Kok er en purulent betennelse i hårsekkene og tilhørende sebaceous og svettekjertler. Patologi er ledsaget av smerte, hevelse og rødhet i huden, forringer funksjonen til det berørte området, og noen ganger fører til en forverring av helsen. Derfor, mange mennesker som har en koke, vil vite hvor mye kjele modnes og hva de skal gjøre for å få fart på prosessen.

Utviklingsstadier

Enhver inflammatorisk prosess, i henhold til den patologiske fysiologien, utvikler seg i flere stadier. Til koking vil de være som følger:

For det første trenger nøytrofiler og andre cellulære elementer inn i fokus, hvor bakterier har akkumulert og multiplisert. Det er biologiske mediatorer som utløser inflammatoriske reaksjoner og øker permeabiliteten til vaskemuren. Som et resultat blir de berørte vevene tykkere, svulmer og blir røde. Det varer ikke mer enn 4 dager.

Gradvis begynner ekssudat å samle seg i fokus av betennelse. Den består av døde bakterier, leukocytter og vevsrester. Hårsekkelen er nekrotisk (dør av). I midten av kjelen dannes en såkalt stang. Dette ledsages av økte lokale symptomer og smerte. Vanligvis holder kjelen i 3-4 dager.

Når pus samler seg inne i pus, blir koker tynnere og til slutt brister. Så bryter furuncle med utløpet av den pyogene staven. Åpningen av abscess oppstår omtrent på den 8. dag fra sykdomsbegyndelsen. Etter dette ryddes såret av ekssudat, fylt med granuleringer og epitelisert.

Hvor mange dager kjelen modnes, avhenger i stor grad av organismens reaktivitet og styrken av forsvarsmekanismer. Hvis pasienten har kroniske metabolske endokrine eller immunforsvar, kan prosessen forsinkes eller føre til komplikasjoner. Og med en viss lokalisering av koker er det fare for et gjennombrudd, ikke utover, men inn i kroppens indre kaviteter. Derfor, å vente til kjelen er moden, eller å ta uavhengige handlinger er farlig - du bør alltid kontakte en spesialist.

Furuncle, som en inflammatorisk prosess, går gjennom visse stadier av utvikling. Og hvor lang tid det tar å rippe er et individuelt spørsmål.

Korreksjonsmetoder

Tatt i betraktning det ovenfor, blir det klart hvor lenge kjelen modner - fra de første symptomene til gjennombruddet 7-8 dager passerer. Hvis dannelsen av en purulent stang tar lengre tid enn 10 dager, er det allerede en grunn til å bli foruroliget. I slike tilfeller er det risiko for komplikasjoner. Men for å unngå at dette skjer, må du konsultere en lege i tide og starte behandlingen.

For å gjøre koken moten raskere, må du hjelpe kroppen til å takle bakteriell betennelse. Dette gjøres på flere måter - tradisjonell og folkemusikk. Men sistnevnte må brukes svært nøye og bare etter å ha konsultert en lege.

tradisjonelle

Mens kjelen er i infiltrasjonstrinnet, er dette bare en konservativ korreksjon. Abcessen vil modnes raskere hvis du bruker følgende metoder og betyr:

 • Antiseptika (løsning av jod, briljant grønn, salisylalkohol).
 • Antibakterielle midler (Levomekol).
 • Ichthyol salve.
 • UV-bestråling.
 • UHF-terapi.

Narkotika og fysioterapi bidrar ikke bare til modning av kjelen, men også for å stoppe det i første fase. Takket være den antibakterielle og antiinflammatoriske effekten er det mulig å redusere symptomene og redusere gjenopprettingstiden til pasientene. Ved langvarig infiltrering er også immunotrope preparater og vitaminer indikert.

Hvis prosessen beveger seg til den andre fasen - suppuration - blir det ikke utført termiske prosedyrer. I dette tilfellet må du åpne kjelen og fjerne den nekrotiske stangen. Dette er den eneste måten å øke hastigheten betydelig. Parallelt bruker du samme medisiner.

For den raske modningen av absessen er tradisjonelle metoder mest effektive. Det er på dem og det er verdt å ta hensyn først.

populær

Midlene til tradisjonell medisin på ingen måte er et alternativ til det tradisjonelle. Men hvis kjelen ikke modner, kan de fortsatt gi litt hjelp. Vi snakker om lokale effekter på det inflammatoriske infiltrat med naturlige stoffer:

 • Oppvarmede løk.
 • Aloe blader, kål og burdock.
 • Varmt salt og furu bad.
 • Herbal kompresser (celandine, St. John's wort, vervain).

Som antiseptisk anbefales det å bruke propolis-tinktur, som brukes til å behandle kjelen selv og huden rundt den. Men det bør bemerkes igjen at det ikke er anbefalt folkemiddag uten forutgående konsultasjon med en lege.

Når koker trenger litt tid til å danne en purulent stang. Som regel begynner ekssudatet å samle seg på den fjerde dagen av sykdommen, men hos noen pasienter er prosessen forsinket. Hva å gjøre hvis en koke sakte modnes, vil bare en lege si. I intet tilfelle kan ikke selvmedisinere, fordi du kan forverre situasjonen og provosere komplikasjoner.

Hvor mange dager kjel modnes

Hva er en kjele: typer og årsaker til utseendet sitt

Kok (koker) er en akutt purulent-nekrotisk betennelse i hårfollikkelen, sebaceous kjertel og omkringliggende bindevev forårsaket av pyogene bakterier som Staphylococcus aureus. Den "modne" kjelen er fylt med pus og bryter gjennom alene eller den åpnes kirurgisk.

En furuncle kan dukke opp overalt på kroppen, men deres "favoritt" steder er ryggen, armhulene, ansiktet, baksiden av hodet.

Årsakene til å koke pimple kan være:

 • hypotermi,
 • brå klimaendringer
 • svekket immunitet
 • beriberi,
 • krenkelse av metabolske prosesser i kroppen,
 • nervøs og fysisk utmattelse,
 • nylig smittsom sykdom,
 • usunt kosthold
 • riper, slitasje og mikrotraumas i huden,
 • mangel på personlig hygiene,
 • overdreven svette
 • inngrodde hår
 • fremmedlegeme under huden (for eksempel en splinter).

Alle disse grunnene kan provosere dannelsen av en første "pimple" -koking, som deretter "modner" innen 3-7 dager. Samtidig kan størrelsen være 1-2 til 5 centimeter i diameter.

