Huden rundt øyelokkene og øynene er veldig tynn og sårbar. Det er derfor det er under stor innflytelse av eksterne og interne faktorer. Kvinner spør ofte spørsmål: "Hvis du har tørr hud på øyelokkene, hva skal du gjøre? Hun er så øm og mister veldig elastisitet. Hvilke hudpleiebehandlinger bør du utføre? " Alt er veldig enkelt, mye enklere enn det virker. Vi snakker om dette i artikkelen.

Hva forårsaker tørr hud på øyelokkene?

Ulike årsaker kan føre til tørrhet i huden rundt øynene: øyesykdommer, allergier, upassende pleieprodukter.

Den første og vanligste årsaken til tørre øyelokk er blefarit, med andre ord kronisk øyelokkbetennelse.

Du kan finne den under rødhet, tørrhet, samt hud kløe og hevelse i øyelokkene. Det manifesterer seg i rødhet, kløe og tørrhet og generell irritasjon av huden rundt øynene.

Men dette er ikke den eneste grunnen.
• Hvis du er allergisk, er det sannsynlig at øyelokkene vil være et av stedene med intoleranse for noe produkt eller stoff.
• Problematisk hornhinne;
• I dag er det mye sjampo og rensemidler som kan forårsake tørr hud rundt øynene. Hvis du begynte å merke et slikt problem i deg selv, er det bedre å bytte til hypoallergeniske midler.
• Everyday sminke som du legger på øyelokkene eller øyevipper, kan også forårsake allergi i ansiktet eller en allergisk reaksjon på øyelokkene.

Se en av disse tørre forhold, bør oppsøke lege, slik at senere var det ingen problemer med synet. Tross alt er øyet og øyebollet koblet sammen.

Tørr øyelokk hud, hva å gjøre

Hvis øyelokkhuden blir tørr, er det først å kontakte en øyeleger som vil foreskrive

Hvis øyelokkhuden begynner å tørke ut på grunn av en slags sykdom, er det første å gjøre med en lege, nemlig en øyelege.

En erfaren lege vil foreskrive riktig behandling for deg, og alle problemer vil forsvinne.

I så fall, hvis den tørre huden rundt øynene ikke har noen spesiell skade, bør du bare følge noen viktige regler.
• Drikk væsker med minst 1,5 liter om dagen fordi tilstanden til huden må opprettholdes ikke bare utenfor, men også fra innsiden;
• Spis riktig og følg et bestemt diettregime;
• Bruk fuktighetskrem til øyelokkene, mens du trenger å nærme seg valget av kosmetisk produkt. Husk å lese sammensetningen og holdbarheten til kremer for området rundt øynene;
• Huden til huden rundt øynene bør utføres med produkter som inneholder naturlige ingredienser;
• Sørg for å vaske av sminke før du går i seng, det er bedre å bruke mycelvann til dette;
• Unngå kontakt med øynene når du bruker forskjellige typer ansiktsmasker på huden.
• På kvelden må du bruke en beroligende og fuktighetsgivende krem. Under søvn vil han forsiktig gjenopprette huden.
• I tillegg til dagkrem for området rundt øynene, er det også tilrådelig å kjøpe nattkrem.
• Du bør forlate dårlige vaner som påvirker tilstanden til ansiktets hud negativt. Det er nødvendig å besøke oftere i friluft, for å ta vitaminer til hud.

Tørr hud rundt øynene behandles ganske raskt, og det tar ikke mye arbeid og kostnader. Ikke glem at den beste måten å unngå et slikt problem på er regelmessig og skikkelig omsorg for øynene og huden rundt dem.

Folk oppskrifter for tørr øyelokk hud

For tørr hud rundt øynene, kan du bruke folkeknikker, masker eller komprimerer.

Hva er noen populære oppskrifter for å bli kvitt tørre øyelokk?

Når våre bestemødre og farmemødrene ikke engang visste at det er spesielle kremer, kremer for ansiktspleie. De brukte de enkleste folkemidlene, som i vår tid kan bli funnet på kjøkkenet av noen vertinne. Og lage sine egne pleieprodukter for huden rundt øynene: masker, komprimerer.

Bananøymask
Det er nødvendig å knede en moden banan og i like mengde blandet med smør, forsmeltet. Påfør på øyelokkene med lette massasjebevegelser i 15-20 minutter. Vask av med varmt vann. Denne masken nærer huden og beriker den med vitaminer.

Mask fra hytteost
2 ss. ostemasse bland med melk, krem ​​og honning til 1 ts. hver. Legg til noen dråper olivenolje og rosmarin eterisk olje til blandingen. På samme måte som forrige maske, bruk på ansiktet i 15-20 minutter og skyll med varmt vann.

For å eliminere tørrhet av koi i øyet, kan du lage en honningmaske som nærer og fukter huden.

Honey Mask
For en slik maske må du blande litt smeltet honning, slått egghvite og mel. Påfør ansiktet og la det gå til tykt. Skyll med varmt vann forsiktig og forsiktig.

Urte komprimerer
Det er nødvendig å fylle kamilleblomster og tørr persille med kokende vann. Insistere om 1 time. Stam gjennom osteklær og legg i kjøleskapet.

Prosedyren må begynne med påføring av en oljeoppløsning av vitamin E, som finnes i apoteket. Etter det må du fukte øyelokkene infusjon av medisinske urter og la i 20 minutter. Vask av med varmt vann.

Ikke glem at tørr hud på øyelokkene, dette er en konsekvens av feil hudpleie rundt øynene. Ta vare på ansiktet ditt regelmessig og bare da vil du kunne holde henne ung i svært lang tid, til tross for påvirkning av eksterne og interne faktorer.

Ofte stilte spørsmål

Anna, 19 år gammel:
- God ettermiddag. Fortell meg hvor mange ganger om dagen du kan nærme huden med oljer for huden rundt øynene?

Spesialist svar:
- Hei. Å nære tørr hud på øyelokkene og rundt dem er nok 3 ganger om dagen. Det er best å bruke olivenolje, kakaosmør, sesam og valnøtt.

Alla, 25 år gammel:
- Hei. En venn fortalte meg nylig at røyking også kan påvirke ansiktets hud. For øyeblikket har jeg tørr øyelokk hud, hva skal jeg gjøre? Kan dette føre til røyking? Jeg har røyket i nesten 3 år.

Spesialist svar:
- Hei, Alla, først og fremst må du bli kvitt denne avhengigheten. Og umiddelbart gå til en øyelege for å sjekke synet ditt.

Hvorfor huden rundt øynene ble tørr

Tørrhet av det øvre laget av huden (epidermis) er oftest forårsaket av mangel på fuktighet. Cellulær metabolisme bremser ned, hudrynker dannes - rynker. Ytterligere symptomer i form av kløe, rødhet, ødem - en grunn til å konsultere lege. Det er viktig å bevare skjønnheten og forhindre komplikasjoner av en mulig sykdom.

årsaker

Tørr hud i øyet er et alvorlig problem. Ikke bare er det stygg, ubehagelig og ofte smertefullt.

Tørr hud som er lett skadet kan forårsake smittsomme sykdommer i vevet.

Endelig gir alvorlig psykologisk ubehag for kvinner det manglende evne til å bruke kosmetikk.

