◊ Gel for ekstern bruk 15% fra hvitt til hvitt med en gulaktig fargetone, ugjennomsiktig.

Hjelpestoffer: propylenglykol, polysorbat 80, lecitin, polyakrylsyre, triglyserider, natriumhydroksyd, dinatriumedetat, benzosyre, renset vann.

5 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
15 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
30 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
50 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.

◊ Krem til ekstern bruk 20% hvit, uniform, matt.

Hjelpestoffer: benzoesyre, makrogolglycerylstearat, en blanding av glyserylstearat, cetostearylalkohol, cetylpalmitat og glyserider av kokosnøttfettsyrer, cetostearyletylkapronat, propylenglykol, glyserol 85%, renset vann.

30 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.

Legemidlet for behandling av akne. Azelainsyre normaliserer svekkede keratiniseringsprosesser i folliklene i talgkjertlene, reduserer innholdet av frie fettsyrer i lipidene i huden og reduserer fettinnholdet. Viser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Den antiinflammatoriske effekten skyldes også en nedgang i nøytrofil metabolisme og en reduksjon i produksjonen av frie radikale oksygenformer. Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig hemmende effekt på veksten og levedyktigheten til unormale melanocytter.

Etter applikasjon på huden absorberes azelainsyre praktisk talt ikke i systemisk sirkulasjon (ikke mer enn 3,6% med en enkelt påføring av 5 g gel eller krem).

En del av den absorberte azelainsyren utskilles av nyrene i uendret form, og noen som dikarboksylsyrer (C7, C5), dannet fra azelainsyre som følge av beta-oksidasjon.

- akne sykdom (akne vulgaris);

- hyperpigmentering, inkl. melasma, chloasma (for krem);

- Rosacea (for gel).

Doseringsregimet og varigheten av behandlingen er satt individuelt. Legemidlet er foreskrevet for voksne og barn over 12 år.

Før du bruker stoffet, bør huden rengjøres med vann eller et mildt rengjøringsmiddel, og deretter tørkes.

Krem eller gel påføres den berørte huden jevnt med et tynt lag 2 ganger daglig (morgen og kveld) og lett gniddes. Legemidlet bør brukes i tilstrekkelige mengder, men ikke overdrevet (ca 2,5 cm er nok for hele overflaten av ansiktet). Legemidlet bør brukes regelmessig i løpet av behandlingen, hvis varighet avhenger av det kliniske bildet av sykdommen og alvorlighetsgraden av symptomer. Med akne (akne vulgaris), blir forbedring vanligvis observert etter 4 uker. For best resultat bør bruk av legemidlet fortsette i flere måneder. Ytterligere beskyttelse av huden mot UV-stråling under behandling av akne er ikke nødvendig.

Når melasma medisin brukes i form av en krem. Minste behandlingsvarighet er 3 måneder. For best resultat bør du bruke Skinoren krem ​​regelmessig. I løpet av hele perioden med melasma-terapi må solbeskyttende midler (UVB og UVA) brukes til å forhindre forverring av sykdommen og / eller re-pigmentering av de avgrensede områdene forårsaket av soleksponering.

Ved begynnelsen av behandlingen kan et lite antall pasienter oppleve lokal irritasjon, manifestert som hyperemi, desquamation, erytem, ​​brennende, kløe. I de fleste tilfeller er disse symptomene ikke særlig uttalt og går bort alene på noen få dager i løpet av behandlingsprosessen.

I svært sjeldne tilfeller er allergiske hudreaksjoner (utslett) mulig.

Hittil er informasjon om overdose ikke tilgjengelig.

Skinoren

Beskrivelse fra og med 6. mars 2015

 • Latinsk navn: Skinoren
 • ATX-kode: D10AX03
 • Aktiv ingrediens: Azelainsyre (Acidum azelaicum)
 • Produsent: Business Group Intendis, ZAO Bayer (Tyskland)

struktur

Sammensetningen av gel Skinoren: mikronisert azelainsyre i en konsentrasjon på 150 mg / g, polysorbat 80, polyakrylsyre, propylenglykol, lecitin, natriumhydroksyd, triglyserider, benzoesyre, dinatriumedetat, renset vann.

Sammensetningen av Skinoren, produsert i form av salve, azelainsyre er inkludert i konsentrasjonen på 200 mg / g. Følgende komponenter benyttes: benzoesyre, makrogolglycerylstearat, en blanding av cetostearylalkohol, glyserylstearat, kokosnøttfettsyrer glyserider og cetylpalmitit, cetostearyletylkapronat, glyserol 85%, propylenglykol, renset vann.

Utgivelsesskjema

Skinoren har to doseringsformer:

Gelen har utseende på en hvit eller litt gulaktig ugjennomsiktig substans. Finnes i rør av 5, 15, 30 og 50 gram.

Kremet er en matt, homogen masse av hvitt. Formutgivelse - rør 30 gram.

Farmakologisk aktivitet

Aktuell behandling av akne. Azelaic acid, som er en del av preparatet, effektivt reduserer betennelse, har uttalt antibakterielle og keratolytiske effekter.

Den har bakteriostatiske egenskaper mot propionibacteria acne (Propionibacterium acnes) - Gram (+) bakterier, som forårsaker akne, så vel som mot epidermal stafylokokker (Staphylococcus epidermidis).

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Effekten av Skinoren i behandling av akne (akne) skyldes de antibakterielle egenskapene til azelainsyre og stoffets evne til å ha en direkte effekt på follikulær (hår) hyperkeratose.

I modeller av in vivo og in vitro hemmer det proliferasjonen av keratinocytter (hovedcellene i epidermallaget) og normaliserer terminale prosesser for differensiering av epidermale celler på grunn av akne.

På bakgrunn av bruken av legemidlet, er det en signifikant reduksjon i tettheten av kolonier av propionibacteria acne, samt en signifikant reduksjon i konsentrasjonen av frie fettsyrer i lipidene på overflaten av huden (på grunn av dette reduseres den oljeaktige huden).

