Beskrivelse fra og med 17. mai 2016

 • Latinsk navn: Polisorb MP
 • ATC-kode: A07BC10
 • Aktiv ingrediens: Kolloidal kiseldioksid (Silikondioksyd kolloidal)
 • Produsent: Polisorb (Russland)

Sammensetning Polisorb

Sammensetningen omfatter silisiumkolloidalt dioksyd.

Utgivelsesskjema

Polysorb MP fremstilles i form av et pulver til fremstilling av en oral suspensjon.

Pulver amorft, lys, har hvit farge eller hvit med en blå nyanse, smakløs. Hvis du rister pulveret med vann, dannes en oppslemming.

Oppbevares i pakker eller i banker. Pakker legges i pappemballasje. Sorbenten kan også være inneholdt i polystyren eller polyetylen bokser.

Farmakologisk aktivitet

Anmerkning indikerer at stoffet har en avgiftning, adaptogen, adsorberende effekt.

Polysorb Medical Oral er en multifunksjonell, ikke-selektiv, uorganisk enterosorbent. Dens grunnlag er sterkt spredt silika med partikkelstørrelser på opptil 0,09 mm. Den kjemiske formelen av den aktive komponenten SiO2. Når det tas inn, er stoffets sorptorkapasitet 300 m2 / g.

Verktøyet gir en avgiftning og sorpsjonseffekt. Å komme inn i lumen i mage-tarmkanalen binder stoffet endogene og eksogene toksiner og fjerner dem fra kroppen. Også stoffet fjerner bakterielle toksiner, patogene bakterier, matallergener, antigener, radionuklider, stoffer og giftstoffer, salter av tungmetaller, alkohol.

Også det aktive stoffet i kroppen absorberer en rekke metabolske produkter, fjerner fra kroppen overflødig bilirubin, urea, lipidkomplekser, metabolitter, som provoserer manifestasjonen av endogen toksisitet.

Farmakokinetikk og farmakodynamikk

En gang i fordøyelsessystemet, absorberes stoffet ikke og oppløses ikke, det utskilles fra kroppen i uendret form.

Polysorb virker etter ca 2-4 minutter. etter å ha tatt.

Indikasjoner for bruk

Bruk av stoffet Polysorb praktiseres i følgende tilfeller:

 • forgiftning av akutt og kronisk natur hos barn og voksne pasienter;
 • intestinale infeksjoner akutt av en hvilken som helst opprinnelse, inkludert matbårne infeksjoner, infeksjon i diaré
 • dysbakteriose (inkludert i kompleks behandling);
 • purulent-septiske sykdommer, der det er markert forgiftning;
 • mat og narkotikaallergi;
 • akutt forgiftning av giftstoffer og potente stoffer;
 • hyperbilirubinemi og hyperasotemi.

Også verktøyet er vist for bruk som et forebyggende legemiddel av innbyggere i økologisk ugunstige regioner, samt av personer som arbeider i farlige næringer.

Kontra

Det er slike kontraindikasjoner for å ta stoffet Polysorb MP:

Bivirkninger

Noen ganger er det mulig utvikling av bivirkninger i prosessen med å motta midler Polysorb MP:

Ved langtidsbehandling anbefales pasienter å ta kalsiumtilskudd og multivitaminer for forebygging.

Instruksjoner for bruk Polysorb MP (metode og dosering)

Legemidlet må tas oralt, utelukkende i form av en vandig suspensjon.

Derfor gir instruksjonene for bruk Polysorb den første forberedelsen av suspensjonen. For å gjøre dette, bør pulveret omrøres i kvart eller halvdel av Art. vann. Frisk suspensjon bør fremstilles før hvert inntak. Drikkmiddel 1 time før måltider eller tar medikamenter.

Voksne pasienter per dag tar en gjennomsnittlig dose på 0,1-0,2 g per 1 kg kroppsvekt (6-12 g). Ta sorbent trenger 3-4 ganger om dagen. Høyeste tillatte dose for voksne pasienter per dag er 0,33 g / kg.

I tilfelle av allergi mot mat, er stoffet tatt før eller på tidspunktet for å ta det. Dosen per dag bør deles inn i tre doser. Hvordan ta Polysorb for allergi, og hvor lenge du trenger å øve denne behandlingen, avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Ved akutt beruselse bør legemidlet tas 3-5 dager, mens forgiftning av kronisk form, samt i tilfelle av matallergi, bør Polysorb være full i 10-14 dager. Hvis legen anbefaler, etter 2-3 uker, gjentas behandlingen.

I tilfelle en giftig infeksjon eller akutt forgiftning, bør medisinen startes første gang etter utvikling av symptomer. Det er nødvendig å vaske magen med 0,5-1% suspensjon av legemiddel Polysorb. Hvis pasientens tilstand er alvorlig, bruk magespray på den første dagen. For voksne er en dose på 0,1-0,15 g / kg 2-3 p. per dag.

Ved akutt tarminfeksjon tas polysorb i de første timene av sykdommen i kombinasjon med andre legemidler. På den første dagen må du drikke narkotika hver time i fem timer med et intervall på 1 time i en dose på 0,2 g / kg. På den andre dagen er dosen delt inn i 4 doser. Behandlingen varer 3-5 dager, om nødvendig fortsetter den i ytterligere noen dager.

Ved behandling av viral hepatitt blir stoffet brukt i kompleks terapi som et middel for avgiftning. Hvordan du bruker stoffet, bestemmer legen, men som regel foreskriver den vanlige dosen i de første 10 dagene av sykdommen.

Ved kronisk nyresvikt er medisiner foreskrevet i 25-30 dager, dosen per dag er 0,15-0,2 g / kg. Slike behandlingsformer kan gjentas om 2-3 uker.

Polysorb brukes til behandling av alkoholforgiftning, i dette tilfellet må du ta tiltaket i en mengde på 0,2 g / kg / dag., 5-10 dager eller lære å drikke sorbenten fra en spesialist.

Med dermatose polysorb drikker 10-14 dager, med psoriasis og eksem - 2-3 uker.

Instruksjonene indikerer at et slikt verktøy er inkludert i kompleks behandling av angioødem, eosinofili, akutt urtikaria, bronkial astma, pollinose. Administrasjonsruten og doseringen bestemmes av en spesialist, men som regel tas et legemiddel i en dose på 0,2 g / kg til en klinisk effekt oppstår.

For å forhindre at doseringen av Polysorb MP er 0,1 g / kg, er administreringsforløpet 10-14 dager. Personer med sykdommer som er forbundet med utvikling av aterosklerose anbefales å ta en slik daglig dose i 1 til 1,5 måneder. Forløpet av forebygging kan gjentas etter 1-1,5 måneder.

Instruksjoner for bruk for barn

Dosen for barn beregnes avhengig av hvor mye barnet veier. Med en vekt på opptil 10 kg foreskrevet 0,5-1,5 ts. pulver per dag, fortynnet i 30-50 ml vann. Med en babyvekt på 11-20 kg, bør en ts være fortynnet. midler i 50-70 vann. Med en pasientvekt på 21-30 kg - 1 ts. fortynnet med et lysbilde i 50-70 vann. Med en vekt på 31-40 kg 2 ts. må fortynnes i 70-100 ml vann. Med en pasientvekt på 41-60 kg 1 full kunst. l. ta på 100 ml vann. Hvis vekten overstiger 60 kg, deretter 1-2 Art. l. sorbent fortynnet i 100-150 vann.

