Peeling ansiktet - ved første øyekast kan et ufarlig, men ganske ubehagelig problem oppstå i alle aldre, hos menn og kvinner. Oftest er dette forårsaket av ekstern eksponering, men noen ganger viser hudens peeling en dermatologisk patologi. I slike tilfeller bør det klart forstås hvorfor huden på ansiktet flager, hva skal man gjøre og i hvilke tilfeller er det nødvendig å konsultere en lege.

Raskt overgang på siden

Hvorfor skreller huden på ansiktet?

Peeling av huden på ansiktet er prosessen med å akselerere løsningen av overflatelaget av huden, eller heller, av dens døde celler. Det skumle ansiktet ser stygg ut, mens et forsøk på å skjule peeling ved hjelp av tonale midler bare fokuserer oppmerksomheten på problemet. Kampen begynner med å finne ut årsaken som førte til peeling av ansiktets hud:

Tørr hudtype skyldes ofte genetiske faktorer. Tørr hud er svært følsom: Selv den minste irritasjonen fører til voldelig flak.

I slike tilfeller bør omsorgsprosedyrer velges nøye, og kosmetikk bør ikke inneholde alkohol og andre aggressive ingredienser. Ofte er tørr hud forårsaket av utilstrekkelig væskeinntak og svekkende mono dietter som fører til beriberi.

 • Værforholdene

Om vinteren flager huden på ansiktet på grunn av effekten av lave temperaturer og sterk vind. En viktig faktor for å tørke ut luften i rommet, og som følge av huden, er hele tiden på air condition. I dette tilfellet er peeling midlertidig og forsvinner i seg selv når provoserende faktorer elimineres og fuktighetsgivende midler blir tilsatt hudpleie. Imidlertid bør man ikke utelukke kald sensibilisering. Allergi for kaldt krever nøye undersøkelse av en allergist og omfattende behandling.

Ofte skjer hudflinging om sommeren i høytiden. Overdreven eksponering for solen, svømming i sjøen (saltvann tørker tørt huden) kan provosere en reaksjon på ansiktet og ødelegge inntrykk av en ferie.

 • Feil hudpleie

Avskalling av ansiktet skjer etter salongskalling, mens intensiteten av avvisning av hudlagene avhenger av konsentrasjonen av syre i avskallingsmiddelet og eksponeringsdybden. Varigheten og intensiteten til reaksjonens skjønnhetspleie fastsetter før prosedyren, slik at hudens avskalling for pasienten ikke blir en plutselig ubehagelig overraskelse.

Hjemme blir kvinner ofte misbrukt med scrubs og peels. Selv bruk av vanlig såpe for å vaske følsom hud og overdreven kraft når det gis huden kan føre til peeling av ansiktet. Ofte oppstår peelingreaksjonen ved bruk av kosmetikk som inneholder alkohol (etyl, salicylsyre) og lanolin, samt bruk av utløste eller lavkvalitets hudpleieprodukter.

For din informasjon: glycerin gir en midlertidig fuktighetskrem, med langvarig bruk i kremer huden oppstår overdrevenhet.

Dårlig omsorgstiltak påvirker ikke bare den mer delikate huden i ansiktet hos kvinner, det gjelder ofte menn. Vanligvis er huden på menns ansikt flaky på grunn av bruk av vanlig såpe under barberingen. Kombinasjonen av raser irritasjon og aggressive vaskemidler fører til kløe og utseendet av små flaky skalaer.

Huden på ansiktet er skallet bilde 2

 • Hudssykdommer

Begrensede områder av desquamation indikerer ofte en dermatologisk sykdom. Med hudsykdommer - psoriasis, eksem, seborrhea - peeling av huden er ofte ledsaget av alvorlig kløe og rødhet.

Det er ikke nødvendig å utelukke en allergisk reaksjon, i slike tilfeller kan ikke bare kosmetikk og andre eksterne produkter fungere som en følsomhet, men også matvarer og medisiner (både til ekstern bruk og ved langvarig inntak). I tilfelle av allergi, forekommer huden på ansiktsflakene og røddene, papler (noduler) og vesikler (bobler med væske) ofte.

Hudallergi er spesielt vanlig hos barn: En svak beskyttende funksjon av huden, et uformet immunsystem og en underutviklet fordøyelse kan provosere en sensibiliseringsreaksjon selv med den aller minste effekten av et allergen.

Huden er skallet - hva skal du gjøre først?

Korrigering av hudpleie bidrar ofte til å takle peeling, siden denne tilstanden ofte skyldes ekstern irritasjon. Ved peeling skal huden utelukke følgende:

 • Vask med såpe.
 • Gni ansiktet med et håndkle.
 • Alkoholbaserte pleieprodukter og utgått kosmetikk.
 • Lang opphold i et rom med klimaanlegg.

Skall huden på ansiktet - hva skal du gjøre og hvordan du kan unngå problemer? Enkle regler vil hjelpe ikke bare å takle peeling av huden forårsaket av ekstern irritasjon, men også for å hindre at det kommer tilbake:

 1. Vask med spesielle geler, som en siste utvei, nøytral såpe med fuktighetsgivende ingredienser i sammensetningen.
 2. Tør ansiktet ditt etter vask med et mykt håndkle eller serviett, blottingbevegelser.
 3. Vanlig bruk av fuktighetskrem eller tonics. For tørr hud er oljeholdige kremer perfekte (det enkleste betyr - barnekrem, petroleumjell), den fete basen forhindrer fordampning av fuktighet. For fet hud, velg en vannbasert fuktighetskrem for å unngå akne og andre hudproblemer.
 4. Bruk en skrubbe eller peeling med tørr hud ikke mer enn 1 gang i måneden. Hvis fet hud skiller seg ut i ansiktet, anbefales disse prosedyrene 1 gang i uken. Etter prosedyren er det nødvendig å bruke en fuktighetskrem.
 5. Revisjon av kosmetikk: Fjern alle produkter som inkluderer alkohol (etyl, salisylsyre) og lanolin.
 6. Regelmessig ventilasjon og luftfuktighet, spesielt i varmesesongen.
 7. Korrigering av drikkeregimet, inkludering i kostholdet av mer frukt og grønnsaker.
 8. Under ditt opphold utenfor bør du ha på seg et skjerf om vinteren og en lue om sommeren (dekker ansiktet mot direkte sollys).

Hva skal menn gjøre hvis huden på ansiktet flager av? Det viktigste - å bytte verktøyet som brukes når du barberer. Moderne kosmetologi tilbyr et stort utvalg av barberingsskum og etterbearbeidingskrem som ikke bryter med vannbalansen og beskyttelsesfunksjonene. Vanligvis er slike produkter merket for tørr hud, for sensitiv hud.

Når er det tid til å gå til legen?

røde flekker på ansiktet flake og kløe bildet

Vi kan ikke utelukke risikoen for at flaking av huden forårsaket av noen sykdom. Du bør kontakte legen din i følgende tilfeller:

 • Peeling, varig mer enn 2 uker, underlagt overholdelse av alle regler for tilstrekkelig hudpleie;
 • Plutselig, uttalt peeling av huden;
 • Hvis huden på ansiktet skiller seg ut, vises rødt eller rødt flekker, kløe;
 • Det var purulente elementer som indikerer at infeksjonen ble tatt opp;
 • Peeling og kløe på huden hos små barn påvirker tilstanden deres (skarp, sov dårlig, noen ganger er det en liten temperaturstigning).

