Rødhet og peeling av huden, ulike typer utslett på kroppen hos nyfødte - et av de vanligste problemene med hvilke unge mødre vender seg til barneleger, både i den første måneden og i hele spedbarnsperioden. Peeling og liten rødhet forekommer hos nesten alle spedbarn, og de fleste babyer krever liten eller ingen behandling. Det er nødvendig å forstå årsakene til disse hud manifestasjoner og eliminere dem så snart som mulig.

Hvorfor flatter babyens hud ut?

Når en baby forblir i livmoderen, er hele kroppen dekket med originalt smøremiddel, noe som er en viskøs gråhemmelighet. Dette stoffet beskytter den delikate huden på barnet og gjør det lettere for barnet å passere gjennom fødselskanalen. Umiddelbart etter fødselen, er krummens kropp helt dekket med dette "beskyttende lag av mucus". Tidligere tørket jordemor barnet forsiktig bort hemmeligheten, men i dag tror mange barneleger og neonatologer at du ikke med vilje kan fjerne smøremiddelet - det gir tilpasning av babyens hud til den nye habitatet og forhindrer huden i å tørke ut. Full opptak av det opprinnelige smøremiddelet i huden oppstår i løpet av de første to til tre dagene av livet.

Så på den tredje dagen i livet, må rester i brettet eller bak ørene fjernes med vanlig vegetabilsk olje, kokes i et vannbad og litt oppvarmet før bruk.

Men selv om alt ble gjort riktig og det opprinnelige smøremiddelet ikke ble fjernet, men ble absorbert i huden, observeres det ofte peeling og jevn peeling av hudens epitel i huden (hudfelling) eller tørking. Derfor må du nøye overvåke hudens reaksjon på nyfødte eller baby etter å ha badet.

Årsakene til hudflinging hos en nyfødt kan være:

1) tilpasning

Krummen i lang tid var i et komfortabelt mikroklima av mammens mage og fant seg plutselig i en ny verden, under hvilke forhold det er nødvendig å tilpasse seg alle organer og systemer i kroppen, inkludert huden. Den kommer i kontakt med luft, ulike typer klær, bleier, alt går gradvis tilbake til normalt. Derfor, hvis babyens hud har et sunt utseende (uten hevelse, rødhet og hevelse), og babyen ikke føler seg ubehag og ro - du bør ikke være spesielt oppmerksom på ulike typer peeling - alt blir gradvis bedre.

2) tørr luft

Av stor betydning er fuktighetsnivået i barnas rom, som vanligvis varierer fra 55 til 70%. Bare under disse forholdene vil barnets hud ikke føle ubehag, og babyen vil ikke føle seg tørst og lider av tørr hud og slimhinner. For å kontrollere nivået av fuktighet i luften ved hjelp av en spesiell enhet - et hydrometer, som ligger i nærheten av krummene permanent, er det oftest en barneseng. Ved lave fuktighetsnivåer - bruk en rekke fuktighetsmidler og sett beholdere med vann i rommet, men med den obligatoriske kontrollen av fuktighet. Påfør befuktere ikke bare om sommeren, men også om vinteren, på grunn av tørking av luften i varmesesongen. Et lavt nivå av fuktighet i leiligheten påvirker helsemessigheten til krummene:

 • Det er vedvarende peeling av huden på et nyfødt, noen ganger kan du observere en betydelig frigjøring av epidermis, og dette øker risikoen for å feste patogen mikroflora, spesielt med mekanisk skade på huden (riper, bleieutslett, dermatitt).
 • - på grunn av tørst er det et brudd på kosthold og søvn;
 • hud og slimhinner i nasopharynx er mer utsatt for virkningen av virus.

3) feil hudpleie for en nyfødt baby

En stor feil i dag, spesielt med økt tørrhet i huden, er å bade nyfødte i vann med tilsetning av kaliumpermanganat (tidligere ble dette ofte anbefalt av eksperter for aktiv helbredelse av navlestrengen og for forebygging av sekundær infeksjon og utvikling av omfalitt). Disse anbefalingene ble ansett feilaktig på grunn av den sterke tørkeeffekten av løsningen av kaliumpermanganat. Bading en baby i kokt destillert vann uten tilsetningsstoffer i form av aromatiske blandinger og jevn krydder anses som den mest korrekte (dette kan forårsake en allergisk reaksjon). Videre, etter hudtilpasning, kan svake avkok og ekstrakter av medisinske urter (i fravær av individuell intoleranse og allergier) brukes. Det anbefales å bruke spesielle barns såpe ikke mer enn en gang i uken - det har også en tørkeeffekt. Det er nødvendig å være spesielt oppmerksom på reaksjonen av babyens hud etter bading, med rødhet og rikelig peeling, det er nødvendig å erstatte såpe og / eller sjampo. Dette er kanskje den første manifestasjonen av en allergisk reaksjon på disse kosmetikkene.

4) reaksjon på naturlige faktorer

Huden til en nyfødt baby er ekstremt sårbar og øm, og i de første månedene av livet har huden og slimete krummer ikke aktive beskyttelsesfunksjoner og er derfor ofte utsatt for ulike eksterne (naturlige) stimuli. Rødhet og peeling av huden vises ofte etter første gang, når krummen først møter direkte eksponering av huden for sollys, vind eller kulde. Derfor må babyens hud beskyttes mot alle disse naturlige faktorene - viskerens klær, klær eller en gjennomskinnelig kappe på barnevognen eller ansiktet til det nyfødte til det er fullt tilpasset.

Huden på huden flager av

Du bør alltid huske at noen negative manifestasjoner på huden er en indikator på babyens helse og det er et stort antall forskjellige faktorer som fremkaller peeling av huden, derfor er det nødvendig å bestemme årsaken, og hvis dette er en patologi, å kurere sykdommen. De vanligste årsakene til langvarig desquamation og vedvarende rødme i huden er diatese, en allergisk reaksjon på ulike stoffer (pulver, syntetisk klær og sengetøy, badblandinger og gnidningsoljer), tarmproblemer, sopp, virus og bakterielle infeksjoner. Derfor, når disse symptomene oppstår og forverres, bør en spesialist konsulteres for å diagnostisere og foreskrive rettidig behandling av barnet.

Skall huden på barnets hode

Seborrheisk dermatitt er ofte en årsak til flaking av hodebunnen i nyfødte og spedbarn. Denne patologien utvikler seg ved to eller tre måneders alder og går uavhengig av året. Seborrheisk dermatitt hos spedbarn er assosiert med svette og andre kjertler, som ikke er utbredt, mens det er en overdreven frigjøring av talg, noe som forårsaker hudavskalling. Ved den tolvte måneden av livet oppstår deres differensiering, og alle symptomene i en baby forsvinner helt.

Med patogen av svette og fettkjertler som følge av underutvikling eller betennelse, endokrine eller metabolske sykdommer, fortsetter tegnene til seborrheisk dermatitt i lang tid, så foreldrene bør konsultere en spesialist for å klargjøre diagnosen og behandle sykdommen.

Skall huden på pannen (øyenbrynene) hos spedbarn

Eventuelle abnormiteter i kroppens normale funksjon vises på huden.

Hovedårsakene til at huden blir skyllet på ansiktet er:

 • ugunstige værforhold og naturlige faktorer (sol, sterk vind, frost); smittsomme midler;
 • allergisk reaksjon på medisiner eller mat.

For å identifisere hovedårsaken er det først og fremst å analysere situasjonen: Bestem tid og varighet av hudens hud på babyens ansikt og sammenlign det med introduksjonen av en ny blanding, utfyllende mat og medisinering. Når du bestemmer årsaken til desquamation, må du selvjustere menyen eller avbryte stoffet eller erstatte det med et alternativ (etter å ha konsultert en spesialist).

