Sebaceous plugger på ansiktet er i stand til å levere ganske alvorlige problemer for eieren. De fleste vet hvordan unaesthetic utseendet til en person blir, som har flere svarte flekker eller en hel spredning av små tette porer i ansiktet. Hva er årsaken til forekomsten deres? Og er det mulig å oppnå en ren og matt overflate av huden hvis du er utsatt for dannelsen av slike trafikkorker? Eksperter sier med sikkerhet at det ikke bare er mulig, men nødvendig, å endre situasjonen til det bedre!

årsaker til

For å kunne utvikle de mest effektive måtene for å bekjempe fettete trafikkork, er det nødvendig å forstå årsakene til dannelsen.

 • Secret. Pore ​​okklusjon oppstår når sebaceous kjertler av en bestemt hemmelighet gi overdreven sekresjon.
 • Renhet. Den forurensede overflaten av huden og dens utilstrekkelige rengjøring blir predisponerende faktorer for utviklingen av en slik tilstand.
 • Eksfoliere. Overdreven keratinisering av de øvre lagene i huden fører ikke bare til dens fortykkelse, men også til innsnevringen av porrummet. Som et resultat er det problemer med sebumutledning.
 • Et ubalansert kosthold med overvekt av fettstoffer og høyt kaloriinnhold fører til ekstra stress på fordøyelsesorganene.
 • Ustabile hormoner kan også føre til at de dannes.
 • Nervøse sammenbrudd og ustabil psykologisk bakgrunn.

Alle disse årsakene fører til systematisk blokkering av sebaceous kjertlene. Hvordan bli kvitt fete trafikkorker? Alle predisponerende faktorer bør elimineres så mye som mulig. Aktiv sport, kosmetiske prosedyrer hjemme, samt i skjønnhetssalonger, et balansert kosthold og overholdelse av dagen, vil ikke bare bli kvitt tilstoppede porer og holde huden i perfekt stand.

Grunnleggende prinsipper for hudpleie

Ofte er fettete plugger dannet på ansiktet: kinnene, på nesen eller haken, og også på hodet nær hårlinjen. dvs. i de områdene der det er økt akkumulering av talgkirtler.

Den viktigste og mest effektive metoden for å håndtere fettete overbelastninger vil være å holde huden i perfekt renhet. Du kan bruke den mest egnede for hudrensende rengjøringsmidler: melk eller tonic, ansiktsrenser eller gel. Etter bruk av produktet, bør det ikke være tetthet. Også, det skal ikke være brennende eller peeling.

Spesialister anbefaler bruk av skrubbe bare hvis det ikke er noen inflammatoriske reaksjoner på ansiktet eller det er ikke uttalt vaskulært nettverk. I nærvær av inflammet akne er bruken av skrubber og eksfolieringsmidler strengt forbudt. Dermed er det mulig å spre infeksjonen til de tilstøtende hudområdene, og forverrer bare prosessen.

Et besøk til en kosmetolog kan også bidra til å forbedre hudtilstanden. Under kabinevilkårene er det mulig å utføre mekanisk rensing av ansiktet, hvor spesialisten vil fjerne alle komedoner ved hjelp av verktøy. Etter at rensingen er fullført, kan kosmetologen bruke en beroligende eller strammende maske, avhengig av tilstanden til huden.

Bruk av profesjonelle kosmetiske produkter vil være et godt supplement til omfattende hudpleie. Utmerkede resultater kan kun oppnås med regelmessig og systematisk behandling. Engangs bruk av korrigerende blyanter kan bare forbedre situasjonen i et par dager, og forbedrer hudtilstanden radikalt bare ved å revidere kostholdet ditt og bruke profesjonelle ansiktspleieprodukter.

Gode ​​resultater gis med vanlig bruk av tradisjonell medisin. Det er flere gode og effektive måter å bringe huden til en perfekt tilstand:

 • Gelatinemaske med tilsetning av aktivert karbon. Dermed er det mulig på kort tid å kvitte seg med et større antall blokkerte porer.
 • Honning massasje blir en stadig mer populær måte å kvitte seg med fettete overbelastning. Den eneste ulempen med denne metoden vil være den høye allergeniteten av hovedkomponenten.
 • Dampbadene myker ikke bare fettete plugger, men bidrar også til å lage hud og etterfølgende prosedyrer.
 • Peeling. Hjemme har det mest effektive og rimelige verktøyet blitt en naturlig kaffe. Sedimentet er blandet med den ideelle gelen for hud eller ansiktsvask. Og det er med denne skrubbe at det døde laget av epitel er fjernet.

Men eksperter sier at bare en vanlig og kompleks effekt på huden fører til rensing av blokkert porene. En endring i livsstil og kosthold reduserer sannsynligheten for tilstoppede porer.

Hvordan å begrense porene i ansiktet: "strekker" sebaceous plugger

Skrevet av: admin in Facial and makeup 24.06.2018 0 230 Visninger

Hvordan redusere størrelsen på forstørrede porene: lukke "hullene"

Ved starten av varme dager for mange kvinner blir problemet med forstørrede porer på ansiktet mer akutt enn noensinne. Spesielt for de som i naturen har fet hud eller blandet. Tross alt er forstørrede porer ikke bare stygge, men også farlige, fordi bakteriene som multipliserer i dem, bidrar til dannelsen av inflammatoriske prosesser.

Den mest problematiske fra dette synspunktet er T-sonen (pannen, nesen, haken). Sikkert mange av dere la merke til at denne sonen, uansett hvordan du forkler det, begynner å skinne med fett under kosmetikk. Dette skyldes det faktum at sebaceous kjertlene jobber her mest aktivt, bringer sebum gjennom porene til overflaten. Og jo mer fett, jo bredere porene. Derfor er den viktigste regelen som bidrar til å begrense porene i ansiktet - ren hud, nøye omsorg for det.

I tillegg til det aktive arbeidet i talgkjertlene, kan forurensning i porene i huden skyldes problemer i det endokrine systemet, hormonforstyrrelser, stress, medisinering, lav immunitet, dekorative kosmetikk av dårlig kvalitet.

Vi har allerede nevnt at godt bygget hudpleie vil bidra til å begrense porene. Den inkluderer:

 1. Daglig to ganger (om morgenen og om kvelden) grundig rensing av ansiktet pluss rengjøring av skjønnhetspleieren minst en gang i måneden.
 2. Bruk av spesielle pore-smalende midler: geler, tonics, lotions, etc.
 3. Bruk to ganger i uken skrubber og masker som bidrar til innsnevring av porene.

