Saltvanntarmsrensing er en av de enkleste, mest allsidige og effektive rensemetoder, lånt fra yoga.

Shank prakshalana er spesielt bra for de som har kontraindikasjoner til å rense med naturlige juice, epler, synes det er ineffektivt å rengjøre grøt, leter etter et svar på spørsmålet om hvordan du skal tømme tarmene effektivt og billig.

Kjernen i prosedyren: Drikk mye saltvann. Ved hjelp av spesielle øvelser stimuleres arbeidet i fordøyelseskanalens organer, vannet drives kontinuerlig gjennom alle "stasjonene": fra mage til anus, til det blir gjennomsiktig. Rengjøringsmiddel er tydelig synlig umiddelbart.

For de som er minst kjent med medisin, er det to naturlige spørsmål: 1. Lider nyrer av saltsalter; 2. Hva vil skje med de gunstige mikroorganismer som bor i organene i mage-tarmkanalen, hvis kroppen blir renset med saltvann, vil de også bli skyllet ut?

Detaljert svar på disse og andre spørsmål er under.

Fordeler og kontraindikasjoner

Saltrensing er utviklet for å forbedre tilstanden i tykktarmen. Med et sunt kosthold skjer dette naturlig, men ernæringen til våre samtidige kan sjelden kalles veldig riktig.

Giftstoffer og avfall samler seg i tarmene i måneder og til og med år.

Uansett hvor perfekt en organisme er en menneskekropp, kan den ikke bli kvitt dem selv uten hjelp utenfra - det er nødvendig å rense tarmene på en eller annen måte. Med saltmetoden kan du gjøre det på en dag, uten å strekke i uker, som med mange andre.

Takket være rengjøring med saltet vann:

 1. Hud blir frisk.
 2. Fordøyelsen forbedres.
 3. Leveren fungerer bedre.
 4. Øk kroppens generelle tone som følge av bedre absorpsjon av mat.
 5. Normalisering av vekt (for tynn - gevinst, med overvekt - gå ned i vekt).
 6. Det er tegn på at rensing av tarmene med saltvann kan kurere diabetes i de første stadiene av sykdommen.
 7. Kanskje - øke motstanden mot forkjølelse på grunn av generelle endringer i kroppen.

Kontraindikasjoner til prosedyren for rengjøring av kroppen med salt:

 1. Nyresykdom.
 2. Kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen: et magesår.
 3. Mage-tarmsykdom eksacerbasjoner: akutt kolitt, diaré, dysenteri.
 4. Akutt blindtarmbetennelse.
 5. Kreft sykdommer

Fremstilling av løsningen

Saltløsning for rengjøring av kroppen med vann er tilberedt som følger: 1 liter medium varmt (40 C) vann 1 ss. l. havsalt (eller vanlig matlaging). Noen ganger tilbyr det et eksotisk salt for å rense tarmene (Glauber, engelsk, det vil si magnesia).

Men reglene for deres bruk er forskjellige, så svaret på spørsmålet om hvordan du skal tømme tarmene med disse saltene, vil være annerledes.

Vann for rensing skal være rent og kokt.

Løsningen for å tømme tarmene er ganske sterk, noen føler seg kvalme. Styrken på løsningen for Shank prakshalans er høyere enn den for saltvann som brukes til medisinske formål (for det, 1 ts. Salt er tatt for samme volum vann).

Et forhøyet nivå av NaCl er nødvendig, slik at saltvann oppfattes av fordøyelseskanalens organer ikke som vann, men som mat som må fordøyes. En svakere løsning vil bli absorbert av den osmotiske ruten (gjennom slimhinnene) og utskilles gjennom nyrene og overbelaster dem. Soloney bør heller ikke gjøres, det vil forårsake oppkast, og rengjøring av kroppen vil ikke lykkes.

I løsningen er passende sitronsaft for å forbedre smaken.

Hvorfor er vanntemperatur viktig?

Nok en gang: i dette tilfellet er det mat, ikke en drink. For å rense tarmene med saltvann, må du få kroppen til å ta en salt væske som mat, ikke en drink. Dårlig varmt vann (mindre enn 36 ° C), eller kaldt, virker ikke som det skal, og vil påvirke nyrene negativt.

Riktig øvelsesteknikk

Vann i seg selv renser rent. Det anbefales ofte å ordne dager med å drikke rent vann for utslipp av fordøyelseskanalen. På grunn av saltoppløsningen fjernes toksiner og slagger helt på en dag. Men før rensing er å bli vant til det fysiske komplekset - dette er nøkkelen til hele prosedyren.

For å rense tarmene med saltvann, må øvelsene utføres uten feil. Prøv å øve på forhånd for å lære og huske dem. De starter prosessen med å rengjøre med vann hjemme. Totalt må du utføre 4 øvelser.

Oppmerksomhet - avstanden mellom føttene i alle øvelsene er 30 cm:

 1. Åpning av pylorus i magen (passasje til tolvfingertarmen). IP-stående, palmer sammenflettet i slottet, hevet på utstrakte armer over hodet. For å gjøre en tilbøyelighet til venstre med kroppen, uten å flytte hofter, bøye rundt 45 grader, gjenta hellingen til høyre. Bevegelsen er kontinuerlig, uten å stoppe og festes. I hver retning er det fire bakker. Øvelsen ligner en pendel.
 2. Væsken sendes til tynntarmen. PI er den samme, bortsett fra hendene. De strakte seg foran ham. Utfør kroppens bøyninger. Bekkenet er løst. Det er viktig at bevegelsen foregår i midjen. Etter å ha tatt kroppen med kroppen til det ekstreme punktet bak, går du tilbake til PI og begynner umiddelbart å vri i den andre retningen. Også 4 ganger hver vei.
 3. Stimulering av bevegelsen av vann gjennom tynntarmen. PI er en kobra, men ikke vanlig. Tærne hviler mot gulvet, hofterne er litt avskåret fra overflaten. Viktig - lim ikke føttene! Løft hodet, vri kroppen til siden til motsatt hæl kommer til syne (venstre hvis du svinger til høyre og omvendt). Gjør det samme som i Eks. 1 og 2, kontinuerlige glatte bevegelser i begge retninger (4 hver). Bekkenet er løst.
 4. Vann sendes til tykktarmen. Denne øvelsen er vanskeligere, laster bena. PI - huk, hæl hviler på den ytre kjøttfulle delen av låret, og ikke på baken. Ryggen er rett, du må jobbe med føttene dine. Høftene er vekslende presset mot kroppen, starter fra høyre side (her er siden viktig, fordi du må trykke først på den stigende delen av tykktarmen). Hofter skyve tyktarmen, stimulerer bevegelsen av vann i riktig retning. Også - 4 ganger i hver retning. Det beste av alt dette er å se på videoen nedenfor - fra 2:16 minutter.

De to første øvelsene utføres i 10 sek., 3. og 4. - i 15 sek. Totalt - litt mindre enn et minutt for alt.

Hvordan rense tarmøvelsene riktig?

Slik at alt går bra, slapp av, pusten er lett, fri, magen er smidig, uten klemmer, en tilstand av rolig ro.

Prosedyre Prosedyre

Rengjøring med salt og vann bør gjøres om morgenen, før frokost, slik at det er en hel dag fremover. Fordel nok tid. For de som utfører prosedyren for rensing med saltet vann for første gang, tar det mer enn 1 time.

