Vakre damer søker alltid etter måter å bli bedre, men tørr hud er en av hovedårsakene til frustrasjon. Det følger med peeling, dekorative kosmetikk på ansiktet av dårlig vedlikeholdt, ofte er det smertefulle områder. Nymodig kosmetikk hjelper ikke alltid. Alt avhenger av prinsippene om grunnleggende omsorg og de viktigste årsakene til tørrhet. La oss sortere ut de viktige nyansene i rekkefølge.

Tørr hud - hva er det?

 1. De spesielle egenskapene til tørt ansiktstype inkluderer følsomhet for kosmetikk og eksterne faktorer. Huden er fortsatt vakker, matt, med en behagelig rødme akkurat så lenge det er passet. Så snart det stopper, mister ansiktet sin tidligere attraktivitet og begynner å skrelle seg.
 2. Om vinteren er situasjonen komplisert. Under virkningen av vind og frostig luft blir ansiktet veldig rødt og kan forbli det i flere dager.
 3. Etter vask av epidermis, vil personen alltid bruke en krem ​​eller vask, for i det minste å lindre ubehag. Disse følelsene antyder at huden mangler dyrebar fuktighet.
 4. Tapet av væske passerer ikke umiddelbart, men under virkningen av fremmede stimuli. Huden består av flere lag, den øverste av dem beskytter mot væskeuttak. Men hvis det kåte laget er tynt og blottet for sine beskyttende funksjoner, begynner ansiktet å tørke og skrelle av.
 5. Det handler om funksjonene i den tørre typen. Det øvre laget er for tynt, og det er derfor ikke i stand til å holde tilbake all fuktighet i de nedre lagene av dermis. Også denne typen epidermis har lav lipidbalanse, i motsetning til normal eller fet hud.
 6. Men det er lipider (fett) som bidrar til å beholde fuktighet. Med deres mangel eller mangel på praktisk funksjon blir huden enda tørrere på grunn av omsorg for væsken. Disse prosessene er raske, de forsterkes under påvirkning av ultrafiolett stråling, kosmetikk av dårlig kvalitet, dårlig ernæring og andre forhold.
 7. Det skal forstås at mellom tørr og dehydrert hud har sine egne forskjeller. Det første alternativet innebærer at epidermis er tynn og delikat av natur, mer utsatt for negative miljøeffekter.
 8. Den andre typen sier at under visse omstendigheter (sykdom, vær, dårlig ernæring, etc.) har huden mistet fuktighet og lipider. Dehydrering oppstår på grunn av sterk tørking av fet eller kombinasjonshud på spesielle måter.

Et utvalg av kosmetikk for tørr hud

Hver type hud, enten det er for mye fett eller tørrhet, må behandles ordentlig.

 1. Med selvbehandling er det viktig å velge riktig kosmetikk som passer deg og systematisk bruke den. Det anbefales å gi preferanse til hydrogeler eller serum, som for det meste består av vann (fuktighetsgivende).
 2. Også, som en ekstern fuktighetskrem, bruk produkter som inneholder hyaluronsyre. Det dekker epidermis med en beskyttende "pustende" film, som beholder fuktighet i dermis dype lag, men tetter samtidig ikke porene. Som et resultat ser ansiktet alltid hydrert, rødt og sunt ut.
 3. Det er viktig å opprettholde riktig struktur av tørr hud. Som hovedprodukter som skal brukes 3-5 ganger i uken, velg formuleringer av retningsvirkning (for tørr hud). De må inneholde laktater, aminosyrer, B-gruppe vitaminer, syrer, naturlige sukkerarter.
 4. Hvis huden er utarmet under påvirkning av utilsiktede irritasjoner, for eksempel værforhold, lavkvalitets dekorative kosmetikk, manglende overholdelse av drikkeregimet, velger du ekstra midler for å gjenopprette lipidlaget. Du kan gjenopprette det med passende kosmetikk. Det må inneholde organiske syrer (for eksempel linolensyre, linolsyre), ceramider, estere og naturlige oljer. Sistnevnte inkluderer argan, karitt, agurk, soyabønne, sesam, havtorn, solsikkeolje, olivenolje.
 5. Det er verdt å huske for alltid at alt kosmetikk, omsorg eller dekorasjon, må inneholde et minimum av urenheter. Foretrekker naturlig hypoallergen kosmetikk. Det holder fuktighet, gjenoppretter lipidbalansen. Gi opp harde skrubber, bruk noen ganger syrebaserte peeling.

Daglig pleie for tørr hud

Selv om du velger riktig kosmetikk, inkludert alle slags naturlige stoffer for å opprettholde fuktighet og øke fettvev i ansiktet, kan du ikke gjøre det uten daglig pleie. Det regnes som grunnleggende og inneholder flere grunnleggende trinn. La oss sortere dem ut.

 1. For tørr hud må du bare påføre de mykeste og naturlige kosmetikkene du finner. Hårde geler virker ikke hvis de inneholder kull, slipende partikler, acetylsalisylsyre, etc.
 2. Foretrekker myk melk eller ansiktsvask, spesielt designet for tørr og sensitiv hud.
 3. Vær oppmerksom på formuleringer som inneholder algenekstrakt, naturlige oljer, azulene eller bisabol.
 4. Rengjøring utføres 1 gang per dag - etter morgenoppvåkning. Ikke utfør prosedyren oftere, for ikke å forverre tørrhet.
 1. Tørr hud kan ikke uten systematisk bruk av fuktighetsgivende lotion eller tonic. Dette verktøyet brukes 2-3 ganger om dagen etter vasking.
 2. Tonic bør ikke inkludere alkohol eller andre tørkemidler. Velg produkter for din hudtype som vil gjenopprette pH-balansen.
 3. Når det kommer i kontakt med kranvann, blir det alkaliske miljøet forstyrret, og den tilsvarende lotionen vil bringe den tilbake til normal og forberede ansiktet for å påføre serumet (krem, hydrogel).

Regenerering og ernæring

 1. For å oppnå ønsket resultat og overvinne tørr hud, bør du bruke en tykkere nattkrem. Kosmetologer anbefaler at man prefererer kosmetikk på halvsyntetisk basis.
 2. Naturlig fettblanding anses å være vanskeligere for en så mild type epidermis. Eksperter insisterer på bruk av kremer med nærvær av fettsyrer, vegetabilske oljer og ceramider.
 3. I sammensetningen av slike kremer kan det være myseprotein, algenekstrakt, elastin og kollagen. Før du bruker kosmetikken, må ansiktet være forberedt og rengjort. Sprer sammensetningen 1 time før sengetid.
 4. Spred kremet i et tykt lag og vent i ca 20-25 minutter. Deretter får det overskytende produktet å fjerne et papirhåndkle.