Problemet er at huden i øyet er veldig tynn og nesten blottet for subkutant fett. I denne sonen er det ingen sebaceous kjertler og muskler, og kollagenfibrene som danner det elastiske rammeverket ligger langt fra hverandre. Som et resultat, mister huden raskt sin elastisitet, og vi begynner å alder med nøyaktig øyelokkene.

Årsakene til tørr hud rundt øynene er forskjellige:

 • mangel på vann i kroppen;
 • dårlig kvalitet eller ikke egnet for huden hud kosmetikk;
 • brudd på reglene for øyelokk hudpleie;
 • allergiske reaksjoner;
 • mangel på søvn, etc.

Dette er de vanligste årsakene til tørking av epidermis, ikke forbundet med noen sykdom. Derfor er personen selv i stand til å rette opp situasjonen.

 1. hud,
 2. inflammatoriske,
 3. smittsomme
 4. oftalmisk,
 5. endokrine og andre sykdommer.

I dette tilfellet er riktig diagnose og tilstrekkelig behandling viktig, som kun kan foreskrives av en lege.

Vannmangel

Ja, en banal mangel på vann kan ha de mest usunde konsekvensene for menneskekroppen. Det er ingen spøk: en person mister fysisk en liter og en halv vann per dag på grunn av pust, svetting og vedlikehold.

Forskere har lenge beregnet at for å opprettholde normal funksjon av cellen for hvert kilo kroppsvekt per dag, må du drikke 30 ml vann, som er fra en og en halv til 2,5 ml.

Hvis dette ikke skjer, taper huden katastrofalt sin elastisitet, tørker og spesielt raskt - i øyet.

Ikke egnet kosmetikk

Lett hud rundt øynene er lunefull og krever spesiell forsiktighet. Hvis det etter å ha blitt uegnet kosmetikk blitt tørt, følsomt og smertefullt, er det nødvendig å endre omsorg og dekorative midler raskt.

Faktum er at for området rundt øynene er det en spesiell sminke. Sammensetningen av kremer, mousses, øye geler er forskjellig fra sammensetningen av produkter for ansikt, hals og decollete.

Det er ikke ved en tilfeldighet at det er tre grunnleggende kremer i hver linje av skjønnhetspleie kosmetikk: dag, natt, for øyelokkene. De har forskjellig sammensetning og annen konsentrasjon av aktive stoffer.

Hva du trenger å være oppmerksom på:

 • lanolin i kosmetikk forårsaker ofte tørrhet av dermis;
 • tette teksturer av kosmetikk kan forårsake ikke bare hevelse, men også tørrhet. For øyeloksområdet foretrekkes lette gelatinøse kremer;
 • Det er viktig at nivået av Ph i kosmetikk er nøytralt

Hud kan ikke være egnet ikke bare krem, men også et middel for vasking. Hvis, etter bruk av gelen, skum, kosmetisk såpe, har huden rundt øynene trukket av, den har blitt tørr, dette betyr ikke egnet, du kan ikke bruke den.

Feil omsorg

Det er viktig å ta vare på huden i øyelokkene riktig, ellers blir den tørr og blir raskt gammel. Den grunnleggende regelen er å gi regelmessig hydrering. Hvis ikke, vil de negative prosessene starte veldig raskt. Jo eldre kvinnen, jo mer grundig omsorg bør være.

Hvilke feil gjøres oftest av eiere av tørr hud rundt øynene:

 • Ikke fukt det med spesielle kremer;
 • ignorere behovet for konsekvent daglig omsorg;
 • ikke vaske sminke for natten;
 • feil påført krem ​​på øyelokkområdet;
 • bruk kremer som ikke passer for alderen.

Jo tidligere øyelokk hudpleie startet, desto bedre. Det er ikke nødvendig å vente til alderen tørrhet ser ut: det er nødvendig å fukte dermis fra øyeblikket av full modning av huden, som oppstår etter 20 år.

 1. rensing,
 2. toning,
 3. bruke øyekrem.

Ukorrekt bruk av anti-aging kosmetikk har stor skade på huden. Opptil 30 år er det ikke verdt å kjøpe anti-age kremer, for ikke å skade huden og forårsake tørrhet.

allergi

En vanlig årsak til tørre øyelokk er en allergisk reaksjon. I spissen, selvfølgelig, allergier mot kosmetikk. Tror imidlertid ikke at dette er den eneste grunnen.

Listen over potensielt farlige stoffer og produkter som kan forårsake negativ hudreaksjon rundt øynene inkluderer:

 • pleie og dekorative kosmetikk;
 • matvarer med høy allergenicitet (sjokolade, nøtter, sitrusfrukter, honning, kakao, egg, noen varianter av fisk, etc.);
 • husholdnings kjemikalier;
 • kjæledyr dander og dander;
 • tar medisinske og vitaminpreparater;
 • blomstrende planter, inkludert innendørs;
 • vann fra springen.

Det er ikke alltid mulig å spore hvilket allergen som forårsaket tørrhet i huden. Det er imidlertid ekstremt viktig å gjøre dette, siden det er umulig å kvitte seg med problemet uten å vite årsaken.

Forskere har vist at mangel på søvn fører til akselerert aldring av huden. Tørrhet av området rundt øynene, tap av elastisitet, kjedelig, ujevn farge på huden, dannelse av rynker - alt dette er en konsekvens av en dårligere natts søvn.

I tillegg kan feil organisering av søvn provosere tørre øyelokk. Hvis det er tett i rommet, er luften forfalt, puten er for høy, og putevaret er foreldet, faren for å tørke huden øker betydelig.

Video: I skjønnhetssalongen

Hva betyr kløe i dette området

Hvis huden rundt øynene ikke bare er tørr, men også kløende, kan vi anta flere grunner:

 • alvorlig allergisk reaksjon;
 • alvorlig konjunktivit (betennelse i øyens slimhinne)
 • hypovitaminose (mangel på essensielle vitaminer for kroppen);
 • fordøyelsesproblemer.

I de to første tilfellene er umiddelbar hjelp og et riktig valgt behandlingsregime kreves. Faktum er at tørrhet og kløe i øyelokkene kan føre til sekundær infeksjon. Noen ganger har en person tørr hud rundt øynene og det klør så ille at man ufrivillig, for eksempel i en drøm, kan spre det, skade øyelokkene.

Hvis vi snakker om konjunktivitt, vil dette forverre sykdomsforløpet, spre infeksjonen gjennom vevet.

For å behandle sykdommen bør bare være lege, og du må kontakte ham så snart som mulig. Hvis strammet, vil huden bli veldig tørr, begynner å skrelle av.

Lær hvordan du gjør en hjemmelaget ansiktsskrubb for tørr hud. Trenger du spesielle vitaminer for tørr hud? Svaret er her.

Hva å gjøre med tørr hud rundt øynene

Hvis tørrhet i huden skyldes allergi eller infeksjon, er det nødvendig å bli behandlet i henhold til ordningen som er forskrevet av legen:

 • For å lindre allergisk kløe, vil legen anbefale et antihistamin basert på typen allergen, øyedråper og en beroligende krem. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjonene, kan dette være et hormonelt middel;
 • Hvis tørrhet er en konsekvens av konjunktivitt, vil medisinske legemidler i form av salver, antibakterielle dråper, antiseptiske løsninger bli foreskrevet.