Nå er det mer detaljert om disse og andre metoder.

En utmerket løsning for forstørrede porer er peeling - overfladisk eller median. Det er nødvendig å gjøre det på kosmetikkkontoret under tilsyn av en erfaren kosmetolog.

Glykolisk peeling er den mest populære. Det tilhører overflatetypen og skyldes effekten på huden av en svak løsning av glykolsyre. Som et resultat er huden merkbart renset, flatt, porene er innsnevret.

Et annet alternativ for overflatepeling er enzym, mild og mild, hvor stoffer som papain og trypsin påvirker huden og effektivt renser overflaten av huden.

En gang i året kan du bruke microdermabrasion - hudpolering med små krystaller eller en spesiell dyse. Denne metoden gjør at du kan forsiktig skille av det øverste lag av huden, utjevne det.

Hjemme kan du lage peeling med salisylsyre. Denne typen peeling har kontraindikasjoner, derfor anbefaler vi at du gjør deg kjent med noen regler før prosedyren.

Ikke mindre effektivt, du kan begrense porene hjemme. Det er nok å bruke velprøvde oppskrifter for masker, hjemmelagde lotioner.

For eksempel har leirebaserte masker lenge vist seg å være et effektivt middel for å rense oljeaktig hud. Leire absorberer overflødig sebum, fjerner urenheter og strammer porene. For å forberede masken, fortynn leire (hvit eller blå) med vann (i henhold til instruksjonene) og bruk den på ren hud. For å øke effekten, kan du legge til aloe juice.

Vel renser og strammer porrene av sitronsaft. Du kan fortynne flere dråper i vann og tørk huden med det om morgenen og om kvelden.

Eller: slå proteinet og legg til noen dråper ferskpresset juice inn i den, og bruk deretter sammensetningen i ansiktet i 15 minutter.

Godkomprimerer porer badyaga: Du kan bruke gelalternativet eller pulveret, som fortynnes med vann og påføres ansiktet. Sannt, det gir en liten rødhet, så det er best å bruke det om natten.

Det hjelper i å begrense porene på gressis, noe som er bedre å tørke ansiktet etter renseprosedyrer. Du kan koke det fra avkok av kamille, mynte, calendula eller grønn te. Kosmetisk is er ikke vanskelig å forberede.

Sitrus essensielle oljer (sitron, mandarin), samt neroli, peppermynte, rosmarin, smal porene. Men du må bruke dem med stor forsiktighet: Ikke gå ut i solen etter bruk, for ikke å forårsake hyperpigmentering av huden.

Aroma blanding til smale porene: baseolje (jojoba, hasselnøtt) - 5 ml, 1 dråpe sitron og mynteolje. Insister på blandingen i en time, bruk på ansiktet i 15 minutter, og blett resten med serviett.

Herbal Lotions and Infusions

 • Ved 1 ss. kokende vann - 1 ss. l. kamilleblomster (eller calendula). Insister en halv time, belastning, hell i en glassflaske og tørk ansiktet to ganger om dagen.

Du kan bruke infusjonen til en maske ved å blande den (250 ml) med pisket protein og legge til sitronsaft. Hold masken på ansiktet i 20 minutter.

 • 100 ml 70% alkohol eller vodka - 1 ss. l. Johannesurt. Insister uke i mørket, etter belastningen, hell i en glassflaske. Før bruk, fortynn med vann i forholdet 1: 1.

På grunn av effekten av fruktsyrer, maskerer friske bær og frukt perfekt porene i ansiktet, bleker og renser huden. Vel hjelp naturlige ansiktsmasker fra jordbær, currants, tranebær, fersken, aprikoser. Det er nok å knå på frukten eller bæren og påfør potetmos på ansiktet i 20 minutter.

Forkledning utvidede porer kan være ved hjelp av ulike kosmetikk. Kosmetologer deler dem i to typer - innsnevring av porer og kremer med maskeringseffekt.

Blant de første populære er serum Pore Minimizing Serum-merke Clarins, Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher-merke Estee Lauder. Påfør dem på ren hud.

Blant andre har Slinique Pore Minimizer Instant Perfector vist seg godt.

Hvordan behandle obstruksjon av talgkirtler på ansiktet av folkemidlene

Sebaceous kjertlene er plassert i huden på mange deler av kroppen, spesielt på ansiktet. Kjertlene utskiller en hemmelighet som trengs for å støtte de antimikrobielle og barrierefunksjonene i håret og epidermis, det gir også mykhet og elastisitet i huden.

Utseende og funksjon av talgkjertlene:

 • kjertlene har en poseaktig utseende;
 • de har en ekskretjonskanal;
 • posen er plassert i en kapsel som forbinder vev; under denne kluden er det også kapsler som inneholder kimenlag;
 • celle detritus er transformert til en hemmelighet i sekken;
 • når musklene jobber, produseres en hemmelighet, og deretter gjennom håret kommer det til hudoverflaten.

Sebaceous kjertlene er plassert i huden på mange deler av kroppen, spesielt på ansiktet.

Slik fungerer sebaceous glands.

Hvordan lage fettete plugger. effekter

På grunn av dannelsen av sebaceous plugger på ansiktet, blir funksjonene i huden forstyrret, noe som fører til betennelse.

På ansiktet oppstår i utgangspunktet fettete plugger: På nesen, haken, kinnene og på hodet i nærheten av hårlinjen, som i disse stedene økt sebumsekresjonen.

På ansiktet oppstår for det meste fettete plugger i form av ulike akne.

Viktig å vite! I noen tilfeller er en stor utslipp av fett et tegn på nærvær av en nervøs og psykisk lidelse hos en person.

Under tilstopping kan porene bli tilstoppet:

 1. Kåte celler.
 2. Bakterier.
 3. Mikroorganismer.
 4. Sebum.

Blister, hudbetennelser, atheromer, ulike svulster, akneutslett, akne - alt dette kan være en konsekvens av blokkering.

Det er tre typer sykdommer.

Blærer, hudbetennelser, atheromer, ulike svulster, akne, akne og ubehag kan være konsekvensene av blokkering.

seborrhea

Sykdommen oppstår på grunn av metabolske forstyrrelser i kroppen, under pubertet. Oftest manifestert i form av akne.

