i industriproduksjonen.

Hvor inneholder vitamin A?

Likevel anbefaler leger at man etterfyller vitamin A-mangel med mat, da produkter med det er svært rimelig og relativt billig. Og dette, noen ganger, vil bli enda billigere enn å kjøpe et dyrt kompleks.

For eksempel matvarer rik på vitamin A:

 1. Alle frukter og grønnsaker med gul-oransje farge: gulrøtter, bulgarsk pepper, aprikos, fersken, gresskar, cantaloupe, havtorn, villrose.
 2. Noen grønne grønnsaker er også rik på vitamin A: brokkoli, spinat, scallions, sorrel, persille og til og med kål.
 3. Produkter av animalsk opprinnelse: eggeplomme, biff lever, smør og fiskeolje er ledere i vitamin A.

En anbefaling fra leger: siden vitamin A er fettløselige, er det bedre å ta vegetabilsk mat med en liten mengde olje. For eksempel å lage en salat fra grønnsaker med tilsetning av olivenolje og fra frukt som inneholder vitamin A, er det bedre å lage en dessert med rømme eller naturlig krem. Så vitamin A absorberes bedre i kroppen.

Fare for vitamin A til huden. Vitamin A Overdose

Som nevnt ovenfor kan bruk av vitamin A på huden være farlig hvis du har sensitiv og allergisk utsatt hud. Ved langvarig bruk (mer enn 3 måneder) salver med retinol (til behandling av akne), kan retinoid dermatitt forekomme. Dette skyldes at retinol i dem er 20 ganger mer enn den nødvendige daglige dosen.

I dette tilfellet blir huden tørr og sprukket, hjørnene på leppene (syltetøy) kan sprekke og bli betent, øyenbrynene og håret faller ut, og alvorlig hud kløe observeres.

En overdose av vitamin A forårsaker også blødninger fra nesen, blødningsforstyrrelser, smerter i bein og muskelstivhet, kvalme og oppkast, magesmerter, svimmelhet, tretthet og irritabilitet, anoreksi, svak feber og rikelig svette.

Vitamin A under graviditet

Overdreven doser retinol anbefales ikke sterkt under graviditet, da det kan føre til feil i utviklingen av foster. Derfor anbefales det ikke å ta et vitamin separat eller bruke kosmetikk med det i løpet av denne perioden (så vel som amming). Nok av vitaminet, som naturlig kommer fra mat.

I tillegg kan alkoholforbruket øke effekten av vitaminet, det er heller ikke anbefalt for leversykdommer og røykere.

I noen mennesker kan vitamin A, og spesielt dets syntetiske kolleger, forårsake alvorlige allergiske reaksjoner - dette bør tas i betraktning.

Sikker analoger av retinoisk salve

Du bør ikke jage det "rene" vitamin A, du bør ikke også misbruke sine syntetiske analoger, fordi ingen vet hvordan de vil oppføre seg på huden din! Dermatologer anbefaler å lene seg på kremer og andre anti-aldringsbehandlinger og produkter som inneholder maksimal mengde ingredienser som i utgangspunktet inneholder retinol eller karoten: salvie, plantain, bjørbærblader, mynte og kløver, burdockrot, fennikel, humle, horsetail, kelp, citrongras, nøle, havre, bringebær blader, rosehips. Produkter med ekstrakter av disse plantene finnes i linjene med naturlig økologisk kosmetikk.

Hva er forskjellen mellom retinolacetat og retinolpalmitat?

Kosmetikk med retinol i dag i etterspørsel og populær. Det har svært nyttige helbredende og foryngende egenskaper, og hvis det brukes riktig, kan du raskt forbedre hudtilstanden og til og med løse en rekke dermatologiske problemer. Vitamin A brukes i kremer i forskjellige former, så jeg blir ofte spurt om acetat og palmitat av retinol har betydelige forskjeller.

Hva er det

Helt ærlig, bare kjemikere og farmakere kan forstå disse finessene i detalj. Det er vanskelig og ikke nødvendig for mannen på gaten. Han er viktig å forstå hvilken form for retinol som er bedre å bruke til kosmetiske formål. Her vil jeg prøve å svare på dette spørsmålet.

Og la oss starte med hva retinol selv og dets derivater er. Vitamin A syntetiseres av menneskekroppen fra beta-karoten tilsatt mat. I store mengder er det i produkter med oransje og rød farge: gulrøtter, gresskar, persimmon etc.

Stoffet er nyttig, men ekstremt ustabil. Derfor kunne kjemikere i lang tid ikke introdusere det i kremer - retinol ble umiddelbart ødelagt i lyset og ved kontakt med luft.