Peeling behandling i ansiktet - narkotika og effektive prosedyrer

Nøkkelen til å effektivt eliminere peeling av ansiktets hud - identifisere årsakene til tilstanden. Legen kan foreskrive følgende stoffer:

 • Bepanten, Panthenol - utmerket middel for å eliminere irritasjon og forhindre hudinfeksjon. Gjøre raskt huden mikroskader.
 • Antihistamin-tabletter (Suprastin, Tavegil, Claritin, Zyrtec) - deres mottak er kun tilrådelig for allergisk hudskalering. 3 generasjoner anbefales for voksne - Telfast, Hismanal (ikke føre til døsighet).
 • Hydrocortisone salve - eliminerer helt desquamation. Imidlertid begrenser dets sammensatte kortikosteroidhormon bruksvarigheten. Selv om hydrokortison praktisk talt ikke absorberes gjennom huden, bør denne salven ikke være mer enn 14 dager. Generell anbefaling: hormonelle virkemidler brukes bare i fravær av effekt ved bruk av andre kremer og salver.
 • Antibakterielle, svampeformede salver - brukes til peeling, fremkalt av en infeksjon i huden, brukes bare når legen foreskriver det.

Oppskrifter med honning (vask med vann og honning), masker med olivenolje og grønnsaker (gulrøtter, rå poteter), rydder huden med havregryn (hakkede havregryn brukes som mild skrubbe i stedet for morgenvask med såpe).

Peeling av huden er lett eliminert i skjønnhetssalongen ved hjelp av moderne hudpleieprosedyrer:

 • Peeling - fjerning av flakket lag av huden med sure preparater. Peeling agent (frukt syrer, melkesyre, salicylsyre eller trikloreddiksyre), dens konsentrasjon og frekvens av prosedyren avhenger av hudtype, alvorlighetsgraden av problemet.
 • Mesoterapi - intradermale injeksjoner av komplekse preparater, som inkluderer vitaminer, mikroelementer og hyaluronsyre. Samtidig oppnås effekten av fuktighet raskt og fortsetter i lang tid.
 • Biorevitalisering - effektiviteten av denne prosedyren er basert på hyaluronsyre fuktighetsgivende egenskaper. Injiseringer gir ikke bare hydrering, men forbedrer også det generelle utseendet av huden, utligner tonen og eliminerer aldersrelaterte endringer (rynker).

Valget av metoder for eliminering / behandling av ansiktsskalering og foreskriving av bestemte stoffer, spesielt hormonelle, er prerogativet til kosmetologen og dermatologen. Bare eliminering av årsaksfaktoren vil tillate å unngå utseendet av peeling foci i fremtiden.

Sterkt flaky hud i ansiktet, hva skal jeg gjøre?

Kosmetologer liker å gjenta om hovedreglene for sunn hud: rensing, fuktighet og ernæring. De er like trengte av alle hudtyper, men noen ganger, selv med god ekstern omsorg, oppstår det problemer. På våren ser mange kvinner - både unge jenter og modne damer - at huden kan bli dekket med røde flekker, det tørker og til og med klør. Selv om dette problemet, som løsninger, er universelt (for både menn og kvinner) og ikke avhenger mye av kjønn.

Hva skal jeg gjøre?

Det avhenger av årsakene til peeling, fordi sykdommen kan være av kosmetisk natur, og kan være et symptom på alvorlige interne brudd.

Det er imidlertid nødvendig å ta skritt for å eliminere defekten: En liten rødhet blir raskt til et tørkested som aktivt flager og vokser, eller fargen blir mer intens og merkbar.

Fra en lett defekt vokser problemet til universelle proporsjoner, ødelegger stemningen og senker selvtilliten. Og her, uten langvarig behandling og hjelp fra spesialister, er det nesten umulig å takle.

Hvorfor florer huden på ansiktet av?

Oppdatering av epidermis (topplag av hud) skjer regelmessig. Peeling er et visuelt tegn på at de gamle cellene av en eller annen grunn ikke hadde tid til å "forlate":

 • enten nye er raskt delt,
 • enten lagrer gamle lag sakte av.

Regelmessige kosmetiske prosedyrer (de enkleste peeling og skånsom rensing) bidrar til å takle problemet og lette prosessen med celleutskifting. Men på grunn av interne feilfunksjoner kan det bare ikke behandles å behandle behandlingsprosedyrene.

På våren flager ansiktets hud og rødmer av flere grunner:

 • cellefornyelse begynner å skje i et akselerert tempo;
 • rødhet og tørkesteder kan være allergiske;
 • sesongmessig utslett i noen hudsykdommer (dermatitt, eksem, psoriasis).

I det første tilfellet vil et kompleks av kosmetiske prosedyrer være nødvendig, i andre tilfelle, spesielle midler som foreskrives av en lege (antiallergiske tabletter og beroligende salver).

Behandlingen av hudsykdommer vil kreve hjelp av en hudlege for å forsiktig løse problemet uten å forverre hudtilstanden.

I noen sesonger reagerer huden dårlig på:

 • uregelmessig omsorg;
 • feil utvalgte kosmetikk;
 • tørking dekorative kosmetikk;
 • plutselige endringer i temperatur, kald og svingete;
 • mangel på vann i kroppen;
 • tørr luft, overskytende direkte sollys;
 • dårlig kvalitet eller ubalansert ernæring;
 • mangel på vitaminer og sporstoffer;
 • svekkelse av immunforsvaret, nervespenning og stress.

årsaker

Jeg vil fortelle deg litt mer om noen av grunnene til at vi ofte forsømmer.

Om ernæring og helse

Du kan fortelle mye om dårlige spisevaner (brus, salt og søt snacks, pickles, røkt kjøtt og delikatesser), men de fleste påvirker kroppen på slike måter:

 • fjerner væske fra celler;
 • skaper en ekstra belastning på fordøyelseskanalen (mage, bukspyttkjertel, tarm);
 • kompliserer arbeidet i leveren og urinsystemet.

Alt dette fører til at kroppen omfordeler krefter og sender mindre nyttige stoffer til huden.

I enkelte sykdommer kan mangelen på å følge et kosthold, fremkalle ikke bare utslett, men også andre alvorlige funksjonsfeil i kroppens arbeid. For relativt friske mennesker kan dette være en test under stressetider og med sesongmessig svekkelse av forsvarsmekanismer.

Røyking, kaffe og alkohol har en lignende effekt. Dehydrering påvirker ofte nybegynnere fitness elskere.

Om omsorg og vær

Det er fortsatt folk som foretrekker å bruke såpe til vask og for peeling av en blanding av salt og brus.

 • spesielle hypoallergen fuktighetskrem,
 • og i voksen alder - hyaluronum i alle former og former, for å gjøre ansiktet minst litt yngre og rynker - ikke så dypt.

Selv fet hud blir tørr og peels av fra et slikt budsjettrensing, men kviser og greasiness reduseres ikke. Forgjeves tørr hud og alkoholholdige midler.

Solen, air condition, vind og kulde er fiender av en sunn epidermis, hvis det er for mange av dem. Disse værforholdene må balanseres med beskyttelsesmidler.

Hvis du ofte flyr fly, jobber på et kontor med tørr luft, bruker du regelmessig fuktighetsgivende og ekspresjonsverktøy (nå er det veldig morsomme og komfortable engangs masker på uvevd basis og forfriskende spray for huden basert på termisk vann).

I skjønnhetssalongen

Fra problemene med peeling og hjelpe deg med fagfolk. Blant deres rike arsenal er det:

Peelings (ultralyd, maskinvare), basert på fruktsyrer - de fjerner det øverste keratinske laget av huden, akselererer cellefornyelse og forbedrer ernæringen;

Hyaluronsyre - denne komponenten forårsaker ikke allergier og fukter på mobilnivå, og etterfyller den naturlige strukturen. Slike teknikker inkluderer peeling og masker med hyaluronsyre, injeksjonsteknikker (mesoterapi, biorevitalisering), som ikke bare fukter, men også forynker.

