En hypodermisk kule på labia kan forårsake ikke bare smerte, brennende og kløe, men også psykisk ubehag. Når en patologi oppstår, opplever en kvinne følelser av skam og frykt.

Bilde 1: For å kvitte seg med en neoplasm, er det nødvendig å fastslå sykdommens art og årsakene til forekomsten. Sørg for å kontakte kirurgen, sen behandling kan føre til dannelse av sår og ondartede svulster. Kilde: Flickr (Dmitry Shishkin).

Årsaker til ballen på kjønnsleppen

Enhver neoplasma som har oppstått på labia, indikerer en patologisk prosess i kroppen. Avhengig av symptomene, er det sykdommer der det er en subkutan formasjon.

lipom

Godartet neoplasma, som består av fettvev. Underlagt denne patologien er hovedsakelig kvinner i alderen 30-50 år. Diameteren av ballen varierer fra noen få millimeter til 10-15 cm. Området av neoplasma er mykt, det er ingen stor ømhet. Ingen endring i hudfarge observeres.

Vær oppmerksom på! Sen behandling av et lipom kan føre til skift i indre organer.

Årsaker til lipom

 • økt sekresjon av svettekjertler;
 • vektig;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • hormonelle lidelser;
 • kutt, hudtrauma under epilering;
 • bruken av syntetiske, tette undertøy.

Aterom (epidermoid cyste)

Ball som oppstår under flerskiktet epitel av huden. Det er en cyste i huden på talgkjertlene. Patologi oppstår hos kvinner i ulike aldre. Skiller neoplasmer rundt form, elastisk konsistens. Størrelsen varierer fra 5 til 40 mm. Fargen på huden over ballen er ikke endret. Hvis en infeksjon vises på formasjonsstedet, vises en lilla fargetone. Et karakteristisk trekk ved lipoma er den raske veksten i utdanningen.

Årsaker til atherom

 • metabolske forstyrrelser i kroppen;
 • økt testosteronnivå
 • hudskade;
 • hår inntrådt;
 • bruk av pulver eller pulver i bikiniområdet.

bartolinitt

Inflammasjon av Bartholin-kjertelen. Patogener av patologi kan være gonokokker, stafylokokker, streptokokker, E. coli, trichomonader. Symptomatologien til denne sykdommen er uttalt - det er en smertefull herding av en rosa nyanse, med trykkpus frigjort, oppleves hevelse i nærliggende vev. Følgende symptomer er: feber, smerte under gang og samleie.

Årsaker til Bartholinitis

 • infeksjon under samleie (gonoré, trichomoniasis, klamydia);
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • hudskade;
 • bruk av stramt syntetisk sengetøy;
 • kroniske infeksjoner i kroppen;
 • svekkelse av kroppens immunsystem;
 • vitaminmangel;
 • kirurgiske inngrep.

Gidradenoma

Godartet neoplasma i form av en hypodermisk pellet fylt med væske. Det forekommer i cellene i overflatelaget av bindevev og svettekjertler. Størrelsen på formasjonen varierer fra 2 til 5 mm. Diffrerer hydradenoma sårhet under palpasjon og en uttalt crimson fargetone.

Årsaker til hydradenom

 • svekkelse av immunforsvaret;
 • overdreven svette
 • tilstedeværelsen av riper;
 • dermatitt av forskjellig etiologi;
 • diabetes;
 • dysfunksjon av gonadene.

Vulvar kreft

Ondartet utdannelse av kvinnelige kjønnsorganer. Det er et segl, som preges av økt smerte og utviklingshastighet, ødemer og blodutslipp. En karakteristisk funksjon er kløe og skarpe smerter som oppstår om natten. Denne patologien skjer hovedsakelig hos kvinner i avansert alder (70-75 år).

Dette er interessant! Anti-menopausale legemidler bør tas for å redusere risikoen for vulvarcancer.

Årsaker til vulvarcancer

 • alder restrukturering i kroppen;
 • vektig;
 • Tilstedeværelsen av melanomer;
 • promiskuøs sex;
 • diabetes mellitus;
 • misbruk av sigaretter og alkohol.

Andre årsaker til kegler på kjønnsleppene

 • betennelse i hårsekkene;
 • medfødte patologier i urinrøret;
 • hormonelle lidelser under menstruasjon.

Hvilke tiltak må tas

Lipoma og atherom behandling

For behandling av lipom og atomer krever ikke medikamenter. Bli kvitt denne patologien ved kirurgisk inngrep. Operasjonen er ganske rask og består av flere trinn: Ta et snitt og fjern innholdet i formasjonen, skrape kapselen for å redusere risikoen for tilbakefall, sy et snitt. Tissue healing skjer innen en uke.

Bartholinitis behandling

Behandling av en sykdom som Bartholinitis bør startes så tidlig som mulig. Purulent formasjon kan åpnes både utvendig og innover, noe som fører til infeksjon i hele kroppen. I tilfelle av en alvorlig sykdomsform fjerner legen den purulente kula kirurgisk. En konservativ metode for å behandle en sykdom er å foreskrive en pasient et kurs av antibiotika, antipyretiske og smertestillende midler (NSAIDs).

Antibiotika - Ceftriaxon, Cefixime, Cefotaxim, Azitromycin, Levofloxacin.

Legemidler, NSAID-grupper - Ibuprofen, Nimesil, Nimesulid, Ketorol, Nagezin.

Hydraadenoma Behandling

Ved behandling av hydradenom foreskriver legen å drikke et antibiotikabehandling - Tetracyklin, erytromycin, Clindamycin. Hvis patologien ikke reagerer på antibiotikabehandling, foreskrives administrering av glukokortikosteroider (hormonelle legemidler). Samtidig behandling er - forbedring av immuniteten ved hjelp av immunomodulatorer.

Behandling av vulkarkreft

For å eliminere en ondartet svulst, er vulvarcancer foreskrevet kirurgi eller et kjemoterapiforløp. Behandlingen av denne patologien er foreskrevet av legen først etter en fullstendig undersøkelse av kroppen og avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

INTIMAL LUSHES


Vulvaområdet er en av de mest foranderlige delene av kroppen, med flere variasjoner av normen enn nesene! Utvalget av "normale fenomener" er så bredt at mange kvinner bekymrer seg om hvor sunn deres vulva er og ser vakker ut. Kegler på kjønnsleppene fortjener spesiell oppmerksomhet. Selv om de ikke gjør vondt og ikke bry - å identifisere årsaken til utseendet deres er nødvendig uten å feile.

