Midler med salt og brus er kjent for deres sterkeste, vel, bare fantastiske rengjøringseffekt. Både salt og brus har lyse antiseptiske, antiinflammatoriske og regenererende egenskaper.

Det er 2 av de mest populære måtene å bruke salt med brus fra svarte flekker: skrubbe og maske. Tro meg, resultatene fra disse midlene vil forbløffe selv de mest begeistrede skeptikerne!

Forresten, sørg for å lese artikkelen om bruk av natron for akne i ansiktet. Artikkelen inneholder en hel masse killer oppskrifter fra både akne og svarte flekker, som selv din beste venn ikke deler med deg.

For det du er gal, elsk masken med salt og brus

For å forutsi det fremtidige resultatet er det nødvendig å vite hvilke effekter salt og brus har på ansiktets hud:

 • Den sterkeste rensende handlingen er hovedargumentet til fordel for produkter med salt og brus. Både salt og brus er mekanisk i kontakt med huden, krenker integriteten til cellene i det øvre lag av huden og renner gjennom dypet i porene.
 • Lys antiseptisk og anti-inflammatorisk egenskaper - det andre "trumfkortet". Salt og brus og hver for seg er gode antiseptika, men sammen vil de ikke la noen sjanse for bakterier og bakterier.
 • En sterk regenererende eiendom er et annet stort pluss. Salt og brus stimulerer celleregenerasjon på grunn av deres aggressive effekter på huden. Med denne oppgaven tar salt og brus opp 100%.
 • Ernæringsmessig og resistent. Både salt og brus nærer huden, og forbedrer beskyttelsesfunksjonen.

De beste oppskrifter av masker og skrubber av salt og brus, hvorfra ansiktet ditt vil bli glad!

La oss nå gå direkte til oppskrifter av natron og salt mot svarte flekker og kviser.

Super skrubbe av brus, salt og gel for vasking

Enkel og gyldig oppskrift. Salt og brus vil styrke rensevirkningen av gelen for vasking og i komplekset vil gi en fantastisk effekt. For å forberede skrubbe fra de svarte prikkene med brus og salt trenger vi:

 • 1-2 timer l. gel eller såpe til vasking (i flytende form).
 • 1 ts salt.
 • 1 ts brus.
 • 5 ts. vann (hvis det ikke er flytende såpe).

Tilberedning: tilsett brus med brus og salt til gel for vask, hvitkalket til en tilstand av skum. Hvis det ikke er flytende rensemiddel, legg deretter litt vann til skummet for å gni i den faste såpe for vasking (som et alternativ, men det er bedre å bruke gel). Alt forsiktig blandes.

Påføring: Rengjør huden og vask. Ikke tørk huden tørr, bruk en skrubbe av salt og brus på steder med akkumuleringer av svarte prikker gni i en sirkelbevegelse.

Det anbefales å rengjøre ansiktet ikke lenger enn 5 minutter, eller til en tilstand med alvorlig forbrenning. Etter det må du først vaske soda-saltskrubbe med varmt og deretter med kaldt vann og påfør kremet etter hudtype.

Gnidskrubb trenger veldig nøye, for ikke å skade huden.

Og hva får vi? En utmerket rensing av ansiktet med brus og salt hjemme, som vil rense huden av fett, støv, hatfulle svarte flekker, "knuse" regenereringen og exfoliere den keratinøse hudkulen.

Forresten, de viktigste "konkurrentene" av salt og brus er ansiktsmasker for akne og svarte flekker fra aktivert karbon. Og det er ikke et faktum at det er bedre for deg, så ikke passere ved neste artikkel.

Den enkleste masken med salt, brus og olivenolje: Selv et barn kan!

En enkel oppskrift. Bland en teskje salt og brus med en teskje olivenolje. Olivenolje vil beskytte huden mot overdreven aggressive effekter på huden, mens salt og brus gjør jobben sin.

Mask med brus, salt og rømme

Forbered en maske bare for å skamme seg. Bland: en teskje salt, en teskje brus og 2 ts med rømme.

Rømme har en fuktighetsgivende, nærende, foryngende effekt og vil myke effekten av salt og brus. Påfør denne masken skal være 5-6 minutter på problemområder. Effekten er allerede synlig fra første gang.

Effektiv maske med brus, salt og baby såpe

En av de mest populære og praktiske oppskrifter. Baby såpe gniddes på et rifler (du trenger ikke mer enn 2 ss revet såpe). Deretter tilsettes en teskje salt og brus.

Fyll hele blandingen med en liten mengde kokende vann. Pass på å blande. Som et resultat får vi en pastalignende blanding, som vi søker på problemområder i 5 minutter. Resultatet overgår alle forventninger.

Søknadsregler og viktige tips

Å ignorere følgende regler øker risikoen for allergiske reaksjoner, brannsår og andre uønskede negative virkninger. Ikke bekymre deg, reglene er enkle og klare.

 1. Påfør en skrubbe eller en maske med salt og brus ikke trenger med en bomullspute og fingertuppene. Dermed vil du føle og kontrollere presset på huden.
 2. Påfør produktet med lette massasjebevegelser. Ikke trykk hardt på huden når du påfører masken.
 3. En maske eller skrubbe brukes bare på problemområder. Ikke nødvendigvis gni hele ansiktet.
 4. Ansikt eller skrubb bør rengjøres fra 5 til 8-10 minutter. Mindre er mulig, lengre er ikke. Jo mer følsomme og delikate huden, jo kortere tidspunktet for påføring.
 5. Bruk ovenstående oppskrifter bør ikke være mer enn 1 gang i uken.
 6. Etter masken må du bruke en fuktighetsgivende og nærende krem ​​for hudtype.
 7. Grovt salt må ikke brukes. Det kan forårsake skade på følsom hud. Grovt salt kan lett males hjemme.

Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke havsalt. Havsalt vil virke fra de svarte punktene mye mer effektivt.

Havsaltkrystaller er større enn kjøkken saltkrystaller. Derfor anbefales det sterkt å grille havsalt (i kaffekvern, eller på annen improvisert måte) før bruk.

Hvis det brukes feil, kan brus forårsake brannskader.

For aggressiv innvirkning? Prøv en maske av fargeløs henna fra akne og svarte flekker på ansiktet. Lær vil takke deg!