Virkningsmekanismen for azelainsyre på patogene fenomener som forekommer i rosacea er ikke nettopp etablert. I løpet av flere studier ble det funnet at stoffet i modeller av in vitro og ex vivo kan stoppe den inflammatoriske prosessen, redusere produksjonen av reaktive oksygenmetabolitter (dets frie radiale former) og dannelsen av antiinflammatoriske midler.

Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig hemmende effekt på veksten og levedyktigheten til unormale melanocytter.

Etter lokal bruk av stoffet, passerer azelainsyre inn i alle lag av huden, og stoffet trenger inn i den skadede huden en størrelsesorden raskere enn det intakte. Etter en enkelt påføring av 5 gram 20% Skinoren krem ​​(tilsvarende 1 gram azelainsyre), absorberes ikke mer enn 3,6% av dosen gjennom huden.

Kliniske studier av bruken av legemidlet for akne viste at absorpsjonshastigheten for azelainsyre for krem ​​og for gel er den samme.

Stoffet er delvis eliminert fra kroppen med urin i sin rene form, dets rest gjennomgår en syklus med nedbrytningsreaksjoner og brytes ned i dibasiske karboksylsyrer med kortere kjedelengde. Azelaic acid beta-oksidasjonsprodukter finnes også i urin.

Indikasjoner for bruk

Skinoren gel er ment for behandling av papulopustulyarny former for akne på mild og / eller moderat alvorlighetsgrad, samt for behandling av papulopuskulær form for rosacea.

Indikasjoner for bruk av krem ​​er akne (vanlig akne) og melasma.

Kontra

Skinoren er kontraindisert hos personer med overfølsomhet overfor azelainsyre eller noen av hjelpestoffene som inngår i preparatet.

Bivirkninger

Skinoren fremkaller ikke utviklingen av systemiske bivirkninger. Under kliniske studier ble det kun identifisert lokale reaksjoner på legemiddelbehandling. Symptomene knyttet til bruk av gel eller krem ​​er som regel mild eller moderat; ofte reduseres antallet deres med videreføring av behandlingen.

Oftest i kliniske studier ble det registrert kløe, brennende følelse og smerte ved bruk av salven.

Utslett, økt tørrhet i huden, kan parestesier på applikasjonsstedet av krem ​​/ gel bli observert mindre hyppig. Hos pasienter med rosacea er sannsynligheten for utvikling av lokal ødem av dermis på applikasjonsstedet ikke utelukket.

Hos pasienter med akne i noen tilfeller (med en frekvens på ≥1 / 1000 til

overdose

Azelainsyre er et toksisk stoff (både lokalt og på systemnivå), i forbindelse med hvilken overdose og rusmiddel anses å være usannsynlig.

interaksjon

Studier av narkotika og andre former for stoffinteraksjoner ble ikke utført. Sammensetningen av Skinoren innebærer ikke noen uønsket interaksjon mellom de enkelte komponentene, noe som vil forandre produktets sikkerhetsprofil. Farmakologiske interaksjoner i kontrollerte studier er ikke identifisert.

Salgsbetingelser

Både gel og krem ​​er ikke-reseptbelagte legemidler.

Lagringsforhold

Den optimale oppbevaringstemperaturen Skinoren - ikke mer enn 25 ° C.

Holdbarhet

Krem anses å være egnet til bruk i 5 år, gelen - i 3 år etter utstedelsesdatoen.

Spesielle instruksjoner

Sammensetningen av Skinoren inkluderer benzoic acid - et stoff som provoserer mindre irritasjon i huden, slimhinner og øyne, og propylenglykol, som også kan forårsake hudirritasjon.

Unngå å få krem ​​/ gel i øyne, munn eller slimhinner. Hvis dette skjer, må øynene, munnen eller slimhinnene umiddelbart vaskes med rikelig med vann. Hvis du ikke kan fjerne øyeirritasjon, anbefales det å konsultere lege.

Under behandlingsperioden for en papulopustulær form for rosacea, anbefales det ikke å bruke alkoholholdige vaskemidler, samt astringenter, slipemidler eller eksfolieringsmidler og alkoholløsninger.

Analoger av Skinoren

Den strukturelle analogen av Skinoren gel (generisk) - Azelik gel. Generics of the cream er stoffene Skinoklir og Aziks-Derm.

Prisen på analogene starter fra 157 rubler (omtrent samme beløp vil koste kjøpet av et fem gram rør av Azelik gel 15%).

Skinoren for barn

Legemidlet er lov til å foreskrive barn over 12 år. Det er ikke behov for dosejustering.

Det er ikke noe bevis på at Skinoren er trygt for barn under 12 år. Sikkerheten og effekten av bruk av et middel til behandling av papulopustulær rosacea hos barn over 12 år har ikke blitt fastslått.

Skinoren under graviditet og under amming

Det er ikke kjent nøyaktig hvor trygt azelainsyrepreparater er for gravide kvinner. I studier som ble utført i laboratoriedyr, ble det ikke påvist noen direkte eller indirekte negativ effekt på graviditet, embryogenese, fosterutvikling, fødsel og postnatal utvikling.

Til tross for fravær av direkte kontraindikasjoner til instruksjonene, bør krem ​​og gel under graviditet brukes med forsiktighet.

Nyfødte bør ikke komme i kontakt med hud / brystkjertel behandlet med Skinoren. Det er ingen pålitelige data om azelainsyre kan trenge inn i melken til en sykepleier.

Imidlertid ble in vitro-eksperimenter utført ved bruk av likevektsdialyseteknikker funnet at denne sannsynligheten ikke helt kan utelukkes. Av denne grunn bør lakterende kvinner bruke legemidlet med forsiktighet og med godkjenning fra legen.

Skinoren Anmeldelser

Skinoren krem ​​og gel - og vurderinger er bevis for dette - har vist seg å være et effektivt middel i kampen mot akne, og bruken av rosacea gel tillater i noen tilfeller å påvirke patogenesen av sykdommen.

