De menneskene som har akne i ansiktet eller kroppen, eller akne. De kan prøve mange forskjellige stoffer for behandling, forskjellige salver, kremer, bruke mye penger på kjøp av midler eller laserprosedyrer. Men det viser seg at det er rimeligere produkter, for eksempel som akne-soda, noe som ikke er mindre effektivt som en salve med skrubbeffekt. Men du bør vite noe om brus for å forhindre uønskede bivirkninger og bruke den ordentlig. I tillegg vil et par oppskrifter eller vurderinger om dette stoffet aldri forstyrre noen som prøver å forsiktig fjerne acne.

Kort karakteristikk av Baking Soda

Sammensetningen av brus er veldig enkel - det oksyderte saltet ekstrahert fra karbonsyrer, så vel som natrium (natriumbikarbonat - NaHCO3). I utseende er brus en pulver med små korn, som er nesten like stor. Slikt pulver fungerer perfekt som en nøytraliserende forbrenning av hud eller slimhinner i kroppen - munn, øyne og så videre. Den reduserer surhet i magen, noe som letter arbeidet i mage-tarmkanalen (mage-tarmkanalen). Når det er nødvendig å fjerne sår på huden - akne, komedoner, akne, og også svarte prikker, så kan den brukes ikke bare fra akne soda, men også fra alle de listede fenomenene.

På grunn av sin struktur viser den seg perfekt som et skrubemiddel, som er ganske rimelig å legge til et hvilket som helst kosmetisk produkt, forberede din egen maske eller salve fra det, og også bruke den med lette massasjebevegelser i ansiktet av seg selv uten ekstra stoffer. Du kan til og med vaske ansiktet med brusoppløsning, eller vær forsiktig med å tørke. Soda bare kjøpe i noe supermarked, og til og med en liten landsby butikk. Hun har praktisk talt ingen kontraindikasjoner å bruke, ikke skaper en gjentakelse av typen allergiske reaksjoner. Det eneste som kan bemerkes, med tanke på den kornete strukturen av brus, må ikke gnides sterkt inn i huden for ikke å ripe den, spesielt når det kommer til betent hud.

FOR HENVISNING: Det må huskes at brus løsner veldig raskt ved kontakt med syrer. Det er nok å huske hvordan dette skjer når du blander brus og eddik.

Det er nødvendig å ta hensyn til reaksjonen når man blander brus med sure kremer, kremer og andre kosmetikk eller andre stoffer. For eksempel vil lette svarte prikker på ansiktet med sitronsaft og brus ikke virke. Sitronsyre vil nøytralisere blekingeffekten av brus. Men dette betyr ikke at slike masker ikke er laget. Denne masken er i stand, hvis ikke lyser, fjern deretter fet hud, eliminerer overskytende keratin og mikrober i huden.

Hvilken effekt har brus i kampen mot akne?

For å forstå hvorfor brus bør brukes i kampen mot kviser, bare se på listen over egenskapene, takket være hvilken suksess i behandlingen er oppnådd. Ved å bruke brus til akne, akne, svarte flekker eller akne, kan en person alltid få effekter av det:

 • et anti-inflammatorisk;
 • dyp hudrensing;
 • antibakteriell eller bakteriedrepende;
 • antiseptisk - suppuration er forhindret;
 • eliminering av døde hudceller;
 • forbedring av blodsirkulasjonen i dermis og epidermis;
 • forfriskende hud;
 • anti-aldring;
 • tonic;
 • nivellerer tonen i ansiktet;
 • bleking flekker.

På grunn av muligheten til å trenge inn i porene i hudstrukturen, kan bruk av alle slags produkter med brus eller en av dem bidra til å eliminere komedoner, akne eller akne helt. Soda er fortsatt i stand til å berolige irritasjon og nærme huden, fuktighetsgivende den, hvis den brukes i oppløst snarere enn tørr form. Det legges merke til at etter brus blir det peeling og overdreven tørrhet i huden, selv om det går ganske mange dager. I tillegg kan alle ansikts- og kroppsmasker, så vel som kremer, kosmetiske lotioner eller melk, som kan tilsette brus, aktivere arbeidet til talgkjertlene. Det som gjør huden vanlig er ikke fet eller tørr.

Et utvalg av oppskrifter, hvor anti-akne gjelder brus

Faktisk, for å behandle akne soda, kosmetologer selv bruker mange av sine teknikker. Men i tillegg er det også mange andre måter å løse problemet med betennelse i huden eller forurensning ved bruk av dette materialet. Ikke bare når du trenger å rense ansiktet ditt, men når noen områder i form av små rødlige tuberkler allerede er betent på den eller på kroppen, så er det behov for spesielle rettsmidler for akne, brus vil være en stor hjelper i dette.

7 viktigste måter å bruke brus på for akne

Metoder for bruk av brus kan gis som et eksempel i form av følgende tilnærminger:

 1. Lag skuffer for ben eller armer.
 2. Ta et bad med brus, hvis akne er mye på baksiden, for eksempel.
 3. Lotioner, applikasjoner, poultices eller komprimerer, som faktisk, alt det samme.
 4. Vask med brusløsning.
 5. Tørk som en lotion eller tonic.
 6. Lag masker eller kremer fra brus og andre formuleringer.
 7. Ta soda på innsiden for å hjelpe kroppen med å håndtere problemet fra innsiden også.

TIL REFERENCE: Komprimerer og kokker blir varme eller varme, og applikasjoner eller lotioner blir kaldt. Komprimering eller poultice er alltid gjort med et stykke av noe materiale fra naturlig stoff eller flerlags gaze. Slike midler brukes vanligvis i tilfeller av alvorlig betennelse i huden.

Blanding med kosmetikk

For å forberede stoffet hjemme, når brus skal brukes til akne, kan du ta:

Oppskriften i dette tilfellet er ganske enkel - litt kosmetisk er tatt (hvor mye som vanligvis trengs for å smøre et ansikt eller en annen del av kroppen), passe inn i en separat beholder for enkelhets skyld, klype nesen helles i og alt blandes godt. Påfør huden med lett masserende bevegelser på fingrene. Den myke teksturen av krem ​​eller andre midler vil hjelpe til ikke å skade huden med sodakorn. På denne måten blir "to harer" drept umiddelbart - soda renser huden dypt, og kosmetikken nærer og fukter det.

5 hjemmelagde blandinger av akne på ansiktet på brus

For å behandle akne eller spredning av akne, kan du lage sodavasker eller salver selv med egne hender. For dette tilbyr vi en rekke enkleste oppskrifter:

 1. Med sitronsaft. Soda - 1,5-2 ts, vann - 1-2 ts, sitronsaft eller oransje - 1 ts. - alt er blandet og påført ansiktet i 10-15 minutter. Skyll med varmt vann, tørt ansikt og bruk en lett nærende krem.
 2. Med havremel. Soda - 1 ts, havregryn - 1 ss. Flakene er malt i en kaffekvern, tørr i pulverpulver. Hold blandingen tørr og før bruk i 1 ss. l. en slik blanding, legg til litt vann slik at det ikke ser ut til å være flytende våt. Påfør ansiktet og holder i 20 minutter. For å gjøre prosedyren annenhver dag.
 3. Med salt. Dette er en peeling maske som ikke passer for alle tilfeller, fordi det klemmer huden tilstrekkelig. Derfor, når alvorlig betennelse i huden ikke brukes. Like mengder salt og brus er blandet. Da er huden soaped med baby såpe og en blanding av salt og brus er sprinklet på toppen. Massasje bør være ekstremt forsiktig. La masken stå i 10 minutter, skyll alt av, men bare med kaldt vann. Påfør 1 gang per uke.
 4. Med sukker. Sukker - 1 ts. og brus - 1 ts Foroppløses i et glass varmt vann. Tampongen er fuktet i løsningen og problemområdene gnides med det, der det er akne. Etter at huden tørker, bør du vaske med såpe. Deretter tørkes ansiktet med smør og eksponering på ansiktet i 1 time. Så vask ditt ansikt med varmt vann, men uten såpe.
 5. Med mel. Mel - 1-2 ss. l., brus - 1 ts Alt er blandet i tørr form, og deretter tilsettes litt vann for å lage en slurry for praktisk påføring på huden. Hold på ansiktet i minst 10 minutter. Det er best å gjøre slike prosedyrer en gang i uken.

