Huden er en av de viktigste organene. Den former vår utseende, gir følelse av berøring, styrer temperaturen og beskytter mot infeksjoner. Men herdet, fortykket, uklar, kløende eller tørr smerte mister evnen til å fungere ordentlig - reseptorene blir mindre følsomme, risikoen for tidlig aldring og skade ved sollys øker, og risikoen for infeksjon øker. Vanligvis er effektive løsninger svært rimelige, og de er basert på daglig pleie, som er egnet for tørr hud.

Tegn på økt hudtørrhet

Tørr hud er den viktigste årsaken til hudsykdommer, mer enn 40% av besøk til hudlege forbundet med tørr hud. Tørrhet kan oppstå hvor som helst på kroppen, men oftest skjer det på armer, ben, knær og albuer, samt ansiktet, fordi disse områdene er mest sårbare. Tørr hud på ansiktet kan være en faktor ved tidlig aldring.

Tørr hud er ikke i stand til å regulere dens fuktighet. Interne og eksterne faktorer kan påvirke hudens evne til å hydrere og forårsake overdreven tørr hud.

Når huden blir overdried, kan den bli veldig stiv, flaky, med løsninger, forårsake alvorlig kløe og smerte, selv veldig grov og sprukket. Det er imidlertid ikke alltid klart at tørrhet er årsaken til disse hudproblemer, noe som avhenger av graden av tørrhet og det berørte området av kroppen.

 • Moderat tørr hud
  I begynnelsen kan tørrhet ses i form av lett komprimering eller liten ruhet.
 • Tørr hud
  Hvis huden fortsetter å miste fuktighet, blir den grov og kan bli sprukket eller grov, muligens kløende.
 • Overdreven tørr hud
  Hvis slik tørrhet forblir uten behandling eller omsorg, eller de er ineffektive, kan huden bli ekstremt tett, grov og sprukket. På dette stadiet kan kløe også bli alvorlig og smertefull.

Tørr hudområder av kroppen

Tørrhet vises ofte på huden på beina og lårene. Tørr hud på beina er spesielt vanlig, og fører ofte til sprukne hæl, som i tilfelle alvorlig skade er forbundet med smerte og betennelse.

Men tørrheten i forbindelse med vask med bruk av sterke vaskemidler kan påvirke hele kroppen likt. For ofte vasking av hender bidrar som regel også til tørr hud på dem.

Hvis du vasker hendene svært ofte, kan det utvikles tørr hud på dem.

Følsom hud

Tørr hud på kroppen er ofte svært følsom, men følsomheten er ikke alltid forårsaket av tørrhet. Noen menneskers hud er svært følsom av naturen, selv om den er godt hydrert. I alle fall er det viktig å unngå hudpleieprodukter som inneholder irriterende ingredienser som dufter og farger. Kontroller alltid at produktet har blitt dermatologisk testet på sensitiv hud.

Tørr hud for sykdommer

For sykdommer som psoriasis eller atopisk dermatitt, kan huden virke rødt, avskal og klø.

Tørr hud kan også være forbundet med visse sykdommer:

 • Xerosis er et medisinsk begrep for tørr hud. Den kommer fra gresk: "xero" betyr "tørr", og "osis" betyr "sykdom".
 • Atopisk dermatitt og psoriasis er også forbundet med tørrhet, selv om disse sykdommene er basert på inflammatoriske prosesser. Som regel ser huden som er berørt av dem, rødmen, eksfolierer og kløkker veldig mye.
 • Metabolske sykdommer, som diabetes og nyresykdom, kan også øke risikoen for tørr hud.

Hovedårsakene til tørr hud

Det er mange årsaker og faktorer som forårsaker tørr hud i kroppen: fra miljøpåvirkning og feil hudpleie til sykdommer som psoriasis og atopisk dermatitt. Huden virker som en barriere for kroppen, men dette betyr at den er utsatt for både ekstern og intern påvirkning.

 • Eksterne faktorer forårsaker dysfunksjon av huden som en naturlig barriere, noe som fører til økt fuktighetstap gjennom huden.
 • Brudd på hudens overflatebarriere på grunn av vask av det naturlige lipidlaget gjør det umulig å beholde fuktighet, og hastigheten på tapet øker.
 • Til slutt, når tørrheten sprer seg til de nedre lagene i huden, blir transporten av vann gjennom de begravde vevene forstyrret, siden funksjonen av viktige kanaler for fuktighet er forstyrret.

Mangel på naturlige fuktighetsfaktorer (PFZ), som binder fuktighet, fører til dehydrering av de øvre lagene i huden.

Eksterne faktorer som bidrar til tørrhet

De viktigste eksterne årsakene til prosessen som er beskrevet ovenfor er miljøfaktorer og hudpleie:

 • Overdreven inntak av UV-stråler kan føre til aldring av huden og som et resultat av tørrhet.
 • Det anbefales å begrense badebadet og redusere vannet, fordi lange bad kan føre til fordampning av fuktighet.
 • Siden noen stoffer kan forårsake tørr hud, anbefales det å konsultere lege.

Eksternt miljø

 • Alvorlige værforhold - varme, kulde og tørr luft - ødelegge beskyttelsesfunksjonen i huden.
 • Sesongmessige endringer - Tørre hudsymtomer forverres ofte om vinteren eller sommeren.
 • Ultrafiolett (UV) sollys kan akselerere hudens aldring, og med aldring blir det mer utsatt for tørrhet.

Hudpleie

 • Hyppig vask eller langvarig varmt bad eller dusjer fjerner laget av lipider som danner hudens beskyttende barriere.
 • Uegnet hudpleie - det er viktig å følge instruksjonene og bruke produkter som er egnet for tørr hud. Det er spesielt viktig å ikke bruke sterke såper som sletter naturlige lipider i huden.

medisinering
Tørr hud forekommer som en bivirkning av mange stoffer. Blant de vanlige legemidlene som har denne bivirkningen er diuretika for å kontrollere blodtrykket. Effekten av dette er å øke mengden vann som utskilles fra kroppen sammen med urin, samt noen antibiotika og orale medisiner for å bekjempe akne. Rådfør deg alltid med lege eller apotek dersom du er

Genetisk innvirkning
Arvelighet påvirker også balansen av fuktighet i huden. Noen mennesker har fet hud, andre er tørre, og disse typer hud er arvet, selv om personen ikke nødvendigvis har den samme typen hud foreldrene hadde. Hudsykdommer som atopisk dermatitt, psoriasis, diabetes mellitus og ichthyosis har ofte en genetisk bakgrunn.

Hormonale påvirkninger
Endringer i konsentrasjonen av visse hormoner, spesielt østrogen og testosteron, kan påvirke hudfukthet og lipidnivåer. Dette er spesielt merkbart etter overgangsalder, når huden blir tørr på grunn av en nedgang i østrogennivå.
Tørr hud kan også utvikle seg under graviditet på grunn av hormonelle endringer, samt på grunn av ekstra behov i biologisk væske.

mat
Som ethvert annet organ krever huden en rekke viktige næringsstoffer for normal funksjon. Blant dem er umettede fettsyrer og vitaminer. Fraværet av noen av dem kan bidra til utvikling av tørr hud.

alder
Med alderen reduseres antall sebaceous og svettekjertler i huden, noe som fører til en reduksjon i evnen til å syntetisere svette og lipider. Vanninnholdet i huden og dets evne til å beholde fuktighet reduseres også. Disse faktorene fører til tørrhet, noe som i sin tur fører til aldring av huden og dannelsen av fine linjer og rynker. Lær mer om aldersrelatert tørrhet.