Ofte har kvinner og unge jenter, etter å ha oppdaget noen solide, tette baller inne under huden på labia, begynt å søke etter samsvar med funnene som er funnet på Internett. Handlingen, kanskje på noen måter fascinerende og informativ, men helt meningsløs og ikke engang nyttig. En annen størrelse klump på labia eller i et annet intimt sted kan skyldes en rekke sykdommer, eller i noen tilfeller være en variant av normen.

For å forstå hva slags utdannelse eller segl mellom beina er en patologi, og hvilke baller eller støt på labiaen ikke skal forårsake bekymring, vil du bli hjulpet av en kvalifisert gynekolog. Mottaksspesialist i vår klinikk daglig, fra 10-00; forhåndsregistrering på telefon 8 (495) 761-1085 eller online på nettsiden.


Nedenfor vil vi gi informasjon om hvilke tilstander som kan ledsages av utseendet av "baller" mellom beina, "kjegler" på den lille og store labia, samt lignende formasjoner på andre kvinnelige intime steder.

Boller og støt på labia

"CONES AND BALLS AT THE VAGINA"
Vulvaen er en av de mest etterspurte organene i menneskekroppen. Dens utseende og struktur forblir ikke uendret i livet. Ujevne deler, disse klumper og baller, er som regel normen, og antallet og størrelsen øker med alderen. Unntak er utdanning, årsakene til hvilke og deres natur kan være bekymret for spesialister i kvinners helse. Derfor bør de observerte endringene i de eksterne kjønnsorganene føre til at kvinnen går til gynekologen for en kontroll.

Cystelip
Mange cyster av de eksterne kjønnsorganene er forårsaket av svettekjertler som har blitt blokkert. Væsken finner ikke en utgang til utsiden, som et resultat rundt, vises mindre tette baller på labia. De har en tendens til å skje langs linjene med størst friksjon, spesielt hvor bukserens sømmer. Ikke klem eller klem disse cysterene: du kan forårsake en abscess!

HVITE BALLS ON SEX LIPS
Den såkalte "Fordys spot". Disse er små hvite eller gule klumper 1-3 mm i diameter, ser ut som små kviser på huden på labia minora. De er smertefrie, litt forstørrede talgkjertler og helt ufarlig for helse. Ofte blir mer merkbar hos ungdommer i puberteten, under graviditet og hormonbehandling. De kan oppstå på penis hos menn, men overføres ikke fra person til person. Dette er en variant av normen, og det er ikke kjent hvorfor de er mer synlige for noen enn i andre. Hvis det blir en slags intim plass og en jente fører estetisk ubehag, så kan du fjerne dem raskt og trygt i vår klinikk.

VESTIBULAR PAPILLOMATOSIS
Dette er en tilstand hvor overflaten av vestibulen (inngangen til skjeden) og mellom den indre labia blir litt tykkere og dekkes med et mer eller mindre tett deksel av papillomatøse vekster av forskjellige farger og størrelser, vanligvis ikke over 1 mm. Ofte begynner å vokse med hormonell stimulering etter puberteten. Den indre overflaten av kjønnsorganene tar på seg et fint grensesnitt. Hvis en egen utdanning når en betydelig størrelse, kan kvinnen klage til gynekologen om at en bump oppstod på hennes labia. Her kan du lese i detalj om emnet for å fjerne kondylom av intime steder.

angiokeratoma
Disse er små klynger av dilaterte blodårer med scaly tips, synlig etter pubertet, vanligvis på labia majora. De pleier å bli flere tallrike i alderdommen. De er rødt i begynnelsen, men kan bli mørkere, nesten svarte, noen ganger kan de bløe litt hvis de blir skadet (for eksempel når det skjer barbering eller epilering). Disse små støtene på kjønnsleppene er harmløse og asymptomatiske, men hvis de forårsaker problemer, kan de lett fjernes fra en lege.

RESIDUES OF THE NATURAL PLAY
Skavene i bikuplene, brutt etter deflorering, har forskjellig størrelse fremspring rundt hymen sone, den ytre ringen av skjeden. Ved fødsel, er kafet brutt i små stykker og ser som regel ut som røde klumper rett innenfor skjeden. Alt dette er normalt. Mindre kirurgi kan fjerne eventuelle klumper her som visuelt irriterer eller forårsaker fysisk ubehag.

SEBARRIA KERATOZ
Disse er uskadelige vesellesjoner funnet gjennom huden i økende mengder hos mennesker når de blir eldre ("marasmic warts"). På kvinner ligger de på de store kjønnsleppene, ballen er ofte en enkelt, mørkfarget, 2-5 mm. i diameter eller mer. Kan ikke bare være enkelt, men også flere. Noen ganger alarmerende - på grunn av fargen kan de forveksles med melanom. Men det er ingenting å bekymre seg for - disse intime formasjonene er ikke i stand til å utvikle seg til ondskapsfullt.

BALL INNEN LITTLE LIPS
Cystene av labia majora (sebaceous eller epidermoid) er en ganske vanlig årsak til klumpene i labia hos eldre kvinner. De vises i form av hevede hvite eller gule klumper mellom beina, med en diameter på 2-5 mm. Noen ganger blir de betent og sår. Behandling - kirurgisk kombinert med antibakteriell. Dette inkluderer også cyster i vaginaets vestibul, ser ut som en bump i et intimt sted, nærmere vaginal inngangen. Eliminering er lik.

"VARICO VENUS VULVA"
Ofte er knutene med en myk konsistens i form av en bump på labia majora et symptom på åreknuter. Det kan være som en uavhengig sykdom i det vaskulære systemet, og følge andre forhold i kroppen. For eksempel er varicose vulva svært vanlig hos kvinner, spesielt under graviditet og etter fødsel. De kan gi vulva en lilla nyanse, forårsaker smertefulle opplevelser, spesielt på slutten av dagen. Med betydelig alvorlighetsgrad kan det se ut som svimmelhet, mange støt på innsiden og store labia. Etter fødselen regres denne tilstanden vanligvis, men dette er ikke alltid tilfelle.

BARTOLINOVA KYSTA
En av årsakene til utseendet av støt på kjønnlippen er en Bartholin cyste. Det er visse kjertler nær vaginalåpningen. Disse kjertlene kalles Bartholins (eller store vestibulære kjertler. Bare kvinner som har nådd puberteten er utsatt for betennelse. Deres funksjon er å frigjøre smøremiddel under seksuell aktivitet. Dette bidrar til å redusere friksjon under samleie. Noen ganger kan innholdets frie innhold blokkeres (som i intim akne.) Deretter dannes hevelse og betennelse - bartholinitt. Det ser ut som en hypodermisk ballong på labia, nærmere inngangen til skjeden, med en tett elastisk tekstur, zlichnoy smerte - fra mild til hard behandling -. Kirurgisk.

