Huden er en svært viktig og funksjonell del av kroppen som reflekterer menneskets indre helse. På overflaten kan det oppstå feil og forstyrrelser som vitner om en eller annen funksjonsfeil i kroppen eller om noen sykdommer.

Videre kan problemer oppstå selv med forsiktig omsorg for henne. En av disse feilene er overdreven tørrhet i huden som oppstår på hender og føtter. Årsakene til dette kan være svært forskjellige.

Hovedårsakene og skadelige faktorer som forårsaker tørrhet på hender og føtter

Et slikt ikke veldig hyggelig symptom er vanligvis forårsaket av ulike faktorer, som kan være både indre og eksterne.

 • Tørking av huden oppstår ofte på grunn av langvarig eksponering for ekstrem kulde, frost og blåsende vær. Og dette fenomenet skjer hos folk som er i forhold med lav luftfuktighet (vanligvis om vinteren, i rom med oppvarming slått på).
 • Bruk av aggressive vaskemidler uten bruk av vernehansker. Skader kan skyldes vanlig såpe eller vaskepulver.
 • Utilstrekkelig hudpleie er en av hovedfaktorene. Eller feil valgt kosmetikk for kroppspleie.
 • Alderrelaterte endringer i kroppen.
 • Årsaken til tørrhet blir ofte epilering.
 • Tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke er allergiske reaksjoner, indikerer ofte et brudd på noen metabolske prosesser i kroppen.
 • Tørr hud er noen ganger forårsaket av svært lavt hemoglobin, anemi.
 • Dysbacteriosis provoserer problemer med huden til personen.
 • Feil og ubalansert ernæring.
 • Utilstrekkelig væskeinntak.
 • Når du har ubehagelige eller smale sko, blir føttens hud tykkere, noe som resulterer i alvorlig tørrhet og sprekker.
 • Bruk syntetiske klær.

Forsiktig! Ofte er det tilfeller der tørr hud er kronisk, peeling og vekter oppstår på overflaten av epidermis. Dette er manifestasjoner av mer alvorlige helseproblemer som krever spesiell oppmerksomhet.

Sykdommer, symptomer som er tørr hud

Dette ubehagelige symptomet forekommer ofte på bakgrunn av en sykdom:

 1. Svampesår i huden (for eksempel mykose, dermatitt).
 2. Ulike hudpatologiske tilstander (psoriasis, atopisk dermatitt).
 3. Diabetes og andre forstyrrelser i aktiviteten til kroppens endokrine system.
 4. Allergiske reaksjoner.
 5. Parasitter forårsaker også tørr hud på hender og føtter.
 6. Kvinner som har tid til overgangsalderen lider oftest av tørre epidermier. Dette skyldes hormonelle forandringer i kroppen.
 7. En sykdom kalt ichthyosis bidrar til utseendet av tørre skalaer på overflaten av huden.
 8. Forstyrrelser i nyrene fører til store væsketap, og som et resultat oppstår dehydrering i hudens vev.
 9. Sykdommer i mage-tarmkanalen, som fremkaller metabolske lidelser. Resultatet er at hele kroppen, inkludert dermis, lider av mangel på vitaminer og livgivende fuktighet.
 10. Vitaminmangel.

Tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke som helst av de listede sykdommene, krever komplisert behandling. En velvalgt terapi rettet mot den oppdagede sykdommen, samt nøye kroppspleie, hydrering og ernæring er avgjørende.

Medisinske preparater for å eliminere tørr hud

For å unngå tørking og skade på huden, er det nødvendig å sikre effektiv daglig pleie som er rettet mot fuktighet og næring. Beskyttelse mot miljøirritanter er også viktig.

Først og fremst bør ulike foci av betennelse, desquamation, kløe, etc. fjernes på overflaten av dermis. For å oppnå dette må du bruke verktøy som inkluderer:

 • Occlusal komponenter som bidrar til utseendet til en slags beskyttende film på huden. Men slike verktøy kan ikke eliminere årsakene til dehydrering.
 • Ikke-okklusive stoffer er glyserin, kollagen, hyaluronsyre, urea, melkesyre, etc.
 • Antioxidanter (vitamin E og C).
 • Elementer for ernæring av dermis, for eksempel vitamin F, linolje, essensielle fettsyrer.

Også for å gjenskape beskyttelsesbarrieren til dermis, er fysiologiske lipider nyttige, som også kalles ceramider.

Vær oppmerksom på! Blant de farmasøytiske preparatene som er rettet mot å eliminere symptomene på tørr hud, er følgende:

 • "Belobaza" - myker epidermis
 • Dexpanthenol stimulerer regenerering
 • Pantoderm, Psoricap, Balzamed, Vaselin, Elovera, Glycerol og mange andre.

Folkemidler for tørr hud på hender og føtter

For å takle denne sykdommen kan du bruke en rekke populære oppskrifter, preget av enkelhet og effektivitet. Hovedbetingelsen her er regelmessigheten av prosedyrene for kroppspleie.

Det anbefales å bruke oljer i kombinasjon med andre fuktighetsgivende stoffer:

 • For huden på hendene: Du må legge til 1 skje varm varm vegetabilsk olje til en liten mengde vanlig krem, i denne blandingen for å komme inn ganske mye sitronsaft. Det resulterende stoffet påføres huden og bærer hansker, legger seg over natten. Denne løsningen anbefales hver uke.
 • God for å håndtere tørr hudvalle, hvorfra du kan lage bad for huden på hender, så vel som for føttene.
 • Tradisjonell medisin anbefaler å eliminere overdreven tørrhet og grovhet i beinets hud med et grønt eple, hvorfra du må lage potetmos og ved hjelp av gasbind for å feste den til beina. Bruk sokker over denne komprimeringen. Denne prosedyren gjøres best før sengetid, slik at produktet fungerer hele natten, og om morgenen trenger du bare å vaske føttene og smøre med en spesiell krem.
 • Veldig godt fuktet vann fra rå poteter med tilsetning av linfrø og en liten mengde vann. Denne blandingen skal kokes på en liten flamme til den er litt tykk. Deretter, når det er avkjølt, bruk blandingen på føttene, skyll av etter en halv time og bruk en nærende krem.
 • Du kan i hjemmet lage en fuktighetskrem som passer for hender og føtter. Dette vil kreve en naturlig yoghurt med olivenolje. Påfør det flere ganger i løpet av dagen.