Polysorb for akne

Anmeldelser viser at bruken av dette verktøyet for behandling av akne er mulig både muntlig og som maske for ansiktet. Polysorb maske for akne er fremstilt som følger: Det er nødvendig å fortynne produktet til konsistensen av rømme, og deretter bruke den på steder påvirket av akne i 10-15 minutter. Området nær øynene og munnen bør stå rent. Derefter vaskes masken av, legger krem. Øv en slik prosedyre 1-2 s. på en uke. Hvis pasientens hud er tørr, kan masken gjøres ikke mer enn en gang i 10 dager. Etter en pause på 1 uke. Maskenes gang kan gjentas.

Hvordan ta polysorb fra akne inne, bør du spørre en spesialist. Dette er som regel en dose på 3 g per dag, dividert med 3 ganger. Behandling varer opptil 3 uker.

Hvordan du tar dette stoffet for å rense kroppen, avhenger også av pasientens tilstand.

overdose

Wikipedia indikerer at data om overdosering av narkotika ikke er registrert.

interaksjon

Med samtidig bruk av andre legemidler kan Polysorb MP redusere effektiviteten.

Hvis agensen blir tatt med acetylsalisylsyre, forsterkes disaggregasjonsprosessen. Virkningen av nikotinsyre og simvastatin aktiveres også.

Salgsbetingelser

Polysorb MT kan kjøpes uten resept.

Lagringsforhold

Du kan lagre pulveret Polysorb MP ved t ikke over 25 ° C. Etter at pakken er åpnet, hold den tett lukket. Den ferdige suspensjonen kan lagres ikke mer enn to dager.

Holdbarhet

Store Polysorb MP kan være 5 år.

Spesielle instruksjoner

Det er strengt forbudt å ta tørt pulver innvendig. Det er nødvendig å strengt følge anbefalingene i instruksjonen om hvordan man fortynner stoffet Polysorb MP for voksne og barn.

Hvis verktøyet brukes i lang tid, kan pasienten oppleve et brudd på absorpsjon av kalsium og vitaminer.

Pulveret kan brukes eksternt i kompleks terapi av trofasår, brannsår, purulente sår.

Polysorb maske - et verktøy som brukes i kampen mot akne.

Analyser av polysorb

Det finnes stoffer - analoger av Polysorb, som inneholder en annen aktiv ingrediens, men fungerer på en lignende måte. Disse er legemidler Diosmektit, Microcel, Neosmektin, Smekta, Enterosorb, Integnin, Enterosgel, etc.

Polysorb eller Smecta - som er bedre?

Både Polysorb og Smecta brukes til forgiftning, diaré, oppkast, etc. Smecta har flere kontraindikasjoner. Den aktive komponenten av Smecta er smektitt dioctahedral. Generelt er begge legemidler effektive, men en spesialist bør velge den mest hensiktsmessige.

Polysorb for barn

Instruksjonen indikerer at Polysorb kan tas av barn umiddelbart etter fødselen. Den offisielle annotasjonen inneholder all informasjon om hvordan du avler pulver til barn og hvordan du tar Polysorb. Polysorb dosering for barn beregnes alltid individuelt, med tanke på barnets vekt. Anmeldelser viser at dette legemidlet er effektivt for barn i ulike aldre.

nyfødte

Polysorb for spedbarn er foreskrevet hovedsakelig for forebygging og behandling av diatese, fordøyelsessykdommer. Det er viktig å studere anbefalingene om hvordan man fortynner polysorb for spedbarn, gitt doseringen. Nyfødte kan fortynnes i melk, uttrykt før du tar medisinen. Anmeldelser viser at for barn er dette medisinen ganske effektivt.

Polysorb Slanking

Narkotika brukes til å normalisere fordøyelsesprosessen og eliminere giftstoffer i ferd med å miste vekt. Imidlertid viser vurderinger av Polysorb MP for vekttap at stoffet er tilrådelig å bruke bare som et middel, mens du trenger å spise riktig, utøve fysisk aktivitet. Men fortsatt et par kilo av verktøyet bidrar til å rense, forbedre prosessen med fordøyelsen. Hvordan drikke polysorb for vekttap avhenger av formålet med å miste vekt. Det anbefales i to uker å ta 2 ts. betyr to ganger om dagen.

Polysorb under graviditet og amming

Verktøyet kan brukes under graviditet og amming, da det ikke er noen negativ effekt på fosteret og barnet. Det er nødvendig å akseptere midler i denne perioden under kontroll av legen og i anbefalte doser.

Anmeldelser av Polysorb MP

De fleste anmeldelser av Polysorb for barn, samt for voksne i nettverket, er positive. Brukerne skriver ofte at de fikk den ønskede effekten ved hjelp av denne allergimedikasjonen, med psoriasis, eksem, etc. Ved vanlig bruk oppdaget pasientene at etter en tid ble symptomene på sykdommen mindre uttalt, da stoffet raskt eliminerer tegn på beruselse.

Ofte er det også positive anmeldelser om Polysorb for akne, og både når de brukes internt og når man praktiserer Polysorb eksternt, er det som en ansiktsmaske. Noen kvinner skriver at under graviditeten bidro stoffet til å eliminere de ubehagelige tegnene på giftose. Legeromtaler inneholder også ofte positive kommentarer om verktøyet. Foreldre vurderer stoffet positivt, bruker det til spedbarn.

Negative inntrykk er forbundet med en ubehagelig smak av verktøyet og det faktum at suspensjonen kan irritere halsen ved inntaket. Er ikke entydige og vurderinger når du bruker stoffer for vekttap. Men i de fleste tilfeller noterte brukerne at de i ferd med å ta flere kilo var i stand til å miste, spesielt hvis bruk av narkotika ble kombinert med riktig ernæring.

Pris Polisorb MP, hvor du kan kjøpe

Hvor mye koster apotekspulveret, avhenger av emballasjen, salgsstedet. Prisen på enterosorbent Polysorb MP fra akne 50 g - i gjennomsnitt 320 rubler. Du kan kjøpe Polisorb i Moskva, Voronezh (poser med 3 g, 10 stk.) Til en pris på ca 400 rubler. Kostnaden for banker 25 g - ca 220 rubler.

Polysorb pris på apotek i Ukraina - fra 200 UAH. (krukke 25 g). Kjøp et verktøy for barn og voksne i Minsk, Kasakhstan kan være på apotek eller etter bestilling på Internett.

polisorb

Polysorb er en sorbent av en ny generasjon, som inneholder små partikler av silika. Et moderne stoff fjerner effektivt toksiner fra kroppen, er en antioksidant og stabiliserer de berørte cellemembranene. Etter sorpsjonen betyr utveksling av stoffer optimalisert. Kjøp Polysorb i Moskva kan være i form av pulver, pakket i poser på 12-25 mg.

