Et kryss som ligger i en persons hud heter Demodex. Det lever hovedsakelig på kjertlene i øyevipper og øyelokkene, direkte på huden og i hårsekkene. Tippen overføres ikke av luftbårne dråper, men når den utvikler seg, oppstår en sykdom - demodikose. Det er derfor svært viktig ved de første tegnene å skrape på demodeks, da det med en viss funksjonsfeil i kroppen begynner å formere seg raskt, noe som resulterer i at det er mange akne, konjunktivitt etc.

Demodex: skilt, skraping, behandling

Denne tippen velger i seg selv den mest milde og sårbare habitatet i ansiktet: nese, frontområder, hake, kinn, øyenvipper, øyenbryn og nasolabiale folder. Med en grundig undersøkelse skraper doktoren på skalaer, hår, purulente formasjoner og på innholdet i akne. Det skal bemerkes at sykdommen utvikler seg i nesten alle alder, men gravide kvinner og ungdom er spesielt utsatt for risiko.

Viktigste symptomer og tegn

Først av alt begynner en persons hud å skrelle og rødme, kløe oppstår noen ganger, spesielt etter bruk av kosmetikk og etter kontakt med et kaldt miljø. De kan uttrykkes ikke bare i form av akne, men også som akne, sår, etc. Hvis denne prosessen er startet, kan mitten bevege seg til hvilken som helst del av kroppen. Tross alt forverrer han seg, og stedet på ansiktet blir utilstrekkelig. Samtidig begynner pasienten å utvide porene, og huden blir uvanlig fet, og huden blir jordgrå.

I noen tilfeller blir det smertefullt for en person å smile og å vise noen form for ansiktsuttrykk. Ansiktet - spesielt nesen - er sterkt forstørret. Kittling og kløe øker i andre halvdel av dagen, akkurat da demodex parring oppstår. Hvis krysset beveger seg inn i hårsekkene, så kan det sammen med øyevippene oppstå delvis skaldethet.

Siden denne tippen fôrer utelukkende på hudfett, kan du legge merke til sin sti, som den baner, etterlater seg ubehagelige formasjoner. Noen ganger kan det til og med være et spor. Ticks er lokalisert hovedsakelig i separate soner, selvfølgelig, forutsatt at dette er den første fasen. Forresten, din kosmetikk kan bli en favoritt tick. Så på tidspunktet for behandlingen må du forlate alle kosmetikk.

Skraping demodex

Når du går til sykehuset for hjelp, vil legen definitivt ta skrap på hudens sopp. Dette utføres utelukkende av en spesialist som sjekker tester i laboratoriet. Resultatet er som regel ikke lenge å vente, i dag er en time nok. Hvordan blir skrap tatt fra huden? Det er veldig enkelt. En dermatolog med en skalpell tar forsiktig det nødvendige materialet fra de skadede områdene. Hvis testene må tas fra hårsekkene, tas 4 øyenvipper fra hvert øye, som er plassert i en spesiell løsning (alkalisk eller på basis av glyserin), og spesialisten undersøker dem under et mikroskop.

Når et kryss eller egg er oppdaget, vurderes resultatet av undersøkelsen som positivt, og hvis bare et skall oppdages, er det behov for å bruke på nytt på skrapingen. Når en parasitt oppdages, bestemmer legen sitt utseende, fordi resept og behandlingstid er avhengig av det. Ticks er lange og korte. Paradoksalt nok tar en kort art mer tid til å ødelegge enn en lang.

Du bør vite at på tærskelen til testene kan du ikke vaske og bruke noen form for kosmetikk i 1-2 dager. Dette er nødvendig for objektivitet av analyser, fordi når et lag av infisert epidermis vaskes, kan legen kanskje ikke oppdage parasittene. Hvis du er interessert i hvor du skal snu til skraping, er svaret enkelt. Dette kan være en hudlege på et byssykehus som er oppført på ditt bostedssted, eller i en hud- og veneklinikk. Kostnaden for skraping i en privat klinikk koster ca 2 ganger dyrere enn i byen.

Nyttige anbefalinger

Som allerede kjent blir demodexmitt spesielt aktiv om kvelden og om natten. Dette skyldes det faktum at det ikke tåler sollys i det hele tatt, så på dagtid og morgen tid skjuler tippen dypt under huden. Av dette følger at testing på en slik tid ikke kan gi 100% av resultatet. Det er derfor som oftest skraper passere flere ganger. Det beste alternativet er å finne et laboratorium som har evnen til å ta tester om kvelden, når tippen viser aktivitet og kryper til overflaten av huden.

Når legen foreskriver en behandling for deg, prøv å følge instruksjonene nøye. Selvfølgelig, å gå ut og delta på klasser (arbeid) uten å bruke sminke er ikke veldig estetisk, spesielt med akne, men det er en nødvendighet. Vær derfor tålmodig og ikke frist. Tross alt, det avhenger av hvor raskt utvinningen vil ta og hvor høy kvalitet behandlingen vil bli.

Pasientanmeldelser viser at innen to uker er det viktig å kontakte klinikken for verifisering. Det er ekstremt viktig å sørge for at Demodex-myten har forlatt huden din, fordi hvis den ikke gjenoppretter, vil den begynne å utvikle seg igjen. Og så kan det fortsette for alltid. Prøv å bli behandlet på grunnlag av hva legen din foreskrev for deg, fordi alle nymodede salver, så vellykket annonsert i sosiale nettverk, hjelper i svært sjeldne tilfeller. Og for hvert tilfelle foreskriver legen et individuelt behandlingsforløp.

Hvordan er analysen for Demodex?

Demodex er en mikroskopisk myte som finnes i menneskelig hud. Bor på kjertlene i øyevipper, øyelokk, på ansiktets hud, i hårsekkene, i nasolabial-foldene, haken.

Det overføres av luftbårne dråper. Det forårsaker demodecosis, som er klassifisert som vanlig kronisk dermatose.

Ved de første tegnene er det nødvendig å gjøre en analyse for Demodex. Hvis det ikke er kurert, vil det begynne å formere seg, noe som bidrar til forekomsten av akne, konjunktivitt og andre sykdommer.

Tegn, symptomer, årsaker

Demodex lever også på sunn, fet hud. Aktiveringen av krysset og dets reproduksjon påvirkes av svekkelse av immunsystemet, sykdommer i mage-tarmkanalen, endokrine systemet, stress, redusert immunitet, samt forbruk av svart kaffe, alkoholholdige drikkevarer, varme krydder, hyppige besøk til badet og solariumet.