En annen god oppskrift: en spiseskje med vanlig krem ​​for barn, noen dråper glycerin, en dråpe vitamin A og E. Alle ingrediensene blandes grundig og påføres hender og føtter flere ganger om dagen.

Sunn hud helse produkter

Mange mennesker, og legger stor vekt på tilstanden til sin egen hud, får dyr kosmetiske produkter til å ta vare på det, men glem så viktig øyeblikk som riktig ernæring og bruk av akkurat de produktene som gir kroppen den største mengden næringsstoffer som bidrar til en sunn kropp generelt.

Dermatologer mener at den vakre huden er direkte relatert til god helse

Det er veldig viktig å regelmessig spise sjømat som inneholder sink, omega 3 og andre nyttige elementer, på grunn av at tørrheten i huden reduseres og risikoen for tidlig aldring reduseres. I tillegg blir det bedre sirkulasjonssystem som påvirker tilstanden til huden.

Alle sitrusfruer inneholder vitamin C, noe som er viktig for epidermis, og det hyppige forbruket av appelsiner, mandariner, grapefrukt vil bidra til å unngå tidlig utseende av rynker.

Grønnsaker av rød og grønn farge er også veldig nyttige: gulrøtter, paprika, spinat, etc. De inneholder vitamin A, som fremmer dannelsen av nye celler og eliminering av gamle. Som et resultat, tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke er en utilstrekkelig mengde vitaminer, blir mer hydrert og sunt.

Vitaminkomplekser for å gjenopprette hudhelsen

Selv med den mest forsiktige omsorg, ser ikke huden på armer og ben ofte seg estetisk tilfredsstillende og forårsaker ubehag. Oftest skyldes dette overdreven tørrhet forårsaket av en slik årsak som mangel på vitaminstoffer som produserer elastin og kollagen.

Hvis huden er tørr, har kroppen ikke nok vitamin B, også vitamin A, E, F, K

Apotek har et bredt utvalg av ulike vitaminkomplekser for hudhelbredelse ("Vitrum", "Complivit", "Alfabet", etc.). Regelmessig inntak av disse stoffene vil effektivt takle problemet. Men først bør du rådføre deg med legen som vil velge det mest passende komplekset i samsvar med de individuelle egenskapene til organismen.

Riktig hudpleie som forebygging av tørrhet.

Huden på hendene og føttene blir ofte svært tørr og irritert, og hvis årsakene til dette er utilstrekkelig eller uriktig behandling, er problemet løst, underlagt visse regler for kroppspleie.

For riktig pleie av hendene, bør du bruke en nærende krem, som må påføres etter hver håndvask. Krem må kjøpes på grunnlag av glyserin eller med innholdet i noen oljer. Og for effektivt å eliminere irritasjon av hudpåførte kremer basert på urteekstrakter, for eksempel kamille.

Huden på hendene har dessverre ikke sebaceous kjertler, så det trenger spesiell og grundig pleie og hydrering. Og når du bruker vaskemidler, anbefales det å bruke gummihansker for å forhindre ytterligere tørking og skade.

Når det gjelder beina, så er alt litt komplisert, fordi huden på dem er tøffere på grunn av mer intense belastninger og sko. Derfor er det tilrådelig å bruke en peeling eller børste for å fjerne føttens hud fra stratum corneum, samt bad med tilsetning av rengjøringsmidler eller oljer.

Prosedyren for å peeling huden på føttene og føttene må utføres hver uke, og etter det må du grundig fukte med en spesiell fotkrem.

Det er viktig å huske! Det beste alternativet er å besøke en skjønnhetssalong for å lage manikyr og pedikyr, hvor intensiv omsorg ikke bare er gitt for hud på hender og føtter, men også for nagel og nagler.

Dermatologer og ernæringsfysiologer er enige om at å eliminere hudproblemer forbundet med tørrhet, krever en integrert tilnærming. Det vil si at det er nødvendig å ta hensyn til ikke bare eksterne stimuli, men også å lete etter årsaker inne i kroppen.

5 bugs som gjør huden din veldig tørr

Mange har kanskje lagt merke til at når vinteren nærmer seg, begynner huden å falle mer og mer: tørrhet, sprekker, flekker og peeling vises. I denne vanskelige værperioden trenger hun spesiell omsorg, som er helt forskjellig fra den som var i den varme sommeren.

Her er hva medisinsk lege og den sertifiserte dermatologen i New York, Callie Papantoniu, sier om dette:

"Du bør ta vare på tørr hud med omhu. Scrubs, alkohol og skummende vaskemidler vil bare øke den allerede sterke flakket. "

Basert på alle menneskelige handlinger i hverdagen har forskere samlet en vurdering av daglige skadelige vaner som negativt og skadelig påvirker menneskets hud, noe som til slutt forårsaker tørrhet i huden i hele kroppen og ansiktet.

 1. Såpebaserte vaskemidler, inkludert de som er utformet for å bekjempe akne. Du må passe på skum og såpe vaskemidler, siden de vasker sine egne naturlige oljer fra huden. "Det er mange kosmetiske produkter som passer for vanlig og fet hud, men bruk av dem for tørr hud er bare ødeleggende," sier Papantoniu. Foundation kremer, ansiktsmasker, samt produkter som brukes til å behandle akne, bidrar også til tørr hud. Derfor må du velge produkter som renser huden, men ikke frata det av fuktighet.
 2. Varm dusj. Med en svært brennende, dampende dusj, slapper kroppen av, men samtidig tørr, utsatt for kløehud lider. Høytemperaturvann, i tillegg til de ovenfor beskrevne midler, suger naturlige oljer fra huden og fører til tørrhet. For eiere av tørr hud er det bare en kul eller varm dusj som passer. Det ville ikke være overflødig å tenke på å kjøpe en spesiell luftfukter.
 3. Påfør hudpleieprodukter i feil rekkefølge. Bruk dem bare i følgende rekkefølge:
  - rensing;
  - fuktighetsgivende serum
  - krem;
  - olje (bare hvis huden fortsatt er tørr).
  Bare en slik ordre er den mest korrekte og lar deg oppnå ønsket fuktighet over lengre tid. Rosehip olje og kokosnøttolje skaper en sterk vannbarriere, og kan brukes om vinteren, helst ved sengetid.
 4. Scrubs og altfor rensende peeling. De hjelper til med å bli kvitt flakete og døde hud, men samtidig skrape narkotisk tynn overflate av epidermis.
 5. Bruk hudpleieprodukter som inneholder alkohol som hovedbestanddel. Det har en skadelig effekt på tørr, sensitiv hud. Alkohol berører huden av fuktighet. Alkoholholdige stoffer kan ødelegge hudens beskyttende barriere, noe som resulterer i enda mer tørrhet.

