Juvenil akne er et ubehagelig fenomen, som langt fra unngås av alle. Vel, hvis de fyller 20 år, forsvinner de, men dette er ikke alltid tilfelle. Ugle spor - resultatet av feil behandling, som blir grunnen til utvikling av komplekser, misnøye med utseendet deres. Dette er imidlertid ikke en setning, fordi det finnes måter å kvitte seg med.

Årsak akne merker

Hvis en tenåring prøver å kvitte seg med en umodig pimple, ved unprofessional handlinger, forårsaker han skade på omgivende hud. Hvis dette ikke bruker desinfeksjonsmetoder, kan du enkelt smitte såret. Det berørte området er fylt med melanin, som under påvirkning av solen forandrer hudfargen. Slik oppstår post acne (akne merker).

Feil behandling av akne kan føre til alvorlige konsekvenser, noe som forårsaker utseendet til enda mer ubehagelige formasjoner:

 • arr eller dimple;
 • keloid vekst av den crimson fargen, som kan øke i størrelse, utvide utover grensene av det skadede området;
 • hypertrofiske formasjoner som har en konveks form, som ikke øker.

Derfor er det viktig å vite - hvordan bli kvitt akne i ansiktet.

Behandlingsteknikker for post-akne

Det er mange alternativer for å eliminere slike problemer, som spor av akne. De mest påviste, pålitelige og sikre metodene er tradisjonell medisin. De brukes, avhengig av problemets kompleksitet:

 • Den mest fornuftige løsningen er å kontakte en hudlege hvis problemene har gått for langt, og konsekvensene har tatt en veldig alvorlig form.
 • Hvis problemene er moderate, vil en profesjonell skjønnhetspleie hjelpe.
 • En liten endring i pigmentering etter fjerning av en liten kvise kan elimineres alene, men med obligatorisk overholdelse av desinfeksjon og rådgivning med lege.

Narkotikabehandling

Medisinske metoder inkluderer bruk av narkotika - retinoider, som er derivater av vitamin A. Deres effekt er evnen til å aktivere prosessene for cellefornyelse, og samtidig opptrer misfarging av den berørte huden.

For mer alvorlige tilfeller vises "Differin", tatt både eksternt og internt. Denne medisinen er foreskrevet utelukkende av den behandlende legen.

Blant kjemikerens rettsmidler har Kontraktubex-krem vist seg bra, det er svært effektivt for å fremme epithelial regenerering. Den inneholder heparin (antiinflammatorisk effekt), allatonin (helbredelse) og løkekstrakt (forhindrer dannelsen av unormale celler). Dette verktøyet gnides hver dag inn i huden til helt absorbert, deretter påføres en bandasje, som fjernes etter 8-10 timer. Prosedyren varer opptil 2 uker.

Preparater med lignende effekt, som også vellykket brukes til hudproblemer:

apotek agenter

Uavhengig avhenger av postacne, hvis det ikke går veldig bra, kan du ved å utføre prosedyrer ved bruk av apotekverktøy:

 • Parafin. Det smeltede parafinfallet påføres direkte til det berørte punktet. Når den fryser, blir den forsiktig fjernet og en nærende krem ​​brukes. Denne metoden er kontraindisert i nærvær av et vaskulært nettverk.
 • Clay og bodyaga blandes i like deler, 5 dråper 3% hydrogenperoksid tilsettes. Blandingen påføres på problemområder i 15 minutter. Du kan forbedre effekten av denne prosedyren ved å bruke en aloe vera mask.
 • Salisylsyre. På grunn av dens dype gjennomtrengning i porene, løser dette stoffet herdede sebaceous plugger. Som et resultat blir porene rengjort, innsnevret, den inflammatoriske prosessen stopper, og sporene av akne forsvinner helt. Det er nødvendig å gjennomføre prosedyren svært nøye, bare bruk syre på det berørte stedet. Hvis det kommer inn i sunne områder, blir epitelet tørket ut og peeling oppstår.

På kosmetikkkontoret

I en spesiell salong foreskriver en kosmetolog en prosedyre som er nødvendig for en tenåring, avhengig av graden av skader på huden:

 • Ansiktsmasker Slike prosedyrer er mye brukt med moderate eller minimal hudlesjoner.
 • Mesotherapy. Det er ledsaget av anvendelse av serum, aktiverende metabolske og gjenopprettingsprosesser på mobilnivå. Sammensetningen av serumet inneholder vitaminer, kollagener, hyaluronsyre, det bidrar til å returnere den normale hudfarge, og de skadede områdene glattes.
 • Microdermabrasion. Ved hjelp av en spesiell enhet i form av en pensel med slitende dyser, blir det øverste lag av huden skrapt av. Denne prosedyren er vanskelig, siden det krever en rehabiliteringsperiode, og det er også ganske smertefullt. Effekten begrenser imidlertid alle vanskeligheter, huden blir glatt, arene forsvinner.
 • Støvsuging. Enheten er en støvsuger som suger opp blandingen av støv og hudsekretjoner akkumulert i porene. Vaskulær mikrosirkulasjon er aktivert, epitelet tar på seg en frisk farge. Hudoverflaten blir jevn og smidig.
 • Microcurrents. Huden er justert på grunn av innkommende nåværende pulser. Sterkere muskler oppstår, blodsirkulasjonen øker, huden gjenoppliver.
 • Peeling. Denne metoden brukes til å kvitte seg med akne og spor av dem. Det utføres i medisinske institusjoner og skjønnhetssalonger.

Kemisk peeling betraktes i 3 varianter: dyp, middels og overfladisk. Prosessen begynner med påføring av toner, etterfulgt av glykolsyre. Etter at epithelets topplag er ødelagt, blir overflaten vasket av med en alkalisk oppløsning.

Ultralyd peeling fjerner døde hudpartikler, plugger som dekker porene, glatter rynker, rynker, akne arr. Under denne peeling oppstår mikromassasje, noe som fremmer rask hudregenerering. Som et resultat forsvinner flekkene fra akne, og huden får et sunt utseende.

 • Laser polering. Denne metoden er den mest effektive blant de andre, fordi den lar deg kvalitativt fjerne spor av akne. Laserstrålen fjerner fuktighet fra hudvevet. Dette øker temperaturen på huden. Resultatet er økt vekst av fibroblaster, kollagen og elastin. Denne metoden krever minst 6, maksimalt 10 økter. Mellom hver prosedyre ca. 2 uker med rehabilitering. Resultatet er en ideell hud som det er umulig å finne spor av akne.

