Hvor lang tid tar det å koka for å være fullt moden? Hvor mange dager koker det og hvordan du kan øke hastigheten på denne prosessen, slik at utvinningen vil komme mye raskere?

Utseendet til en akutt inflammatorisk prosess, hvor hårsekk og sebaceous kjertel med bindevev påvirkes, kalles en furuncle. Hovedårsaken til utviklingen av patologi er Staphylococcus aureus.

Hvor lenge kjelen modnes - stadier av modning

I gjennomsnitt varer full kjøring i to uker. Hvis koker mer enn 10 dager ikke passer, må du søke kvalifisert medisinsk hjelp. Til dags dato finnes det forskjellige metoder og metoder som akselererer prosessen med å bryte gjennom en abscess og etterfølgende helbredelse.

For å forstå hvor mange dager kjelen er moden, må du bli mer kjent med stadiene som sykdommen går gjennom:

 1. Den første fasen er infiltrering. Hvis du er bekymret for hvor lenge kjelen er moden, må du ta hensyn til det faktum at nedtellingen har pågått siden infeksjonen har gått inn i kroppen. Symptomer som hevelse og ømhet ved kontakt med det berørte området vises først. Kløe begynner å forstyrre, lokal pulsering føltes. Antallet av fartøy som ligger i dette området avhenger av styrken av hevelsen. Utviklingen av den første fasen vil finne sted innen 3-4 dager, gradvis strømmer til andre fase. Det kan være en økning i lymfeknuter i nærheten.
 2. Deretter begynner den andre fasen - modning, hvoretter en purulent stang dannes. I løpet av denne perioden vises tydelig markerte utbruddgrenser, og det hvite hodet til den purulente stammen blir merkbar. Hvor mange koker modne i andre etappe? Ca 4 dager. Deretter begynner det gradvis å redusere graden av betennelse. Kjelen er helt dannet og utladningen av akkumulert pus begynner.
 3. Hvor mange dager brenner koking og når skal behandlingen startes? Omtrent en uke etter infeksjon oppstår en uavhengig åpning av absessen, med frigjøring av en purulent stang og rensing av såroverflaten.
 4. Den siste fasen er helbredelse. Etter at alle de purulente innholdene kommer ut, begynner en gradvis regenerering av vev. Sporene av nekrotiske forandringer forsvinner nesten helt, et styggt arr av en blåaktig tint kan forbli i stedet for furuncle.

Er det mulig å akselerere modningen koking?

Hvor lenge koker det og når kommer en fullstendig gjenoppretting? Hvis sykdommen utvikler seg normalt, tar hele prosessen ca 10-14 dager. I pasientens makt for å redusere denne tiden, hvis fra begynnelsen av den inflammatoriske prosessen å bruke tilleggs terapeutisk terapi.

Det anbefales også å bruke antibakteriell salve. I dette tilfellet, fra smittepunktet til fullstendig helbredelse av såret, vil ikke mer enn 7 dager passere. Men denne indikatoren er direkte påvirket ikke bare av immunsystemets arbeid, men også av den generelle tilstanden til hele organismen.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke modnes?

Det er situasjoner når det ikke er noen selvåpning av absessen og separasjonen av pus. Som et resultat er helingsprosessen betydelig forsinket. I de mest alvorlige tilfellene er det nødvendig med kirurgi. Under operasjonen utfører kirurgen en obduksjon på absessen og fjerning av purulent innhold.

Hvis en operasjon ikke utføres i tide, øker risikoen for å spre infeksjonen til sunt vev i nærheten. Infeksjon av blodet kan oppstå, da det er farlige bakterier inne i kroppen som kan provosere forgiftningsstøt. I denne situasjonen kan behandling og gjenoppretting ta 15-30 dager.

Er det mulig å varme furuncle?

Ved oppstart av koking er bruk av tørr varme tillatt, inkludert ultrafiolett bestråling og komprimering på alkohol. Det er tilfeller der tidsriktig bruk av disse metodene fører til at inflammasjon forsvinner.

Oppvarming kan også brukes på helbredelsesstadiet. Tørrvarme er tillatt å gjelde etter at all pus er fjernet, og i så fall, hvis du ikke bekymrer deg for mye smerte. For eksempel er stoffposer fylt med varmt salt egnet. Denne prosedyren akselererer helbredelsen av vev.

Kan en koker løses på egen hånd?

Ofte er det situasjoner når kjelen løser seg selv og ikke bryter. I de tidlige dager vil kløe og rødhet i huden forstyrre. Etter noen få dager reduseres betennelsen gradvis, og dannelsen av en purulent stang forekommer ikke.

For å oppnå dette resultatet, må du konsultere en lege i den første fasen av dannelsen av en koke og følge hans anbefalinger nøye.

Koken modner ikke, hva skal man gjøre?

Kok er en purulent betennelse i hårsekkene og tilhørende sebaceous og svettekjertler. Patologi er ledsaget av smerte, hevelse og rødhet i huden, forringer funksjonen til det berørte området, og noen ganger fører til en forverring av helsen. Derfor, mange mennesker som har en koke, vil vite hvor mye kjele modnes og hva de skal gjøre for å få fart på prosessen.

Utviklingsstadier

Enhver inflammatorisk prosess, i henhold til den patologiske fysiologien, utvikler seg i flere stadier. Til koking vil de være som følger:

For det første trenger nøytrofiler og andre cellulære elementer inn i fokus, hvor bakterier har akkumulert og multiplisert. Det er biologiske mediatorer som utløser inflammatoriske reaksjoner og øker permeabiliteten til vaskemuren. Som et resultat blir de berørte vevene tykkere, svulmer og blir røde. Det varer ikke mer enn 4 dager.

Gradvis begynner ekssudat å samle seg i fokus av betennelse. Den består av døde bakterier, leukocytter og vevsrester. Hårsekkelen er nekrotisk (dør av). I midten av kjelen dannes en såkalt stang. Dette ledsages av økte lokale symptomer og smerte. Vanligvis holder kjelen i 3-4 dager.

Når pus samler seg inne i pus, blir koker tynnere og til slutt brister. Så bryter furuncle med utløpet av den pyogene staven. Åpningen av abscess oppstår omtrent på den 8. dag fra sykdomsbegyndelsen. Etter dette ryddes såret av ekssudat, fylt med granuleringer og epitelisert.

Hvor mange dager kjelen modnes, avhenger i stor grad av organismens reaktivitet og styrken av forsvarsmekanismer. Hvis pasienten har kroniske metabolske endokrine eller immunforsvar, kan prosessen forsinkes eller føre til komplikasjoner. Og med en viss lokalisering av koker er det fare for et gjennombrudd, ikke utover, men inn i kroppens indre kaviteter. Derfor, å vente til kjelen er moden, eller å ta uavhengige handlinger er farlig - du bør alltid kontakte en spesialist.

