◊ Gel for ekstern bruk 15% fra hvitt til hvitt med en gulaktig fargetone, ugjennomsiktig.

Hjelpestoffer: propylenglykol, polysorbat 80, lecitin, polyakrylsyre, triglyserider, natriumhydroksyd, dinatriumedetat, benzosyre, renset vann.

5 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
15 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
30 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
50 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.

◊ Krem til ekstern bruk 20% hvit, uniform, matt.

Hjelpestoffer: benzoesyre, makrogolglycerylstearat, en blanding av glyserylstearat, cetostearylalkohol, cetylpalmitat og glyserider av kokosnøttfettsyrer, cetostearyletylkapronat, propylenglykol, glyserol 85%, renset vann.

30 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.

Legemidlet for behandling av akne. Azelainsyre normaliserer svekkede keratiniseringsprosesser i folliklene i talgkjertlene, reduserer innholdet av frie fettsyrer i lipidene i huden og reduserer fettinnholdet. Viser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Den antiinflammatoriske effekten skyldes også en nedgang i nøytrofil metabolisme og en reduksjon i produksjonen av frie radikale oksygenformer. Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig hemmende effekt på veksten og levedyktigheten til unormale melanocytter.

Etter applikasjon på huden absorberes azelainsyre praktisk talt ikke i systemisk sirkulasjon (ikke mer enn 3,6% med en enkelt påføring av 5 g gel eller krem).

En del av den absorberte azelainsyren utskilles av nyrene i uendret form, og noen som dikarboksylsyrer (C7, C5), dannet fra azelainsyre som følge av beta-oksidasjon.

- akne sykdom (akne vulgaris);

- hyperpigmentering, inkl. melasma, chloasma (for krem);

- Rosacea (for gel).

Doseringsregimet og varigheten av behandlingen er satt individuelt. Legemidlet er foreskrevet for voksne og barn over 12 år.

Før du bruker stoffet, bør huden rengjøres med vann eller et mildt rengjøringsmiddel, og deretter tørkes.

Krem eller gel påføres den berørte huden jevnt med et tynt lag 2 ganger daglig (morgen og kveld) og lett gniddes. Legemidlet bør brukes i tilstrekkelige mengder, men ikke overdrevet (ca 2,5 cm er nok for hele overflaten av ansiktet). Legemidlet bør brukes regelmessig i løpet av behandlingen, hvis varighet avhenger av det kliniske bildet av sykdommen og alvorlighetsgraden av symptomer. Med akne (akne vulgaris), blir forbedring vanligvis observert etter 4 uker. For best resultat bør bruk av legemidlet fortsette i flere måneder. Ytterligere beskyttelse av huden mot UV-stråling under behandling av akne er ikke nødvendig.

Når melasma medisin brukes i form av en krem. Minste behandlingsvarighet er 3 måneder. For best resultat bør du bruke Skinoren krem ​​regelmessig. I løpet av hele perioden med melasma-terapi må solbeskyttende midler (UVB og UVA) brukes til å forhindre forverring av sykdommen og / eller re-pigmentering av de avgrensede områdene forårsaket av soleksponering.

Ved begynnelsen av behandlingen kan et lite antall pasienter oppleve lokal irritasjon, manifestert som hyperemi, desquamation, erytem, ​​brennende, kløe. I de fleste tilfeller er disse symptomene ikke særlig uttalt og går bort alene på noen få dager i løpet av behandlingsprosessen.

I svært sjeldne tilfeller er allergiske hudreaksjoner (utslett) mulig.

Hittil er informasjon om overdose ikke tilgjengelig.

Om produktet

SKINOREN - behandling av akne og deres effekter uten antibiotika 1.

SKINOREN fremmer 1:

 • Bli kvitt eksisterende akne og dens effekter
 • Eliminering av betennelser
 • Reduser fet hud

Skinoren Application Rules

Rengjør huden med et nøytralt rengjøringsmiddel og tørk med et mykt håndkle eller vev.

Litt å gni, bruk Skinoren med et tynt lag på tørr hud, jevnt 2 ganger om dagen, morgen og kveld

Det er svært viktig å bruke Skinoren på alle problemområder i huden, og ikke bare på enkelte kviser.

Skinoren dag etter dag påvirker årsakene til akne grundig og tar vare på huden din.

En synlig forbedring observeres vanligvis etter 4 ukers bruk. For å oppnå positive resultater anbefales det å bruke Skinoren i flere måneder.

DET ER 2 DRUGSFORMER SKINOREN

Skinoren Gel for kombinasjon
og utsatt for fet hud 1

Skinoren Normal Cream
og utsatt for tørr hud 1

Skinoren Gel 50G

Full navn: Skinoren gel 50 g

merkevare:
Intendis Manufacturing Spa

Opprinnelsesland:
Italia

Pris: 1012 gni.

Beskrivelse:

Skinoren

Farmakologiske egenskaper

Azelaic acid normaliserer svekket keratiniseringsprosesser i folliklene i talgkjertlene, og reduserer også innholdet av frie fettsyrer i hudlipidene. Viser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphyloccocus epidermidis. Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig undertrykkende effekt på veksten og levedyktigheten av unormale melanocytter.

farmakokinetikk

Legemidlet absorberes praktisk talt ikke i systemisk sirkulasjon (ca. 3,6% ved påføring av 5 g gel). En del av den absorberte syre utskilles av nyrene i uendret form, noe som dannes i form av dikarboksylsyrer (C7, C5) som følge av beta-oksidasjon.

Indikasjoner for bruk

Akne (akne), rosacea.

Kontra

Overfølsomhet overfor stoffet.

Dosering og administrasjon

Utad. Legemidlet er foreskrevet uten aldersbegrensninger. Før du bruker gelen, vask huden grundig med vann eller et mildt rengjøringsmiddel, og tørk det deretter. Gelen påføres i et tynt lag på den berørte huden to ganger om dagen (morgen og kveld) og lett gniddes. Ca 2,5 cm gel er tilstrekkelig for hele overflaten av ansiktet. Det er viktig at Skinoren brukes regelmessig gjennom behandlingsperioden. Varigheten av Skinoren er individuell og avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Forbedring skjer som regel etter 4 ukers behandling. For best resultat bør Skinoren gel brukes i flere måneder.