 • Bekjemp mot akne flekker hjemme

  Å håndtere uavhengig med post-acne, er det ikke nødvendig å kjøpe dyre kosmetiske masker eller medisiner. Du kan lage en blanding av komponenter som alltid er til stede:

  • Sitron-Egg Mask. Du må ta 1 egg hvit, sitronsaft (2 ts). Den påføres i 15 minutter, vaskes med varmt vann. Du kan bruke vitaminkrem.
  • Tomatstivelsesmaske. Tomatmasse blandet med 1 ss. l. stivelse, bland og søk i 5-7 minutter. Prosedyren utføres i løpet av måneden, 2 ganger om dagen.
  • Hvit leire og 2 ts. sitronsaft med litt vann. Gruel er brukt punkt. Etter 10-15 minutter skylles med varmt vann, deretter kaldt.
  • Du kan kvitte seg med røde flekker etter å ha klemmet akne med en maske av blå eller grønn leire, vann og rosmarinolje. Det er nødvendig å gjennomføre prosedyren 2-3 ganger om dagen i 15 dager.
  • Et godt middel for arr består av kanel og honning (1: 1), suge i ca 15 minutter.
  • Agurksaft eller vassle er et utmerket blekemiddel. En lignende effekt kan gi papaya, rå poteter eller avokadoer.

  Buljonger og tinkturer

  Et interessant og like effektivt verktøy er isbiter fra persille eller kamille. Greens er finhakket, fylt med kokende vann, helt i isforms når det er avkjølt og frosset. De resulterende kuber kan tørke ansikt, nakke, skuldre, rygg. Huden er tonet, opplyst, blir friskere og sunnere.

  Hypericum tinktur hjelper også med å eliminere post-akne. For å gjøre dette, ta ca 2 ss. l. tørkede blomster Hypericum, helle alkohol, gå på et mørkt sted, og sjel. Etter 7-10 dager er infusjonen klar til bruk (tørke problemområder).

  Bruk av essensielle oljer

  De mest populære oljene er rosmarin og tea tree. Etter prosedyren for rensing av ansiktet, bruk en dråpe en prikk på stedet etter akne.

  For å bli kvitt arrene, hjelper du med olje avokado, lavendel og tea tree. Ved slike problemer anbefales det å vaske med vann med eplecidereddik (3: 1). Hvis du lager kremer med denne løsningen (bomullstoffet er fuktet og påført i 5-7 minutter), kan du eliminere selv det gamle pigmentet.

  Eliminere eller forhindre?

  Det faktum at du ikke kan fjerne acne selv, ble sagt og sagt mye. Men ikke så lett å motstå og ikke å klemme ut den hatet ål. Dette kan ikke gjøres, spesielt hvis det er umoden. For å bestemme dette stadiet kan være tilstedeværelse av rødhet, smerte, mangel på et hvitt hode. Hvis du forstyrrer huden i denne tilstanden, kan du forårsake alvorlige komplikasjoner i form av dimples, humper, arr eller pigmentflater.

  Selv om kvise er moden, er det ikke anbefalt å fjerne det hjemme. Det er bedre å kontakte en profesjonell skjønnhetspleie. Tross alt, å fjerne fettpluggen i betent tilstand er et veldig risikabelt skritt. Således er det mulig ikke bare å infisere infeksjonen, men også å forstyrre strukturen i huden, konsekvensene av disse er arr og pigmentspor.

  Etter fjerning av pustulær akne fra en kosmetolog, er det tilrådelig å ta C-vitamin slik at sårene blir raskere. Forresten er dette vitamin ønskelig å bruke som profylaktisk mot akneutslett (opptil 1000 mg daglig i 2,5-3 måneder).

  Så snart pimpleet har dukket opp, bør det kauteriseres med alkohol, acetylsalisylsyre eller jod. Dette vil bidra til å stoppe prosessen med betennelse og forhindre vekst av bakterier.

  Som forebyggende tiltak brukes resorberbare gelmidler. For å forhindre uønsket pigmentering, er det bedre å beskytte ansiktet mot eksponering for direkte UV-stråler. Det er tilrådelig å bruke solkrem, ha på seg en hodeplagg med et felt eller visir, det maksimale oppholdet i skyggen.

  Hvis du regelmessig utfører peeling prosedyrer, rengjør ansiktet med bruk av skrubbe, følg hygiene metoder, kan du forhindre utseendet av akne.

  Anbefalinger kosmetolog: hvordan du raskt takler post-akne

  I tillegg til den enkle sannheten - ikke rør ansiktet med skitne hender, bør du lytte til profesjonelt råd, og da vil postakne slutte å være et problem:

  • Før kosmetisk prosedyre må du forberede huden: vask med varmt vann med babysep.
  • Etter prosedyren, bruk en dagkrem på ansiktet.
  • For ikke å provosere utseendet på pigmentplettene, er det forbudt å gå ut i solen etter å ha holdt en maske, som inkluderer juice, masse eller sitrusolje.
  • Med mørk hud påføres ikke blekekrem.
  • Kosmetikk bør ikke ha hydrokinon irriterende for huden.
  • I kremer er overvekt av vitamin C, arbutin, hyaluronsyre og kojinsyre, lakris eller mulberry ekstrakter ønskelig.

  Svar på de hyppigste spørsmålene

  Jeg vil bli kvitt arr, men jeg tviler på hva jeg skal gjøre?
  Hvis arrene er for gamle, vil det bli nødvendig med alvorlige inngrep på nivå av en hudlege hos en medisinsk institusjon. Hvis de har dukket opp nylig, er det håp, men det er nødvendig å følge anbefalingene om pålegg av passende masker og kremer.

  Kan jeg bli kvitt akne spor i 1 dag?
  Svaret er definitivt negativt. I kampen mot akne merker, er tid, tålmodighet og streng overholdelse av alle finesser av prosedyren kreves. Kollagenproduksjon er nødvendig for å gjenopprette skadede hudområder, denne prosessen kan vare i flere måneder. Hvis rødhet liten, kan oppnås forholdsvis hurtig ved å anvende "concoctions" på gelen ca 5 minutter og det må skylle og tørke med et avkok av kamille. For rask healing, kan du bruke hemorroider salven "Aurobin".

  Hvor viktig er slanking?
  Et sunt kosthold vil sikre normal funksjon av alle organer, som vil ha en gunstig effekt på hudtilstanden. For forbedring av epitelet, foruten å spise mat beriket med nødvendige mikroelementer og vitaminer, er det også nødvendig å drikke opptil 2 liter vann om dagen. En tilstrekkelig mengde fuktighet som kommer inn i kroppen, vil bidra til en mer aktiv fornyelse av epitelet, helbredelse av sår og forbedring av hudfarge.