Furuncle, som en inflammatorisk prosess, går gjennom visse stadier av utvikling. Og hvor lang tid det tar å rippe er et individuelt spørsmål.

Korreksjonsmetoder

Tatt i betraktning det ovenfor, blir det klart hvor lenge kjelen modner - fra de første symptomene til gjennombruddet 7-8 dager passerer. Hvis dannelsen av en purulent stang tar lengre tid enn 10 dager, er det allerede en grunn til å bli foruroliget. I slike tilfeller er det risiko for komplikasjoner. Men for å unngå at dette skjer, må du konsultere en lege i tide og starte behandlingen.

For å gjøre koken moten raskere, må du hjelpe kroppen til å takle bakteriell betennelse. Dette gjøres på flere måter - tradisjonell og folkemusikk. Men sistnevnte må brukes svært nøye og bare etter å ha konsultert en lege.

tradisjonelle

Mens kjelen er i infiltrasjonstrinnet, er dette bare en konservativ korreksjon. Abcessen vil modnes raskere hvis du bruker følgende metoder og betyr:

 • Antiseptika (løsning av jod, briljant grønn, salisylalkohol).
 • Antibakterielle midler (Levomekol).
 • Ichthyol salve.
 • UV-bestråling.
 • UHF-terapi.

Narkotika og fysioterapi bidrar ikke bare til modning av kjelen, men også for å stoppe det i første fase. Takket være den antibakterielle og antiinflammatoriske effekten er det mulig å redusere symptomene og redusere gjenopprettingstiden til pasientene. Ved langvarig infiltrering er også immunotrope preparater og vitaminer indikert.

Hvis prosessen beveger seg til den andre fasen - suppuration - blir det ikke utført termiske prosedyrer. I dette tilfellet må du åpne kjelen og fjerne den nekrotiske stangen. Dette er den eneste måten å øke hastigheten betydelig. Parallelt bruker du samme medisiner.

For den raske modningen av absessen er tradisjonelle metoder mest effektive. Det er på dem og det er verdt å ta hensyn først.

populær

Midlene til tradisjonell medisin på ingen måte er et alternativ til det tradisjonelle. Men hvis kjelen ikke modner, kan de fortsatt gi litt hjelp. Vi snakker om lokale effekter på det inflammatoriske infiltrat med naturlige stoffer:

 • Oppvarmede løk.
 • Aloe blader, kål og burdock.
 • Varmt salt og furu bad.
 • Herbal kompresser (celandine, St. John's wort, vervain).

Som antiseptisk anbefales det å bruke propolis-tinktur, som brukes til å behandle kjelen selv og huden rundt den. Men det bør bemerkes igjen at det ikke er anbefalt folkemiddag uten forutgående konsultasjon med en lege.

Når koker trenger litt tid til å danne en purulent stang. Som regel begynner ekssudatet å samle seg på den fjerde dagen av sykdommen, men hos noen pasienter er prosessen forsinket. Hva å gjøre hvis en koke sakte modnes, vil bare en lege si. I intet tilfelle kan ikke selvmedisinere, fordi du kan forverre situasjonen og provosere komplikasjoner.

Betingelser for modning og forløb av furunkulose: metoder for akselerasjon av utvinning

Kok (et annet kokernavn) er en av de akutte purulent-nekrotiske betennelsene som påvirker hårsekkene, sebaceous kjertler og det omkringliggende bindevevet. Karakteristiske tegn på koke er rikelig pus og ømhet. Bakterien som stimulerer den inflammatoriske prosessen er Staphylococcus aureus. Det finnes også en rekke andre patogener, men dette er en av de vanligste.

Furuncle ser veldig ut som en kvise, derfor, når du står overfor det for første gang, kan du starte utviklingen, noe som vil vesentlig komplisere behandlingsprosessen. Et av de åpenbare symptomene på en koke er sårhet og langsiktig formasjon, fordi hodet ligger dypt i sebum. For at den skal gå ut, er det nødvendig at en tilstrekkelig mengde purulent fluid dannes i fokus av den smittsomme prosessen. Oftest opptrer purulente abscesser på armer, ben, intime steder, hode og nakke.

Hvorfor kjelen vises

Årsakene er faktisk mye. De er konvensjonelt delt inn i to grupper. Til overfladisk kan tilskrives:

 • infeksjon etter slitasje, mikrotraumas og riper;
 • effekten av splinter;
 • problemer med personlig hygiene;
 • inngrodde hår.

Ved å gjemme er:

 • svekket immunitet på grunn av forkjølelse;
 • forhøyet blodsukker;
 • svekket karbohydratmetabolisme;
 • skadelig mat;
 • klimaendringer;
 • hypotermi;
 • økt svette.

Ofte tar de positive fremdriftene av modningen av kjelen en uke.

Det er viktig! Hvis den inflammatoriske prosessen har begynt, og separasjonen av kjernen ikke forekommer i mer enn en uke, er spesialkonsultasjon nødvendig. Kjørkoking kan forårsake mange komplikasjoner i kroppen.

I de fleste tilfeller er den første fasen av kjelen kjennetegnet ved akutt betennelse, i ferd med utvikling av hvilket vev dør. Resultatet er en kjerneakkumulering av urenheter av lymf, blod og cellulære elementer. Toppet av den inflammatoriske prosessen er den fullførte prosessen med nekrotisk stavdannelse. Det vil forbli i den indre delen av kjelen til begynnelsen av avvisingsprosessen, hvor utbruddet i utgangspunktet åpnes og noe purulent fluid frigjøres. Etter at stangen forlater arret, forblir det på stedet for dets modning.

Varigheten av kjele modningsprosessen avhenger av faktorer som:

 1. alvorlighetsgrad av betennelse;
 2. beskyttende funksjoner i kroppen (immunsystem);
 3. Effektiviteten av midler for å bekjempe fokuset på betennelse.

Dannelsen av en kjele består av tre trinn:

 • Infiltreringsprosess. Utseendet av smertefull hevelse, som ikke har noen klare grenser. Det berørte området er kløende, pulserende og sårt. Størrelsen på ødemet avhenger av antall blodkar som ligger i sentrum av den inflammatoriske prosessen. Varigheten av den første fasen er vanligvis omtrent fire dager. Det er på dette tidspunktet det er viktig å bruke effektive metoder for å håndtere sykdommen.

Vær oppmerksom på! Eliminer muligheten for hypotermi i kroppen under modning av kjelen.