Faktorer som forårsaker tørr hud

I tillegg til hovedårsakene til kroppens tørre hud er det flere andre faktorer som også påvirker graden av tørr hud. Å forstå dette vil bidra til å unngå dem og dermed redusere deres innflytelse.

 • Den beste tiden for fuktighet er når huden er ren og litt fuktig, for eksempel etter et bad eller en dusj.
 • Tørr hud trenger spesiell solkrem uten irriterende parfymer og fargestoffer.
 • Konstant bruk av vernehansker og håndkrem kan hjelpe representanter for enkelte yrker, som for eksempel legen eller frisøren.

Mangel på effektiv behandling
Hvis tørr hud ikke behandles raskt, kan tørrhetsgraden øke, og det fuktighetsgivende systemet i de dypere lagene i huden kan være svekket. I slike situasjoner må du bruke en fuktighetskrem laget for å løse dette problemet.

Sollys effekt
Beskytter tørr hud mot eksponering for sollys, det er viktig at solcreme også gjenoppretter mangelen på fuktighetsgivende faktorer, i tillegg til den passende solbeskyttelsesfaktoren (SPF). Det er også viktig at solkrem, som alle andre pleieprodukter som brukes på tørr hud, ikke inneholder irriterende parfymer og fargestoffer, siden tørr hud, spesielt på ansiktet, er mer utsatt for irritasjoner enn normalt.

Arbeidsfarer
Noen yrker krever arbeid under forhold som kan øke risikoen for tørr hud. Vanligvis er det aktiviteter som involverer innflytelse av tørr hudutviklingsfaktorer, som for eksempel arbeid i varme eller kalde forhold (landbruk / fisker) eller arbeid relatert til bruk av vaskemidler (lege / sykepleier / frisør) eller arbeider med kjemikalier (mekaniker / renere).

dehydrering
Huden mottar fuktighet fra kroppen, og avhenger derfor av vannbalansen i kroppen. Når dehydrert, reduserer det fuktighetsstrømmen til huden, noe som reduserer den naturlige bevegelsen av vann gjennom huden, noe som kan bidra til tørrhet. Eldre mennesker er utsatt for dehydrering, fordi med alder er tørstfølelsen sløv.

røyke
Sigaretter inneholder mange giftstoffer, inkludert nikotin, som kan redusere blodstrømmen. Dette fører til en nedgang i stoffskiftet i huden. Dette betyr at det kan starte prosessen med tidlig aldring og tørking.

Ta vare på tørr hud

Tørr hud skyldes et brudd på barrierefunksjonen i huden, noe som fører til tap av fuktighet og redusert evne til å beholde vann på grunn av mangel på fuktighetsgivende faktorer. Dermed krever tørr hud daglig pleie, noe som ikke forårsaker ytterligere forverring av hudbarrieren og gjenoppretter mangelen på naturlige fuktighetsgivende faktorer.

Tørr og overdreven tørr hud, samt tørr hud forbundet med diabetes eller psoriasis, krever hensiktsmessige midler avhengig av graden av tørrhet, men atopisk dermatitt krever spesielle produkter for daglig hudpleie for spedbarn og små barn. Når du velger et produkt for å ta vare på barns hud, må du alltid sjekke alderindikasjonene.

Anbefalinger for pleie av tørr hud

Rengjøring av tørr hud i kroppen. Vanligvis blir huden tørr på grunn av skader på overflaten av huden, derfor er det viktig at rensemiddelet er mykt nok til ikke å vaske av den naturlige beskyttelsesbarrieren på huden. Ekstra naturlige fuktighetsgivende faktorer, som for eksempel urea, vil også bidra til å gjenopprette fuktighetsbalansen i huden.

Fukt tørr hud av kroppen. Det første kravet til fuktighetskrem for tørr hud er å gjenopprette fuktighetsbalansen i de øvre lagene i huden. Stoffer som kalles "naturlige fuktighetsgivende faktorer" (PZF), som urea og melkesyre, beholder fuktighet i stratum corneum eller topplag av huden. Den minimale anbefalte ureakonsentrasjonen, selv for moderat tørr hud, er 5%. For overdreven tørr hud er det vanligvis nødvendig med en høyere konsentrasjon av urea og andre fuktighetsgivende faktorer.

I stedet for å tørke våt hud med et håndkle, blett det tørt, og søk deretter straks en krem ​​eller lotion.

Det er viktig å følge instruksjonene og bruke produkter som er egnet for tørr hud.

Tørrhet, grovdannelse og herding av huden kan skyldes forstyrrelser i de tre hovedmekanismer for fuktkontroll: skade på overflatebarrieren på grunn av mangel på hudlipider, dehydrering av stratum corneum gjennom fravær av naturlige fuktighetsgivende faktorer og dårlig fuktighetsfordeling i de nedre lagene av huden.

Beskyttelse av tørr hud fra solstråling
Når du går utenfor, bør du redusere eksponeringen, legge på klær som dekker alle deler av kroppen og bruker solkrem. I tillegg er det viktig at solkrem også inneholder fuktighetsgivende faktorer. Solkrem for tørr hud bør ikke inneholde irriterende parfymer og fargestoffer, fordi tørr hud er følsom for irritasjoner.

Det berørte området bør ofte påføres med fuktighetskrem som er egnet for tørr hud.

Unngå faktorer som bidrar til tørrhet

I tillegg til høy kvalitet daglig rengjøring og fuktighetsgivende, er det viktig å unngå faktorer som bidrar til utvikling av tørr hud. Dette vil bidra til å lindre problemet med tørr hud og redusere behovet for behandling:

 • Unngå tørr luft ved å bruke mindre tid ute under varmt og tørt eller kaldt vær og bruk av luftfuktere hvis rommet er slått på for oppvarming.
 • Reduser tiden i varmt vann, ta raske varme dusjer i stedet for lange varme bad.
 • Bruk hansker når du vasker for å unngå eksponering for varmt vann og aggressive vaskemidler.
 • Bruk klær laget av naturlige materialer som bomull og silke som ikke irriterer huden. Ull er også et naturlig materiale, men kan irritere tørr hud, så det bør unngås.
 • Prøv å bruke klær for å vaske klær uten fargestoffer eller smaker for å unngå irritasjon.
 • Pass på at du drikker nok vann - spesielt for eldre mennesker.

Årsaker til tørr hud

Les denne artikkelen hvis du vil vite hvorfor huden blir tørr og hvordan du skal ta vare på den i dette tilfellet. Vi vil anbefale effektive rettsmidler og gi noen nyttige tips om hvordan du får svært tørr hud til å bli godt fuktet.

 • Tegn på tørr hud
 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet
 • Hva å gjøre med veldig tørr hud
 • Tørr hudpleie
 • Ta vare på tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hudpleie
 • Oversikt over midler

Tegn på tørr hud

Tendensen til tørrhet har hovedsakelig genetiske årsaker. Derfor er grunnleggende endringer ikke oppnådd. Men å få venner med huden din og forbedre tilstanden er ganske ekte. Det viktigste - den rette omsorg og forebyggende tiltak.

Vanligvis er tørrhet karakteristisk for både ansiktets hud og kroppens hud. Slike hud er vanligvis tynnere og mer følsomme.

Når sebaceous kjertlene ikke produserer nok sekresjon, det er sebum, som beskytter epidermis mot tørking og mindre skader, beholder huden fukt verre, derfor tørker den ofte ut, reagerer med irritasjon og aldre raskere.

Tørr hud er ofte følsom. © iStock

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering - en midlertidig og lett reparerbar tilstand. Dehydrert fett hud kan også være. Videre, fra mangel på fuktighet, begynner det å produsere mer fett.