En viktig fordel ved legemidlet er brukssikkerhet. Silikabehandling er indisert for mennesker i alle aldre, det er ikke kontraindisert for gravide. En gang i mage-tarmkanalen begynner sorbenten umiddelbart å virke, mens det aktive stoffet ikke kommer inn i blodet og placenta. Blant fordelene med Polysorb er lave priser i Moskva apotek.

Sorpsjonsverktøy er indikert for forgiftning av kroppen, inkludert mat. Legemidlet hjelper med tarmlidelser, dysbiose og allergier. Ved akutt forgiftning, inkludert rusmidler, virker stoffet raskt og effektivt, så det anbefales å beholde det i hjemmemedisinskisten. For forebyggende formål er Polysorb foreskrevet i områder med dårlige miljøforhold og når man arbeider i farlige næringer. Nettbutikken aksepterer ordrer for en sorbent, det er mulig å kjøpe medisin med bud.

Drug Polysorb pris fra 210 P, anmeldelser og tilgjengelighet

Pris fra 210 P til 585 P

Polysorb Instruksjoner for bruk

gruppe

Sammensetning Polisorb

Kolloid silisiumdioksyd.

produsenter

Farmakologisk aktivitet

Polysorb representerer en ny generasjon sorbent oppnådd på grunnlag av utdampet ha unike sorptive egenskaper som gir effektiv og rask fjerning av toksiner som i den ytre og den indre under bruk. 1 g Polysorb strukturer 15-20 g vann, er istand til å binde protein på 300 til 800 mg, og mer 1x10 mikrobielle legemer, proteinkomplekser bilirubin og gallesyrer, normaliserer blodkolesterol.

Neutraliserer termolabile og termostabile mikrobielle toksiner av protein natur.

Adsorbsjonshastighet (1-4 min.).

Eksternt er det et lyst hvitt pulver med en blåaktig tint og luktfri og smakløs.

I motsetning til kullpreparater bryter stoffet i terapeutiske doser ikke opp med absorpsjon av vitaminer og mikroelementer, bryter ikke mot tarmmotiliteten.

Det absorberer mikroorganismer, endogene og eksogene toksiske stoffer av forskjellig art (inkludert metaboliske produkter, mat og andre allergener, giftige forbindelser, etc.) fra mage-tarmkanalen.

Ved påføring har Polysorb en hemostatisk og sårhelende effekt, i tilfelle av purulente prosesser forhindrer fremdriften av nekrotiske forandringer.

Det fremmer avvisning av ikke-levedyktig vev, gir aktiv dekontaminering, avgiftning av lesjonen og kroppen som helhet.

Avtar bandasje adhesjon til såret, øker sensitiviteten av mikroorganismer til antibiotikum sår, pre-motvirker diffusjon av giftstoffer i vev, reduserer behandlingstiden.

Det fjerner fra legemetoksiner, radionuklider, salter av tungmetaller, og forhindrer bivirkninger på kroppen.

På grunn av den høye renhet og homogenitet Polysorb, høy kjemisk motstandsdyktighet det i zhelu-zling-tarmkanalen, og ved at det både ved den ytre og ved den indre påføres ikke trenger inn vnut-rennie miljø av organismen, Polysorb og preparater på basis ikke giftig.

Polysorb bivirkninger

Sjeldent - allergiske reaksjoner, dyspepsi, forstoppelse.

Med lang, mer enn 14 dager kan det ta brudd på absorpsjon av vitaminer, kalsium, og derfor anbefales det profylaktisk administrering av multivitaminpreparater, kalsium.

Indikasjoner for bruk

Akutt og kronisk forgiftning av ulike opprinnelser hos voksne og barn.

Akutte tarminfeksjoner av enhver opprinnelse, inkludert matbårne sykdommer og diarésyndrom av infeksiøs opprinnelse, struma (i komplekset terapi).

Purulente septiske sykdommer ledsaget av alvorlig forgiftning.

Akutt forgiftning med sterke og giftige stoffer, inkludert stoffer og alkohol, alkaloider, tungmetallsalter, etc.

Mat og narkotikaallergi.

Hyperbilirubinemi (viral hepatitt og annen gulsott) og hyperazotemi (kronisk nyresvikt).

Innbyggere av miljøvennlige regioner og arbeidstakere av farlige næringer med sikte på forebygging.

Kontraindikasjoner Polysorb

Peptisk sår og duodenalt sår i den akutte fasen.

Blødning fra mage-tarmkanalen.

Individuell intoleranse mot stoffet.

Dosering og administrasjon

Å godta innsiden bare i form av vannoppheng.

For å få den nødvendige mengden av stoffblandingen grundig i 1/4 - 1/2 kopp vann.

Det anbefales å lage en frisk suspensjon før hvert legemiddelinntak og drikke det 1 time før måltider eller andre medisiner.

Den gjennomsnittlige daglige dosen hos voksne er 100-200 mg / kg kroppsvekt (6-12 g).

Legemidlet er tatt i 3-4 doser i løpet av dagen.

Maksimal daglig dose hos voksne er 330 mg / kg kroppsvekt (20 g).

Dosering for barn beregnes avhengig av kroppsvekt. 1 teskje inneholder 1 g av stoffet, 1 spiseskje 2,5-3 g.

I tilfelle av matallergi, tas legemidlet inn umiddelbart før et måltid, den daglige dosen er delt inn i tre doser gjennom dagen.

Varigheten av behandlingen avhenger av diagnosen og alvorlighetsgraden av sykdommen. Behandlingsforløpet for akutt forgiftning er 3-5 dager; Med allergiske sykdommer, kronisk forgiftning, er behandlingsvarigheten opp til 10-14 dager.

Gjentatte kurs etter 2-3 uker, som anbefalt av legen.

Funksjoner av stoffet i ulike sykdommer. 1.

Mat toksikosinfeksjon og akutt forgiftning.

Det anbefales å starte behandling med magesekke med 0,5-1% suspensjon av legemidlet.

Ved alvorlig forgiftning på den første dagen, utføres magesvikt gjennom et rør hver 4-6 timer, sammen med dette, blir legemidlet gitt oralt.

En enkelt dose hos voksne kan være 100-150 mg / kg kroppsvekt av pasienten, 2-3 ganger daglig. 2.

Akutte tarminfeksjoner.

Det anbefales å starte behandlingen i de første timene eller dagene av sykdommen i kombinasjon med andre behandlingsmetoder.

Den første dagen blir den daglige dosen gitt i 5 timer med intervaller mellom doser på 1 time.

På 2. dag er daglig dose gitt i 4 delte doser gjennom dagen.

Behandlingens varighet er 3-5 dager. 3.

Behandling av viral hepatitt.

I den komplekse terapien av viral hepatitt, brukes legemidlet som et avgiftningsmiddel i vanlige doser i løpet av de første 7-10 dagene av sykdommen. 4.

For akutte allergiske reaksjoner av medisinsk eller matgenesen anbefales det å foreta foreløpig vask av mage og tarm med 0,5-1% suspensjon av legemidlet.

Dermed blir legemidlet gitt i vanlige doser før klinisk effekt begynner.

