Mange endringer i ungdomsorganer skremmer barn og noen ganger forårsaker angst hos foreldrene sine. Manifestasjoner av denne perioden er forskjellige. Få ungdommer føler nesten ikke kroppens manifestasjoner, men de fleste opplever denne tiden hardt.

Noen ungdommer har strekkmerker på ryggen, og tvinger dem til å oppleve komplekser. Et annet navn på dette fenomenet er striae. Gutter er flau for å bære badebukser (og jenter badedrakt), som kommer til stranden eller bassenget. Selvfølgelig krever dette problemet en løsning.

Årsaker til feil

Først av alt må du forstå at striae ikke er en sykdom, men de ødelegger kroppens æstetikk. Hovedårsaken til problemet ligger i det faktum at kroppen begynner å vokse raskt, som beinsystemet, og musklene og huden bak dem har ikke tid.

Sannsynligvis husker alle at når de møtte klassekamerater etter sommerferien i videregående skole, var det ikke mange jenter og gutter som skulle vite fordi de vokste opp mye. Noen ganger er det noen få måneder for en tenåring å "strekke seg ut" med 25-30 cm.

På grunn av den raske veksten av de indre organene, har huden ikke nok tid til å generere det nødvendige antall celler, på grunn av hvilket volumet vil være tilstrekkelig. På grunn av dette må hun strekke seg. Disse forholdene fører til striae, som kan være på baksiden, baken, buken, armhulen, brystet (jenter). Faktisk er de dekningspauser, men bindevev holder dem sammen.

I utseende, de ligner arr, og fargen deres er i utgangspunktet rød. Kapillærene blir gitt til hans striae, men over tid dør de av og strekkmerker tar på seg en hvit farge. Huden på dette stedet blir uelastisk, mister sin elastisitet, dehydrerer.

Den lyse fargen på strekker er vanskelig å skjule selv med en brunfarge, så de bringer alvorlige ubehag til barn av puberteten.

Generelt kan vi nevne slike faktorer som grunnen til at ungdomsårene er preget av utseende av strekkmerker:

 • Redusert immunitet;
 • Krenkelse av hormonelle nivåer;
 • arvelighet;
 • Den raske økningen i høyde og vekt;
 • Mangel på muskelmasse.

Som regel har jentene dette problemet umiddelbart på grunn av to faktorer - de har en dramatisk endring i nivået av hormoner, og derfor øker vekten. Brystet begynner å øke dramatisk, som av denne grunn kan strekkmerker også vises.

Ofte utseendet av strias skyldes det faktum at det er mangel på muskelvev og dette anses å være normen grense. I noen tilfeller er årsakene til deres utseende forbundet med en sykdom i de indre organene.

Når de oppstår, er det behov for å konsultere en lege, fordi de kan indikere ganske alvorlige sykdommer, inkludert Marfan syndrom, Itsenko-Cushing sykdom, diabetes.

Bekjempe røde streamere

Det er mange metoder for å eliminere dette fenomenet. Foreldre til barn i denne alderen trenger å vite at de tidligere strekkmerker vises, jo mer effektive er kampen mot dem. Rosa og rødlig striae er best for behandling, men for hvit er det mye vanskeligere å takle.

I sistnevnte tilfelle er det nesten aldri mulig å kvitte seg med dem helt, men behandlingen vil bidra til å redusere deres størrelse, dybde og gjøre dem mindre merkbare.

Følgende metoder brukes mest.

Sminkesøk

For å unngå nye stria, bruk fuktighetskrem. De må brukes flere ganger om dagen, og ikke bare de stedene hvor strekkmerker allerede eksisterer, men hele overflaten av rygghuden skal behandles.

Det anbefales å bruke kosmetikk med kollagen.

Du kan bruke naturlige stoffer - oljer som inneholder vitamin A. Det bidrar til å gjenopprette hudceller, forbedrer elastisiteten.

I tillegg må du bruke skrubbe med peeling effekt. Med hjelpen blir det øvre laget av dermis fjernet. De bør brukes ca. to ganger i uken før du tar en dusj, og etter det er det nødvendig å behandle huden med fuktighetskrem.

Strømjustering

Denne metoden anbefales primært for de ungdommene, i hvem årsaken til strekkmerker på ryggen var en rask vektvekst. Mat som forbrukes, inneholder mest protein. Produkter som inneholder det, bør erstatte karbohydrat og fettstoffer.

Denne tilnærmingen løser to problemer samtidig:

 • Raske bygge muskelmasse, hvor mangelen var en av grunnene til strii;
 • Miste vekt, noe som forårsaket problemet.

massasje

Det gjør at du kan normalisere blodstrømmen, så du må gjøre det først og fremst på baksiden, men du bør ikke glemme andre hudområder for å forhindre utseendet på nye strekkmerker.

I dette tilfellet vil terapeutisk massasje ikke tillate å fjerne stria, og i noen tilfeller kan det til og med bidra til forverring av problemet. Derfor må massasjen være myk, lett, med en avslappende effekt. Det vil tillate kroppen å komme i tone, og derfor vil blodstrømmen bli bedre.

For prosedyren kan du bruke en spesiell børste eller en massasjeapparat.

Anvendelse av salve

Hvis du opplever et slikt problem, kan du bruke helbredende salver for å redusere tårene i dermis og vev. Under påvirkning av medisiner, erverver den sin opprinnelige farge, begynner å produsere kollagen. Det er nødvendig å bruke medisiner daglig med en frekvens på 1-2 ganger.

Sportsaktiviteter

Den kan brukes både som forebygging av strekkmerker, og som en måte å kvitte seg med et eksisterende problem på.

Eksperter oppmerksom på at ungdommer som er involvert i sport med dette fenomenet, er mye mindre vanlige. På grunn av fysisk anstrengelse blir deres dermis elastisk, elastisk og derfor klar for å sikre at det er nødvendig å gi et normalt deksel for kroppen.

Det anbefales å engasjere seg i aerobic, sports lagspill. Svært nyttige vanntyper av fysisk aktivitet.

De bidrar til dannelsen av muskler, riktig utvikling av skjelettsystemet.

Kampen mot hvite streamere

Forældet striae hjemme alene må ikke eliminere. For å bli kvitt dem må du kontakte salongen. Laserpolering eller kjemisk peeling tilbys vanligvis til voksne for å løse problemer. Men for behandling av strekkmerker som oppstår på ryggen hos ungdom, er slike metoder ikke egnede.