 • Suppuration prosess. Formasjon av purulent stang. Synlig er størrelsen, formasjonsområdet og kokkens hode. Forsøk på å presse det ut i dette utviklingsstadiet kan ende opp med dårlig, så det anbefales ikke å berøre betennelsesstedet. Etter tre eller fire dager går utviklingen av suppuration inn i sluttfasen.
 • Prosessen med oppdagelse og helbredelse. Sju til åtte dager etter begynnelsen av betennelse, åpner kjelen, noe som forårsaker en rikelig utgang av pus. Den purulente staven separeres, såret tørker ut og danner en skorpe. Etter en tid forsvinner den. På stedet av betennelse forblir et mørkt arr.

Konklusjon! Den gjennomsnittlige utviklingssyklusen til chirya tar omtrent ti dager. Med nøye overholdelse av anbefalingene fra spesialisten, kan du stole på raskere helbredelse.

Hva bidrar til manifestasjonen av komplikasjoner i løpet av utviklingen av kjelen

 • mekanisk skade på kilden til betennelse;
 • berører hendene til sårpunktet når kjelen allerede har åpnet;
 • selv ekstrudering.

Hvordan fremskynde modningsprosessen av kjelen

Med en medisinsk eller folkebehandlingsmetode anbefales det å rette opp dietten ved å eliminere salt, stekt, krydret, syntetisk og søt mat, samt øke mengden vitaminer, væsker og gjær konsumert. En koker større enn fem millimeter fjernes kirurgisk.

En av de mest effektive medisinske metoder for å behandle en løpende kjele er eksponering for ultrafiolett stråling, hvor ødeleggelsen av mikroorganismer oppstår, kroppens økende beskyttelsesfunksjoner, cellene gjenopprettes, og oksygenutvekslingsprosessen aktiveres for vevsaktivitet. Denne metoden er ikke særlig populær blant spesialister, men brukes ofte til å behandle komplekse tilfeller av furunkulose.

I prosessen med eksponering for termisk medisinering, som oppnås som følge av stråling av bestemte deler av spektret (rødt og infrarødt), blir prosessen med å utstråle purulentvæsken akselerert.

Medisinsk komprimerer. Ichthyol salve, Vishnevsky salve eller Levomekol påføres bomullsullen, egenskapene til de aktive substansene bidrar til aktiv tilbaketrekking av det purulente innholdet i kjelen.

Behandle overflaten av chirya med slike legemidler som jod, fukortsin eller salisylalkohol.

Blokade. Drogbehandling av kokos med antibiotika, som kutter rundt modningsområdet av chirya for å stoppe purulent modning. Prosessen med betennelse svimper bort, og brannen begynner å helbrede. Denne metoden brukes til å lindre smerten hos pasienten, som utelukker muligheten for normal funksjon av kroppen.

Etter åpning av kjelen anbefales det å bruke kamfer, salicylalkohol eller hydrogenperoksid. Deretter tørkes det betente området med en vattpinne fuktet i en oppløsning av natriumklorid. Salver på dette utviklingsstadiet anbefales ikke lenger, da dette kan forstyrre utskillelsesprosessen av purulent væske.

Vær oppmerksom på! Vishnevsky salve anbefales ikke å brukes til behandling av koke, som ble dannet på ansiktet. Levomekol bør påføres det ødelagte furuncle som et antiseptisk middel.

Hvilke antibiotika brukes til å behandle koker

Penicillin (ampicillin, bicillin, amoxicillin, ampioks). Et av de mest effektive legemidlene for behandling av inflammatoriske prosesser på huden.

Cephalosporin (cefuroxim, cefalexin, kjede, cefazolin). Brukes til å stoppe spredningen av den smittsomme prosessen.

Makrolid (azitromycin, erytromycin, sumamed, makropen). Brukes i tilfelle komplikasjoner:

 • temperaturen øker;
 • feberaktig pasient.

Fordelene med populære metoder

Uansett folkemidlene bør egenskapene behandles med fordommer.

Det er viktig! En spesialist bør være oppmerksom på bruken av et folkemedisin for å kunne forhindre de negative konsekvensene av denne behandlingsmetoden.

10 måter å øke hastigheten på kokerhelbredelse:

 1. Fest en varm løk, forbakt i skålen, til midten av den inflammatoriske prosessen. Før påføring av skinken fjernes. Hvert lag av grønnsak etter fullstendig kjøling er erstattet av en ny.
 2. Aloe og revet beets har antibakterielle egenskaper, slik at de blir brukt i alle stadier av kjeleutvikling. Kålbladene vil bidra til å trekke det purulente væsken til overflaten av huden.
 3. Egenskapene til celandine, verbena, johannesurt og coltsfoot bidrar også til rask helbredelse. Varm urte komprimerer forberede sine urter. Gasspute dyppet i kokt fersk buljong påføres sårpunktet. Metoden for matlaging av buljongen selv er angitt på pakkene.
 4. Saline løsning brukes med en tampong fuktet i den. Oppskriften er ekstremt enkel: varmt vann - 100 gr., Salt - 1 ss. en skje.
 5. Barret varmt bad av kegler, nåler og barbent olje.
 6. For å fukte en stoffstrimmel i vegetabilsk olje. Grøt hvitløk og legg det på overflaten. Pak i ett tynt lag. Fest kompressen til å koke og feste med bandasje eller gasbind. Egenskapene til hvitløk vil bidra til å eliminere blokkaden, som forhindrer frigjøring av purulent væske. Endre kompresjonen bør være to ganger om dagen.
 7. Hakk bakte løk ved hjelp av kjøttkvern. Rist såpeen i beregningen av 1: 2 av løk. Bland det opp. Påfør blandingen på en pute og kok til. Sikre med en gips. Denne metoden akselererer modningsprosessen av kjelen og renser fra purulentvæsken.
 8. Bakt løk kuttet i halvparten. Fest innsiden av kjelen og fest den. En dressing endring kreves hver tredje til fire timer. Mer effektive kompresser laget av nybakte løk, det er fortsatt varmt.
 9. Snarere, fjerner det purulente innholdet i kjelen vil hjelpe fiken frukt. Tidligere skal det dampes, dyppet i kokende vann i noen minutter. Grind. Legg et stykke gassbind på forhånd. Deretter gjelder sømstedet.
 10. Suppuration kan akselereres med en gul film tatt fra furu bark. Det skal helles kokende vann. Insister. Deretter festes til koker og festes.

Det er viktig! Ved hjelp av midler til folkebehandling, bør du så ofte som mulig - etter 10-20 minutter - endre komprimering eller bandasje. Tekstilet som legges på kjelen bør være rent og laget av naturmateriale (for eksempel gasbind). Bandasjer bør ikke strammes, og søker å oppnå luftpassasje.

Hvis pasientens generelle tilstand forverres, selv etter de ovennevnte behandlingsmetodene, bør du umiddelbart kontakte en spesialist. Gjenopprettingstiden i kroppen etter chirya varer omtrent en måned, så på dette tidspunktet anbefales det å overvåke helsen din, begrense skadelig mat, eliminere utkast, vaske oftere og vaske hendene.