For kroniske og matallergier anbefales det at sykdomskursene i 7-10-15 dager brukes, før legemidlet er tatt.

Lignende kurs er indikert for akutt tilbakefallende urtikaria og angioødem, eosinofili, dagen før mot bakgrunnen av akutt pollinose og annen atopi. 5.

Kronisk nyresvikt.

Behandlingsforløpet brukes i en daglig dose på 150-200 mg / kg kropp i 25-30 dager med en pause på 2-3 uker.

overdose

interaksjon

Polysorb reduserer effektene av andre stoffer som tas samtidig.

Spesielle instruksjoner

Polysorb kan brukes både i monoterapi og i kombinasjon med andre legemidler.

I sistnevnte tilfelle sorberer ikke disse stoffene, men forlenger og forbedrer deres handling.

Polysorb har ingen skadelig effekt på huden, munntarm i mage-tarmkanalen, indre organer, bryter ikke funksjonen til luftveiene, kardiovaskulær, urin, endokrine og nervesystemet.

Langsiktig (opp til 6 måneder) intragastrisk administrasjon Polysorb ikke bryter indikatorer har deling samfunn, hematologiske parametre, immunologisk status.

Legemidlet har ikke embryotoksiske og teratogene virkninger.

Lagringsforhold

Oppbevares ved romtemperatur utenfor rekkevidde av barn.

Polysorb smp

Polysorb MP 1g n10 pulverpakke.

Polisorb (Russland) Forberedelse: Polisorb MP

Polysorb 25g ng pulverbank

Polisorb (Russland) Forberedelse: Polisorb MP

Polysorb mp 3g n1 pulver pak.

Polisorb (Russland) Forberedelse: Polisorb MP

Polysorb 50g n1 pulverpakke.

Polisorb (Russland) Forberedelse: Polisorb MP

Polysorb 50g n1 pulverbank

Polisorb (Russland) Forberedelse: Polisorb MP

Polysorb mp 12g n1 pulverbank

Polisorb (Russland) Forberedelse: Polisorb MP

Polysorb mp 3g n10 pulver pak.

Polisorb (Russland) Forberedelse: Polisorb MP

Instruksjoner for bruk Polysorb MP

Sammensetning og utgivelsesform

Indikasjoner for bruk Polysorb MP

Akutte tarminfeksjoner, mat toksikosinfeksjoner, allergiske reaksjoner, endogene og eksogene forgiftninger, akutte forgiftninger med sterke og giftige stoffer; uttak alkohol syndrom.

Kontraindikasjoner Polysorb MP

Peptisk sår i mage og tolvfingre (i akutt fase).

Polysorb MP Bruk til graviditet og barn

Polysorb MP

Dyspepsi. Allergiske reaksjoner.

Polosorb Dosering MP

Innsiden, i form av forkokt vannoppheng, 1 time før måltider. Før neste bruk, bør suspensjonen rystes grundig. Ved akutte tarminfeksjoner og toksikosinfeksjoner er en enkeltdose 2-3 g 3 ganger daglig. I alvorlig diaré syndrom på den første dagen en enkelt dose - 4-6 g; Den gjennomsnittlige daglige dosen er 12 g. Behandlingsforløpet er 3-5 dager. For behandling av akutt oral forgiftning av legemidler, etanol og andre potente og giftige stoffer, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, bestemmes en enkelt dose på basis av 100-150 mg / kg (gjennomsnittlig 7-10 g) i 2-3 doser. I alvorlige former for forgiftning - sonde i magen etter vask, hver 4-6 time, under hele fasen toxicogenic forgiftning. Maksimal daglig dose i disse tilfellene er 24 g. Når alkoholavbruddssyndrom enkeltdose - 2-4 g 3-4 ganger daglig i 3-4 dager. Når mat og narkotika allergier - 2-3 g 2-3 ganger om dagen i 1 time før måltider, eller 1,5-2 timer etter måltider og medikamenter. Behandlingsforløpet er 10-15 dager.

Polysorb: bruksanvisninger, analoger og anmeldelser

Polysorb er et absorberende intestinalpreparat med avgiftning, adsorberende og adaptogene effekter. Aktiv ingrediens - Kiseldioksyd kolloidal (Silikondioksyd kolloidal).

Uorganisk ikke-selektiv polyfunksjonell enterosorbent, opprettet på grunnlag av sterkt spredt silika med partikkelstørrelser på opptil 0,09 mm (kjemisk formel SiO2). Det har uttalt sorbsjons- og avgiftningsegenskaper.

I lumen i mage-tarmkanalen binder og fjerner Polysorb endogene og eksogene giftige stoffer av forskjellig karakter fra kroppen, inkludert patogene bakterier og bakterielle toksiner, antigener, matallergene, stoffer og giftstoffer, tungmetallsalter, radionuklider og alkohol.

Det absorberer også noen metabolske produkter i kroppen, metabolitter som er ansvarlige for utviklingen av endogen toksisose.

Når du tar Polysorb i mer enn 2 uker, er det fare for kalsium og vitaminabsorpsjon. I denne sammenheng er det nødvendig med profylaktisk administrering av multivitaminkomplekser og preparater som inneholder kalsium.

Utvendig kan pulveret brukes til behandling av forbrenninger, trophic ulcers og purulent sår.

Legemidlet kan tas under graviditet og amming.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper polysorb? I følge instruksjonene er stoffet foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Akutte og kroniske rusmidler av forskjellig opprinnelse hos voksne og barn;
 • akutte intestinale infeksjoner av enhver genese, inkludert matbårne toksikosinfeksjoner, samt diarrésyndrom av ikke-smittsom opprinnelse, dysbakterier (som en del av komplisert terapi);
 • purulent-septic sykdommer, ledsaget av alvorlig forgiftning;
 • Akutt forgiftning med sterke og giftige stoffer, inkl. medisinske stoffer og alkohol, alkaloider, tungmetallsalter;
 • mat og narkotika allergier;
 • hyperbilirubinemi (viral hepatitt og annen gulsot) og hyperazotemi (kronisk nyresvikt);
 • beboere av miljøvennlige regioner og arbeidstakere av farlige næringer med sikte på forebygging.

Instruksjoner for bruk Polysorb dosering

Hvordan ta polysorb? Legemidlet tas kun muntlig i form av en vandig suspensjon! For å oppnå en løsning omrøres den nødvendige mengden av preparatet (pulver) grundig i 1 / 4-1 / 2 kopp vann. Det anbefales å lage en frisk suspensjon før hvert legemiddelinntak og drikke det 1 time før måltider eller andre medisiner.

Gjennomsnittlig daglig dose for voksne er 0,1-0,2 g per 1 kg kroppsvekt (6-12 g). Maksimal daglig dose hos voksne er 0,33 g per 1 kg kroppsvekt (20 g).

Dosen for barn beregnes avhengig av kroppsvekt:

 • opptil 10 kg - 0,5-1,5 ts per dag;
 • 11-20 kg - 1 teskje "nei lysbilder" for 1 mottakelse;
 • 21-30 kg - 1 teskje "med en høyde" for 1 mottakelse;
 • 31-40 kg - 2 teskjeer "med et lysbilde" for 1 mottakelse;
 • 41-60 kg - 1 spiseskje "med en høyde" for 1 mottakelse;
 • mer enn 60 kg - 1-2 spiseskjeer "med et lysbilde" for 1 stoffinntak.