Før du velger riktig omhu for tørr hud, bør du forstå hva som er årsaken til tørrheten. Det bør bemerkes, det kan være et tegn på psoriasis eller eksem.

Disse sykdommene er vanligvis preget av kløe, røde skorper eller flak på huden. Også, hvis tørrhet strekker seg ikke bare til ansiktet, men også til kroppen, så kan dette være et tegn på interne forstyrrelser.

Diabetes, hypothyroidism og noen medisiner kan forårsake patologisk tørrhet i huden. I dette tilfellet vil bare legen bidra til å avgjøre om dette problemet er fysiologisk eller noe annet tegn.

Tørr hud på føttene: årsaker og behandling

Med tørre føtter, får de fleste kosmetikk. Men disse hjelper bare en stund - huden blir tørr igjen. Dette skyldes det faktum at først og fremst må du håndtere årsakene til tørrhet.

Shelled hud på føttene - aldersfunksjon

Over tid forandrer strukturen av vev. Hvis ulike kremer hjelper til med å støtte ansiktet, så blir de ikke fast på hender og føtter - de lider. I dette tilfellet kan nesten ingenting hjelpe. Opprettholde elastisitet og fuktighet ved å bruke en sunn livsstil og vanlig hygiene.

Tørr hud - sykdommer i hjertet og blodårene

Dette kan indikere lidelser i kardiovaskulærsystemet. Dårlig blodtilførsel fører til forstyrrelse av svette og talgkirtler, henholdsvis, huden mister sin naturlige smøring og sprekker.

Hvis slike sykdommer mistenkes, er det nødvendig med konsultasjon av en kardiolog og en phlebologist. Forebygging av brudd inkluderer dusj, dusj, mosjon, herding.

Du kan ikke være lang i en posisjon. Hvis en sykdom oppdages, foreskrives behandling i henhold til diagnosen.

Når blodsirkulasjonen gjenopprettes, vil huden begynne å motta de nødvendige næringsstoffene, oksygen. Da vil behovet for konstant fuktighet forsvinne.

Hvorfor huden flager av: Feil fuktighetsgivende

Mange står overfor det samme på grunn av feil omsorg. For eksempel gni krem ​​på hendene / føttene bare etter forberedelsen. Først må du åpne porene. Først da vil stoffer fra oljer og kremer absorberes. Det beste alternativet er et besøk til badet / badstuen. Hver dag kan du gjøre fotbad og ta en kontrastdusj.

Såpe kan føre til at føttene og hendene på huden skiller seg av. Selv om det er skrevet på verktøyet at det har fuktighetsgivende egenskaper, kan alt i virkeligheten være langt fra å være tilfelle. Ofte kan du gjøre uten såpe - dette er nok. Hvis det er svært nødvendig å bruke det, er det bedre å gi preferanse til lavalkalisk.

Det er bedre å vaske huden på føttene og hendene uten såpe, men under en sterk strøm. En slik prosedyre er en god hydromassasje, som skal trene små fartøy, styrke veggene sine, forbedre blodstrømmen. Etter prosedyren er områdene på beina oljet / kremet, vent et minutt og tørk overflødig med serviett. En slik daglig prosedyre for beina gir jevnhet og fløyelsaktighet.

Huden er rød, irritert og flakket: årsaker

Tørrhet, mikroskader og jevn infeksjon - alt dette kan oppstå på føttene fra vann, dårlig ernæring og feil omsorg.

 1. Svømmebasseng. Som du vet, er vannet i slike steder klorert for å beskytte besøkende mot infeksjoner. Som et resultat tørker huden og klør. Etter bassenget, må du ta en dusj og smøre bena og hele kroppen med en fuktighetskrem av høy kvalitet.
 2. Langt opphold i solen. Hvis du ikke bruker solkrem, vil føttene raskt miste fuktighet. Det er verdt å merke seg at flaking kan starte fra substandard solkrem;
 3. Vitaminmangel. Dette skjer ofte om vinteren. Huden på beina og armene mangler sollys, det er konstant under klær. Fra dette ser det ut som irritasjon, peeling, hæler, knær og albuer herdes. I løpet av den kalde årstiden, anbefales det å regelmessig besøke badstuen og ta vitaminkomplekser, spesielt A, E, D, B og sink. Etter 2-3 uker kan selv sterke, tørre hender og ben bli glemt.

Behandling av tørrhet og irritasjon av bein og armer

Det er mange måter å returnere tonen, glattheten og elastisiteten på. Først må du sørge for at årsakene er skjult i interne sykdommer. Hvis det ikke finnes patologier, fjern de eksterne faktorene som er oppført ovenfor. Mer grundig pleie anbefales.

Det beste alternativet når huden på bena (føttene) er sprakk, er behandling av hæler med en spesiell neglelag for pedikyr etter en dusj eller et fotbad. Du kan bruke en badehanske eller en svamp. Dette vil bli kvitt korn, døde celler, for å returnere glatthet.

Før prosedyren anbefales det å bruke eksfolierende krem, og etter det - fuktighetsgivende.

Sitron for hender og føtter

Huden på albuene og knærne er tilbøyelig til rask keratinisering, spesielt i voksen alder. Hvis hun skreller av, trenger du økt omsorg. For disse formål, perfekt sitron. Dens juice er presset på servietter, som påføres knær og albuer for en kvart time. Sitronsaft bløder de herdede områdene perfekt, ettersom de tørkes med et vått håndkle. Etter kompresjonen smøres bena og hender med fuktighetskrem.

