Hver person har sin egen hudtype. I kosmetikk er det flere av dem: fett, tørr, normal (kombinert) og følsom. I samsvar med den karakteristiske forsiktigheten skal tas for huden. Kvinner er mer sannsynlig å ta hensyn til huden på ansiktet. Dermed ofte står overfor problemet med tørr hud på føttene. I fravær av den nødvendige omsorg begynner beina å avta, kløe oppstår på grunn av peeling av overflaten av epidermis. Til berøring følte ujevnhet, tørrhet. Huden blir dehydrert. For å gjenopprette er det nødvendig å finne ut årsaken til sykdommen og eliminere den. Avlast tilstanden vil tillate lokal eksponering for fuktighetskrem.

årsaker

Tørr hud på beina kan manifestere seg på grunn av ulike faktorer:

 1. Feil ernæring. Det finnes en rekke produkter som påvirker hudens utseende. Problemet med tørrhet er ofte funnet hos de som holder seg til strenge dietter. Som en førstehjelp bør dietten berikes med fisk og vegetabilske oljer. Disse produktene inneholder fettsyrer som nærer hudceller. Sunt utseende og silke kan restaureres med frukt og grønnsaker som inneholder vitamin A. Disse inkluderer som regel oransje frukter som gulrøtter, aprikoser, gresskar, mango. Det er mulig å eliminere flaking når du fyller vitamin E, for å spise frokostblandinger, nøtter;
 2. Mangel på vann i kroppen. Det skal drikke rikelig med rent vann. Mangel på væske er spesielt følt i både hud og hår, negler. Problemet oppstår ofte etter 40 år;
 3. Virkningen av det ytre miljøet. Hyppige besøk til bassenget med klorerte vann irriterer huden regelmessig. Etter vannbehandlinger bør det brukes fuktighetskrem. Lang opphold i den åpne solen bidrar til å tørke ut. Det anbefales å bruke verneutstyr.
 4. Sykdom. Hvis tørr hud på føttene er kløende, kan sykdommer som dermatitt, eksem, psoriasis eller soppinfeksjoner være årsaken. Med langvarig tørrhet og andre tilknyttede symptomer, bør du konsultere en lege - en hudlege for diagnose og behandling. Også dehydrering av huden kan være et symptom på diabetes;
 5. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen. Patologier i det kardiovaskulære systemet bryter opp riktig ernæring av cellene. Resultatet er at sebaceous og svettekjertlene ikke klare arbeidet og huden tørker ut.

symptomer

Tørr hud på føttene kan følge med medfølgende symptomer. Hudsykdommer, kløe, peeling og sprekker er vanlige. I eksem blir vevet hovent, dekket av papiller, som etterlater erosjon med ekssudat. Psoriasis ledsages også av et utslett i form av flate plaketter dekket med skalaer. Svampinfeksjoner påvirker områdene mellom fingrene og neglene. Huden er rød, flakete og kløende, neglene endrer nyanse og faller sammen.

Det er nødvendig å kontakte spesialistene for den nøyaktige definisjonen av sykdommen. Basert på laboratorietester, foreskrives behandling, samt aktuelle preparater.

Behandlingsalternativer

For å lindre tilstanden og forbedre utseendet på huden på beina er nødvendig for å identifisere årsaken til sykdommen. Ved vanlige sykdommer, bør hovedbehandlingen rettes mot behandlingen. For å lindre tilstanden til huden vil tillate følgende metoder:

 • sukker honning peeling. Tidligere er beina dampet ut i et saltvannstort bad. Om nødvendig blir de meget grovde delene av foten rengjort med pimpsten. Deretter blander sukkeret med honning. Den preparerte sammensetningen forsvinner forsiktig på de skadede områdene. Spesiell oppmerksomhet til området mellom fingrene. Prosedyren gir næring til huden og gjenoppretter mykhet og glatthet. Etter en slik skrubb blir føttene vasket i varmt vann og innpakket med bomullssokker. Kjører opptil tre ganger i uken;
 • eggeplomme basert maske. Tørr hud på føttene vil hjelpe nærende maske, inkludert 1 eggeplomme, 5 g smør, revet rå poteter 10 g, barnekrem 20 g. Alle ingrediensene blandes og påføres på føttene. Deretter pakkes de i matfilm i en halv time. Den beste effekten oppnås etter foreløpig damping. Gjenta to ganger i uken;
 • medisinske preparater. Den positive effekten observeres ved bruk av Radevit salve. Creme "Dawn", "Styrken av skogen" eliminerer sprekker. Hvis en sopp er funnet, bruk Lamisil, Mikosist, BioAstin og andre.

For å forhindre tørr hud anbefales å spise riktig. Om nødvendig, om våren, når folk ofte lider av vitaminmangel, bruker i tillegg et kompleks av vitaminer. Sportsaktiviteter bidrar til bedre blodsirkulasjon i lemmer. Det anbefales å bruke beskyttende kremer i solen, så vel som fuktighetsgivende midler etter avhending og vannbehandling.

Forhindre sykdommen er lettere enn kur. Riktig omsorg og en sunn livsstil vil unngå problemer med dehydrering av huden.

Hvorfor huden på beina tørker og peeling av

Tørr hud på føttene er ikke uvanlig. Huden, som er veldig tørr, blir grov og begynner å skrelle. Vakker, i dette tilfellet ser kroppen ikke ut.

I et forsøk på å se estetisk fra hode til tå kjøper kvinner fuktighetskrem. Imidlertid er forbedringen fra dem midlertidig, fordi du bør finne ut om årsakene før du arbeider med tørre føtter. Så hvorfor tørker huden på bena og skreller av?

Skal jeg se en lege?

Det første du må sjekke er om tørrhet ikke er et symptom på alvorlig sykdom. Spesielt når det gjelder føtter. Du bør nøye undersøke peeling og annen skade, unngår samtidig symptomer, som utslett eller kløe. Noen av symptomene og tilhørende sykdommer er oppført nedenfor. Hvis du ser dem, må du gå til legen:

1) Hyperkeratose er en sykdom som skyldes at det kåte laget av huden er ganske tykk og det døde laget av epidermis er vanskeligere å skrelle.

2) Allergi. Peeling eller utslett starter plutselig, oftest er det tørre området begrenset. Kan bli ledsaget av kløe. Årsaken er skjult i mat eller vaskeprodukter som ble brukt til vasking av vaskerier, samt i krem ​​eller andre kosmetikk til føttene.