Trinnvis rengjøring av tarmen med saltvann vil se slik ut:

 1. Hell saltvann i et standard glass. Husk væsken skal være hyggelig varm. Å drikke Eventuell fart. Du trenger ikke å skynde deg.
 2. Utfør straks en rekke øvelser. Om dem over.
 3. Et annet glass saltvann, gjenta øvelsen.
 4. Gjenta 6 ganger. Seks briller, seks tilnærminger.
 5. Umiddelbart besøk toalettet. Resultatet vil være umiddelbar: først blir valget solid, så mer og mer flytende og lett.

Av og til skjer det at jeg ikke vil gå på toalettet. Gjenta alle 4 øvelsene igjen.

Prosedyren kan bare føre til vanskeligheter for første gang. Deretter blir kroppen "brukt", videre tømmes tarmene på maskinen. De som allerede har renset mage-tarmkanalen med saltvann, oppfatter roligt selve prosedyren og den salte smaken av vann.

Nuance: saltvann kan irritere anus. For å unngå ubehag, kan du smøre anusområdet med noe myk olje (oliven, mandel, enkel grønnsak).

Du bør heller ikke bruke papir eller våtservietter, men vann - men proktologer anbefaler alltid å bruke bare vann etter tarmbevegelse, dette er den beste forebyggingen av proktologiske sykdommer.

Etter den første tømningen gjentas prosedyren, men antall briller reduseres til en.

Sekvensen av handlinger: drikk et glass - et treningsløp - avføring. Dermed blir kroppen rengjort til utslippet blir klart vann - dette betyr at overflaten av mage-tarmkanalen er fullstendig renset.

Det tar vanligvis rundt 10-17 glass vann (inkludert de første seks).

Etter prosedyren anbefales det å drikke 2-3 mer briller saltvann (i tilfelle økt surhet er det bedre å ta ikke brusvann, men brus) og fremkall brekninger for å slå av en ikke-standard reaksjon av fordøyelseskanalens organer til saltvann.

Etter rengjøring med vann og salt bør tilbringe en dag å hvile.

Hva å spise og drikke

Etter prosedyren er fasting uakseptabelt: tarmen trenger å fungere. Men når du spiser mat, bør du følge noen regler:

 1. Det første måltidet i intervallet fra en halv time til en time etter slutten av rengjøringen. Ikke senere og ikke før. Dette er en streng regel! Å forlate mage-tarmkanalen tom for en lengre periode er uakseptabelt.
 2. Den beste maten er kokt ris. Du kan legge til smør.
 3. Andre korn er akseptable: hvete, havremel. I tillegg til hveteprodukter - pasta, spaghetti. Ses med ost og smør.
 4. Unntatt kefir og meieriprodukter.
 5. Du bør ikke spise noe surt mat, denne kategorien inneholder frisk frukt og grønnsaker - de er en god børste for tarmene, som fordøyelseskanalen ikke er nødvendig for.
 6. Neste dag kan du spise som vanlig. Selvfølgelig bør du begrense kjøttet og følge de generelle prinsippene for sunn mat.

Kan jeg drikke etter prosedyren?

En del av væsken som er full i løpet av prosedyren, vil faktisk gå gjennom nyrene, men hvis alt ble gjort riktig, blir det for lite. Renser kroppen med denne metoden, det er naturlig å føle sterk tørst.

Men før det første måltidet, bør man avstå fra å drikke, ellers er det fare for ikke å fullføre prosedyren, og kroppen vil fortsette å reagere på væsken som om den skulle fortsette rengjøring. Etter det første måltidet kan du drikke vann, mineralvann uten gass, fortynnet urtete. Ikke drikk alkohol om dagen.

Det første besøket på toalettet etter prosedyren vil trolig ta en og en halv time etter prosedyren. Tarmbevegelsene vil være lette og luktfrie. Dette er normen.

Hva å gjøre hvis du opplever ubehagelige opplevelser

Noen mennesker, drikker saltvann, fortsatt i første fase, etter 4-5 briller, føler at magen er som om hovnet. Dette er ledsaget av kvalme og motstand mot bruken av de følgende brillene. Å være engasjert i rengjøring, bør man ikke ignorere slike tegn.

For første gang er psykologisk motstand normal, men kropps- og kroppssignaler bør følges. Følelsen av oppblåsthet betyr at sphincteren som blokkerer passasjen fra magen til tarmen, er fortsatt stengt. Du bør slutte å drikke vann og gjøre øvelsene. En følelse av overbefolkning og kvalme må passere.

Også et hinder for prosedyren kan være opphopning av gasser - en stikkende følelse i tarmen. Trykk ned på magen, gjør et bladpost eller en lett versjon av plogen og en serie med 4 øvelser beskrevet ovenfor.

Det skjer sjelden at ingenting i det hele tatt hjelper, da er ingenting igjen, men å fremkalle brekninger.

Erfarne yoga-praksis skjer for å utføre prosedyren en gang, eller to ganger i måneden, men fire rensinger i året er nok. For personer som er utsatt for forstoppelse, vil god forebygging av dem være å vaske tarmene med vann ukentlig i en redusert versjon. Slike rensing av tarmene og mage-tarmkanalen med saltvann innebærer bruk av totalt 6 glass.

Når det gjelder mikroflora i fordøyelseskanalen, blir det virkelig skyllet ut, men overflaten blir ikke steril. Med riktig ernæring (minimum kjøttmat, lyskokt, rå og dampskål) er dette problemet ikke noe problem, alt gjenopprettes av seg selv. Du kan drikke normoflorin.

For å oppsummere: prosedyren kan ikke være den mest behagelige, men fordelene i forhold til andre typer rensing er åpenbare. Takket være rensing av tarmen med salt oppnås en følelse av lyshet, tone og vitalitet.

Prosedyren er tilgjengelig, enkel, gir en håndgripelig og synlig effekt fra første gang. Det er relativt få kontraindikasjoner sammenlignet med andre metoder. Det viktigste når du tømmer tarmen med saltoppløsning for å gjøre alt riktig.

Saltvann for vekttap og kroppsrensing

Ofte brukes salt til å forbedre smaken av retter, men svært få mennesker bruker det til å bekjempe overflødig vekt. Produktet er kjent for sitt høye innhold av kalium og natrium, som skyldes en intensiv rensing av kroppen: skadelige nedbrytningsprodukter fjernes. Stoffet inneholder brom, som har en gunstig effekt på nervesystemet, hudtilstanden. Magnesium bidrar til å aktivere metabolske prosesser inne i cellene, jod er en antimikrobiell komponent som bidrar til å redusere kolesterolnivået.

Hva er saltvann for vekttap

Selv i det gamle Egypt, Hellas, Roma, India, var bruken av saltvann en av de mest effektive metodene for rensing av kroppen. Saline for vekttap har avføringsmiddel på kroppen: oppstår på grunn av irritasjon av tarmveggene. På grunn av bruken av saltvann, vil du unngå dehydrering av kroppen: De nødvendige væskevolumene beholdes i vevet.

Saltvann brukes som et tillegg til diettmenyen eller brukes separat. I sistnevnte tilfelle er det valgt en fridag for å rense kroppen, der bare saltvann og rent vann brukes. På dette tidspunktet planlegger du ikke viktige ting, du er hjemme. Slankende væske er tilberedt ved bruk av sjø eller tradisjonelt bordsalt. Hvis det ønskes, tilsettes brus: Produktet hjelper magen til å produsere ikke bare juice, men også saltsyre - dette fører til en sur "rebound", mageveggene er irritert og fettforbrenning.