Infeksjoner og sykdommer
Kegler i det intime området kan skyldes ulike patogene infeksjoner. Skjeden og miljøet er underlagt ulike smittsomme sykdommer, som gonoré, syfilis, trichomoniasis og andre. Av denne grunn anbefales det å bli undersøkt av en lege for å utelukke denne muligheten.

lipom
Dette er en wen, som øker i størrelse, men det er ikke forbundet med tilstedeværelsen av den inflammatoriske prosessen. På palpasjon kan denne veksten rulle, noe som indikerer innholdet av innhold inni. Dårlig epilering av en dyp bikini er en vanlig årsak til skade på labia minora, kegler og baller i dette tilfellet vises på steder hvor talgkjertlene er blokkert.

Har utseendet til et intimt sted forandret seg?

Hva skal jeg gjøre hvis det er støt på den lille og store seksuelle leppen eller ballen inni? Påvisning av en tetning mellom beina og eventuelle uregelmessigheter i det intime området, spesielt i nærvær av smerte og kløe, er et signal som skal undersøkes av en gynekolog.

I resepsjonen kan legen vår få omfattende svar knyttet til definisjonen av type utdanning. Til tjeneste er et omfattende utvalg av analyser og instrumenter, inkludert høyteknologisk diagnostikk. Ikke medisinske - hvis du mistenker dårlig helse eller har ubehagelige opplevelser, besøk umiddelbart et medisinsk anlegg. Det er viktig å forstå at den uforståelige utdanningen som ikke alltid har dukket opp på et intimt sted, er uskyldig. Et rettidig besøk til en spesialist vil i noen tilfeller bidra til å bevare ikke bare helse, men også livet!

SUPER TILBUD AV UGEN!
Gi deg en ny følelse i stedet for 32 000 rubler. for bare 22.000 rubler!
Jobblærer som gave!


G-punktsøkning
22 000 - alt inkludert!

Kopiering og reproduksjon av materiale fra dette nettstedet er forbudt.
Informasjon på nettstedet til klinikken med intim plastisitet oppdatert 12/01/2018

Ballen på kjønnsleppene

Kvinnens ytre kjønnsorganer inneholder tynne folder som utfører en beskyttende funksjon. Homogeniteten i vevet er et tegn på fraværet av patologier, men noen ganger kan representanter for den vakre halvdelen av menneskeheten oppdage en perle på labia, noe som vesentlig endrer utseendet sitt.

En unormal tilstand indikerer noen ganger en utviklingssykdom som truer det urogenitale systemet og kroppen som en helhet.

Lavrisikosykdommer: inflammerte follikler, lipom og aterom

En kvinnes intime sone har en stor mengde hår, men under påvirkning av infeksjoner og bakterier blir folliklene inflammet og danner et berørt område med purulent innhold. De viktigste forskjellene er hvite seler eller lysegul med rød trim. Kliniske utviklingsstadier ligner manifestasjoner av subkutan akne, men de er bare projisert på den lille labia.

Til tross for det gunstige kurset, komprimerer i form av en ball av denne typen smerte og provoserer økt betennelse. Spesielt farlig er nærheten til det berørte området nær urinrøret eller tilstedeværelsen av inngrodd hår. Behandlingen består i å irrigere labia med antiseptika og ta desinfiserende skuffer.

Lipoma - Wen, som øker i størrelse, men det er ikke forbundet med tilstedeværelsen av den inflammatoriske prosessen. På palpasjon kan den subkutane veksten rulle, hvilket indikerer tilstedeværelsen av fettliknande innhold inni.

Lipoma utviklingsfaktorer:

 • rik sexliv;
 • økt kroppsvekt;
 • forsømmelse av hygiene.

Wenders (varianter - fibrolipomer og myolipomer) er relativt ikke farlige, men de kan kun fjernes kirurgisk. Dette kan gjøres etter utseendet av fysiologiske ulemper, selv om osteolipomer, som ikke bare består av fettvev, men også av bindevev (hard ball), fjernes rasjonelt umiddelbart etter deteksjon. En annen type lesjon er atherom, som ligner Wen (et lite tuberkul), men preget av tilstedeværelsen av trafikkork i steder av sebaceous kanaler.

Dårlig depilering er en vanlig årsak til skader på leppene, der på steder med stor innvirkning, vind og foci av sebaceous kjertler vises.

Moderat risiko: Bartholin kjertel skade

Dårlig hygiene, forverring av immunsystemet, mekanisk skade på slimhinnen og hormonell ubalanse er hovedårsakene til utviklingen av den patologiske tilstanden. Hvis 7-14 dager etter avslutningen av den inflammatoriske prosessen, oppstod en bump, da er årsaken til sykdomsutviklingen i den. På grunn av dannelsen av et segl opplever en kvinne ubehag under gang, og noen ganger til og med febrile anfall forårsaket av en kraftig temperaturstigning. Legene kaller denne sykdommen Bartholinitis.

Morsomt kjønn øker også risikoen for patogene mikroorganismer i kanalene i kjertelen, noe som skaper forholdene for utseende av destruktive prosesser. Slike sykdommer som gonoré, klamydia og trichomoniasis er de mest ødeleggende av kjertelen.

Tegn på betennelse i kjertelen:

 1. rødhet av epitelet rundt kjertelen;
 2. smerte i perineum;
 3. forverring etter menstruasjon;
 4. pus ut av kanalen.

Noen ganger fører Bartholinitis til dannelsen av en cyste i området med ekskresjonskanalen. En patologisk tilstand blir observert når den er blokkert på grunn av overdreven utsöndret sekresjon, som brukes som smøremiddel under coitus. Dårlig fuktfjerning skjer like når åpningens lumen smelter.

En del av kroppsvæsken forblir inne, og deretter nedbrytes, forårsaker betennelse (falsk abscess). En komplisert form for Bartholinitis er utviklingen av en cyste, men etter konservativ behandling forsvinner den ofte uten kirurgisk inngrep. Men når en sann abscess har oppstått inne i labia, kan en terapeutisk effekt ikke unngås uten bruk av en skalpell.

Bartholinitisbehandling kombineres med antibiotikuminntaket, i alvorlige tilfeller åpnes en okkludert kjertel.