Kontra

Kontraindikasjoner til bruk av salt og brus fra akne, akne, akne og svarte flekker på ansiktet inkluderer:

 • Allergisk reaksjon på salt, brus eller noen av ingrediensene i oppskriften.
 • Tørr hudtype, samt overdreven følsomhet.
 • Åpne sår eller skader.
 • Alvorlig betennelse.
 • Sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Før du bruker, må du sørge for å utføre en mini-test for en allergisk reaksjon. En liten mengde skrubbe eller maske skal påføres håndleddet og vente 20 minutter. Hvis det ikke er noen negative effekter, kan du trygt bruke verktøyet.

Soda og salt fra svarte flekker: vurderinger

Anmeldelser av effekten av brus og salt mot de svarte prikkene er overveldende positive. I de fleste tilfeller er det et godt positivt resultat: huden er renere og hvitere, og færre svarte flekker eller ikke. Selv om det er folk som ikke passer for disse oppskriftene.

Også, du vil definitivt like denne videooppskriften på hvordan du gjør denne mirakelmasken:

Hvis du allerede har prøvd - del dine erfaringer i kommentarene, tenker du effekten du klart har lagt merke til.

Masker fra brus og salt fra svarte punkter

Masken av brus fra de svarte prikkene i kombinasjon med salt vil tillate deg å rense huden, og med nesten ingen avfall! Dette er en enkel, rimelig og veldig effektiv metode for å kvitte seg med ufullkommenheter, hvis effekt er umiddelbart synlig.

Soda og salt er to komponenter som virker på huden på en gunstig måte, nemlig:

 • Dyp rensing. Salt - virker på det øvre laget av epidermis, renser akneceller og penetrerer dypt inn i det, brus - skaper effekten av løsningen i porene. Sammen hjelper de med å rense ansiktet av komedoner.
 • Antibakteriell virkning. Soda - fjerner bakterier på overflaten av huden.
 • Forhindre betennelse.
 • Cell reparasjon.

Begge komponentene utfører funksjonen til slipemidler. Å virke på dermis som en irriterende, øker blodstrømmen og derved utløser celleregenerasjon, noe som resulterer i hudtone. På grunn av deres felles bruk, kan du raskt ta med en person i rekkefølge.

For alle anledninger

Det anbefales å bruke masker fra brus, salt og tannkrem til følgende hudproblemer:

 • Mørke poeng
 • akne
 • Økt sebumsekresjon
 • Forurensning av porer, deres blokkering

Ikke glem at disse maskerne er ganske aggressive og kan forårsake brannskader. Det er nødvendig å huske reglene for riktig bruk av disse stoffene.

Instruksjoner for bruk av brus-saltmasker

For de mest milde og delikat rensing av ansiktet og eliminere utseendet på problemer, anbefales det å følge følgende regler:

 1. Det er kontraindisert å bruke masken til personer med sensitiv hud og kapillærer nær overflaten. Hvis det er betennelsesprosesser, så vel som skade i form av sår eller sprekker, er det heller ikke anbefalt å bruke en maske.
 2. Utfør en følsomhetstest. For å gjøre dette må du bruke blandingen på håndleddet, stå i 5-7 minutter og skyll. Hvis det ikke er irritasjon (rødhet, kløe), kan du trygt bruke oppskriften.
 3. I tilfelle frykt for skader på ansiktets hud, kan du tørke det med olivenolje av høy kvalitet (skape et beskyttende lag). På grunn av dette er ikke skaden skadet, og rengjøringsprosessen blir mer overfladisk. På grunn av den beskyttende oljefilmen vil salt og brus ikke kunne trenge for dypt.
 4. Påfør blandingen på et vått ansikt med sirkulære massasjebevegelser.
 5. Ikke vær redd for å sette en maske på hele ansiktet: Vær bare forsiktig når du er i delikate områder.
 6. Vask etter prosedyren med varmt, deretter kaldt vann.
 7. Etter ferdigstillelse påføres en beskyttende eller nærende krem.

Det er nok å bruke brus fra svarte punkter en gang i uken, da den har en tørkeegenskap. Ved hyppig bruk kan lipidbalansen i epidermis være opprørt.
Etter de ovennevnte punktene vil brus og salt være de beste hjelperne i kampen mot mørke flekker.

TOP oppskrifter

For å forberede masker beskrevet nedenfor trenger du ikke spesielle ferdigheter, og alle komponentene kan bli funnet hjemme.

Det er viktig! Soda salt masker må utarbeides strengt i samsvar med de beskrevne proporsjoner for å eliminere bivirkninger.

Klassisk maske

 1. 1 ss matvare
 2. 1 ss. salt (kosmetisk)
 3. vann
forberedelse
 • Bland soda og salt, fortynn dem med vann til de er oppløst.
 • Påfør ansikt og hold i 7 til 10 minutter.
 • Vask av og flekk huden med et papirhåndkle.
 • Påfør en krem ​​for å berolige huden.

Mask oliven, rensing og mykning

 1. 1,5 ts salt
 2. 1,5 ts med brus
 3. olivenolje
Forberedelse og bruk
 • Rør salt og brus.
 • Tilsett olje for å oppnå en tykk blanding.
 • Påfør masken i 10 minutter, ikke mer.
 • Skyll med varmt eller litt kaldt vann.

På grunn av oljen i sammensetningen av huden beriket med næringsstoffer og ikke irritert.

Peeling brus og salt

Oppskriften her er enkel, men ikke mindre imponerende med resultatene:

søknad
 • Hvis du vil dampe ut ansiktet med varmt vann, vask det med en varm avkok av kamille eller en streng.
 • Massasje i sin tur, gni i salt og brus, i 2 minutter hver ingrediens på steder der det er mørke prikker.
 • På slutten, vask og påfør en nærende krem.

Soda og tannkrem fra svarte flekker

Den brukes til spesielt fet hud utsatt for rask tilstopping av porene. Tannkrem er et uunnværlig verktøy i nødstilfeller, når du trenger å raskt påvirke problemet, men det finnes ingen spesielle verktøy på hånden. Du trenger bare å blande litt brus og tannkrem (egnet til normalt) til en pasty konsistens og bruke en prikk på det betente området. La på i 20-25 minutter, skyll, behandle med en desinfiserende lotion (det er spesielt godt å bruke en lotion med calendula eller kamille).