Som regel blir de brukt på dem:

 • Algeromslag. Denne metoden brukes i tilfeller der striae ikke er særlig merkbare, og deres nummer er lite;
 • Spirulina wrap. Dette er den mest effektive måten å kvitte seg med strekkmerker på;
 • Frukt syre peeling. Metoden refererer til kjemisk, men det er den mest gunstige av denne kategorien av metoder. Effekten er smertefri, og effekten er at de døde hudpartikler av dermis blir fjernet sammen med stria. De anvendte stoffene aktiverer regenerering av huden, som et resultat av hvilke nye celler dannes over tid.

Men hvordan å fjerne strekkmerker på ryggen, vises hos ungdom, hvis alle disse metodene ikke hjalp? Du kan prøve laserpolering eller mekanisk peeling, men for implementeringen av disse prosedyrene må du vente på 18 års jubileum, fordi før denne alderen er bruken av dem forbudt.

Juster diettene til barna dine, legg dem til sporten, følg helsen din, for å redusere risikoen for strekkmerker.

Effektive måter å håndtere tenårings strekkmerker på baksiden

Problemer med strekkmerker på huden bekymrer ikke bare voksne. Hos ungdom forekommer dette fenomenet også, selv om det synes at ung og elastisk hud skal tåle overbelastning. Gutter og jenter som har strekkmerker på ryggen begynner å komplekse, gjerne gå til stranden og bassenget. Hva skal jeg gjøre?

Innholdet

Video om hudproblemer i ungdomsårene ↑

Først må du finne ut hvilken faktor som fremkalte dannelsen av striae, og deretter velge den beste behandlingsmetoden.

Årsaker til dannelsen av strekkmerker på ryggen hos ungdom ↑

Det skal huskes at strekkmerker ikke tilhører sykdommer og forstyrrer ungdom visuelt, forstyrrer hudens estetiske utseende. I de fleste tilfeller fører overdreven strekking av dermis, som ikke har tid til å "tune inn" til en raskt voksende organisme, striae.

Striae anses ikke som en sykdom, men deres uæstetiske utseende forårsaker mange komplekser hos ungdom.

I ungdomsårene er det skarpe hopp i høyde og vekt. Om noen måneder kan unge menn "bølge ut" med 20-30 cm, og i løpet av denne tiden har huden ikke tid til å øke det ønskede volumet av celler, som senere blir full dermis. Og hun må strekke seg mekanisk, noe som fører til strekkmerker.

Jentene skyldes oftest den skarpe vektøkningen knyttet til hormonelle forandringer i kroppen. Dermis gjennomgår en sterk spenning, begynner å knekke, og for å bevare hudens integritet tetter det hullene med bindevev. Det er dette stoffet som gir unger ubehag, fordi det ligner arr, som i begynnelsen har en rosa eller rik rød farge (blodkar gir denne nyansen til striae), og med aldring blir blek. Kapillærene dør gradvis av, stoffet mister sin elastisitet, blir dehydrert, og til og med solseng eller sørbrun kan ikke forandre den hvite fargen. Rygg med slike løse rosa eller bleke spor ser utilsiktende ut, noe som gir ungdommer mye uleilighet.

Hvis strekkmerker på baksiden fortsatt er rosa eller lilla rød, er de lettere å behandle enn hvite striper

Noen ganger fører hormonforstyrrelser i kroppen til utseende av strekkmerker på ryggen. Og i dette tilfellet bør kampen mot strekkmerker begynne først etter at normal hormonbalanse er gjenopprettet.

Populære verktøy i kampen mot ungdomsstrekningen på ryggen ↑

Det er mange måter å fjerne strekkmerker på baksiden. Men det bør huskes at den "yngre" striae, jo mer effektivt kan du håndtere dem. De lettest behandle strekkmerkene er rosa i fargen. Hvis de blir hvite, betyr det at huden er helt skadet, og det vil ikke være mulig å gjenopprette den tidligere form. Du kan bare prøve å redusere dybden av strekkmerker og begrense deres grenser.

Bekjempelse av "unge" strekkmerker ↑

 • Revisjon av dietten

Hvis strekkmerker bare har begynt å vises, er det første skrittet å revurdere dietten. For at derma skal ha tid til å "bygge opp" det nødvendige antall celler, trenger det protein. Derfor må karbohydrat mat erstattes av protein. Dermed vil du redusere den hurtige vektøkningen og gi huden det nødvendige "byggematerialet" for nye celler.

Proteinmat vil ikke bare hjelpe i kampen mot strekkmerker, men også i normalisering av vekt.

 • Daglig bruk av kollagen kosmetikk

For å forhindre nye strekkmerker, må du holde huden hydrert. Dette hjelper normale fuktighetskremer, som flere ganger om dagen smører hele ryggen (og ikke bare plasserer strekkmerker!). For å forbedre elastisiteten i huden, velg en krem ​​som inneholder en stor mengde kollagen.

I stedet for krem ​​kan du smøre ryggen din med vitamin A-olje, fordi denne ingrediensen forbedrer celleregenerasjonen og fremmer hudens elastisitet.

Produksjonen av ditt eget kollagen i cellene blir lettere ved scrubs. De skreller av det øvre døde laget av huden og gjenoppretter dermis. Bruk skrubbe 1-2 ganger i uken, og etter en dusj, vær sikker på å fukte ryggen med en kosmetikk.

For å forbedre blodsirkulasjonen i cellene er det nyttig å gjøre ryggen massasje. Bare det bør ikke være terapeutisk massasje, rettet mot å varme opp musklene, fordi for mye effekt bare vil styrke hudens strekk. Du trenger en myk avslappende massasje, hvor kroppen får den ønskede tonen, og blodet begynner å løpe raskere gjennom kapillærene. Du kan bruke en massager eller en stiv børste børste.

 • Bruk av spesielle salver

I løpet av perioden med strekkmerker, kan du smøre ryggen din med spesielle helbredende salver, som Kontraktubex, Lieraka, Mederma, etc. De reduserer vevbrudd, gjenoppretter hudens naturlige farge og stimulerer kollagenproduksjonen. Disse salver brukes på stria 1-2 ganger om dagen.

Enhver medisinsk salve skal bare brukes etter konsultasjon med en skjønnhetspleie.

 • Sportsaktiviteter

Det blir lagt merke til at aktive ungdom er mindre sannsynlig å møte problemet med strekkmerker, fordi huden deres alltid er elastisk, tonet og klar for tung belastning. For å forhindre fremveksten av ny og redusere dybden av eksisterende strekkmerker, er det nødvendig å øke fysisk aktivitet: gjør sports spill, aerobic. Det beste styrker hudvannsporten.

Riktig livsstil - den viktigste forebyggingen av utseendet på strekkmerker.

