Rosacea er en kronisk og ikke fullt studert dermatologisk sykdom, som vanligvis rammer personer med blek hud, blå øyne og vanligvis begynner i middelalderen. Holdere av mørkere hudfarger kan også lider av rosacea, men tegnene til sykdommen i dette tilfellet vil ikke være så fengende. Uorden er alltid ledsaget av rødhet, ofte med små papules (eller støt), som kan forvandle seg til akne. Det er ofte forvekslet med akne.

Imidlertid har akne ingenting å gjøre med denne sykdommen, men i noen tilfeller kan det være lignende symptomer i form av rødhet og hudskade. Hovedstemmen for rosacea hud er fraværet av svart eller hvitt ål. Pasienter føler seg ubehag fra sykdommens visuelle manifestasjoner. Berørt, som regel, er den sentrale delen av ansiktet. Til tross for at sykdommen er kronisk, er det noen ganger perioder med midlertidig demping av symptomer, i andre tilfeller kan det oppstå en forverring av tilstanden.

Hva er det

Rosacea er en kronisk hudpatologi av en ikke-smittsom natur, som hovedsakelig påvirker voksne pasienter. Den inflammatoriske prosessen fortsetter med en gradvis økning i symptomer, hyppig rødme av huden, telangiektasier (vedvarende utvidelse av små blodkar), vedvarende erytem, ​​dannelse av papler, pustler og i sjeldne tilfeller - noder.

årsaker til

I dag er årsakene til rosacea ikke fullt ut forstått, men det finnes flere teorier som sier at arvelige faktorer, forstyrrelser i tilstrekkelig funksjon av immunforsvaret, endokrine og gastrointestinale sykdommer spiller en viktig rolle i utviklingen av denne sykdommen.

 1. Psykologisk teori om utvikling av sykdommen. For en ganske lang periode ble det antatt at en av de grunnleggende årsakene til utviklingen av rosacea i ansiktet er forskjellige psykiske lidelser, men dette faktum er ikke bekreftet av mange studier. Den eneste forbindelsen mellom rosacea og psykisk lidelse er utviklingen av alvorlige mentale tilstander mot bakgrunnen av alvorlige former for rosacea. Dette er vanligvis manifestert av emosjonell ustabilitet, deprimert stemning og depresjon.
 2. Arvelig teori om utvikling. De fleste forskere benekter kategorisk den genetiske faktoren i utviklingen av rosacea. Til tross for dette har relevante studier utført i USA vist at i mer enn 40% av pasienter med rosacea, oppdages sykdommen hos nærmeste slektninger. I tillegg i tilsvarende honning. Litteraturen har gjentatte ganger beskrevet familiens tilfeller av nederlaget av denne sykdommen.
 3. Teori om ticks rolle i utviklingen av sykdommen. Noen forskere tilskriver utseendet av rosacea på effekten av kvaler fra slekten Demodex. Denne teorien er bekreftet ved gjenkjenning av flått i de studerte materialene hentet fra problemområder i huden. På grunn av det faktum at langt fra alle pasienter blir larver av disse flåttene oppdaget, har denne teorien ennå ikke fått endelig bekreftelse. Hvis flått oppdages i rosacea, etableres en diagnose av rosacea-lignende demodikose.
 4. Rollen av sykdommer i fordøyelsessystemet. Dette, så vel som den arvelige teorien, har også mange motstandere, men takket være mange studier og observasjoner utført, viste 35% av rosacea-pasientene symptomer på tyntarmsykdommer, og nesten 90% av pasientene hadde tegn på gastritt.
 5. Teori om påvirkning av eksterne faktorer. I de senere år har teorien om at bruk av alkoholholdige drikker, kaffe og krydder, på grunn av den negative effekten på mageslimhinnen, føre til at refleksutvidelsen av blodkar i ansiktet har vært vedvarende overdrevet. Studier har imidlertid vist at utvidelsen av ansiktsbeinene ikke utvikler seg etter at de har brukt ovennevnte produkter, men som følge av inntak i kroppen, mer presist i magen, oppvarmet med mer enn 60 ° C væske. Til tross for dette anbefales pasienter med rosacea å utelukke sitrusfrukter, krydret mat, ånder og kaffe fra kostholdet.
 6. Smittsom teori. På grunn av det faktum at med rosacea på ansiktets hud opptrer en pustulær utslett, er en viss rolle i utviklingen av denne sykdommen tilordnet den smittsomme faktoren, eller mer presist, til bakterier. Infeksiøs teori bekrefter også det faktum at i tilfelle av antibiotika er det en signifikant reduksjon i manifestasjonene av rosacea. Til tross for dette klarte ikke innholdet i purulent utslett å gjenkjenne bakterier eller virus som kan forårsake utviklingen av denne sykdommen.

Vanligvis observeres denne sykdommen hos kvinnene, mens hos menn forekommer det raskere med den overvekende utviklingen av alvorlige komplikasjoner. Vanligvis er rosa akne funnet hos personer med rettferdig hudalder fra 39 til 55 år (eldre, så vel som barn, rosacea er ekstremt sjelden).

symptomer

Symptomene på rosacea (se bildet) er ganske typiske, det er nesten umulig å forvirre dem med tegn på andre sykdommer.

Så, de viktigste symptomene på rosacea på ansiktet er:

 1. Rosa utslag som vises på bakgrunn av rødhet. Først er disse papler (rosa humper), som deretter omdannes til akne med purulent innhold (pustler, hudormer). Dette stadiet kalles papulopustulært.
 2. Steady rødhet i ansiktets senter (i T-sonen). Det vil si, rødhet fanger nesen, kinnene, haken og nesen. Noen ganger kan rødhet være mer omfattende, spennende brystet og ryggen til pasienten. Disse symptomene er karakteristiske for det erytematøse stadium.
 3. En rødfarget vaskulær veggen (telangiectasia) på ansiktets hud i hele det berørte området, forekomsten av røde og blåaktige knuter er typisk for sykdommens erytematøs-papulære stadium.
 4. Rødhet i øynene, tåre eller føle seg tørr. Også pasienten kan føle smerte i øynene, som om en fremmedlegeme hadde falt inn i dem. Etter å ha studert symptomene på rosacea, har forskerne i denne sykdommen skapt flere forskjellige, ganske komplekse klassifikasjoner av stadier og former. Ovennevnte stadier vedrører en av de vanligste klassifiseringene av sykdommen.
 5. Tykk, sprø hud i ansiktet på steder av rødhet. Rød og tett hud på nesen. På grunn av hypertrofi av talgkjertler og bindevev, kan nesen øke betydelig i størrelse, knuter vises på den, skilt av spor. Dette er det vanskeligste, nodale stadiet av rosacea, som også kalles rhinoform. Oftest diagnostisert hos menn 50-60 år.