Mono maske fra brus alene

 1. Hell soda i glass, emaljert eller keramisk glassert beholder.
 2. Tilsett varmt vann så mye at det ikke har tid til å smelte og viste seg ikke for væskende.
 3. Påfør ansiktet med en kosmetisk børste, ikke fingre.
 4. La denne masken stå på ansiktet i 10 minutter.
 5. Deretter gni litt mer med en pensel med våt brus.
 6. La tørke i 10 minutter.
 7. Deretter vaskes alt av med varmt vann.
 8. Tørking av huden med et håndkle bør være blottende bevegelser og ikke gni eller holde på huden. Håndkleet skal være mykt, fra naturlige stoffer og godt absorberende fuktighet.

Få vurderinger fra folk som brukte brus i deres aknebehandling

Artem, 19 år gammel, Moskva. Jeg ble veldig overrasket da mamma foreslo at brus mot akne perfekt hjelper. Mitt ansikt til tider, noen ganger, drysser, for ikke å si så mye, men det skjer. Jeg er ikke en ekspert i disse sjetongene om kosmetikk, men jeg bestemte meg for at det ville være nyttig og enkelt å tørke ansiktet mitt med brus hver morgen og kveld. Effekten ble lagt merke til allerede den tredje dagen. Smurt på ansiktet med fuktig brus 2 ganger om dagen. Det viser seg at brus virkelig hjelper. Etter ca 2 uker var ansiktet mitt helt rent.

Karina, 17 år gammel, Leningrad-regionen Jeg bruker regelmessig brus når jeg lager forskjellige acnemasker fra den. Av en eller annen grunn lider jeg ofte av denne pesten panne. For en uke siden laget jeg en maske på brus og aktivert karbon. Effekten av termonukleær, forteller jeg deg! I en uke er all akne borte, som det ikke skjedde. En uke har gått siden den siste prosedyren, men det er ingen tegn på utseendet av nye kviser.

Oksana, 25 år gammel, Nizjnij Novgorod. Noen ganger opptrer svarte prikker på nesen. Huden er hvit, og slike punkter er svært synlige. Og du ønsker ikke å pulver ansiktet for mye. Så jeg sparer brus. Hjelper for en måned. En måned senere, vises nye prikker. Hvorfor vet jeg ikke engang. Hvordan få dem ut helt? Men her fjerner soda dem nøyaktig i lang tid!

Akne soda

Bruk av akne soda

Regelmessig selvpleie er den eneste sikre måten å holde seg alltid ung og vakker. Men dessverre er dette ikke alltid nok tid, som følge av at kvinner prøver å kompensere for mangelen ved å bruke ulike kosmetiske stoffer for hudpleie. I dag kan det være masker, kremer, skrubber, kremer, etc.

De kommer i mange former og former, men de brukes til samme formål. En viktig ulempe ved slike kosmetikk er at det er nødvendig å velge det basert på de enkelte personers egenskaper, det vil si at det ikke er noen unike midler som vil hjelpe alle. Hvis noe er savnet, så i stedet for positive følelser, kan du få en ny del av irritasjon.

Kan ikke bli kvitt akne? Brukte mye penger og tid på dyre rusmidler og behandling

Dette gjelder kosmetiske linjer, men hvis du ser tilbake i fortiden, blir det klart at våre bestemødre ikke hadde mulighet til å kjøpe dekorative kosmetikk eller hudpleieprodukter, men likevel beholdt deres eksterne data. De gjorde dette ved hjelp av improviserte midler og planteelementer, ikke belastet med kjemiske komponenter som kan gi en negativ effekt.

Nyttige egenskaper

Et utmerket eksempel på dette var den vanlige natron, som er i hvert kjøkken. Den har mange nyttige egenskaper, for eksempel:

 1. Ingen giftig virkning.
 2. Antiseptisk virkning (dreper skadelige mikroorganismer).
 3. Rensing.
 4. Evne til å fjerne overflødig vann.
 5. Desinfeksjonsegenskaper.
 6. Restaurering av vann-alkalisk balanse i kroppen.
 7. Myk, sparsom effekt på huden.
 8. Whitening kvaliteter og peeling.
Ikke bli overrasket, det er vanlig bakervarer som alle har på kjøkkenet som kan hjelpe oss med å bekjempe akne.

Generelt kan den ikke bare brukes til matlaging og vasking. Det drar nytte av behandling av mange sykdommer, så vel som i kosmetikk.

akne

Denne sykdommen kalles også akne. Det er svært vanlig, og ikke bare ungdom i overgangsalderen lider av akne. Dette problemet bekymrer ofte de som har modnet lenge siden. Før du begynner å behandle akne, må du finne ut årsaken til dens karakteristiske symptomer. Ofte - det er hormonforstyrrelser eller problemer med fordøyelsessystemet. Snakk om konsekvensene av visuelle manifestasjoner er ikke nødvendig. Tross alt er det åpenbart at de leverer alvorlig ubehag og provoserer fremveksten av psykologiske komplekser.

Selvfølgelig er det mulig å bekjempe akne på forskjellige måter, for eksempel å bruke kosmetiske nyheter for å bli kvitt akne eller forklare akne. Men hvis de første midlene krever valg av høy kvalitet for fremveksten av en positiv effekt, kan sistnevnte generelt ikke gi fordeler. De forverrer bare situasjonen ved at huden porene vil være tilstoppet, og dermed øke det berørte området med akne. Som et resultat vil den følelsesmessige tilstanden til en person også forringes.

Derfor, før du går til apoteket for en ny super effektiv lotion eller skum, prøv "bestemorens" metode. Skader fra ham, vil sikkert ikke.

Akne soda

For de som tviler på riktigheten av slike metoder, bør det bemerkes at natron fra kviser på ansiktet virkelig hjelper. Bare bruk den forsiktig. For eksempel vil følgende oppskrift gjøre en myk peeling:

Ingredienser: brus og vann

Det er nødvendig å blande dem i forholdet 1: 3 og påføre de resulterende vassdrag på problemområder, tidligere vasket og gjennomvåt hud med et håndkle. Litt, uten å gjøre mye arbeid, masser ansiktet ditt, og etter et minutt, skyll av sammensetningen. Du kan merke effekten umiddelbart, svarte flekker blir mindre, hudfargen blir litt lettere. For å oppnå et utmerket resultat, må du gjøre denne prosedyren noen få dager. Ikke glem å bruke fuktighetskrem etter det.

Den enkleste måten å bruke natron for akne, hudormer, svarte flekker, flekker, merker og arr etter akne er: vaske kroppen din om morgenen med brusløsning

Det er mange lignende oppskrifter med brus og vann, de er veldig populære. Soda akne hjelper smertefritt, etterlater ingen rester etter dens innvirkning. Du kan bekrefte dette ved å lese meninger fra folk som tidligere ikke kunne bli kvitt akne, deres vurderinger er ganske optimistiske.

