Rosacea (rosacea) er en kronisk hudsykdom av ikke-smittsom natur, som er preget av sterk rødme i ansiktet, utseende av sår og vaskulære tuberkler. I sistnevnte stadier fører sykdommen til materielle endringer i pasientens utseende: huden på pannen, nesen, kinnbenet, haken, kinnene tykner. Symptomatologi oppfattes som en betydelig kosmetisk feil, noe som er ganske problematisk å forklare. Derfor bør behandlingen av sykdommen behandles så snart som mulig. I enkelte tilfeller opplever pasienter problemer med synet på grunn av rosacea, da sykdommen er ledsaget av øyeskader.

Årsaker til rosacea

Hos barn, denne diagnosen er praktisk talt ikke oppstått. Kvinner møter sykdommen oftere enn menn, men de har det vanskeligere og ofte ledsaget av alvorlige komplikasjoner. Rosacea vises hos mennesker med rett hud og, som regel, i voksen alder.

Den eksakte årsaken til utviklingen av sykdommen av det vitenskapelige samfunn har ennå ikke blitt etablert. Tidligere ble det antatt at mikroskopiske hypodermiske kvalster som lever i sebaceous kjertlene i hårsekkene er i stand til å provosere utviklingen av rosacea. Nå er det antatt at deres tilstedeværelse i pasienten er sekundær og ikke årsaken, men konsekvensen av endringer i huden på ansiktet. Dermed forblir den sanne etymologien av sykdommen ukjent, selv om det finnes en rekke teorier som peker på ulike faktorer for spredning av rosacea.

Hovedforutsetningen om forekomsten av kronisk diagnose er økt følsomhet av blodkar til ulike stimuli. Årsakene til rosacea kan være følgende:

 1. Infeksjon. Det antas at magesår oppstår på grunn av spredningen av en infeksiøs, selv om ingen purulent substrat bakterier som kan være det forårsakende middel for sykdom. Det antas at antibiotikabehandling vil bidra til å unngå gjenutslett.
 2. Forstyrrelser og feil i immunforsvaret. Redusert immunitet kan påvirke ansiktets hud, noe som fører til utseende av edderkoppårene og spredningen av rødhet, utslett.
 3. Genetikk. Som nevnt ovenfor, er folk med lyst hud mer utsatt for rosacea. Den genetiske faktoren påvirker også: i medisinsk litteratur er ofte tilfeller med lesjoner på ansiktet til flere familiemedlemmer beskrevet. Nesten halvparten av pasientene er relatert til en person som lider av et lignende problem.
 4. Forstyrrelser og funksjonsfeil i det endokrine systemet. Feil metabolisme, ovarieinsuffisiens, diabetes, overgangsalder og andre faktorer kan provosere inflammatoriske prosesser i huden.
 5. Psykiatri og psykosomatik. I eksepsjonelle tilfeller kan rosacea være mer alvorlig hos pasienter som lider av psykiatriske sykdommer. Dette bidrar til enda mer rødhet i ansiktet. Denne grunnen kan imidlertid ikke være den eneste, det kan bare forverre pasientens tilstand.
 6. Sykdommer i fordøyelseskanalen. Legene har etablert en sammenheng mellom utviklingen av en kronisk dermatologisk sykdom og sykdommer i fordøyelsessystemet. De fleste pasienter som henviser til en hudlege har symptomatiske abnormiteter i tynntarm, gastritt eller sår.
 7. Påvirkningen av mat, alkohol, krydder. Legene mener at irritasjon av mageslimhinnen kan påvirke pasientens hud negativt. Dette bidrar til refleksutvidelse av blodkar, noe som forårsaker rødhet og purulent utslett. Pasienter som lider av spredning av rosacea, anbefales det å gi opp alkohol, sitrusfrukter, kaffe, krydret eller for krydret mat.

Pasientens klima kan også påvirkes av klima, livsstil, medisiner, kosmetikkens kvalitet og tilstanden i nervesystemet.

Stadiale, symptomatiske og diagnostiske studier

De viktigste symptomene på rosacea inkluderer:

 • Vedvarende rødhet på ansiktet. Noen ganger vises det på nakke, rygg, ører og bryst.
 • Rhinophyma. Endrer vev, fortykkelse, grovdannelse av huden på nesen eller rundt nesen.
 • Utslett, sår på ansiktet. Først er det papiller, som til slutt blir til purulente pustler - små hvite kviser.
 • Utvidelse av fartøy. Et preget rødt nett av utvidede blodkar vises på huden.
 • Tapet av de visuelle organene. Inherent hos de fleste pasienter. Ledsaget av øyelokk, tørrhet, tåre.

Andre manifestasjoner er også mulige: Følelse av stram hud, kløe, peeling, smerte, brennende.

Symptomene varierer fra oppstart av sykdommen. Konvensjonelt kan de deles inn i tre typer:

 1. Erytematøst stadium. Huden blir tykkere, tykkere, begynner å rødme. På enkelte steder, et utslett. Manifestasjoner avhenger av hvilken type livsstil pasienten leder, hvordan han spiser, solter i solen, drikker alkohol, besøker bad, badstuer og lignende. Hvis de irriterende faktorene er små, er tilstanden til huden relativt vanlig - kosmetiske feil er tilstede, men dette uttrykkes ikke så sterkt som i andre trinn.
 2. Papulo-pustulært stadium. Huden begynner å hovne, det er et purulent utslett. På dette stadiet er huden svært følsom, spesielt for ultrafiolett stråling - sollys.
 3. Fimatoid stadium. Patologi utvikler seg: i ansiktet, ørene, halsen, huden strammer - visuelt blir det som en appelsinskall. Dermis overflate er tuberøs, rød, betent. På dette stadiet dannes rhinofyma, neseborene vokser i størrelse, øynene svømmer. Hos menn er symptomene mer uttalt enn hos kvinner - på grunn av østrogenes påvirkning.

En dermatolog er i stand til å gjøre en diagnose allerede visuelt - i pasientens utseende. Rosacea skiller seg ut mot andre kroniske dermatologiske sykdommer. Avhengig av alvorlighetsgraden av diagnosen kan trenge ytterligere tester: blodprøver for analyse, studiet av mikrofloraen i huden, utvidet undersøkelse av pasientens blodårer.

Narkotikabehandling

Det er viktig å konsultere en lege i tide for å stoppe utviklingen av denne sykdommen. Rosacea i vanskelige stadier er vanskelig å behandle, derfor er det nødvendig ved første tegn på en spesialist. Selvbehandling eller bruk av kosmetikk vil ikke gi resultater, og noen ganger vil det bidra til sykdommens fremgang. Bruk av alle legemidler må samordnes med legen din.