Følgende symptomer indikerer en økning i flått:

 • rødhet og peeling av huden;
 • kløe, verre etter bruk av kosmetikk, etter kontakt med kaldt;
 • utseende av hudormer, sår, hudutslett, ligner rosacea;
 • utseendet på akne på ryggen, brystet, lårene (forsømt tilstand);
 • kløe øyelokk, ører, tyngde i øynene, blefaritt;
 • humpete hud i ansiktet;
 • tap av øyevipper, utseendet på hvite vekter på dem.

Pasientens porer ekspanderer, huden blir for fet, kjøper en sallegrå teint. I alvorlige tilfeller opplever en person smerte når han smiler eller ansiktsuttrykk. Det er en betydelig økning i størrelsen på nesen.

Kryper og kløefornemmelser intensiverer i andre halvdel av dagen, og fortsetter å forstyrre hele natten når tippen passer.

Demodex kan bevege seg inn i hårsekkene, noe som forårsaker delvis skallethet. Det føder på døde celler, hudfett og til og med sminke. Menn lider av demodikose mye sjeldnere enn kvinner med hvit og øm hud.

Du kan få demodikose fra en person (pasient eller bærer) og husdyr. Mest mulig å parasitere hunder, hester, storfe.

Stadier og symptomer (utslett, kløe) av demodikose. Kjøring og kronisk demodikose

Demodex-tester

Demodex kan detekteres i laboratoriet. For å gjøre dette, bestå de riktige testene. Demodex tester innebærer riktig forberedelse.

For å avgjøre tilstedeværelsen og typen av myt, blir øyevippene tatt eller ansiktets hud, hode og andre deler av kroppen skrapes av.

Det er noen ganger vanskelig å diagnostisere et kryss på grunn av feil tidspunkt på dagen valgt for studien. Tippen aktiveres nærmere natten, parasitere i de øvre lagene av dermis.

Og i de fleste tilfeller blir det tatt tester i første halvdel, da Demodex gjemmer seg fra solens stråler og beveger seg bort fra lagene som brukes til å samle biomaterialet.

Det er bedre å kontakte klinikken, der de kan gjøre analysen om kvelden.

For skraping på Demodex flått og andre tester, kan du kontakte et hvilket som helst laboratorium på klinikken, samt en hud- og venerisk sykdomsklinikk.

Analysen kan også gjøres i laboratoriet Invitro. Kostnad - opptil 700 rubler. Konklusjonen kan hentes om noen få dager.

Hvordan blir demodeksanalysen gjort?

skraping

Demodex brevis demodex blir skrapt dersom demodekose mistenkes. Prosedyren er smertefri.

Skraping tas fra det betente området, eller hvis det ikke er alvorlige symptomer, fra noen områder av huden med en skalpell: ansikt, aurikler, hodebunn, lår, rygg, bryst.

Spesialisten plasserer materialet på en glassglass, legger til noen dråper av en alkaliløsning, og undersøker deretter mytprøver under et mikroskop, teller dem.

Et normalt resultat indikerer et komplett fravær i skrapingen av demodex og eggene. Hvis egg og spor av vitale aktiviteter ble funnet, er det nødvendig å gjennomføre en gjentatt studie.

Fordelen med denne analysemetoden er muligheten til å studere flere berørte områder samtidig. Men krysset er ikke alltid tilgjengelig, da det kan gå dypt inn i sebaceous kjertlene. Metoden er ganske traumatisk for epitelet.

Ciliated test

Materialet samles kun av den tilstedeværende oftalmologen. For mikroskopisk undersøkelse av øyevipper på mitten Demodex folliculorum, ta flere cilia fra øvre og nedre øyelokk eller øyenbryn uten å skade hårsekkene.

De legger til en dråpe alkalisk løsning eller glyserin og saltvann. Så undersøkt under et mikroskop.

Hvis det oppdages mer enn fem voksne individer, larver eller egg, er diagnosen bekreftet.

Hvis demodeksstudien ikke viste noen kryss og egg, men symptomene forblir, bør seborrhea mistenkes.

Overfladisk biopsi

Dette er en annen diagnostisk metode. En dråpe cyanoakrylat lim påføres på det fettede glasset. Et øyeblikk festet til den berørte overflaten.

Også for denne metoden kan du bruke skrapebånd, som er limt på dekselglasset.

Dekselet eller tapeet er fjernet. De forblir et lag av epidermis, innholdet i talgkjertlene med demodex. Studien utføres ved bruk av et mikroskop ved lav forstørrelse.

Metoden er effektiv, men har dess ulemper: Traumer til epitelet, det er vanskelig å få materiale fra nesens vinger.

Forberedelse for analyser

Ofte, selv i nærvær av demodikose, er testene negative eller krever gjentatt forskning. Noen pasienter donerer et biomateriale fem ganger.

Diagnostikk vil være nøyaktig og informativ hvis pasienten følger regler for utarbeidelse av studien:

 1. Dagen før testene er det nødvendig å forlate dekorative og medisinske kosmetikk for ansiktets og hodebunnen.
 2. Dagen før studien kan ikke vaskes.
 3. På kvelden for sjampoen kan ikke brukes, selv om det er mistanke om demodikose øyelokkene (verktøyet kan komme inn i øynene).
 4. Det er nødvendig å nekte øyedråper dagen før prosedyren (unntatt alvorlige øyesykdommer).


behandling

Øyelidemodekose behandles av en øyelege, hvis øynene er den eneste kilden til sykdommen.

For behandling av demodikose i hodebunnen, bør du kontakte trichologen.

En hudlege vil bidra til å bli kvitt ansiktsdemodikose. Det er bare mulig å behandle sykdommen etter at diagnosen er bekreftet.

Hovedmålet med behandlingen er ødeleggelsen av Demodex, opprettelsen av ugunstige forhold for det, økt immunitet, eliminering av hormonelle lidelser, gastrointestinale sykdommer og andre faktorer som påvirker utvikling og reproduksjon.

Behandling av huddemodikose

Pasienten er foreskrevet produkter som inneholder metronidazol, sink, ichthyol og mange andre komponenter. Varigheten av behandlingen er opptil to måneder.