Soda og salt fra akne

Et godt resultat kan oppnås mens du bruker brus og et stoff som havsalt fra akne på ansiktet. Bland ingrediensene 1: 1 og legg de betente stedene stiplede, forsiktig, og prøv å ikke dekke sunn hud. Behold trenger omtrent 10 minutter. En slik maske bør påføres på to ganger i uken. Det vil bidra til å gjøre huden perfekt og vil ikke forårsake allergi. Soda og salt fra akne er et universelt middel, da det passer for alle, uavhengig av type og grad av hudfølsomhet.

Havsalt akne på ansiktet er effektivt med andre komponenter, for eksempel krem, den såkalte tjære såpe, honning, malt kaffe, kefir. En viktig betingelse er bruken av havsalt i en meget fin tilstand og i lav konsentrasjon. Pass på at du, før du søker på ansiktet, må prøve den resulterende massen på håndleddet eller albuens skur for å unngå ubehagelige komplikasjoner.

Tilbake akne rettsmidler

Spørsmålet om bruset hjelper mot akne på ryggen, kan garanteres å bli besvart - "ja". For å få et effektivt resultat må du ta et bad. Hvordan bli kvitt akne med salt kan forstås fra oppskriften.

I varmt vann, hvis temperatur ikke er over 40 grader, tilsett 300 g knust havsalt og 150 g natron. Du kan slappe av i et slikt bad i mindre enn en kvart time, og etter det må du hvile i en utsatt stilling. Det er mange alternativer for rensing baksiden av akne.

Det anbefales å utføre en lignende prosedyre før sengetid. I tillegg til å bli kvitt akne på ryggen, er det en fullstendig avslapning av kroppen, noe som ikke er mindre viktig enn ren hud.

Selvfølgelig, i 1-2 økter kan du ikke takle alle manifestasjoner. Akne kan være systematisk, så bruk av verktøy som brus og salt, eller bare natron, for akne i ansiktet bør utføres regelmessig. Over tid vil dette problemet slutte å plage deg.

Akne soda

Vanlig natron (natriumbikarbonat) er i stand til raskt å rense huden av akne og bli kvitt oljeaktig glans. Så si de som har opplevd effekten av dette stoffet. Men er det egentlig? Vil soda hjelpe med akne?

Hjelper soda med akne?

Mange mennesker som har akneproblemer, er mer sannsynlig å bli overrasket over at vanlig brus er brukt til å behandle akne. Og de har ofte et helt logisk spørsmål, kan soda være i stand til å eliminere akne?

Til tross for det faktum at natriumbikarbonat er relativt billig og selges i en inkonsekvent pakke - det er en svært effektiv substans med en masse nyttige egenskaper. Hvis du bruker det riktig og regelmessig, kan du lett rense huden, og i noen tilfeller glemme akne for alltid. Men før du fortsetter med prosedyrene, er det nødvendig å gjøre deg fortrolig med kontraindikasjonene (beskrevet nedenfor).

Hvordan drikker brus på huden

Natriumbikarbonat med vanlig bruk er i stand til å normalisere pH-balansen i epidermis, og på grunn av brudd er det ofte ofte problemer med huden. Også dette stoffet er mye brukt til å normalisere sebaceous kjertlene. På grunn av dette forsvinner oljeaktig glans, porene rengjøres, og huden kan puste normalt. Og brus kan tørke overflaten av epidermis. På grunn av denne effekten kan natroner eliminere ikke bare akne, men også akne, betennelse og til og med komedoner.

Eksperter identifiserer flere grunnleggende fordelaktige egenskaper for natron:

 • har en beroligende og anti-inflammatorisk effekt;
 • gir ut hudfarge
 • normaliserer talgkjertlene;
 • bidrar til innsnevring av forstørrede porene;
 • ødelegger patogener.

Instruksjoner for bruk

For å oppnå et positivt resultat og ikke møte noen problemer, må du nøye studere instruksjonene for bruk av natriumbikarbonat:

 1. Et lite antall mennesker har individuell intoleranse mot brus, så før de påføres sammensetningen i huden, bør dens handling bli testet på armens skur. For å gjøre dette må du bruke litt penger på huden og vente i 10 minutter. Hvis kløe, rødhet og utslett ikke er, kan den brukes.
 2. Midler med natriumbikarbonat kan ikke gnides i epidermis. De må påføres ren hud med lette bevegelser langs massasjelinjer.
 3. Soda skal ikke påføres huden rundt øynene og leppene, da dette kan forårsake irritasjon og rødhet.
 4. Oftest anbefales det å vaske av en soda etter en kvart time.
 5. For hver prosedyre må blandingen fremstilles på nytt.
 6. Det er nødvendig å vaske sammensetningen fra ansiktet med vann ved romtemperatur.
 7. Når produktet er vasket bort, bør du tørke ansiktet tørt og bruke en nærende krem ​​på den som passer til din hudtype.

Ansiktslaksoda

Med soda oppfunnet et stort antall oppskrifter som raskt hjelper med å bli kvitt akne. Så det anbefales å helle det i en liten mengde i geler og ansiktsrensing, mens du bruker den daglig, hjelper det både å eliminere akne og forhindre forekomsten. Og likevel kan det brukes til å lage komprimerer, masker, skrubber, peeling, som effektivt renser huden, gjør det sunnere og eliminere akne.

Et større antall oppskrifter inkluderer de enkleste komponentene som finnes på nesten alle kjøkken. Prosedyrene selv er ganske enkle og tar ikke mye tid. Til tross for sin tilsynelatende enkelhet og lyshet er natriumbikarbonatbaserte produkter svært effektive og samtidig relativt sikre (hvis de brukes riktig). De kan godt konkurrere med kjøp av narkotika som er rettet mot å bekjempe akne.

Svelging soda for akne

En vanlig årsak til akne på overflaten av ansiktets og kroppens hud - et brudd på fordøyelseskanalen (mage-tarmkanalen). Og for å rense epidermisene, vil det være nok bare for å eliminere de eksisterende bruddene, som med hell kan gjøres ved hjelp av brusløsning, som må tas muntlig. Som et resultat blir tarmene fjernet av akkumulerte slagger og toksiner, og syrebasebalansen i magen er normalisert.

For å få en løsning, må du hælde 1 liten skje natriumbikarbonat i 200 mg lunkent vann og bland alt grundig. Denne drinken skal være full i morgen på tom mage i små sip. Etter bare en halv måned begynner akne å forsvinne, og huden blir gradvis sunnere og renere.

Soda og vann fra akne

Den enkleste oppskriften til å rense huden mot utslett og akne er en komprimering laget av brus og vann. For å gjøre dette, hell inn i beholderen den nødvendige mengden natriumbikarbonat og tilsett så mye væske at det oppnås en kremaktig masse. Vent 2-3 minutter.

Ved hjelp av en bomullspinne må du legge til et punkt på problemområdene. Vent 25-35 minutter, og fjern deretter blandingen med en bomullspute.

Peeling med brus er også veldig effektivt. For å gjøre dette, hell litt natriumbikarbonat på håndflaten din og bland det med vann på det rensede ansiktet. Masser ansiktet ditt i et øyeblikk og vask deretter ansiktet grundig. Denne metoden er mer egnet for fet hud. Hvis huden er tørr og utsatt for irritasjon, kan vann erstattes med skum eller gel for vask. Denne peeling kan utføres bare et par ganger i uken.