I tillegg kan du bruke avkok av beroligende antiinflammatoriske urter. Dette kan være kamille, calendula, streng, mynte. De trenger å lage komprimerer, vegetabilske tonics, gjelder for øyelokkene i form av lotioner eller tørk huden med en bomullsstykke.

Når tørrhet rundt øynene forårsaket av feil omsorg, bør du erstatte krem, lotion, tonics. I tillegg kan patcher og masker basert på hyaluronsyre eller kollagen brukes til å gi uttrykkelig hjelp til tørket hud. De fukter umiddelbart dermis, glatte rynker, øker hudens elastisitet.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke trenger å gå til legen (tørrhet rundt øynene ikke har en smittsom inflammatorisk natur), så kan du hjelpe huden selv. Hva kan gjøres hjemme? Det viktigste - for å sikre riktig hydrering.

Hjemmemasker brukes til dette formålet:

 1. med honning og vegetabilsk olje, tatt i like mengder;
 2. med krem ​​og fersk ferskenpuré;
 3. fra en blanding av ferskenolje (en teskje) og hvetekim og druefrøoljer (5 dråper av hver type olje);
 4. fra revet eller skiver av fersk agurk;
 5. fra en blanding av agurkpuré og mosket persille.

Den perfekte hjemme fuktighetskrem og tonic har en hjemmelaget aloe juice, en plante healer. Det er nødvendig å kutte arket, sett det på kjøleskapsdøren for en dag, klem deretter ut saften og smør den tørre huden rundt øynene. Aloe apotek har en lignende effekt.

Les hvordan du bryr deg om tørr hud. Hvorfor tørk hud på brystvorter? Detaljer i artikkelen. Hva skal jeg gjøre hvis et tørt sted skiller på huden? Les videre.

Nyttige tips

For ikke å provosere tørr hud rundt øynene, trenger ikke å gjøre noe komplisert. Det er imidlertid viktig å følge visse regler.

Anbefalinger for å forhindre tørrhet av dermis nær øynene er som følger:

 • observere drikking regime, drikker minst en og en halv liter rent drikkevann hver dag;
 • bruk høykvalitets, aldersbestemt kosmetikk. Unngå kremer og geler med sterk duft og fargestoffer, gå for lys fuktighetskrem;
 • Hvis tørrhet er forårsaket av allergi, velg ikke bare allergivennlige kosmetikk, men også et hypoallergent diett, eliminere alle potensielt farlige produkter;
 • daglig pleie for øyelokkets hud, skyll grundig av sminke før du sover.

I noen tilfeller er tørr hud forårsaket av mangel på vitamin A, C, B, D. B, E. I dette tilfellet, på anbefaling av en lege, bør du kjøpe et vitamin- og mineralkompleks, godt balansert i sammensetningen, og drikke det med et kurs for å kompensere for mangel på næringsstoffer.

Det er også viktig å beskytte huden mot aggressive miljøpåvirkninger, ikke bare fra vind, regn, kulde, men også fra ultrafiolett stråling. Personer som er utsatt for tørr hud i øynene, bør alltid ha solbriller.

Hud etter 35 år kan bli profylaktisk matet med druefrøolje. Dette verktøyet, i motsetning til tunge, fete kremer, skader ikke øyelokkene, forårsaker ikke hevelse og tørrhet. I tillegg bør preferanse i omsorg gis til produkter som stimulerer produksjonen av kollagen og inneholder hyaluronsyre.

Ved å gi huden nær øynene med riktig omsorg, opprettholde vannbalanse, normalisere ernæring og nattesøvn, kan du takle problemet med tørrhet, bevare skjønnhet og gjenopprette helse.

Tørr hud rundt øynene: hva skal jeg gjøre?

Noen ganger kan bare et uttrykksfulle blikk gjenspeile den indre verden av en person. Det er imidlertid mye vanskeligere å uttrykke dine følelser med øynene dine når huden rundt øynene dine tørker. Hvorfor skjer dette? Hvordan løse situasjonen? Vi vil berøre dette emnet på nettstedet under øynene til ru.

Bruk av sminke for de fleste kvinner er en daglig prosedyre. Vi maler leppene, justerer tonen i ansiktet, legger vekt på øynene. Det er ikke overraskende at etter mange eksperimenter blir tynn og delikat hud på øyelokkene plutselig tørr og betent. Men mange av oss tror ikke engang at det er denne delen av ansiktet som er mest utsatt for eksterne faktorer. Og du må ta vare på øyets hud med spesiell oppmerksomhet for å utsette øyeblikket for utseende av de første rynkene så langt som mulig.

Hvorfor tørker huden rundt øynene?

Årsakene til tørr hud i øyet er ikke bare knyttet til bruk av dekorative kosmetikk og hudpleieprodukter, men viser også helseproblemer.

Tørr hud, som er flakket, sprukket og betent, kan indikere tilstedeværelsen av slike sykdommer som kronisk blepharitt, hornhinnebetennelse, infeksjon av infeksjon, infeksjon med ciliarymitt. Tørker huden under øynene - kanskje har du dermatitt!

Det er andre faktorer:

 • allergiske reaksjoner;
 • arvelighet;
 • produksjon av tårevæske i utilstrekkelige mengder;
 • værbytter: tørr luft, kaldt, UV-stråling;
 • lavverdig ansikts- og øyelokk hudpleieprodukter;
 • Overflod av dekorative kosmetikk på øyelokkets hud (dette gjelder spesielt for deg hvis huden tørker på øvre øyelokk).

Det skjer at en kvinne forandret øyekrem til en ny, og hennes hud reagerte umiddelbart på en ny komposisjon. I dette tilfellet kan vi trygt si at den nye fløten ikke er egnet for hudtype. Men hvis øynene tørker som før, selv etter å ha erstattet krem ​​og midlertidig forlat kosmetikk, kan det bli mistanke om at problemet er knyttet til utviklingen av patologi av vevene i århundret eller hornhinnen. I dette tilfellet er det nødvendig med et besøk til øyelege. Bare han kan selvsagt avgjøre hva som er årsaken til økt tørr hud i øynene.