Intensiv rengjøring varer en dag: på dette tidspunktet kan du ikke spise noe. Frigjør deg selv fra viktige saker, bekymringer. Under rensing av kroppen med saltoppløsning, mister en person ca 2-3 kg: det handler ikke om fett, men om vekt, fordi frigjøringen fra avføring utføres. På denne bakgrunn kan vi konkludere med at løsningen bidrar til å gå ned i vekt raskt. Det er godt å utføre rengjøring før en viktig begivenhet: du vil være i stand til å sette på ditt favorittutstyr, sjarmere de rundt deg med en feilfri figur.

Operasjonsprinsipp

Rådfør deg med legen din på forhånd. Dette er et forsvar mot mange helseproblemer. Saltvann for vekttap virker slik:

 • Slags, toksiner er fjernet.
 • Fordøyelse, assimilering av mat forbedrer seg.
 • Salt kan aktivere metabolske prosesser, rense huden.
 • Fra middag kan du nekte eller redusere antall forbruksprodukter om kvelden. Dette kan oppnås på grunn av inntak av saltvann i kostholdet: magen blir fylt, vil følelsen av sult forsvinne.
 • Smaksløkene vil bli bedre: det er ikke nødvendig å legge til salt i maten, smaken av hver tallerken føles veldig skarpt.
 • Ved å forbedre smaksløkene begynner en person å bestemme nøyaktig når han er tørst og når han er: det eliminerer muligheten for overmåling.
 • Kroppen vil motta riktig mengde væske, så det er ikke noe ønske om å drikke te eller kaffe.
 • Deler vil falle. Etter hvert saltinntak, blir magen redusert, og behovet for å konsumere store mengder mat elimineres.
 • Et bestemt diett vil bli bygget: intervallet mellom måltider er 3 timer. Så, å spise små porsjoner, vil det være mulig å normalisere fordøyelsen.

Saltvann diett

Før prosedyren, bestem din vekt: det er nødvendig å beregne mengden vann og salt. Uten nøyaktige data vil du ikke oppnå ønsket resultat. Multipliser din vekt med 0,03. Den resulterende verdien er mengden vann du trenger å drikke. For eksempel, med en vekt på 70 kg, er beregningen som følger: 70 x 0,03 = 2,1 l. De resulterende liter blir multiplisert med 1,25. Resultatet av beregningen er mengden salt som trengs for å gå ned i vekt. I henhold til eksemplet ovenfor blir verdien bestemt som følger: 2,1 x 1,25 = 2,625 g. Den resulterende mengden salt (2,625 g) må løses i 2,1 liter vann.

Når du bruker teknikken, kan du spise mat (stekt, røkt, mel, søt), men for effektiv rengjøring, bevaring av helse, gi opp skadelig mat. For å sikre at alt går bra, lære om noen av reglene. Vekttap utføres som følger:

 1. Vann med salt for vekttap er full på tom mage. Passerer gjennom magen, virker væsken som et kraftig avføringsmiddel: tarmveggene er irritert, akkumulerte akkumuleringer, overskytende væske fjernes.
 2. Løsningen er full i løpet av dagen i like deler eller før lunsj. I det første tilfellet, drikke vann 30 minutter før et måltid eller 2,5 timer etter et måltid. Ikke drikk væsker mens du spiser. Denne anbefalingen gjelder ikke bare for saltvann, men også for andre væsker (spesielt sukkerholdige drikker).
 3. Ikke øk mengden salt eller vann. Mange tror at når du endrer dataene, er det mer effektivt å miste vekt, men det er det ikke.

regler

Denne metoden for å miste vekt er trygg for personer uten alvorlige helseproblemer. Rådfør deg med legen din på forhånd: han vil avgjøre om intensiv rengjøring av kroppen er riktig for deg. Det skal huskes at menneskekroppen er opprettet for selvregulering, den er perfekt i stand til å opprettholde homøostasis (konstantitet i det indre miljøet) og fjerne giftstoffer og toksiner. Ellers, hvorfor skal en person ha en lever, nyrer, lunger, tarm, sirkulasjons- og immunsystem og andre organer? Intervensjoner av denne typen kan forårsake ubehag, nedsatt tarmmikroflora og utvasking av viktige sporstoffer. Teknikken har kontraindikasjoner og nyanser:

 • Det er kontraindisert å miste vekt så gravide mødre som ammer: livmorens tone er provosert (reduksjon før forventet arbeidstid). Husk at når barnet bærer et foster eller fôring, kan et barn ikke sulte.
 • Når en stor saltkonsentrasjon aktiverer veggene i magen, reduserer galleblæren, der det er smerte i magen, er det ubehag.
 • Det er forbudt å drikke saltløsning for hemorroider, kolitt, problemer med tarmene, magen, rektum, nyresykdommer.
 • Ved alvorlig diaré oppstår irritasjon av anusens hud.
 • Det anbefales ikke å følge en diett for hypertensjon, hjerteproblemer: I tilfelle av akutt behov for prosedyren, kontakt legen din.

Hvordan er det

Kostholdet starter om morgenen etter hygiene. Husk at du ikke vil spise frokost. Gjør følgende:

 1. Ved fremstilling av løsningen, bruk produktene i mengden som ble bestemt av formelen ovenfor. Kok vann, tilsett salt til det: For 1 liter væske, tar ca 1 ts. salt.
 2. Avkjøl løsningen til 40-50 grader (temperatur på første kurs).
 3. Prøv å smake det før du bruker væsken: Om nødvendig kan du lage et svakt konsentrert, men i dette tilfelle vil vekten bli mindre effektiv.

Etter at du har drukket 1 glass løsning, gjør et medisinsk kompleks av øvelser. Rengjøring av høy kvalitet utføres når du gjør følgende:

 • Spre bena, bøy 4 ganger til venstre, til høyre: øvelsen utføres raskt, på grunn av hvilket vann raskt trenger inn i tarmen.
 • Lene seg fremover, føttene er brede fra hverandre. Bøy ned og nå til gulvet med hendene. Løypene er gjort 10-15 ganger.
 • Lig deg på magen, spred føttene dine, vri kroppen i forskjellige retninger. Slår, bør du se dine hæler. Øvelsen utføres 4 ganger.
 • Kryss ned, spred hælene dine (føttene er i en avstand på 30 cm). Bøy ned til låret, med kragebenet nå knærne. Gjør øvelsen raskt. Fullfør 4-8 bøyer i hver retning - dette vil hjelpe væsken til å passere gjennom tykktarmen.

Etter å ha gjort øvelsene, gå til toalettet, drikk et glass løsning og gjenta de beskrevne handlingene. Fortsett å utføre ritualet (ofte må du gjenta handlingene 4-6 ganger) til utseendet på klar eller gulaktig utslipp. Når du tømmer tarmen, bruk ikke toalettpapir, skyll med varmt vann, smør perineum med en nærende krem ​​(forhindrer irritasjon). Husk at magesmerter kan oppstå under rengjøring. Deretter tar No-Shpu, stopp prosessen, legg deg ned i en komfortabel posisjon.

Saltvann for helse!

Det er mulig å bli behandlet ikke bare med piller, men også med vanlig saltvann! Siden antikken er det kjent at varmt vann med havsalt, full på tom mage, kan bokstavelig talt en uke for å gjenopplive hver celle i kroppen vår.

