Rosacea er en kronisk og ikke fullt studert dermatologisk sykdom, som vanligvis rammer personer med blek hud, blå øyne og vanligvis begynner i middelalderen. Holdere av mørkere hudfarger kan også lider av rosacea, men tegnene til sykdommen i dette tilfellet vil ikke være så fengende. Uorden er alltid ledsaget av rødhet, ofte med små papules (eller støt), som kan forvandle seg til akne. Det er ofte forvekslet med akne.

Imidlertid har akne ingenting å gjøre med denne sykdommen, men i noen tilfeller kan det være lignende symptomer i form av rødhet og hudskade. Hovedstemmen for rosacea hud er fraværet av svart eller hvitt ål. Pasienter føler seg ubehag fra sykdommens visuelle manifestasjoner. Berørt, som regel, er den sentrale delen av ansiktet. Til tross for at sykdommen er kronisk, er det noen ganger perioder med midlertidig demping av symptomer, i andre tilfeller kan det oppstå en forverring av tilstanden.

Hva er det

Rosacea er en kronisk hudpatologi av en ikke-smittsom natur, som hovedsakelig påvirker voksne pasienter. Den inflammatoriske prosessen fortsetter med en gradvis økning i symptomer, hyppig rødme av huden, telangiektasier (vedvarende utvidelse av små blodkar), vedvarende erytem, ​​dannelse av papler, pustler og i sjeldne tilfeller - noder.

årsaker til

I dag er årsakene til rosacea ikke fullt ut forstått, men det finnes flere teorier som sier at arvelige faktorer, forstyrrelser i tilstrekkelig funksjon av immunforsvaret, endokrine og gastrointestinale sykdommer spiller en viktig rolle i utviklingen av denne sykdommen.

 1. Psykologisk teori om utvikling av sykdommen. For en ganske lang periode ble det antatt at en av de grunnleggende årsakene til utviklingen av rosacea i ansiktet er forskjellige psykiske lidelser, men dette faktum er ikke bekreftet av mange studier. Den eneste forbindelsen mellom rosacea og psykisk lidelse er utviklingen av alvorlige mentale tilstander mot bakgrunnen av alvorlige former for rosacea. Dette er vanligvis manifestert av emosjonell ustabilitet, deprimert stemning og depresjon.
 2. Arvelig teori om utvikling. De fleste forskere benekter kategorisk den genetiske faktoren i utviklingen av rosacea. Til tross for dette har relevante studier utført i USA vist at i mer enn 40% av pasienter med rosacea, oppdages sykdommen hos nærmeste slektninger. I tillegg i tilsvarende honning. Litteraturen har gjentatte ganger beskrevet familiens tilfeller av nederlaget av denne sykdommen.
 3. Teori om ticks rolle i utviklingen av sykdommen. Noen forskere tilskriver utseendet av rosacea på effekten av kvaler fra slekten Demodex. Denne teorien er bekreftet ved gjenkjenning av flått i de studerte materialene hentet fra problemområder i huden. På grunn av det faktum at langt fra alle pasienter blir larver av disse flåttene oppdaget, har denne teorien ennå ikke fått endelig bekreftelse. Hvis flått oppdages i rosacea, etableres en diagnose av rosacea-lignende demodikose.
 4. Rollen av sykdommer i fordøyelsessystemet. Dette, så vel som den arvelige teorien, har også mange motstandere, men takket være mange studier og observasjoner utført, viste 35% av rosacea-pasientene symptomer på tyntarmsykdommer, og nesten 90% av pasientene hadde tegn på gastritt.
 5. Teori om påvirkning av eksterne faktorer. I de senere år har teorien om at bruk av alkoholholdige drikker, kaffe og krydder, på grunn av den negative effekten på mageslimhinnen, føre til at refleksutvidelsen av blodkar i ansiktet har vært vedvarende overdrevet. Studier har imidlertid vist at utvidelsen av ansiktsbeinene ikke utvikler seg etter at de har brukt ovennevnte produkter, men som følge av inntak i kroppen, mer presist i magen, oppvarmet med mer enn 60 ° C væske. Til tross for dette anbefales pasienter med rosacea å utelukke sitrusfrukter, krydret mat, ånder og kaffe fra kostholdet.
 6. Smittsom teori. På grunn av det faktum at med rosacea på ansiktets hud opptrer en pustulær utslett, er en viss rolle i utviklingen av denne sykdommen tilordnet den smittsomme faktoren, eller mer presist, til bakterier. Infeksiøs teori bekrefter også det faktum at i tilfelle av antibiotika er det en signifikant reduksjon i manifestasjonene av rosacea. Til tross for dette klarte ikke innholdet i purulent utslett å gjenkjenne bakterier eller virus som kan forårsake utviklingen av denne sykdommen.

Vanligvis observeres denne sykdommen hos kvinnene, mens hos menn forekommer det raskere med den overvekende utviklingen av alvorlige komplikasjoner. Vanligvis er rosa akne funnet hos personer med rettferdig hudalder fra 39 til 55 år (eldre, så vel som barn, rosacea er ekstremt sjelden).

symptomer

Symptomene på rosacea (se bildet) er ganske typiske, det er nesten umulig å forvirre dem med tegn på andre sykdommer.

Så, de viktigste symptomene på rosacea på ansiktet er:

 1. Rosa utslag som vises på bakgrunn av rødhet. Først er disse papler (rosa humper), som deretter omdannes til akne med purulent innhold (pustler, hudormer). Dette stadiet kalles papulopustulært.
 2. Steady rødhet i ansiktets senter (i T-sonen). Det vil si, rødhet fanger nesen, kinnene, haken og nesen. Noen ganger kan rødhet være mer omfattende, spennende brystet og ryggen til pasienten. Disse symptomene er karakteristiske for det erytematøse stadium.
 3. En rødfarget vaskulær veggen (telangiectasia) på ansiktets hud i hele det berørte området, forekomsten av røde og blåaktige knuter er typisk for sykdommens erytematøs-papulære stadium.
 4. Rødhet i øynene, tåre eller føle seg tørr. Også pasienten kan føle smerte i øynene, som om en fremmedlegeme hadde falt inn i dem. Etter å ha studert symptomene på rosacea, har forskerne i denne sykdommen skapt flere forskjellige, ganske komplekse klassifikasjoner av stadier og former. Ovennevnte stadier vedrører en av de vanligste klassifiseringene av sykdommen.
 5. Tykk, sprø hud i ansiktet på steder av rødhet. Rød og tett hud på nesen. På grunn av hypertrofi av talgkjertler og bindevev, kan nesen øke betydelig i størrelse, knuter vises på den, skilt av spor. Dette er det vanskeligste, nodale stadiet av rosacea, som også kalles rhinoform. Oftest diagnostisert hos menn 50-60 år.

Klinisk skille flere former for rosacea:

 1. Erythematosus-teleangiektaticheskaya. Erytem er vedvarende (varer i flere dager). Flere telangiektasier vises på kinnets hud.
 2. Phymatous (eller papular-nodular). Dette skjemaet er preget av utseende av noder og plaketter. Det er en økning i størrelsen på utslett med deres påfølgende fusjon. Fibrose og hyperplasi i sebaceous kjertlene fører til økning i hudområder ("Fima").
 3. Papler, pustuløs. På bakgrunn av erytem, ​​forekommer grupper av små papiller med tynne skalaer på overflaten. De befinner seg først på huden på nesen og nasolabial-foldene, og spredes deretter til pannen på pannen og haken. Over tid forvandler en del av papulene til pustler fylt med sterilt innhold. Ofte utvikler hudinfiltrering og hevelse.
 4. Eye. Inkluderer blepharitt, konjunktivinfeksjoner, konjunktivitt, keratitt, iritt, chalazion og andre. Fotofobi, sløret syn, kløe, tåre, øynene, følelse av fremmedlegemer og andre kan forstyrre pasienten. Detaljert avklaring av øyesymptomer og pasientbevissthet om denne form for rosacea, hjelper med å konsultere en øyelege i tide.