Rosacea (ål)

De oppstår som følge av skade på fartøyene nær trigeminusnerven.

Årsaken kan være forstyrrelser i mage-tarmkanalen, dannes også på grunn av nevrologiske lidelser hos kvinner i overgangsalderen.

Zheleznitsa

Denne sykdommen er preget av en manifestasjon av utbrudd i form av røde flekker på hudoverflaten.

Det anbefales å konsultere en lege før behandlingen påbegynnes. Kreves å utelukke fra dietten ved behandling av salt og krydret mat.

I utgangspunktet utvikler den seg på grunn av reaksjonen på mange kosmetikk (kremer, blekk, etc.).

Det anbefales å konsultere en lege før behandlingen påbegynnes. Kreves å utelukke fra dietten ved behandling av salt og krydret mat.

Årsaker til sebaceous plugger

Utseendet til sebaceous plugger på ansiktets hud påvirkes av flere faktorer, både eksternt og internt i naturen - det vil si knyttet til miljøets innflytelse og direkte kroppens interne prosesser.

Rikelig bruk av kosmetikk kan føre til blokkering av sebaceous kjertlene.

Eksterne faktorer:

 1. Giftstoffer som kommer inn i kroppen når de røyker og drikker alkohol i store mengder, fører til betennelse i ansiktets hud.
 2. Temperaturmodus.
 3. Kosmetikk.
 4. Du kan ikke ofte vaske og skrubbe, peeling. Overdreven eksponering for huden skader eller tørker huden, noe som fører til inflammerte irritasjoner - da akkumulerer og skades bakterielle og mikroorganismer i de skadede hudområdene. Mulig og innføring av infeksjon.
 5. Klemme ømt akne. Når klemme smittet faller inn i lagene av dermis og epidermis, sprer irritasjonen seg til områder med sunn hud.

Ubalansert og usunt kosthold er også en av faktorene bak utseendet til sebaceous plugger.

Interne faktorer:

 1. Hormonal svikt i kroppen.
 2. Ubalansert og feilaktig ernæring.
 3. Overgangsalder.
 4. Allergisk reaksjon på mange kosmetikk og rusmidler.
 5. Hyperkeratose sykdom (årsaker til sykdommen - ekstern hyppig eksponering for hud eller vitaminmangel).
 6. Demodecosis sykdom (myter i huden).
 7. Stress og depresjon.
 8. Under menstruasjon hos kvinner.

Clogged sebaceous kjertler på ansiktet. Slik behandler du hjemme

Flere populære behandlinger for blokkering av talgkirtler på ansiktet.

Dampbad

De er laget over kokt vann. Du kan også eventuelt legge til kjøttkraft salvie blader eller kamille.

Steam skuffer er laget over kokende vann. Du kan også eventuelt legge til kjøttkraft salvie blader eller kamille.

Cooking oppskrift: en Art. skje råmateriale er fylt med varmt vann (300 ml) og infundert i tjue minutter.

Påføring: vask av alle kosmetikk fra ansiktet, vask. Hell kjøttkraft i et bredt, grunt basseng og hold et håndkle-dekket ansikt over det. Fremgangsmåte tilbringer 15 minutter.

Leremaske

Hvit, grønn og blå leire kan brukes. Vann tilsettes i leiren for å oppnå en tykk masse.

Påføring: Påføres huden og vaskes av etter 20 minutter.

Egg hvit

Effektiv effekt og har en maske med egghvite. Det er enkelt: protein piskes til skum er oppnådd.

Søknad: Den resulterende massen påføres ansiktet. Etter tørking vaskes den av med varmt vann og fuktighetskrem påføres. Proteinskummaske anbefales å gjøre flere ganger i uken.

Effektiv effekt og har en maske med egghvite. Det er enkelt: protein piskes til skum er oppnådd.

Infusjon av gyllen

Yarrow blomster passer og friske og tørre. En teskje blomster helle et glass varmt vann og la det bløte i 15 minutter.

Søknad: brukes til å vaske ansiktet om morgenen. Ved sengetid kan du lage en lotion ved å dyppe gasbind i en lunken infusjon og deretter påføre den på ansiktets hud. Denne lotionen har en rensende effekt og smaler porene.

Til infusjon for vask passende blomsterblad og frisk og tørr.

Gresskultur

Finhakk det vasket gresset av celandine (med en blender, kniv) - du får ca 4 ss. skjeer av urte masse. Hell denne massen med vann (5-6 kopper) og lag i ca fem minutter. Infusjonen skal infunderes 7 timer.

Påføring: Det vasket ansiktet tørkes med et serviett, pre-fuktet i infusjonen. Gjør denne prosedyren minst to ganger om dagen.

Også laget lotion før sengetid, applicerer på huden i 15 minutter gjennomvåt infusjons tørke.

Vasket ansiktstørk med et serviett, tidligere dyppet i infusjonen av celandine. Gjør denne prosedyren minst to ganger om dagen.

Pore ​​Cleansing Lotion

Til 1 teskje sukker, tilsett samme mengde natron, hell et glass varmt vann og bland.

Søknad: å tørke et ansikt med lotion om morgenen og om kvelden.

Ovennevnte rettsmidler vil bidra til å rengjøre porene og tørke huden.

Til 1 teskje sukker, tilsett samme mengde natron, hell et glass varmt vann og bland. Tørk ansiktet med lotion.

Hvilke legemidler som skal behandles med blokkerte talgkirtler på ansiktet:

 1. Tørk huden med 1% salicylsyreoppløsning to ganger om dagen.
  Det er viktig å bruke nøyaktig 1% salisylsyre, 2% brenn hud.
 2. Legemidlet "Zener". Om morgenen og om kvelden blir salven påført ren hud i ansiktet. Den påføres hver annen dag.
 3. Motta stoffer som normaliserer fettdannelse - "Erytromycin", "Nystatin."

Obstruksjon av talgkjertlene på ansiktet. Behandling med maskinvare teknikker

Maskinvareverktøy gjør huden lettere og yngre, nivået av lindring, rengjør porene. Metoden for behandling bestemmes av en kosmetolog.

Maskinvareverktøy gjør huden lettere og yngre, nivået av lindring, rengjør porene. Metoden for behandling bestemmes av en kosmetolog.

Felles behandling maskinvare:

 • ultralyd rengjøring;
 • microdermabrasion;
 • Elektroterapi (eksponering for hudstøt);
 • kryoterapi (behandling av problemområder i ansiktet med flytende nitrogen);
 • laser peeling.

