Natriumbikarbonat er et hvitt krystallinsk, luktfritt krystallinsk pulver som enkelt oppløses i vann. De fleste kaller det ofte brus. Dette verktøyet er mye brukt i matlaging, men i hjemmet er kosmetikk soda ikke det siste.

Soda er ofte en av komponentene i peeling, forskjellige masker eller skrubber. Dette pulveret er ganske effektivt i kampen mot akne.

Hvilken effekt har brus på huden?

Soda kan kalles et unikt produkt. Den brukes i ulike felt (fra matlaging til industriell produksjon).

Også stoffet kan redusere hardheten til vann, rengjør overflaten fra gamle flekker og ødelegge bakterier. Derfor er brus inkludert i sammensetningen av mange rengjøringsmidler og vaskemidler.

Mange kvinner vet at dette pulveret har antiseptiske og bleking egenskaper. På grunn av denne funksjonen inkluderer mange kvinner natron i hudpleiekomplekset.

Hvilken effekt bør forventes ved slike prosedyrer?

 1. Kosmetiske produkter basert på brus har antiinflammatoriske og antimikrobielle effekter på huden, bidrar til å stoppe spredningen av akne og redusere betennelse.
 2. Natriumbikarbonat (et annet navn for natron) renser huden av urenheter, lindrer tilstoppede porene.
 3. Soda kan myke huden, eliminere irritasjon og bli kvitt overdreven greasiness.
 4. Det har en tonic effekt.

Det finnes ingen mineraler, vitaminer eller andre nyttige stoffer i brus, men selv uten dem kan soda løse mange problemer knyttet til tilstanden til huden. Natriumbikarbonat vil bidra til å normalisere vannbalansen (en viktig betingelse som er nødvendig for normal funksjon av cellene), øke regenereringen, bli kvitt overflødig slag og toksiner.

Leger og kosmetologer gjenkjenner effektiviteten av soda i bekjempelse av akne og anbefaler at dette stoffet inkluderes i hjemmet.

Akne Masker

Soda er en utmerket cleanser. Derfor er brus masker ofte brukt til å eliminere akne. Men de jobber bare når alle anbefalinger følges. Ikke bruk brus på ansiktet ditt for ofte. Dette vil trolig føre til rødhet, tørrhet, og situasjonen med akne vil bare forverres.

Soda og salt i kampen mot akne

Salt i kombinasjon med brus kan få ganske effektiv peeling. Slike verktøy fjerner døde hudpartikler, rene porer, eliminerer svarte flekker og mindre utbrudd.

Prosedyren er strengt kontraindisert i tilfeller der huden har betennelse. Det er ikke nødvendig å bære det ut og i forsømte, vanskelige situasjoner, når utslett er for rikelig og det er purulent akne.

Hvis det ikke er kontraindikasjoner, kan du gå videre til prosedyren.

 • Soda og salt er tatt i like store mengder. Tidligere ble problemområdet av huden grundig rengjort ved hjelp av baby eller allergivenlig såpe.
 • Da bør du ta en ren bomullspinne og bruke den igjen for å skumle ansiktet litt. En blanding av brus og vann påføres på toppen. De trenger et lite sprinkle ansikt.
 • Deretter gnides den samme vattpinnen og masserer huden forsiktig i et øyeblikk.
 • Resterne skal feies bort i ansiktet i fem til ti minutter. Etter dette blir ansiktet vasket og en fuktighetskrem påføres.

Mask vann med brus

For å forberede den enkleste versjonen av masken vil det bare trenge brus og vann. Et slikt verktøy kan erstatte en full peeling. Vann trenger ikke mye, blandingen skal bli ganske tykk. Dette vil tillate henne å holde seg godt på huden.

Eiere av sensitiv hud kan bruke et slikt verktøy, men å sette det i dette tilfellet er verdt et poeng. Dette vil unngå allergiske reaksjoner og uønsket rødhet.

Mask av brus og vann bør ikke holdes i mer enn en halv time. I tilfelle brennende eller prikkende, vaskes produktet straks av. Bruk disse maskerne ikke mer enn to ganger i uken.

Mask med brus og egghvite

Masken passer best for fet hud. Det vil bidra til å redusere talgkjertlene og tørr akne. For forberedelsen vil det bli nødvendig med følgende komponenter:

 • en egghvite;
 • dessert skje med brus.

Masken anbefales å påføres ansiktet med et tynt lag. Etter 15-20 minutter begynner fryseprosessen. Det er på dette punktet at det skal vaskes av. Deretter må du tørke ansiktet med en spesiell tonic eller kamille løsning.

Et annet stoff for intern bruk Aknekutan for akne.

Du finner sikker bruk av clindamycin i denne artikkelen.

Soda og barberskum

Det viser seg at det er nødvendig med barberskum ikke bare for menn! Noen representanter for det rettferdige kjønet inkluderer henne i de ulike pleieprodukter.

For eksempel, på grunnlag av skum, kan du lage utmerket, skånende myk handling. Soda og skum er tatt i like store mengder. Deretter blandes komponentene og påføres på det pre-dampede ansiktet. Da må du ta en myk børste (du kan tannbørste) eller svamp og tørk problemområdet med det. Deretter blir masken vasket av.

For å øke effekten, anbefales det å sette en leiremaske på ansiktet ditt. Etter slike prosedyrer, vær sikker på å bruke en fuktighetskrem for ansiktet.

Floursoda Mask

Komponentene tas i forholdet 1 til 2. De må blandes grundig og tilsett litt vann til massen. Masken påføres på problemområder i huden med lysmassasjebevegelser. Hold det anbefalt ikke mer enn ti minutter. Etter prosedyren vaskes ansiktet og fuktighetskrem påføres.

Havregryn Mask

 • to hundre gram knust havregryn;
 • dessert skje med natron.

Komponentene er blandet. Denne blandingen vil være nok for hele løpet av medisinske prosedyrer. En matskje av massen fortynnes med vann til en slurry. Deretter legger du på ansiktet og går i en halv time. Etter denne tiden vaskes masken av med varmt vann. Prosedyrer anbefales å gjennomføres annenhver dag.

Mask av brus med rømme

Denne masken passer best for tørr hud. Ingredienser blandes i en andel på 2/1. Hvis rømme er veldig tykk, kan du legge til litt kokt vann. Masken påføres på dampet ansikt (det er mulig etter en dusj). Eksponeringstid: 20 minutter.

Mask med brus og honning

Honning i en slik maske har en myknende effekt. Honning beroliger huden, bidrar til helbredelse og utvinning. For å forberede masken må du fortynne bruset i vann. Om lag halvparten spiseskjeer og en skje honning tas for et halvt glass. Komponentene blandes grundig og påføres ansiktet i tjue minutter. Vann kan erstattes med sitronsaft. Denne ingrediensen hjelper med å rense huden og hjelper med å bli kvitt pigmentering.