1 teskje "med en høyde" = 1 g av stoffet. 1 spiseskje "med en høyde" = 2,5-3 g av stoffet.

Den daglige dosen er delt inn i 3-4 doser, men ikke mindre enn 2.

Ved akutt rus, ledsaget av oppkast eller bevissthetstab, det vil si forhold som hindrer bruk av Polysorb, kan legemidlet injiseres i magen ved hjelp av en gastronasal probe.

I noen akutte tilstander (alvorlige allergier, etc.) kan forvask av magen med en enterosorbent-løsning foreskrives.

I tilfelle av matallergier, blir legemidlet tatt umiddelbart før et måltid, den daglige dosen av Polysorb er delt inn i 3 doser gjennom dagen.

Varigheten av behandlingen avhenger av diagnosen og alvorlighetsgraden av sykdommen:

 • et behandlingsforløp for akutte rusmidler i 3-5 dager;
 • Med allergiske sykdommer, kronisk forgiftning, er behandlingsvarigheten opp til 10-14 dager.

Gjentatte kurs etter 2-3 uker, som anbefalt av legen.

Utendørs applikasjon polysorb

Anvendt lokalt, i pulverform. Etter forbehandling blir sårene påført med et lag på 4-6 mm, overflaten av såret er dekket med en tørr aseptisk dressing. Forbindinger utføres med intervaller på 1-2 dager.

For å vaske purulente hulrom bruker 1-3% vann suspensjon. Vasking kan være fraksjonert eller gjennomstrømmende og utføres 1-6 ganger om dagen for å oppnå vaskevann, identisk i farge og konsistens av suspensjonen som brukes, og fullføres ved å fylle hulrommet med en vandig suspensjon av preparatet.

For å oppnå en 3% suspensjon i et hetteglass som inneholder 12 g sterilt pulver, hell 400 ml sterilt pyrogenfritt vann eller 0,9% NaCl-oppløsning i henholdsvis 1: 2 eller 2: 1 til henholdsvis toppmerket, for bedre og hurtig fukting av pulveret, væsken helles i porsjoner. 30-150 ml. Deretter rystet innholdet av hetteglasset til en homogen suspensjon.

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger ved utnevnelsen av Polysorb:

 • Sjeldent - allergiske reaksjoner, dyspepsi, forstoppelse.

Med langvarig bruk er det sannsynlig å svekke absorpsjon av vitaminer og kalsium.

Kontra

Polysorb er kontraindisert i følgende tilfeller:

 • intestinal atoni.
 • magesår 12 duodenalt sår og mage i det akutte stadiet.
 • blødning fra mage-tarmkanalen.
 • individuell intoleranse mot komponentene i stoffet.

overdose

Symptomene er ikke beskrevet.

Analoger Polisorb, pris på apotek

Om nødvendig er det mulig å erstatte POLYSORB med en analog for terapeutisk virkning - disse er medisiner (chelators):

Ved å velge analoger er det viktig å forstå at instruksjonene for bruk av Polysorb, pris og omtale av narkotika med lignende tiltak ikke gjelder. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Pris på russiske apotek: Polysorb 12g pulver 1 stk. - Fra 35 til 47 rubler, 12 g pulver av banken - fra 93 til 128 rubler, ifølge 872 apotek.

Oppbevares ved temperaturer ikke over 25 ° C. Etter åpning av pakken, oppbevares i en lukket beholder. Oppbevares utilgjengelig for barn. Holdbarheten til pulveret er 5 år, den ferdige suspensjonen er ikke mer enn 48 timer.

Advarsel! Legemidlet er strengt forbudt å bli tatt oralt i pulverform, uten fortynning med vann!

Hva sier anmeldelsene?

Legemidlet samler mesteparten av positive anmeldelser, brukerne skriver ofte at de har den ønskede effekten, ved hjelp av dette middelet for allergi, med psoriasis, eksem, etc.

Med regelmessig inntak oppdaget pasientene at etter en tid ble symptomene på sykdommen mindre uttalt, siden stoffet raskt eliminerer tegn på beruselse. Ofte er det også positive anmeldelser om Polysorb for akne, og begge, når de brukes internt og når de praktiseres, eksternt, som ansiktsmaske.

Omtaler om kvinner om Polysorb MP for vekttap indikerer at stoffet er tilrådelig å bruke bare som et middel, og du må spise riktig, trene fysisk aktivitet. Men fortsatt et par kilo av verktøyet bidrar til å rense, forbedre prosessen med fordøyelsen. Hvordan drikke for vekttap avhenger av formålet med å miste vekt.

Polysorb: bruksanvisning, analoger, pris

Polysorb (Polisorb) er et effektivt legemiddel som har en sorptionseffekt. Produsenten av stoffet er ZAO Polysorb, som ligger i byen Chelyabinsk, og spesialiserer seg på produksjon av moderne enterosorbenter som inneholder fint silika. Legeselskapet ble etablert i 1997, og i 2012 er det ifølge eksperter fra Helse- og sosialdepartementet en ledende posisjon i det farmasøytiske markedet for moderne enterosorbenter i Russland.

Polysorb absorberende overflate, laget i mage-tarmkanalen, tre ganger analogene: Laktofiltrum, Polyphepanum, Enterosgel Atoxil (Ukraina), og to hundre ganger absorberende effektivitet av aktivert karbon. Av alle stoffene i denne gruppen, er medisinen Polisorb MP betraktet som den beste når det gjelder pris effektivitet.

Anvendelsesområdet for enterosorbent i medisinsk praksis er ganske bredt. Medikament Polysorb pluss foreskrevet for allergi, psoriasis, astma, dermatitt, urticaria, dysbacteriosis, toksemi, tendens hos spedbarn, forgiftning, oppkast, abstinenssyndrom (bakrus). I kosmetologi brukes en ansiktsmaske fra Polysorb til å bli kvitt akne og hudormer. Effektiv rensing av kroppen er viktig for å miste vekt, samt sykdommer ledsaget av rus, metabolske sykdommer.

Polysorb-legemiddelfrigivelsesform: Engangspulver i poser som inneholder Polysorb 1 gram; Polysorb pulver i hetteglass for suspensjon, 12 gram per 250 ml hetteglass, 24 gram per 500 ml hetteglass. I form av tabletter produseres ikke legemidlet, da partiklene av silikondioksid under komprimering mister sine farmakologiske egenskaper.

Hvordan virker Polysorb i behandling av rus?

Etter svelging Polysorb gir absorbenten absorberer støt og "svamp som" eksogene, endogene toksiner, mat allergener, og bakteriell opprinnelse, giftige stoffer som frigjøres av mikrober, spaltningsprodukter av proteinstrukturer i tarmen. De osmotiske egenskapene til silikondioksid gjør det mulig å transportere giftige komponenter fra blodet, lymf, intercellulær væske inn i tarmhulen, hvor de fjernes fra kroppen.