Klinisk skille flere former for rosacea:

 1. Erythematosus-teleangiektaticheskaya. Erytem er vedvarende (varer i flere dager). Flere telangiektasier vises på kinnets hud.
 2. Phymatous (eller papular-nodular). Dette skjemaet er preget av utseende av noder og plaketter. Det er en økning i størrelsen på utslett med deres påfølgende fusjon. Fibrose og hyperplasi i sebaceous kjertlene fører til økning i hudområder ("Fima").
 3. Papler, pustuløs. På bakgrunn av erytem, ​​forekommer grupper av små papiller med tynne skalaer på overflaten. De befinner seg først på huden på nesen og nasolabial-foldene, og spredes deretter til pannen på pannen og haken. Over tid forvandler en del av papulene til pustler fylt med sterilt innhold. Ofte utvikler hudinfiltrering og hevelse.
 4. Eye. Inkluderer blepharitt, konjunktivinfeksjoner, konjunktivitt, keratitt, iritt, chalazion og andre. Fotofobi, sløret syn, kløe, tåre, øynene, følelse av fremmedlegemer og andre kan forstyrre pasienten. Detaljert avklaring av øyesymptomer og pasientbevissthet om denne form for rosacea, hjelper med å konsultere en øyelege i tide.

Rosacea er vanligst sett hos kvinner over 30 år, med unntak av phymatous form, som er vanlig hos menn. Oftere er hvite skinnede representanter for det kaukasiske rase påvirket. Mennesker med mørkere hud kan kanskje ikke gjenkjenne rosacea.

Hvordan ser rosacea ut: foto

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos voksne.

diagnostikk

Denne hudsykdommen diagnostiseres ved å undersøke pasientens hud. For å undersøke de berørte områdene i detalj, kan du bruke et videodermatoskop.

Hvis det er mistanke om infeksjon med en subkutan mite, demodeks, foreta en analyse av hudskraping. I nærvær av purulente lesjoner, foreskriver legen bakposev acne innhold. Det kan også anbefales å passere en urin og blodprøve, for å foreta en ultralydsundersøkelse av de indre organer.

komplikasjoner

Mulige komplikasjoner av rosacea:

 • abscess dannelse;
 • utvikling av sekundær infeksjon;
 • pineal nese (rhinophyma) eller fortykning av huden på andre områder av ansiktet;
 • skader og betennelse i hornhinnen, redusert synsstyrke;
 • psykiske problemer, nervesykdommer (depresjon, søvnløshet, irritabilitet, tretthet).

Hvordan behandle rosacea?

Først og fremst bør legens innsats rettes mot å stoppe symptomene på sykdommen. For å forhindre dets utvikling, er patogenetisk behandling foreskrevet, og for å forhindre forekomst av tilbakefall - etiotropisk behandling.

Det skal forstås at rosacea er ganske alvorlig sykdom, og ikke en enkel hudbetennelse eller kosmetisk defekt, så ikke håp for en fullstendig kur.

Ved foreskrevet behandling tar hensyn til årsakene til sykdommen. Det utføres i et kompleks, og kombinasjonen av medisinske legemidler er valgt avhengig av stadium og form av sykdommen, idet man tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper.

Aktuell behandling og antibiotika

Slike behandlinger består i bruk av salver og kremer som inneholder den antibakterielle komponenten (Metrogil, Rozamet, Rozex), ichthyol og Naftalan olje. I de innledende trinnene hjelper du godt med gadgets med en løsning av borsyre og talkers, som er forberedt på apotek på resept.

De mest populære aktuelle agenter er:

 • Krem av rosacea på ansiktet av Ovante. Naturlig preparat som inneholder planteekstrakter og mikroinnkapslet krystallinsk svovel. Legemidlet er ganske trygt, gir en utbredt kosmetisk effekt og kan brukes i lang tid uten å skade helsen.
 • Skinoren - gel. Inneholder azelainsyre, som har en utbredt anti-inflammatorisk og anti-edematøs effekt, har en tørkeeffekt på utslett. Legemidlet har nesten ingen kontraindikasjoner, det kan brukes under graviditet og amming. Gelen påføres ren hud 2-3 ganger om dagen, vedvarende positive resultater kan oppnås bare ved vanlig bruk av legemidlet.
 • Hormonale legemidler til ekstern bruk. Disse midlene gir en rask positiv effekt, men de bør brukes i korte kurs. Legen må foreskrive dem, behandlingen er under hans kontroll. Mange eksperter tviler på muligheten for å bruke hormonale salver, siden det positive resultatet av deres bruk er kortvarig, og etter uttak er det en rask tilbakeføring av symptomer i en mer alvorlig form. I tillegg er det fare for at rosacea blir steroid som er vanskelig å behandle.

Også under behandling av rosacea er antibiotika av tetracyklingruppen (oksytetracyklin, minocyklin, tetracyklinhydroklorid) godt etablert. Metronidazol viser høy effektivitet i kampen mot rosacea, den håndterer mange varianter av bakterier og ødelegger den subkutane tippen. I tillegg har metronidazol en decongestant effekt og har en gunstig effekt på restaureringen av mage og tarm slimhinne.

For å eliminere alvorlig kløe og irritasjon, foreskrives antihistaminer (Tavegil, Suprastin, Claritin). Når edderkopper opptrer, er vitaminkomplekset Ascorutin foreskrevet, noe som styrker veggene i blodårene. For å berolige nervesystemet, anbefales det å anbefale morbid eller valerian, i alvorlige tilfeller er antidepressiva foreskrevet.

Fysioterapi behandling

Rosacea behandling kan suppleres med følgende fysioterapi teknikker:

 1. Electrocoagulation. Det berørte området er utsatt for elektrisk strøm gjennom en tynn elektrode. Denne metoden lar deg fjerne papiller, pustler og telangiectasias, men kan etterlate brannskader på sunn hud.
 2. Kryoterapi. Det kan brukes på alle stadier av sykdommen. Det berørte området er utsatt for lave temperaturer med flytende nitrogen. Denne teknikken gjør det mulig å redusere manifestasjoner av telangiektasi og forbedrer hudens utseende.
 3. Laser terapi. En laserstråle er rettet til stedet med telangiectasia, som forårsaker en termisk effekt på blodkaret og ødelegger det. Denne prosedyren gjør det mulig å eliminere telangiektasi i lengre tid og er ikke ledsaget av skade på sunt vev som ved elektrokoagulering.
 4. Rotasjonsmassasje. Steder av kjærlighet masseres med sirkulære strøkbevegelser to ganger om dagen. Denne metoden forbedrer lymfatisk drenering og reduserer vævssvelling.