3) Svampinfeksjon. I 99,9% av tilfellene er sykdommen ledsaget av kløe. Det er nødvendig å nøye undersøke føttene og neglene. I tilfelle av soppinfeksjon, blir områdene mellom fingrene og neglene, som kan bli gule, blitt tykkere og mer sprø, oftest påvirket.

4) Eksem, psoriasis. Symptomene på denne sykdommen er som følger: På klart definerte områder av beina tørr og flakket hud, tette døde hudvekter av epidermis av en uvanlig farge, sprekker på tørre områder.

Hvis noen symptomer ligner de som er beskrevet ovenfor, bør en lege besøke for å bekrefte eller nekte diagnosen. Siden selvbehandling kan forårsake enda mer skade.

Andre årsaker til tørre føtter

Hvorfor huden på beina tørker og flager, hvis sykdommer er utelukket. Hvis sykdommen ikke er, så kan vi håpe på en selvstendig løsning på problemet.

Gitt at beina ikke har så mange talgkjertler, som for eksempel ansiktet, tørker det raskere. Derfor er den vanligste årsaken til tørrhet, og som en følge av hudens avskalling av huden, nettopp mangel på hydrering av det kåtliggende laget av epidermis.

Fortsatt tørr og flakket hud på føttene kan av slike grunner:

1) Strøm. Hvis du spiser feil, vil det alltid påvirke utseendet. Tross alt har noen produkter en gunstig effekt på huden, noe som øker elastisiteten og mykheten, mens andre tvert imot har en negativ innvirkning på tilstanden.

Det vil bidra til å opprettholde utseendet på føttene sunn bruk av mange vegetabilske oljer, fisk, grønnsaker og frukt av oransje farge.

2) Mangel på væske. Dette sies alltid og overalt - du trenger å drikke mye, spesielt i den varme sesongen.

3) Mangel på vitaminer. Offseasonen, samt perioden etter sykdommen, blir ofte ledsaget av vitaminmangel, noe som igjen forårsaker tørrhet og flaking av huden på hender, føtter, føtter og områder mellom fingrene.

4) Feil valgt kosmetikk. Uegnede produkter forårsaker tørrhet og tetthet. Fot kosmetikk bør inneholde naturlige oljer, og være så organisk som mulig.

5) Alder. Over tid blir laget av epidermis tørrere og trenger mer forsiktig oppmerksomhet og omsorg.

6) Pool - en av de mest "aggressive" irritasjonene i beinets hud. De kjemiske stoffene som behandler vannet i bassenget tørker ut huden.

7) Ultrafiolett. Forsømmelse av solbeskyttelseskrem kan være årsaken til den konstante naturen av tørr hud, noe som vil være svært vanskelig å takle.

8) Syntetisk klær. Undertøy og klær laget av grovt eller syntetisk stoff hindrer huden i å "puste" og forstyrrer vannbalansen.

Hvordan fukte huden på føttene

På grunn av problemet med tørrhet, er det nødvendig, uten å debugge det på ubestemt tid, å ta tiltak, nemlig å ha vane med å regelmessig fukte huden, har kjent med noen av funksjonene i denne prosedyren:

Hva skal jeg gjøre hvis huden på beina tørker? 10 tips

Foten skreller av, hælene knekker, tørr hud på beina gir ikke hvile - vi vil fortelle deg hvordan du kan bli kvitt disse problemene for alltid.

Hovedvåpenet til alle kvinner i kaldt vær er ikke den beste måten. Tørr hud på føttene forårsaker mye ubehag: kløe, peeling, jevn sprekker, spesielt på hælene. For å unngå mer alvorlige problemer, la oss undersøke årsakene til at huden på beina oppfører seg på denne måten.

7 hovedårsaker til at huden på beina blir tørr

1. Det er mangel på vann i kroppen.

Start enkelt: drikk rikelig med vann, det fukter huden fra innsiden og forhindrer tørrhet. Det er mangel på fuktighet som kan føre til at artikkelen flager av huden. På dagen må du drikke om 2 liter vann, selv om vinteren. Og tørr hud på beina sannsynligvis vil slutte å plage deg.

2. Feil ernæring

Et dårlig kosthold reflekterer alltid på kvinnelig skjønnhet og blir grunnen til at huden på beina ser tett og tørr ut. For å returnere hudens glatthet og fuktighet, trenger du vitamin A og forskjellige andre sporstoffer. Derfor må du ikke glemme å inkludere i menyen slike produkter som uberørte vegetabilske oljer (solsikke, oliven), frukt (fersk - mango, aprikoser og forskjellige tørkede frukter), bær (fersk, frossen og jevnt tørket), grønnsaker, spesielt gresskar og gulrøtter, fisk og sjømat, meieriprodukter (spesielt ost og hytteost), helkorns frokostblandinger, svartbrød og klibrød, brun ris unpolished.

3. Vinter vitamin mangel

Ofte tørker huden på beina på grunn av sesongens avitaminose. Etter et aktivt angrep på kroppen av forskjellige viruser, har han ikke lenger styrken til å opprettholde skinnets skjønnhet. Og du merker ofte at foten skreller av, huden sprekker mellom fingrene. I dette tilfellet vil kroppen hjelpe et velbalansert vitaminkompleks.

4. Klær laget av syntetisk materiale

Kunstige materialer, hvorfra nå produserer klær, kan være grunnen til at huden på beina tørker og peeling. Syntetisk klær irriterer huden og forårsaker kløe, spesielt fra vanlig bruk av strømpebukser og undertøy laget av ikke-naturlige materialer. Det er bare en vei ut - å revurdere garderoben din til fordel for bomull eller ulltøy.

5. Utilstrekkelig kosmetisk behandling

En annen grunn til at tørr hud på beina er feil valg av kosmetikk eller fullstendig mangel. Fot skrell av, men nærende kroppskrem hjelper ikke? I dette tilfellet vil ekstra regelmessig pleie hjelpe. Bruk skrubber og masker for å fjerne død hud fra føttene 2-3 ganger i uken, gjør dampbad med naturlige oljer og sørg for å fukte huden etter vann. Du vil hjelpe fettkrem, som inkluderer naturlig olje.

6. Alder etter 40 år

Tørr hud på beina kan bare være en konsekvens av endringer i kroppen til en kvinne, som vanligvis begynner å skje etter 40-45 år. Hvis foten skal av og av en eller annen grunn huden rundt bena, bør hudpleie også bli permanent. Et variert og næringsrikt kosthold bør også suppleres med nødvendig mengde væske, helst vanlig vann, med vitaminkomplekser minst 2 ganger i året.