Forsiktig oppmerksomhet til helsen din er nøkkelen til suksess i behandling av ikke bare chirya, men også andre sykdommer!

Tidsperiode med koking modning

Furuncle (aka boil) er en akutt betennelse i hårsekk, sebaceous kjertel og bindevev rundt, med tilstedeværelse av pus og smertefulle opplevelser. Koket er forårsaket av en bakterie, hovedsakelig gull / hvit staffilococcus.

Årsakene kan være både overfladiske og åpenbare, samt dypt skjulte alvorlige avvik i kroppens arbeid: svekkelse av immunsystemet (mot bakgrunn av forkjøling), mekanisk infeksjon av vev, avitaminose, problemer med blodsukker, karbohydratmetabolisme, dårlig kosthold etc..

Med en positiv prosess, bør modning av kjelen fra begynnelsen av betennelse til separasjon av stangen ta omtrent en uke. Hvis det ikke har vært noen endringer i en uke, er det nødvendig å konsultere en lege som koker kan forårsake ulike komplikasjoner.

Utviklingsstadier

Oftest begynner furuncle med akutt betennelse med sterk infiltrasjon, det vil si en kjerneakkumulering av cellulære elementer med en blanding av lymf og blod og nekrose (vevdød). Det skjer at kjelen motner langsomt, går innover langs follikkelen, og ikke utad. Så snart den inflammatoriske prosessen når en topp, danner furuncle seg selv direkte.

Denne perioden fra begynnelsen til toppen av betennelsen varer vanligvis i flere dager, så åpner fokuset og noen pus kommer ut, mens den nekrotiske kjernen forblir innvendig inntil den avviser, etterlater en gapende kanal gradvis fylt med granuleringer rundt.

Herdet kok kan vurderes når stangen (gul, som regel), tørkes og separeres. Når stangen er helt løsrevet, er det dannet et arr, i stedet for hvilket et spor av mørk farge kan forbli.

Hvor mye koker modnes avhenger av kroppens immunsystem, som bekjemper betennelse, alvorlighetsgraden av betennelse, og hvor effektivt du hjelper kroppen i kampen.
Så, utviklingsstadiene av kjelen:

 1. Infiltrering (penetrasjon av patologiske stoffer i fokus). På dette stadiet, en smertefull hevelse av en rødaktig farge med ubestemt grenser. Først kløe, bankende, og så smerte, spesielt når du trykker på bølgen. Ødem er jo større, desto mer blodårer er i fokus av betennelse. Dette stadiet tar opptil 4 dager. I løpet av denne perioden kan du begynne å hjelpe kroppen til å kjempe, unngå hypotermi og opprettholde hygiene (spesielt hvis denne personen - du må ofte vaske med såpe eller andre midler). Så det er en jevn overgang til andre etappe;
 2. Pussdannelse. Kok modnes, går purulent stang. Du kan allerede klart sin størrelse og grenser, hodet til den purulente staven, hvorfra han begynner å lekke. Berøring, klemkoking i denne perioden er uakseptabelt. Denne fasen vil også ta 3-4 dager. Dette er hvor mange dager kjelen modnes direkte, etter toppen av betennelse, når prosessen begynner å gå til finalen;
 3. Åpning og helbredelse. På den 7.-8. Dag bør kulden åpne, slik at pus begynner å komme ut, separerer en purulent stang gradvis, kjelen tørker ut, en skareform, som deretter også etterlater, forlater et mørkt arr. Spor av kokos forsvinner lenge;

Således utgjør syklusen i utviklingen av en koker til helbredelsen i gjennomsnitt tre trinn og tar opptil 10 dager. Hvis du har ekskludert alle skadelige matvarer, drakk vann, tok vitaminer, behandlet kjelen med noen midler, så kan du stole på den raskeste helbredelsen av betennelse i opptil 7 dager. For å forhindre komplikasjoner og stramme rensingen av ilden, må du unngå mekanisk skade på kjelen, berøre den åpnede koker med hendene, overgi ideen om å klemme det selv.

Hvis kjelen ikke er moden

Hvis den første fasen, modning av kokkhode, ble forsinket i mer enn 4 dager, er det en grunn til bekymring. Videre forsinkelse av prosessen kan resultere i betennelse, høy feber, meningitt, cerebral trombose, abscess, etc.

Du vet allerede hvor mye koker modner under normal løpet av prosessen, noe som betyr at du kan være oppmerksom på at prosessen har blitt forsinket. Hvis tiden er gått, er det nødvendig å konsultere en lege som kan foreskrive både administrasjon av autoimmune stoffer (inkludert injeksjoner), antibiotika og kirurgi: fjerning av koker etterfulgt av medisinering.

Kanskje grunnen til denne ubehagelige utdanningen ligger i alvorlige forandringer i kroppen, og han kan vite om det. Da må du passere tester og gjøre behandling. Men hvis saken ikke er for alvorlig, kan du ganske enkelt hjelpe kjelen til å modnes raskere.

Hva å gjøre for å modne raskere

I tillegg til metodene nedenfor, kan du hjelpe kroppen ved å justere dietten: Spis ikke søte, salte, krydrede, stekte og syntetiske matvarer. Spis enkel mat og drikke vann, spis vitaminer og gjær. Så, det er medisin og folkemetoder for å akselerere modningen.

Medisinske metoder

 • UV-bestråling: UV bidrar til å ødelegge mikroorganismer, forbedre immunitet, fremmer cellereparasjon, aktiverer oksygenbevegelsen i vev;
 • termiske effekter (ved hjelp av stråling av de røde og infrarøde deler av spekteret). Denne prosedyren vil akselerere utvisningen av pus;
 • komprimere (bomullsull) med ichthyol salve (bidrar også til å trekke pus);
 • smøring med jod, salicylalkohol, fucorcin;
 • behandling av koker med antibiotika (en lege kan gjøre injeksjoner av et antibiotikum i området kokende, den såkalte blokkaden, som vil stoppe veksten av nekrotisk masse og føre til utryddelse av den inflammatoriske prosessen);

Når kjelen har åpnet, anbefales det å tørke det med kamfer eller salisylalkohol eller hydrogenperoksid, og etter - med natriumklorid.