Soda Salt Acne

Peeling hud med brus og salt er mer effektivt, men denne prosedyren har flere kontraindikasjoner:

 • alvorlig akne;
 • sensitiv hud;
 • purulent akne;
 • alvorlig betennelse.

Kombiner bordsalt og natriumbikarbonat i forholdet 1: 1. Vel skyll hendene og bruk det resulterende skum på hudoverflaten.

Hell tørrblandingen på toppen av skummet, og masser deretter huden litt. På 7-10 minutter Ansiktet skal være godt vasket og satt på hans favoritt nærende krem.

Det er en raskere og enklere måte. Du trenger litt salt, natriumbikarbonat og en oppløsning av vaskesåpe, som bør være veldig tykk. Alle komponenter er tatt i like deler. Ta en bomullspinne og bruk blandingen ved hjelp av den på problemområder. Etter en kvart time må du vaske.

Tannkrem og brus

Tannkrem blandet med brus, anbefales det å bruke for å fjerne svarte flekker og å rense huden mot akne.

Det bør bemerkes at for forberedelse av verktøy trenger en viss tannkrem:

 1. Det bør være utelukkende hvitt og ikke blekemiddel;
 2. må inneholde urte ingredienser;
 3. mengden fluor bør være minimal;
 4. Det skal bare være en pasta, ikke en gel;
 5. i sammensetningen bør ikke være alkohol.

Velge en pasta, pass på å sjekke om du har allergi mot det.

Prosedyren er ganske enkel. Til å begynne med, vask godt og damp huden, hold ansiktet i noen minutter over en kopp kokende vann. Forbered verktøyet på forhånd, for dette, kombinere brus og tannkrem i et 1: 1-forhold. Hvis det viste seg å være veldig tykt, hell så litt vann. Påfør blandingen til preparert hud og masser litt. Etter fem minutter skal den vaskes av med vann eller fjernes med et fuktet, ikke-stivt håndkle. Deretter påføres en fuktighetsgivende eller nærende krem ​​på ansiktet. Hyppigheten av prosedyren - 1 gang i 5-7 dager.

Acne Mask Oppskrifter

Det er et ganske stort antall oppskrifter for masker med brus fra akne, som er mer milde på huden enn scrubs og peels, og samtidig har høy effektivitet.

Havregryn og soda

Produktet renser huden, bidrar til tørking av akne og har anti-inflammatorisk effekt.

Ta 1 ss. havregryn og 1 stor skje (ingen lysbilder) natriumbikarbonat. Rør ingrediensene og hell i lunkent vann for å lage en kremaktig masse. Masken påføres problemområder og vaskes etter en kvart time.

Soda og mel

Natriumbikarbonat og hvetemel kombineres i forholdet 1: 1. Deretter fortynnes blandingen med vann, og det skal til slutt ha en kremaktig konsistens. Masken påføres på renset hud og varer fra 20 til 30 minutter. Skyll deretter av med vann.

Soda og honning

For å forberede den første masken må du kombinere et halvt glass vann, 3 små skjeer av natriumbikarbonat og en liten skje lind honning. Alt er grundig blandet og påført ansiktet. Etter 10 minutter Ansiktet skal vaskes.

For å lage en ny maske må du helles i koppen 1 liten skje med brus, 1 stor skje med honning og hvit leire. Alt er blandet og påført ansiktet i 10 minutter, skylles deretter med kaldt vann.

Soda og sukker

Ta et glass kokt lunt vann og oppløs 1 liten skje med granulert sukker og samme mengde natriumbikarbonat i den. Ta en skive av bomull og fukt den i den resulterende løsningen. Tørk alle problemområder av huden. Deretter må du vente en stund til ansiktet ditt tørker ut, og vaske det med litt kaldt vann (alltid med såpe).

Etter det, tørk huden med et stykke smør. Etter 30 minutter vask ansiktet med såpe igjen og tørk grundig.

Soda med kefir

1 stor skjeft havregryn skal kombineres med 2 store skjeer kefir. Vent litt, da flakene skal svulme. Deretter tilsettes en halv skje natriumbikarbonat, bland alt og bruk på ansiktet i kvart om en time. Skyll deretter med rennende vann.

Øl gjær soda

Det er nødvendig å kombinere 2 små skjeer med brygers gjær med lunkent vann på en måte som ender med en ikke-flytende masse. Midler rengjort i varme i en tredjedel av en time. Etter det må du hell en halv skje med natron inn i den. Alt er grundig blandet og påført huden. Etter 15-20 minutter må vaske ansiktet grundig.

Soda med agurk

Du kan bruke både fersk agurk og modne jordbær. For å forberede masken må du forberede potetmos fra 1 liten agurk eller 2 bær. I den resulterende massen må du helle en halv skje natriumbikarbonat. Alt bland godt og forsiktig gjelde ansiktet. Hold i 10-15 minutter og fjern masken fra ansiktet med rennende vann.

Masker for fet hud

Som regel anbefales det å bruke spesielle masker med brus for fet hudtype akne. Noen populære oppskrifter:

 • Apple Mask 1 liten skje natriumbikarbonat, 1 stor skje med revet eple på en veldig fin riper, og trenger fortsatt litt lunkent vann. Blandingen påføres på ansiktet og vaskes av etter 10-15 minutter.
 • Sitronmaske. Du trenger ferskpresset juice fra en halv sitron og en halv appelsin. I det må du hell en halv skje med brus og bland alt godt. Påfør massen på ansiktet og hold i 10 minutter, skyll deretter med rennende vann.
 • Med hydrogenperoksid. Kombiner hydrogenperoksid og brus i forholdet 2: 1. Påfør huden og skyll med rennende vann etter 10 minutter.

Masker for tørr hud

Hvis huden er tørr og følsom, må du være veldig forsiktig når du velger masker for akne for ikke å skade den. For denne typen hud finnes det også oppskrifter for masker med brus.

 • Oppskrift 1: Kombiner flytende honning og høy fettkrem, tatt i forholdet 1: 1. Bland deretter i en kjepp med brus. Påfør massen forsiktig mot ansiktet og fjern den etter 10 minutter. ved hjelp av rennende vann.
 • Oppskrift 2: Bland ½ del av en liten skje natriumbikarbonat og en liten skje med rømme. Alt er godt blandet og forsiktig påført huden. Etter 10 minutter må vaske med lunkent vann.

Scrub Oppskrifter

Soda er ganske aggressivt, og derfor bør acne scrubs med det ikke brukes mer enn 1 gang i uken. Det er flere ganske effektive oppskrifter:

 1. I et halvt glass mineralvann for å oppløse 1,5 små skjeer av natriumbikarbonat og 1 liten skje salt. Behandle det resulterende verktøyet du trenger bare de områdene som har akne eller akne. Masser huden i ca. 5 minutter og vask deretter.
 2. Det vil ta 1 stor skje med såpevann og 2 store skjeer med brus. Alt er godt blandet og påført huden. Massasje ansiktet skal være 5 minutter, så vent ytterligere 10 minutter. og fjern massen fra huden med rennende vann.
 3. For ung hud er en skrubbe egnet, bestående av 2 store skjeer stivelse, 100 mg melk og 1,5 små skjeer brus. Bland først de tørre ingrediensene, og tilsett deretter melken. Produktet påføres huden og masseres i ca. 7 minutter. Da blir massen igjen på ansiktet i 10 minutter, og deretter fjernet med rennende vann.
 4. For en slik skrubb trenger å male havremel. Kombiner i en bolle med flak og natriumbikarbonat, tatt i forholdet 1: 1. Deretter legger du til litt kanel. Legg litt vann for å lage en tykk vass. Påfør på ansikt og massasje i 5-7 minutter. Etter at produktet er vasket av, skal ansiktet skylles med vann, surt med sitronsaft.