For å unngå tilbakefall anbefales det ikke å avbryte bruken av terapeutiske midler tidlig.

Inneforeskrevet vitaminer og antihistaminer. Mindre vanlig, metronidazol. Pasienten er foreskrevet en diett.

Fra kostholdet bør utelukkes:

For behandlingsperioden bør være forlatt kosmetikk. Bytte av sengetøy og håndklær bør være daglig. Det er bedre å tørke ansiktet med engangshåndklær.

Kosmetiske prosedyrer er også svært effektive mot demodeks. I mesoterapi blir det innført spesielle preparater under huden for å eliminere det. Kryomassasje er også i stand til raskt å kvitte seg med krysset.

Behandling av demodecosis århundre

Langtidsbehandling og for tidlig seponering av behandlingen kan bidra til tilbakefall. Desinfeksjon av sengetøy og personlig hygiene bør utføres.

Rengjør huden på øyelokkene og øyevipper tinktur av calendula ved hjelp av en bomullspinne. Etter rengjøring og tørking av huden, bruk en helbredende krem ​​foreskrevet av lege (Demalan, Demazol og andre). Alle betent hudområder behandles.

Hvis det er symptomer på purulent lesjon av øyens slimhinne, blir også antibakterielle øyedråper innpodet (Tobrex, Tsipromed og andre).

For å øke effektiviteten, er medikamentterapi supplert med øyelokkmassasje, ozonbehandling, og legen kan ordinere rettsmidler for å korrigere immunsystemet og normalisere metabolske prosesser.

Det langvarige fraværet av nødvendig terapi kan føre til adherens av ulike infeksjoner og komplikasjoner: akne, rosacea, seborrheisk dermatitt og andre sykdommer.

Terapi vil kun være effektiv med riktig diagnose. Ved de første symptomene må du konsultere en lege og gjøre de nødvendige testene.

Skraping fra hud til demodex

Kort beskrivelse av sykdommen, typer og symptomer på demodikose

Demodecosis er en dermatologisk sykdom, hvorav årsaksmiddel er betinget patogen tick. Demodex folliculorum (også kjent som akne tick eller ironhead akne). Tikkens størrelse er i gjennomsnitt 0,4 mm.

Akne parasittisk parasittisk i kanalen av sebaceous og meibomian kjertler, samt i munnene av hårsekkene i hodebunnen. Et parasittisk kryss på kroppen av pattedyr, inkludert mennesker.

Tilstedeværelsen av et kryss på menneskekroppen er helt normalt, mens tippen sameksisterer med vertsorganismen i betinget symbiose. Men med svekket immunitet eller metabolske forstyrrelser, blir symbiose brutt.

Denne tilstanden kalles demodikose, og avhengig av lokaliseringsprosessen blir det gjort en mer nøyaktig diagnose: demodikose av huden eller øynene.

Symptomer på demodikose øyne:

 1. Økt øyeutmattelse.
 2. Hevelse rundt øynene, som minner om allergisk (angioødem).
 3. Hyperemi ved kantene på øyelokkene.
 4. Rikelig peeling rundt øynene, mens hudflak finnes hovedsakelig i røntene på øyevippene.
 5. Tap av øyevipper. I dette tilfellet faller øyevippene som regel ut uten "rot", tap av øyenvipper med røtter krever en diagnose av fokal eller telogenalopeci.

Symptomer på huddemodikose:

 • Utseendet på røde flekker på ansiktet;
 • fet hud;
 • hyppig follikulitt og akne på ansiktets hud;
 • blek ansikt-tint;
 • peeling av huden;
 • kløe på ansiktet;
 • Hårtap på hodet (med lang løpet av demodikose).

Hvor og hvem kan testes for demodex?

Selv med den åpenbare tilstedeværelsen av demodikose hos mennesker, som i noen tilfeller kan ses med det blotte øye på de karakteristiske symptomene, er det nødvendig med en spesiell diagnose av demodikose. Hvis øynene er skadet, analyseres øyevippene, hvis huden er skadet, blir en myve skrapt.

Dermatolog, tricholog, venereolog, terapeut, mykolog og parasitolog kan foreskrive analyse for demodex.

Forberedelse for Demodex Analyse

Demodex testen er foreskrevet for kronisk dermatose med følgende symptomer:

 • kløe i ansiktet og øyelokkene, verre om kvelden;
 • rødhet og betennelse i huden; huden blir klumpete, knuter (papler) vises, som ligner akne;
 • Hvis øyelokkene påvirkes, kan øyelokkens kanter øke, slem blir utskilt, hvite skaler vises på øyenvippene.

Biologisk materiale for analyse på demodex skraper fra huden. Hvis øyelokkene påvirkes, blir øyevipper tatt for analyse (4-6 øyevipper fra hvert århundre).

Det biologiske materialet er plassert i en spesiell løsning og undersøkt under et mikroskop (mikroskopisk undersøkelse utføres).

Prøvetaking av biologisk materiale for analyse produserer en hudlege. Studien er utført i laboratoriet. Om nødvendig kan en demodeksanalyse utføres i CITO-modus (dvs. hurtigstilt).

Resultatet av analysen vurderes positivt dersom krysset eller eggene oppdages i prøven. Hvis bare skjell av egg blir oppdaget, vil det være nødvendig å sende analysen på Demodex igjen.

For å kunne passere analysen på Demodex, er det nødvendig med minimal forberedelse: Du bør ikke vaske i 24 timer før analysen. Du kan heller ikke bruke kosmetikk (det er bedre å slutte å bruke kosmetikk i noen dager før du tar analysen).


Det er tilrådelig å ta analysen etter 18-00, da tippen unngår solens stråler, og aktiviteten er minimal om dagen.

Demodex-skraping: forberedelse til kryssanalyse

For å bestemme forekomsten av en subkutan mite, er det nødvendig å ta et skrap på Demodex. Analysen av demodikose er basert på bestemmelse av parasitter under ansiktets hud eller i sekret fra hårsekkene i øyevipper.

Å ta skraping til demodex er en prosedyre som ikke tar mye tid. En slik undersøkelse utføres av en kosmetolog eller en hudlege.

Utseendet til sykdommen fremmes av subkutane parasitter tilhørende Demodex-familien. I regelen bor tippen i sebaceous kjertler og hårsekkene, som fôrer på fete sekreter.