Agurk vann

Friske agurker er kuttet i sirkler, satt i en krukke, strømmet med vodka og igjen i solen. Etter 14 dager kan tinktur brukes. Det fuktet med et håndkle og tørk huden av hender og føtter etter vannbehandling. Meget god agurk-tinktur myker hælene.

Fotbad med medisinske planter

 1. Urter helles varmt vann (80-90 ° C), la dem stå i 1-2 timer. Etter en stund oppvarmes infusjonen til behagelig varme. Feet hold i badekaret i 10-15 minutter. Lignende prosedyrer utføres for hendene. De vanligste medisinske urter er sitronmelisse, mynte, kjærlighet. Huden er ikke bare fuktig, men også mattet med nyttige stoffer. I tillegg vil kløe, peeling og irritasjon passere;
 2. Bad med malurt og rosmarin, blandet i like store mengder, vil forbedre tonen i epidermis og blodårer;
 3. Humle og kamille vil lindre tretthet, samt øke motstanden mot virus, bakterier og forkjølelse. Legene anbefaler å kombinere disse plantene til de som, i tillegg til tørrhet, lider sterkt av helsprick;
 4. Sage og eik bark - den beste tandem fra forstørrede porer og overdreven svette av føttene og hendene. De kan også brukes med armhulen svette;
 5. Iris og furu nåler er oppkvikkende, øke tonen til hele organismen;
 6. Yarrow mykner perfekt og eliminerer peeling. Yarrow infusjon kan brukes til bad og for skylling av kroppen;
 7. Infusjon av wild chestnut brønn forbedrer blodsirkulasjonen. Følgelig er bruken en utmerket metode for å styrke veggene i blodårene og metning med nyttige stoffer;
 8. Betennelse og mikroskader vil kurere avkok av kjempegrå (calendula). Det fremmer sårheling og akselererer regenerering;
 9. Hakk av Korn, havre, hvete og andre kornblandinger vil bidra til å lindre øm og irritert hud. De myker de grovete områdene, og døde celler blir derfor lett fjernet.

Årsaker til å peeling huden av hender og føtter på et barn

Hud hos barn er mer følsom overfor ytre påvirkninger. Tørrhet kan oppstå etter bruk av aggressive husholdningsrenere, bading i klorert vann.

Tørrhet skjer på bakgrunn av vitaminmangel. I dette tilfellet er barnet bedre å vise barnelege. Legen vil bestemme hva som egentlig mangler baby.

Baby kan bade i ovennevnte krukkebuljong og infusjoner. Etter vannprosedyrer må du huske å bruke baby krem.

Tørr hud på bena og armene: Mulige årsaker og metoder for behandling

Komfortabel hudtilstand er uløselig forbundet med fuktighetsgraden. Tørr hud på hender og føtter forårsaker ikke bare en ubehagelig følelse, men fører også til økt risiko for sprekker og hudinfeksjoner.

Årsaker til tørking av huden er varierte. Faktorer kan være enten ernæringsmessige eller forbundet med alvorlige kroniske sykdommer som en person ikke engang innså.

Hva er årsaken til å tørke opp baby og voksen hud?

Næringsfaktorene som påvirker graden av hydrering av huden hos voksne og barn inkluderer for eksempel hyppige eller brå endringer i omgivelsestemperaturen. Med langsiktige effekter av kaldt eller direkte sollys på epitelet, utilstrekkelig fuktighet i stuer, taper de øvre lagene av huden dramatisk fuktighet uten å kompensere for tapet. Dette øker hastigheten på stratum corneum.

Dårlig kvalitetshygieneprodukter, kjemikalier og slitasje på syntetiske klær har en skadelig effekt på en persons integumentarvev.

Den konstante tilstedeværelsen av epidermiske divisjoner i tørr tilstand med uttalt desquamation er en indikator på ulike sykdommer og lidelser. Disse inkluderer:

 • Vanntap av kroppen mot bakgrunnen av fordøyelsessykdommer;
 • diabetes mellitus;
 • beriberi;
 • leversykdom;
 • keratoser;
 • lokal hormonbehandling;
 • bakterielle og virale hudlesjoner;
 • sykdommer i sentrale og perifere nervesystemet;
 • urinveier
 • galleblærens og kanalens patologi.

I barndommen kan tørking av huden på ekstremiteter være et resultat av hyppige vannbehandlinger eller tidlig opphør av amming. Hos spedbarn oppstår tørrhet med feil i kostholdet til en ammende mor eller inkompetent bruk av barns hygieneprodukter.

Diagnostikk og ekspertrådgivning

For å forstå årsakene til tørking av armer og ben, er det nødvendig å sende en blodprøve for å bestemme eosinofiler og immunoglobuliner. Konsultasjon av en hudlege er nødvendig for differensiering av patologiske prosesser og fordøyelsessykdommer.

Unngå parasittiske prosesser ved å teste blod for tilstedeværelse av antistoffer mot Giardia og ascaris. Bakteriologiske metoder bestemmer nivået av intestinale mikroflora lidelser som oppstår når dysbakterier.

Blir håret ditt svakt, sprøtt og faller ut? For å bekjempe dette problemet krever en integrert tilnærming (ernæring, vitaminer, kompetent omsorg), som inkluderer naturlig olje.

Moderne diagnostiske metoder tillater bruk av laboratorietester for å gjennomføre en allergologisk studie. Allergittester bestemmer irritasjon som påvirker hudens tilstand på hender og føtter hos barn eller voksne. Etablere tilstedeværelse av dysbiose og ved å gjennomføre scatologisk forskning.

Behandling av tørre hender og føtter

Å ha riktig identifisert årsaken til den dårlige tilstanden til huden på hender eller føtter, er lett å kvitte seg med dette ubehagelige fenomenet.

Hudmedisin

For farmakologiske legemidler som har en terapeutisk effekt på problemhud, inkluderer vitaminer og multivitaminkomplekser. Bruk av multivitaminer reduserer tørr hud og styrker kroppens immunsystem. Vitaminpreparater inkluderer:

Hva er noen av grunnene til at kvinner har akne på pannen? Om dette, så vel som behandling av problemer, les denne artikkelen.

