For pleie av ansiktets hud brukes ofte produkter som inneholder retinolpalmitat - eller ganske enkelt vitamin A. Dette stoffet har unike fordelaktige egenskaper, hjelper huden å bli sunnere, yngre, vakrere. I artikkelen vil vi vurdere funksjonene ved bruk av retinolpalmitat i hudpleie, finne ut hvilke nyttige egenskaper dette stoffet har, bli kjent med anmeldelsene til de som allerede har brukt hjelp av dette unike vitaminet. Men hva er stadiene av koreansk hudpleie, du kan se her.

Beskrivelse og nyttig handling

Vitamin A eller retinolpalmitat er et stoff som er fordelaktig på mange måter. Inkludert, det:

 • deltar i reguleringen av proteinsyntese;
 • nødvendig for normal celledeling
 • deltar i gjenopprettingsprosesser;
 • styrker immunforsvaret, fremmer hudforyngelse;
 • whitens huden, eliminerer pigmentering;
 • nivåer overflaten av dermis;
 • hindrer forekomsten av epidermis sykdommer;
 • bekjemper rynker, hindrer dannelsen av dem

Men hva slags fuktighetsgivende gel for fet hud og hvordan du bruker den, kan du se her.

Vitamin A hjelper også med:

 • hud eksem;
 • anfall i hjørnene av munnen;
 • dermatitt av forskjellige slag;
 • sprekker og slitasje.

Vitamin har effekt på huden, ligner på virkningen av mekanisk peeling: eksfolierer og fornyer cellene. Anti-aging effekten skyldes antioxidant effektene av retinol. Stoffet bremser nedbrytningen av kollagen i hudvev, på grunn av hvilken epidermis styrkes og blir mye mer elastisk.

Vitamin A regulerer veksten av celler i sebaceous kjertler under huden, på grunn av hvilken strukturen av epidermis er normalisert, er inflammatoriske prosesser, akne og akne eliminert. Stoffet med lokal ekstern bruk øker lokal immunitet av ansiktets hud.

Vitamin hjelper epidermis til å regenerere raskere, inkludert etter mekanisk skade, samt akne. Med dette stoffet kan du raskt bli kvitt post-akne, eliminere akne fra hudoverflaten. Vitamin sparer huden fra de forstørrede og tydelige synlige porene, reduserer det kåte laget av dermis.

Retinolpalmitat er i stand til raskt å eliminere dermatologiske problemer av forskjellig art. Det bidrar til å gjenopprette turgor av falming hud, noe som er viktig for eldre kvinner. Stoffet, som en lett løft, strammer huden, men bare på en helt naturlig måte. Retinol, i tillegg, nærer huden og fukter det også. Et veldig nyttig stoff for ungdomsproblemer: fett, epidermal greasiness, akne, akne.

På grunn av slike egenskaper er retinolpalmitat et virkelig effektivt middel for å løse hudproblemer.

Men hvilke urter for ungdommen i ansiktets hud er de mest effektive og hvordan man bruker dem, er beskrevet i detalj her.

På videoen - En detaljert beskrivelse av bruken av midler:

Hvordan søke

Stoffet av retinolpalmitat er en del av mange kosmetiske midler: kremer, geler, masker. Nyttig vitamin og oral administrering i ren form. Du kan kjøpe den på apoteket - verktøyet er i frimarkedet, det er en fet vitaminløsning. Når du kjøper, kjøp en pipette samtidig, da den daglige dosen av vitamin A er 5-6 dråper - du må ta dem og dryppe på et stykke brød.

I tillegg kan du bruke retinolpalmitat og smøre dem huddefekter: akne, arr, sår, slitasje. Med dette verktøyet kan du raskt bli kvitt hudfeil, gjør ansiktet jevnt, sunt, nivå overflaten. Retinolpalmitat når det akkumuleres i huden, og effekten opphører kun fire måneder etter kursets slutt.

Du kan også bruke retinol palmitat, legger det til kosmetiske preparater: kremer, tonics, andre midler. Hvis du for eksempel dropper noen dråper oljeløsningen inn i kremet for huden rundt øynene, blir dette ansiktet snart mer tonet, fuktet og klarert. I tillegg er rynker merkbart redusert.

Retinol er meget effektivt i sammensetningen av ulike ansiktsmasker. Vitamin A reduserer aggressiviteten av effektene av de gjenværende komponentene i masker, reduserer sannsynligheten for allergi.

Rent vitamin A kan ikke påføres store hudområder, det er nødvendig å bruke det utelukkende til punktet.

Før du bruker verktøyet, test for allergier, slik at bruk av vitamin er garantert å være til nytte, ikke skade. I tillegg kan du ikke bruke stoffet i mer enn to måneder på rad - hudbehandling med vitamin A skal ta kurs. Etter ett kurs må du ta en pause i en måned, og du kan holde et andre kurs.

For at retinolpalmitat skal ha en intensiv effekt på huden (for eksempel med alvorlige hudproblemer), brukes den to måneder daglig, og etter dette kurset, 2-3 ganger i uken for å støtte og konsolidere resultatet.

Programfunksjoner

Preparater som inneholder retinol eller ren retinol skal påføres ansiktet, rengjøres grundig og tørkes på forhånd. Etter retinol, for å forhindre dehydrering og tørrhet, er det også nødvendig å påføre en fuktighetskrem på huden. Men hvis du bruker krem ​​eller andre midler med dette vitaminet, er det vanligvis alle komponenter som allerede er valgt etter behov og nøytraliserer den negative effekten av hverandre.

Husk at bruk av eksternt vitamin A øker følsomheten av epidermis til ultrafiolette stråler. Derfor, i sommeren i varmen for å gjennomgå en hudbehandling med retinol, anbefales ikke - sett det til side for høst og vinter. Hvis det er nødvendig å bruke vitamin om sommeren, bruk det på huden før sengetid, og ikke før du går ut.

Oppmerksomhet: Du kan ikke varme dette vitaminet, fordi i dette tilfellet er alle nyttige egenskaper kvalte.

Når ikke å bruke

Ikke alle kvinner er vist ved hjelp av retinolpalmitat for å forbedre hudtilstanden. Vi finner ut i hvilke tilfeller bruken av dette vitaminet er forbudt:

 • hvis du er allergisk mot dette stoffet;
 • i tilfelle av graviditet og amming
 • i akutt leversykdom
 • med alkoholisme;
 • i tilfelle av alvorlig nikotinavhengighet.

Hvis rent vitamin A brukes, vil det oppstå tørr hud. For å stoppe denne uønskede effekten, bruk fuktighetskrem og masker etter påføring av retinol.

Vitamin A kan kjøpes på apoteket i form av dragees, og i form av en oljeløsning. Hvis du vil bruke stoffet som en behandling for huden, er det bedre å foretrekke løsningen.

Det er et billig verktøy - emballasjen til en oljeløsning med et volum på 10 ml koster kun 100 rubler og et volum på 50 ml i 282 rubler. Så det er et rimelig stoff som er nyttig for både huden og helsen til hele kroppen.

Før bruk, ikke glem å lese instruksjonene som er vedlagt pakken. Dette vil bidra til å unngå uønskede bivirkninger.

Retinol palmitat eller acetat - hva skal du velge?

For helsen til huden og kroppen som helhet er det bedre å bruke retinolpalmitat. Faktum er at retinolacetat også er vitamin A, men det brukes vanligvis i veterinærmedisin. Acetat ekstraheres på en enklere måte enn palmitat, derfor er det billigere, men spekteret av den fordelaktige effekten er smalere. Retinolacetat er avledet fra eddiksyre, og er fremmed i menneskekroppen i sin opprinnelse.

Retinolpalmitat er mye raskere og lettere absorbert av menneskekroppen. Men hvis acetat brukes, må dette stoffet gjennomgå mange forandringer i kroppen før det absorberes. Derfor er beslutningen logisk og åpenbar - palmitat. Og i forbindelse med en slik forskjell i effektene av disse stoffene med lignende navn, vær alltid oppmerksom når du kjøper for emballasje av midler.

Hvordan velge et middel med retinol

Ved å kjøpe et kosmetisk produkt som inneholder retinol, bør palmitat næres med forsiktighet og oppmerksomhet. La oss fortelle deg hvilke øyeblikk det er viktig å være oppmerksom her.

For at kosmetiske produkter som inneholder retinolpalmitat skal ha den ønskede positive effekten på huden, er det nødvendig at den spesifiserte komponenten i preparatet skal være minst 0,03%.

Alltid retinol øker følsomheten til epidermis til solstråle ultrafiolette stråler. Velg derfor et verktøy som har en SPF-beskyttelsemerking.

Du bør ikke velge et stoff der sammen med vitamin A er til stede og vitamin C. Disse stoffene oppløses i forskjellige miljøer: en i oljen, den andre - i vannet. Derfor er de uforenlige i samme preparat.