Med laser peeling, microdermabrasion og ultralydrensing, blir huden behandlet med et spesielt mikropartikulært pulver.

Med laser peeling, microdermabrasion og ultralydrensing, blir huden behandlet med et spesielt mikropartikulært pulver. Resultatene fortsetter ikke å vente.

Obstruksjon av talgkjertlene på ansiktet. Behandling i klinikker og skjønnhetssalonger

Spesialister på klinikker og salonger kan tilby flere profesjonelle prosedyrer for rengjøring av sebaceous plugger:

 1. Tørrrengjøring - for prosedyren brukes fruktsyrer, som varme opp huden og løse opp fettete plugger (delvis).
 2. Mekanisk rengjøring - ansiktsdamping og klemming av utslettene manuelt. Det er tvil om denne metoden for rensing, da utslett snart vises igjen.
 3. Laser terapi - bli kvitt sebaceous plugger laser. Denne prosedyren er smertefri og gir ikke merker på ansiktet.

Forebygging av sebaceous ansiktsplugger

For å unngå dannelse av sebaceous plugger i ansiktet, er det nødvendig å ordentlig ta vare på huden, samt observere og lytte til råd fra leger.

For å unngå dannelse av sebaceous plugger i ansiktet, er det nødvendig å ordentlig ta vare på huden, samt observere og lytte til råd fra leger.

De viktigste anbefalingene for forebygging av fettete trafikkorker:

 1. Det er nødvendig å bruke mye væske om dagen for å opprettholde vannbalansen i kroppen;
 2. I stedet for såpe til vask er det bedre å bruke flytende gel;
 3. Pass på å helt rense ansiktet ditt før du går til sengs fra kosmetikk;
 4. Ikke klemme acne;
 5. Spis mer grønnsaker og frukt;
 6. Bruk bevist og høykvalitets kosmetikk til ansiktet. Det anbefales ikke å bruke kosmetikk hver dag;
 7. Gi opp dårlige vaner
 8. Velg kosmetikk og hygieneprodukter etter hudtype.

Husk! I alle aldre kan det være et slikt problem som blokkering av talgkjertlene i ansiktet, behandlingen skal bare utføres etter at årsaken til formasjonen er funnet.

Bruk bevist og høykvalitets kosmetikk til ansiktet. Det anbefales ikke å bruke kosmetikk hver dag.

Denne ulempen gir mange ulemper. Det ødelegger både utseende og stemning. Derfor er det nødvendig å hele tiden ta vare på huden, og i tilfelle sykdomsprogresjonen, kontakt lege.

Rengjør porene i huden hjemme

For den beste pore rensing, har den ennå ikke blitt oppfunnet en mer effektiv og enkel måte enn vanlige dampbad. Hva gir disse prosedyrene huden din?

De rydder rent porene i ansiktet, reduserer dem, løser opp fettet som ofte samler seg i porene, lindrer stresset godt, tone opp og fukter huden helt.

Spesielt anbefalt dampbad eiere av fet og problem hud, som er utsatt for dannelse av svarte flekker og akne.

Varm damp virker på blodkarene som utvides. Som et resultat forbedrer metabolske prosesser og blodtilførsel til huden betydelig, gamle celler fjernes. Huden blir mykere og mer øm i berøring, en rødme vises.

Dampbad rengjør rent porene i ansiktet, reduser dem, oppløs fett, som ofte samler seg i porene, lindrer stress, toner og fukter huden helt.

Et dampbad er et flott tillegg til andre prosedyrer. For eksempel anbefales det å gjøre det før du bruker en nærende, foryngende eller fuktighetsgivende maske eller før du bruker skrubbe.

Eiere av fet og normal hud kan utføre disse termiske prosedyrene to ganger i måneden, men med tørr hud, bruker dampbad mer enn en gang i måneden, anbefales det ikke.

For at effekten av badet skal være sterkere, er det nødvendig å bruke essensiell olje eller infusjoner og avkok av helbredende urter i stedet for enkelt kokt vann.

kamille

Denne planten setter huden perfekt, lindrer kløe, peeling og irritasjon. Det er nødvendig å forberede en infusjon fra kamille og deretter varme den til damp kommer til syne.

Kamille forkyller huden perfekt, lindrer kløe, peeling og irritasjon.

Deretter må kasserollen legges på bordet og vippe hodet over det. Til damp gikk i ansiktets retning, du må i tillegg skjule et stort tykt håndkle. Hold ansiktet over dampen i omtrent femten minutter.

Bay leaf

Denne planten forbedrer blodsirkulasjonen, har gode bakteriedrepende egenskaper, bidrar til å takle akne og betennelse i huden.

Lakris rot

Fra lakris kan du lage avkok for dampbad. Denne planten myker huden perfekt, fjerner giftstoffer og giftstoffer, renser porene perfekt.

Eteriske oljer

Eteriske oljer kan også brukes til dampbad. Imidlertid må de først oppløses i en liten mengde av noe fettholdig produkt, for eksempel vegetabilsk olje eller melk.

Eteriske oljer kan også brukes til dampbad.

Til tross for bruken av disse prosedyrene, er det noen kontraindikasjoner for deres bruk.

Dette er først og fremst betennelse i huden, så vel som rosacea. Hvis huden er veldig tørr og følsom, bør dampbader tas svært nøye.

I denne videoen blir du fortalt om årsakene til problemhud og behandling.

Fra denne videoen vil du lære om årsakene til feilen i talgkjertlene.

Denne videoen gir deg gode råd om omsorg for sebaceous og svettekjertlene.

Fettete plugger i ansiktet - hvorfor de ser ut og hvordan du kan bli kvitt dem raskt og smertefritt

Den menneskelige epidermis kan endres. Og de er ikke alltid positive. Det vanligste problemet er fettete overbelastning i ansiktet. I dette tilfellet påvirkes begge kjønnene like, uansett alder, høyde og vekt. Ofte oppstår slike problemer i ansiktet, men hodet og hele kroppen kan også dekkes av ubehagelige utslett.

Hvorfor syntes de

Dette er ikke å si at en slik sykdom ble provosert av bare en grunn. For å få det til å virke trenger du minst to eller tre faktorer. Og muligheten til å føle tilstedeværelsen av sebaceous plugger i ansiktet er for alle. Ikke forveksle dem med koke, og du kan selv gjøre det.