Mangel på fuktighet skyldes ofte feil omsorg og andre eksterne faktorer, som blåsende vær eller overtørket inneluft.

For ikke å forvirre noe, husk tegn på tørr hud.

Tørr hud er sjelden problematisk, mens fet (spesielt dehydrert) vanligvis viser komedoner, akne, forstørrede porer.

Dehydrert hud har ikke nok vann, tørr hud har ikke nok fett, noe som betyr at den første trenger hydrofiksere (glycerin, hyaluronsyre), den andre trenger fuktabsorberende eller lipid-supplerende komponenter (olje).

Tørr hud er ofte utsatt for følsomhet, dårlig tolerert av forurenset luft og hardt vann. Det gir ofte en reaksjon på vanlige allergener (for eksempel honning).

For å ta vare på tørr hud, velg produkter basert på oljer. © iStock

Årsaker til tørr hud

Atopisk dermatitt er en vanlig årsak til patologisk tørr hud. Mer om denne sykdommen vil fortelle deg en hudlege. Men med en følelse av ubehag og tetthet, noen ganger de som dette problemet vanligvis ikke forstyrrer ansiktet. Hva gjør huden tørr?

Rensemidler med aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer) i sammensetningen ødelegger hudens lipidmantel.

Fuktighetskrem var ikke mettet nok for deg, eller huden din mangler ernæring for å holde fuktighet inne.

Alvorlige værforhold, for eksempel varmen av økt tørrhet av luft eller frysing i kombinasjon med en isaktig vind, underminerer beskyttelseseffekten av huden.

Mangelen på fuktighet i rommet er et vanlig problem i våre breddegrader når sentralvarme er slått på.

Noen typer hormonbehandling eller bruk av retinoider fremkaller alvorlig tørrhet i huden. Vi må vente til denne bivirkningen forsvinner, og utjevne manifestasjoner ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet

Sammenlignet med fet og normal hud, har tørr hud ikke nok hydrolipidlag. Det er tynnere, og fartøyene er så nær overflaten at spasmer er mulig, selv etter kort eksponering for frost.

For eiere av fet hud danner stratum corneum og sebum et kraftig forsvar, så det går langsommere og tåler negative ytre påvirkninger mer jevnt - fra peeling til kaldt vær. Men tørr hud er forsikret mot akne, svarte flekker, forstørrede porer og andre problemer, kompliserer livet i sin ungdom.

De beste fuktighetsgivende ingrediensene er glyserin, aloe vera og hyaluronsyre. © iStock

Hva å gjøre med veldig tørr hud

Det skjer at hudsykdommen forårsaker alvorlig angst: det blir rødt og føles smerte selv etter kontakt med vann fra springen, og ikke en eneste kosmetikk hjelper med tørrhet og peeling. Her er ett råd - gjør en avtale med en hudlege.

Hvis årsakene ikke er relatert til helse, anbefaler vi at du lytter til disse tipsene:

fjerne alkoholholdige produkter fra kosmetikk;

i stedet for alkaliske rensemidler, bruk delikate kremstrukturer;

Hvis det er mulig, installer vannfiltre.

Tørr hudpleie

Les og husk hva du skal se etter når du tar vare på tørr hud.

Den epidermis trenger mat i form av en lipidrik krem ​​eller olje.

Bytt alkaliske rengjøringsprodukter med mykere. I stedet for en gel for vask, begynn å bruke for eksempel rensemelk.

Gjør det til en regel om ikke å legge deg til sengs med sminke på ansiktet ditt - grunnlaget igjen for natten tømmer ikke porene, men tørker også huden.

I tillegg til fuktighetsgivende kremer, trenger tørr hud næring. © iStock

Ta vare på tørr hud

Tørr hud kan være på ulike deler av kroppen.

Hvis hodebunnen er kløende, kløende og flaky, er det fornuftig å konsultere en tricholog for råd.

Gjør det til en regel å bruke håndkrem minst to ganger om dagen: før du går og legger deg og før du går ut.

Tørr hud på føttene skal behandles regelmessig med fin pimpstein eller såing, smør deretter med kremholdig urea og harde oljer (shea, kakao).

Forholdsregler for tørr hudpleie

Hvis huden din er tørr, anbefaler vi å avstå fra grove skrubber, høy konsentrasjon av syrer i pleieprodukter, aggressive alkaliske rensemidler og alkoholholdige kosmetiske produkter.

På stranden, bruk solkrem med en SPF på minst 30. Tynn og tørr hud brenner raskere. Og ikke glem at ultrafiolett provoserer dannelsen av frie radikaler - de viktigste fiender av ungdomshud.

I den kalde årstiden, før du går utenfor, legg en nærende krem ​​på ansiktet ditt, en beskyttende - på hendene, ikke glem om skjerf og hansker.

Hud tørker sterkt (årsaker og behandling)

Noen står overfor dette problemet bare i vintermånedene, noen må kjempe konstant. Hvorfor tørker huden på ansiktet og kroppen, hvordan kan man hjelpe det og avhenger behandlingen av årsakene til tørrhet?

Tørr hud: hvordan det uttrykkes og hvor farlig

Under en sterk økning, ligner denne huden en ørken, sprukket av den brennende solen. På overflaten er det en hel hær av fiender - kåte skalaer som forstyrrer sunn pust og cellefornyelse. Derfor er det en skuffelse i speilet: kjedelig, gråaktig hudfarge, i stedet for elastisitet og mykhet - følelsen av en strukket maske, fine rynker, peeling, rødhet og kløe.

Det sparer ikke sminke, fordi fargekosmetikk ikke holder bra, tett i små sprekker. Hud trenger hjelp. Men først må du finne ut hvorfor det tørker.

Kjertlene er ansvarlige for den naturlige hydrering av huden. Svette og sebaceous kjertler secrete en hemmelighet som dekker ansiktet av den tynneste vann-lipidfilmen. Dens lag er seks mikron - det menneskelige øye og ikke se. Faktisk er det en naturlig krem ​​rik på omega-3 fettsyrer. Når det eget vann-lipidlaget blir tynnere, begynner huden å lide av mangel på fuktighet. Det er mange faktorer som er ansvarlige for reduksjonen av den naturlige fettfilmen. Noen av dem er konsekvensene av ytre påvirkninger. Del på grunn av ulike endringer i kroppen.

Årsaker til problemet

Vanligvis rusher kvinner til å fylle opp med tonn fuktighetskrem, ikke tenker på kildene til problemet. Men uten "å jobbe med bugs", vil alle kosmetiske triks gi bare midlertidige resultater. Hvis huden tørker, må du først finne årsakene.

Virkning av naturlige faktorer

 • Den største fienden for ungdom og helse er ultrafiolett. I medisin er det til og med begrepet "fotoalder", som betegner en kombinasjon av endringer i huden under solens stråler.

Soling og soling er de mest stressende faktorene for huden, spesielt utsatt for tørrhet. Overdreven lidenskap for soling fører til alvorlige forandringer i epidermis, og påvirker også de dypere lagene.

Fra et lengre opphold i solen blir huden tørrere, mister sin elastisitet, vitalitet og fortvinner raskt. Det er ingen tilfeldighet at de delene av legemet som stråler sjelden faller på (for eksempel på armene, i armhulen) er preget av ømhet, mykhet og elastisitet.