  Hvilke vitaminer er mest gunstige for huden, og i hvilke produkter er de inneholdt?
  Hovedparten er vitamin A, i den største konsentrasjonen finnes det i spinat, brokkoli, gulrøtter. I potet, avokado og tomater - vitamin E. Hvis det er en predisposisjon for akne, er det best å utelukke melprodukter (hvitt brød), fet og stekt, helmelk og redusere sukkerinntak. Gi preferanse til kokt mat og dampet. Spis mer grønnsaker og grønnsaker.

  Hvordan håndtere post-akne (video)?

  Denne videoen beskriver i detalj ulike kosmetiske og folkemessige rettsmidler som effektivt bidrar til å bekjempe aknefargene.

  Slik fjerner du merker fra akne på ansiktet

  Akne, svarte flekker, komedoner og akne gir oss mye trøbbel. Vi prøver å bli kvitt dem med all vår makt, ved hjelp av ulike kosmetikk og folkemessige oppskrifter. Men når akne forsvinner, er vi ikke glade, fordi spor forblir i deres plass. Å bli kvitt slike arr er svært vanskelig. Akne arr og akne arr kan variere i farge, struktur og størrelse. Det vanskeligste å bringe små groper som ser ut som spor av kyllingpokke. På grunn av disse kosmetiske feilene blir ansiktet smertefullt og forsømt. Skjule problemet ved hjelp av sminke, også er ganske vanskelig, er det nødvendig å bruke et tykt lag med foundation og pudder som gjør bildet unaturlig. I dag skal vi snakke om akne spor - hvordan og hvorfor de ser ut, om det er mulig å bli kvitt dem og hva som skal gjøres for dette.

  Hvorfor forblir akne karakterer?

  Akne merkene kan være helt forskjellige - rød, lilla, blå, brun og rosa. Hvis huden etter kvise er jevn og du er bare bekymret for den endrede fargen, blir det lett å bli kvitt et slikt spor. Hvis akne på huden dannet en slags et arr i form av en modifisert strukturen i huden - det vil si den konvekse delen, eller vice versa, depresjon, skrive ut et arr er mye vanskeligere. Men hvorfor ser de ut? Hvorfor helmer huden etter betennelse ikke helt? Her er noen årsaker til akne karakterer.

  Spor forblir etter dyp akne, når betennelse har påvirket ikke bare øvre, men også nedre lag av epidermis. Etter å ha kokt, holder sporene seg på huden mye lenger.

  Hvis akne er dekket av for mye hud, dannes et stort, betent område på ansiktet. Med en slik lesjon er spor fra huden ikke mindre enn en måned.

  Hvis vi snakker om purulent akne, helbringer de mye vanskeligere, fordi etter fjerning er et dypt krater igjen på huden.

  Det er ofte spor på huden igjen på grunn av det faktum at vi klemmer kvise med hendene og skader et allerede betent hudområde. Noen ganger kan en provisorisk behandling fører til en sårinfeksjon, til de bakterier fra skitne hender kommer inn i kvise, inflammasjon og skade på nærliggende vev øker. Selvfølgelig vil sporene av slik akne helbrede mye lenger.

  Sporene kan være på forsiden, hvis spot nylig helbredet under granulering av såret kan være et pigment eller en modifisert struktur. I dette tilfellet vil bare tid hjelpe - i løpet av få uker vil slike spor passere på egenhånd.

  Utilstrekkelig mengde vitaminer C, E, A og gruppe B fører til det faktum at regenerative prosesser finner sted i langsom modus. Det vil si at huden har ingen steder å ta ressursene for utvinning.

  Når lipidbalansen er forstyrret og sebaceous kjertlene er blokkert, forekommer metabolske prosesser i huden ikke tilstrekkelig intensivt, noe som senker prosessen med reparasjon av vev. Med fet hud, akne markerer helbrede mye lenger.

  Med hormonelle endringer i kroppen, regenererer huden også i svært lang tid på grunn av en overflod av androgener.

  Noen ganger kan langvarig helbredelse av akne og vev være en konsekvens av hudens individuelle egenskaper. Hvis av natur du har en svært tynn og lyse epidermis, trenger betennelse i de dypere lag, vil noen spor av akne vises mye lenger enn en person med normal hudtype.

  Narkotikabehandling av post-akne

  I kampen mot akne merker, må du bruke noen effektive metoder. Og det første som kommer til å tenke på mange jenter er å kjøpe et magisk medisin som vil bidra til å bli kvitt disse hatet arrene. Faktisk, farmasøytiske rettsmidler er ganske effektive i bekjempelse av slike feil, vurdere de mest populære og effektive salver og kremer.

  1. Panthenol. Dette er et utmerket verktøy for vevregenerering, som brukes til brannsår, kutt, for å bli kvitt arr. Panthenol stimulerer huden til aktivt å gjenopprette, bidra til å kvitte seg med friske arr. Hvis post-akne er gammelt, er det dessverre ikke trolig Panthenol å hjelpe. Legemidlet Allantoin har en lignende effekt. Verktøyet skal påføres ren hud med et tynt lag 3-4 ganger om dagen.
  2. Bodyaga. Det er et billig, men effektivt middel for arr, blåmerker og cellulitter. Prinsippet for dets tiltak er å øke blodsirkulasjonen i de behandlede områdene. Bodyaga fjerner blått og mørkt merker fra akne.
  3. Salisylsyre og hydrogenperoksid. Kombinasjonen av disse komponentene gir et utmerket resultat. Syret korroderer og fjerner den øvre delen av epidermis, noe som gir effekten av peeling. På grunn av dette forbedres vevregenerering. Og hydrogenperoksid lyser forsiktig pigmentet av epidermis, visuelt gjemmer spor av akne. Bruk sammensetningen til å peke - bare på den berørte huden!
  4. Kontraktubeks. Dette er en av de mest populære og effektive kremer mot arr og arr. Sørg for å dampe huden før du bruker den medisinske sammensetningen. Hvis du bruker den daglig i 2-3 måneder, kan du bli kvitt små spor, store arr blir mye mindre merkbar.
  5. Løk ekstrakt. Apotek selger klar løk ekstrakt - det er faktisk en konsentrert alkohol tinktur av løk. Dette verktøyet hemmer utviklingen av patologiske celler som danner arrvæv. I tillegg beskytter regelmessig bruk av løk ekstrakt huden fra akne igjen.
  6. Heparin salve. Generelt brukes det ofte i kampen mot åreknuter. Salve perfekt penetrerer blodårene, aktiverer blodsirkulasjonen, har en løsnings effekt, helbreder. Derfor er salven også effektiv for å fjerne post-akne.
  7. Retinolacetat. Dette er et konsentrert vitamin A, som kommer inn i huden fra utsiden. Når du legger Retinol hver dag på området av arr og arr, stimulerer du prosessene for fornyelse og reparasjon av huden.