Folkemetoder

Det er praktisk å håndtere problemene med tørr hud ved hjelp av fot- og fotbad. For deres forberedelse kan du bruke vegetabilske oljer og fuktighetsgivende ingredienser. En gang i uken er det nyttig å bruke en maske for armer og ben som består av varm vegetabilsk olje. Til en spiseskje legg til en teskje krem ​​og ½ teskje sitronsaft. Etter smøring av problemområder, bruk hansker og sokker av bomullsmaterialer.

Skuffer av havregryn slimete med tilsetning av vegetabilsk olje er vist å bli brukt for å senke hender og føtter i en kvart time. Havregryn kan erstattes med valle fra melk. Chapped hud behandles med applikasjoner fra:

 • revet grønne epler;
 • blandinger av lin og poteter.

Potetene er pre-knust på en rive og blandet med linfrø. For å koke blandingen tilsett litt vann.

Sunn mat

Ødeleggelsen av cellemembraner, forekomsten av frie radikaler og forringelsen av huden er et resultat av å forbruke store mengder oppvarmet fett. Derfor er det nødvendig å forlate stekte fettretter eller begrense antallet. Utelukkelsen av alkoholholdige drikker og kaffe med en vanndrivende effekt fra mat, forhindrer huden i å miste verdifull fuktighet.

Legene anbefaler å spise mer:

 • gule og oransje grønnsaker eller frukt som inneholder keratinkomplekser;
 • frokostblandinger og rå vegetabilske retter som renser hele kroppen av giftstoffer;
 • For å opprettholde turgor og langvarig ungdommelig hud inkluderes det regelmessig i kosten hvitløk, løk og egg;
 • kaldpresset linfrø;
 • nok vann.

Tørre hudpleieregler

For å nærme huden, er det nødvendig å bruke en nærende krem ​​etter vasking av hender og føtter, og også om natten etter en dusj eller et bad. Når du velger et kosmetisk produkt, er det foretrukket å gi krem ​​med jojobaolje, glyserin, olivenekstrakter.

Les koblingen for effektiv behandling av akne hjemme ved hjelp av ulike midler.

Hva kan skade?

Tørr hud er strengt kontraindisert:

 • soling;
 • vaske med vann fra springen;
 • vask med varmt vann.

Forebyggende tiltak

Med god ernæring og vanlig fuktighet i huden kan unngås. Ernæring med lavt fettinnhold og uten overflødig karbohydrater eliminerer ikke bare tørrhet, men forlener også ungdommen i huden. Vasking med vann utføres etter det forutgående koking og avkjøling.

Når du arbeider med kjemikalier, er det viktig å huske om midler for å beskytte huden og slimhinnene. I den kalde årstiden blir huden pakket så mye som mulig. Psykologisk kontroll og fysisk trening er blant faktorene for å opprettholde helse. Med ineffektiviteten av besøket til legen vil bidra til å løse hudproblemet.

Du kan også se en video om hvordan du skal ta vare på hendene dine:

Hvorfor tørker huden på hendene og hvordan du løser problemet hjemme

Mange kvinner er interessert i spørsmålet om hva de skal gjøre hvis huden på hendene er tørr. De bruker mye penger på ulike hudpleieprodukter, men de hjelper ikke alltid. For å gi et svar, er det først nødvendig å finne ut årsakene til at huden på hendene tørker.

Det bør forstås at tørr hud ikke er et midlertidig fenomen, og det er ikke noe ufarlig. Hvis tiden ikke gjør noe, sprakker den tørre huden på håndflatene seg og danner sår. På grunn av at kvinners hender ofte er i kontakt med vann og vaskemidler, vil sår også helbrede lenge, noe som gir mye ubehag. I den presenterte artikkelen vil vi prøve å finne ut hvorfor håndflatene dine er tørre og hvordan du kan kurere hendene mot sprekker og tørrhet.

Faktorer som fører til tørre hender

Hovedårsakene til at tørre hender er delt inn i interne og eksterne.

Eksterne årsaker inkluderer virkningen av miljøfaktorer, det kan være:

 • for tørr innendørs luft;
 • bruk veldig varmt eller kaldt vann;
 • frysende luft utenfor;
 • opphold lenge under åpen sol;
 • bruk av hudpleieprodukter som ikke er egnet for hudtype;
 • utilstrekkelig hudpleie.

Når det gjelder de interne provokative faktorene, kan de være:

 • inntak av utilstrekkelig mengde væske i kroppen;
 • dysfunksjon i fordøyelseskanalen
 • hormonell ubalanse;
 • metabolsk lidelse;
 • psyko-emosjonell lidelse;
 • langvarig bruk av antibakterielle stoffer;
 • inntak av utilstrekkelige mengder vitaminer, spesielt A og E;
 • håndhudsykdommer;
 • manglende overholdelse av kostholdet;
 • dårlige vaner;
 • endringer er knyttet til aldring av kroppen;
 • genetisk predisposisjon, som er preget av et økt nivå av peeling av huden.

I en nyfødt baby er det mulig å skrelle, huden på hendene, rundt negleplatene, i interdigitalrommene og på palmer kan tørke på grunn av mangel på vann.

Overdreven intens desquamation kan skyldes hudsykdommer, samt vaskemidler. Hos voksne kan huden flake rundt neglene som følge av underernæring av det ytre laget av epidermis. Hvorfor huden på hendene flager av og hvordan å eliminere den, les linken http://skinadvice.ru/shelushenie-kozhi-na-rukah.html

Vær oppmerksom på at hvis det er sprekker rundt negleplatene, er det nødvendig å starte behandlingen så snart som mulig. Faktisk, på grunn av brudd på integriteten til huden, kan en bakteriell infeksjon trenge inn i kroppen og føre til infeksjon av blodet eller andre sykdommer.

I postpartumperioden er huden på hendene sterkt tørket hos kvinner på grunn av endringer i hormonnivå, fordi produksjonen av østrogen er sløv eller på grunn av beriberi.

Det må huskes at hendene tørker og på grunn av for mye fuktighet på den, for å unngå dette, anbefales det å tørke hendene grundig etter vask.

En annen grunn til at hendene i huden er tørre og sprekker mot blod kan være jernmangelanemi, nemlig lave hemoglobinnivåer.

Så vi skjønte hvorfor hendene blir tørre og grove.