Selv om kokinger kan danne seg når som helst på året, men om våren, når menneskekroppen svekkes av mangel på vitaminer, er det lettere å gi inn på ulike infeksjoner - det er kokt.

årsaker til

Så, du forstod allerede at purulent formasjon på huden kalles en furuncle. Den er dannet på grunn av en rekke bakterier, og har derfor mange symptomer.

Årsakene til koker er avhengige av slike faktorer:

 • beriberi;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene (hudforurensning, kaming);
 • kroniske sykdommer av stapylo- eller streptokokk-etiologi (tonsillitt, bihulebetennelse);
 • endokrine sykdommer (diabetes mellitus, skjoldbrusk sykdom);
 • redusert immunitet;
 • anemi,
 • andre dermatologiske problemer;
 • ungdomsårene;
 • nervøse lidelser;
 • hyppig hypotermi eller overoppheting.

Årsaker, symptomer

Hvis du måtte kveles for første gang, kan det på grunn av uerfarenhet i første omgang skyldes en kvise, men de har flere særegne egenskaper:

 1. Koking er en smertefull abscess (selv om han ikke ser hodet).
 2. En abscess kan dukke opp på enhver del av menneskekroppen: På armen, benet, på intime steder, på hodet, på hodet (på pannen, i templet, i håret, i øret, i nesen, i halsen).
 3. I motsetning til akne varer furuncle lang tid fordi Hodet er ikke på toppen, men inne i sebum.

Utviklingen av kjelen foregår i flere faser:

Eksperter i utviklingen av koker skiller tre faser:

 • Infiltreringsdannelse.
 • Suppurasjon og nekrose.
 • Regenerering.
Boils er i stand til å provosere en forverring av helsen og gi smerte i vekststeder.

diagnostikk

I karakteristiske tilfeller er diagnosen furunkulose ikke en stor sak for en spesialist. Hvis symptomene er uklare, forsinkes modningen av det purulente fokuset av en eller annen grunn, det er nødvendig å utføre en differensialdiagnose med andre patologier med lignende kliniske manifestasjoner, for eksempel hydradenitt eller dyp trichofytose.

Bekreftelsen vil være en nøye samlet historie, blodprøve, skrap av epidermis etter behov.

Å erkjenne en koke er vanligvis ikke vanskelig. Legen må skille det fra hidradenitis støt- (betennelse av svettekjertlene), follikulitt (overfladiske pustler på huden), erythema nodosum (smertefulle noder under huden) lesjoner i tuberkulose, actinomycosis, dyptrykk ringorm, miltbrann.

 1. Trenger råd fra en hudlege, kirurg, immunolog og endokrinolog. Leger vil samle en sykdomshistorie, undersøke hudens område hvor kirians ofte kryper ut og vil gjøre en differensial diagnose av sykdommen fra andre.
 2. Fullstendig blodtelling - økt ESR og leukocytter.
 3. Urinalysis.
 4. Dermatoskopi av det berørte området.
 5. Bakposev furunkula - bestemme patogenet.
 6. Immunologisk studie.
 7. Blodtest for sukker.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Det består i å utføre både lokale medisinske prosedyrer og gjenopprettende tiltak.

Terapeutiske tiltak er direkte avhengig av fasen av modning av furuncle: I de første 1-2 dagene vil en spesialist anbefale lokal UFO-bestråling til problemområdet.

Tidlig bruk vil bidra til aktiv resorpsjon av inflammatoriske manifestasjoner. Antimikrobielle eksterne midler brukes også i form av geler og salver.

Hvis kjelen ikke modnes, blir ren ichthyol påført 1-2 ganger om dagen. Mange foretrekker flate kaker fra den. Verktøyet bidrar til å akselerere modningen av den purulente stangen med dens etterfølgende avvisning. En lignende effekt observeres i Vishnevsky og Biopin liniment.

Tørr varme har lenge bidratt til å kvitte seg med kjelen, med tilsvarende formål å bruke oppvarmet salt eller sand. Varmekompresser er helt forbudt.

Etter åpning av det purulente hulrommet for å fremskynde dets rensing fra nekrotiske masser, vaskes den med en hydrogenperoksidoppløsning, etterfulgt av påføring av forbindinger med hypertoniske midler. Anbefalt fysioterapi - UHF, Darsonval, elektroforese.

Med en uttalt abscessering av lokalområdet er kirurgisk åpning og rensing av det purulente hulrom angitt.

Generell behandling vil være å gjennomføre:

 • Antibiotisk terapi - med flere koker, alvorlig patologi.
 • Vitaminbehandling.
 • Autohemotherapy.
 • Proteinbehandling.
 • Innføringen av stafylokoktoksoid.

Spesialister angir øyeblikkelig absolutt forbud mot selvekstrudering av kjelen, dannelsen av en rekke komplikasjoner vil forverre patologien. Stangen fjernes først etter fullstendig adskillelse fra omgivende vev og kun av spesialist i aseptiske forhold.

Forebygging reduseres til streng overholdelse av enkle hygieniske prosedyrer, kampen mot mikrotraumas, beskyttelsen av huden fra makerasjon og hypotermi.

Hvordan raskt behandle kjelen hjemme? Det er mange måter, men dessverre vil ikke alle folkemidlene gjøre. Årsaken kan være intoleransen til visse komponenter, så før du bruker denne eller den oppskriften, sjekk (hvis det er en salve) reaksjonen av huden din i et sunt område av kroppen, og bruk deretter bare blandingen til å koke.

Her er to universelle verktøy som hjelper til med å øke hastigheten på kjøringsprosessen:

 • Gurkemeie - denne fantastiske krydder øker immuniteten perfekt og akselererer koker healing, reduserer betennelse. Ikke anbefalt for personer som lider av sykdommer i leveren og galleblæren. En liten mengde gurkemeie, bokstavelig talt på spissen av en kniv, fortynnes med vann og tas 2 ganger daglig i tre dager.
 • En slik blanding har gode trekkegenskaper: salt, honning, ingefær (bakken) og gurkemeie. All blanding og den resulterende løsningen for å smøre sårpunktet. Det er mulig å forbedre effekten i form av en komprimering.

Uansett hvordan du behandler en koke, ved hjelp av en lege eller din egen hjemmemetoder, finnes det en rekke regler som ikke bør krenkes:

Hos barn er utseendet av chiria oftest ledsaget av symptomer på generell forgiftning av kroppen. Det er en temperatur, hodepine og svakhet, appetitten forsvinner.