4 grunner til hudflinging hos babyer og hvordan du hjelper babyen

Peeling av huden hos nyfødte er et hyppig problem med hvilke unge mødre adresserer barneleger. Det manifesterer seg i nesten 100% av babyer og krever i de fleste tilfeller ikke behandling. Det er bare viktig å forstå årsakene til problemet og eliminere dem. La oss snakke mer om dette.

Beskyttelsesbarriere for nyfødte

Når en baby er i livmoderen, er hele kroppen dekket av en viskøs gråaktig substans. Dette er det originale smøremiddelet, som er designet for å beskytte kremmens delikate hud og lette gjennomføringen gjennom fødselskanalen. I de første minuttene av møte med moren er barnet helt dekket med en ikke så vakker "beskyttende barriere". Men i løpet av de to første dagene går smøremiddelet bort - det absorberes i huden.

Ifølge barneleger er det umulig å fjerne smøremiddelet bevisst, siden det vil lette tilpasningen av babyens hud under overgangen fra "vannet" til "luften". Og forhindre problemet med tørr hud i nyfødte. For å fjerne rester er det nødvendig på den tredje dagen i livet, hvis de er bevart i brettene på bena, nakke eller bak ørene. For å gjøre dette, bruk vanlig vegetabilsk olje, litt oppvarmet i et vannbad.

Se nøye på reaksjonen av babyens hud etter å ha badet.

4 grunner til peeling

Men selv om du gjorde alt riktig, og tillater det opprinnelige smøremiddelet å bli absorbert fritt, kan babyens kropp fortsatt tørke og skrelle. Årsakene til at den nyfødte huden skiller følgende.

 1. Tilpasning. Barnet var i den varme og komfortable mors mage for hele 9 måneder av livet. Og plutselig var han i en helt ny verden for ham. Tilpasse disse forholdene trenger ikke bare alle systemene i kroppen: luftveiene, fordøyelseskanalen, nerven, men også huden. Tross alt er det hun som kommer i kontakt med luft, klær, bleie... Hvis huden ser frisk ut (ingen rødhet og hevelse), og babyen er rolig, kan du ignorere peeling - det vil passere seg selv.
 2. Tørr luft Fuktighetsnivået i barnehagen bør være 55-70%. Da vil barnets hud føles bra, og barnet vil ikke bli plaget av tørst. Du kan sjekke mengden fuktighet i luften ved hjelp av et hydrometer - en kompakt enhet som bør ligge i nærheten av barneseng. Hvis fuktigheten ikke er nok, bruk en luftfukter. Det er nødvendig å bruke enheten i vinterperioden, siden oppvarmingen tørker luften i leilighetene. Dette påvirker barnets helse negativt: Huden til et nyfødt blir ofte fanget, tørst forårsaker forstyrrelser i søvn og diett, og slimhinnene i nasopharynx blir utsatt for virusvirkningene.
 3. Feil hudpleie for en nyfødt baby. Tidligere rådde barnelærere å bade babyer i badekaret med tilsetning av kaliumpermanganat til sjølindens sår ble helbredet. I dag betraktes disse anbefalingene som feilaktige, da mangan tørker huden. Å bade en baby i vanlig eller kokt vann uten tilsetningsstoffer ville være ideelt. Bruk spesiell baby såpe og sjampo bør ikke være mer enn 1 gang per uke. Vær også oppmerksom på hudreaksjonen etter badprosedyrer. Hvis hun blir rød og skiller seg ut, kan det skyldes en allergisk reaksjon på sjampo eller såpe. Og disse kosmetikkene bør erstattes av andre.
 4. Reaksjon på naturlige faktorer. Husk hvordan vind hendene dine i kulde. Mye det samme skjer med et barns hud, som for første gang møter en kald vind utenfor. Når du går om vinteren, beskytter babyen mot direkte eksponering for vind og sol. For å gjøre dette, bruk visir vognen.

Steder der fuktighet er lagret (vanligvis kaster på ben og armer) er spesielt utsatt for irritasjon og flaking.

Slik forhindrer du et problem

Unngå de mulige årsakene til å flakke huden hos spedbarn. Og skikkelig vare på huden til en nyfødt baby.

 • Bruk fuktighetsgivende baby krem ​​eller kosmetisk olje. Smør peeling bare etter bading og ikke bruk fuktighetsgivende produkter før du går ut.
 • Hvis du opplever allergiske reaksjoner på "baby kosmetikk", erstatt den med olivenolje. Før bruk, steriliser det i et vannbad, avkjøl det, sett på en bomullspinne og fett peeling.
 • Bruk en spesiell solkrem for nyfødte. Det beskytter huden mot solens skadelige effekter om sommeren mens du går i en åpen rullestol. Hvis barnet er i skyggen, trenger du ikke kosmetikk med SPF-filtre.
 • Prøv alltid å tørke babyen tørr etter å ha badet og bytt bleie regelmessig.

Video, hvordan du skal håndtere huden på en nyfødt.

Andre hudproblemer hos barn

 • Rødhet. På krummens kropp dukket opp røde flekker som ikke forårsaker bekymring? De skulle forsvinne om et par dager. Slik manifesterer blodforsyningssystemet, som også bare lærer å jobbe i nye forhold.
 • Cyanose av hender og føtter. Umiddelbart etter fødselen, kan armer og ben av krummene ha en blåaktig tint. Årsaken til dette er utilstrekkelig blodstrøm til ekstremiteter, som normaliserer de neste dagene. Sett sokkene og hanskene på babyen slik at han varmes opp.
 • Yellow. Fysiologisk gulsott av nyfødte er manifestert i halvparten av babyer på 2-3 dager i livet. Hvis det ikke forårsaker bekymring for barnehagens medisinske personale etter en blodprøve, har du ingenting å bekymre deg for. Vanligvis vil yellowness forsvinne etter 2 uker.
 • Gullige pinner på ansiktet. Hvis en baby har skinnete og gulaktige flekker på ansiktet i nærheten av pannen og nesen, ikke bekymre deg. På grunn av den ufullfylte funksjonen av talgkjertlene utviklet han en mil, et fysiologisk fenomen som ikke krever behandling. Det vil passere om noen uker.

Ikke bekymre deg hvis krummene dine har hudproblemer. I de fleste tilfeller er overholdelse av enkle hygieneregler tilstrekkelig. Og etter en stund vil de forsvinne av seg selv.

Hensikten med hygienen til det nyfødte, hvor barnelegeren snakker om riktig omsorg for barnets ører, munn og nese.

Hva om ditt nyfødte har tørr hud?

Nyfødte er sjelden født med tørr hud. Mer presist er dette nesten umulig. Alle babyer er født med tilstrekkelig tilførsel av subkutan fett. Huden til et nyfødt kan imidlertid bli tørt, og dette bør ikke overses. Hva å gjøre hvis krummene av tørr hud plutselig dukker opp, vil vi fortelle i denne artikkelen.

årsaker

Den naturlige beskyttelsen av delikat baby hud er lipidlaget. Men de sebaceous kjertlene som produserer fett, fungerer ikke det nyfødte i full grad. Deres aktivitet er nært knyttet til hormonell bakgrunn, og hos spedbarn, som hos ungdommen, er det ustabilt.

Under påvirkning av materielle hormoner, som babyen fikk etter levering, i de første seks månedene, kan sebaceous kjertlene produsere for mye lipider, noe som fører til barnas akne, og de kan bli "dovne", og så blir huden for tørr.