Blant de viktigste fordelene med stoffet, noterer forbrukerne at Skinoren tørker godt de dannede inflammatoriske elementene, bekjemper lukkede komedoner, dreper bakterier som provoserer akne (mens de ikke bare virker på overflaten av huden, men også i dypere lag av huden), eliminerer fet skinn Hvit huden, kan brukes til forebygging.

Skjønnhetspleiere i anmeldelsene av gelen bemerket at verktøyet er veldig effektivt, men for å se resultatet, må de bruke jevnlig og i minst tre måneder.

Hovedhemmeligheten til stoffet er at den har en kumulativ effekt, så de fleste av de negative vurderingene relaterte seg til at Skinoren ikke hjalp løse problemet med akne, ofte på grunn av feil og / eller uregelmessig bruk av stoffet.

En annen viktig egenskap av stoffet er mangelen på respons på sollys og effekten på fotosensitiviteten i huden, noe som gjør det mulig å bruke det selv, som en pleiekrem under kosmetikk.

Det er, etter å ha analysert vurderinger fra eksperter og brukere, kan vi konkludere med at Skinoren virkelig behandler akne, men gjør det sakte og gradvis.

Ifølge kosmetologer, for at effekten skal bli mer uttalt og langvarig, bør behandlingen suppleres med riktig og vanlig ansiktsrensing, toning med alkoholfri tonikum (helst med urteekstrakter eller syrer), fuktighetsgivende huden med lette, ikke-komedogene kremer.

Og for ikke å være ubegrunnet, utfyller mange kvinner og jenter sine bildeanmeldelser før og etter bruk av stoffet:

Ulempene ved dette produktet kalles høye kostnader, samt det faktum at det i de første dagene (og noen ganger uker) blir ledsaget av ubehagelige opplevelser: kløe, brennende (noen ganger ganske sterk) og tinning i huden.

Hva er bedre, hudoren krem ​​eller gel?

Like de fleste andre medisiner for behandling av akne har Skinoren mer enn en doseringsform. I denne forbindelse oppstår spørsmålet naturlig: "Hva skal du velge - en krem ​​eller gel?".

Etter å ha studert instruksjonene på begge måter, kan du oppdage at krem ​​og gel har mindre forskjeller i sammensetningen. For eksempel er konsentrasjonen av den aktive substansen i gelen 15% og i krem ​​- 20.

Dette skyldes det faktum at gelen har en polymerbase som eliminerer innholdet av fett og alkohol, og på grunn av hvilken azelainsyre trenger huden raskere og lettere, noe som gir raskere lindring fra akne. Gelen behøver således ikke ytterligere 5% av det aktive stoffet.

Ca. 70% av gelen består av vann, konsentrasjonen av fett er 3%. Når det gjelder krem, inneholder den vann 50% av volumet og fett - 15%.

Salve (både krem ​​og gel) skal påføres huden to ganger om dagen. I dette tilfellet er gelen den optimale formen for personer med hud utsatt for fett, kremet anbefales også til bruk med tørr, normal eller følsom hud.

Ved å komplekse påvirke de negative faktorene som fremkaller forekomsten av akne og rosacea, tørker gelen / kremet ikke ut huden og er ikke vanedannende.

I vurderingene av gelen indikerer Skinoren at verktøyet raskt absorberes, slik at det ikke blir flekker og oljeaktig skinn på huden. I tillegg har akne gel fuktighets- og kjøleeffekter, som gjør at den kan brukes til bruk under sminke.

I vurderinger av Skinoren krem ​​for akne, skriver folk som bruker verktøyet at krem ​​ikke bare behandler akne, men også effektivt fjerner de resterende akne i ansiktet, bidrar til å kvitte seg med alder flekker, gjenoppretter vakker farge og helse til huden.

Definitivt si hvilken Skinoren form er bedre er umulig. Selv om forskjellen i midlets sammensetning er minimal, er gelen mer egnet for noen og kremen til noen. Noen sier at bruken av stoffet (spesielt i de første stadier av behandlingen) er ledsaget av ubehagelige opplevelser.

Derfor, når du velger et eller annet anti-akne-middel, for ikke å skade huden og ikke forverre sykdomsforløpet, bør man veilede av anbefalte dermatologer.

Skinoren Price

Hvor mye koster Skinoren fra akne på russiske apotek?

Gjennomsnittlig pris på Skinoren gel på det russiske farmasøytiske markedet:
15 g for et rør - fra 480 rubler;
30 g for et rør - fra 845 rubler;
50 g for et rør - fra 1.170 rubler.

Prisen på akne krem ​​i St. Petersburg og Moskva varierer fra 845 til ca 1500 rubler.

Skinoren kostnaden for akne i ukrainske apotek

Skinoren gel pris i Ukraina - fra 85 UAH. Prisen på Skinoren krem ​​i apoteker av store byer (for eksempel i Kharkov eller Kiev) - fra 240 UAH.

Prisen på stoffet i Hviterussland

Det er mulig å kjøpe gel i Hviterussland i gjennomsnitt for 65000 den er hvit. rubler for en 5 gram rør. Kostnaden for et 30-rørsrør - fra 160.000 hvitt. rubler. Gjennomsnittlig pris på salve (krem) - 170.000 hvit. rubler.

Skinoren gel og krem ​​- instruksjoner, anmeldelser, analoger

Skinoren er et medisinsk apotek krem ​​eller gel som er ment for behandling av akne og spor etter dem.

Akne er en av de viktigste problemene som ødelegger hudens utseende, uansett alder. Utseendet til akne er mulig både i ungdomsår og voksenliv. Det er veldig viktig å finne et godt verktøy som vil bidra til å eliminere ikke bare akne, men også flekker etter dem.

I denne artikkelen vil vi se på hvorfor leger foreskriver Skinoren, inkludert bruksanvisninger, analoger og priser for dette stoffet i apotek. De reelle vitnemålene fra folk som allerede har benyttet Skinoren, kan leses i kommentarene.