Tilbakemelding og resultater

Jeg tror at nesten hver vertinne har brus (og jeg er ikke et unntak). Denne ingrediensen er billig, rimelig, men samtidig veldig nyttig. Og det viste seg at det kan brukes ikke bare for det tiltenkte formål. Nylig har jeg lært at, på grunnlag av brus, er det mulig hjemme å lage effektive nok ansiktsmasker.

Her er oppskriften til mitt favorittmiddel.

Jeg tar en liten mengde brus i mine hender som er fugtig med vann. Jeg urinerer den under en vannstrøm og bruker den med lette masserende bevegelser på ansiktet mitt. Det føles som om denne masken er en fin skrubbe. Jeg la soda i ansiktet mitt så lenge jeg børster tennene mine. Skyll deretter grundig med vann. Og (som er veldig viktig) bruker jeg umiddelbart en nærende krem, og noen ganger en olje (for eksempel en oljeoppløsning av vitamin E). Soda tørker tørt huden, og kremet (eller oljen) vil bidra til å unngå ubehagelige konsekvenser.

Slike masker, i min observasjon, er svært effektive. Pimples tørk umiddelbart. Ikke et spor gjenstår fra små utbrudd. En følelse av utrolig ren hud dukker opp. Hvis jeg bruker krem ​​i tid, følelser av tørrhet eller tetthet, personlig har jeg det ikke.

Første gang jeg skiftet sodavand med havremelbaserte masker. Nå byttet helt til brus. I nær fremtid planlegger jeg å lage en kaffesaltskrubbe med tilsetning av brus til kroppen. Jeg tror vi kan oppnå ønsket effekt med dette verktøyet.

Min hudtype: kombinert. Av problemene - forstørrede porer og en tendens til å danne svarte flekker. For å gjøre ansiktet mitt vakkert og velpleid, må jeg nøye overvåke tilstanden. En gang i uken arrangerer jeg min tid for generell rengjøring. Jeg har to favoritt, tidsbestemte oppskrifter. Begge er basert på brus. I det første tilfellet blander jeg brus med salt, i andre - med sitron. For å oppnå den beste effekten, bytter jeg disse prosedyrene.

Jeg begynte å ha problemer med ansiktet mitt i tolv år. Overgangsalder, deretter kvinners problemer. Generelt led personen. Også min arv er ikke veldig bra i denne forbindelse. Jeg prøvde mange verktøy. Men den ønskede effekten var ikke (eller han var for kort).

Selv salong ansiktsrensing hjalp ikke, som de sier "penger ned i avløpet."

Heldigvis for meg, for noen år siden, var jeg oppmerksom på tilstanden til huden til en av vennene mine. Hun avslørte hemmeligheten hennes. Det viste seg at alt er enkelt - det hjelper brus. Jeg anbefaler nå alle til en enkel og billig oppskrift som virkelig er effektiv mot de svarte prikkene på masken.

Ansiktet trenger litt damp. Og så, hell litt brus på en myk tannbørste og masser forsiktig problemområdene. Deretter vasker du ansiktet med varmt vann. Ikke glem tonik og fuktighetskrem. Resultatet overgår forventningene!

Jeg har lenge forlatt alle butikkskrubbene. Ansiktet mitt var merkbart renere, huden min ble mykere, sunnere, mine porer ble innsnevret. Jeg anbefaler alle å prøve. Sann, vær forsiktig, vær ikke så ivrig etter å gni (du kan bare få en brenning).

Etter at huden blir vant til slike prosedyrer, kan du gni mer grundig. Maske dette gjøres best umiddelbart før sengetid. Om morgenen reflekterer speilet i speilet (sjekket.).

Dermed kan vi konkludere med at natriumbikarbonat vil bidra til å rengjøre epidermis og jevne ut hudtekstur. Soda forbedrer mikrosirkulasjon og regenerering. Bør ikke utelukke muligheten for individuelle intoleransmidler. Men dette fenomenet forekommer ikke for ofte.

De beste oppskrifter for brus masker for akne

Soda er et universelt middel for å bekjempe akne.

Det er egnet for enhver hud, da det ikke forårsaker allergiske reaksjoner.

Bruk av brus er den mest effektive og enkle måten å rense ansiktet hjemme.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Den kan brukes uavhengig, tilsatt til kosmetikk eller blandes med andre komponenter for fremstilling av masker.

Erfaringen fra mange mennesker har vist at det ikke er nødvendig å bruke dyre kosmetikk for å bekjempe akne.

Nødvendig og billig medisin finnes hos hver vertinne på kjøkkenet.

En brus ansiktsmaske for akne er tilgjengelig for enhver kvinne.

Hvis du utfører prosedyren riktig, kan du oppnå fullstendig rensing av ansiktet mot utslett.

Nyttige egenskaper

En slik enkel substans, som natron, kan være mer effektiv enn dyre kosmetikk mot akne.

Den har mange gunstige egenskaper for huden:

 • lindrer betennelse og rødhet;
 • reduserer kløe;
 • tørker acne;
 • normaliserer vannfettbalansen;
 • peels det øverste laget av cornified celler;
 • danner rent porene dypt;
 • lyser opp akne flekker;
 • mattes huden.

Hvordan gjør det

Soda er natriumbikarbonat.

Foto: Natriumhydrokarbonat

Det er en alkali, på grunn av hvilken dens effektive virkning mot akne er manifestert.

Først av alt normaliserer bruset syrebasebalansen i huden, forbedrer metabolismen og blodsirkulasjonen i det øvre laget av epidermis.

På grunn av dette kan du bli kvitt akne i ansiktet.

Men brus har også en annen gunstig effekt:

 • dreper infeksjonen, hindrer bakteriene i å spre seg og utseendet av purulent akne;
 • renser huden godt, penetrerer dypt inn i porene og fjerner komedoner;
 • regulerer aktiviteten til talgkjertlene, eliminerer skinnet;
 • forynger huden, gjør den myk og silkeaktig.

Hjelper det

Det er umulig å utvilsomt svare på dette spørsmålet.

Tross alt, folk er forskjellige, har en annen hudtype.

 • Derfor gjør masker med brus noen ofte, da de bidrar til å rense ansiktet, fjerner oljeaktig glans og akne.
 • Andre etter den første prosedyren ble irritert.
 • Men for de som tar huden brus, hjelper det virkelig å takle akne.

Video: "Mask mot svarte prikker med brus og salt"

Akne brus masker

Soda er en av de enkleste og mest effektive komponentene i hjemmelagde masker.

De hjelper til med å håndtere mange problemer og passer for enhver hud.