Denne drikken har virkelig mirakuløse egenskaper. Forbedre immunitet, styrke bein, normalisere blodsukker, øke stoffskiftet - disse er bare noen av fordelene med et glass saltvann.

Saltvannsrensing

Oppløs 1 ts i ett glass varmt vann. uten en grov spiselig havsalt. Bland deretter grundig til helt oppløst. Nå må du smake det: hvis væsken virker for konsentrert, bør den være litt fortynnet. Drikk saltvann i en uke på en tom mage om morgenen. Ta en pause i noen dager, og skriv deretter prosedyren.

Nyttige egenskaper av saltvann

Butikkhuset av essensielle mineraler for kroppen vår er vann med havsalt. Forskere har identifisert mer enn 80 nyttige elementer. Salt fungerer som et naturlig antibiotikum for fordøyelsessystemet.

Saltvann bidrar til å forhindre benfragsel og osteoporose. Regelmessig bruk av en slik blanding opprettholder et normalt nivå av væske i kroppen. Selv den medisinske saltoppløsningen, som setter droppere, inneholder salt.

Saltvann på grunn av det store innholdet av mineraler som er viktig for nervesystemet, forhindrer søvnløshet og balanserer følelsesmessig tilstand. Salt støtter det nødvendige nivået av de viktigste antidepressiva - serotonin og melatonin.

Med forkjølelse og influensa bidrar salt til fortynning av slim i bihulene og i lungene, samt fjerning av slim fra kroppen.

Drikkevann med salt gir huden en ny farge og jevn tone.

Prosedyren for å rense tarmene hjemme

En effektiv og rimelig metode for rensing av tarmene i huset - ved hjelp av saltvann. Denne metoden ble også brukt av indiske yogier, som kaller det "Shank-Prakshalana". Som betyr "synkehandling". Faktum er at vann med salt praktisk talt ikke absorberes av kroppen, men passerer gjennom det, som om gjennom en vask. Fordelen med denne metoden er at den lar deg rense nesten alle deler av mage-tarmkanalen.

Arbeidet med denne metoden er basert på det faktum at en person drikker på tomt kokt saltet vann. Salt gjør vannet ikke bare ut av kroppen med urin, og rush inn i tarmregionen. Og som et resultat, foregår en grundig rengjøring, hvor alle slagger og giftstoffer kommer ut med vann.

Prosedyren for rengjøring med saltvann bør gjøres umiddelbart etter morgensvakningen. Et glass saltvann er full i tom mage og enkle fysiske øvelser utføres for å hjelpe vannet å bevege seg gjennom mage-tarmkanalen. Deretter utføres øvelser igjen og vann er full. Gjenta til alle preparerte saltvannsløsninger er full.

Som regel er seks glass saltvann beruset før de tømmes. Til slutt, etter det sjette glasset, vil du ha et ønske om å tømme tarmene dine. Dessuten, jo mer vann du drikker, det kommer det fra tarmene hver gang. Til slutt, ved utløpet bør du få et rent vann. Shank-Prakshalana-prosedyren kan betraktes som fullstendig når du oppdager at vannet virkelig har blitt klart.

Ikke glem å inkludere oss i kildelisten som du vil komme over fra tid til annen:

Vi vil også være glad for å se deg i våre lokalsamfunn på VKontakte, Facebook, Odnoklassniki, Google+.

Tarmrensing med saltvann

Ønsket om å gå ned i vekt, fjerne puffiness, bli kvitt toksiner og giftstoffer begynner med å rense tarmene. Akkumuleringen av skadelige stoffer bidrar til å redusere kvaliteten på fordøyelsen, strømmen av biokjemiske prosesser i kroppen.

Essens av metoden

Den mest populære måten å rense tarmene hjemme er veien - rengjøring med saltvann. Prosedyrer utført uavhengig, finne indikasjoner og kontraindikasjoner.

Det er to måter: metodene til yogiene i India (drikker løsningen) og enema (ifølge Malakhov). Resultatet vil være omtrent det samme. Før du utfører prosedyrene, anbefales det å kontakte spesialistene.

Litt om rensing

Metoden for alternativ medisin er å rense tarmene med havsalt oppløst i vann.

Ved å analysere den indiske metoden og fremmes av Malakhov (i henhold til tvetydigheten i behandlingsmetodene), med rensing ved hjelp av en enema, kommer vi fram til følgende konklusjoner:

 1. Ansvar ingen unntatt pasienten bærer. Legene vil rett og slett ikke gi råd til ikke-tradisjonelle metoder for rensing. Det vil være bivirkninger, komplikasjoner.
 2. Det er ingen garanti for effektivitet. Offisielt erklærer legene naturlig selvrensende av tarmene.

Tegn på tilstedeværelsen av toksiner og toksiner, deres virkninger på kroppen, kan manifestere seg negativt på trivsel. Det gir anbefalinger som tillater eller forbyder bruk av en bestemt metode for rensing.

vitnesbyrd

Symptomer manifesterer seg i varierende grad hos noen, særlig blant urbane borgerne. Konsekvensen av en stillesittende livsstil, tilstedeværelsen av dårlige vaner, feilaktige og uaktige måltider.

 • Forringelsen av fordøyelseskanalen (redusert funksjonalitet i magen, tarmene).
 • Oppblåsthet.
 • Økt risiko for SARS, FLU.
 • Migreneutvikling.
 • Manifestasjonen av utslett, irritabel hudreaksjoner.
 • Utviklingen av allergier.
 • Svak tilstand, redusert ytelse.
 • Overdreven lukt (kropp, munn).

Kontra

Saltvann for tarmrensing har flere begrensninger når det er umulig å bruke denne metoden:

 • Sykdommer av onkologisk natur.
 • Kroniske gastrointestinale problemer.
 • Perioden med å bære fosteret, menstruasjon.
 • Atrofiske manifestasjoner på tynntarmens slimhinne.
 • Nyresykdom.
 • Konstante problemer med hjertet, blodårene.
 • Den postoperative perioden.
 • Endring i kroppstemperatur.

Rensingsresultater

To effektive metoder vil bidra til å forbedre balansen mellom tarmene: enema og Shank Prakshalan (indisk yoga). Utførelsesmetoder som bruker saltvann er tilgjengelig hjemme. Resultatet vil ikke holde deg venter lenge:

 • Det optimale arbeidet i fordøyelseskanalen.
 • Normalisering av mikroflora, metabolske prosesser.
 • Fordøyelseskanalens organer føler seg lette (god fordøyelse og rensing).
 • Beskyttelse mot immunitet øker.
 • Vekten er redusert.
 • Cellene forynge.
 • Ernæring forbedrer, søvnløshet og angst elimineres.
 • Allergi manifestasjoner er eliminert.

I fravær av et resultat brukes enema. Komplikasjoner under prosedyren er resultatet av bruk av vann forurenset med bakterier eller lavkvalitetssalt.

Hvordan rense tarmene?

Vann med salt absorberes ikke i blodet gjennom tarmveggen. Prosessen fjerner restene av ufordøyd mat, en bakteriedrepende effekt oppstår. For prosedyren er perfekt havsalt.

To måter er egnet for å tømme tarmene: rektal-tvunget rensing med svømming og saltvann i kombinasjon med fysiske øvelser.