Hvis barnet er et spedbarn, og i tillegg er kjelen på ansiktet, ring en ambulanse. Brystbarn behandles bare på sykehuset.

I årets barn kan kjelen kureres hjemme. Det vil være bedre hvis du bandasje det skadede stedet, slik at barnet ikke kliper og plukker spranget.

Det vedlagte behandlingsregime for kokter innebærer et sett med følgende tiltak:

 • påføring av termiske kompresser, forskjellige salver, akselerere "modning" av kjelen;
 • antibakteriell terapi;
 • kunstig disseksjon av langvarige abscesser;
 • bruk av immunstimulerende legemidler.

Vær oppmerksom på! Hjemme kan du prøve å løse problemet hvis det ikke går ut over den generelle tilstanden i løpet av den inflammatoriske prosessen, og hvis området som er berørt av kjelen, er ubetydelig - opp til 5 millimeter.

Hvis det er tegn på beruselse - feber, kuldegysninger, svakhet, smerte, bør du ringe legen for hjelp.

Sketchy image of a boil

Obligatorisk og akutt behandling i en medisinsk institusjon krever følgende tilfeller:

Behandling av kokos hos voksne kan utføres hjemme, men det er bedre å konsultere en spesialist. Pasienter med denne sykdommen trenger ekspertråd, som ved undersøkelse kan avgjøre sykdomsstadiet, oppdage komplikasjoner og, hvis det er bevis, sykehusinnhold.

For hver pasient velger en diettmat som er rik på vitaminer, mineraler. Pasienter skal berike maten med frukt og grønnsaker, eliminere søte, stekte, salte, krydrede og fete matvarer, bruk bare kjøtt- og fiskfettfattige varianter og drikk 2 liter væske.

Med denne sykdommen er lokal behandling foreskrevet, som inkluderer bruk av salver, hydrogenperoksid eller ichthyolbehandling og fysioterapi - tørr varme, UHF.

Det er viktig at hver pasient er foreskrevet antibiotika, og hvis det er komplikasjoner, bør en operasjon utføres. Behandling av kjele på et tidlig stadium gjør terapien effektiv.

Slik hjelper du å koke ut? Medisinering

Inntil kjelen er full moden, er det bedre å ikke røre sårpunktet, for ikke å bære infeksjonen, for ikke å skade. Leger (dermatolog, kirurg) hevder at det er nødvendig å vente på at kjelen brister seg uavhengig.

Men når kjelen ikke modnes i tide, må han bli hjulpet ut. Dette kan gjøres både av narkotika og folkemetoder.

For å unngå negative resultater, bør du alltid konsultere en lege.

For å gjøre koking moden raskere, bruker de i medisinsk praksis:

 1. Ultrafiolett bestråling.
 2. Chipping rundt kjelen med antibiotika.
 3. Bruk av salver som fremmer resorpsjon av pus.
 4. Bruken av dressinger og komprimerer med desinfeksjonsegenskaper.

Et kurs med ultrafiolett bestråling brukes til å koke akselerert deres modning. Denne metoden brukes sjelden, brukes i spesielt vanskelige situasjoner. Virkningen av strålene aktiverer suppuration, men kan også forårsake fullstendig utryddelse.

Chipping er det andre navnet "antibakteriell blokkade". De ty til det hvis smertefulle opplevelser skaper barrierer for normal vital aktivitet.

En populær og mindre farlig er metoden for å legge salver og varme komprimerer på et sårt sted. Avlastede salver bidrar til å myke det indre furuncle og trekke ut en purulent stang ut:

 • Vishnevsky salve;
 • Ichthyol salve;
 • "Levomikol".

Disse midlene er virkelig effektive i kampen mot koker. Gauze dressings med påføring av salve akselerere frigjøringen av pus, fjern den inflammatoriske reaksjonen, desinfiser det stedet som er berørt av bakterier.

Egnet for å akselerere modningen av kjelen og den vanlige varmen komprimerer. En av dem kan være en hypertonisk løsning av natriumklorid. Det selges på apotek, du kan gjøre hjemme: bland 1 spiseskje salt og en halv kopp kokende vann.

Levomikol vil hjelpe kjelen til å modnes raskere

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Forberedelser for rask modning av kjelen

For behandling av koke brukes følgende typer antibiotika:

 • Penicilliner. Et svært nyttig medikament i behandlingen av inflammatorisk prosess på huden, inkludert koke. Behandling bør utføres: Ampicillin, Bicillin, Amoxicillin, Ampioks.
 • Cefalosporiner. Dette stoffet brukes til å forhindre spredning av infeksjon og betennelse i huden. Bruken av Cefuroxime, Cefalexin, Zepifime, Cefazolin praktiseres.
 • Makrolider. Dette legemidlet blir brukt dersom temperaturen stiger mot bakgrunnen av modning av koke og en feberaktig tilstand oppstår. Behandling bør utføres: Azitromycin, Erytromycin, Sumamed, Macropen.
Antibiotika bør brukes til alvorlig betennelse.

Bare en lege kan velge behandling og riktig antibiotika, derfor er det strengt forbudt å utføre selvbehandling uten å konsultere en lege.

Folkemidlene for behandling av kokoser inkluderer slike alternativer:

Anbefalinger for bruk av narkotika:

 • når kjelen har åpnet, kan du ikke bruke ichthyol salve, for ikke å hindre frigjøring av pus;
 • tamponger med påført Vishnevsky salve skal ikke påføres koker som ligger på ansiktet;
 • bruk "Levomikol" når kjelen brøt, som et resultat av antiseptisk effekt, vil salven bidra til rask rensing;
 • med koker større enn 5 mm, kontakt lege, kirurgisk inngrep kan være nødvendig.

Av avgjørende betydning i behandlingen av kokere er hygiene. Hendene skal vaskes så ofte som mulig, og behandler de betente områder med et flytende antibakterielt middel. I tillegg kan du bruke følgende verktøy:

Folkeslag for åpning og rensing av koker

Ichthyol salve, Vishnevsky, Levomekol: instruksjoner for kokinger

Hvis du velger Levomekol til behandling av koke, er det nødvendig å behandle såret med en antiseptisk og bruke svamp med salve til overflaten. Fra oven er det nødvendig å sette en steril bandasje og fikse det med en gips. Salven må påføres innen 4 dager, forandre bandasjen i noen få timer.

Vishnevsky salve bidrar til å fjerne pus fra et sår. Det er nødvendig å bruke salve under et bandasje 4 ganger om dagen.