Effektiviteten av salongpleie avhenger av hvor nøye du ser etter deg selv i hverdagen, om det er nok hjemmeprosedyrer. Hvis en kosmetolog er bevist, bør du periodisk være interessert i hans mening, hvordan huden din endres, og hva som betyr at det vil bidra til å støtte din ungdom og helse. Dette vil tillate deg å oppdatere sminkeposen i tide og bruke virkelig nyttige produkter.

Hjemme

Nyttige rettsmidler for peeling kan brukes uavhengig som forebyggende tiltak eller regelmessig pleie. Perfekt fuktighet masken av meieriprodukter som inneholder honning, agurk eller agurk juice, egg (vaktel kan), vegetabilsk olje.

Plukk opp slike sammensetninger, der det ikke er noen allergiske komponenter, ukjente ingredienser, forprøving på albuens skur.

Eksempler på raske og effektive masker nedenfor:

 • Bland 1 ss. fett hytteost og 1 h. l. honning, legg til melk til en pasty konsistens, bruk en maske i 15 minutter, og skyll deretter forsiktig med varmt vann.
 • Lag en bananpuré av 1 frukt, bland 1 ss. vegetabilsk olje (helst olivenolje), bringe til en homogen tilstand. La på i 15-20 minutter, skyll deretter.
 • Linfrø har gode fuktighetsgivende og rensende egenskaper. 1 ss. tørre frø må kokes til grøtstaten, og når det er litt kult, legg til 1 ss. jojoba olje Smør problemområdet, og fjern etter 3-5 minutter forsiktig rester.
 • 1 kylling (eller 2 vaktel) rå egg blir ristet og tilsatt havremel og olivenolje (1 ss). Omhyggelig omrøring av alle ingrediensene, gjelder for huden. Vask av blandingen etter 15-20 minutter.

Naturlige vegetabilske oljer (mandel, kakao smør, macadamia, argan, fersken) er også blant de populære skjønnhetstrendene. Påfør dem daglig på renset hud (til behandling) og 1-2 ganger i uken med en tendens til tørrhet. Overskudd kan bli slettet med et serviett etter en halv time.

En ansiktsmassasje vil være nyttig for å forbedre blodsirkulasjonen og ernæringen - ideelt sett kan du se ut som spesielle økter til en skjønnhetspleie, men hjemme kan du gjøre en lysmassasje i 2-3 minutter, patting, strøk og litt klemme kinn, panne, hake.

I stedet for produksjon

Huden er et ømt og følsomt organ som signalerer til oss om problemer. Hvis du har forsømt helsen din i lang tid, så gjør deg klar for en lang "payoff" i form av omsorg og behandling.

På risiko for flakket hud kan være mange - på grunn av predisposisjon, mangel på skikkelig omsorg og rensing, sykdom. Men tørrhet og flak er ikke en evig diagnose, det er mulig og nødvendig å bekjempe dem. Og tro meg, resultatet er verdt det!

Hva skal jeg gjøre hvis huden skiller på ansiktet?

Ofte flager huden på ansiktet på grunn av interne eller eksterne årsaker. Tilstanden av epidermis er ledsaget av rødhet og kløe, noe som forårsaker enorm ubehag. Maskerumorer og døde hudpartikler med grunnlag vil ikke lykkes, så jentene faller i fortvilelse. Apoteksmedikamenter, hjemmemedisiner og salongprosedyrer kommer til redning. La oss snakke om alt i orden.

Årsaker til peeling hud

 • dehydrering av kropp og hud;
 • bruk av dekorative og pleie kosmetikk av lav kvalitet;
 • tørr type epidermis fra naturen;
 • individuell funksjon (genetisk predisposisjon);
 • påvirkning av værforholdene;
 • feil ernæring;
 • allergier;
 • avitaminose i offseasonen;
 • behandling med sterke antibiotika;
 • Feil prosedyrer i hytta
 • Tilstedeværelsen av mikroskader, sår, slitasje på ansiktet;
 • klemme svarte flekker og pimples;
 • konstant opphold i et rom med tørr luft.

Farmasøytiske midler for peeling hud

 1. Hvis peeling er ledsaget av utseende av røde flekker og kløe, bør du kontakte din hudlege. Spesialisten vil foreskrive medisiner som skal tas oralt eller påføres ansiktet.
 2. Etter testene vil legen foreskrive farmasøytiske masker som inneholder aquaphor. Slik at huden ikke blir brukt, og resultatet var signifikant, utføres terapien i opptil 2 uker, ikke lenger.
 3. Ofte utpekt salve basert på hydrokortisonkoncentrasjon på 5%. Sammensetningen påføres huden lokalt, bare skalete flekker behandles. Behandlingen varer 15 dager.
 4. Du kan også hjelpe krem ​​basert på aktiv substans panthenol. Vi viser de mest populære: "Bepanden", "D-Panthenol", "Dexpanthenol", "Pantoderm".
 5. Hvis problemet vedvarer, må du besøke legen igjen. Eliminer flaking vil hjelpe intramuskulære injeksjoner, ta piller, valget av mer effektive emulsjoner og salver.

Salonprosedyrer for peeling av huden

 • Å foreskrive et behandlingsforløp med salongprosedyrer kan være direkte skjønnhetspleie selv. Mesteren vil identifisere de sanne årsakene, og deretter velge riktig terapi.
 • Avhengig av graden av skader på huden, utmerker seg følgende teknikker: mesoterapi, biorevitalisering, intensiv fuktighet med masker, peeling.
 • Mesoterapi og biorevitalisering er basert på innføring av en spesiell cocktail av hyaluronsyre. Sammensetningen fyller hulrommene i vevet, nivåer kreppene, nærer huden med fuktighet og oksygen. Etter 2 behandlinger er forbedring notert.
 • Hvis vi snakker om retningsmasker, er en spesiell sammensetning av meieriprodukter, vitaminer fra forskjellige grupper, egg, leire, etc. lagt på ansiktet. 4 prosedyrer er nok.
 • Peeling er en laser eller mekanisk fjerning av døde hudpartikler. Topplaget av den kornede epidermis fjernes, på grunn av hvilket vevsforyngelse oppstår.
 • Hvordan bli kvitt peeling hud

  1. Ofte skiller huden av på grunn av mangel på fuktighet. Derfor må du ikke bruke toalettsåpe når du vasker. Kjøpe melk eller omsorgsgel, bruk sammensetningen om morgenen.
  2. Ikke vask ansiktet med et håndkle etter vask. Tørk forsiktig bort fuktighet. For prosedyrer, prøv å bruke myknet vann (kokt, filtrert, mineral).
  3. Ta vanen med å bruke en omsorgsfull tonic 2 ganger om dagen. Pass på at den ikke har acetylsalisylsyre, aktivert karbon og andre aggressive stoffer. Kjøp produkter av samme serie.
  4. Pass godt på huden din om vinteren og sommeren. I løpet av det kalde været, bruk fettsyrende kremer, petroleumjell. I den varme perioden, gi preferanse til fuktighetsgivende serum, hydrogeler. Sammensetningen påføres 40 minutter før du går utenfor.
  5. Etter kontakt med salt, fersk, klorert vann, skyll huden med kamilleavkok eller bruk en lett lotion. Et slikt kurs vil forhindre eksponering av huden til harde stoffer.
  6. Om sommeren bruker du spesialverktøy med SPF-filtre. Det samme gjelder for å besøke solariumet. Bruk alltid en brettet hue når du er under den brennende solen.
  7. Hvis du blir tvunget til å bo i et tett rom lenge, må du bære termisk vann med deg. Hun kan spray rent ansikt og hud dekket med kosmetikk. Ta vare på tilstedeværelsen av en luftfukter hjemme.
  8. For å takle peeling, drikk 2,3-2,5 liter. renset vann per dag. Tilsett væsken med ferskpresset juice fra sitruses, gulrøtter, kål, tomater, epler, selleri.
  9. Berik ditt daglige diett med vitamin B, det er ansvarlig for hydrering. Spis mer friske grønnsaker og frukt, grønnsaker. Lene på magert kjøtt, frokostblandinger og bønner, gelé. Unntatt hurtigmat, søtsaker, hermetikk.
  10. Prøv å ikke drikke alkohol i løpet av behandlingen. Hvis mulig, fortsett å røyke, for ikke å provosere blokkering av blodårene. Ikke besøk termiske komplekser, ta mindre varme bad.