Beskyttelse og hydrering

 1. For å gi huden alt du trenger, er det viktig å bruke daglig krem ​​daglig. Husk at dette verktøyet nødvendigvis inneholder spesielle enzymer som beskytter epidermis mot miljøets negative virkninger.
 2. Blant slike antioksidanter kan man skille askorbinsyre, UV-filtre og tokoferol. Slike stoffer motstår for tidlig aldring av huden. Kremet bør også inkludere hyaluronsyre, kollagen og melkeprotein.
 3. Som et resultat av systematisk bruk av kosmetikk, vil huden få et sunt og stramt utseende. For å fylle cellene fra innsiden, er det viktig å inkludere honning ekstrakt, algen ekstrakt, drue frø ekstrakt og lecithin i produktet.
 1. En slik prosedyre bør utføres obligatorisk 1 gang i uken. Det er viktig å fjerne de kåte partiklene fra huden. Det anbefales å bruke bare retningsmidler for følsom og ømhinn epidermis.
 2. Det er verdt å ta hensyn til kosmetikk i form av masker på olje- og krembasis. Foretrekker homaser, enzymskiller og masker med fruktsyrer i form av mandel og melkesyre.
 3. Det er forbudt å bruke aggressive midler som ikke passer for din type epidermis. Slike produkter inneholder i de fleste tilfeller glykolsyre og salisylsyre.

Ernæring og dyp hydrering

 1. Masker av den rettede handlingen anbefales å utføres minst to ganger i uken. Slike kosmetikk bør tilnærme og fukte vevet av epidermis. For å oppnå maksimale resultater, anbefales det å rengjøre ansiktet med masker med fruktsyrer eller gommage før du bruker masker.
 2. Som regel inkluderer produsenter sporstoffer og ekstrakter av bilobo, alger, guarana og ginkgo. De aktive ingrediensene øker vevets tone og deres beskyttende funksjoner betydelig. Fuktighetsgivende masker inkluderer chitosan, kollagen, melkeproteiner og hyaluronsyre.
 3. Slike midler skal distribueres til den forberedte rensede huden i ikke mer enn en tredjedel av en time. Vent på den angitte tiden og vask med varmt vann. Etter det, fukte ansiktet med en retningskrem. For å opprettholde effekten så lenge som mulig, er det viktig å utelukke tørkeprodukter fra kosmetikk.
 4. Det er nødvendig å fullstendig forlate midler for å ta vare på ansiktet i form av masker, sammensetning for vask og tonics, hvis du etter påføring føler deg tinning og følelse av tetthet.

Masker mot tørr hud

 1. Kamille med hoppkegler. Kombinere i like mange blader av björnbær og jordbær, karasj, knust hummer, kamille. Ta 30 gr. samling og hell 200 ml. kokende vann. Insister komponenter en kvart time. Avstiv sammensetningen og tilsett 30 ml. eplejuice, eggeplomme og 15 gr. honning. Få fra komponentene av enhetlighet. Spred produktet over ansiktet, vask det etter en tredjedel av timen.
 2. Olivenolje med salat. Finhakk 2 ferske salatblader og bland med 15 ml. olivenolje, 15 gr. rustikk rømme. Nå ut fra komponentene i en homogen masse, gjelder på huden. Vent i ca. 25 minutter, vask med varmt vann.
 3. Solsikkeolje med sennep. Kombiner i en liten tallerken 10 gr. sennepspulver og 30 ml. solsikkeolje. Hvis sammensetningen er for tykk, fortynn komponentene med mineralvann uten gass. Spred masken over ansiktet i ikke mer enn 5 minutter. Vask på den klassiske måten. Etter det, fukte ansiktet ditt med en dagkrem.

For å eliminere tørr hud er det viktig å identifisere årsakene til et slikt problem. Om nødvendig, besøk en skjønnhetspleie. Hvis midler tillater det, er det verdt å bruke retningslinjer. Ikke glem å overvåke huden din daglig og gi den riktig forsiktighet, ernæring, hydrering. Bruk masker av egen matlaging.

Hva skal jeg gjøre hjemme, hvis det er veldig tørr hud i ansiktet og peeling av?

Hva er fordelene med tørr hud? Masse, spesielt i ungdomsårene! Dens eiere i deres ungdom har subtile porer, ikke bry deg med problemene med fet glans. Effekten av fløyelsaktig og "fersken" -effekt er til stede selv uten sminkeprodukter.

Men etter 25 år begynner problemer. Et nettverk av rynker vises gradvis rundt øynene, vask forårsaker flak, en følelse av tetthet, mot hvilken selv kremer er ineffektive. Denne informasjonen er for de som har svært tørr hudflak, hva de skal gjøre i slike tilfeller.

Hvorfor er huden tørr?

Tørrhet oppstår på grunn av at kjertlene ikke produserer nok sebum. Hos unge mennesker skyldes dette genetisk predisposisjon. I mer moden alder er andre faktorer skyld i, både ekstern og intern. Uønskede eksterne faktorer inkluderer:

for varmt eller kaldt vann når det vaskes

tøffe klimatiske forhold - kaldt eller rikelig med sol;

bruk av aggressive kosmetikk, såper, hyppige peeling, etc. (oftere hver 10-14 dager).

Tørrhet oppstår også på grunn av unormal kroppsfunksjon forårsaket av:

dehydrering, som oppstår ved utilstrekkelig væskeinntak, spesielt rent vann, høy kroppstemperatur, langvarig oppkast og diaré;

hormonforstyrrelser i diabetes mellitus, hypothyroidism (skjoldbruskinsuffisiens), i overgangsalderen;

brudd på metabolske prosesser i kroppen;

langsiktig antibiotikabehandling;

utilstrekkelig inntak av vitaminer, særlig vitamin A, E, som oppstår som følge av ubalansert ernæring;

Hudproblemer - psoriasis, keratose, allergiske reaksjoner, infeksjon med sopp, etc.

Tørrhet kan forekomme både i et eget område og i hele kroppen.

Hvordan bryr seg om tørr hud?

Det er regler for omsorg for denne typen hud. Hvis de er ødelagte, oppstår det forverring.

vasking

Noen eksperter anbefaler at i tilfelle tørr hud i ansiktet vaskes bare om kvelden. Om natten dannes en beskyttende film på huden, noe som reduserer skaden forårsaket av eksterne faktorer.

Før vannet forsvinner vannet, filtreres eller kokes. Det bør være ved romtemperatur.

Etter vask blir ansiktet forsiktig tørket med et håndkle.

I stedet for tonic anbefales det å bruke rosenhydrolat, ellers - rosevann. Dette verktøyet renser forsiktig, og opprettholder også vannbalansen, normaliserer arbeidet til talgkjertlene, beroliger. Micellar vann er et alternativ til vannvasking.

Andre metoder for kamp

Etter vask må du bruke krem, olje eller lotion på huden.