Og bare relativt nylig nylig resistente former ble oppnådd: retinsyre, samt retinolacetat og palmitat. Og dette markerte begynnelsen på etableringen av høyteknologiske terapeutiske og anti-aldrende legemidler.

Formoverganger

Faktisk har retinsyre den mest intense effekten på huden. Den brukes i profesjonell kosmetologi som et middel for kraftig, men samtidig delikat peeling. Stoffet kan raskt forynge huden, eliminere pigmentering og til og med kvitte seg med ganske dype rynker.

Retinolacetat er en syntetisk form av vitamin A og er en ester av eddiksyre. Når det tas inn, blir det syntetisert og omdannet til palmitinsyreester eller retinolpalmitat. Og bare i denne formen, blir den helt absorbert av kroppen, og omdannes deretter til retinsyre.

Retinol egenskaper

For bedre å forstå forskjellen mellom retinolacetat og dets kjemiske "relative" retinolpalmitat, la oss ta en nærmere titt på hver av dem. Selv om jeg vil si som profesjonell, for sluttbrukeren er det ikke så viktig. Det viktigste er å forstå hvilke produkter med retinol er beregnet på, og hvordan de skal brukes på riktig måte. Men dette vil bli diskutert i en annen artikkel.

Retinolacetat

Det er enklest å møte ham på apoteket, ettersom det i henhold til farmakologisk klassifisering er et stoff. Det er en oljeoppløsning som er innelukket i en ampulle eller gelatinkapsel. Men nylig er produktet også solgt i en liten mørk glassflaske. Men på grunn av delvis ødeleggelse av vitamin A når det kommer i kontakt med luft og lys, er effekten svakere. For intern bruk, slipp retinol og tabletter.

I følge instruksjonene er stoffet brukt til å behandle:

 • erosjoner og sår i mage-tarmkanalen;
 • hudlidelser: sår, brannskader, etc.;
 • noen øye sykdommer;
 • bronkopulmonale sykdommer;
 • ulike typer dermatitt.

Legemidlet er kontraindisert i graviditetens første trimester, i tillegg til hjerte- og nyresvikt, akutt og kronisk nefrit, kronisk pankreatitt, alkoholisme, fedme, sarkoidose.

Retinolpalmitat

Nå åpner og sammenligner vi instruksjonene for retinolpalmitat. Det står at stoffet er en løsning av vitamin A i soya, raps eller maisolje, og den er bare tilgjengelig i flytende form, pakket i små flasker med mørkt glass. I tabletter og ampuller i dette verktøyet er det ikke.

Indikasjoner for bruk er de samme, pluss:

 • forhold som forårsaker tørr hud: ichthyosis, seborrhea, neurodermatitt, etc.;
 • follikulær keratose;
 • komedoner og akne;
 • brannsår, sår, frostbit;
 • hud tuberkulose;
 • forkjølelse og forkjølelse.

Som du ser, er bruken av dette stoffet noe bredere. Dette skyldes at det absorberes raskere og bedre ved oral administrasjon.

Men hvis vi anser det som en kosmetikk, er det faktisk ingen signifikant forskjell med retinolacetat. Ja, og kontraindikasjoner for begge legemidlene er helt identiske.

Oppsummering

Konklusjonen fra ovenstående antyder en enkel og åpenbar en. Foruten det faktum at retinolacetat faktisk er en forløper for palmitat, er det ingen signifikant forskjell mellom disse stoffene. Og forbrukere bør ta seg av helt forskjellige problemer: hvilken konsentrasjon bør de inneholde for å få den ønskede effekten, hvor ofte og i lang tid kan slike kremer brukes, hvordan man unngår hypervitaminose, noe som gir ganske ubehagelige symptomer.

Jeg fortalte alt dette i detalj i andre artikler om det nyttige og viktige biologisk aktive stoffet - retinol. Jeg vil påminne om at uavhengig bruk av farmasøytiske preparater for kosmetiske formål ofte ikke bare gir det ønskede resultatet, men kan også skade.

Vitamin A på sensitiv hud i høye konsentrasjoner fremkaller kløe, peeling, utslett, rødhet og hevelse. Så i stedet for å eksperimentere med din egen helse, er det bedre å konsultere en skjønnhetspleie og kjøpe en profesjonell krem ​​av høy kvalitet.

Håper denne artikkelen var nyttig for deg. Men hvis det fortsatt er uforklarlige spørsmål - kan du skrive dem i kommentarene, jeg vil gjerne svare på dem.

Retinolpalmitat (vitamin A)

Moderne farmakologi har gjort store fremskritt de siste tiårene, uten å se bort fra alle nødvendige vitaminer. Disse stoffene har lært å syntetisere, og derfor - å søke om fordel for mennesket. Retinolpalmitat kan betraktes som en av de mest kjente syntetiske vitaminer. Dette er det andre navnet på det velkjente vitamin A.