En påvist måte å behandle rosacea på er en helhetlig tilnærming til problemet. For å eliminere symptomene som brukes eksterne betyr - geler, kremer, salver. Og for å forhindre forekomsten - antibiotika. Begge er utnevnt av en spesialist, da ulike medisiner brukes på forskjellige stadier.

Kremer og salver inneholder vanligvis i deres sammensetning Ichtyol, metronidazolol, naftalen, planteekstrakter eller essensielle små. Og gelene er foreskrevet for å desinfisere huden og redusere betennelse.

De vanligste legemidlene for rosacea til ekstern bruk:

 • Ovante. Det har ingen kontraindikasjoner, har anti-edematøs og anti-inflammatorisk virkning, inneholder også ingredienser av vegetabilsk opprinnelse.
 • Bevist stoff Rosamet. Ødelegger patogene bakterier, forårsaker antall purulent akne på ansiktet.
 • Ruboril. Resultatet vil bli merkbart etter flere applikasjoner. Fordelene ved midlene inkluderer sikker sammensetning - kremen har ingen kontraindikasjoner.
 • Skinoren. Fjerner betennelse, forhindrer utseendet av nye sår.
 • Demotia. Det brukes til å behandle ulike dermatologiske sykdommer, inkludert kroniske. Det har anti-inflammatoriske og hud beroligende egenskaper.
 • Azelik. Det desinfiserer huden, fjerner puffiness og eliminerer purulent utslett.
 • Metrogil gel. Kan brukes av både barn og voksne. Hjelper med å overvinne spredningen av den inflammatoriske prosessen, reduserer hevelsen i huden.
 • Erytromycin. Sammensetningen av salven inneholder antibiotika som bidrar til å fjerne rødhet på kort tid. Ved vanlig bruk vil det eliminere rødhet og utslett.
 • Sink salve. Det kan berolige irritert hud, redusere betennelse og rødhet.

Behandlingsforløpet varierer fra flere uker til flere måneder. Noen ganger tar det mer tid - spesielt hvis personen blir behandlet med en løpende form for rosacea.

Av antibiotika er Suprastin, Claritin, Metronidazol, Tavegil, Oksytetracyklin, Tetracilinhydroklorid, Minolexin oftest foreskrevet. Avhengig av pasientens individuelle egenskaper, kan de også foreskrive bruk av beroligende midler eller antidepressiva, legemidler til fordøyelsessystemet, vitaminkomplekser, hormonelle piller.

I kompliserte, forsømte situasjoner, leger leger til slike prosedyrer som dermabrasjon, fotokoagulering, laserterapi, eksponering for svak ladning av elektrisk strøm, eksponering for flytende nitrogen. Noen ganger er en effektiv metode for behandling av rosacea på ansiktet grove peeling - men prosedyren er gjort ikke hjemme, men på hudkontoret.

Narkotikabehandling innebærer streng pasientovervåking av en spesialist. Selvmedikamenter eller andre medisiner bør avtales med legen. Det må huskes at rotsaze kan være smertefullt, blant annet på grunn av utilstrekkelig medisinering.

Behandling av folkemidlene

Bruken av folkemidlene er også koordinert med legen. Vanligvis brukes ulike kompressorer, masker eller oljer. Det er nødvendig å gjøre dette i et kompleks med medisinering.

Det er oppskrifter for å forberede tinkturer og avkok, som brukes inni - det antas at dette kan fjerne en sterk betennelse i ansiktet. Disse inkluderer urte teer av nese, arv og fioler, infusjoner av hule blomster, decoctions av valnøtt blader eller jordbær. Med daglig bruk av helbredende urter, vil huden se friskere ut.

Som ansiktsmasker for rosacea anbefales det:

 • Gurkemask. Massen av revet agurk blandes med 3-4 dråper burdock, deretter forsiktig spre seg over ansiktet og la det stå i 10-15 minutter.
 • Avokado maske. Mash avokado i potetmos, bland med kokosnøttolje, på ansiktet i 15-20 minutter.
 • Potetmaske. Rist en rå potet på en fin rist, legg til et par dråper oliven eller linolje, bland forsiktig blandingen. Påfør ansiktet i 15 minutter.
 • Maske med lavendelolje og havregryn. Flakes heller kokende vann, dekk og la det brygge. Etter tilsett 4-6 dråper lavendelolje. Påfør huden i avkjølt tilstand. Soak på ansiktet i 10-15 minutter.

For fremstilling av masker og andre hjemmelagde kosmetikk, kan du bruke følgende oljer:

 • lin;
 • hvete;
 • drue;
 • kamfer;
 • trinse;
 • kokos;
 • mandel;
 • rosa;
 • tea tree;
 • Jojoba.

Olje i behandling av rosacea kan være noen. Det viktigste er at produktet ikke inneholder noen ukjente ingredienser - fargestoffer, tilsetningsstoffer og andre ting. De eneste unntakene er vitamintilskudd. Det er også verdt å unngå produkter med tillegg av aggressive ingredienser. For eksempel, i burdock olje kan legge til en infusjon av rød pepper, noe som vil øke brennningen av huden.

Det anbefales å lage forskjellige urter av urter eller bruke dem i stedet for butikken tonic for vasking. Skal bruke:

 • kamille;
 • rosenbladene;
 • salvie;
 • kalkblomst;
 • tranebærjuice;
 • grønn te;
 • hunden steg;
 • aloe.

Planter søl varmt vann og la det brygge. Varm du kan ikke bruke dem, du må vente til væsken avkjøles til minst romtemperatur.

slanking

Kostholdet er avtalt med legen. For alvorlige former for rosacea, må du følge en streng diett - unngå å spise søt, salt, stekt, røkt. Du kan ikke drikke alkohol, kaffe og sterk te. Det anbefales ikke å bruke sitrusfrukter, sjokolade, kaker. Dyrefett i kostholdet til en pasient som lider av en kronisk dermatologisk sykdom, reduseres til et minimum.

Du kan spise stewed, kokt, bakt, samt grillet med et minimum tilsatt smør. Det anbefales å spise mer friske grønnsaker og frukt, nøtter, urter, frokostblandinger, belgfrukter. Tillatt å bruke meieriprodukter og magert kjøtt, fjærfe, sjømat. Det er nyttig å drikke en stor mengde mineralvann - opptil 2 liter per dag.