Bivirkninger

Ved begynnelsen av behandlingen, er det i enkelte tilfeller mulig å lokal irritasjon, hyperemi og peeling av huden, brenning, erytem og kløe. I de fleste tilfeller er symptomene på irritasjon ikke sterke, og de stopper vanligvis under behandlingsprosessen. I svært sjeldne tilfeller kan allergiske hudreaksjoner (f.eks. Utslett), kontaktdermatitt og follikulitt oppstå.

overdose

Dyreforsøk har ikke vist noen risiko for akutt beruselse i en enkelt overdose med bruk av hud og inntak.

Graviditet og amming

Dyrstudier avslørte ikke tegn på mulig risiko ved bruk av dette legemidlet under svangerskapet. Mengden azelainsyre som en baby kan komme sammen med morsmelk er ubetydelig og utgjør ingen fare (gitt stoffets ekstremt lave toksisitet).

Spesielle instruksjoner

Ved hudirritasjon, bruk en mindre mengde gel om gangen eller reduser hyppigheten av Skinoren bruk til en gang om dagen, hvis det er nødvendig, er det mulig å midlertidig avbryte behandlingen i flere dager.

Ikke la stoffet komme inn i øynene. Ved utilsiktet kontakt, skyll straks med vann.

Interaksjon med andre legemidler

Dermatotropiske stoffer INTENDIS Skinoren gel - anmeldelse

Skinoren gel er en av de få aknebehandlingsmedisinene som virkelig lindrer akne. Detaljert bruksanvisning, anbefalinger for bruk, prisen på Skinoren og dens analoger, som er billigere.

Kanskje de vanskeligste kvinnelige representanter (og, forresten, og ikke bare kvinner) for å håndtere fedme, håravfall og akne. Disse tre problemene er aktuelle, det er de som diskuteres aktivt med venner. I ulike fora er det avgjørelse om at mange krefter og midler blir brukt. Tross alt gir løsningen av disse tre problemene skjønnhet og attraktivitet.

Personlig har jeg problemer med å bevare volumet av hår som begynte etter første graviditet, en hard kamp med overvekt etter den andre, men jeg har vært i krig i to tiår med utslett på ansiktet mitt. Periodisk er seieren på min side, men problemhuden gir meg ofte ubehagelige overraskelser - utslett, irritasjoner, flaking. Dette er knyttet til klimaendringer, med ernæring, med nervøse overbelastninger, med forandring av vann, kosmetikk, hormonelle nivåer og noen ganger ingenting i det hele tatt. Å forutsi tilstanden til huden for i morgen er ganske enkelt umulig, jeg kan gå i seng med et relativt rent ansikt, våkne opp med flere betennelseselementer på pannen og kinnene.

Jeg begynte å ha disse problemene under pubertet i en alder av 13 år, og siden da har jeg hele tiden vært på vakt og hele tiden overvåket tilstanden til huden min, regelmessig å kjøpe medisiner for å behandle akne og kosmetikk for å opprettholde huden på en anstendig måte.

Jeg misunner virkelig folk som, etter å ha gått gjennom oppvekstperioden, ble kvitt akne og aldri husker akne igjen. I mitt tilfelle gikk alt på å øke, og selv etter noen tiår, for å oppnå resultatet, må jeg jobbe hardt.

Akne er en sykdom i sebaceous kjertlene, preget av blokkering og betennelse i hårsekkene.

Akne utviklingsmekanisme

Mekanismen for akne skyldes gjensidig handling av 4 faktorer:

1. Overdreven økning i sekresjon av talgkjertlene. Hypersecretion av sebum fører til en reduksjon i dens bakteriedrepende egenskaper og endringer i konsistens. Hemmeligheten til sebaceous kjertlene blir tett, danner trafikkork i kanalene og blokkerer dem. Det observeres ofte i perioden med rask pubertet hos ungdom og i den siste uken i menstruasjonssyklusen hos kvinner.

2. Follikulær hyperkeratose. I hjertet av utviklingen av follikulær hyperkeratose er et brudd på den normale prosessen med konstant fornyelse av hårsekkcellene. Fortykkelsen av hårsekkets overflatehårige lag, sammen med sebaceous plugger, skaper et ytterligere hinder for utstrømningen av talgkirtler.

3. Reproduksjon av propioniske aknebakterier (Propionibacterium acnes). Mikroorganismer som lever i store mengder på friske mennesker, under visse forhold, kan forårsake utvikling av akutte inflammatoriske reaksjoner. Sebaceous-hornproppene av hårsekkene er et gunstig miljø for deres forbedrede reproduksjon og aktivt liv. Den ledende rollen i utseendet av akne tilhører propionisk bakterie akne.

4. Betennelse. Den aktive reproduksjonen av propioniske aknebakterier fører til vevsrespons og utvikling av betennelser i dem.

Således, akne, det er ikke bare et utslett på huden, som er dårlig omhyggelig, det er en polietiologichesky hudsykdom som krever dybdediagnose og forsiktig behandling.

I ungdomsåren så huden min slikt ut. Flere små utslett av inflammatorisk natur, forskjellige grader av modenhet. Noen av dem nådde en ganske anstendig størrelse, akkumulert purulent innhold, og etter eksponering for "kløehender", etterlot arr og kratere synlige for det blotte øye. Over tid ble huden mer og mer nodular, og fikk en stadig mer heterogen tone.

I tillegg til alles favorittklemme akne ble det ikke gjort mindre vandal effekt på huden av alle de alkoholholdige løsningene som jeg prøvde å tørke betennelsene og forhindre utvikling av pustler. Alt dette førte til at det opprinnelig positive resultatet ble forvandlet over tid til enda større hudproblemer. Hun ble dehydrert, begynte å skamme seg av, det var alltid en følelse av tetthet at selv fettkrem ikke kunne eliminere. Ja, og gode kremer på den tiden var ikke tilgjengelige, og de jeg brukte tydelig passet ikke.

Etter en fullstendig avvisning av alkoholholdige lotioner og tonics som ganske enkelt brente huden min, fikk jeg uttakssyndrom i form av fet hud. Tynn dehydrert hud, utsatt for fett, tilstoppede porer og talgkirtler. Utslettene begynte å vises enda oftere, i form av større elementer, ble de spatteret ut lenge, noe som gjorde huden mer og mer ujevn. Og alt dette i 3-4 år.

For å kunne redusere synligheten av akne, måtte jeg legge flere lag med grunnlag, pulver til ansiktets hud, men alle forstår sannsynligvis at dette ikke kunne føre til noe godt. Huden pustet nesten ikke, betennelsene forsvant ikke, talgkjertlene jobbet med full kapasitet, og feilutvalgte pleieprodukter tørket huden, noe som førte til tidlig utseende av fine rynker.