Rosacea er vanligst sett hos kvinner over 30 år, med unntak av phymatous form, som er vanlig hos menn. Oftere er hvite skinnede representanter for det kaukasiske rase påvirket. Mennesker med mørkere hud kan kanskje ikke gjenkjenne rosacea.

Hvordan ser rosacea ut: foto

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos voksne.

diagnostikk

Denne hudsykdommen diagnostiseres ved å undersøke pasientens hud. For å undersøke de berørte områdene i detalj, kan du bruke et videodermatoskop.

Hvis det er mistanke om infeksjon med en subkutan mite, demodeks, foreta en analyse av hudskraping. I nærvær av purulente lesjoner, foreskriver legen bakposev acne innhold. Det kan også anbefales å passere en urin og blodprøve, for å foreta en ultralydsundersøkelse av de indre organer.

komplikasjoner

Mulige komplikasjoner av rosacea:

 • abscess dannelse;
 • utvikling av sekundær infeksjon;
 • pineal nese (rhinophyma) eller fortykning av huden på andre områder av ansiktet;
 • skader og betennelse i hornhinnen, redusert synsstyrke;
 • psykiske problemer, nervesykdommer (depresjon, søvnløshet, irritabilitet, tretthet).

Hvordan behandle rosacea?

Først og fremst bør legens innsats rettes mot å stoppe symptomene på sykdommen. For å forhindre dets utvikling, er patogenetisk behandling foreskrevet, og for å forhindre forekomst av tilbakefall - etiotropisk behandling.

Det skal forstås at rosacea er ganske alvorlig sykdom, og ikke en enkel hudbetennelse eller kosmetisk defekt, så ikke håp for en fullstendig kur.

Ved foreskrevet behandling tar hensyn til årsakene til sykdommen. Det utføres i et kompleks, og kombinasjonen av medisinske legemidler er valgt avhengig av stadium og form av sykdommen, idet man tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper.

Aktuell behandling og antibiotika

Slike behandlinger består i bruk av salver og kremer som inneholder den antibakterielle komponenten (Metrogil, Rozamet, Rozex), ichthyol og Naftalan olje. I de innledende trinnene hjelper du godt med gadgets med en løsning av borsyre og talkers, som er forberedt på apotek på resept.

De mest populære aktuelle agenter er:

 • Krem av rosacea på ansiktet av Ovante. Naturlig preparat som inneholder planteekstrakter og mikroinnkapslet krystallinsk svovel. Legemidlet er ganske trygt, gir en utbredt kosmetisk effekt og kan brukes i lang tid uten å skade helsen.
 • Skinoren - gel. Inneholder azelainsyre, som har en utbredt anti-inflammatorisk og anti-edematøs effekt, har en tørkeeffekt på utslett. Legemidlet har nesten ingen kontraindikasjoner, det kan brukes under graviditet og amming. Gelen påføres ren hud 2-3 ganger om dagen, vedvarende positive resultater kan oppnås bare ved vanlig bruk av legemidlet.
 • Hormonale legemidler til ekstern bruk. Disse midlene gir en rask positiv effekt, men de bør brukes i korte kurs. Legen må foreskrive dem, behandlingen er under hans kontroll. Mange eksperter tviler på muligheten for å bruke hormonale salver, siden det positive resultatet av deres bruk er kortvarig, og etter uttak er det en rask tilbakeføring av symptomer i en mer alvorlig form. I tillegg er det fare for at rosacea blir steroid som er vanskelig å behandle.

Også under behandling av rosacea er antibiotika av tetracyklingruppen (oksytetracyklin, minocyklin, tetracyklinhydroklorid) godt etablert. Metronidazol viser høy effektivitet i kampen mot rosacea, den håndterer mange varianter av bakterier og ødelegger den subkutane tippen. I tillegg har metronidazol en decongestant effekt og har en gunstig effekt på restaureringen av mage og tarm slimhinne.

For å eliminere alvorlig kløe og irritasjon, foreskrives antihistaminer (Tavegil, Suprastin, Claritin). Når edderkopper opptrer, er vitaminkomplekset Ascorutin foreskrevet, noe som styrker veggene i blodårene. For å berolige nervesystemet, anbefales det å anbefale morbid eller valerian, i alvorlige tilfeller er antidepressiva foreskrevet.

Fysioterapi behandling

Rosacea behandling kan suppleres med følgende fysioterapi teknikker:

 1. Electrocoagulation. Det berørte området er utsatt for elektrisk strøm gjennom en tynn elektrode. Denne metoden lar deg fjerne papiller, pustler og telangiectasias, men kan etterlate brannskader på sunn hud.
 2. Kryoterapi. Det kan brukes på alle stadier av sykdommen. Det berørte området er utsatt for lave temperaturer med flytende nitrogen. Denne teknikken gjør det mulig å redusere manifestasjoner av telangiektasi og forbedrer hudens utseende.
 3. Laser terapi. En laserstråle er rettet til stedet med telangiectasia, som forårsaker en termisk effekt på blodkaret og ødelegger det. Denne prosedyren gjør det mulig å eliminere telangiektasi i lengre tid og er ikke ledsaget av skade på sunt vev som ved elektrokoagulering.
 4. Rotasjonsmassasje. Steder av kjærlighet masseres med sirkulære strøkbevegelser to ganger om dagen. Denne metoden forbedrer lymfatisk drenering og reduserer vævssvelling.

I tilfelle komplikasjoner av rosacea med abscesser og fistler, kan pasienten bli anbefalt kirurgisk behandling rettet mot utjevning av patologiske foci og installering av drenering for bedre utstrømning av purulent utslipp. Etter å ha utført slike tiltak, foreskrives pasienten dressinger med bruk av antibiotika og andre antiinflammatoriske og desinfeksjonsmidler.

Rosacea behandling med folkemessige rettsmidler

Følgende urter og planter brukes til å behandle rosacea:

 1. En suksess. For å forberede infusjonen, bruk 1 del av urten i 30 deler vann. Servietet fuktet med oppløsning legges på ansiktet i 30 minutter.
 2. Kamille. For rosa rosacea brukes en infusjon av blomster (tilberedt i forholdet 1:15). Etter oppløsning av løsningen utføres samme fremgangsmåte som med kalendula.
 3. Calendula. Du kan bruke ferdig tinktur av calendula, kjøpt på apotek. 50 ml tinktur fortynnet i et glass kaldt vann. Den resulterende løsningen er impregnert med et håndkle eller gasbind brettet i flere lag. Litt vridd, gaur legger på ansiktet i 3 timer. Prosedyren utføres en gang om dagen.
 4. Cranberry. Hjemme kan du behandle rosacea med tranebærjuice. Våt dressinger er mest effektive. For å gjøre dette, brettet i 10 lag av gasbind fuktet med tranebærjuice, og legg deretter på ansiktet, dekket med et lag bomullsull på toppen. Fest denne forbindelsen med en bandasje, og la den stå i 30-60 minutter. Hvis du bruker tranebær for første gang, bør juice fortynnes med vann i forholdet 1: 3. Hvis huden svarte godt, kan du gradvis øke konsentrasjonen og gå til den ufortynnede tranebærsaften.