Midlertidige seler

Når du har for stramme undertøy, kan det oppstå en slags kvise, som ved eksterne tegn ligner en wen eller et segl forårsaket av Bartholinitis, men etter fjerning av den traumatiske faktoren, passerer ballen.

Noen ganger opptrer akne når det kommer i kontakt med skitne hender eller ved bruk av produkter som oppdager en individuell allergisk reaksjon.

Midlertidig klumpformasjon oppstår etter hypotermi eller forkjølelse, men etter utvinning forsvinner den.

Baller som godartede neoplasmer

Hvis en perle er dannet av en godartet type, reduserer dets tidlige eksisjonering risikoen for vevsdegenerasjon.

 • Myxom. Ofte funnet på puben, men også til stede på store, intime folder. Den indre væsken har en gelatinøs base av gul-hvit farge. Oftere diagnostisert hos personer med pensjonsalder.
 • Lymfangiom. Lymfatisk masse er en smertefull type som projiseres hovedsakelig på de store leppene. Bumpene er alltid noen få, som er kastet i blått eller crimson og i vekst vokser sammen. Økningsratene er svært sakte, det er ingen trussel mot livet, utbredelsen blant pasientene er høy.
 • Fibroids. Det berørte området kjennetegnes ved involvering i den patologiske prosessen av de dype vevene i labia.
 • Fibromer. Kuglen i en oval form består av bindevev. Bare en type fibroma, desmoid, er tilbøyelig til å bli ondartet.
 • Hemangiom. Med dette seglet finner leger en ball på labia minoraen (eller stor). Tilstedeværelsen av blå eller rød farge forklares av tilstedeværelsen av blod i formasjonen (2 former - cavernøs og kapillær).

Hvis dannelsen av en defekt er kombinert med forekomst av blærebetennelse, uretitt eller kolpitt, er det viktig å eliminere disse sykdommene for å unngå permanent infeksjon av klumpen.

Innflytelse av seksuelt overførbare sykdommer

Trost. Det overføres seksuelt og forårsaker utseendet av hvite sekreter. Med langvarig infeksjon utvikler candidiasis av kjønnsorganene: ballform på labia, som raskt blir til stammelignende utvoksninger - papillomer. Formasjoner er hvit, rød eller kjøttfarge. Under påvirkning av et fuktig miljø øker de raskt.

Genital herpes. Infeksjon provoserer utseendet til myke baller som har et indre vannaktig ekssudat, som brister under trykk. Etter å ha slukket væsken, dannes små sår.

Syfilis. Etter infeksjon med syfilis oppstår en chancre på hvilken som helst del av kroppen under huden, som også kan ligge på kjønnsleppene. Komprimeringen vokser raskt i størrelse og manifesterer seg, danner et mykt, forfallende område i midten og stive grenser ved kantene.

Smertefrie hvite flekker - Fordyde's blemishes - relaterer seg til litt forstørrede talgkjertler, som er vanligere hos ungdommelige jenter under seksuell utvikling.

Ondartede neoplasmer

En del av endringene i området til de eksterne kvinnelige organene, spesielt hvis det er en segl i form av en ball, oppnår truende trekk på grunn av degenerasjonen av bindevev. Utseendet til noduler kombineres ofte med utvikling av livmorhalskreft i nærvær av høyt kreftfremkallende HPV i kroppen. I vaginal sarkom er det alltid en stor mengde pus produsert, blodslem som har sterk lukt.

Farlig og hydradenom - en raskt voksende formasjon, som når en diameter på 1 cm i diameter. Dermen tilstøtende komprimeringen dør av - som et resultat er muskelvevet eksponert.

Hudlesjoner øker risikoen for sekundær infeksjon. Vanligvis gjør det modifiserte vevet ikke vondt eller bløder. Ved diagnostisering av et hydradenom forblir det en økt sannsynlighet for at et sted blir en malign type.

Kreft mellom labia refererer til vulvarcancer, som ofte utvikles hos diabetespasienter infisert med HPV eller HIV. De første symptomene er utseende av knuter, som så manifesterer, klø og vokser. Forringelsen er ledsaget av et smertefullt syndrom og serøs purulent ekssudat. Behandling - excision og strålebehandling.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Påvisning av et segl under eller nær leppen er et signal for å gjennomgå en omfattende undersøkelse av kjønnsorganene. Ved en mottak hos gynekologen kan du få omfattende svar relatert til manglende evne til å bestemme hvilken type utdanning som er uavhengig. De går rutinemessig på klinikken i fravær av smerte, på en presserende måte - i nærvær av uttalt ubehag.

Ball på kjønnlippen: Hvorfor dukket opp og hva du skal gjøre?

Endringer i de ytre kjønnsorganene er årsaken til besøket til legen. Det er en rekke tegn at du må nøye undersøke og konsultere en spesialist. Disse inkluderer baller, som vises på kjønnsleppene.

Under ballen på den store eller små labia er det en tett neoplasma av avrundet form. Det kan lokaliseres under huden eller i tykkelsen av vevet. Årsakene til utseendet er svært varierte. I alle fall er det nødvendig å bestemme den provokerende faktoren for å velge en effektiv behandling.

I prosessen med diagnose ta hensyn til parametere som plassering, mobilitet, størrelse, smertekegler. For å utelukke en malign tumor utføres en histologisk undersøkelse av vevet tatt fra pasienten.

Hvorfor ballen dukket opp på kjønnlippen: mulige årsaker

Det er flere alternativer for forseglingen:

 1. Inflammasjon eller Bartholin kjertel cyste. I dette tilfellet er klumpen lokalisert på labia majora eller to dannes samtidig, plassert symmetrisk;
 2. Blokkering og som en konsekvens betennelse i talgkjertlene. I dette tilfellet dannes små harde flekker inne i labia minoraen;
 3. Betennelse i hårsekkene. Noen ganger med betennelse øker det betydelig;
 4. Infeksjon. Neoplasmer kan oppstå når en organisme er infisert, spesielt urinsystemet. Sykdommen kan også forekomme i nærvær av en seksuelt overført infeksjon (f.eks. Klamydia, gonokokker, humant papillomavirus);
 5. Medfødte patologier i urinrøret eller ytre kjønnsorganer. I dette tilfellet oppstår problemer selv i barndommen;
 6. Godartet eller ondartet svulst. Komprimering i vev kan være kreft, så det er veldig viktig å konsultere en spesialist i tide.