En person som lider av rosacea, som allerede nevnt, er foreskrevet et kurs av vitaminer. Også de nødvendige stoffene skal inntas fra allerede tilberedt mat - derfor er det mange produkter av vegetabilsk opprinnelse i kosten.

Herding av rosacea er alltid problematisk, da sykdommen er preget av tilbakefall. Men kosthold, ansiktspleie og bruk av medisiner kan bidra til å opprettholde en sunn hud.

Rosacea på ansiktet: effektiv behandling, årsaker, symptomer, folkemessige virkemidler

Bekymret for rosa, kløende ål, som forener i en enkelt voksende lommer, desinfiserende ansikt? Vet ikke årsaken til utseendet av en slik skandaløs hudsykdom? Vil du vite all informasjon om denne sykdommen, samt moderne og populære metoder for behandling? Les nøye - det vil være interessant og informativt!

Hvilken informasjon lærer du:

Hva er Rosacea?

Den eksakte årsaken til en slik sykdom er ikke fastslått.

Kronisk, tilbakevendende dermatose i epidermis, som er preget av et kurs i stadiene, som har en polyetiologisk natur med mulig angioødem i venesystemet, kalles rosacea.

Enkelt sagt, manifesterer denne sykdommen seg i form av vedvarende, kløende rødhet på huden med tetninger i form av knuter som kombineres til en enkelt formasjon. De kan dekkes med vekter, hudfett, så vel som magesår.

Den eksakte årsaken til forekomsten av en slik sykdom er ikke fullt ut fastslått. Legene identifiserer flere mulige faktorer som kan provosere utviklingen av denne patologien.

Mulige årsaker til rosacea

I lang tid ble kausjonsmiddelet til denne sykdommen betraktet som et subkutant kryss - Demodex. På grunnlag av tallrike vitenskapelige eksperimenter og laboratorieundersøkelser ble imidlertid hans fullstendige deltakelse i forekomsten av sykdommen, samt relapses (tilbakefall av symptomer) etablert.

Mulige årsaker til rosacea anses for tiden å være eksogene og endogene faktorer.

Eksogene faktorer inkluderer: alkoholholdige drikker, røyking, effekten av varme / kulde, ultrafiolett stråling, støvdannelse i luften. I samme kategori er varme, krydret, røkt, stekt og fettmat, varme drikker, hyppige stressende situasjoner.

Endogene faktorer vurderes endokrine system sykdommer, psyko vegetative forstyrrelser, forstyrrelser i nyrene og hjernen, feil i immunsystemet, arvelig faktor, smittsomme sykdommer i epidermis og mage-tarmkanalen, inkludert tilstedeværelsen av Helicobacter pylori (årsaken til gastritt), effekten av mediator-substanser, vasoaktive peptider, hormonelle salver og piller.

I fare er kvinner fra 40 til 65 år.

Symptomer og stadier av sykdommen

De viktigste tegn på rosacea er vedvarende rødhet, kløe, dannelsen av rosa akne noduler, så vel som sår infiltrerer.

Det er tre stadier av sykdommen med følgende karakteristiske trekk ved denne prosessen:

 1. Erythematøs-telangiectatic stadium er uttrykt av moderat rødhet, periodisk lokalisert i midten av ansiktet. I løpet av sykdomsutviklingen blir rødmen vedvarende og mer omfattende (de kan fange hele ansiktet og nakken), nodlene komprimeres. I dette tilfellet opplever en person en følelse av kløe, brennende, prikking på de berørte områdene av huden, som til slutt blir blåaktig.
 2. Den papulopustulære scenen er preget av utseendet i kinnene, nesen, haken, pannen og nasolabiale folder av røde papiller, hvis størrelse kan nå 5 millimeter. Deres struktur er tett, med tynne skalaer på overflaten. De er lokalisert isolert eller gruppert uten å slå sammen med andre foci. Denne scenen er ledsaget av utseende av infiltrater og hevelse i huden.
 3. Det pustulære nodulære stadium manifesteres i forekomsten av vedvarende individuell rødhet med mange nye lesjoner på hudoverflaten, samt plakk, edematøse knuter og papiller, som fusjonerer i enkelt, omfattende konglomerater. Hyperplasi av sebaceous kjertler, utseendet på seler av bindevev, cicatricial deformiteter føre til en økning i områder av hudlidelser. På denne bakgrunn er det brudd i blodet og lymfestrømmen, puffy ansikt vises. Veksten av tumorlignende formasjoner forvirrer ansiktet, begynner å utvikle en alvorlig form for sykdommen - rhinofyma.

Omtrent halvparten av pasientene har øye i øynene, ledsaget av rødhet, tørrhet, tåre, skjæring og følelse av nærvær av fremmedlegemer.

Måter å diagnostisere

Effektiviteten av rosacea behandling er i stor grad avhengig av en rekke medisinske undersøkelser, som kan være mange.

Den behandlende legen foreskriver generelle / biokjemiske analyser av blod, urin, bakteriologisk kultur av avføring, lipidogram, koagulogram, epidermisbiopsi, ultralyd av alle organer.

En slik sykdom er behandlingsbar, men perioder med eksacerbasjoner og vedvarende, langvarige tilbakemeldinger er typiske.

Rosacea Behandlingsmetoder

Gitt de flere kliniske manifestasjoner av denne sykdommen, samt mangelen på et enhetlig konsept for forekomsten av denne patologien, bruker dermatologen vanligvis ulike behandlingsmetoder.

Behandlingen gir et omfattende, som innebærer utnevnelse av narkotika for intern og ekstern bruk, samt bruk av en rekke maskinvare- og fysioterapi teknikker. Bruk av lokale legemidler med vasokonstrictorvirkning vil bli anbefalt.

Medisiner inkluderer: komprimerer med en 2% løsning av borsyre, resorcinol, som effektivt eliminerer kløe og brennende følelse, tetracyklinbaserte preparater, antiparasitiske, nitromidazolgrupper, antihistaminer, syntetiske retinoider og antibiotika. Svovelbaserte salver har en god effekt.

For fet hud med alvorlig seboré, indikerer bruk av lotioner, samt geler med antiinflammatorisk, regulering av sekret av sebum, rensing, dyp eksfoliering, åpning av porene og desinfisering av huden.

Alkoholholdige og hormonelle produkter er forbudt, samt et besøk til solarium, bad, badstuer!