Det er nødvendig å unngå hypotermi. Det er nødvendig å begynne å bruke salve i begynnelsen av koking og fortsett å gjøre det selv etter å ha brutt koken.

Dette vil bidra til å forhindre utbrudd av betennelse.

Bruk Koksalve

Iktyolsalve er det mest effektive middelet i dannelsen av en koke. På den første dagen med dannelse av en koke, bør du umiddelbart bruke ichthyol salve til såret.

I gjennomsnitt er opptil 5 dagers behandling nødvendig. Påfør litt salve på pinnen og fest til såret med et antiseptisk lapp over natten.

Om morgenen, vask salven og gjenta prosedyren, bytt dressingen hver 3. time i løpet av dagen.

forebygging

 • personlig hygiene;
 • holde fast i riktig ernæring;
 • kurere kroniske sykdommer;
 • sørg for at klær og sko ikke gni huden;
 • forbedre immunitet
 • gjør fysisk utdanning
 • i tilfelle av endokrine lidelser, å utføre tester og overvåke blod biokjemiske parametere;
 • unngå hypotermi, overoppheting og hudskade.

En viktig rolle i forebygging av furunkulose spilles av tidlig påvisning av symptomer, periodisk blodprøving av personer som er utsatt for en slik sykdom.

Forebygging av kokos er rettet mot å eliminere årsakene til utslett. Overholdelse av disse enkle regler gjør det derfor mulig å kurere sykdommen og forhindre forekomst av furunkulose.

Hvor mange dager kjelleren modnes og hvordan man forstår at den går forbi

Furuncle er en purulent betennelse i hårpæren, hovedårsaken til utviklingen er Staphylococcus aureus. Matures innen 5-10 dager, når stangen blir synlig. For en rask gjenoppretting og unngåelse av komplikasjoner, må en abscess gå gjennom alle stadier av utvikling uten inngrep.

Mekanismen for modning av kjelen

Når frigjort til gunstige betingelser for utvikling, begynner patogenet aktiv reproduksjon, og blir gradvis patogen. Virkningen av eksterne og interne faktorer utløser modningsmekanismen.

Kjørens modning av eksterne grunner:

 • dårlig hygiene;
 • skader på hudens integritet - skader, kutt (sår under barbering), neglekrabber, tette klær, forårsaker irritasjon, gnidning;
 • usunt kosthold;
 • plutselige temperaturendringer (overkjøling eller overoppheting av kroppen).

Chiryaka modning av interne grunner:

 • svakt immunsystem;
 • overdreven svette eller feil i sebaceous kjertler;
 • feil funksjon av metabolske prosesser;
 • usunn livsstil, drikking, røyking;
 • Tilstedeværelsen av sykdommer forårsaket av infeksjon.

Modningstrinn

Koket vises raskt, hvor lenge det modnes på grunn av tiltak for å akselerere aldringsprosessen. Gjennomgangen av de tre utviklingsstadiene er uunngåelig:

For å lindre smerte, eliminere ubehag, kan du hjelpe deg selv med hjelp av medisiner eller tradisjonell medisin, og påskynde utviklingsstadiene i chyryak.

Hvor mange dager modnes

Med den gradvise utviklingen av sykdommen matures kjele fra fire til fjorten dager uten forstyrrelse fra utsiden. Når du bruker medisiner og resept for tradisjonell medisin, vil chiry bli holdt om syv dager.

Tiden for modning av absessen avhenger av immunsystemets stabilitet og evnen til å overvinne betennelse, alvorlighetsgraden, effektiviteten av å ta hjelpemålinger for å akselerere prosessen.

Fare og egenskaper i moden koker

Chiry kan hoppe hvor som helst, hovedbetingelsen - tilstedeværelsen av hår. Avhengig av plasseringen, er chiriki farlig:

 1. Større fare er representert ved koker i ansiktet: på pannen, under håret på hodet, i nesen, i øret. Det er fare for å spre infeksjonen gjennom blodet og lymfekarene til hjernen. Slike komplikasjoner er forårsaket av meningitt, encefalitt, trombose av sirkulatorisk sinus, akutt tromboflebitt, sepsis, lymfadenitt. Så snart en abscess hoppet ut på hodet, bør man umiddelbart konsultere en lege, behandling bør utføres på sykehuset.
 2. På nakken opptrer hyppigere carbuncles. Du kan bestemme ved akkumulering av flere tette noder, som gradvis vokser til en, med mange purulente hoder. Sykdommen kan ikke behandles hjemme, du må besøke en spesialist.
 3. Farlig er utseendet i det intime området, hvis behandling ikke skal utsettes. Dette har mange konsekvenser for menn og kvinner. Ofte er det en chiryak i lyskeområdet hos menn, på kjønnsleppene hos kvinner. Bruk av tette klær, dårlig hygiene forårsaker irritasjon av den myke huden i det intime området, og som et resultat, purulent betennelse.
 4. Kok på presten bringer mye uleilighet, det er smertefullt. Hvis det oppstår en abscess på baken av en liten størrelse, kan du behandles hjemme, hvis den øker eller modnes i mer enn fire dager i lang tid, kontakt lege umiddelbart. Chyryak på halebenet er en stor fare, det er mange nerveender. Behandle det bare under medisinsk tilsyn.
 5. Chiryak på hender, ben og buk er minst farlig, ikke glem om stadier av utvikling, modning. Først kan kvise ser ufarlig ut, men det kan ikke modne eller begynne å utvikle seg innvendig. Følg forsiktig med kjelen.

Bruken av oppvarmingsprosedyrer på modningsstadiet kan forårsake stor spredning av patogene bakterier. Resultatet vil være et lukket furuncle, som vil briste ikke utenfor, men inne i huden vev, som vil forårsake alvorlige komplikasjoner.

Hvordan forstår at kjelen går forbi

For å forstå at en chiryak går, kan du av følgende grunner:

 • hevelse er redusert og hevelse mykner. Hvis pus ikke er helt ut ennå, blir en liten komprimering falt;
 • en purulent stang, et gult eller grønt innhold, skal komme ut av såret. Etter frigjøring av pus vises en arråpning, som lukker etter et par dager med riktig behandling;
 • etter fjerning av suppurasjon fra såret som oser flytende gallestein uten purulente urenheter utstråler
 • 2-3 dager etter at kokken er åpnet, svulmer og rødhet reduseres, smerter forsvinner når såret blir behandlet.