Men den mest effektive masken av brus fra akne, som ofte vises på fet hud.

For at slike prosedyrer skal være effektive og ikke skadelige, må noen regler følges:

 • Eiere av tørr hud bør bruke en liten mengde brus i slike masker, og det er tilrådelig å legge til noen komponenter for dem som myker huden.
 • Det er uønsket å påføre forbindelser med brus på sår, akne, irritert og alvorlig betent områder;
 • Før første bruk av dette verktøyet, er det nødvendig å sjekke reaksjonen for natriumbikarbonat - gjør en prøve på innsiden av håndleddet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Kosmetologer har bevist at brus er en av de sikreste ingrediensene i hjemmelagde masker.

Det kan brukes på nesten alle, og bare individuell intoleranse, som er svært sjelden, kan være en kontraindikasjon.

Irritasjon eller allergisk reaksjon kan oppstå hos personer med svært sensitiv hud. I dette tilfellet anbefales det ikke å bruke brus.

Spesielt nyttig er slike masker for de som har forstørret porer, akne, fet hud, svarte flekker og kjedelig hudfarge.

Cooking oppskrifter

I folkemedisin er det mange forskjellige oppskrifter for masker basert på brus.

Foto: Bland med rømme, mel og sitron

Det er blandet med salt, mel, jod, rømme. Andre komponenter legges til det for å myke eller forbedre effekten.

Avhengig av hudtype og eksisterende problemer, må du velge den mest passende maskeoppskriften.

Med havremel

Denne masken er svært effektiv for å fjerne periodisk forekommende akne.

Takket være en kombinasjon av brus og havregryn, tørker sammensetningen betennelse og fjerner rødhet.

Folk som lider av økt fet hud og hyppig akne, kan på forhånd lage en blank for masken.

 • For å gjøre dette, grind havremel på en kaffekvern for å få et glass pulver.
 • Det skal blandes godt med en teskje brus.
 • For å lage en maske, ta en spiseskje av blandingen og fortynn med varmt kokt vann til en oppslemming er oppnådd. Den skal påføres de berørte områdene.

Med vann

Foto: Produktet blandes med vann og påføres ansiktet.

Den enkleste måten å bruke brus mot akne er å blande det bare med vann.

Men det er bare egnet for personer med fet og normal hud.

Det er to måter å bruke denne brusen på.

 • Hell en teskje i håndflaten og suge med en liten mengde vann. Å tørke et ansikt med denne strukturen, for å massere litt, uten å gni i huden. Vask av senest et minutt.

Foto: Påføring av produktet på hele ansiktet

 • Hvis du fortynner bruset med rikelig med vann for å gjøre en flytende slurry, kan du bruke den til en maske. Soda bør nesten helt oppløses. Denne blanding blir fortrinnsvis påført aknepunkt med en bomullspinne. Vask av blandingen senest en halv time.

Med kjære

Honning maske med brus er en av de beste rettsmidler for akne.

 • Det kan til og med brukes til tørr hud, da honning myker den aggressive virkningen av brus.
 • Denne masken ødelegger ikke bare bakterier og fjerner akne, det nærer og fukter huden.

Hvis du regelmessig utfører slike prosedyrer, vil huden bli renset, og akne vil ikke lenger vises.

Gjør masken for ansiktet bastard fra flekker etter akne? Finn ut her.

Det finnes flere alternativer for brus-honning masker.

 • I en kvart kopp varmt vann, tilsett 1,5 ss brus. Legg til en teskje honning og bland godt.
 • Hvis huden er tørr, må du ta en spiseskje med tung krem ​​og bland med samme mengde flytende honning. Tilsett 1/3 ts soda til blandingen.
 • Rør brus med hvit leire i like store mengder. Tynn pulveret med flytende honning.
 • Effektive maskeblekningspotter, hentet fra brus og honning med sitron. Alle komponenter må tas i like store mengder. Først sluk soda med frisk sitronsaft, og legg deretter til flytende honning.

Med mel

Det er veldig enkelt å lage en maske også fra brus og mel.

Denne deigen kan holdes på ansiktet i opptil 30 minutter.

Det lindrer irritasjon og betennelse godt, tørker acne og gjør huden mykere.

Masken med mel er gjort veldig enkelt: du må blande ingrediensene i like mengder og fortynne med vann til en veldig myk deig dannes.

Skru med salt

Denne sammensetningen kan ikke brukes til irritert hud og alvorlig betennelse.

Peeling med salt vil hjelpe fra sjeldne ål og periodisk forekommende små kviser.

Foto: saltskrubbe fjerner sorte prikker

Denne prosedyren kan bare utføres til eiere av fet eller normal hud, og til og med da, ikke mer enn en gang i uken.

 • Du må ta samme mengde brus og fint salt.
 • Bland dem godt.
 • Påfør pulveret på det soppede ansiktet.
 • Litt massasje og la i 7-10 minutter.
 • Etter å ha fjernet masken, fukte huden med en krem.

Med sukker

Det er godt å fjerne akne med en løsning av brus og sukker.

Denne sammensetningen renser effektivt porer og fjerner rødhet.

 • Du trenger bare å helle en teskje sukker og brus i et glass varmt vann.
 • Løsningen påføres ansiktet med en bomullspute og lar den tørke.
 • Etter det anbefales det å vaske med såpe og bruke en nærende krem.

Med kosmetikk

 • En myk skrubb oppnås hvis du oppløser en blanding av brus og salt i en liten mengde kosmetisk melk eller ansiktsvask før du påfører det på ansiktet ditt.

Foto: Hvis du legger til litt brus i en kosmetikk for vask, får du en skrubbe for å rense huden

 • Og for å takle akne og komoner, kan du bruke denne masken: Bland 20 g barberskum, en teskje brus og samme mengde hydrogenperoksid. Grind godt og bruk på ansiktet i ikke mer enn 10 minutter.

Foto: Produktet kan legges til barberskum

Fra alder flekker og svarte flekker

Soda masker gjør det bra selv med hatefulle sorte prikker.

Dette kan forklares med det faktum at verktøyet trenger dypt inn i porene og løser opp pluggen. Soda dreper også bakterier, og deretter strammer porene.

Med peroksid

I stedet for vann fortynnes bruset med 3% hydrogenperoksid i et forhold på 2: 1.

En slik sammensetning bør påføres punkt. Men det belyser veldig effektivt flekker på huden.

Masken er ganske aggressiv, så du kan ikke holde den i mer enn 10 minutter.

Mottak betyr inne

 • Utseendet til akne er ofte forbundet med interne kroppsproblemer.
 • Forringet fordøyelse og dårlig kosthold kan forårsake akne.

Unngå dette vil hjelpe brus inne i.

Det normaliserer imidlertid syrebasen balansen i kroppen.