Slik unngår du tørr hud på øyelokkene: omsorgstips

Hvis optometristen og dermatologen roet deg ned, og det er ingen alvorlige grunner til å bekymre deg for øynene og huden rundt dem, bør du revurdere din holdning til øyelokkets hud. Begynn med å behandle henne mer forsiktig og omhyggelig. Og disse enkle regler som de fleste kvinner allerede følger, kan hjelpe deg med dette:

 • Rengjør ansiktet og øyelokkene daglig fra makeuprester. Det er skadelig for huden, blokkerer tilgangen til luften og tette porene. Som et resultat tørker huden i øynene og på øyelokkene.
 • Før du bruker krem, tørk ansiktet og huden rundt øynene med tonic eller lotion. Forsiktig behandle sammensetningen - det skal ikke være aggressivt middel, alkohol, ellers kan huden bli overdried tvert imot.
 • Ikke glem å fukte huden med en vanlig nærende eller fuktighetsgivende krem. Det beste alternativet er å kjøpe en krem ​​eller gel, spesielt designet for ømfint hud i øyelokkområdet, som er egnet for daglig bruk. Jenter, han vil bidra til å forhindre tidlige rynker og modne damer - glatt dem.
 • I intet tilfelle gjelder ikke området rundt øynene av midler som ikke er utformet for dette formålet. Masker eller skrubber som inneholder slitemiddel, kan skade følsom hud og tørke den.
 • For å fjerne smuss samlet hele dagen og restene av kosmetikk, kan du trygt bruke spesiell melk i stedet for ansiktsvask. Det virker mer forsiktig.
 • Såpe fjerner til siden. Alle, selv barn eller med lav Ph, tørker ut huden, spesielt i øyesonen.
 • Følg drikkeregimet. Øynens hud tørker veldig fort med mangel på væske i kroppen. 10 glass frisk drikke per dag er normen. Ideelt hvis det er rent vann uten gass eller grønn te uten sukker.
 • Hvis du bestemmer deg for å behandle sprekker med apotekverktøy, er det verdt å huske at lanolinbaserte legemidler kan forårsake allergier. De samme Bepanten, perfekt helbredende sår, i dette tilfellet vil bare forverre situasjonen.
 • Hvis huden også er irritert, kan du erstatte vannet med avkok av kamille eller kalendula. Disse urter beroliger huden perfekt og fremmer rask celleregenerering.

Fuktighetsgivende øyelokk hud hjemme

Det er så mange oppskrifter for å fukte huden, inkludert rundt øynene, at enhver kvinne vil finne blant denne sorten noe som passer for hennes hudtype. Hvis huden rundt øynene tørker, bare se på kjøkkenet eller i kjøleskapet.

Her er en liste over produkter, masker som perfekt fukter og nærer tørr hud på øyelokkene:

 • Quail egg, nemlig yolks - for ernæring og hydrering.
 • Fet surkrem eller naturlig yoghurt uten tilsetningsstoffer - til ernæring og mykgjøring.
 • Honning - å mette med vitaminer og næringsstoffer.
 • Vegetabilsk olje (avokado, fersken, jojoba, hvetekim) - for mykning og ernæring.
 • Agurk - for hydrering.
 • Banan - for mykning og ernæring.

Fra disse ingrediensene kan du tilberede en rekke blandinger for å bekjempe tørrhet og peeling av øyelokkhuden.

Hvordan eliminere tørr hud i øyelokkene ved hjelp av kosmetikk

Hva om huden rundt øynene tørker? Ta vare på henne ordentlig. Huden på øyelokkene er veldig tynn på grunn av mangel på subkutan fett, så det er tilbøyelig til å strekke seg og raskt tap av elastisitet. For ikke å bli eier av røde og skumle øyelokk, bør kosmetikk velges nøye og nøye. Dette nettstedet vil hjelpe deg podglazami.ru.

 • Få kosmetisk remover, hydrofil olje eller micellar vann for å fjerne sminke rester rundt øynene. Vanligvis har de en sparsom sammensetning med hydrerende egenskaper, rettet mot effektiv fjerning av smuss uten tap av fuktighet.
 • For de som har tørr hud siden fødselen, er kremet rundt øynene best egnet, alltid med virkning av hydrering.
 • Eiere av normal eller fet hud kan erstatte krem ​​gel, som har en lettere tekstur. Men jo eldre du er, desto mer foretrukket er kremet.
 • Sammensetningen av produktet må være hypoallergenisk for å redusere risikoen for en allergisk reaksjon (men alt er individuelt!).
 • Vel, hvis kosmetikk inneholder naturlige oljer og ekstrakter av cornflower, kamille, calendula, aloe.

Nøkkelen til et uttrykksfullt utseende er ikke bare friske øyne, men også velpleie hud rundt dem. Løsningen på problemet med tørr øyelokk hud kan alltid finnes enten på hyllene i butikkene eller i et grønt apotek.

Tørr huden rundt øynene

Huden rundt øynene er øm og sensitiv. Hennes tørrhet kan være liten eller ledsaget av betydelig rødhet og flak. Det er ofte forårsaket av eksterne faktorer eller visse hudsykdommer.

årsaker

Årsaker til tørr hud rundt øynene inkluderer:

Værforholdene

Tørr hud rundt øynene kan være forbundet med endringer i klimaet. Våt og varmt vær er hovedårsaken til tørr hud. I tillegg kan eventuelle ekstreme værforhold eller plutselige endringer i det forverre hudens tilstand.

Hudskader

Skade på huden kan forårsake tørr hud rundt øynene. Dette skjer når huden er gjenstand for konstant irritasjon, for eksempel sminke. Dårlig hygiene av kosmetiske applikatorer kan også føre til tørr hud, da skadelige bakterier samler seg på hender og svamper.

Eksponering for aggressive kjemikalier

Hvis øynene dine utsettes for langvarig eksponering for visse kjemikalier i kosmetiske produkter som du legger på ansiktet ditt, kan dette føre til tørrhet, ettersom huden din blir tynnere og mer følsom. Tynn hud er naturlig mer utsatt for irritasjon fra giftstoffer og kjemikalier, inkludert hudprodukter og ansiktsrensere.

Dermatologiske sykdommer

 • Hudskader på grunn av solbrenthet, noe som kan forårsake alvorlige øyehudssår. Du kan også ha tørr hud rundt øynene hvis du blir utsatt for sveisestråler.
 • Perioral dermatitt, som er en kronisk sykdom og ledsages av hudutslett, som vanligvis oppstår på grunn av dårlig hygiene.
 • Blefaritt, som hovedsakelig påvirker øyelokkene, forårsaker betennelse, tørrhet og skjellete hud.
 • Eksem kan forekomme i områdene rundt øynene, inkludert øyelokkene. I tillegg til tørrhet, gjør eksem huden skumle.

Tørk kløende hud

Huden rundt øynene er veldig tynn, så hvis den er tørr og skjellet, kan den også være rød og irritert. Tørr hud rundt øynene kan forekomme av flere årsaker og kan forårsake kløe og flak. Dette kan skyldes følgende forhold:

 • Ifølge National Psoriasis Foundation, kan ansiktspsoriasis oppstå rundt øynene, oftest på øyenbrynene. Det tørker huden og gjør den skummel.
 • Eksem kan oppstå hvor som helst i kroppen og forårsaker alvorlige tørre flekker som blir kløende, rødt og betent.
 • Blefaritt er en inflammatorisk tilstand som påvirker øyelokkene på grunn av en funksjonsfeil i sebaceous kjertlene. Denne tilstanden er preget av røde, kløende og flaky øyelokk.

Noen av bivirkningene ved å bruke sminke og sminke på huden rundt øynene er:

 • Kontakt dermatitt oppstår på grunn av en allergisk reaksjon på visse irriterende stoffer som berører huden din og forårsaker kløende ansiktshud.
 • Kosmetikk, som eyeliner, mascara, øyenskygge eller verktøy som brukes til å påføre dem, kan til slutt samle bakterier som vil irritere huden, tørke den og muligens gjøre det skumlet.
 • Ansiktspleieprodukter kan også irritere og tørke huden rundt øynene.