En rekke faktorer kan påvirke barnets hudtilstand:

 • For tørr luft i rommet hvor barnet bor. Spesielt ofte skjer dette i den kalde årstiden, når foreldrene, slik at barnet ikke fryser, slår på varmeren på barnas rom.
 • Overdreven hygiene. Huden er svært raskt drenert vaskemidler - såpe, skum, geler, selv om de er forsynt med et merke på pakken, og sier at produktet er barnevennlig og hypoallergen. Hvis du vasker og bader barnet med såpe hver gang, så snart det oppstår behov, blir huden tørr etter en uke med slike prosedyrer.
 • Mangel på hygiene. Tørr hud kan bli hvis dens dehydrering skyldes den inflammatoriske prosessen. Hvis du vasker barnet ditt sjelden, bytt bleierne tidlig, hudfeltene og lyskenet vil først bli betent og deretter dekket med tørre flekker, noe som kan forårsake ganske smertefulle sprekker.
 • Metabolske sykdommer. Årsaken til tørr hud i et spedbarn kan være problemer med skjoldbruskkjertelen eller bukspyttkjertelen av medfødt eller oppkjøpt natur. Ofte forårsaker tørr hud kronisk tørst hvis foreldrene ikke gir barnet vann i tilstrekkelige mengder. Dette gjelder spesielt for barn av kunstighet.

Tørr hud i nyfødt

Med fødselen til babyen har mor mange grunner til bekymring. Blant de vanligste er kolikk, dårlig søvn, ustabil fødestyring for babyen. Til dette kan legges til problemet med tørr hud i et spedbarn. Her anbefaler eksperter at du ikke skal panikk, men for å få deg til hjelp med nyttig kunnskap som vil bidra til å sikre riktig omsorg.

 • Egenskaper av huden til det nyfødte
 • Årsaker til tørr hud i et spedbarn
 • Pleieregler
 • Hva skal jeg gjøre hvis en baby har tørr hud
 • Konsekvenser av tørr hud i nyfødte og bekymringsfeil
 • Viktigheten av ernæring
 • Forebyggende tiltak
 • Oversikt over midler

Egenskaper av huden til det nyfødte

Huden til et nyfødt er forskjellig fra en voksenes hud. Det mister varme mye raskere, fordi forholdet mellom babyens kroppsoverflate til vekten er mange ganger større enn for en voksen.

"De nyfødte har en veldig tynn epidermis," sier Alexander Prokofiev, en dermatovenerolog, en medisinsk ekspert på La Roche-Posay-merket. - Det er derfor babyens hud er veldig delikat og tynnhudet. Opptil en viss alder har den en utilstrekkelig sur pH (på grunn av lav sebumproduksjon), og er derfor mer mottakelig for forskjellige mikrober. I tillegg er det betydelig mindre beskyttende melaninpigment. "

Hos nyfødte er tettheten av svettekjertlene høyere på grunn av den mindre, sammenlignet med voksne, hudoverflate. Men ved fødselen er disse kjertlene ikke modne og kan ikke takle deres oppdrag - svette. Derfor, når omgivelsestemperaturen stiger, er babyens hud utsatt for overoppheting.

Årsaker til tørr hud i et spedbarn

Ifølge Alexander Prokofiev, "er hovedårsaken til tørrheten av babyens hud det utilstrekkelige arbeidet med hans sebaceous og svettekjertler. I livmoderen forblir disse kjertlene i hvilemodus og begynner å aktiveres bare etter fødselen. Gradvis forsvinner denne fysiologiske tilstanden av hudsårbarhet. "

Huden til nyfødte er veldig delikat, tynn og tynnhudet. © iStock

Det er flere andre faktorer som er ansvarlige for den tørre huden hos babyer.

For tørr luft

I tørr og varm luft øker belastningen på barnets uformede termoregulering. Derfor er det viktig å bruke enheter-luftfuktere.

Overdreven vikling, bading i for varmt vann, varmt vær - alt dette fører til tørr hud.

Vaskemidler, desinfeksjonsmidler, klorerte vann og pleieprodukter av dårlig kvalitet kan påvirke barns hud negativt.

Fra de første månedene av livet lærer barnet ditt å drikke vann, ikke juice, fruktjuice eller te.

Pleieregler

Omsorg for barnet krever stort ansvar fra foreldrene og overholdelse av hygieneglene.

Moren skal ha ryddig, kort beskjærte negler og rene, velpleide hender. Ellers er det fare for å skade barnets sarte hud og forårsake infeksjon.

To ganger om dagen må babyen behandle navlestrengen til den er helt helbredet.

Hold babyens hud ren og bytt bleien hver 3. time eller umiddelbart etter en avføring.

Bathe barnet daglig. Hvis kvaliteten på kranvannet etterlater mye å ønske, bruk kokt vann med en temperatur ikke høyere enn 37 grader Celsius (og ikke lavere enn 34).

Hva skal jeg gjøre hvis en baby har tørr hud

Her er anbefalingene avhengig av hvor tørr hud er.

Vask den nyfødte med en bomullspute dyppet i kokt vann. © iStock

I parietalregionen av nyfødte dannes ofte skumle skorster, gneis, ofte. En halv time før du bader barnet, smør dem med varm petroleumjell eller vegetabilsk olje, og vask det forsiktig av håret mens du vasker. Hvis du ikke kan rense hodebunnen for første gang, må du ikke bekymre deg. Gjenta hudbehandling ved etterfølgende bading. Det viktigste - ikke plukk huden og ikke rive av skorpen, for ikke å forårsake ytterligere irritasjon i huden.

Problemet med tørrhet kan oppstå på grunn av hyppig kontakt med vann (spesielt hardt), overtørket inneluft, varmt og blåsende vær. Tørk huden av ansiktet til det nyfødte 2 ganger om dagen med en bomullspute dyppet i kokt vann. Ikke glem å rengjøre ørebrettene. Påfør deretter fuktighetskrem.

Tørrhet kan oppstå på grunn av kontakt med klær som inneholder deler av vaskemidler eller aggressive fargestoffer. Etter at navlindesåret har helbredet, bruk for å bade spesielle fuktighetsgivende oljer eller kamilledekok. Tørk babyens hud, ikke gni den, men blott forsiktig med et mykt håndkle. Påfør deretter fuktighetskrem for nyfødte.

Årsaker til tørr hud hos spedbarn

Lett og fløyelsaktig spedbarnshud er bare i fjernsynsreklame. Dekselene på en ekte nyfødt er langt fra ideell: kviser, flekker, peeling er synlige på dem. Oftest er foreldrene utsatt for tørrheten i enkelte soner: ben, ansikt, hode, mage. Tørr hud hos spedbarn betraktes ikke som en patologi, men det kan forårsake alvorlig ubehag. Finn ut årsakene til dette fenomenet og hvordan du kan forhindre det.

Barnas hud

Huden til en baby opptil ett år adskiller seg i sine egenskaper fra integrasene til en voksen. Hovedtrekkene er:

 1. Underutvikling av svettekjertler. Det er vanskelig for et barn å gi varme til det ytre miljøet gjennom svette, i utgangspunktet gjør han det gjennom å puste.
 2. Horn (øvre) skall er ekstremt tynt og løst forbundet med andre lag av huden. På grunn av dette er dekket av en nyfødt lett skadet.
 3. På epidermis er det mye fett, der aggressive stoffer er godt oppløst.

Hvorfor vises tørr flekker på babyens hud? Det er flere hovedårsaker:

 1. fysiologisk tilpasning
 2. feil luftparametere
 3. kontakt med skadelige stoffer og naturlige faktorer
 4. feil i omsorg og utvalg av barnas kosmetikk
 5. mat

tilpasning

Under hele graviditeten er babyen omgitt av vann, det vil si et miljø med 100% fuktighet. Ved fødselen er huden til det nyfødte i kontakt med luft, hvis fuktighet ikke overstiger 50-60%. Barnet er opprinnelig beskyttet av det originale smøremiddelet, men det er fjernet, og dekslene må tilpasses de nye forholdene.

De første dagene i livet opplever barnets hud ekte stress, noe som resulterer i at tørre, skumlete områder dukker opp over hele kroppen. Slik blir epidermis fornyet. Hvis det ikke ledsages av kløe, rødhet og betennelse, så er det ikke nødvendig å bekymre deg - ved utgangen av nyfødtiden vil dekslene bli glatte.