Betennelse i hårsekkene og blokkering av kjertlene

Ofte skjer dette når det ikke overholdes regler for intim hygiene. Som et resultat blir kirtler og follikler forurenset og betent. Inflammasjon utvikler seg ofte på grunn av inngrodde hår, for eksempel etter depilering og epilering av det intime området.

Sebaceous kjertler kan også bli blokkert på grunn av hormonell ubalanse. Av denne grunn, akne på ansiktet, underarmene, tilbake. Det kan være en lidelse i det endokrine systemet.

Hvis ballen har oppstått av de ovennevnte grunnene, må du begynne å følge regler for intim hygiene, samt behandle huden med antiseptiske midler. Du kan bruke en sink salve, og selv babypulver vil gjøre det lettere. Undertøy skal være laget av naturlige stoffer og må være behagelig, ettersom scuffs forverrer situasjonen.

Det er verdt å merke seg at i avanserte tilfeller er kirurgisk inngrep nødvendig. Men i intet tilfelle bør du åpne / klemme seglet alene - slik kan en infeksjon bli introdusert i såret og derved forverre sykdomsforløpet.

Tumorer inne i labia

I det intime området er benigne neoplasmer vanligere. De oppstår på grunn av overdreven rask gjengivelse av bindevevceller.

Hva kan være ballen på kjønnsleppen?

 • fibroma / fibromyom - formasjoner bestående av muskler. De vokser oftest på labia majora. Behandling av fibroids / fibroids only surgery;
 • lipoma - formasjonen som består av fettvev. Lipoma er følt som noen sammenhengende små knuter eller en stor enkeltball. Faren er at lipoma er utsatt for rask vekst, som følge av hvilke komplikasjoner utvikler seg. En svulst kan forårsake vevnekrose. Som de forrige, blir den bare fjernet kirurgisk;
 • hydradenom - en svulst som består av glandulært vev. Hydradenomer er sjeldne, men svært farlige - risikoen for at de forvandles til en malign tumor er høy;
 • kreft i vulvaen. Ondartede svulster adskiller seg fra godartede i at de kan fester og bløder.

Bartholinitt og Bartholin kjertel cyste

Bartholin kjertler er plassert ved inngangen til skjeden. Disse er parede kjertler, som ligger i det subkutane fettlaget, i den nedre delen av de store leppene. De produserer en hemmelighet som vises på den indre overflaten av de små leppene, fuktighetsgivende dem. Denne funksjonen er spesielt viktig under fødsel og seksuell kontakt.

Bartholinitt er en betennelse i Bartholin-kjertlene, som er provosert av patogene mikroorganismer.

Følgende faktorer bidrar til inntrenging av sistnevnte:

 • hormonell ubalanse;
 • nedgang i immunbeskyttelse, for eksempel under graviditet, etter en forkjølelse, mot bakgrunnen av kroniske sykdommer; immunodefekt tilstand;
 • gynekologiske sykdommer og sykdommer i urinveiene;
 • ignorerer regler for intim hygiene, særlig under menstruasjon;
 • skade på perineum, for eksempel når du gni undertøy.

Med utviklingen av betennelse blir symptomene mer uttalt. Bollen, det vil si selve kjertelen, øker og kan nå en imponerende størrelse. Denne prosessen er ledsaget av smerte og ubehag under kjønn, med bevegelse og gåing. Ofte er Bartholinitis ledsaget av en forverring av den generelle tilstanden og en økning i kroppstemperaturen. Noen ganger er det en purulent utslipp.

Utskillelseskanalen til denne parede kjertelen kan være blokkert på grunn av infeksjon, overdreven produksjon av sekresjoner, unormal innsnevring etc. I en slik situasjon blir hemmeligheten ikke fjernet, men akkumuleres i ekskresjonskanalen og kjertelen selv. Etter hvert som volumet øker, strekker kapselmurene seg og danner en cystisk blære fylt med sekreter.

Slike cyster er godartede, ofte løst på egen hånd. Det er imidlertid alltid risiko for komplikasjoner. Hvis bakterier kommer inn i cysten, vises en purulent abscess på labia.

Behandling for Bartholinitis inkluderer alltid antibiotika (for å drepe patogener). Narkotikabehandling suppleres med folkemidlene for å støtte og styrke kroppen. Pass på å sette varme komprimerer og lage bad, ofte med avkok av urter. Men noen ganger er det nødvendig med kirurgi, hovedsakelig med en unormalt smal kanal: kjertelen åpnes, den akkumulerte hemmeligheten fjernes, og kanalkanalplastene utføres. Hvis Bartholinitis ofte oppstår og har en alvorlig kurs, anbefaler leger at de fjerner kjertelen og kanalene helt.

forebygging

Hvis en ball ble funnet i det intime området, er det viktig å konsultere en gynekolog, gjennomgå en gynekologisk undersøkelse og bestå testene foreskrevet av legen. Kanskje denne spesialisten sender konsultasjon til andre. For eksempel, hvis årsaken er skjult i en hormonell ubalanse, kan det være nødvendig med en endokrinologs hjelp.

Hovedprøven for å oppdage ballen er et smør og en biopsi. De lar deg identifisere infeksjon og ondartede celler.

Basert på resultatene velger gynekologen et behandlingsforløp:

 1. Siden manglende overholdelse av intime regler er den hyppigste provoserende faktoren for alle typer plager, er forebygging riktig omsorg. Det er verdt å huske at overdreven hygiene kan føre til problemer med hud og slimhinner.
 2. Komfortabelt undertøy av naturlig materiale vil forhindre bleieutslett og scuffing i det intime området, samt opprettholde normal temperatur og fuktighet i lysken;
 3. Fysisk aktivitet vil unngå stagnasjon av blod i bekkenet.

En viktig del av kvinners helse er oppmerksomhet til kroppen din. Også kvinner bør gjennomgå en gynekologisk undersøkelse hvert sjette år for å forhindre sykdommer i kjønnsorganene.

Du bør umiddelbart besøke en gynekolog hvis utseendet på pæren er ledsaget av følgende symptomer:

 • utslett tilstede utslett spre seg raskt;
 • bumpen ble til en kvise og omvendt;
 • hevelse og hyperemi;
 • peeling av huden;
 • vannet pimples;
 • feber og lymfeknuter, spesielt inguinal.

Disse tegnene indikerer tilstedeværelse av infeksjon - krever diagnose og behandling av begge parter.

Stram ball på den lille leppen. Akne på kjønnsleppene: Foto, årsaker, behandling

Legg igjen en kommentar 6,950

Varianter av akne og årsaker

For å bestemme årsaken nøyaktig, må du finne ut følgende punkter:

 • Hvilken størrelse er det?
 • Hvilken farge er det?
 • Er det pus ut av det eller ikke?
Ved å finne ut disse punktene, kan du bestemme hvilken type kvise og årsaken til forekomsten.