Om vinteren skjer tørking på grunn av kunstig oppvarming, noe som reduserer luftfuktigheten. Derfor, i den kalde årstiden, de også fuktig luften. For å gjøre dette, bruk teknikken eller sett på batteriet et vått håndkle.

Endre kostholdet. Menyen inneholder produkter som inneholder vitaminer A, B, C, fiskeolje. Apoteket selger vitamin- og mineralkomplekser som vil eliminere mangel på næringsstoffer. Prøv å drikke nok vann. Norm (ml) er assosiert med vekt og kjønn:

for menn - vekt (kg) x 35;

for kvinner - vekt (kg) x 31.

Neste - om hva som betyr hjemme kosmetikk vil forhindre utseendet av tidlige rynker, eliminere peeling, kløe, irritasjon.

Ansiktspleie

Hvis tørr hud i ansiktet, hva skal jeg gjøre hjemme?

I pleie av medisinske urter hjelp - linden blomster, kamille, salvie gress, rosenbladene (kan erstattes med rosehip petals). Av disse lagre infusjoner - 1 ss. l. tørre råvarer tar 200 ml kokende vann, filtreres etter 30 minutter.

Dessuten brukes urte ingredienser i kombinasjon. For vask blir disse urter tatt i like store mengder, samt mynteblader, dildyr. To spiseskjeer av blandingen hell 500 ml råvann, kok opp og hold fortsatt på brannen i 5 minutter. Kjøttboksene avkjøles, filtreres.

Til ernæring og rensing av tørr, irritert hud med urtete i kombinasjon med meieriprodukter:

Ved infusjon av blomster av elderbær (1 ss L blomster per 200 ml kokende vann) legg til en teskje krem ​​20-30% fett.

En spiseskje med blader av en coltsfoot helles 100 ml varm melk, la den brygge til melken avkjøler. Tørk ansiktet med en bomullspute fuktet i en melke tonic, og etter 30 minutter vaske dem med varmt vann (t 30 ° C).

Ingredienser å ta vare på denne typen hud er i kjøleskapet - honning, hytteost, eggeplommer, olivenolje. Vi tilbyr oppskrifter for hjemmelagde masker.

Honning og egg

honning - 0,5 ss;

oliven eller annen vegetabilsk olje - 2 ss;

kyllingegumuler - 2 stk.

Komponentene er kombinert, malt til homogenitet, litt oppvarmet, og forhindrer at eggeplommer blir krøllete. Massen pålegger huden i lag, med et intervall på 5 minutter. Masken er igjen i 20 minutter, deretter fjernet med en bomullsskive. Disken er pre-dyppet i lime kjøttkraft, eller bare vasket med varmt vann.

Flake Mask

Havregryn sparer ikke bare høyt fettinnhold, men også tørrhet.

Mask forberede seg så. Flakes insisterer på varm melk for hevelse. Tilsett 1 ss grøt. l. honning, en teskje rømme og mykt smør, blandet til glatt. Masken holdes på ansiktet i 20-30 minutter, vaskes med varmt vann eller infusjon av urter, egnet for hudtype. Dette stoffet nærer, fukter.

Aloe hudpleie. Hvis anlegget ikke har avgjort ennå på vinduskarmen, så er det kjøpt på apoteket. Å forberede ta:

aloe juice - 15 ml;

kyllingegulv - 1 stk.

Apple gned på en fin riper. Komponentene blandes, påføres på renset hud, forlates i 1-2 minutter, vaskes av med varmt vann.

Persille pluss dill

Produktet som er fremstilt i henhold til denne oppskriften, fukter, glatter og oppfrisker huden.

persille, dill - på 1 gjeng;

rømme - 2 ss. l.

Greens smuldre og smelte i en mørtel, tilsett surkrem. Hvis massen er for tynn, tyk den med havregrynsmel, potetstivelse.

Blandingen fordeles over ansiktet, venstre i 15-20 minutter, vaskes av med varmt vann. I stedet for rømme og vegetabilsk olje brukes.

Gjær vs tørrhet

Gjær er verdsatt i kosmetikk fordi den har en rik kjemisk sammensetning. Produktet inneholder vitaminer fra gruppe B, vitamin E, PP, H, og også mineraler - kalium, kalsium, fosfor, sink, magnesium, etc.

For å lage en gjærmaske, ta:

Melk er oppvarmet, fortynnet i det, gjær fortynnet, tilsett sukker, la det stå på et varmt sted i en halv time. Verktøyet påføres, la i 30-40 minutter vaskes med vannkroppstemperatur.

Fruktskrubbe

Siden tørr hud er tynn, sårbar, sensitiv, pålegges spesielle krav på skrubbingen.

Oppskriften bruker ikke grove, skarpe slipemidler - malt apricotstein, salt. I stedet tar de havregryn, semolina, malt kaffe, frø av bær. Grunnleggende - fett, krem, tykk.

Her er to skrubbeoppskrifter.

Bland 1 teskje mashed banan, eple, honning, tung krem, 2 ts. semulegryn.

¼ kopp bringebær bær mashed i puree, tilsett 1 ts. rømme, olivenolje.

Huden masseres i 1-2 minutter, ikke lenger. Hvis ønskelig, la blandingen stå på huden i ytterligere 2 minutter, skyll med varmt vann.

Oppskrifter for andre kroppsdeler

Cleopatras bad vil bidra til å takle tørr hud på kroppen. For prosedyren fortynnes en kopp honning (200 ml) i 1 liter varm melk, blandingen helles i et bad. Vanntemperaturen er 37 ° C. Frisk melk får erstatte det tørre produktet, det tar 1-2 kg.

For hender

Problemer med huden på hendene oppstår fra ikke-overholdelse av sikkerhetsregler for arbeid med aggressive medier - vaskemidler, bombekastere, hvis vinteren ikke beskytter hendene med hansker eller votter, ofte bruker antibakterielle såper eller deodorert ikke bruk kremer.

Returnerer ungdommelig hud glycerin-honning kompresjon. For å gjøre dette, bland 1 ts. Følgende produkter:

Gruel er fordelt over hendene, bruk hansker laget av naturlig fiber, la i 20 minutter. Deretter vaskes produktet, bruk en nærende krem.

En annen oppskrift er et vegetabilsk oljebad (som er til stede - solsikke, oliven, linfrø). Oljen oppvarmes til 40-45 ° C, fjernes fra varme, nedsenk hendene i 20 minutter. Deretter tørkes huden med et serviett.

For hæler

Peeling og sprukne hæler vises som skyldes vitaminmangel, og som et resultat av sykdommer -. Soppinfeksjoner, sirkulasjonssvikt, forstyrrelser i hormonsystemet, etc. Også er det ubehag ubehagelig, trange sko.

For å eliminere tørrhet, spesielt, brukes antibakterielle midler - salver, kremer, sårheling, eksfolierende, mykgjørende midler.