Behandlingen er veldig enkel: oppløs en teskje brus i et glass vann. Denne løsningen bør være full i morgen på tom mage.

Nyttige tips

Hvis du bestemmer deg for å bli kvitt akne med bursdrykk, må du først lære de grunnleggende reglene for slike kosmetiske prosedyrer.

Ellers kan du forårsake irritasjon og økt betennelse.

Hva du trenger å vite:

 • Påfør preparatet til forrenset hud;
 • Det er viktig å unngå steder rundt øynene og skadet hud;
 • en blanding med brus kan holdes på ansiktet i ikke mer enn 10-15 minutter, og for sensitiv hud blir denne tiden redusert til 3-5 minutter;
 • skyll masken av med varmt vann, fjern all sodavann partikler, så er det tilrådelig å skylle ansiktet med kaldt vann slik at porene smelter;
 • Hvis blandingen er frossen og dannet en skorpe, må den bli gjennomvåt før den fjernes slik at mikrotrauma ikke dannes;
 • Etter vask av masken må du smøre ansiktet med en nærende krem.

anmeldelser

Bilder: behandlingsanmeldelse

Tilbakemelding om bruk av masker med brus er veldig kontroversielt.

Bilder: tilbakemelding på resultatene av behandlingen

Hvordan lage masker for akne merker hjemme? Finn ut her.

Hva slags acne salve på ansiktet er billig og effektiv? Les videre.

Tross alt er det et aggressivt middel, og hvis det brukes feil, kan det forårsake irritasjon.

Akne soda: oppskrifter, masker, scrubs.

Akne er et vanlig problem for mange. Feil på ansiktet forårsaker ikke bare fysisk, men også moralsk ubehag. Du kan bekjempe akne ved hjelp av natron. For mange har dette produktet blitt en ekte panacea for akne hvor som helst på kroppen.

Hvordan verktøyet fungerer

Natriumbikarbonat påføres alle hudtyper. Men dette bør respekteres riktig dose. Baking soda brukes som masker, scrubs, peels, komprimerer, legges til kosmetikk og til og med inntatt i form av en løsning.

Effekten av natriumbikarbonat er å:

 • rensing porene av smuss, støv, overflødig fett;
 • peeling effekt (rensing av det øverste lag av hud fra døde vev);
 • bekjempe patogen mikroflora, blokkere det sure miljøet;
 • beroligende effekt på epitelet;
 • blokkerer den inflammatoriske prosessen, hindrer spredning av akne til sunn hud;
 • tørking akne;
 • gjenopptakelse av sebaceous kjertler, restaurering av fettbalanse;
 • toning og foryngende huden.

Også, koker brusekamper med akne merker.

Kontra

Bruken av brus er ikke vist for alle, den kan ikke brukes til:

 • Tilstedeværelsen av slitasje, sår og andre åpne skader på huden;
 • allergiske reaksjoner på stoffet.

For å være sikker på at det ikke er allergi, må du utføre en hjemallergi test. Påfør sodavannløsningen til området ved håndens underside fra innsiden. Denne sone er en av de mest sensitive, i nærvær av en allergi mot brus etter en tid, vil det være karakteristiske tegn i form av rødhet, utslett og irritasjon av huden.

Omsorg bør være den som har sensitiv og tørr hud. I sistnevnte tilfelle er det bedre å bruke brus lokalt, gjelder bare for problemområdet.

Figur 1 - Gjennomføring av prøver for allergier.

søknad

Hver person med akne har ulike kosmetikk designet for natt og dagpleie. Effekten av behandlingen kan forbedres flere ganger, hvis du legger til en klype brus før du påfører gel, lotion, tonic, skrubbe, peeling, melk på huden. Påfør blandingen med masserende bevegelser på ansiktet. Behandlinger vil forbedre tilstanden til epitelet, rense det av døde hudvev, gi det friskhet og mykhet.

Når du bruker brus bør du følge alle anbefalingene og dosene som er angitt i oppskriftene, for ikke å skade huden.

Figur 2 - Soda-basert skrubbe.

oppskrifter

Du kan bruke natron fra akne med vann, og til og med i kombinasjon med andre komponenter. Kombinasjonen av natriumbikarbonat med sitron, aspirin og andre ingredienser gir deg det beste resultatet.

Videoen forteller hvordan du skal bruke masker fra brus, og viser også et par oppskrifter med tilsetning av egghvite, barberskum og hydrogenperoksid.

Med vann

Soda og vann - en god tandem i kampen mot akne. Soda brukes i ren form, etter fortynning med vann. Tegneinnretninger utføres ved et slikt prinsipp:

 • Vel damp ansiktet ditt med varmt vann;
 • Skriv inn 10 g sodavann og samme mengde vann i bollen (det bør gjøre vann).
 • Påfør blandingen på ansiktet og forsiktig massasje;
 • vask med varmt vann
 • behandle epitelet med en fuktighetsgivende eller nærende krem ​​(vel, hvis den inneholder kamille, celandine, aloe, calendula ekstrakt, etc.).

Med sitron

Soda og sitron - trofaste hjelpere i kampen mot akne. Hvis disse to produktene brukes i kombinasjon med hverandre, vil akne ikke ha noen sjanse. På basis av brus og sitronsaft kan du lage en effektiv maske. Metoden brukes kun til olje- og kombinasjonshudtyper.

Mask av brus og sitron kan påføres i nærvær av pigmenterte flekker på ansiktet.

Verktøyet vil tørke akne, hvite huden, rengjør det fra stratum corneum.

For å forberede en behandlingsmaske må du forberede:

 • 1 ss. l. ferskpresset sitronsaft;
 • 1 ts. soda.

Gni massen inn i huden veldig nøye for ikke å skade epidermis. Sensasjoner etter påføring er ikke veldig hyggelig - de behandlede områdene vil klemme, men for resultatet kan du lide. Hold oppløsningen i 5 til 30 minutter (det avhenger av individuelle opplevelser). Ansiktet bør masseres igjen før spyling. Utfør prosedyren to ganger i uken i 30 dager.

Figur 3 - Soda og sitron akne.

Hvis en maske skal påføres det kombinerte epitelet, bør 2 dråper teetreeter innføres i blandingen. Dette forhindrer tørr hud etter prosedyren, og til og med desinfiserer den.

Denne videoen demonstrerer forberedelsen og anvendelsen av midler med tilsetning av havregryn, samt effekten av søknaden.

Med aspirin

Aspirin brukes også ofte til å eliminere akne. Legemidlet er kjent for sin desinfiserende og antiinflammatoriske egenskaper.

Soda med aspirin har ganske aggressivt innvirkning på huden, så for personer med sensitiv og tørket hud er det bedre å prøve en annen metode. Resten av eierne av problemområder på ansikt og kropp, er denne oppskriften egnet.