 • Frost og vind er en annen ekstern fiender av huden, frarøver den av nødvendig fuktighet. De er farlige for ansiktets hud, så vel som for den delikate huden på leppene. Forvitrede lepper maler ikke eieren, i tillegg bidrar små sprekker til infeksjon. Den negative virkningen av eksterne faktorer (vind, kulde, sol) på hendene forverres av en annen faktor - hyppig vask med alkalisk såpe: huden som er berøvet naturlig beskyttelse, kan ikke bare tørke, men også sprekke, bløde.
 • Uønsket økologi påvirker hele kroppen. Huden er tvunget til å ta seg av seg selv - endeløs bilutslipp, skadelige utslipp fra fabrikker, vann fra sprøytetapet mettet med tungmetaller. Det er ikke overraskende at dets forsvarsmekanisme svekkes under den konstante innflytelsen av megalopolis negative miljøfaktorer.

Irriterende konsekvenser er tørrhet, rødhet, irritasjon, peeling. Selvfølgelig vil den ideelle veien ut være livet i naturskjøtet, men det er vanskelig å oppnå et så radikalt alternativ for de fleste kvinner. Kosmetikk rik på antioksidanter og regelmessige restaureringsprosedyrer av en kosmetolog vil komme til redning: mesoterapi, plasmaløfting, biorevitalisering.

 • I varmesesongen er hovedårsaken til hudproblemer tørr luft. Ubehag er observert selv av kvinner med normal og blandet hudtype, som på andre tider av året ikke klager over tetthet og flak. Luft er berøvet livgivende fuktighet sentralvarme batterier, varmeovner, klimaanlegg. Huden reagerer på mangel på vann med tørrhet og irritabilitet. "Luft" -faktor er lett å beregne og tørke slimhinner. Hvis bruken av varmeovner og klimaanlegg ikke kan overlates, løses problemet ved hjelp av en luftfukter eller "bestemors" metoder i form av vanntanker, våte ark etc.

Feil hudpleie

Passion for kosmetikk, spesielt med aggressive kjemiske komponenter i sammensetningen, kan føre til tørr hud. Disse er alle slags såper, dusjgeler, scrubs og exfoliating cleansers, peels og lotions på alkohol, som er i arsenalen til mange kvinner. De vasker vaske bort ikke bare forurensning, men også et usynlig beskyttende lag av naturlige lipider.

Noen studier innen kosmetologi tyder på at fuktighetsgivende kremer med glyserin, lanolin og petroleumsgel tørker normal hud. I teorien må disse stoffene beholde væske i huden. Men i et altfor tørt rom eller tørt naturklima trekker komponentene vann fra dermis dype lag og bidrar til dens fordampning. Derfor blir bruken av et slikt verktøy til en ekte avhengighet: den må brukes igjen og igjen. Mange kvinner har notert denne effekten, spesielt med håndkrem.

Obligatorisk regel - vask av kosmetikk før du går i seng. Resterende sminke over natten forverrer tørr hud og forårsaker irritasjon.

 • Varmt vann og lange bad har en dårlig effekt på huden. Det ser ut til at en oppvarming dusj og bad er det beste du kan tenke på i den kalde årstiden. Kun disse prosedyrene vaskes aktivt det tynneste vann-lipidlaget av epidermis. Utgang - reduser temperaturen på vannet og reduser tiden på badet. Etter vannbehandlinger, sørg for å fukte ansiktet og kroppen med kremer, lotioner eller olje.
 • Huden på utrettelige kvinnelige hender kan tørke fra bruk av vaskemidler, rengjøring, vask og andre husholdningskjemikalier som inneholder overflateaktive stoffer i høye konsentrasjoner. Hold hendene dine vil hjelpe vanlige husholdningshansker. Det anbefales å bruke en beskyttende krem ​​under dem. Hvis det er mulig, er det verdt å erstatte aggressiv "kjemi" med mer miljøvennlige vaskemidler og rengjøringsmidler.
 • Sjøvann eller klorert vann fra springen, økter i bassenget kan bokstavelig talt tørke ut huden på hele kroppen. Når du svømmer i sjøen eller i bassenget, er det bedre å ikke fordyre ansiktet ditt i vann. Etter svømming - sørg for å skylle under dusjen og påfør en fuktighetskrem til ansikt og kropp. På stranden ikke glem om den nye delen av solkrem etter svømming. Hvis kranvann er av dårlig kvalitet, er det mulig å sette filter på kranene hvis det er mulig.

Interne årsaker

 • Feil drikking regime - problemet med indre karakter. Ofte inkluderer kvinner supper, juice, te og kaffe, til og med saftige frukter i dagpenningen. Dette er feil. Kroppen, inkludert epidermis, trenger vanlig vann i mengden av to liter (i mangel av medisinske kontraindikasjoner). Dehydrering av kroppen som følge av ukontrollert bruk av diuretika eller avføringsmidler (mye brukt til vekttap) er også fulle av tørr hud.
 • Feil ernæring fører til en uønsket effekt: På den ene side, med et overskudd av salt, skarp og søt mat, derimot, med mangel på hudvennlige stoffer. Kvinne skjønnhet lider særlig av mangel på fettsyrer, vitamin A, C og E, en rekke sporstoffer. Hvis huden ikke spiser fra innsiden, vil alle eksterne kosmetiske metoder ikke ha den ønskede effekten.
 • Dårlige vaner - røyking og alkoholmisbruk - vil definitivt påvirke utseendet. Kvinner, som fører til en usunn livsstil, er huden ikke bare tørr, men grove, dype rynker virker på det mye tidligere enn aldersnormen.
 • For tørr, skummel, irritert hud kan signalere noen sykdom eller hormonell ubalanse (for eksempel under graviditet eller amming). Symptomet vil forsvinne bare når legen etablerer diagnosen og kurerer den underliggende sykdommen, eller hormonbalansen forbedres.

Slik hjelper du tørr hud

Tørr hud trenger hydrering og ernæring, og komplekset - både ute og inne.

 • For skjønnhet og helse i huden, må du drikke minst to liter rent, ikke-karbonert vann daglig;
 • Mat bør være balansert og variert, rik på vitaminer og fettsyrer.
 • Alkohol og tobakk - forbudt, kaffe, te, salt og søtgrense. Denne anbefalingen vil bidra til normal blodsirkulasjon, opprettholde vannbalanse og som en konsekvens eliminere tørr hud;
 • Spesielle vitamin- og mineralkomplekser vil bidra til å gjenopprette epidermis til skjønnhet. Mange farmasøytiske selskaper produserer produkter som er spesielt rettet mot å forbedre huden;
 • Det er nødvendig å fukte huden med kosmetikk: en mer tett tekstur, intens - om vinteren, lett og luftig - om sommeren;
 • Bytt såpe med en mer mild rensemiddel med fuktighetsgivende ingredienser i blandingen;
 • Vask kun med varmt vann;
 • På alle mulige måter å beskytte huden mot vind, frost og sol.

Oljer for å bekjempe tørr hud

Tørr hud trenger å bli hjulpet til å gjenskape det tapte lipidlaget. Ikke verre enn dyre kremer håndtere denne vegetabilske oljen. Siden den naturlige fettfilmen hovedsakelig består av omega-3 umettede fettsyrer, bør oljen for fukterende huden være rik på dem. Ordinær solsikke i dette tilfellet vil ikke fungere. Det er nødvendig å fylle opp linse, raps eller kamelinaolje - de beste kosmetiske produktene for å bekjempe tørr ansikt.

Årsakene til tørr hud er mange. Noen ganger påvirker et kompleks av faktorer kroppen. Men alle kan effektivt håndteres, og returnerer et vakkert, friskt og sunt utseende til ansikt og kropp.

Hva er grunnen til at huden på kroppen tørker og klør

Hver av oss ønsker å være eier av en vakker, sunn hud, men dessverre står vi ofte overfor en rekke problemer. Huden på kroppen er dehydrert, grov, flak, klør. Hvorfor tørker huden på kroppen tørt og kløe, og hva kan man gjøre i dette tilfellet?