Folkemetoder

Eventuelle populære metoder bør behandles med forsiktighet og i tilfelle eventuelle negative reaksjoner, kontakt lege umiddelbart:

 • Påfør varm, bakt sammen med skall, løk. Etter baking av løkhodet må husk fjernes. Fjern lag for lag fra pæren og legg det varmt på betennelsen;
 • Vedlegg av aloe blad, revet rødbeter (kjent for sine antibakterielle egenskaper), kålblad (kjent for å trekke pus fra sår);
 • varm urte komprimerer med urter som celandine, verbena, johannesurt, coltsfoot. Det er nødvendig å fukte gassepuden i en varm urtekokning og påkjøle (forholdet mellom urter og vann til buljongen kan leses på pakken);
 • komprimerer med denne løsningen: en halv kopp varmt vann, en spiseskje salt. På samme måte som med en urtekompress, suge puten i en varm oppløsning og bruk på kjelen;
 • mottar barnebarn (med kjegler eller nåler eller med furuolje).

konklusjon

Vanligvis ser en furunkel, som herpes, ikke ut hverandre. Periodisk eller under kaldt, i noen år, etter å ha spist en bestemt mat, oppstår betennelse, muligens på samme sted (nese, hake, nakke, etc.)

Dette betyr at for en reell løsning på problemet er det verdt å kontakte en lege. Det er tilrådelig å konsultere en lege nøyaktig når en annen betennelse oppstod, slik at han kunne se kjelen og resultatene av blodprøver (spesielt sukkerkurven).

Også, hvis kjelen ikke er moden, vil det bli spurt av en spesialist (praktiserende læge, fysioterapeut, dermatovenereolog). Selvhjelp kan ikke alltid være effektiv, og selv om du regelmessig klarer å klare deg, bør du ikke slå blikket mot et problem som kroppen prøver å kommunisere på en så ubehagelig måte.

Hvor mange dager kjel modnes

Hva er en kjele: typer og årsaker til utseendet sitt

Kok (koker) er en akutt purulent-nekrotisk betennelse i hårfollikkelen, sebaceous kjertel og omkringliggende bindevev forårsaket av pyogene bakterier som Staphylococcus aureus. Den "modne" kjelen er fylt med pus og bryter gjennom alene eller den åpnes kirurgisk.

En furuncle kan dukke opp overalt på kroppen, men deres "favoritt" steder er ryggen, armhulene, ansiktet, baksiden av hodet.

Årsakene til å koke pimple kan være:

 • hypotermi,
 • brå klimaendringer
 • svekket immunitet
 • beriberi,
 • krenkelse av metabolske prosesser i kroppen,
 • nervøs og fysisk utmattelse,
 • nylig smittsom sykdom,
 • usunt kosthold
 • riper, slitasje og mikrotraumas i huden,
 • mangel på personlig hygiene,
 • overdreven svette
 • inngrodde hår
 • fremmedlegeme under huden (for eksempel en splinter).

Alle disse grunnene kan provosere dannelsen av en første "pimple" -koking, som deretter "modner" innen 3-7 dager. Samtidig kan størrelsen være 1-2 til 5 centimeter i diameter.

Selv om kokinger kan danne seg når som helst på året, men om våren, når menneskekroppen svekkes av mangel på vitaminer, er det lettere å gi inn på ulike infeksjoner - det er kokt.

årsaker til

Så, du forstod allerede at purulent formasjon på huden kalles en furuncle. Den er dannet på grunn av en rekke bakterier, og har derfor mange symptomer.

Årsakene til koker er avhengige av slike faktorer:

 • beriberi;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene (hudforurensning, kaming);
 • kroniske sykdommer av stapylo- eller streptokokk-etiologi (tonsillitt, bihulebetennelse);
 • endokrine sykdommer (diabetes mellitus, skjoldbrusk sykdom);
 • redusert immunitet;
 • anemi,
 • andre dermatologiske problemer;
 • ungdomsårene;
 • nervøse lidelser;
 • hyppig hypotermi eller overoppheting.

Årsaker, symptomer

Hvis du måtte kveles for første gang, kan det på grunn av uerfarenhet i første omgang skyldes en kvise, men de har flere særegne egenskaper:

 1. Koking er en smertefull abscess (selv om han ikke ser hodet).
 2. En abscess kan dukke opp på enhver del av menneskekroppen: På armen, benet, på intime steder, på hodet, på hodet (på pannen, i templet, i håret, i øret, i nesen, i halsen).
 3. I motsetning til akne varer furuncle lang tid fordi Hodet er ikke på toppen, men inne i sebum.

Utviklingen av kjelen foregår i flere faser:

Eksperter i utviklingen av koker skiller tre faser:

 • Infiltreringsdannelse.
 • Suppurasjon og nekrose.
 • Regenerering.
Boils er i stand til å provosere en forverring av helsen og gi smerte i vekststeder.

diagnostikk

I karakteristiske tilfeller er diagnosen furunkulose ikke en stor sak for en spesialist. Hvis symptomene er uklare, forsinkes modningen av det purulente fokuset av en eller annen grunn, det er nødvendig å utføre en differensialdiagnose med andre patologier med lignende kliniske manifestasjoner, for eksempel hydradenitt eller dyp trichofytose.

Bekreftelsen vil være en nøye samlet historie, blodprøve, skrap av epidermis etter behov.

Å erkjenne en koke er vanligvis ikke vanskelig. Legen må skille det fra hidradenitis støt- (betennelse av svettekjertlene), follikulitt (overfladiske pustler på huden), erythema nodosum (smertefulle noder under huden) lesjoner i tuberkulose, actinomycosis, dyptrykk ringorm, miltbrann.

 1. Trenger råd fra en hudlege, kirurg, immunolog og endokrinolog. Leger vil samle en sykdomshistorie, undersøke hudens område hvor kirians ofte kryper ut og vil gjøre en differensial diagnose av sykdommen fra andre.
 2. Fullstendig blodtelling - økt ESR og leukocytter.
 3. Urinalysis.
 4. Dermatoskopi av det berørte området.
 5. Bakposev furunkula - bestemme patogenet.
 6. Immunologisk studie.
 7. Blodtest for sukker.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Det består i å utføre både lokale medisinske prosedyrer og gjenopprettende tiltak.

Terapeutiske tiltak er direkte avhengig av fasen av modning av furuncle: I de første 1-2 dagene vil en spesialist anbefale lokal UFO-bestråling til problemområdet.

Tidlig bruk vil bidra til aktiv resorpsjon av inflammatoriske manifestasjoner. Antimikrobielle eksterne midler brukes også i form av geler og salver.

Hvis kjelen ikke modnes, blir ren ichthyol påført 1-2 ganger om dagen. Mange foretrekker flate kaker fra den. Verktøyet bidrar til å akselerere modningen av den purulente stangen med dens etterfølgende avvisning. En lignende effekt observeres i Vishnevsky og Biopin liniment.

Tørr varme har lenge bidratt til å kvitte seg med kjelen, med tilsvarende formål å bruke oppvarmet salt eller sand. Varmekompresser er helt forbudt.