Hjemme vil en potetkompress hjelpe deg med å takle problemet. Root rist (liten sone), tilsatt det samme volumet av linfrø som potetmos, helle litt vann og kokt inntil blandingen tykner. Varm (ikke varm) vassdrag påføres problemområder, hold i 20 minutter. Da blir føttene vasket, fjern den døde huden. Hælene smurt med jod.

Den enkleste metoden for behandling er å lage en komprimering fra ricinusolje om kvelden. En bandasje dyppet i olje påføres på føttene, setter på sokker og går over natten. Om morgenen blir resterende fett fjernet med et papirserviett.

For albuer

Honning og mandel olje vil bidra til å eliminere denne mangelen, noe som skjer nesten av samme grunner som på hjelene. En teskje olje oppvarmes til 40 ° C, blandet med samme mengde honning.

Blandingen påføres albuene, toppdekket med klamfilm. Mask holde en time, du kan hele natten. Honning er vasket av, en nærende krem ​​påføres huden.

Hvis tørrheten er veldig bekymret, gå til en hudlege eller en kosmetolog. De vil utnevne pleieprodukter. Det er verdt å kontakte en terapeut. Han vil gjennomføre en undersøkelse og identifisere årsaken til bruddet. I noen tilfeller er det behov for å konsultere en smal spesialist - en gynekolog, en allergiker, en reumatolog, etc.

Nyttig video

Hvordan bli kvitt tørr hud på ansiktet? Vi ser.

Huden på ansiktet er tørr og flak - hva du skal gjøre, forårsaker, behandling

Hilsen til deg, kjære damer og skjønnheter! I artikkelen vil jeg fortelle deg hva du skal gjøre hvis huden på ansiktet er tørr og peeling av. Vurder årsakene, effektive metoder for behandling av folkemidlene og forebygging av problemet.

Ansiktshuden er det mest ubeskyttede stedet på menneskekroppen. Hver dag, i noe vær, er ansiktet alltid åpent. Naturligvis blir huden under slike forhold konstant påvirket av utilstrekkelig fuktighet, frost, kulde, vind og sol.

Ansiktshuden lider mest under den kalde årstiden. Under påvirkning av lav temperatur blir det øvre laget av huden mye tynnere og blir tørt. Dette svært ubehagelige problemet som alle kvinner står overfor, akselererer aldringsprosessen.

Hovedårsaken til tørrhet og flak er mangel på talg og fuktighet. Dette fører ofte til bruken av utilstrekkelige mengder vann i kombinasjon med å drikke kaffe og spise søt mat. I tillegg til dårlig ernæring, vil en vitaminmangel, upassende kosmetikk som påvirker tilstanden til huden og forårsake en allergisk reaksjon føre til at et problem oppstår.

Nå skal vi snakke om måter å bidra til å normalisere huden og gjenopprette en sunn utseende. Tro meg, det er ingenting komplisert, det viktigste er ønske.

Det er nødvendig å begynne kampen mot tørrhet og peeling med identifisering av grunnårsaken og eliminering. Spesielt spore mengden væske som forbrukes, kaste bort søtsaker og kaffe, og inkludere frukt, nøtter og grønnsaker rik på fiber og vitaminer i kosten.

Ideelt sett gå for en undersøkelse hos en hudlege. Hvis dette ikke er mulig, og årsaken til tørrhet og flakking forblir ukjent, lytt til følgende anbefalinger for bruk av folkemidlene.

Hjemme, uten mye problemer, kan du lage en krem, rensemiddel, tonic, lotion eller maske. For å gjøre dette trenger du vegetabilsk olje, naturlig yoghurt, rømme og krem.

 • For å lage melk, bland 50 ml krem ​​med samme mengde melk og to skjeer kamilleblomster. Blandingen koker i et vannbad i omtrent en halv time. Tonic blir gjort enda enklere - saften av en agurk er blandet med en skje med honning.
 • For å lage krem, kombinere to deler kokosnøttolje med en del honning og samme mengde sitronsaft. Midler anbefales å lagres i kjøleskapet i lukket kapasitet ikke mer enn to uker.
 • Masker for flakket og tørt hud er mange. Oppskrifter for å lage effektive masker vil jeg diskutere nedenfor.

Nå har du en ide om hva du skal gjøre hvis huden på ansiktet er tørr og peeling av. Midler, forberedelsesteknikk som jeg har beskrevet, er veldig enkel, men effektiv. Hvis det oppstår et problem, bør du ikke kjøre og kjøpe en kostbar krem. For å komme i gang, bruk følgende oppskrifter for å spare penger og beskytte kroppen mot effekten av kjemi, som ofte finnes i kosmetikk, spesielt ucertifisert eller falsk.

Årsaker til tørr hud på ansiktet

Det er mange faktorer som bidrar til utseendet av dehydrering og mangel på fett som sebaceous kjertler produserer. Hvis faktorene er arvelige, blir løsningen av problemet redusert til regelmessig og ordentlig omhu av ansiktet. Hvis tørrhet og flak skyldes andre forhold som kan endres eller elimineres, bør det gjøres en liten innsats for å bringe huden i orden.

Problemet med tørrhet og peeling kan oppstå plutselig og av ulike årsaker. Blant dem er:

 1. Beriberi.
 2. Arvelighet.
 3. Lang opphold i kulde eller sol.
 4. Settet av alder endres.
 5. Nervesystemet og sykdommer i fordøyelsessystemet.
 6. Forstyrret talgkjertler.
 7. Feil valg og videre bruk av kosmetikk.
 8. Feil omsorg.

Som du kan se, oppstår problemet både på grunn av personens feil og uavhengig av hans handlinger. Hvis tørrhet og flak skyldes en faktor som kan bli påvirket, er det mulig å gjenopprette og stabilisere balansen mellom fett og vann i cellene ganske raskt. Samtidig med eliminering av årsaken, gi ansiktets hud med en grundig, kompetent og hensiktsmessig omsorgssituasjon.

Hastigheten av problemet øker i kaldt vær. Vinteren er en ekstremt vanskelig tid for kroppen. Ikke bare at den kalde luften på gaten påvirker tilstanden på huden negativt, selv den tørre luften i rommet forbedrer effekten.

Huden i seg selv bryr seg stadig. Sebaceous kjertlene produserer aktivt smøremiddel som beskytter mot miljøpåvirkning, samtidig som det opprettholdes en vakker, smidig og normalt fuktig. I noen tilfeller er hudens egne beskyttende egenskaper utilstrekkelige. Derfor må hun hjelpe med å bruke nattkrem, kremer og andre midler.

Behandling av tørr hud i ansiktet hjemme

Fortsett emnet for samtale, vurder behandlingen av tørr hud i ansiktet hjemme med serum, geler og kremer. For dette formål er kosmetikk, som inkluderer hyaluronsyre, ikke dårlig egnet.