Ofte bor parasitten på huden:

I undersøkelsesprosessen blir hudskalaer, purulente utladninger, innholdet av vesikler, papiller undersøkt og øyevippene skrapes.

Hvilke symptomer brukes til å skrape øyevipper og hud for demodex?

Subkutane kvaler kan oppstå i alle aldre, men ofte finnes det hos gravide kvinner, ungdom og etter alvorlig stress. I tillegg, når demodikose flager og rødmer huden. Og etter vask med kaldt vann og bruk av tonic, kan det oppstå en konstant eller periodisk kløe.

I tillegg er hyppige symptomer på demodikose:

 • sår, akne, sår, rosacea, utslett, ungdommelig akne og røde flekker på ansiktet;
 • i tilfelle av en lang sykdom, er akne dannet på hoftene, brystet og ryggen;
 • jordgrå eller blek hudfarge;
 • hindret ansiktsuttrykk;
 • kløe i ørene
 • forstørrede porer, fett kinn og nese;
 • berørt hud får en karakteristisk glans, blir fettete og fuktige.

I tillegg er grunnen til å ta skrap fra ansiktets hud dannelsen av "arr" grovt vev og massen av små tette kullkuler. På grunn av dette blir huden klumpet og blir usunn glans.

Også med demodikose øker nesen i størrelse. I avanserte tilfeller blir det blå-rødt, som en plomme.

Selv som følge av tippens liv, blir hodestøt og håravfall notert. Samtidig føles pasienten at noe kryper under huden og forårsaker kittling.

Noen pasienter klipper seg selv automatisk. Om kvelden intensiverer kløen og blir mer intens om natten. Faktisk, i denne perioden er flåttene veldig aktive og kompis.

Også når Demodex kryper under huden, kløe øyevipper og deres tap, som tippen lever i sine røtter. Dette følger med følgende symptomer: øyenvippene tynner ut og faller ut, og kløe er følt i området av basen.

Forberedelse for Demodex Analyse

Hudskraping bør tas for å bestemme myten og dens utseende. Før legen utfører analysen, kan du ikke vaske i 3 dager og bruke sminke. Det er ikke tillatt å bruke forskjellige kremer og salver i 10 dager.

Det skal bemerkes at demodeksen ikke liker ultrafiolett, derfor om morgenen og om ettermiddagen trenger den inn i de dypere hudlagene. På overflaten av parasitten kryper om kvelden og om natten.

På grunn av slike egenskaper bør det tas ut skrapinger om kvelden. Tross alt, hvis analysen utføres i løpet av dagen, når demodeksen er i dype lag, kan resultatene være unøyaktige.

Imidlertid utfører de fleste laboratorier sutraforskning. Derfor må pasientene gjenta flere ganger. Og dette forverrer bare tilstanden til huden og fremmer aktiv reproduksjon av tippen.

For å unngå en feil, bør derfor skrapende demodeks på tippen tas 6-7 om kvelden.

Til dette formål kan du finne en kosmetolog eller en hudlege som samtykker i å ta tester om kvelden.

Hvordan er blodprøve og øyenvipper for demodikose?

Formålet med studien - fange av hudpartikler fra de berørte områdene av ansiktet. Prosessen bruker en øyeske eller skalpell, som skrapet epidermis med akne og flakete epitelpartikler. Samtidig undersøkes innholdet i ål ofte.

Etter prøvetaking plasseres prøven på et glass med en alkali (10%) og undersøkes deretter ved hjelp av et mikroskop.

Hvor lang tid tar forskningsprosessen? Den omtrentlige varigheten av prosedyren er 15 minutter. Bekreftelse av diagnosen er tilstedeværelsen i prøven av tomme membraner, larver og flått. Men hvis bare tomme skall ble funnet, må du passere skrapingen igjen.

Den ledende metoden for diagnose av demodikose er studiet av øyenvipper og hudpartikler for tilstedeværelsen av demodeks og toksiner utsatt for det.

I tillegg utføres en fullstendig blodtelling. Det er således mulig å bestemme pasientens generelle tilstand og å identifisere om han har sammenhengende sykdommer, som inkluderer:

 1. parasittiske sykdommer;
 2. anemi,
 3. allergier;
 4. inflammasjon;
 5. bakteriell infeksjon og mer.

Den viktigste måten å diagnostisere demodikose er øyelask undersøkelse under et mikroskop. For å fullføre analysen trenger du bare noen få øyevipper.

Ta som regel 4 øyenvipper fra nedre og øvre øyelokk. Deretter plasseres de i en glyserol eller alkalisk løsning og undersøkes under et mikroskop.

Hvis flått, larver eller egg, samt tomme skall finnes på øyenvippene, blir tilstedeværelsen av parasitten under pasientens hud bekreftet. Når du identifiserer tomme skall, må du gjennomføre analyser.

I tillegg, takket være denne undersøkelsen, er det mulig å fastslå hvilken type kryss som lar deg velge den beste måten å behandle Demodex på og bestemme varigheten.

Det er verdt å merke seg at ved identifisering av Demodex vil Brevis-behandlingen være den lengste.

Hvor skal analysen tas?

Forskningen av denne typen utføres i nesten alle laboratorier. I utgangspunktet er retningen for analysen gitt av legen, som også kan fortelle deg hvor du skal gå, for eksempel til laboratoriet i Nordområdets administrative distrikt.

Noen laboratorier tilbyr selvtesting for demodikose. Til dette formål må du kleb på tape over det berørte området over natten. Sutra tape må skli av og legges mellom brillene, som er utstedt i medisinsk institusjon, og deretter ta prøver umiddelbart for analyse.

Men selv denne tilnærmingen gir ikke alltid mulighet til å få et nøyaktig resultat etter å ha gjennomført en enkelt studie. Tross alt, i dag er det ingen absolutt nøyaktig metode som vil gi et nøyaktig resultat første gang, så pasientene blir tvunget til å ta tester flere ganger.

Videoen i denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du identifiserer demodikose.

Øyebryt analyse for demodex

Demodecosis er en inflammatorisk hudsykdom i øyelokkene og ansiktet, noe som forårsaker en bestemt type tikk. Mite (demodex) penetrerer huden og lever i hårsekk og sebaceous kjertler. Sykdommen er svært vanlig, da tippen overlever i noen klimatiske forhold, og ca 5% av verdens befolkning er infisert med det. Ofte observeres demodikose hos personer eldre enn 50 år, siden arbeidet med talgkjertlene er gunstig for flått.