I tilfelle komplikasjoner av rosacea med abscesser og fistler, kan pasienten bli anbefalt kirurgisk behandling rettet mot utjevning av patologiske foci og installering av drenering for bedre utstrømning av purulent utslipp. Etter å ha utført slike tiltak, foreskrives pasienten dressinger med bruk av antibiotika og andre antiinflammatoriske og desinfeksjonsmidler.

Rosacea behandling med folkemessige rettsmidler

Følgende urter og planter brukes til å behandle rosacea:

 1. En suksess. For å forberede infusjonen, bruk 1 del av urten i 30 deler vann. Servietet fuktet med oppløsning legges på ansiktet i 30 minutter.
 2. Kamille. For rosa rosacea brukes en infusjon av blomster (tilberedt i forholdet 1:15). Etter oppløsning av løsningen utføres samme fremgangsmåte som med kalendula.
 3. Calendula. Du kan bruke ferdig tinktur av calendula, kjøpt på apotek. 50 ml tinktur fortynnet i et glass kaldt vann. Den resulterende løsningen er impregnert med et håndkle eller gasbind brettet i flere lag. Litt vridd, gaur legger på ansiktet i 3 timer. Prosedyren utføres en gang om dagen.
 4. Cranberry. Hjemme kan du behandle rosacea med tranebærjuice. Våt dressinger er mest effektive. For å gjøre dette, brettet i 10 lag av gasbind fuktet med tranebærjuice, og legg deretter på ansiktet, dekket med et lag bomullsull på toppen. Fest denne forbindelsen med en bandasje, og la den stå i 30-60 minutter. Hvis du bruker tranebær for første gang, bør juice fortynnes med vann i forholdet 1: 3. Hvis huden svarte godt, kan du gradvis øke konsentrasjonen og gå til den ufortynnede tranebærsaften.

Populære behandlinger for rosacea gir ofte en god kosmetisk effekt. Behandling og hudpleie for rosacea er best å starte med kremer. For dette kan avkok, juice og planteekstrakter brukes. En av de viktigste betingelsene for effektiv behandling er at alle løsninger må avkjøles!

kosmetikk

Hva slags sminke å bruke? Her er de grunnleggende reglene:

 • Med nederlaget på øyelokkene og øynene, tørk dem med avkok av urter.
 • Rengjør ansiktet med en kosmetisk melk som forsiktig fjerner smuss fra huden.
 • For utslett på hodet, bruk behandling sjampo, gjør masker for å redusere betennelse.
 • Bruk oljer for å myke huden. I olivenolje, legg til noen dråper tea tree olje, St. John's wort.
 • Kjøp kvalitet hudpleieprodukter fra anerkjente kosmetiske selskaper.
 • Utslett, røde flekker, sår, appelsinskall er forbudt å maskere concealer. Porene vil tette enda mer, betennelsen vil intensivere. Manifestasjoner av rosacea under pulver eller fundament ser enda mer avstøtende ut.
 • Bruk lys dag og natt krem ​​for problem hud. Velg en helbredende krem, kontakt din hudlege hvis det du har valgt, er riktig. Påfør et tynt lag med krem.

Kosthold og ernæring

Det er obligatorisk for rosacea på ansiktet at behandlingen inkluderer diettmat:

 • Det er nødvendig å utelukke alkohol, varm sterk te og kaffe.
 • i alvorlige tilfeller kan terapeutisk fasting foreskrives.
 • alle provoserende faktorer er utelukket - krydret, salt, røkt, hermetisert mat. På tidspunktet for behandlingen bør avstå fra søtsaker og noen frukter (pærer, druer, sitrus).
 • grønnsaker og grønnsaker;
 • frokostblandinger og melkesyreprodukter;
 • magert kjøtt og fisk, fortrinnsvis dampet;
 • kokte poteter og egg;
 • kjeks eller foreldet brød.

forebygging

For å forebygge sykdomsfall må pasienten følge følgende regler:

 • unngå overdreven følelsesmessig og fysisk stress;
 • nekte å besøke solariumet, strender uten ly fra sol og badstuer;
 • unngå å spise for varmt eller kaldt mat;
 • følg en diett som utelukker bruk av krydret, salt, krydret mat;
 • nekte å ta alkohol
 • bruk solkrem;
 • besøk regelmessig en kosmetolog og en hudlege;
 • bruk bare høy kvalitet kosmetikk;
 • Rengjør huden hele tiden med de midler som legen anbefaler.
 • rettidig behandle sykdommer i indre organer;
 • ta bare hormonelle legemidler på anbefaling av lege;
 • ikke selv-medisinere.

Rosacea ansiktsbehandling, symptomer, foto

Kroniske betennelsesprosesser, spesielt hvis de oppstår i ansiktet, kan medføre ikke bare en forverring av utseendet, men også en nedgang i pasientens selvtillit. En av disse plager er rosacea på ansiktet. Sykdommen er ledsaget av en "gjeng" av karakteristiske symptomer, som hver krever en separat oppmerksomhet og terapeutiske tiltak og metoder. Tenk på nyansene i sykdomsforløpet, dets egenskaper av manifestasjon hos mennesker, samt årsaksfaktorer og terapeutiske tiltak.

Rosacea hva er det et bilde


Rosacea er en kronisk prosess på huden som oppstår under mange faktorer. Sykdommen er ledsaget av utseende av røde områder med mange utslett i ansiktet. De ser ut som de vanlige "teenage" abscessene, som tårner over huden som tubercles.

Forskjellen mellom rosacea og vanlig akne er at det ikke er noen svarte flekker på huden med rosacea.

Ifølge statistikken overtar sykdommen kvinner med god hud, bor i alderen 40-50 år. Denne dermatitt har etternavnet - "rosa ål". En alvorlig komplikasjon kan være tap av synsskarphet.

Rosacea hudsykdom starter vanligvis etter 30 år og "blomstrer" mellom 40 og 50 år. Vanligvis er representanter for svakere kjønn påvirket, i 60% av tilfellene, selv om hyperplasi i sebaceous kjertlene også kan forekomme hos menn.