 • aspirin (3 tabletter);
 • 10 ml mineralvann;
 • ½ ts soda.

Crush tabletter, tilsett brus, hell vann. Rør og påfør ansiktet i form av en maske. Det anbefales å bruke blandingen 1 gang i 7 dager (kurs på 30 dager). Eksponeringstiden betyr - 10 minutter for tørr hud og 25 minutter - utsatt for fett. For å øke effekten, anbefales det å utføre prosedyren om natten.

Holdere av tørr hud er bedre å legge til honning eller oljeholdig rømme (1 ts) til denne blandingen.

Honning brus

Oppskriften er ideell for eiere av tørr hud. Blandingen basert på brus og honning er i stand til å trenge inn i de dypeste lagene av epidermis og rense dem fra innsiden. Samtidig med rensing, vil huden motta næring, noe som er nødvendig med mangel på væske. Ernæringseffekten kan forbedres ved å tilsette rik krem ​​eller eggeplomme til blandingen.

 • 10 g soda;
 • 0,5 ts. honning;
 • olivenolje - 5 dråper;
 • 15-25 ml vann.

Rør alt til glatt. Påfør epitelet, la det stå i 5-10 minutter og vask av. Manipulering utføres en gang i uken (kurs - 7-10 prosedyrer). Etter fjerning av masken påføres en krem ​​med nærende effekt.

Maskeoppskriften vises i videoen og supplerer blandingen med vitamin E.

Med hvit egg

Oppskriften må bare gjelde for fet hud. Masken strammer og tørker ansiktet sterkt, men effekten av bruken blir merkbar etter første økt.

 • 1 kyllingegghvite;
 • 10 g soda.

Bland godt produktene, sett på ansiktet i en halv time. Etter noen sekunder vil masken tørke ut og bli en film. Skyll av med kaldt vann. Påfør 1 gang per uke (i løpet av 10 behandlinger). Etter prosedyren behandles ansiktet med en krem.

Med rømme

Denne masken er ideell for tørr hudtype. Å forberede det, forberede:

 • brus - 0,5 ts;
 • 1 ts. - rømme (fettinnhold på 20-25%).

Masken påføres ansiktet i 10 minutter og vaskes deretter av. Hyppigheten av søknad - 2 ganger i uken. Totalt trenger 10 manipulasjoner.

Du kan erstatte rømme med sterk krem ​​eller næringsrik krem.

Figur 4 - Mask med brus og rømme.

Oppskrift i videoformat.

Med olivenolje

For folk som lider av tørr hud på ansikt og kropp, vil en brusbasert maske med olivenolje hjelpe. Olivenekstrakt motvirker de aggressive effektene av alkali på huden, samtidig som det vil mette og mette det med nyttige elementer.

 • ½ ss. l. soda;
 • en tilsvarende mengde olivenolje uten smaker.

Kombiner ingrediensene, behandle huden, vent 15 minutter for eksponering. Masker to ganger i uken. Totalt trenger 7-10 manipulasjoner.

Det er mulig å forbedre terapeutisk effekt ved å legge te tre, eucalyptus, nelliker og mynte til sammensetningen. Dette vil ikke bare rense ansiktet av akne, men også raskt gjenopprette huden.

Skru med salt

Påfør dette verktøyet anbefales kun for eiere av fet hud. Forbered det, bland:

 • 1 ts. salt (kreves fin sliping);
 • 30 g soda.

Påfør en tørr blanding til våt hud og forsiktig gnidd med masserende bevegelser. La verktøyet anbefales før fullstendig frysing. Så vaskes sammensetningen forsiktig av med vann, fortrinnsvis avkjølt. Det er nødvendig å utføre prosedyren 1 gang i 7 dager (kurs - 10 prosedyrer). Etter endt manipulasjon er ansiktet smurt med fuktighetskrem.

Effekten av å bruke masken, samt forberedelsen og anbefalinger for bruk av produktet, vises i videoen.

Ved akne og postacne anbefales det å injisere noen få dråper hydrogenperoksid i blandingen.

Videoen forteller hvordan man lager en maske med brus og hydrogenperoksid, hvordan man bruker det og for hvilken type hud dette middelet er egnet.

Med tilsetning av havremel

Effekten av masken er utmerket og er allerede synlig etter første gang. Påfør havremel med brus bare på fet hud. De som lider av tørrhet og peeling, anbefales det å legge til olivenolje, maisolje eller fettsyrkrem, krem ​​til masken.

 • havregryn - 2 ss. l.;
 • 30 g soda;
 • 30 ml vann.

Alle ingrediensene er blandet og igjen til å mette for en kvart time. Deretter påføres sammensetningen på huden. Varigheten av prosedyren er 10-15 minutter. Mangfoldet av søknad - 1 gang per uke, antall prosedyrer - 10.

Hvordan klargjøre og bruke en maske, tydelig vist i videoen.

Med mel

Masken passer for alle hudtyper, kun eksponeringstiden er forskjellig.

 • 3 ss. l. havre eller hvetemel;
 • 30 g soda;
 • 2 ss. l. vann.

Kombiner produkter, bruk med fingertuppene eller bomullsstykket på ansiktet. La igjen i 7-10 minutter for tørr hud, for en kvart time for fet hud. Hyppigheten av å bruke masken er to ganger i uken, varigheten av eksponeringen er 1 måned.

Video med anbefalinger for bruk og forberedelse av blandingen.

Med aloe og sitron

Masken med tilsetning av aloe og sitron er veldig effektiv, men bare for eiere av fet hud.

 • 30 g soda;
 • 0,5 ts. frisk sitronsaft;
 • samme mengde aloe-ekstrakt.

Bland, bruk på renset ansikt, la blandingen stå i 15 minutter. Bruk i tilfelle av problem hud og pigmentering er tilstede to ganger i uken i en måned.

Med mumiyo

I tillegg til desinfiserings- og rensegenskaper har mumien en foryngende effekt. Egnet hjemmehjelp bare for fet og kombinert hudtyper. For denne masken, ta:

Ingredienser kombineres, la være å handle i 20 minutter. Frekvens i bruk - 1 gang per uke. Alt du trenger er 10 behandlinger.

Bytt vanlig vann kan være mineral eller avkok av urter.

Med hudmelk og salt

Oppskriften er tillatt å gjelde for alle typer hud. For å forberede skrubbe i hudmelken må du legge til brus og fint salt (på spissen av en skje). Påfør bare blandingen på problemområder. Bevegelsen skal massere og lyse. Deretter vaskes midlet av og en krem ​​som tilsvarer typen av epitel, påføres på overflaten. Du kan utføre prosedyren daglig.