En stor fordel for tørr hud bringer midler som inneholder fettsyrer, fosfolipider og ceramider. Vi snakker om rimelige og enkle preparater som hjelper til med å normalisere ikke bare ansiktets hud, men også huden på hele kroppen.

5 effektive folkemessige oppskrifter

 1. Melk komprimerer. Soak et papir serviett i melk og søk på problemområdet i 5 minutter. Hvis det ikke er melk i hånden, vil kefir eller myse gjøre.
 2. Aloe juice Eliminer tørr hud med aloe juice. Tørk forsiktig, skåret i lengderetningen og fjern forsiktig massen. Tørk av huden med en bomullsstoff som er fuktet i medisinsk blanding. Dette fjerner døde celler.
 3. Bivoks. Bemerkelsesverdig middel for peeling og tørr hud. Smelt en skje med voks og et par spiseskjeer lanolin i et vannbad, tilsett en skje full av aloe juice og en skje olivenolje til den resulterende væsken, og tørk tørre hudområder på ansiktet med et middel.
 4. Olje unntatt solsikke. Tørk ansiktet med hørfrø, rapsfrø, rosa, fersken eller aprikosolje. Enkle rettsmidler tar vare på hudens helse.
 5. Engelsk salt. Hvis du vil gjenopprette hudens elastisitet, ta et varmt bad med tilsetning av to briller med salt. Etter vannbehandling er det ikke verdt å tørke.
til innhold ↑

Riktig ernæring

Nå noen anbefalinger om ernæring. Hvis ansiktets hud er tørr og flaky, må du gjøre opp for mangel på linolsyre, som finnes i sesam, oliven, soyabønne og linolje. Legg det til salater. Inkluder i kostholdet av valnøtter og fettfisk.

Vitaminer "A", "B" og "C", selen og sink bør inkluderes i kostholdet til en person med tørr hud. Spis jevnlig kjøtt, kål, fisk, bokhvete, grønn løk, tomater og gulrøtter, nøtter, gresskarfrø og ost.

For tørr hud på ansiktet, drikk vann, juice og urtebasert te. Unngå øl, kaffe og brus fra drikkediet. Daglig anbefales det å drikke i området 1500 ml vann. Start morgenen med et glass rent vann. Denne enkle teknikken vil starte metabolske prosesser og fylle balansen mellom væsken som tilbrakte over natten.

Oppsummering vil jeg markere 4 hovedtips for å bekjempe tørr hud på ansiktet.

 • Drikk en og en halv liter vann daglig.
 • Spis linfrøolje.
 • Vær spesiell oppmerksom på plante og rå mat. Det handler ikke om rå mat å spise. Andelen av slike produkter skal falle ca 40% av dietten.
 • Ta vare på huden din ved hjelp av de riktige verktøyene.

Hvis noen få uker med intensiv omsorg ved bruk av disse midlene, tørr hud ikke forsvinner, gå til endokrinologen. Kanskje årsaken til problemet var mangelen på skjoldbruskhormoner.

Masker for å fukte huden hjemme

Problemet som er forbundet med tørr hud, indikerer en reduksjon i kjertelaktiviteten. Følgelig er fettet de produserer ikke nok til å danne et optimalt beskyttende lag. Derfor anbefales det å bruke masker basert på et stort antall fuktighetsgivende ingredienser.

Før masken, må du rense ansiktet med dampkompress, tonic eller gel. Det viktigste er å bruke masken på ren hud.

11 dokumenterte maskeoppskrifter

 1. Oil. Litt varm vegetabilsk olje, suge en bomullspinne i den og påfør den tørre huden i en tredjedel av en time. Fjern maskeresten med våt bomull. På slutten av prosedyren, fukt huden med et kaldt, fuktig håndkle.
 2. Aprikos. Fukt en ren serviett i aprikosjuice og legg på ansiktet. Før dette tørk huden med lotion eller rømme. For å fjerne den hjemmelagde masken, bruk en vanlig bomullsboll. Jeg anbefaler å gjennomføre prosedyren tre ganger i uka. Hvis du har akne i ansiktet ditt, må du ikke bruke en maske.
 3. Cornflowers. En skje med kornblader helle litt vann og koker litt. Etter kjøling må du legge til litt sitronsaft og rugmel til buljongen. En tredjedel av en time etter påføring, skyll av med varmt vann.
 4. Bringebær. Fra ett hundre gram bær klemmer saften og strekker det grundig. Kombiner bringebærsaft med to skjeer med melk, fukt opp gasbind i væske og gjelde ansiktet.
 5. Vannmelon. Fukt et lite stykke gasbind i vannmelonsaft og bruk på ansiktet. Etter 20 minutter fjerner du forsiktig kluten og vasker ansiktet og behandler med en nærende krem.
 6. Zucchini. Legg den revet courgetter på gassen, som er festet til problemstillingen. Denne masken bidrar til å rense og fukte huden, har en utmerket tonic effekt og eliminerer alder flekker.
 7. Banan. Bland en moden banan og bland med en skje full av melk. Den resulterende blandingen for å dekke ansiktets hud. For å fjerne masken, bruk en bomullspute fuktet i oppvarmet vann.
 8. Johannesurt. En skje med vann kombinert med samme mengde olivenolje, et dusin dråper vitamin E og en halv skje Hypericum. Bland grundig, bland blandingen på overflaten av tørr hud og skyll av etter 15 minutter.
 9. Grapefrukt. Skje vegetabilsk olje med en skje full av grapefruktjuice, bland den med en skje full av rømme og legg forsiktig på ansiktet. Hjemmelaget maske er ideell for kvalitetspleie for flaky og har behov for fuktighetsgivende hud.
 10. Birk blader. Steameske av råstoff med kokende vann og insistere om to timer. Infusjon blandet med en skje smeltet smør eller vanlig hudkrem. Påfør huden med bomullsull.
 11. Druer. Dip et stykke ren gaze i druesaft og søk ansiktet. Ved hjelp av denne enkle masken vil du gjøre ansiktets hud fløyelsaktig, frisk og elastisk.

Hvis du har tørr hud i ansiktet, vil masker hjemme løse problemet. Jeg tror du har klart å sikre at de listede alternativene for masker er så enkle som mulig å produsere, men de gir en effekt som ikke kan overvurderes, spesielt hvis du kombinerer dem med kosmetisk is.

Hvordan bryr seg om tørr og flakket hud

Den siste delen av historien er viet til omsorgsregler for flakket og tørr hud. Noen ganger kommer en vakker kvinne til hennes sanser når ansiktet hennes er dekket med en skarp skorpe eller "kråkenes føtter" vises under øynene hennes. Dette er feil. Hvis du har tørr hud i ansiktet, prøv å forstå at permanent omsorg er den eneste garantien for suksess.