En viktig rolle er spilt av diagnostikkens utførelse av en spesialist, siden hastigheten på utvinningen avhenger av en tilstrekkelig objektiv vurdering av pasientens helsetilstand. Artikkelen vil se på hvordan dette utslettet ser på ansiktet, hvilke faktorer som kan forårsake kurset, samt evaluere bildene og velge de mest effektive og effektive terapiene.

Varianter av sykdommen

I praksis er det flere typer av denne sykdommen, de er klassifisert etter egenskapene til manifestasjon og andre faktorer.

 • Conglobate rosacea er en sykdom ledsaget av dannelse av nodulære vekst. De har store dimensjoner og vises på huden, rødt av lesjoner. Ukontrollert inntak av visse grupper av legemidler er en årsakssakende faktor ved sykdommenes begynnelse.
 • Steroid rosacea begynner sin utvikling først etter at pasienten har brukt en stor mengde hormonelle salver for å eliminere hudsykdommer av forskjellig art. Dette skjemaet har flere vanskeligheter med behandling, men er mindre vanlig, i motsetning til den tidligere sykdommen.
 • Fulminant form av sykdommen - utviklingen av denne sykdommen skyldes hormonelle lidelser. Skjemaet er typisk for kvinner i ung alder. Årsaker er stresstilstander, graviditet, hormonfeil, overgangsalder. Problemet med kurset ligger i det faktum at sykdommen begynner en rask progresjon og alvorlig disfigures utseendet til mennesker som provoserer neurose.
 • Formen av den edematøse karakteren er mindre vanlig, i motsetning til andre typer sykdommen, og manifesteres ved hevelse i ansiktet, som vanligvis ligger i den sentrale delen. Over tid oppnår ødemet en lilla tinge, og hvis det påtrykkes trykk, vil ingen hull forbli.

På type sykdom avhenger av mange egenskaper av manifestasjon, samt arten av konsekvensene.

Rosacea symptomer og forårsaker video


Hittil har det ikke blitt mottatt noen opplysninger om eksakte provokatører av denne sykdommen. Hos mennesker som lider av denne sykdommen, er det en markant ekspansjon i overflaten av overfladene som følge av stimuliets negative påvirkning.

Når det gjelder friske mennesker, har de ingen slike effekter. Dermatologi eksperter har notert en rekke faktorer som provoserer dannelsen av sykdommen.

 • Smittsomme prosesser og fenomener. I dette tilfellet utføres provokerende bakterier av den patogene typen, danner pustler på huden. Pasienter er foreskrevet et behandlingsprogram for antibiotika, noe som reduserer antall utslett. Men bakterien som er ansvarlig for sykdomsutbruddet, kunne ikke identifiseres.
 • Flått og parasitter. Hvis det studerte materialet ble tatt fra syke mennesker, ble det ofte funnet flått i den. Legene foreskrev ofte behandling for behandling av denne gruppen av insekter, og en delvis effekt av terapi ble observert. Men det er ingen mulighet for utvetydig å hevde om den positive effekten av denne faktoren, siden det ikke er vitenskapelig bevis.
 • Faktorer av ekstern type og karakter. Som en hypotetisk årsak til sykdommen kan det være mat som bidrar til økt irritasjon av magehinnene i magen, noe som fører til utvidelse av hudkar. Disse typer mat inkluderer nikotin, alkohol, sitrus og krydret arter.
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen - en av de mest sannsynlige årsakene til sykdommen. Utførte studier har vist at opptil 90% av forekomsten av denne sykdommen er ledsaget av tilstedeværelse av gastritt og tegn på sykdom i tynntarmen.
 • I hvilken grad en person kan tilskrives risikogruppen, avhenger av pasientens mentale faktorer. Denne teorien har lenge vært kjent, men det er ikke noe detaljert bevis på utviklingen av sykdommen mot bakgrunnen av mentale problemer. Tvert imot er det motsatt bevis: Inflammet hud med akne og ødemer kan forårsake depresjon og depresjon.
 • Arvelige faktorer i denne listen spiller en viktig rolle. I noen tilfeller har denne sykdommen karakteren av en familiepine, som mottok offisielt bevis fra ledende forskere rundt om i verden. Derfor, hvis mødrene / bestemødrene led av sykdommen, er det stor sannsynlighet for å få hennes etterkommere.

Hvem er i fare

Det er flere kategorier av mennesker (for det meste kvinner) som kan betraktes som utsatt for forekomsten av denne sykdommen.

 1. Dette er kvinner som har overdreven tynne vaskulære vegger. Vanligvis, selv med mindre irritasjoner, kan du få et brudd på kapillæren.
 2. Det rettferdige kjødet, ansiktets hud som er designet for å oppleve en alvorlig permanent effekt fra luftens påvirkning med en liten fuktighetsparameter.
 3. Folk som har gastritt og andre sykdommer i mage og tarm.
 4. Kvinner som har gått på stadium av overgangsalderen, så vel som de jentene og modne kvinner som ofte bruker kortikosteroid type salver.

Hovedsymptomer og manifestasjoner av sykdommen

Det er flere faktorer som kan indikere en diagnose av rosacea på ansiktet. Tenk på de viktigste symptomene og tegnene.

 • Tilstedeværelsen av rødhet i midten av ansiktet. De er lokalisert på nesen, haken, pannen og kinnene, og kan også spre seg til brystområdet.
 • Over tid, på hudområdene som blir utsatt for rødhet, dannes rosa tuberkler, som forandrer seg til akne og akne. Innsiden er purulent innhold.
 • Reddened hud synlig fortykket. Det er også en markert utvidelse av blodkar, som medfører dannelse av "edderkopper" og rutenettet.
 • Hvis elementene i utslett påvirker menn, så er huden på nesen vanligvis tykkere, men vedvarende rødhet på den er til stede i lang tid.
 • En bemerkelsesverdig manifestasjon av sykdommen er keratitt - en inflammatorisk prosess i øyets hornhinne, som manifesterer sig som rødhet, tørrhet og tårer.

Siden denne sykdommen bare påvirker ansiktsområdet, er utslett på hendene og utslett på beina ikke lokalisert.

Rosacea laser behandling eller antibiotika


Det er mange teknikker for å eliminere denne prosessen, som kan være lokal og generell. Syke mennesker er foreskrevet salver, geler, kremer, men noen ganger, i kompliserte situasjoner, er det behov for mer radikale tiltak. Dette er inntak av antibiotika og behandling med laserterapi.