  I tillegg er det populære og effektive rettsmidler for akne, noe som også akselererer prosessen med å fjerne merker og arr. Blant dem er Differin, Skinoren-gel, Baziron, etc.

  Maskinvare fjerning av akne arr

  Hvis arrene er ganske store og dype, vil det være rett og slett umulig å bli kvitt dem ved hjelp av salver. I dette tilfellet vil du hjelpe prosedyren skjønnhetspleie.

  1. Laser polering. Prosedyrsprinsippet er at de "ekstra" bølgende delene av huden bare er avskåret av en laser, huden er dermed justert. Full restaurering av glattheten i epidermis oppnås gjennom mange prosedyrer. Hvis du har hypertrofiske arr som stiger over hovednivået på epidermis, så er effekten på selve arret. Hvis du har en hul på huden, er bare kantene polerte for å gjøre huden mer jevn og jevn. Det samme prinsippet brukes i kampen mot strekkmerker.
  2. Mesotherapy. Denne prosedyren er kun effektiv i kampen mot friske arr. Ved hjelp av små nåler injiseres spesielle vitamin cocktails under huden, noe som stimulerer prosessen med hudregenerering og regenerering.
  3. Peeling. Faktisk er peeling den samme slipingen, men uten hjelp av en laser. Peeling kan være mekanisk når det øvre keratinøse laget av epidermis fjernes med en mekanisk slipebørste. Kjemisk peeling er svært populær når døde vekter erodert av spesielle kosmetiske syrer. Generelt kan peeling gjøres hjemme, etter å ha forberedt en enkel skrubbe. Bland sukker, sitronsaft og smør, bruk på ansikt og massasje i minst 10 minutter. Sitronsyre utfører i dette tilfellet rollen som kjemisk peeling - det spiser forsiktig de døde partiklene bort. Sukkerkrystaller er en mekanisk peeling børste, de fjerner bokstavelig talt alt unødvendig fra overflaten av epidermis. Oljen i masken gir mykning og ernæring.
  4. Mikrostrøm eksponering. I dette tilfellet påvirkes områdene som påvirkes av spor av huden, av lavfrekvente strømmer, noe som forbedrer blodsirkulasjonen i epidermis, stimulerer metabolske og regenerative prosesser.
  5. Støvsuging. Et lite apparat, som ligner en støvsuger, har en punkt-lignende effekt på overflatene av epidermis med spor av post-akne. På grunn av vakuumeffekten på arrene øker blodsirkulasjonen i disse områdene, regenereringsprosesser blir akselerert.

  Bare en kompetent og erfaren kosmetolog kan velge enheten og prosedyren som passer for deg. Med en profesjonell tilnærming, kan du bli kvitt spor i bokstavelig talt 5-6 prosedyrer.

  Folk rettsmidler for å bekjempe post-akne

  Hvis det ikke er tid eller mulighet til å gå til en skjønnhetspleie - ikke fortvil. Du kan bli kvitt spor av post-akne hjemme, men i dette tilfellet må prosedyren gjøres i lang tid, i 2-3 måneder. Men tålmodighet og utholdenhet vil gi resultatet, og arrene med arr vil gradvis forsvinne. Her er noen populære og effektive oppskrifter som vil hjelpe deg med å bli kvitt post-akne.

  1. Sitronsaft, persille og kefir. Denne oppskriften er effektiv hvis akne merkene er mørk lilla, brun eller blå. Persille må knuses i en blender, bland saften med kefir og sitronsaft, påfør prikket på pigmentert hud. Dette er et utmerket blekemiddel.
  2. Melk, rosmarinolje, leire. Blå eller hvit leire skal fortynnes med melk for å oppnå en kremaktig konsistens, tilsett 5-6 dråper rosmarin eterisk olje. Dette er et utmerket antiinflammatorisk middel som vil lindre røde flekker, hudormer og arr.
  3. Kanel og honning. Det er en effektiv sammensetning mot arr og arr. Masken fungerer mye bedre hvis den brukes til frisk skade. Honning bør tas naturlig, blandet med kanel i like store mengder.
  4. Tomat og stivelse. Tomater blandet med stivelse kan brukes mot hulrom på huden og betennelse i epidermis. Påfør slurry punktvis, bare på de berørte delene av huden.
  5. Whitening is. Det er veldig nyttig å forberede blekis til huden, som ikke bare styrker strukturen og fargen, men strammer og toner epidermis. Det er nødvendig å male i en blender agurk og en haug persille, hell et glass kokende vann. La det brygge, og hell deretter i form for frysing, rett med massen. Å tørke ansiktet med forberedt is om morgenen og om kvelden er en utmerket maske for betente områder.
  6. Medisinsk paraffin. Dagens moteindustri tilbyr oss paraffin håndbad - prosedyren gjør huden jevn og fuktig. Men få mennesker vet at kosmetisk medisinsk paraffin perfekt regenererer vev, stimulerer produksjonen av elastin og kollagen. Påfør prikket parafin, smeltet og avkjølt til medium temperatur, til den berørte huden. Etter tre uker med daglig behandling, vil et reelt resultat bli merkbart.

  Disse er ikke bare effektive, men også tilgjengelige, samt enkle å lage oppskrifter for å hjelpe deg med å bli kvitt de hatet arrene. Men det er viktig å forstå at konsentrasjonen av stoffer i husholdningsmasker er svært liten, for å få et reelt resultat, bør de brukes regelmessig i minst tre måneder.

  Hvordan unngå post-acne dannelse

  I kampen mot neste akne og arr, tror vi - og hvordan å unngå det? Den enkleste tingen er å forhindre akne. Men dessverre er det ikke alltid i vår makt. Her er noen tips og råd som hjelper deg med å unngå merker og arr på den delikate huden i ansiktet.

  Hvis du har akne eller hudormer, ikke kjør dem. Du kan ikke tilfeldig bruke forskjellige typer rensegeler og tonics. Det er best å gå til en god skjønnhetspleie og identifisere årsaken til problemene. Pekende og målrettede effekter vil bli kvitt akne raskt og uten konsekvenser.

  Ikke press ut akne med hendene, spesielt med skitne. Dette er fulle av infeksjon, betennelse i dette tilfellet kan ikke unngås, spor av stor akne forblir lenge.