Populære behandlinger for rosacea gir ofte en god kosmetisk effekt. Behandling og hudpleie for rosacea er best å starte med kremer. For dette kan avkok, juice og planteekstrakter brukes. En av de viktigste betingelsene for effektiv behandling er at alle løsninger må avkjøles!

kosmetikk

Hva slags sminke å bruke? Her er de grunnleggende reglene:

 • Med nederlaget på øyelokkene og øynene, tørk dem med avkok av urter.
 • Rengjør ansiktet med en kosmetisk melk som forsiktig fjerner smuss fra huden.
 • For utslett på hodet, bruk behandling sjampo, gjør masker for å redusere betennelse.
 • Bruk oljer for å myke huden. I olivenolje, legg til noen dråper tea tree olje, St. John's wort.
 • Kjøp kvalitet hudpleieprodukter fra anerkjente kosmetiske selskaper.
 • Utslett, røde flekker, sår, appelsinskall er forbudt å maskere concealer. Porene vil tette enda mer, betennelsen vil intensivere. Manifestasjoner av rosacea under pulver eller fundament ser enda mer avstøtende ut.
 • Bruk lys dag og natt krem ​​for problem hud. Velg en helbredende krem, kontakt din hudlege hvis det du har valgt, er riktig. Påfør et tynt lag med krem.

Kosthold og ernæring

Det er obligatorisk for rosacea på ansiktet at behandlingen inkluderer diettmat:

 • Det er nødvendig å utelukke alkohol, varm sterk te og kaffe.
 • i alvorlige tilfeller kan terapeutisk fasting foreskrives.
 • alle provoserende faktorer er utelukket - krydret, salt, røkt, hermetisert mat. På tidspunktet for behandlingen bør avstå fra søtsaker og noen frukter (pærer, druer, sitrus).
 • grønnsaker og grønnsaker;
 • frokostblandinger og melkesyreprodukter;
 • magert kjøtt og fisk, fortrinnsvis dampet;
 • kokte poteter og egg;
 • kjeks eller foreldet brød.

forebygging

For å forebygge sykdomsfall må pasienten følge følgende regler:

 • unngå overdreven følelsesmessig og fysisk stress;
 • nekte å besøke solariumet, strender uten ly fra sol og badstuer;
 • unngå å spise for varmt eller kaldt mat;
 • følg en diett som utelukker bruk av krydret, salt, krydret mat;
 • nekte å ta alkohol
 • bruk solkrem;
 • besøk regelmessig en kosmetolog og en hudlege;
 • bruk bare høy kvalitet kosmetikk;
 • Rengjør huden hele tiden med de midler som legen anbefaler.
 • rettidig behandle sykdommer i indre organer;
 • ta bare hormonelle legemidler på anbefaling av lege;
 • ikke selv-medisinere.

Rosacea på ansiktet, behandling og symptomer med bilde

Alle bilder fra artikkelen

Rosacea er en patologi av huden på ansiktet, som et resultat av hvilken den blir dekket med akne og papiller med lokal rødhet og strukturendring. I artikkelen kan du vurdere årsakene til patologi, hovedsymptomene og behandlingsmetodene. Finn også ut hva komplikasjonene vil bli hvis du ikke behandler sykdommen.

Rosacea - hva er det?

For første gang ble Rosaceas hudpatologi oppdaget av Guy De Scholieck, en kirurg fra Frankrike, dette skjedde i det fjerne 14. århundre. Så sykdommen som manifesterer seg på ansiktet, kalles "rosa dråpen". I det 18. århundre ga engelsk dermatologer allerede sykdommen navnet Rosacea (noen ganger Rosacea) som fremdeles eksisterer i dag.

Foto 1. Ansikts Rosacea - hovedsymptomer og tegn

årsaker

Symptomene på sykdommen vises på pasientens ansikt, noe som for kvinner ofte betyr alvorlig kosmetisk ubehag, og menn føler seg også ubehagelig med manifestasjoner av akne og rosa akne. Rosacea er en kronisk dermatose, dens opprinnelse er assosiert med prosessene angioneurose, noe som fører til nedsatt funksjon av nerveender i kranialområdet, for eksempel trigeminusnerven. Årsakene til dette er veldig forskjellige, vi opplister de hyppigste av dem:

 • Medfødt vaskulær sykdom
 • Forstyrrelser av hormonell bakgrunn og mangler i neurovegetativ støtte
 • Mental og følelsesmessig sjokk
 • Fokale infeksjoner
 • Patologi i mage-tarmkanalen

Virkningen av noen av disse faktorene fører til hull i blodtilførselen i små kar, kapillærer, årer, etc. Videre, mot bakgrunn av rosacea, utvikles en mangel på tilførsel av celler med næringsstoffer, på grunn av hvilken dermis og epidermis mister sitt vanlige utseende. Dystrofisk prosess forårsaker betennelse i responsen og hele spekteret av symptomer som presenteres på bildet i denne artikkelen.

I lang tid vises ikke skiltene på ansiktets hud. Årsakene til sykdomsutbruddet er en rekke provokerende faktorer, blant annet:

 • Alkoholmisbruk
 • Spiser for varmt
 • Solens eksponering
 • Hypotermi eller forbli i varmen
Behandling av rosacea på ansiktet er forskjellig, avhengig av de spesifikke årsakene som forårsaket det. Behandle sykdommen kan ta antibiotika, diettjustering, laser, bruk av krem. Den spesifikke metoden er valgt etter diagnosen, som vil bli diskutert nedenfor.

Symptomer på rosacea på ansiktets hud med et bilde

Tegn på sykdommen er forskjellige, de utvikler seg i flere stadier.

Ved begynnelsen blir periodisk rødhet dannet på kinnene, pannen, i nesen - en person forstår at noe er galt med ansiktet, men legger ingen betydning for dette. I tillegg vises symptomene på rødhet på bryst og nakke, noe som kan ses hos kvinner med dyp spaltning. De første tegn på rosacea er forårsaket av enda mindre ytre påvirkninger. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir anfallene hyppigere, områdene i ansiktets hud blir mer og mer lyse rødt, med langsomme overganger til den blåaktige.

Foto 2. Rosacea i begynnelsen

Dette skyldes det faktum at integriteten til venene under huden er ødelagt, som et resultat begynner overflaten å skinne gjennom dem. Formen av klynger av forstyrrede årer anskaffer den karakteristiske formen av asterisker. Ansiktet er preget av hevelse, det er brennende og peeling på steder av irritasjon. Ingen behandling på dette utviklingsstadiet forekommer vanligvis ikke, siden rosacea ennå ikke har vist seg i full kraft og ikke henger seg i manifestasjoner av stor betydning.

Den andre fasen vil bli preget av papules-pustulære symptomer. Hypermisk hud på ansiktet forvandles gradvis til dannelsen av papler og sår, kalt pustler. Som et resultat får overflaten tegn på akne. Etter at de er forsvunnet, blir arrene ikke dannet, og bare etterlater et merkbart merkbart merke.