Demodecosis utvikler seg av ulike grunner, blant annet: misbruk av fett, salt, søt, syltet mat; forgiftning av hele organismen, etc. Det er viktig å konsultere en hudlege i tide og passere analysen av øyevipper for demodikose. Hvis du ikke bestemmer det i tide, vil sykdommen utvikle seg, som et resultat vil det oppstå en rekke ubehagelige og estetiske sykdommer. Hvis du ikke behandler sykdommen, kan den gå fra ansiktets hud til andre områder av kroppen. Hvordan bestemme du nøyaktig hvor mye demodikose er? Når skal jeg gå til legen?

Uavhengig hjemme for å bestemme tilstedeværelsen av demodikose er vanskelig. Ofte er kvinner med god hud utsatt for sykdommen. Kjenne tilstedeværelsen av sykdommen vil bare medisinsk undersøkelse. Ofte foreskriver dermatologer en laboratoriediagnose av øyenvipper og hud, der tellingen utføres: egg, voksne, nymfer og larver.

Bestem tilstedeværelsen av sykdommen skal være en hudlege. Det er nødvendig å konsultere en lege dersom symptomer som: tung akne blir visualisert; kløe, peeling, rødhet; økt hudfettighet; jordgrå ansiktsfarve; kløende ører; Følger seg gjennom huden. Indikator for forekomsten av sykdommen er også tap av øyenvipper, en allergisk reaksjon på mascara og andre kosmetiske midler. Mite Demodex folliculorum er en hårmitt, lever hovedsakelig i hårsekkene, har en kort form. Legen, etter en grundig undersøkelse, foreskriver retningen for studien om demodikose.

Skraping gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen, typen og antall parasitter i en enkelt celle. Resultatene av skrapingen gjør at legen kan velge den mest effektive behandlingen. Det skal bemerkes at analysen fra øyevippene vil være den mest effektive under bestemmelsen av tilstedeværelsen av Demodex, deres akkumulering i hårsekkene kan være maksimal.

Viktige punkter for prosedyren

Forbered riktig før du skraver. En uke før analysen er det viktig å ikke bruke alkaliske ansikts hudpleieprodukter: geler, lotioner og servanter. Det er også nødvendig å forlate noen dekorative kosmetikk. For å vaske bare med vanlig vann ved romtemperatur. Skraping tas med:

Analysen av øyevipper for demodeks utføres som følger: En lege fra hvert øye tar 4 øyenvipper fra hvert øyelokk (fra øvre og nedre øyevipper, totalt 16 øyenvipper) for analyse med hårsekk. Etter å ha plassert hårene i en spesiell alkalisk løsning, som er basert på glyserin. Ytterligere studier utføres under et spesielt kraftig mikroskop. Steg-for-trinns prosedyre for prosedyren: Skraping er helt smertefri, forårsaker bare lite ubehag, det er verdt å være forberedt på at legen kan pierce en kvise for analyse; Alle materialer til forskning (unntatt øyenvipper) plasseres på glasset med en dråpe alkali-glycerin løsning; analysen utføres umiddelbart og resultatet vil bli kjent innen noen få timer.

Tolkning av resultater

Resultatene anses å være positive hvis enten krysser egg eller kvalene selv ble funnet i de oppsamlede materialene. Hvis bare eggskjellene ble visualisert, gjentas analysen.

En individuell tick må korrekt identifiseres, nærmere bestemt for å bestemme dens art. Algoritmen for videre behandling avhenger av om krysset er langt eller kort.

Det anbefales å utføre analysen i første halvdel av dagen, helst om morgenen, da flåttene er redd for direkte sollys og skjul.

Demodex tester kan tas på ethvert laboratorium, både offentlig og privat. Studien er inkludert i listen over tjenester fra nesten alle moderne laboratorier. Det er ikke nødvendig å ta en henvisning fra en hudlege, bare pasientens ønske tas i betraktning. I statlige institusjoner kan analysen sendes helt gratis med forbehold om å gi en henvisning fra en lege. Og i private klinikker kan prisen variere. Detaljer om prisanalysen finner du på laboratoriewebsiden eller på telefon. Man kan bare si at kostnaden er rent symbolsk.

Når du velger et diagnostisk senter, er det nødvendig å ta hensyn til kvaliteten på tjenestene som utføres og profesjonaliteten til de ansatte, og det gjør ikke vondt for å lese anmeldelser fra ekte kunder. Husk at prosedyren skal utføres i et helt sterilt miljø, da smitte kan gjennomføres gjennom huden og forverre tilstanden betydelig.

Oftalmodemodecosis - øyedemodikose

Subkutane kvaler kan forårsake spesifikk øyeskader - keratitt og episkleritt, blefarokonjunktivitt, demodektisk blepharitt. Demodekose av øynene kan forekomme både separat og i kombinasjon med huddemodekose. Hovedindikatoren for sykdommens tilstedeværelse er: tap av øyevipper, hyppig byggdannelse, slimdannelse i konjunktivhulen, et stort antall skalaer ved røntgen på øyevipper, øyelokkets ødem, kløe, øyestamme.

Oftest er sykdommen observert hos kvinner i alderen tjue til førti år. For å behandle sykdommen er vanskelig og lang, så du må ha tålmodighet.

Når en sykdom oppdages, foreskriver legen minst et to-måneders behandlingsforløp, der det er nødvendig å utføre følgende tiltak: nekte fjærputer, strikkede eller terryprodukter; endre putevar hver dag; sov bare på ryggen; vask sengetøy ved høye temperaturer, hvorpå det må strykes glem kosmetikk; kaste bort alle kosmetiske børster, svamp, mascara, øye blyant, øyenskygge, etc.; På tidspunktet for behandlingen, helt forlate noen kosmetikk, unntatt fuktighetsgivende kremer (alle preparater som skal brukes til behandling, tørker huden). Ja, du må lide, men resultatet er verdt det.

Hvordan bestå en analyse på demodikose?