Vitamin A kan oppnås både ved hjelp av mat og ved hjelp av vitaminkomplekser eller -medikamenter. Kosmetiske preparater med retinolpalmitat kan være i form av dråper, gel eller krem.

Hva er palmitat?

Palmitat - salt eller palmitisk ester. Den kjemiske formelen av palmitat er C16H32O2. Denne kjemiske forbindelsen kan reagere med mange elementer. For eksempel er natriumpalmitat en forbindelse av natriumsalt og palmitinsyre. Det er en del av emulgatorer, kosmetiske geler for vasking, flytende såpe.


Kaliumpalmitat fører til sammensetningen av alkaliske såper og vaskemidler.


Ascorbylpalmitat er et kosttilskudd som forlenger holdbarheten til produktet, reduserer nivået av oksidative prosesser. Ascorbisk palmitat er oppnådd fra fett askorbinsyre. Denne kombinasjonen er i det naturlige miljøet, som en del av noen frukter og grønnsaker. Dette kosttilskudd er tillatt i Europa, Russland, USA.


Beta-palmitat - palmitinsyreester, som legges til mat. Et annet navn på dette stoffet er palmeolje. Dette kosttilskudd betraktes som en av de mest skadelige for menneskekroppen, da det ikke er resirkulert. Smeltepunktet til dette palmitatet overstiger temperaturen i menneskekroppen. Beta-palmitat kan akkumulere i kroppen.

Tocopherolpalmitat er lik struktur i forhold til legemidlet med retinolpalmitat. Det regnes som en kraftig antioksidant. Det blir introdusert i sammensetningen av komplekse fortfestede preparater.

Hva er retinolpalmitat?

Retinol er et fettløselige vitamin. Det kan inntas med både animalske og vegetabilske fettstoffer. Menneskekroppen har lært å syntetisere retinol fra beta-karoten.

Til kroppen trenger ikke naturlig vitamin A, du må systematisk bruke:

 • • gulrøtter,
 • • brokkoli
 • • rødbeter,
 • • gresskar,
 • • aprikos,
 • • biff leveren,
 • • havfisk,
 • • sjømat.


Vitamin A (palmitat) spiller en viktig rolle i menneskeutviklingsprosessen, da det bidrar til å danne beinvev, forbedrer immuniteten, bekjemper problemer med kardiovaskulærsystemet etc. Når kroppen mangler dette vitaminet begynner en person å føle seg svak, hyppig hodepine, rask tretthet, han kan begynne å ha hudproblemer; det begynner å tørke ut og bli betent.

søknad

Retinolpalmitat eller vitamin A kan kjøpes på et vanlig apotek, men bare hvis det tilskrives av en lege. Erfaringen fra mange leger viser at selvmedisinering med retinoider ikke kan føre til noe godt. Behandling med dette legemidlet er foreskrevet i tilfeller der pasienter lider av vitaminmangel, har hjerte- eller hudproblemer.


Bruken av retinolpalmitat i ansiktet på grunn av at dette stoffet bidrar til å rense huden mot utslett, sår, komedoner. Tette porer, rødhet, glans er alle tegn på akne. Retinolpalmitat er en del av geler og kremer. Ofte har de en fet konsistens, men den kan også produseres som en løsning av retinolpalmitat.

Forskjellen mellom retinolacetat og retinolpalmitat

Retinolacetat er et salt av eddiksyre. Denne kjemikalien blir ikke produsert eller behandlet av menneskekroppen. Det er en del av kosmetiske midler.


Retinolpalmitat er en naturlig forekommende forbindelse som behandles av kroppen til en tilstand av umettet syre.

Den systematiske bruken av syntetisk retinolpalmitat forårsaker mange forskere mange spørsmål. Et av de viktigste spørsmålene - er dette et trygt stoff for menneskekroppen? Ernæringseksperter hevder at det skal produseres naturlig fra mat. Instruksjonene for bruk av retinolpalmitat indikerte at det ikke skal tas av gravide, da en slik behandling kan føre til problemer med utviklingen av fosteret.

Hva er risikoen for retinolpalmitat i ansiktet?

Siden dette syntetiske vitaminet fremmer behandlingen av ulike hudsykdommer, har den blitt foreskrevet oftere. Men det er verdt å huske at en overdose av retinolpalmitat kan møte utseendet av alvorlig flaking, kløe, rødhet av ansiktets hud. Såkalt retinoid dermatitt kan utvikle seg. Denne sykdommen fremkaller utseendet av betennelse i nærheten av leppene, sprekker i huden, tap av øyevipper.