Antibiotika: Fordeler og ulemper

Antibakteriell terapi er rettet mot å undertrykke effekten av hovedpatogenet. Prescribe et stoff med innhold av flere store aktive stoffer.

Fordeler med teknikken

 • Den hurtige effekten av behandlingen;
 • varigheten av resultatet
 • rimelig kost på behandling.

Ulemper med antibiotika

 • Behovet for å gjenopprette immunitet;
 • et stort antall kontraindikasjoner;
 • Muligheten for bivirkninger og komplikasjoner.

Laser terapi: fordeler og ulemper

Denne metoden innebærer eksponering for de berørte områdene med en spesiell laser.

Sammen med denne fysioterapeutiske metoden brukes elektrokoagulasjon, noe som tyder på eksponering for elektrisk strøm,

og nitrogenterapi.

Fordelene ved teknikkene er høy effektivitet og langvarige resultater, ulempen er høye kostnader.

Hvilken av behandlingsmulighetene som skal velges - når det gjelder hver pasient, men i alle fall, må du konsultere lege.

Rosacea behandling av folkemessige rettsmidler


En aktuell behandling av rosacea på ansiktet utføres ved hjelp av spesielle masker, lotioner og avkok som er laget av urter. Fordelene med denne terapien ligger i dens tilgjengelighet, effektivitet, antiinflammatorisk effekt og desinfiserende virkning. Godt bevist noen komposisjoner.

 • Det beste middelet for rosacea er kamille. Det lindrer huden, har anti-inflammatorisk effekt og lindrer rødhet. Lotion av buljong er laget som følger: bomullstoff fuktes i kald buljong, presses og legges på det berørte stedet i 15 minutter. Gjenta prosedyrer - 3-4 ganger om dagen. Kursets varighet er opp til øyeblikket av hudrensing.
 • Utslett hos voksne kan elimineres med tranebærjuice, med det medisinske komprimering er laget. Det er nødvendig å mette dem med gasbind eller et serviett og påfør den berørte huden i en tidsperiode på 40 minutter - en time. Hvis du følger oppskriften for første gang, er det nødvendig å redusere konsentrasjonen av juice, fortynne den med vann i forholdet 1/3. Konsentrasjonen øker dag for dag.
 • Masker av havremel har ikke bare en beroligende effekt, men passer også perfekt til bleken av huden. For dette må du ta 2 ss. l. jordet havremel og litt vann - til en kremaktig konsistens dannes. Påfør ansiktet i 20 minutter og skyll med vann.
 • Juice (gel) aloe vera. Hvis denne vakre planten vokser hjemme - er eliksiren funnet. Hvis ikke, kan du kjøpe den i ferdig form på apotek. Gelen kan brukes prikket og på alle ansikter. Hvis ønskelig, kan du legge den til masker og kremer.

Behandlingskomplekset for rosacea på ansiktet bør være litterat og hensiktsmessig, bare denne tilnærmingen gir effektive resultater.

Rosacea Cream


Tatt i betraktning spørsmålet om hvordan å behandle en sykdom, er det verdt å merke seg at kremer er effektive midler for å eliminere sykdommen. Nedenfor er de beste kremer av innenlandsk og utenlandsk produksjon, designet for å eliminere symptomene på plager for en kort periode.

 • OVANTE krem ​​bidrar effektivt til å bekjempe alle hudprosesser som medfører dannelse av utslett. Det er ingen kjemikalier og antibiotika i sammensetningen, noe som gjør sammensetningen å foretrekke.
 • ROSAMET - dette naturlige, svært effektive produktet bidrar til å redusere rødhet og eliminere akne. Verktøyet har en utmerket antimikrobiell effekt og kjemper aktivt mot eventuelle problemer.
 • ROSEKS - har en skadelig effekt på sensitive mikroorganismer og gjør det mulig å overvinne alle prosesser forårsaket av den aktuelle sykdommen.
 • RUBORIL - denne krem ​​har en sikker og effektiv sammensetning, sammenligner seg gunstig på andre måter, da det gir resultater etter flere applikasjoner.
 • NORITAKE - stoffet er effektivt og trygt, egnet for menn og kvinner i alle aldre. Hjelper med å bekjempe de viktigste manifestasjoner av sykdommen.

Siden utslett ikke manifesterer seg i et barn, blir ikke nevnte legemidler brukt til barn.

Rosacea Salve

 • Zink salve er et effektivt verktøy designet for å bekjempe betennelse og andre prosesser. Den har en rimelig pris og anstendig kvalitet.
 • Erytromycin salve inneholder et antibiotikum som gjør at det har en rask effekt og har en hensiktsmessig effekt på huden.
 • Salve Yam hjelper til med å takle de grunnleggende symptomene på sykdommen og forbedrer tilstanden til huden etter flere bruksområder.

Siden utslett på kroppen ikke manifesterer, brukes alle midler på ansiktet, i henhold til instruksjonene.

Gels for Rosacea


Gels mot sykdommen har en behagelig tekstur og form, så de brukes ganske ofte. Alle de ovennevnte rettsmidler har en lignende effekt - de tørker huden, bekjemper symptomene på rosacea i ansiktet og bidrar til å eliminere rødhet. Prisene på midlene som presenteres varierer fra 100 til 400 rubler.

 • Skinoren gel er et dermatologisk middel som har en signifikant effekt på sykdommenes patogenetiske forbindelser. Kostnaden varierer fra 200 rubler.
 • Metrogylgel hjelper til med å håndtere ulike infeksjoner av bakteriell og parasittisk natur. Det er effektivt for barn og voksne.
 • Azelik gel er preget av økt aktivitet mot bakteriens virkning og kan gi en kamp mot en bred liste over hudsykdommer.
 • Demot gel er et kosmetisk og profylaktisk terapeutisk middel for å bekjempe hudproblemer av alle typer og steder.

Kosthold for rosacea


Full behandling mot sykdommen vil være bare hvis riktig ernæring blir observert. Mat bør tas regelmessig og presenteres i små porsjoner.

Hva bør være dietten når slanking

Et balansert kosthold er et tegn og en faktor for vellykket utvinning i nærvær av denne sykdommen. Det er viktig å tygge maten grundig. Det viktigste - å overvåke kroppens respons på mottak av en bestemt mat.