Blant kosmetiske preparater som inneholder retinolpalmitat, er det bedre å gi fortrinn til agenter i kapsler. Slike kosmetikk tilhører kategorien medisinsk, og det er bedre å bruke det med hud som har reelle problemer. Normal epidermis trenger ikke høy intensitet styrket terapi.

anmeldelser

Vi lærer hva kvinner sier når de bruker retinolpalmitat til huden deres.

 • Elena, 26 år gammel: "Jeg har ikke hatt en akneutbrudd siden ungdomsårene mine. Noen ganger oppstår akne. Dette problemet komplicerer livet betydelig, og selvfølgelig prøvde jeg mange forskjellige metoder og metoder for eliminering. Nylig fikk jeg en avtale med en god kosmetolog, og hun foreslo at jeg behandler akne med vitamin A i olje. Kjøpt - verktøyet er ganske billig, begynte å smøre olje kviser og akne. Hva synes du? Hvor dyr krem ​​og ulike dyre sliping ikke kunne takle, hjalp et enkelt vitamin. Etter en uke var et positivt resultat allerede merkbart, og etter en måned ble ansiktet nesten fullstendig renset. Selvfølgelig må du likevel se ut som en skjønnhetspleie for prosedyrer, men uten dette er resultatet allerede veldig bra. Jeg er glad, jeg anbefaler alle. "
 • Marina, 43 år gammel: "Jeg bruker ofte vitamin A til huden, så vel som for hår, jeg har lenge kjent om fordelene ved dette stoffet. Teenagedatter bruker også retinol - løser sine problemer med huden, akne. Jeg anbefaler, sammen med ekstern bruk, å ta vitamin A og innover - hvis hudfeil er signifikant, vil denne behandlingen gå raskere

Så, vitamin A eller retinolpalmitat er et middel som har en unik positiv effekt på ansiktets hud. Få en oljeoppløsning av dette vitaminet - og la det alltid være i hjemmets førstehjelpsutstyr. Hvis en pimple kommer opp på huden, er det feber på leppene, et sår, en annen dårlig helbredende defekt, det er nok å smøre det med en oljeløsning, og snart kommer det ikke spor av feilen. I tillegg er vitamin A gunstig når det tas oralt - i dette tilfellet vil det være til nytte for hele kroppen.

Retinolpalmitat (vitamin A)

Moderne farmakologi har gjort store fremskritt de siste tiårene, uten å se bort fra alle nødvendige vitaminer. Disse stoffene har lært å syntetisere, og derfor - å søke om fordel for mennesket. Retinolpalmitat kan betraktes som en av de mest kjente syntetiske vitaminer. Dette er det andre navnet på det velkjente vitamin A.


Vitamin A kan oppnås både ved hjelp av mat og ved hjelp av vitaminkomplekser eller -medikamenter. Kosmetiske preparater med retinolpalmitat kan være i form av dråper, gel eller krem.

Hva er palmitat?

Palmitat - salt eller palmitisk ester. Den kjemiske formelen av palmitat er C16H32O2. Denne kjemiske forbindelsen kan reagere med mange elementer. For eksempel er natriumpalmitat en forbindelse av natriumsalt og palmitinsyre. Det er en del av emulgatorer, kosmetiske geler for vasking, flytende såpe.


Kaliumpalmitat fører til sammensetningen av alkaliske såper og vaskemidler.


Ascorbylpalmitat er et kosttilskudd som forlenger holdbarheten til produktet, reduserer nivået av oksidative prosesser. Ascorbisk palmitat er oppnådd fra fett askorbinsyre. Denne kombinasjonen er i det naturlige miljøet, som en del av noen frukter og grønnsaker. Dette kosttilskudd er tillatt i Europa, Russland, USA.


Beta-palmitat - palmitinsyreester, som legges til mat. Et annet navn på dette stoffet er palmeolje. Dette kosttilskudd betraktes som en av de mest skadelige for menneskekroppen, da det ikke er resirkulert. Smeltepunktet til dette palmitatet overstiger temperaturen i menneskekroppen. Beta-palmitat kan akkumulere i kroppen.

Tocopherolpalmitat er lik struktur i forhold til legemidlet med retinolpalmitat. Det regnes som en kraftig antioksidant. Det blir introdusert i sammensetningen av komplekse fortfestede preparater.

Hva er retinolpalmitat?

Retinol er et fettløselige vitamin. Det kan inntas med både animalske og vegetabilske fettstoffer. Menneskekroppen har lært å syntetisere retinol fra beta-karoten.

Til kroppen trenger ikke naturlig vitamin A, du må systematisk bruke:

 • • gulrøtter,
 • • brokkoli
 • • rødbeter,
 • • gresskar,
 • • aprikos,
 • • biff leveren,
 • • havfisk,
 • • sjømat.


Vitamin A (palmitat) spiller en viktig rolle i menneskeutviklingsprosessen, da det bidrar til å danne beinvev, forbedrer immuniteten, bekjemper problemer med kardiovaskulærsystemet etc. Når kroppen mangler dette vitaminet begynner en person å føle seg svak, hyppig hodepine, rask tretthet, han kan begynne å ha hudproblemer; det begynner å tørke ut og bli betent.

søknad

Retinolpalmitat eller vitamin A kan kjøpes på et vanlig apotek, men bare hvis det tilskrives av en lege. Erfaringen fra mange leger viser at selvmedisinering med retinoider ikke kan føre til noe godt. Behandling med dette legemidlet er foreskrevet i tilfeller der pasienter lider av vitaminmangel, har hjerte- eller hudproblemer.


Bruken av retinolpalmitat i ansiktet på grunn av at dette stoffet bidrar til å rense huden mot utslett, sår, komedoner. Tette porer, rødhet, glans er alle tegn på akne. Retinolpalmitat er en del av geler og kremer. Ofte har de en fet konsistens, men den kan også produseres som en løsning av retinolpalmitat.

Forskjellen mellom retinolacetat og retinolpalmitat

Retinolacetat er et salt av eddiksyre. Denne kjemikalien blir ikke produsert eller behandlet av menneskekroppen. Det er en del av kosmetiske midler.


Retinolpalmitat er en naturlig forekommende forbindelse som behandles av kroppen til en tilstand av umettet syre.

Den systematiske bruken av syntetisk retinolpalmitat forårsaker mange forskere mange spørsmål. Et av de viktigste spørsmålene - er dette et trygt stoff for menneskekroppen? Ernæringseksperter hevder at det skal produseres naturlig fra mat. Instruksjonene for bruk av retinolpalmitat indikerte at det ikke skal tas av gravide, da en slik behandling kan føre til problemer med utviklingen av fosteret.

Hva er risikoen for retinolpalmitat i ansiktet?

Siden dette syntetiske vitaminet fremmer behandlingen av ulike hudsykdommer, har den blitt foreskrevet oftere. Men det er verdt å huske at en overdose av retinolpalmitat kan møte utseendet av alvorlig flaking, kløe, rødhet av ansiktets hud. Såkalt retinoid dermatitt kan utvikle seg. Denne sykdommen fremkaller utseendet av betennelse i nærheten av leppene, sprekker i huden, tap av øyevipper.


Også en overdose av dette legemidlet kan provosere:


• neseblod,
• kvalme
• hodepine,
• svakhet
• svimmelhet
• økning i kroppstemperatur,
• mangel på appetitt,
• oppkast
• sykdommer i fordøyelseskanalen,
• tung svette.


Retinolpalmitat i form av olje kan kjøpes i Russland til en pris på 95-120 rubler for 10 ml. Prisen på medisiner som inneholder retinolpalmitat er mye høyere. Oljeløsningen av dette legemidlet er ofte pakket i en glassbeholder med et volum på 10 ml og 50 ml.

Retinolpalmitat

Retinol Palmitate: bruksanvisninger og vurderinger

Latinnavn: Retinolpalmitat

ATX-kode: A11CA01

Aktiv ingrediens: Retinolpalmitat (Retinolpalmitat)

Produsent: AI SI EN oktober (Russland), OJSC MARBIOFARM (Russland), ZAO RETINOIDS FNPP (Russland)

Aktualisering av beskrivelsen og bildet: 10/24/2018

Priser på apotek: fra 114 rubler.

Retinol palmitat - vitaminpreparat for behandling av hypo- og avitaminose A.