Fysioterapeutiske og instrumentelle teknikker inkluderer:

 1. Kryoterapi utført ved å kontakte skadet hud med flytende nitrogen kjølt til kritisk lave temperaturer. Denne prosedyren utføres hver annen dag eller hver dag (minst 10 økter er påkrevd). Det kan administreres som en separat behandlingsmetode, så vel som som del av en kompleks behandling med sikte på dyp eksfoliering av de berørte hudlagene;
 2. rotasjonsmassasje, utført i første fase av sykdommen for å forsvinne puffiness og akselerasjon av lymfatisk drenering 2 ganger om dagen i flere minutter med sirkulære strekkbevegelser;
 3. elektrokoagulasjon (andre navn - cauterization), manifestert i elektrodenees direkte effekt på hudens lesjoner, som fører til ødeleggelse av røde svulster. Det vil ta fra 20 til 100 slike prosedyrer;
 4. laserbestråling, som gir langvarig remisjon og høy effektivitet i behandling på grunn av ødeleggelse av skadede kar nær overflaten av epidermis med en langbølgelengde laserstråle, som forårsaker en termisk effekt og ikke påvirker tilstøtende vev. Denne prosedyren kreves utføres annenhver dag i 25 minutter over 6 økter.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Sesjonen utføres under lokalbedøvelse ved hjelp av enheter.

Med sykdomsprogresjonen til rhinofysisk stadium er det i de fleste tilfeller kirurgisk inngrep foreskrevet, som består i utrydding av patologiske vev som har vokst til store størrelser.

Mekanisk hudoppfylling og dermabrasjon betraktes også som operasjonsteknikker. De bidrar til å fjerne overflaten av epidermis sammen med den øvre ballen av dermis selv. Sesjonen utføres under lokalbedøvelsesmedisin med hjelp av enheter utstyrt med en spesiell kirurgisk kutter.

Etter disse prosedyrene foreskrives støttende terapi med spesielle legemidler for å unngå forekomst av gjentatte tilbakefall.

Tidlig diagnose og rettidig behandling i de første stadiene av sykdommen kan eliminere forverring av de patologiske prosessene av hudlesjoner, noe som kan føre til en fullstendig omlegging av epidermale celler med degenerasjon av deres struktur.

Folk behandlingsmetoder

Vi vil advare deg om at nasjonale oppskrifter for behandling krever obligatorisk godkjenning fra legen din, samt en foreløpig test for en allergisk reaksjon. De vil ikke helt kurere deg for denne patologien, men de vil redusere betennelsen betydelig og vil fremme den raskeste helbredelsen av huden.

 1. Bruk en 5% oppløsning av propolis (solgt på apotek) for å tørke den berørte huden over natten, og om morgenen fjern tynnfilmen dannet med antibakterielle forbindelser, som klorhexidin. Propolis har vist høy effekt ved behandling av rosacea. Samtidig anbefales det å ta avkjøling som består av neseblader, unge burdock stilker og horsetail, tatt i like store mengder. To spiseskjeer av denne blandingen helle ½ liter vann og kok i 5 minutter, ta 100 gram før måltider.
 2. Tranebærjuice har lenge vært ansett som et effektivt middel for behandling av slik patologi. Fra fruktene av friske tranebær får juice, fukt dem med en bomullspinne eller gasbind, kutt på problemområder og la i 40 minutter. Etter dette må personen skylle med kaldt kokt vann, tørt og lite pulver. Denne prosedyren utføres 1 gang daglig, til rødheten og antallet noduler blir redusert, hvoretter du må utføre det hver annen dag, deretter etter to, og så videre, til symptomene forsvinner. Hvis du har ubehag i form av en brennende følelse, prøv å fortynne tranebærsaft med vann i et forhold 1: 1.
 3. Aloe juice har en regenererende, anti-inflammatorisk, helbredende og regenererende hudeffekt, hvis blader tidligere har vært eldre på et mørkt, kjølig sted i 2 uker. Ta vann og aloe juice i like store mengder, bland blandingen grundig. En bomullspute eller bandasjeskjæring fuktes i en slik løsning, påført den berørte rosacea i huden og holdes i 20 minutter. Det vil ta minst 20 slike økter.
 4. En avkok av lind og kamille behandler også denne patologien vellykket. For å forberede den, ta 1 spiseskje av disse urter, blandet 1: 1, hell den med et glass kokende vann, stram lukk lokket og fyll det inntil det er helt avkjølt. Fra denne infusjonen gjør du lotioner (se p.3).
 5. På samme måte, og forbereder en avkok av skinn, salvie og suksess. Den resulterende infusjonen gjør lotioner.
 6. Et stort ark med burdock vaskes under rennende vann, hull er laget i det for øyne, munn og nese, og deretter umiddelbart på ansiktet og holdt i hånd i 20 minutter.
 7. Friske elderbærbladene vaskes, skylles med kokende vann, får lov å avkjøle litt og påføres ansiktet i form av en maske, hold i 20 minutter.
 8. Tatt i like store mengder, tørkes urter av en sengseng, rødkløver, burdock og hestesorrel med kokende vann i mengden av 1 spiseskje av blandingen av urter per kopp kokende vann. Sammensetningen skal avkjøles, hvorpå det vil være nødvendig å lage kompresser, holde dem på huden i 20 minutter. Utfør en slik prosedyre vil trenge daglig i en måned.
 9. Frisk kåljuice fortynnes med varmt vann i forholdet 1: 1. Fra det er det laget lotioner på huden med et gazesnitt. Hold slike masker på ansiktet i minst 20 minutter. Du må gjøre 20 økter som går hver annen dag.
 10. Lag en løvetannjuice (slip i kjøttkvern eller blender med blomster, blader og røtter), legg til litt honning for å fjerne bitterhet og juice ½ av sitron. Drikk denne sammensetningen i 2 uker i en spiseskje 4 ganger daglig 30 minutter før måltider.
 11. Gode ​​resultater viste en avkok av mynte og calendula, tatt inne. Tilbered det med en spiseskje mynte urter og calendula blomster, hell dem med 1 liter kaldt vann, kok i 10 minutter, og insister 20. Eliminer den resulterende kjøttkraft og drikk et glass to ganger om dagen en halv time før måltider. Du kan legge til litt honning etter smak. De drikker det for en måned hver dag, så tar de en pause i en uke og bruker den igjen i en måned. Fullt kurs - 3 sykluser.
 12. Det lindrer betennelse på huden når rosacea lindbad. De er laget som dette. Linden farge (blomster) i mengden ½ kopp helle 2 liter vann, bring komposisjonen til koking og avkjøl til 15 grader. De tar en praktisk bred beholder, hell denne buljongen inn i den og senk ansiktet der i 5 sekunder. De hviler i 5 sekunder og gjentar alt igjen. Prosedyrens varighet er 10 minutter (om morgenen og om kvelden).
 13. Kamille is stopper progresjonen av rosacea. Forbered først kjøttkraft, bestående av 2 ss kamille, kok over lav varme i 10 minutter i 0,5 liter vann. Den avkjølte og filtrerte kjøttkraft helles i form og fryses. Stykker av slik is brukes til å vaske huden ved massering i 5 minutter hver dag. En person etter en slik manipulasjon blir ikke slettet, men venter på at den skal tørke selv.
 14. Blå og grønn leire har en regenererende, stivende, antiinflammatorisk, vitamin, tonic effekt, nærer cellene med alle nødvendige mikroelementer som gjenoppretter hudens helse og elastisitet. Ta 2 ss leirepulver, fortynn den med renset vann til en grøtaktig tilstand, sett den i form av en maske på ansiktets hud, la den stå i 30 minutter og skyll med varmt kokt vann. Denne masken er laget hver 4. dag, 1 gang per dag, helst om kvelden.