Bekjempelse av den "gamle" striae ↑

Hvis strekkmerker allerede er merkbart "alderen", dvs. kjøpt en hvitaktig tint, så bli kvitt dem hjemme er umulig. Skadet vev kan kun fjernes ved salongprosedyrer, blant annet peeling og laserpolering er populært. Men tenåringer bør velge de mest gunstige behandlingene, for eksempel algeromslag og fruktsyreskall.

Spirulina wraps. Hvis strekningen er litt, så gjør dem mindre merkbare vil hjelpe wraps med alger. Den mest effektive effekten på huden er spirulina. Det er malt inn i en kashyc-lignende masse og påføres på baksiden. På denne tiden (ca. en time) pakkes pasienten i et termisk teppe slik at høy temperatur hjelper den aktive absorpsjonen av stoffer inn i kroppen.

Spirulina wraps er trygge for ungdom, derfor brukes de i kompleks behandling av ungdoms akne og strekkmerker

Peeling frukt syrer. Blant alle typer kjemiske effekter på huden er den mest milde, milde peeling fruktsyrer. Det plager smertefritt det øverste laget av døde celler og aktiverer regenerering av nye. Sammen med døde hudpartikler, blir strekkmerker fjernet, og i deres kropp vokser en sunn dermis.

Mekanisk peeling og laser sliping tenåringer bør bare prøve når alle de ovennevnte prosedyrene har mislyktes. I tillegg er mange prosedyrer generelt forbudt dersom ung mann eller jente ikke er 18 år gammel.

Hvis du behandler tenårings strekkmerker i tide, vil de ikke bli en alvorlig kosmetisk feil for resten av livet ditt.

Årsakene til striae hos ungdom: hva de advarer

Problemene med ungdommens voksenliv er kjent for alle førstehånds: humørsvingninger, endringer i utseende - alle disse er konsekvenser av kroppens hormonelle endringer. Det kan være andre irriterende øyeblikk som kompliserer den vanskelige perioden - ubehagelige strekkmerker, eller vitenskapelig strekkmerker hos ungdom.

Innholdet

Videohistorie om strekkmerker i ungdomsårene ↑

Hvorfor vises strekkmerker i tenåringer ↑

Utseendet til de første strekkmerkene gir ofte sjokk til alle tenåringer. Ikke bare de aldersrelaterte endringene blir oppfattet av dem, og det er derfor ikke lett, men her er det også disse fiolette røde stripene som maler kroppen på en uattraktiv måte. Striae på baksiden av ungdom, mage, hofter virker ganske ofte. De kan skyldes ulike årsaker, som er basert på hormonelle forandringer.

Håper at stria vil passere seg selv, er ikke verdt det, det er bedre å umiddelbart begynne behandlingen. Violette eller røde striper vil etter hvert få en hvitaktig farge, fordi bindevev er blottet for pigmentering. Særlig fremtredende striper på den solbrune kroppen. En slik mangel kan lett redusere den allerede usikre selvtilliten til en tenåring og bli et annet obsessivt kompleks som er oppnådd i overgangsalderen.

Før du begynner behandling, er det nødvendig å klargjøre årsakene til utseendet på strekkmerker, hvorav de vanligste kalles en skarp vektøkning. På grunn av deformering av vev, øker mengden av subkutant fett, blir huden tynnere og strakt. I de mest sårbare områdene av det subkutane laget dannes spesielle brudd, og dette er det bindematerialet erstatter.

Strekkmerker er grunne arr som er forårsaket av rive av de indre lagene i huden.

Utseendet til strekkmerker på en tenårers kropp kan indikere utviklingen av pubertets hypotalamiske syndrom, hvorav symptomene, i tillegg til rosa strekkmerker på magen, rumpa, skuldre og lår, er vektøkning, en økning i brystkjertlene.

Hormonelle forandringer, spesielt de som må reguleres av spesielle preparater, kan også forårsake strekkmerker.

Behandlingen med noen medisiner bør utføres under tilsyn av en spesialist, for ikke å gå glipp av det første våknemålet, som advarer om alvorlige forstyrrelser i kroppen

Et overskudd av kortisol, som er spesielt aktivt produsert av kroppen i ungdomsårene, fremkaller en nedgang i vevets elastisitet og videre til strekk og tåre.

Dermed kan vi identifisere følgende hovedårsaker til strekkmerker hos ungdom:

 • genetisk predisposisjon;
 • lav immunitet;
 • en kraftig økning i vekt, barnets vekst;
 • hormonelle lidelser;
 • mangel på muskelmasse.

Som det fremgår av striae på ryggen hos ungdom ↑

Det er ofte dannet strekkmerker på magen, baken, brystet eller lårene.

Det er halvparten av trøbbel hvis det viser seg at utseendet på strekkmerker er assosiert med mangel på muskelmasse, ofte er slike symptomer karakteristiske for sykdommer i indre organer.

Hvis strekkmerker vises på baksiden, bør du umiddelbart kontakte lege. I de fleste tilfeller indikerer disse endringene alvorlige sykdommer - fra diabetes mellitus til Itsenko-Cushings sykdom eller Marfan syndrom.

Utseendet til stygge striper på baksiden av en tenåring kan advare om alvorlig sykdom.

Hvordan unngå utseendet til tenårings strekkmerker ↑

Som vi fant ut, er risikogruppen som er utsatt for utseende av strekkmerker, barn som har følgende symptomer:

 • en kraftig økning i vekt eller høyde med utilstrekkelig muskelmasse;
 • hormonforstyrrelser i kroppen;
 • lav immunitet.

Foreldrene til de barna som tilhører slike risikogrupper bør følgelig nøye overvåke barnets tilstand og konsultere en lege ved de aller første symptomene.

Hvis overvekt kan forhindre utseende av strekkmerker ved å organisere riktig ernæring, fysisk aktivitet, i tilfelle hormonforstyrrelser og relaterte endokrine sykdommer, er det nødvendig å gjennomgå en hensiktsmessig behandling med forebyggende formål.

I dietten bør øke mengden produkter som inneholder protein, noe som bidrar til dannelsen av dermis

Vellykket å bli kvitt strekkmerker er garantert, hvis du begynner å kjempe med dem umiddelbart, så snart de kommer. I tillegg til fysisk aktivitet, et balansert kosthold, svømming og massasje, som forbedrer blodsirkulasjonen og øker metabolske prosesser, påvirker huden tilstanden perfekt.

Vinnende striae hjemme er ekte ↑

Ikke forsøm apotekets verktøy - kremer, salver og geler fra strekkmerker. Høyverdige stoffer vil ikke bare stoppe den videre prosessen med striae, men også redusere manifestasjonen av eksisterende arr.