Også en overdose av dette legemidlet kan provosere:


• neseblod,
• kvalme
• hodepine,
• svakhet
• svimmelhet
• økning i kroppstemperatur,
• mangel på appetitt,
• oppkast
• sykdommer i fordøyelseskanalen,
• tung svette.


Retinolpalmitat i form av olje kan kjøpes i Russland til en pris på 95-120 rubler for 10 ml. Prisen på medisiner som inneholder retinolpalmitat er mye høyere. Oljeløsningen av dette legemidlet er ofte pakket i en glassbeholder med et volum på 10 ml og 50 ml.

Hva er forskjellen mellom retinolpalmitat og retinolacetat?

Retinol er et fettløselige vitamin, et essensielt stoff for riktig kroppsfunksjon. Det har en antioksidant effekt, påvirker organene av syn, hud, hår, immunitet. Den brukes i terapeutiske ordninger for ulike sykdommer og i kosmetologi.

Retinol er et fettløselige vitamin, et essensielt stoff for riktig kroppsfunksjon.

Karakteristisk for retinolpalmitat

Denne formen av vitamin A fremstilles i form av en oral oppløsning. Vitamin A er en fettløselig substans, derfor er det en olje i sammensetningen av produktet.

Bruken av retinol gjenoppretter det nødvendige vitaminnivået i kroppen. En feil kan føre til:

 1. Redusert syn. Kylling blindhet oppstår - svekket evne til å se i mørket.
 2. Forverring av hud og hår. Huden blir tørr, utsatt for utseende av rynker, sprekker, peeling, hudormer. Hårpause og splitte.
 3. Stratifisering og sprø negler.
 4. Reduserte beskyttende funksjoner i immunsystemet, noe som resulterer i at en person blir utsatt for smittsomme sykdommer.

Det er foreskrevet for ulike øye- og hudsykdommer, infeksjoner, halssykdommer på grunn av forkjølelse, hudt tuberkulose, levercirrhose, rickets og patologier i mage-tarmkanalen. Hovedsakelig brukt som et element av kompleks terapi.

Legemidlet er forbudt å bruke i de første 3 månedene av svangerskapet, da høye doser vitamin A kan forårsake patologi under fosterutvikling. Pasienter med diagnose av hjertesvikt, betennelse i nyrene, betennelse i bukspyttkjertelen, kolelitiasis bør ikke tas.

Samtidig bruk av hormonelle prevensjonsmidler øker konsentrasjonen av vitamin A i blodet. Ikke kombiner mottak med tetracykliner. Når du tar store doser vitamin E, reduseres nivået av vitamin A. Retinolpalmitat svekker effekten av medisiner som inneholder kalsium, noe som kan føre til hyperkalsemi. Under applikasjonen bør ikke drikke alkohol og kortikosteroider, da det kan redusere terapeutisk effekt.

En bivirkning er uttrykt i hypervitaminose A, som manifesteres av svakhet, døsighet, hodepine, kvalme, oppkast, peeling av huden, ustabil gang. Ved behandling av hudsykdommer kan det være en forverring av betennelse. Dette krever ikke avskaffelse av terapi og vedtak av spesielle tiltak, den inflammatoriske reaksjonen over tid går uavhengig.

Kjennetegn ved retinolacetat

Retinolacetat er en av vitamin A-formene. Det selges i forskjellige former - løsning for ekstern og intern bruk, kapsler, tabletter, injeksjonsvæske, oppløsning.

Legemidlet regulerer de metabolske prosessene der vitamin A. er involvert.

Tilordne med hypovitaminose A, dermatologiske sykdommer, hudskader fra brannskader og frostbit. Brukes i behandling av psoriasis, hud tuberkulose, hemorroider. Brukes ved behandling av ulike sykdommer i øyet, leverbetennelse, kronisk enterokulitt (samtidig betennelse i tykktarmen og tynntarmen).

Du kan ikke ta stoffet til stein i galleblæren og kronisk betennelse i bukspyttkjertelen. Kan tas internt eller brukes eksternt for hudskader.

Ved langvarig bruk kan hypervitaminose A og beruselse forekomme. Hos voksne er hypervitaminose manifestert av hodepine, ansiktsspyling, kvalme, svakhet, smertefulle opplevelser i beina, noe som fører til forstyrrelser i gangen. Hos barn, i dette tilfellet, er det høy temperatur, hudutslett, oppkast, svette, overdreven døsighet.

Når du tar retinolacetat, bør du ikke bruke medisiner som inneholder vitamin A for å unngå bivirkninger på grunn av overdosering.

Likheter av sammensetninger

Retinolpalmitat og retinolacetat er produkter som er former for vitamin A.

1 mg acetatform svarer til 2907 IE vitamin, 1 mg palmitat - 1817 IE vitamin.