Tørr rød hud

Mulige årsaker til tørr, rød hud:

Svampinfeksjoner

Tørr rød hud rundt øynene kan skyldes en bakteriell infeksjon, som ringorm. Det er vanligvis beskrevet som en ringformet, rød, kløende utslett. Noen ganger er skorpedannelse tilstede hvis symptomene på infeksjonen er alvorlige.

Miljøfaktorer

Slike eksterne faktorer som fuktighet, kaldt vær, eksponering for sollys, kan forårsake rødhet rundt øynene.

Andre grunner er:

 • Allergi forårsaket av atopisk dermatitt.
 • psoriasis
 • Seborrheisk dermatitt
 • rosacea
 • Såper og vaskemidler
 • kjemikalier

Hos spedbarn og små barn

Tørr hud rundt øynene til babyer har nå blitt et stort problem i verden på grunn av dynamiske værbytter. Vanlige årsaker inkluderer blefaritt, eksem, kontaktdermatitt og solbrenthet, noen ganger en infeksjon.

For å finne riktig behandling, må du først forstå hva som er hovedårsaken til eksem. Så utvikler barn eksem på grunn av "en kombinasjon av gener og miljøfaktorer" [Nationaleczema.org]

Meget tørr hud

Meget tørr hud rundt øynene skyldes vanligvis sminke. Tørr hud trenger behandling fordi den er mer utsatt for skade, for eksempel sprekker, og øker også sannsynligheten for rynker rundt øynene.

I tillegg kan tørr hud indikere en underliggende sykdom, og hvis det ikke reagerer på behandling med kosmetiske og hjemmehjelpemidler, er det bedre å konsultere en lege. Det er flere mulige årsaker til tørr, rød, skjellete og kløende hud rundt øynene:

 • Kaldt og vind i høst og vinter.
 • Solens eksponering
 • psoriasis
 • dehydrering
 • Hudpleieprodukter

Tørr hud under øynene

Hvis du har tørr hud under øynene, kan årsakene være det samme som vi allerede har nevnt, nemlig:

 • Klimaendringer
 • Hudirritasjon
 • Sterk kjemisk eksponering
 • solbrenthet
 • Dermatologisk lidelse
 • Øye sykdommer

Følsomheten i huden er ikke lett å kontrollere, spesielt når den blir tørr, kløende og skjellende. Situasjonen blir mer komplisert hvis du fortsetter å bruke kosmetikk, for eksempel mascara og øyenvippe krøller, i nærvær av en allergi.

Disse symptomene vises hovedsakelig under tørre øyelokk, men de kan være forbundet med hudforhold som blefaritt. Av sikkerhetshensyn tillater ikke allergibehandling. De beste trinnene å ta er diagnostikk. Hvis huden rundt øynene blir svært smertefull, kontakt lege.

Hvordan bli kvitt tørr hud rundt øynene?

La oss vurdere behandlingsmetoder, samt folkemessige rettsmidler.

behandling

Bruk antibakteriell gel. De vil forhindre tillegg av staph-infeksjoner som sannsynligvis vil forverre tilstanden.

Eksem blir behandlet med fuktighetskrem og kremer, du kan også trenge orale steroider. Eksem kan også behandles med lotioner og geler som inneholder antihistamin, antisvamp, antibiotika, antibakterielle, antiinflammatoriske eller analgetiske ingredienser.

Bruk kremer til å fukte tørr hud rundt øynene, for eksempel bensinatum.

Hjem rettsmidler

Noen av de beste folkeknikkene som er verdt å prøve:

Aloe vera

Det kurerer ikke årsaken, men det lugter godt, fjerner ubehag forårsaket av tørrhet rundt øynene.

Råmelk

Påfør råmelk (upasteurisert) til huden under øynene. La det stå i 10-15 minutter, og skyll deretter.

Gurkesaft

Påfør agurksaft til det berørte området, la det tørke helt og bruk en fuktighetskrem av høy kvalitet.

Tepose dyppet i kaldt vann

Denne metoden fjerner ikke bare tørrhet, men forhindrer også dannelsen av rynker og forbedrer celleregenerering på grunn av regenereringsegenskapene.

Colloidal havregrynspasta

Bruk fortynnet med vannkolloidal havremel 3 ganger daglig hvis ansiktets hud lider på grunn av eksterne miljøfaktorer, for eksempel kaldt vær.

Tørr hud rundt øynene: hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre

Absolutt alle menneskene rundt øynene er utsatt for tørrhet, som er fylt med tidlige rynker. Med dette problemet er det ganske mulig å takle, hvis du sikrer god hudpleie for øyelokkene.

 • Årsaker til tørr hud rundt øynene
 • Forebyggende tiltak
 • Hvordan bryr seg huden rundt øynene
 • Anbefalinger for å gjenopprette huden rundt øynene
 • Gjennomgang av passende kremer

Årsaker til tørr hud rundt øynene

På betingelse av at huden rundt øynene er rammet ikke bare de funksjonene i sin struktur, men også en rekke andre forhold.

På høsten og vinteren forårsaker en kald vind tårer: En salt væske som kommer i kontakt med huden, skader den allerede svake lipidbarrieren. Dette fører ikke bare til tørrhet, men også til irritasjon. I solfylt vær fremkaller ultrafiolett lys hyperkeratose - en defensiv reaksjon, på grunn av hvilken huden grover.

Lav luftfuktighet

I rom med sentralvarme eller air condition er luften vanligvis tørr, og huden lider av total fuktighet.

Tankefritt valgt kosmetikk, sminke igjen over natten, masker påført rundt området rundt øynene, i motsetning til kravene i instruksjonene - alt dette kan forårsake tørr øyelokk hud.

Hvis peeling av huden rundt øynene ikke er forbundet med kulde eller effekten av diett, er det nødvendig å sjekke om dette ikke er en reaksjon på allergener.

De vanligste av dem er blefaritt, eksem, seborrheisk dermatitt. Hvis øyelokkets tørrhet skyldes en sykdom, må du ikke selvmedisere. Registrer deg for en konsultasjon med en spesialist for å klargjøre diagnosen og gi huden tilstrekkelig terapi.

Tegn på tørr øyelokk hud - tetthet, rødhet, kløe. © iStock

Tegn på tørr hud rundt øynene:

Årsaker til tørr hud rundt øynene og behandling

Helt forskjellig omsorg er nødvendig for huden rundt øynene i forhold til andre områder av ansiktet. Vevet er veldig tynt og følsomt, og det er få sebaceous kjertler. Derfor, under påvirkning av en aggressiv faktor, oppstår tørrhet, tetthet, rødhet og peeling, som må bekjempes.

Årsaker til hud peeling rundt øynene

Tørrhet vises ikke bare etter påføring eller fjerning av sminke fra øyelokkene. I økende grad er helseproblemer skyld. Det er viktig å ha omfattende behandling av eksterne og interne midler.

Eksterne årsaker

Faktorer som fremkaller tørr hud fra utsiden inkluderer:

 • insekt biter;
 • dårlig kvalitet eller feil valgt vareprodukt for ansiktets hud;
 • ugunstige klimatiske forhold;
 • tørr innendørs luft;
 • utilstrekkelig vanninntak
 • mangel på søvn.

Etter en insektbit, vises spor i form av puffiness og tørrhet på øvre øyelokk. Huden blir også betent og flager av.