Salt og brus med babykrem fra svarte flekker

 1. 2 ss. ansiktsrensende skum eller mousse
 2. 1 ts vann
 3. salt
 4. Baking soda
 5. 1 ts krem
Forberedelse og bruk
 • Hell vann i gelen for ansiktet, slå til skum vises.
 • Legg til en klype salt og brus på gelen.
 • I den resulterende blandingen legger du til krem, blander.
 • Påfør den ferdige masken i 10 minutter, skyll deretter.

Mask - brus + salt + rømme for tørr hudtype

 1. 1 ts brus
 2. 1 ts salt (naturlig hav, kjøkken)
 3. Rømme (kan være melk og krem)
forberedelse
 • Bland pulverformige ingredienser.
 • Tilsett surkrem til det resulterende pulveret.
 • Den resulterende sammensetningen masserer forsiktig områder med mørke prikker.
 • Etter massasje, hold i 2 minutter og skyll.

Sitronoppskrift for fet og kombinasjonshud

Forberedelse og bruk

Soda, salt, sitronsaft - ta alt likt, bland.
Gni inn i det berørte området i noen minutter, skyll dem deretter med vann.

Med honning og jojoba (for tørr og følsom)

 1. Soda, salt - 1 ts.
 2. 1 ss. honning
 3. 1 ss. jojoba olje
forberedelse
 • Bland alle tilgjengelige ingredienser.
 • Å dampe ansiktet, og sett på det, mens det er vått, vått.
 • Vask av med vann.

Krem kan ikke påføres på grunn av tilstedeværelsen i oljens sammensetning. Dette er en fantastisk maske som samtidig nærer huden med mikronæringsstoffer og fukter det.

Påminnelse!

 1. Store saltkrystaller forårsaker mikrotrauma, så det er bedre å legge til ekstra salt med fin sliping på masken. I stedet for å spise, kan du bruke havet, det viktigste som det ikke var malt i fargen, bonusen - nyttige sporelementer.
 2. Varigheten av midlene - 10 minutter maks. Med ubehag blir tiden forkortet.
 3. Før det påføres, anbefales det å dampe ansiktet ditt over en avkok av urter, etter prosedyren, tørk den med tonic til smale porer eller en isbit.

Oppsummering, kan vi si at midlene fra komedoner av brus og salt er på ingen måte dårligere enn dyre kosmetiske masker, scrubs. De er enkle å gjøre hjemme, det er ikke nødvendig med spesielle ferdigheter, og med vanlig bruk vil resultatet bli synlig. Det viktigste er å følge anbefalingene strengt.

Masker med brus og salt fra svarte flekker og akne

Baking soda og salt er en effektiv metode for å håndtere svarte flekker på huden. Men du må være ekstremt forsiktig, da dette middelet er for aggressivt hvis du har sensitiv hud som er utsatt for irritasjon.

Når skal jeg bruke sodavannmaske

Salt og brus mot sorte prikker brukes i slike tilfeller:

 1. fet hud;
 2. forekomsten av akne;
 3. Tilstedeværelsen av svarte prikker;
 4. alvorlig tilstopping og poreforurensning.

Maskregler

Salt og brus til ansiktet er svært aggressive komponenter, da de korroderer og brenner huden. For å unngå dette, bør du vite de grunnleggende reglene for bruk av denne masken.

Det er forbudt å bruke denne masken for:

 • sensitiv og tynn hud;
 • Lukk plassering av kapillærene til hudoverflaten;
 • åpne skader og ansikts sår;
 • alvorlig betennelse.
 1. Før du påfører masken på ansiktet, må den testes på håndleddet. Hvis du lider av en sterk brennende følelse, og etter at du har fjernet maxi, har du rødt utslett og kløe, så kan denne masken ikke brukes.
 2. For å forårsake mindre skade på huden, kan du smøre den med olivenolje. I tillegg til å beskytte huden, forhindrer olivenolje også dyp passasje av brus og salt inn i porene.
 3. Masken påføres med litt masserende bevegelser av fingertuppene, som en skrubbe.
 4. Den ferdige blandingen kan påføres ikke på hele ansiktet, men bare på sorte prikker.
 5. Masken fjernes fra ansiktet, først med varmt vann og deretter kult.
 6. Etter masken påføres en beskyttende, antiseptisk eller annen krem ​​på huden.

Ved å observere alle de ovennevnte anbefalingene, vil brus og soda ikke ha en traumatisk effekt på huden, men en mild og helbredende effekt.

Mask Oppskrifter

1. Lett peeling med brus. Før du bruker masken, må du rengjøre huden fra sminke og smuss ved hjelp av en rengjøringsmiddel. Det er ikke nødvendig å tørke huden tørr, la den forbli litt fuktig. Ta en liten klype sodavann og forsiktig gni den til steder der sorte prikker har samlet seg. Og denne nesen, pannen og haken. Grubbet trenger i 2 minutter.

Den presenterte masken med brus fra svarte flekker løser effektivt fett som akkumuleres i porene og tette dem. Herfra var det fettete trafikkork, blackheads og svarte prikker. Et positivt resultat etter en slik maske oppstår umiddelbart etter første gang. Som et resultat går små poeng bort, og store blir mindre synlige.

Etter denne prosedyren kan huden bli litt bakt, ikke nødvendig å bekymre deg, det burde være så. Men en slik maske er kontraindisert for å søke på betennelse i huden og forekomsten av akne.

2. Hvordan fjerne sorte prikker på nesen med brus? I like store mengder må du blande brus og salt.

Ansiktshuden skal fuktes og soapes med baby såpe til skumdannelse. Topp sprinkle huden med den forberedte blandingen, litt massere den. Samtidig er det nødvendig å være veldig forsiktig, slik at krystaller av salt ikke skader huden.

Den presenterte masken med brus til akne bør være på nesen og ansiktet i 10 minutter. Etter det skylles det grundig med kaldt vann. Som et resultat blir porene dypt rengjort, og antallet svarte prikker er merkbart redusert.

3. Mask med brus, salt og krem. Ta gel for vask og legg til en liten mengde vann der, bland alt i skum. Tilsett litt salt, natron og en teskje fuktighetskrem. Alt bland og påfør preparatet på huden. Hold denne masken på ansiktet i 10-15 minutter, og fjern deretter med kaldt vann.

4. Maske basert på brus, salt og barberskum:

 • Tilbered det, bland salt og brus i samme mengder,
 • Legg til et godt barberskum og bland til en kremaktig konsistens.