Frigi form og sammensetning

 • Dragee: Sfærisk form, hvit eller hvit med gulaktig fargetone, ensartet farge (10 stykker i blister, i kartongpakke 5 stk., 100 stk i plastkanne, i papkasse 1 bank);
 • Oljeintensjonsolje: klar oljeaktig væske fra lysegul til gul farge uten rødlig lukt (10, 15, 20, 30, 50, 100, 150 eller 200 ml i mørke glassflasker komplett med en dråper eller 150 og 200 ml i mørke glassflasker, dryppere, i en kartongpakke 1 flaske).
 • aktiv ingrediens: retinolpalmitat (vitamin A-palmitat i fet form - 1 million IE / g, stabilisert med butylhydroxytoluen) - 3300 IE (1,82 mg);
 • ekstra komponenter: bivoks, hvetemel, stivelsessirup, magnesiumhydrosilikat (talkum), sukrose (raffinert sukker), solsikkeolje (raffinert, deodorisert), peppermynteolje (eterisk utjevnet).

Sammensetningen av 1 ml oppløsning:

 • aktiv ingrediens: retinolpalmitat - 100.000 IE (i 1 dråpe fra en dråper eller øyedråper - ca. 3.300 IE) (1 mg = 1817 IE);
 • Ytterligere komponenter: butylhydroksyanisol, butylhydroxytoluen, rapsolje.

Farmakologiske egenskaper

Retinol Palmitate er et fettløselige vitamin som:

 • har en tonic effekt;
 • deltar i mineralmetabolisme, proteinsyntese, mucopolysakkarider og lipider, prosessen med kolesteroldannelse, redoks-prosesser;
 • normaliserer vevetabolismen;
 • bidrar til normal tilpasning av personen til mørket (deltar i fotoresepteprosesser);
 • forbedrer myelopoiesis, lipase og trypsinproduksjon, glykosaminoglykansyntese, cellefordelingsprosesser;
 • opprettholder normal tilstand av epitelet av slimhinner og hud;
 • øker kroppens motstand mot infeksjoner, tarmsykdommer, slimhinner og luftveier;
 • har en positiv effekt på funksjonen av sebaceous, lacrimal og svettekjertlene;
 • stimulerer celleregenerering;
 • aktiverer samspillet mellom immunceller mellom seg selv og cellene i epidermis;
 • forbedrer oppdeling av epitelceller i huden;
 • hemmer keratiniseringsprosesser;
 • forynrer cellepopulasjonen.

Den lokale virkningen av retinolpalmitat skyldes tilstedeværelsen av spesifikke retinolbindende reseptorer på overflaten av epitelceller.

Indikasjoner for bruk

Ifølge instruksjonene er Retinol Palmitate brukt til vitamin A-mangel (vitamin A-mangel og vitamin A-mangel).

Også legemidlet er foreskrevet i behandlingen av følgende sykdommer:

 • levercirrhose;
 • gastrointestinale sykdommer (erosiv gastroduodenitt, magesår og 12 duodenalt sår);
 • infeksiøse og inflammatoriske sykdommer (inkludert tracheitt, influensa, bronkitt, lungebetennelse, akutt respiratoriske sykdommer, dysenteri, meslinger);
 • øye sykdommer (xerophthalmia, hemeralopi, keratomalacia, konjunktivitt, retinitis pigmentosa, økematiske øyelokklesjoner);
 • rakitt,
 • lesjoner og hudsykdommer er ledsaget av tørrhet og forsinket epithelialization (seboreisk eksem, akne, eksem, sprekker, psoriasis, hyperkeratose, iktyose, ichtyosiform erythroderma, lupus, rødt hår zoster, uleritema øyebryns, keratosis pilaris, frostskader, brannskader, sår, follikulær dyskeratosis (Dariers sykdom), epidermolysis bullosa, familiær pemfigus benigne Hailey-Hailey, Keratoderma, leukoplaki, variabel eythrokeratodermia pachyonychia medfødt, alopeci, hår sykdom ).

I tillegg er vitamin A brukt for å forhindre dannelse av steiner i urinveiene og galdeveiene.

Kontra

 • akutte inflammatoriske sykdommer i huden;
 • hypervitaminose A;
 • kronisk pankreatitt;
 • gallesteinsykdom;
 • overfølsomhet overfor stoffet.
 • viral hepatitt;
 • levercirrhose;
 • nyresvikt
 • kronisk hjertesvikt II - III grad;
 • jade;
 • alkoholisme;
 • barn og alderdom.

Instruksjoner for bruk Retinol Palmitate: Metode og dosering

Retinolpalmitat må tas oralt etter et måltid, tidlig på morgenen eller sent på kvelden.

Behandlingen må utføres under tilsyn av en lege.

Når beriberi mild og moderat alvorlighetsgrad av legemidlet foreskrevet i daglige doser på opptil 33.000 IE, barn - 1000-5000 IE.

For øyesykdommer hos voksne kan den daglige dosen variere fra 50.000 IE til 100.000 IE. Samtidig ta riboflavin 0,02 g.

For hudsykdommer hos voksne kan den daglige dosen, avhengig av beviset, være 50.000-100.000 IE. Når ichtyosiform erythroderma og akne anbefalt daglig dose for voksne - 100 000-300 000 IE for barn - 5000-10 000 IE.

For gastrointestinale sykdommer, er vanligvis 50 000 IE retinolpalmitat daglig foreskrevet.

 • for voksne: single - 50 000 ME, daglig - 100 000 ME;
 • For barn: enkelt - 5000 IE, daglig - 20 000 IE.

Bivirkninger

Retinolpalmitat hos pasienter med overfølsomhet kan forårsake allergiske reaksjoner.

I noen tilfeller oppstår langvarig opptak syltetøy, tørr hud og slimhinner, økt følsomhet i ansiktets hud. Disse fenomenene forsvinner etter en dosereduksjon eller midlertidig tilbaketrekking av legemidlet.

Med langvarig daglig inntak av vitamin voksne i doser på 200 000 ME, barn - 100 000 IU kan utvikle hypervitaminose A eller forgiftning. Symptomer på hypervitaminose A hos voksne: flushing, slapphet, tretthet, hodepine, kvalme, oppkast, unormal gange, smerter i beina i nedre ekstremiteter.

Ved behandling av akne etter 7-10 dager, er en forverring av den lokale inflammatoriske reaksjonen mulig, som deretter opphører i seg selv, og krever derfor ikke ytterligere behandling.

overdose

Akutt overdose manifestert symptomer på hypervitaminose A. voksne: tørrhet og sår i munnslimhinnen, blødende tannkjøtt, lepper peeling, alvorlig hodepine, svimmelhet, dobbeltsyn, irritabilitet, apati, døsighet, forvirring, hud peeling (spesielt i håndflatene), osteoporose, kvalme, diaré. Hos barn er hudutslett, feber, svette, døsighet, oppkast, mulig.

Symptomer på kronisk forgiftning: overdreven tretthet, hodepine, irritabilitet, asteni, feber, anoreksi, tørrhet i munnslimhinnen, oppkast, ubehag, gastralgia, sprekker og tørrhet i munn og hud, foto, polyuri, nokturi, pollakisuri, smerter i bein, endringer i bein røntgenbilder, håravfall, oligomenorré, hemolytisk anemi, portal hypertensjon, okulær hypertensjon, levertoksiske effekter, gul-oransje flekker i nasolabiale trekant på palme og såler, kramper.

Hvis overdose symptomer oppstår, bør retinolpalmitat seponeres. For voksne kan et lite overskudd av retinolpalmitat fjernes fra kroppen ved å innta alkohol. Symptomatisk overdosebehandling. For uttalt symptomer foreskrives muntlige former for glukokortikosteroider.

Spesielle instruksjoner

For å unngå overdosering sammen med Retinol palmitat, bør ikke ta andre legemidler som inneholder vitamin A.

Legemidlet anbefales ikke å tas under langvarig behandling med tetracykliner.

Ved samtidig administrering av kolestyramin, bør retinol tas 1 time før eller 4-6 timer etter.

Bruk under graviditet og amming

Gravide kvinner (spesielt i første trimester) og ammende kvinner bør ikke ta retinolpalmitat.

Bruk i barndommen

I barndommen skal legemidlet brukes med forsiktighet.

Ved nedsatt nyrefunksjon

Med forsiktighet Retinol palmitat skal brukes til nyresvikt og nephritis.

Med unormal leverfunksjon

Med forsiktighet bør legemidlet brukes til levercirrhose.

Bruk i alderdom

Hos eldre skal legemidlet brukes med forsiktighet.

Drug interaksjon

Retinolpalmitat svekker effekten av kalsiumtilskudd og øker risikoen for hyperkalsemi.

Mineraloljer, kolestipol, neomycin og colestiramin reduserer absorpsjonen av vitamin A, noe som kan kreve en økning i dosen.

Med kombinasjonen av stoffet med isotretinoin øker risikoen for toksisk effekt.

Orale prevensjonsmidler, når de påføres samtidig, øker plasmakonsentrasjonen av vitamin A.

Når du tar vitamin A i høye doser (fra 50 000 IE) i kombinasjon med tetracykliner øker risikoen for intrakranial hypertensjon.

Vitamin E reduserer absorpsjon, toksisitet, og avsetning i leveren av vitamin A. I høye doser, kan redusere lagerbeholdningen tokoferol vitamin A i kroppen.