Den epidermis i ansiktet varierer i følsomhet, tykkelse og mengde av subkutan fett. I øvre og nedre øyelokk er det tynt og uten lag, i motsetning til andre områder.

Derfor utviklet produsenter av omsorgsutstyr en spesiell hudpleie.

Det er ingen tilfeldighet at det er kremer som brukes om morgenen, om ettermiddagen eller bare om natten. De er forskjellige i sammensetning og konsentrasjon av de viktigste aktive komponentene som kreves på denne tiden av dagen.

Derfor vil et feilaktig valgt produkt eller smøring av hudoverflaten med samme krem ​​dag og natt uunngåelig føre til tørrhet og flak.

Mange kvinner gjør en feil når de begynner å bruke kosmetikk aktivt til å skjule små rynker rundt øynene. Dette kan ikke gjøres, fordi tidlig brukstidspunktet truer med å tørke og peeling.

Det er best å bruke fuktighetsgivende masker og kremer som nærer huden på det øvre laget. De første rynker vises når det er mangel på fuktighet, og du bør ikke prøve så snart som mulig for å eliminere dem med anti-aging kosmetikk. Det er alltid et alternativt pleiealternativ som ikke skader øynene.

For tørt og varmt klima tørker epidermis, tar bort livgivende fuktighet fra den. Derfor, før du går ut på gata, er det viktig at det er riktig næret og beskyttet, som utføres ved hjelp av spesielle omsorgsfulle kosmetikk.

I rom hvor du må bo lenge, kan du installere en luftfukter.

En mangel på vitaminer A, B, E, mikroelementer, utilstrekkelig vanninntak i løpet av dagen gir en gunstig bakgrunn for tørre områder rundt øynene.

Mangel på søvn påvirker også helsen til ansiktsvev. Tap av elastisitet i epidermis, tørrhet, rynker og kjedelig farge - dette er resultatet av dårlig søvn.

Interne årsaker

Ikke bare under påvirkning av faktorer fra det ytre miljøet er det problemer med huden rundt øynene. Det er nødvendig å ta hensyn til de interne årsakene, fordi de i noen tilfeller er dominerende. Blant dem er:

 • allergier;
 • utilstrekkelig dannelse av tårevæske;
 • hudsykdommer;
 • mangel på vitaminer og sporstoffer.

Allergiske reaksjoner oppstår etter inntak av visse matvarer, ved bruk av kosmetikk, medisiner eller kontakt med dyr.

I denne situasjonen blir overflaten rundt øynene rød og flak. Noen ganger er det ikke umiddelbart mulig å bestemme årsaken, og derfor utføre tester for å bestemme sensitiviteten for allergener.

Tårevæske fukker ikke bare overflaten av øyet, men også slimhinner og epidermis som omgir den. Ved utilstrekkelig sekresjon, oppstår tørrhet, og enkelte deler av huden begynner å skrelle seg.

Området rundt øynene krever forsiktig forsiktighet. Det er et spesielt designet kosmetikk for slike følsomme områder.

Hudsykdommer, inkludert blefaritt, atopisk dermatitt, manifesteres av tørre øyelokk, hvor huden sprekker på øyelokkene. Derfor er behandlingen rettet mot å bekjempe grunnårsaken.

Behandling for peeling av huden rundt øynene

Det er noen ganger vanskelig å organisere skikkelig omsorg for huden rundt øynene. Derfor, når du bruker kosmetikk, er det viktig å observere trinnets rekkefølge:

Overholdelse av nøyaktig sekvens vil tillate å roe og fukte huden rundt øynene.

rensing

Det mest vellykkede alternativet for første fase blant kosmetikk - melk eller krem. Gelpleie er best å velge en kvinne med normal hud som ikke krever en spesiell tilnærming. Det anbefales å ta hensyn til tolagsvæsken, hvor man fjerner kosmetikk. Hvis huden er betent og flager av, så er det andre laget laget bare for henne.

Det er nødvendig å ta vare på ansiktet daglig, og først da vil det være mulig å unngå tørrhet og rynker. Kremet som brukes til å tilberede retter vil også være egnet som rensemiddel. De utfører en dobbel funksjon - ikke bare renser, men også nærer vævene.

fukting

Det er viktig å velge de riktige produktene for å ta vare på ansiktets skjønnhet. Normalt produserer cellene hyaluronsyre, som støtter ungdom og forhindrer uttørking. Derfor bør valget gis til kosmetikk basert på det.

Hyaluronsyre kjøpes best i sin rene form og legges til hjemmelagde masker. En annen stimulant er aloe juice. Det kompenserer ikke bare for mangel på vann i cellene, men akselererer også vevsreparasjon.

mat

Når du utfører den siste fasen av ansiktspleie problemer, forekommer det vanligvis ikke. Nesten enhver nærende krem ​​vil gjøre. Fordelene ved kjøp av kosmetikk - tykk konsistens og hypoallergen. Det er bedre å velge ikke en gel, men en krem ​​som er mettet med fettsyrer, designet for å eliminere tørrhet.

Andre anbefalinger knyttet til livsstil og søvn er viktige. Du kan ikke sove ansikt i puten. Konstant friksjon på sengetøy tørker epidermis og skaper en gunstig bakgrunn for utseendet til de første rynkene under øyet eller i hjørnet.

Du bør revurdere din holdning til røyking. Nikotin er skadelig for cellene, ikke bare i ansiktet. Det gjør epidermisene til en grov klut som minner om pergamentpapir.

Fukter huden rundt øynene hjemme

Blant de rette kosmetiske produktene for dehydrert epidermis, kan du selvstendig forberede følgende:

Xerosis, eller overdreven tørrhet, behandles grundig, og det finnes ingen bedre kosmetikk enn den som er tilberedt hjemmefra naturlige ingredienser. For dette er kamille, salvie, mynte, calendula og lindenblomster egnet, hvorfra de avtar en avkok.

Bomullskiver dyppes inn i den forberedte løsningen og gni de skumlete områdene. En annen måte å bruke avkok er å fryse og feste de resulterende isbiter til øvre øyelokk.

Med forberedelsen av kremet må det fungere litt. Som grunnlag for brukt lard. Den er smeltet i et vannbad og flere dråper forskjellige oljer (sesam, oliven, kokosnøtt, fersken) tilsettes. Kremet vil vise seg å være modig, og derfor er det ønskelig å legge det på øyelokkene før sengetid.

Det er viktig å huske at lard ikke er egnet for sensitiv hud, og etter påføring er det mulig med en allergisk reaksjon. Hvis øyelokkets hud blir rød og klør, er dette et tegn på individuell intoleranse.

Masker for ansiktet hjemme for å lage det enkleste, og de takler raskt irritasjon og tørking. For å gjøre kosmetikk beregnet for dyp vev fuktighet, vil du trenge:

Alle ingrediensene er blandet, og masken forblir på ansiktet i 20-30 minutter. I en uke kan du ikke bruke denne fuktigheten mer enn 2 ganger. Aloe Vera juice eller svinekjøtt er lagt i stedet for eggeplomme. Av oljene er preferanse gitt til oliven, fersken, drue.

Tørr hud rundt øynene er oftest resultatet av feil omsorg. Den daglige eksponeringen mot aggressive miljøfaktorer og fargekosmetikk ødelegger utseendet.