Klizmirovanie

Enema håndterer perfekt tarmene fra parasitter, forekomster av skadelige stoffer, matrester. Den første fasen er redusert til bruk av 2 ss. l. salt (med utseende av en brennende følelse reduserer mengden) med 2 liter. vann. Stoffet administreres rektalt. Etter at toalettens opphør er opphørt, blir det brukt et annet svømmemiddel uten salt. Vannrester fjernes med den. Prosedyren er ubehagelig, det vil ta tålmodighet å fullføre det.

Saltvann

En effektiv og enkel måte krever streng overholdelse av instruksjonene i Shank-Prakshalan-metoden. For rensing er det viktig å observere proporsjoner i fremstillingen av saltvann, det er lov å legge til sitron.

Forberedelse for rengjøring. Før prosedyren bør du ikke spise brød og kjøtt, alkohol og drikke med gass. Enhver manifestasjon av puffiness er en indikator for kansellering. I maksimalt to dager i mat er det tillatt å konsumere bare salater, ferskvannsbasert fersk frokostblanding. Rengjøring av kroppen vil bli mye bedre - forbedringen kommer raskt.

Formuleringsmidler og anvendelse. Bruk filtrert vann og koke. Salt er kjøpt på apotek (høy kvalitet). Fremgangsmåten utføres med saltvann: 30 g per 1 liter vann. For å rengjøre tarmen trenger 2,5 liter. Vanntemperatur 37C.

Det resulterende middelet er å drikke med sitron om morgenen på en tom mage på 300 g. Deretter utfører du en rekke fysiske øvelser som veksler med hverandre.

Shank Praksalana

Du kan rense tarmen, inkludert et sett med øvelser på yoga. Forebygging utføres en gang per sesong. I de første stadiene vil det ta mye ledig tid å utføre alle nødvendige øvelser.

Ved å observere et sett med øvelser, vil du hjelpe tarmmusklene til å slappe av og fritt passere saltvann.

Hjemrecept: Vannet skal være tilstrekkelig saltet og varmt, fordi saltet kan absorberes i blodet i mindre mengder og passere filtrering i nyrene. Overflødig væske vil bidra til fortynning av blod, noe som vil føre til en reduksjon av kroppstemperaturen.

Normalt må du tilberede 4 liter drikke i beregningen av 15-25 g per liter vann.

øvelser

Gjennomføringstiden for hvert trinn blir gitt ti sekunder. Gjenta 4 ganger. Kommer til yoga klasser er viktig forberedt.

 • Treningsnummer 1. Fra en stående stilling, bena fra hverandre i en avstand på 30 cm. Fingers vev sammen, palmer skal slå opp. Hold ryggen rett, følg pusten din. Lene til venstre og høyre. Magen åpner, passerer vann inn i tarmene.
 • Treningsnummer 2. Stillingen forblir den samme, og støtte høyre hånd horisontalt. Vi bøyer venstre arm slik at fingrene knapt berører den klavicularbenet til høyre. Vi gjør svinger, holder taljen stiv. Etter at vi kommer tilbake til den opprinnelige posisjonen. Vi gjør også venstre og høyre.
 • Treningsnummer 3. Kobraens posisjon: fingrene skal ikke nå gulvet, og tvert imot løfter vi hofter. Hold avstanden mellom føttene dine. Midjen forblir ubevegelig.
 • Treningsnummer 4. På dette stadiet passerer vannet gjennom kolon. Kontraindikasjoner: problemer i leddene. Vi aksepterer stillingen - huk, vi sprer våre føtter i samme avstand. Hælene skal være nær utsiden av hoftene. Berør hendene på sine egne knær. Kroppen er utplassert slik at det ene kneet senkes nær foten, motsatt. Hofter direkte til den andre siden Vi presser på magen - saltvann vil bidra til å rense tykktarmen.

Potensielle problemer

Resultatet kan være uventet. Forløpet av rensingen er forstyrret av forskjellige grunner:

 • Det er ingen tømming etter flere briller - lav enema.
 • Rikelig gassdannelse - ligg på ryggen, strekk armene dine.
 • Manifestasjon av kvalme symptomer - 3 ganger vi gjentar øvelsene, situasjonen endres ikke, vi forårsaker en gag refleks.
 • Smerte i anus - bruk mindre toalettpapir, etter vask, smør med petroleumjell eller vegetabilsk olje.

Hva skal jeg gjøre etter prosedyren?

Etter hvile i en time er det viktig å spise kokt ris med tilsetning av en teskje smør. Drikk anbefalt salt juice basert på tomater. På råd fra leger, er det verdt å bruke midler som gjenoppretter tarmmikrofloraen.

Første gang etter rensing å spise: hveteprodukter, harde pastaer, grønnsaksuppe. Du kan ikke spise meieriprodukter, krydret mat (med pepper, krydder), sure matvarer, rå matvarer (grønnsaker, frukt).

Oksana Viktorovna, 47 år gammel. Jeg prøvde å drikke en løsning basert på iodisert salt, det viste seg å være mye mer behagelig å smake. Først var det ingen effekt, bare etter 4-6 timer begynte prosessen.

Tatyana, 26 år gammel. Jeg likte hjemmelaget til å lage en løsning med tillegg av sitronsaft. Rensingsprosedyren utføres uten komplikasjoner og raskt.

Rensing av tarmen med en løsning med salt tillater ikke vann å komme inn i blodet, og sender fullstendig stoffet for å fjerne kroppen i fordøyelseskanalen fra forurensende stoffer. Antiseptisk salt bidrar til å redusere aktiviteten til skadelige bakterier. Fordøyelsen er normalisert.

Fordelene med saltvann for kroppen

Jeg ble overrasket da en venn fortalte meg at han starter dagen med et glass varmt saltvann hver morgen. Dette er ikke noe jeg noensinne har hørt, og det ville være ganske ekkelt å være ærlig. Finn ut i artikkelen hva saltvann er og hvilke fordeler det bringer til kroppen.

Men han var ganske trygg i helsemessige fordeler, så jeg bestemte meg for å se litt dypere inn i dette problemet. Jeg liker å holde den oppdatert til jeg studerer vitenskapen bak dem. Jeg er ofte hyggelig overrasket over mengden av solide bevis som støtter naturlige rettsmidler.

Jeg var skeptisk til å gjøre saltvann en vanlig vane på grunn av den velkjente effekten av natrium på blodtrykk og hjertes helse. Les videre for å finne ut om det er helsemessige fordeler å drikke saltvann om morgenen.

Hva er en salt drikkeavtale?

Nesten alle nettsteder som diskuterer helsemessige fordelene ved å drikke saltvann om morgenen, kalles dette en "sole", uttalt "så-lag". Dette navnet kommer tilsynelatende fra ordet "Sol", det latinske ordet "sol".

Fra dette eksotiske lydende navnet foreslo jeg at denne drinken har en slags historisk historisk bruk (noen blogger nevner India). Men jeg kunne ikke finne noe om ordet av ordet eller som bruker det, med unntak av alternative utøvere og folk som selger dyrt salt. Hvis dette er et latinsk ord, ville det nesten ikke ha oppstått i India, ikke sant?

Jeg er åpen for korrigering, men jeg tror at dette begrepet nylig ble laget. Det er ikke noe galt med det. Fordi ingen sa direkte at dette middelet er tusen år gammel. Dette gjorde meg imidlertid mistenksom fra starten.