Luftparametere

Dr. E.O. Komarovsky insisterer på at mikroklimaet i rommet der spedbarnet befinner seg, er av stor betydning for hans helse. Optimale parametere:

I varmere og mindre fuktig luft opplever krummen overopphetet, og svettekjertlene og blodårene økt stress. Som et resultat tørker bein, mage og andre deler av kroppen ut.

Normaliser temperatur og fuktighet ved å bruke:

 1. maksimal utgivelse av rommet fra støvsamlere - ekstra møbler, leker, klær, tunge gardiner
 2. installasjon av regulatorer på radiatorer
 3. ventilasjon
 4. bruk av husholdningsbefugtere
 5. hyppig våtrengjøring

Kontakt med skadelige stoffer

Huden til en nyfødt baby er utrolig følsom. Tørrhet i bena, magen og ryggen kan skyldes at klær som inneholder:

 1. partikler av vaskemiddel
 2. aggressive fargestoffer
 3. Rest klor oppløst i rennende vann

Mjuk leketøy av dårlig kvalitet, sengetøy, hard møbler, klær, tepper, voksen klær - alt det som babyen kommer i kontakt med, kan irritere dekslene.

Veien er å bruke myke klær av lyse nyanser av naturlige stoffer. Sengetøy, babyklær, samt klær til mor og far, der de tar barnet i armene sine, må vaskes med spesielle pulver eller såpe. Grundig skylling er nødvendig. Alle "mistenkelige" leker skal fjernes. Det anbefales å klatre barnet ofte - la han ta på bad, dette er veldig nyttig.

En annen faktor som fører til tørrhet i epidermis er naturlige fenomener: frost, sol, vind. Hvis problemet er i dem, så er ansikt og hender de første som lider. Før du går ut i kulde, bør du smøre ansiktet med en fettete krem. Om sommeren er det bedre ikke å falle under direkte stråler, for å forhindre peeling, kan solkrem brukes på armer, ben og andre åpne områder.

Feil i omsorg og dårlig barns kosmetikk

Selv om renslighet er nøkkelen til helse, anbefaler Dr. Komarovsky ikke å misbruke såpe og sjampo. Hodet kan vaskes en gang i uken, og hele kroppen skummer hver tredje dag. Regelmessig såpe bør bare brukes til å fjerne avføring når du bytter bleie.

Det nyfødte blir tatt i bad med tilsetning av kaliumpermanganat, men det tørker ut huden. Det er nok bare å koke vann hvis navlestrengen ennå ikke har helbredet. For eldre barn passer og rennende vann. Det bør ikke være varmt - maksimalt 36 ºС. Etter badet trenger ikke babydeksler å gni - de bør være godt blottet med et mykt håndkle.

Kranvannets hardhet og dets metning med klor kan også føre til tørrhet i bein, hode, rygg. Det beste alternativet er å installere filtre. Hvis det ikke er tilgjengelig, anbefales det at varmtvann føres inn i badekaret på forhånd - inntil det avkjøles, vil noen av kloret fordampe. Våtservietter kan brukes til å rengjøre huden når du bytter bleie.

Hvis slør er svært tørt, bør de smøres etter hver bading kremer, eller vannbasert emollients - krav som er godt fukter hornlaget.

Det er viktig å kjøpe bare høykvalitets barnas kosmetikk: ingen farger, dufter, aggressive kjemikalier. Det er tilrådelig å gjøre dette på apotek. Slike produkter har en relativt høy pris, men behandlingen av skadet hud vil bli enda dyrere.

Hvis beina eller magen skiller seg ut, er dette et klart tegn på at pleieprodukter ikke passer til barnet. For svært følsom hud, kan de erstattes med sterilisert oliven eller solsikkeolje.

mat

En vanlig årsak til tørr babyens hud er en allergisk reaksjon på en blanding eller diett hos en ammende mor. Når kunstig fôring skal for en tid gå til et hypoallergent diett og følge endringene i integumentets tilstand.

En sykepleiemor skal fjerne hele kummelk, rød fisk, sjømat, nøtter, honning, sjokolade, kaffe, røde grønnsaker og frukt, fabrikkbrød, næringsmiddel og så videre fra dietten. Potensielle allergener anbefales å utelukkes fra menyen minst en uke. Deretter kan du legge inn en delikatesse på 3-5 dager og observere reaksjonen av krummene.

Hvis allergien er veldig uttalt - huden på bena, magen og kinnene tørker, klør, rødmer, så må du kontakte en barnelege slik at han foreskriver antihistaminer.

Vekt på hodet

Hvorfor er babyens hodebunnen tørr? Skare er tørket fettplater som produseres aktivt av sebaceouskjertlene. I løpet av året forsvinner de vanligvis. Men situasjonen kan bli forverret av:

 1. overoppheting baby
 2. lavkvalitets sjampo
 3. allergisk reaksjon

Fjern skorpen oppnådd ved hjelp av babyolje. De trenger å smøre hårbunnen, legg en lue på barnet og la dem stå i 15 minutter. Da bør du forsiktig "gå" langs de myke skalaene med en kam med stumpe tenner og vaske babyens hår med sjampo. Det vil ikke være mulig å fjerne alle skorpe på en gang, men hvis du gjør denne prosedyren en gang i uken, vil de snart forsvinne eller være knapt merkbare. Det er forbudt å skrape tørre skalaer.

Tørrhet av føttene, ansiktet og andre deler av spedbarnets kropp kan skyldes feil i omsorg eller ernæring. I seg selv er det ikke farlig. Men mangel på fuktighet i stratum corneum reduserer integumentets beskyttende funksjoner, og de er skadet av den minste friksjonen på klær, og mikrober kan trenge inn i de dypere lagene av huden gjennom mikrosprett. Derfor må årsakene til hudproblemer raskt identifiseres og elimineres.

På grunn av hva barnet har tørr, grov hud

Vanligvis er huden på babyer glatt og behagelig å ta på. Den tørre, grove huden på et barn forstyrrer foreldrene med rette.

Ikke tro at problemet vil forsvinne av seg selv. For å eliminere tørrheten i huden hos babyer, er det viktig å forstå årsaken og lære å takle den ubehagelige manifestasjonen.

årsaker

Det er flere faktorer som forårsaker irritasjon av tender epidermis:

 • Overdreven tørr luft (bruk av varmeapparat, klimaanlegg, sjeldne våtrengjøring);
 • Kontakt med syntetiske stoffer og materialer som inneholder komponenter som er farlige for barns hud.

En annen gruppe grunner:

 1. Feil diett Tørr hud av spedbarn er resultatet av bruk av forbudte produkter av mor.
 2. Allergisk reaksjon. Hos barn som mottar blandingen, er problemet forårsaket av feil mating eller et overskudd av en av produktene som fremkaller peeling og tørr hud.
 3. Feil i de indre organene, metabolske forstyrrelser.
 4. Atopisk dermatitt er en av de mest alvorlige sykdommene. De berørte områdene ligger ofte på kinnene.
 5. Iktyose er en alvorlig arvelig sykdom.
 6. ARVI, virusinfeksjoner, forkjølelse, ledsaget av feber.

behandling

Finn ut grunnen. Analyser:

 • Hvor ofte vasker du gulvene;
 • Tør du kjønnsorganene dine godt etter tarmbevegelse og vannlating?
 • Hva spiser babyen din;
 • Hvor lenge har en ny tallerken blitt innført i lokker?
 • Har din datter eller sønn leker eller klær laget av syntetiske materialer?
 • Er varmeapparatet og klimaanlegget installert i leiligheten, og hvordan du bruker dem;
 • Husk om varmt vann på badet mens du bader;
 • Fikk babyen en forkjølelse?
 • Krummer krummen rastløs, eller tilstanden er normal.

Husk å lese publikasjonen om behandling av lus i barnet ditt.