De vanligste årsakene

Det er mange årsaker til tørr hud. Alle av dem kan deles inn i to grupper:

 1. eksterne faktorer;
 2. interne årsaker.

Hvis huden tørker ut, oppstår andre relaterte symptomer: En følelse av tetthet, overdreven følsomhet, desquamation, kløe, noe som resulterer i et ønske om å klø.

Eksterne faktorer

Sebaceous kjertlene, som finnes på menneskelig hud, produserer talg. En tynn film dannes, det er en pålitelig beskyttelse av huden mot påvirkning av ulike faktorer. Hvis denne prosessen forstyrres, tørker og tørker huden dårlig, og mister sin elastisitet. Tørr hud aldre raskere, rynker, fordi det mangler naturlig beskyttelse.

Noen mennesker av natur er eiere av tørr hud på kroppen, dette skyldes genetiske egenskaper. Dette fenomenet er vanligvis forbundet med lav aktivitet av sebaceous kjertlene.

Hvis huden var normal eller fet, og ble så tørr, oppsto ubehag og ubehag, for eksempel desquamation, kløe, tetthet, kanskje årsaken til dette er påvirkning av eksterne faktorer. De vanligste er følgende:

 1. Værforholdene Vind, sol, frost, overdreven fuktighet påvirker direkte huden vår. Det beskyttende laget av epidermis er ødelagt, irritasjon, tørrhet, lyst til å klø. Lignende problemer oppstår ofte om vinteren, når vi er i forhold til plutselige temperaturendringer, for eksempel når vi forlater lokalene på gaten. Huden vår har stress på dette tidspunktet.
 2. Dårlig hygiene, mangel på eller feilaktig pleie. Ofte overdriver vi vår hud av oss selv, og bruker kosmetikk feil. Overdreven bruk av såpe, tonics og lotions på alkohol, scrubs, peels bidrar til tap av fuktighet fra det øvre laget av huden.
 3. Ulike skadelige faktorer. Støv, gassforurensning, dårlig ventilasjon og andre faktorer kan ha en negativ effekt på huden. Dette er et ganske vanlig fenomen, som ikke alle noterer seg. Hvis huden av en av grunnene begynner å tørke og klø, kan det være med å drikke mye vann, ved hjelp av kosmetikk av høy kvalitet.
 4. Allergi. Reaksjonen kan forekomme på kosmetikk, vaskepulver, kroppspleieprodukter.
 5. Hyppig inntak av varmt bad, dusj. Med hyppig eksponering for varmt vann i kombinasjon med rensemidler, kan lipidbarrieren av huden bli ødelagt. Også her er det nødvendig å inkludere et besøk til bassenget, der vannet vanligvis kloreres.
 6. Insekter. Skitten hud kan skyldes insektbitt, som flått, bedbugs, mygg og andre.

Huden til en person reagerer raskt på ulike eksterne stimuli ved kløe, peeling, lyst til å klø. Hvis eksterne faktorer forårsaker at huden tørker, er det ganske enkelt å kvitte seg med problemet - det er nok å identifisere og eliminere årsaken riktig.

Interne faktorer

Det er mange interne faktorer som er hovedårsaken til tørr hud. De viktigste er som følger:

 • Hudssykdommer. Eksem, scabies, lav og andre sykdommer forårsaker tørr hud, lyst til å klø.
 • Allergisk reaksjon. Dette er et vanlig fenomen nylig. Årsakene kan være forskjellige. Ofte oppstår en allergisk reaksjon på mat, narkotika.
 • Beriberi, feil ernæring. Hvis kroppen ikke mottar vitaminer, mineraler i riktig mengde, kan det føre til sårbarhet i huden. Det overdriver, blir sårbart, klør. Hudmangel på vitamin A, C, E er spesielt sterkt reflektert på huden. For mye, søtt mat, kaffe kan også gi alvorlig tørr hud.
 • Alkohol, røyking. Dårlige vaner har en dårlig effekt på hele kroppen, spesielt på huden. Således nøytraliserer bruken av nikotin vitamin C, noe som fører til at huden tørker ut, grovt, sprekker oppstår.
 • Legemidler. Tørr hud er en bivirkning av noen stoffer, som avføringsmidler, diuretika. Hvis årsaken er dette, etter at behandlingen er avsluttet, gjenopprettes vannbalansen i huden.
 • Sykdommer i kroppen. Mange sykdommer forårsaker tørr hud. Disse inkluderer diabetes, hypothyroidisme og andre.
 • Mangel på fuktighet. Hvis en person drikker en liten mengde væske om dagen, påvirker det huden. Eksperter anbefaler minst to liter vann per dag.

Separat er det verdt å være oppmerksom på hud kløe hos gravide kvinner. Hovedårsaken er hormonelle endringer i kroppen, høye nivåer av østrogen. Hos eldre mennesker kan problemet være aldersrelaterte endringer i svettekjertelens arbeid, sebaceous kjertler og hudstruktur på fysiologisk nivå.

Hva er kløe?

Pruritus kan være fysiologisk og patologisk. Den første forekommer som følge av naturlig irritasjon, for eksempel etter insektbitt, som følge av eksponering for aggressive hudstoffer. Dette er en normal reaksjon av kroppen til stimulansen.

Patologisk kløe er preget av varighet, intensitet, engulfer hele kroppen. Det begynner å klø, ønsket om å klø så hardt at sår og arr oppstår. Kløe kan være et av symptomene på sykdommer som:

 • Atopisk dermatitt er en vanlig type eksem;
 • psoriasis er en sykdom som er preget av utseende av grove skalaer på menneskekroppen, kløe, lyst til å klø
 • skjoldbruskkjertel sykdommer som fører til en reduksjon i aktiviteten til sebaceous, svettekjertlene;
 • somatiske sykdommer;
 • forstyrrelser i nervesystemet og andre.

Listen over mulige årsaker er omfattende. Pålidelig håndtere dem, kanskje bare en lege.

For å kunne bestemme årsaken riktig, for å velge en effektiv behandling, bør du kontakte en hudlege, en spesialist i smittsomme sykdommer, en nevrolog og andre spesialister.

Sykdommer - hovedårsaken til tørr hud

Psoriasis, versicolor, eksem påvirker huden ganske ofte. Avhengig av sykdommens karakteristika, er huden dekket av flekker, kløe og kløe.

Problemet med tørrhet kan være i nyrene. Slag fra kroppen fjernes gjennom huden, noe som forårsaker irritasjon, kløe.

En stor innflytelse på vannbalansen i huden har en lever, galle. Hvis gallsyrenivået overskrider normen, kan det påvirke huden.

Diabetes, sykdommer i skjoldbruskkjertelen forårsaker en reaksjon i hele kroppen.

Tilstanden i mage-tarmkanalen har en sterk effekt på huden. Dette er spesielt uttalt etter operasjonen.

Dystoni, nervesykdommer, stress, depresjon er ofte årsaker til overdreven tørrhet, kløe og irritasjon.

Hvordan behandle

For å bli kvitt problemet, er det best å bruke en integrert tilnærming. Det første du må gjøre er å bestemme årsaken til overdreven tørrhet. Det er nødvendig å ta hensyn til ikke bare eksterne, men også interne faktorer, siden huden kan tørke ut fra overdreven mengder ultrafiolett stråling, tørr luft om vinteren, samt helseproblemer.