  Se tilstanden i tarmene dine, fordi akne ofte er et brudd på fordøyelseskanalen. Du må spise riktig, for å være fra skadelige, salte, røkt og stekt mat, frø, nøtter, sjetonger. Det er nødvendig å regelmessig drikke sorbenter for å fjerne tarmene fra giftstoffer og giftstoffer, forstoppelse bør ikke tillates.

  Rengjør huden fra vegstøv hver dag, ikke glem å fjerne sminke. I ingen tilfelle ikke la porene være tilstoppet - slik begynner betennelsen. Bruk kun engangshåndklær og servietter, slik at ingen skadelige bakterier kan forbli på stoffet, som igjen kan tørke på ansiktet på ren hud.

  For alvorlig betennelse, prøv å ikke bruke alkoholbasert kosmetikk. Deres aggressive sammensetning kan føre til forbrenning på sensitiv hud, hvorpå mørke merker og flekker vises.

  Ikke utfør mekanisk rengjøring selv, det er bedre å betro det til en profesjonell. Spesielt er det umulig å åpne en umodig pimple. Berør det - hvis det gjør vondt, er det rødt, du bør ikke røre det enda. Vent til et hvitt hode danner på huden, og bare deretter gå til en skjønnhetspleie eller åpne et kvise med spesialverktøy, etter at du har desinfisert alt.

  Beskytt huden mot direkte sollys - de betent områder av dermis som påvirkes av ultrafiolett stråling, kan pigmenteres mer enn vanlig.

  En gang i uken, gjør et hjem peeling for å fjerne døde hudskalaer, huden skal oppdateres.

  Følg disse enkle reglene for å unngå akne og arr i ansiktet ditt.

  Dessverre kan en person med problemhud sees langt unna. Og selv om du vokser opp ungdommen, og du klarer å takle betennelse på huden, følger spor av akne med deg lenge. Men hvis du nærmer deg problemet på en omfattende måte, kan du henvende deg til en erfaren kosmetolog, overvåke ernæring, utføre hjemme og profesjonelle prosedyrer, ta behandling, og alt kan korrigeres. Tålmodighet og kompetent tilnærming vil hjelpe deg med å finne en jevn og jevn hud i ansiktet!

  Hvordan bli kvitt akne karakterer

  Hvordan bli kvitt akne karakterer, å utføre denne prosedyren forsiktig og smertefritt, ikke alle kvinner vet, og gjør alvorlige feil.

  Men ved hjelp av moderne kosmetiske midler er det mulig å fjerne uten konsekvenser selv hjemme. Å vite riktig sammensetning av masken, kan effektivt fjerne utslett, akne, akne uten å forlate arr, arr, flekker og merker.

  Akne og akne på huden

  Selv mennesker med god, glatt og ren hud møter periodisk et kosmetisk problem - akne, det vil si med akne på kroppen. Og hvis du ikke tar hensyn til kropp og ansikt, så er post-acne garantert - arrene fra pustlene forblir for resten av livet.

  Hvorfor forblir arr og akne arr? Spesialister skjønnhetseksperter forklarer denne grunnen.

  Når en aktiv inflammatorisk prosess oppstår, påvirkes ikke bare de øvre lagene, men også dypere. Å ha nådd en stor størrelse, akne fusjonere med hverandre, danner en kontinuerlig sone med aktiv betennelse.

  Svak immunitet, sykdommer i indre organer, inflammatoriske prosesser som forekommer i menneskekroppen, gir ikke mulighet til raskt og effektivt å kvitte seg med en purulent utslett. Og hvis du ikke tar noen tiltak på et tidlig stadium, kan du bare forverre situasjonen - jo lengre den inflammatoriske prosessen varer, jo mer epidermis lider.

  Partikler av formasjoner dør av, tette porene, og lesjonens område utvides betydelig, og danner rødhet og svulster i manifestasjonsområdet.

  Til slutt, uten kosmetiske prosedyrer, vil enkelte områder av huden dekket med akne være vesentlig forskjellig fra sunn hud. Det er ikke et faktum at denne prosessen med epidermis restaurering vil finne sted raskt, effektivt og effektivt.

  Så hva påvirker utseendet på arr og arr etter akne og akne?

  1. Alvorlig skade på epidermis. Dette er en av hovedårsakene til at folk som lider av akne og kviser, lider ytterligere.
  2. Store lesjoner. Når alvorlige inflammatoriske prosesser oppstår med komplekse konsekvenser, dekkes store områder av huden.
  3. Inflammatoriske prosesser på dype steder. Etter at kvise har modnet og pus har gått ut, forblir de dype "pits" som er lange og vanskelige å helbrede.
  4. Klemme akne. Hvis en person presser seg ut abscesser på kroppen selv, så kan det være stygge og dype merker på kroppen.
  5. Infeksjon mens du klemmer eller renser ansiktet med hendene. Sirkulasjonsforstyrrelser.
  6. Langsom vekst av epidermis celler i lesjonene.

  For å unngå akne merker, bør man få tålmodighet, gjennomgå omfattende behandling, men det viktigste er å konsultere en lege i tide.

  Hvis dette ikke er gjort, vil det oppstå arr, mørke flekker, ujevne hudintegrasjoner og til og med arr.

  Fjern akne merkene - pent, men effektivt

  For å fjerne de mørke manifestasjonene (flekkene), ujevne nyanser, andre spor av akne, må vi bruke prosedyrene for moderne kosmetikk. Det finnes ulike oppskrifter og masker for effektiv fjerning av spor, og mange av dem er relevante.

  Hvordan gjøre porene utvide

  Porene er en av de svake punktene på menneskeskinn, som ofte er utsatt for betennelsesprosesser som utvikler seg i hårsekkene når sebum akkumuleres. Hvis ulike eksterne forurensninger trengs der, dannes en akne.

  For å utvide porene brukes ulike typer syrer som effektivt påvirker tilstanden til huden på lesionsstedene. Blant dem er:

  Effektive prosedyrer ved hjelp av kosmetiske preparater kan oppnå pore ekspansjon. Midlene som brukes skal være rettet mot å redusere aktiviteten til talgkjertlene.

  Prosedyrer med bruk av legemidler som inneholder de listede syrer er også effektive fordi når de brukes, tynner de keratiniserte lagene, og follikulær blokkering reduseres.

  For disse prosedyrene er det ikke nødvendig å besøke kosmetologerom - det er mulig å bruke produkter med frukt og salisylsyre hjemme, alene.