Drikker salt for "avgiftning"

Helsekravene knyttet til saltvann varierer sterkt. Hvis du trodde alt du leser, er dette ganske mye en kur. Imidlertid må du ta disse påstandene med salt, så å si.

Så snart jeg ser ordet "avgiftning", begynner musepekeren å nå den lille røde "x" i hjørnet av skjermen. Og dette ordet er vanlig i saltvannsinformasjon. Saltvann ser ut til å rense systemet ved å trekke toksiner fra organene dine.

Dette er alt veldig bra, men dessverre er "avgiftning" ikke en ekte ting. Dette er bare et nonsensisk buzzword uten vitenskapelig støtte. Du har to svært effektive avgiftningssystemer i kroppen din, som renser alle 5 liter av blodet vårt, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. De kalles lever og nyrer.

Lever og nyrer trenger ikke hjelp med å fjerne giftstoffer fra systemet. Faktisk, selv om du ville hjelpe, ville det være umulig. Hvis en av disse vitale organismer var veldig forvrengt, ville du vite om det. På dette tidspunktet vil hjemmeprogrammet "Detox" ikke hjelpe deg - du kommer til sykehuset.

Reduserer saltvann blodtrykket?

En ganske merkelig uttalelse, som jeg leser på mange steder, er at en "eneste" kan senke blodtrykket. Effekten av salt på blodtrykk er ekstremt godt dokumentert. Hvis du gjorde en grunnleggende biologi leksjon, vil du forstå hvorfor salt øker blodtrykket og er ganske dramatisk. Hvis du vil vite detaljene, kan du lese mer her.

For mye salt fører til hypertensjon, hjerneslag og hjerteinfarkt, blant annet sykdommer. Derfor anbefaler American Heart Association at du begrenser natriuminntaket til ikke mer enn 1500 milligram per dag.

Tilsynelatende er årsaken til at "sålen" er så annerledes at du gjør den med uberørt salt (tenk det salter som rosa Himalayan eller europeisk havsalt), og ikke vanlig bordssalt. Jeg skal snakke mer om dette videre, men det er nesten ingen forskjeller i natriuminnhold mellom raffinert og uberørt salt. Alle er like farlige for hjertes helse - og dette er ikke bare min mening, dette er den offisielle linjen fra AHA.

Noen kilder hevder at de ekstra mineraler i rå salt motvirker effekten av natrium på blodtrykk. Råsalter har mange mineraler, men de er små, spormengder. Jeg tror ikke at deres nummer er nok til å ha noen vesentlig innvirkning på helsen.

Hva er avtalen med "uberørt salt"?

Som nevnt ovenfor, er de fleste av de "eneste" entusiasterne sterkt opptatt av bruken av rå salt, i stedet for bordsalt. Selv om begge er sammenlignbare i natriuminnhold, er det noen store forskjeller i sammensetning og forberedelse.

Mest salt eller raffinert salt oppsamles fra saltminer i form av en høyt konsentrert løsning av vann og salt, kjent som saltlake. Denne saltlake blir ofte behandlet med kjemikalier for å fjerne mineralske "urenheter". Deretter separeres saltet fra vannet ved fordampning. Andre kjemikalier kan for eksempel tilsettes for å forbedre flyt, forhindre fortykning og stabilisering av salt.

Ubehandlet salt kommer fra havet eller individuelle saltminer. Ingen mineraler fjernes, og ingen kjemikalier blir tilsatt. Noen mineraler som finnes i urensede salter inkluderer kalsium, kalium, fosfor, svovel, titan, magnesium og jern. Noen havsalt kan avklares, så du må sjekke etiketten for å se om den egentlig ikke er installert.

Saltvann og bindevev

Mange nettsteder hevder at å drikke saltvannsoppvann bidrar til å kurere binyreutmattelse, det vil si en følelse av tretthet som et resultat av redusert effektivitet av binyrene. Binyrene dine elsker å øke blodtrykket om morgenen - dette er bare en del av kroppen vår, en naturlig rytme.

Tilsynelatende bruker du saltvann til å øke blodtrykket, spesielt om morgenen (nå innrømmer de at det øker blodtrykket!) Avlaster trykket fra binyrene. Dette betyr at de kan fungere bedre gjennom resten av dagen.

Tilsynelatende, etter noen dager med å drikke "sålene", vil dine symptomer på utmattelse av binyrene forsvinne, og din energi vil overstige normen. Høres bra ut, va? Vel, det ville være, bortsett fra at adrenal tretthet ikke er en ekte sykdom. Det er ingen vitenskapelig bevis for å støtte sin eksistens.

Binyreinsuffisiens er en reell sykdom, men det skyldes skade på kjertlene og bør behandles med erstatningshormoner - ikke saltvann.

Er det helsemessige fordeler for saltvann?

1. Mineral påfylling

Så vi vet at uraffinert salt inneholder mange mineraler. Av denne grunn (og smak) bruker jeg det alltid i stedet for bordsalt. Mengden mineraler i "sålen" er liten, men også våre krav. Det er mulig at du kan oppfylle din anbefalte daglige kvote for de viktigste mineralene på denne måten.

Men jeg tror ikke det er verdt det. Negativene forbundet med massen natriumforbruk oppveier fordelene med mineraler. Det er mye tryggere å ta et multivitamin eller spise et balansert kosthold.

2. Forbedret hydrering

Det er sant at saltvann er mer effektivt i å fukte kroppen din enn vanlig vann eller andre drikker. Dette er imidlertid ikke en grunn til å drikke det daglig. Hvis du er dehydrert og lav på elektrolytter fra svette under idrett, eller hvis du lider av alvorlig diaré eller oppkast, kan du prøve.

Likevel, selv i slike tilfeller, er det bedre for deg å kjøpe et kommersielt elektrolyttpulver, siden oppnåelse av saltkonsentrasjon kan forårsake problemer.

3. Bedre fordøyelse

Studier viser at salt øker spyttproduksjonen. Spytt er det første trinnet i fordøyelsesprosessen. Salt kan også hjelpe fordøyelsen videre langs tarmkanalen. Teoretisk vil dette føre til forbedret fordøyelse. Så virkelig trenger å drikke saltvann hver morgen.

4. Det er et antibakterielt middel.

Saltvann er kjent for å drepe bakterier. Salt trekker bokstavelig talt ut væsken fra bakteriecellene og bryter dem. Det er derfor det er en god ide å gurgle med salt fra smerten. Hvis du ikke er syk, ser jeg ingen grunn til å drikke den.

dommen

Kort sagt, jeg vil ikke anbefale å drikke saltvann. Ja, det er noen helsemessige fordeler forbundet med uberørt salt. Men effekten av natrium på blodtrykk overstiger langt alle fordelene.

Hvis du har enda mindre episoder av hypertensjon, så hold deg borte fra saltvann. Hvis blodtrykket ditt er bra og du insisterer på å drikke "sålen", må du kontrollere blodtrykket ditt snart etter at du har begynt denne vanen. Resultatene vil snakke for seg selv.

I stedet kan du sjekke ut vår forrige artikkel om forbruk av sitronvann om morgenen.

Intestinal rensing med saltvann: metoder for indiske yogier og malakhov

For å gå ned i vekt, må du kvitte kroppen av overflødig væske akkumulert i vevet og forårsake puffiness gjennom hele kroppen, samt giftstoffer og slagg. Alle disse forekomstene forstyrrer normal fordøyelse og reduserer nesten alle cellulære biokjemiske prosesser (metabolisme, lymfestrøm, blodsirkulasjon, lipolyse). Noen ganger beregnes tallet i flere kilo, som er inkludert i de hatet tallene på skalaene.