Hvis tørr hud er assosiert med sollys, vind, frost, feil omsorg, er det nok å redusere eller eliminere påvirkning av negative faktorer. Det er nødvendig å lære, kompetent, å beskytte det øverste laget av huden, ved hjelp av kosmetikk for å eliminere dehydrering av dermis. Det må tas hensyn til at huden får nok fuktighet. For å gjøre dette må du bruke daglig minst to liter væske.

Hvis årsaken til tørrhet er usunn kosthold, dårlige vaner, er det verdt å endre livsstilen din. Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til ernæring. Det er nødvendig å spise grønnsaker, frukt.

Hvis årsaken til tørr hud er hudsykdommer, interne problemer i kroppen, er det verdt å behandle den underliggende sykdommen. For å lindre symptomene, kan du bruke hjelpemidler for å lindre tilstanden til huden. Dette kan være kosmetiske stoffer, salver, geler, lotioner. Det er nødvendig å redusere bruken av vanlig såpe, drikke mye væsker, grønnsaker, frukt.

Hvis du ikke fjerner de viktigste faktorene som forårsaket tørr hud, vil hjelpen ikke være effektiv nok, så først og fremst er det verdt å eliminere grunnårsaken.

Tørr hud

En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Tørr hud

En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Hvorfor trenger huden vann?

En av betingelsene for normal funksjon av huden og godt utseende er et tilstrekkelig hydratiseringsnivå (fuktighetsgivende). Fukt gir næring til hudceller, dets elastisitet og fasthet. Uten skikkelig fuktighet blir huden tynn, tørr, følsom og rynket.

Tørr hud forverres av mange negative faktorer: kulde og vind, tørr luft og sollys, røyking og alkohol, klorerte og sjøvann, alkoholkrem og alkalisk såpe, potente peeling og mangel på vitaminene A, E og B.

Graden av hudhydrering støttes av to reguleringsmekanismer som sikrer fuktutveksling med miljøet: tilstanden til stratum corneum av epidermis og mengden sebum. Hornete celler i epidermis - hornhinnen og fett utskilt av talgkjertlene, danner et lipidlag som beskytter huden mot dehydrering (tap av fuktighet).

Dette beskyttende systemet opprettholder ikke bare fuktighet i dermis, men forhindrer også penetrasjon av fremmedlegemer som forårsaker overfølsomhet i huden. Mangel på lipidfilm åpner veien mot fuktighetens fordampning og reduserer samtidig beskyttelsesbarrieren på huden, noe som gjør den sårbar for penetrasjon av toksiner, allergener og patogener. Dermed blir tørr hud mottakelig ikke bare for tidlig aldring, men også til forekomsten av inflammatoriske prosesser og immunreaksjoner.

Brudd på vannbalansen i huden kan skyldes en rekke årsaker:

Årsaker til tørr hud

Individuelle egenskaper og aldersrelaterte forandringer i kroppen, feil hudpleie i ansikt og kropp har en innvirkning på sebaceous kjertler, som beskytter huden mot fuktighetstap. Regulering av aktiviteten til talgkjertlene utføres ved den endokrine ruten, og i noen tilfeller kan avhenge av den arvelige faktorens påvirkning. Med alder, forårsaker hormonelle endringer i kroppen, en reduksjon i aktiviteten til talgkjertlene og reduserer produksjonen av talg. Mange kvinner, som går over 40 år, markerer økt tørrhet i huden og slimhinner. Dette skyldes primært endringer i hormonstatusen i overgangsalderen.

Den avgjørende faktoren for skjønnhet, ungdom og hudhelse er nivået på vannbalansen i kroppen. Utilstrekkelig væskeinntak med mat kan føre til tørr hud. For å opprettholde tilstanden til vanlig fuktighets hud anbefaler beauticians å drikke fra 1,5 til 2 liter vann per dag. Et slikt volum av væske som forbrukes, kompenserer ikke bare for dets naturlige tap, men fjerner også toksiner og nedbrytningsprodukter fra kroppen, som i sin tur påvirker tilstanden til huden.

Tørr hud, peeling og følelse av tetthet er årsakene til tidlig aldring av huden. Tapet på hudens elastisitet fører til dannelsen av et fint nett av fine rynker, som i mangel av tilstrekkelig hudfukthet raskt blir til dype riller. Først av alt oppstår rynker i øynene og munnens hjørner, samt på nakkeområdene med den mest delikate strukturen i huden. Uønskede klimatiske faktorer (vind, lav luftfuktighet, solskinn, kald luft, temperaturendringer) tørker huden ytterligere, frarøver nødvendig fuktighet og beskyttelse.

Utilstrekkelig ernæring, mangel på vitaminer og mineraler, sykdommer i nervesystemet, arbeid i varme verksteder kan føre til utvikling av tørr hud. Alle disse faktorene utløser en hel kjede med endringer som skjer i huden. Redusert hudbeskyttende barrierer forårsaker fuktighetstap. Dette medfører i sin tur et brudd på prosessene med mikrosirkulasjon av blod i vev og deres trofikker. Som følge av underernæring påvirkes kollagenfibrer, og hudens fasthet og elastisitet reduseres. Disse hudendringene forverres ytterligere av mangel på riktig omsorg.

Årsaken til tørr hud kan også være feil valg av kosmetikk og pleieprodukter, samt noen kosmetiske prosedyrer. Ved utilstrekkelig arbeid i talgkjertlene, er det kontraindisert å bruke såpe til vask, alkoholkrem, peeling peeling og scrubs, masker. Fra kosmetiske prosedyrer, bør man foretrekke enzymskalering, som virker så delikat som mulig på beskyttelseslaget og intensivt fukter tørr hud.

Tørr hud krever nærende og berikte kremer, nærende og toning masker, ikke-alkoholholdige tonics, kremer som inneholder kollagen og elastin. Alle disse kosmetikkene vil bidra til å gjenopprette den naturlige beskyttelsen av huden. Kosmetikk som brukes skal være spesielt utviklet for tørr hud og inneholde et aktivt hudfukterende kompleks.

Et viktig poeng i kampen mot tørr hud er ernæringskorreksjon: eliminering av alkohol, tilsetning av dietten med produkter som inneholder vitaminer A, E, C.

Hud fuktighetsgivende metoder

Tørr hud krever først og fremst tilstrekkelig fuktighet og beskyttelse mot ytre irritasjoner som kan skade det. Sammensetningen av moisturizers for tørr hud inneholder nødvendigvis spesielle stoffer - humektanty (hydratants), noe som gir et normalt fuktighetsnivå. Ifølge virkemekanismen er humektants filmdannende og hygroskopisk.

Glyserin, voks, mineraloljer og fett tilhører filmdannende fuktighetsmidler. Danner en vanntett film på overflaten av huden, de bidrar til å beholde fuktighet i huden og forhindre fordampning. Blant hydratene i denne gruppen kan glycerol være spesielt fremtredende - naturlig triatomisk alkohol, heksahydolsorbitol og linolensyre og linolsyre.

På grunn av sin evne til å beholde væske, har glycerin blitt brukt i formuleringen av kosmetikk i mange tiår. Ikke så lenge siden oppdaget amerikanske forskere en annen egenskap av glycerol - evnen til å gi et signal og stimulere prosessen med modning av unge hudceller. Cellfornyelse opprettholder et normalt fuktighetsnivå og forhindrer tørr hud.

Den sekskantede alkoholsorbitol som tilhører den samme gruppen har også egenskapene til hygroskopisitet. Det fukter huden, og forbedrer også teksturen til fuktighetskremer, masker og andre kosmetiske produkter, noe som gir dem plastisitet, mykhet og fløyelsaktighet. Linolensyre kan ikke bare danne en hydrofil film på hudoverflaten, men også regulere epidermis barrierepermeabilitet. Linolsyre er nødvendig både for å skape en vanntett lipidbarriere, og for regulering av lokal immunitet i huden.