Den andre fasen er preget av symptomer på hevelse i nesen og frontsonen. Hvis pasienten ofte bor i solen i løpet av denne perioden, vises der svart lukkede komedoner - peker på huden. Brenning, peeling og kribling er redusert, men papler og pustler opptar raskt mer og mer ansikt. I tillegg dannes de samme symptomene på ryggen, brystet. Formasjonene er svært kløende.

Ved overgang til tredje fase utvikler rosacea i sin fulde kraft. Huden på forskjellige områder av ansiktet - kinn, nese, panne - ujevnt tykkere, noe som radikalt påvirker utseendet. Den humpete hudoverflaten ligner en appelsinskall.

Foto 3. Utviklingen av tegn på rosacea

I denne perioden er det ofte en komplikasjon av en sykdom kalt rhinofyma. Såkalte pineale vekst på nesen, på grunn av hva den eksterne formen endrer seg. Andre symptomer på rhinofyma er et fint nett av kar på overflaten og en blåaktig tint. Hvis rosacea ikke blir behandlet, vil videre transformasjoner føre til at nesen separeres med dype riller i flere separate kuperte deler.

Foto 4. Vekst av nesevæv hos menn

I fremtiden vises patologiske endringer som ligner på transformasjonene av nesen, i haken, øyelokkene, ørlommene, pannen. Hvis behandlingen ikke utføres, begynner hudflaten av disse delene av ansiktet å ligne en blomkål. Slike symptomer skjer bare hos menn, hos kvinner er de fraværende. En av de sannsynlige årsakene til dette er en økt østrogenbakgrunn.

Med en seriøs utvikling av rosacea påvirkes øynene ofte. Ofte skjer dette selv før endringer på huden. I slike tilfeller lider pasienten av øyelokkets og øynenees blefaritt, symptomer på rødhet forekommer i patologiske steder. I tillegg er utviklingen av konjunktivitt sannsynlig, dets tegn er dannelsen av skorpe rundt øynene. Med alvorlig kurs eller hvis pasienten ikke er underlagt profesjonell behandling, fører rosacea til tap av syn.

Spesielle former for rosacea

Funksjoner av kliniske symptomer forklares av ulike typer patologi. For å kurere det, er det viktig å velge en terapi som tar hensyn til alle genesisegenskaper, som delvis skyldes forverrende faktorer.

Vi beskriver hovedformene:

 1. Conglobate rosacea fører til utviklingen i fettlaget under huden av omfattende akneformasjoner med sfærisk form. Det er mulig å provosere sykdommen ved å bruke jod på huden, eller bruk sedativer med kaliumbromid.
 2. Når steroidformen oppstår etter en lang behandling med hormoner og fluor, er rosacea på ansiktet svært vanskelig å behandle.
 3. Med fulminant form, mer karakteristisk for kvinner, er symptomene på sykdommen lik konglobatrosacea. Som navnet antyder, utvikler sykdommen plutselig, og derfor blir en kvinnes ansikt dekket med akne subkutane vekst på kort tid. Årsakene til denne sykdommen er nevropsykiatriske lidelser, depresjon, neurose, graviditet og overgangsalder.
 4. Edematøst utseende (lymfodem) er sjeldne. Hennes ansikt blir lilla og hovent. Når presset på lesionsstedene, forblir det en sammenbrudd, som ikke snakker om ødemets flytende natur, men om veksten av fede subkutane strukturer. Generelt føles pasienten godt, tegn på rosacea er bare synlige på ansiktet.

diagnostikk

Diagnostisering ved første øyekast forårsaker ikke problemer. Sykdommen er bokstavelig synlig i ansiktet, og enhver hudlege vil enkelt avgjøre den. For å kurere patologien er det imidlertid viktig å velge riktig terapi, og dette krever flere tilleggsundersøkelser. For dette er en ytterligere diagnose tildelt:

 • Bakteriologisk såing for å identifisere typen mikro miljø
 • Inspeksjon av skraping, hvis det er mistanke om forårsakende middel
 • Generell diagnostikk for å oppdage hva som provoserer patologi
Behandlingen av den innledende fasen av rosacea er enkel og effektiv, da behandlingen blir forsømt, er behandlingen lengre og mer individualisert.

Behandling av rosacea på ansiktet

Etter diagnose og avklaring av alle aspekter av patologi, utvikles behandlingstaktikk. Årsakene til rosacea er mange, henholdsvis, og det er mange metoder for å behandle dem. Vanligvis er terapi kompleks, når noen stoffer (salve, krem) oppnår senking av ekstern progresjon, mens andre eliminerer interne årsaker på nivået av nervesystemet eller mage-tarmkanalen.

Vi viser de viktigste stoffene som brukes og legemidler:

 • Antibiotika av tetracyklin-gruppen.
 • Metronidazol eller analoger som brukes til å gjenopprette slimlaget i magen, tarmene.
 • På lokalt nivå brukes kremer, hormonsalver. Regenerative stoffer brukes også, for eksempel, de behandles med Skinoren, Metrogil, Rosamet, Roex, etc. Takket være salver og kremer, reduseres betennelsen betydelig, og med dem utslett.
 • Ascorutin - vitaminkomplekser foreskrevet med et klart vaskulært nettverk. Med deres hjelp styrker veggene i blodårene.
 • For lindring av en omfattende inflammatorisk reaksjon og kløe, behandles Suprastin, Tavegil og Fencorol. Disse stoffene har anti-allergisk effekt og "beroliger" huden på ansiktet.
 • For å bekjempe nervesykdommer kan du bruke et bredt spekter av dekoksjoner basert på valerian, salvie, samt medisinske sedativer.
Uavhengig administrering av orale medisiner, kremer og salver er ineffektiv eller har ingen effekt uten tidligere diagnose.

Foto 5. Vasknett på ansiktet

Eliminere kosmetisk defekt av rosacea som er ubehagelig for øyet kan også gjøres ved mekaniske fjerningsmetoder. En laser, høyfrekvent lys, kryoterapi, etc. brukes til dette. Med deres hjelp, søker å eliminere små og store vekst, lindring av betennelse. Etter disse prosedyrene blir tilbaketrekking av skadede hudområder på ansiktet akselerert.

diett

Justere dietten er et nødvendig og svært viktig behandlingsstadium. Uten en normalisert diett vil en seier over rosacea ikke skje. De grunnleggende prinsippene for en diett er vanlige og delte måltider 5-6 ganger om dagen i små porsjoner. Vurder hva du kan og ikke kan spise.

Eventuelle produkter som kan forårsake sterk reaksjon er utelukket fra bruk. Det er krydret, saltet, røkt, hermetisert mat, samt søtsaker og individuelle frukter: appelsiner, druer. Alkohol, varm og sterk te og kaffe er forbudt.

Inkluder i dietten bør være kjøtt- og fiskfattige fettsorter, tilberedt ved matlaging eller damping, vegetabilsk olje, retter fra poteter og egg, også tilberedt matlaging. Det bør spise mer greener, frukt som ikke er forbudt, tørket brød eller kjeks, frokostblandinger, meieriprodukter.

Når rosacea er alvorlig, kan behandlingen omfatte faste.

Forfatter: nettstedredaktør, dato 13. desember 2017

Rosacea ansiktsbehandling, symptomer, foto

Kroniske betennelsesprosesser, spesielt hvis de oppstår i ansiktet, kan medføre ikke bare en forverring av utseendet, men også en nedgang i pasientens selvtillit. En av disse plager er rosacea på ansiktet. Sykdommen er ledsaget av en "gjeng" av karakteristiske symptomer, som hver krever en separat oppmerksomhet og terapeutiske tiltak og metoder. Tenk på nyansene i sykdomsforløpet, dets egenskaper av manifestasjon hos mennesker, samt årsaksfaktorer og terapeutiske tiltak.