 1. Vask kun om kveldene. Gjøre prosedyren om morgenen, vask av fettet utviklet av kjertlene i løpet av natten. Som et resultat vil huden miste sin beskyttende barriere som beskytter mot ytre påvirkninger.
 2. For vask, bruk vann ved romtemperatur. Det anbefales å ta en dusj varm. Varmt vann unngås best.
 3. Glem kranvannet. Vask bedre enn å stå, avkjølt etter kokende eller filtrert vann.
 4. Vask uten såpe, bruk skum eller fuktighetsgivende gel. Etter vask må du ikke gni ansiktet med et håndkle, men litt fuktig.
 5. Vedlikehold av tørr hud involverer bruk av nøye utvalgte produkter. Produktene må være fra samme serie. Det må være et notat "fuktighet".
 6. Før du kjøper midler, vær sikker på å studere komposisjonen. Avvis alkoholholdige produkter, da det tørker huden. Dette faktum må tas med i betraktningen under fremstilling av lotioner og masker.
 7. Bruk dekorative kosmetikk klokt og diskret. Pulver med beskyttende filtre eller et fundament med fuktighetsgivende effekt kan påføres huden.
 8. Før du går til sengs, må du fjerne kosmetikk fra ansiktet. Til dette formål leveres spesielle verktøy, inkludert kosmetisk melk.
 9. Løs drikkemodus. Hvis ansiktets hud er preget av overdreven tørrhet, drikk så mye vann som mulig. Den daglige prisen bør være innen to liter.
 10. Riktig ernæring er nøkkelen til suksess. Det anbefales å forbruke så lite som mulig krydder og krydret mat, alkoholholdige drikker og brus. Alt dette har en vanndrivende effekt og fordamper fuktighet, forverrer hudens tilstand.
 11. Hvert halvår å drikke et kurs av multivitaminer. Hvis ansiktet er dekket med flaky skorpe, bør det tas særlig hensyn til vitamin A og E, som er rikelig i fiskeolje.
 12. I rommet hvor du er konstant, skal luften være frisk og fuktig. Arbeidsplass eller leilighet for kontinuerlig luft eller bruk en luftfukter.
 13. Eksperter anbefaler ikke kvinner med tørr hudtype for å besøke badstuer eller bassenger. Det er uønsket å delta i sport, ledsaget av rikelig svette.
 14. Før vannprosedyrer i bassenget eller den naturlige dammen, dekke ansiktet med et lag med rik krem.
 15. Utsett ikke huden for langvarig eksponering for lav temperatur eller sol. Hvis du ikke kan unngå dette, kom til hjelp av en beskyttende krem.
 16. Hvis du virkelig vil gi huden din fuktighet, må du slutte å røyke.

Jeg tror at du nå har et komplett bilde, og det er godt kjent hva du skal gjøre hvis huden på ansiktet er tørr og peeling av. Teknikker, metoder, oppskrifter og anbefalinger som jeg delte er ganske enkle og rimelige. Hvis du streber etter resultater, vil du sikkert takle dem.

Hvis essensen av problemet gjemmer seg mye dypere eller problemet er svært forsømt, glem å begrense og gå til en lege for hjelp. Han vil gjennomføre en undersøkelse og foreskrive det beste løpet av behandlingen.

Tørr hud på ansiktet. Hvordan bli kvitt, hva du skal gjøre, hva du skal behandle. Masker for tørr hud

Hvis det oppstår tørr hud i ansiktet, må måten å bli kvitt dette ubehagelige symptomet velges i samsvar med kroppens individuelle egenskaper. Først av alt er det nødvendig å utelukke hudsykdommer og forekomsten av en allergisk reaksjon.

Sørg for at de ikke er til stede, bør du prøve å eliminere tørrhet ved hjelp av endringer i hudpleie, kosthold og bli kvitt dårlige vaner.

Det er en rekke generelle anbefalinger om hvordan du blir kvitt ubehag hvis tørr hud dukker opp i ansiktet. De passer for alle, uavhengig av kjønn, alder og klimaforhold.

Oppretthold vannbalansen

Kosmetologer er enstemmig av den oppfatning at årsaken til tørr hud i mange tilfeller ikke er tilstrekkelig væskeinntak. Det er en spesiell formel som lar deg beregne mengden vann som en person trenger per dag.

Vannbalansen i kroppen er faktisk av avgjørende betydning.

For å gjøre dette bør den faktiske kroppsvekten multipliseres med 30 ml. Dette er en indikator på forbruk av rent vann, og ikke noen annen væske i form av drinker, første kurs, saftige grønnsaker og frukt.

I den varme sesongen, med intens fysisk anstrengelse, flytur og alvorlige påkjenninger, bør dette beløpet økes med 20-30%.

Unngå negative eksterne faktorer

I varmt, vind eller frost, blir huden ofte tørr. Det er mulig å forhindre ytterligere forverring av situasjonen ved å sette ansiktet i 30 minutter før du forlater huset en beskyttende krem, beskytte ansiktet mot sollys og vind, oppvarm det med et skjerf eller en høy hevet krage av klær. Dette er noen ganger nok til å gjenopprette huden på egenhånd.

Om vinteren anbefaler kosmetologer jevnlig å bruke et lag med dekorative kosmetikk over en beskyttende krem. Pulver kan også beskytte huden mot UV-stråler og fuktighetstap.

Krem og dekorative kosmetikk beskytter huden din i den kalde årstiden

Hvis huden føles tørr i oppvarmingssesongen, når fuktighet i romluften minker, bør du bruke en spesiell luftfuktighet eller plassere en åpen beholder med vann i nærheten av varmeren.

Kompetent valg og bruk av kosmetiske produkter

Ofte gir feil utvalg av kosmetiske preparater utseende av tørr hud på ansiktet. Men, ikke å vite hva som forårsaket det, og hvordan å bli kvitt tørrhet, forsøker en person å løse problemet ved hjelp av samme midler.

Den vanligste feilen er å velge ansiktspleieprodukter uten hensyn til aldersgruppe og hudtype, samt tonic og lotioner som inneholder alkohol.

Det er også en slik vanlig feil som å kvitte seg med symptomene på utseendet av tørr hud på ansiktet ved å bruke fettsyrende kremer. Deres handling må klart skille seg fra fuktighetsgivende midler. Hvis førstnevnte er utformet for å berike huden med fett, er sistnevnte ment å introdusere og beholde fuktighet i de øvre og dype lagene av epidermis.

Ansiktskrem bør velges etter type og alder

Utvalget av fuktighetskrem gjør at du kan velge riktig alternativ, avhengig av graden av tørrhet i huden, dens årsaker og klimatiske faktorer.

Hudpleieprodukter er delt inn i følgende typer:

 • Midler danner en beskyttende film som forhindrer fordamping av fuktighet fra overflaten av det ytre laget av epidermis.

Dens grunnlag kan være petrolatum, som er en kunstig fett, eller slike naturlige ingredienser som marine kollagen og aloe juice. Vanligvis fungerer de grunnleggende vinterpreparatene i henhold til dette prinsippet.