Etter åpning av det purulente hulrommet for å fremskynde dets rensing fra nekrotiske masser, vaskes den med en hydrogenperoksidoppløsning, etterfulgt av påføring av forbindinger med hypertoniske midler. Anbefalt fysioterapi - UHF, Darsonval, elektroforese.

Med en uttalt abscessering av lokalområdet er kirurgisk åpning og rensing av det purulente hulrom angitt.

Generell behandling vil være å gjennomføre:

 • Antibiotisk terapi - med flere koker, alvorlig patologi.
 • Vitaminbehandling.
 • Autohemotherapy.
 • Proteinbehandling.
 • Innføringen av stafylokoktoksoid.

Spesialister angir øyeblikkelig absolutt forbud mot selvekstrudering av kjelen, dannelsen av en rekke komplikasjoner vil forverre patologien. Stangen fjernes først etter fullstendig adskillelse fra omgivende vev og kun av spesialist i aseptiske forhold.

Forebygging reduseres til streng overholdelse av enkle hygieniske prosedyrer, kampen mot mikrotraumas, beskyttelsen av huden fra makerasjon og hypotermi.

Hvordan raskt behandle kjelen hjemme? Det er mange måter, men dessverre vil ikke alle folkemidlene gjøre. Årsaken kan være intoleransen til visse komponenter, så før du bruker denne eller den oppskriften, sjekk (hvis det er en salve) reaksjonen av huden din i et sunt område av kroppen, og bruk deretter bare blandingen til å koke.

Her er to universelle verktøy som hjelper til med å øke hastigheten på kjøringsprosessen:

 • Gurkemeie - denne fantastiske krydder øker immuniteten perfekt og akselererer koker healing, reduserer betennelse. Ikke anbefalt for personer som lider av sykdommer i leveren og galleblæren. En liten mengde gurkemeie, bokstavelig talt på spissen av en kniv, fortynnes med vann og tas 2 ganger daglig i tre dager.
 • En slik blanding har gode trekkegenskaper: salt, honning, ingefær (bakken) og gurkemeie. All blanding og den resulterende løsningen for å smøre sårpunktet. Det er mulig å forbedre effekten i form av en komprimering.

Uansett hvordan du behandler en koke, ved hjelp av en lege eller din egen hjemmemetoder, finnes det en rekke regler som ikke bør krenkes:

Hos barn er utseendet av chiria oftest ledsaget av symptomer på generell forgiftning av kroppen. Det er en temperatur, hodepine og svakhet, appetitten forsvinner.

Hvis barnet er et spedbarn, og i tillegg er kjelen på ansiktet, ring en ambulanse. Brystbarn behandles bare på sykehuset.

I årets barn kan kjelen kureres hjemme. Det vil være bedre hvis du bandasje det skadede stedet, slik at barnet ikke kliper og plukker spranget.

Det vedlagte behandlingsregime for kokter innebærer et sett med følgende tiltak:

 • påføring av termiske kompresser, forskjellige salver, akselerere "modning" av kjelen;
 • antibakteriell terapi;
 • kunstig disseksjon av langvarige abscesser;
 • bruk av immunstimulerende legemidler.

Vær oppmerksom på! Hjemme kan du prøve å løse problemet hvis det ikke går ut over den generelle tilstanden i løpet av den inflammatoriske prosessen, og hvis området som er berørt av kjelen, er ubetydelig - opp til 5 millimeter.

Hvis det er tegn på beruselse - feber, kuldegysninger, svakhet, smerte, bør du ringe legen for hjelp.

Sketchy image of a boil

Obligatorisk og akutt behandling i en medisinsk institusjon krever følgende tilfeller:

Behandling av kokos hos voksne kan utføres hjemme, men det er bedre å konsultere en spesialist. Pasienter med denne sykdommen trenger ekspertråd, som ved undersøkelse kan avgjøre sykdomsstadiet, oppdage komplikasjoner og, hvis det er bevis, sykehusinnhold.

For hver pasient velger en diettmat som er rik på vitaminer, mineraler. Pasienter skal berike maten med frukt og grønnsaker, eliminere søte, stekte, salte, krydrede og fete matvarer, bruk bare kjøtt- og fiskfettfattige varianter og drikk 2 liter væske.

Med denne sykdommen er lokal behandling foreskrevet, som inkluderer bruk av salver, hydrogenperoksid eller ichthyolbehandling og fysioterapi - tørr varme, UHF.

Det er viktig at hver pasient er foreskrevet antibiotika, og hvis det er komplikasjoner, bør en operasjon utføres. Behandling av kjele på et tidlig stadium gjør terapien effektiv.

Slik hjelper du å koke ut? Medisinering

Inntil kjelen er full moden, er det bedre å ikke røre sårpunktet, for ikke å bære infeksjonen, for ikke å skade. Leger (dermatolog, kirurg) hevder at det er nødvendig å vente på at kjelen brister seg uavhengig.

Men når kjelen ikke modnes i tide, må han bli hjulpet ut. Dette kan gjøres både av narkotika og folkemetoder.

For å unngå negative resultater, bør du alltid konsultere en lege.

For å gjøre koking moden raskere, bruker de i medisinsk praksis:

 1. Ultrafiolett bestråling.
 2. Chipping rundt kjelen med antibiotika.
 3. Bruk av salver som fremmer resorpsjon av pus.
 4. Bruken av dressinger og komprimerer med desinfeksjonsegenskaper.

Et kurs med ultrafiolett bestråling brukes til å koke akselerert deres modning. Denne metoden brukes sjelden, brukes i spesielt vanskelige situasjoner. Virkningen av strålene aktiverer suppuration, men kan også forårsake fullstendig utryddelse.

Chipping er det andre navnet "antibakteriell blokkade". De ty til det hvis smertefulle opplevelser skaper barrierer for normal vital aktivitet.

En populær og mindre farlig er metoden for å legge salver og varme komprimerer på et sårt sted. Avlastede salver bidrar til å myke det indre furuncle og trekke ut en purulent stang ut:

 • Vishnevsky salve;
 • Ichthyol salve;
 • "Levomikol".

Disse midlene er virkelig effektive i kampen mot koker. Gauze dressings med påføring av salve akselerere frigjøringen av pus, fjern den inflammatoriske reaksjonen, desinfiser det stedet som er berørt av bakterier.

Egnet for å akselerere modningen av kjelen og den vanlige varmen komprimerer. En av dem kan være en hypertonisk løsning av natriumklorid. Det selges på apotek, du kan gjøre hjemme: bland 1 spiseskje salt og en halv kopp kokende vann.