Bestem at chyryak passerte, du kan på venstre arr. Det er mulig å akselerere helbredelsesperioden ved hjelp av salver, som behandler såret.

Når skal du besøke en lege

Utviklingen og modningen av kjelen varer i ca ti dager. En umoden koking eller modning i mer enn syv dager er hovedmerket for å søke hjelp fra spesialister. Komplikasjoner oppstår når du åpner chiryak i de dype lagene i huden. Dette forårsaker spredning av infeksjon, noe som provoserer utviklingen av alvorlig furunkulose.

Når du kontakter legen, vil du bli tildelt tester, hvis resultater er foreskrevet i pasientbehandling eller kirurgi.

Tid og stadier av modning av kjelen

Hvor lang tid tar det å koka for å være fullt moden? Hvor mange dager koker det og hvordan du kan øke hastigheten på denne prosessen, slik at utvinningen vil komme mye raskere?

Utseendet til en akutt inflammatorisk prosess, hvor hårsekk og sebaceous kjertel med bindevev påvirkes, kalles en furuncle. Hovedårsaken til utviklingen av patologi er Staphylococcus aureus.

Hvor lenge kjelen modnes - stadier av modning

I gjennomsnitt varer full kjøring i to uker. Hvis koker mer enn 10 dager ikke passer, må du søke kvalifisert medisinsk hjelp. Til dags dato finnes det forskjellige metoder og metoder som akselererer prosessen med å bryte gjennom en abscess og etterfølgende helbredelse.

For å forstå hvor mange dager kjelen er moden, må du bli mer kjent med stadiene som sykdommen går gjennom:

 1. Den første fasen er infiltrering. Hvis du er bekymret for hvor lenge kjelen er moden, må du ta hensyn til det faktum at nedtellingen har pågått siden infeksjonen har gått inn i kroppen. Symptomer som hevelse og ømhet ved kontakt med det berørte området vises først. Kløe begynner å forstyrre, lokal pulsering føltes. Antallet av fartøy som ligger i dette området avhenger av styrken av hevelsen. Utviklingen av den første fasen vil finne sted innen 3-4 dager, gradvis strømmer til andre fase. Det kan være en økning i lymfeknuter i nærheten.
 2. Deretter begynner den andre fasen - modning, hvoretter en purulent stang dannes. I løpet av denne perioden vises tydelig markerte utbruddgrenser, og det hvite hodet til den purulente stammen blir merkbar. Hvor mange koker modne i andre etappe? Ca 4 dager. Deretter begynner det gradvis å redusere graden av betennelse. Kjelen er helt dannet og utladningen av akkumulert pus begynner.
 3. Hvor mange dager brenner koking og når skal behandlingen startes? Omtrent en uke etter infeksjon oppstår en uavhengig åpning av absessen, med frigjøring av en purulent stang og rensing av såroverflaten.
 4. Den siste fasen er helbredelse. Etter at alle de purulente innholdene kommer ut, begynner en gradvis regenerering av vev. Sporene av nekrotiske forandringer forsvinner nesten helt, et styggt arr av en blåaktig tint kan forbli i stedet for furuncle.

Er det mulig å akselerere modningen koking?

Hvor lenge koker det og når kommer en fullstendig gjenoppretting? Hvis sykdommen utvikler seg normalt, tar hele prosessen ca 10-14 dager. I pasientens makt for å redusere denne tiden, hvis fra begynnelsen av den inflammatoriske prosessen å bruke tilleggs terapeutisk terapi.

Det anbefales også å bruke antibakteriell salve. I dette tilfellet, fra smittepunktet til fullstendig helbredelse av såret, vil ikke mer enn 7 dager passere. Men denne indikatoren er direkte påvirket ikke bare av immunsystemets arbeid, men også av den generelle tilstanden til hele organismen.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke modnes?

Det er situasjoner når det ikke er noen selvåpning av absessen og separasjonen av pus. Som et resultat er helingsprosessen betydelig forsinket. I de mest alvorlige tilfellene er det nødvendig med kirurgi. Under operasjonen utfører kirurgen en obduksjon på absessen og fjerning av purulent innhold.

Hvis en operasjon ikke utføres i tide, øker risikoen for å spre infeksjonen til sunt vev i nærheten. Infeksjon av blodet kan oppstå, da det er farlige bakterier inne i kroppen som kan provosere forgiftningsstøt. I denne situasjonen kan behandling og gjenoppretting ta 15-30 dager.

Er det mulig å varme furuncle?

Ved oppstart av koking er bruk av tørr varme tillatt, inkludert ultrafiolett bestråling og komprimering på alkohol. Det er tilfeller der tidsriktig bruk av disse metodene fører til at inflammasjon forsvinner.

Oppvarming kan også brukes på helbredelsesstadiet. Tørrvarme er tillatt å gjelde etter at all pus er fjernet, og i så fall, hvis du ikke bekymrer deg for mye smerte. For eksempel er stoffposer fylt med varmt salt egnet. Denne prosedyren akselererer helbredelsen av vev.

Kan en koker løses på egen hånd?

Ofte er det situasjoner når kjelen løser seg selv og ikke bryter. I de tidlige dager vil kløe og rødhet i huden forstyrre. Etter noen få dager reduseres betennelsen gradvis, og dannelsen av en purulent stang forekommer ikke.

For å oppnå dette resultatet, må du konsultere en lege i den første fasen av dannelsen av en koke og følge hans anbefalinger nøye.

Kok: er det mulig å fremskynde prosessen med sin modning?

Kok, eller koke, er en purulent-inflammatorisk sykdom som utvikler seg i hårsekkelen. Purulente mikroorganismer provoserer sykdommen (Staphylococcus aureus-bakterier). Som koker modner, behandler patologien sebaceous kjertler og omkringliggende vev, mens personen føler seg smertefullt, estetisk ubehag.

Perioden til Chirya-utviklingen varer mer enn en dag, men folk ønsker å bli kvitt problemet raskere, og derfor er spørsmålet om hvordan man skal akselerere kjøringen, ganske relevant. Men en abscess skal gå gjennom alle stadier av utviklingen, før du ikke trenger å åpne den og prøve å klemme, ellers vil utvinningen bli forsinket på ubestemt tid, og det vil være fare for alvorlige komplikasjoner.

Å koke raskere modnet og purulent masse kom ut, du kan bruke narkotika, tørr varme eller folkemidlene. Men før du går i gang med behandlingen, er det bedre å konsultere legen din og finne årsakene som forårsaket dannelsen av en abscess.