Parasittiske flått, som er lokalisert i fettkanaler og hårsekk, forårsaker en sykdom som demodikose. Invasjon oppstår når kroppens defensive respons på parasitten faller. Mite provoserer flere sykdommer, slik at leger setter seg opp til å diagnostisere patologi i tide. Skraping for demodikose lar deg diagnostisere patologi, tick klasse, foreskrive riktig behandling.

vitnesbyrd

Analyse for påvisning av demodeks foreskrevet for kronisk patologisk patologi. I dette tilfellet har pasienten følgende manifestasjoner:

 1. Ansiktshudirritasjoner er også lokalisert på øyelokkene, øyevipper påvirkes.
 2. Pasienten klager over kløe og rødhet.
 3. På ansiktet, hodet, ser utslag som ser ut som akne.
 4. Blek hud med grå tint.
 5. Hvis øyelokkene påvirkes, blir kantene røde, konjunktivitt vises. Spissen på øyevippene er dekket av vekter.

Det er viktig! Hvis pasienten er bekymret for utslett med alvorlig kløe i ansiktet hans, så er dette det første signalet fra kroppen om behovet for testing for demodikose.

Hvor skal passere

demodikose oppstår med et utprøvd klinisk bilde, men for diagnosen må passere en skraping. Du kan ta testen i laboratoriet til medisinsk institusjon på registreringsstedet, på klinikken. Budsjettorganisasjonen har imidlertid ikke alltid tilgjengelig materiale for undersøkelse, så pasienten må kontakte den kommersielle. Kostnadene for analyse vil variere fra 300 til 550 rubler.

For å ta analysen i budsjettet på budsjettet, er det bare mulig om morgenen. Når det gjelder den kommersielle organisasjonen, tar pasienten seg på enhver passende tid. Demadex plager pasienten om natten, og i løpet av dagen skjuler i epidermisene. Derfor bør levering av materiale til undersøkelse foregå om kvelden. Fordelen med et betalt sykehus er åpenbart.

Hvis pasienten har merket hudutslett som er ledsaget av alvorlig kløe, rødhet i huden, skal han kontakte en smal spesialist:

 1. Hvis parasitten er lokalisert på øyelokkene, som påvirker glødelamper i øyevipper, tar oftalmologen seg med behandlingen.
 2. Med nederlaget på håret - trichologist.
 3. I inflammatorisk foci på huden behandler en hudlege med behandlingen.

trening

For å få nøyaktige analyseresultater må du forberede deg. Før skraping, ta øyevipper for undersøkelse, må pasienten følge flere regler:

 1. Ikke vask 24 timer.
 2. Ikke bruk kosmetikk, krem ​​og salve.
 3. Når du vasker hodebunnen, unngå å få såpe i øynene dine.
 4. Kast bruk av øyedråper. Hvis pasienten har en alvorlig øyesykdom, må du varsle legen når du tar testene.

Tippen som forårsaker demodikose kan ikke tolerere dagslys, så hovedaktiviteten manifesteres om natten. Om morgenen går han til de dype lagene i huden og bekymrer pasienten om kvelden. På sykehus er det foreslått å bestå test om morgenen, slik at ikke krysset kan oppdages. Som en konsekvens: Behandlingsordningen er ikke tildelt. For å få et pålitelig resultat anbefaler leger at de tar en analyse etter klokka 18.00.

Arbeidsutvikling

Diagnose av sykdommen er rettet mot studiet av skraping, studiet av øyevipper og hårsekk. Prosedyren i seg selv gir ikke smerte til pasienten. Pasienten kan få et transkripsjon av resultatet etter 72 timer. Det er flere måter å passere analysen, skrape på identifikasjon av demodikose. Vurder hver enkelt mer detaljert.

Øyenvippe analyse

Øyevippanalyse er en informativ metode for å identifisere årsaksmodellen til demodikose. For å gjøre dette trekker doktorer flere øyenvipper fra nedre og øvre øyelokk. Materialet er plassert under glass, spesielle reagenser. Deretter utfører laboratorieassistenten forskning: undersøker materialet under et mikroskop, gir en konklusjon.

Hudskraping

Skraping tas for betennelse på huden. Biomaterialet samles inn fra den skadede overflaten av ansiktet. Hvis det ikke er uttalt tegn på hudlesjoner, består materialinntaket av flere steder: hode, ører, ansikt, lår og så videre. Ved hjelp av en skalpell, skiller legen en liten del av epidermis, samler det purulente innholdet i inflammet follikel. Legger til en 10% alkaliløsning til det oppsamlede materialet. Etter å ha tilsatt løsningen, vurderer legen området av epidermis under et mikroskop.

Med et positivt resultat, foreskriver legen et behandlingssystem, slik at du kan bli kvitt demodikose på kortest mulig tid. Under undersøkelsen kan legen identifisere to parasitter:

 1. Kort demodex.
 2. Lang demodeks.

Å håndtere en kort parasitt er flere ganger vanskeligere, siden den kan trenge inn i de dypere lagene i huden, hvor den multipliserer.

Et negativt resultat blir satt ikke bare i fravær av flått, men også et spor av deres tilstedeværelse i kroppen. Et positivt resultat er gjort dersom laboratorietekniker har lagt merke til et kryss, et skall eller et egg.

Hjemmemateriale samling

Hvis pasienten ikke har mulighet til å ta en analyse av demodikose hos en medisinsk institusjon, kan du selv ta materialet. Vurder hvordan du skal skrape på demodikose riktig:

 1. Klargjør maskeringsbånd og glassglass. Glass kan tas på forhånd i laboratoriet.
 2. På kvelden holder du båndet på ansiktets og kroppens hud og holder deg til glasset.
 3. Ferdig materiale tilskrives laboratoriet for forskning.

Hvis pasienten tviler på hvordan du skal bestå testene for deteksjon av demodikose, bør du besøke klinikken og konsultere en lege. Spesialister av kommersielle organisasjoner, for eksempel Invitro, gi råd via telefon.

Hvis en pasient har utslett, som er ledsaget av alvorlig kløe, så er dette et signal fra kroppen om et mulig nederlag av demodex. Etter at doktorer tar skraping, pisker og undersøker dem under et mikroskop, blir det gjort en diagnose og behandlingen starter.

Fra videoen lærer du hvordan du tar analysen for demodikose:

Legen er en gastroenterolog, en prokolog-onkolog, som utfører diagnosen og behandlingen av ulike sykdommer i mage-tarmkanalen, tarmen, inkludert onkologiske. Utfører esophagogastroduodenoscopy og koloskopi. Rådgiver om resultatene av endoskopiske, morfologiske studier.