Slike skrubber kan også brukes til å rense kroppen, og ikke bare for ansiktet.

Bad med brus akne på kroppen

Det skjer at akne ikke bare ser på ansiktet, men også på ulike deler av kroppen (bak, ben, armer, bryst). Det er ikke veldig lett å kvitte seg med dem på slike steder, men det er ganske mulig. For å hjelpe deg med å komme med bad med brus. De bør tas regelmessig til akne forsvinner.

Natriumbikarbonat vil rense porene med smuss og fett, myke huden, ødelegge eksisterende patogener og tørre pimples. I tillegg har disse badene en beroligende effekt, forbedrer blodsirkulasjonen og normaliserer metabolske prosesser.

Å ta en brus fra akne er lett:

 1. Fyll badet med vann, samtidig som det sikres at vanntemperaturen holdes ved 37-40 grader gjennom hele prosedyren.
 2. Deretter i vann må du oppløse 300 g salt (det er bedre å bruke havsalt) og 150 g natron. Bland alt godt, slik at alle komponenter løses.
 3. Ta dette badet anbefales ikke lenger enn en kvart time.
 4. Etter et slikt bad kan du ikke skylles i dusjen, du må først ligge under et varmt teppe i en halv time.

Kontra

Ikke alle kan bruke natriumbikarbonat for å bli kvitt akne, og dette gjelder både intern og ekstern bruk.

Du kan ikke bruke brus til de som har:

 • purulente sår (åpne) eller purulent akne;
 • inflammasjon;
 • sår, riper, kutt
 • individuell intoleranse
 • brus allergi;
 • briste kapillærer, det er en synlig edderkoppvein.

Også, avstå fra bruken av et slikt stoff fra akne er nødvendig for gravide kvinner, og til og med ammende mødre. Hvis du tar hormoner eller antibiotika, må du konsultere en spesialist før du begynner å bruke brus. Noen medisiner kan ikke kombineres med dette stoffet.

Natriumbikarbonat kan ikke være full for personer som lider av en sykdom i mage-tarmkanalen, har gynekologiske sykdommer, så vel som de som har problemer med blodårene.

Akne forebygging

For å forhindre utseendet av akne på huden, kan du bruke verktøy basert på natriumbikarbonat, og det samme som for deres behandling. Imidlertid bør de ikke brukes så ofte. For eksempel kan masker eller skrubber gjøres 1-2 ganger i måneden, og bad kan tas 2-3 ganger i måneden.

Du må også overvåke dietten og forsøke å følge en sunn livsstil. Og du må følge de grunnleggende regler om personlig hygiene. I tilfelle at, til tross for all innsats, reduseres antall akne ikke, men tvert imot øker, er det nødvendig å gå til en avtale med en lege så snart som mulig.

anmeldelser

Du kan legge vurderinger om brus fra akne, de vil være nyttige for andre brukere av nettstedet!

Galina, 37 år gammel

Jeg vil gjerne dele min erfaring med å bruke brusebad fra kviser. Jeg hadde dem dekket nesten hele ryggen, jeg prøvde forskjellige midler, men badene med brus viste seg å være veldig effektive. Etter et par prosedyrer, la jeg merke til at antall kviser begynte å senke litt etter litt. Og etter å ha tatt bare 7 bad, har jeg endelig glemt tidligere problemer. Huden var ren og øm, og hun ble også synlig strammet og frisket opp. Imidlertid er jeg fortsatt ikke-nei, ja, jeg skal lage et brusebad for forebygging.

Tatiana, 23 år gammel

Kjæresten min anbefalte meg å fjerne kviser fra ansiktet hennes med brus. Jeg valgte en passende oppskrift i lang tid og valgte masker, ettersom huden min er ganske øm og ofte skreller av. I begynnelsen var det skummelt, og plutselig forverres tilstanden. Imidlertid, etter den første masken, følte jeg forbedringer, kviser minket og rødheten forsvant nesten. Jeg vil gjøre dem videre...

Soda Scrubs for akne - effektive oppskrifter

Akne er det vitenskapelige navnet for et så brennende problem som ansikts acne. Av en rekke årsaker, denne kosmetiske feilen "modnes", og nå påvirker det ikke bare tenåringer, men også mennesker i moden alder. Om nasjonale rettsmidler, spesielt brus, hjelper til med å gjenopprette fra akne - les i vårt materiale.

Foto: Depositphotos.com. Skrevet av: gpointstudio.

Årsaker til akne

Akne kan oppstå av åpenbare årsaker eller være en overraskelse.

Forskere skiller mellom flere typer akne: komedoner, papiller, pustler, nodulær-cystisk og lynrask akne. En individuell tilnærming brukes til behandling av hver type.

De viktigste forholdene for utviklingen av sykdommen

 • Teenage (pubertal) alder. I denne perioden er det en akselerert utvikling av kroppen - dette påvirker sterkt arbeidet med hormoner som ikke har tid til å tilpasse seg ønsket tempo. Som et resultat av sebaceous glands sekretere for mye sebum.
 • Hormonal svikt kan også forekomme i voksen alder: For eksempel, hos kvinner, graviditet og menstruasjonssyklusen, påvirker hormonets aktivitet sterkt. Hos menn observeres sykdommen mot bakgrunnen av endokrine forandringer i kroppen.
 • Dårlig økologi, støv og smuss kan også forårsake akne. I dette tilfellet er det lagt stor vekt på den daglige rensingen av dekselet.
 • Reaksjon på noen stoffer, for eksempel steroider for vektøkning.
 • Arbeid med tepper (kosmetikk, kjemikalier), som fører til dannelse av akne.
 • Genetikk påvirker tilbøyelighet til sykdommen: alle har en annen tykkelse på huden, arvet fra foreldrene sine.
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen, nedsatt metabolisme.

Du kan kjempe alene alene med vanlige, grunne komedoner.

I andre tilfeller er det mulig å behandle sykdommen hjemme ved folkemetoder og kosmetiske preparater.

Det er viktig å huske at tradisjonell medisin ikke er et paradis, og organisk materiale er mer effektivt som en del av kompleks terapi.

Handling av brus på akne

Blant hjemmemetoder for å håndtere akne, opptar natriumbikarbonat et av de første stedene. Dette skyldes tilgjengeligheten, brukervennligheten og effekten på kroppen.

Sammensetning og nyttige egenskaper

Stoffet brukes til å behandle et bredt spekter av sykdommer, inkludert bekjempelse av dermatologiske plager. Den skylder sine helbredende egenskaper til nærværet av biologisk aktive komponenter i sammensetningen:

 1. Natrium er en god leder som gir tilgang til nyttige stoffer til hudens dype celler, slik at masker med brus fungerer mye mer effektivt enn andre.
 2. Karbon normaliserer sekretjonen av talgkjertlene og eliminerer fokuset på betennelse.
 3. Hydrogen og oksygen minimerer de aggressive effektene av andre komponenter og myker det forhøyede laget av epidermis.

Når det behandles med brus for akne, utviser stoffet sine bakteriedrepende, antiinflammatoriske og mykgjørende egenskaper.