7. Sykdommer

Når tørr hud på beina forårsaker ikke bare peeling, men også kløe - dette kan være et tegn på soppsykdommer, samt ulike eksem, allergiske reaksjoner. Alvorlige sykdommer, som diabetes, kan være grunnen til at huden på beina tørker og ser trangt ut. Hvis kardiovaskulærsystemet er svekket, kan det være problemer med blodsirkulasjonen, noe som også fører til tap av hudens elastisitet og fuktighet.

10 tips for å holde tørr hud på føttene forstyrrer ikke lenger deg

1. Ta en gang i uken av det kornede laget med pimpsten, det er spesielt viktig når foten skreller og hælene knekker. Men samtidig trenger du ikke å dampe ut bena.
2. Eteriske oljer dyre nærer epidermis og metter det med gunstige komponenter. Når huden på beina tørker spesielt hardt, kan du til og med bruke slike produkter daglig etter å ha tatt en dusj. Velg mandel, lin, avokado, fersken og tea tree olje.


3. Hvis huden på føttene er tørr, er det bedre å slutte å bruke såpe. Til tross for at den desinfiseres perfekt, mens såpen er veldig tørr og strammer huden.

4. Hvis foten er veldig skallet, så lag en enkel maske for den: klem citronsaft og bland den med mandelolje. Påfør masken på et vått håndkle og legg det på foten. Femten minutter senere, fjern håndkleet, og bruk en nærende krem ​​på føttene.

5. Legg 2-3 dråper essensiell olje (patchouli eller sandeltre) til vanlig kroppskrem og gni lang tid sammen med en massasje når huden på bena og føttene tørker.
6. Lag en hjemmemaske, som nødvendigvis skal hjelpe hvis huden på beina tørker sterkt. Du trenger kreme, kokosnøttolje og honning. På kvelden, gni masken i bena og føttene, og fjern overskudd med et papirserviett.

7. Når tørr hud på beina ikke gir hvile, vil badene med urtedeksler være nyttige. For eksempel lage et infusjonsbad av eikebark, salvie, kamille eller humle. For å gjøre dette, ta 2 ss av den farmasøytiske blandingen, sov i 1 liter kokt vann, etter 30 minutter vil infusjonen være klar.
8. Parafinbehandling er en ekte frelse når foten skreller av og når huden på beina tørker hele tiden. Du trenger kosmetisk voks, plastbånd, et tykt håndkle og pimpsten. Det er nødvendig å ta voks og smelte det, og deretter påføre et tynt lag på foten. Så snart vokset herdes, gjenta denne prosedyren igjen, og sett deretter inn føttene med en film og pakk dem med et håndkle for oppvarmingseffekten. Voksfilm må fjernes etter 30 minutter, og pimpstein for å fjerne grov hud. Og tørr hud på bena og føttene blir igjen jevn og hydrert.

9. Prøv kli som en mykgjørende når huden på føttene tørker. Korn, havre, hvete og andre kornblandinger beroliger raskt inflammet og irritert hud, myker grove områder og som følge derav blir døde celler lett fjernet.
10. Utmerket fuktighetsgivende effekt, når huden på føttene tørker, har en maske laget av babykrem. Ta 4 ts krem, 1 rå egghvite, 1 ts smør og 2 ts rå potetmasse. Bland alt til glatt og påfør føttene på føttene. Etter 30 minutter må du vaske masken med varmt vann. Og tørr hud på føttene forblir for deg tidligere.

Hva om tørr hud på føttene skreller av og sprekker?

Tørr hud på føttene kan forårsake kløe, flak, og sprekker kan skape på hælene. I noen tilfeller kan disse symptomene tyde på alvorlig sykdom. Det er mange anbefalinger for hva du skal gjøre i dette tilfellet og hvordan du skal håndtere tørre føtter, men først må du forstå årsakene til forekomsten.

VIKTIG Å VITE! Fortune-telleren Nina: "Pengene vil alltid være i overflod hvis de legges under puten." Les mer >>

Hovedårsaker

Mange kvinner er interessert i hvorfor huden på beina tørker, flager og klør. Årsakene til tørrhet av beina kan være forskjellig: På grunn av dårlig ernæring og slutt på alvorlige sykdommer, er behandling av patologi avhengig av det.

Årsaker til tørr hud på føttene kan være forbundet med lave lipidnivåer, utilstrekkelig fuktighet i stratum corneum eller langsom celleregenerering. Det er derfor de beskyttende egenskapene til huden blir brutt, noe som resulterer i at tørr hud på beina kan oppstå.

Årsaker til tørre føtter:

Feil diett kan påvirke kvinnelig skjønnhet. Noen matvarer kan positivt påvirke hudens utseende, noe som gjør det glatt og mykt. Hennes friske utseende vil bli gitt til grønnsaker med høyt innhold av vitamin A, samt frukt, som mango, gresskar, gulrøtter og aprikoser. Kostholdet bør inkludere fisk og vegetabilske oljer.

 1. Mangel på vann.

Hvis føttene på føttene er tørre, må du drikke rikelig med vann, det blir perfekt fuktig og gjør det strålende. Det kan ikke kokes, det må være friskt og rengjort. På dagen du trenger å drikke om 2 liter vann, er det mangel på fuktighet som kan føre til økt tørrhet i huden.

Peeling, tørrhet på føttene og mellom fingrene indikerer at kroppen trenger et vitaminkompleks. Som regel, etter en sykdom, i vår og høst er hver person utsatt for beriberi. Derfor slutter kroppen vår å bekjempe virus.

Tørr hud på føttene er ofte et resultat av aldersrelaterte endringer i en kvinnes kropp. Fra en alder av 40 blir huden tørrere og krever konstant omhu. Kostholdet bør inkludere fisk, grønnsaker og frukt. Det er veldig viktig å ikke glemme å drikke vanlig renset vann, det er bedre å nekte kaffe og te. Du må også ta 2 ganger i året vitaminer.

 1. Overflødig ultraviolett.

Kjære elskere må alltid bruke en beskyttende krem. Ellers blir huden tørr og begynner å skrelle av fra et langt opphold i solen. Dessuten kan disse kosmetiske feilene bli permanente, hvorfra det er vanskelig å bli kvitt. Derfor, under soling, må du rikelig smøre en spesiell krem ​​med filtre.