Sammensetning og utgivelsesform

I salg er det to former av stoffet - krem ​​og gel. De har forskjellig innhold av aktiv substans. Gelproduktet inneholder 15% azelainsyre og i krem ​​- 20%.

Hjelpestoffer er:

 • Propylenglykol, som fremmer dyp penetrasjon av aktive stoffer inn i de skjulte lagene i huden. Det har en bakteriedrepende effekt på de berørte områdene og beholder fuktighet godt. I gelen er det 0,12 gram, og i kremanalogen - 0,125;
 • Benzoic acid dreper bakterier og sopppatogener. I gelsammensetningen inneholder den - 0,001 gram, og i krem ​​- 0, 002 gram.

Klinisk farmakologisk gruppe: et stoff med antiproliferative og antibakterielle virkemidler for behandling av akne, hyperpigmentering og rosacea.

Hva hjelper Skinoren?

Legemidlet Ckinoren anbefales for bruk i slike sykdommer:

 • akne sykdom (akne vulgaris);
 • hyperpigmentering, inkl. melasma, chloasma (for krem);
 • Rosacea (for gel).

Farmakologisk aktivitet

Skinoren - et stoff som brukes til å behandle akne og rosacea. Skinoren inneholder den aktive ingrediensen azelainsyre - et stoff med antimikrobiell virkning. I tillegg til den antibakterielle virkningen har Skinoren en direkte effekt på follikulær hyperkeratose.

Når du bruker stoffet Skinoren, i tillegg til å redusere tettheten av kolonisering av bakterier Propionibacterium acnes, er det en reduksjon i fraksjonen av frie fettsyrer i lipider av epidermis, samt inhibering av keratinocytproliferasjon og normalisering av nedsatt terminal differensiering av epidermis.

Instruksjoner for bruk

I følge bruksanvisningen for Skinoren foreskrevet for voksne pasienter og barn i alderen 12 år og eldre. Dosering og behandlingsvarighet settes individuelt. Før du bruker Skinoren skal huden skylles grundig med vann, om nødvendig, bruk en mild kosmetisk rengjøringsmiddel og tørk.

Skinoren 2 ganger om dagen (morgen og kveld) påføres den berørte huden og gnides med lette bevegelser. Ca 2,5 cm av krem ​​/ gelkolonnen fra røret er tilstrekkelig for hele overflaten av ansiktet. Ved overdreven hudirritasjon er det nødvendig å midlertidig redusere mengden Skinoren som brukes, eller hyppigheten av bruk av stoffet opp til 1 gang per dag til irritasjonen forsvinner. Om nødvendig kan du avbryte behandlingen i flere dager.

Varigheten av behandlingen avhenger av det kliniske bildet og alvorlighetsgraden av sykdommen. I akne er forbedring vanligvis observert etter 4 uker. For best resultat anbefales det å fortsette å bruke stoffet i flere måneder.

Funnet sverget fiende MUSHROOM spiker! Neglene blir rengjort om 3 dager! Ta det.

Hvordan raskt normalisere blodtrykket etter 40 år? Oppskriften er enkel, skriv den ned.

Trøtt av hemorroider? Det er en måte! Det kan herdes hjemme om noen dager, du trenger.

Om tilstedeværelsen av ormer sier en duft fra munnen! Drikk vann med en dråpe en gang om dagen.

Kontra

Den eneste kontraindikasjonen for bruk av Skinoren-gelen eller kremet er at personen har en individuell overfølsomhet eller allergiske reaksjoner på noen komponenter i preparatene, inkludert hjelpemidler. Oftest er overfølsomhet overfor azelainsyre eller propylenglykol observert.

Bivirkninger

Ved begynnelsen av behandlingen kan et lite antall pasienter oppleve lokal irritasjon, manifestert som hyperemi og peeling av huden, brennende eller kløe. I de fleste tilfeller er symptomene på irritasjon ikke sterke og forsvinner vanligvis innen få dager under behandlingen. I svært sjeldne tilfeller kan allergiske reaksjoner oppstå på huden (for eksempel utslett).

Graviditet og amming

Det må tas forsiktighet ved utnevnelse av Skinoren krem ​​til gravide og ammende kvinner.

Kontrollerte studier i lokal anvendelse av azelainsyre hos kvinner under graviditet ble ikke utført. I enkelte in vitro-studier har det vist seg at muligheten for penetrasjon av legemidlet i morsmelk.

Skinoren gel eller fløte: hva skal du velge?

Gelen er velegnet for pasienter med fet hud, og kremet er egnet for pasienter med tørr og normal hud. Doseringen av azelainsyre i krem ​​er litt høyere enn gelen (20% vs. 15%), men dette betyr ikke at kremen er mer effektiv. Tvert imot er en økt konsentrasjon av azelainsyre i en krem ​​nødvendig for å kompensere for kremenes lavere effektivitet som sådan (dette skyldes det faktum at de aktive ingrediensene fra krem ​​penetrerer huden mye vanskeligere enn fra gelen).

analoger

Den strukturelle analogen av Skinoren gel (generisk) - Azelik gel. Generics of the cream er stoffene Skinoklir og Aziks-Derm.

Gjennomsnittlig pris på SKINOREN, krem ​​i apotek (Moskva) er 1000 rubler.

Salgsbetingelser

Både gel og krem ​​er ikke-reseptbelagte legemidler.

Skinoren: bruksanvisninger, analoger og anmeldelser

Skinoren er en krem ​​eller gel for ekstern behandling av akne, rosacea, seborrheisk dermatitt og patologisk hyperpigmentering. Viser antibakteriell, antiinflammatorisk, depigmentering og keratolytisk virkning.

Aktiv ingrediens - Azelainsyre.

Den antibakterielle effekten av azelainsyre skyldes inhiberingen av delingsprosessen i cellene av patogene mikroorganismer. På grunn av keratolytisk virkning stoppes eksisterende komedoner og dannelsen av nye er forhindret.