Rosacea hva er det et bilde


Rosacea er en kronisk prosess på huden som oppstår under mange faktorer. Sykdommen er ledsaget av utseende av røde områder med mange utslett i ansiktet. De ser ut som de vanlige "teenage" abscessene, som tårner over huden som tubercles.

Forskjellen mellom rosacea og vanlig akne er at det ikke er noen svarte flekker på huden med rosacea.

Ifølge statistikken overtar sykdommen kvinner med god hud, bor i alderen 40-50 år. Denne dermatitt har etternavnet - "rosa ål". En alvorlig komplikasjon kan være tap av synsskarphet.

Rosacea hudsykdom starter vanligvis etter 30 år og "blomstrer" mellom 40 og 50 år. Vanligvis er representanter for svakere kjønn påvirket, i 60% av tilfellene, selv om hyperplasi i sebaceous kjertlene også kan forekomme hos menn.

En viktig rolle er spilt av diagnostikkens utførelse av en spesialist, siden hastigheten på utvinningen avhenger av en tilstrekkelig objektiv vurdering av pasientens helsetilstand. Artikkelen vil se på hvordan dette utslettet ser på ansiktet, hvilke faktorer som kan forårsake kurset, samt evaluere bildene og velge de mest effektive og effektive terapiene.

Varianter av sykdommen

I praksis er det flere typer av denne sykdommen, de er klassifisert etter egenskapene til manifestasjon og andre faktorer.

 • Conglobate rosacea er en sykdom ledsaget av dannelse av nodulære vekst. De har store dimensjoner og vises på huden, rødt av lesjoner. Ukontrollert inntak av visse grupper av legemidler er en årsakssakende faktor ved sykdommenes begynnelse.
 • Steroid rosacea begynner sin utvikling først etter at pasienten har brukt en stor mengde hormonelle salver for å eliminere hudsykdommer av forskjellig art. Dette skjemaet har flere vanskeligheter med behandling, men er mindre vanlig, i motsetning til den tidligere sykdommen.
 • Fulminant form av sykdommen - utviklingen av denne sykdommen skyldes hormonelle lidelser. Skjemaet er typisk for kvinner i ung alder. Årsaker er stresstilstander, graviditet, hormonfeil, overgangsalder. Problemet med kurset ligger i det faktum at sykdommen begynner en rask progresjon og alvorlig disfigures utseendet til mennesker som provoserer neurose.
 • Formen av den edematøse karakteren er mindre vanlig, i motsetning til andre typer sykdommen, og manifesteres ved hevelse i ansiktet, som vanligvis ligger i den sentrale delen. Over tid oppnår ødemet en lilla tinge, og hvis det påtrykkes trykk, vil ingen hull forbli.

På type sykdom avhenger av mange egenskaper av manifestasjon, samt arten av konsekvensene.

Rosacea symptomer og forårsaker video


Hittil har det ikke blitt mottatt noen opplysninger om eksakte provokatører av denne sykdommen. Hos mennesker som lider av denne sykdommen, er det en markant ekspansjon i overflaten av overfladene som følge av stimuliets negative påvirkning.

Når det gjelder friske mennesker, har de ingen slike effekter. Dermatologi eksperter har notert en rekke faktorer som provoserer dannelsen av sykdommen.

 • Smittsomme prosesser og fenomener. I dette tilfellet utføres provokerende bakterier av den patogene typen, danner pustler på huden. Pasienter er foreskrevet et behandlingsprogram for antibiotika, noe som reduserer antall utslett. Men bakterien som er ansvarlig for sykdomsutbruddet, kunne ikke identifiseres.
 • Flått og parasitter. Hvis det studerte materialet ble tatt fra syke mennesker, ble det ofte funnet flått i den. Legene foreskrev ofte behandling for behandling av denne gruppen av insekter, og en delvis effekt av terapi ble observert. Men det er ingen mulighet for utvetydig å hevde om den positive effekten av denne faktoren, siden det ikke er vitenskapelig bevis.
 • Faktorer av ekstern type og karakter. Som en hypotetisk årsak til sykdommen kan det være mat som bidrar til økt irritasjon av magehinnene i magen, noe som fører til utvidelse av hudkar. Disse typer mat inkluderer nikotin, alkohol, sitrus og krydret arter.
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen - en av de mest sannsynlige årsakene til sykdommen. Utførte studier har vist at opptil 90% av forekomsten av denne sykdommen er ledsaget av tilstedeværelse av gastritt og tegn på sykdom i tynntarmen.
 • I hvilken grad en person kan tilskrives risikogruppen, avhenger av pasientens mentale faktorer. Denne teorien har lenge vært kjent, men det er ikke noe detaljert bevis på utviklingen av sykdommen mot bakgrunnen av mentale problemer. Tvert imot er det motsatt bevis: Inflammet hud med akne og ødemer kan forårsake depresjon og depresjon.
 • Arvelige faktorer i denne listen spiller en viktig rolle. I noen tilfeller har denne sykdommen karakteren av en familiepine, som mottok offisielt bevis fra ledende forskere rundt om i verden. Derfor, hvis mødrene / bestemødrene led av sykdommen, er det stor sannsynlighet for å få hennes etterkommere.

Hvem er i fare

Det er flere kategorier av mennesker (for det meste kvinner) som kan betraktes som utsatt for forekomsten av denne sykdommen.

 1. Dette er kvinner som har overdreven tynne vaskulære vegger. Vanligvis, selv med mindre irritasjoner, kan du få et brudd på kapillæren.
 2. Det rettferdige kjødet, ansiktets hud som er designet for å oppleve en alvorlig permanent effekt fra luftens påvirkning med en liten fuktighetsparameter.
 3. Folk som har gastritt og andre sykdommer i mage og tarm.
 4. Kvinner som har gått på stadium av overgangsalderen, så vel som de jentene og modne kvinner som ofte bruker kortikosteroid type salver.

Hovedsymptomer og manifestasjoner av sykdommen

Det er flere faktorer som kan indikere en diagnose av rosacea på ansiktet. Tenk på de viktigste symptomene og tegnene.

 • Tilstedeværelsen av rødhet i midten av ansiktet. De er lokalisert på nesen, haken, pannen og kinnene, og kan også spre seg til brystområdet.
 • Over tid, på hudområdene som blir utsatt for rødhet, dannes rosa tuberkler, som forandrer seg til akne og akne. Innsiden er purulent innhold.
 • Reddened hud synlig fortykket. Det er også en markert utvidelse av blodkar, som medfører dannelse av "edderkopper" og rutenettet.
 • Hvis elementene i utslett påvirker menn, så er huden på nesen vanligvis tykkere, men vedvarende rødhet på den er til stede i lang tid.
 • En bemerkelsesverdig manifestasjon av sykdommen er keratitt - en inflammatorisk prosess i øyets hornhinne, som manifesterer sig som rødhet, tørrhet og tårer.

Siden denne sykdommen bare påvirker ansiktsområdet, er utslett på hendene og utslett på beina ikke lokalisert.

Rosacea laser behandling eller antibiotika


Det er mange teknikker for å eliminere denne prosessen, som kan være lokal og generell. Syke mennesker er foreskrevet salver, geler, kremer, men noen ganger, i kompliserte situasjoner, er det behov for mer radikale tiltak. Dette er inntak av antibiotika og behandling med laserterapi.