Levomikol vil hjelpe kjelen til å modnes raskere

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Forberedelser for rask modning av kjelen

For behandling av koke brukes følgende typer antibiotika:

 • Penicilliner. Et svært nyttig medikament i behandlingen av inflammatorisk prosess på huden, inkludert koke. Behandling bør utføres: Ampicillin, Bicillin, Amoxicillin, Ampioks.
 • Cefalosporiner. Dette stoffet brukes til å forhindre spredning av infeksjon og betennelse i huden. Bruken av Cefuroxime, Cefalexin, Zepifime, Cefazolin praktiseres.
 • Makrolider. Dette legemidlet blir brukt dersom temperaturen stiger mot bakgrunnen av modning av koke og en feberaktig tilstand oppstår. Behandling bør utføres: Azitromycin, Erytromycin, Sumamed, Macropen.
Antibiotika bør brukes til alvorlig betennelse.

Bare en lege kan velge behandling og riktig antibiotika, derfor er det strengt forbudt å utføre selvbehandling uten å konsultere en lege.

Folkemidlene for behandling av kokoser inkluderer slike alternativer:

Anbefalinger for bruk av narkotika:

 • når kjelen har åpnet, kan du ikke bruke ichthyol salve, for ikke å hindre frigjøring av pus;
 • tamponger med påført Vishnevsky salve skal ikke påføres koker som ligger på ansiktet;
 • bruk "Levomikol" når kjelen brøt, som et resultat av antiseptisk effekt, vil salven bidra til rask rensing;
 • med koker større enn 5 mm, kontakt lege, kirurgisk inngrep kan være nødvendig.

Av avgjørende betydning i behandlingen av kokere er hygiene. Hendene skal vaskes så ofte som mulig, og behandler de betente områder med et flytende antibakterielt middel. I tillegg kan du bruke følgende verktøy:

Folkeslag for åpning og rensing av koker

Ichthyol salve, Vishnevsky, Levomekol: instruksjoner for kokinger

Hvis du velger Levomekol til behandling av koke, er det nødvendig å behandle såret med en antiseptisk og bruke svamp med salve til overflaten. Fra oven er det nødvendig å sette en steril bandasje og fikse det med en gips. Salven må påføres innen 4 dager, forandre bandasjen i noen få timer.

Vishnevsky salve bidrar til å fjerne pus fra et sår. Det er nødvendig å bruke salve under et bandasje 4 ganger om dagen.

Det er nødvendig å unngå hypotermi. Det er nødvendig å begynne å bruke salve i begynnelsen av koking og fortsett å gjøre det selv etter å ha brutt koken.

Dette vil bidra til å forhindre utbrudd av betennelse.

Bruk Koksalve

Iktyolsalve er det mest effektive middelet i dannelsen av en koke. På den første dagen med dannelse av en koke, bør du umiddelbart bruke ichthyol salve til såret.

I gjennomsnitt er opptil 5 dagers behandling nødvendig. Påfør litt salve på pinnen og fest til såret med et antiseptisk lapp over natten.

Om morgenen, vask salven og gjenta prosedyren, bytt dressingen hver 3. time i løpet av dagen.

forebygging

 • personlig hygiene;
 • holde fast i riktig ernæring;
 • kurere kroniske sykdommer;
 • sørg for at klær og sko ikke gni huden;
 • forbedre immunitet
 • gjør fysisk utdanning
 • i tilfelle av endokrine lidelser, å utføre tester og overvåke blod biokjemiske parametere;
 • unngå hypotermi, overoppheting og hudskade.

En viktig rolle i forebygging av furunkulose spilles av tidlig påvisning av symptomer, periodisk blodprøving av personer som er utsatt for en slik sykdom.

Forebygging av kokos er rettet mot å eliminere årsakene til utslett. Overholdelse av disse enkle regler gjør det derfor mulig å kurere sykdommen og forhindre forekomst av furunkulose.

Hvor fort vil kjelen forsvinne?

En akutt inflammatorisk prosess som påvirker hårfollikkelen, sebaceous kjertel og bindevev kalles en furuncle. Staphylococcus aureus anses å være den viktigste kilden til sykdommen.

Årsakene til utviklingen av betennelse kan være begge sykdommer i autoimmunsystemet, og en rekke sykdommer som går før utviklingen av prosessen:

 • forkjølelse;
 • tilstedeværelsen av diabetes i historien;
 • mekanisk skade på vev - kutt, riper;
 • lavt nivå av vitaminer;
 • metabolske forstyrrelser;
 • feil diett

Hvor mange dager kjeler moden? Anslått tid - omtrent en uke, fra infeksjonstidspunktet til begynnelsen av separasjonen av purulent innhold. Den komplette helbredelsesprosessen tar ca 2 uker. Hvis mer enn 10 dager kjelen ikke går bort - en forespørsel om medisinsk hjelp er nødvendig.

Hva å gjøre for å raskt brøt en abscess? Å koke raskere modnet uten å ta en lang periode, vil forskjellige typer terapier hjelpe til med å øke hastigheten på prosessen. Hvis den tildelte tiden er gått, og kjelen ikke åpnes - er det nødvendig med hjelp av en kirurg.

Hvor mange dager kjel modnes - stadier av utvikling

Kan kjelen ikke passere lenge? Hvorfor varer så lenge? Prosessen med modning av abscess går gjennom flere stadier:

 1. Infiltrering - regnes fra infeksjonstidspunktet i lagene av dermis. Først manifestert av hyperemi med hevelse og smertefulle opplevelser, uten bestemte grenser. På skadestedet er det kløe, smerte på trykk, lokal pulsering. Puffiness avhenger av antall blodårer som går gjennom lesjonene. Utviklingstiden på scenen er ca 4 dager, med en gradvis overgang til sekundærstadiet. I løpet av denne perioden registreres forstørrede lymfeknuter.
 2. Modning - indikeres ved forekomst av purulent stang. Grensene for fokuset er tydelig merket, stanghodet er tydelig synlig. Den sekundære tiden for modning er 4 dager, så skjer en gradvis reduksjon i nivået av betennelse. Resultatet av scenen er en moden koke. Pus begynner å gå ut.
 3. Autopsy - en uke senere oppstår en uavhengig obduksjon av formasjonen (gjennombrudd av kjelen), med tilbaketrekking av purulent innhold og gradvis rydding av såroverflaten. Over tid (etter at den brister), etter sluttrengjøring av såret, oppstår selvhelbredelse av vev, med dannelse av et arr. Spor av nekrotiske forandringer forsvinner nesten ikke - huden blir tøff, med en svakt blåaktig tinge.

Hvor lenge kan en koke? Med den normative utviklingen av sykdommen, vil hele prosessen (med et gjennombrudd) ta fra 10 til 14 dager. Ved hjelp av ekstra terapi vil kuret ta omtrent en uke. Alt avhenger av kroppens generelle tilstand, immunforsvarets arbeid.

Komplikasjoner i tilfelle av koke kan dannes ved spontan ekstrudering abscess - mulig ytterligere spredning av prosessen av tekstiler og treffer pyogenic bakterier i blodet.