Folk rettsmidler for rosacea behandling hjemme

For mennesker, et slikt fenomen som et ønske om ekstern skjønnhet. Det er ikke overraskende at eventuelle problemer med utseendet umiddelbart har en negativ innvirkning på både generell trivsel og psykologisk tilstand.

Svært mange mennesker opplever en hudsykdom kalt rosacea. Han har et annet navn - rosacea. Sykdommen manifesterer seg med rødhet i nesen og kinnene.

Ofte forverrer personen seg situasjonen og begynner å kamme rødt hud. I alle fall er det verdt å kjempe med denne sykdommen, slik at huden forblir vakker og, viktigst, sunn!

Årsaker og symptomer på rosacea

Forekomsten av rosacea kan påvirkes av:

 • stress,
 • noen hormonelle prevensjonsmidler
 • solstråling;
 • fysisk aktivitet;
 • fuktig eller varmt klima;
 • fettstoffer og krydret mat, alkoholholdige drikker.

Legene har funnet ut at de fleste mennesker som lider av rosacea har hatt gastritt, så det kan antas at sykdommer i mage-tarmkanalen også er årsaken til rosacea.

Symptomer på rosacea er som følger:

 • rødhet i ansiktet, brystet, ryggen;
 • teleengiectasia - det vaskulære nettverket vises på hudoverflaten;
 • På steder av rødhet er huden komprimert;
 • øynene er betent;
 • På huden dannes tuberkler, som til slutt blir til akne.

Også i artikkelen undersøks moderne behandlingsmetoder: maskinvare, medisinering, lokal og andre.

Stage av sykdommen

Rosacea har fire stadier av sykdommen:

første

Den første fasen av sykdommen innebærer forlatelse av turer til badstuer, solarium.

Hudpleie bør være nøye!

Kast den nærende kremet med stor konsistens, ta opp en myk gel eller ansiktsrenser som passer til din hudtype.

Den andre

Det er fare for edderkoppårer.

tredje

Det viktigste her er ikke å gjøre en feil og ikke å begynne å behandle huden med de metodene som passer for å bekjempe akne. Ellers vil du ikke få forbedringer.

fjerde

Hyperplasi av sebaceous kjertler og bindevev forekommer.

Størrelsen på nesen kan øke, skaffe seg en asymmetrisk form. Spider vener øker, det er blåaktige flekker.

Dette stadiet kan elimineres ved kirurgisk inngrep, så det er så viktig at du ikke tar det med henne!

Selvfølgelig vises tegn på rosacea ofte på et fremtredende sted - dette fører til nervøse lidelser, derfor er det svært viktig å raskt diagnostisere en ubehagelig sykdom og starte den riktige behandlingen!

Tradisjonell medisin

Ved behandling av rosacea er nødvendig for å forlate kosmetikk, må huden beskyttes mot påvirkning av sollys. For en stund er det verdt å nekte til og med bruken av spray og hårspray

Hvis du bestemmer deg for å ta til tradisjonell medisin i kampen mot rosacea, bør du lære hovedregelen - du kan bare bruke naturlige stoffer og oppskrifter som har blitt testet etter tid!

Hjemme kan du lage nyttige gadgets, masker, decoctions. Ved hjelp av masker og lotioner reduserer du betennelse. Ofte brukes masker i kombinasjon med inntaket av forskjellige dekoder inni - dette forbedrer helbredende effekten sterkt.

Alle folkemidlene for behandling av rosacea er basert på bruk av urter og andre nyttige komponenter, men hver person har sykdommen på grunn av forskjellige ting, så du må forsøke å finne et individuelt middel for huden din.

Vurder det mest effektive reseptbeløpet for behandling av rosacea:

Linden bad

Dip ansiktet i det resulterende badet i fem sekunder, ta en pause på samme tid og dukkert ditt ansikt i badekaret igjen.

Prosedyretiden er fem minutter. Det bør utføres daglig om morgenen og om kvelden.

Kamille is

Hell to spiseskjeer kamille med et halvt glass vann, kok i ti minutter på en stille brann, deretter belastning, kjølig buljong. Hell det i en isform.

Denne isen skal brukes daglig som en vask - ta en isbit, og begynn å massere den berørte huden i fem minutter. Bare vent på at huden tørker - du trenger ikke å tørke den med et håndkle!

Kamilleis bidrar til å stoppe utviklingen av rosacea.

Komprimerer med tansy og salvie

Den resulterende avkok suger et gaze serviett, legg på huden, vent en halv time. Prosedyren bør gjøres hver dag før sengetid.

Dette folkemidlet bekjemper effektivt rosa akne.

Havregrynsmaske

Bland deretter den resulterende grøten, kjølig til romtemperatur, på huden med et tynt lag.

Vent i 40 minutter, fukt deretter en tørket maske med en fuktig klut og fjern den.

Gjør det hver tredje dag, denne masken renser huden godt og absorberer overflødig talg. I tillegg har flakene mange spesielle næringsegenskaper.

Kefir maske

Påfør masken i ansiktet ditt, vent ti minutter. Bruk hver dag!

Eller du kan bruke en enklere oppskrift: suge en gaze serviett over kefir og legg den på ansiktet ditt.

Mask med kefir vil bidra til å gjenopprette arbeidet med kjertler og vaskulær tone, lindre betennelse, nærmer huden med kalsium og nødvendige vitaminer. Generelt er meieriprodukter ikke forgjeves så mye brukt i dermatologi og kosmetologi!

leire

Løs opp to spiseskjeer av leire med vann. Det skal likne rømme i konsistens, gjelder huden.

Skyll med vann etter en halv time.