Skiller og komprimerer merkbart smal porene, forbedrer hudens generelle tilstand, fjerner giftstoffer fra det og forhindrer utseendet på nye betennelser.

Hvilken type hud passer for brus?

Soda er ikke helt egnet for eiere av tørr hudtype. Mest effektivt vil det manifestere seg i fete, fete områder med tungt tilstoppede, skitne porer, komedoner og svarte prikker.

Soda, spesielt i kombinasjon med salt, har ikke lov til å virke i mer enn 10-15 minutter.

Kontra

 • Til tross for den positive effekten på kroppen, er bikarbonat et stoff av kjemisk opprinnelse, og overgrepet vil føre til ubehagelige konsekvenser: kvalme, irritasjon av epidermis, slimhinner brenner. Av denne grunn vær forsiktig med metoden og overhodet ikke overstige dosen (per dag - maksimalt 1 spiseskje).
 • Stoffet er kontraindisert hos pasienter med dermatitt og psoriasis; pasienter med kroniske sår, gastritt og diabetes, sykdommer i nyrene, lever og galleblæren.
 • Legemidlet kan ikke fortynnes med melk eller oppløses i kaldt vann.
 • Etter inntak anbefales det ikke å spise i en halv time.
 • "Home cosmetologist" brukes kun på problemområder i fravær av pustler.

Oppskrifter med brus mot akne

Soda masker for akne påvirker epidermis på forskjellige måter: Effektiviteten av metoden avhenger i stor grad av hva som virker med masken natriumbikarbonat.

Så, myke myk aggressiviteten av aktive ingredienser, og aktivert karbon - tvert imot.

Nedenfor er de mest populære folkemetoder for å bruke brus til akne på ansiktet.

Soda Scrub for Acne

Rask rens ansiktet ditt fra ål og svarte flekker vil hjelpe brusskrubb, som består av bare to ingredienser: Drikkevann og bergsalt.

Etter prosedyren påføres en mykningskrem på ansiktet.

For vanlig og fet hud kan skrubbe brukes flere ganger i uken, for tørr - mindre.

Skrubbe har en eksfolierende effekt, reduserer betennelse.

Tannkrem og brus

En av de mest populære assistentene i kampen mot akne og svarte flekker.

Når du velger pasta, er det viktig å vurdere følgende punkter: den må være hvit, inneholde naturlige ekstrakter og så lite alkohol og fluor som mulig.

Etter prosedyren, ikke glem å bruke en nærende krem.

Hydrogenperoksid og brus

Etter prosedyren, vær sikker på å bruke en lett fuktighetskrem.

Masken kan raskt fjerne oljeaktig glans og rense porene.

havregrøt

Resultat: rødhet, tørket akne, mykning av kornede områder.

Verktøyet er perfekt for ungdomshudsproblemer. Eliminerer pigmentering, mørke flekker, tørker acne, helbreder sår.

Aloe og sitron

Effektiv middel i kampen for sunn hud: renser epidermis, lyser, gir silke og glatthet, reduserer betennelse.

For behandling og forebygging av akne og pigment flekker, bruk resept 2 ganger i uken i en måned.

Soda bad for akne

Ofte påvirker akne ikke bare ansiktet, men også områdene over hele kroppen: bryst, skuldre, rygg.

Cure akne på kroppen vil hjelpe brusebad.

Metoden tørker effektivt sår, forbedrer metabolske prosesser i kroppen, har en positiv effekt på nervesystemet og forbedrer blodsirkulasjonen.

Prosedyren gjentas ikke mer enn 2 ganger i uken.

mumie

Nyttige tips og triks

En akne brus maske er et effektivt middel, men for maksimal effekt, følg noen regler:

 • Bruk rengjøringsgel eller ansiktsvask før prosedyren.
 • Når du bruker homemade blandinger, unngå området rundt lepper og øyne - det er for følsomme steder.
 • Før du skreller brus fra akne, sørg for at du ikke er allergisk mot ingrediensene. For å gjøre dette, bruk det på den indre klaffen av armen og vent en time.
 • Midler er ikke egnet for bruk på steder med åpne, purulente sår, brannsår og annen signifikant skade på epitelet.
 • Påfør bare blandingen med forsiktige bevegelser, ellers vil du skade det beskyttende laget av epidermis.

Ikke engang den beste skrubbe vil redde deg fra akne hvis du ikke lever en sunn livsstil og spiser feil vei.

"Home cosmetologist" er en rimelig og tidsbestemt behandling, som imidlertid krever omhyggelig håndtering og streng overholdelse av instruksjonene.

Hvis du finner allergi eller overfølsomhet, er det bedre å vende seg til andre måter å håndtere akne.

Nyttig video

God effekt fra den enkleste masken av akne.

Baking Soda Acne - ekte hjelp eller myte

Natriumbikarbonat eller natron er et populært verktøy i hjemmet kosmetikk. Det er en komponent av peeling, masker og skrubber med mild eksfolierende virkning. Bruken av akne soda er effektiv i forebygging og behandling av akne. La oss finne ut hvorfor egenskapene til et enkelt verktøy viste seg å være så populære.

Hvordan drikker brus på huden

"Acne for dummies" heter Acne For Dummies, skrevet av amerikansk dermatolog, Herbert P. Goodhart, lege i medisinske fag. Forfatteren snakket enkelt og akseptabelt om akne og akne, og forårsaket fysisk og psykisk lidelse for et stort antall mennesker.

Legen skriver at årsaken til akne blir seboré - en sykdom i huden og dens strukturer:

 • et oljeaktig stoff samler seg i sebaceous kirtelkanaler;
 • en "kork" dannes av en blanding av fortykket talg og døde epidermis celler;
 • den intensiverte multiplikasjon av propionobakterier av akne og gjærlignende sopp begynner;
 • inne i hårsekkelen, hvor kanalene i sebaceouskjertelen befinner seg, utvikler betennelse;
 • Alle disse prosessene i ungdomsårene er forbundet med den fysiologiske seboréen som oppstår på bakgrunn av hormonelle forandringer i kroppen.

Feil i ernæring, kroniske sykdommer, stress påvirker stoffskiftet i huden negativt. Syrbasebalanseendringer, som fører til vekst av patogen mikroflora. Baking soda fra akne i ansiktet på et øyeblikk er gunstig på grunn av sin evne til å normalisere pH i huden. Natriumbikarbonat har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper, reduserer irritasjon med akne.

Mange lurer på om brus hjelper med akne? Scrubs-ansiktsmasker av akne soda ved hjelp av natriumbikarbonat er en enkel og effektiv hjemmebehandling. Soda bidrar til å fjerne døde epidermalceller, hvoretter en ny, sunn hud oppstår. Under normal eksfoliering er denne prosessen kontinuerlig og unnoticeable, men hvis den er forstyrret, er det nødvendig å gripe inn.

Hvordan søke akne brus

1. Akne sodavask

Tiltak: Baking soda fra akne renser huden mot smuss, overflødig sebum og døde celler.

 • Soda - 1 ss. l.
 • Vann - ¼ kopp.
 • Skål, skje.

Hvordan bruke brus mot akne.

 1. Kombiner komponenter og bland godt.
 2. Bruk en kosmetisk børste, bruk produktet på huden påvirket av akne.
 3. Etter 10 minutter tørker du forsiktig huden med fuktig brus med fingerputer.
 4. La det tørke, vask deretter.
 5. Soak ansiktet med et mykt håndkle laget av naturlige fibre.