Den antiinflammatoriske effekten av stoffet hemmer syntesen av fettsyrer som er irriterende for huden. Hjelper med å redusere keratinisering av celler, fjerne døde hudceller og fjerne spor fra herdet akne.

Etter påføring av krem ​​trer azelainsyre inn i alle lag av menneskelig hud. Penetrasjon skjer raskere gjennom den berørte huden enn gjennom intakt. Etter en enkelt påføring på huden av 1 g azelainsyre (5 g fløte), absorberes 3,6% av den påførte dosen subkutant.

Skinoren gel anbefales for personer med fet hud. Den har en mindre konsentrert sammensetning, slik at den kan brukes den første av to doseringsformer av verktøyet. Når huden blir vant til stoffet, kan du bytte til en mer konsentrert krem.

Skinoren krem ​​er en emulsjon, som på grunn av den høyere konsentrasjonen av det aktive stoffet også har en bleking effekt. På grunn av dette anbefales krem ​​til hyperpigmentering av huden, så vel som for pasienter med tørr og sensitiv hud.

Legemidlet absorberes praktisk talt ikke i systemisk sirkulasjon (ca. 3,6% når 5 g gel påføres huden). En del av syren som har gått inn i systemisk sirkulasjon utskilles av nyrene i uendret tilstand, og noen i form av dikarboksylsyrer, som dannes som følge av β-oksidasjon.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper Skinoren? I følge instruksjonene er stoffet foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Krem - behandling av akne (vanlig akne) og melasma.
 • Gel - behandling av inflammatoriske og ikke-inflammatoriske former for akne, vanlig akne (akne), rosacea.

Instruksjoner for bruk Skinoren, dosering

Legemidlet brukes utelukkende eksternt. Dosering og behandlingsvarighet settes individuelt.

Krem / gel bør være jevnt tynn i en mengde på opptil 2 cm stripe påført på den berørte huden og gnidd lett. I følge bruksanvisningen brukes Skinoren 2 ganger om dagen - om morgenen og om kvelden.

Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. I akne er forbedring vanligvis observert etter 4 uker.

Behandling av melasma varer minst 3 måneder. Du bør bruke stoffet i form av en krem.

Bruk av stoffet bør ikke stoppes så snart de første forbedringene dukket opp, da dette kan provosere en forverring av sykdommen. Krem eller gel bør brukes regelmessig etter rensing og toning av huden (på ansiktet).

Spesielle instruksjoner

Ikke la produktet komme inn i øynene, slimhinner i lepper og munn.

Før du bruker Skinoren, bør du kontakte en hudlege for å finne riktig diagnose og velge det optimale doseringsregimet og bruksfrekvensen til produktet.

Hvis det oppstår alvorlig irritasjon på huden etter bruk av stoffet i de første ukene av behandlingen, kan du søke det en gang om dagen. Med den gradvise habitueringen av huden øker frekvensen av påføringen av midlet.

Det anbefales ikke å bruke Skinoren krem ​​eller gel umiddelbart etter prosedyrene som varmer huden (badstuer, bad, kosmetisk rensing, etc.).

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger når man foreskriver Skinoren:

 • sjelden - lokal irriterende effekt, hyperemi og peeling av huden, brennende, erytem, ​​kløe.

I de fleste tilfeller er bivirkningene milde, stopp under behandlingsprosessen og krever ikke opphør av legemidlet. I svært sjeldne tilfeller kan allergiske hudreaksjoner (f.eks. Utslett) forekomme.

Hvis bivirkninger oppstår, anbefales det å redusere hyppigheten av applikasjonen eller midlertidig avbryte behandlingen.

Kontra

Skinoren er kontraindisert i følgende tilfeller:

 • økt individuell følsomhet overfor stoffene i legemidlet;
 • barn under 12 år.

Bruk av stoffet under graviditet og laktasjon er mulig etter å ha konsultert en lege. Sykepleiere bør unngå å bruke Skinoren til området av brystkjertlene før fôring.

Pålitelig informasjon om sikkerheten ved bruk hos barn under 12 år er ikke tilgjengelig.

overdose

Data om overdosering er ikke gitt og er ikke beskrevet i instruksjonene.

Analoger Skinoren, pris på apotek

Om nødvendig kan du erstatte Skinoren med en analog for det aktive stoffet - disse er legemidler:

Lignende i handling:

Ved å velge analoger er det viktig å forstå at bruksanvisningen til Skinoren, prisen og omtalen av narkotika med lignende tiltak ikke gjelder. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Prisen på apotek i Russland: Skinoren gel 15g - fra 671 rubler, et gelrør 30 gram - fra 1166 rubler koster Skinoren krem ​​20% 30 g - fra 1146 til 1200 rubler, ifølge 482 apotek.

Oppbevares utilgjengelig for barn ved temperatur: krem ​​- opptil 30 ºі, gel - opp til 25 ºі. Holdbarhet - 3 år.

Skinoren gel, krem ​​- bruksanvisning, analoger, anmeldelser, pris

Hudutslett og neoplasmer er en kilde til ubehag for mange mennesker i ulike aldre. Vi representerer skinoren - et effektivt, bevist stoff for akne, akne, dermatitt og hyperpigmenteringsfoci. Utviklet av det tyske selskapet Bayer, er legemidlet tilgjengelig i form av en krem ​​eller gel for ekstern bruk.

Skinoren, hvis pris er lav, brukes hovedsakelig som et ekstra stoff. Verktøyet har antiinflammatoriske, depigmenterende, antibakterielle og keratolytiske effekter på huden. Begge medisinene er godkjent for bruk siden 12 år. Pasientens vurderinger av Skinoren bekrefter den høye effektiviteten ved bruk i kombinasjon med andre midler i behandlingen av hudsykdommer.