Forskjell mellom retinolpalmitat og retinolacetat

Begge legemidlene inneholder vitamin A, bare i en annen form. Retinolacetat, som kommer inn i kroppen, under påvirkning av enzymer, blir til retinolpalmitat (palmitinsyreester) - en fysiologisk form for kroppen.

Begge legemidlene inneholder vitamin A, bare i en annen form.

Hvilken er bedre - Retinol palmitat og retinolacetat?

Det er ingen forskjeller i effekt og aktive ingredienser i preparater. I medisinsk praksis brukes disse legemidlene som ekvivalente og utbytbare. Måten vitaminet er bedre absorbert i kroppen, individuelt - hver person har forskjellige måter. Til salgs oftere kan du finne formen av acetat, fordi produksjonen av stoffet i form av palmitat er dyrt.

Legeromtaler

Bobkov EV, tannlege, Orenburg

Fettløselige verktøy, den mest hensiktsmessige form for frigjøring - kapsler. Legemidlet går raskt inn i blodet. Effektiv hos pasienter med oftalmiske lidelser. Før du begynner behandling, er det nødvendig å konsultere en lege. Ta under eller etter et måltid, du kan drikke stoffet med melk. Har en rimelig pris.

Karapetyan I. A., kosmetolog, Krasnodar

God forberedelse, inneholder den nødvendige mengden av den aktive ingrediensen. Det er mye brukt hos pasienter med hudsykdommer, brukt i kombinasjon med andre legemidler til behandling av eksem, psoriasis. Effektiv i peeling hud. Har også en lav pris.

Pasientanmeldelser for retinolpalmitat og retinolacetat

Karina, 28 år gammel, St. Petersburg

På grunn av arbeidet bruker jeg mange timer på datamaskinen, derfor blir øynene mine sliten. En venn som jobber på apoteket, rådet meg til å kjøpe vitamin A for å bevare synet mitt. Tok i henhold til bruksanvisningen. Legemidlet er effektivt, god effekt, ikke bare på øynene, men også på betingelse av hud og helbred. Lagt merke til positive resultater.

Julia, 32, Ufa

Jeg kjøpte stoffet foreskrevet av en hudlege. Hun kom til legen på grunn av problemhud. Ifølge hans råd brukte hun botemiddelet og droppet løsningen på et stykke sukker. Så stoffet er bedre absorbert. Etter søknaden oppdaget hun at hudtilstanden ble forbedret, forsvant utslettet. Noen ganger bruker jeg produktet til kosmetiske formål, legger jeg det til ansikt og hår masker. Hårtap har redusert, huden begynte å se bedre ut. Billig og nyttig verktøy.

Victoria, 33 år gammel, Krasnodar

Da jeg fikk faryngitt, foreskrev legen vitamin A i form av en oljeløsning. Hun gravd nesen. I tillegg til behandling og andre stoffer. Legen sa at på denne måten opprettholdes immuniteten i god stand, noe som ikke bidrar til overgangen til kronisk faryngitt i akutt stadium. Etter at søknaden begynte å føles bedre.

Valentina, 43, Jalta

Brukt betyr i barndommen i form av en dragee. Nå kjøper jeg i form av en oljeløsning. Ofte legger jeg til kosmetikk - kremer, salver, masker. Hjelper til å glatte rynker, for dette formålet i ren form bruker jeg stoffet under øynene. Etter at du har brukt produkter med retinol, blir huden behagelig å ta på.

Retinol og retinylpalmitat for ansiktets hud: Resultatet av å bruke hva du skal velge

Retinol og retinylpalmitat er blant de mest brukte aktive ingrediensene i hudpleieprodukter. Dessverre er det en liten forvirring om hvordan de fungerer, hva resultatene gir, og hva er deres beste bruk. Denne artikkelen vil bidra til å avklare disse problemene.

Hva er forskjellen

Både retinol og retinylpalmitat er former for vitamin A (sammen med en annen form for retinaldehyd). I motsetning til mange andre vitaminer, har vitamin A ikke en signifikant direkte biologisk effekt. Det virker gjennom egen aktiv metabolitt (biokjemisk derivat), kalt retinsyre. Bare retinsyre og dets analoger, kollektivt kalt retinoider, har en direkte effekt på hudceller og kan ha en foryngende effekt på dem.

Faktisk er retinsyre, den såkalte tretinoin, den aktive ingrediensen i Retin A og Renova, en av de mest berømte anti-rynkekremene.

Imidlertid gir direkte påføring av retinsyre til huden ofte irritasjon og andre bivirkninger som begrenser bruken, spesielt hos personer med sensitiv hud.