  Peeling krem: riktig sammensetning

  1. Hvis du står overfor problemet med peeling, ikke prøv å rive av hudflakene. Velg en retningskrem i henhold til anbefalingene nedenfor.
  2. Hyaluronsyre må være tilstede i sammensetningen. Den opprettholder vannbalanse i vevet, beriker cellene med oksygen, eliminerer døde hudpartikler.
  3. Det er ønskelig om kremet vil være med glyserin. Det er ansvarlig for ernæring, hydrering og foryngelse av huden.
  4. Ikke være overflødig å være hydrokortison. Komponenten er ansvarlig for produksjon og normalisering av hormonnivåer. Legemidlet er bare nødvendig hvis peeling forårsaket av allergi. Påfør krem ​​basert på det i lang tid kan ikke.
  5. Panthenolformuleringer kan takle eventuelle hudproblemer, inkludert desquamation. Den aktive ingrediensen har regenererende, nærende, fuktighetsgivende egenskaper.
  6. Apoteket selger medisinske kremer med vitaminer fra forskjellige grupper. Healing passer deg - A, P, E. Også i sammensetningen bør være naturlige oljer, for eksempel oliven, mandel, kokosnøtt, havtorn.
  7. Antiinflammatoriske og baktericide estere (yarrow, aloe vera, sitron, tea tree, etc.) kan være tilstede i terapeutiske midler. For å fjerne døde flager er tilstedeværelsen av glykolsyre, melkesyre, eplesyre ønskelig.

  Lotioner for peeling hud

  For å bli kvitt peeling må du regelmessig fukte og rense huden. Dette vil hjelpe deg med lotioner. Tør ansiktet to ganger om dagen - etter morgenvakten og før du legger deg til sengs.

  Lotion for normal hud

  1. Få salicylsyre på apotek, måle 2 ml. stoffet. Bland med 12 ml. flytende glyserin, 30 ml. vodka.
  2. Separat, hell varmt vann 30 gram. friske mynteblader, insisterer dag, belastning. Bland i den første sammensetningen.
  3. Legg til den totale kapasiteten 1 gr. natriumtetraborat. Hell innholdet i et mørkt hetteglass, bruk som angitt.

  Tørr hudlotion

  1. Klem saften ut av sitronen, filtrer den med 2 lag av bandasjen. Bland med 65 ml. kremfettinnhold på 30%.
  2. Tilsett 1 rå eggeplomme (frisk nødvendigvis), et hetteglass med retinol (vitamin A). Rør til glatt.
  3. Hell inn i en mørk beholder, oppbevar i kjøleskapet i ikke mer enn 5 dager. Påfør fuktet svamp i lotion.

  Lotion for fet hud

  1. Først brygg en håndfull kamillefarge i 80-100 ml. kokende vann. Insister 4 timer, filtrer gjennom cheesecloth.
  2. Tilfør buljongen av halv grapefrukt eller hel sitron, 40 ml. vodka, 25 ml. kamferalkohol.
  3. I tillegg kan du legge inn 1 ml. tokoferol. Insister på et mørkt hetteglass i 4 timer. Etter denne perioden, belaste lotion.

  Tips: i kombinasjon med lotioner kan du vaske med honningvann. Det er nok å oppløse 45 ml. bieprodukter i 150 ml. flytende, kjølig, søk om morgenen.

  Face peeling masker

  1. Med gresskar. Bland 20 gr. havremel med 30 ml. olivenolje. Tilsett rå eggeplomme, 40 gr. gresskarpuré eller juice. Sprer sammensetningen over huden, etter at en tredjedel av en time er fjernet.
  2. Med en banan. Slå på i halvparten av bananmasse, bland med 80 ml. oliven eller maisolje. Legg til 1 ampul vitamin A, bruk masken på ansiktet ditt. Fjern etter 20 minutter.
  3. Med kjære. Varm 70 ml. vegetabilsk olje opptil 40 grader, skriv inn 1 protein, 30 gram. honning. Rør ingrediensene, bruk på dampet ansiktshud. Etter en halv time skylles.
  4. Med cottage cheese. Varm 45 gr. honning i et vannbad. Legg til 60 gram. 20% -kok, en spiseskje med fett surkrem. Vend sammensetningen til en homogen grøtblander. Lag en maske, hold 40 minutter.
  5. Med druer. Bruk bare pitted bær. Mash 10 stk. i grøt, filterjuice. Bland 10 gr. gelatin, la det hovne. Etter 15 minutter, spre på huden, vent en halv time.
  6. Med kli. Lag 30 gr. hvetekli varm melk, bland ingrediensene til konsistensen av pastaen. Skriv inn 40 gr. krem eller smør. Påfør agensen, la den stå i 25 minutter.

  Det er mulig å kvitte seg med en peeling med farmasøytiske midler. Kjøp en panthenol basert krem ​​eller aquaphor maske. Besøk kosmetologen, tilbringer flere prosedyrer biorevitalisering, peeling. Forbered en hjemmelaget lotion basert på hudtype, bruk retningsmasker tre ganger i uken.