Blekingpulver brukes til å rense vannet i hvert basseng for å drepe bakterier. Dette verktøyet har en svært negativ effekt på huden og tørker ut huden.

Feil valgt eller dårlig kosmetikk i form av krem, skrubbe og maske kan tørke huden. Hvis du har veldig tørr hud på føttene, trenger du en rik krem ​​som inneholder naturlig olje.

 1. Klær av kunstig materiale.

Syntetisk klær irriterer ofte huden og forårsaker alvorlig kløe. Fra vanlige sokker leggings, strømpebukser og undertøy laget av ikke-naturlige materialer, kan det oppstå tørrhet og flak på benets skinn.

 1. Sykdom.

Tørr hud er et av symptomene på sykdommer som psoriasis, diabetes, eksem, etc. Også kløe og peeling er et tegn på soppsykdommer.

 1. Utilstrekkelig fotpleie.

Overfladisk fotpleie eller mangel på det kan føre til tørr hud, kløe og flak, i verste fall - hælene begynner å knekke. For å unngå dette, er det nødvendig med regelmessig pleie - minst en gang i uken for å bruke skrubber og masker for å fjerne døde hud på føttene, påfør nærende kremer etter barbering, gjør dampbad med naturlige oljer.

 1. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen.

Hvis kardiovaskulærsystemet virker, kan sirkulasjonsproblemer oppstå, noe som fører til tap av elastisitet og tørr hud.

Hudpleie

Hvordan fukte huden på bena?

 • Hvis du først damper ut huden, vil den ikke kunne absorbere alle fuktighetsgivende og næringsstoffer kosmetiske produkter.
 • Hvis huden på føttene tørker, kan du ikke bruke såpe, det tørker og strammer huden.
 • For å forhindre tørr hud på føttene og knekking av hælene, bør du fjerne det kornede laget en gang i uken med pimpstein, og du skal ikke dampe ut føttene dine.
 • Påfør kremet umiddelbart etter fotbadet, dusjen eller badekaret.
 • Etter påføring av krem, må du vente i 2 minutter slik at produktet absorberes så mye som mulig, og fjern overskudd med en serviet.
 • Hvis hælene er sprukne, bør de behandles med spesielle masker og helbredende kremer.
 • Masker og oljer (oliven, mandel eller linfrø) skal brukes på fuktig hud på føttene minst 8 ganger i måneden.

Hvordan håndtere føttens tørre hud?

For å bli kvitt tørr hud på beina for å sikre at huden er næringsstoffer og fuktighet, er det svært viktig å velge de riktige komplekse prosedyrene. For å gjøre dette, er det ikke verdt å bruke mye penger, du kan gjøre med mer overkommelige midler eller hjemmelagde masker.

Regelmessig omsorg for føttene vil gjenopprette hudens tapte elastisitet og glatthet.

Parafinfotterapi

Denne prosedyren kan utføres både i skjønnhetssalongen og hjemme. For å gjøre dette trenger du en kosmetisk voks, plastbånd, et tykt håndkle og pimpsten. Det er nødvendig å ta voksen og smelte den, deretter påfør den i et tynt lag på føttene. Når voksen har herdet, gjenta prosedyren 2 flere ganger. Nå må du pakke beina med en film og pakke et håndkle for en oppvarmingseffekt. Etter 30 minutter, fjern voksfilmen og fjern grov hud med pimpsten.

Parafinbehandling vil gi langvarig hydrering og mykgjøring av huden. Etter denne prosedyren vil føttene være glatte og myke.

Effektive masker

For å fukte tørr hud på føttene, bruk ofte en nyttig maske. De mest effektive og rimelige maskerne - krem, kokosnøttolje, egg eller honning. For å kvitte seg med flakket hud, må du gni masken i føttene og føttene før du legger deg og fjern overskuddet med et papirserviett.

Du kan også legge 2-3 dråper essensiell olje (tea tree, patchouli eller sandeltre) til en vanlig krem ​​og smør beina dine før sengetid.

 1. Mask av epler og melk.

For dette vil du trenge:

 • 1 eple;
 • 300 ml melk;
 • gaze klut;
 • papir serviett;
 • sokker.

Prosessen med fremstilling og påføring av melke-eplemasken:

 • Du må peel eplet og kutte det i tynne skiver.
 • Hell melken i pannen og hell den skivede eplet inn i den.
 • Kok over lav varme i ca 10 minutter til en grøtaktig tilstand.
 • Etter at den ferdige massen er avkjølt litt, bør den legges på beinets hud, vikle med gasbind og stå i 30 minutter.
 • Denne masken trenger ikke å vaskes, overflødig rester skal fjernes med en serviet.
 • Etter prosedyren må du bruke sokker.

Milky eple maske myker huden på tær og føtter. Bena blir myke, glatte og ømme.

 1. Mask basert på smør, som forhindrer knekkehæl.

For dette vil du trenge:

 • 1 ts smør;
 • 1 egg;
 • poteter (1 medium størrelse);
 • plastfilm;
 • sokker.

Prosessen med forberedelse og anvendelse:

 • Du må ta egget og skille den hvite fra eggeplommen i en liten beholder.
 • Det tilsett smør og slip det.
 • Deretter skrelle poteter og grate dem på en fin riper, bør du ha ca 2 ts.
 • Poteter bør legges til totalvekten. Det legger også 4 ts babykrem og blander alle ingrediensene grundig.
 • Den ferdige massen skal påføres føttene, vikle med en film og ha på seg sokker.
 • Etter 20 minutter må masken vaskes av med varmt vann.

Tørr hud på føttene vil myke, peeling vil forsvinne. Prosedyren skal gjøres 5-6 ganger i måneden.

Nyttige fotbad skal gjøres 1-2 ganger i uken, de må legge til en infusjon av eikebark, salvie, kamille eller humle. For å gjøre dette, trenger du 2 ss av noen urter som du trenger å sovne i 1 liter kokt vann, etter 30 minutter vil infusjonen være klar.

Skive av urter bør gjøres i 15-20 minutter og etter det å smøre føttene med fuktighetskrem.

Observerer disse enkle reglene, vil hver jente kunne holde eller gå tilbake til beina sin tidligere tiltrengelighet, de vil bli glatte og vakre igjen!