Handling på huden

Hudceller har spesialiserte enzymer som konverterer ulike former for vitamin A til retinsyre. Hvis hudcellene blir matet med tilstrekkelig mengde retinol, retinylpalmitat eller retinaldehyd, vil mengden retinsyre i cellene begynne å øke. Derfor, i det minste teoretisk, vil lokale (selvproduserte) vitamin A gi flere fordeler, basert på fordelene av retinsyre for huden, og samtidig vil bivirkningene være minimal.

Ikke alle former for vitamin A er skapt likt. Noen av dem er enklere å konvertere til retinsyre enn andre. Konverteringsmetoden er som følger:

Retinalpalladium Retinol Retinaldehyd Retinsyre

To og tre metaboliske stadier kreves henholdsvis for å konvertere retinol og retinylpalmitat til retinsyre. Den totale konverteringsfrekvensen av retinol til retinsyre er lav, og nivået av retinylpalmitat er enda lavere. For å øke nivået av retinsyre og for å oppnå klinisk signifikante effekter trenger cellen derfor en stor mengde retinol og retinylpalmitat.

Tallrike produkter med disse stoffene blir annonsert som ekvivalent av retinsyre (tretinoin, retina A) i effektivitet, men uten bivirkninger. I virkeligheten er alt litt annerledes. Mange av disse produktene inneholder for lite retinol for å ha merkbar effekt. Bare at disse midlene er på listen over ingredienser, er ikke nok. Produkter med høy konsentrasjon av dette aktive stoffet eksisterer, men kan fortsatt ikke gi de ønskede resultatene av en rekke årsaker.

Spesielt kan et produkt med høyt konsentrert retinol forårsake irritasjon, spesielt hos personer med sensitiv hud. Høyt konsentrert retinylpalmitat er mindre irriterende enn retinol (på ekvivalente nivåer), men også mindre effektivt.

Til slutt er retinylpalmitat mest fjernet fra retinsyre i metabolsk omdanning. I tillegg varierer konverteringsfrekvensen for ulike former for vitamin A til retinsyre - samme produkt / konsentrasjon gir synlige resultater hos enkelte brukere, mens i andre er effekten fraværende. I tillegg tar retinol og i mindre grad retinylpalmitat under oksidasjon dersom de formuleres, lagres eller brukes feil.

Hva du skal velge

Gitt alle disse forbeholdene oppstår spørsmålet - hvordan skal retinol og retinylpalmitatprodukter brukes riktig? Studier viser at den mest pålitelige måten å få den ønskede effekten av hudforyngelse fra retinsyre, er å faktisk bruke retinsyre, tretinoin (eller andre direktevirkende retinoider ved optimal konsentrasjon). Men fra et finansielt synspunkt er dette alternativet ikke for alle.

Retinsyre og andre aktive retinoider krever resept (i hvert fall i enkelte land) og er relativt dyre. Dermatologer foreslår at man bruker enten lokal retinaldehyd eller retinylacetat (hver av disse midlene er bare ett skritt unna retinsyre). Selv om retinaldehydbaserte kremer ikke krever resept, har de en tendens til å være dyrt og fremdeles forårsaker hudirritasjon, mens retinylacetat er et nytt middel som er relativt uprøvd og ikke alltid tilgjengelig.

Hvis retinalsyre av en eller annen grunn ikke er egnet for hudtype, bør du prøve et produkt med retinol eller retinylpalmitat, for retinosyre (tretinoin, retin A). Når du søker etter et slikt produkt, er det viktig å finne en stabil, ganske konsentrert formel som ikke irriterer huden.

Hvis kommersielle produkter av retinol / retinylpalmitat viser seg å være for dyrt eller på annen måte ikke har noen effekt, kan tilnærmingen "på egen måte" hjelpe, uavhengig justering av konsentrasjonen av retinsyre tilstrekkelig til å oppnå ønsket resultat, men ikke så høyt som å forårsake irritasjon.

Til tross for den økende tilgjengeligheten av produkter som inneholder ulike former for vitamin A (retinoidprekursorer), har retinsyre fortsatt høyere sjanser til å arbeide mot rynker, siden aktiviteten ikke er avhengig av konverteringsfrekvenser og andre variabler. Blant forløpene til retinoider er retinaldehyd det nærmeste (langs metabolismen) til retinsyre og vil sannsynligvis sammenligne fordelene med det. Egnede hudpleieprodukter som inneholder retinol eller retinylpalmitat er imidlertid et ekstra alternativ som kan være billigere og i det minste for noen mennesker tilgjengelig på grunn av minimering av bivirkninger.

En bruker av retinsyre (tretinoin), som har utviklet bivirkninger, som hudirritasjon eller kronisk peeling, kan først forsøke å redusere konsentrasjonen eller hyppigheten av bruk. Deretter kan du prøve et produkt basert på retinaldehyd. Hvis det oppstår en feil her, bør du velge et produkt med retinol eller retinylpalmitat.

retinol


Vitamin A (Vitamin A). trans-9, 13-dimetyl-7- (1, 1,5-trimetylcykloheksen-5-yl-6) non-tetraen-7,9,11,1B-ol.