Masken kan bare påføres etter en forhåndsrensing av huden. Hold henne i 15 minutter. Vask av med varmt vann.

5. Mask av brus, salt og baby såpe. Rist babysepen på en fin rist (2 ss) og hell et glass kokende vann. Legg til en klype salt og brus, bland alt grundig. Påfør den resulterende sammensetningen på huden og hold i 15-20 minutter. Fjern masken med kaldt vann.

6. Maske med brus fra akne:

 • ta en teskje brus,
 • + 2-3 store skjeer mel og bland disse ingrediensene med tilsetning av varmt vann for å oppnå en tykk blanding.

Denne masken påføres på renset hud i 15 minutter og vaskes med varmt vann. Soda akne i ansiktet vil vise sine resultater på bare noen få økter av maskering. Denne sammensetningen skal brukes 1 gang i uken, 7-10 prosedyrer vil være nok.

7. Havsalt-akne på ansiktet kan brukes til vasking. I 200 ml varmt vann, tilsett en teskje salt. Den forberedte løsningen brukes til morgen og kveldsvask etter grundig rengjøring av huden. Innen 30 minutter trenger ikke løsningen å vaskes av ansiktets hud og ikke tørkes med et håndkle.

8. Lotioner basert på havsalt. For tilberedning tas en teskje sjøsalt og oppløses i 200 ml varmt vann.

Etter rensing av huden er det nødvendig å irrigere problemområdene i huden med preparatet. Ikke skyll saltet i 30 minutter slik at det kan tørke ut litt. Denne prosedyren er ønskelig å utføre hver dag.

PS! Soda og salt fra de svarte flekkene er en utmerket og effektiv kosmetikk, og viktigst, billig. Ved å bruke det regelmessig, vil huden din glemme komedoner, akne, akne og oljeaktig glans.

Det bør ta hensyn til alle kontraindikasjoner og anbefalinger for bruk av slike masker. Som et resultat vil renheten av huden din bli garantert.

Soda og salt: En rask seier over de svarte prikkene

For å kvitte seg med svarte flekker og hudormer for alltid, kan du få medisiner med brus og salt. Disse komponentene har gode antiinflammatoriske og antiseptiske midler, har en peeling effekt, fremmer hudregenerering. En slik aktiv cocktail penetrerer dypt inn i porene, fjerner alle unødvendige sebaceøse formasjoner og bidrar til eliminering av svarte flekker. På grunn av sin aggressive virkning stimulerer den celleregenerasjon og bringer nyttige mineraler inn i de indre lagene av dermis.

Regler for bruk av aktive forbindelser

Baking soda og salt brukes ofte i masker og skrubber. Men det er nødvendig å bruke slike kosmetiske sammensetninger riktig for ikke bare å kvitte seg med utslett, men også for å unngå mulige bivirkninger:

 • Sørg for å teste verktøyet for en allergisk reaksjon før prosedyren. Påfør litt av sammensetningen på håndleddet i en halv time. Hvis det ikke er rødhet og kløe, kan verktøyet påføres.
 • Før du bruker formuleringene, er det nødvendig å dampe ansiktet - da vil handlingen bli mer aktiv. Det er bedre å gjøre dette ved hjelp av et dampbad på buljong av malurt, horsetail, kamille, yarrow, calendula. Hvis alle helbredende urter ikke er tilgjengelige, kan du bare ta kamille eller kalendula.
 • Det er mer nyttig å bruke havsalt, men krystallene er ganske store, så det er tilrådelig å male dem i en kaffekvern.
 • Hvis sammensetningen av de aktive substansene er tilstrekkelig stor, må du bare bruke det på problemområder hvor sorte prikker samler seg.
 • En brusmask eller skrubbe med et saltadditiv påføres med lysmassasjebevegelser. Det er bedre å ikke bruke bomullsdyner til å føle huden under fingrene, og kontrollere trykket.
 • Rengjøringstiden bør ikke være mer enn ti minutter, den kan ikke holdes mer enn en gang i uken. Og jo mykere huden, desto mindre bør perioden med eksponering for aktive stoffer.
 • En dråpe oliven eller mandelolje kan myke effekten av de aktive ingrediensene. Men så vil ikke rengjøring være så effektiv.
 • Soda maske med salt eller skrubbe vaskes først med varmt, deretter kaldt vann.
 • Antiseptisk fuktighetsgivende eller nærende krem ​​- den beste gjennomføringen av prosedyren.

Kontraindikasjoner til bruk av brus-saltblandinger

Ikke i alle tilfeller vil slike sammensetninger ha en positiv effekt mot svarte flekker:

 • Mulig allergisk reaksjon på en av komponentene i oppskriften.
 • Overdreven hudfølsomhet, irritabilitet.
 • Alvorlig betennelse, så vel som dype åpne sår eller skader.
 • Nærhet av kapillærene til overflaten av huden.
 • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Velger skrubbe

Det beste middel mot forurensning er en skrubbe. Det viktigste er å finne en egnet for din hudtype. Hvilke er egnede?

For fet og kombinasjonshud

For tørr og sensitiv hud

Anmeldelser av eierne av fet hud sier at denne sammensetningen vil hjelpe både å redusere fettet av dermis, kvitte seg med den stygge skinnet, og fjerne slike svarte flekker vil hjelpe en slik skrubbe. Ta en teskje salt, brus og en kvart kopp med fettfattig rømme. Bland ingrediensene til en jevn konsistens. Påfør på et rent ansikt eller på problemområder på kroppen. Etter prosedyren, når skrubbingen er vasket av, er det bedre å bruke ikke en nærende krem, men en beroligende tonic.

Oppskrift nummer 2 - med sitronsaft.

Svarte flekker og fettete glans på grunn av denne sammensetningen. Du må blande sitronsaft og salt med brus i like store mengder. Påfør blandingen på de berørte områdene og masser det med gnidningsbevegelser.

Oppskrift № 3 - med barberkrem eller gel for vasking.

Dette verktøyet reduserer sebum sekresjon, og bidrar også til kampen mot svarte flekker. Det er nødvendig å slå en liten barberkrem med vann, på en klype av aktive stoffer. Du kan erstatte kremgelen eller skummet til vasking. Det resulterende skumet påføres på ren hud i maksimalt 10 minutter. Masser deretter de berørte stedene forsiktig. Etter vask, tørk huden med et stykke sitron.