Derfor, for å opprettholde skjønnhet og ungdom, er det nødvendig å velge kosmetikk av høy kvalitet i henhold til type hud og omsorgsprodukter etter å ha fjernet sminke.

Tørr og flakket hud under øynene. Årsaker og behandling av øyelokkhuden

Shelled tørr hud er ikke bare en kosmetisk gener som kan forstyrre en person. Årsaker til overdreven tørrhet og peeling av epidermis, ligger ofte dypere enn ved første øyekast.

For å fukte huden med en krem, lage masker, er det nyttig å nærme segeraen, og i noen tid vil det bidra til å løse problemet. Men slik at det ikke skjer igjen, når disse symptomene vises, er det verdt å finne ut den eksakte årsaken og eliminere den.

Skalet hud under øynene: Hovedårsakene

En av faktorene som direkte påvirker huden, inkludert under øynene, er utilstrekkelig væskeinntak.

De fleste tenker ikke på hvor mye rent vann de drikker per dag. Og hvis det på et tidspunkt beregnes dette tallet, er det usannsynlig at 2,5 liter som trengs av kroppen, er nødvendig.

Huden under øynene er tynn og sensitiv - det reagerer raskt på mangel på væske med tørrhet og peeling. Fuktighet fra innsiden er ikke mindre, om ikke viktigere enn eksterne fuktighetsgivende midler.

I tillegg kan andre faktorer forårsake peeling, inkludert patologisk opprinnelse.

Allergisk reaksjon

Skall huden under øynene og sammen med andre ubehagelige symptomer - ødem, rødhet, kløe. I dette tilfellet var den mest sannsynlige årsaken en allergisk reaksjon på noen stoffer eller deres komponenter.

Et forsøk på å selvstille årsaken kan ta lang tid, og sannsynligvis vil ikke bli kronet med suksess.

I tilfelle av allergi forsink ikke med et besøk til legen.

En allergisk peelingreaksjon kan oppstå som følge av insektbit eller mekanisk skade.

Usikre Kosmetikk

"Lanolin", som er i sammensetningen av mange kosmetiske stoffer og er godt oppfattet av fet hud, blir lett en årsak til peeling. Spesielt hvis huden er svært utsatt for tørrhet.

Passion for rensende masker, vask med vanlig toalettsåpe bidrar til drenering av huden.

Feil hudpleie under øynene

Makeup igjen over natten kan forårsake peeling under øynene.

I tillegg bidrar ukorrekt rensing av periorbitalsonen med strekk av huden ikke til helsen, forårsaker irritasjon og flaking.

Vær oppmerksom på! Øyekrem, påført med uregelmessige bevegelser, kan føre til at huden flager under øynene. Selv det beste middelet kan forårsake rynker, hevelse og peeling, hvis det brukes feil.

Svampinfeksjoner

Hvis vi snakker om de patologiske årsakene til å peeling av huden, så er en av de hyppige seboréiske dermatittene som passerer til huden under øynene fra hodebunnen.

Hvis sykdommen ikke blir stoppet i begynnelsen, vil den spre seg til periorbital sone og vil manifestere ved kløe, skalering og irritasjon.

Som rødhet, peeling av huden rundt øynene, kan det være noen typer blefaritt, ledsaget, som regel andre ubehagelige symptomer.

Uønskede eksterne faktorer

En irriterende faktor for huden, og ikke bare under øynene, er en kald vind, brennende sol eller lave temperaturer.

Etter en flott ferie på en tropisk strand, kan du komme hjem med veldig flakket hud under øynene dine - sand og saltvann irriterer og tørker det også.

beriberi

Misbruk av velsmakende, men skadelig mat bidrar også til at huden under øynene blir tørr og begynner å skrelle seg ut.

Fett, krydret, salt mat, mange raffinerte produkter og hermetikk fra butikken bidrar ikke til metning av epidermis med de nødvendige næringsstoffene.

Å spise slik mat er fulle av at kroppen mangler mye i vitaminer.

En liten mengde vitaminer fra mat, kroppen sender først til vitale organer, slik at huden blir treg, livløs og begynner å skrelle.

Ciliary Mite

En annen grunn til hudens peeling under øynene er en ciliary myte, som kan være i kroppen lenge og manifesterer seg ikke.

Ved aktivering er det ikke bare tørrhet og flaking rundt øynene, men også frigjøring av pus, tap av øyevipper, tetthet i huden.

Viktig å vite! Uavhengig fastslår at årsaken til desquamation er krysset som er umulig, dette gjøres kun ved hjelp av medisinsk utstyr.

Hvis du har flakket hud under øynene dine, ikke forsink med et besøk til en øyelege. Et slikt symptom følger ofte alvorlig sykdom.

I tillegg til de ovennevnte grunnene, mer alvorlige interne lidelser, blant hvilke det er:

 • dysbacteriosis;
 • Skjoldbrusk dysfunksjon. I denne sykdommen flager ikke bare huden under øynene, men også dens fargeendringer. Ved hypothyroidism, i tillegg til tørrhet, får huden en gulaktig fargetone;
 • Intoxicering av kroppen;
 • Hormonale lidelser;
 • Infeksjoner av øyesykdom (konjunktivitt, bygg).

Det er mange grunner til hudfelling. Hvis situasjonen ikke forbedres innen kort tid, er det ikke nødvendig å løse problemet selv, det er tilrådelig å konsultere en lege.

Behandling av tørr og flakket hud avhengig av årsaken

Avhengig av alvorlighetsgraden av årsakene til hudens avskalling velges også passende preparater.

Hvis det etter en varm ferie er krydderurter og ekstra fuktighet tilstrekkelig, så for soppinfeksjoner, er det nødvendig med medisiner, inkludert antihistaminer og glukokortikosteroider.

Hva om peeling under øynene er forårsaket av allergi

Ofte forårsaker allergiske reaksjoner feilaktig valgt kosmetikk, og i dette tilfellet vil det være nok til å avbryte bruken og aktiv bruk av fuktighetsgivende masker for tørr og peeling for å passere.

Årsaken til en allergisk reaksjon kan være vanlig vann fra vannet. I dette tilfellet er det nødvendig å rense ikke ved hjelp av skum og midler til vask, men ved hjelp av melk og sminkefjerning med bomullsputer.

En av manifestasjonene av allergi er atopisk dermatitt. I så fall ta antihistaminer, for eksempel Suprastin og Tavegil.

For ekstern bruk for å lindre symptomer på dermatitt, bruk slike geler og salver som "Lorizan", "Sudokrem."

Noen ganger skumlet hud under øynene - en reaksjon på medisinene. Det er vanskelig å fastslå at å ta disse stoffene var årsaken til allergi.

Hvis grunnen til peeling for en stund ikke er etablert, bør du besøke en allergiker, hvem vil finne ut årsaken og foreskrive et kurs av antihistaminer.

Hvordan behandle svampelesjoner i huden under øynene

Alle svampeinfeksjoner som ligner på dem, inkludert konjunktivitt, blepharitt, aspergillose, ledsages av ubehagelige symptomer som vil intensivere uten riktig behandling.