Hvite pimples på labia

Som regel, etter at hodet, som inneholder pus, når en topp av vekst, passerer pimples. Purulente pimples på kjønnsleppene faller også inn i kategorien hvit akne.

Blant de vanlige manifestasjonsfaktorene kan identifiseres:

 • Svak skade på det intime området og bakteriene som kommer inn i såret, for eksempel når du fjerner hår med en barberhøvel i bikiniområdet.
 • Bruk av undertøy laget av syntetiske materialer eller en sjelden endring av pads.
 • Hypotermi i kroppen - dette fører til at blodsirkulasjonen er forstyrret, og de forårsakende agensene til purulente kviser har alle gunstige forhold for deres aktivitet og reproduksjon.
 • Seksuelt overførte sykdommer. Hvis hvite kviser er lokalisert nær slimhinnen, kan dette indikere tilstedeværelsen av en kjønnsinfeksjon.

Hvis akne med væske inne og begynner å sprekke med frigjøringen av denne væsken (gjennomsiktig eller uklar), er det sannsynlig at de er forårsaket. Dette er en livslang sykdom som ikke kan elimineres, men du kan dempe sin manifestasjon for en stund. Du må overvåke dietten, livsstilen, og også forbedre immuniteten. Og i tilfelle herpesutbrudd begynner behandlingen med lokale antiherpetic midler umiddelbart og eliminere seksuelle forhold til fullstendig kur av akne. Les mer om behandling av herpes.

Genital herpes overføres utelukkende gjennom seksuell kontakt, så det er en risiko for å infisere din seksuelle partner.

I hvilke situasjoner skal du umiddelbart konsultere en lege?

5 regler for behandling av akne på kjønnsleppene

Mangel på riktig behandling, som foreskrives av en lege, kan føre til sepsis eller infertilitet, provosere kronisk betennelse i de indre kjønnsorganene.

Video: Behandling av indre kviser på kjønnsleppene

Problemet som beskrives i teksten er veldig intimt og individuelt. For å klare det, er det viktig å velge riktig behandling, og dette er umulig hvis du ikke vet årsaken til og typen av pimple. Derfor er det viktig å overvåke symptomene dine nøye og konsultere en lege så snart som mulig. Da kan problemet bare være litt ulempe, hvorfra du raskt og smertefritt kan bli kvitt.

Eventuelle utslett på huden gir oss mye uleilighet: de er ikke estetiske, ofte smertefulle og går ikke fort. Hva å si om akne på kjønnsleppene?

På slike problemer er mange kvinner selv redd for å si til en spesialist: oftest skyldes dette fordommer på holdningen til leger til seksuelt overførbare sykdommer. Dette er en myte, og den skal fjernes. Det er ikke noen pimples i lyskesonen og på kjønnsorganene som indikerer en STD, og ​​enda mer vil en profesjonell lege på en god klinikk aldri sette pasienten i en vanskelig situasjon, så gå til legen trygt!

En annen ting er at ikke alle kviser på kjønnsleppene er en grunn til å kontakte en spesialist. Noen av dem er rent kosmetiske. Vi vil forstå de vanligste tilfellene.

Typer utslett på kjønnsorganene

Svarte flekker eller svarte flekker på kjønnsleppens lepper peker ikke på noen spesielle problemer. Slike svarte prikker er åpne komedoner, som dannes som et resultat av blokkering av kanalen i sebaceous kjertel med døde epitelceller og sebum. Med tanke på at inngangsområdet er aktivt forsynt med blod, og som følge av at svette i dette området også økes, er utseendet på svarte flekker på kjønnsorganene et direkte resultat av at de ikke overholder regelverket for personlig hygiene.

Husk å skylle de ytre kjønnsorganene minst to ganger om dagen med et spesialverktøy. Hvis du bruker pakninger, inkludert daglig, må du merke seg at de må endres minst en gang hver tredje time.

Ikke misbruk syntetisk undertøy, før problemer forsvinner, begrenser deg til naturlige materialer.

Omtrent de samme grunnene ligger til grunn for dannelsen av hvite kviser på labia. Du kan legge til bare mislykket epilering, provoserende hyperkeratose - dannelsen av et overdreven antall hornete celler i epitelet og deres eksfoliering - som en beskyttende reaksjon. Du kan ofte legge merke til at hvit akne og inngrodde hår følger med hverandre. For å forhindre utseende, bruk myke skrubber og peeling i tre dager etter depilering.

Det er svært viktig at hvit akne ikke utvikler seg på grunn av tilsetning av infeksjon, og den inflammatoriske prosessen starter ikke. Hvis dette skjer, dannes en purulent pimple. Årsaker til purulent akne er bare to:

 • Bakteriell infeksjon;
 • Humant papillomavirus.

Den første grunnen er mye mer vanlig. Et stort antall mikroorganismer ligger i menneskekroppen, og overflaten av kroppen er ikke et unntak. Blant hele denne mengden er det såkalte betinget patogene mikroorganismer. De utgjør ikke en fare under normale forhold med sterk immunitet, fravær av overoppheting og hypotermi, etc., men multipliserer kraftig, blir de farlige.

En sjelden kvinne følger ikke hygiene i det intime området. Men flittig i denne saken er også skadelig: undergrave hele kjønnsorganene, spesielt med såpe, og ikke på spesielle måter, ødelegger du slimhinnen og vasker bort mikrofloraen, som gir beskyttelse mot infeksjoner.

Som et resultat oppstår betennelse i form av purulent akne.

Hvis du bruker en barbermaskin for epilering, risikerer du også å tjene inngrodd hår. Vi har allerede sagt at huden er beskyttet mot skade og derfor er hyperkeratose sannsynlig. Døde celler tette hårfollikelet, håret vekker vekstretningen innover, og hvis smittelsen også kommer sammen, vil du få en stor ømmepine på labia.

Den andre årsaken til purulent pimple er den humane papillomavirusen - en av de mest hyppige seksuelt overførte sykdommene. Det har vist seg at HPV er direkte relatert til livmorhalskreft. Imidlertid er det en grunn til ikke å frata: Etter 24 år danner individer av begge kjønn immunitet mot dette viruset. Og hvis du ikke er syk før du er 24 år, vil du ikke bli syk.