Polysorb medikament avgiftning egenskaper bidrar til å kvitte kroppen med giftstoffer, høye doser av narkotika, alkohol, tungmetaller, radioaktive stoffer, et overskudd av metabolske produkter: bilirubin, urea, kolesterol, lipidkomplekser.

Det bør tas i betraktning at Polysorb har ikke-spesifikke sorptjonsegenskaper og kan fjerne gunstige vitaminer og mikroelementer fra tarmene, og redusere konsentrasjonen av medikamenter tatt. Intervallet mellom å ta Polysorb og andre legemidler bør være minst 1 time.

Indikasjoner for bruk av narkotika

Polysorbbehandling utføres i tilfeller der det er nødvendig å fjerne giftige komponenter fra kroppen.

Tilordne en sorbent Polysorb for barn eldre enn ett år, samt voksne i følgende tilfeller:

 • Allergi av forskjellig opprinnelse (urticaria, angioødem, eksem, bronkial astma).
 • Intoxications av ulike etiologier (medisinske, alkoholholdige, med smittsomme sykdommer, nyre, og også leversvikt;
 • Tarminfeksjoner med oppkast, diaré;
 • Dysbacteriosis (ubalanse av intestinal mikroflora), som kan være komplisert ved forstoppelse, diaré;
 • Viral hepatitt, cirrhosis;
 • Polysorb er ikke foreskrevet for nyfødte (barn under ett år);

Før du tar legemidlet, bør du lese nøye bruksanvisningen og konsultere legen din, til tross for at det ikke er nødvendig med resept for kjøp av Polysorb enterosorbent på apotek.

Bivirkninger og kontraindikasjoner til utnevnelse av Polysorb

Ved behandling av legemidlet er det godt tolerert, hypoallergenisk. Bivirkninger er sjeldne og er forbundet med intoleranse mot silisiumdioksyd, samt evne til stoffet til å forårsake forstoppelse. Med manifestasjon av bivirkninger, anbefales det å avbryte medisinen.

Kontraindikasjoner for utnevnelse av polysorb sorbent er:

 • Barns alder opptil 1 år;
 • Intoleranse av komponenter Polysorb;
 • Peptisk sår, forverret duodenalt sår, erosiv tarmsykdom (ulcerøs kolitt, Crohns sykdom);
 • Akutt intestinal obstruksjon.

Kan jeg ta Polysorb under graviditet og amming?

Polysorb under graviditet og amming er foreskrevet i terapeutisk dosering, siden medisinen ikke påvirker tilstanden til fosteret og nyfødte negativt. Polysorb, ifølge anmerkningen til stoffet, er etter oral administrasjon bare i tarmens hule, ikke faller inn i blodet. Polysorb for gravide kvinner med giftose er foreskrevet for å redusere konsentrasjonen av giftige komponenter som påvirker symptomene på sykdommen.

Hvordan ta Polysorb barn og voksne?

Oppsummeringen av preparatet inneholder en detaljert beskrivelse av metoden for påføring av suspensjonen. På ett glass kaldt kokt vann setter du en spiseskje med pulver med topp (3 gram) til en voksen, og på 1 / 4-1 / 2 glass vann en teskje pulver med toppen (1 gram) til barn. Det er nødvendig å blande suspensjonen grundig til en jevn konsistens er oppnådd. Suspensjon gis en time før måltider i daglig dosering: For voksne og barn fra 7 år til 12 gram, for alvorlige rusmidler, kan den daglige dosen øke til 24 gram. For barn fra ett til syv år, er 150-200 mg foreskrevet per 1 kg vekt. Den daglige doseringen skal deles med 3-4 ganger. En enkelt dose (maksimal) kan være opptil 1/2 av daglig dosering.

Ved behandling av tarmsykdommer med Polysorb, i henhold til bruksanvisningen, varierer varigheten av behandlingen fra tre til fem dager, og hvis det foreligger bevis, er det mulig å utvide behandlingen til femten dager. Ved behandling med hepatitt er behandlingsforløpet opptil ti dager.

Spesielle instruksjoner

Legemidlet brukes kun i fortynnet form! Bruk av medisiner inne i form av et tørt pulver er forbudt!

Hva er bedre Polysorb eller Enterosgel?

Enterosgel tilhører legemiddelgruppen av sorbenter, har indikasjoner, kontraindikasjoner som ligner på Polysorb. Effektiviteten til Enterosgel, ifølge utøvere, er tre ganger lavere. I apotekskjeden er kostnaden høyere sammenlignet med prisen på Polisorb.

Andre legemiddelanaloger kan kalles Laktofiltrum, Polyphepan, Atoxil (Ukraina). Når det gjelder effektivitet, er disse enterosorbenter nær Enterosgel. Kostnaden for uten sidestykke litt høyere, på grunn av deres reklamestøtte.

Sorbingegenskapene til aktivert karbon, som er forfedre av denne gruppen av legemidler og har blitt brukt i medisinsk praksis i mer enn 50 år, er 200 ganger lavere enn Polysorb. Prisen på aktivert karbon i apoteksnettet er noe lavere.

Den har ubetydelig adsorpsjonskapasitet syrenøytraliserende Smekta men analoger Polysorb narkotika gjelder ikke og brukes til behandling av gastritt, magesår, duodenal ledsaget av økt surhet av magesyren.

Oppbevaring av legemidler

Legemidlet anbefales å lagres ved en temperatur som ikke overstiger 25 grader Celsius, på et tørt, mørkt sted. Legemidlet er lagret ikke mer enn 3 år.

Å bruke preparert suspensjon innen 24 timer, for å lagre ved en temperatur på 8-15 grader Celsius.

Hvor mye koster polysorb?

For tiden kan du kjøpe POLYSORB i de fleste apotek. Legemidlet er mye brukt i medisinsk praksis for behandling av forgiftninger av ulike etiologier.

Polisorb gjennomsnittspris i apotekskjeden:

 • Polysorb pulver enkelt poser 2g №1 - 23 - 28 rubler.
 • Polysorb pulver til suspensjonspreparat 12 g i en flaske - 100 - 115 rubler.

Polysorb MP

◊ Pulver til suspensjon for oral administrering; lys, amorf, hvit eller hvit med en blåaktig tint, luktfri; danner en suspensjon når den omrøres med vann.

Enkelt bruk pakke.
Engangsbruk pakke (10) - en pakke kartong.

◊ Pulver til suspensjon for oral administrering; lys, amorf, hvit eller hvit med en blåaktig tint, luktfri; danner en suspensjon når den omrøres med vann.

Polysorb MP - uorganisk ikke-selektiv polyfunksjonell enterosorbent basert på høyt dispergert silika med partikkelstørrelser på opptil 0,09 mm og med kjemisk formel SiO2.

Polysorb MP har uttalt sorbsjons- og avgiftningsegenskaper.

I lumen i mage-tarmkanalen binder og fjerner legemidlet endogene og eksogene giftige stoffer av forskjellig natur, inkludert patogene bakterier og bakterielle toksiner, antigener, matallergene, stoffer og giftstoffer, tungmetallsalter, radionuklider og alkohol. Polysorb MP absorberer også noen metabolske produkter i kroppen, inkludert et overskudd av bilirubin, urea, kolesterol og lipidkomplekser, samt metabolitter som er ansvarlige for utviklingen av endogen toksisose.