Etter denne prosedyren, anbefales det å tørke huden med sitronsaft, halvt fortynnet med vann, og tørk deretter ikke tørt på ansiktet.

Gjør denne leiremasken hver fjerde dag. Leire har en god kompleks effekt på huden, så med hjelpen kan du kanskje returnere hudens skjønnhet og helse.

Calendula og mynte avkok

Det er bedre å drikke en halv time før måltider.

Hvis kjøttkraft ikke ser ut til deg veldig velsmakende, kan du søte det med honning.

Behandlingsforløpet - en måned, da - en pause i uken. Det er nødvendig å gjenta behandlingen med denne avkok tre ganger.

briar

Forbered en infusjon fra det: bland hofter med vann (ett til ti forhold), kok et minutt. Infuser en time og bruk på huden i form av lotioner.

De blir brukt i femten minutter.

Rosehip hjelper til med å fremskynde prosessen med hudregenerering, stimulerer mobil immunitet, eliminerer hevelse og rødhet.

Rosehip er et lagerhus med gunstige vitaminer for betent og sliten hud. Så denne oppskriften kan godt passe deg.

Gurkemask

Eller en vanlig agurk kan hjelpe: Legg biter av kjølt fersk agurk på problemskinnet ditt i femten minutter hver morgen. Du vil merke resultatet øyeblikkelig - hevelse og rødhet vil redusere.

Dekoksjon inni

De er laget av unge stammer av burdock, nese, gress, horsetail.

Ta to skjeer av disse knuste komponentene, tatt i samme mengde, hell et glass vann, legg i et vannbad. Etter fem minutter er avkoket klar til å spise.

Drikk det en halv kopp fire ganger om dagen.

Du kan også anbefale tinktur av burdock (røtter) eller hvitløk på alkohol. For dette blir den ferdige tinkturen fortynnet med vann og drukket tre ganger om dagen.

forebygging

Rosacea er en ganske alvorlig og ubehagelig sykdom, og forebyggingen av disse bør være basert på å rive de faktorene som provoserer utviklingen av sykdommen.

For eksempel skal eiere av lett hud, som er utsatt for rødhet, beskytte den mot den solfylte sol, vind og frost. Fra kostholdet er det nødvendig å eliminere varm kaffe og te, krydret mat. Hvis du ikke kan forestille deg livet uten kosmetikk, så kjøp en bevist og høy kvalitet! Unngå hudirritanter: scrubs, peels.

Hvis symptomene på sykdommen er ledsaget av irritasjon og følelsen av noe fremmed i øynene, så kontakt en øyelege. Unngå overdreven fysisk anstrengelse, stress. Kontakt om nødvendig din skjønnhetsekspert for å fjerne kapillærnettverket.

Og før du begynner å ta medisiner, må du kontakte en lege. Legemidler med vasodilatoreffekt er kontraindisert.

Selvfølgelig bør rosacea behandling utføres omfattende. Selvbehandling er utelukket - kontakt legen din ved første tegn på sykdommen!

Hvert tilfelle krever en individuell tilnærming: Noen ganger er problemet løst ved hjelp av en medisinmetode, og noen ganger takket være folkemidlene. Kombinere medisinsk behandling med riktig omsorg og et spesielt kosthold, da vil huden din alltid være strålende med helse.

De mest effektive måtene å behandle rosacea på folkemidlene

Rosacea er en kronisk dermatologisk sykdom som er vanlig hos personer med en blek hudfarge og en blå hue i øyet over 30 år. Visuelt ligner sykdommen akne, men kjennetegnet ved rosacea er det komplette fraværet av hvite og svarte ål.

VIKTIG Å VITE! Fortune-telleren Nina: "Pengene vil alltid være i overflod hvis de legges under puten." Les mer >>

Patologi forårsaker ikke alvorlig skade på helsen, men i fravær av riktig behandling går inn i en mer alvorlig form. For å bli kvitt sykdommen, kan du bruke metodene for tradisjonell medisin.

Ifølge statistikk er kvinner utsatt for sykdommen oftere enn menn, men i sistnevnte rosacea manifesteres i en mer alvorlig form.

Hittil har forskere ikke vært i stand til å etablere hovedårsaken til utviklingen av rosacea. Det ble imidlertid avdekket at sykdommen utvikler seg mot bakgrunnen av overfølsomhet av blodkarene i ansiktet, som dermed reagerer på eksterne faktorer. Det er også bemerket at hos personer som lider av rosacea, ekspanderer overfladens arterier i ansiktet som et resultat av påvirkning av visse stimuli, som ikke forekommer hos en sunn person.

Eksperter identifiserer flere faktorer som provoserer sykdommen, men i dag har ingen av dem fått vitenskapelig bevis:

 1. 1. Sykdommer i fordøyelsessystemet (gastritt, magesår).
 2. 2. Feil i det endokrine systemet.
 3. 3. Ubalansert kosthold på grunn av overdreven forbruk av krydret og fettstoffer.
 4. 4. Overdreven avhengighet av dårlige vaner (alkohol, røyking).
 5. 5. Forsvoldt immunsystem.
 6. 6. Arvelig disposisjon.
 7. 7. Negativ eksponering for ultrafiolette stråler.
 8. 8. Oksygen sult.
 9. 9. Vanlig overoppheting eller overkjøling av kroppen.
 10. 10. Alvorlig fysisk eller følelsesmessig stress.
 11. 11. Tilstedeværelsen av Demodex-myt som lever på hud- og sebaceous kjertler i hårsekkene.

Alle disse faktorene bidrar til brudd på integriteten til blodårene, noe som ytterligere manifesteres karakteristisk rødhet i huden.

Rosacea på ansiktet, behandling med rusmidler. Oversikt over moderne verktøy.

Den viktigste årsaken til rosacea anses å være høy følsomhet av blodårene i ansiktet til visse effekter, noe som utfordrer en lignende reaksjon. Til tross for at sykdommen er observert hos representanter for begge kjønn, forekommer det oftere hos kvinner i overgangsalderen eller en tid før forekomsten.

I tillegg er det antatt at personer med tynn hud (slik hud vanligvis er lys og rødhåret) er mer sannsynlig å lide av rosacea. Også risikofaktorer inkluderer sykdommer i mage-tarmkanalen og endokrine systemet.

Som nevnt ovenfor er eksterne irritanter vanligvis årsakene til rosacea. Disse inkluderer endring av omgivelsestemperaturen eller vind og utkast. Alkohol, krydret, varm eller krydret mat kan forårsake et slikt utslett. Rosacea kan også oppstå på grunn av langvarig soling som en reaksjon på solens stråler.