Synonymer: Axeroftol, Afaxin, Alphalin, Alphasterol, Anavit, Avital, Axerol, Axerophtholum, Primavit, Viadenin, Vitaplex A, Vogan, Xerophthol, etc.


Av kjemisk natur tilhører retinol gruppen retinoider (se nedenfor), fordi det er et derivat av retinsyre.


Vitamin A (retinol) finnes i animalske produkter. Kilder til vitamin A er smør, eggeplomme, lever. Spesielt er mye vitamin A funnet i lever av noen fisk (torsk, havabbor, etc.), i marine dyr (hval, hvalross, segl).


I plantefôr er vitamin A ikke funnet som sådan. Mange av dem (gulrøtter, spinat, salat, persille, grønn løk, sorrel, rød paprika, solbær, blåbær, gåsbær, fersken, aprikoser, etc.) inneholder karoten, som er provitamin A. Vitamin A er dannet av karoten. Vitamin A-syntese har nå blitt utført.


I medisinsk praksis, bruk legemidler som inneholder vitamin A, av naturlig opprinnelse og syntetiske stoffer: retinolacetat og retinolpalmitat.


Preparater av vitamin A brukes i profylaktiske og terapeutiske doser. Profylaktiske doser er etablert på grunnlag av menneskets daglige behov for vitaminer. Det daglige behovet for vitamin A for en voksen er 1, 5 mg eller 5000 IE (1 mg vitamin A tilsvarer ZZ00 IE eller IE (internasjonalt eller internasjonalt, virkningsenheter: 1 IE = 0,3 μg); for gravide kvinner, 2 mg eller 6600 IE, for lakterende kvinner - 2, 5 mg eller 8250 IE, for barn under 1 år - 0,5 mg eller 1650 IE, fra 1 år til 6 år - 1 mg eller 3Z00 IE 7 år og eldre, samt for gutter og jenter - 1, 5 mg eller 5000 IE. Av medisinske årsaker kan disse dosene økes.


I det fjerne Nord er doser for gravide og ammende kvinner økt med 50%; også økte doser for barn.


De viktigste indikasjon for terapeutisk anvendelse av vitamin A og vitamin-mangel er hypoglykemi visse øyesykdommer (retinitis pigmentosa, xeroftalmi, dag-blindhet, keratomalacia, eksematøse lesjoner alder) lesjoner og hudsykdommer (frostskader, brannskader, sår, iktyose, dyskeratosis follicularis, aktiniske keratoser, noen former for eksem og andre inflammatoriske og degenerative patologiske prosesser) For behandling av visse hudsykdommer (psoriasis, akne), har spesielle preparater blitt opprettet (se etretinat, isotretinoin, etc.), nær ue til strukturen av retinol. Også brukt til behandling av rickets, hypotrofi, akutt respiratoriske sykdommer, kroniske bronkopulmonale sykdommer, inflammatoriske og erosive og ulcerative lesjoner i tarmene, kronisk gastritt, levercirrhose; for å forhindre dannelse av steiner i mage- og urinveiene, etc.


Preparater av vitamin A er foreskrevet inne, intramuskulært og eksternt (lokalt). For profylaktiske formål, brukes vanligvis oralt (10-15 minutter etter å ha spist). For terapeutiske formål, foreskrevet inne, og om nødvendig (uttalt sykdom fenomen, nedsatt absorpsjon i mage-tarmkanalen, etc.) - intramuskulært (i form av oljeløsninger). Injiseringsløsninger oppvarmes til kroppstemperatur før administrering. I tilfeller som krever langvarig behandling (sykdommer i huden, øynene, etc.), kan kursene i intramuskulære injeksjoner veksles med inntak av vitamin.


Terapeutiske doser av vitamin A ved mild til moderat avitaminose for voksne er opp til 3300 IE (0,01 g) per dag; med hemeralopi, xerophthalmia og retinitis pigmentosa - 50 000 - 100 000 IE. På samme tid utpeke riboflavin til 0,02 g per dag. Barn er gitt fra 1000 til 5000 IE per dag, avhengig av alder.


I tilfelle av hudsykdommer foreskrives 50 000 - 100 000 IE daglig for voksne og 5000 - 10 000 - 20 000 IE for barn.


Løsninger av vitamin A i olje brukes også til å behandle brannsår, sår og frostbit. Etter rengjøring smøres det berørte området med en løsning og dekkes med gasbind (smurt opp til 5-6 ganger om dagen, ettersom arr og epithelialisering reduseres, reduseres smørefrekvensen til 1 gang per dag). På samme tid foreskrive vitamin A oralt eller intramuskulært.