Hva kan brukes

Tillatt å spise magert kjøttvariasjoner, fisk, poteter og grønnsaker med frukt. Du kan spise bær, hovedsakelig - bringebær, blommer, jordbær. Blant fruktene er nyttige epler i salte arter, samt meloner, vannmeloner. Hvis vi vurderer de mest nyttige grønnsaker, er det gitt preferanse til gulrøtter, rødbeter, tomater og agurker. Det er frukt og grønnsaker som på grunn av deres høye fiberinnhold sikrer eliminering av giftstoffer fra kroppen, og for ansiktet er dette en kontinuerlig eliksir.

Følgende kategorier av noen produkter vil også være nyttige.

 • Hvete spirer;
 • gjær;
 • brune ris varianter;
 • sopp (kantareller, mushroom);
 • helkornsprodukter.

Innholdet i diettlisten må inneholde fisk, fordi omega-3, som er inneholdt i den, kan aktivt bekjempe manifestasjonen av sykdommen.

Vitaminsammensetning av dietten

Det finnes flere typer vitaminer som bør tas med diett.

 • K (inneholdt i løk, spinat, brokkoli);
 • A (tilgjengelig i oransje frukter - gulrøtter, persimmon, fersken).

Hva er ikke tillatt å bruke

Det er nødvendig å begrense bruken

 • Hermetiske produkter
 • salt, krydret mat,
 • så vel som krydret retter
 • koffeinholdige drikker
 • karbonert vann og drikke
 • Det er viktig å ikke misbruke animalsk fett (margarin, smør, fett kjøtt);
 • ikke bli båret med søtsaker og bakverk;
 • nekte kaffe, tobakk, alkohol;
 • ikke misbruke meieriprodukter og kyllingegg;
 • og noen frukter (druer, oransje, mandarin, pære).

En kompetent tilnærming til dannelsen av hverdagsmenyen vil gi deg god helse og vakker, strålende hud. Overholdelse av ovennevnte regler garanterer et godt humør og et godt velvære hver dag. Utslippet, bildet som presenteres i artikkelen, vil passere fort hvis du følger disse reglene.

Vet du hva rosacea er på ansiktet? Hjalp bildene deg med å identifisere symptomene? Gi din mening eller tilbakemelding til alle på forumet!

Rosacea på ansiktet, behandling med rusmidler. Oversikt over moderne verktøy.

Den viktigste årsaken til rosacea anses å være høy følsomhet av blodårene i ansiktet til visse effekter, noe som utfordrer en lignende reaksjon. Til tross for at sykdommen er observert hos representanter for begge kjønn, forekommer det oftere hos kvinner i overgangsalderen eller en tid før forekomsten.

I tillegg er det antatt at personer med tynn hud (slik hud vanligvis er lys og rødhåret) er mer sannsynlig å lide av rosacea. Også risikofaktorer inkluderer sykdommer i mage-tarmkanalen og endokrine systemet.

Som nevnt ovenfor er eksterne irritanter vanligvis årsakene til rosacea. Disse inkluderer endring av omgivelsestemperaturen eller vind og utkast. Alkohol, krydret, varm eller krydret mat kan forårsake et slikt utslett. Rosacea kan også oppstå på grunn av langvarig soling som en reaksjon på solens stråler.

Les symptomene på rosacea her, og behandlingen vil bli diskutert videre.

Effektiv Rosacea Behandling

Lokal behandling

Forskjellige aktuelle geler, salver, kremer og lotioner brukes ofte til aktuell behandling. Slike terapier er rettet mot å eliminere de viktigste irriterende og hovedsymptomene. For øyeblikket er det et ganske stort antall rusmidler for lokal behandling av rosacea. Deres valg avhenger av utviklingsstadiet av sykdommen og på formålet med avtalen.

For eksempel, med svakt rosacea, kan agenter med enkel antiseptisk virkning foreskrives for å fjerne bakterier fra ansiktets hud og beskytte mot infeksjon. For eksempel, en løsning av borsyre fra 1% til 2%. Hvis sykdommen utvikler seg og akne oppstår, brukes medisiner for å eliminere akne og rødhet selv, de gjøres ofte på grunnlag av metronidazol (Rosex, Rosamet). Disse antibiotiske salver.

Noen ganger begynner rosacea å forekomme hos en pasient etter at de begynner å ta hormonelle legemidler. Dette illustrerer tilstedeværelsen av sykdomsavhengigheten på den menneskelige hormonelle bakgrunnen. Derfor er noen ganger hormonale salver foreskrevet av leger (Celestoderm, Akriderm, Dermoveit, etc.).

Men de må brukes forsiktig, fordi de kan provosere en steroid rosacea behandling som er ganske lang.

Det er mange medisiner for den aktuelle behandling av rosacea, men de er vanligvis laget med et av følgende aktive ingredienser:

 • ihtil
 • metronidazol
 • naftalen

Så anerkjente geler, som er laget på grunnlag av de ovennevnte stoffene, er Skinoren og Metrogil.

Du kan også være interessert i:

Behandling av rosacea på ansiktet med narkotika

Systemisk behandling av rosacea brukes når sykdommen er høyt utviklet, og lokal terapi gir ikke den ønskede effekten. Dette er en intensiv behandling for å eliminere årsakene til sykdommen og styrke kroppens immunitet mot det. De viktigste behandlingsmetodene for rosacea er antibiotika - erytromycin, minocyklin, oksacillin og lignende.

En viktig faktor i systemisk behandling av rosacea er også inntak av vitaminer i gruppe A, B og E. Hvis det er et alvorlig behov, kan retinoider også foreskrives. Men disse stoffene har mange kontraindikasjoner, så de må brukes forsiktig.

I alle fall, med alvorlige hudlidelser på grunn av denne sykdommen, må du konsultere en lege. Med selvmedisinering kan symptomene gå bort, men sannsynligheten for tilbakefall og komplikasjoner er høy. Også ikke ta de nevnte legemidlene uten å konsultere legen din.

Andre behandlinger for rosacea

Nylig behandles denne sykdommen ikke bare med medisiner, men også på annen måte. Videre gir bruken av slike midler et positivt resultat i kampen mot rosacea.

Følgende metoder brukes:

 • kryoterapi
 • elektroforese
 • laserbehandling

Kryoterapi er effekten av kulde på den berørte huden. Det er at nitrogen eller argon, hvis temperatur er svært lav, påføres den berørte huden. Kulden ødelegger vevet med rosacea, og etter hvert erstattes den berørte huden med en ny.