Produkter som inneholder vitamin A, kollagen, bare fuktighetskrem, oljer bidrar til å øke hudens elastisitet. En lett massasje av problemområder med en skrubbe vil også forbedre situasjonen betydelig.

Med den tidlige starten av behandlingen er det ganske mulig å beseire teenage striae.

Anbefalt og bruk av naturlige fettstoffer og essensielle oljer. Fettoljer av jojoba, hvetekim, kelp nærer huden med vitaminer A, E, og øker dens elastisitet. Sitrus essensielle oljer, roser, lavendel ikke bare tone opp huden, men også berolige det, gi friskhet. Det viktigste - overdriv det ikke når du bruker oljer, fordi de kan forårsake allergier eller brannsår. Det er bedre å legge 7-10 dråper olje til 10 mg av noen av de midlene du liker: medisinsk leire, favoritt fuktighetskrem eller honning, yoghurt.

Du kan ta aromatiske bad ved å blande et emulgator (salt, badeskum, honning eller melk) med noen dråper olje. Ved å ta et slikt bad ikke mer enn 15 minutter 2-3 ganger i uken, er det ganske mulig å redusere manifestasjonen av strekkmerker, og den gunstige effekten av essensielle oljer på kroppen vil hjelpe roen i nervesystemet, noe som er viktig i ungdomsårene.

Høykvalitets kremer for strekkmerker vil ikke bare redusere lindring og størrelse på strekkmerker, men også bidra til å forhindre utseende av nye arr.

Når alle tilgjengelige midler er oppbrukt, kan du ty til de ekstreme metodene for kosmetologi for tenåringer. Laser og kjemisk peeling, nano-perforering, mesoterapi og mange andre muligheter for moderne kosmetikk vil bidra til å eliminere disse ubehagelige manglene.

Informert betyr væpnet. Informasjon om forekomsten av strekkmerker i ungdomsårene vil bidra til å unngå disse stygge merkene på kroppen. Konsultasjon med en god spesialist ved de første tegn på hormonell ubalanse, god ernæring, fysisk aktivitet, skikkelig hudpleie, vil bidra til å forbli alltid selvsikker.

Årsaker til strekkmerker på ryggen og metoder for utlevering

Arr på ryggen - hudskader som gir estetisk ubehag, og i noen tilfeller er røde striper på ryggen et tegn på patologiske prosesser som forekommer i lagene av dermis og i kroppen som helhet. Hva er områder av stretching av huden, og hvordan bli kvitt ikke-estetiske arr?

Funksjoner av arr på ryggen

Det er ingen fysiologiske trekk ved fysiologiske arr etter skader, akne eller kirurgiske inngrep på ryggen. En annen ting - keloid arr og strekkmerker eller strekkmerker.

Behandling og kirurgisk utrydding av slike cicatricial endringer er vanskelig, og ingen leger kan garantere at helbredelsen av en ny skade vil finne sted på en fysiologisk måte.

Striae eller strekkmerker - et brudd på integriteten til huden uten å skade de øvre lagene. Samtidig blir normalt vev erstattet av arr. Utseende knyttet til brudd på kollagenproduksjon eller dens mangel.

En funksjon av denne feilen er:

 • fravær av smerte og blødning;
 • Den originale fargen på stripen er rød, over tid kan den eller øker til blå og fiolette nyanser, eller å falme og bli mindre merkbar;
 • Årsaker - hudreaksjon på indre forandringer i kroppen;
 • kompleksiteten av behandlingen - excision er vanskelig, fordi de dype dermislagene påvirkes. Andre metoder tar sikte på å fjerne striae;
 • arr fra strekkmerker på baksiden kan ha en rekke former og retninger, men strekker på dette stedet er bare horisontale og ligger nesten parallelt med hverandre;
 • fysiologisk arr - hovedsakelig et enkelt fenomen på huden, striae - flere.

Årsaker til adolescens

I en tenåring kan strekkmerker på baksiden oppstå av ulike årsaker. Årsaker til strekkmerker:

 • overflødig vekt;
 • stillesittende livsstil;
 • høye vekstnivåer når huden ikke har tid til å produsere kollagen i ønsket mengde;
 • hormonell ubalanse - både midlertidig under ungdomsårene og patologisk forbundet med dysfunksjon av reproduktive organer, binyrene, hypofysen;
 • graviditet - med skarp strekking av huden i senere stadier.

Jentene stria vises på baken, brystet, bena. De unge mennene oftest på baksiden, bena, magen, nedre rygg, i ryggraden.

Metoder for å bli kvitt arr på ryggen

Behandling av strekkmerker er en lang prosess. Det bør begynne umiddelbart etter forekomsten av cicatricial endringer i huden. I den tidlige perioden - opptil seks måneder fra øyeblikket av utseende - forblir blodkar i striaens vev. Dette demonstrerer potensialet for hudreparasjon. I gamle strekkmerker - fra 8 måneder og eldre - er evnen til å gjenopprette kraftig redusert.

 1. Kremer cosmeceuticals GERnetic - foreskrevet av en hudlege. Salver påføres på de berørte områdene i lang tid. Kurset kan vare fra seks måneder til ett og et halvt år. Noen stoffer brukes to ganger om dagen, andre 2-3 ganger i uken. Det enkelte programmet bestemmes av en hudlege basert på striaeens størrelse og alder.
 2. Mesoterapi vil bidra til å fjerne strekkmerker, som ble dannet relativt nylig, for å forbedre utseendet på kroniske arr betydelig. Prosedyrene er rettet mot å forbedre mikrosirkulasjonen i dermis. Innledning mezokokteyly bruke 1 gang per uke. Kurs - minst 10 prosedyrer. Effektiviteten av mesoterapi kan forbedres ved å bruke forskjellige peeling.
 3. Terapeutisk dermabrasjon - fjerning av arrvæv ved sliping med samtidig vakuummassasje av vev. Pas på når huden over stria er fortynnet. Antall prosedyrer varierer fra 4 til 10 og avhenger av tykkelsen på det avviste lag av epidermis.
 4. Operativ peeling med en laser er faktisk en fullstendig operasjon, men lysstrålen av en bestemt frekvens utfører rollen som en skalpell.

Videre utføre elektroforese med lidzoy, noe som bidrar til resorpsjonen av arrvæv. Laser terapi, fonophorese, massasje, wraps er også vist.

Hjemmelagde metoder for å eliminere striae vil ikke gi det ønskede resultatet. Du kan bruke dem til selvtilfredshet.