Hvis jeg vendte seg til en kompetent hudlege på den tiden, kunne jeg ha unngått mange problemer, sannsynligvis nå ville huden min se mye bedre ut, jeg ville ikke ha opplevd de problemene som har torturert meg i så mange år. Men da hadde jeg ikke anledning til å konsultere en spesialist som ville utpeke en tilstrekkelig, men mest sannsynlig dyre behandling.

Da jeg var 20 år på universitetet bestemte jeg meg endelig for å prøve å behandle akne med rusmidler spesielt designet for dette, og ikke bare tørke huden min med alkoholholdige løsninger. I rettferdighet skal det bemerkes at utslett begynte å virke i mindre grad, hovedsakelig når hormonbakgrunnen endres hver måned, men det store problemet for meg var å motstå ønsket om å velge akne. Dette førte til spredning av prosessen til andre områder av huden og lengre helbredelse.

For å forestille seg full skala av katastrofen, bare se på bildet. Det har blitt bevart av meg, det kan sagtes tilfeldig, på den tiden tok jeg praktisk talt ikke bilder, derfor har jeg rett og slett ikke skarpere og mer visuelle bilder.

Det første stoffet spesielt rettet mot behandling av akne var Baziron gel, noe som førte til mange negative følelser. Kanskje ville ha vært et resultat av bruken, vær tålmodig og jeg bruker lenger, men jeg kunne ikke bære brenning av huden, som han kalles, og peeling av lagene i øverste laget av huden til slutt reddet vilje til å fortsette behandlingen.

Det neste forsøket var "Zenerit", et stoff som inneholder et antibiotikum i sammensetningen, og eliminerer patogen flora, noe som forårsaker betennelsesforandringer i huden. Legemidlet forårsaket også en forferdelig tørrhet og peeling av huden, og etterlot etter å ha brukt den ubehagelige følelsen av masken på ansiktet. Et dyrt hetteglass var ikke nok for hele behandlingsforløpet, men på grunn av de ubehagelige opplevelsene som Zenerite forlot meg, fortsatte jeg ikke med å behandle dem.

Ved tidspunktet for konfirmasjonen, jeg kunne ha råd til å kjøpe en god kjemiker til å bry seg kosmetikk, begynte å følge dietten, og selv besøkte skjønnhetsekspert, slik at huden begynte å se på ganger bedre. Heldigvis for meg var det selvsagt ingen grense. Men la meg minne deg på at huden min er lunefull, det kan føre til utslett og irritasjon til noe, slik at resultatet oppnådde flytende, da litt verre, da litt bedre.

Etter fødselen til mitt første barn oppstod en slags ubalanse i kroppen min, og akne begynte å bekymre seg igjen, som i min ungdom. Mest sannsynlig var det knyttet til hormonell ustabilitet, i tillegg til mangel på skikkelig hudpleie, fordi det meste av tiden jeg måtte bruke på barnet. Da datteren min vokste litt, bestemte jeg meg igjen for å bli behandlet med "Zenerit". Ærlig, jeg vet ikke engang hvorfor jeg bestemte meg for å gi stoffet en ny sjanse, sannsynligvis fordi sist gang kurset var kortsiktig, og jeg forventet at med lengre bruk ville effekten være mer uttalt.

Men fortsatt ikke kommet til meg har blitt behandlet "zineritom" lang, fordi snart fant jeg ut at jeg var gravid det andre barnet, og ved bruk av medisinering med antibiotika i sammensetningen måtte forlates.

Under graviditet, akne utslett, må jeg si, nesten ikke bry meg, noe som igjen viser hormonelle effekter på huden i mitt tilfelle.

Men etter fødselen begynte utslettene å komme fram oftere og oftere, og ved det første året av de yngste babyene så huden bare forferdelig!

Få kosmetiske produkter bidro til å få henne til et mer anstendig utseende. Jeg må si at jeg selv legger stor vekt på å ødelegge ansiktets hud - den konstante graven opp gikk tydeligvis ikke til sin fordel.

Jeg begynte å vaske med tjære såpe "Neva kosmetikk" fra bruken av som ble observert veldig god effekt, en som jeg ikke kunne oppnå selv med spesialiserte kosmetikk. Men selv med vanlig profylaktisk bruk fortsatte akne med å plage meg. Til slutt var det ikke mulig å kvitte seg med det.

Det ble besluttet å prøve gel Skinoren, vurderingene om hvilke var veldig kontroversielle, men hvis du ikke prøver stoffet, så sjansene for at det ikke vil hjelpe.

Derfor kjøpte jeg straks en stor pakke med 30 gram. Det var økonomisk ikke lønnsomt å kjøpe en liten 5 grams pakke, etter at jeg hadde brukt det jeg kunne ha synd for et nytt rør, hadde kurset vært kortsiktig.

En 30 grams pakke burde ha vært nok i lang tid, og realiseringen av at pengene allerede er brukt, ville ikke tillate meg å stoppe behandlingen halvveis.

Legemidlet er produsert i Tyskland.

Skinoren er produsert av Intendis farmasøytiske selskap (Tyskland), som spesialiserer seg i produksjon av medisiner for hudbehandling og er en del av Bayer-bekymringen.

Den er utgitt på apotek uten resept, så det er ikke nødvendig å gå til en dermatolog for resept, men i alle fall er det bedre å konsultere med en spesialist. Kanskje vil legen ønsker å supplere behandlingen, eller gi råd i stedet for dette legemidlet en annen, mer egnet i denne situasjonen.

I tillegg til røret i pakken er en stor instruksjon om bruk av stoffet, noe som definitivt er verdt å lese.

Røret i "Skinoren" -metallet ble opprinnelig forseglet med en membran, som lett overstyres av stiletten som er innebygd i fordypningen av skruenhetten. Jeg liker plastrør mer, jeg trenger ikke å velge.

Eksternt gelere "Skinoren" mer som en gele, en klassisk representasjon geler, men mest gjennomsiktige, viskøse, og i denne situasjonen, innholdet i røret har en relativt lys tekstur og en melkehvit farge.

Gelen påføres lett på huden, jevnt fordelt, og skaper effekten av fuktig hud. Gelen absorberes ganske raskt, men selv etter at den påføres huden og etter at den er absorbert, er det en ubehagelig kløe, en klemming av huden. I de betente eller løse områdene er denne følelsen mange ganger sterkere, noen ganger virker det som at huden i skadeområdet bare spiser bort, som om ansiktet ble påført med lokal syre.