Det er ikke nok å løpe om morgenen og lede en sunn livsstil. Det er flere grunner som tjener som en stimulans for hudendringer:

 • forurenset atmosfære hjemme eller på jobb;
 • feil ernæring. Misbruk av hurtigmat, fett, røkt, salt, syltet mat. Denne gruppen inkluderer søtsaker og elskere av kjeks og sjetonger, karbonatiserte drikker, alkohol, forskjellige fete og krydrede sauser;
 • jenter som bruker et stort antall dekorative kosmetikk av lav kvalitet eller en flerlagsinnstilling. Dette bidrar til at huden slutter å puste;
 • feil hudpleie eller bruk av kremer og andre kosmetiske produkter som ikke er egnet for din hudtype;
 • utilstrekkelig god rensing av ansiktet hver dag, og dype renseprosedyrer brukes litt;
 • Tilstedeværelsen av kombinasjon og fet hud. Det er absolutt ingenting å endre her. Bare hvis du bruker så mye tid som mulig til de dype spekterrengjøringsprosedyrene.

Etter en grundig analyse og etablering av årsakene til sebaceous plugger, er det en veldig reell sjanse til å rette opp situasjonen. Bruk for eksempel mindre kosmetikk eller kjøp bedre produkter. Redusere eller helt forlate det hyppige forbruket av fettsyrer og pommes frites. Reduser mengden krydder og varme krydder. Men hvis dette ikke hjalp, så gå til ekspertene. De vil kunne tydeligere angi årsaken. Siden mange unge lider av denne sykdommen på grunn av endringer i hormonell bakgrunn.

Det er viktig! Tilstedeværelsen av slike utslett i ansiktet kan være betennende. I nærvær av den inflammatoriske prosessen, kan du ikke bruke hjemme rensing, og umiddelbart rådføre deg med en hudlege for råd.

Løs problemet

Hvordan bli kvitt fete trafikkorker? Her kan du prøve flere måter: hjemme rensing porene og besøker salongen. Men salongrensing er dårlig kvalitet eller problem. I den forstand at en person har mange nye hudproblemer. Derfor er det bedre å registrere seg til en spesialist nøye med sine kvalifikasjoner og evner.

Når du velger denne metoden for å kvitte seg med trafikkork, i tillegg til opptak, er det nødvendig å velge prosedyren:

 1. Urtebad med damp.
 2. Rensende lege hender alt.
 3. Ansiktsmaske for å berolige epidermis.

Utseendet på skader er usikkert. I løpet av uken, en brennende følelse og smerte.

 1. Hjemme

Fjern sebaceous plugger hjemme er også ganske realistisk. Det er flere oppskrifter som lenge har vært brukt. Nesten smertefri og i tillegg til å behandle strukturen i huden.

Du kan søke flere på en gang. Skader vil ikke være i noe tilfelle:

 • hver dag, minst to ganger for å rense ansiktet med seromer og geler. Du kan bruke skum og melk. Såpe er utelukket i alle fall, da det også kan tette porene;
 • opptil to ganger i uken for å bruke urte damp. Det fjerner irritasjon og betennelse i calendula, kamille eller celandine ganske bra. Deretter gjør du en maske med samme infusjon med en bomullspinne.
 • Etter ovennevnte prosedyrer anbefales det å rengjøre med skrubb eller peeling (merk at denne teknikken er kontraindisert for sensitiv hud);
 • uten feil, etter alle prosedyrer, er massasje og rensemaske nødvendig;
 • Behandle alltid ansiktet med kremer og kremer. Nøye studere de kjøpte produktene. Det skal passe din hudtype og alder.

Folk oppskrift

I tillegg til urtekrem og damp, så vel som bad, kan du søke et stort antall populære metoder for rensing. Noen anbefaler å prøve sinksalve alene, men med betennelse. Hvis det ikke er noen inflammatorisk prosess, kan du bruke en havremelkrubb eller kaffe. De er ganske bra og raskt forberedt. Alt som trengs er å male i en kaffekvern eller havremelflak eller kaffebønner. Når det gjelder kaffe, er det bedre å brygge det på en vanlig måte. Drikk væske og la mush. Legg til alt dette kjære, 1 ss. l. melk og knead godt. Nå, på det dampede ansiktet med massasjebevegelser gni vi blandingen i 7-10 minutter. Skyll med svamp med varmt vann.

Leire har alltid tjent til tradisjonell medisin, som beroligende og i stand til å rense ansiktet. Ved hjelp av slike leiremasker blir strukturen av epidermis forbedret, og foryngelse oppstår. Når det gjelder sebaceous plugger, vil 2-3 søknader fra dem ikke forbli et spor. Bruk til oppskriften bedre hvit leire.

Populær dagens maske med aktivert karbon er et utmerket verktøy for å hjelpe huden din. Hva du trenger: 2 kulltabletter, 4 ss. l. melk og 2 ts. gelatin. Bland godt og bruk på ansiktet. Gni inn i 10 minutter.

Smørepropper: årsaker og behandlingsmetoder

Sebaceous plugger i ansiktet, kanskje, er kjent for alle - slike utslett kan vises i ung alder, og allerede i eldre alder. Forresten er fettpropper på ansiktet ganske alvorlig kosmetisk defekt, så du trenger ikke bare å vite årsakene til utseendet deres, men også metoder for å løse problemet.

Årsaker til sebaceous overbelastning

Som regel er det økt fettinnhold i huden som fører til utseendet av karakteristiske utslett. Faktum er at med denne typen hud blir porene alltid forstørret og naturlig smuss, støv og døde epidermisflak akkumuleres i dem. Og ikke glem at gjennom disse veldig porene kommer hemmeligheten til talgkjertlene ut, og hvis de er tilstoppede, så er det en opphopning av alle komponenter.

Hva kan forårsake økt fet hud? For det første kan det være en genetisk predisposisjon - ifølge statistikk er oljete hudtyper i de fleste tilfeller arvet av barn fra foreldre. For det andre spiller hormoner en viktig rolle i å forme hudtype - for eksempel kan en kvinne ha normal hudtype, men under graviditet endrer hormonene og etter fødselen blir huden fet. For det tredje kan fettete plugger vises hvis feil hudpleie utføres.