Subkutane pimples på labia majora er palpable hudlesjoner uten åpenbare tegn på betennelse. Hvis du har alt på den måten - du trenger ikke å bekymre deg, slik er akne en vanlig individuell egenskap i kjønnsflaten.

Men hvis subkutan akne blir rød, blir smertefull og forårsaker uleilighet for deg, så er det to alternativer:

 • Du har å gjøre med den første fasen av purulent akne;
 • Betennelsen har gått innover og krever kirurgisk behandling.

Hvis du finner smerte, kontakt lege. Spesialisten vil gjennomføre en inspeksjon, ta de nødvendige tester og nøyaktig bestemme årsaken til bekymring og hvordan bli kvitt den.

Svært på kjønnsleppen kan være en koke og en abscess. Begge alternativene er ekstremt ubehagelige, fordi de bare helbredes gjennom arr, og hvis de ikke behandles raskt, kan de føre til sepsis.

Bilder - 8 Inflammasjoner og sår i kjønnsområdet krever spesiell oppmerksomhet og umiddelbar medisinsk undersøkelse.

Hvis forsinket behandling kan føre til sepsis. Den vanligste årsaken til utseendet til en rød pimple i kjønnsleppene er en mikrotrauma av huden, oppnådd for eksempel under depileringsprosessen, samt overoppheting med etterfølgende hypotermi.

Kløende vannet pimples på labia kan være et tegn på den andre typen herpesvirus. Som regel er slik akne smertefull og forårsaker mye uleilighet, i tillegg i løpet av perioden med forverring av pasienten med herpesviruset, risikerer de å infisere dem ikke bare deres partner, men også husstandsmedlemmer - ved å bruke toalettet, håndklær, etc.

Pass på at du bare bruker tilpassede toalettsaker! Dette vil forhindre spredning av infeksjonen til andre familiemedlemmer og ikke bli smittet selv.

Behandling av herpes av den andre typen utføres ved bruk av antivirale legemidler som Zovirax, Acyclovir, etc.

For utnevnelse av salver, kontakt lege. Sørg også for å besøke en spesialist hvis du finner herpes på bakgrunn av graviditet: denne sykdommen kan være farlig for fosteret. Antivirale legemidler kan også overvinne moderkaken, derfor bør effekten i forhold til risikoen for barnet vurderes av legen.

Herpes på kjønnsorganene må behandles i henhold til anbefalingene fra en spesialist, da smertefull akne på leppene til kjønnsleppene gradvis bryter, sprer infeksjonen, blir kløende og kan til og med begynne å bløde. Ikke la sykdommen nå et kritisk nivå.

En kvise på labia minora kan ha flere årsaker:

 • herpes;
 • Allergi til intime hygieneprodukter, smøremidler, latex, etc.;
 • Superkjøling og / eller overoppheting;
 • Allergi til smaker brukt i pakninger;
 • Humant papillomavirus;
 • Godartet neoplasma;
 • Tilstedeværelsen av STDs (seksuelt overførbare sykdommer);
 • Utilstrekkelig eller overdreven personlig hygiene;
 • Stramt og ubehagelig undertøy;
 • Hudskader, for eksempel når du bruker tamponger, samleie osv.
 • Hormonale lidelser.

Hvis en pimple på små lepper fester, blir smertefull, forårsaker ulempe ved urinering - kontakt alltid lege. Men før det:

 • Gi seksuell hvile.
 • Avbryt bruken av pakninger med smaksstoffinnhold.
 • Ikke bruk intime hygiene geler med dufter og fargestoffer, og flytende såpe vil heller ikke fungere. Det er bedre å kjøpe på et apotek et spesielt verktøy for intim hygiene med en sur PH og den minste nødvendige sammensetningen.
 • Krydder med urter, det er også bedre å ikke bruke uten lege resept: hvis det er en allergi, risikerer du bare å forverre situasjonen.
 • Avfallsservietter for intim hygiene: Etter den første åpningen av emballasjen blir de avlsmuligheter for bakterier, og den mekaniske effekten på huden vil øke den inflammatoriske prosessen.
 • Ikke bruk tamponger, da purulente betennelser er forårsaket av streptokokker og stafylokokker, og tamponger er en av de første katalysatorene for reproduksjonen og i tillegg skader huden.

Bruken av tamponger i nærvær av lesjoner på kjønnsorganene til en ukjent etiologi kan føre til en oppstigning av infeksjon til de indre kjønnsorganene. I tillegg vil det føre til sexliv, og det vil ikke være veldig hyggelig å smitte en partner.

Gynekologen skal gjennomføre en primær visuell undersøkelse, ta et smør for analyse og såing mikroflora. Det er sannsynlig at du vil bli bedt om å donere blod for påvisning av antistoffer mot herpesvirus og parapetsår (Epstein-Barr, cytomegalovirus, etc.). Ikke ta tester for virus lett: Mange av dem har alvorlige konsekvenser, inkludert ikke graviditet.

Hvorfor vises akne på kjønnsleppene, hvordan å unngå det og hvordan å behandle det?

Årsakene til utslett på kjønnsleppene er mange, og noen av dem er forankret i våre atferdsvaner.

For å forebygge lesjoner på kjønnsorganene:

 • Følg regler for personlig hygiene:
  • Rengjør kjønnsorganene minst to ganger om dagen, morgen og kveld. Husk: du kan bare vaske den ytre delen av kjønnsorganene! Ikke prøv å rengjøre skjeden med vann og spesielt med vaskemidler. Dermed frarøver du deg selv av naturlig immunitet, dreper den gunstige mikrofloraen, eller direkte infiserer skjeden. Forresten vil douching med spesielle midler også være overflødig og hyppige - bare farlig.
  • Bruk spesialverktøy for intim hygiene. Toalettsåpe overdriver huden, og flytende kremsåper inneholder mange stoffer som er skadelige for følsomme kjønnsorganer.
  • Hvis du bruker daglige pads, må du bytte ut minst en gang hver tredje time.
  • Tamponger og pads for å absorbere menstruasjonsvæsken bør også endres hver fjerde time.
  • Bruk bare håndkle og vaskeklut for å vaske kroppen din! La intimitet med ektefellen forbli på andre nivåer, vanlige hygieneelementer vil ikke legge til annet enn sykdom for dere begge.
  • Vask hendene før du bruker toalettet på offentlige steder. Uventet? Og bare forestill deg hvor mange bakterier på leddene av offentlig transport, gjennom hvis håndregninger kan passere og hvem som helst drar dørhåndtaket i et kjøpesenter. Vil du invitere alt dette til et så intimt rom? Hvis ikke, vask hendene før og etter bruk av toalettet.
 • Ikke bruk tette undertøy, men kast bort tennmodellen helt: slike tilsynelatende attraktive truser, traumatisere huden, bidra til hypotermi, og viktigst av alt, overfører de bakterier fra anus til skjeden og små labia. I tillegg til akne på leppene til kjønnsleppene, tjener du også pyelonephritis cystitis, hvis du ikke forlater "thong" på strandfotomodeller.
 • Det er vanskelig å nekte syntetisk undertøy i det hele tatt, men det er viktig at den har en bomullsinnsats ved kontakt med huden på kjønnsorganene. Men i varmen og ekstrem kulde er det bedre å foretrekke bomullsunderbukser.
 • Ikke overkjøl: evnen til å bære capron strømpebukser i 30 grader frost er en tvilsom prestasjon som bare coccus bakterier vil sette pris på.
 • Spis riktig. Gi opp hurtigmat og generelt mat av tvilsom opprinnelse. Spis ferske grønnsaker og fisk så mye som mulig - sistnevnte inneholder fettsyrer som forbedrer hudutspresjonens kvalitet.
 • Slutte å røyke: sigaretter inneholder en stor mengde giftstoffer som kroppen reagerer med utslett. Røyking reduserer blodets evne til å absorbere og bære oksygen, røykerens vev går sulten, og lokal og generell immunitet reduseres. Listen er uendelig, så bare slipp den.
 • Ta vitaminkomplekser i lavsesongen og minst to ganger i året, besøk antitalklinikken.

Og viktigst - aldri nøl med å be om hjelp! En god lege er en garanti for et hyggelig og langt liv.

Foto - 19 Ikke vær redd, og vær så snill å konsultere en lege

Akne på kjønnsleppene er en vanlig forekomst, som av åpenbare grunner bekymrer nesten alle representanter for svakere kjønn. Få mennesker legger vekt på denne formasjonen, men det er nærmest oppmerksom på lesjoner.

Faktum er at eventuelle endringer i huden i det intime området indikerer at enten en infeksjon har dukket opp i kroppen, eller noen negativ faktor har gått inn i det kjente bildet av en kvinne.

Typer av akne i et intimt sted

Eksperter identifiserer flere typer akne som vises på kjønnsorganene:

 • - En stor nok utdanning, som ser ut som en stor pimple med purulent innhold. Det gir mye smerte og ubehag, spesielt ved konstant kontakt med undertøy;
 • - mange utslag, har små størrelser og forskjellige former;
 • betennelse i Bartholin-kjertelen (ellers - Bartholinitis) - en kvise som vises i de indre lagene i huden og er årsaken til den inflammatoriske prosessen;
 • og papillomer - Vannaktig akne med en gjennomsiktig spiss av toppet form;
 • akne - veldig smertefullt foci av betennelse, produserer stadig en stor mengde pus;
 • genital herpes - disse akne på kjønnsleppene er resultatet av seksuelt overførbare sykdommer og forårsaker alvorlig kløe i lesjonene;
 • cyster i sebaceous kjertler - en klynge av små kviser av lyse farger, ofte ikke vise seg selv.

Det skal bemerkes at årsaken til forekomsten av akne i det intime området kan også være forskjellige skader, kutt og andre deformasjoner av huden, hvor mikrober kommer inn i epidermis. De initierer utseendet av utslett, som for øvrig er lett å bli kvitt.

På grunn av det faktum at det er mange forskjellige varianter av akne, så er det derfor mange årsaker til utseendet deres. Derfor er det mest fornuftige alternativet å kontakte en gynekolog som på bakgrunn av det kliniske bildet og ytterligere undersøkelser vil kunne identifisere utdanningenes natur og foreskrive den riktige behandlingen.

Årsaker til utslett på kjønnsorganene

Hovedårsakene kan være som følger:

 1. Overgangsalder. I ungdomsjenter kan det ofte forekomme en kvise på labia majora, som ser ut som en liten tetning. Det bør ikke betraktes som en grunn til panikk, da det er en enkel blokkering av talgkjertlene, som utvikler seg aktivt i pubertalperioden. Etter at hårvaksutslett forsvinner av seg selv.
 2. Betennelse i hårsekkene. Det er preget av utseendet av en liten tetning med purulent innhold. Huden rundt den begynner å bli rød, og kimen vokser gradvis i størrelse.
 3. Bruk ubehagelig undertøy. Stramt og ubehagelig klær fører til at huden slutter å motta frisk oksygen, og dette fører uunngåelig til tilstoppede porer. Også, dette undertøyet kan forårsake mikrotraumas der infeksjonen kommer inn i huden. Dette inkluderer også iført syntetisk undertøy.
 4. Seksuelt overførte sykdommer. Kanskje den vanligste årsaken til at det kan virke en kvise på den lille leppen. Disse utbruddene ser like innenfor og ser ut som små røde prikker. I de fleste tilfeller er det dannet i form av klynger, selv om individuelle former er mulige.
 5. Hudfunksjoner. Enkelte typer akne kan ikke oppstå på grunn av infeksjon eller noe annet, men som følge av hudens individuelle egenskaper. Disse inkluderer for eksempel.
 6. Hormonale svikt. Hormonets ubalanse som har skjedd, vil føre til at små kviser vil spredes over hele lysken, som som regel ikke er smertefullt, men forårsaker alvorlig kløe.
 7. Humant papillomavirus. På grunn av effektene av dette viruset dannes warts og papillomer. Akne vises på de mest ubeleilig stedene hvor de lett kan bli skadet. Enkelte typer papillomer kan ganske enkelt være en kosmetisk defekt, men noen kan forårsake livmorhalskreft. Pekete papillomer er en alvorlig grunn til å gå til en gynekolog.

Dessverre er de vanligste årsakene til de fleste lesjonene på kjønnsleppene ikke-overholdelse av reglene for personlig hygiene og syntetisk undertøy.

Når skal du gå til legen?

Et besøk til en spesialist bør gjøres når det er tegn på sykdommen. Disse er alvorlige smerter, kløe eller brenning, tilstedeværelse av rødt utslett og akne som er vannet. Også av bekymring bør føre til at akne ikke går bort etter 5-7 dager.

Eliminere akne på kjønnsleppene kan og burde være først etter at undersøkelsen vil bli fullført av en passende spesialist. Uten å kjenne grunnene og bruke behandlingsmetodene som er valgt tilfeldig, kan du alvorlig skade kroppen din.

Flere Artikler Om Typer Acne