Årsaker til

Staphylococcus, som mange andre bakterier, er en del av mikrofloraen i huden og gjør ingen skade i det vanlige liv. Med etableringen av gunstige forhold aktiveres disse mikroorganismer, deres antall øker, og resultatet av vital aktivitet er en purulent-inflammatorisk prosess.

En koker, som enhver annen kjele, kan skyldes:

 • redusert immunitet;
 • skade på huden (bakterier trenger gjennom mikrotrauma);
 • overdreven svette kombinert med mangel eller fullstendig mangel på personlig hygiene;
 • metabolsk eller hormonell ubalanse;
 • endokrine forstyrrelser;
 • kroniske smittsomme sykdommer;
 • hypotermi.

Dannelsen av pustler føres av en kombinasjon av ugunstige faktorer som utvikler seg mot bakgrunnen av redusert immunitet.

Vanlige symptomer

Koket kan dukke opp hvor som helst, hovedkriteriet er tilstedeværelse av hår. Den farligste er pustler lokalisert på hode, nakke eller ansikt - fulle av spredning av infeksjon gjennom blodet til hjernen. Slik at kjelen ikke provoserer komplikasjoner, kontakt lege i tide og start behandling.

Det faktum at modning koker, indikerer rødhet. Symptomer på en umoden koke:

 • hevelse på stedet for skade, kløe;
 • dannelsen av en tett smertefull knute;
 • spre puffiness til nærliggende vev.

Varigheten av denne prosessen er ikke lenger enn 4 dager, etterfulgt av dannelsen av purulente masser og en nekrotisk indre kjerne. Hvis kjelen ikke modnes i lang tid, og du ikke kan vente på å bli kvitt det, kan du kontakte en lege, han vil fortelle deg hva du skal gjøre og hvilke legemidler du skal bruke.

I intet tilfelle ikke prøv å presse en abscess, vil det ikke føre til noe godt - av komplikasjonene, er det store spredningen av infeksjon (furunculosis, carbuncle), blodforgiftning (sepsis) mulig.

Utviklingsstadier

Hvor lenge kjelen er moden, er i stor grad avhengig av deg, men uunngåelig skal kjelen gå gjennom tre stadier av utvikling - det infiltrerende, purulent-nekrotiske og helbredende stadium.

Vanligvis fra begynnelsen av dannelsen av pustler til fullstendig kur, går ikke mer enn 10 dager. Men hvis kjelen ikke modnes i lang tid, så kontakt en lege, det kan hende du trenger kirurgisk behandling, fordi den purulent-inflammatoriske prosessen kan gå inn i de dypere lagene i huden og bryte gjennom det allerede, og dette er full av komplikasjoner.

Stadier av modning koking:

 1. Infiltreringsdannelse. En rød, smertefull tetning vises på huden. I løpet av de neste 2-3 dagene brenner den inflammatoriske prosessen til det omkringliggende vevet. En merkbar infiltrering blir gradvis dannet, som stiger over nivået av huden - pustlene er modne.
 2. Purulent-nekrotisk stadium. Omtrent på dag 4 er noden litt myknet - purulente masser, en indre nekrotisk kjerne dannes, og fistulous passasjer dannes. Vanligvis 5-6 dager etter at de første symptomene dukker opp, øker det patogene innholdet i chirya til det maksimale og er synlig for det blotte øye - kjelen har modnet.
 3. Den helbredende periode. På den syvende og tiende dagen skjer en obduksjon av absessen - pus kommer ut, den indre grønn-gule staven blir utsatt (det skal ikke presses ut, sunt vev vil uavhengig avvise det etter 24-48 timer). Deretter prosessen med arrdannende vev.

Nå er det klart hvor mange dager en ubebygget kjele modnes. Men hvis du venter, opplever ubehag og ubehag, har du ikke styrken, prøv å hjelpe deg selv (selvsagt vil en lege ikke ha overflødig konsultasjon).

Fremskynde prosessen med rusmidler

Før obduksjon og fullstendig selvrensing av en abscess vil ta minst en uke. For å redusere tidspunktet for modning av kjelen, etter medisinsk konsultasjon, kan du bruke følgende stoffer:

 1. Vishnevsky salve - gjør en komprimering (suge en gasbind), fest på det berørte stedet, fest med et bandasje. Bytt hver 12. time. Legemidlet forbedrer blodsirkulasjonen, noe som bidrar til rask utløsning av pus ut.
 2. Ichthyol salve - narkotika-fuktet bomullsull blir påkjølt, dekket med pergament og festet på toppen. Byttes hver 8. time. Søknaden som gjøres på denne måten vil akselerere modningsprosessen til pustlene. Når dette verktøyet har en bakteriedrepende og smertestillende effekt.
 3. Salve Levomekol er en kombinert forberedelse av antibakteriell og immunmodulerende virkning. Legemidlet er impregnert med en klut, påkjølt og festet.

Hvis kjelen ikke modnes, utføres fysioterapi, for eksempel UFO. Det er mulig å oppvarme lesjonsstedet uavhengig av hverandre. Tørrvarme vil akselerere prosessen med dannelse av purulent-nekrotiske masser og dermed forkorte gjenopprettingstiden.

Folkemidlene

Medisiner av alternativ medisin har de samme egenskapene som rusmidler, kontakt legen din før du bruker dem.

 1. Spred langs bladaloen fest massen direkte til koker, fest kompressen med en bandasje. Bytt hver 8. time.
 2. En løk vil hjelpe purulent exsudat til utsiden, koke det i melk til det er mykt, slip inn i mush og kok på under et bandasje.
 3. Prosessen med modning og helbredelse vil gå raskere hvis du bruker dette verktøyet - bland råmelken med salt og honning (5 gram), legg til mel i massen og knead den myke deigen. Lag en kake og legg den på toppen av koker daglig.
 4. Litt brutte kålblader kan påføres sted for fremtidig koking, Kalanchoe over fikse med bandasje og gå over natten.
 5. Lag komprimerer - løs en teskje salt i et glass varmt vann, suge et serviette i det og påfør det til det berørte området.

Forfylling infiltrat kan behandles med antiseptiske løsninger (fukortsin, jod, kamferalkohol).

Ikke prøv å åpne eller klemme kjelen - en abscess skal gå gjennom alle stadier av utviklingen, og deretter rydde opp på egen hånd. Også, ikke medisinske med flere hudskader (furunkulose) - denne patologien krever riktig antibakteriell behandling.