  LiveInternetLiveInternet

  -kategorier

  • 1000. +1 tips (305)
  • Tips for alle anledninger (103)
  • Lite triks, god matlaging (84)
  • Mistress notat (121)
  • Personlig utvikling (83)
  • Minneutvikling (48)
  • Livstips (13)
  • Tidsstyring (11)
  • Kommunikasjonsevner (9)
  • Speed ​​Reading (3)
  • Danser (81)
  • Latina (28)
  • Zumba Slimming Dance (16)
  • Dansemner (7)
  • Go-Go (5)
  • Klubbdans (4)
  • Orientalsk dans (25)
  • FAQ (78)
  • Vanlige spørsmål (20)
  • LiRu (2)
  • Design (6)
  • Memo (24)
  • Våre mindre brødre (656)
  • Hunder (35)
  • "Live - som en katt med en hund" (25)
  • Mitt dyr (5)
  • Fra kattens liv -1 (154)
  • Fra livet av katter-2 (35)
  • Interessant om katter (62)
  • Kattunger (18)
  • Katter (bilder) (232)
  • For katt eiere (37)
  • Disse strålende dyrene (75)
  • På World Wide Web (327)
  • Muskelinnsamling (32)
  • Hvilken fremgang har nådd. (8)
  • Jeg vil vite alt (114)
  • Kreativ skriving (17)
  • Myter og fakta (36)
  • Med vilje vil du ikke tenke opp (3)
  • Lidenskapelig Mordasti (44)
  • Utrolig - neste! (14)
  • Showbiz (40)
  • Alt om alt (39)
  • Livet er en glede (659)
  • Live Easy (187)
  • Ritualer, formuefortelling, omens (126)
  • Helligdager, tradisjoner (97)
  • Money Magic (72)
  • Mann og Kvinne (46)
  • Simoron (36)
  • Numerologi, horoskop (28)
  • For sjelen (25)
  • Feng Shui (17)
  • Esoterisk (2)
  • Palmistry (1)
  • Helligdommer (5)
  • Alfabet av tro (104)
  • Helse (803)
  • Hjelp deg selv (363)
  • Selvmassasje i henhold til alle regler (82)
  • Sykdommer (71)
  • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
  • Akupressur, Refleksologi (40)
  • Alderdom er ikke en glede? (26)
  • Visjonskorreksjon (9)
  • Tradisjonell medisin (9)
  • Orientalsk medisin (4)
  • Lev sunn (133)
  • Tradisjonell medisin (45)
  • Rensing av kroppen (42)
  • Siste sigarett (24)
  • Israel (144)
  • Byer (34)
  • Promised Land (10)
  • Nyttig informasjon (5)
  • Izravideo (19)
  • Fotorapporter (11)
  • Yoga (210)
  • Yoga komplekser (123)
  • Yoga løser problemer (43)
  • Øvelser (30)
  • Asanas (9)
  • Yoga for fingre (mudra) (7)
  • Tips (2)
  • Skjønnhet uten magi (1165)
  • Ansiktsgymnastikk, øvelser (220)
  • Luksuriøst hår (133)
  • Japansk skjønnhet, asiatisk teknikere (82)
  • Massasje teknologi (63)
  • Ungdoms hemmeligheter (57)
  • Original Manikyr (20)
  • Veien til strålende hud (111)
  • Kosmetikkpose (55)
  • Ulastelig sminke (105)
  • Problemer (42)
  • Kunsten å være vakker (33)
  • Stil (135)
  • Pleie (281)
  • Oppskrifter (769)
  • Baking (93)
  • Garnér (18)
  • Den første parabolen (12)
  • Etnisk mat (7)
  • Dessert (53)
  • Snacks (118)
  • Deigprodukter (84)
  • Å spise arkivert (51)
  • Kjøtt (113)
  • I en hast (31)
  • Drikkevarer (75)
  • Grønnsaker og frukt (115)
  • Oppskrifter (25)
  • Fisk, sjømat (34)
  • Salater (60)
  • Sauser (8)
  • Vilkår (16)
  • Nyttige nettsteder (11)
  • Foto (8)
  • Fotoredaktører (3)
  • Strømforsyning (7)
  • Nyttige lenker (7)
  • Programmer (11)
  • I livet, ler. (133)
  • Video Fun (33)
  • Foto morsomt (3)
  • Leker (25)
  • Oh, de barna. (27)
  • Prikolyushechki (29)
  • Bare flott! (15)
  • Needlewoman (209)
  • Strikking (21)
  • Nålverk (11)
  • Reparasjoner (3)
  • Gjør det selv (83)
  • Vi skaper trøst (37)
  • Sying (70)
  • Dikt og prosa (245)
  • Tekst (151)
  • Ordsprogene (67)
  • Aforismer, sitater (22)
  • Prosa (4)
  • Clown Expressions (1)
  • Perfekt kropp (632)
  • Bodyflex, oxysize (120)
  • Pilates (41)
  • Aerobic (25)
  • Callanetics (21)
  • Milena. Fitness (18)
  • Treningsstudio (17)
  • Kroppstransformering (5)
  • Anatomi (1)
  • Tips (69)
  • Sport (Video) (88)
  • Stretching (40)
  • Øvelser (233)
  • Photo World (63)
  • Kunstnere (5)
  • Natur (5)
  • Foto (16)
  • Fotografer og deres verk (31)
  • Blomster (8)
  • Photoshop (5)
  • Utfordre den ekstra vekten (552)
  • Fanget i dietter (63)
  • Power Laws (118)
  • Spis å leve. (76)
  • HLS (16)
  • Produkter (73)
  • Miste vekt intelligent (128)
  • Veien til det ideelle (103)

  -video

  -musikk

  -Søk etter dagbok

  -Abonner via e-post

  -Vanlige lesere

  Hva skal jeg gjøre hvis huden skiller seg ut

  Vind, ekstreme temperaturer, mangel på sollys, vitaminmangel, frost og stress, traumatiserer epidermale celler.

  Derfor er det på våren veldig viktig å tenke på hvordan du kan oppfriske ansiktet ditt og bli kvitt hudflinging.

  Prosessen med å peeling huden er en indikator på at epidermis er ryddet av døde celler. Ved første tegn på dette får mange jenter og kvinner fettere krem ​​og begynner å gni innholdet i krukken i huden med flid. For disse jentene og kvinnene har jeg to nyheter - dårlig og bra.

  Den første er at en slik metode ikke hjelper, siden hver vask vil de "faste" døde partiklene falle av igjen, og den andre - denne artikkelen vil hjelpe deg med å ikke bare finne ut hvordan du skal håndtere dette, men også fortelle hvorfor dette skjer.

  Hvordan går det?

  For å begynne med, la oss se hvordan hudens peeling. Faktisk er dette en helt naturlig prosess: Hvis du studerer epidermis under et mikroskop, kan du oppdage at hele det øvre laget består av døde partikler som beskytter de nedre lagene mot skadelige effekter av miljøet og skaden. Vår hud er stadig oppdatert, denne mekanismen er lagt av natur.

  Det skjer imidlertid også at kroppen som følge av noen faktorer (aggressivt miljø, usunn livsstil) ikke har tid til å takle alle de problemene som har stappet på det, og vi finner tegn på hudfelling. Noen ganger er denne prosessen ledsaget av kløe, så det er bedre å hjelpe epidermisene til å gå tilbake til det normale.

  Hovedårsaken til hudens avskalling - et brudd på lipidbarrieren av epidermis. Som regel skyldes dette feilaktig omsorg. Uvitende, noen jenter, spesielt eiere av fete hudtyper, bruker aktivt alkoholbaserte lotioner og tonics, vasker seg med vann fra springen og forsømmer spesielle ansiktspleieprodukter, noe som fører til alvorlige konsekvenser.
  Som et resultat er mengden ceramid (lipidmolekyler) betydelig redusert, noe som fører til problemer med cellevekst og aldringsprosessen. Og huden begynner å irritere og skrelle av.

  Vi definerer problemet

  Men før vi løser dette problemet, la oss avklare, så mange forvirrer begrepet "dehydrert" og "tørr" huden. Tørr hud påvirkes primært på grunn av mangel på næringsstoffer og fett. Men den dehydrerte huden kan sammenlignes med den endeløse ørkenlignende sprukket jord som slipper av mangel på fuktighet.
  Det første problemet kan håndteres ganske enkelt, men i andre tilfelle er det på tide å lyde alarmen, fordi mangel på nødvendig fuktighet betyr at huden ikke er i stand til å holde i vann, noe som medfører at en liten negativ innvirkning fra utsiden kan føre til alvorlige problemer.

  Den vanlige myten er at ikke bare tørr hudtype kan lider av dehydrering, men også blandet, normalt og noen ganger til og med fett, med feil tilnærming til metoder for grooming av epidermis. Hvis det oppstod problemer nøyaktig i vårperioden, så er det mest sannsynlig at problemene er nettopp i dehydrering av den øvre huden.