Denne skrubben gir hudens elastisitet, det renser ikke bare godt av svarte flekker, men også perfekt fuktighet. Du trenger brus og salt - en teskje, så vel som fire av samme skje med fet yoghurt. Vi blander komponentene til en homogen sammensetning og masserer de mest problematiske områdene med dem, og legger ganske enkelt på resten av huden.

Oppskrift nummer 2 - med havremel, hvete eller bokhvete mel.

Hvis du vil bleke de svarte prikkene og til og med ut hudtonen, kan du bruke melken skrubbe. Hvis du ikke fant denne typen mel på salg, kan du male havregryn, hvetehull eller bokhvete i en kaffekvern. For en kvart kopp mel trenger du to teskjeer brus-saltblanding. Alt dette er fortynnet med varmt vann til en grøtaktig masse. Påfør på ren hud, massere områder med høy lokalisering av svarte prikker.

Oppskrift nummer 3 - med melk.

Gentle rensing av huden vil gi en slik oppskrift: brus - tre deler, salt - en del. Blandingen fortynnes med varm melk til konsistensen av vassel. Påfør en tykk masse på ren hud, vent et par minutter, masser deretter de berørte områdene og vask av.

Denne skrubben bidrar ikke bare til å kvitte seg med svarte flekker, men nærmer også sensitiv hud med nyttige stoffer, beskytter mot negative ytre påvirkninger. Du trenger en spiseskje kaffe grønt, fem dråper drue frø olje, en teskje av aktive ingredienser. Bland alle ingrediensene til glatt, og hold i kjøleskapet i tre dager. Etter dette kan det brukes.

Oppskrift nummer 2 - med honning og jojoba olje.

Sammensetningen renser og fukter tørr hud samtidig. En spiseskje honning, samme mengde jojobaolje, pluss en teskje brus og salt - disse er hovedbestanddelene. De må blandes til et enkelt stoff. Påfør på renset vått ansikt eller kropp.

Oppskrift nummer 3 - med krem ​​og olivenolje.

Gir en mild, ikke-traumatisk fjerning av svarte prikker og hudormer. Du trenger to teskjeer krem, tre - olivenolje, en klype salt og brus. Bland alle ingrediensene grundig. Påfør skrubbe for å rengjøre, fuktig hud.

Universale masker, rensing av svarte prikker

Riktig valgt ansiktsmaske kan ikke bare takle svarte flekker og akne, men også næring med næringsstoffer, forynge huden. Alle foreslåtte masker er universelle, og anmeldelsene om dem er bare positive.

Effektiv maske med baby såpe

Aktivt kjemper mot svarte utslett i ansiktet.

Nødvendig: to spiseskjeer av revet babysep, varmt vann, en teskje salt og brus.

Koking: Hell komponentene med kokende vann for å få en kremaktig blanding, bland. Påfør på problemområder på kinnbenet, pannen, haken, nesen i ikke mer enn fem minutter.

Kremaktig honningmaske

Moisturizes og nærer huden, hjelper til med å fjerne smuss og svarte flekker, er veldig bra for tørr hud.

Nødvendig: en spiseskje honning og krem, salt og brus - på spissen av en kniv.

Koking: Bland ingrediensene og påfør huden på ren hud.

Sitron Orange Mask

Strammer og toner huden på ansiktet, eliminerer glans og svarte flekker.

Nødvendig: to spiseskjeer brus, halv sitron og oransje, for å aktivere - salt på toppen av en kniv.

Koking: klem juice ut av sitrusfrukter, salt og brus oppløses i den. Påfør væsken på huden. Det vaskes av med lette bevegelser av fingrene.

Hercules Mask

Exfoliates døde celler, fjerner overflødig fett fra porene, forynker huden.

Trenger: et glass knust havregryn, vann, brus - en spiseskje, salt - halv teskje.

Koking: Bland ingrediensene med vann til en tykk slurry og gjelder for ren hud.

Proteinmask

Hjelper med å fjerne svarte flekker, samtidig som de begrenser porene i ansiktet, lindrer betennelse.

Trenger: egg hvit, en teskje sitronsaft, brus og salt - på spissen av en kniv.

Vi forbereder: Vi rister opp protein sammen med andre komponenter, vi legger på ren hud i flere lag.

Honninggule maske

Den har en mykende og foryngende effekt, eliminerer forurensning, svarte flekker og overflødig fett, strammer porene.

Nødvendig: eggeplomme, litt honning, pluss brusblanding med salt - ganske mye.

Koking: smelter honningen, slå den sammen med eggeplommen og de aktive ingrediensene. Påfør på dampet ansikt.

Øl gjær maske

Renser de dypeste lagene av hud fra smuss og giftstoffer, fjerner akne og svarte flekker, har en foryngende effekt.

Det bør være: en liten ølgjær, en kapsel av vitamin C, de aktive ingrediensene - på spissen av et kniv.

Koking: Blanding av ingredienser og fortynnet med vann, gjelder for ren hud.

Hvis alle de ovennevnte prosedyrene utføres regelmessig, uten å forsømme reglene, vil huden din glede seg med friskhet og fløyelshet, og det blir ikke spor av de svarte punktene!

Soda fra svarte punkter

I kampen for attraktivitet, ungdom og skjønnhet i huden, brukes ulike midler, men når det gjelder alvorlige problemer, kan ikke alle kjøpte kosmetiske produkter eliminere dem. Soda fra de svarte prikkene begynte å bli brukt i svært lang tid, så hvis du har en slik feil i ansiktet ditt, er det ikke nødvendig å skaffe deg dyre midler.

Hvordan påvirker bruset svarte flekker?

Du kan fjerne svarte flekker hjemme med natriumbikarbonat, som:

 • kunne trenge inn i dybden av epidermis og forbinde med forurensning, samt giftige partikler, vellykket bringe dem ut;
 • gi antiinflammatorisk og kraftig antiseptisk effekt, ødelegger hensynsløs patogene mikroorganismer;
 • eksfolierer døde celler, aktiverer blodsirkulasjon og vevregenerering, slik at næringsstoffer kan komme inn i epidermiscellene.

Derfor kan natriumbikarbonat bli kalt en av de mest effektive produktene mot svarte flekker. Hvis du vil bli kvitt dem uten unødvendig bruk av penger ved hjelp av brus, vil våre anbefalinger hjelpe deg med dette.

Hvorfor dannes svarte flekker?