Etter å ha funnet ut årsakene, hjelp babyen. Dine handlinger:

 1. Gjør regelmessig våt rengjøring. Hvis luften er for tørr, bruk en luftfukter.
 2. På rommet der krummen er, må du ikke slå på klimaanlegget. I tillegg til tørr luft, kan mikrober som har slått seg på filteret komme inn i rommet fra klimaanlegget.
 3. Hvis temperaturen i rommet er lav samtidig med varmeren, slår du på luftfukteren. Pass på at leiligheten ikke blir til en badstue.
 4. Uten å angre, kast bort syntetiske klær, billige plastlegetøy. Penger er penger, men babyens helse er viktigere. Hvis sykdommen går i forsømt form, vil du ikke bare få barnet til å lide, men også bruke mye mer penger på dyre medisiner.
 5. Ammer du? Ikke spis mat som er farlig for babyen din. Gi kunstige blandinger som ikke forårsaker allergi.
 6. Har barnet tørr rødmet hud på ansiktet? Dette er et tegn på matallergi. Gå til legen og utfør en spesiell test for å identifisere allergenet. Mat dagbok vil bidra til å avgjøre hvorfor det var irritasjon. Ekskluder fra kostholdet dette produktet.
 7. Innfør supplerende matvarer i tid og i små porsjoner. Barneleger anbefaler det som en første ny rett, ikke tradisjonell juice og frukt, men hypoallergeniske grønnsaker. Gi din baby potetmos eller courgette eller kål.
 8. Bathe babyen annenhver dag til babyens hud er myk igjen. Vanntemperaturen er ved +37 ° C. Legg til avkok av kamille eller kalendula til vannet for å lindre irritasjon.
 9. Hvis et barn har tørr, sprukket hud, klær barnet oftere. Fukt kroppen med en spesiell melk eller babykrem av god kvalitet. Mange mummier reagerer perfekt på Bepanten salve med et bredt spekter av handling.
 10. I kjølig eller vind vær, smør kinnene og håndtakene til babyen med en spesiell babykrem som ikke inneholder vann.
 11. Ikke selvmedisinere! Enkelte dermatitt og tørre hudsalver inneholder hormonelle komponenter. Bare en lege kan godkjenne bruken av en så kraftig agent.

konklusjon

Mange problemer med huden - tegn på problemer i kroppen eller noen form for feil handlinger fra din side. Forstå hvorfor barnet ditt har tørr hud, hjelper barnet ditt og forsøk å unngå lignende problemer i fremtiden.

Hvorfor huden på nyfødte flager av: 4 årsaker og 4 tegn på mulige sykdommer

Tynn og øm

Babys hud er tynn og følsom. Overflaten består av flere stratum corneum, som lett eksfolieres. Eventuell negativ påvirkning påvirker tilstanden til huden.

Original smøremiddel har en beskyttende funksjon og hjelper lett gjennomføring gjennom fødselskanalen. I den siste tiden, en sykepleier tørket slimete etter at babyen ble født.

Nå har doktorenes mening blitt forandret. Det opprinnelige stoffet beskytter huden mot bakterier, infeksjon, tørking og irritasjon. Smøremiddelet er selvopptatt på en dag, bare en liten del av den lagres i lysken, bak ørene og i hudfoldene.

Original smøremiddel nærer og beskytter huden mot aggressive effekter, det trenger ikke vaskes i løpet av de første 3 dagene.

Så begynner det å lukte dårlig, pinne, da blir det forsiktig fjernet med kokt vegetabilsk olje. Under ingen omstendigheter kan alkohol eller aromatiserte servietter brukes til dette formålet.

Original smøremiddel har en beskyttende funksjon.

Peeling observeres hos nesten alle nyfødte og går alene uten behandling.

Hvis barnet ikke er fritt, suger brystet med glede, så bør du ikke bekymre deg for det.

I den første måneden i livet har sebaceous kjertler ennå ikke etablert sitt arbeid, og babyens hud er igjen uten beskyttelse. I alderen 3-4 uker skiller huden på kroppen, armene, beina, ansiktet i nyfødte. La kroppen din justere!

4 hovedårsakene til peeling

  1. Tilpasningsperiode. Barnet var i komfortable forhold for hele 9 måneder - i mammens mage. Etter fødselen er han tvunget til å tilpasse seg tørr luft, barnas kosmetikk, bleier. Som et resultat av tilpasning er huden på et nyfødt flakket av.
  2. Rommet mikroklima. Tørr luft har en negativ effekt på babyen: han er tørst, slimhinnene i nesopharynx tørker opp, huden er dekket. Foreldre anbefales å kjøpe et hygrometer og henge det over en barneseng. Barnet vil føle seg komfortabel med en fuktighet på 55-70%. I varmesesongen luftes luften i leiligheten ved hjelp av spesielle enheter.
Bathe barnet ditt i kokt vann uten å legge til aromatiske blandinger og urte-avkok, de tørker huden
 1. Feilene med omsorg. Tidligere ble barna bading i en oppløsning av kaliumpermanganat inntil navlindesåret ble helbredet. Barneleger anbefales ikke å gjøre dette, fordi mangan forårsaker tørrhet i epidermis. Som et resultat av bruken av det, blir huden til et nyfødt flakket av. Bathe barnet ditt i kokt vann uten å legge til aromatiske blandinger og urte-avkok (etterfølgelse, celandine og kamille), da de tørker huden. (serier, celandine og kamille), fordi de tørker huden.
 2. Reaksjonen på været. Kald, vind, aktive solstråler fører til at det nyfødte har hud på ansiktet. For ikke å skade barnet om vinteren, bruk en beskyttende krem ​​på kinnene, og i varmen, dekk den med en kappe fra en konvolutt eller barnevogn for å unngå varmeneslag. Ta ut babyen din for en tur om sommeren etter 16 timer.

Etter fødselen er det merkbar peeling på kropp, nakke, hæler, i brettene i huden, lyskeområde. Ved eksponering for eksterne og interne aggressive faktorer (husholdningskjemikalier, feil mating, følsomhet overfor allergier), er barnets kinn, panne og øyenbrynareal skadet. I en 2 måneder gammel nyfødt, skiller huden på hodet ofte av.

Hvis peeling fortsetter i lang tid eller røde flekker, danner skjær på babyens kropp, kontakt din barnelege for å få hjelp. Lang peeling indikerer dermatitt hos nyfødte, behandling er nødvendig.

Rengjør vekter med kokt vegetabilsk olje. Oliven eller ferskenolje passer best til dette formålet, men du kan også bruke vanlig solsikkeolje. Nyttig og høy kvalitet barnekrem med panthenol.

Interne problemer: Hvilke problemer kan signalere peeling av huden til en nyfødt

Foreldre lurer ofte på: Hvorfor har et nyfødt hud på kroppen sin? Tross alt, de bryr seg omsorg for sine barn, observere hygieniske anbefalinger fra legen. Noen sykdommer i barndom fører til avvisning av hudskalaer.

 1. Gneiss - skorpe på hodet, som skyldes overskytende talg. Ofte påvirkes kronens hud, skalaene er funnet bak ørene og i øyebrynets område. Seborrheic skorpe er døde celler, limt sammen av sekret av talgkjertlene. Sykdommen er ikke farlig for babyen og går til 6-12 måneder. Skare er smurt med olje eller fettkrem og fjernet etter å ha badet med en bomullspute.
 2. Allergi er en vanlig grunn til at en nyfødt har hud på pannen og ansiktet som skiller seg av. Hvis barnet får brystmelk, vurder dietten din og fjern mat med et allergisk mønster. Huden reagerer på den nye blandingen, introduksjonen av komplementære matvarer, baby kosmetikk - pulver, melk, krem, sjampo.
 3. Syntetiske stoffer eller rester av vaskemiddel forårsaker rødhet og peeling av huden og som et resultat - utviklingen av bleie dermatitt. Selv et håndkle eller romper, som er blitt vasket feil, blir en kilde til irritasjon og utseendet på områder av keratinisering. Barnelege anbefaler å kle barnet i undertøy laget av naturlige bomullsstoffer og bruke hypoallergen babypulver til vasking. Ved den minste mistanke om dermatitt, skift vaskemiddelet.
 4. Tørr hud oppstår i sykdommer: diatese, tarmsykdommer, dehydrering, tilstedeværelse av sopp eller bakteriell infeksjon.