Hvis kjelen ikke kan bryte i lang tid, og feber blir lagt til de smertefulle symptomene, sørg for å gå til legen, sannsynligvis vil du trenge operasjon med etterfølgende antibiotikabehandling.

Tradisjonell behandling

Enkle ukompliserte kuller krever ingen spesiell terapi - det er nok å vente på spontan åpning av abscessen og behandle det åpne såret med et antiseptisk middel.

Når en stor modenkoker ikke kan brytes gjennom, bruk medisinsk hjelp. Legen vil utføre følgende manipulasjoner:

 • over koker det gjelder en dressing med salicylsyre - denne prosedyren vil myke det øvre lag av kjelen og la det åpne
 • Videre fjerner legen den nekrotiske kjernen (ved hjelp av en tynn klemme);
 • i åpnet sår plasserer lateksdrenering, noe som forbedrer utløpet av purulente masser;
 • setter på en steril dressing.

Etter ca 2-3 dager blir dreneringen fjernet og desinfisert stedet for støt. Om nødvendig foreskriver legen antibiotika.

Ved behandling av furunkulose effektive stoffer i følgende grupper;

 • penicillin antibiotika - Amoxiclav, Ampioks;
 • cefalosporiner - ceftriaxon, cefotaxim;
 • Makrolider - Azitromycin, Sumamed.

Også brukt er tetracykliner, kloramfenikol, gentamicin - alle disse stoffene er aktive mot Staphylococcus aureus-bakterier.

Kirurgisk inngrep

Hvis en kvinne (mann) har innsett at en abscess ikke vil åpne alene, er det et krevende behov for å konsultere en lege. En dyp, subkutan abscess krever kirurgisk inngrep. Ellers kan furuncle bryte seg inn i de anatomiske hulrom, og dette er full av komplikasjoner opptil sepsis.

Kirurgisk behandling foregår under anestesi, oftest brukes lokalbedøvelse. Koken åpnes og dreneres, og fjerner helt det purulente innholdet. Deretter desinfiserer såret, om nødvendig, masker. Noen dager etter intervensjonen skal pasienten være på sykehuset under tilsyn av en lege.

I den postoperative perioden gjennomgår pasienten antibakteriell terapi med lokale eller systemiske legemidler. For bedre healing og for å forhindre ytterligere gjentakelser, anbefales det å gjennomgå et kurs av fysioterapi.

Det bør forstås at selvmedisinering kan være farlig, så før du gjør noe, må du først konsultere en lege.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke modnes?

Furuncle er en purulent inflammatorisk patologi som påvirker hårsekken og huden ved siden av den. Neoplasma kan være enkelt eller flere. Det er situasjoner når modningen av kjele er forsinket. Hvor mange koker matures og hvordan å øke hastigheten på denne prosessen?

Utviklingsstadier

Når en kjele oppstår på en menneskekropp, dannes en kosmetisk defekt, hvorav man vil bli kvitt raskere. Neoplasmen utvikler seg i flere stadier. Totalt kokes over 10 dager.

Stage av formasjon

Den første utviklingsfasen er direkte dannelse av en kvise på huden med rødt fargetone og uberørte grenser. I begynnelsen har den en liten størrelse, men over tid begynner den å øke, forårsaker hevelse og ømhet. Formasjonstrinnet tar 3-4 dager.

Fase av reproduksjon av patogenet

På dette stadiet er kjelen modning, prosessen med pusformasjon begynner. Koket har form av en kjegle, inne som er en purulent nekrotisk kjernen. I midten av utslett er hodet hvitt. Ofte punkterer folk og trykker ned for å trekke ut innholdet. Imidlertid er slike handlinger strengt forbudt.

Når påfyllingsprosessen skjer i furuncle, kan personen ha feber, forstyrre generell svakhet. 3-4 dager er igjen før kjelen åpnes.

Stage av gjennombrudd og helbredelse

Etter 7-8 dager mogner og bryter på egen hånd uten menneskelig innblanding, kommer pus ut. I stedet for abscessen forblir et arr dekket av en skorpe, som helbreder raskt innen et par dager.

Hvis kjelen ikke åpnes

Når kjelen ikke modnes i lang tid, er det nødvendig å konsultere en lege. Han vil fortelle deg hvilke metoder som er best å bruke til en kvise for raskt å bryte gjennom. Vanligvis brukes til denne medisinen i form av salver, kremer, termiske prosedyrer, folkemidlene. Men noen ganger er det nødvendig med kirurgi for å fjerne svulsten.

Hvordan akselerere modning?

Det er flere måter å akselerere kollens gjennombrudd på.

Narkotika terapi

Legene foretrekker å foreskrive lokale akselererende legemidler for hurtig modning av kjelen og utvinning av pus. Hvis kjelen ikke går i stykker, bruk følgende stoffer:

 • Vishnevsky salve;
 • Ichthyol salve;
 • "Levomekol".

Legemidlene påføres på en gasbind bandasje og påføres den berørte huden. Aktivstoffer trer inn i integumentet, som bidrar til rask frigjøring av pus, eliminerer betennelse og ødelegger patogene mikroorganismer.

For å akselerere modningen av kjelen, bruk og antibiotika. De administreres i form av injeksjoner i huden rundt nidus. Et antibakterielt stoff administreres regelmessig. Hyppigheten og varigheten av behandlingen avhenger av graden av utvikling av sykdommen.

Kirurgiske manipulasjoner

Hvis koker ikke modnes i lang tid, utfør en operasjon. Fjerning av abscess er engasjert i kirurgen. Før direkte utskjæring, smitter legen lesjonen med en løsning som har en antiseptisk effekt. Videre går inn i lokalbedøvelsen.

Etter noen minutter bryter legen med et spesielt skarpt verktøy gjennom formasjonen og trekker ut pus fra den. De resterende sårene med frigjøring av bloddesinfeksjoner, toppbandasjer.

Folk oppskrifter for hjemmebruk

Hvis kjelen ikke er moden, er hjemmehjelpemidler laget av naturlige ingredienser mye brukt. Det er mange oppskrifter av tradisjonell medisin, derfor vil vi vurdere den mest effektive av dem.