Generelt, måten det er, hvis du tar hensyn til sammensetningen av gelen "Skinoren".

INGREDIENSER:

Gel for ekstern bruk 15% fra hvit til hvit med en gulaktig glansfarge, ugjennomsiktig.

1 g

azelainsyre (mikronisert) 150 mg

Hjelpestoffer: propylenglykol, polysorbat 80, lecitin, polyakrylsyre, triglyserider, natriumhydroksyd, dinatriumedetat, benzosyre, renset vann.

Det samme stoffet, men i doseringsformen av krem, har i sammensetningen 20% av det aktive stoffet og kan i noen tilfeller være mer effektivt.

FARMAKOLOGISK AKTION:

Legemidlet for behandling av akne. Azelainsyre normaliserer svekkede keratiniseringsprosesser i folliklene i talgkjertlene, reduserer innholdet av frie fettsyrer i lipidene i huden og reduserer fettinnholdet. Viser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Den antiinflammatoriske effekten skyldes også en nedgang i nøytrofil metabolisme og en reduksjon i produksjonen av frie radikale oksygenformer. Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig hemmende effekt på veksten og levedyktigheten til unormale melanocytter.

I forbindelse med virkningsmekanismen blir det klart hvorfor gelen forårsaker slike ubehagelige opplevelser når den påføres huden. Generelt er det tålelig, men det gir ubehag. Samtidig blir hudens vane og blir tykkere og mindre følsom for syre, eller en reduksjon i antall inflammatoriske elementer i løpet av behandlingen forårsaker at følelsen av brenning og kløe blir mindre signifikant. Dette punktet bør være kjent i begynnelsen av behandlingen med Skinoren gel siden forekomsten av kløe, irritasjon og rødhet kan betraktes som manifestasjoner av en allergisk reaksjon på gelkomponentene, og behandlingen kan stoppes.

Indikasjoner:

- akne sykdom (akne vulgaris);

- hyperpigmentering, inkl. melasma, chloasma (for krem);

- Rosacea (for gel).

I mitt tilfelle var det akkurat akne, som ikke kan beseires i mange år. Med varierende suksess, hjelper noen kosmetikk og medisiner med å holde huden i god stand, men noen ganger må du ty til så tungt artilleri som Skinoren gel.

KONTRA:

- Overfølsomhet overfor stoffet.

Konstant bruk av Skinoren er ikke verdt det, selv om det ikke er noen allergisk reaksjon, og huden tolereres godt av gelens komponenter. Etter min mening er 3 måneder ganske nok, så er en pause nødvendig.

Til tross for at, i motsetning til Baziron, Skinoren gel kan brukes uten å beskytte huden mot UV-stråling, vil jeg ikke anbefale å starte Skinoren behandling om sommeren. Likevel blir huden mer følsom, og overdreven isolasjon kan skade det anstendig. De mest gunstige behandlingsperioder er høst og vår.

Mitt første behandlingsforløp var bare 3 måneder. I løpet av denne tiden ønsket jeg gjentatte ganger å avslutte den startede behandlingen, fordi jeg først ikke så positiv effekt på hudtilstanden. Tværtimot, brennende og kløe ved påføring av Skinoren-gelet ga meg mange ubehagelige opplevelser, en uttalt peeling dukket opp på ansiktet mitt, jeg var redd for å bruke aktiv eksfoliering, og fuktighetskremerne klarte ikke å håndtere denne tilstanden i huden.

Imidlertid, en måned senere, etter å ha oppdatert overflaten av huden, la jeg merke til at ubehag under påføring av gelen egentlig ikke plaget meg, peeling var nesten borte, huden ble jevnere, utslettet ble observert flere ganger mindre enn før. Jeg fortsatte entusiastisk behandlingen, fordi resultatet ble merkbart ikke bare for meg.

På slutten av kurset fikk jeg resultatet her.

Det kan ses at hudtonen har blitt jevnere, i seg selv er den mer kjedelig, mindre fet i steder med økt sekresjon av talgkjertlene, det er praktisk talt ingen utslett, irritasjon og flak blir for øvrig ikke observert.

Etter avskaffelsen av "Skinoren" returnerte den tidligere tilstanden av huden ikke umiddelbart, den ble ikke dekket av akne, ble ikke fet igjen i løpet av uken. Men etter noen måneder begynte små pimples å dukke opp igjen og igjen, jeg ønsket å gjenta kurset.

Etter å ha kommet til apoteket på den nye emballasjen av Skinoren-gelet, ble jeg overrasket over at produsenten hadde endret design, og ble forferdet av den nye prisen. Nåværende pris for gel og skinoren krem:

Jeg vil virkelig kjøpe i stedet for gelen "Skinoren" sine billigere kolleger - "Azix-derm", "Azelik", "Skinkin". Prisen er minst 2 ganger billigere.

Generelt var jeg veldig fornøyd med effektiviteten av Skinoren gel, som bekreftes av bildet etter bruken av det. Imidlertid vil de ubehagelige opplevelsene som den aktive substansen av gelen leverer i bruk og prisen som apotekene nå tar betalt, ikke tillate at Skinoren-gelen får maksimal vurdering.

Jeg vil også merke seg at bare en integrert tilnærming til problemet kan bringe huden i orden. Dette inkluderer en endring av kosthold, utelukkelse fra dietten av matvarer som forårsaker akne, og riktig valgt pleie, og hendene bundet bak ryggen avvisning av ønsket om å ripe ansiktet. I tillegg trenger du et langsiktig forlengelsesforløp, i stedet for en engangspoengpåføring av gelen, og dette er den eneste måten å oppnå målet på.

SKINOREN 15% 15,0 GEL

Lignende produkter

San Pharmaceutical Industries Ltd

Skinoren instruksjoner for bruk

Doseringsform

Gel for ekstern bruk 15% fra hvit til hvit med en gulaktig glansfarge, ugjennomsiktig.

struktur

Azelainsyre (mikronisert) 150 mg

Hjelpestoffer: propylenglykol, polysorbat 80, lecitin, polyakrylsyre, triglyserider, natriumhydroksyd, dinatriumedetat, benzosyre, renset vann.

farmakodynamikk

Legemidlet for behandling av akne. Normaliserer svekkede keratiniseringsprosesser i folliklene i talgkjertlene, reduserer innholdet av frie fettsyrer i lipidene i huden og reduserer fettinnholdet. Viser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Den antiinflammatoriske effekten skyldes også en nedgang i nøytrofil metabolisme og en reduksjon i produksjonen av frie radikale oksygenformer. Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig hemmende effekt på veksten og levedyktigheten til unormale melanocytter.

farmakokinetikk

Etter applikasjon på huden absorberes azelainsyre praktisk talt ikke i systemisk sirkulasjon (ikke mer enn 3,6% når 5 g gel eller fløte påføres).