Hvordan bli kvitt fettete trafikkork i ansiktet

Generelt, for å løse problemet under vurdering, bør man følge en integrert tilnærming. Det vil ikke være nok bare for å begynne å utføre regelmessige omsorgsprosedyrer, du må endre livsstilen din og justere ernæring og bruke tradisjonelle metoder for å kvitte deg med fettete trafikkorker. Men først og fremst må du besøke en skjønnhetspleie og finne ut årsaken til problemet. Hvis sebaceous plugger er forbundet med forstyrrelser i hormonell bakgrunn, må du få råd fra en endokrinolog og kanskje gjennomgå et behandlingsforløp. Hvis fettplugger bare er en konsekvens av feil tilnærming til å bevare og styrke helsen til ansiktets hud, vil spesialisten gi klare og effektive anbefalinger.

Ernæring med fettete trafikkork i ansiktet

Sebaceous kjertlene begynner vanligvis å produsere sin hemmelighet med feil diett. Det er ikke overraskende at kosmetologer, som jobber med pasienter om fettete overbelastning i ansiktet, sender dem til en ernæringsfysiolog. For å justere dietten riktig må du følge noen regler:

 1. Kjøtt er ønskelig å utelukke fra dietten. Selvfølgelig er dette en kardinal metode, men i "light version" kan du utelukke fett kjøtt fra menyen og spise kanin, kylling og lam.
 2. Fisk på bordet skal alltid være til stede. Selv om det ikke er noen spesiell kjærlighet til fisk, må du lage fiskeretter minst en gang om dagen - dette kan være saltet sild, stekt flounder og stewed crucians. Ikke prøv å erstatte fisken med kaviar - dette produktet er også veldig nyttig, men sammensetningen er noe forskjellig fra fiskens sammensetning.
 3. Rå grønnsaker og frukt å bruke minst 2 ganger om dagen. Disse produktene inneholder mye fiber, som har en gunstig effekt på arbeidet i fordøyelsessystemet. Husk at tarm og akne er sammenhengende, derfor vil tilstanden til ansiktets hud avhenge av arbeidet i mage-tarmkanalen.
 4. Det er nødvendig å observere prinsippet om fraksjonell fôring. Overeating, samt underernæring, negativt påvirker arbeidet til hele organismen som helhet, inkludert funksjon av sebaceous kjertler. Det er nødvendig å spise mat hver 2-3 timer, men i små porsjoner.
 5. Pass på å spise melk og meieriprodukter. Du kan legge inn alt på menyen - stekt ost og krem, kefir og ryazhenka, fullmælk og naturlige yoghurt. Den eneste avklaringen fra en ernæringsfysiolog - prosentandel av fettinnholdet i alle disse produktene skal være så lavt som mulig.
 6. Kast smørret. Det er mye mer nyttig for ansiktets og sebaceous kjertlene å bruke vegetabilsk fett - oliven, linfrø, mais og andre oljer.

En slik diett vil ikke bare bidra til å normalisere arbeidet i fordøyelsessystemet, men også bidra til å kvitte seg med ekstra pounds - en så fin "bonus".

Endre livsstil

Ja, for å bli kvitt fettete trafikkork, må du revurdere din livsstil. For det første er det nødvendig å utelukke utviklingen av hypodynamien. Og det betyr at du må kombinere kraftig fysisk aktivitet og hvile - gå mer til fots, gjør en 10-minutters oppvarming om morgenen, hver 2. time mens du setter deg ned, gjør 5-10 knebøy eller 5-10 bøyer.

Et annet poeng - det er svært ønskelig å forlate nattlige sammenkomster, lære å slappe av om natten. En voksen trenger å sove 6-8 timer om dagen, og det er helt ubrukelig å prøve å erstatte nattesøvn om dagen - kroppen vil fortsatt jobbe med funksjonshemninger.

Vi besøker skjønnhetssalongen

Sikkert, en ekspert vil råde deg til å utføre flere profesjonelle prosedyrer for rengjøring av fettpropper på ansiktet ditt. Følgende prosedyrer kan bli tilbudt i skjønnhetssalonger eller spesielle klinikker:

 1. Mekanisk rengjøring. Dette er den enkleste og billigste prosedyren. Spesialist støv ansikt og rene hender fjerner (klemmer) hvert stykke utslett. Fordelene med denne metoden for å rense ansiktet er svært tvilsomme - pasienten er i smerte, i flere timer eller til og med dager vil ansiktet få en rød tint og svak hevelse, etter en kort tid vil utslettene komme tilbake.
 2. Renseri. Prosedyren utføres med bruk av fruktsyrer - de kan ikke bare varme opp huden, men også delvis oppløse fettpropper. Ansiktet blir friskere, huden vil fornyes, og plassene til sebaceous plugger vil bli hvite.
 1. Laser terapi. Mange kosmetologer anser laser eksponering for å være en av de mest effektive metoder for å kvitte seg med fettete overbelastning i ansiktet. Dessuten er denne prosedyren helt smertefri, krever ikke at pasienten blir på sykehus, forlater ikke merker på ansiktet.

I noen tilfeller kan peeling med spesielle skrubber bidra til å kvitte seg med fettete overbelastning i ansiktet. Du kan også gå gjennom denne prosedyren, men du må fortsatt få tillatelse til slik behandling fra en lege på forhånd.

Behandling av sebaceous overbelastning hjemme

Det er også en masse midler for å kvitte seg med fettete overbelastning i ansiktet, som tradisjonell medisin tilbyr å bruke. Generelt, selv hjemme, kan du redusere antall utslett og forbedre utseendet.

Infusjon av celandine

Du må ta urtenmarken, vaske den og hugge den grundig med en kniv eller i en blender - utgangen skal være 4 ss råvarer. Deretter helles den resulterende massen 6 kopper vann, kokes i 5 minutter og infunderes i 8 timer.

Hvordan søke: Hver dag, etter vask, må du tørke ansiktet med en klut fuktet i ferdig infusjon - minst 2 ganger om dagen. Det er mulig å lage lotioner for natten - det er nok å feste et serviett fuktet med medisinering til problemområdene i ansiktet i 10-15 minutter.

Løvetannrot

Det er nødvendig å male løvetannroten sammen med skallet. Ta 1 ss hakkede råvarer og hell 250-300 ml kokende vann, la i 15 minutter.

Hvordan søke: Du må drikke ½ kopp tilberedt brygge hver natt før sengetid. Behandlingen skal utføres minst 10 dager på rad. I løpet av denne tiden normaliseres arbeidet i fordøyelsessystemet og mengden av sebaceous glandsekretjon minker.