  Hvis du gni ansiktet ditt konstant, uten avbrudd, så om tre eller fire måneder blir resultatet klart. Porene i huden vil smale til deres opprinnelige størrelse, og dermed skader etter akne mindre synlig. Misbruk gnidning er ikke verdt det, og etter firemånedersperioden er det bedre å stoppe slike aktiviteter. Huden skal hvile fra virkningen av syrer.

  Kjemisk peeling, som også inneholder syrer, er svært effektiv og etterspurt. Peeling gjøres en gang om 10 dager, slik at du kan fullføre et fullt kurs om to måneder. Som i det første tilfellet med bruk av syrer, og når peeling, etter fjerning av spor av akne, trenger du en pause, men bare i to eller tre uker.

  Hva er dyskrom?

  På grunn av unqualified fjerning av akne, akne, knuter, papiller, cyster og andre fysiske effekter på huden er mørke flekker, den såkalte cyanosen. Slike endringer kan oppstå etter at absessen er åpnet. Arr og mørke flekker blir mer merkbare med utbruddet av kaldt vær og alvorlige frost.

  Å gjennomgå en spesiell behandling i praksis betyr at personen har valgt en effektiv metode for å eliminere arr, akne arr. Kjernen i prosedyren består i å begrense kapillærene, fryse de inflammatoriske prosessene, som et resultat av hvilken det blir vakkert og elastisk. Preparatene inkluderer:

  • Ichtyol;
  • menthol;
  • kamfer;
  • nikotinsyre;
  • isopropylalkohol.

  Disse stoffene er godt kombinert med pågående peeling, og som et resultat - restaureringen av de epidermis beskyttende funksjonene.

  Hvordan bli kvitt arr

  De mest komplekse manifestasjoner som forblir på huden, er arr. Som kosmetologipraksis viser, kan arrdannelse ikke reduseres til et minimum. Derfor er prosedyrene rettet mot å minimere deres manifestasjoner og synlighet.

  For å eliminere arr, er det valgt et individuelt behandlingsforløp for hver person, siden kroppen er forskjellig for alle, og hver har visse kontraindikasjoner. Hvis du ikke velger individuelle prosedyrer, i stedet for effektiv behandling, kan du forverre den inflammatoriske prosessen eller bidra til utviklingen av akne.

  Medisinsk behandling består av:

  • hyaluronsyreinjeksjoner;
  • mikrokurrent terapi;
  • effekter på lokal hud med ultralyd.

  Kosmetologikurs er bruk av masker, hvis sammensetning er ganske variert. Men alle komponentene som inngår i sammensetningen, trenger inn i de dype eller øvre lagene av epidermisene, og har en positiv effekt på cicatricialspor av akne.

  For å redusere størrelsen på arrene og ytterligere eliminering, kan mer radikale prosedyrer brukes, som i hvert tilfelle velges individuelt:

  • radiosurgical sliping;
  • syre og kjemiske peeling;
  • fylling med hyaluronsyrefyllstoffer og kollagen;
  • electrocoagulation;
  • cryosurgery.

  Alle disse er komplekse og effektive metoder som ikke er anvendelige hjemme og er ikke egnet for alle. Som allerede nevnt, vil huset måtte bruke spesielle masker, hvis resept er ganske variert.

  Masker hjemme

  Uten autoritativ oppfatning av eksperter, er det ganske vanskelig å fjerne akne merkene fra ansiktet. Men hvis du følger regler og forskrifter, så kan du. Han gjør ikke noe raskt, selv med bruk av syrer eller kjemiske peeling, så du kan ikke forvente en rask seier.

  Og det er ingen 100% garanti for at sporene vil bli fjernet og vil ikke være synlige for andre. Derfor, etter å ha bestemt seg for hjemmeprosedyrer, bør du ikke stole på et utvetydig resultat.

  1. Olivenolje og massasje. En av de effektive måtene å gjenopprette friskhet og farge, og prøv å fjerne rester av utslett og akne. I tillegg bidrar denne metoden til å forbedre blodsirkulasjonen. Olivenolje fuktgjør epidermis, bidrar til produksjon av tilstrekkelig mengde kollagen.
  2. Sitronsaft. Sitronsyre er veldig nyttig for ytre skallet, så tørking med juice er en akseptabel prosedyre. I tillegg er fruktsyren inkludert i sammensetningen av preparater for kjemisk peeling, derfor vil det bidra til å fjerne akne. Det er nok å tørke et ansikt med et stykke sitron flere ganger om dagen, som i nær fremtid, for å legge merke til betydelige forbedringer.
  1. Ice. Ubehagelige følelser fra kontakt med is kan overføres, og vet det endelige resultatet av denne prosedyren. Men når du tørker, bør du være forsiktig i områdene av de maksillære bihulene, for ikke å slappe av dem.
  2. Klassisk honning og egg masker. Som du vet, brukes egg og honning ganske ofte, og bidrar til restaurering av sunn farge, fjerner mørke flekker, fjerner spor av akne og utslett. For å øke effekten av applikasjonen, kan du legge til litt sitronsaft i den allerede forberedte masken.

  Det er mulig å tilberede skrubber og peeling hjemme ved bruk av produkter fra kjøleskapet. Sammensetningene kan være forskjellige, anvendelsesmetoder også, men i alle fall vil masker, peeling, scrubs av naturlige ingredienser ha en positiv effekt på de resterende sporene av akne.

  Hvorfor oppstår pigmenteringsforstyrrelser og mørke flekker oppstår?

  Ganske hyppig forekomst, dannelsen av menneskelig hud, er mørk, pigmenteringspunkter. De kan manifestere seg i to former:

  • mørke flekker vises på huden;
  • utvetting av huden utvikler seg.

  Depigmentering ligger i det faktum at lyse områder vises på menneskekroppen, som er vesentlig forskjellig fra hele skyggen av huden.

  Metoden for behandling velges også individuelt, avhengig av kroppens egenskaper. Fjernelsen av mørke flekker er å ta stoffer som senker syntesen av melanin.

  Dette naturlige mørke pigmentet er ansvarlig i kroppen for en sunn hudfarge, men dens sammensetning kan overskrides, spesielt etter gjennomgåtte prosedyrer for å fjerne merker fra akne. Sammensetningen av stoffet går til forskjellige syrer:

  Kjemiske elementer kan legges her - kobber, arbutin, sink, jern.

  Fjern også mørke flekker på huden etter å ha fjernet akne og akne, kan du ved hjelp av kjemiske peeling, som inkluderer frukt og melkesyre.