Med utseendet av koke er å vedta noen effektive stoffer som brukes hjemme. Følgende oppskrifter hjelper til med å motvirke koking:

 • Bland celandine, coltsfoot, fugl kirsebær og vervain, hell kokende vann, la kjølig, deretter belastning. Soak en bomullsull i det resulterende verktøyet og søk på pimpleet i noen minutter.
 • Rist rødbeter på en rist, kok opp og fest. Hold komprimeringen i 15 minutter før sengetid. Utfør prosedyren til kjelen avsløres.
 • Lag en blanding av rå eggeplomme fra kyllingegg, 5 g salt og 5 g honning, tilsett litt mel for å lage deig. Blind kake og fest til koking. Gjenta hver dag til neoplasm gjennombrudd.
 • Matte med vegetabilsk olje og gni laken med hvitløk. Vik den i halv og fest den til sårpunktet, lås det på toppen. Bytt bandasjen 2 ganger om dagen.

For å gjøre koken ripen raskere, gjør varmen komprimeres med natriumkloridoppløsning. Du kan kjøpe produktet på et apotek eller gjøre det selv, og løsne en spiseskje salt i et halvt glass kokende vann. Soak en bomullspinne i denne medisinen og søk på akne i 10 minutter. I løpet av denne tiden vil oppløsningen varme opp kjelen og provosere dens modning.

Hva ikke å gjøre?

Ved koker er det strengt forbudt å vaske det berørte området med såpe. Dette kan føre til infeksjon i andre deler av ytterdekselet.

Hvis koker ikke bryter seg selv i lang tid, er det ikke tillatt å klemme det ut for å øke hastigheten. Mekanisk skade er farlig fordi den provoserer forlengelsen av modningsprosessen, penetrasjonen av infeksjonen.

Tiltak etter å ha brutt kjelen

Ofte bryter en neoplasme seg selv. Hvis kjelen har brist, er det nødvendig å utføre en rekke tiltak for å desinfisere såret og forhindre komplikasjoner. Hvis kjelen har åpnet, må du:

 1. Behandle såret med hydrogenperoksid for å drepe patogener.
 2. Påfør et bandasje. Slik at den har antibakterielle egenskaper, er den mettet med natriumklorid. Hver morgen må gassen bli endret dersom den purulente utladningen ikke kommer ut umiddelbart.
 3. Desinfiser huden rundt pimpleet. Dette bør gjøres med hver forandring av dressing. Håndtering er tillatt med medisinsk alkohol eller annet steriliseringsmiddel. En slik manipulasjon vil bidra til å forhindre at smitte kommer inn i kroppen.
 4. Fjern intern purulent kjerne. Den har en grønn fargetone. Hvis kjelen er ødelagt, er det umulig å trekke ut pus umiddelbart etter åpningen. Det vil være nødvendig å vente på det øyeblikket han selv begynner å skille seg fra. Bruk bare sterile pincet til fjerning, gni hendene med alkohol.

Hvis du utfører disse manipulasjonene på riktig måte, vil huden på lesjonens side helbrede raskt, men et svakt arr vil forbli. Hvis det er tvil om at disse tiltakene ble utført på riktig måte, er det bedre å umiddelbart kontakte en hudlege.

Mulige komplikasjoner

Fjernelse av koker må gjøres i tide, og kun den erfarne spesialisten kan stole på denne saken for å forhindre utvikling av bivirkninger. Tenk på komplikasjonene som observeres etter operasjonen.

forsegling

Fremveksten av et tett område på stedet for fjerning av kjelen forårsaker ubehagelige følelser hos pasienter. Men det kan være to scenarier. Hudspenning vises selv med riktig operasjon og riktig sårbehandling. Dette skyldes at epidermis er skadet, og det trenger tid til å gjenopprette. Det tette området vil løse seg selv innen en måned.

Men noen ganger viser seglet ufullstendig fjerning av purulent stang. I dette tilfellet må du konsultere en lege. Hvis versjonen er bekreftet, vil legen utføre en annen operasjon. Det er veldig viktig å håndtere furunkulose helt. Hvis det fortsetter, vil det komme nye kokter på kroppen. Det faktum at problemet ikke er løst, sa forverringen av den generelle tilstanden, utseendet av kvalme, svakhet, døsighet.

Forekomsten av puffiness på stedet for fjerning av kjelen er en hyppig og naturlig forekomst. Etter en operasjon svulmer huden. Pastoznost observert svakt og forsvinner raskt innen få dager.

Hvis hevelsen omfatter et stort område, bringer smertefulle opplevelser, kan den mulige årsaken være infeksjonspenetrasjon. I dette tilfellet er det nødvendig å virke til den behandlende legen.

Etter å ha fjernet kjelen, er det alltid et lite fotavtrykk. Du kan bli kvitt det på flere måter:

 • Laser polering. Teknikken bidrar til å eliminere et arr av enhver form. Prosedyren utføres ved hjelp av en laser, under påvirkning av hvilken det øvre lag av epidermis er fjernet. I stedet for arr er det et lite sår, helbredelse uten spor.
 • Kjemisk peeling. Prosedyren innebærer å påføre en medisinsk løsning på arret, som ødelegger overflatelaget av huden og aktiverer prosessen med cellefornyelse, noe som gjør at arret kan passere raskt.
 • Injeksjon. De brukes til defekter med deprimert form. Spesielle stoffer som kalles fyllstoffer injiseres i det berørte området. Takket være dem øker dekselet og blir jevnt.

Forebygging av et arr er mulig bare ved rettidig koking. For å forhindre at det oppstår en kosmetisk defekt, er det lett selv i ansiktet. Imidlertid er det vanskelig å forbli uten arr etter å ha fjernet kjelen på slike deler av kroppen som lysken og armhulen.

forebygging

Hovedhendelsen for å forhindre dannelse av kokninger - personlig hygiene. Det er nødvendig å rengjøre huden daglig, spesielt i varmt vær, når det slipper ut mye svette.

Forebygging inkluderer også følgende:

 • Valget av løse klær av høyverdig materiale, godt åndbar og ikke forårsaker hudabrasjoner.
 • Styr immunsystemet.
 • Spis riktig.
 • Ta vitaminer.
 • Overstyr ikke kroppen.

Hos mennesker med diabetes multipliserer patogener raskere og mer aktivt. Derfor har disse pasientene ofte kokker. For å forhindre forekomst, må pasientene holde glukoseindikatoren under kontroll.

Hvis furuncle ikke passerer lenge, bør du se legen for å finne ut hvorfor svulsten har oppstått og hvordan å bekjempe den. Hvis du ignorerer patologien, vil det medføre smerte og ubehag, samt utvikle seg til kronisk furunkulose.

Flere Artikler Om Typer Acne