Ubehagelig detalj av utseende - tørr hud på føttene: faktorer provokatører og metoder for å bekjempe problemet

Vakre bein med pene pedikyr vil dekorere hver kvinne. Imidlertid har de fleste problemer med dette. Huden på føttene blir tørr og mindre elastisk, flak, sprekker vises. Årsakene til dette er nok. Men riktig valgt behandling vil bidra til å løse problemet og gjenopprette beinets skjønnhet.

Les i denne artikkelen.

Årsaker til tørr hud på føttene, sprekker

Alle vet at utseendet på epidermis gjenspeiler kroppens indre tilstand. Tørr hud på føttene er en indikator på mange problemer. Dette er ikke bare en kosmetisk feil. Det er mange årsaker til utseendet av tørrhet og flaking - fra organismens egenskaper til sykdommer. Dermed kan tetthet og sprekker i beinets hud skyldes:

 • Ekstern påvirkning: På grunn av å gå på den varme sanden på stranden eller holde seg innendørs med ekstremt tørr luft, samt åpne sandaler om sommeren.
 • Bruk tette, komfortable sko, på grunn av hvilke blodsirkulasjon i vevet er forstyrret.
 • Konstant kontakt med vaskemidler som inneholder mye alkali.
 • For tette og stramme sokker, strømpebukse, leggings.
 • Som et resultat av å holde seg i kulde, blir blodsirkulasjonen igjen forstyrret.
 • Hyppig hårfjerning, spesielt uten etterfølgende hydrering og behandling av huden.
 • Hardt og klorert vann fra springen.
 • Over 40 år, som gradvis mengden hyaluronsyre, blir elastin og kollagen produsert mindre og mindre. Huden blir tynnere og kan ikke fuktes i seg selv.
 • Diabetes mellitus
 • Hudsykdommer som psoriasis, dermatitt, eksem.
 • Mangel på vitaminer og mikroelementer.
 • Forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen.
 • Metabolske sykdommer.

Selvfølgelig, ikke panikk og tenk at tørr hud på føttene snakker om alvorlige sykdommer. Hver sykdom har en rekke direkte tegn, og tetthet på epidermis på beina kan virke som et ekstra symptom eller allerede som følge av det. På den annen side er det verdt å tenke på tilstanden til helsen din hvis et lignende problem er konstant tilstede. Det er mulig at det vil være mulig å forhindre utvikling av en farlig sykdom på et tidlig stadium.

effekter

Men tørr hud på føttene er ikke bare en visuell, kosmetisk ulempe. Over tid kan det oppstå sprekker i epidermisene. Og ethvert brudd på integritet er en utmerket kanal for infeksjon. Sunn, fuktig hud tjener som en utmerket beskyttende barriere mot bakterier og sopp. Derfor er ofte tørrhet ledsaget av kløe, skalering og ulike sykdommer.

I tillegg begynner natoptyshs, calluses og andre formasjoner å vises. Også, tørrhet og sprekker forårsaker fysisk ubehag og smerte når du går. Og til slutt ser slike ben utadtil og unkempt utover. Bruk strømpebukse og sokker, åpne sko blir ubehagelig.

Hva å behandle, slik at beina blir vakkert

Nærmer seg eliminering av denne feilen må være ekstremt ansvarlig. Påfør spesielle verktøy og utfør prosedyrene for den nødvendige pleie, samt ansiktscreme. Først av alt, for behandling bør konsultere en spesialist, nemlig en hudlege. Legen vil utvikle en behandlingsstrategi.

Som regel er det fire trinn for å gjenopprette hudhydrering:

 • Riktig organisere fotpleie. Det er på grunn av forsømmelsen av denne delen av kroppen, oppstår alle problemene. Dette inkluderer både bruk av nærende og fuktighetsgivende produkter, samt valg av kvalitets klær og fottøy laget av naturlige materialer.
 • Vanlige renseprosedyrer. En gang i uken er det nødvendig å exfoliere huden på døde celler ved å skrubbe med spesielle produkter eller folkeoppskrifter. Inkluderer også peeling og vanlig pedikyr.
 • Følger prinsippene om riktig og balansert ernæring. Som allerede nevnt i årsakene til tørre føtter er mangelen på vitaminer og sporstoffer en viktig faktor. Derfor må du nøye vurdere valget av kostholdet ditt. Det er verdt å betale mer oppmerksomhet til grønnsaker og frukt, korn, protein mat. Og unntatt hurtigmat og halvfabrikata, brus, alkohol.
 • Det er også mulig å drikke et spesielt vitaminkompleks. Det er imidlertid ikke nødvendig å gjøre dette hele tiden, siden hypervitaminose er også ekstremt farlig for helse.

For fotpleie, se denne videoen:

Folkemetoder

For å sette bena i orden er det ikke nødvendig å tømme hyllene med dyre kosmetiske produkter. Det er enkle folkemetoder å håndtere føttens tørre hud. Det er mulig å ta vare på beina ved hjelp av følgende metoder:

 • Å ordne vanlige bad. Bruk av urteinfusjoner bidrar til å eliminere symptomene på tørrhet. De helbreder sprekker, beroliger kløe og eliminerer flaking. Hjem fotbehandlinger kan utføres med rosmarin og malurt, som perfekt oppdaterer og normaliserer blodstrømmen, mynte for å lindre irritasjon, salvie, eikebark, kamille og calendula, lindrer betennelse og kløe.
 • Også i badekaret kan du legge til en rekke oljer, som perfekt fukter huden. Grapefrukt, lavendel, neroli, patchouli og ylang-ylang etere fungerer bra.
 • Gjenopprett balansen mellom mineraler i huden og fuktighet i badet med havsalt, brus og jod. De bidrar også til å bekjempe sopp og betennelse.

Etter hjemmet er det nødvendig å nærme og fukte huden. Uavhengig kan du forberede en svært effektiv måte:

 • Krem fra et barn med vitamin A og E. I en ikke-metallisk tallerken, blander du riktig mengde produkt med oljeløsninger av kapsler, samt et par dråper glycerin. Etter påføring kan foten pakkes inn med film.
 • Eteriske oljer av neroli, patchouli eller lavendel legges til fløten. Du kan ikke lagre blandingen, du må lage den før du påfører det.
 • Oliven, fersken, kokosnøtt, druefrø, hvetekim, aprikos og ricinoljer er perfekt for fuktighetskrem. Med dem kan du lage masker for natten. Oljen er fordelt over fotens hud, en pose eller film er satt på, og en sokk på toppen. På morgenen masserer du resterne av masken med gnidningsbevegelser.
 • Folk fuktighetsgivende maske bidrar til å forbedre hudtilstanden. Forbered det fra din favoritt fettkrem, revet poteter, egghvite, smør. Alle ingrediensene er blandet i en ikke-metallisk tallerken og påført føttene i 20 til 30 minutter. Etter skylling må du fukte huden.