Hvordan skraper på Demodekoz

Demodexskrapingen er en type undersøkelse rettet mot den diagnostiske identifikasjonen av en subkutan parasitt av en mange myte. Denne analysen gjør det mulig for dermatologen å undersøke i detalj den mikrobiologiske floraen, som befinner seg under overflaten av det primære epiteliale laget. Skraping for demodex utført i et laboratorium, hvor en medisinsk faglig med passende kvalifikasjon har evnen til umiddelbart å overføre det valgte materialet til videre studier.

Hva er det og hvorfor er det nødvendig?

Skraping for demodex er en enkel prosedyre i form av analyse, som involverer valg av biologisk materiale for å studere det for mikroflora. Demodex i seg selv er en parasitt som lever i subkutan epitel. Hans inngrep i det epidermale vevet utfordrer utviklingen av en dermatologisk sykdom som skabb, som er ledsaget av alvorlig kløe, et lite rosa utslett og en høy grad av smittsomhet.

En analyse av deteksjon av demodeks er nødvendig, slik at det i tilfelle av karakteristiske symptomer eller forekomst av eksternt tegn på skabb i en pasient, er en undersøkelse av helsen til huden nødvendig. Resultatene av skrapingen vil være uttømmende informativ og vil tillate dermatologen å bekrefte eller motbevise mistanke om nedfallet av overflateepitellaget og foreskrive stoffer, det farmakologiske formål som er skade på nervesystemet av scabies-myten og opphør av divisjonen.

Hvordan foregår subkutan tikkanalyse?

Demodecosis er en spesifikk dermatologisk sykdom med forskjellig lokalisering. En subkutan parasitt kan manifestere sin patogene aktivitet direkte under epitelet av en bestemt del av kroppen, eller den kan leve i øyelokkvev og øyeloksomkrets, og forårsaker systematisk tap. Derfor er prosedyren for skraping og valg av biologisk materiale for analyse avhengig av hvilket segment av huden som har gjennomgått sykdommen.

Hvis du mistenker demodikose av øyelokkepitelvev, velger en hudlege seg fragmenter av øyenvipper, som i nærvær av denne sykdommen, er lett skilt fra huden. Deretter plasseres øyenvippen i en spesiell medisinsk løsning som fungerer som konservator. I tilfelle av tilstedeværelse av demodex i vev av århundret, vil omkretsen av follikel øyevipper bli avslørt en rekke demodeks og eggene.

Skraping på demodeks fra hudflaten av andre deler av kroppen utføres ved smøring. Til dette formål utfører en spesialist som utfører biologisk materialprøvetaking, ved hjelp av en steril bomullspinne, over kroppsområdet med de mest åpenbare tegn på parasittisk lesjon. Deretter plasseres det valgte biologiske materialet i en individuell polyetylenpakke, forseglet med informasjon om pasienten som undersøkes.

Hvis diagnosen demodikose er bekreftet, vil bakteriekulturen vise tilstedeværelsen av levedyktige former for scabies-myter og deres egg på pasientens hud.

Hvordan klargjøre du før prosedyren?

For at demodex-testene skal være så pålitelige som mulig og ikke må skrapes igjen, bør du følge de forberedende tiltakene som består i å utføre følgende handlinger:

 • dagen før skrapingsprosedyren er det strengt forbudt å vaske og dusje, slik at konsentrasjonen av patogene mikroorganismer på overflaten av epitelet er ekstremt høy (dette vil forenkle diagnosen av sykdommen og dermed fremskynde prosessen med fremtidig behandling);
 • Ikke bruk på huden noen kosmetikk som jevnt dekker epitheliallaget;
 • 2 dager før du går for skraping, bør du prøve å unngå direkte sollys på huden;
 • Det er best å gjøre skrapingen på demodex etter 18.00, når den største aktiviteten til scabies-myten blir observert.

Dette er de grunnleggende regler for utarbeidelse, hvis overholdelse er obligatorisk og direkte påvirker resultatet av laboratorieforskning.

Hvor å vende og hvor kan jeg passere skraping på demodikose?

For å passere den angitte analysen for nærværet i det subkutane laget av parasitter av denne typen, bør du besøke hudlege på ditt bostedssted. Avhengig av den interne strukturelle organisasjonen til helsevesenet, vil legen velge det biologiske materialet for å påvise Demodex direkte i rommet som er beregnet for å undersøke pasienter og velge smør, eller skrive ut en henvisning til en smittsomsspesialist. Den siste spesialisten vil utføre de samme manipulasjonene og overføre smørene til laboratoriet for videre forskning.

Diagnose av demodikose

Demodecosis er en kronisk dermatose, hovedsakelig av ansiktets hud. Det er forårsaket av kvalen. Sykdommen kan utvikle seg selvstendig, men ser oftest ut på bakgrunn av rosacea, akne, seborrheic og peri-rototisk dermatitt, og kompliserer deres kurs. Hyperemi, papiller, pustler, inflammatoriske infiltrater og granulomer i dyp dermis er de viktigste hudelementene av demodikose. Ved sen diagnose og mangel på adekvat behandling, fører sykdommen til disfigurement av ansikt, øyesykdom og skallethet.

Tidlig analyse av demodikose vil forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner:

 • Forverringen av pasientens utseende fører til utvikling av neurose og depresjon.
 • Uten behandling, sykdommen utvikler seg veldig raskt og på kort tid dekker betydelige områder av huden. Ticks er bærere av bakterier, virus og sopp, noe som kompliserer sykdomsforløpet. Ekskreta og døde individer er sterke allergener, noe som fører til utvikling av allergisk dermatitt.
 • Pyogene bakterier forårsaker purulent infeksjon, koke og subkutane abscesser.
 • I den kroniske formen av sykdommen blir kalsiumsalter deponert i dermis dype lag, arvevev dannes, noe som fører til nedsatt ansiktsuttrykk og utseendet av en grå-jordaktig hudfarge.
 • Ved lokalisering av den inflammatoriske prosessen på nesen, skjer en økning i dens elementer, utvikler rhinofyma.
 • Inflammasjon av hodet på hodet kan føre til skallethet.
 • Ofte er demodikose komplisert av konjunktivitt, blepharitt, marginal keratitt og tørr øye syndrom. Kronisk kurs er komplisert av feil vekst av øyevipper.

Analyse av demodikose bør gjøres i alle tilfeller av papulas-pustulært utslett i ansiktet, som vil forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Fig. 1. På bildet demodekoz på ansiktet.