  Ved behandling av depigmenterte flekker er det motsatt tilnærming nødvendig - ved siden av manifestasjonsstedet blir det brukt midler til huden som letter det. Dermed er den generelle fargebakgrunnen justert, og lyse flekker blir umerkelig.

  Arr og arr etter akne og etter akne forårsaker ubehagelige, smertefulle opplevelser og er svært vanskelig å eliminere. Men det er nødvendig å håndtere disse konsekvensene ved å bruke alle tilgjengelige metoder og prosedyrer.

  Det anbefales å få en omfattende konsultasjon av spesialister for å unngå negative og noen ganger irreversible prosesser i forskjellige lag av epidermis. Derfor, før du bruker masker, peeling eller scrubs, er det bedre å undersøke tilstanden til huden og få faglig råd fra spesialister.

  Hvordan bli kvitt akne karakterer

  Akneutslett i ansiktet ødelegger utseendet, men dette problemet er forbigående. En annen ting - sporene av akne. De gir ikke bare huden et uæstetisk utseende, men kan også opprettholdes i lang tid eller til og med for alltid uten behandling. Kosmetologer erklære enstemmig at det er lettere å behandle akne (akne) og for å forhindre dannelse av arr og arr i ansiktet enn å se etter måter å kvitte seg med akne merker. Men hvis dette allerede har skjedd - ikke gi opp, fordi dette problemet har en løsning, og ikke en.

  Akneeffekter

  Konsekvenser av akne kalt post acne. Spor av den inflammatoriske prosessen på huden kan ha et annet utseende, spesielt:

  • forstørrede porer;
  • områder med forbedret pigmentering eller tvert imot depigmenteringssoner;
  • dilaterte kapillærer - telangiektasi;
  • røde flekker på grunn av stagnasjon;
  • Arr - de kan være normotrofisk, hypertrofisk og keloid eller atrofisk.

  Postacne alvorlighetsgrad avhenger av mange faktorer. Dette er alvorlighetsgraden av manifestasjoner av akne, og hudegenskaper og arten av behandlingen. Den lange løpet av sykdommen depleterer hudens regenerative muligheter. Selvmedisinering, spesielt når det gjelder å klemme akne, kan forverre situasjonen og spre prosessen til nærliggende vev. Feil hos en hudlege kan også føre til utseende av merker på huden, for eksempel hyppig bruk av mekanisk ansiktsrensing. Keloider kan danne seg på bakgrunn av behandling med visse legemidler, spesielt isotretinoin (et derivat av vitamin A). Dette stoffet brukes til behandling av alvorlige manifestasjoner av akne. Etter å ha fullført kurset, anbefales det å nekte behandling av arr og kirurgiske inngrep i et år.

  Det er tilfeller der mindre manifestasjoner av akne fører til merkbare effekter på huden, opp til dannelsen av dype arr og keloider. Dette kan skyldes hudens egenskaper og lav evne til å gjenopprette. Det er en genetisk predisponering for dannelsen av signifikante hudfeil, en tendens til dannelse av arr ble observert hos mennesker med mørkere hud.

  behandling

  Eliminering av spor etter akneutslett er en ganske vanskelig oppgave, og krever en individuell tilnærming i hver situasjon. Rehabiliteringsforanstaltninger bør inkluderes i kompleks behandling: rehabilitering av infeksjonsfokus, riktig ernæring, behandling av fordøyelsessykdommer og endokrine patologi. Med skikkelig hudpleie kan lårør løse seg selv.

  Fjer fjerning

  Arrbehandling kan utføres ved hjelp av metoder for dermatologi, kosmetologi og kirurgi i den perioden da nye elementer av akne ikke lenger vises. Det er å foretrekke å utføre prosedyrene i årets periode med minimal solaktivitet for å unngå hudpigmentering. Medisin tilbyr et stort antall teknikker, hvordan bli kvitt akne merker i ansiktet. Hver av dem har visse fordeler. For å eliminere arr, bruk følgende kosmetiske prosedyrer:

  • Mekanisk og maskinvare rensing av ansiktet. I den første varianten fjernes den døde epidermis og overflødig sekresjon av talgkjertlene manuelt og bruker verktøy. Prosedyren kan være smertefull, i løpet av hvilken det er nødvendig å strengt overholde antiseptika. Maskinvare rengjøring utføres av ultralyd eller laser. Prosedyren bidrar til å forbedre hudtekstur og eliminere en av manifestasjonene av post-acne-forstørrede porer.
  • Apparatets kosmetologi er et ganske bredt konsept hvor du kan inkludere alle prosedyrer utført av en kosmetolog ved hjelp av utstyr - elektro- og fonophorese, kryomassasje, diamantmikrodermabrasjon, mesoterapi og andre.
  • Peeling er enzymatisk, kjemisk, fysisk. Denne populære teknikken er et av svarene på spørsmålet om hvordan å bli kvitt akne merker. Under prosedyren fjernes overflatelagene fra epidermis. Peeling ved dybden av støt er overfladisk, midt, dyp. Til fysiske peeling inkluderer hudbehandling med ultralyd eller laser. Under kjemisk peeling brukes glykol- og fruktsyrer til å fjerne overflatelag, og trichloreddiksyreprosedyren har en dypere effekt.
  • Fraksjonell fotothermolyse er en effektiv moderne teknikk som gjør at du kun kan påvirke området av arr eller pigmentering. Bruken av en brøkdel laser reduserer risikoen for irreversibel termisk vevskader.
  • Mikrokurrent terapi - eksponering for svake nåværende pulser stimulerer regenerative prosesser i huden, mens det er naturlig eliminering av huddefekter etter akne.
  • Spesiell kosmetisk massasje normaliserer tonen i talgkjertlene, jevner tekstur og forbedrer blodtilførselen til ansiktets hud, noe som bidrar til å eliminere defekter etter akne.
  • Masker - den siste fasen av de fleste kosmetiske prosedyrer. Fordelen med denne metoden for behandling på huden av pasienter med spor av akne i vasokonstrictoren, oppløsning og depigmentering av virkningen av maskinkomponentene.
  • Mesoterapi - introduksjonen under huden av legemidler som inneholder flere biologisk aktive komponenter. Det er injeksjon og nålesløse varianter av prosedyren. Injeksjoner kan utføres av spesielle enheter, for eksempel en dermaroller. I ikke-nåleversjonen trer nyttige stoffer inn i huden på grunn av elektriske impulser, laservirkninger eller oksygentrykk. Avhengig av teknikken og legemidlene som administreres, utføres behandlingen for å eliminere arr, blemmer eller andre hudproblemer.
  • Redermalisering eller biorevitalisering - er introduksjonen av hyaluronsyre med høyere konsentrasjon enn i mesoterapi. Kan brukes til å fylle hudfeil med atrofiske arr.
  • Vakuummassasje og kryomassasje påvirker kun friske arr.
  • Oksygenbehandling - behandling av arr ved subkutan administrasjon av ozon.
  • Konturplastikk utføres ved å introdusere spesielle preparater under bukbunnen, noe som forbedrer lindringen av atrofiske hudfeil.
  • Injiseringsmikroplanter gjør det mulig å korrigere arr. Det kan være begrenset handling og permanent. Den første gruppen inneholder implantater av kollagen eller hyaluronsyre, som deretter blir resorbert.