Glukokortikosteroider og salicylater reduserer risikoen for bivirkninger.

analoger

Analoger av retinolpalmitat er: Videtim, retinol, retinolacetat, retinolacetat (vitamin A), retinolacetatoppløsning i olje.

Vilkår for lagring

dragee

Oppbevares ved temperaturer opptil 25 ° C utilgjengelig for barn, tørr, beskyttet mot lys.

Holdbarhet - 1 år.

Oral løsning

Oppbevares ved temperaturer opptil 10 ° C i beskyttet mot lys, stedet, utilgjengelig for barn.

Holdbarhet - 2 år.

Salgsbetingelser for apotek

Selges uten resept.

Retinol Palmitate Anmeldelser

Ifølge vurderinger er Retinol Palmitate billig, praktisk talt ikke forårsaker bivirkninger og er et effektivt middel til et bredt spekter av applikasjoner. Oftest er dette vitamin tatt for ulike dermatologiske sykdommer, inkludert tørr hud og akne, skallethet og hudsykdommer.

Prisen på Retinol Palmitate i apotek

Prisen på retinolpalmitat i form av piller er foreløpig ukjent. Kostnaden for en oljeløsning for oral administrasjon er ca. 95-115 rubler. for en flaske på 10 ml, 255-280 rubler. per 50 ml flaske.

Retinola Palmitat

Beskrivelse fra 24. februar 2015

 • Latinnavn: Retinolpalmitat
 • ATC-kode: А11СА01
 • Aktiv ingrediens: Retinolpalmitat (Retinolpalmitat)
 • Produsent: HI SI EN oktober (Russland)

struktur

1 ml oppløsning inneholder 100 000 IE retinolpalmitat.

Utgivelsesskjema

Finnes i form av en oljeaktig gjennomsiktig væske, som har en farge fra lys gul til gul.

Farmakologisk aktivitet

Dette vitaminet har en tonisk effekt, normaliserer metabolisme i vev, deltar i prosesser med kolesteroldannelse, mineralmetabolisme, syntese av lipider, proteiner og mukopolysakkarider og redoks-prosesser.

Den har en positiv effekt på funksjonene til svette, sebaceous og lacrimal kjertler, forbedrer produksjonen av trypsin og lipase, forbedrer celledeling og myelopoiesis, syntesen av glykosaminoglykaner, senker keratiniseringsprosessene, forynrer cellepopulasjonen.

Fremmer menneskelig tilpasning til mørket og stimulerer celleregenerering.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Stoffet absorberes fra tarmene. Deposering oppstår i leveren.

Indikasjoner for bruk

Mottak av Retinol Palmitat er indisert for vitamin A og vitamin A-mangel. Det bør også tas i kombinasjonsbehandling for:

Kontra

Dette vitaminet er ikke anbefalt for overfølsomhet for innholdet i stoffet, graviditet, hypervitaminose A, akutte inflammatoriske hudsykdommer, kronisk pankreatitt og gallstonesykdom.

Bivirkninger

Når du bruker legemidlet, kan det være følgende bivirkninger:

Instruksjoner for bruk Retinol Palmitata (metode og dosering)

Det er best å ta stoffet tidlig på morgenen etter å ha spist eller sent på kvelden. I lys og middels avitaminose anbefales voksne til 33.000 IE per dag, barn fra 1000 til 5000 IE per dag.

I dermatologi anbefales akne og ichthyosiform erythrodermi for voksne fra 100 000 til 300 000 IU per dag. Ved øyesykdommer anbefales det at voksne tar 50.000 til 100.000 IE per dag sammen med 0,02 gram Riboflavin.

overdose

Langvarig regelmessig bruk av dette vitaminet kan føre til rus, hypervitaminose A. Symptomer på overdose hos voksne er:

 • gangforstyrrelser;
 • smerter i bein av bena;
 • kvalme og oppkast;
 • ansiktsspyling;
 • apati;
 • døsighet;
 • hodepine.

Hos barn er symptomene som følger:

Når du observerer symptomene ovenfor, må du slutte å ta vitaminet og ta alkohol. Ved alvorlig forgiftning foreskrives glukokortikosteroider.

interaksjon

Samtidig bruk med glukokortikosteroider og salicylater reduserer risikoen for bivirkninger. Neomycin, mineralolje, kolestipol og colestyramin reduserer absorpsjonen av retinolpalmitat.

E-vitamin reduserer absorpsjon og toksisitet av retinolpalmitat, så høye doser av dette vitaminet reduserer tilførsel av vitamin A i kroppen. Bruk av orale prevensiver øker plasmakonsentrasjonen av retinolpalmitat.

Salgsbetingelser

Kan kjøpes uten resept.

Lagringsforhold

Må lagres ved en temperatur ikke høyere enn 10 grader på et mørkt sted.

Holdbarhet

Du kan holde stoffet i to år.

analoger

Retinol Palmitate Anmeldelser

Anmeldelser av Retinol Palmitate fra akne indikerer en høy effekt av dette vitaminet. Det fremmer rask hudregenerering og reduserer fet hud.

Pris Retinol Palmitata hvor du kan kjøpe

Retinol Palmitata kapsler (10 stykker) i Moskva kan kjøpes i gjennomsnitt på 15 rubler.

Prisen på en løsning i olje (10 milliliter) i Ukraina er 150 hryvnia.

Retinola Palmita

10 ml - mørke glassflasker med dråper (1) - pakke kartong.
50 ml - mørke glassflasker med dråper (1) - pakke kartong.
100 ml - flasker mørkt glass (1) - pakker kartong.
15 ml - flasker mørkt glass (1) - pakker kartong.
20 ml - flasker mørkt glass (1) - pakker kartong.
150 ml - flasker mørkt glass (1) - pakker kartong.
30 ml - flasker mørkt glass (1) - pakker kartong.
200 ml - flasker med mørkt glass (1) - pakker kartong.
50 ml - flasker med mørkt glass (1) - pakker kartong.

Vitamin A, refererer til fettløselige vitaminer. Det har en variert innvirkning på kroppens vitale aktivitet. Det spiller en viktig rolle i redoks-prosesser (på grunn av det store antall umettede bindinger), deltar i syntesen av mucopolysakkarider, proteiner og lipider. Retinol spiller en viktig rolle for å opprettholde den normale tilstanden til huden og epitelet av slimhinnene, og sikrer normal differensiering av epitelvev, i prosessen med fotoreception (bidrar til menneskelig tilpasning til mørke). Retinol er involvert i mineralmetabolisme, dannelsen av kolesterol, forbedrer produksjonen av lipase og trypsin, forbedrer myelopoiesis, celledeling prosesser. Lokal handling medieres av tilstedeværelsen av spesifikke retinolbindende reseptorer på overflaten av epitelceller. Det hemmer keratiniseringsprosesser, øker proliferasjonen av epitelceller, forynger cellepopulasjoner og reduserer antallet celler som følger banen for terminal differensiering.

Retinol antas å ha en antitumor effekt, som imidlertid ikke strekker seg til ikke-epiteliale svulster.

Påfør innsiden, inn / m, eksternt.

Terapeutiske doser for mild til moderat avitaminose: for voksne - opptil 33.000 IE / dag, for hemeralopi, xerophthalmia, retinitis pigmentosa - 50.000-100.000 IE / dag. Under graviditet og under amming er den daglige dosen av retinol 10.000 IE / dag. Barn - 1000-5000 IE / dag, avhengig av alder. Ved hudsykdommer for voksne - 50 000-100 000 IE / dag, for barn - 5000-20 000 IE / dag.

Oljeløsninger kan også påføres eksternt - med brenner, sår, frostbit, smøring 5-6 ganger / dag og dekker med gasbind; samtidig bruke retinol inne eller i / m.

Hypervitaminose A: hos voksne, døsighet, sløvhet, hodepine, ansiktsspyling, kvalme, oppkast, gangbesvär, smerte i benene i underlivet; Barn kan ha feber, døsighet, svette, oppkast, hudutslett.

Mulig: økt trykk i cerebrospinalvæske (spedbarn kan utvikle hydrocephalus og fremspring av fontanel).

Retinolpalmitat (Retinolpalmitat)

Aktiv ingrediens:

Innholdet

Farmakologisk gruppe

Nosologisk klassifisering (ICD-10)

Sammensetning og utgivelsesform

i mørke glassflasker på 10 ml; i en pakke med kartong 1 flaske eller i mørke glassflasker på 10 ml, komplett med en drypper; i en pakke med papp 1 sett.

Beskrivelse av doseringsform

Transparent oljeaktig væske fra lys gul til gul farge uten rancid lukt og smak.

funksjonen

Den stabiliserte løsningen i voldtekt, soya, mais raffinerte vegetabilsk olje.