Når du blir kvitt svarte flekker på nesen og i andre deler av ansiktet, bør du forstå årsaken til utseendet for å holde huden i perfekt stand. Hovedfaktoren som bidrar til dannelsen av poeng er overdreven sekresjon av talg. Dette kan føre til:

 • urettferdig omsorg for huden og bruk av kosmetikk av lav kvalitet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • medisinering i lang tid;
 • manglende overholdelse av næringsregler og tilstedeværelse av sykdommer i LCD-området;
 • Vanlige stressende situasjoner, eller hormonell svikt;
 • genetikk eller tilstedeværelse av dårlige vaner.

Vi tilbyr flere av de mest effektive oppskrifter som vil bidra til å bli kvitt akne og opprettholde perfekt hudtilstand.

Svarte prikker maskerer med brus

En enkel oppskrift på komponentene som er tilgjengelige for hver, vil gi deg gode resultater. Masken fra svarte punkter med soda forbereder seg som følger:

 • ta en keramisk eller glassbeholder;
 • sett natriumbikarbonat i tara (1 ts);
 • tilsett vann (helst renset) i en liten mengde for å få en tykk masse;
 • Påfør preparatet på den berørte overflaten og inkuber i 2-3 minutter.

Ikke hør for å vaske av masken med brus. Du må utføre masserende bevegelser, ved hjelp av de anvendte midlene som en skrubbe. Skyll ansiktet ditt med varmt og kaldt vann.

Salt og brus fra svarte punkter

Denne oppskriften er ikke mindre effektiv, fordi salt og brus ikke bare kan fjerne svarte flekker, men også rense overflaten, bli kvitt betennelsesprosesser og til og med utjevne hudtonen. Før du bruker masken, bør du åpne porene (for å dampe ansiktet), og deretter fortsette til preparatet. Du må ta:

 • fint salt - 1 ts;
 • natron - 1 ts

I en fuktig, gnidd med avkok av kamillehud, gni brus med masserende bevegelser, deretter korn av salt. Hver komponent skal gnides i 2 minutter. Gjør dette nøye og utelukkende i de svarte punktsonene. Etter prosedyren, vask og mettet huden med en nærende krem.

For tørr hud, kan du legge til 1 ss fett syrkrem og påfør produktet som en maske i 15 minutter.

Hvis du også er bekymret for akne i ansiktet ditt, prøv oppskrifter med brus fra denne artikkelen.

Soda og tannkrem fra de svarte prikkene

I nærvær av overflødig fet hud trenger porer spesiell rensing, og i slike tilfeller kommer brus og tannkrem til redning. Dette verktøyet er til nødssituasjoner der det er behov for umiddelbar innvirkning på defekten.

Den svarte punkträddningsmasken består av to komponenter:

 • vanlig tannkrem;
 • natron.

Kombiner de to stoffene for å danne en tykk masse. Påfør på områder med feil og la være å handle i 25 minutter. Skyll av sammensetningen grundig og behandl med et desinfiseringsmiddel (lotion, etc.).

Prøv også å lage peeling soda i henhold til oppskriftene fra forrige artikkel.

Sitron og brus fra svarte punkter

Når det er et behov for ikke bare å kvitte seg med svarte flekker, men også å bleke huden, smale porene og lysere pigmentflettene, kan dette gjøres ved hjelp av sitron og brus. Sitrus juice forbedrer effekten av natriumbikarbonat. Klargjør verktøyet ved å bruke følgende proporsjoner:

 • natron - 1 ts;
 • sitrus juice - 1 ts

Komponentene blandes og massen påføres på overflaten av ansiktet. Vask av blandingen etter en 10-minutters periode. Det bruker eksepsjonelt varmt vann. Etter rensing, bruk krem ​​med næringsstoffer.

Peroksid og brus fra svarte punkter

Du kan få en sunn nyanse av huden, rense den fra svarte flekker og forhindre utseendet på nye betennelser hvis du lager en maske med brus og hydrogenperoksid. For å få det perfekte resultatet og nyte mat og hvithet i huden, må du forberede:

 • natron - 1 ts;
 • peroksid - 2 ts

Et effektivt verktøy fremstilles ved å kombinere ingrediensene for å oppnå en homogen tykk blanding. Det skal påføres huden og skylles etter 10 minutter, og masser de berørte områdene forsiktig. Ved å lage denne masken en gang hver 14. dag, vil du ikke møte et problem igjen og bli kvitt betennelser.

Olivenolje og brus fra svarte punkter

For å gjøre huden din jevn, myk og øm, vil en kraftig duet av brus og olivenolje hjelpe. Verktøyet vil være et utmerket renseprodukt og mette huden med et stort antall næringsstoffer, ta vare på sin skjønnhet og ungdom.

 • fint salt - 1,5 ts;
 • brus - 1 ts;
 • olivenolje.

Etter å kombinere de tørre ingrediensene, tilsett olje i en mengde slik at man får en tykk masse. Det skal umiddelbart påføres overflaten av ansiktet og fjernes etter 10 minutter. Det er bedre å gjøre dette med litt kjølig vann.

Effektiv maske med brus og baby såpe

Denne oppskriften er den mest populære i kampen mot svarte prikker. Du må lage sjetonger, gni baby såpe på gitteret (bør få 2 ss råvarer). Tilsett en liten mengde kokende vann til sjetongene og bland alt. Hell deretter brus og salt (1 ts), lage en pastalignende blanding. Det er nødvendig å bruke det på steder som er berørt av svarte punkter og ikke tåle mer enn 5 minutter. Etter skylling med varmt vann vil du bli overrasket over resultatene.

Kontra

Påfør brus masker, selv i kombinasjon med andre, og redusere aggressiviteten av natriumbikarbonat, bør være veldig forsiktig. Dette gjøres etter fordamper av huden, og eksponeringstiden til masken skal følges nøye.

Hvis du har svært følsom hud, og kapillærene er synlige på overflaten, er det bedre å nekte bruken av slike stoffer. I tilfelle at det oppstår kløe, rødhet og andre reaksjoner etter påføring, bør du også velge andre hudpleieprodukter.

Ikke bruk kokosvann oftere enn en gang i uken.