Medisinsk sammensetning og emballasje

Skinoren (krem og gel) er basert på samme aktive ingrediens - azelainsyre. Begge legemidlene er beregnet for ekstern bruk. Forskjellen mellom doseringsformene er konsentrasjonen av den aktive substansen, konsistensen og et sett av hjelpekomponenter som utgjør. Resultat av eksponering for azelainsyre:

 • normalisering av epiteliseringsprosesser i hårsekkene;
 • undertrykkelse av patogene bakterier;
 • reduksjon i aktiviteten til melanocytter - celler som påvirker fokal hyperpigmentering.

Skinoren gel er en hvitaktig eller hvit gelatinøs substans som inneholder 15% av den aktive substansen. Pakningsrør på 15, 30 eller 50 g er veldig enkelt å bruke. Glycerolstearat, glyserider, cetostearylalkohol, etc. brukes som hjelpekomponenter som bestemmer konsistensen.
Skinoren i form av krem ​​inneholder 20% azelainsyre. Fargen på stoffet er matt hvit. Emballasje - 30 g rør. Preparatet inneholder i tillegg natriumhydroksyd, lecitin, propylenglykol og andre hjelpestoffer. En stor konsentrasjon av det aktive stoffet betyr ikke en økning i effektiviteten, men bestemmer bare spesifisiteten av anvendeligheten.

Søknad av midler

Oftest er Skinoren-preparater brukt til behandling av akne og akne, samt rosacea. Retsmidler er spesielt effektive for å forhindre utseendet av postinflammatorisk hyperpigmentering. Instruksjoner for bruk av noen form Skinoren er veldig enkelt:

Forberedelse av huden for rensingsprosedyren (mildt vaskemiddel eller kosmetisk).

Etter tørking påføres gel eller krem, forsiktig gni et tynt lag på den berørte huden.

Hendene vaskes grundig med såpe.

For et bærekraftig resultat er det ønskelig at behandlingsforløpet er minst 3 måneder, men resultatene av søknaden er merkbare etter 3-4 uker. Prosedyrer utført 2 ganger daglig, vanligvis om morgenen og før sengetid. Du bør vurdere muligheten for økt sensitivitet for stoffets komponenter. Doseringen og varigheten av bruken bestemmes individuelt av den behandlende kosmetologen. Overflødig beløp kan redusere effekten av søknaden. Uopptakelig hit av rusmidler på slimhinner og i øynene elimineres ved vask med rennende vann.

Valget av doseringsform er avhengig av type hudpatologi og hudtype. For fet hud er det bedre å bruke gelen, og for tørr og normal - krem. Skinoren krem ​​er optimal for kursbehandling for hyperpigmentering, akne og seborrheisk dermatitt, som bekreftes av pasient vurderinger. Allsidigheten av den terapeutiske virkningen av medikamenter tillater imidlertid bruk av enhver form for behandling av hudsykdommer. Behandlingsforløpet må være minst en måned.

Ifølge vurderinger er Skinoren gel mest effektiv i behandlingen av akne og rosacea. Denne doseringsformen har en raskere effekt, fordi den på grunn av dens konsistens penetrerer huden raskere. Gelen kan påføres en gang daglig, så det er ideelt for å opprettholde et positivt resultat i behandlingen av de ovennevnte sykdommene. For behandling av akne og akne blir det ofte brukt kombinert bruk av rusmidler. Behandlingskurser, om nødvendig, kan gjentas i intervaller på 1-2 måneder. I tilfelle hyperpigmentering er det ønskelig å gjennomføre gjentatte profylaktiske behandlingsforløp ved bruk av ytterligere solkrem.

Azelaic acid preparater er effektive, men andre stoffer brukes vanligvis til grunnleggende terapi av en bestemt hudsykdom. Retinoidbaserte legemidler viser den beste effekten for akne, og benzoylperoksidprodukter er uunnværlige for behandling av akne. Skinoren kombineres perfekt med grunnleggende medisiner, forbedrer effektiviteten og fremskynder helbredelsesprosessen.

Terapeutisk effekt av rusmidler

Mekanismen for hudsykdommer som er behandlet med azelainsyrepreparater har lenge blitt beskrevet og forstått. Den fete sekresjonen som produseres av sebaceous kjertlene gjennom lumen av hårsekkene kommer inn i hudoverflaten og beskytter den. På grunn av ulike prosesser er hudporene blokkert med fett og død epitel, noe som kan føre til reproduksjon av patogene bakterier og utseendet av patologi.

Skinoren hemmer effektivt veksten av bakterier og stafylokokker på huden. Nedgangen i den inflammatoriske prosessen forhindrer i sin tur dannelsen av ny akne eller akne. Effektiv reduksjon av celleproliferasjon av epidermis reduserer og normaliserer antall keratiniserte hudskalaer. I hovedsak akselererer gel og krem ​​resorpsjonen av sebaceous plugger i porene i huden, smelter dem.

Blokkering av Skinoren-preparater av overproduksjon av melaninpigment, som direkte påvirker hudfarge, gjør det mulig å effektivt bekjempe pigmentflekker. Ved vanlig behandling blir områder med mørk hud svak og blir nesten usynlig.

Nøytralisering av utviklingen av akne, rosacea og andre hudpatologier ved hjelp av krem ​​eller gel er svært effektiv, noe som bekreftes av mange kliniske anvendelser. Til tross for den dype penetrasjonen i huden, faller azelainsyre i blodet nesten ikke, derfor er bruken av legemidler helt ufarlig.

Fordeler Skinoren

Det finnes et bredt utvalg av azelainsyrebaserte legemidler som vellykket brukes til å behandle hudpatologier. De mest populære analogene av Skinoren i vårt land er Azogel og Azelik gels (Russland), samt Azix-derm (India) og Acne-derm kremer (Polen). Konsentrasjonen av den aktive komponenten sammenfaller med den tyske utviklingen, men sammensetningen av hjelpestoffene er noe forskjellig.

De viktigste fordelene med narkotika før analoger:

 1. Mykere effekter (ikke forårsake overdreven tørrhet og irritasjon).
 2. Det er ingen økning i følsomhet for solen, så det er ikke nødvendig i kombinasjon med solkrem.
 3. Kan brukes til behandling og forebygging av hudpatologier.
 4. Enkel bruk.
 5. Lavere pris.