Antibiotika: Fordeler og ulemper

Antibakteriell terapi er rettet mot å undertrykke effekten av hovedpatogenet. Prescribe et stoff med innhold av flere store aktive stoffer.

Fordeler med teknikken

 • Den hurtige effekten av behandlingen;
 • varigheten av resultatet
 • rimelig kost på behandling.

Ulemper med antibiotika

 • Behovet for å gjenopprette immunitet;
 • et stort antall kontraindikasjoner;
 • Muligheten for bivirkninger og komplikasjoner.

Laser terapi: fordeler og ulemper

Denne metoden innebærer eksponering for de berørte områdene med en spesiell laser.

Sammen med denne fysioterapeutiske metoden brukes elektrokoagulasjon, noe som tyder på eksponering for elektrisk strøm,

og nitrogenterapi.

Fordelene ved teknikkene er høy effektivitet og langvarige resultater, ulempen er høye kostnader.

Hvilken av behandlingsmulighetene som skal velges - når det gjelder hver pasient, men i alle fall, må du konsultere lege.

Rosacea behandling av folkemessige rettsmidler


En aktuell behandling av rosacea på ansiktet utføres ved hjelp av spesielle masker, lotioner og avkok som er laget av urter. Fordelene med denne terapien ligger i dens tilgjengelighet, effektivitet, antiinflammatorisk effekt og desinfiserende virkning. Godt bevist noen komposisjoner.

 • Det beste middelet for rosacea er kamille. Det lindrer huden, har anti-inflammatorisk effekt og lindrer rødhet. Lotion av buljong er laget som følger: bomullstoff fuktes i kald buljong, presses og legges på det berørte stedet i 15 minutter. Gjenta prosedyrer - 3-4 ganger om dagen. Kursets varighet er opp til øyeblikket av hudrensing.
 • Utslett hos voksne kan elimineres med tranebærjuice, med det medisinske komprimering er laget. Det er nødvendig å mette dem med gasbind eller et serviett og påfør den berørte huden i en tidsperiode på 40 minutter - en time. Hvis du følger oppskriften for første gang, er det nødvendig å redusere konsentrasjonen av juice, fortynne den med vann i forholdet 1/3. Konsentrasjonen øker dag for dag.
 • Masker av havremel har ikke bare en beroligende effekt, men passer også perfekt til bleken av huden. For dette må du ta 2 ss. l. jordet havremel og litt vann - til en kremaktig konsistens dannes. Påfør ansiktet i 20 minutter og skyll med vann.
 • Juice (gel) aloe vera. Hvis denne vakre planten vokser hjemme - er eliksiren funnet. Hvis ikke, kan du kjøpe den i ferdig form på apotek. Gelen kan brukes prikket og på alle ansikter. Hvis ønskelig, kan du legge den til masker og kremer.

Behandlingskomplekset for rosacea på ansiktet bør være litterat og hensiktsmessig, bare denne tilnærmingen gir effektive resultater.

Rosacea Cream


Tatt i betraktning spørsmålet om hvordan å behandle en sykdom, er det verdt å merke seg at kremer er effektive midler for å eliminere sykdommen. Nedenfor er de beste kremer av innenlandsk og utenlandsk produksjon, designet for å eliminere symptomene på plager for en kort periode.

 • OVANTE krem ​​bidrar effektivt til å bekjempe alle hudprosesser som medfører dannelse av utslett. Det er ingen kjemikalier og antibiotika i sammensetningen, noe som gjør sammensetningen å foretrekke.
 • ROSAMET - dette naturlige, svært effektive produktet bidrar til å redusere rødhet og eliminere akne. Verktøyet har en utmerket antimikrobiell effekt og kjemper aktivt mot eventuelle problemer.
 • ROSEKS - har en skadelig effekt på sensitive mikroorganismer og gjør det mulig å overvinne alle prosesser forårsaket av den aktuelle sykdommen.
 • RUBORIL - denne krem ​​har en sikker og effektiv sammensetning, sammenligner seg gunstig på andre måter, da det gir resultater etter flere applikasjoner.
 • NORITAKE - stoffet er effektivt og trygt, egnet for menn og kvinner i alle aldre. Hjelper med å bekjempe de viktigste manifestasjoner av sykdommen.

Siden utslett ikke manifesterer seg i et barn, blir ikke nevnte legemidler brukt til barn.

Rosacea Salve

 • Zink salve er et effektivt verktøy designet for å bekjempe betennelse og andre prosesser. Den har en rimelig pris og anstendig kvalitet.
 • Erytromycin salve inneholder et antibiotikum som gjør at det har en rask effekt og har en hensiktsmessig effekt på huden.
 • Salve Yam hjelper til med å takle de grunnleggende symptomene på sykdommen og forbedrer tilstanden til huden etter flere bruksområder.

Siden utslett på kroppen ikke manifesterer, brukes alle midler på ansiktet, i henhold til instruksjonene.

Gels for Rosacea


Gels mot sykdommen har en behagelig tekstur og form, så de brukes ganske ofte. Alle de ovennevnte rettsmidler har en lignende effekt - de tørker huden, bekjemper symptomene på rosacea i ansiktet og bidrar til å eliminere rødhet. Prisene på midlene som presenteres varierer fra 100 til 400 rubler.

 • Skinoren gel er et dermatologisk middel som har en signifikant effekt på sykdommenes patogenetiske forbindelser. Kostnaden varierer fra 200 rubler.
 • Metrogylgel hjelper til med å håndtere ulike infeksjoner av bakteriell og parasittisk natur. Det er effektivt for barn og voksne.
 • Azelik gel er preget av økt aktivitet mot bakteriens virkning og kan gi en kamp mot en bred liste over hudsykdommer.
 • Demot gel er et kosmetisk og profylaktisk terapeutisk middel for å bekjempe hudproblemer av alle typer og steder.

Kosthold for rosacea


Full behandling mot sykdommen vil være bare hvis riktig ernæring blir observert. Mat bør tas regelmessig og presenteres i små porsjoner.

Hva bør være dietten når slanking

Et balansert kosthold er et tegn og en faktor for vellykket utvinning i nærvær av denne sykdommen. Det er viktig å tygge maten grundig. Det viktigste - å overvåke kroppens respons på mottak av en bestemt mat.

Hva kan brukes

Tillatt å spise magert kjøttvariasjoner, fisk, poteter og grønnsaker med frukt. Du kan spise bær, hovedsakelig - bringebær, blommer, jordbær. Blant fruktene er nyttige epler i salte arter, samt meloner, vannmeloner. Hvis vi vurderer de mest nyttige grønnsaker, er det gitt preferanse til gulrøtter, rødbeter, tomater og agurker. Det er frukt og grønnsaker som på grunn av deres høye fiberinnhold sikrer eliminering av giftstoffer fra kroppen, og for ansiktet er dette en kontinuerlig eliksir.

Følgende kategorier av noen produkter vil også være nyttige.

 • Hvete spirer;
 • gjær;
 • brune ris varianter;
 • sopp (kantareller, mushroom);
 • helkornsprodukter.

Innholdet i diettlisten må inneholde fisk, fordi omega-3, som er inneholdt i den, kan aktivt bekjempe manifestasjonen av sykdommen.

Vitaminsammensetning av dietten

Det finnes flere typer vitaminer som bør tas med diett.