 • Midlene tiltrekker og holder fuktighet. Deres grunnlag er glycerol-, hyaluronsyre- og kollagenfibre.

Slike kremer er tilrådelig å påføre huden, hvis tørrhet skyldes uønskede klimatiske faktorer og hyppig kontakt med vann (spesielt når du svømmer i sjøen eller klorert bassengvann).

 • Midler som er i stand til å trenge inn i dermis dype lag, forårsaker en tilførsel av fuktighet til den og undertrykker dens utgang fra cellene.

De aktive ingrediensene i slike legemidler er komponenter med lav molekylvekt av hyaluronsyre eller ekstrakt fra Centella Asiatica. De er en del av dyre linjer for å ta vare på ansiktet eller danne grunnlaget for profesjonell kosmetikk.

 • Agenter som inneholder peptider forsterker de naturlige prosessene for fuktretensjonering av celler, ved å stimulere sin produksjon av sitt eget sure miljø med hyaluronmolekyler.

De passer til moden hud med tegn på aldersvilje. Å prøve å påvirke med sin hjelp på den unge, delikate huden, kan ikke.

Å forsøke å kvitte seg med tetthet og peeling etter at tørr hud dukket opp i ansiktet, bør du nøye overvåke morgenkremet og bruke en nattekvivalenter før du går i dvale.

Bruk av dagkrem om natten provoserer hevelse og tørr hud. Et nattsmedisin gir ikke tilstrekkelig beskyttelse mot eksterne klimatiske faktorer, og fører derfor også til dehydrering av epidermis.

Tidlig behandling av patologier av indre organer

Tørr hud kan være et tegn på hormonforstyrrelser og abnormiteter i indre organer, som inkluderer:

 • funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen;
 • diabetes mellitus;
 • leversykdom;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • utilstrekkelig produksjon av kvinnelige kjønnshormoner.

I dette tilfellet er det umulig å gjøre huden fuktig ved hjelp av ekstern kosmetikk.

Tørr hud kan skyldes indre sykdommer, så hvis kosmetikk ikke hjelper til med å løse problemet med tørrhet og flaking av dermis, konsulter lege.

For å gjøre dette må du kontakte klinikken, bli undersøkt og et behandlingsforløp. Riktig utvalgte hormonelle og terapeutiske stoffer vil ikke bare forbedre de berørte organers arbeid, men også eliminere problemet med tørr hud.

Eliminering av strømfeil

Hvis det er tørr hud i ansiktet, bør du nøye undersøke dietten nøye før du blir kvitt den.

Mangel på vitamin A, C, E og gruppe B og E fører til en reduksjon i syntese av hormoner og andre stoffer som utgjør strukturelementene i kroppens celler og vev.

Alt dette påvirker øyeblikkelig tilstanden på huden, som kan virke peeling.

Du kan eliminere tørr hud ved å inkludere produkter som er rike på de listede vitaminer i menyen.

Hvis det er tørr hud på ansiktet, hvordan bli kvitt dette problemet? Dette spørsmålet blir ofte bedt om det rettferdige kjønn, som ikke overholder et sunt kosthold. Først må du justere kostholdet ditt og konsumere sunne matvarer beriket med vitaminer.

Hvis det av en eller annen grunn ikke kan gjøres, bør du begynne å ta fiskeolje eller vitaminkomplekser som er spesielt utviklet for å forbedre tilstanden til epidermis.

Unngå overbruk av rensemidler

Tørr hud forårsaket av overdreven bruk av såper, skrubber, gommazhy og andre rengjøringsmidler, elimineres ved å redusere hyppigheten av bruken.

For personer med meget tørr hud, anbefaler kosmetologer å bytte ansiktsvaskprosedyre med spesielle lotioner og tonics som ikke inneholder alkohol. Hvis dette ikke er mulig, bør du bruke såpe med tilsatt krem ​​eller kosmetiske oljer.

Etter vask bør du ikke tørke ansiktet tørt med et håndkle, det vil være nok bare for å suge det med en ren serviett. Deretter bør våt hud tørkes med tonic eller micellar vann og påfør et lag fuktighetskrem som forhindrer tap av fuktighet.

Spesiell oppmerksomhet bør settes på vannkvaliteten. For vask med tørr hud bør du bruke kokt, renset eller smeltet vann.

Farmakologiske preparater som eliminerer tørr hud

Sterk flaking av tørr hud kan elimineres med krem ​​inneholdende hydrokortison, hvis konsentrasjon ikke overstiger 0,5%.

Påfør et slikt legemiddel bør være 1 gang i 14 dager. I fravær av et resultat, bør bruken avbrytes og henvise til en profesjonell kosmetolog eller en hudlege.

Svak eller sunn hud bør behandles med panthenol.

I tilfeller der tørr hud skyldes overdreven eksponering for sollys, sterk vind eller frostluft, anbefales det å bruke en spray eller krem ​​Panthenol. Det myker ikke bare huden, men reduserer også betennelsen og akselererer celleregenerering.

Bepantin krem ​​er egnet for fuktighetsgivende tørr hud. Til tross for at den er beregnet for barn, har stoffet vist seg som et fuktighetsgivende og helbredende middel for hud av noe slag hos voksne.

Rengjøringspreparater for tørr hud

Før du legger på krem, må du fjerne huden på det døde laget av døde celler.

For å gjøre dette, bruk en rekke scrubs og gommazhi. Det skal forstås nøyaktig hvilke av disse produktene som er egnet for tørr hud, og hva er forskjellene deres.

Rengjøring kosmetikk

Bare unge kvinner under 30 år kan bruke skrubbe. Krembaserte produkter som bruker kunstige partikler som eksfolierende, er egnet for å rense tørr hud.

Naturlige slipemidler (malt kaffebønner, havsaltkrystaller, aprikossten, nøtteskall osv.) Har skarpe hjørner og kanter som kan skade epidermis. Men kunstige partikler er avrundet, og kan ikke skade de øvre lagene i huden.

Du kan bruke skrubben ikke mer enn 2-3 ganger i uken på et forfuktet ansikt med glatte sirkulære bevegelser, slik at området på nedre og øvre øyelokk blir uberørt. Da skal agenten vaskes av med kaldt kokt vann, og en nærende eller fuktighetsgivende krem ​​skal påføres huden.

Det er bedre å forsiktig rense moden, tørr eller sensitiv hud med gommage, som er et kjemisk peelingmiddel. Dette er en tykk krem, hvor de slipende partiklene erstattes av fruktsyrer.

Når du legger stoffet i ansiktet, bør du vente til det er helt tørt, og fjern forsiktig fingerens rullende bevegelser, slik at huden ikke strekker seg. Bruk gommage bør ikke være mer enn to ganger på 7 dager.