Det viktige poenget er peeling og skrubbing av epidermis. Det bør utføres på en tørr, fordi dekselet er skadet mindre og flere keratiniserte celler avtar.

Apoteksprodukter

For de som ikke liker å plage med selvforberedelse, kan du slå til butikkprodukter. De mest populære og effektive er:

 • Cream Doctor med urea fra gamle oppskrifter. Verktøyet forårsaker ikke allergier, gjør huden mykere og helbreder sprekker. Takket være tea tree olje, lindrer det betennelse.
 • Krempleie fra Natura Siberika. Sammensetningen har naturlige ingredienser, urteekstrakter, vitaminer. Produktet gjenoppretter epidermis, healer calluses.
 • Krem med salvie og linolje fra Green Mom. Midler godt myker huden, nærer, reduserer sprekker, spesielt etter peeling og dampende bad.
 • Mintbalsam fra BodyShop. Kremet fukter ikke bare huden, men takket være fruktsyrer exfolierer cellene.
 • Fotbalm av Himalaya Herbals. Verktøyet har bløtende og anti-inflammatoriske egenskaper på grunn av gurkemeie i sammensetningen.
 • Krem fra Caudalie vil bidra til å opprettholde vakker hud i utmerket tilstand.
 • Bepanten og D-panthenol hjelper myke og helbrede sprekker i hælene.

De enkle apoteksproduktene inkluderer oljekapsler med vitamin A og E, flytende glyserin og ricinusolje, som kan brukes både uavhengig og tilsatt din favorittkrem.

Og her mer om peeling masken for føttene.

Fothuden trenger samme konstante og grundige omsorg som enhver annen del av kroppen. Vakre og fuktige føtter gir hver kvinne tillit. Spesiell oppmerksomhet bør utbetales til kvinner i dette området etter 40, så går det alltid lett og å fly.

Nyttig video

For å kurere tørre og sprukne føtter, se denne videoen:

Hvorfor florer huden på bena under kvinners knær av?

Når tørr hud vises under knærne, forårsaker det betydelig ubehag for personen. Selvfølgelig kan du smøre det med fuktighetskrem og vente til det er tørt. Men det kan vare i mange år, noe som ikke er komfortabelt nok.

For endelig å kvitte seg med problemet, må du finne ut hva som forårsaker peeling av beina under kneet, og eliminere dem. Hvis dette ikke er gjort, kan det berørte området spre seg til andre hudområder.

Årsaker til peeling

Alle årsaker som kan forårsake tørrhet på huden på beina er delt i henhold til årsaken. De fleste av faktorene - disse er eksterne påvirkninger som er lette å eliminere, og deretter vil huden på beina komme tilbake til normal. Men det er en liten sjanse for at desquamation er et tegn på en alvorlig indre sykdom som krever medisinsk hjelp.

Eksterne faktorer

Peeling av huden kan være den første harbingeren av alvorlige indre sykdommer. Men hvis det er lokalisert i ett område og klør, så er det oftest resultatet av ekstern påvirkning. Det er et stort antall årsaker som kan påvirke føttens hud, og alle kan ikke vurderes. Derfor er det nødvendig å kjenne hovedfaktorene som påvirker underbenene.

 1. Tørr luft på grunn av oppvarming eller konstant bruk av klimaanlegg.
 2. Allergisk reaksjon på kjemikalier til husholdninger.
 3. Allergi mot kosmetikk.
 4. Bruk klær (undertøy, bukser, sokker) som er små, noe som fører til klemming av blodkar i bena og ujevn fordeling av næringsstoffer. Også denne effekten kan forårsake et slankende undertøy av feil størrelse, eller slitt på kroppen i mer enn 5 timer.
 5. Overdrying av huden på grunn av overdreven eksponering for ultrafiolette stråler.
 6. Kontakt med hudvæsker med høyt innhold av klor eller andre urenheter som brukes til kranvann. Denne effekten kan gi både hjemme vannprosedyrer og turer til bassenget.
 7. Smittsomme sykdommer som påvirker huden.
 8. Bruk vintersko i et oppvarmet rom.

De fleste av de eksterne faktorene kan lett behandles, men hvis det ikke ble etterført tiltak etter vedtaket av forebyggende tiltak, bør du konsultere en lege. Tross alt kan dette være det første tegn på alvorlig sykdom. Du bør også gjøre hvis det er rødhet på stedet for peeling, fordi dette er mest sannsynlig en infeksjon.

Interne sykdommer

Årsaker til å peeling bena under knærne kan være et brudd på kroppens helse. Tørr hud kan være både fra lokale skader og fra en generell sykdom.

Vanlige årsaker til tørking av hud:

 • diabetes mellitus;
 • leverproblemer;
 • renal dysfunksjon;
 • erythroderma;
 • psoriasis;
 • eksem.

Også tilhører de interne grunnene og en stillesittende livsstil. På grunn av dette skjer klemmer av blodårene og blodkarene, noe som fører til inntak av færre næringsstoffer som trengs for huden. Det føles selv, selv om en person går inn for sport etter en lang arbeidsdag på datamaskinen.

Hvis huden på beina tørker ut under knærne på grunn av en indre sykdom, er det umulig å kurere det selv. Kun en kvalifisert lege kan avgjøre den nøyaktige årsaken og skape den mest hensiktsmessige behandling.

Derfor, før du prøver å bruke hjemme metoder, bør du gjennomgå en medisinsk undersøkelse, som vil identifisere kilden. Og etter behandlingen kan du bruke forebyggende tiltak og hjemmelagde måter å helbrede huden på.

Forebyggende tiltak

Når huden på kvinnens ben skreller av under knærne, er det lettere å kurere sykdommen, og deretter opprettholde tilstanden til huden hele tiden. Dette er mye lettere å gjøre enn å gjøre medisinske prosedyrer hvert halvår.