  Anerkjenn de første tegn på dehydrering

  Det er lettest å håndtere problemer helt i begynnelsen av deres forekomst, derfor foreslår jeg å bli kjent med de første tegnene på huddehydrering.
  Hvis du er eier av tørr eller normal hudtype (eller du har en kombinert type med tørre områder), kan det hende at problemet skiller seg ut på nesen, kinnbenet eller i hjørnene på leppene.
  Og noen ganger må en kjedelig hudfarge være en grunn til bekymring.

  Hvis huden kan tilskrives en fetttype (eller kombinert med fettzoner), kan den første fasen av dehydrering lett gjenkjennes av for mye forstørrede porer (mer enn vanlig), peeling på haken og noen andre områder, gråaktig hudtone.

  Personen som lider av kraftig mangel på fuktighet, prøver å kompensere for det, noe som gjør at talgkjertlene virker mer aktivt, porene ekspanderer, og huden begynner å skinne mer enn vanlig.

  Hvis du har kjennskap til de første tegnene etter at du har kjennetegnet deg, så kan du gjøre en enkel test for dehydrering. Om kvelden, etter vask av alle kosmetikk, la ansiktet stå uten nattkrem eller lotion, og om morgenen tenk på følelsene i ansiktet ditt: Hvis du føler seg tett i huden din, ser du tegn på flaking i speilet, og rynker har merkbart forsterket, så er testen positiv og huden din trenger hjelp.


  Hvordan lagrer dehydrert hud?

  1. Vask fra innsiden.
  Drikk mer væsker, og dette bør være rent (helst varmt) vann. Daglig anbefales det å drikke nok vann til kroppen din (med en hastighet på 30 ml per 1 kg).
  Bryt dagpengene i flere trinn, men ikke drikke mye væsker 1-1,5 timer før sengetid, da dette er fulle av ødem.

  2. Si nei å vaske med vann og såpe.
  Ingen av hudtyper, spesielt ved de første tegn på dehydrering, skal ikke vaskes med såpe og vann.
  For å rense huden din, bruk en alkoholfri tonic, gel for vask eller kosmetisk melk.
  Før du kjøper slike produkter, vær oppmerksom på sammensetningen - naturlige ingredienser (kamille ekstrakt, aloe) vil lindre betennelse og irritasjon.
  Interessant japansk skjønnhet: hvordan du skal vaske ansiktet ditt riktig

  3. Ta vare på friskheten i huden hele dagen.
  Bær en liten flaske termisk vann i vesken din for å oppdatere og tone huden hele dagen.

  4. Ikke glem fuktighet
  Cosmetology avdelinger tilbyr oss et bredt utvalg av fuktighetskrem for alle hudtyper, så hvilken å velge?
  Først av alt, vær oppmerksom på følgende komponenter:

  • hyaluronsyre (bidrar til å beholde fuktighet)
  • vegetabilske voks og oljer (hold fuktighet, senk dens fordamping),
  • glycerin (perfekt myker huden)
  • kalsium og magnesium (forhindre forekomst av betennelse og irritasjon),
  • vitaminer i gruppe B, C og E (tone opp),
  • elastin og kollagen (stram huden).


  Folk rettsmidler for peeling hud

  Og selvfølgelig er folkeoppskrifter den enkleste og sikreste måten.

  En enkel prosedyre: Bland honning med vann, og etter å ha renset huden, masser ansiktet i en sirkulær bevegelse, fukt fingrene i denne løsningen - de døde cellene blir avskallet på denne måten.
  Etter at ansiktet er skyllet med rent vann, blett og straks påfør en fuktighetskrem.

  Skru av masken med melk og smør veldig godt. Det er nødvendig å lage havremel med melk, bland 1 ss. varm grøt med honning og kremaktig (oliven) olje (1 ts hver), og bruk denne blandingen på ansiktet, som om det gnides litt. Hold i 10-15 minutter og skyll med varmt vann.

  Du kan ikke bruke kokt havregryn, men bare slip dem i en kaffekvern. Ingrediensene blandes i 1 ts: olivenolje, honning, bakken flak og eggeplomme; Legg blandingen på ansiktet - i en sirkulær bevegelse langs massasjelinjer, hold i 15 minutter og vask av med varmt vann.

  Home scrubs, i motsetning til mange kjøpte, ikke skade huden. For eksempel, et ris ansikt skrubbe.

  Du kan bruke teblader fra fin svart te, kaffegrunder, samt epleplater, fersk agurk, vannmelon, gni ansiktet langs massasjelinjer.

  Et stykke hvitt brød, gjennomvåt i melk, renser også huden godt: vannet er påført ansiktet, og etter 20 minutter vaskes det med kaldt vann.

  Masker mot flakende hud

  Masker med grønnsaker, er også stor hjelp for flakket hud. Havregryn er blandet i like deler med gulrøtter, revet på en fin rist, fortynnet med melk, og sett den resulterende vasselen på ansiktet. Hold i 20 minutter og skyll med varmt vann.

  Gulrøtter kan erstattes med revet rå poteter, og melk - med eggeplomme. Du kan også blande revet fersk agurk med rømme, krem ​​eller kefir; våt av moden banan med olivenolje, etc. Når masken er vasket, påføres det alltid fuktighetskrem på den fortsatt fuktige huden.

  På våren må masker gjøres ved bruk av fett, meieriprodukter, eggeplomme og vitaminer.

  Peeling av huden fjerner et avkok av linfrø: 2 ss. Frøene helles med kaldt vann (2 kopper), og kokes til vannkvaliteten er oppnådd. Deretter filtreres buljongen, avkjøles og legges på huden, holdes i 20 minutter og vaskes med varmt vann.

  Når tørr, peeling og blek hud hjelper sennepsmasken med vegetabilsk olje.
  Olje - 1 ss, sennep - 1 ts, bland og legg til litt kokt vann, bruk blandingen på ansiktet i 5 minutter, skyll deretter med varmt vann.
  Hvis huden svimmer, kan du ganske enkelt sette sennepgips på ansiktet i 4-5 minutter, og etter vask må du straks bruke en nærende krem.

  Maskingen av honning (0,5 ss), vegetabilsk olje (2 ss) og eggeplommer (2 stk.). Nærer og fuktrer tørr peeling hud. Komponentene er grundig malt, litt oppvarmet i et vannbad og påført ansiktet.
  Hvert 5 minutter legger neste lag - bare 3-4 lag, og hold masken i 20 minutter.
  Du kan vaske den av med varmt vann, men det er bedre å fjerne det med kalkavkok, fuktet en tampong i den.

  Parallelt bør du gjennomføre et kurs med fuktighetsgivende masker: 2-3 ganger i uken, opptil 20 prosedyrer.

  Farmasøytiske preparater for sterk peeling av huden

  Med en sterk peeling av huden, når fuktighetskremer ikke hjelper, er det nødvendig å bruke legemidler med dexapanthenol. Et slikt behov kan oppstå under behandling av hud eller andre sykdommer, når hudens evne til å forsvare seg og gjenopprette kraftig avtar.

  For eksempel kan du kjøpe stoffet Panthenol, vanligvis brukt til brannsår. Det er praktisk å bruke det i form av en spray: 3-4 ganger om dagen for å sette på problemområder med klappbevegelser, og etter 10 minutter for å fjerne overflødig bomullspute.

  Du kan kjøpe Panthenol Cream - det er utnevnt i tilfeller hvor huden er skadet og veldig tørr. Krem lindrer betennelse og irritasjon, mykner og hjelper cellene til å gjenopprette: det påføres med et tynt lag til problemområder i huden.

  Bepantin krem ​​er også effektiv: Den er tilgjengelig for barn, og har en gunstig effekt på følsom, tørr, irritert hud hos voksne, og har også en helbredende effekt. Med sunn hud, bør den også brukes, spesielt om vinter og vår - dette forhindrer tørrhet og flak.