Hjemmelagde oppskrifter fuktighetsgivende og helbredende overdreven tørrhet

Til disse formål er havregryn dampet i kokende vann egnet. Etter kjøling må du legge til 1 eggprotein til dem. Påfør sammensetningen av masken på ansiktet, bør være en ryddig massasjebevegelse med et tynt lag. Hold produktet på ansiktet ikke mer enn 3 minutter, skyll deretter med rent vann.

Scrubs kan være:

 • en blanding av krem ​​med høy prosentandel av fett (bedre enn marked) og fint salt i forholdet 2: 1;
 • Massen av hvitt melbrød, gjennomvåt i varm melk, vil hjelpe til med å løse problemet med hvordan å kvitte seg med flaking hvis tørr hud dukker opp i ansiktet;
 • massen av vannmelon, agurk eller eple.
Gurkemaske har gode fuktighetsgivende og toningegenskaper.

Rid huden av døde celler kan bruke honning. Det er nødvendig å fukte fingrene med vann, dyppe padsene i honning, masser forsiktig det ønskede området og vask det av.

Sluttpunktet i prosessen med bruk av skrubbe er å påføre en krem ​​med næringsstoffer som raskt trenger inn i epidermis og vil bidra til forbedringen.

Populære formuleringer av tradisjonell medisin for tørr hud

Før du bruker noen sammensetning, må du kontrollere kroppens reaksjon på mulige allergier. Påfør litt på den indre overflaten av albuen og vent ca 30-40 minutter. Følelsen av brenning og rødhet vil indikere umuligheten av videre bruk av sammensetningen.

Honning bør behandles svært nøye for de som har blodårer i nærheten av dermisflaten. Sterkt aktive biologiske stoffer i dette produktet kan provosere deres brudd og utseendet av rosacea.

Før du bruker masker mot tørr hud i ansiktet (men som alle andre) kjære, utfør en allergitest

Sammensetninger fra tørr hud inneholder ofte følgende ingredienser:

 • krem;
 • hjemmelaget ikke saltet smør;
 • ostemasse;
 • vegetabilsk olje;
 • sitronsaft;
 • eggeplommer;
 • honning.

Meieriforbindelser fra tørr hud

Oppskrift nummer 1

ingredienser:

 • 20 g fett hytteost;
 • 20 g hjemmelaget krem;
 • 20 ml olivenolje.

Ingredienser bør blandes grundig, påføres, forlates for en kvart time, og etterpå fjernes ved vasking.

Oppskrift nummer 2

ingredienser:

 • 15 g smør;
 • 50 ml melk;
 • 5 ml fersk persille juice;
 • 5 g gelatin.

Melk skal helles i en glassbeholder, bestrøket med gelatin og plasseres i et vannbad. Vent kontinuerlig, til gelatin er fullstendig oppløst, sett til side, legg til smør og slå med en blender.

Mjölksammensetning med tilsetning av persillejuice vil skaffe foryngende og toningegenskaper

Hell persille juice, bland, søl på ansiktet i en kvart time, skyll med vann.

Oppskrift nummer 3

ingredienser:

 • 50 ml melk;
 • 2 ss. l. eplepulp;
 • 1 eggeplomme.

Grind eplet på en plastrist, legg til melk og pisket eggeplomme. Påfør ansiktet, la i en halv time, ta av med varmt vann.

Masker med vegetabilske oljer

Blant de fuktighetsgivende sammensetninger med bred applikasjon oppnådd følgende oljer av vegetabilsk opprinnelse:

 • olivenolje;
 • mandel;
 • jojobaolje;
 • fra aprikos groper;
 • hvetekim.
Oljeformuleringer har vunnet berømmelse for de storslåtte "fighters" med tørr hud

Disse oljene bør legges til sammensetningen av tørr hud, de kan smøre ansiktet 2-3 ganger om dagen eller bruke som komprimerer.

Applikasjonsinstruksjonen er som følger:

 • rent ansikt;
 • varme noen av oljene;
 • sett det på en gasbind serviett;
 • ta en horisontal posisjon
 • Påfør en komprimering og la den stå i 15-25 minutter.

Nyttig sammensetning av eggeplomme

ingredienser:

 • 1 eggeplomme;
 • 1 ts. honning;
 • 0,5 ts. fersken smør.

Blanding av ingrediensene, du må sette dem på ønsket område av ansiktet, legger litt før dannelsen av en tørr skorpe. For å opprettholde 20-25 minutter., Vask av med vann om en kvart time.

Fruktformuleringer

For tørr hud, banan, fersken eller aprikospuré kan brukes som næringsstoff. De har større effekt når de blandes med krem, hestekjøtt, eggeplomme, oljer.

Fruktpuré antyder:

 • 2 ts. naturlig honning;
 • 1 ts. usaltet smør eller hjemmelaget krem;
 • 50 g forsiktig omrørt fruktpuré.

Alle masker med tilsetning av frukt skal tilberedes umiddelbart før påføring.

Bruken av havremel i tørre formuleringer

Først må du grundig grille flakene og damp dem med varm melk. Deretter kan våtblandingen blandes med gulrotjuice, eggeplomme, krem, oljer, potetmos.

For å opprettholde slike sammensetninger på den delikate huden i ansiktet anbefales ikke mer enn 20 minutter.

Fra tørrhet og rosacea på ansiktet

Sammensetningen er egnet for personer som har overdreven tørrhet med tegn på rosacea. Kombiner og bland disse ingrediensene:

Hvis du har tørr hud i ansiktet, hvordan bli kvitt hjemme? Du vil bli hjulpet av en maske basert på linfrøolje, som også hjelper i kampen mot rosacea.

 • 1 ss. l. fett hytteost;
 • 1 ss. l. sterk brygging;
 • 1 ts. lin olje;
 • 1 ts. knust til en tilstand av tørket melketørket sitronskall;
 • 1 ss. l. juice av persille.

Påfør den resulterende massen på ansiktet og vask av etter en kvart time.

Salon prosedyrer

Hvis det er tørr hud på ansiktet, vil du bli kvitt en profesjonell skjønnhetspleie.

Etter inspeksjonen vil spesialisten anbefale en av følgende prosedyrer:

 • frukt syre peeling;
 • Mesoterapi kurs med hyaluronsyre preparater;
 • intensiv fuktighetsgivende kurs
 • maskinvare teknikker for kontaktløs eksponering.

Velge en salong, man bør ta hensyn til kvalifisering av en spesialist, samt graden av overholdelse av antiseptika under manipulasjonene.

Hvis tørr hud på ansiktet ikke elimineres av kosmetiske prosedyrer, bør du søke råd fra en hudlege eller endokrinolog for å identifisere årsakene til sykdommen og ta skritt for å eliminere den.

Hva å gjøre hvis det er tørr hud på ansiktet, hvordan bli kvitt peeling:

Flere Artikler Om Typer Acne