Skru med eddik, kaffe og kanel

Dette verktøyet er i stand til å håndtere ikke bare problemområder på kropp og ansikt, men også for å jevne ut hudfargen. Du kan bruke skrubbe for alle typer epitel.

For matlaging trenger du:

 • ½ ts - brus
 • malt kaffe - 10 g;
 • eple eddik - 1 ts;
 • kanel - på toppen av et kniv;
 • sitronkile (for å tørke ansiktet).

Alle ingrediensene blandes og påføres huden i en gnidningsbevegelse. Massasje problemområder bør være minst 3 minutter. Etter det blir skrubben igjen i ytterligere 5 minutter. Hyppigheten av søknad per uke - 1 gang (løpet av 10 prosedyrer). På slutten av manipulasjonen vaskes ansiktet med kaldt og varmt vann. Deretter behandles huden med et stykke sitron.

Med melk

Denne skrubbe er ideell for ung hud, akne og post-acne.

 • stivelse - 2 ss. l.;
 • 100 ml melk;
 • brus - 1 ts.

Skrubbe problemområder i minst 5 minutter. Da blir sammensetningen igjen for påvirket i en annen samme tid (fortsett behandling - 1 måned, søknadsfrekvens - to ganger i uken). Vask av, bruk en krem ​​med nærende effekt.

I videoen legges olivenolje til blandingen, mindre krem ​​er nødvendig for kremaktig konsistens i melkemasken.

Med barberskum

For hud med små lesjoner må du forberede en slik maske.

 • barberskum - 3 ss. l.;
 • brus - 3 ts;

Rør, gjelder kun for områder med akne i 15 minutter. Deretter må du male med en pute med fingerblanding over hele ansiktet. Bevegelsen skal massere og utføres i minst 3 minutter. Etter at komposisjonen er vasket av med varmt, etter kaldt vann. Skrubbingen er kun egnet for hud utsatt for fett.

I avanserte tilfeller anbefales blandingen å tilsette salt (liten) - 1 ts. og gjenta trinnene ovenfor.

Videoen viser hvordan du forbereder ansiktets hud før prosedyren, forberedelsen og bruken av verktøyet, samt pleie av epitelet etter vasking av masken.

Soda bad

Hvis akne og akne angrep hele kroppen, kan du bruke brusebad til å behandle dem. For å gjøre dette, skriv et komplett bad med vann, hell inn soda - 150 g og 300 g salt (sjø). Rør. Det er nødvendig å ligge i et slikt bad - 15 minutter. Vannet skal være varmt - ikke over 40 ° C. Det er bedre å utføre prosedyren før sengetid.

Manipulasjon lindrer ikke bare akne, men stimulerer også blodsirkulasjonen, beroliger nervesystemet, normaliserer metabolisme.

I tillegg til brus og salt kan du legge til forskjellige vegetabilske avkok, essensielle oljer til badet.

Bruk av tenåringer

Som regel er akne mest påvirket av tenåringer. Dette skyldes hormonelle endringer som oppstår under pubertet. Utseendet til hatet akne slår på den ustabile psyken til ungdom. Eliminere defekter på huden i denne alderen er også mulig ved hjelp av brus. En effektiv oppskrift består av:

 • klype salt;
 • brus - ½ ts;
 • baby såpe eller krem.

Bland soda og salt, bruk et tykt lag med krem ​​på det behandlede området eller fukt det med såpe. Stryk blandingen på toppen og masser forsiktig i 10 minutter. 5-7 slike prosedyrer, utført en gang i uken, vil være ganske nok til å rense huden fra akne og akne.

Detaljert instruksjon for matlaging og bruk vises i videoen.

Bruk av gravide kvinner

Under graviditeten er kvinner forbudt å bruke mange midler på grunn av muligheten for skade på fosteret. Hvis en jente i posisjon av akne, hjelper i dette tilfellet kan brus. Dette verktøyet kan brukes i denne perioden, både i ren form og i kombinasjon med andre produkter (unntatt tilfeller av individuell intoleranse).

Dette er den sikreste måten å bli kvitt den hatet acne, som under ingen omstendigheter vil skade det ufødte barnet.

anmeldelser

Figur 5 - Gjennomgang med anbefalinger om bruk av brus med vann.

Figur 6 - Oppskrift på akne med gjennomgang av søknaden.

Figur 7 - Positiv tilbakemelding fra bruk av brus.

Soda er et trygt produkt som raskt lindrer akne, akne. I kombinasjon med andre komponenter forynger produktet også, lyser og forbedrer hudtonen. Men når du bruker bakervarer bør være ekstremt forsiktig, spesielt for eiere av tørt og følsomt epitel.

Beste akne brus masker

Ingen jente som anser seg attraktiv, vil ikke være glad for å se en kvise på ansiktet i speilet. Spesielt ofte betenner betennelser eierne av fet og kombinasjonshud, som er utsatt for utseendet til akne og komedoner. De unge damene prøver å få botemiddelet til de ikke kan kvitte seg med sine ubudne "venner". Spesielle renseprodukter av kjente merker, dyre kremer og tonics, turer til skjønnhetspleie å rengjøre ansiktet... Noen ganger tar det mye penger fra familiens budsjett. I mellomtiden hadde de hele tiden hatt et kraftig verktøy hjemme for å bekjempe betennelse, selv uten å vite det. Dette er vanlig bakepulver. Det handler om hvordan en maske fra akne fra brus kan rense huden din, og vil bli diskutert videre.

Magic verktøy kalt Soda

En beskjeden pappeske med innskriften "Soda" er lagret i skapet til hver selvrespektende vertinne. Kvinner vet at takket være dette enkle hvite pulveret vil de ha en fantastisk svampkake og lange pannekaker, og koppene med briller vil skinne rent. Noen skyll munnen med brusløsning når tennene begynner å såre, andre redder dem fra halsbrann.

Natrium regulerer fuktighetsnivået i cellene. Det er nødvendig for sin normale vitale aktivitet: renser huden fra toksiner og giftstoffer, akselererer regenereringsprosessene, har en foryngende effekt.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Ikke glem at natriumbikarbonat er et ganske aggressivt kjemisk element, og det er nødvendig å bruke det mot akne, iagttagelse av sikkerhetsforanstaltninger.

Så, for følsom hud, kan denne metoden for behandling av betennelse ikke være egnet, fordi den tørker ansiktet veldig mye. Men hvis du legger til litt fuktighetsgivende komponent i brusemasken, kan for eksempel honning eller eggeplomme, selv eiere av tørr, tynn og flakket hud dra nytte av det.

I tillegg er det viktig å ikke overdrive det. Det er nødvendig å følge oppskriften strengt og ikke opprette eksperimenter, ellers kan du skade huden eller bli brent. Du trenger ikke å bruke brussalt til profylakse. Den er egnet utelukkende til behandling av akne og akne.