Farmakologisk aktivitet

I huden hemmer det keratiniseringsprosesser, øker spredning av epitelceller, forynger cellepopulasjoner, reduserer antall celler som følger banen for terminal differensiering. Den totale effekten skyldes økt myelopoiesis, makrofager, reaksjoner av humoral og cellulær immunitet, noe som bidrar til aktivering av kroppens forsvar.

farmakokinetikk

Absorbert fra tarmen, deponert i leveren.

Indikasjoner for retinolpalmitat

Vitamin A-mangel (hypo og vitamin A-mangel); øyesykdom (retinitis pigmentosa, xerophthalmia, dag-blindhet, keratomalacia, konjunktivitt, eczematous lesjoner alder), hudsykdommer ledsaget av tørrhet og forsinket epithelialization (iktyose, ichtyosiform erythroderma, psoriasis, variabel eythrokeratodermia Keratoderma, rødt hår zoster (Deverzhi sykdom), akne, seboré, hår sykdom, atopisk dermatitt, keratosis pilaris, uleritema panne, alopesi, sår, brannskader, frostskader, epidermolysis bullosa, medfødt pachyonychia, leukoplaki, familiær godartet Hayley-Haley's bubbly pemphigus, follicular dyskeratosis (Darya), hud tuberkulose; infeksjoner og forkjølelse (meslinger, lungebetennelse, dysenteri, tracheitis, bronkitt, akutt respiratorisk sykdom), rakitt, hypotrophy, erosive gastroduodenitt, peptisk ulcus ventriculi og ulcus duodeni, levercirrhose (sammensatt av kombinasjonsterapi).

Kontra

Overfølsomhet, graviditet (jeg sikt). Med forsiktighet - for nephritis, hjertesvikt II-III grad, gallesteinsykdom, kronisk pankreatitt.

Bruk under graviditet og amming

Kontraindisert i første trimester av graviditet.

Bivirkninger

Sjelden - symptomer på hypervitaminose A: voksne - søvnighet, sløvhet, hodepine, ansiktsrødming, etterfulgt av peeling, kvalme, oppkast, muligens forverring av leversykdom, redusert gangart, smerter i bein i de lavere ekstremiteter; hos barn - kortsiktig feber, døsighet, overdreven svette, oppkast, hudutslett. Økt intrakranielt trykk (spedbarn kan utvikle hydrocephalus, fremspring av fontanel).

Med en reduksjon i dose eller ved midlertidig kansellering av stoffet, forsvinner bivirkninger alene. I enkelte tilfeller kan det på den første bruksdagen forekomme et kløende makulopapulært utslett som krever at medisinen blir stanset.

Når høye doser foreskrives for hudsykdommer etter 7-10 dagers behandling, observeres en forverring av lokal inflammatorisk reaksjon, noe som ikke krever ytterligere behandling og ytterligere reduksjoner. Denne effekten er forbundet med myelo-og immunostimulerende virkningen av medikamentet.

interaksjon

Østrogener og perorale prevensjonsmidler som inneholder dem, øker absorpsjonen. Reduser terapeutisk effekt av kortikosteroider og alkoholforbruk.

Dosering og administrasjon

Innvendig, etter å ha spist tidlig på morgenen eller sent på kvelden.

Når avitaminose mild og moderat alvorlighetsgrad: voksne - opptil 33.000 IE / dag; barn - 1000-5000 IE / dag, avhengig av alder.

For øyesykdommer (hemeralopi, xerophthalmia, retinitis pigmentosa): voksne - 50.000-100.000 IE / dag og samtidig 0,02 g riboflavin.

For hudsykdommer: voksne - 50.000-100.000 IE / dag; med akne og ichthyosiform erythroderma - 100000-300000 IE / dag. Barn er foreskrevet med en hastighet på 5000-10000 IE / kg per dag.

I gastroenterologi - 50 000 IE per dag.

Enkeltdoser av retinolpalmitat for voksne bør ikke overstige 50.000 IE og for barn - 5000 IE. Daglige doser for voksne - 100.000 IE og for barn - 20.000 IE.

Sikkerhets forholdsregler

Anbefales ikke til bruk under langvarig tetracyklinbehandling. Retinol skal tas 1 time før eller 4-6 timer etter å ha tatt kolestyramin.

Lagringsbetingelser for legemiddelet Retinol Palmitate

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Utløpsdato for legemiddel Retinol Palmitate

Ikke bruk etter utløpsdatoen som er trykt på pakningen.

farmasøytisk
forskning og produksjon
selskap

Retinol palmitat i behandlingen av hudsykdommer

 1. hoved~~POS=TRUNC
 2. publikasjon
 3. artikler
 4. Retinol palmitat i behandlingen av hudsykdommer

Retinol eller vitamin A (produsert i form av 2 legemidler - retinolpalmitat (RP) og retinolacetat) har lenge vært brukt til behandling av ulike hudsykdommer. Mange husker hvordan dråper av oljeløsningen ble plassert på et stykke svart brød, slik at det ikke ville være så ubehagelig i munnen etter å ha tatt stoffet. I de senere år har endringer skjedd (selv om de hovedsakelig gjelder en løsning av retinolpalmitat i olje på 100.000 IE / ml). Løsningen er laget av høyverdig raffinert olje og har ingen ubehagelig smak, indikasjonene på bruk av stoffet blir utvidet, farmakokinetikken studeres og dosene justeres.

Dermatologers interesse i vitamin A har økt, siden det i store doser (minst 100 000 IE per dag for voksne), utviser det tidligere ukjente terapeutiske egenskaper. Med andre ord, i små doser, virker vitamin A forskjellig enn hos store. For tiden brukes små doser vitamin A i hypo og vitamin A-mangel, mens store doser brukes som hovedbehandling for behandling av hudsykdommer.

Virkningen av retinol kan deles inn i lokal og generell. Lokal handling på huden inkluderer inhibering av keratiniseringsprosesser og stimulering av syntesen av glykosaminoglykaner, en reduksjon i sebumsekresjon og en økning i epitelcelleproliferasjon. Basert på den lokale effekten på huden, kan det sies at bruken av retinol er indisert for noen hudsykdommer forbundet med kreninisering, sebaceøs utskillelse og helbredelse. Den overordnede effekten manifesteres ved stimulering av humoral og cellulær immunitet og makrofagfunksjon, forbedring av erytro- og myelopoiesis, aktivering av epitelialisering i indre organer, forbedring av mørk tilpasning og inneslutning av veksten av små epiteltumorer.

I løpet av de siste 2 tiårene etter en rekke vitenskapelige studier har omfanget av hudsykdommer blitt betydelig utvidet, hvor vitamin A har vist seg å være effektiv og i mange tilfeller uunnværlig. Dette er:

 • arvelige forstyrrelser av keratinisering - Vanlige og X-koblede ichthyoses, ichthyosiform erythroderma, erythrokeratodermia, palmer-keratoderma, follikulær keratose og dyskeratose, porokeratose, medfødt pachyonychia, panne, arrdannelse erythema;
 • multifaktoriske sykdommer - psoriasis, rød hårløs Deverzhi, atopisk dermatitt;
 • sykdommer med brudd på sebaceous utskillelser - seborrhea, akne;
 • prekerose sykdommer - sol (aktinisk) keratose, strålingsskader av huden, xeroderma pigmentosa;
 • erosive og ulcerative prosesser - bullous toxidermia, epidermolysis bullosa, hudsår av forskjellig opprinnelse, brannsår, uinfiserte sår, familiær godartet pemphigus Haley-Haley;
 • allergisk dermatose - horneksem, eksem og nevrodermatitt i de subakutiske og kroniske stadier.

Den inntatte RP gjennomgår ikke endringer og blir assimilert uten ytterligere forberedelser, som bestemmer sin høye biotilgjengelighet. Etter absorpsjon kommer den inn i leveren, der den lagres i kombinasjon med et lipoprotein. I blodet er retinol i kompleks med retinolbindende protein og prealbumin, gjenkjent av målceller (epithelialceller i hud, øyne og tarmkanalen) gjennom reseptorer. Reseptorproteinene i celleoverflatene frigjør vitamin A fra kompleksene med transportproteinet og overføres til cellen, der det binder seg til de intracellulære proteiner. Dens aktivitet på mobilnivå er modulert av to typer nukleare reseptorer som er i stand til å endre genuttrykk. Vitamin A har en doseavhengig effekt på prosessene for spredning av raskt fornyende epitelvev, aktiverer syntesen av glykoproteiner i celler, og stimulerer deres differensiering. Vitamin A påvirker også celler av mesenkymalitet - fibroblaster, makrofager. Det aktiverer den kjemotaksiske og fagocytiske aktiviteten til neutrofile leukocytter, deres frigjøring av lysosomale enzymer, stimulerer responsen av humoral immunitet, proliferasjonen av T-lymfocytter, endring av subpopulasjonsforholdene for disse cellene mot forekomsten av T-hjelpere. Halveringstiden til retinol er omtrent en dag. Vitamin utskilles av nyrene, hvor det er delvis reabsorbert. Fullstendig eliminering skjer innen omtrent en måned.