Yarrow Flowers

Ta 1 teskje tørkede eller friske blomster av karrow, bryg 1 kopp kokende vann og insister betyr i 10-15 minutter.

Hvordan søke: infusjon av hule blomster brukes til vask om morgenen. På kvelden kan du fukte gasbind eller et vævserviett i en varm infusjon og påfør ansiktet. En slik lotion hjelper ikke bare å trekke ut det akkumulerte smusset, men også for å begrense porene.

Gresskar og Nettle Mask

Ta 3 skjeer med neseblader og hell et glass kokende vann i 15-20 minutter. Rist pulpet av gresskar på en fin rist - utgangen skal være 2 ss masse. Deretter blander du i det resulterende gresskarhudet 1 spiseskje avkok av nettle og legg 1 teskje havregryn, bland alt grundig.

Hvordan søke: En gang hver 2 dager trenger du en blanding utarbeidet i henhold til den presenterte oppskriften, sett på ansiktet ditt og hold i denne posisjonen i 25 minutter. Skyll deretter med varmt vann og tørk huden.

Meieriprodukter og egg hvit

En gang i uken vil det være nyttig å lage en maske med egghvite, en spiseskje med rømme eller samme mengde kefir.

Hvordan søke: Påfør den ferdige blandingen på et forrenset ansikt, hold i 15-20 minutter og skyll med varmt vann og såpe.

Dampbad

For dem kan du bruke vanlig kokt vann eller avkok av kamille, salvieblad, timian. Slike avkok er utarbeidet i henhold til den klassiske oppskriften: 1 ss tørr råstoff for 250-300 ml kokende vann, infundert i 15 minutter.

Hvordan søke: Rengjør ansiktet av kosmetikk og støv (vask), hell varmt kjøttkraft eller vann til et bredt, men ikke dypt basseng og vipp ansiktet over det, dekket med et håndkle. Tiden for prosedyren er 15 minutter.

Eksperter anbefaler innenfor rammen av hudpleie å bruke lotion på alkohol, såpe og geler med tørkeeffekt. Faktum er at overdreven oljeaktig hud kun kan fjernes ved å tørke den - bare de indikerte midlene vil hjelpe med dette.

Forebygging av sebaceous plugger på ansiktet

Hvorfor har noen mennesker ingen synlige endringer på ansiktet i forbindelse med fettete trafikkork, selv om huden deres ikke kan kalles normal eller tørr? Det er enkelt - de utfører hudpleie kompetent og følger anbefalingene fra leger for å forhindre utseendet på problemet. Disse inkluderer:

 1. Strømstyring. Du må nøye overvåke din egen diett, men sjeldne brudd og spise for fet mat vil ikke være en tragedie.
 2. Regelmessig rensing av huden. For å gjøre dette må du bruke profesjonell kosmetikk - geler, tonics, lotions, scrubs, kremer og så videre. De må velges i nøyaktig samsvar med type hud og alder.
 3. Bruk av medisinske planter. Det er mulig å vaske ansiktet med kamille eller salvie uten synlige sebaceousplugger i ansiktet, for å tørke ansiktet med isbiter fra infusjonstoget, for å lage lotioner og masker fra gresskar og brennevin.

Sebaceous plugger på ansiktet er i stand til å levere mye ulempe - fra et bortskjemt utseende til lidelser i det psyko-emosjonelle flyet. Det er derfor du må hele tiden utføre hudpleie, og med den aktive progresjonen av problemet, søk hjelp av leger.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk kommentator, terapeut av høyeste kvalifikasjonskategori

17,103 visninger totalt, 6 visninger i dag

Hvordan bli kvitt fettete trafikkork i ansiktet

Sebaceous plugger er resultatet ikke bare av feil hudpleie, men også for svekket sebaceous kjertler.

Dette problemet er spesielt aktuelt i sommerperioden - når oljeskinn og tilstoppede porene ikke bare ser ikke estetisk tiltalende, men bokstavelig talt "føltes" på huden.

Hva å ta for å kvitte seg med fettete trafikkork i ansiktet, og nyt deg selv og andre med ren, jevn hud?

Dette er vår dagens artikkel.

Smørepropper: mekanismen for forekomst

Forsterket arbeid i talgkjertlene (med fet og kombinert hudtype) fører ofte til at eieren ikke har tid til å takle høykvalitets rensing av huden.

Lotioner og tonics har ingen varig effekt, og alkoholprodukter tørker ofte ut allerede usunn hud.

Alt dette fører til spesifikke problemer i huden - hudfett akkumuleres i porene, "sedimenterende clot" på overflaten av huden. Resultatet er en fettete kork.

Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet?

Det er en populær oppfatning blant folk at mekanisk rengjøring (klemming) av fettplugger er en effektiv måte å kvitte seg med. Er dette virkelig så? Faktisk, ved å skade selve korken, er det fortsatt risiko for skade på sunne hudområder.

Ingen er immun mot infeksjonen i såret, som er full av betennelser, suppuration og andre komplikasjoner.

Pantry Beauty studerte problemet med fettete trafikkork, og inviterer deg til å bli kvitt dem for å bruke dokumenterte metoder gjennom årene, nemlig folkemessige oppskrifter. Hvordan? Easy!

Sebaceous plugger på ansiktet: hudbehandling med dampbad

Alle vet at det populære hjemmebadet for ansiktet - en effektiv måte å rense huden på. Det hjelper i kampen mot fettete trafikkork.

Urtebadet vil ikke bare rense og åpne porene, men også ha en gunstig effekt på hudens generelle tilstand.

Således har et dampbad av kamille eller eikebark, lett tilberedt hjemme, antiinflammatoriske, antimikrobielle, desinfiserende effekter. Disse badene har en astringent effekt, de smaler porene og eliminerer fet skinn.

Det er viktig å huske at for en vellykket behandling av sebaceous plugger, bør ansiktsbadene brukes systematisk, en enkelt prosedyre vil ikke gi det ønskede resultatet.

Honning bidrar til å takle fettete trafikkork på nesen og ansiktet

Hvis du etter å ha brukt dampbadet fortsatt er forfulgt av et uimotståelig ønske om å presse den fettete stopperen, foreslår vi at du utfører en like effektiv honningmassasjeprosedyre.

Honning vil ikke bare fylle huden med næringsstoffer, men også myke den, og bidra til å kvitte seg med fettete trafikkork.