 • K (inneholdt i løk, spinat, brokkoli);
 • A (tilgjengelig i oransje frukter - gulrøtter, persimmon, fersken).

Hva er ikke tillatt å bruke

Det er nødvendig å begrense bruken

 • Hermetiske produkter
 • salt, krydret mat,
 • så vel som krydret retter
 • koffeinholdige drikker
 • karbonert vann og drikke
 • Det er viktig å ikke misbruke animalsk fett (margarin, smør, fett kjøtt);
 • ikke bli båret med søtsaker og bakverk;
 • nekte kaffe, tobakk, alkohol;
 • ikke misbruke meieriprodukter og kyllingegg;
 • og noen frukter (druer, oransje, mandarin, pære).

En kompetent tilnærming til dannelsen av hverdagsmenyen vil gi deg god helse og vakker, strålende hud. Overholdelse av ovennevnte regler garanterer et godt humør og et godt velvære hver dag. Utslippet, bildet som presenteres i artikkelen, vil passere fort hvis du følger disse reglene.

Vet du hva rosacea er på ansiktet? Hjalp bildene deg med å identifisere symptomene? Gi din mening eller tilbakemelding til alle på forumet!

Rosacea på ansiktet: effektiv behandling, årsaker, symptomer, folkemessige virkemidler

Bekymret for rosa, kløende ål, som forener i en enkelt voksende lommer, desinfiserende ansikt? Vet ikke årsaken til utseendet av en slik skandaløs hudsykdom? Vil du vite all informasjon om denne sykdommen, samt moderne og populære metoder for behandling? Les nøye - det vil være interessant og informativt!

Hvilken informasjon lærer du:

Hva er Rosacea?

Den eksakte årsaken til en slik sykdom er ikke fastslått.

Kronisk, tilbakevendende dermatose i epidermis, som er preget av et kurs i stadiene, som har en polyetiologisk natur med mulig angioødem i venesystemet, kalles rosacea.

Enkelt sagt, manifesterer denne sykdommen seg i form av vedvarende, kløende rødhet på huden med tetninger i form av knuter som kombineres til en enkelt formasjon. De kan dekkes med vekter, hudfett, så vel som magesår.

Den eksakte årsaken til forekomsten av en slik sykdom er ikke fullt ut fastslått. Legene identifiserer flere mulige faktorer som kan provosere utviklingen av denne patologien.

Mulige årsaker til rosacea

I lang tid ble kausjonsmiddelet til denne sykdommen betraktet som et subkutant kryss - Demodex. På grunnlag av tallrike vitenskapelige eksperimenter og laboratorieundersøkelser ble imidlertid hans fullstendige deltakelse i forekomsten av sykdommen, samt relapses (tilbakefall av symptomer) etablert.

Mulige årsaker til rosacea anses for tiden å være eksogene og endogene faktorer.

Eksogene faktorer inkluderer: alkoholholdige drikker, røyking, effekten av varme / kulde, ultrafiolett stråling, støvdannelse i luften. I samme kategori er varme, krydret, røkt, stekt og fettmat, varme drikker, hyppige stressende situasjoner.

Endogene faktorer vurderes endokrine system sykdommer, psyko vegetative forstyrrelser, forstyrrelser i nyrene og hjernen, feil i immunsystemet, arvelig faktor, smittsomme sykdommer i epidermis og mage-tarmkanalen, inkludert tilstedeværelsen av Helicobacter pylori (årsaken til gastritt), effekten av mediator-substanser, vasoaktive peptider, hormonelle salver og piller.

I fare er kvinner fra 40 til 65 år.

Symptomer og stadier av sykdommen

De viktigste tegn på rosacea er vedvarende rødhet, kløe, dannelsen av rosa akne noduler, så vel som sår infiltrerer.

Det er tre stadier av sykdommen med følgende karakteristiske trekk ved denne prosessen:

 1. Erythematøs-telangiectatic stadium er uttrykt av moderat rødhet, periodisk lokalisert i midten av ansiktet. I løpet av sykdomsutviklingen blir rødmen vedvarende og mer omfattende (de kan fange hele ansiktet og nakken), nodlene komprimeres. I dette tilfellet opplever en person en følelse av kløe, brennende, prikking på de berørte områdene av huden, som til slutt blir blåaktig.
 2. Den papulopustulære scenen er preget av utseendet i kinnene, nesen, haken, pannen og nasolabiale folder av røde papiller, hvis størrelse kan nå 5 millimeter. Deres struktur er tett, med tynne skalaer på overflaten. De er lokalisert isolert eller gruppert uten å slå sammen med andre foci. Denne scenen er ledsaget av utseende av infiltrater og hevelse i huden.
 3. Det pustulære nodulære stadium manifesteres i forekomsten av vedvarende individuell rødhet med mange nye lesjoner på hudoverflaten, samt plakk, edematøse knuter og papiller, som fusjonerer i enkelt, omfattende konglomerater. Hyperplasi av sebaceous kjertler, utseendet på seler av bindevev, cicatricial deformiteter føre til en økning i områder av hudlidelser. På denne bakgrunn er det brudd i blodet og lymfestrømmen, puffy ansikt vises. Veksten av tumorlignende formasjoner forvirrer ansiktet, begynner å utvikle en alvorlig form for sykdommen - rhinofyma.

Omtrent halvparten av pasientene har øye i øynene, ledsaget av rødhet, tørrhet, tåre, skjæring og følelse av nærvær av fremmedlegemer.

Måter å diagnostisere

Effektiviteten av rosacea behandling er i stor grad avhengig av en rekke medisinske undersøkelser, som kan være mange.

Den behandlende legen foreskriver generelle / biokjemiske analyser av blod, urin, bakteriologisk kultur av avføring, lipidogram, koagulogram, epidermisbiopsi, ultralyd av alle organer.

En slik sykdom er behandlingsbar, men perioder med eksacerbasjoner og vedvarende, langvarige tilbakemeldinger er typiske.

Rosacea Behandlingsmetoder

Gitt de flere kliniske manifestasjoner av denne sykdommen, samt mangelen på et enhetlig konsept for forekomsten av denne patologien, bruker dermatologen vanligvis ulike behandlingsmetoder.

Behandlingen gir et omfattende, som innebærer utnevnelse av narkotika for intern og ekstern bruk, samt bruk av en rekke maskinvare- og fysioterapi teknikker. Bruk av lokale legemidler med vasokonstrictorvirkning vil bli anbefalt.

Medisiner inkluderer: komprimerer med en 2% løsning av borsyre, resorcinol, som effektivt eliminerer kløe og brennende følelse, tetracyklinbaserte preparater, antiparasitiske, nitromidazolgrupper, antihistaminer, syntetiske retinoider og antibiotika. Svovelbaserte salver har en god effekt.

For fet hud med alvorlig seboré, indikerer bruk av lotioner, samt geler med antiinflammatorisk, regulering av sekret av sebum, rensing, dyp eksfoliering, åpning av porene og desinfisering av huden.

Alkoholholdige og hormonelle produkter er forbudt, samt et besøk til solarium, bad, badstuer!