En del av den absorberte azelainsyren utskilles av nyrene i uendret form, og noen som dikarboksylsyrer (C5, C7), som dannes av azelainsyre som følge av beta-oksydasjon.

Bivirkninger

Lokale reaksjoner: sjelden (hovedsakelig i begynnelsen av behandlingen) - lokal irritasjonsvirkning, hyperemi, peeling, erytem, ​​brennende følelse, kløe, som som regel ikke er særlig uttalt og går bort alene på enkelte dager i løpet av behandlingsprosessen.

I svært sjeldne tilfeller er allergiske hudreaksjoner (utslett) mulig.

Salgsfunksjoner

uten resept

Spesielle forhold

I tilfeller av hudirritasjon, reduser mengden av en enkelt gelapplikasjon eller reduser bruksfrekvensen til opptil 1 gang /; Om nødvendig er kortvarig tilbaketrekking av legemidlet mulig (i flere dager).

Unngå kontakt med øyet. Ved utilsiktet kontakt, skyll straks med vann.

Ytterligere beskyttelse av huden mot UV-stråling under behandling med Skinoren er ikke nødvendig.

Epidermal og blandede epidermal-dermal typer melasma svarer godt til terapi med Skinoren krem. Når hudmelasma Skinoren krem ​​ikke er effektiv. For differensial diagnose anbefaler bruk av en lampe Wood.

vitnesbyrd

- akne sykdom (akne vulgaris);

- Rosacea (for gel).

Kontra

- Overfølsomhet overfor stoffet.

Drug interaksjon

Interaksjonen av stoffet Skinoren med andre legemidler er ennå ikke blitt identifisert.

 • Kjøpe Skinoren 15% 15,0 gel i Kemerovo kan være praktisk på apoteket ditt, og du bestiller Apteka.RU.
 • Prisen på Skinoren 15% 15,0 gel i Kemerovo - 726.80 rubler.

De nærmeste leveringsstedene til Kemerovo finner du her.

Priser for Skinoren i andre byer

dosering

Doseringsregimet og varigheten av behandlingen er satt individuelt. Legemidlet er foreskrevet for voksne og barn over 12 år.

Før du bruker stoffet, bør huden rengjøres med vann eller et mildt rengjøringsmiddel, og deretter tørkes.

Krem eller gel påføres på den berørte huden jevnt med et tynt lag av 2 (morgen og kveld) og lett gnidd. Legemidlet bør brukes i tilstrekkelige mengder, men ikke overdrevet (ca 2,5 cm er nok for hele overflaten av ansiktet). Legemidlet bør brukes regelmessig i løpet av behandlingen, hvis varighet avhenger av det kliniske bildet av sykdommen og alvorlighetsgraden av symptomene. Med akne (akne vulgaris), blir forbedring vanligvis observert etter 4 uker. For best resultat bør bruk av legemidlet fortsette i flere måneder.

Når melasma medisin brukes i form av en krem. Minste behandlingsvarighet er 3 måneder. For best resultat bør du bruke Skinoren krem ​​regelmessig. I løpet av hele perioden med melasma-terapi, bør et bredt spekter av solkrem (UVB og UVA) brukes parallelt med Skinoren for å forhindre forverring av sykdommen forårsaket av sol eksponering og / eller re-pigmentering av de klargjorte områdene.

SKINOREN ® (SKINOREN) bruksanvisninger

Registreringsbevisinnehaver:

Produsert av:

Kontaktinformasjon:

Doseringsformer

Utgivelsesform, pakning og sammensetning Skinoren ®

Gel for ekstern bruk 15% fra hvit til hvit med en gulaktig glansfarge, ugjennomsiktig.

Hjelpestoffer: propylenglykol, polysorbat 80, lecitin, polyakrylsyre, triglyserider, natriumhydroksyd, dinatriumedetat, benzosyre, renset vann.

5 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
15 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
30 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.
50 g - aluminiumlaminerte rør (1) - pappemballasje.

Krem til ekstern bruk 20% hvit, uniform, matt.

Hjelpestoffer: benzoesyre, makrogolglycerylstearat, en blanding av glyserylstearat, cetostearylalkohol, cetylpalmitat og glyserider av kokosnøttfettsyrer, cetostearyletylkapronat, propylenglykol, glyserol 85%, renset vann.

30 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.

Klinisk og farmakologisk gruppe

Farmakologisk aktivitet

Legemidlet for behandling av akne. Azelainsyre normaliserer svekkede keratiniseringsprosesser i folliklene i talgkjertlene, reduserer innholdet av frie fettsyrer i lipidene i huden og reduserer fettinnholdet. Viser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Den antiinflammatoriske effekten skyldes også en nedgang i nøytrofil metabolisme og en reduksjon i produksjonen av frie radikale oksygenformer. Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig hemmende effekt på veksten og levedyktigheten til unormale melanocytter.

farmakokinetikk

Etter applikasjon på huden absorberes azelainsyre praktisk talt ikke i systemisk sirkulasjon (ikke mer enn 3,6% med en enkelt påføring av 5 g gel eller krem).

En del av den absorberte azelainsyren utskilles av nyrene i uendret form, og noen som dikarboksylsyrer (C7, C5), dannet fra azelainsyre som følge av beta-oksidasjon.

Indikasjoner av preparatet Skinoren ®

 • akne sykdom (akne vulgaris);
 • hyperpigmentering, inkl. melasma, chloasma (for krem);
 • Rosacea (for gel).

Doseringsregime

Doseringsregimet og varigheten av behandlingen er satt individuelt. Legemidlet er foreskrevet for voksne og barn over 12 år.

Før du bruker stoffet, bør huden rengjøres med vann eller et mildt rengjøringsmiddel, og deretter tørkes.