2. Maske med brus og sitron

Handling: Produktet bidrar til å redusere antall åpne komedoner (svarte flekker), eliminerer overdreven fet hud, overdreven akkumulering av keratin og mikrober i porene.

 • Soda - 1,5-2 ss. l.
 • Vann - 1-2 ts.
 • Sitron eller appelsinjuice - 1 ts.
 • Keramisk, glass eller plastskål.
 • Plastskje
 1. Bland fruktjuice med vann.
 2. Tilsett brus (masseskum).
 3. Juster konsistensen med vann.
 4. Påfør ca. 15 minutter.
 5. Deretter vaskes og blusses huden med et mykt håndkle.
 6. Påfør ansiktscreme (kan være hjemmelaget).

Det er nødvendig å oppløse en halv kopp natron og samme mengde salt i et bad med vann. Hold deg nedsenket i vann i ca 20 minutter. I løpet av denne tiden kan salt og brus fra akne brukes som en skrubbe - få blandingen på en svamp og forsiktig massere ansiktet, skuldrene og dekolleten. Etter ferdigstillelse av prosedyren bør du ta en dusj. Denne behandlingen er også egnet for behandling av flekker og akne arr.

3. Andre kombinasjoner for masker:

 1. 5 tabletter av aspirin og ½ ss. l. soda. Først måler du tabletter i pulver, tilsett vann og brus. Å behandle en blanding av betent akne og hold på huden i 30 minutter.
 2. Baking brus og honning fra akne. Komponenter til å ta i like store mengder, bland og grind. Påfør om 20 minutter. Deretter vaskes.
 3. Protein med brus. Smør egghviten og legg til ½ ss. l. natriumbikarbonat. Påfør blandingen på ansiktet og la det stå i 15 minutter.
 4. Baking brus og rømme. Å ta komponenter i like mengder, å blande og smøre med denne massen personen, som en krem. Etter 15 minutter, vask med varmt vann.
 5. Natriumbikarbonat med olivenolje (1: 1). Bland godt og bruk på problemhud. Varigheten av prosedyren er 15 minutter.

Meninger om behandling av akne med natriumbikarbonat (brus)

Det er ulike vurderinger om brus for ansikts acne:

Nina: - Remedy reduserer glans i T-sonen og rødhet fra akne.

Inna: - Soda hjalp meg ikke. Følsom hud i lang tid "kommer til liv" etter peeling.

Lyudmila: - Etter applikasjon, vises ny akne mindre, svarte prikker forsvinner på nesen.

Oleg: - Anvendt brus fra flekker fra akne. Rødhet redusert, små bulging arr lettet ut. Det er hull for akne, men ansiktet ser fortsatt bedre ut.

Olga: - Huden etter at masken med brus blir myk og øm, porene er ikke synlige i det hele tatt.

Utvilsomt bidrar natriumbikarbonat til effektiv rensing av epidermis, desinfiserer, gir hudavlastning. Bruken av brus kan øke mikrosirkulasjonen, stimulere huden til å regenerere. Som regel skjer individuell intoleranse mot dette middelet svært sjelden.

Akne soda er et middel i alle hjem.

I kosmetikk er natron for akne veldig populært. Det skal imidlertid brukes svært nøye, observere nødvendige proporsjoner og riktig tilnærming. Stoffet er egnet for behandling av alle hudtyper, bortsett fra bare den sensitive typen. Soda er i stand til å eliminere betennelse, akne og andre problemer, så vel som med sin hjelp, utføres daglig pleie av huden.

Hvordan tar kokepulver på huden?

Å oppnå en gunstig effekt på huden er mulig på grunn av de aktive ingrediensene som finnes i natron. Rimelig bruk eliminerer alder flekker og teenage akne. Stoffet har mange nyttige egenskaper, blant annet skiller seg ut:

 • avfetting av sebaceous hud og innsnevring av porene;
 • foryngelse og helbredelse av hudceller fylt med toksiner med oksygen;
 • forbedring av hudregenerasjon på grunn av at natrium aktivt påvirker metabolske prosesser;
 • pore rensing med kull, en del av bikarbonatet. Kull blir under epidermis, renser det fra giftige stoffer og overflødig subkutan fett;
 • akne og kviser er merkbart redusert ved massering med brus, og de grusete lagene i epidermisene er lett børstet av med en pensel;
 • fregner og alder flekker lyser med jevnlig bruk av bikarbonat;

Hvordan bruke brus til akne?

Sammensetningen av natron inneholder ikke vitaminer og mikroelementer. Men på grunn av sine kjemiske og ganske aggressive egenskaper, håndterer natriumbikarbonat noen forurensning, så det bør brukes forsiktig uten å forårsake skade. Soda renser retter fra rust, noe som er verdt å huske i ferd med å forberede brus masker for ansiktet. Forebygging av akne og akne krever følgende enkle regler:

 • hvis huden er følsom og myk, peels ofte av, så kosmetologer anbefaler ikke å bruke brus masker;
 • når det er sår og riper på epidermis, er bruk av brus strengt forbudt;
 • Før du bruker en sodavask på ansiktet ditt, må du teste for å unngå en allergisk reaksjon. For å gjøre dette må du bruke en liten mengde av blandingen på håndleddet og vente i 30 minutter. Hvis det ikke vises rødhet, hevelse eller kløe, kan du begynne å bruke masken på ansiktet ditt.
 • Tiden for prosedyren bør ikke vare mer enn 10 minutter, ellers kan det forårsake kløe og rødhet;
 • hyppig bruk av brus masker skade huden, så du trenger ikke å utføre dem mer enn en gang i uken;
 • Før du bruker masken, må du utsette ansiktet for renseprosedyren ved hjelp av en skrubbe som er laget av natron. Det er nødvendig å blande stoffet med micellært vann og bland forsiktig på blandingen til huden, slik at masken ikke kommer på lepper og øyne.
 • Det anbefales å holde ansiktet over dampen i et par minutter eller pakk den med et fuktig varmt håndkle før du påfører masken på huden.
 • Blandingen er strengt forbudt å brukes på områdene rundt lepper og øyne, fordi huden i disse områdene er utsatt for forbrenning eller skade;
 • Etter at masken er vasket av med varmt vann, bør et tynt lag av nærende krem ​​påføres huden.

Svelging soda for akne

Ofte oppstår akne i ansiktet og kroppen på grunn av en funksjonsfeil i tarmen. Å rense epidermis og eliminere eksisterende brudd ved hjelp av brusoppløsning, som må tas oralt. Etter denne prosedyren forlater giftstoffer og slagger tarmkanalen, og syrebalansen vender tilbake til normal.

For å forberede løsningen trenger 200 mg kokt vann og en teskje natriumbikarbonat. Ingrediensene blander og drikker den resulterende væsken om morgenen, på tom mage. Etter 14 dager vil akne forsvinne, huden blir ren og sunn.

Soda og vann fra akne

Den enkleste oppskriften for å eliminere akne og utslett er en komprimering fra vann og bikarbonat. Det er nødvendig å ta en liten beholder, hell inn i den riktige mengden brus med tilsetning av vann, slå med en blender til en homogen oppslemming. Vent 3 minutter, og behandl de berørte områdene av dermis med en bomullspinne. Etter en halv time, fjern masken med en bomullspute.

Soda peeling er effektiv for fete hudtyper. Det er nødvendig å rengjøre ansiktet, og deretter blande i en palmsoda med vann, påført på epidermis ved hjelp av massasjebevegelser. Masser ansiktet i et øyeblikk, vask deretter godt. Denne prosedyren brukes til tre ganger hver syv dager.