Bruken av vitamin A, spesielt i store doser, bør utføres under medisinsk tilsyn. Ved langvarig bruk av store doser er bivirkninger mulige (hypervitaminose fenomener). Symptomer på hypervitaminose A hos voksne: døsighet, sløvhet, hodepine, ansiktshyperemi, kvalme, oppkast, irritabilitet, gangproblemer, smerte i benene i nedre ekstremiteter. Barn kan oppleve feber, oppkast, svette, døsighet, utslett på huden. Det er også mulig å øke trykket i cerebrospinalvæsken (med utvikling i barn av hydrocephaluskrasj og fremspring av pedicle).


Vitamin A skal brukes med forsiktighet hos pasienter med akutt og kronisk nefrit, med dekompensering av hjerteaktivitet. I tilfelle av å ta store doser av vitamin A, kan det også observeres forverring av gallstonesykdom og kronisk pankreatitt.


Det må tas forsiktighet ved forskrivning av retinol til gravide kvinner. I de første 3 månedene av svangerskapet anbefales det ikke å bruke vitamin A-preparater (det foreligger rapporter om muligheten for teratogen effekt ved langvarig bruk av store doser).


Ved intramuskulær injeksjon er lokal smerte og noen ganger dannelse av infiltrater mulige.


Enkeltdoser av vitamin A bør ikke overstige 50.000 IE for voksne og 5000 IE for barn, dagpenge - 100.000 IE for voksne og 20.000 IE for barn.


Påfør følgende preparater av vitamin A.


Retinol acetat (Retinoli acetas). Hvite eller svakt gule krystaller med svak lukt. Praktisk uoppløselig i vann; løselig i alkohol, oljer og fett. Dekomponert av oksygen, luft og lys. Aktiviteten på 1 mg tilsvarer 2907 IE vitamin A.


Retinol palmitat (Retinoli palmitas). Ensartet, solidiserende masse av lys gul farge; smelter ved en temperatur nær +26 ° C, og blir til en gjennomsiktig oljeaktig væske. Aktiviteten på 1 mg tilsvarer 1817 IE av vitamin A. Den avviger ikke fra retinolacetat, men er mer stabil.


Følgende ferdige doseringsformer fremstilles fra retinolacetat.


Dragee retinol acetat; inneholder 3300 IE (0,0114 g).


Retinol acetat tabletter (belagt); inneholder 33 000 IE (0,0135 g).


Retinolacetatoppløsning i olje (Solutio Retinoli acetis oleosa).


Utgivelsesformer: a) for oral administrering i form av 3, 44% og 8, 6% oppløsninger; inneholder henholdsvis i 1 ml 100.000 og 250.000 IE av vitamin A og henholdsvis i en dråpe ca. 5000 og 12 500 IE; b) for oral administrering i kapsler inneholdende 0,2 g 0,568% hver; 0,86% eller 5,68% løsning (3300,5000 eller 33000 IU hver); c) for intramuskulære injeksjoner (Solutio Retinoli асatatis oleosa pro injectionibus) i ampuller som inneholder 25 ml pr 1 ml; 50.000 eller 100.000 IE.


Dråper retinolacetat (3300 IE hver) og kapsler som inneholder 5000 IE hver foreskrives for profylaktiske formål (for voksne 1-2 tabletter eller 1 kapsel per dag, for barn under 7 år - 1 tablett, over 7 år - 1 kapsel).


Tabletter (33.000 IE hver), kapsler som inneholder 33.000 og 100.000 IE hver, oppløsninger i ampuller til intramuskulære injeksjoner på 25.000.50.000 og 100.000 IE hver brukes til terapeutiske formål.


Følgende doseringsformer fremstilles fra retinolpalmitat.


Retinol palmitat dragee; inneholder 3300 IE (0,00182 g); brukes som et forebyggende tiltak.


Retinol palmitat tabletter (belagt); inneholder 33.000 IE hver (0,0182 g); brukes i terapeutiske og profylaktiske formål.


En oppløsning av retinolpalmitat i olje (Solutio Retinoli ramitatis oleosa) til oral administrering i form av kapsler på 100.000 IE og i form av 5, 5% og 16, 5% oppløsninger (henholdsvis 100.000 IE og 300.000 IU i 1 ml) i hetteglass 10 og 15 ml.


Vitamin A preparater lagres i henhold til reglene i liste B på et mørkt sted ved en temperatur ikke høyere enn + 10 ° C.


Retinol er en del av en rekke kombinasjoner av multivitaminpreparater: aevit, aecol, aerovit, dekamevit, roars, undevit, complivit, etc.

Flere Artikler Om Typer Acne