Det er nødvendig å avstå fra bruk hvis det er kutt, riper eller andre skader på ansiktet, helt til de heler.

Hvem er vist en brusbasert maske? Til jenter som klager på utslett, fettete glans, forstørrede porer, kjedelig hudfarge. Med dyktig bruk, vil brus hjelpe dem å gjøre huden frisk, ren og matt strålende.

Og viktigst, alt dette med minimal utgifter og hjemme!

Soda + Honey = Mask

En av de beste masker med brus - honning. Faktum er at honning noe myker den aggressive effekten av natrium, desinfiserer huden, fukter den og blokkerer den videre utviklingen av utslett. Dermed renser masken av brus og honning samtidig og nærer.

Her er noen påvist maskeoppskrifter basert på disse to ingrediensene. Hver av dem kan ikke holdes i ansiktet i mer enn 10 minutter, og de gjøres en gang i uken.

En og en halv spiseskjeer soda fortynnet med en kvart kopp renset vann. Legg til en teskje med en høyde av honning, bland grundig til en jevn konsistens.

En spiseskje honning fortynnet med samme mengde tung krem. Tilsett en tredjedel av en teskje brus, bland.

En teskje soda blandet med en teskje hvit leire. Hell en spiseskje med flytende honning, bland godt.

En spiseskje med brus for å slukke samme mengde frisk sitronsaft. Sett inn en spiseskje honning og rør.

En spiseskje med havregryn uten tilsetningsstoffer helle en spiseskje kokende vann og la det svulme. En teskje honning blandet med en tredje teskje brus og "fylle" havregryn.

Andre masker med brus

En spiseskje hvetemel blandet med en teskje sodavann og fortynnet med vann, slik at det oppnås en klebrig vann som er praktisk å sette på ansiktet. Om nødvendig kan du legge til litt mer mel.

I halv kopp varmt vann rør en halv teskje sukker og samme mengde brus. Dyp en bomullsplate inn i løsningen, bruk sammensetningen i ansiktet, unngå området rundt øynene og leppene. La det tørke helt, vask deretter med vaskesåpe og spre en nærende krem ​​på huden.

En halv kopp havregryn uten tilsetningsstoffer grind i pulver og rør med en halv teskje sodavannpulver. Oppbevares i en ren, tørr beholder med lokket. Etter behov, ta en spiseskje av blandingen, fortynn med vann til en tilstand av slurry og påfør ansiktet i 10 minutter. Etter det må masken vaskes grundig.

Soda + Salt = Skrubbe

Slike peeling er populært blant eiere av olje-, problem- og kombinasjonshud, men for tørr hud kan de ikke være egnet. Skrubbe lindrer betennelse, strammer porene og løser opp overflødig fett. Det gjøres en gang i uka, med sterke utslett - to ganger.

En teskje fint salt blandet med samme mengde brus. Hell på håndflaten litt skum eller melk til vask, skum lett og bland med brus og salt. Masser forsiktig og forsiktig huden i et par minutter, vask med varmt vann og bruk fuktighetskrem.

For en teskje brus og fint salt blandes og fortynnes med naturlig oransje eller sitronsaft for å oppnå en jevn oppslemming. Masser forsiktig ansiktet i to minutter, vask og applicer en nærende krem.

En teskje natriumsalt blandes med samme mengde fint salt og fortynnes med vann til konsistensen av vassel. Hell i to eller tre dråper essensiell olje av tea tree, bland. Spred blandingen over huden, masser forsiktig, vask med varmt vann og påfør kremet.

Det er alt brus visdom. Lykke til, og la huden din alltid skinne med renhet og friskhet!

Soda Acne Mask - Tid påvist

Den brus masken er et effektivt middel for akne og akne. Det hjelper med å lindre betennelse, fjerne kåt partikler og åpne porer som er blokkert med talg, noe som gjør ansiktet ømt og fløyelsaktig, som i en baby.

Vask om morgenen, legg til en klype natron til produktet du bruker, og snart vil resultatet ikke ta lang tid. På kvelden tørker du ansiktet med en bomullspute dyppet i en svak brusoppløsning. Disse enkle og praktisk talt gratis prosedyrene vil hjelpe huden din til å holde seg frisk og strålende til tross for årene.

Nyttige egenskaper av brus

Regelmessig natron, som sikkert finnes i hvert hjem, tjener ikke bare som bakepulver til deigen. I sovjetiske tider, da mange vasker med mørk vaskesåpe, og bitte kirsebær eller jordbær ble brukt som en mykende ansiktsmaske, var brus en ekstremt populær og favoritt middel til hudpleie.

 • Hun mykt mykt grovt, forvitret hud;
 • fjernet rødhet, peeling og kløe;
 • rensede døde hudpartikler;
 • perfekt bleket ansiktets hud og klarte ikke bare med fregner som var irriterende skjønnheter, men også med pigmentflater som er vanskeligere å eliminere;
 • bidro til å bli kvitt oljeaktig glans, og ga ansiktet en edel matte fløyelsmyk;
 • eliminerte svarte flekker, på grunn av at selv et forsiktig vasket ansikt virker foreldet og skittent.

I dag er disse absolutt de mest nyttige egenskapene til brus begynte å bli glemt. I mellomtiden er dette en av de rimeligste og mest effektive måtene vi har råd til.

Hvordan virker det?

Baking soda (natriumbikarbonat) er ikke noe mer enn alkali, men veldig svakt, noe som ikke vil skade huden i ansiktet. På grunn av sine spesifikke egenskaper, er det i stand til å fjerne det døde hudlaget og den ubehagelige glansen, fjerne rødhet og helbrede mindre sår.

Bekjempe akne, blackheads og svarte prikker - Hjelper soda?

Som en forebygging av akne er brus ganske enkelt uunnværlig. Det er nok å tørke ansiktet med en varm, vandig løsning av natriumbikarbonat (1 teskje per glass vann) to ganger om dagen for å forhindre eller i det minste redusere sannsynligheten for forekomsten.

Fortynnet med vann til en grøtaktig tilstand og brukes på problemområder rikelig med svarte prikker, renser bruset effektivt porer som er tilstoppet med sebum. Etter en slik maske puster ansiktet bokstavelig talt.

Styrking av blodsirkulasjonen, stimulerer brusen prosessen med regenerering av vev skadet ikke bare i ferd med å klemme ut akne, men også etter mislykkede besøk til skjønnhetssalongen, og bidrar også til å raskt fjerne de svarte og lilla blodflettene som vises på grunn av forsøk på å presse ut ugg. Huden er merkbart sunn, fordi hvor blodsirkulasjonen er normal og porene er åpne, kan det ikke forekomme akne eller akne.