  Ernæring med peeling hud

  Årsaken til hudflinging er ofte mangel på vitaminer og mineraler i kostholdet vårt. Dette gjelder spesielt for B-vitaminer, så oftere spise fersk fisk, lever, egg, meieriprodukter, helkornsbrød, grønne grønnsaker, frukt, nøtter og brun ris.

  Du kan fortsatt ta vitamin- og mineralkomplekser, men i fersk og høyverdig mat inneholder alle stoffene vi trenger i en naturlig, lett fordøyelig form - dette må alltid huskes.

  Skall huden på ansiktet - hva skal du gjøre og hvordan du kan unngå det?

  Skall huden på ansiktet - hva skal du gjøre og hvordan du kan unngå det?

  Skall huden på ansiktet - trolig de fleste, minst en gang i livet, møtte et lignende problem. Alt begynner veldig harmløst: en liten følelse av tetthet og tørrhet, noe som til slutt fører til dannelsen av peeling foci.

  Problemet kan vises på hodet, i øyenbrynene. Noen hjelper næringsstoffer og fuktighetskrem, noen reddet av salven på typen "redningsmann", andre bruker stoffer og går på en diett.

  For å velge riktig behandlingsmetode er det nødvendig å bestemme sykdommens art, hvorpå du kan etablere et kompetent behandlingsforløp.

  Selvaktivitet i slike saker er fulle av utviklingen av patologi. Hvordan å unngå ubehagelige konsekvenser og løse dette problemet er beskrevet nedenfor.

  Årsaker til peeling

  Tørr hud er en tilstand som kan påvirke alle på et eller annet tidspunkt i hans eller hennes liv, spesielt i de kalde vintermånedene. Selv om dette ikke er et alvorlig helseproblem, kan det være et alvorlig ulempe forbundet med desquamation, kløe, irritasjon og forlegenhet.

  Først av alt er det nødvendig å bestemme arten av peeling. Det er flere hovedårsaker som fører til dannelsen av patologi:

  • dehydrering;
  • svampelesjoner;
  • feil hudpleie
  • frostbit, vikling eller forbrenning;
  • funksjonsfeil i fordøyelseskanalen, sår;
  • hormonelle problemer og næringsdefekter.

  Avskaffelsen av desquamation kan bare startes etter å ha bestemt årsaken til utseendet. Ellers vil behandlingen ikke bare gi resultater, men forverre også situasjonen.

  Det er en universell måte å kontrollere alvorlighetsgraden av et problem: Utfør en 7-10-dagers behandling og følg resultatene. Hvis peeling elimineres og ikke vises igjen, betyr det at patologien ikke har noen alvorlige grunner.

  Hvis dette problemet plager pasienten i lang tid, må han konsultere en lege for å avgjøre årsakene.

  Huden kan avdekke Demodex eller fra feilaktig valgt kosmetikk. Hvis du har en kombinasjon / fet hud, bør du bare bruke kosmetikk for denne typen hud, og ikke for alle typer, eller enda verre - for følsomme eller normale.

  Det er nødvendig å overvåke arbeidet i talgkjertlene, avhenger av tilstanden til epidermis. Derfor, prøv å bestemme typen og velg de riktige pleieprodukter.

  Hvis problemet oppstår hos et nyfødt, er det verdt å ikke selvmedisinere, men å vise barnet til legen.

  I denne artikkelen vil vi diskutere eliminering av peeling, som oppsto mot bakgrunnen av hverdagens årsaker: dehydrering, feil omsorg, brann eller frostbit.

  I alle andre tilfeller bør behandling foreskrives av lege, siden amatøraktivitet kan føre til katastrofale konsekvenser.

  Noen opplysninger om soppinfeksjoner.

  Alvorlig peeling kan forårsake svampelesjoner i huden. Dermatologer bruker definisjonen av "mycosis". Behandlingen er basert på bruk av antifungale stoffer og spesielle salver, som foreskrives av den behandlende legen.

  Først må du gjennomgå en laboratorieundersøkelse, for dette formålet vil hudskraping utføres. Analyser bør tas om morgenen, helst uten vask før det minst en dag.

  Dette vil bidra til å bestemme patogenet og etablere en kompetent behandling, fordi ikke alle antifungale legemidler har et bredt spekter av virkning.

  Å bruke salver og tar piller uten lege resept er forbudt - denne tilnærmingen kan føre til reproduksjon av sopp på huden.

  Normalt har hver person en hudsvamp (ikke å forveksle med lav). Men reproduksjon av et patogen begynner først når gunstige forhold er opprettet for det.

  Som regel skjer dette på bakgrunn av stress, underernæring, hudhuggning av huden, hormonforstyrrelser og feilbehandling.

  Hvilke vitaminer mangler?

  Ofte kan mangelen på visse vitaminer og mikroelementer føre til tørr hud. Vanligvis oppstår et problem på grunn av mangel:

  • vitamin A, C, E, P og B grupper (Bl, B6, B12);
  • selen;
  • sink;
  • kalium;
  • kalsium;
  • jern,
  • magnesium.

  Denne gruppen av stoffer er ansvarlig for helsen til huden, neglene og håret. Generelt bidrar alle disse stoffene til bevaring av helse, men deres mangel påvirker også tilstanden til huden. Derfor er det viktig å vite hvilke vitaminer som mangler.

  Hvis en person observerer forekomsten av problemer i lavsesongen, er det med størst sannsynlighet at årsaken til peeling er beriberiosis.

  Vitaminkomplekser bidrar til å bekjempe dette problemet, men deres valg bør næres med omhu. Noen multivitaminer inkluderer bare en gruppe elementer, selv om de skriver på pakken at dette er et bredt spekter av rusmidler.

  For å unngå å gjøre feil når du velger, bør du være oppmerksom på sammensetningen av hver tablett, som er beskrevet i pakningen eller på baksiden av pakken.

  Hva om huden på ansiktet av menn skreller av?

  Menneskets hud er tykkere enn hos kvinner, og dette skyldes de fysiologiske egenskapene til kjønnene. Hvis peeling var forårsaket av avaminose eller et langt opphold i solen / i kulde, så løses problemet ganske enkelt:

  • du må ta et kurs for å ta vitaminkompleks;
  • inkludere matvarer rik på vitamin A, E og gruppe B (bokhvete, lever, smør, gulrøtter);
  • bruk fuktighetskrem, med en verdi på SPF20 og høyere;
  • bruk salve på typen "Bepanten" på de stedene hvor peeling er mest uttalt;
  • bør midlertidig forlate vask med varmt vann.

  Hva annet å gjøre hvis mannens hud skreller av? Det anbefales å avstå fra dårlige vaner, spesielt fra å ta alkohol.

  Det er nødvendig å øke mengden vann tatt, men ikke å overhydrere (for mye væskeinntak). Den daglige bruken av rent destillert vann for en mann som veier 70 kg er 2,1 liter.

  Hvis forholdsregler og forsiktig forsiktighet ikke gir resultater innen 3-4 uker, er dette en alvorlig grunn til å gå til legene. Muligheten for infeksjon med sopp eller andre dermatologiske problemer bør utelukkes.

  8 hjemmebehandling anbefalinger

  Kvinner bør behandle huden med stor oppmerksomhet, fordi de av natur får tildelt en tynn og sensitiv dermis. Hos kvinner forekommer rynker tidligere enn hos menn, fordi mengden hyaluronsyre i kvinners hud er naturlig lavere.

  Det er av disse grunnene at kvinner har større sannsynlighet for å oppleve problemer som forekomst av tørrhet og flak.