Hvilken lege å kontakte

Behandling av strekkmerker bør begynne med et besøk hos en hudlege. I tillegg må du kontakte en gynekolog for kvinner og andrologist for menn. En obligatorisk tilstand av terapi er bestemmelse av hormonstatusen, siden hvis det er ubalanse i dette området, vil enhver behandling ikke gi det forventede resultatet.

Kirurgisk fjerning av striae utføres på grunnlag av en medisinsk institusjon. I skjønnhetssalongen utføres bare minimalt invasive prosedyrer - innføring av mesoterapi, dermabrasjon, peeling.

Forebyggende tiltak

Forutsi utseendet på striae umulig. Men følge de enkle anbefalingene fra spesialister vil bidra til å unngå utseendet på strekkmerker.

Hva anbefaler dermatologer:

 • normalisere ernæring og vekt;
 • lede en aktiv livsstil
 • ta vitaminkomplekser;
 • under graviditet å bruke omsorg kosmetikk, oljer.

Hvis striae dukker opp i en tenåring, bør du umiddelbart kontakte en hudlege, urolog eller gynekolog for å vurdere tilstanden til huden og hormonstatusen.

Hva er strekkmerker på baksiden, og hvordan bli kvitt dem?

Strekkmerker på baksiden vises på huden til en rekke mennesker, uavhengig av kjønn og alder. Både menn og kvinner og tenåringer av begge kjønn lider av denne sykdommen. Eksternt ser strekkmerker ut som arr eller ser ut som slag, noe som gir huden en ikke-estetisk, løs utseende.

Det er ikke lett å fjerne striae, men i seg selv er de ikke en sykdom. Selv gamle strekkmerker gir ingen smerte eller andre fysiske ulemper. Men de er et stort kosmetisk problem.

Strekkmerker på baksiden, der folk ikke ser dem, er tydelig synlige for andre på stranden, i bassenget, i badstuen. Selve bevisstheten om nærværet av disse stygge strimlene kan føre til utvikling av selvtillit.

Hva forårsaket utseende av strekkmerker?

Det er viktig å fastslå hovedgrunnen til dannelsen av strekkmerker på baksiden, fordi av samme grunn kan alvorlige sykdommer også vises. Den vanlige årsaken til strekkmerker er et brudd på hudens elastisitet hvis kollagen og elastin ikke er nok i hudcellene. De vanligste årsakene til strekkmerker er:

 • Skarp vektendring. Striae på ryggen er mer sannsynlig å lide av ungdom i løpet av rask vekst i kroppen. I tillegg skjer striae i skarpt fattende mennesker, både menn og kvinner. Striae forblir selv etter å ha gått ned i vekt. En kraftig økning i muskler fremkaller utseendet på strekkmerker på ryggen hos menn.
 • Tørr hud, mangel på vann i kroppen.
 • Feil ernæring - stekt, fet mat, fastfood og øl. Spise slik mat fører til overvekt og strekkmerker.
 • Genetisk predisposisjon.
 • Forstyrrelse av skjoldbrusk eller bukspyttkjertel, diabetes mellitus.
 • Langvarig bruk av visse hormonelle stoffer og kortikosteroider.

Hvis en mann er engasjert i forbedring av kroppen og tar steroider, bør han være oppmerksom ikke bare på muskelvekst, men også på huden, inkludert huden på ryggen. Med økt muskelvekst, vises strekkmerker ikke bare på ryggen, men også på brystet og baken.

Behandling av friske og gamle strekkmerker

Kan du føle skiltene til striae? I de fleste tilfeller nei. Men alt avhenger av organismens individuelle egenskaper. Mennesker med sensitiv hud kan føle kløe og brenning, hvoretter det er et arr på huden.

Gamle strekkmerker, som allerede er mer enn et år, får hvit farge. Fullstendig eliminere slike strekkmerker kan ikke. Mikroskraper som har oppstått nylig, behandles mye bedre. De har en rødblå farge.

For å fjerne friske striae, bruker du oftest:

 • Ryggmassasje med kakao, jojoba og mandeloljer;
 • krem for strekkmerker med vitaminer A, E, hyaluronsyre, oligopeptider og retinoider;
 • honning wrap.

Siden strekkmerker i sports menn vises hovedsakelig på ryggen og i lumbalområdet - man merker dem for sent. Men de tidligere microcracks ble lagt merke til, jo lettere de kan fjernes. Det er derfor strekkmerker på ryggen oftere enn andre strekkmerker blir til gamle og er kurert med vanskeligheter.

I dette tilfellet vil kremer og wraps ikke være nok. Det er nødvendig å flytte til mer effektive prosedyrer:

 • LPG eller vakuummassasje;
 • RF- eller radiofrekvensløfting;
 • mesoterapi er en metode hvor et preparat som inneholder biologisk aktive stoffer injiseres under huden;
 • Mellomskalering - kjemisk fjerning av det øvre, skadede hudlaget.

Hvis alle disse metodene ikke hjelper til med å fjerne sprekker, bør du konsultere en lege. Endokrinologen, som har utført analyser og undersøkelser, vil bidra til å utelukke sykdommer som fremkaller strekkmerker, og dermatologen velger den mest effektive metoden for å eliminere strekkmerker i hvert enkelt tilfelle.

Forebygging av strekkmerker

Forebyggende tiltak må tas før utseende av strekkmerker. Tross alt er dette fenomenet lettere å forhindre enn å kurere.

Grunnleggende forebyggende tiltak:

 • Drikk rikelig med vann: ca 2 liter vann per dag. Det er spesielt viktig å fylle mangel på vann i kroppen under treningsøkter og andre fysiske aktiviteter.
 • Avvisning av overdreven salt og sukker.
 • Riktig, balansert kosthold, hvor kroppen mottar alt mangfold av vitaminer og mineraler.
 • Svømming, en kontrastdusj som ikke bare vil forhindre, men også fjerne eksisterende strekkmerker.
 • Massasje med bruk av essensielle oljer og skrubber.

Streak forebygging må gjøres regelmessig. For å hindre utseendet på striae, bør menn som spiller idrett unngå ekstremiteter - overspising og overdreven, ukontrollert fysisk anstrengelse.

Strekkmerker for tenåringer er de farligste!

Strekkmerker på baksiden av en tenåring snakker talende om endringer i kroppen, og ikke bare eksternt. En tenåring kan ha en genetisk predisposisjon til striae. Hvis dette er den eneste grunnen, bør man ikke bekymre seg for hans helse.

Hos ungdomsgutter er det ofte observert vekst. På kort tid kan et barn vokse opp til 20 cm. Huden holder seg ikke opp med vekst, den strekker seg, det indre laget av epidermis sprekker, og så ser stykke strekkmerker på baksiden av gutten.