Krem eller gel påføres den berørte huden jevnt med et tynt lag 2 ganger daglig (morgen og kveld) og lett gniddes. Legemidlet bør brukes i tilstrekkelige mengder, men ikke overdrevet (ca 2,5 cm er nok for hele overflaten av ansiktet). Legemidlet bør brukes regelmessig i løpet av behandlingen, hvis varighet avhenger av det kliniske bildet av sykdommen og alvorlighetsgraden av symptomer. Med akne (akne vulgaris), blir forbedring vanligvis observert etter 4 uker. For best resultat bør bruk av legemidlet fortsette i flere måneder. Ytterligere beskyttelse av huden mot UV-stråling under behandling av akne er ikke nødvendig.

Når melasma medisin brukes i form av en krem. Minste varighet av behandlingen er 3 måneder. For best resultat bør du regelmessig bruke Skinoren ® krem. I løpet av hele perioden med melasma-terapi må solbeskyttende midler (UVB og UVA) brukes til å forhindre forverring av sykdommen og / eller re-pigmentering av de avgrensede områdene forårsaket av soleksponering.

Bivirkninger

Ved begynnelsen av behandlingen kan et lite antall pasienter oppleve lokal irritasjon, manifestert som hyperemi, desquamation, erytem, ​​brennende, kløe. I de fleste tilfeller er disse symptomene ikke særlig uttalt og går bort alene på noen få dager i løpet av behandlingsprosessen.

I svært sjeldne tilfeller er allergiske hudreaksjoner (utslett) mulig.

Kontra

Bruk under graviditet og amming

Bruk under graviditet og amming er mulig etter å ha konsultert en lege, men du bør unngå å bruke den i området av brystkjertlene før du får det.

Bruk til barn

Spesielle instruksjoner

I tilfelle hudirritasjon, reduser mengden av en enkelt applikasjon av gelen eller kremet eller reduser bruksfrekvensen til 1 time / dag; Om nødvendig er kortvarig tilbaketrekking av legemidlet mulig (i flere dager).

Unngå kontakt med øynene og sårflatene. Ved utilsiktet kontakt, skyll straks med vann.

Ytterligere beskyttelse av huden mot UV-stråling under behandling med Skinoren er ikke nødvendig.

Epidermiske og blandede epidermal-dermal typer melasma svarer godt på terapi med Skinoren® krem. Når hudmelasma Skinoren ® krem ​​ikke er effektiv. For differensial diagnose anbefaler bruk av en lampe Wood.

overdose

Hittil er informasjon om overdose ikke tilgjengelig.

Gjennomgang: Skinoren acne behandling krem ​​- Anbefalt av en hudlege!

Krem til behandling av akne Skinoren, 30g.

Jeg pleide å ha konstante hudproblemer! Det var bare en slags katastrofe, svarte flekker, sår og abscesser, stor, liten! Hele ansiktet ble hele tiden "blomstrende", huden var fortsatt myk og lys, hele ansiktet var rødspottet! Jeg husker fortsatt at håret på hodet mitt står på slutten med horror.... Og hvor mange tårer, ødelagte datoer og partier...

Midler har blitt prøvd en haug gjennom alle disse årene! Noe hjalp mer, noe mindre... men essensen av problemet kunne ikke utryddes, selv om alle medisinske indikatorene var normale! Til slutt foreskrev dermatologen Skinoren for meg, men i mitt tilfelle er det bedre å bruke Skinoren - gel siden huden min er fet!

I lang tid brukte jeg Skinoren - gel, det er praktisk talt ingen hudproblemer igjen, men det skjer fortsatt, jeg bruker Skinoren! Og denne gangen, noe i apoteket pereklinilo, og i stedet for Skinoren-gel, kjøpte jeg Skinoren-krem... Jeg forlater også apoteket og tror at noe annet har blitt en fargeboks... Jeg kom hjem og skjønte at jeg blandet opp emballasjen og titler...

Skinoren krem ​​er solgt i lyse oransje emballasje og gel - i oransje med hvite striper. Inne i røret ved 30g. og bruksanvisning. Det er en glede over 600 rubler.

Skinoren krem ​​er basert på azelainsyre. Kremet har antimikrobielle egenskaper, normaliserer keratiniseringsprosessen i sebaceous kjertler. Kremet påføres kun eksternt. Skinoren - krem ​​kan bare brukes til amming og graviditet etter konsultasjon med legen. Barn kan bruke krem ​​med 12 år.

Dette er den anbefalte bruksmetoden: Før huden påføres, skal huden rengjøres grundig med enten vann eller et mildt rengjøringsmiddel, og deretter tørkes det. Kremet påføres den berørte huden og gnides lett to ganger om dagen, morgen og kveld. Skinoren-krem skal påføres i tilstrekkelige mengder, men det bør ikke påføres overdrevet, et sted er 2,5 cm fløte nødvendig for hele overflaten av ansiktet. Det viktigste i behandlingen er vanlig bruk av krem ​​i hele behandlingsperioden. Hvis vi snakker om behandlingsperioden, avhenger dette selvsagt av alvorlighetsgraden av symptomene og organismens individuelle egenskaper. Vanligvis, ved behandling av akne, oppstår forbedring etter fire ukers bruk, men det anbefales fortsatt å fortsette å bruke Skinore-krem i flere måneder.

Dermatologen anbefalte meg å bruke Skinoren en gang om dagen, om kvelden før du går til sengs, da du bruker det om morgenen i solfylt vær kan det føre til hudpigmentering! A. Det er generelt en forferdelig ting, spesielt siden huden min er utsatt for dannelsen av aldersplassene!

Påføringen av krem ​​forårsaket ikke mine bivirkninger, men kanskje i begynnelsen av behandlingen, opplevde lokal irritasjon, peeling, kløe og brenning. Men legen anbefalte at hvis slike symptomer manifesterer, hvis de ikke er uttalt, fortsett behandlingen!

Enda en gang er Skinoren-krem et middel for ekstern bruk, og preparatet bør unngås i øynene og på sårflatene. Men hvis stoffet kom i øynene, bør de vaskes grundig med vann.

Skinoren-krem var ikke veldig egnet for meg, huden min tolererer Skinoren-gel bedre. Kremet er fetere sammenlignet med gelen, og huden min begynner å skinne oftere! Men jeg brukte Skinoren-krem i sommer og tidlig høst, kanskje det var derfor det fungerte ikke! Kanskje det er bedre å bruke Skinoren-krem om vinteren, siden huden om vinteren er tørrere enn om sommeren! Men for tiden gjør jeg uten SkinorenJ Jeg ønsker deg en god behandling!