Det daglige behovet for vitamin A hos en voksen som veier 60 kg er 5 000 IE (1,5 mg), ifølge utenlandske forfattere, 10 000 IE (3 mg). Følgelig øker det med mer vekt. Behovet for gravide kvinner - 6600 IU (2 mg), ammer - 8250 IU (2,5 mg), barn opp til 1 år - 1650 IU (0,5 mg), 1- 6 år - 3300 IU (1 mg), 7 år - det samme som hos voksne. La oss nå vurdere om det er mulig å dekke dette behovet med mat. Vitamin A er et fettløselig vitamin; Det finnes i lever av fisk, storfe og griser, ost, smør, rømme, krem ​​og i mindre grad i eggeplomme og helmelk. For å sikre det daglige behovet for en voksen for vitamin A, er det nødvendig med 150 g oksekjøtt, eller 750 g ost, eller 500 g smør eller 1250 g rømme. Matvarer som inneholder vitamin A er svært høye i kalorier, og ethvert forsøk på å i det minste delvis tilfredsstille behovet for det på bekostning av mat er fulle av vektøkning. Det er to måter å overvinne hypovitaminose:

 • bruk av produkter som inneholder forløperen av vitamin A - beta-karoten, eller kunstig beriket med vitaminer;
 • tilleggs vitamin A alene eller som en del av et multivitaminkompleks.

Siden vitamin A er deponert i leveren, kan det være et kurs. Gode ​​kilder til beta-karoten er sommer kumelk og krem, gulrøtter, gresskar, søt rød pepper, persille, vannkress, spinat, grønn løk, villrose, melon, aprikoser. Innholdet av beta-karoten i grønnsaker og frukt avhenger av deres vekstforhold og holdbarhet. I tillegg absorberes bare en femtedel av karoten i produktene, mens den er bedre i nærvær av fett. Ifølge amerikanske forskere, for å gi kroppen til beta-karoten, bør 5-6 porsjoner grønnsaker og frukt konsumeres per dag, slik at det ikke er mulig å levere kroppen med vitamin A på grunn av beta-karoten. Under urbane forhold i Russland mottar en person ikke den nødvendige mengden retinol av flere grunner, blant annet ubalansert og utilstrekkelig ernæring, hyppig alkoholforbruk, en liten andel fortified foods blant alle matvarer, utilstrekkelig helsefaglighet av befolkningen og høye priser på vitamin- og multivitaminpreparater.

Manifestasjoner av hypovitaminose A er mangfoldig og kjent for leger. Først og fremst er dette synshemming - redusert evne til mørk tilpasning, øyebetennelse, rødhet, brennende følelse i øynene, byg, i tillegg - tretthet, tretthet, hyppige smittsomme sykdommer, tap eller nedgang i lukt, grovhet, tørrhet, hudskall, matt og sprøtt hår, neglelagring, mindre ofte utvikler frytoderm - gruppert hyperkeratotiske follikulære papiller som er morfologisk nær spinent-frata. En økning i behovet for vitamin A ble observert hos gravide og ammende kvinner, røykere, TV-se elskere, og folk som ofte drikker alkohol.

Ved hypovitaminose A anbefales følgende daglige doser av RP: voksne opp til 33000 IE (10 dråper oljeløsning fra øyedropper), barn under 1 år - 1650 IE (1 dråp hver annen dag), 1-7 år - 3.300 IE (1 dråp daglig) barn over 7 år - opp til 5000 IE.

Retinol i sammensetningen av legemidler er i form av to forbindelser - acetat og palmitat. RP er en naturlig forbindelse for organismen, det er i dette skjemaet at det absorberes i tarmen. Retinolacetat, før det absorberes, må gjennomgå en serie transformasjoner i kroppen, som et resultat av hvilken det blir palmitat. Det er klart at utnevnelsen av RP er å foretrekke. Løsningen RP i olje 100000 IE / ml er produsert av farmasøytisk vitenskapelig produksjonsselskap "retinoider", retinolacetat i kapsler på 3300 IE, 5000 IE, 33000 IE produseres av ICN "October", JSC "Nizhpharm" og ICN "Marbiopharm". Mengden vitamin A i et produkt måles i internasjonale enheter (IE) eller milligram. 1 mg RP tilsvarer 1817 IE, 1 mg retinolacetat tilsvarer 2907 IE. Preparater med retinolacetat er velkjente for leger. RP-løsning brukes ofte som et alternativt legemiddel, selv om det har flere fordeler - først og fremst bedre biotilgjengelighet, doseringsnøyaktighet og en etablert metode for bruk av hudsykdommer. En løsning av RP (vitamin A) i olje 100.000 IE / ml (P №000550 / 01-2001) er en stabilisert løsning uten smak og lukt, brukes i oral dermatologi for behandling av sykdommer som involverer forstyrrelser av keratinisering, sebumsekresjon og forsinket epithelialisering. Terapeutiske doser for voksne er i gjennomsnitt 100000-300000 IE (1-3 ml) per dag. Varighet av et behandlingsforløp fra 4 til 12 uker. Legemidlet er utgitt på apotek uten resept.

Indikasjoner for systemisk behandling med vitamin A:

 • vanlige utslett;
 • alvorlige former for dermatose;
 • lesjon i tillegg til huden på negleplaten og håret;
 • ineffektiviteten av lokal terapi med retinolholdige legemidler eller retinoider;
 • vanskeligheter med selvbetjent terapi (lokalisering av utslett i midten av ryggen, behovet for fotbehandling av sykdommer i ryggraden, etc.).

Metode for bruk

Med hensyn til egenskapene til virkningsmekanismen til RP, nemlig dens evne til å stimulere prosessene for proliferasjon og differensiering av hudens epitel-cellulære strukturer, er det viktig å vite den optimale tiden for å ta legemidlet når det forskrives en behandling. Epitelceller, som hovedsakelig er påvirket av retinol, er delt om natten og tidlig om morgenen, så det er ønskelig at konsentrasjonen av stoffet i blodet var høyere enn på andre tider av dagen. Studien av RP farmakokinetikk viste at etter oral administrering av legemidlet, ble dets maksimale blodnivå nådd etter 1 time og opprettholdt ved terapeutisk konsentrasjon i 4 timer, hvorefter den nådde sitt opprinnelige nivå med 6 timer. I dette henseende anbefales det at munnhulen blir tatt sent på kvelden før sengetid eller tidlig om morgenen. Fettløselige vitaminer absorberes bedre i nærvær av ekstra fettfôr. Vi anbefaler at du spiser smørbrød, eller 2 til 3 ss fløtekrem, eller en salat krydret med vegetabilsk olje eller rømme i kveldsmåltid. Om morgenen blir stoffet tatt under eller etter frokost. Studien av de farmakologiske egenskapene til RP viste høy biotilgjengelighet når det ble tatt oralt, derfor anbefales bruk av injiserbare former for vitamin A-preparater mye sjeldnere (for eksempel i situasjoner hvor intestinal absorpsjon er vanskelig). Videre er de for tiden ikke tilgjengelige på apotek. Vår erfaring med behandling av hudsykdommer med vitamin A-preparater er forbundet med bruk av RP i ulike doseringsformer. Erstatning av RP med retinolacetat er mulig, men dette bør gjøres med forsiktighet.

Terapeutisk effekt i dermatologi har en oral dose på ikke mindre enn 100 000 IE RP per dag for voksne, barn er foreskrevet 5000-10000 IE / kg kroppsvekt per dag. Den daglige dosen av RP avhenger av pasientens kroppsvekt og sykdom. Det er erfaring med å bruke doser på opptil 600 000 IE per dag. I en dose på opptil 300 000 IU, er legemidlet foreskrevet en gang om dagen på kvelden før sengetid, mer enn 300 000 IU - om morgenen etter frokost og om kvelden før sengetid, og om kvelden 300 000 IE foreskrives, og resten av dosen om morgenen.

En oljeløsning av RP doseres ut med øyedropper - en dråpe inneholder 3300 IE. Ved bruk av store doser kan en 1-5 ml engasjesprøyte brukes, hvor 1-3 ml oppløsning trekkes fra et hetteglass, helles i en skje og tas oralt. I nær fremtid vil RPF "Retinoids" produsere RP i flasker med en dispenser, som for "Valocordin" -preparatet.