Anbefalinger etter prosedyren

Etter å ha blitt kvitt svarte prikker, bør du nøye overvåke skjønnheten og helsen til huden, gjennomføre visse prosedyrer:

 1. Damp huden for å rengjøre porene. Gjør dette en gang i uken.
 2. Bruk av kosmetiske produkter som passer til din hudtype.
 3. Minimere bruken av pulver og tonal rammeverk, som forårsaker dannelsen av komedoner.
 4. Hyppig vask med kaldt vann eller kamille / kalendula avkok.
 5. Rengjøring overflaten av "døde" celler med peeling, som vil være en utmerket forebygging av utseendet på svarte flekker og rynker.
 6. Hudpleie ved hjelp av masker.
 7. Gjennomføring av regelmessig rensing (skum, tonics, etc.) prosedyrer om kvelden.

Bruk brus til ansiktet i henhold til ovenstående oppskrifter - det vil bidra til å gjøre det lysere og gi et sunt utseende.

anmeldelser

Marina er 38 år gammel.
Mask med olivenolje og brus bare elsker. For to år siden visste jeg ikke hvordan jeg skal håndtere sorte prikker. De var fastboende i ansiktet mitt. Nå har jeg glemt dem helt, men huden tenker ikke engang på aldring - elastisk, elastisk og strålende.

Ekaterina Olegovna er 45 år gammel.
De første brusmaskene prøvde ca 5 år siden med en venn. Forsøket mislyktes: Jeg peresshila det og nektet dette produktet. Nylig snublet over masochki med tilsetning av krem, rømme og andre fettkomponenter. Jeg bestemte meg å prøve det og ikke angre på det. Pigmentspottene er nesten umerkelig, svarte prikker forsvinner helt, spesielt etter en god brusskrubbe med salt.

Hvordan bruker du sodavann for å bli kvitt svarte flekker?

Fremkomsten av komedoner er alltid ubehagelig, og de som står overfor dette problemet vet at det å bli kvitt dem er ganske problematisk. En fettig glans vises i ansiktet, porene er tette med trafikkork som blir svarte - i det hele tatt begynner huden å se utattraktivt. I dag tilbyr vi deg å gjøre deg kjent med en av de effektive måtene som vil bidra til å glemme dette problemet. Soda fra svarte flekker virker ganske bra, det binder fett og smuss, forsiktig renser porene.

Hvorfor hjelper bruset?

Ved rengjøring av huden har dette produktet følgende effekt:

 • bleking;
 • antibakterielle;
 • eksfolierende;
 • normaliserer syrebalanse;
 • stimulerer blodsirkulasjonen.

Som et resultat løses problemet med overdreven fet hud, de betente områdene roer seg ned, porene rengjøres og innsnevres.

Tips! For å oppnå det mest positive resultatet, anbefales det å bruke spesialpleieprodukter i kombinasjon med brus: tonic, alkoholfri, beroligende krem.

Bli kvitt komedoner

Før du begynner renseprosedyren, er det nødvendig å dampe huden grundig. Dette stadiet er obligatorisk, og de bør ikke overses. Så la oss komme i gang:

 • Hell 500 m vann inn i pannen;
 • Når det kokes, tilsett 30 g farmasøytisk kamille eller basilikumblader;
 • skru ned varmen og lag blandingen i 10 minutter;
 • slå av varmen, avkjøl litt ved romtemperatur;
 • filter, legg til et par dråper essensiell olje - lavendel, sandeltre eller tea tree;
 • fukte gasbind eller et stykke bomullstoff i væske og dekke ansiktet ditt;
 • etter 10-15 minutter, fjern komprimeringen.

Det er viktig! Husk at med følsom hud må avkokingen avkjøles ganske bra. Dette vil bidra til å unngå irritasjon og skade.

Vi bruker brus

Soda mot svarte prikker kan brukes i flere versjoner. Vurder hver enkelt av dem.

  Peeling. Fukt huden med varmt vann og masser forsiktig soda over området comedones.

Det er viktig! Under peeling kan du føle en liten prikkling - ikke vær redd, da denne hudreaksjonen er normal.

 • Mild rensing. En annen måte å kvitte seg med svarte flekker med brus er å bruke baby såpe, som kan være både solid og flytende. Såpe skumende hender og på huden; våt brus for å ta brus og massasjebevegelser for å tørke problemområder. La sminke på ansiktet og skyll av etter 10-15 minutter.
 • Masken er en enkel oppskrift. Kombiner opp natron og renset vann i glass eller keramisk tallerken. Velg et forhold slik at resultatet er en tykk vass. Blandingen ble påført på zoner med komedoner og igjen i et par minutter. Masser komposisjonen med varmt vann, skyll deretter med kaldt ansikt.

  Det er viktig! Husk at eventuelle rengjøringsmidler skal vaskes av med varmt vann. For høy temperatur vil bidra til utvidelse av porene, så resultatet etter rensing vil være kortvarig.

  Mask med appelsinjuice. Fra en moden oransje "få" en spiseskje juice, legg til en teskje brus, bland. Den resulterende sammensetning for å påføre problemområder, la i 12 minutter. Når masken er helt tørr, er det nødvendig å gni den litt med fingrene, skyll deretter med lunkent vann. Fullfører prosedyren kald skylling.

  Tips! Denne masken er ideell for fet hud.

  Det er viktig! Husk at for sensitiv hud med betennelse er ikke sitron anbefalt.

  Masker med brus og salt fra de svarte prikkene

  For å være vakker og godt preparert er den naturlige aspirasjonen til hver kvinne. Men alle anstrengelser og kostnader for dyre kosmetikk kan negere de små kosmetiske feilene. En sjelden lykkelig kvinne i vår tid kan skryte av helt ren hud. Den moderne rytmen av liv, økologi og stress fører til utseendet av komedoner, de såkalte svarte prikkene, på grunn av at ansiktet blir sløvt og uklart.

  Vi foreslår at du kjenner deg til nr. 1 rettsmidler mot svarte flekker - brus og salt: mekanismen for deres effekt på huden, bruksmetoder og populære maskeoppskrifter ved hjelp av disse komponentene.

  Hva er komedoner?

  Svarte prikker er egentlig ikke et kosmetisk problem. Snarere er det et symptom som indikerer en generell slagg av kroppen, svekket metabolsk prosesser og feil livsstil.

  Komedoner vises på områder med forstørrede porer og høyt fettinnhold: på pannen på pannen og nesen, haken. Som et resultat av økt sekresjon av talgkjertlene, akkumulerer sebum i porene og hardner når de interagerer med oksygen. Prosessen med dannelse av svarte flekker aktiveres dersom andre faktorer legges til økt oljeinnhold i huden: dårlig kosthold, luftforurensning, stress og overarbeid.