Skinoren ® (Skinoren)

Aktiv ingrediens:

Innholdet

Farmakologisk gruppe

Nosologisk klassifisering (ICD-10)

struktur

Beskrivelse av doseringsform

Krem: hvit, ugjennomsiktig, matt.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamikk

Azelaic acid normaliserer svekket keratiniseringsprosesser i folliklene i talgkjertlene, og reduserer også innholdet av frie fettsyrer i hudlipidene. Viser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig hemmende effekt på veksten og levedyktigheten til unormale melanocytter.

farmakokinetikk

Nesten ikke absorbert i systemisk sirkulasjon (ca. 3,6% ved påføring av 5 g krem). En del av den absorberte syre utskilles av nyrene i uendret form, og noen - i form av dikarboksylsyrer (C7, C5), dannet som følge av beta-oksydasjon.

Indikasjoner av preparatet Skinoren ®

Vanlige ål (akne vulgaris);

melasma-type hyperpigmentering (for eksempel chloasma).

Kontra

Overfølsomhet overfor stoffet.

Bruk under graviditet og amming

Bruk av stoffet under graviditet og amming er mulig etter konsultasjon med legen. Det er imidlertid nødvendig å unngå å bruke det på brystkjertelområdet før fôring.

Bivirkninger

Ved begynnelsen av behandlingen er lokal irritasjon, hyperemi og peeling av huden, brennende, erytem, ​​kløe sjelden mulig. I de fleste tilfeller er bivirkningene milde, stopp under behandlingsprosessen og krever ikke opphør av legemidlet. I svært sjeldne tilfeller kan allergiske hudreaksjoner (f.eks. Utslett) forekomme.

I tilfelle av hudirritasjon, reduser enkeltbruk av stoffet eller reduser hyppigheten av påføring til 1 gang per dag. Om nødvendig er det mulig å midlertidig avbryte behandlingen i flere dager.

interaksjon

Dosering og administrasjon

Utad. Voksne og barn fra 12 år. Før du bruker Skinoren, skal huden rengjøres med vann eller et mildt rengjøringsmiddel, og deretter tørkes det.

Påfør på den berørte huden og gni lett 2 ganger om dagen (morgen og kveld). Ca 2,5 cm fløte er tilstrekkelig for hele overflaten av ansiktet. Det er viktig at Skinoren brukes regelmessig gjennom behandlingsperioden. Varigheten av behandlingen avhenger av det enkelte bilde av sykdommen og alvorlighetsgraden av symptomene. I akne er det vanligvis observert forbedring etter 4 ukers behandling. For best resultat anbefales det imidlertid å fortsette å bruke stoffet i flere måneder. Ytterligere beskyttelse av huden mot UV-stråling under behandling av akne er ikke nødvendig.

I tilfelle melasma er behandlingsminne ca. 3 måneder. For best resultat bør Skinoren brukes regelmessig. I løpet av behandlingsperioden for melasma bør solcreme (UV B og UV A) brukes til å forhindre forverring av sykdommen og / eller re-pigmentering av de klare hudområdene når de blir utsatt for solen.

overdose

Hittil er informasjon om overdose ikke tilgjengelig.

Spesielle instruksjoner

Legemidlet er kun beregnet på ekstern bruk.

Det er nødvendig å unngå kontakt med stoffet i øynene, så vel som på såroverflaten. Ved utilsiktet kontakt med øyne eller sår, skyll grundig med varmt vann.

Epidermal og blandede epidermal-dermal typer melasma reagerer godt på behandling med Skinoren. Dermal melasma - Tvert imot, Skinorenom behandles ikke. For differensialdiagnose anbefales det å bruke en trelampe.

Utgivelsesskjema

Krem til ekstern bruk, 20%. I en aluminiumsrør, forseglet med en membran, korket med en skrudd plasthette, 30 g. Tuba i en pappkasse.

produsenten

Intendis GmbH. 10589, Berlin, ul. Max-Dorn, 10, Tyskland.

Produsert av Intendis Manufacturing SpA. 20090, Segrate, Milano, Italia, st. E. Schering, 21.

Ytterligere informasjon kan fås på følgende adresse: 107113, Moskva, 3. Rybinskaya Str., 18, s. 2.

Tlf.: (495) 231-12-00; faks: (495) 231-12-02.

Salgsbetingelser for apotek

Oppbevaringsforhold stoffet Skinoren ®

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Skinoren ® ® holdbarhet

Ikke bruk etter utløpsdatoen som er trykt på pakningen.

Skinoren gel, krem ​​- bruksanvisning, analoger, anmeldelser, pris

Hudutslett og neoplasmer er en kilde til ubehag for mange mennesker i ulike aldre. Vi representerer skinoren - et effektivt, bevist stoff for akne, akne, dermatitt og hyperpigmenteringsfoci. Utviklet av det tyske selskapet Bayer, er legemidlet tilgjengelig i form av en krem ​​eller gel for ekstern bruk.

Skinoren, hvis pris er lav, brukes hovedsakelig som et ekstra stoff. Verktøyet har antiinflammatoriske, depigmenterende, antibakterielle og keratolytiske effekter på huden. Begge medisinene er godkjent for bruk siden 12 år. Pasientens vurderinger av Skinoren bekrefter den høye effektiviteten ved bruk i kombinasjon med andre midler i behandlingen av hudsykdommer.

Medisinsk sammensetning og emballasje

Skinoren (krem og gel) er basert på samme aktive ingrediens - azelainsyre. Begge legemidlene er beregnet for ekstern bruk. Forskjellen mellom doseringsformene er konsentrasjonen av den aktive substansen, konsistensen og et sett av hjelpekomponenter som utgjør. Resultat av eksponering for azelainsyre:

 • normalisering av epiteliseringsprosesser i hårsekkene;
 • undertrykkelse av patogene bakterier;
 • reduksjon i aktiviteten til melanocytter - celler som påvirker fokal hyperpigmentering.

Skinoren gel er en hvitaktig eller hvit gelatinøs substans som inneholder 15% av den aktive substansen. Pakningsrør på 15, 30 eller 50 g er veldig enkelt å bruke. Glycerolstearat, glyserider, cetostearylalkohol, etc. brukes som hjelpekomponenter som bestemmer konsistensen.
Skinoren i form av krem ​​inneholder 20% azelainsyre. Fargen på stoffet er matt hvit. Emballasje - 30 g rør. Preparatet inneholder i tillegg natriumhydroksyd, lecitin, propylenglykol og andre hjelpestoffer. En stor konsentrasjon av det aktive stoffet betyr ikke en økning i effektiviteten, men bestemmer bare spesifisiteten av anvendeligheten.