Symptomene på infeksjoner, i tillegg til tørrhet og flaking, tilsettes:

 • vedvarende kløe;
 • rødhet i øynene
 • tap av øyevipper.

I denne situasjonen, ikke forsink å besøke en øyelege. Vanligvis er passende salver basert på kobber eller kvikksølv foreskrevet for behandling av slike sykdommer, og det brukes løsninger av grønt og jod.

I vanskelige tilfeller er behandling med antibiotika og sulfonamider berettiget, det er ofte foreskrevet kursapplikasjon av "itrakonazol" og "flukonazol".

Vær oppmerksom på! Dråper forberedt på apotekets forhold (øyedråper Amphotericin B, Levorin) er svært effektive når det gjelder behandling av soppinfeksjoner i øyelokkhuden.

Vitaminbehandling for vitaminmangel

De viktigste fiender med tørr hud rundt øynene er vitamin A og E. Du kan kjøpe separate vitaminer i kapsler i apotek, legge dem til når du forbereder masker.

Hovedterapien for vitaminmangel vil selvfølgelig være inntaket av vitamin-mineralkomplekser.

For å forbedre tilstanden til huden, anbefales Aevit-vitaminene, selv om det også er mulig å kjøpe separate pakker med vitamin A og E i apoteket og bruke dem i den nødvendige doseringen.

For å løse problemet med beriberi må du revidere det daglige kostholdet og legge til i menyen:

 • egg;
 • tomater;
 • persille (vitamin A);
 • nøtter;
 • melk;
 • vegetabilsk olje (vitamin E);
 • bananer;
 • bokhvete;
 • laks (vitaminer i gruppe B);
 • svart currant;
 • pepper;
 • sitrusfrukter (vitamin C).

Hva om peeling oppstår på grunn av uønskede eksterne faktorer

Hvis ekstreme værforhold, brennende sol, sjøvann eller ugunstige miljøforhold er årsaken til peeling, så langt som mulig, prøv å unngå slike værforhold for behandlingens varighet og ikke bruk sminke mens huden skiller seg av.

Rensing gjøres best med alkoholfrie produkter. Til disse formål, bruk nybrygget te eller kamille kjøttkraft.

Det er nødvendig å tørke huden uten friksjon og trykk. På slutten av prosedyren, fuktighet med en passende krem.

For å eliminere flaking i slike tilfeller kan Advantan krem ​​brukes, som er et kortikosteroidpreparat som lindrer kløe, irritasjon og betennelse i huden.

Hvordan behandle en ciliary tick

Ciliarymite, som alltid er tilstede i den menneskelige mikroflora, begynner å vise kraftig aktivitet og forårsaker problemer bare når metabolske prosesser forstyrres og immuniteten reduseres.

Selv behandle en slik sykdom kan ikke, fordi det fører til løgn mye dypere og prøver å bli kvitt ubehagelige opplevelser i øyet, kan du gå glipp av den tiden av interne uroligheter, for eksempel gastrointestinale lidelser, bihulebetennelse, hormonelle lidelser.

Det er nødvendig å besøke en lege, en øyelege, som vil foreskrive en kompetent behandling, og sende ham til ytterligere diagnose til de aktuelle spesialistene.

Direkte behandling av periorbital sone i denne perioden innebærer rensing med en alkoholholdig løsning av eukalyptus eller kalendula ved bruk av engangs servietter.

Etter 10-15 minutter påføres en spesiell krem ​​eller salve (for eksempel Demalon), foreskrevet av lege, på øyelokkhuden.

Tradisjonelle oppskrifter for å behandle huden under øynene

Hvis peeling av huden under øynene ikke er forårsaket av for alvorlige årsaker, kan folkemidlene takle et ubehagelig fenomen.

For å eliminere tørrhet og peeling gjelder masker, komprimerer, lotioner og gni huden med is med tilsetning av urter.

Komprimerer fra decoctions av helbredende urter

Mange urter har mirakuløse egenskaper som ikke bare bidrar til eliminering av desquamation og tørrhet, men også for å tynne huden, noe som gir den en friskhet.

Tabellen viser flere oppskrifter for å lage komprimerer.

Det er mange planter og urter som kan bidra til å eliminere tørrhet og flak, de fleste av dem kan kjøpes på apoteket eller samles inn i hagen. Blant disse urter er løvetann, mor og - styremor, fennikel, mynte, humle.

Rå potet- og agurkedrikker

På grunn av det faktum at poteten tuber til 3 fjerdedeler består av vann, er en potet kjent ikke bare bleking og toning egenskaper for huden, men også som et middel for å eliminere tørrhet og kampen mot avskalling under øynene.

Poteter inneholder mange vitaminer, for eksempel en linje av B-vitaminer, vitamin C, kjent for sine antioksidantegenskaper, vitamin K, selen og kolin.

Med en rik sammensetning, komprimerer, masker og lotioner fra saften av poteter er hypoallergen og egnet for enhver hudtype.

Effektiv for å fjerne tørre lotioner fra en blanding av rå potet juice og agurk.

Grønnsaker er revet, presset juice, som blandes i like store mengder. Lotionene påføres i 20-25 minutter, etter fjerning anbefales det å smøre huden med oliven eller annen vegetabilsk olje.

Masker med forskjellige oljer

Peeling av huden under øynene kan bli beseiret ved å regelmessig lage masker av oliven eller mandeloljer som intensivt nærer og fukter huden.

For å gjøre dette, fukte gasbind eller et tykt serviett i varm olje og søk i 15 minutter på huden. Etter masken, tørk huden med et isstykke og bruk en nærende krem.

En lignende maske kan fremstilles av jojobaolje eller ricinusolje.

Forebygging: slik at huden under øynene alltid er sunn

For å nyte sunn hud, unngå tørrhet og flak, er det nok å følge noen enkle regler:

 • Velg kosmetikk for øynene, med hensyn til alder og egenskaper av huden;
 • Smink påføres om morgenen bør fjernes om kvelden;
 • Sørg for å nærme og fukte huden, bruk en krem ​​med høy SPF-filter;
 • Etter vask må du ikke tørke huden med et hardt håndkle, bare ta det med en serviett;
 • Drikk minst 2 liter vann per dag;
 • Prøv å ikke spise fett, krydret og salt mat;
 • Overgi nikotin og alkohol;
 • Hold deg til en balansert meny, inkludert fisk, lever, egg, meieriprodukter.

En sunn livsstil bidrar til god immunitet, utmerket velvære og hudtilstand, inkludert under øynene.

For dette trenger du ikke så mye - en full søvn, går i frisk luft, mangel på stress, vanlig hvile for øynene når du arbeider på en datamaskin og bruker høy kvalitet dekorative og pleieprodukter.

Tørrhet og flak, følelse av tetthet, umuligheten av å bruke en vakker sminke, er i stand til ganske nerver.

Hvis situasjonen allerede har skjedd, bør tiltakene tas umiddelbart, og i tilfelle mistanke om at årsaken til peeling var en sykdom, er en tur til en oftalmolog-lege den beste løsningen på problemet.

I denne videoen blir du fortalt hva du skal gjøre hvis huden under øynene skiller seg ut, hvordan du gjenoppretter det:

Fra denne videoen finner du grunnene til at en persons ansikt kan skille seg av:

Flere Artikler Om Typer Acne