Imidlertid kan utseendet til striae i en tenåring være en våkne. Så, de kan indikere mangel på muskelmasse. Striae bør også være en grunn til å gå til legen hvis de ser på ryggen og har en lilla farge. Dette kan være et signal for alvorlige sykdommer:

 • svekkelse av immunitet;
 • sykdommer i indre organer;
 • hormonelle lidelser;
 • forskyvning av vertebrae;
 • diabetes.

I tillegg, hvis microcrackene er ledsaget av veksten av hår på uønskede steder og en økning i trykk - er høringen av terapeuten obligatorisk.

Strekkmerker på ryggen hos voksne og ungdom: årsakene til utseendet og måten å befri seg på

Strekkmerker eller strekkmerker (lat Striae - striper) på baksiden er kosmetiske defekter i huden, dannet på grunn av mikroskopiske tårer i nettets lag av dermis. Ofte er dette problemet bekymret for personer som har gått opp i løpet av kort tid, har mistet eller dramatisk strekkes til høyden. De fleste av sine ofre er kvinner, tenåringer og idrettsutøvere. Hvorfor skjer dette og hvordan håndteres det riktig? La oss prøve å finne ut det.

Hva ser strekkmerker ut

Det kliniske og morfologiske bildet endres på ulike stadier av utviklingen av strekkmerker. I utgangspunktet, i utseende, de ligner små arr av rosa eller lilla fargetone. Avhengig av årsaken til forekomsten kan de være vertikale og horisontale. Stryi favoritt steder er brystet, magen, lårene eller rumpene, og i noen tilfeller kan huden på baksiden også lide.

Senere, når det skadede vevet har mistet sin tidligere elastisitet, får striae en stabil hvitaktig farge som ikke endres selv etter eksponering for ultrafiolette stråler.

Slik ser strekkmerker i den andre fasen ut.

På hvilket sted strekningen er plassert, er de faktisk bare cicatricial forandringer i huden - en kosmetisk defekt som ikke utgjør en helsefare. De gir ingen fysisk ulempe, men forårsaker estetisk ubehag, spesielt i ung alder. Imidlertid kan strekkmerker i noen tilfeller signalisere forstyrrende forandringer i kroppen.

Hva forårsaker strekkmerker på baksiden

Ofte viser strekkmerker i bakområdet et tap av hudelasticitet på grunn av en kraftig økning i mengden av fett eller magert kroppsmasse, for eksempel under graviditet eller under puberteten. Huden elementær holder ikke opp med veksten av en skiftende organisme, siden prosessen med celledeling av epidermis er mye langsommere enn i vevene i indre organer. Dette er spesielt merkbart hos ungdom som har såret hele hodet på en sommer, og en ekstrem belastning faller plutselig på ryggen, noe som senere påvirker tilstanden til huden. Du kan også ofte se menn som raskt har fått muskelmasse gjennom styrketrening (noen ganger kombinert med anabole steroider). Sammen med dem får de arr som deformerer kroppen.

En spesiell rolle er gitt til hormonelle forandringer i kroppen. Komplekse biokjemiske prosesser, mangel på kollagen, vill vekst eller vektspring - disse er de viktigste skyldige i forekomsten av mikrobrudd i nettets lag av dermis. Det er andre årsaker til utseendet på strekkmerker, mens noen av dem ikke er så ufarlige og trenger nøye oppmerksomhet:

 • utilstrekkelig mobil livsstil
 • ernæringsmessige feil;
 • fedme;
 • hud egenskaper;
 • endokrine lidelser;
 • redusert immunitet;
 • lang hormonbehandling;
 • genetisk predisposisjon;
 • overdreven trening;
 • forskyvning av vertebrae;
 • skjulte patologier og sykdommer i indre organer.

Det er bra hvis foreldre hjelper barna ved å kontakte en kvalifisert hudlege eller kosmetolog om dette. Eksperter vil kunne finne årsaken, finne den mest rasjonelle løsningen i hvert tilfelle.

Hvordan fjerne strekkmerker på baksiden hjemme

I dag er det mange måter å håndtere strekkmerker på baksiden, men de fleste er bare effektive når strekkmerker ikke er hvite. Ellers kan du bare redusere dybden på striae, gjør dem mindre merkbare. Dessverre er ikke tan eller dekorative kosmetiske produkter i stand til å skjule disse stripene, så alt som gjenstår er å komme seg til problemet på en komplisert måte, ved å ikke bare bruke omsorgsprodukter, essensielle oljer eller massasje, men også endre diett og jevn livsstil. Og hvis behandlingen hjemme ikke gir effekt, kan du prøve å ty til maskinvare teknikker som vil bidra til å bli kvitt kosmetiske feil raskt og permanent. Vurder de populære hjemmemetoder for å håndtere strekkmerker.

Omsorg kosmetikk

I dag produserer farmasøytisk kosmetologi en rekke fuktighetsgivende og regenererende kremer som inneholder kollagen, elastin, samt et kompleks av vitaminer som er nødvendige for gjenvinning av huden. De bidrar til å redusere dybden av strekkmerker på baksiden og forhindre utseendet på nye strekkmerker på ryggen, for å øke turgoren. For eksempel, Avent fuktighetskrem, anerkjent som en av de beste kosmetiske produkter for å bekjempe strekkmerker og stagnasjon.

Krem fra strekkmerker Avent har hjulpet mange kvinner til å gjenopprette hudens elastisitet. Produktet inneholder papaya og Shea frøoljer, samt tunge ekstrakt.

Du kan fukte huden flere ganger om dagen, ikke bare oppmerksom på problemområder, men også til den omgivende overflaten. Kosmetologer anbefaler sterkt 2 ganger i uken før du bruker kremet til å behandle kroppen med en hard vaskeklut eller en myk skrubbe, og dermed letter eksfoliering av døde celler og akselerere fornyelsen.

Du kan erstatte skrubbe med rester av brukt malt kaffe!

Sanosan mama krem ​​utviklet av tyske produsenter har også bevist seg selv.

Sanosan mama stretch krem ​​inneholder bivoks, hvete proteiner og jojoba olje

Til tross for at de fleste kosmetikk er laget for å bekjempe strekninger under graviditeten, kan de også foreskrives for ungdom, siden de inneholder de fleste naturlige ingredienser og er trygge.

Massasje og essensielle oljer

Under puberteten blir huden til en voksende kropp ekstremt følsom og reagerer raskt på noen masserende effekter. Takket være omhyggelig undersøkelse av problemområdene økes hudtonen betydelig, blod- og lymfesirkulasjonen er forbedret. Det viktigste er å gjøre det riktig, og begynner med myke knådende bevegelser, jevnt overgår til mer intensive handlinger, og slutter med avslappende strekk. Pass på å inkludere en rekke teknikker. For eksempel gnarly æltning, felting eller gni. Bruk ekstrautstyr (myke børster, ruller). Alle manipulasjoner skal bare gi hyggelige opplevelser.