Les symptomene på rosacea her, og behandlingen vil bli diskutert videre.

Effektiv Rosacea Behandling

Lokal behandling

Forskjellige aktuelle geler, salver, kremer og lotioner brukes ofte til aktuell behandling. Slike terapier er rettet mot å eliminere de viktigste irriterende og hovedsymptomene. For øyeblikket er det et ganske stort antall rusmidler for lokal behandling av rosacea. Deres valg avhenger av utviklingsstadiet av sykdommen og på formålet med avtalen.

For eksempel, med svakt rosacea, kan agenter med enkel antiseptisk virkning foreskrives for å fjerne bakterier fra ansiktets hud og beskytte mot infeksjon. For eksempel, en løsning av borsyre fra 1% til 2%. Hvis sykdommen utvikler seg og akne oppstår, brukes medisiner for å eliminere akne og rødhet selv, de gjøres ofte på grunnlag av metronidazol (Rosex, Rosamet). Disse antibiotiske salver.

Noen ganger begynner rosacea å forekomme hos en pasient etter at de begynner å ta hormonelle legemidler. Dette illustrerer tilstedeværelsen av sykdomsavhengigheten på den menneskelige hormonelle bakgrunnen. Derfor er noen ganger hormonale salver foreskrevet av leger (Celestoderm, Akriderm, Dermoveit, etc.).

Men de må brukes forsiktig, fordi de kan provosere en steroid rosacea behandling som er ganske lang.

Det er mange medisiner for den aktuelle behandling av rosacea, men de er vanligvis laget med et av følgende aktive ingredienser:

 • ihtil
 • metronidazol
 • naftalen

Så anerkjente geler, som er laget på grunnlag av de ovennevnte stoffene, er Skinoren og Metrogil.

Du kan også være interessert i:

Behandling av rosacea på ansiktet med narkotika

Systemisk behandling av rosacea brukes når sykdommen er høyt utviklet, og lokal terapi gir ikke den ønskede effekten. Dette er en intensiv behandling for å eliminere årsakene til sykdommen og styrke kroppens immunitet mot det. De viktigste behandlingsmetodene for rosacea er antibiotika - erytromycin, minocyklin, oksacillin og lignende.

En viktig faktor i systemisk behandling av rosacea er også inntak av vitaminer i gruppe A, B og E. Hvis det er et alvorlig behov, kan retinoider også foreskrives. Men disse stoffene har mange kontraindikasjoner, så de må brukes forsiktig.

I alle fall, med alvorlige hudlidelser på grunn av denne sykdommen, må du konsultere en lege. Med selvmedisinering kan symptomene gå bort, men sannsynligheten for tilbakefall og komplikasjoner er høy. Også ikke ta de nevnte legemidlene uten å konsultere legen din.

Andre behandlinger for rosacea

Nylig behandles denne sykdommen ikke bare med medisiner, men også på annen måte. Videre gir bruken av slike midler et positivt resultat i kampen mot rosacea.

Følgende metoder brukes:

 • kryoterapi
 • elektroforese
 • laserbehandling

Kryoterapi er effekten av kulde på den berørte huden. Det er at nitrogen eller argon, hvis temperatur er svært lav, påføres den berørte huden. Kulden ødelegger vevet med rosacea, og etter hvert erstattes den berørte huden med en ny.

Elektroforese er administrasjon av et stoff (i vårt tilfelle det er ichtyl og lidaza) gjennom huden ved å bruke eksponering for elektriske fluer. Det brukes i tilfelle når hovedfokusene på betennelse allerede er slukket, men det er fortsatt restvirkninger. For å fjerne dem og bruke elektroforese.

Laser terapi er en av de mest effektive midler for øyeblikket. Behandling av rosacea med laser er at laseren fjerner blodkar som provoserte utseendet på rødhet og akne i ansiktet. Siden laseren er en ny og moderne teknologi, blir bivirkninger fra denne prosessen minimert og effektivitet - til maksimalt.

Behandling av rosacea på ansiktet av folkemessige rettsmidler hjemme

En god metode for behandling hjemme er behandling av tranebærjuice. Du trenger bare å suge gassbind i tranebærjuice og sette på ansiktet. Gjør det hver dag i 40 minutter til effekten er merkbar. Deretter kan du bruke denne metoden annenhver dag.

Den anerkjente måten er behandlingen med propolis. Det er bare nødvendig å smøre ansiktet for natten med en bomullspinne som tidligere er gjennomvåt i 5% propolis-tinktur. Om morgenen er det nødvendig å fjerne den dannede filmen med en bomullspinne med en alkoholoppløsning. Du må gjenta hver dag i en måned, hvorefter du bør gjenta med 10% propolis-tinktur med samme frekvens i en måned.

Rubbing kamille infusjon med terning er også en god metode. 100 gram kamille skal helles med to liter kokende vann og får lov til å infusjonere i to timer. Stamme, hell i form og legg i fryseren. Tør ansiktet ditt hver morgen, kuber med frossen infusjon i omtrent et minutt.

Før du begynner behandling, må du slutte å bruke kosmetikk. En ansiktsmaske skal brukes, som vil beskytte huden mot overdreven eksponering mot sollys, fordi mer enn 80% av pasientene har eksacerbasjoner på grunn av sollys.

Behandling av rosacea i ansiktet hjemme: de beste folkemidlene

Rosacea er en kronisk sykdom i ansiktets hud og krever langsiktig kompleks behandling. Sammen med stoffterapi er hjemmelagde produkter populære. Hvilke urter og bær vil hjelpe med rosa akne? Vurder måter å forberede effektive masker, lotioner og komprimerer.

Innholdet

Hudsykdommer behandles ganske vanskelig og lang. Dette gjelder spesielt for hudproblemer. Narkotika er ikke alltid effektive, og noen ganger er deres handlinger ikke nok. I slike tilfeller kan du bruke tradisjonell medisin. Ofte kan de hjelpe bedre enn medisinering. De kan brukes som en selvstendig behandling eller som et supplement til medisinering.

Hva er Rosacea?

Et annet navn på denne patologien er rosacea. Det er en kronisk sykdom med progressiv progresjon. Fram til nå har årsakene til forekomsten ikke blitt nettopp etablert

Med rosacea vises røde flekker, papler og purulente bobler suksessivt på huden.

Sykdommen manifesterer seg som følger:

 • Periodisk rødhet i huden.
 • Utseendet på denne bakgrunnen av edderkopper - dilaterte kapillærer.
 • Tilgangen av den inflammatoriske prosessen.
 • Det konsekvente utseendet på flekker, papiller og purulente blister på huden.
 • Med en lang kurs er det deformasjon av ansiktet.