Så, for å utføre prosedyren, legger honning (naturlig) tett lag på huden, forlater i 2-3 minutter, deretter fortsett å utføre massasjen.

Hans teknikk er som følger: Ikke trykker ned problemområder i huden med fingerputer (akne, svarte prikker, fettete plugger), hold dem i noen sekunder, og fjern deretter fingrene skarpt. Den klissete effekten, som er opprettet under massasjen, bidrar til å rense huden fra alle slags urenheter, inkludert fettete plugger.

Det er viktig! Honningmassasje er kontraindisert ved allergi mot honning, og siden det er et sterkt allergen, anbefaler vi at du tester den enkelte hudfølsomheten før du bruker honning.

Sebaceous plugger på ansiktet: forholdsregler.

Det er også viktig at dampbad er kontraindisert i nærvær av et vaskulært rutenett på ansiktet.

Også viktig er den individuelle hudreaksjonen.

Og husk, fettete trafikkork er ikke årsaken, men resultatet, hvis du spiste selvmedikamenter i lang tid, gir det ikke resultater, konsulter en spesialist, fordi med fettete trafikkorker er ikke endokrine systemfeil ekskludert.

Castor olje - anmeldelse

Kilekile? Eller hvordan bli kvitt fettete trafikkork med olje. Makro foto, ikke for squeamish!

God dag til alle som leser denne anmeldelsen!

Fra skolen lider jeg av det faktum at huden på ansiktet er veldig fet, porøs, ofte oppstår sorte prikker og kviser. Jeg kunne ikke finne et middel til å rense porene til en dag jeg kom over en oljerensingsmetode. Oil? Fet hud? Ja du er gal! Hvor enda mer fett?! Dette er tankene som dukket opp i hodet mitt. Men vi bestemte oss for å lese om denne metoden til slutten. Det viser seg at fett er løselig i fett. Som de sier, slår kilen ut kilen) Jeg bestemte meg også for å prøve mirakelveien, om hvilke så mange positive vurderinger.

Før prosedyren bestemte jeg meg for å dampe huden min med hjelp. varme håndklær. Jeg legger den på en tallerken, hell kokende vann fra en vannkoker, vent til det er avkjølt til jeg kan ta det rolig i hendene mine. Klem lett og bruk på ansiktet i et par minutter.

Jeg tok oljen 1 del av ricinusolje og 3 deler olivenolje og tilsatte et par dråper EM bergamot og ylang-ylang.

Oljen kan bli litt oppvarmet. Påfør det på ansiktet og begynn å massere, forsiktig gni det inn i huden. Bokstavelig talt etter et minutt med en slik massasje begynner små baller å rulle under fingrene, da det viste seg at disse er fettete plugger som går ut av porene. Jeg ble overrasket og fortsatte å forsiktig massere hele ansiktet. Rullene ble mer og mer. Jeg prøvde å samle dem i en haug og sfotkat)) Men de er ikke så lett å overføre fra hånd til wadded disk. Derfor fikk ikke alle fotsesjonen)))

Fra strimlene forventet jeg aldri mer enn resultatet. Ja, litt å trekke smuss fra porene. Men ikke alt. Denne gangen var effekten annerledes!

Hvordan bli kvitt fettete trafikkork på nesen

Svarte prikker er ikke noe annet enn sebaceous kanaler som er tilstoppet av hudfett og forurensning. Svarte flekker i noen tilfeller blir gjenfødt i dyp akne og betennelse, de forstyrrer hudpusten. Derfor er det viktig å kjempe med dem, ikke bare på grunn av estetiske hensyn. Nesen er den sentrale delen av T-sonen, hvor utskillelsen av fett er spesielt vanlig. Det økte fettinnholdet i huden er tatt for å "klandre" sviktet i hormonet, feil ernæring eller omsorg.

For å redusere fettinnholdet i huden, må du spise riktig - den dårlige ytelsen i fordøyelsessystemet gjør huden kjedelig, grov og porøs. Spis frokostblandinger, nøtter, sørg for å spise frokost med havregryn, drikk fermenterte melkeprodukter og nok væske - og huden din endres. God effekt på reguleringen av talg og vitamin B, det er mye i rugbrød og frokostblandinger. Dette vitaminet bidrar til å overvinne stress - også ikke de siste faktorene som påvirker den dårlige tilstanden til huden.

Det er mange måter å kvitte seg med allerede eksisterende sebaceous plugger. En ganske effektiv måte er salongrensing, manuell eller maskinvare. Vurder fordelene med begge alternativene. Manuell rengjøring (det kalles ofte "mekanisk") er bra i kampen mot dype, lokale og eksisterende svarte prikker. Huden blir oppvarmet og tilberedt med spesielle forbindelser, og deretter fjernes pluggen ved hjelp av et spesielt apparat. Ulempen med denne rengjøringen er at det er en slags invasivitet - i tre dager vil du observere rødhet på nesen. For å opprettholde renheten i huden, er det godt å bruke ultralydrensere regelmessig, omtrent en gang i måneden. De traumatiserer ikke huden, masserer den og forbedrer den interne blodstrømmen. Porene smale, og forurensningen synes å være "presset ut" under påvirkning av ultralydbølger. Frukt peeling kan anbefales for gutter og jenter i nesten alle aldre - det fremmer aktiv hudfornyelse og innsnevring av porene.

Hjemme, men du kan regelmessig dampe ut huden, det er bedre hvis med urteekstrakter. En håndfull kamille eller eikebark er flott for dette formålet - du finner dem i apoteket. Disse verktøyene har desinfiserende og uttalt sammenhørende egenskaper, samt bidrar til å begrense og rense porene fra svarte flekker. Etter damping (ca. 7-10 minutter), kan du lett undertrykke fettplugger. Sann, gi hendene full sterilitet, tørk dem med alkoholholdig lotion. Etter rengjøringsprosessen vil det være fint å gni ansiktet med en isbit (igjen, bedre med urter) og smør det med fuktighetskrem.

I daglig pleie, prøv å gi preferanse til lys, men effektive fuktighetsgivende midler, ikke-aggressive geler og ansiktsrensemidler, samt ikke-komedogene sminkebaser. Prøv å velge pulver på mineralbasis, og grunnlaget for ansiktet bør bare være for fet hud. Det er bedre å vaske ansiktet med en myk børste hver kveld, og spesielt oppmerksom på T-sonen.

Flere Artikler Om Typer Acne