Det skal bemerkes at det er analoger og billigere, men deres effektivitet, ifølge eksperter og vurderinger av pasienter, er mye mindre.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Er det noen begrensninger på bruk av narkotika Skinoren? Bruksanvisning tyder klart på at det eneste hinderet kan være individuell overfølsomhet eller forekomst av allergiske reaksjoner. Indirekte bevis på sikkerheten til midler kan være muligheten for bruk selv under graviditet. Før du bruker verktøyene, er det fornuftig å finne ut hvilken type hud du har av en lege.

Bivirkninger er ganske sjeldne, er moderate og reduseres etter hvert som behandlingen utvikler seg. Hovedtyper av manifestasjoner under behandling:

tørr eller nummen følelse i huden;

utseendet på en liten hevelse med rosacea;

kløe eller brenning i applikasjonsområdet av krem ​​eller gel;

urtikaria i området med bruk av stoffet;

forverring av andre sykdommer.

I tilfelle at minst en av de ovennevnte manifestasjonene oppstår, bør dosen av legemidlet reduseres midlertidig, og det er nødvendig å konsultere legen din. Årsaker til manifestasjon kan være svært varierte. Skinoren krem ​​anbefales ikke å brukes etter oppvarming prosedyrer - bad, badstuer, etc.

Skinoren

Skinoren: instruksjoner for bruk og omtaler

Latinsk navn: Skinoren

ATX-kode: D10AX03

Aktiv ingrediens: Azelainsyre (Acidum azelaicum)

Produsent: Business Group Intendis, ZAO Bayer (Tyskland)

Aktualisering av beskrivelse og foto: 07/26/2018

Priser på apotek: fra 1209 rubler.

Skinoren er et aktuelt stoff med antibakteriell og antiproliferativ virkning for behandling av rosacea, akne og hyperpigmentering.

Frigi form og sammensetning

 • krem til ekstern bruk 20%: homogen konsistens, matt, hvit (30 g hver i aluminiumrør, 1 rør i eske);
 • gel for ekstern bruk 15%: ugjennomsiktig, hvit til hvit med gulaktig fargetone (5, 15, 30 og 50 g hver i aluminiumslaminerte rør, 1 rør i kartong).

Det aktive stoffet i Skinarene er azelainsyre:

 • 1 g krem ​​- 200 mg;
 • 1 g gel - 150 mg.

Hjelpekomponenter av krem: En blanding av cetostearylalkohol, glyserylstearat, cetylpalmitat og glyserider av kokosnøttfettsyrer, propylenglykol, cetostearyletylkapronat, makrogolglycerylstearat, glyserol 85%, benzosyre, renset vann.

Hjeltekomponenter av gelen: polyakrylsyre, polysorbat 80, dinatriumedetat, triglyserider, propylenglykol, benzosyre, natriumhydroksyd, lecitin, renset vann.

Farmakologiske egenskaper

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Azelaic acid - den aktive komponenten i Skinoren - har antibakterielle egenskaper, noe som gjør det effektivt å behandle akne (akne). Stoffet kan direkte påvirke follikulær (hår) hyperkeratose.

In vivo og in vitro hemmer azelainsyre proliferasjonen av keratinocytter (base celler av epidermis) og normaliserer de terminale prosessene for differensiering av epidermale celler som er forstyrret på grunn av akne.

Under behandling med Skinoren er det en signifikant reduksjon i tettheten av kolonier av propionibakterier av akne, samt en signifikant reduksjon i innholdet av frie fettsyrer i lipider på hudoverflaten, noe som medfører en reduksjon av fettinnholdet.

Mekanismen for effekten av azelainsyre på patogene prosesser som forekommer i rosacea er ikke nettopp etablert. Under kliniske studier ble det funnet at eks vivo og in vitro stoffer er i stand til å arrestere prosessen med betennelse, redusere syntese av reaktive oksygenmetabolitter (frie radikale former) på grunn av produksjon av antiinflammatoriske midler.

Azelainsyre hemmer veksten av unormale melanocytter og reduserer deres levedyktighet, og effekten avhenger av dosen og varigheten av Skinoren-bruk.

Når det påføres topisk, penetrerer azelainsyre alle lag i huden. I denne forbindelse passerer den skadede huden en størrelsesorden raskere enn gjennom det intakte. Etter en enkelt påføring av 5 g Skinoren 20% (tilsvarende 1 g azelainsyre), overstiger graden av absorpsjon gjennom huden ikke 3,6% av hele dosen.

Kliniske studier av Skinoren med akne har vist at absorpsjonshastigheten for det aktive stoffet for gel og krem ​​forblir det samme.

Azelainsyre utskilles i urinen uendret. Resterende mengde går inn i nedbrytningsreaksjoner og metaboliseres til dibasiske karboksylsyrer med kortere kjedelengde. Metabolitter som oppstår ved beta-oksydasjon av azelainsyre, oppdages også i urinen.

Indikasjoner for bruk

 • akne vulgaris (akne vulgaris);
 • Rosacea (for gel);
 • hyperpigmentering, inkludert chloasma og melasma (for krem).

Kontra

 • alder opptil 12 år;
 • Overfølsomhet overfor hudkomponentene.

Instruksjoner for bruk Skinoren: metode og dosering

Skinoren påføres eksternt.

Dosering og behandlingsvarighet settes individuelt.

Krem / gel bør være jevnt tynn i liten mengde * påføres den berørte huden 2 ganger om dagen (morgen og kveld) og lett gni. Huden må først rengjøres med en mild rensende kosmetikk og vann og tørkes.

* Mengden av stoffet skal være tilstrekkelig, men ikke overdreven. For hele overflaten av ansiktet er en stripe av krem ​​/ gel på 2,5 cm tilstrekkelig.