Søknad av midler

Oftest er Skinoren-preparater brukt til behandling av akne og akne, samt rosacea. Retsmidler er spesielt effektive for å forhindre utseendet av postinflammatorisk hyperpigmentering. Instruksjoner for bruk av noen form Skinoren er veldig enkelt:

Forberedelse av huden for rensingsprosedyren (mildt vaskemiddel eller kosmetisk).

Etter tørking påføres gel eller krem, forsiktig gni et tynt lag på den berørte huden.

Hendene vaskes grundig med såpe.

For et bærekraftig resultat er det ønskelig at behandlingsforløpet er minst 3 måneder, men resultatene av søknaden er merkbare etter 3-4 uker. Prosedyrer utført 2 ganger daglig, vanligvis om morgenen og før sengetid. Du bør vurdere muligheten for økt sensitivitet for stoffets komponenter. Doseringen og varigheten av bruken bestemmes individuelt av den behandlende kosmetologen. Overflødig beløp kan redusere effekten av søknaden. Uopptakelig hit av rusmidler på slimhinner og i øynene elimineres ved vask med rennende vann.

Valget av doseringsform er avhengig av type hudpatologi og hudtype. For fet hud er det bedre å bruke gelen, og for tørr og normal - krem. Skinoren krem ​​er optimal for kursbehandling for hyperpigmentering, akne og seborrheisk dermatitt, som bekreftes av pasient vurderinger. Allsidigheten av den terapeutiske virkningen av medikamenter tillater imidlertid bruk av enhver form for behandling av hudsykdommer. Behandlingsforløpet må være minst en måned.

Ifølge vurderinger er Skinoren gel mest effektiv i behandlingen av akne og rosacea. Denne doseringsformen har en raskere effekt, fordi den på grunn av dens konsistens penetrerer huden raskere. Gelen kan påføres en gang daglig, så det er ideelt for å opprettholde et positivt resultat i behandlingen av de ovennevnte sykdommene. For behandling av akne og akne blir det ofte brukt kombinert bruk av rusmidler. Behandlingskurser, om nødvendig, kan gjentas i intervaller på 1-2 måneder. I tilfelle hyperpigmentering er det ønskelig å gjennomføre gjentatte profylaktiske behandlingsforløp ved bruk av ytterligere solkrem.

Azelaic acid preparater er effektive, men andre stoffer brukes vanligvis til grunnleggende terapi av en bestemt hudsykdom. Retinoidbaserte legemidler viser den beste effekten for akne, og benzoylperoksidprodukter er uunnværlige for behandling av akne. Skinoren kombineres perfekt med grunnleggende medisiner, forbedrer effektiviteten og fremskynder helbredelsesprosessen.

Terapeutisk effekt av rusmidler

Mekanismen for hudsykdommer som er behandlet med azelainsyrepreparater har lenge blitt beskrevet og forstått. Den fete sekresjonen som produseres av sebaceous kjertlene gjennom lumen av hårsekkene kommer inn i hudoverflaten og beskytter den. På grunn av ulike prosesser er hudporene blokkert med fett og død epitel, noe som kan føre til reproduksjon av patogene bakterier og utseendet av patologi.

Skinoren hemmer effektivt veksten av bakterier og stafylokokker på huden. Nedgangen i den inflammatoriske prosessen forhindrer i sin tur dannelsen av ny akne eller akne. Effektiv reduksjon av celleproliferasjon av epidermis reduserer og normaliserer antall keratiniserte hudskalaer. I hovedsak akselererer gel og krem ​​resorpsjonen av sebaceous plugger i porene i huden, smelter dem.

Blokkering av Skinoren-preparater av overproduksjon av melaninpigment, som direkte påvirker hudfarge, gjør det mulig å effektivt bekjempe pigmentflekker. Ved vanlig behandling blir områder med mørk hud svak og blir nesten usynlig.

Nøytralisering av utviklingen av akne, rosacea og andre hudpatologier ved hjelp av krem ​​eller gel er svært effektiv, noe som bekreftes av mange kliniske anvendelser. Til tross for den dype penetrasjonen i huden, faller azelainsyre i blodet nesten ikke, derfor er bruken av legemidler helt ufarlig.

Fordeler Skinoren

Det finnes et bredt utvalg av azelainsyrebaserte legemidler som vellykket brukes til å behandle hudpatologier. De mest populære analogene av Skinoren i vårt land er Azogel og Azelik gels (Russland), samt Azix-derm (India) og Acne-derm kremer (Polen). Konsentrasjonen av den aktive komponenten sammenfaller med den tyske utviklingen, men sammensetningen av hjelpestoffene er noe forskjellig.

De viktigste fordelene med narkotika før analoger:

 1. Mykere effekter (ikke forårsake overdreven tørrhet og irritasjon).
 2. Det er ingen økning i følsomhet for solen, så det er ikke nødvendig i kombinasjon med solkrem.
 3. Kan brukes til behandling og forebygging av hudpatologier.
 4. Enkel bruk.
 5. Lavere pris.

Det skal bemerkes at det er analoger og billigere, men deres effektivitet, ifølge eksperter og vurderinger av pasienter, er mye mindre.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Er det noen begrensninger på bruk av narkotika Skinoren? Bruksanvisning tyder klart på at det eneste hinderet kan være individuell overfølsomhet eller forekomst av allergiske reaksjoner. Indirekte bevis på sikkerheten til midler kan være muligheten for bruk selv under graviditet. Før du bruker verktøyene, er det fornuftig å finne ut hvilken type hud du har av en lege.

Bivirkninger er ganske sjeldne, er moderate og reduseres etter hvert som behandlingen utvikler seg. Hovedtyper av manifestasjoner under behandling:

tørr eller nummen følelse i huden;

utseendet på en liten hevelse med rosacea;

kløe eller brenning i applikasjonsområdet av krem ​​eller gel;

urtikaria i området med bruk av stoffet;

forverring av andre sykdommer.

I tilfelle at minst en av de ovennevnte manifestasjonene oppstår, bør dosen av legemidlet reduseres midlertidig, og det er nødvendig å konsultere legen din. Årsaker til manifestasjon kan være svært varierte. Skinoren krem ​​anbefales ikke å brukes etter oppvarming prosedyrer - bad, badstuer, etc.

Flere Artikler Om Typer Acne