Vedlikeholdsregler

Å vite hvorfor den nyfødte huden flager av, følg disse reglene:

Fukt huden av nyfødt krem ​​eller vegetabilsk olje

 • Bruk babysjampo og flytende såpe ikke mer enn 1 gang i uken;
 • tørk ikke barnets kropp etter bading, men klapp det forsiktig med et mykt håndkle;
 • behandle hudfeller med fuktighetskrem eller sterilisert vegetabilsk olje ved peeling;
 • før du går ut på en solrik dag, smør kinnene med en høy SPF-faktor fuktighetskrem som beskytter babyen mot UV-stråler;
 • Etter endt tilpasningsperiode legger du til svake urtete: bading, kamille, celandine;
 • Bytt bleier på en riktig måte (her er tips om hvordan du velger en ble til en nyfødt) og la barnet uten klær på en stund slik at kroppen "puster"
 • Fett de kåte områdene med D-panthenol (krem, salve), etter 2 dager vil du se en forbedring.

Den beste kosmetikken til babyer

Cream Weleda med Althea

Laget for super følsom baby hud og har en hypoallergen sammensetning.

Den består av naturlige komponenter, beholder perfekt fuktighet og beskytter epidermis mot aggressive miljøfaktorer.

Urte ingredienser absorberes lett og forhindrer utvikling av allergier og bleie dermatitt.

Ulempe: dyrt verktøy.

Kosmetikk Little Siberica

Utviklet av spesialister fra Sibir og mottok den europeiske sertifiseringen COSMOS-Standard organisk.

Naturlige oljer og urte kosttilskudd forårsaker ikke irritasjon. Alle produkter er tilgjengelige uten parabener, fargestoffer og aromatiske dufter.

Overraskende klarte utviklerne å skape en virkelig trygg kosmetikk som kan brukes umiddelbart etter fødselen. Har en rimelig pris.

Den eneste ulempen: ubestemt emballasje.

Bubchen


Tyske kosmetiske serier, vant tillit til mange mødre.

Når du kjøper, vær oppmerksom på merkingen. Ordet "Kinder" betyr at produktet er beregnet på eldre barn, og for babyer er linjen "Fra de første dagene" med etiketten "Baby" egnet.

Ulempe: vanskelig å finne på apotek.

Sanosan

Kosmetikk hjelper med peeling, eksem, allergisk dermatitt og bleieutslett.

Sanosan inneholder naturlige ingredienser og naturlige oljer.

Ulemper: høy pris, tilstedeværelsen av parabener i sammensetningen.

Russisk kosmetikk, dessverre, er dårligere i kvalitet til europeiske produsenter. Serien "Vår mor", "Ushasty Nyan", "My Sunshine" inneholder aggressive ingredienser, slik at kosmetikk ikke kan anses som trygt for spedbarn.

anmeldelser

Tamara, 23 år, Minsk

Min baby hadde tørr og grov hud på magen og armer. Barneleggen foreskrev Bepanten krem ​​og rådes til å befukte luften i rommet med en sprøytepistol. Jeg luftet på rommet, ga jenta drikke babytea. Noen dager senere var tørrheten borte.

Bella, 25 år gammel, Orenburg

Vi begynte å skrelle av kinn, prøvde flere alternativer for kremer. Men billig sminke er ikke så bra. Fra fødselen bruker jeg Chicco Baby Moments-krem, smurt ansiktet deres. Etter 4 dager ble huden så god som ny.

Larisa, 20 år gammel, St. Petersburg

Vi bruker ikke krem ​​eller melk. Ved rødme og peeling smeder jeg områdene med D-Panthenol, og alt går forbi.

Veldig tørr hud på en nyfødt.

Tørr hud i nyfødt

ærlig talt kunne jeg ikke komme til butikken og kjøpe melk eller smør. og ikke smurt noe. Til slutt, da jeg kjøpte det, trengte jeg ikke lenger det. normal hud er blitt))) nå smeder jeg meg selv) og for et barn bare rumpa noen ganger med en krem ​​under ble eller paraply

Er dette et tegn på skjoldbruskkjertelproblemer? har du allerede gjort screening? kan henvise til endokrinologen? Jeg tror ikke det riktig på grunn av varmen, så kan babyen klatre, spesielt med alle dine handlinger

Tørr hud av det nyfødte, hva skal jeg gjøre + foto?

flager av huden av en nyfødt

Jeg også, bare smurt alt med bepanthen... egentlig bare han trengte det og prosessen gikk raskere... men presten var rød-bepanten. brystet er bee-pantine... og det var også veldig skallet... bepantin hjalp.

lin, selv om du ikke smør det vil passere! Hvis det er rett, er det godt å smake det, så prekipyat solsikkeolje, kjøl og smør kroppen!

kosmetikk for hud utsatt for blodtrykk

Svetlana, historien er gammel, men du kan huske, fortell meg) legen diagnostiserte deg med AD, eller du hadde bare tørr hud med rødhet, jeg kom ikke over begrepet utsatt hud, denne sykdommen er ikke en hudsykdom, men manifestert på huden. Vi har peeling og rødhet, til diagnosen er laget, viser jeg ikke noe spesielt initiativ og bestemte meg for å prøve kjøttet for øyeblikket, for å gjøre livet lettere for barnet på en eller annen måte, fordi jeg ser at han allerede er i ferd med å bryte opp igjen. og spørsmålet er om du kan smøre ansiktet ditt, vi har en peeling under våre øyne.?

Og vi har håndtak, grove ben, det er områder på ryggen og det var litt på tommelen. På bena, anda til slike karostokkaer (Så begynte de å bade mindre og passere, men kremet myker ikke mye (Kan dette også være AD?

Til legen vår dag, la oss gå.

Og denne krem ​​ville prøve. Er han dyr?

Vi har det samme, men uten dispenseren, smmer vi også, jeg forstår ikke sterk tørrhet fra hva kremen er veldig bra, men barnelege rådde meg bedre

Jeg kjøpte den også, men jeg smør det fortsatt med de fine)))

Veldig tørr nyfødt hud

Også i går badet vi for første gang, gikk rundt nakke, brukte bübchenolje som normer. Før det var armene og beina flakket. Det virker som om huden skifter, for før hadde moren en annen "vann" i magen hennes

Huden rynker ikke. Det er nødvendig å smøre oljen hele tiden, i løpet av hele måneden vil den komme ned.
Vi anbefaler i barnehospitalet hipp mandelolje til nyfødte

Håndter godt sterilisert olivenolje for å håndtere. Også min hud var litt flaky. De sluttet å bade med kamille og begynte å smøre hele mustelaen.

tørr hud i en nyfødt

Katyusha, vi ble rådet til å ha et flott verktøy, kalt Emolium! Denne salven, den kan smøre nyfødte. Vi søker håndtak 2-3 ganger om dagen, baksiden er der huden er veldig tørr. Det har allerede blitt mye bedre! Og en gang i uka etter å ha badet, la vi en pannekake fra en datter - smør den med barns olje)

Hvis du smører med olje, er det jo ikke noe som helst. Johnson, bedre, du trenger ikke noe i det hele tatt.

vi også, så det var...

Det er umulig å bade i kaliumpermanganat - det tørker huden enda mer, det er også umulig å smøre det med smør, smør det med en sovjetisk krem ​​med en kattunge og en hund, og alt vil passere! Vi har her omtrent 3 uker borte

Mustela Perm for tørr hud hos barn

Tørr hud, peeling av

Det er spesialiserte apotek i apotek som kalles emollients. De er bevart i Volgogue. Vår dermolog er utnevnt. Jeg smør i varmesesongen. Cream Mustella bra, men dyrt er mer enn 1000r verdt. Emolium er mye billigere. Det er andre. Se det.