Effekten av terapi ble vurdert ved dynamikken i endringer i kliniske tegn registrert daglig i hele perioden av pasientbehandling, og hos polikliniske pasienter - 1 gang per uke. Kliniske og biokjemiske blodprøver, inkludert definisjonen av transaminaser, ble utført før og under behandlingen. I forbindelse med mottak av nye data om effektiviteten av høye doser retinol i hudsykdommer, godkjente den farmakologiske komiteen fra helsedepartementet i Russland den 15. februar 2001 en ny instruksjon for medisinsk bruk av RP-løsning i olje på 100.000 IE / ml. I tilfelle av hudsykdommer, er det tillatt å bruke doser på 100.000-300.000 IE per dag, og løpetidet er opptil 12 uker.

Arvelige forstyrrelser av keratinisering

Samtidig med bruk av RP, var likegyldige salver utforeskrevet, salicylsalve eller 5% urea salve ble påført de mest flakete områdene på 0,5-1%. Salt- og oljemelkbader ble brukt. Varigheten av behandlingen er fra 1 til 3 måneder, varigheten av observasjonen er fra en måned til 8 år.

Felles autosomal dominante ichthyosis. Under tilsynet var det 22 pasienter i alderen 6-19 år. Seks små barn led samtidig av atopisk dermatitt. Sykdommen begynte i det første år av livet i form av tørrhet og flaking av huden. I alle tilfeller var det sesongmessig forbedring om sommeren, spesielt fra insolasjon og svømming i sjøen. Kliniske manifestasjoner i begynnelsen av behandlingen ble preget av tørr hud, liten og medium plate desquamation av hele huden med unntak av albueboltene, armhulene, inguinalfoldene, popliteal fossae, kjønnsområdet, hovedsakelig uttrykt på ekstensorflatene på ekstremitetene. På håndflatene og sålene var det en forsterkning av hudlinjene, økt folding. Svette og sebum sekresjon ble redusert.

Dosen av RP hos voksne var 100.000-300.000 IE (en gang per natt), for barn - 5000 IE / kg kroppsvekt. Behandlingen ble videreført til en utprøvd klinisk effekt ble oppnådd (1-3 måneder), da ble legemidlet avbrutt. Av de 10 pasientene som ble monitorert regelmessig i 3 måneder, hadde 3 pasienter full oppløsning av lesjonene i 3 måneder, 2 pasienter viste signifikant forbedring etter en måned, 3 pasienter hadde en signifikant forbedring på 2 måneder, 1 Gå inn i 3 måneder. I ett tilfelle ble det observert en eksacerbasjon av atopisk dermatitt etter en uke med RP-behandling i en dose på 200.000 IE, og derfor måtte behandlingen stoppes. I tilfeller av fullstendig oppløsning av utbruddene ble det kun brukt glødende kremer, med signifikant forbedring ble Videstam ® eller Radevit ® inneholdende RP foreskrevet, inntil og med fullstendig remisjon. Om sommeren, som regel, ble det ikke foreskrevet behandling, de anbefalte å holde seg ved sjøen. I oktober-november, med begynnelsen av sesongmessig eksacerbasjon, ble Videstam® eller Radevit® salver brukt, uten suksess eller under behandling i perioden da peeling ble betydelig, brukte de SPM-kurset igjen. Effektiviteten av behandlingen ble ikke svekket, dosene ble holdt det samme.

X-koblet recessiv ichthyosis. Under tilsyn var det 6 pasienter (alle menn) i alderen fra 1 år til 13 år. Sykdommen begynte fra fødselen eller den første måneden i livet med tørr hud. Den mørke fargen på skalaene ble oppdaget litt senere og var mer uttalt på ekstensorflatene på lemmerne. Ved undersøkelse er hele huden tørr, flakket. Peeling med middels plate skalerer fra lys til mørk brun farge uttrykkes på ekstensorflatene på lemmer, kropp. På de indre overflatene av lemmer er huden tørr og brettet. Børster og føtter er litt forandret. Sesongdynamikken ble uttrykt hos alle pasienter, men fullstendig oppløsning av utslettene om sommeren, selv etter å ha vært ved sjøen, ble ikke observert.

RP ble administrert i en dose på 5,000 til 10.000 IU per 1 kg kroppsvekt, basert på klinisk respons, og toleransen av den dose som ble brukt i det siste (for individer som mottar gjentatte kurs). Forbedring (reduksjon av tørrhet, peeling, tetting av skalaer) skjedde i den andre behandlingsuke, en mer uttalt effekt - innen utgangen av den første måneden. Signifikant forbedring ble observert hos 5 pasienter, forbedring i en etter 1 måneders behandling. Fullstendig oppløsning av utslett kan ikke oppnås, det forblir fin peeling, tørr hud. Når man forsøker å forlenge behandlingen, observeres ingen ytterligere forbedringer. I den sammenheng ble pasientene anbefalt å bruke 2 ganger daglig salve Radevit eller Videstim ® etter at den kliniske effekten var oppnådd. behandlingskurer gjentatt 2 ganger i året, om våren og høsten, når pasientene enten alene stoppet bruk av angitte salver, eller deres virkning er ikke tilstrekkelig til å opprettholde de oppnådde resultater i løpet av sesong forverring. Hos 2 pasienter som nesten kontinuerlig brukte salver med RP, var det mulig å unngå gjentatte doser av sin orale administrasjon i 2 år.

Iktyosiform erythroderma. Iktyosiform erythroderma er sjeldne monogene arvelige lidelser av keratinisering, ekstremt vanskelig å behandle, begynner ved fødselen og eksisterer gjennom hele pasientens liv. Før innføring av retinoider i klinisk praksis ble ingen effektiv behandling tilbudt til pasienter. Det er 3 hovedformer av ichthyosiform erythrodermia-plate ichthyosis (PI), nebulous medfødt ichthyosiform erythroderma (NRIE) og bølgeløs medfødt ichthyosiform erythrodermia (BVIE).

Plateichthyose er den mest alvorlige form for ichthyosiform erythroderma, arvet av autosomal resessivt. Et barn er født enten i en kollodiefilm eller i en tilstand av erythroderma. Etter avvisning av filmen utvikles en generalisert lamellar desquamation, eversion av øyelokkene (ectropion) og leppene (exclabion). Under vår veiledning var det 11 pasienter med lamellittichose i alderen fra 1 uke til 27 år. Hos pasienter under 1 år ble erythroderma uttrykt, midtflakking av hele huden ble observert. For barn eldre enn ett år ble erythroderma ikke skarp uttrykt og peeling ved større skalaer. Hos voksne pasienter er huden ikke hyperemisk, og avskalling av mellomstore og store skalaer hersker. På underlivet, ryggen og ekstensorflatene på lemmerne, store skalaer, tallerkenformede, hevet fra kantene, klamrer seg på klær og blir skadet ved festepunktene, der det ofte observeres små sprekker og ømhet. Alle pasienter hadde palmar-plantar hyperkeratose med tette vekter på hudoverflaten, mer merkbar hos voksne. Fingertuppene er tette, ofte sprekker, nagelplaten buet, sprø. Håret er diffus sparsomt. Ektropion og exlabion er uttrykt i alle tilfeller.

RP ble foreskrevet i en daglig dose på 400.000-600.000 IE, hos barn - med en hastighet på 10.000 IE pr. Kg kroppsvekt. Alle pasientene hadde en tydelig forbedring, manifestert i reduksjon av desquamation og hyperkeratose av palmer og såler, reduksjon i størrelsen på skalaer, mykning av huden. På den tiende dagen fra behandlingens begynnelse begynte skalaene å skille seg bedre, og ved 3-4 uker ble peeling redusert. Den fulle kliniske effekten (signifikant forbedring) hos forskjellige pasienter skjedde på forskjellige tidspunkter - fra 1 til 4 måneder. Tillatelse til utslett skjedde ikke i noen tilfelle. En retningslinje for seponering av behandling med høye doser var fraværet av klinisk dynamikk i 2 uker. Etter det ble dosen av RP redusert med halvparten, og ytterligere behandling ble utført i lang tid (2-8 måneder). Etter avbrytelse av oral diett oppstod en eksacerbasjon etter 3-4 uker. Noen forverring ble observert når dosen ble redusert til 100000-200000 IE. I de fleste pasienter var det mulig å stabilisere prosessen uten å øke RP-dosen på grunn av intensiveringen av ekstern terapi. I flere måneder kan oralt RP erstattes av ekstern bruk av Radevit ® og Videstim ®, men den universelle karakteren av hudlidelser fører til høyt salveinnhold og krever mye tid for smøring. Det bør også bemerkes at behandlingen av RP ikke påvirker ektropion og exlabion.

Nebulous medfødt ichthyosiform erythroderma er også preget av universell natur av hudlidelser fra fødsel og autosomal recessiv arvsmodus. Under vårt tilsyn var det 23 pasienter i alderen 1 uke til 51 år. Alle pasienter fra fødselen hadde tørrhet, rødhet og liten lamellar peeling av hele huden, moderat uttalt øyelokk reversering (ectropion), lepper (exclabion) og deformitet av auriklene, palmar og plantar hyperkeratose. Svette ble redusert, det var dystrofiske forandringer i negleplatene, håret var kjedelig, sprø, tynn. Pasientene var bekymret for kulderystelser, følelse av stramming av huden, liten kløe.