Elektroforese er administrasjon av et stoff (i vårt tilfelle det er ichtyl og lidaza) gjennom huden ved å bruke eksponering for elektriske fluer. Det brukes i tilfelle når hovedfokusene på betennelse allerede er slukket, men det er fortsatt restvirkninger. For å fjerne dem og bruke elektroforese.

Laser terapi er en av de mest effektive midler for øyeblikket. Behandling av rosacea med laser er at laseren fjerner blodkar som provoserte utseendet på rødhet og akne i ansiktet. Siden laseren er en ny og moderne teknologi, blir bivirkninger fra denne prosessen minimert og effektivitet - til maksimalt.

Behandling av rosacea på ansiktet av folkemessige rettsmidler hjemme

En god metode for behandling hjemme er behandling av tranebærjuice. Du trenger bare å suge gassbind i tranebærjuice og sette på ansiktet. Gjør det hver dag i 40 minutter til effekten er merkbar. Deretter kan du bruke denne metoden annenhver dag.

Den anerkjente måten er behandlingen med propolis. Det er bare nødvendig å smøre ansiktet for natten med en bomullspinne som tidligere er gjennomvåt i 5% propolis-tinktur. Om morgenen er det nødvendig å fjerne den dannede filmen med en bomullspinne med en alkoholoppløsning. Du må gjenta hver dag i en måned, hvorefter du bør gjenta med 10% propolis-tinktur med samme frekvens i en måned.

Rubbing kamille infusjon med terning er også en god metode. 100 gram kamille skal helles med to liter kokende vann og får lov til å infusjonere i to timer. Stamme, hell i form og legg i fryseren. Tør ansiktet ditt hver morgen, kuber med frossen infusjon i omtrent et minutt.

Før du begynner behandling, må du slutte å bruke kosmetikk. En ansiktsmaske skal brukes, som vil beskytte huden mot overdreven eksponering mot sollys, fordi mer enn 80% av pasientene har eksacerbasjoner på grunn av sollys.

Behandling av rosacea i ansiktet med preparater og salver

Rosacea - en kompleks inflammatorisk prosess som skjer under påvirkning av mange faktorer. Sykdommen har et kronisk tilbakefallskurs. Behandling av rosacea på ansiktet er alltid komplisert, kombinere medisiner og salver med kosmetiske prosedyrer. Hvordan behandle rosacea - bare dermatologen bestemmer seg. Hva er årsakene til og symptomene på denne sykdommen?

Innholdet

Hva slags sykdom er rosacea?

Blant hudsykdommer hos voksne er rosacea en av de mest ubehagelige, det fulle navnet er acne rosacea, det vil si rosacea (fra rosacea Latin - "rosa", acne - "akne"). Denne inflammatoriske prosessen i huden, som er basert på et brudd på tonen i hudkarene, deres ekspansjon og stagnasjon av blod. Hudrosacea er en ikke-smittsom og ikke-smittsom sykdom. Den har en kronisk kurs, progressivt progressiv, med periodiske eksacerbasjoner. Som regel utvikler rosacea på ansiktet, som påvirker alle dens elementer, inkludert øynene. Huden på nesen og kinnene lider mest, men sykdommen kan spre seg til nakken, brystet.

Sykdommen er fortsatt et mysterium for forskere, leger, dets årsaker og utviklingsmønstre er ikke endelig avklart, og spørsmålet om helbredelse forblir også åpen. Interessant, har face rosacea vært kjent siden antikken. Personer med rødt ansikt og nese ble avbildet i malerier av berømte kunstnere, blant Shakespeare-helter. Prinsesse Diana ble stadig behandlet for rosacea, og Bill Clinton lider også av det, på grunn av rødhet i nesen, er hun kjent som en elskende av libations.

Portrett av en "Gammel mann med barnebarn" av Domenico Girlandaio (1488), holdt i Louvre. På ansiktet av den gamle mannen - kinn og nese - en typisk hudlesjon av rosacea.

Hvorfor og hvem har det?

Sykdommer er utsatt for mennesker i moden alder - fra 30 til 60 år, mer enn 70% er kvinner. Det er karakteristisk at den største andelen av forekomsten av det hvite rase, spesielt i de nordiske landene, hvor antall pasienter når 7-10%. Det er mange årsaker til rosacea på ansiktet:

 1. Demodecosis - kommer inn i huden av mitten Demodex folliculorum, det oppdages hos mer enn halvparten av pasientene.
 2. Sykdommer i det endokrine systemet: utilstrekkelig funksjon av binyrene, skjoldbrusk og kjønnsorganer, diabetes, som fører til brudd på vaskulær tone.
 3. Langsiktig bruk av steroidhormoner, for eksempel hos pasienter med allergier, kollagenose, hos idrettsutøvere.
 4. Sykdommer i fordøyelsessystemet - mage, tarm, lever.
 5. Immunsystemet, nemlig: overdreven produksjon av globuliner, de oppdages hos nesten alle pasienter med rosacea.
 6. Det overdrevne innholdet i pigmentporfyrinet, som produseres i leveren, gir rød farging under påvirkning av sollys.
 7. Vaskulære sykdommer: giftig skade, betennelse.
 8. Krenkelser av nervøs regulering av vaskulær tone, den såkalte IRR (vegetovaskulær dystoni).

Hudmite Demodex folliculorum invaderer talgkjertlene med skarpe tentakler og forårsaker en inflammatorisk prosess.

Allokere og en gruppe risikofaktorer som skaper forholdene for utviklingen av sykdommen. Disse inkluderer: alkohol, for varm mat, overdreven forbruk av kjøtt og varme krydder, sitrus.

Er viktig. Rosacea på forsiden ofte følger med sykdommer som seborrhea, migrene, brysttumor, carcinoids (konvensjonelt maligne tumorer) som kan utvikle seg i løpet av de menopausale hetetokter hos kvinner og trykkstøt i unge kvinner med VSD.

Rosacea utvikler seg ofte hos kvinner på bakgrunn av vaskulær dystoni eller i overgangsalderen, har rødhet i huden en vedvarende karakter

Hvordan manifesterer han seg?

Symptomer på rosacea i ansiktet avhenger av scenen av sykdommen, de utmerker seg 4:

 • Den første episodiske formen eller diatesen. Det ligner rødhet av huden under diatesen, forekommer jevnlig, og går deretter over.
 • Trinn 1 - vedvarende (intermitterende) erytem. Rødhet av huden med utseendet av enkelt telangiektasi (ekspansjon av hudkarene).
 • Stage 2 - Stabil erytem med flere telangiektasier, utseendet på utslett - papuler (plaques, tubercles) og pustler (bobler med væske).
 • Trinn 3 - konstant erytem med flere vaskulære dilatasjoner i form av et rutenett, tilstedeværelsen av mange inflammerte seler - tuberkler, plaques.