En av de mest populære måtene å kvitte seg med er å rengjøre tarmene med saltvann. Denne rengjøringen utføres på to måter - ved å konsumere løsningen inne (metoden for indiske yogier) og bruk av enema (ifølge Malakhov). Fordelene med prosedyren og resultatene er imidlertid nesten de samme i begge tilfeller.

Nyttige egenskaper

Kjernen i prosedyren ligger i det faktum at saltvann av en viss konsentrasjon i store mengder, kommer inn i tarmen, vasker det grundig, renser fra alt unødvendig. Resultatet er ikke bare et tap på 2-3 kg om 1 dag, men også en forbedring i trivsel, oppkjøpet av lyshet og komfort i hele kroppen. Hvordan er dette mulig?

Effekten av løsningen på kroppen går i to retninger.

1. Tarmbevegelse

Salt hindrer vannopptaket i blodet. Følgelig kommer hele saltvannsløsningen inn i tarmen, og renser den fra restene av mat, som akkumuleres der i lang tid. Sammen med dem forsvinner giftstoffer og slagger i dem også.

2. Antiseptisk

Beholder desinfiserende egenskaper forhindrer salt aktivt aktiv reproduksjon av patogene mikroorganismer i tarmen, og gjenoppretter dermed en gunstig mikroflora. Det bidrar til å forbedre fordøyelsen.

Ikke bare det som et resultat av disse prosessene, skjer vekttap, prosedyren er rettet mot den generelle forbedringen av kroppen. Vanlig saltvannrensing kan:

 • fjern giftstoffer og toksiner;
 • lindre forstoppelse og gassdannelse;
 • påskynde stoffskiftet;
 • balansere arbeidet i tarmene og andre organer;
 • styrke immunforsvaret;
 • gjør hud og hår ser sunt ut;
 • gå ned i vekt
 • å senke aldringsprosessen på mobilnivå, dvs. ikke bare gjenopprettingen finner sted, men også foryngelsen av kroppen;
 • eliminere dårlig ånde;
 • normalisere søvn og appetitt
 • lindre allergi og diabetes (bukspyttkjertelen begynner å produsere insulin i tilstrekkelige mengder).

Denne listen er en utmerket grunn til å prøve denne metoden for å rense kroppen på deg selv.

Et øyeblikk av oppmerksomhet. Etter å ha lest om effektiviteten og de fantastiske egenskapene til prosedyren, begynner mange å oppleve det som et paradis for alle sykdommer. Faktisk er det ganske farlig, vanskelig og veldig ubehagelig metode for rensing av kroppen. Det er mye lettere å bruke alternative alternativer: Spis rett, spill sport, alltid være i god ånd og leve en sunn livsstil.

advarsel

Når du bestemmer deg for å rense tarmene med saltvann, er det nødvendig å forstå at det tilhører alternativ medisin. Den første metoden kom til oss fra indisk yoga (shank prakshalana), den andre er fremmet av Gennady Malakhov, som er kjent for sine tvetydige behandlingsmetoder. Fra dette er det nødvendig å trekke to konklusjoner.

For det første, for alt som skjer med deg i løpet av prosedyren og etter det, vil du være alene ansvarlig. Ingen lege vil råde deg til å prøve denne metoden for å rense kroppen i praksis. Du må forstå hvor farlig det er ved bivirkninger og komplikasjoner i strid med doser, ikke-overholdelse av kontraindikasjoner etc.

For det andre, ingen garanterer effektiviteten av en slik rensing. Videre har den offisielle medisinen utsatt ham for hard kritikk. Ifølge henne er tarminnholdet oppdatert hver 4. dag, så det er bare ingen forekomster av giftige matrester i det at denne prosedyren lover å spare oss. Og det er usannsynlig at alt dette søppelet vil trekke 2-3 kg - så et betydelig vekttap er også tvilsomt.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Til tross for ukonvensjonaliteten, har tarmene med vann og salt, som enhver medisinsk prosedyre, lister over indikasjoner og kontraindikasjoner, som må følges nøye.

vitnesbyrd

Indikasjoner for prosedyren er:

 • Overvekt (ikke over 5 kg);
 • forstoppelse,
 • hyppige fordøyelsessykdommer i fravær av alvorlige sykdommer i dette området: for eksempel konstant flatulens og oppblåsthet;
 • føler seg uvel
 • nedsatt immunitet (hyppig forkjølelse);
 • Forringelsen av hudens utseende (akne, blekhet) og hår (skjøthet, piercing, tap);
 • metabolske forstyrrelser;
 • dårlig ånde;
 • rask tretthet, redusert ytelse, sløvhet.

Alle disse problemene er symptomer på slagg av kroppen og et signal om at de ikke har hatt noen faste dager eller rensing i lang tid.

Kontra

I nærvær av helseproblemer kan konsentrert saltoppløsning i store mengder svekke syke organers funksjon. Dette kan føre til alvorlige komplikasjoner, som ikke kan gjenopprettes uten medisinsk inngrep. Derfor er det viktig å observere kontraindikasjonene, som inkluderer:

 • graviditet;
 • gastrointestinale sykdommer;
 • vaginal prolaps;
 • hypertensjon av III-graden;
 • smittsomme og virale sykdommer;
 • menstruasjon;
 • onkologi;
 • periode etter fasting;
 • økt kroppstemperatur;
 • nyresvikt
 • problemer med galleblæren;
 • rehabiliteringsperioden etter operasjoner og sykdommer;
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • alvorlige tarmforstyrrelser;
 • cøliaki.

Er noe på listen for deg? Du bør ikke eksperimentere for å unngå ubehagelige og farlige konsekvenser.

Merk. Hvis du skal praktisere metoden i Prakshalan skaft, husk, den tilhører de østlige helsevesenene. De jobber bare hvis en person er i harmoni med kropp og ånd. Å rengjøre kroppen i dårlig humør anbefales ikke.

oppskrifter

Før du fortsetter med rensingen, trenger du en oppskrift på forberedelse av saltvann. Pass på å følge de klassiske proporsjoner som anbefales for hver metode, eksperimenter med konsentrasjon vil ikke ende med noe godt.

 • Shank praksalana

Ifølge de gamle indiske tradisjonene for yoga, er vann med salt til inntak som rensemiddel beregnet i henhold til følgende skjema: 1 ss salt per liter varmt vann. Rør til fullstendig oppløsning av krystallene. Hvis det er for salt for smakløkene, er det lov å redusere konsentrasjonen, men deretter effektiviteten av prosedyren vil også bli redusert. Drikk i varm form i små sip.

Gennady Petrovich Malakhov foreslår å gjennomføre klipping med saltvann og sitron, tilberedt i henhold til følgende oppskrift: 2 ss salt og 1 ss ferskpresset sitronsaft til 2 liter varmt vann. Rør til krystallene helt oppløses. Injiser løsningen varm.

 1. Disse metodene er interpenetrert, dvs. vann med salt og sitron kan brukes i prakshalansystemet for intern bruk, og bare saltoppløsning uten tilsetning av sitrus - i Malakhov-metoden.
 2. Salt bør ikke smaksatt, uten tilsetningsstoffer - matlaging eller sjø, engelsk (magnesia) er bedre å ikke bruke, fordi det er vanskelig å finne de riktige proporsjonene.
 3. Den omtrentlige væsketemperaturen bør være rundt 40 ° C.