Tiltak for å fjerne tørre hender

Årsakene til at huden tørker på hendene, vi fant ut, og nå la oss finne ut hva du skal gjøre hvis hendene er tørre og hvilke tiltak du skal ta. Først av alt, hvis huden på hendene er veldig tørr, anbefales det å velge den mest passende krem ​​for deg selv. Et stort antall positive vurderinger mottatt krem, laget på grunn av havtornolje, bør brukes to ganger om dagen.

På hyllene til apotekets kiosker finner du ulike verktøy som hjelper hvis hendene tørker og avtar.

Vitaminer og mineralkomplekser

Hvis huden tørker, er litt vitamin ikke nok, så de bruker vitaminkomplekser. De mest populære og mest brukte stoffene er følgende:

 1. Neurovitan. Inneholder i sammensetningen en stor mengde vitaminer fra gruppe B, ta den til 4 kapsler per dag. Behandlingsforløpet skal vare i en periode fra 2 til 4 uker.
 2. Vitrum BEAUTY. Takket være bruken av dette stoffet, blir forbedring observert ikke bare i huden, men også i nagelplater og hår. I tillegg hjelper verktøyet med å eliminere giftige stoffer fra kroppshulen. Løpet av medisinsk terapi bør vare i 30 dager, ta stoffet i 3 kapsler per dag.
 3. Kosmetikk alfabet. På grunn av det faktum at produktet inneholder et kompleks av mikroelementer, føles det perfekt kroppen med nødvendige vitaminer og mineraler. Ta en pille tre ganger om dagen. Varigheten av behandlingen skal være minst en måned.
 4. Supradin Roche. Multivitamin kompleks, som er utstyrt med evnen til å få en regenererende effekt på huden og slimhinnene. Det anbefales å bli behandlet med minst en måned. Hyppigheten av administrasjon er en tablett per dag.
tilbake til indeksen ↑

Salver og kremer

Ikke mindre effektivt betyr at gjenoppretter tilstanden til huden, er slike håndkremer for tørrhet og sprekker som:

 1. Borough Plus. Denne salven regnes som universell, den er utstyrt med evnen til å rense huden, nærme den, eliminere peelingprosessen og gjenopprette den normale funksjonen av talgkjertlene.
 2. Radevit. Eliminerer manifestasjonene av inflammatoriske prosesser, har en regenererende effekt på overflaten av epidermis, og normaliserer også de metabolske prosessene, fuktgjør huden og gjør den mer elastisk. Det er laget på grunnlag av vitaminer A, E og D.
 3. Bepanten. Det er laget på grunnlag av panthenolsyre, har en regenererende effekt på huden og fukter det perfekt.
 4. Denne salven forhindrer fordampning av væske fra huden, noe som bidrar til å bli kvitt tørrhet. Egenheten er at den absorberer ganske raskt, derfor er det behagelig å bruke.
 5. Snakk er laget på basis av salisylsalve og glyserin. Du kan klargjøre det selv hjemme, for dette må du kjøpe disse stoffene blande dem i like store mengder og gjelde huden flere ganger om dagen. For å øke effekten, anbefales det å legge til forskjellige vegetabilske oljer i blandingen.

Påføring av oljer

Nyttige egenskaper som hjelper hvis huden på håndflatene er tørr, har også oljer. Den mest effektive er:

 1. Havtorn olje. Den har en sårheling, antiinflammatorisk og beroligende effekt. Før bruk, oppvarmes den i et vannbad, og gni deretter inn i huden. Forsiktig smør områdene rundt neglene og fingrene.

Hvordan håndtere tørr hud, som sprekker rundt neglene, les linken http://skinadvice.ru/treskaetsya-kozha-vozle-nogtey.html

I tillegg kan havtornolje brukes til å tilberede en nærende krem. Alt du trenger er å legge til noen dråper olje til din krem ​​og smør hendene dine. Huden vil se frisk ut, myk, myk.

 1. Shea smør. Dette verktøyet kan enkelt kjøpes på apotekets kiosk, det koster ikke mye. Sheasmør har en beroligende, sårhelende og nærende effekt, den dekker overflaten av hendene med en tynn film.
 2. Calendula olje eliminerer også helt tørr hud, fremmer helbredelse av sårflater og mikroskader, eliminerer betennelsesprosesser og nærer huden.

Oppskrifter fra populære kilder

Våre forfedre prøvde også å finne ut hvorfor hendene blir tørre. I kampen mot tørrhet i hendens hud brukte de ulike produkter basert på ingredienser av naturlig opprinnelse. Ja, og de har hatt stor berømmelse på vår tid:

 1. Bad tilberedt på grunnlag av medisinske urter. De er utstyrt med evnen til å eliminere manifestasjoner av betennelse, har en beroligende og beroligende effekt. Alt du trenger er å hell 2 ss. l. gress valgt 400 ml. kokende vann og la i 20 minutter. Etter dette må infusjonen dreneres og håndteres i ca. 15 minutter. Det anbefales å smøre hendene med krem.
 2. Hånd masker. De fleste positive tilbakemelding mottok masken, laget av krem ​​og kokte poteter i uniformer. Alt du trenger er å knå potet og legg til noen spiseskjeer med krem ​​eller hjemmelaget rømme til den. Verktøyet er klart til bruk, det må påføres huden på hendene i ca. 20 minutter. Skyll deretter med varmt vann og puss hendene med krem.

Forebygging av tørr hud

Tørr hud av hendene er absolutt et problem og må tas opp. Så hva skal jeg gjøre hvis hendene dine er veldig tørre.

Det anses å hindre den patologiske prosessen lettere enn å eliminere den. Derfor anbefales det å utføre daglige håndpleieprosedyrer, de må smøres med glødende og sårhelingoljer.

Det er bedre å gjøre alt husarbeid med gummihansker, dette vil beskytte hendene mot pulver og vaskemidler.

I kjølig vær anbefales det å beskytte hendene med hansker. Før de går ut, bør de smøres med en nærende krem, du kan skifte ut applikasjonen med olje. Dette forklares av at tørr hud av hender om vinteren på grunn av forvitring med frostig luft.

Du bør ha en regel, essensen er at du trenger å fukte hendene flere ganger om dagen, og det er opp til deg å bestemme hva du skal velge. Det viktigste at verktøyet var kvalitet, og passer deg.