- akutte og kroniske forgiftninger av ulike etiologier hos barn og voksne

- akutte tarminfeksjoner av ulike etiologier, inkludert matbårne toksikosinfeksjoner, samt diarrésyndrom av ikke-smittsom opprinnelse, dysbacteriosis (som del av komplisert terapi);

- purulente septiske sykdommer, ledsaget av alvorlig rus

- Akutt forgiftning med sterke og giftige stoffer, inkl. narkotika og alkohol, alkaloider, tungmetallsalter;

- mat og narkotikaallergi

- hyperbilirubinemi (viral hepatitt og annen gulsott) og hyperazotemi (kronisk nyresvikt);

- Innbyggere i miljøvennlige regioner og ansatte i farlige næringer med sikte på forebygging.

- magesår og duodenalsår i den akutte fasen;

- Individuell intoleranse mot stoffet.

Polysorb MP inntas kun i form av en vandig suspensjon. For å oppnå en suspensjon blandes den nødvendige mengden av stoffet grundig i 1 / 4-1 / 2 kopp vann. Det anbefales å tilberede en frisk suspensjon før hvert legemiddelinntak og drikk det 1 time før måltider eller andre legemidler.

Voksne medikament Polysorb MP er foreskrevet i en gjennomsnittlig daglig dose på 0,1-0,2 g / kg kroppsvekt (6-12 g). Mangfoldet av mottak - 3-4 ganger / dag. Maksimal daglig dose hos voksne er 0,33 g / kg kroppsvekt (20 g).

En enkelt dose av legemidlet Polysorb MP for barn avhenger av kroppsvekt (se tabell).

Daglig dose = enkeltdose × 3 ganger per dag.

Tabell med anbefalte doser av legemidlet Polysorb MP.

1 teskje "med en høyde" - 1 g av stoffet.

1 spiseskje "med en høyde" - 2,5-3 g av stoffet.

Ved matallergi bør legemidlet tas umiddelbart før et måltid. Den daglige dosen er delt inn i 3 doser om dagen.

Varigheten av behandlingen avhenger av diagnosen og alvorlighetsgraden av sykdommen. Behandlingsforløpet for akutt beruselse er 3-5 dager; med allergiske sykdommer og kronisk forgiftning - opptil 10-14 dager. Etter 2-3 uker er det mulig å gjenta behandlingsforløpet.

Funksjoner av stoffet Polysorb MP i ulike sykdommer og forhold

Når mat toksikoinfeksjon og akutt forgiftningsterapi anbefales for å starte med magesvikt med 0,5-1% suspensjon av legemiddelet Polysorb MP. Ved alvorlig forgiftning på den første dagen, utføres magesvikt gjennom et rør hver 4-6 timer, sammen med dette, blir legemidlet gitt oralt. En enkeltdose for voksne er 0,1-0,15 g / kg kroppsvekt til pasienten 2-3 ganger daglig.

Ved akutt intestinal infeksjon anbefales behandling med Polysorb MP å begynne i de første timene eller dagene av sykdommen som en del av en kompleks terapi. På den første dagen blir den daglige dosen av legemidlet tatt i 5 timer med et intervall mellom doser på 1 time. På den andre dagen er hyppigheten av å ta legemidlet 4 ganger daglig. Behandlingens varighet er 3-5 dager.

Ved behandling av viral hepatitt blir Polysorb MP brukt som avgiftningsmiddel i en gjennomsnittlig daglig dose i løpet av de første 7-10 dagene av sykdommen.

Ved akutte allergiske reaksjoner (medisin eller mat) anbefales det å vaske magesekken og tarmen med en 0,5-1% suspensjon av legemidlet Polysorb MP. Videre er legemidlet foreskrevet i vanlige doser før klinisk effekt begynner.

Ved kroniske matallergier anbefales behandlingskurs med Polysorb MP i 7-10-15 dager. Legemidlet er tatt umiddelbart før måltider. Lignende kurs er foreskrevet for akutt gjentakende urtikaria, angioødem, eosinofili, pollinose og andre atopiske sykdommer.

Ved kronisk nyresvikt benyttes behandlingskurs med Polysorb MP i en dose på 0,1-0,2 g / kg / dag i 25-30 dager med en pause på 2-3 uker.

Polysorb: bruksanvisning og dosering

Innhold (omtaler i slutten av artikkelen)

Det mest populære og vanligste stoffet for vekttap er et legemiddel som heter Polysorb. På hyllene til apotek, kan du ofte finne et annet navn for stoffet - Polysorb MP. Denne forkortelsen står for "medisinsk muntlig". Med andre ord, det indikerer omfanget.

Se også - Hvordan fremskynde prosessen med å miste vekt med Enterosgel, instruksjoner.

Sorbent Beskrivelse

Polysorb slankemiddel hører til gruppen av sorbenter. Begrepet "sorbenter" er allment kjent ikke bare for medisinske arbeidere, men også for enkle innbyggere. Tross alt, ofte ofte folk ty til å motta slike midler for å fjerne skadelige stoffer fra kroppen med deres hjelp. De kan ha forskjellige stater. Deres funksjon er evnen til å absorbere tredjepartsstoffer.

Det finnes 2 typer sorbsjon.

 1. Adsorbsjon - det innebærer absorpsjon av skadelige stoffer gjennom kjemisk samhandling av stoffet med dem;
 2. Absorption - oppstår på grunn av løsningen, som dannes under samspillet mellom sorbenten og stoffet. Denne løsningen kan være i to tilstander - flytende og fast.

Hvis vi snakker utelukkende om bruk av legemiddelet Polysorb av leger, er det foreskrevet for pasienter som har tegn på forgiftning av giftige stoffer som er dannet som følge av inflammatorisk prosess. Legemidlet brukes i alle typer forgiftninger, uavhengig av hva slags substans som er årsaken.

Beskrivelse og sammensetning av produktet

Hovedkomponenten av det beskrevne sorbent er kolloidalt silikondioksid. Det er en solid, krystallinsk substans uten farge. Hovedegenskapen til dette stoffet er en høy grad av motstand mot de negative virkningene av syrer. I tillegg, når et stoff samhandler med vann, oppstår det ingen reaksjoner.

Mekanismen for dens handling refererer til den første typen sorptionsadsorpsjon, og det er ganske enkelt. Så snart stoffet kommer inn i menneskekroppen, begynner det å påvirke giftstoffer som akkumuleres i det, gradvis fjerne dem og lindre symptomene på forgiftning. Verktøyet er i stand til å utøve en splittende effekt utelukkende på toksiner som har eksogen og endogen opprinnelse.

Men den store populariteten til verktøyet er ikke bare forårsaket av den fantastiske spaltningseffekten. Som du vet kan det absorbere skadelige stoffer, allergener og nedbrytningsprodukter av tungmetaller. Det skal bemerkes at maksimalt mulig absorpsjonsmengde i dette tilfellet er 300 mg / g. På grunn av at silisiumdioksyd ikke blir utsatt for aggressiv påvirkning fra stoffene i mage-tarmkanalen, blir den utskilt fra kroppen uendret.