Det anbefales å bruke spesielle oljer for å strekke på ryggen eller fuktighetsgivende kremer under prosedyren for å sikre enkel og rask gliding. Du kan tilberede en massasjeblanding selv, og legge til 1 spiseskje av enhver baseolje (mandel, kokosnøtt, jojoba eller solsikke) noen få dråper lavendeleter, neroli, rosentre eller rosmarin.

Ryggmassasje er lettere å utføre ved hjelp av ulike enheter.

Materiell (vakuum) massasje gir håndgripelige resultater, der lymfatisk og blodsirkulasjon er forbedret, og sammen med deres tilstrømning kommer en stor mengde oksygen og næringsstoffer inn i vevet. Denne teknikken krever imidlertid maksimal omsorg, opplæring og visse ferdigheter.

Hvordan lage hermetisert massasje for å fjerne spor av strekkmerker

Massasje utføres ved hjelp av silikonbokser. Først er huden grundig renset, rik fuktet med massasjeolje, oppvarmet med lette håndbevegelser. Noen bruker anti-cellulittkrem istedenfor olje. Massasjekrukken skal presses til den masserte overflaten, klemme den i hendene for å tvinge ut luften, og flytt deretter forsiktig i forskjellige retninger i lengderetningen.

Prøv å hjelpe med frihånden din og skape motstand

Det er viktig at banken raskt og enkelt glir over huden, ellers vil den forbli sterk blåmerking, som vil helbrede i svært lang tid. Etter 5-7 minutter er det bedre å fullføre massasjen, og ikke glemme å gni de utviklede områdene med isbiter. Iskontrast vil redusere sjansen for blåmerker og øke effekten av prosedyren.


Riktig organisert mat

En diett som inneholder sunn mat, frisk frukt og grønnsaker, vil hjelpe dem som lider av strekkmerker på ryggen mot bakgrunnen av overflødig vekt og alt annet. I tillegg er det mye lettere å spise et balansert kosthold for ungdom å utholde kompleksiteten av hormonelle overfall, styrke immunforsvaret og forhindre utseendet til ikke bare strekkmerker, men også akne.

For å stimulere produksjonen av kollagen og elastin, samt øke hastigheten på metabolske prosesser, er det nødvendig å gi kroppen nok vann. Menyen bør inkludere så ofte som mulige retter med høyt innhold av vitaminer A og E, C, D og K, som gunstig påvirker tilstanden til epidermis, fremmer den akselererte cellefornyelsen og helbredelsen av arr. I tillegg er det viktig å gi den voksende kroppen med produkter som inneholder sink og silisium. Disse sporelementene øker nivået av hudmotstand mot atrofi og andre uønskede faktorer.

I kostholdet til unge mennesker må absolutt være tilstede proteiner - byggematerialet for dannelsen av nye epitelceller. Det er også verdt å kjøpe i et apotek egnet multivitamin kompleks med makro-og mikroelementer, som gjør at du kan utvikle seg harmonisk i ungdomsperioden. Disse er slike populære stoffer som Vitrum Junior eller Alphabet Teenager, spesielt utviklet for å møte behovene til en voksende kropp.

gymnastikk

Folk som er utsatt for utseende av strekkmerker på ryggen, må du styrke musklene i ryggen, armer, mage, hofter og bryst, som regelmessig gjør fysiske øvelser. Du bør ikke velge for denne komplekse styrkeøvelsen, med intensiv muskelarbeid og fysisk overstyring, da dette kan forverre situasjonen. Det er bedre å gi preferanse til vannsport, der det er en myk og dyp massasje effekt av vannstråler på huden, forme, yoga eller lys jogging. Huden til ungdom som elsker sport er mer motstandsdyktig og tonet, derfor er den motstandsdyktig mot uønskede faktorer.

Hvordan bli kvitt alltid strii på ryggen i salongen: bilde før og etter

De fleste spesialister innen kosmetologi og dermatologer som var involvert i forskning på dette problemet ble enige om at merkbare og varige forbedringer kun kan oppnås ved hjelp av noen maskinvareteknikker. Disse inkluderer:

 • radiofrekvensbehandling i kombinasjon med laserbestråling (photorejuvenation), som et resultat av hvilken kollagen syntese er aktivert;
 • mekanisk dermabrasjon - dyp polering av huden, der de skadede lagene gradvis fjernes;
 • mesoterapi - introduksjonen under huden av spesielle mesoterapeutiske legemidler som inneholder biologisk aktive stoffer og i stand til å akselerere syntesen av kollagen;
 • Hud resurfacing med en laser, kjemisk peeling eller microdermabrasion er en effektiv metode for raskt nivåering av huden.
Disse resultatene ble oppnådd etter en laserprosedyre ved bruk av FRAXEL ReStore DUAL-enheten.

Mange klinikker utfører vellykket behandling av selv gamle strekkmerker ved hjelp av 3D-metoden. Den er basert på en kombinasjon av laserteknologi med kollageninjeksjoner.

De imponerende resultatene av behandlingen av strekkmerker ved hjelp av 3D

Alle de ovennevnte prosedyrene utføres utelukkende av spesialister etter en passende undersøkelse, siden de har begrensninger for bruk.

Slik hindrer du strekkmerker på kroppen

Den beste måten å håndtere eventuelle problemer er deres rettidig varsel. Forebygging av mikrotraumas av hudfibrene består i følgende enkle regler:

 • et balansert kosthold med mye vann, mineraler, vitaminer, proteiner, karbohydrater;
 • aktiv livsstil;
 • opprettholde en konstant kroppsvekt i samsvar med aldersnormer;
 • grundig hudpleie, spesielt i ungdomsårene
 • vanlig bruk av eksfolierende produkter og kosmetiske oljer;
 • Herding av kroppen med vannprosedyrer, spesielt med hensyn til den kontrastløse sjelen;
 • normalisering av hormon nivåer.

Jeg vil dele min personlige erfaring. Selv i første trimester av graviditeten hadde jeg rødlige strekkmerker på den øvre delen av brystkjertlene, mest sannsynlig forbundet med hormonelle forandringer i kroppen, siden tendensen til fylde ble ikke observert. Under de sjeldne møtene i formingen før graviditeten forsømte jeg øvelsene for brystmusklene, og trodde at alt var i orden i dette området, jeg fokuserte på å jobbe på hofter og press. Bare på disse områdene har huden beholdt sin elastisitet og holdt seg ren, uten strekkmerker. Reduser manifestasjonen av striae hjalp igjen øvelser for muskler i brystet, massasje ved hjelp av essensielle oljer, kontrasterende douche.