  Selv med riktig hudpleie er det nødvendig å ty til kosmetologiske prosedyrer og kirurgi, men hvis du nøye overvåker tilstanden til dermis, kan tiden for å henvise til kirurger bli forsinket.

  Hva om peeling er til stede om vinteren? Ofte er årsaken til dette problemet værende. For å unngå dette, bør du bruke fuktighetskrem som beskytter mot kulde og vind.

  Hva skal jeg gjøre hjemme, hvis huden skreller på kvinners ansikt? Det finnes en rekke måter å fukte huden og raskt slippe av med peeling:

  1. Begynn å ta multivitaminkompleks.
  2. Berik kostholdet med frukt, friske grønnsaker, kjøtt og meieriprodukter. Smør i rimelige doser bidrar til å gjenopprette huden.
  3. Påfør masker laget på basis av fett yoghurt, olivenolje, honning, eggeplommer.
  4. Eliminer bruken av varmt vann når du vasker (for det første begynner dette problemet ofte), forlater såpe og bytt til spesielle milde stoffer (skum for sensitiv hud).
  5. Bruk ansikts kremer som inneholder panthenol, urin (med en konsentrasjon på opptil 5%), glyserin og essensielle oljer (shea, oliven).
  6. Peeling nettsteder bør behandles med Bepanten og Solcoseryl salver - de vil akselerere regenerering prosesser i de øvre lagene av huden.
  7. I stedet for aggressive sminkefjernere bruker du melk til tørr og sensitiv hud.
  8. Øk inntaket av vann i forholdet 30 ml pr. Kg vekt (med en vekt på 50 kg er det nødvendig å drikke 1,5 liter vann).

  Dette er en liste over grunnleggende tips for å oppdage problemer som tørrhet og skalering av dermis.

  Normalt bør stabil, korrekt omsorg føre til ønsket effekt, men hvis situasjonen ikke forbedres innen kort tid (opptil 1 måned), må du besøke en internlege for en anbefaling.

  Når akne og akne oppstår, er det forbudt å bruke tørkemidler siden Dette problemet oppstår på bakgrunn av dehydrering av huden. Bruken av alkoholholdige produkter vil forverre situasjonen.

  Hvis det ikke er hudsvamp, anbefales det å bruke Paul Hartmann-produkter. Disse er profesjonelle produkter spesielt for behandling av hud, inkludert flaking.

  Hva ikke å gjøre når peeling?

  Det er også en liste over handlinger som er svært motet når tørr hud oppdages:

  • bruk peeling (kjemisk, hjemme);
  • prøv å fjerne døde hudpartikler (bruk en vaskeklut eller hjemme peeling);
  • Bruk pulver til å "dekke" defektene (dette vil bare forverre situasjonen og fremheve peeling enda mer, tørk ut den allerede dehydrerte huden);
  • bruk døgnet rundt fettkrem, tette huden
  • damp hud ved innånding, besøker badstuer og bad.

  Enhver aggressiv innvirkning på de øverste lagene av dermis vil bare forverre situasjonen og skade den enda mer. Dette problemet må bekjempes så forsiktig og forsiktig som mulig.

  Alle eiere av sensitiv hud bør være oppmerksomme på at vanntett vann med klor og andre antiseptiske stoffer forårsaker alvorlig tørr hud.

  Hyppige besøk til bassenget kan forårsake alvorlige problemer, derfor bør du bruke fuktighetsgivende og nærende kremer hver gang du går på treningsøkt, for å forhindre tørking av huden.

  Spørsmål - svar

  Hvorfor oppstår peeling etter vask?

  Jeg har et flakende sted. Hva er årsakene?

  Hva fører til peeling av huden på ulike deler av kroppen, så vel som ansiktet?

  Peeling av huden rundt munnen

  Noen ganger rundt munnen, uten tilsynelatende grunn, kan det oppstå tetthet, noe som fører til flaking og sprekker i huden. Årsaken til dette fenomenet er som regel Cheilitis sykdom. Følgende faktorer kan forårsake det:

  • endringer i hormonell bakgrunn;
  • stress,
  • redusert immunitet;
  • Frostbit av ansiktets hud eller overoppheting;
  • Tilstedeværelsen av parasitter;
  • Herpes virus;
  • vitaminmangel eller hypervitaminose;
  • mangel på kalsium, magnesium eller B-vitaminer;
  • bruk av aggressive vaskemidler (såpe, gel for vasking, tannkrem);
  • bruk av kosmetikk som inneholder lanolin (spesielt i hygienisk leppestift);
  • alkoholmisbruk og røyking.

  Mange av disse grunnene, ved første øyekast, har ingenting å gjøre med hudsykdommer, spesielt i området rundt leppene. Men hvis du lager hver av dem mer nøye, så blir det mye klart.

  For eksempel fører alkohol til dehydrering. Og lanolinproduktene hindrer den delikate huden av leppene å puste, noe som fører til tilstoppede porene og deretter til tørking av de øvre lagene av dermis.

  Hvordan raskt bli kvitt problemet?

  Det er ikke så lett å takle Haylite, og vanlige kremer eller helbredende midler vil ikke ha den ønskede effekten.

  Det er en effektiv metode foreskrevet av erfarne hudlege: du må blande i forholdet 2: 1 Solkoseryl og sink salve.

  Solkoseryl er tilgjengelig både som en gel og som en salve, men for behandling av denne sykdommen vil det være nødvendig å ha en salve - tykk, hvit i farge, med en liten karakteristisk aroma.

  Den resulterende blandingen må blandes grundig, deretter påfør et tett lag på den berørte huden. Oppbevar verktøyet må være i kjøleskapet, bruk etter behov.

  Etter påføring vil salven begynne å tine på huden. Etter 30 minutter kan rester fjernes ved å blotte dem med et mykt papirhåndkle. Ny frakk kan påføres umiddelbart.

  Du bør bruke en kombinasjon for å gjenopprette huden helt og søke så mange ganger som nødvendig. Cheilitis, som er i stand til å forstyrre en pasient i lang tid, vil forsvinne på mindre enn en uke.

  Hvis dette verktøyet ikke ga noen konkrete resultater innen 10 dager, bør du søke hjelp fra leger.

  Temaet for hudskalling på ansiktet er svært omfattende, det er vanskelig å omfavne det med flere hoder. Det er nødvendig å vite at hver person kan ha individuelle årsaker til patologien.

  Ekspertuttalelse

  Anna Avaliani

  praktiserende skjønnhetspleie

  Ofte oppstår problemet på grunn av påvirkning av eksterne faktorer. Det kan være kaldt, upassende kosmetikk, etc. Ofte tror folk at peeling bare vises blant eiere av tørr hud, men dette er ikke slik. Problemet kan også påvirke personer med fet hud. Jeg anbefaler deg å ikke vaske med vanlig såpe, da det tørker mye, betyr det også at alkohol ikke passer.

  Aisha Baron

  plastikkirurg

  Bestem hudtype, velg deretter passende pleieprodukter. En rekke skinn og geler er utmerket for vasking. Ikke gni ansiktet sterkt med et håndkle, du trenger bare å bli litt våt. Etter det må du bruke tonisk krem. Før du går ut i kjølig vær, bør du legge krem ​​på ansiktet i 30 minutter.

  Hvis bruken av klassiske rettsmidler ikke gir resultater, er det nødvendig å konsultere en lege for å fastslå forekomsten av visse sykdommer. Ignorere problemet i lang tid kan ikke, ellers kan det føre til kroniske sykdommer.

  Flere Artikler Om Typer Acne