Sitron, på den ene siden, øker effektiviteten av rensing. På den annen side irriterer veggene og tarmslimhinnen. Så vær forsiktig med den andre oppskriften.

Rensemetoder

Og til slutt, detaljerte instruksjoner om hvordan du rengjør tarmene hjemme, i henhold til begge metodene.

Yoga system

Renseprosessen med saltvann ved yogisystemet tar mye tid, så det er bedre å organisere det på en fridag, umiddelbart etter å ha våknet opp, på tom mage. Forutsetning for å klargjøre 12 glass oppløsning.

 1. Drikk et glass løsning.
 2. Utfør et sett med øvelser (beskrevet nedenfor).
 3. Gjenta de første 2 poengene 6 ganger.
 4. Etter 6 kopper går du på toalettet og venter på den første tarmbevegelsen.
 5. Videre endres ordningen litt: et glass saltet vann - et sett med øvelser - avføring.
 6. Etter 12 gjenta om en halv time å spise frokost.

Først vil faste fekale masser falle ned, så blir de mykere og enda lenger - væske. Med en riktig utført rensing etter 12 kopper, bør nesten ren væske komme ut av kroppen.

Malakhov metode

Gennady Petrovich tilbyr en enklere renseprosedyre - ved hjelp av enema. Prosedyren anbefales på kvelden før sengetid.

 1. Tøm tarmene på en naturlig måte.
 2. Sitron-saltløsning i et volum på 2 liter pour i Esmarchs krus.
 3. Plasser den på 1,5 m fra gulvet.
 4. Smør tippen med petroleumsglass eller olje slik at den ikke traumatiserer anusen og lett inn i den.
 5. Ta knel-albueposisjonen, plasser bekkenet over skuldrene.
 6. Sett røret rektalt 5-7 cm.
 7. Løs injisere løsningen langsomt.
 8. Gjenta om nødvendig.
 9. Den anbefalte frekvensen er 2 ganger i uken med et intervall på en måned.

Etter å ha lest og presenterer hvordan du skal tømme tarmene med vann og salt, bør du forstå at denne prosedyren ikke er den hyggeligste. Og uansett hvordan de skriver at dette er en enkel og enkel måte å kvitte seg med ekstra pounds og giftstoffer, må du faktisk være tålmodig for å kunne utføre alt fra begynnelse til slutt. Vurder derfor din styrke på forhånd - er det nok av dem?

øvelser

Indisk yoga antyder bruk av spesielle øvelser for å rense tarmene. De akselererer passasjen av saltvann gjennom kroppen, forårsaker aktiv utskillelse av toksiner og slagger. Hver øvelse må utføres 4 ganger for hver side av kroppen.

Øvelse 1

Saline går fra magen - inn i tolvfingertarmen - i tynntarmen.

 1. Stå rett, bena fra hverandre så vidt som mulig.
 2. Hendene løfter opp, håndflatene er åpne, fingrene vri.
 3. I denne posisjonen hopper du på ett sted i ca 30 sekunder.
 4. Lag energetiske bakker i forskjellige retninger.

Øvelse 2

Tilrettelegger passasje av væske gjennom tynntarmen.

 1. Stå opp rett.
 2. Rett en arm parallelt med gulvet, legg den andre hånden på kragebenet av den hevede hånden.
 3. Ta den utvidede hånden så langt som mulig, vri kroppen etter hånden.
 4. Ikke beveg bekkenet og beina under sving.
 5. Ta den opprinnelige tilstanden, bytt hendene og gjenta.

Øvelse 3

Det er en akselerasjon av bevegelsen av løsningen.

 1. Ligge på magen.
 2. Hender og tær hviler mot gulvet.
 3. Løft kroppen, rive hofter fra gulvet.
 4. Vri den øvre delen av kroppen, som om du vil se tilbake. Samtidig er lårene og kroppene ubevisste.
 5. Utfør alternativt for hver side.

Øvelse 4

Gir en kolonrensingsprosess.

 1. Med føttene dine fra hverandre, klem deg ned.
 2. Legg hælene på ytre sider av hoftene.
 3. Sett håndflatene på knærne.
 4. Senk venstre kne, snu hodet og torso til høyre.
 5. Trykk høyre lår på magen med en hånd, trykk litt ned i bukområdet.
 6. Det er viktig å starte øvelsen fra venstre lår.

Øvelsessekvensen i dette komplekset kan ikke endres.

Ytterligere anbefalinger

Hvis rensing ifølge Malakhov er en ganske enkel prosedyre, krever systemet av indiske yogier kunnskap om visse nyanser, uten som alt skal gjøres riktig. Derfor vil noen nyttige tips om dette emnet komme til nytte.

Mulige problemer

Under prosedyren kan noe gå galt, og du må kunne takle situasjonen som har oppstått, og ikke å forlate rengjøringen. Hvilke problemer kan du møte?

 • Ingen tømming etter 6 kopper

Gjenta øvelsen igjen, men ikke drikke et annet glass. Ingenting endret seg da? Lag en flod med rent vann.

 • Sterk gassformasjon

Trykk hendene på magen, masser det. Hjalp ikke? Ligg på ryggen din på gulvet, strekk armene dine langs kroppen, legg beina bak hodet ditt - i 1 minutt for denne stillingen.

Ikke bruk saltvann. Utfør et sett med øvelser 3 ganger på rad. Sickening er fortsatt? Fremkall oppkast.

 • Anal smerte

Ikke bruk toalettpapir etter hver avføring - det er bedre å vaske, og deretter påfør litt vegetabilsk olje eller vaselin på anusen.

mat

Hvis du ikke organiserer riktig ernæring etter rensing av tarmen, kan prosedyren regnes som ubrukelig, siden du igjen vil tette kroppen med unødvendig søppel. Så prøv å følge følgende anbefalinger.

 1. Frokosten skal være ikke tidligere enn en halv time etter rengjøring, og senest en time etter det.
 2. Den perfekte frokosten er godt kokt usaltet ris med ghee.
 3. Det anbefales ikke å legge til salt eller sukker til morgenretter. At de ikke var friske, fikk lov til å smake dem med tomatpasta.
 4. Du kan ikke drikke noe etter denne prosedyren i 2 timer.
 5. Det neste måltidet etter frokosten er om 3 timer.
 6. På denne og neste dag, utelukkende produkter med animalsk opprinnelse (kjøtt, fisk), søtsaker, frukt, krydret krydder, meieriprodukter, rå grønnsaker, alkohol fra kostholdet.
 7. Anbefalte retter og produkter: grøt på vannet (foretrekker hirse og havre), ost, brød, linfrø og olivenolje, pasta.

Rengjøring i henhold til den indiske metoden anbefales å gjennomføres sesongmessig - 4 ganger i året med utbruddet av den nye sesongen.

Det er opp til deg selv om du skal ta tarmrensing med saltvann eller ikke. Begge metodene er både effektive og farlige på samme tid. Før du planlegger slike prosedyrer, må du veie fordeler og ulemper, vurdere mulige farer, lese anmeldelser, det er mulig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse og konsultere eksperter. Hvis du opplever bivirkninger og ubehag, anbefales det å velge myke alternative metoder.

Flere Artikler Om Typer Acne