Det er nesten all informasjon om hvorfor huden blir tørr på hendene. Oppsummering, jeg vil understreke at tørr hud i hendene kan indikere tilstedeværelsen av et stort antall sykdommer i kroppen. Derfor, når du diagnostiserer denne patologiske tilstanden i seg selv, så vel som sprekker, kløe og irritasjon, er det nødvendig å konsultere en lege for råd, han vil finne ut hvorfor hendene tørker og hva de skal gjøre med det.

Tørr hud på hender og føtter - årsaker og behandling

Personer med tørre hudtyper opplever ofte ubehag på grunn av tetthet og flak av huden, og de klager ofte på økt tørrhet i enkelte deler av kroppen: armer, ben, albuer. Problemet kan også forekomme hos personer med normale og fett-utsatte hudtyper under utviklingen av visse sykdommer.

Årsaker til tørre hender og føtter

Årsakene til at huden mister fuktighet, kan deles inn i to typer:

 1. Ekstern. Denne gruppen inkluderer:
  • Konstant kontakt med kranvann med høyt innhold av klor og jordalkalimetallsalter (hardt vann).
  • Feil valg av kosmetikk, kjøpe det uten matchende alder og hudtype.
  • Påvirkning av vind, frost, direkte sol på huden; tørket luft i leiligheten.
  • Arbeid i varme butikker.
  • Røyking og drikking av alkohol.
 2. innenriks:
  • Uttømming av huden som følge av underernæring, når kostholdet mangler matvarer rik på vitaminer A, E, gruppe B, fett. Også, en liten mengde væske som forbrukes i løpet av dagen, påvirkes.
  • Genetisk predisposisjon.
  • Sykdommer i de nervøse og endokrine systemene.
  • Aldersendringer, klimaks.
  • Sykdommer i mage-tarmkanalen.
  • Hud- og allergiske sykdommer.
  • Nyresvikt.

For hver kroppsregion er det flere spesifikke årsaker til epidermis dehydrering.

Hva å gjøre hvis du har tørr hud på hendene

Huden på hendene er oftest utsatt for tørrhet og flaking. Disse problemene påvirkes like mye av menn og kvinner. Menn liker ikke å bruke hansker om vinteren, de er i kontakt med aggressive væsker når de reparerer sine biler. Mange mannlige yrker antyder at huden påvirker hendene på ulike irriterende stoffer, men ikke alltid ved bruk av vernehansker.

Kvinner bruker mye tid på å vaske, vaske, rense og ikke alltid bruke spesielle kremer og gummihansker for å beskytte hendene. Etter 40 år, når kroppen begynner å aldre hormonelle endringer, taper huden av hendene raskt fuktighet, begynner å skrelle til sprekker dukker opp på den.

Tørr hud på albuer - årsaker og behandling

Økt tørrhet i albuene skyldes ofte en livsstil: Arbeid der du må tilbringe mesteparten av tiden ved bordet eller på datamaskinen forårsaker friksjon av albuene på bordet eller armlenet. Som et resultat blir huden på albuene grov, begynner å avta, i utseende ligner en callus.

Elbuer er blant de første som blir påvirket av psoriasis. Derfor, når tørrhet og flak forekommer, som ikke er egnet til selvbehandling, er det nødvendig å besøke en dermatolog for ikke å gå glipp av utbruddet av en alvorlig sykdom.

Også økt tørrhet i albuene kan tjene som et signal om en funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen, utviklingen av diabetes.

Med en betydelig fortykning av overflaten av epidermis, snakker de om hyperkeratose, en sykdom som er preget av økt celledeling av stratum corneum med samtidig forstyrrelse av deres eksfoliering. Samtidig kan hudtykkelsen nå flere centimeter. Hyperkeratose er aldri en uavhengig sykdom og indikerer alvorlige lidelser i kroppen.

Tørr hud på føttene

De tørreste områdene på bena er knær og føtter. Tørr hud på knærne kan være forårsaket av friksjon når du går på grove jeans, strømpebukser, og når du kneler i lang tid mens du utfører visse typer arbeid (i konstruksjon, i gruver). Når psoriasis oppstår, er knærne, sammen med albuene, de første som begynner å peeling og skrape.

Huden på føttene tørker spesielt ut om sommeren, når sandaler er de eneste skoene. Varme, støv, dehydrering er faktorer som bidrar til tørrhet og knekking av føttene. Samtidig vises natoptysh og calluses.

Hælene er utsatt for størst grovhet, om sommeren kan dype sprekker skape seg på dem og forårsake alvorlig smerte når de går. Årsaker til sprekkhælene kan også være diabetes, overvekt, flate føtter, feil hudpleie, dårlig sirkulasjon av nedre lemmer, forårsaket av åreknuter.

Metoder for å håndtere tørr hud

For å begynne å håndtere tørrheten i huden bør være ved sin første manifestasjoner, for ikke å gå glipp av tiden. Tilnærmingen til å løse problemet er komplisert, det inkluderer:

 • Besøk en hudlege for å utelukke sykdommer som forårsaker tørr hud.
 • Følg tørre hudpleieregler:
  • Bruk fuktighetsgivende dusjgeler, flytende såpe.
  • Fukt tørrare områder med kremer hele dagen.
  • Håndbeskyttelse før du går til frosten med spesielle kremer.
  • Fjern kontakt med aggressive husholdningsvarer.
  • Vanlig bruk av fuktighetsgivende og nærende masker, mykningsbad for hender og føtter.
  • Bruken av terapeutiske kremer: Lokobeyz Repea, Lokobeyz Lipokrem, Carboderm, Flexitol (balsam for hendene, balsam for føttene).
 • Inkluderingen i menyen med produkter med høyt innhold av vitaminer A, C og E: gulrøtter, lever, fet fisk, nøtter, sitrusfrukter, frokostblandinger.
 • Slutte å røyke og drikke alkohol.
 • Daglig inntak av 1,5-2 liter væske.
 • Om nødvendig - tar vitaminkomplekser for å forbedre tilstanden til huden: Vitrum Beauty, Vitrum Beauty Q10. Anbefales også inntak av fiskeolje, vitamin A, E (de kan kjøpes på apoteket i form av en oljeløsning eller kapsler).

For å hindre grovhet av føttens hud, må du velge komfortable sko, regelmessig exfoliere stratum corneum ved hjelp av en pedicure riper.