Gruppen av hygroskopiske humectants inkluderer urea, hyaluronsyre, pyrrolidon-karboksylsyre og melkesyre, kollagen. Molekylene i disse hudrelaterte stoffene binder vann og holder det i huden. De er i stand til å gjenopprette nivået av naturlig fuktighetsgivende faktor (NMF) i epidermis. Blant denne gruppen har hyaluronsyre den høyeste hygroskopisiteten, hvorav ett gram omformer en liter vann til en gelstat. I kosmetikkindustrien brukes hyaluronsyre, ekstraheres fra deres kuberkropper og haihud.

Kollagen (gresk - cleorodny), som er tilstede i det intercellulære rom og hudceller, er i stand til å absorbere og beholde mengden vann, 30 ganger større enn egen vekt. I kosmetisk industri er mye brukt evne til kollagen å absorbere fuktighet.

Velge fuktighetskrem for tørr hud, vær oppmerksom på sammensetningen og tilstedeværelsen av ovennevnte ingredienser. Den beste måten å bekjempe tørr hud på ansikt og kropp på er å utvikle et individuelt, omfattende fuktighetsgivende program som inkluderer ernærings- og hudpleie tips, passende kremer, masker og prosedyrer. Problemet med tørr hud bør løses av dermatologist-kosmetologer, idet man tar hensyn til graden av dehydrering av huden, sesongmessighet, alder og andre individuelle egenskaper. I dag kan det gjøres med å oppnå et godt kosmetisk resultat, og forlenge ungdom og helse i ansiktets og kroppens hud.

Riktig vare på veldig tørr hud. Årsaker til tørr hud

Forstå årsakene til overdreven tørrhet i kroppens hud, er det viktig å merke seg at fuktighet er spesielt viktig for normal kroppsstyrke gjennom hele livet.

Hvor viktig er fuktighet til mann og hvorfor?

Behovet for regelmessig påfylling av kroppen med væske er forhåndsbestemt av menneskets natur, fordi det er 80% vann og det er nødvendig å sikre viktige livsprosesser: matmelting, termoregulering, levering av nødvendige stoffer til cellene og ernæring.

Riktig vannbalanse er en garanti for sunn hud.

I tillegg til hovedfunksjonen til å fylle kroppen med nyttige stoffer og elementer, er vann ansvarlig for eliminering av toksiner og toksiner.

Siden cellene er mettede med næringsstoffer, og alt som er unødvendig for kroppen, elimineres på grunn av vann, øker dens mangel til aldring. Så langt som vann er involvert i prosessen med å fordøye mat, så med sin normale mengde, foregår denne prosessen raskt og raskt, og med mangel på vann absorberes alle stoffer dårlig og absorberes ikke i det hele tatt.

Hva fører da til en forverring av helse og utvikling av ulike sykdommer. For normalt liv trenger den gjennomsnittlige personen å drikke ca 2,5-3 liter vann per dag.

Som regel er hovedårsaken til hvorfor en person har svært tørr hud på hele kroppen, fraværet av en normal tilførsel av kroppen med væske. Det er imidlertid andre grunner.

Symptomer på mangel på væske

Hvilke symptomer indikerer mangel på væske i kroppen:

 • Utseendet av rynker, sprekker, peeling;
 • Kløe, brennende følelse, ubehagelig følelse av tetthet i huden etter vasking;
 • Utseendet på alder flekker;
 • Generell ubehag ved å berøre huden;

Hvis du har veldig tørr hud på hele kroppen, kan hovedårsakene være som følger:

 1. Alder (naturlig aldring av kroppen).
  På grunn av fysiologisk aldring reduseres metabolske prosesser i kroppen, og den kan ikke beholde fuktighet på samme måte som i ungdommen. Hvis du ikke fyller væsken i tide, blir huden tørr, og rynker og sprekker vises på kroppen.
 2. Arvelighet.
  Mange mennesker står overfor problemet med tørr hud, selv i tidlig eller middelalderen. I denne arvelige forutsetningen er skylden, som overføres fra forfedrene og ikke kan helbredes for godt. Under livet til en person kan bare opprettholde en normal tilstand, som stadig tar vitaminkomplekser og kosttilskudd, mer eller mindre stabiliserer væsken i kroppen.
 3. Slekter.
  Etter fødselen blir huden tørr fordi produksjonen av hormonet østrogen stopper, og det er ansvarlig for hudens elastisitet. En annen grunn kan være utilstrekkelig omsorg for kvinner for huden, noe som fører til mangel på nødvendige sporstoffer, noe som forårsaker overdreven tørrhet.
 4. Stress.
  Stress bidrar til utviklingen av kortison, som ikke bare fører til tørr hud, men også til tap av et attraktivt utseende av huden. Huden reagerer på stress ved betennelse og flaking, kløe og rødhet, noe som gir stor ubehag.
 5. Vekttap
  Skarpt vekttap kan skyldes alt: sykdom, stress, hormonelle forandringer. Huden reagerer på alt dette og blir tørr.
 6. Langtid i solarium.
  Vakker hudfarge er flott. Men det kan koste deg helse, fordi en radikal effekt på kroppens hud kan påvirke utviklingen av ulike typer sykdommer og plager negativt.
 7. Sykdom og usunn livsstil.
  Tørr hud kan også oppstå på grunn av ulike sykdommer. Bly til tørrhet: mangel på vitaminer og mineraler, usunt kosthold, dårlig økologi, sykdommer i nervesystemet, arbeid i farlige næringer, røyking, alkoholisme.
 8. Varmluft og klima.
  Noen ganger oppstår tørr hud på grunn av endring i klimasonen, og går til et varmere og tørrere klima: det er vanskelig for huden å tilpasse seg endringer og det begynner å reagere.
 9. Kosmetikk.
  Feil valg av kosmetikk og personlig pleieprodukter: Det er mulig at det valgte kosmetiske produktet ikke passer deg, for eksempel, forårsaker allergi, noe som også fører til tørr hud.

Hvis det i varme sesongen i leiligheten er prippen og tørr, bidrar dette også til dette problemet.

Basert på ovennevnte punkter, selv uten å besøke en hudlege, kan du bestemme hvorfor det oppstår en veldig tørr hud på hele kroppen. Årsakene indikerer tydeligvis en forstyrrelse i kroppens normale funksjon.

Hvordan beseire tørr hud

I utgangspunktet er det nødvendig å bestemme typen tørr hud og hudens uttørkingstrinn.

Det er to typer tørr hud:

 1. Tørrhet med normal tone, når symptomer på tørrhet er tilstede, men huden er fortsatt jevn og elastisk.
 2. Tørrhet med dårlig tone. For slik hud er karakteristisk: det raske utseendet på sprekker, rynker, selve huden er tynn.

Hvis det første utseendet kan herdes med folkemedisiner og spesielle kremer, så for andre må du søke en mer kompleks, kompleks behandling.

Nå er det viktig å velge behandling som passer for en bestemt kvinne, basert på kroppens individuelle egenskaper.