Varigheten av behandlingen avhenger av det kliniske bildet og alvorlighetsgraden av sykdommen. I akne er forbedring vanligvis observert etter 4 uker. For best resultat anbefales det å fortsette å bruke stoffet i flere måneder.

Behandling av melasma varer minst 3 måneder. I denne sykdommen bør Skinoren brukes i form av en krem.

Bivirkninger

Ved begynnelsen av behandlingen er det i enkelte tilfeller lokal irritasjon mulig: brennende, kløe, peeling, hyperemi, erytem. Vanligvis er disse symptomene milde, krever ikke avskaffelse av Skinaren og går bort alene på noen få dager.

I svært sjeldne tilfeller oppstår hudallergiske reaksjoner.

overdose

Tilfeller av Skinoren overdose er foreløpig ikke registrert. Azelainsyre er preget av lav toksisitet på både lokale og systemiske nivåer, så manifestasjon av symptomer på forgiftning anses som usannsynlig.

Spesielle instruksjoner

Ved hudirritasjon, må du redusere mengden av legemidlet til engangsbruk eller redusere hyppigheten av applikasjonen til 1 gang per dag. Om nødvendig kan du avbryte Skinoren i flere dager.

Under behandling av akne er det ikke nødvendig med ytterligere beskyttelse av huden mot ultrafiolett stråling.

I løpet av melasma-terapien bør solbeskyttende midler (med beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler) brukes til å forhindre forverring av sykdommen og / eller re-pigmentering av de klare hudområdene.

Ved påføring av krem ​​/ gel må det tas hensyn til at produktet ikke kommer inn i øynene og på sårflatene. Hvis dette skjer, vask dem straks med vann.

Ifølge instruksjonene er Skinoren effektiv for epidermal og blandede epidermal-dermal typer melasma, men ikke effektiv for dermal melasma. For differensialdiagnose anbefales det å bruke en trelampe.

Bruk av stoffet under graviditet og laktasjon er mulig etter å ha konsultert en lege. Sykepleiere bør unngå å bruke Skinoren til området av brystkjertlene før fôring.

Bruk i barndommen

Skinoren fikk lov til å utnevne barn over 12 år. Behovet for dosejustering er fraværende.

Pålitelig informasjon om sikkerheten til Skinoren bruk hos barn under 12 år er ikke tilgjengelig. Effekten og sikkerheten til legemidlet hos barn over 12 år i behandlingen av papulopustulær rosacea er heller ikke blitt fastslått.

Drug interaksjon

Det har ikke vært tilfeller av negativ narkotikainteraksjon av Skinoren med andre legemidler.

analoger

Analoger av Skinoren er: Azelik, Aziks-Derm, Skinoklir, Resorcin, Klenzit-S, Kuriozin, Klinds.

Vilkår for lagring

Oppbevares utilgjengelig for barn ved temperatur: krem ​​- opptil 30 ºі, gel - opp til 25 ºі.

Holdbarhet - 3 år.

Salgsbetingelser for apotek

Selges uten resept.

Skinoren Anmeldelser

Ifølge vurderingene er Skinoren i form av gel eller krem ​​en effektiv behandling for akne, og i noen tilfeller kan bruken av gelen med hell påvirke patogenesen av sykdommen.

Blant fordelene med Skinarena, oppdager kundene at det med suksess bekjemper lukkede komedoner, tørker godt betennelsen på huden, undertrykker aktiviteten til mikroorganismer som provoserer akne (mens de ikke bare virker på hudflaten, men også i de dype lagene) bidrar til å bli kvitt skinn og kan brukes som et forebyggende tiltak.

Kosmetologer hevder at Skinorenom-behandlingen gir gode resultater, men bare med en lang løpetid på minst 3 måneder. Azelainsyre har en kumulativ effekt, så de negative vurderingene som er forbundet med mangel på resultater i behandlingen av akne, skyldes feilaktig og / eller uregelmessig bruk av stoffet.

Et viktig kjennetegn ved stoffet er minimal respons på eksponering for UV-stråling og mangel på påvirkning på hudens lysfølsomhet, noe som gjør at Skinoren kan brukes som en krem ​​for hudpleie før du bruker kosmetikk.

Ifølge eksperter, for en mer uttalt og langvarig effekt, bør Skinoren-behandling kombineres med fuktighetsgivende hud med lette, ikke-komedogene kremer, riktig og regelmessig rensing av ansiktet, påføring av alkoholfri tonic, fortrinnsvis inneholdende syrer eller urteekstrakter.

Ulempene med stoffet inkluderer høye kostnader, samt manifestasjon av bivirkninger: ganske sterk kløe, brennende og prikker i huden.

Eksperter anbefaler å bruke Skinoren gel for å behandle pasienter med hud utsatt for fett. Kremet anbefales å utnevne pasienter med normal, tørr eller følsom hud.

Skinoren i alle doseringsformer har en kompleks effekt på negative faktorer som fremkaller forekomsten av rosacea og akne. Samtidig tørker den ikke ut huden og er ikke vanedannende.

Ifølge pasientene absorberes gelen raskt, og gir ingen skinn og flekker på huden. Det er også preget av en kjøling og fuktighetsgivende effekt, noe som gjør at det kan brukes som grunnlag for sminke.

Pasienter som brukte Skinoren krem, sier at det ikke bare viser gode resultater i behandlingen av akne, men bekjemper også posten akne, gjenoppretter helse og naturlig hudtone, og blir kvitt alderspotene.

For å avgjøre om en gel eller krem ​​er bedre egnet til en pasient, anbefales det å kontakte en hudlege som velger den optimale doseringsformen av Skinoren for behandlingsforløpet.

Prisen på Skinoren i apotek

Prisen på Skinoren 20% krem ​​i apoteksnettverket varierer fra 1200 til 1350 rubler (30 g per rør). Du kan kjøpe Skinoren 150 mg / ml gel for ca 660-750 rubler (for et 15 g rør), 1310-1460 rubler (for en 30 g rør) eller 1515-1700 rubler (for en 50 g rør).

Flere Artikler Om Typer Acne