 1. Det er svært viktig å utføre luftfukting i leiligheten, spesielt det er nødvendig å gjøre dette i varmesesongen.
 2. Det er nødvendig å forlate antibakteriell såpe, eller det inneholder mange flere stoffer (farger, smaker).
 3. Bruk kun bevist kosmetikk av høy kvalitet som ikke inneholder giftige tilsetningsstoffer.
 4. Hver uke, skrell huden for å kvitte seg med døde partikler av foten.
 5. Fukt bena og føtter med kokosolje eller kroppsmelk.
 6. Reduser mengden syntetisk klær i nærheten av det berørte området.
 7. Ta av støvler eller andre varme sko innendørs.
 8. Ved sittende arbeid, alternative perioder med umobilitet med å gå. Det anses mest nyttig å stå opp og gå hvert 20. minutt. Dette vil ha en gunstig effekt, ikke bare på huden, men også på produktiviteten i arbeidet.

Hjemmehjelp

Ekstern eksponering vil være ineffektiv hvis du ikke eliminerer mangelen på næringsstoffer som er nødvendige for huden. Derfor bør du revurdere kostholdet ditt. Det er ønskelig å øke mengden fiskestokk og friske salater, krydret med vegetabilsk olje.

Det er også viktig å spise korn, rik på fiber. Legene anbefaler å starte kurs på vitamintilskudd på sen høst og tidlig vinter. Dette er nødvendig for å støtte kroppen, som lider av mangel på friske urter, frukt eller grønnsaker.

Hvis årsaken er utilstrekkelig subkutan blodsirkulasjon, kan den styrkes ved hjelp av fotbad. For dette er prosedyrene egnede ikke bare med varmt vann, men også en rask dipping i tanker av forskjellig temperatur.

Hvis føttens hud er strippet av, kan det tilsettes en avkok av urter, noe som vil bidra til å redusere peeling. Bark av eik, kamille, salvie eller Johannesjurt er godt egnet. Det anbefales å bytte dem gjennom hele kurset.

Med utilstrekkelig ernæring i huden kan du levere næringsstoffer med en maske til beina. For å gjøre dette må du kjøpe i et apotek vitamin A og E, som selges i ampuller. Du vil også trenge 100 gram tykk krem ​​og 40-50 gram kokosnøttolje.

Rømme og smør blandes grundig, deretter legger du en flaske medikamenter og legger mye på føttene. Hele gipsoverflaten er pakket med klamfilm i 20 minutter, slik at vitaminene ikke oksyderes i luft. Etter ferdigstillelse er det nok å vaske stoffet med varmt vann.

Rensing med paraffin. Avhengig av det berørte området, vil det trenge 2-3 tykke lys. De tennes og forsiktig dryppes på den flakete huden, slik at dråpen ikke brenner. Når stykket hardner, dekker området i nærheten. Ikke ta med lyset veldig nær huden, ellers kan du bli brent. Og etter at hele det berørte området har forsvunnet, blir prosedyren gjentatt 1-2 ganger. Etter det er beinet pakket inn med klamfilm, og etter 1 time blir det grundig rengjort med fin pimpsten. Kurset består av 5-10 prosedyrer. Ved utførelse av de nyeste prosedyrene 4-5 innpakning er det ønskelig å bruke stearinlys fra bivoks.

Det er viktig å huske at en slik prosedyre kan utføres bare i fravær av riper, ellers vil den varme massen korrodere såret.

Å finne årsaken til tørrhet og eliminere den er den beste måten å kurere føttene mot peeling. Hvis du svarer i begynnelsen, kan du unngå kostnadene ved å gjenopprette det berørte området. Det er best å umiddelbart kontakte en lege som vil bidra til å utelukke alvorlige sykdommer og hudinfeksjoner fra gruppen av årsaker.

Hvorfor blir føttens hud veldig tørr og hvordan bekjempe den?

Enhver jente som ser etter utseendet hennes vet at du må velge pleieprodukter etter hudtype. Det er kjent for å være fet, kombinasjon, tørr eller veldig følsom. Dette gjelder imidlertid ikke bare huden i ansiktet, som det kan virke ved første øyekast, men også for hele kroppen. Eierne av tørr hud strammer ofte sine hender, og om vinteren og sommeren fukter de dem flere ganger om dagen med spesielle kremer.

Den samme historien gjelder bena - huden tørker ut, og hvis du ikke tar vare på den, begynner den å virke veldig uæstetisk. Det kan avkli, vises for hvitt og grovt til berøring. Det ser spesielt ubehagelig ut i sesongen av badedrakter og korte skjørt.

Hva skal jeg gjøre hvis de unge damene har så tørr hud på bena sine? Hvordan håndtere dette, desto bedre er det å mate det? Dette er det som skal diskuteres videre.

Leter etter grunner

Så, hvorfor er huden på beina blitt for tørr? Det er mange av dem, og hver skal sies separat.

Dette kan virke overraskende for noen, men det er verdt å starte med ernæring. Ja, ja, du hørte riktig. Det finnes en rekke produkter som kan påvirke hudens utseende, noe som gjør det mykt og glatt. Først og fremst bør du sørge for at vegetabilske oljer og fisk vises regelmessig på menyen. Fettsyrene som finnes i dem, nærer hudceller. Dessuten vil silkemykt og sunt utseende gi henne frukt og grønnsaker rike på vitamin A. Oftest de er oransje - et gresskar, gulrøtter, aprikoser, mango. I tillegg trenger kroppen vitamin E, som vil bidra til å bli kvitt peeling og kløe, noe som betyr at du må spise nøtter og frokostblandinger.

I tillegg må du drikke rikelig med vann som fukter huden og gjør det strålende. Te og kaffe, selvfølgelig, er gode, men det er friskt renset vann som ikke er kokt som er gunstig. Selv om det er ønskelig - i en mengde på minst 1,5-2 liter per dag, er det nettopp den mangel på fuktighet ofte forårsaker overdreven tørrhet, spesielt etter førti år.

Tørr hud på beina kan forårsake gjentatte besøk til bassenget. Selvfølgelig er svømming veldig nyttig og forlate det i alle fall det er ikke nødvendig, men disse damene som går til vannaerobic eller andre vann øvelser skal betale for fotpleie fokus. Faktum er at vannet i bassenget ofte er tungt klorert, noe som ikke kan annet enn å irritere huden. Derfor, etter en dusj er det viktig å fukte beina med en spesiell krem.

Også veldig tørr hud blir etter et langt opphold i solen. Å gå til stranden, ta en tur til landet, gå til elven med telt eller luke ut ugresset i hagen din, bør ikke glemme huden. Jo lenger det kommer i kontakt med solen, jo mer tørker den ut. Over tid begynner bein og hæler å ligne sandpapir, blir grov og stikkende. Dette vil bidra til å beskytte kremer eller fuktighetsgivende oljer som må påføres føttene før de går ut.