Hvis han ikke modner

I tilfelle at modningen av koket i første fase varer mer enn fire dager, bør du søke profesjonell hjelp. Utsette et besøk til legen kan resultere i:

 • kritiske temperatur merker;
 • spredningen av den inflammatoriske prosessen;
 • abscesser,
 • vaskulær trombose;
 • meningitt;
 • sepsis, etc.

Ved kontakt med en medisinsk institusjon vil det bli utført en diagnose med bestemmelse av årsaksmedisinen (grunnårsaken) mot bakgrunnen av resultatene som de vil foreskrive symptomatisk behandling. Hvis kjelen ikke går i stykker, må du informere legen din.

Hvordan akselerere modning

Hva å gjøre hvis det er kokt, er ikke moden? Først må du gjøre justeringer:

 • ernæring - fjern fra det daglige kostholdet av søtt, stekt, salt, krydret, røkt;
 • ta vitaminer, mineraler og kosttilskudd (gjær);
 • normalisere mengden vann som forbrukes - opptil 2 liter per dag;
 • engasjere seg i kroppshygiene minst en gang i døgnet.

Narkotika terapi

Hvis kjelen ikke modner? Prosessen med modningskoker kan akselereres med:

 • ultrafiolett bestråling - foreskrevet for å forbedre immunitet og ødelegge skadelige mikroorganismer, regenerere skadede celler, forbedre tilførsel av oksygen;
 • termiske effekter - for å akselerere fjerning av purulent innhold fra såret;
 • gni huden rundt såret med antiseptiske preparater - hydrogenperoksid, borsalkohol, jod, salisylsyre;
 • overlagring med applikasjoner holdige salver - "Ammonium bituminosulfonat", "Wisniewski", "Tetracycline", "erythromycin" - for å akselerere aldring furunkel;
 • bandasjering med antibiotika - påføres etter det øyeblikk åpne sår (etter venstre stang), for å stoppe utbredelsen av den inflammatoriske prosess og desinfeksjon av dødt vev.

Hvis pasienten i løpet av 7 dager forstår at kjelen ikke vil åpne (gjennombrudd), er lengden på prosessen lengre, da må han konsultere en kirurg.

Kirurgiske manipulasjoner

Hvis furuncle ikke passerer lenge, til tross for konservativ behandling, må du ty til hjelp av en kirurg. Legen utfører lokalbedøvelse og åpner veksten med en skalpell. Etter åpning blir såroverflaten rengjort av pus, den nekrotiske staven og døde vev fjernes.

Drenering settes inn i såret i fem dager, hvorpå den fjernes (på dag 5). Den operative feltet er dekket med en dressing med en antiseptisk løsning, i tillegg fuktet med antibiotisk salve. Parallelt foreskrev et kurs av antibiotikabehandling, vitaminer og immunmodulatorer.

En sekundær prosedyre er fjerning av en furunkel laser - å akselerere helingsprosessen, laser brent sår, sammen med nekrotiske innhold. Hele behandlingsperioden foregår i en prosedyre og tar ikke mer enn en halv time. Denne manipulasjonen anses som den mest moderne og trygge, og etterlater ingen stygge arr etter helbredelse.

Hva å gjøre hjemme

For å åpne kjelen raskt kan stedet for nederlag smøres med folkemidlene:

 • Påføring av aloe, kål og revet beets til den berørte overflaten av bladene;
 • salve aloe med det berørte området;
 • bakt løk behandling - etter baking, det skal kuttes i halv og påføres på sår flekk, etc.

Etter hvor mange dager kan behandle folkemidlene? Fra begynnelsen, fra øyeblikket av utseende av rødhet på huden. Ved åpning av utdanning anbefales disse metodene ikke. Sykdommen må gå i 7 dager.

Hvis koker på ansiktet er modning, er hjemme terapi ikke egnet - for å unngå et styggt arr, er det bedre å søke medisinsk hjelp. Koker brenner gjennom huden, purulente masser kommer ut, og etter helbredelse blir vevet arret. En person kan ikke dekkes med klær, og slike arr ikke dekorere noen.

Forebyggende tiltak

For å forhindre forekomst av suppuration bør det følge en rekke regler:

 • alltid overholde hygienestandarder;
 • unngå skade på overflaten av huden med syntetiske eller grove klær;
 • bruk betyr at redusere svette;
 • kontroller blodsukkernivået regelmessig;
 • gjennomføre sesongbasert vitaminbehandling
 • normalisere den daglige rutinen;
 • unngå konstant stressende situasjoner;
 • tid til å kurere forkjølelse, ikke oversette dem til kroniske former;
 • i tilfelle skader på dermis (riper, splinter, mindre kutt), behandle med spesielle antiseptiske preparater;
 • redusere bruken av antibakteriell såpe.

For å forebygge utvikling av komplikasjoner med eksisterende furunkulose, er det separate regler for oppførsel:

 • Det er forbudt å varme stedet for betennelse ved hjelp av varmtvannsflasker, varme gjenstander;
 • i den akutte fasen er det nødvendig å nekte å ta bad og besøke badstuer;
 • stadig ta en dusj - minst en gang om dagen;
 • Ikke rør det berørte stedet, ikke kam;
 • med utseende av flere foci av utdanning, søk kvalifisert hjelp.

Oppsummering

Etter at vi har behandlet de viktigste stadiene av aldring av koker, gjenstår det å forstå faren for selvåpning av en umoden abscess. Noen pasienter prøver å presse ut forstyrrende akne for å få fart på modningsprosessen.

Det er absolutt ikke anbefalt å gjøre dette - å ha brutt inni, pus vil falle på det omkringliggende vevet og inn i blodet. Selvbehandling i dette tilfellet truer med nekrose av det omkringliggende vevet og sepsis av blodet. Uten rettidig behandling av sepsis vil det føre til dødsfallet til de syke.

Hvor farlig er hjemmebehandling? En modningskoker kan bryte både utover og innover. Den åpnede absessen vil begynne å sakte smelte den nekrotiske stangen samtidig som den smelter tilstøtende vev. Hva skal gjøres i dette tilfellet? Be om hjelp til distriktets klinikk.

Regulatorisk modning - når stangen kommer ut av den åpnede koker utenfor, og ikke dekomponeres inne i dermis. Eksperter bør håndtere dette problemet, selv om vi snakker om kokker i bakenområdet. Koket kan modnes i noe område bortsett fra palmer og føtter - det er ingen hårsekk.

Visste du at Staphylococcus aureus i alle mennesker bor stille på hudoverflaten? Bare i tilfelle skader på huden og få det inn i såret, begynner kraftig aktivitet, etterfulgt av reproduksjon og distribusjon.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Flere Artikler Om Typer Acne