Forholdsregler og kontraindikasjoner

Før du bruker noen kosmetiske og farmasøytiske produkter, er det bedre å konsultere legen din, lese merknadene / instruksjonene for bruk, forhånds test produkter på et lite og følsomt hudområde.

De fleste maskinvareteknikker har strenge kontraindikasjoner. Her er bare en indikativ liste:

 • mistenkelige neoplasmer;
 • onkologi;
 • blodforstyrrelser og problemer med koagulering;
 • pulmonal tuberkulose;
 • smittsomme sykdommer i akutt stadium;
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • hjerte-, nyre- og leversvikt;
 • alvorlig diabetes
 • psykiske lidelser;
 • feberiske forhold
 • hypertyreose;
 • graviditet;
 • idiosyncrasy, etc.

Det er viktig! Hvis dannelsen av strekkmerker på baksiden av en tenåring er ledsaget av slike mistenkelige symptomer som økt press eller overdreven kroppshår, er det verdt å undersøke det med en spesialist og finne ut om det er noen brudd eller plager i vekstkroppen.

anmeldelser

Avent strekkmark krem ​​forhindrer perfekt strekk på ryggen, det er viktig å vite hvordan du bruker det ordentlig! I min anmeldelse vil jeg ikke bare beskrive fordelene til Avent-kremet, men også gi noen tips og fjerne noen myter.

Jeg begynte å bruke Avent-krem tilbake i 2002, på anbefaling av min venn, som allerede hadde to graviditeter og ikke en eneste strekk. Legen min bekreftet at krem ​​perfekt forhindrer utseendet av striae og ga meg mange anbefalinger for bruk.

1. Du må begynne å bruke kremet umiddelbart når det ble kjent om graviditet. Huden for strekking må være forberedt på forhånd, kollagenet som er en del av det, akkumuleres gradvis, nemlig at det forhindrer strekkmerker på baksiden, jo mindre kollagenprotein i huden, jo flere sjanser til å få strekkmerker. Hos gravide reduseres mengden kollagen i huden, under påvirkning av hormonet Cortisol. Stoffene som lager kremen nærer og fukter huden mer intenst enn vanlig kroppskrem.

2. Pass på å bruke krem ​​to ganger om dagen, hver dag etter en dusj! Det er ikke nødvendig å ta en dusj med vaskemidler hver gang, da du vasker bort beskyttelsesgass og derved fremkaller tørr hud. Hopp over disse prosedyrene kan ikke være. Bruk det før og etter fødselen, et par måneder.

3. For at kremet skal fungere mer effektivt, er det nødvendig å fjerne avgrensede lag av huden et par ganger i uken, ved hjelp av peeling eller medium svamp.

4. Det anbefales å bruke krem ​​fra nakken til knærne, det er fra disse områdene at huden begynner å nå mot midten. Gni kremet med intense, sirkulære, massasjebevegelser. Denne metoden vil forbedre blodsirkulasjonen og bidrar til dannelsen av nye, unge hudceller! Brystene bør gis spesiell oppmerksomhet.

5. Avslutt dusjen med en kontrast drenching av brystet, dette vil forbedre blodsirkulasjonen og toner huden, forbereder å påføre krem.

6. Kløe på huden snakker om øyeblikket med strekking. Ikke vær lat for å sette en dråpe krem ​​på dette stedet igjen!

Helhetsinntrykk: Forhindrer perfekt strekkmerker, det er viktig å vite hvordan du bruker det riktig!

HVZ

http://otzovik.com/review_254566.html

Dette er en slags mirakel! Frihet fra strekkmerker og strammet hud for KOPEYKI og minst tidskrevende med hjelpebadyagi! Fordeler: 100% naturlig middel tilgjengelig for alle, nyttig for hele kroppen, enkel å bruke, effektiv. Ulemper: litt smertefullt, du må tvinge deg til å utføre regelmessig.

Jeg stod overfor problemet med strekkmerker som en tenåring - ca. 14 år. Strekkmerker crawled opp lårene mine fra utsiden og på sidene av magen min. I begynnelsen var de gjennomsiktige, tynne og hvite, men etter 6 år dype begynte de store mørke strekkmerkene å vises, det var ikke mange av dem, men de var svært merkbare. På samme tid, under utseendet på slike strekkmerker, endret ikke vekten min i det hele tatt, sannsynligvis er dette bare en funksjon i huden min.

Jeg kjempet med dem i 2 år ved hjelp av regelmessig bruk av kremer for regenerering, men de hjalp ikke. Hun fant en oppskrift, veldig enkel, bestående av en pose med tørr badyagi og noe olje, til og med solsikke. Blandingen påføres i en gnidningsbevegelse på problemområdene. For første gang, la i 5 minutter og vask av med litt vann.

For første gang observert jeg en liten rødhet i 10 minutter etter prosedyren. På den andre dagen, er følelsen av ubehag redusert, men du kan fortsatt se at huden er litt betent. Etter ca 5-6 dager begynte huden å flake og klø litt, men heller tolerant. Jeg begynte å aktivt bruke melk til kroppen, for ikke å tørke over huden.

Reseptet anbefales å gjøre prosedyren annenhver dag i 20 dager, det vil si 10 ganger. Men siden nyttår var på nesen, stoppet jeg på 4. Så, hva har vi oppnådd? Huden har blitt mye jevnere, det er ingen uttalt striae, de mørke har blitt mye lettere, lysene er blitt mindre merkbare, ettersom huden er strammet fra oven. Forresten, jeg kjøpte en badyu tidligere for 8 rubler, og nå tok jeg en annen, dyrere - det er ingen forskjell!

Sunny_Spring

http://irecommend.ru/content/kak-izbavitsya-ot-rastyazhek-strii-na-bedrakhtele-kak-ustranit-umenshit-rastyazhki-strii-bad

Video: "Farvel, strekkmerker!"

Som du kan se, kan strekkmerker og bør bekjempes. Og jo tidligere de erklærer krig, jo raskere vil den ønskede effekten komme. Hvis ett verktøy ikke hjelper, kan du prøve en annen. Ikke gi opp. Til slutt vil jeg gjerne oppmerksomre foreldrene på at tenåringer er svært sårbare. De reagerer alltid på eventuelle negative endringer i utseendet mer smertefullt enn voksne. I intet tilfelle kan ikke ignorere problemet, da det kan forårsake psykologisk traumer.

Flere Artikler Om Typer Acne