Den kraftig grovde huden på albuene og hælene må fjernes ved hjelp av skrubbe og pimpsten, som tidligere har smeltet bort problemområdene i badekaret med tilsetning av glycerin, brus, avkok av kalk eller kamille.

Også hjemmelagde masker brukes til å bekjempe tørrheten av føttene og hendene.

Hånd masker

I kosmetiske butikker eller apotek kan du kjøpe ferdige masker, men det skjer at etter en søknad vises en allergisk reaksjon på huden. Tørr hud er tilbøyelig til overfølsomhet, årsaken til irritasjon kan være hvilken som helst ingrediens i masken; Derfor, for å ha tillit til sammensetningens naturlighet, er det bedre å bruke hjemmelagde produkter:

 • Bland en spiseskje honning, glycerin, havremel; Tilsett to spiseskjeer kokt eller filtrert vann.
 • 20 g kakaopulver helles med kokende vann for å danne en pastaformig masse. Tilsett det til tre teskjeer glyserin, bland godt sammen.
 • Mellomstore gulrøtter gnides på den fineste riven og blandes med 15 ml linfrøolje.
 • Bland i en spiseskje honning, aloe juice, olivenolje, tilsett en dråpe kamille eterisk olje.
 • Til en spiseskje med ristet rå poteter legger du til en spiseskje honning og gulrotjuice.
 • Til 25 ml olivenolje, tilsett 5 ml havtornolje og en kapsel med vitamin A og E (kapsler blir først gjennomboret med en nål og klemmet ut av dem). Om ønskelig kan du legge til en teskje farmasøytisk salve med panthenol (Dexpanthenol, D-panthenol) til oljeblandingen.

På grunn av kombinasjonen av forskjellige ingredienser i hjemmelagde masker, skjer fuktighetsgivende og nærende tørr hud samtidig.

Regler for bruk av masker:

 • Før du bruker en håndmaske, må du holde 15-20 minutter i varmt vann eller i avkok av kamille, salvie, lind.
 • Masken påføres i 20-30 minutter, for å forbedre effekten av hånden, kan du pakke med plastfolie, bomullsklut eller bruke bomullshansker.
 • Vask masken med varmt vann, etter at hendene kan skylles i avkok av medisinske urter.
 • Hendene tørker tørk og påføres en nærende krem.

Håndkrem

Håndkrem bør være en fast følgesvenn for eiere av tørr hud: Påfør dagen fuktighetskrem etter hver håndvask; før du arbeider i forbindelse med kontakt med vann og husholdnings kjemikalier, samt å gå utendørs i den kalde årstiden, bruk en beskyttende krem; over natten forårsaker næringsstoffer.

Om sommeren, når hendene er helt åpne, kan nærende og fuktighetsgivende kremer påføres på underarmens hud, og ikke glemme å forsiktig smøre albuene.

Hvis håndkremet er riktig valgt for formålet og sammensetningen, begynner huden å endre egenskaper umiddelbart etter noen dager etter bruk. På typer kremer for tørr hud av hender, deres sammensetning, regler for valg og anvendelse kan bli funnet her.

Sprekk i huden

Årsaker til sprekker

De vanligste årsakene til tørr hud sprekker er:

 • redusert hud elastisitet på grunn av tap av næringsstoffer og fuktighetskrem;
 • hyppig eksponering for aggressive husholdningsvaskemidler;
 • sopphudsykdommer;
 • diabetes mellitus;
 • å være i kulde uten hansker.

Sprukne hæler forekommer ofte i overvektige mennesker med utilstrekkelig hudpleie.

Sprukne hender

Sprekker i hendene oppstår oftest i de interdigitale rom og i stedene av fingrene, noen ganger kan dype sprekker forekomme på håndflatene. Mikroskopiske sprekker vises vanligvis på ytre overflaten av hendene.

Sprekker huden på hendene er ledsaget av smerte, forstyrrer ytelsen til hverdagslige aktiviteter. På grunn av konstant kontakt med omgivende gjenstander er risikoen for penetrering av en bakteriell infeksjon i sår høy.

Sprukne hæl

Sprekker på hælene vises vanligvis i nærvær av noen patologi i kroppen, så behandlingen skal begynne med et besøk hos legen. Under behandlingen kan det oppstå vanskeligheter på grunn av at personen er på foden hele tiden, det er konstant press på sprekker som forstyrrer helbredelsen.

Sprekkbehandling

For behandling av sprekker må du først fjerne de eksterne faktorene som forårsaker sprekker. Du må også undersøkes av en terapeut og en hudlege for å utelukke forekomsten av sykdommer - årsakene til hudkreft.

Ifølge resultatene av undersøkelsen kan legen foreskrive bruk av salver med antibiotika, hormoner, antifungale komponenter, ta antiallergiske stoffer. Det vil også være behandling av store sykdommer som forårsaker hudkreft.

Hvis sprengene er forårsaket av tørr hud og utilstrekkelig omsorg, brukes denne behandlingen:

 • I nærvær av keratinisering, må de forsiktig fjernes ved hjelp av pimpsten eller en pedicure riper, som tidligere har blitt myknet i et varmt bad med tilsetning av brus.
 • For de første dagene blir medisinsk lim BF-6 påført sprekker som skaper en antiseptisk elastisk film på såroverflaten. Under filmen blir sårets kanter strammet, helingsprosessen starter.
 • Salve hjelper til med å akselerere regenereringsprosessene: Dexpanthenol, Vulnuzan, Apilak, Calendula salve, havtornolje. Også nyttig er inntak av Aevit kapsler (fremstilling av vitamin A og E).
 • Etter at sprungene begynner å helbrede, må du bruke kremer for tørr hud med høyt innhold av nærende og fuktighetsgivende stoffer.
 • Etter fullstendig helbredelse er det nødvendig å alltid følge reglene for tørr hudpleie.

Videoer om tørr hud på hender og føtter og behandlinger

Det er ikke vanskelig å håndtere tørr hud i hender og føtter, hvis du legger merke til helsen din: å spise riktig, å kurere sykdommene i tide, for å bruke kosmetikk riktig. Tørr hud er spesielt følsom for omsorg, så resultatene av innsats vil ikke holde deg venter lenge.

Flere Artikler Om Typer Acne