Soda Salt Acne

Soda og salt er mer effektive som en blanding for peeling av huden. Imidlertid bør denne prosedyren ikke benyttes hvis en person har:

 • alvorlig betennelse
 • purulent akne;
 • acne;
 • sensitiv hud.

Bordsalt bør blandes med bikarbonat i et forhold 1: 1. Vask hendene dine med såpe til skumdannelse, som du må bruke i en sirkulær bevegelse på ansiktet ditt. Deretter resulterer den resulterende tørre blandingen for å dekke huden, masserer den. Etter 10 minutter, vask av mush og smør ansiktet med noen nærende krem.

Tannkrem og brus

Tannkrem, når de blandes med natron, fjerner akne fra huden og fjerner svarte flekker. Ved å bruke en slik maske må du først teste kroppen for mulige allergier. Vask og damp ansiktet ved å holde det over en beholder med varmt vann. For å forberede blandingen, ta en teskje tannkrem og hydrokarbonat, hell alt sammen med et glass vann. Påfør en maske på epidermis mens du masserer den parallelt.

Etter 5 minutter vaskes eller fjernes blandingen med et fuktet mykt håndkle. Fukt ansiktet med et kosmetisk med ernæringsmessige egenskaper. Utfør prosedyren ikke mer enn en gang hver 7. dag..

Acne Mask Oppskrifter

I dag er kosmetikk fylt med bikarbonatmasker som hjelper av akne og kviser, forsiktig påvirker huden, noe som ikke er tilfelle med peeling og skrubbe. De er svært effektive og mye brukt til kosmetiske formål.

Havregryn og soda

En anti-inflammatorisk maske hjelper med å rense huden, og det tørker også kviser på kort tid. Bland en skje bikarbonat med en kopp havregryn. Rør ingrediensene til en kremaktig blanding er oppnådd. Påfør stoffet til de berørte områdene av epidermis og fjern etter 20 minutter.

Soda og mel

Mel oppnådd fra hvete blandes med bikarbonat i forholdet 1: 1. Fortynn stoffet med et glass vann til konsistensen blir kremaktig. Rengjør huden og legg en maske på den, hold ikke mer enn en halv time, skyll deretter med vann.

Soda og honning

Dette kosmetiske preparatet er veldig enkelt. Du må fortynne med vann 3 ts bikarbonat og et glass lind honning. Bland godt og bruk på huden. Soak blandingen på huden i 15 minutter, og vask og behandle ansiktet med en krem.

Soda og sukker

Ta kokt vann - 1 kopp, og oppløs sukkeret og en klype soda i den. Ta en bomullspute og fukt den i den resulterende væsken. Tørk alle de berørte områdene av dermis og vent til ansiktet er helt tørt. Skyll deretter huden med såpe og tørk den med et håndkle.

Soda med kefir

For å forberede blandingen må du ta 50 gram havremel og legge dem til to skjeer kefir. Vent til flakene svulmer og hell i en kjepp med brus. Bland komponentene og dekk ansiktet med blandingen i 12 minutter, og fjern deretter med vann.

Øl gjær soda

Brewer's gjær (2 ts) oppløst i varmt vann før dannelse av flytende vann. Lukk blandingen i et varmt rom i 20 minutter, hell deretter en klype natron. Bland og applicer på ansiktet, vask godt etter en halv time.

Soda med agurk

For denne masken kan du ta som friske agurker og modne jordbær. Vask en liten agurk eller to bær og mash dem. Legg til en halv teskje sodavann, bland og bland ansiktet. Hold i 20 minutter og fjern oppslemmingen, skyll med vann.

Masker for fet hud

For personer med fet hud, er spesielle brus masker for å bli kvitt akne. Du kan bruke følgende oppskrifter:

 1. For en eplemaske må du ta 1 liten skje full naturgryte, rist en spiseskje eple på en fin riper og dekk den med varmt vann. Påfør havren til dermis i 15 minutter.
 2. Maske med tilsetning av hydrogenperoksid. Kombiner 2 ss hydrogenperoksid med 1 skje bikarbonat, behandle huden med en blanding, og etter 20 minutter vask stoffet av med vann.

Masker for tørr hud

Eiere av sensitiv og tørr hud bør nøye velge en akne maske. Beauticians anbefaler bruk av slike verktøy:

 • Bland en halv teskje sodavann med 1 skje med rømme, bland alt grundig og applicer på epidermis. Fjern blandingen etter 10 minutter med varmt vann.
 • Masken med krem ​​og flytende honning i et 1: 1 forhold med tilsetning av en klype bikarbonat fukter og nærer tørr hud. Det er nødvendig å påføre det på ansiktet og vaske av etter 10 minutter.

Scrub Oppskrifter

På grunn av sine effektive egenskaper, er akne scrubs med tilsetning av bikarbonat forbudt å bli brukt mer enn en gang i uken. Blant de mange oppskriftene skiller seg ut:

 • Soda og såpevann kombinerer i forholdet 2: 1. Bland komponentene grundig og applicer på huden med massasjebevegelser. Etter 20 minutter Fjern stoffet med et håndkle fuktet med varmt vann;
 • Grind knust havremelflak med en skje bikarbonat og en klype kanel. Hell et glass vann inn i beholderen, rør til en tykk slurry er dannet. Smør huden i ansiktet, masser i 5 minutter, vask deretter masken og tørk huden med sitronsaft.

Bad med brus akne på kroppen

På samme måte som på ansiktet, på beina, på armene, på brystet og på ryggen, kan uønsket akne og akne ofte forekomme. For å bli kvitt dem på vanskelige steder, må du ta bad med tilsetning av natron. Stoffet renser forurenset porer fra fettoppsamlinger og smuss, myker huden, kjemper mot patogene mikroorganismer og akne. Bading er nødvendig inntil ålene og kviser forsvinner helt.

Prosedyren for å ta en brusebad er enkel:

 1. Fyll badekaret med vann, holde øye på temperaturnivået, som skal holdes på ikke mer enn 40 grader.
 2. Tilsett 300 gram havsalt og 150 gram natriumbikarbonat til vann. Rør ingrediensene til de er helt oppløst i vann.
 3. For å være i et slikt bad trenger du ikke mer enn 20 minutter.
 4. Å ta en dusj etter et brusebad er strengt forbudt. Det er nødvendig å dekke kroppen med et håndkle og ligge ned i 30 minutter.

Kontra

Både før ekstern, og ved intern bruk av bikarbonat er det nødvendig å bli kjent med listen over kontraindikasjoner som brus kan forårsake. Det er forbudt å bruke stoffet:

 • med ulike typer betennelser;
 • purulente sår eller pimples;
 • hvis du er allergisk mot brus;
 • individuell intoleranse
 • med synlig vaskulært retikulum (briste kapillærer).

Det anbefales heller ikke å bruke brusemasker eller bad for fremtidige mødre og kvinner som ammer. Personer som lider av gynekologiske sykdommer, er drikkevann strengt forbudt.

Akne forebygging

For profylaktiske formål brukes lignende masker mot akne og utslett, som i behandlingen. Frekvensen av bruk bør ikke overstige 2 ganger per måned. Når det gjelder badene, kan de tas 3 ganger i måneden.

I parallell må du sørge for å observere riktig ernæring og føre en sunn livsstil, og du bør ikke overse regler for personlig hygiene. Bare under denne tilstanden kan du redusere antall akne, og i fremtiden redusere utseendet til "nei".

Flere Artikler Om Typer Acne