Det er ikke nødvendig i urter... ikke i kaliumpermanganat... fra dette tørker det... i vanlig vann og sørg for å lage karameller... du kan bepanthenchik... hvis det tørker helt... og dette er muligens en allergi... pass på å fortell barnelege

Badet i vannt vann, og tørkes med olje til barn

Tørr hud hos babyer

Ikke bli panikk. For de første par månedene har barnet alltid noe å peeling av og komme seg ut. Dette er normalt hvis barnet ikke bryr seg.

Bathe hver dag. Og fuktighetskrem enn enklere enn bedre. Og hvis du bader med urter - kamille og en rekke tørr hud.

Emolium er en god serie. Men før du smeder et nyfødt med noe, må du konsultere en lege.

Hvordan velge kosmetikk for nyfødte

Jeg har fire barn! Jeg reiste tre personer i en rekke bybhena, sanosan og johnsons baby. Men da legen kom til neste inspeksjon til vårt hjem for den yngste - ble denne sminke umiddelbart avvist! Hun sa - mitt råd til deg! Kjøp noe vår sovjetiske russer! Med den situasjonen der vi nå er med landene i EU, ville jeg være redd for å bruke disse midlene på barnet mitt. Tenkte jeg Men så er vestlige rusmidler foreskrevet for oss! Er det veldig ille for kremer, men ikke for medisiner?! Eller de samme amerikanerne, tyskerne velger å blande seg i det? Men hva med de forskjellige russiske prverkiene? Egentlig, når noe importeres til landet, sjekker de ikke det på den mest grundige måten? Spesielt hva er ment for barn! En annen lege kommer. Han anses best i vår by. Og egentlig sier det samme! Jeg ville ikke bruke det på mine barn. Hun stoppet, konkluderte med, samlet alle kosmetikkene til disse produsentene i kurven, og nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med det! Å gi noe enig absurd! Jeg brukte dem ikke på egen hånd, men hva med andres slip? Kjøpt våre kosmetikk Vår mor, eared barnepike, alle slags tommer og så videre og fortsatt ikke bruk alt! Steamed olje kokende vanlig grønnsak. I stedet for pulver stivelse. Med kremer bruker vi vanligvis ikke fra dem bare irritasjon! Pampers tar japansk kuun eller Meries, når bleier peler for jenter (de lukter fantastisk og med utvikleren når stripen i pampers blir blå med gul))) Jeg trenger egentlig ikke det, så jeg vet alltid når den har skrevet. Et veldig sensitivt barn, ber omgående å bytte meg)) Min rene)) Med mindre det er noen ganger viktig å bade på badet! Likevel, nå for lat til å se ut, men i barnas verden selges spesielle badeprodukter. Vår russiske produksjon. Noen slags tinktur eller noe av urter! Der må de se på alder! Det er en rekkefølge. Det er med kamille. Det er gebyrer for å sove - vanligvis et superverktøy! Et par caps og babyer sover etter å ha bade som en engel! Men serien fjerner perfekt bleieutslett etter første søknad! Det står hvordan man skal avle hvis det er bleieutslett. Hvis selvfølgelig, er det ennå ikke kjørt! Vel, jeg likte virkelig. Umiddelbart vil jeg si at verktøyet ikke er billig. 200 rubler verdt en flaske. Men effektiv!

Hei alle sammen. min jente 1,5 måneder bruker ikke kremer, oljer og pulver. Først oppdratt med Johnson Baby 7 år siden. Siden da har kvaliteten endret seg mye. Mitt valg er Amway-produkter, selv om det ikke finnes noen spesielle produkter for barnehelse. Men alt er testet for sikkerhet av dermatologer og falsk er utelukket. I lang tid studerte jeg dette emnet ved å gi alle Ushastiki, Pemosy og Myter ikke kontroll over sikkerhet i det hele tatt. I tillegg forårsaker disse fosfatproduktene dermatitt. Og på badet utelukker klorholdige produkter. Lagre på stoffer og pulver. Vi streber etter renhet, og vi får et nytt problem. Jenter gode råd går til trygge midler. Vi er veldig fornøyde. Datteren min har BODY flytende såpe og slett pulver med Amway Home BABY. Vi har en hel rekke hjemmepleier Amway.

Spørsmål og svar om temaet "Hudpleie"

Hvordan velge kosmetikk for nyfødte

Gel for å vaske babyer Jeg liker alltid å kjøpe solen min. Så min baby og badedrakkosh gel, det er en hyggelig lukt)) Vel, og det er det... vel, du liker ikke blepens pulver. Kremet tygger ikke på gaten. ikke bruk noe annet

og jeg liker å bade fra hode til fot i stedet for sjampo og geler

brukt såpe, sjampo, gel for vasking, krem ​​under bleen

kosmetikk for nyfødte og deres mødre)))

Kokosolje i seg selv - ingenting hjelper bedre, huden er tørr kapeter. Men det viktigste etter en dusj på våt hud
For lite veleda, da badet vokste opp, tok emoliet

Jeg liker Jonsons baby. Og for ungen, og jeg tar Jonsons fuktighetskrem og melk. Virkelig liker

Triaktiv krem ​​emolium, fuktiggjør huden veldig godt

nyfødt pleie

nyfødt pleie

Merk på hud på nyfødte og hudirritasjon

Nyfødt baby belly button

Daglig omsorg for nyfødte

Hemmeligheter for riktig baby hudpleie

Jeg likte Veleda med Althea veldig mye. 2 i 1 - og under bleen smedte han og restaurerte ansiktet for seg selv fra tørrhet :)

Allergier... og andre hudproblemer hos spedbarn

Bading en nyfødt. Grass-assistent

Selv om urter anses som et naturlig stoff, er det fortsatt et terapeutisk middel og bør ikke brukes uten indikasjoner. Etter min mening bør prinsippet ikke overdoseres med kosmetiske og terapeutiske midler hvis et barn har normal hud, bare hygiene og enkel vann er nødvendig. Jeg badet barnet i kaliumpermanganat for den første måneden - det tørker ikke noe, tvert imot, desinfeksjon og helbredelse av mikroskader. Nå svømmer vi bare i vannet, og en gang i uken med såpe.

I dag i et av programmene "Super Dad" snakket en barnelege om å bading barn i vann med avkok av urter. Hun snakket om at barnet er best å bade i rent vann eller med salt. Men i intet tilfelle med urter. Skriv de kan forårsake en allergisk reaksjon. At nå er alle barn underlagt dette og ikke verdt risikoen. At urtete er rester av fortiden.

Bading en nyfødt. Grass-assistent

Utmerket liste over nødvendige kjøp for nyfødte, med en analyse av hva som virkelig trengs og hva som ikke er

Listen over ting som var nyttige for oss i de første 2 ukene av livet, så vel som i den første måneden og senere.

For å sove
Barneseng er den enkleste. Det er bedre å ikke undervise i bevegelsessykdom. Det var praktisk for oss at hun var på hjul. Om natten, presset til sengen sin, måtte han ikke stå opp. Og på dagen satt på plass.
Kokosmadrass - det er bedre å kjøpe for tidligere, ta ut av pakken, fordi har en sterk merkelig lukt. forsvinner om 2-3 uker.
Støtfangeren i barneseng (det ville være bedre hvis putene ble tatt separat) er vakkert, det dekker fra utkastet.
laken - 3 stk
dyne dekker - ikke nødvendig ennå, vi er sommer.
Blanket - ikke nødvendig før vi sommer.
pledd

Hun sendte ikke oljekluten til madrassen, og hun var så varm, hun var redd for kyllinger. I tilfelle en ulykke på madrassen, under arket, legg det vanlige (voksen) arket foldet flere ganger.

Engangs bleier - praktisk for å gå til poliklinikk.

Termometer-hygrometer-ikke nødvendigvis

Skiftbordet ble erstattet med et vanlig bord, det var ikke behagelig på sengen, ryggen min var nummen... Ikai kjøpte en oppblåsbar swaddle - veldig behagelig!