Utgivelsesskjema

I apotekets hyller i dag finner du et produkt som produseres utelukkende i form av pulver. Men avhengig av emballasjen, kan du kjøpe poser som inneholder 12 eller 24 gram pulver. Ved anvendelse av dette pulveret fremstilles en suspensjon.

Indikasjoner for bruk

Behandling av sykdommer forårsaket av alvorlig forgiftning av kroppen involverer bruk av polysorb. Til tross for det brede spekteret av tiltak, er medisinen oftest brukt for slike sykdommer:

 • Intoxikasjon, har en annen genese, som er preget av akutt (kronisk) kurs;
 • Allergi forårsaket av å ta visse medisiner (samt matallergi);
 • Viral hepatitt, alle former for gulsott;
 • Tarminfeksjoner;
 • Purulent-septisk patologi;
 • Akutt forgiftning.

Det er verdt å merke seg at stoffet er foreskrevet for noen forgiftning, uavhengig av hva slags substans som var deres årsak. I tillegg anbefaler det ganske ofte at leger bruker Polysorb som et middel for forebygging. Det kan bidra til å forhindre forekomst av ulike typer sykdommer hos mennesker som bor i regionene med ugunstige miljøforhold. Det anbefales også å periodisk bruke de som jobber i farlige næringer.

Metode for bruk

Beregn den nødvendige doseringen av legemidlet, kan bruke universalbordet. Det er beskrevet i instruksjonene for bruk av stoffet Polysorb.

Ved sammensetningen av tabellen var hovedparameteren for valget av dosering pasientens vekt. Det er relevant for de fleste plager, for kampen der det er nødvendig å ta Polisorb.

Vær oppmerksom på at mengden av stoffet som er angitt i den andre kolonnen i tabellen, er angitt nøyaktig ved 1 mottak!

For å gjøre det lettere å måle volumet av brukte midler, anbefales det å bruke en vanlig teskje. Ifølge beregningene inneholder en teskje polysorb-tørrprodukt nøyaktig 1 g medisin. Hvis du trenger 3 g eller mer, kan du bruke en spiseskje til å beregne. Det vil inneholde 3 gram medisinsk stoff.

Dermed kan du lett forstå dosen basert på dataene i tabellen. Husk at omtrentlige verdier ikke bør skremmes. Og selv om overskridelsen av maksimal dosering ikke er ønskelig, vil den ikke ha noen effekt. Tross alt utelukker egenskapene til silisiumdioksyd fullstendig muligheten for overdosering.

Søknadstips

Det bør også huskes at medisinen bare skal tas i oppløst form. Å bruke det er strengt forbudt. Produsenter av Polysorb bruker også klare instruksjoner til hver pose, som inneholder anbefalinger angående dosering for visse sykdommer. Dette er gjort for å gi pasientene muligheten til å navigere i alle de vanskelighetsgrader som brukes.

Men dette betyr ikke at du kan foreskrive deg selv en behandling. Kun en spesialist innen medisin kan velge riktig dosering basert på sykdommens alvor, svakhet i kurset og pasientens individuelle egenskaper. Men under visse forhold foretrekker leger å følge denne dosen av medisinering:

 1. Allergisk reaksjon på mat - er foreskrevet 3 ganger om dagen;
 2. Kronisk allergi - ta suspensjonen er nødvendig 3 ganger om dagen;
 3. Forgiftning - i dette tilfellet er stoffet tildelt for å utføre magespray. For å klargjøre løsningen må du blande 12 g pulver og 1 liter vann. Bruk deretter legemidlet i henhold til anbefalingene angitt i tabellen med vekt;
 4. Infeksjoner i mage-tarmkanalen - suspensjonen er utarbeidet på grunnlag av anbefalinger for vekt og tatt 4 ganger daglig. I løpet av de første dagene av administrasjonen er det nødvendig å bruke medisinen hver time.
 5. Viral hepatitt - opptil 4 mottakelser per dag. I dette tilfellet er stoffet bare brukt som en av elementene i kompleks terapi;
 6. Forebygging av ulike sykdommer - 3 doser per dag.

Det må huskes at suspensjonen for alle de ovennevnte sykdommene er utarbeidet i henhold til en ordning. Og du finner denne ordningen i tabellen ovenfor, som inneholder indikatorer på pasientens vekt.

Det anbefales å ta medisin under måltid eller etterpå.

Kontra

Til tross for verktøyets allsidighet, har det noen kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å foreskrive stoffet i tilfeller der pasienten har slike sykdommer:

 • Sår (spesielt hvis de er i den akutte fasen);
 • Intern blødning i fordøyelseskanalen;
 • Intestinal atony;
 • Individuell intoleranse.

Hvis du lider av en av de ovennevnte sykdommene, må du avvise behandling med Polysorb, da dette vil ha en negativ innvirkning på helsen og forverre sykdomsforløpet.

Bivirkninger

Til tross for at stoffet lenge har blitt anerkjent som en av de mest effektive og trygge, har det, som alle andre, noen bivirkninger. Disse inkluderer:

 1. Allergiske reaksjoner;
 2. forstoppelse,
 3. Forverring av magen.

Det bør bemerkes at varigheten av et behandlingsforløp som involverer bruk av Polysorb ikke bør overstige flere dager. Dette skyldes det faktum at stoffet kan forårsake utvasking av vitaminer og mineraler fra kroppen. Derfor foretrekker leger, når det gjelder bruk av midler, å foreskrive en ekstra terapi, inkludert bruk av vitaminpreparater.

Selv om du tar Polysorb for profylaktiske formål, må du alltid huske at bare en erfaren spesialist kan foreskrive en egnet behandling. Selvbehandling, som har blitt så populær de siste årene, kan ha svært katastrofale konsekvenser. Det er derfor nødvendig å konsultere en lege før du tar Polysorb.

Narkotikapris

Kostnaden for dette stoffet for en flaske som inneholder 12 g av en substans, starter fra 38 rubler. I dette tilfellet er alt avhengig av produsenten, engasjert i frigjøring av legemidlet og volumet av hetteglasset. Følgelig vil en pose med 24 gram medisin koste mer. Dens kostnad starter fra 76 rubler.

analoger

Noen ganger er det nødvendig å bytte Polysorb med andre legemidler. I dette tilfellet kan analoger være:

 • Smecta er et naturlig adsorpsjonsmiddel, hvor virkningsmekanismen er ekstremt enkel. Det er basert på stabilisering av slimhinderen. Prisen på medisinen starter fra 30 rubler;
 • Neosmektin - et karakteristisk trekk ved stoffet er adsorberende aktivitet. Hun er selektiv. Kostnaden for 130 rubler.;
 • Kikrotsel - fjerner fra kroppen "tilhørende" giftstoffer, prisen på 260 rubler.

Det finnes andre stoffer, som er veldig lik den som har Polisorb. Imidlertid er de absolutt ikke egnet for selvtillit. I tillegg er kostnadene betydelig høyere enn for de påståtte stoffene. Det er derfor de blir brukt svært sjelden.

Flere Artikler Om Typer Acne