Visse interne årsaker bør ikke utelukkes, for eksempel forsinket blodsirkulasjon. Hvis en person sittende eller stående arbeid, kan det kardiovaskulære systemet ikke fullt pumpe blod, talgkjertlene begynne å jobbe mindre og som et resultat - tørr hud. Derfor, hvis hver ukedag du må sitte ved datamaskinen på kontoret eller stå på telleren i butikken, må du gi ytterligere bevegelse til kroppen. La oss si å gjøre øvelser og trene fartøyene med en kontrastdusj. Når sirkulasjonen gjenopprettes, vil blodet kunne bringe riktig mengde oksygen og næringsstoffer til hvert område av huden, og tørrheten vil gradvis forsvinne.

Og til slutt tørker huden på grunn av visse sykdommer, som eksem, psoriasis, diabetes, dermatitt, soppinfeksjoner. Hvis bena for lang tid plager sine vertinne med overdreven tørrhet, bare hvis det er bedre å passere testene og umiddelbart eliminere de nevnte sykdommene.

Det er imidlertid ikke nok bare å forstå hvorfor huden på beina er for tørr. Vi må også forstå hva du skal gjøre og hvordan du tar det tilbake til det normale. Om dette - nedenfor.

Masker og kremer løser problemer

Hvis huden tørker eller til og med sprekker hovedsakelig på tærne, forårsaker ubehag, kan du prøve badet og honninget peeling.

Denne prosedyren gjøres best om natten. Det er nødvendig å skrive inn et vaske med varmt vann og oppløs et par spiseskjeer av sjøsalt i den. For peeling, tilbered en skje med sukker og honning ved å blande dem i en pialochka. Damp deretter opp bena i omtrent en kvart time, ikke glem å hell varmt vann, slik at fingrene og hælene er godt dampet. Tørk deretter føttene tørt og behandle dem forsiktig med pimpstein eller en spesiell skrape-spatel.

Nå er det skiftet av peeling. Det er nødvendig å skylle føttene og skrive i en liten palmesukker-honning blanding, forsiktig massasje det hver finger, og deretter hælen og hele foten. Honning mirakuløst nærer og er en stor antiseptisk. Det vil myke huden, kurere sprekker og samtidig drepe bakterier, hindre mulig utvikling av infeksjon. Etter skrubbing må du vaske føttene, tørke dem og anvende nærende krem ​​rikelig på huden. Deretter setter du på bomullssokker og fjern dem ikke til morgenen. Gjenta øktene to til tre ganger i uken.

Hvis huden på føttene tørker ut sterkt, er det verdt å lage en nærende maske. For hennes behov:

 • rå kyllingegulv;
 • en teskje myknet (ikke smeltet!) smør;
 • 2 teskjeer fin revet poteter;
 • 4 ts babykrem.

Bland eggeplommen grundig med smør til det er glatt. Tilsett poteter og krem, bland. Påfør et tykt lag på føttene, pakk dem i plastfolie og legg på tykke sokker. Vask masken av etter 20 minutter, gjenta to ganger i uken. For en bedre effekt, gjør det etter en dusj når hælene er dampende.

Ikke gi opp og paraffin. Dette er en fantastisk behandling for tørr hud på føttene! Prosedyren krever kosmetisk paraffin, som selges i et apotek. Det skal være litt oppvarmet og med en myk børste påført på de vasket og tørkede føttene. Vent 2-3 minutter til det blir hardt, sett støvlene eller plastposer på føttene og pakk dem med et håndkle. Soak i en halv time, deretter forsiktig fjern paraffin med en dusj og pimpsten. Slike økter vil gi huden mykhet, ømhet og sunt utseende.

I tillegg er det magiske verktøyet - medisinske bad. De inneholder bare naturlige decoctions av urter, slik at de kan brukes til å eliminere tørrhet, selv hos barn. Hvert slikt bad har sine egne helbredende egenskaper, nemlig:

 • Humle og kamille vil lindre betennelse og øke hudens motstand mot ulike infeksjoner av føttene;
 • malurt og rosmarin vil oppdatere og akselerere blodsirkulasjonen;
 • mynte beroliger irritasjon og lindrer kløe;
 • nåler avlaste tretthet og fukte huden
 • eik og salvie vil redusere porene og fjerne svette;
 • Yarrow vil myke, det er spesielt godt for sprukket hud;
 • calendula helbreder sår;
 • Wild kastanje vil styrke blodårene.

Urtefotbad blir laget to ganger i uken. For å gjøre dette blir den valgte planten strømmet med varmt vann og insisterer på et par timer. Så oppvarmes den medisinske infusjonen og føttene svinger inn i en kvart time.

Apple pasta er også et utmerket middel for å lindre tørre føtter. For å lage mat, må du kutte eplet i små kuber og koker det i en liten mengde melk. Kuber bør bli til mush. Pastaen avkjøles og legges på foten, primativaya topp med gasbind. Etter en halv time må føttene bli våte med et serviett og ha på seg sokker. Apple lim vil forhindre sprekker på hælene og fukte huden.

Når det gjelder fabrikkkrem, må du sjekke at sammensetningen inneholder vitamin E og en av følgende oljer - patchouli, macadamia, jojoba eller druefrøolje. Det er de som best beskytter føttens hud mot å tørke ut.

Fra naturlige produkter, surkrem, kefir eller whey, myker huden mildt. Du trenger bare å smøre beina sine to ganger i uken i en måned.

Hvis det er sommer eller høst, sesongene med friske grønnsaker, kan du lage agurkevann. For å gjøre dette, kutt agurkene i stykker eller halvcirkler, legg dem i en krukke, hell i vodka og insistere på solen i to uker. Deretter tørker du problemområder med den resulterende lotionen, fuktighetsgivende og mykner dem, etter behov.

Calendula salve (20 g), blandet med flytende vitamin A (10 ml), fungerer som noe av en personlig forberedt fotkrem. Den kan lagres i kjøleskapet og smøre foten om natten etter en dusj. Et slikt verktøy helbreder og nærer perfekt.

Og det er bedre å forlate bruken av såpe i stolpene - det tørker huden.

Vi ønsker at føttene alltid ser ut som fem poeng!

Flere Artikler Om Typer Acne