Fysioterapeutiske og instrumentelle teknikker inkluderer:

 1. Kryoterapi utført ved å kontakte skadet hud med flytende nitrogen kjølt til kritisk lave temperaturer. Denne prosedyren utføres hver annen dag eller hver dag (minst 10 økter er påkrevd). Det kan administreres som en separat behandlingsmetode, så vel som som del av en kompleks behandling med sikte på dyp eksfoliering av de berørte hudlagene;
 2. rotasjonsmassasje, utført i første fase av sykdommen for å forsvinne puffiness og akselerasjon av lymfatisk drenering 2 ganger om dagen i flere minutter med sirkulære strekkbevegelser;
 3. elektrokoagulasjon (andre navn - cauterization), manifestert i elektrodenees direkte effekt på hudens lesjoner, som fører til ødeleggelse av røde svulster. Det vil ta fra 20 til 100 slike prosedyrer;
 4. laserbestråling, som gir langvarig remisjon og høy effektivitet i behandling på grunn av ødeleggelse av skadede kar nær overflaten av epidermis med en langbølgelengde laserstråle, som forårsaker en termisk effekt og ikke påvirker tilstøtende vev. Denne prosedyren kreves utføres annenhver dag i 25 minutter over 6 økter.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Sesjonen utføres under lokalbedøvelse ved hjelp av enheter.

Med sykdomsprogresjonen til rhinofysisk stadium er det i de fleste tilfeller kirurgisk inngrep foreskrevet, som består i utrydding av patologiske vev som har vokst til store størrelser.

Mekanisk hudoppfylling og dermabrasjon betraktes også som operasjonsteknikker. De bidrar til å fjerne overflaten av epidermis sammen med den øvre ballen av dermis selv. Sesjonen utføres under lokalbedøvelsesmedisin med hjelp av enheter utstyrt med en spesiell kirurgisk kutter.

Etter disse prosedyrene foreskrives støttende terapi med spesielle legemidler for å unngå forekomst av gjentatte tilbakefall.

Tidlig diagnose og rettidig behandling i de første stadiene av sykdommen kan eliminere forverring av de patologiske prosessene av hudlesjoner, noe som kan føre til en fullstendig omlegging av epidermale celler med degenerasjon av deres struktur.

Folk behandlingsmetoder

Vi vil advare deg om at nasjonale oppskrifter for behandling krever obligatorisk godkjenning fra legen din, samt en foreløpig test for en allergisk reaksjon. De vil ikke helt kurere deg for denne patologien, men de vil redusere betennelsen betydelig og vil fremme den raskeste helbredelsen av huden.

 1. Bruk en 5% oppløsning av propolis (solgt på apotek) for å tørke den berørte huden over natten, og om morgenen fjern tynnfilmen dannet med antibakterielle forbindelser, som klorhexidin. Propolis har vist høy effekt ved behandling av rosacea. Samtidig anbefales det å ta avkjøling som består av neseblader, unge burdock stilker og horsetail, tatt i like store mengder. To spiseskjeer av denne blandingen helle ½ liter vann og kok i 5 minutter, ta 100 gram før måltider.
 2. Tranebærjuice har lenge vært ansett som et effektivt middel for behandling av slik patologi. Fra fruktene av friske tranebær får juice, fukt dem med en bomullspinne eller gasbind, kutt på problemområder og la i 40 minutter. Etter dette må personen skylle med kaldt kokt vann, tørt og lite pulver. Denne prosedyren utføres 1 gang daglig, til rødheten og antallet noduler blir redusert, hvoretter du må utføre det hver annen dag, deretter etter to, og så videre, til symptomene forsvinner. Hvis du har ubehag i form av en brennende følelse, prøv å fortynne tranebærsaft med vann i et forhold 1: 1.
 3. Aloe juice har en regenererende, anti-inflammatorisk, helbredende og regenererende hudeffekt, hvis blader tidligere har vært eldre på et mørkt, kjølig sted i 2 uker. Ta vann og aloe juice i like store mengder, bland blandingen grundig. En bomullspute eller bandasjeskjæring fuktes i en slik løsning, påført den berørte rosacea i huden og holdes i 20 minutter. Det vil ta minst 20 slike økter.
 4. En avkok av lind og kamille behandler også denne patologien vellykket. For å forberede den, ta 1 spiseskje av disse urter, blandet 1: 1, hell den med et glass kokende vann, stram lukk lokket og fyll det inntil det er helt avkjølt. Fra denne infusjonen gjør du lotioner (se p.3).
 5. På samme måte, og forbereder en avkok av skinn, salvie og suksess. Den resulterende infusjonen gjør lotioner.
 6. Et stort ark med burdock vaskes under rennende vann, hull er laget i det for øyne, munn og nese, og deretter umiddelbart på ansiktet og holdt i hånd i 20 minutter.
 7. Friske elderbærbladene vaskes, skylles med kokende vann, får lov å avkjøle litt og påføres ansiktet i form av en maske, hold i 20 minutter.
 8. Tatt i like store mengder, tørkes urter av en sengseng, rødkløver, burdock og hestesorrel med kokende vann i mengden av 1 spiseskje av blandingen av urter per kopp kokende vann. Sammensetningen skal avkjøles, hvorpå det vil være nødvendig å lage kompresser, holde dem på huden i 20 minutter. Utfør en slik prosedyre vil trenge daglig i en måned.
 9. Frisk kåljuice fortynnes med varmt vann i forholdet 1: 1. Fra det er det laget lotioner på huden med et gazesnitt. Hold slike masker på ansiktet i minst 20 minutter. Du må gjøre 20 økter som går hver annen dag.
 10. Lag en løvetannjuice (slip i kjøttkvern eller blender med blomster, blader og røtter), legg til litt honning for å fjerne bitterhet og juice ½ av sitron. Drikk denne sammensetningen i 2 uker i en spiseskje 4 ganger daglig 30 minutter før måltider.
 11. Gode ​​resultater viste en avkok av mynte og calendula, tatt inne. Tilbered det med en spiseskje mynte urter og calendula blomster, hell dem med 1 liter kaldt vann, kok i 10 minutter, og insister 20. Eliminer den resulterende kjøttkraft og drikk et glass to ganger om dagen en halv time før måltider. Du kan legge til litt honning etter smak. De drikker det for en måned hver dag, så tar de en pause i en uke og bruker den igjen i en måned. Fullt kurs - 3 sykluser.
 12. Det lindrer betennelse på huden når rosacea lindbad. De er laget som dette. Linden farge (blomster) i mengden ½ kopp helle 2 liter vann, bring komposisjonen til koking og avkjøl til 15 grader. De tar en praktisk bred beholder, hell denne buljongen inn i den og senk ansiktet der i 5 sekunder. De hviler i 5 sekunder og gjentar alt igjen. Prosedyrens varighet er 10 minutter (om morgenen og om kvelden).
 13. Kamille is stopper progresjonen av rosacea. Forbered først kjøttkraft, bestående av 2 ss kamille, kok over lav varme i 10 minutter i 0,5 liter vann. Den avkjølte og filtrerte kjøttkraft helles i form og fryses. Stykker av slik is brukes til å vaske huden ved massering i 5 minutter hver dag. En person etter en slik manipulasjon blir ikke slettet, men venter på at den skal tørke selv.
 14. Blå og grønn leire har en regenererende, stivende, antiinflammatorisk, vitamin, tonic effekt, nærer cellene med alle nødvendige mikroelementer som gjenoppretter hudens helse og elastisitet. Ta 2 ss leirepulver, fortynn den med renset vann til en grøtaktig tilstand, sett den i form av en maske på ansiktets hud, la den stå i 30 minutter og skyll med varmt kokt vann. Denne masken er laget hver 4. dag, 1 gang per dag, helst om kvelden.

Flere Artikler Om Typer Acne