Typiske symptomer på ansiktshuden rosacea

I det innledende stadium er erytem i ansiktet (rødhet i huden) bemerket med jevne mellomrom, er hudavlastningen ikke endret. I første etappe opptrer rødheten systematisk, på kinn og nese, enkle edderkoppårer. I 2. etappe blir rødmen av kinnene, pannen, haken permanent, med flere telangiectasier, forekomsten av utslett.

3. trinn er preget av utprøvde hudendringer. På bakgrunn av rødheten blir dens lettelse forandret, den blir kupert, fortykket, med mange utslett, områder med hypertrofi. Senere og akne-rosacea-spesifikke symptomer vises:

 • Rhinophyma - en økning og nasal tuberositet, et symptom karakteristisk for menn;
 • gnatofima - komprimering av haken av haken;
 • blepharophyma - fortykning av øyelokkene;
 • otofima - økning og komprimering av øreflommene;
 • metofima - hevelse, fortykkelse i nesebroen, øyenbryn, panne;
 • oftalmisk rosa - rødhet i øyelokkene og øyemembraner på grunn av betennelse.

Sykdommen kan også ha ulike kliniske former - fra milde erythematøse til alvorlige granulomatøse og konglobate former, når flere noder med en diameter på opptil 2 cm lilla-blåaktig farge dannes på huden som skaper ansiktet.

Dannelsen av tette knuter på ansiktets hud med en konglobatform av rosacea

Er viktig. I følge de kliniske symptomene kan rosacea ligne lupus erythematosus, sarcoidose, erysipelas og andre sykdommer. Diagnosen etableres først etter en spesiell undersøkelse av en lege.

Hvordan er diagnosen?

Disse symptomene på rosacea på ansiktet tillater bare en foreløpig diagnose. For å bekrefte det er det nødvendig med flere undersøkelser:

 • gastrointestinale kanaler;
 • endokrine system (bestemmelse av hormoner i blodet);
 • bestemmelse av demodex hudmitt i talgkjertlene;
 • biopsi av de berørte hudområdene med histologisk undersøkelse, bestemmes dette av infiltrasjon rundt hudens kar med histiocytter og lymfocytter.

Slik utføres en biopsi - tar en del hudvev for mikroskopisk undersøkelse.

Hvordan behandle rosacea?

Narkotika terapi

Behandling av rosacea i ansiktet avhenger av sykdomsstadiet og -formen, men i alle tilfeller utføres det gjennom en kombinasjon av medisinbehandling og lokal eksponering. Preparater for behandling av rosacea er rettet mot lindring av inflammatorisk prosess, innsnevring av hudkarene og forbedring av immunitet:

 1. Antibiotika: Doxycyklin, monocyklin, oksytetracyklin, det vil si fra tetracyklin-gruppen. De lindrer raskt betennelse og har sjelden en bivirkning.
 2. Antiparasittiske stoffer (Metronidazol, Tiberal) som virker på krysset.
 3. Vasokonstriktormidler, for eksempel "Brimonidin", som blokkerer nerve reseptorer som utvider blodårene.
 4. Roaccutane, Isotretinoin, Erase, og deres analoger stimulerer vevsreparasjonsprosesser.
 5. Slike preparater som Levamisol, echinacea-tinktur, Sophora, aloe-ekstrakt og andre biostimulanter stimulerer kroppens beskyttende egenskaper.
 6. Antihistaminer: Tavegil, Suprastin, Ebastin. Midler til en ny generasjon: "Cetrin", "Telfast". De bidrar til å nøytralisere histamin, som dannes under betennelse og ødelegger vev.

Roaccutane er effektiv i behandling av acne rosacea, men har mange bivirkninger.

Med en uttalt betennelsesprosess, ledsaget av alvorlig kløe, brennende, forgiftning, prosedyren for blodrensing med et spesielt apparat - plasmaferese gir en god effekt.

Er viktig. Under forverring og behandling av sykdommen, unngår eksponering for direkte sollys, bruk solkrem og briller.

Lokal behandling

Lokale effekter spiller en ledende rolle i behandlingen av rosacea i ansiktet. Den inkluderer bruk av antiparasittiske og antiinflammatoriske salver, geler, tinkturer, fysioterapeutiske og kosmetiske prosedyrer:

 1. Eksterne antiinflammatoriske stoffer: sinkpasta, "Levomitsetin", en løsning av Dimexidum med antibiotika, en oppløsning av resorcin.
 2. Antiparasittiske salver: svovelsyre, svovel tjære, borsyre, metrogil, hudoren.
 3. Fysioterapeutiske prosedyrer: fototerapi, laserterapi - fjern rødhet og fjern edderkoppårer.
 4. Kosmetiske prosedyrer: Kryoterapi, Kryomassasje (kald behandling, som bekjemper blodkar), Ozonbehandling (reduserer betennelse), peeling med alfa-beta retinol.

Vi har tidligere skrevet om behandling av rosacea med folkemidlene og anbefalt å legge denne artikkelen til bokmerkene dine.

Slik utføres laserfjerning av dilaterte kar på ansiktets hud.

Er viktig. Før du kontakter en skjønnhetspleie, må du undersøke av en lege. Spørsmålet om hvordan å behandle rosacea i ansiktet er avgjort av en hudlege angående hver pasient.

Hva er prognosen for sykdommen?

Er rosacea curable, hva er prognosen for denne sykdommen? Det er ikke noe definitivt svar på dette spørsmålet. I prinsippet er det godt behandles, om ikke i et avansert stadium og uten komplikasjoner. Saker og full behandling er beskrevet. Men i de fleste pasienter kommer sykdommen tilbake etter en stund.

Resultatet av analysen av årsakene til forverrelser antyder at folk som ikke følger anbefalingene fra legen (kosthold, hudpleie, røykestopp og alkohol), returnerer sykdommen veldig raskt og med gode resultater av behandlingen. Omvendt gir etterlevelse av alle medisinske forskrifter etter behandling en langvarig remisjon.

Rosacea, eller rosacea, er en sykdom som må behandles veldig alvorlig. Behandlingen er som regel effektiv, men den kan forsvinne hvis det ikke overholdes forebyggende tiltak og regler for hudpleie.

Flere Artikler Om Typer Acne