  For keloid arr og dype atrofiske hudlesjoner, kan mikrokirurgisk behandlingsteknikker brukes. Utfør ekskisjon av arr ved hjelp av en spesiell nål, slag, mikrokirurgisk blad. På slutten av operasjonen suges en sutur, et hudimplantat kan brukes.

  Når hypotrofiske arr brukes, blir bunnen av arr separert, gapet mellom bunn og underliggende dermis er overgrodd med bindevev. Den andre fasen av slik behandling kan være peeling, så vel som terapeutisk eller operativ dermabrasjon, som vil glatte ut arrene "hevet" i første fase.

  Bekjemp mot pigmentering

  Manifestasjoner av post-akne i form av områder med forskjellig hudfarge kan skyldes hyper- eller depigmentering, dannelse av stillestående flekker eller dilaterte kapillærer (telangiektasier). Mangelfull eller overskytende melaninpigment er assosiert med et brudd på den komplekse prosessen med melanogenese på grunn av en lokal inflammatorisk prosess for akne, samt etter ulike kosmetiske prosedyrer ved behandling av akne eller dets effekter. Hyperpigmenteringssoner blir ofte dannet hos personer med mørkere hud og hos personer med IV, V-fototyper.

  For forebygging av postinflammatorisk hyperpigmentering er det nødvendig å utføre spesiell preparering av huden før traumatiske kosmetiske prosedyrer. Like viktig er riktig behandling av pasienter i rehabiliteringsperioden etter prosedyrene. Pasienter bør unngå overdreven eksponering for sollys, bruke kosmetikk med UV-filtre. Det er bedre å overlate valg av kosmetiske og parfymeprodukter til kosmetologen - noen av komponentene kan forårsake økt følsomhet overfor ultrafiolett (fotosensibilisering). Noen stoffer, for eksempel ibuprofen, tetracyklin, ciprofloxacin, hypotiazid, kan føre til samme effekt.

  Hvis huden er tydelig synlige røde merker fra akne, hvordan bli kvitt dem - et av de komplekse problemene med kosmetikk. Ved behandling av hyperpigmentering brukes følgende metoder:

  • Tyrosinaseinhibitorer brukes - et enzym involvert i syntesen av melanin. Disse inkluderer askorbinsyre, ekstrakter av lakris, mulberry tre.
  • Nikotinsyre blokkerer penetrasjon av melanosomer i keratinocytter.
  • Noen kjemikalier har depigmenterende effekter, spesielt hydrokinon og dets derivater, kojic, glykolsyre, azelainsyre og fytinsyrer. Hydrokinon hemmer syntesen av nukleinsyrer i melanocytter, men har betydelig toksisitet. Arbutin er lik i kjemisk struktur til hydrokinon, men er naturlig forekommende og giftfri. I store mengder er det inneholdt i bjørnebær.
  • Følgende medisinske midler med en bleking effekt er utviklet - albatin, dermavayt, aloezin. Preparatene inneholder syrer og planteekstrakter, noe som fører til en reduksjon i syntesen av melanin.
  • Ved behandling av pigmentering og røde flekker brukes kjemiske peeling, milde mesoterapi teknikker med vitaminer, mineraler og hyaluronsyre, maskinvare kosmetikk teknikker, spesielt fraksjonal photothermolysis, mikrostrøm terapi, mekanisk dermabrasion.

  Tradisjonell medisin tilbyr mange effektive oppskrifter for behandling av hyperpigmentering og stillestående steder:

  • Mask med sitronsaft - 2 ts blandet med pisket protein, påføres pigmenteringsområder i 15 minutter. Det er nødvendig å gjennomføre prosedyren to ganger i uken.
  • Agurkmaske - En grønnsak revet eller kuttet i sirkler bidrar til å kvitte seg med huddefekter etter akne. Masken blir igjen i 20 minutter og vasket med kaldt vann.
  • For å eliminere røde flekker vil det være nyttig kursmasker basert på grønn leire. Legg til rosmarinolje til massen fortynnet med vann - noen få dråper. Sammensetningen påføres området flekker og pigmentering i 10 minutter. Maskeapplikasjonen gjentas annenhver dag, bare 5 ganger. Så er det tilrådelig å lage en maske hver 2. uke. Du kan bruke en annen versjon av masken - i stedet for rosmarinolje, legg til sitronsaft.
  • God effekt kan gi bruk av isbiter fra persillebuljong. 50 g blader 5 minutter koker i 0,5 liter vann. Infused and filtered decoction frozen. Isbiter brukes til å tørke huden. Behandlingen har lysende, foryngende og toning-effekter.
  • Problemer i huden kan behandles med St. John's wort tincture. For forberedelse av tørre blomster og blader av planten (2 spiseskjeer) må insistere på 200 ml alkohol på et mørkt sted i ca 2 uker. Den resulterende tinkturen smører spor av akne daglig.
  • Populære masker fra badyagi. En begrensning for bruken er produktets høy allergenicitet. Badyag er en ferskvannssvamp, pulveret hentes fra det selges på apoteket. Verktøyet har en lokal irriterende og anti-inflammatorisk virkning. Det er 2 alternativer for fortynning av pulver - vann eller 3% hydrogenperoksid. Peroksid har en lette effekt, men tørker huden. Det er verdt å bruke en maske med dette verktøyet bare i pigmenteringssonen i flere minutter. Mask fra en badyag på vann er igjen i ansiktet i 15 minutter - før tørking. Utfør prosedyrer hver annen dag eller mindre, ca 10 prosedyrer per kurs.

  Akne merker er et problem som kan administreres vellykket. De beste resultatene kan oppnås ved å søke hjelp fra en erfaren kosmetolog. Han vil gi råd om de verktøyene som passer for en bestemt situasjon og en bestemt type hud. For å oppnå de beste resultatene er systematiske hudpleieprosedyrer nødvendige, og over tid vil den positive effekten bli mer og mer merkbar.

  Flere Artikler Om Typer Acne