Et utmerket middel for tørr hud - et bad med tilsetning av linfrø, kamille og honning

Folkemetoder for å håndtere tørr hud:

1.Speciale bad:

 1. Bad med linfrø og kamille. Det er nødvendig å hælde i vannet anstrengt avkok, bestående av en liter vann, noen teskjeer av linfrø og kamille. Teen må kokes i en kvart time, og samme tid kan brukes i badet med denne bryggen.
 2. Glycerinbad. Glycerinbad. For det må du helle 1/2 kopp glyserin (væske) i vann.
 3. Bad med honning og melk. For å gjøre dette: varme melken, smelte 200 gram honning, sakte blande honning og melk, tilsett 2 ts mandelolje. Deretter hell den resulterende tekstur inn i badet.
 4. Havregrynbad. Havremel bør foldes i gasbind, fest den til springen med vann slik at vannet strømmer gjennom posen. I dette badet må du ligge i omtrent en kvart time.

Spesielt nyttige terapeutiske bad på urteinfusjoner.

2. Peeling huden. Den andre effektive løsningen mot tørr hud er peeling av de øvre lagene - epidermis. Å gjøre peeling er enkelt, selv hjemme.

Peeling ansikt hjemme: før og etter

For dette trenger du:

 1. Bland honning (helst flytende), salt, vegetabilsk olje i hastigheten 4: 1: 1 ss. Spred denne blandingen på huden og vent 5 minutter. Skyll forsiktig. Deretter vaskes med rent, varmt vann.
 2. Grind mandler og havregryn bruker en Shredder eller jeksel produkter, tilsett 2 ss rømme og sette det hele på huden, vent 5 minutter og skyll. Vask med rent, varmt vann.

3. Nyttige fuktighetsgivende og nærende masker for tørr hudpleie:

 1. Bland 2 ss honning og olivenolje, påfør huden, hold i 20 minutter, vask.
 2. En oppløsning av 200 ml vann (mineral) og 50 ml melk, gni inn i kroppen i 15 minutter, skyll deretter.
 3. Bland massen av avokado, banan og krem ​​(halv kopp), smør 100 gr. og noen få dråper roseolje. Gni denne massen inn i huden og hold den i 15 minutter, skyll deretter.
 4. Mask fra oljeløsning (vitamin E) og vann: enhver vegetabilsk olje blandet med vann vil gjøre.
En god ansiktsmaske kan enkelt gjøres hjemme.

Omfattende behandling:

 1. Kosthold: Spis frukt og grønnsaker, nøtter, biff, egg, sjømat, svisker, drikk 2 liter væske per dag.
 2. Avslag på dårlige vaner: Røyking og alkoholisme er kontraindisert.
 3. Fordeling av sunn søvn og hvile.
 4. Fysisk aktivitet i moderasjon.
 5. Fuktighetsgivende huden på kroppen.

Kosmetiske og hygieniske produkter:

 1. Bruk en spesiell fuktighetsgivende såpe, myke håndklær og vaskekluter.
 2. For pleie du trenger: melk, mousse eller gel, hvis det brukes lotion, må det være på vannet, og ikke på alkohol.
 3. Som rensemiddel kan du ta micellært vann.
 4. For å myke og fuktighet er det kremer, geler og salver som er laget av fett, vitaminer og planteekstrakter.

Slik skikkelig pleie for huden, for ikke å behandle

Forebygging av tørr hud er svært viktig for ikke å bringe den til en smertefull tilstand.

Med tørr hud på hele kroppen er det nødvendig å fukte luften i leiligheten.

Hvis du opplever tørrhet i hele kroppen, kan årsaken ligge i utilstrekkelig luftfuktighet. I dette tilfellet må du installere en luftfukter i rommet.

Dermatologer henviser til følgende obligatoriske forebyggende prosedyrer for tørr hud i kroppen:

 1. Vasking og rensing.
 2. Toning.
 3. Fukte.
 4. Power.

Dette er nødvendig fordi tørrhet skyldes at huden ikke er i stand til å motta fuktighet, og det er nødvendig å hjelpe henne i dette. Det er veldig viktig å bruke spesielle kremer og lage masker, ta bad. Det er viktig at alle produktene som brukes er hypoallergene, trygge og dermatologisk testet.

Det er nødvendig å vaske med kaldt vann: varmt tørker huden

Oljebaserte salver (for eksempel oliven, solsikke, roseolje) som inneholder vitaminer og antioksidanter, anbefales.

Hva er kontraindisert for tørr hud

For ikke å skade kroppen når det gjelder tørr hud, må du handle veldig nøye og følge noen regler:

 • eliminering av varme bad med vanlig såpe. Alkalisk såpe tørker huden og får det til å bli betent, akkurat som varmt vann.
 • Overholdelse av riktig bruk av vannbasert fløte: ikke tidligere enn en halv time før du går ut.
 • Du kan ikke svømme i bassenget med klorerte vann, men hvis du fortsatt trenger det, må du legge litt fuktresistent krem ​​før du svømmer.
 • Du kan ikke bruke skrubber for å rense huden, de vil føre til sprekker, rødhet og betennelse i huden.

Fysioterapi for tørr hud

Fysioterapi er en annen måte å behandle tørr hud på. Det finnes tre typer terapi.

Mesoterapi for ansiktshud for å gjenopprette og forynge

Fysioterapi for tørr hud:

 1. Mesotherapy. Dette er en injeksjon beriket med mikroelementer: kalium, magnesium, svovel, komfort, sink, selen for å nære huden, gjenopprette den og regulere metabolismen.
 2. Hud biorevitalisering. Slike rusmidler er basert på hyaluronsyre. De fukter ikke bare huden, men normaliserer også elastin og cooligenfibrene.
 3. Mikrokurrent terapi. Den består av ti prosedyrer som regulerer lymfatisk drenering og blodsirkulasjon. Det virker på grunn av små elektromagnetiske bølger, som nøytraliserer årsakene til tørr hud i hele kroppen.

Hvilke vitaminer er gode for huden?

Veldig nyttig er naturlige oljer, vitamin E, B, ceramider og fosfolipider, helbredet syre.

Dermatologer råd om hudpleie

Dermatologers hovedanbefalinger reduseres til følgende regler:

 1. Siden tørr hud er svært følsom, bør klærne velge naturlige, pustende stoffer for å unngå hudirritasjon.
 2. Pass på å bruke beskyttende kosmetikk.
 3. Badekar og masker med urtedekk og oljer kan brukes.
 4. Etter bading skal huden ikke gnides tørr, men heller igjen våt.
 5. Kald komprimerer hjelp med kløe. Det er også mulig på urter eller oljer.
 6. Hydrolytiske salver vil spare deg for betennelse.
 7. Det er viktig å ikke glemme hudskalingsprosedyrer for å fjerne døde hudceller fra overflatelaget. Så nye vil utvikle seg mye mer aktivt.
 8. Pass på at du har frisk og kul luft, fordi tørr og varm luft fører til nøytralisering av kroppen og følgelig huden. Det er nødvendig flere ganger om dagen å lufte rommet og fukte det.
 9. Sunn søvn. Du må sove minst 8 timer om dagen, spesielt for personer med nedsatt immunforsvar, for eksempel nyfødte eller eldre mennesker.

Hvis forbedringer ikke har oppstått, men tvert imot, tilstanden er forverret, er det nødvendig å kontakte hudlege. Han vil velge individuell behandling avhengig av de spesifikke årsakene til tørrhet i huden på hele kroppen.

Således, hvis du følger alle anbefalingene, kan tørr hud bli beseiret ganske raskt, hvis du korrekt bestemmer årsakene til tørr hud i hele kroppen.

Basert på kroppens individuelle egenskaper, kan du velge den mest hensiktsmessige behandlingen.

I videoen lærer du hvordan du bryr deg om problem, fet og kombinasjonshud:

I denne videoen kan du lære å ta vare på tørr og svært tørr hud i ansiktet:

I videoen kan du lære om å ta vare på svært tørr hud i hendene:

Flere Artikler Om Typer Acne