Mask oppskrifter hjemme

Effektiv rensemaske fra svarte flekker (komoner)

For forberedelsen trenger du en teskje med brus, fint salt "Ekstra" og kosmetisk hvit leire.

Bland alle ingrediensene i en keramikk eller glassskål, fortynn med varmt kokt vann til en kremtykkelse og påfør på et rent vasket ansikt.

Hold masken i ca 20 minutter, skyll deretter med varmt vann med en bomullspute og skyll med kaldt. Resultatet vil forbløffe deg!

Barberskummaske (for fet hud)

For å fjerne overflødig glans og gi huden en behagelig matte nyanse, kan eiere av fet hud bruke verktøyene fra mannens arsenal: barberskum og hydrogenperoksid. Fuck ansiktet ditt godt. Klem en spiseskje barberskum i en keramisk bolle, tilsett en halv mateskje sodavann. Deretter legger du til lite hydrogenperoksid, og sørger for at massen ikke blir for væsken. Det beste alternativet er når blandingen er lik konsistens med pisket krem.

Påfør den resulterende massen på ansiktet ditt og legg deg ned, helt avslappende, i ca 20 minutter. Vask deretter ansiktet ditt med vann ved romtemperatur og smør ansiktet ditt med fuktighetskrem.

Ved å bruke en slik maske to ganger i uken, vil du for alltid glemme ikke bare om fet glans, men også om pigmentflettene.

Anti-inflammatorisk maske med rømme (for tørr hud)

Kløe, peeling, tidlige rynker - alt dette er ikke kjent med eierne av tørr hud. Sammenlignet med fet hud, som har sine ulemper, men i en svært respektabel alder ser den frisk og ung, tørr ut, det virker smertefull, blek og, ganske vist, gammel. For å myke og fukte slik hud, gi den mangel på elastisitet og glatte fine rynker, er en nærende maske basert på rømme nyttig.

Umiddelbart er det verdt å gjøre en liten avklaring: vanlig butikkurr, som har en meget betinget forbindelse til ovennevnte produkt, vil ikke være egnet for å lage en maske. Prøv å kjøpe en naturlig, rustikk, med høy prosentandel av fett (for tørr hud er bedre å ta mest olje). Selv om du ikke spiser dette, er en liten krukke med "ekte" rømme alltid nyttig for deg.

For å forberede masken er veldig enkel: Bare bland en teskje rømme med to klyper med natron. Hvis massen virket tykk, kan du legge til, dråpevis, avkjølt kokt vann.

Råmassemasker avslører fullstendig sine egenskaper, hvis den påføres etter et varmt bad eller en dusj. Du kan bare holde ansiktet ditt over dampen. Påfør deretter blandingen på ansikt og nakke.

Etter 15 minutter må du vaske med lunkent vann. Legg merke til hvor myk og fløyelsaktig huden din har blitt?

For å gi denne masken en lysblekingseffekt, legg til tre eller fire dråper sitronsaft.

Honey Mask, detoxifying (for hvilken som helst hudtype)

For å glatte og forynge ansiktet, rengjør porene og fjern giftstoffer som uunngåelig fører til akne, kan naturlig honning hjelpe. Bland en spiseskje med flytende honning med samme mengde brus. Hvis honningen har klart å tykke, spiller det ingen rolle: fortynn blandingen med en liten mengde varme (ikke varmt!) Vann. Påfør på renset ansiktshud og hold i 10-15 minutter. Du kan forsiktig gni blandingen med fingertuppene. Denne masken renser rent porene i huden, gir den en sunn farge, nærer og toner.

Advarsel! Ikke bruk honning hvis du er allergisk mot bi-produkter.

Instruksjoner for bruk til ansiktet

For at masken skal gi bare nytte, bør du følge noen enkle regler:

 • Bruk bare fersk, tørr og smuldrende brus av hvit farge, utgått, forstenet og skiftet fargen umiddelbart, kaste bort eller, som en siste utvei, bare å rengjøre overflaten av vasker og bad;
 • Hvis vann er inkludert i maskeoppskriften, må du avstå fra å bruke den som strømmer fra springen: Ta kokt eller karbonert (etter å ha holdt den med lokket åpent);
 • Ikke legg masken på huden rundt øynene og munnen.
 • test masken på albuen, og hvis det ikke er noen irritasjon, kan du bruke det på ansiktet ditt;
 • Hold masken i ansiktet i ikke lenger enn 15 minutter, og hvis bruset i den er i svært liten mengde - maksimalt 20 minutter, siden langvarig kontakt, selv om det er svakt alkali med huden, kan det føre til forbrenning.
 • Skyll soda masker trenger litt varmt vann eller avkok av en streng eller kamille.

Hvordan bruke til baksiden

Ikke så merkbar, men utseendet på akne på ryggen er ikke mindre ubehagelig. Mesteparten av året er de usynlige under et lag med klær, men om sommeren, når du vil ha en åpen soldekke eller vise deg på stranden i en ny badedrakt, kan de levere mye nød til kvinnen.

Selvfølgelig, som i alle tilfeller, når det gjelder hudutslett, må du virke som en hudlege. En erfaren spesialist vil foreskrive en behandling som vil bidra til å permanent bli kvitt dette problemet. I mellomtiden bør du prøve å hjelpe huden din ved å bruke folkemessige rettsmidler.

Bad med havsalt og brus

Om kvelden, vaskes grundig ut under dusjen, gjør deg et varmt bad, oppløs havsalt og to eller tre kantiner med natron i vann. La det ligge i 15-20 minutter, hvorpå, hvis det ikke er mulig, skyll ikke. La huden tørke naturlig. Et slikt bad er mye mer fordelaktig enn å bade i sjøvann som inneholder mange skadelige urenheter. Etter en uke vil du legge merke til åpenbare tegn på forbedring.

Blå leire for akne

Rensing og anti-inflammatoriske egenskaper av blå leire er kjent for mennesker fra uendelig tid. Ta seks til åtte fulle spiseskjeer av leire, bland med to spiseskjeer brus, fortynn med varmt vann slik at massen ligner tykk rømme, og be hjelperen å sette blandingen på det betente området. Etter noen minutter (masken tørker raskt nok, så prosedyren tar lite tid), skyll med varmt vann og smør ryggen med krem ​​eller rømme. Behandlingsforløpet er vanligvis to til tre uker.

Soda har en positiv effekt på noen, inkludert problematisk hud. Men for å eliminere årsaken til akne, er det nødvendig å gjøre seriøst arbeid: bli testet av en hudlege, korrigere dietten, eliminere muligheten for allergi. Først da vil problemet bli helt eliminert, og huden din vil være perfekt.

Flere Artikler Om Typer Acne