  De viktigste metodene for kamp

  Det er flere måter å håndtere komedoner på. For fullstendig eliminering av svarte prikker må drastisk forandre livsstilen. Det er ikke mulig for hver kvinne, så du må regelmessig løse dette problemet med kosmetiske midler.

  Moderne kosmetiske produkter mot svarte flekker er representert av ulike skrubber, peeling og masker. De fleste av de ferdige kosmetiske produktene er dyre og effektive bare ved vanlig bruk.

  Utprøvde og rimelige hjemmemedisiner med salt og brus vil også bidra til å gjøre ansiktet rent. De har antiinflammatoriske, antiseptiske og regenererende effekter. Anmeldelser på Internett viser den høye effektiviteten av disse stoffene i kampen mot svarte flekker.

  Egenskaper av brus og salt

  Masker med salt og brus er bemerkelsesverdige for denne effekten på ansiktets hud:

  Salt påvirker effektivt det øvre laget av epidermis, bryter integriteten til døde celler og trenger inn dypt inn i huden, og soda løsner i sin tur innholdet i porene. Sammen bidrar disse to stoffene til dyp rensing og eliminering av svarte flekker.

  1. Antiseptiske og antiinflammatoriske effekter.

  Selv separat, salt og brus hemmer aktiviteten til mikroorganismer, og hvis deres tiltak kombineres, har de patogene mikrober ikke den minste muligheten.

  Salt og brus er aggressive stoffer som har lokal lokalirriterende effekt. Men en slik effekt skader ikke de friske cellene i epidermis, tvert imot, blodsirkulasjonen i hudvevet er forbedret, det stimuleres og tones.

  Det er, takket være det felles arbeidet med salt og brus, det skjer en gradvis eliminering av svarte prikker, huden blir ryddet, betennelsen minker, patogen mikroflora blir drept, og i tillegg er cellereparasjon aktivert.

  Oppskrifter masker med salt og brus

  Etter å ha analysert vurderinger av hjemmemedisiner med salt og brus på forum og nettsider dedikert til kosmetologi, valgte vi de mest effektive oppskrifter. Fra disse komponentene som er tilgjengelige for hver vertinne, blir masker og skrubber mot svarte prikker utarbeidet.

  skrubb

  Slå til tykt skum 1-2 ts. vaskemiddel (best av alt vanlig gel for vask), legg deretter til 1 ts. brus med salt og bland godt. Blandingen påføres ren, fuktig hud, masseres i en sirkulær bevegelse i 5 minutter og skylles med varmt vann.

  Hvis du ikke har et flytende vaskemiddel på hånden, kan du gratulere baby eller toalett såpe og rør den med vann til den er jevn.

  Advarsel! Blandingen bør bare påføres problemområder og masseres veldig forsiktig, da sodakrystaller og salter kan skade sunne celler. Hvis det er en sterk brennende følelse, bør sammensetningen straks vaskes av.

  Oppskrift med olivenolje

  Virkningen av denne masken er basert på myknings effekten av olivenolje: den beskytter huden mot aggressivt salt med brus under rensing. Oppskriften på dette verktøyet er som følger:

  • salt, brus og olivenolje i like store mengder,
  • påføres på renset hud og tåler 5-10 minutter.
  • Etter prosedyren, skyll blandingen med varmt vann og suge huden med et serviett.

  Oppskrift med rømme

  Bland 1 ts. salt og brus fra 2 ts. rømme, bland til glatt og påfør ansiktet i 5-6 minutter. Denne masken bidrar til å raskt ta huden i orden, for i tillegg til kampen mot svarte flekker har den en fuktighetsgivende, nærende og foryngende effekt.

  Oppskrift med baby såpe

  I 2 ss. l. gnidd baby såpe legg til 1 ts. salt og brus. Fyll blandingen med en liten mengde kokende vann og bland til glatt. Masken skal ha en tykk pasty konsistens, så det er bedre å hell 1-2 msk først. l. kokende vann, og deretter om nødvendig, fortynn blandingen.

  Salt og honning i ansiktet

  Alt du trenger å blande godt og bruke på huden. Dette er et fantastisk multifunksjonelt verktøy som vil fukte, nærme, rense, tone, forynge og glatte fine rynker.

  Ved vanlig bruk av en slik maske blir huden jevn, ren, uten pigmentflater og betennelser, godt hydrert og ung.

  Tips for bruk av masker

  Salt og brus er aggressive stoffer som kan forårsake irritasjon eller forbrenning hvis de ikke brukes på riktig måte. Når du bruker hjemmelaget kosmetikk med disse komponentene, må du følge følgende regler:

  1. Store krystaller kan forårsake riper og skader på friske celler i huden, så en maske er bedre å ta saltet finmalt. Hvis dette ikke er til stede, bør du male store krystaller på kvernen. Det er mulig å erstatte bordsalt med havsalt, i dette tilfellet vil hudcellene være ytterligere mettet med nyttige mikroelementer.
  2. Peeling og masker med salt og natron påføres bare fingre, men ikke bomullsdott eller kosmetiske svamper. På grunn av dette kan du nøyaktig føle pressekraften på huden, som beskytter den mot mulig skade.
  3. Eksponeringstiden for masken er fra 5 til 10 minutter. Med en sterk brennende følelse kan tiden reduseres, men det kan ikke økes, selv om det ikke er ubehag.
  4. Svarte prikker er et problem hvis røtter ikke ligger i kosmetikk. Derfor, hvis grunnårsaken til deres utseende ikke elimineres, bør de fjernes regelmessig, men ikke oftere enn en gang i uken.
  5. For dypere rensing før påføring er masken bedre å lage et dampbad for ansiktet. Det åpner porene og letter strømmen av aktive stoffer inn i de dypere lagene i huden. Etter prosedyrene for eliminering av svarte flekker, anbefales det å bruke pore-smalende midler: spesielle tonics, hydrogenperoksid eller en hjemmelaget eggproteinmaske.
  6. For å sikre at det ikke er noen negativ reaksjon av huden på salt eller brus, er det nødvendig å bruke produktet på håndleddet før bruk og la det stå i 20 minutter. Salt og brus brukes ikke til allergi, tørr eller sensitiv hud, sår eller sår i ansiktet.
 • Flere Artikler Om Typer Acne