Sykdommen tar lang tid, tilbakemeldinger er erstattet av eksacerbasjoner (og omvendt). Forverrende faktorer er individuelle for hver person.

Tradisjonell medisin for behandling av rosacea

Folkemidlene for behandling av rosacea kan anbefale lege. Det er bedre at bruken av slike midler ble avtalt med en spesialist. Hva kan gjøres for å behandle rosacea hjemme?

Det første du må følge når du behandler rosacea hjemme er den absolutte resten av ansiktets hud. Den må beskyttes mot virkningen av slike skadelige faktorer som:

 • Solstråling.
 • Kald vind
 • Hardt, for varmt eller for kaldt vann.
 • Mekanisk skade.

I tillegg må du forlate bruken av fargekosmetikk, selv den høyeste kvaliteten. Ikke egnet for konvensjonelle hudpleieprodukter.

For behandling av rosacea på ansiktet, foreslår folkemedisiner bruken av ulike masker, lotioner og komprimerer.

Skin Wipers

Hvordan behandle rosacea hjemme mest effektivt? En signifikant effekt i behandlingen av denne sykdommen har en løsning av propolis. De tørker huden før sengetid med en bomullspute. Om natten danner propolis en tynn film på huden, som om morgenen kan fjernes med samme bomullspute dyppet i kokt vann.

Det er viktig! Alkoholløsninger for behandling av rosacea brukes ikke fordi de tørker huden og forverrer tilstanden. Alle produkter er tilberedt med kokt vann.

Behandling av rosacea i ansiktet hjemme med isbiter er også veldig populært. Is er tilberedt ikke fra enkelt vann, men fra avkok av forskjellige planter. Du kan bruke en slags gress, og du kan bruke samlingen. En avkok av urter for rosacea, hvor de legger bær rosenhopper, viburnum, tranebær, frosne i spesielle myggformer for is. Isbiter gni ansikt om morgenen og kvelden. Et slikt middel er nyttig under en forverring.

Isbiter laget av persillejuice reduserer betennelse i rosacea

Hvordan behandle rosacea hjemme med bær? Tradisjonelle metoder foreslår bruk av tranebærsaft for å gni ansiktet. For dette knuses bærene eller gnides gjennom en sigte, så tilsettes noe vann og filtreres. Den resulterende væsken tørker huden om kvelden.

masker

Også nyttige folkemessige rettsmidler i forberedelsen av masker for ansiktet med rosa akne. For å gjøre dette, bruk bær med høyt innhold av askorbinsyre: tranebær, viburnum, wild rose, svart currant. Bærene gnides gjennom en sigte, den resulterende vasselen blir påført inflammerte områder av huden. Hold masken i 15 minutter, skyll deretter med kaldt vann.

Det er viktig! Bærens maske kan ikke holdes i ansiktet i mer enn tjue minutter. De inneholder syrer som kan føre til irritasjon.

Aloeblader har antiinflammatorisk effekt. De må knuses grundig, og den resulterende vasselen blir påført huden. Denne aloe vera rosacea masken brukes når purulente bobler vises.

Aloe juice har anti-inflammatoriske og antimikrobielle effekter.

En flott folkemedisin for rosacea - havre. Hvis den inflammatoriske prosessen bare begynner, fjern masken fra havremel. De trenger å male og helle kokende vann. Når våtnæringen blir romtemperatur, bør den påføres de betente områdene i ansiktets hud. Etter 20 minutter kan masken vaskes av med kaldt vann.

Havregrynsmasken bidrar til å redusere utseendet av betennelse.

Lotioner og komprimerer

I perioden med eksacerbasjon, når det er en uttalt inflammatorisk prosess, er det nyttig å bruke kalde lotioner med rosacea. Kald hjelper lindring, trange blodkar og reduserer betennelse. For kremer forberede avkok av medisinske urter:

 • Kamille har utmerkede antiinflammatoriske og mykgjørende egenskaper.
 • Salvie har antimikrobielle og anti-inflammatoriske effekter.
 • St. John's wort har også antiinflammatoriske egenskaper og bidrar til innsnevring av blodkar.

Broths er forberedt som følger: tørt hakket gress er strømmet kokende vann og kokt i femten minutter. Deretter filtreres kjøttbønden og avkjøles i kjøleskapet. Det fuktet med en bomulls- eller gasbindeskive og påføres områder med betent hud. Hold lotion til den blir knapt varm eller tørr. Denne prosedyren gjentas om morgenen og om kvelden.

Det er viktig! Med utseende av purulente vesikler, kan du ikke gni huden - dette bidrar til å øke utrykket.

Herbal decoctions takle betennelse i rosa akne og myke huden.

Hvordan helbrede rosacea hjemme? I tillegg til avkok, for fremstilling av lotioner og komprimerer, kan du bruke infusjoner. Deres forskjell er at gresset ikke koke, men bare infunderes i kokende vann, noe som sikrer større sikkerhet for nyttige stoffer. For infusjoner kan du bruke gressserien, yarrow, persille.

Tørr gress er fylt med kokende vann og infundert i to timer. Så filtrert infusjon kan brukes til å lage lotioner og komprimerer.

Det er også foreslått å bruke celandine fra rosacea. Gresset brygges med kokende vann og brukes til flekkfeste til de betente områdene.

Celandine hjelper med utseendet av purulente vesikler

Det er viktig! Ikke bruk fersk juice av celandine - det kan forårsake brannskader.

I tillegg til lokal behandling av rosacea ved hjelp av tradisjonelle metoder, kan urtete også tas muntlig. For forberedelse av et av disse legemidlene må du ta nål og hestetail. Gresset helles kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres og tas i form av varme for en halv kopp opp til fire ganger om dagen.

Stor betydning i behandlingen av rosacea har riktig næring. Forverrelser av sykdommen kan oppstå når man bruker mye av et produkt. Derfor er den tillatte menyen kompilert eksperimentelt, det må alltid overholdes.

Tradisjonelle metoder for rosacea foreslår bruk av beroligende midler. Dette skyldes det faktum at en av årsakene til sykdommens forverring betraktes som økt følelsesmessig stress. Derfor er det vist bruk av milde beroligende midler som buljonger av sitronmelisse, morwort, valerian.

Behandling av rosacea bør være komplisert og lang. Siden sykdommen er kronisk, er det nødvendig hele tiden å følge reglene for forebygging av eksacerbasjoner.

Flere Artikler Om Typer Acne