For transport
barnevogn
Teppet er ikke nødvendig ennå, vi er sommer.
Plaid - det er bedre hvis de er forskjellige i barneseng og på gaten.
Bilsete

Kangaroo / Bag Carrying - Vi fikk en kenguru (ortopederen tillot oss å bære et barn i det fra 7 uker, det viktigste er en hard rygg og bære den ansikt til ansikt) som er praktisk for korte turer til butikken eller papirarbeidet. Ikke praktisk fordi det er veldig varmt, spesielt barnet. For turer og lange turer uten barnevogn, er det bedre å bære en pose.
bading
bad
Dipper for svømming
bad vann termometer
et stort bad, et terryhåndkle med hette - 2 stk, den mykeste.
Svamp eller terry mitten - ikke brukt ennå
Baby såpe
såpe parabolen

baby shampoo - hvis du er født med et hårhår, kom vi til nytte om ca 2 måneder


For fôring
Brystpumpe Avent - Jeg trengte virkelig mens jeg var på sykehuset på 3. dag.
Flasker Avent 3pcs: 1 for 125 ml, 1 for 260ml, senere for 330ml. (Jeg spiser ofte fra en flaske dekantert melk og drikkevann)
Pensel / flaske svamp
Pacifier dummy Avent - den største oppfinnelsen av menneskeheten! )))
Clothespin for soother

Soda - for vasking av brystvorter og flasker


Klær (juni - august)

Jeg bestemte meg for ikke å swaddle, umiddelbart på sykehuset omgjort til bodysuits og skyveknapper.


30 stykker batistovy og hb bleier (90 * 120 og 120 * 120) -
for en uke er det nok. gni kjolen, spred på skuffbordet, i flere lag på sengen, da bleen noen ganger strømmer under hodet fra spytt eller oppkast.
3 stykker overall (slipy) parade helg
3 stykker av overalls (glatt) tynn
3 deler av overalls (slipy) mer tett
6 stykker Bodysuit med lang ermet (4 tynn og 2 tettere)
4 stk kroppsuit med korte ermer
5 stk av glidebrytere (3 tynn og 2 tettere)
Romper på stroppene (polukombenzon) - Jeg likte ikke, ubehagelig.
Bluser med lange og korte ermer under semi-strikket kjole
Caps - ikke nødvendig
strikket lue - 2 stk - etter badet og på gaten
3 stk bib
4 stk sokker
2 stykker av en ripe - brukt bare noen dager mens neglene ikke kuttet

Våre klær var alle 62 størrelser, bokstavelig talt et par 56 størrelser er vakre for utslipp. Og nå er vi en måned gammel, og nesten alle kombinizonchiki oss i rumpa. Så det er mulig å redusere antall klær i halv eller umiddelbart ta en større størrelse (74). Siden det er veldig varmt ute, kjøpte de et par av de fineste bomullsandkassene (shorts på stropper) i et sett med en T-skjorte med kort ermet eller uten ermer som passer best for å gå! Veldig fornøyd med dem!

Det ideelle alternativet for sommeren etter min mening:

1 stk overall (slipy) parade-utgang 56 størrelse per utsagn
1 stk overall (slipy) parade-dag 62 størrelse
3 stk overalls (slipy) tynn å sove 62 størrelse
1-2 stykker Bodysuit med langermet 62 størrelse
4 stk. Bodysuit med korte ermer 62-74 størrelse
4-5 stk glidebrytere (3 tynn og 1-2 tettere) 62 størrelser
1-2 bluser med lange ermer på kroppen, hvis kul 62-74 størrelse
2 sandkasser (overalls på tynne stropper med stropper) 62 størrelse
1-2 stk strikket hette
3-5 stk bib
4 par sokker
2 par riper

Alle klær ble små da de ble 2 - 2,5 måneder. Nå har vi bare 74 størrelser.
Kosmetikk og Førstehjelpssett
Pampers - Huggies nyfødt 1 (2-5 kg) eller Pampers Premium Care (2-5 kg) Nyfødt 5 stjerner (hvit tutu)
Johnsons Baby Lotion Wipes / Pampers
Krem til prester "Buebchen"
baby krem ​​- for bretter
Pulver "Buebchen" - brukt bokstavelig talt et par ganger
Johnsons Baby Baby Oil - til nødvendig
Bomull knopper med en limiter - det tok senere, nærmere en måned.
Bomullspinner uten begrensning - for navle
Bomullsputer - for vasking
Saks vanlig manikyr, ikke barns.
Et mykt hår børste - det tok 2 måneder å pusse skorpe.
gamle middel - dampet olje
Urter: Serie, kamille, eikebark
termometer
Pipette - for navle
Hydrogenperoksid - for navle
Zelenka - for navlen
Kaliumpermanganat - ikke nødvendig i det hele tatt
Salt varmtvannsflaske for mage - mens det ikke var nødvendig

plantex / baby-cam / espumizan -

prøvde plantex fra oppblåsthet og kolikk. Det passer oss, men jeg bruker det svært sjelden, men det er alltid et par poser bare i tilfelle.

Purelan - kjøpte meg selv for brystvorten, men for det tiltenkte formål var det ikke praktisk. nå smeder jeg alt med det: en liten jente på sønns nakke, under ble og alle kviser og irritasjoner, mine tørkede lepper! Det passer oss perfekt, alt rødhet og irritasjon forsvant!

Damprør eller peptka - for "hjelp" med forstoppelse

Duphalac sirup - fra forstoppelse, som ble permanent i 2,5 måneder ved ST.
andre
Barn vaskepulver - "eared barnepike"
Barn - Klimaanlegg - sprøyter
Baby såpe er den mest billige for å vaske opp klær
Bøtte med lokk for skitne bleier
Skitten vaskeromskurv

Første leker
1. Mobillignende musikk; leker kan lett unhooked; rag leker - de er lettere og ikke skade barnet hvis han ved et uhell berører seg selv; på batterier. - svarer ikke ennå. Allerede 2 måneder baby, men leketøyet er ikke interessert.

2. Rattles - Røde, grønne, blå og gule farger, med tykt kort håndtak (i ​​form av en menneskelig finger). De letteste og mest fengende. - Jeg begynte å reagere om en måned eller litt senere, men jeg har fortsatt ikke spilt meg selv (2,5 måneder)

3. Mykt leketøy i krybben - vakker for mamma

4. Rattles på en snor i barnevognen - virkelig likte i 2 måneder

5. utvikle et teppe - de ga det til oss om 2 måneder - sønnen min liker det veldig, det viktigste er at lekene ringer høyt.

6. Stor rød fanget kanin, ringing - i en og en halv / 2 måneder

7. Mjuk er ikke en stor snakk leke - vi ble presentert med en myr. Han likte sønnen veldig mye, det er lett å ta lange, tynne armer, ben og antenner og trekke dem i forskjellige retninger; Jeg vil slikke plastrommet... Og fra de høye replikene i forskjellige stemmer, er babyen helt fornøyd! Det er synd at det fortsatt ikke lyser... (3 måneder)

Vel, dette er hvor mye penger du trenger for å kjøpe alt. Halvdelen av det som er skrevet her, vil du dumt ikke bruke eller bruke 1-2 ganger ekstra sløsing med penger. Papirkurven kan? hvorfor er det på kjøkkenet og på toalettet, er rommet virkelig for det veldig lat. Eventuelle sterilisatorer, puter til fôring og annen søppel er ikke nødvendig. Det er nødvendig å ta bare de mest grunnleggende og nødvendige tingene som virkelig vil være nødvendige først. Hva vil være et presserende behov, vil du forstå så snart det er problemer, så kjøp mer.

Takk for artikkelen! Det er veldig informativt, siden det er veldig vanskelig å navigere blant en slik overflod, det er likevel et middel til første nødvendighet, og hva kan kjøpes senere))

Flere Artikler Om Typer Acne