De første dosene av RP er maksimale - opp til 600000 IE / dag hos voksne, hos barn - 10.000 IE / kg kroppsvekt. I dette tilfellet var det meste av dosen - 300.000 IE foreskrevet for natten, resten - etter frokost. Det tok vanligvis minst en måned å oppnå effekten, og han var sjelden full. Av de 9 pasientene som ble observert regelmessig en gang i uka, en måned senere ble det observert en signifikant forbedring hos 5 pasienter, en forbedring på 4 pasienter. Bare ett barn på 3 år (maksimal dose - 150.000 IE / dag) måtte avbryte stoffet på grunn av bivirkninger - håret begynte å falle ut, og resten av behandlingen var godt tolerert. Etter 1-1.5 måneder doser ble redusert 2-3 ganger til minimale støtte. Samtidig ble forskjellige emollients og bad brukt eksternt. Behandling med salver med vitamin A ble brukt sjelden på grunn av universell natur av hudlidelser og tilhørende høyt forbruk av salve. Behandlingskursene gjentas 2 ganger i året på grunn av forekomsten av eksacerbasjon, til tross for støttende behandling, vanligvis forbundet med forkjølelse eller manglende overholdelse av anbefalinger for ekstern terapi.

Bullosa medfødt ichthyosiform erythroderma er en av de mest alvorlige hudsykdommene. Utbruddet av sykdommen fra fødselen, arvstypen er autosomal dominerende, selv om det ikke er så mange tilfeller av sykdommens tilstedeværelse hos noen av foreldrene. Ved fødselen oppstår erytroderma, huden er våt, macerated. Gradvis er denne tilstanden erstattet av tørr hud og dannelse av hyperkeratotiske lag, hovedsakelig i store hudfeller - aksel, inguinal, popliteal, i nakken, håndleddene, men også på kroppen. Bobler danner seg i disse områdene. Hyperkeratose har utseende på skorper, som blir mørkere med alderen, noen ganger nesten svart. Med deres avvisning utsatt erosjon. Hos voksne pasienter er hyperkeratose overveiende, blæring er sjelden og ubetydelig. Karakterisert av en ubehagelig lukt. Hår og negler plater endres litt. Under vårt tilsyn var det 8 pasienter med et typisk bilde av sykdommen i alderen fra 2 til 23 år.

Positiv dynamikk ble observert med en daglig dose på 150000-200000 IE, hos barn - 1500-2000 IE / dag per kg kroppsvekt. Øke dosen kan føre til blæring og erodering av huden, mens en reduksjon kan føre til økning i hyperkeratose. Dosen for denne sjeldne sykdommen er satt individuelt for hver pasient. Forbedring skjedde på et senere tidspunkt enn hos pasienter med andre former for ichthyosiform erythroderma - de første tegnene opptrer ved den 3-4. uke i behandlingen, en uttalt effekt - i 1,5-2 måneder. Resultatet er å stoppe dannelsen av bobler, helbredelse av erosjon, separasjon av skorper uten dannelse av erosjon. Fullstendig oppløsning av utslett kunne ikke oppnås i alle fall, en betydelig forbedring - i 5. forbedring - i 3. år. Minste vedlikeholdsdosen velges svært nøye på sykehuset. Med den videre bruk svekkes den terapeutiske effekten ikke.

Eythrokeratodermia. På grunn av sjeldenhet av sykdommer i denne gruppen, som generelt er preget av krenkering av keratinisering med forekomst av erytemfosi med hyperkeratose som forandrer sin form, var vi i stand til å følge behandlingsforløpet av RP bare hos 2 mannlige pasienter 16 og 21 år med Mendes da Costa's variable erythrokeratoderma. Kliniske manifestasjoner av sykdommen var typiske - begynnelsen fra det første år av livet, flere erytematøse-squamous foci av uregelmessig form og bisarre skisser med en hevet kant, plassert på kroppen og lemmer, og endret konfigurasjonen i løpet av få dager.

RP ble foreskrevet 200.000 IU hver i 2 måneder. I begge tilfeller ble det observert en forbedring - blanchering av foci, senking av deres migrasjonshastighet, reduksjon av desquamation, reduksjon av det berørte området. På grunnlag av oppløsning ble utslippene sekundær pigmentering. Resultatene som er oppnådd, er kanskje ikke så bra, men man bør ta hensyn til det faktum at ingen av de anvendte behandlingsmetodene til da hadde gitt noe merkbart resultat, og begge pasientene var fornøyd med effekten. Deretter ble Radevit® salve i begge tilfeller foreskrevet.

Palmar - plantar keratoderma. Betegnelsen palmar og plantar keratoderma refererer til en stor gruppe arvelige monogene dermatoser, en vanlig egenskap som er et brudd på keratinisering, hovedsakelig i palmer og såler. Under vårt tilsyn var det 7 pasienter - 4 pasienter med diffus lesjon, resten - med fokus. Alderen på pasientene er fra 12 til 67 år. Diffus keratoderma ble preget av et kontinuerlig tykt lag av hornhinnemasser med en ganske jevn overflate og peeling bare på kanter på håndflatene og sålene, kuttet av dype smertefulle sprekker ved trykkpunkter som passerer til håndleddene og sideflatene på foten, med en fuzzy erythematøs corolla på periferien. Hos 4 pasienter var det erythematous-squamous foci på knær og albuer, hos 2 pasienter - på bena. En pasient i området med hyperkeratose opplevde periodisk blærer og pustler. I fokal keratoderma var hyperkeratotiske papiller og plaques plassert på steder av trykk og friksjon, ledsaget av smerte når man gikk og manuell arbeid.

RP ble foreskrevet med en hastighet på 10.000 IE per kg kroppsvekt per dag, men ikke mer enn 600.000 IE. Forbedringen kom sakte. Så etter 1 måned var det en forsvunnelse av erytematøs-squamousutbrudd på knær og albuer, opphør av utseendet av pustler og blærer, helbredelsen av sprekker, reduksjon av hyperkeratose. Ytterligere dynamikk var ubetydelig, og dosen av legemidlet ble redusert til 100000-200000 IE / dag. Samtidig ble lokal behandling med keratolytiske midler utført, periodisk damping av kåte masser i en varm såpevannløsning etterfulgt av deres mekaniske fjerning. Med intensiv ekstern terapi har det alltid vært mulig å oppnå en betydelig forbedring. Etter 2 måneders behandling ble RP kansellert og opprettholdt ekstern behandling. Utslippet gjentok hos alle pasienter 2 måneder etter avskaffelsen av RP, men keratiniseringsforstyrrelser var mindre uttalt. Gjentatte behandlingsforløp ble utført hos 5 pasienter. Resultatene av behandlingen var lik de som ble etter det første kurset, og var ikke avhengig av forekomsten av lesjoner.

Follikulær keratose er et kollektivt konsept som omfatter flere nosologiske former (sykdommer) preget av kreninisering av keratinisering i form av hyperkeratotiske papiller i hårsekkene. Under vårt tilsyn var: 24 pasienter med den vanligste typen follikulær keratose - hårtap (18 menn og 6 kvinner i alderen 6 til 35 år), 19 pasienter tidligere mottatt behandling med ulike vitaminer, inkludert vitamin A (retinolacetat ) i doser opp til 33.000 IE per dag og eksterne emollients (kosmetiske kremer, salicylsalve) uten signifikant forbedring. I alle pasientene begynte sykdommen i barndommen, det var tørr hud, vanlige follikulære papiller dekket med kåt skalaer, som hovedsakelig befinner seg på baksiden og ekstensorflatene på lemmerne, og ofte på ansiktet i øyebrynene. I barndommen og ungdomsårene i kinnene ble det observert vedvarende rødme. Forringelsen av hudtilstanden ble observert i høst-vinterperioden. Som regel ble det observert lignende manifestasjoner av sykdommen hos en av pasientens foreldre og sammenfalt i utseende.

RP ble foreskrevet med en hastighet på 5000 IE per 1 kg kroppsvekt per dag hos barn, hos voksne - 200000-300000 IE per dag. Barn ble foreskrevet like doser om morgenen etter frokost og om natten, for voksne bare om natten. Forbedringen kom på slutten av den andre behandlingsuke - hyperkeratose redusert, papulene ble flatere, etter 3-4 ukers behandling var det en betydelig forbedring. Ved slutten av behandlingsforløpet (vanligvis i 1-1,5 måneder) ble salve med vitamin A foreskrevet som vedlikeholdsbehandling. Resultatene av behandling etter 1 måneders kurs er vist nedenfor i tabell 1.

Flere Artikler Om Typer Acne