Hvor kan jeg gjøre en analyse for demodikose

Analyse for demodikose kan gjøres i offentlige og private medisinske institusjoner. Det er bedre å ha en institusjon der det er flere muligheter for kvalitetsforskning. I prioriteringen er det ofte private klinikker, hvor kostnadene ved undersøkelsen varierer fra 250 til 500 rubler.

Fig. 2. Den eneste metoden for å bestemme tilstedeværelsen av flått i talgkjertlene og hårsekkene er den mikroskopiske metoden.

Metoder for påvisning av jernmider

Demodex folliculorum longus (lange kvaler) bor i hårsekkene i grupper. Om natten kryper mider ut på overflaten for parring. Diagnostisert enklere enn korte flått.

Demodex folliculorum brevis (korte flått) inhalerer munnene av ekskretjonskanalene i sebaceous og meibomian kjertlene alene, noe som gjør dem vanskelige å oppdage. De stiger sjelden til overflaten, og derfor er diagnose og behandling vanskelig.

Fig. 3. I fotomitten er Demodex kort og lang.

Den eneste metoden for å bestemme tilstedeværelsen av flått i sebaceous kjertler og hårsekkene er den mikroskopiske metoden. Ved diagnosen demodikose er det viktig ikke bare å oppdage parasittene, men også å etablere sin type (taksonomiske identitet) og overflod. Det vil bidra til å takle denne oppgaven, tilstrekkelig valgt metode for prøvetaking. Det finnes flere metoder for å ta materiale til forskning, som hver har sine egne fordeler og ulemper:

 • Skraping fra overflaten av huden.
 • Klemme innholdet i talgkjertlene.
 • Overfladisk biopsi.
 • Hudbiopsi.
 • Utvinning øyenbryn og øyevipper.

Fig. 4. Demodexmider er lange (i bildet til venstre), bor i hårsekk i grupper. Korte flått (i bildet til høyre) lever i munnene av ekskretjonskanalene i sebaceous og meibomian kjertlene ofte enkeltvis.

Skraping demodex

Ved bruk av skraping kan et signifikant område av lesjonen analyseres, for eksempel hvis huden på ryggen, brystet og lårene mistenkes for demodikose, som observeres i en vanlig form av sykdommen. Teknikken er ikke tilgjengelig for detektering av korte kvaler Demodex folliculorum brevis, som lever i munnene av ekskretjonskanaler av sebaceous og meibomian. Prosedyren er smertefri og gir ingen ulempe for pasienten.

Betingelser for å skrape demodikose:

 • Ikke bruk medisinsk eller dekorativ kosmetikk i 2 dager før prosedyren;
 • i 1 dag ikke å vaske;
 • Det er bedre å utføre prosedyren om kvelden når flåttene begynner å krype ut på utsiden.

Skraping kan tas fra de berørte områdene i ansikt, hodebunn, ører, bryst, rygg og lår eller, uten symptomer, fra flere områder samtidig. Skraping gjøres med øyeske eller skalpell. Innholdet i follikkelen kan presses ut. På en glassglass påføres en dråpe på 10% alkali hvor materialet som skal testes påføres. Topp lysbilder over glasset. Etter 5 - 10 minutter, er legemidlet sett under et mikroskop.

 • Fraværet av egg og flått i preparatet er et negativt resultat.
 • Når egg, larver, flått og eggemembraner blir oppdaget i preparatet, anses resultatet som positivt.
 • Hvis studien bare viste skallet av egg og avfallsprodukter av flått, bør studien gjentas. Under behandlingen beveger parasittene seg til områder som ikke er behandlet med antiparasittiske stoffer. Dette er ofte kanten av hodebunnen.

På grunn av det faktum at det ikke alltid er mulig å oppdage korte demodeksmider i sebaceous kjertlene, oppnår det ikke et negativt resultat ikke fraværet av parasitter.

Fig. 5. Forberedelse for mikroskopi.

Klemme innholdet i talgkjertlene

Ofte, sammen med prosedyren for skraping, bruk metoden for ekstrudering av innholdet i talgkjertlene. Ekstruderingsteknikken brukes til å trekke flått fra sebaceous kjertlene. Traumer på huden og manglende evne til å dekke et stort forskningsområde - de viktigste ulempene ved denne teknikken.

Fettlignende fett, presset fra sebaceous kjertel, er nedsenket i en spesiell løsning, hvor den løses helt. Deretter settes innholdet av løsningen under et mikroskop for nærvær av parasitter. Det er umulig å forvirre et akne-jernfelt: den har 8 lemmer og utfører bevegelser av åpningens styletter.

Fig. 6. I bildet demodex-mider under mikroskopet.

Hva er akarogram

Under laboratoriediagnosen av demodikose er et akarogram samlet ut fra tellingen av egg, larver, nymfer og voksne (voksne).

 • Kriteriet for demodexmitesaktivitet er deteksjon av mer enn 5 egg, larver eller voksne per 1 cm 2.
 • Kriteriet for kvalmeaktivitet i øyenvippedemodikose er deteksjon av mer enn ett kryss på 2 - 4 øyenvipper.

Gjentatte akarogrammer tillater evaluering av terapien.

Fig. 7. I fotovisningen av demodexmider under et mikroskop.

Fig. 8. Kriteriet for demodexmiteaktivitet er påvisning av egg, larver eller voksne. På bildet (fra venstre til høyre) er utviklingsstadiet av Demodex-myten fra egg, larver, protonmph og nymfer til en voksen.

Overfladisk biopsi

Metoden for overflatebiopsi eller "scotch-test" brukes til å skaffe materiale til forskning. Med hensyn til effektivitet er denne teknikken overlegen enkel mikroskopi. Enkel bruk og evnen til å utforske noen områder av huden - fordelene med denne teknikken. Ulemper - vanskeligheten ved å skaffe materiale fra noen deler av huden, for eksempel fra nesens vinger, problemer med sterilitet og epitelskader.

 • Dekselglasset er avfettet. En dråpe cyanokrylatlim eller medisinsk limsulfakrylat, eller BF-6, påføres på overflaten. Dekselglasset belagt med lim limes til prøveflaten i 1 minutt.
 • For fremgangsmåten for å skaffe materialet, kan du også bruke et limbånd på 1 cm 2 i størrelse. Etter fjerning fra huden limes tapeet til dekselet.
 • Etter prosedyren forblir laget av epidermis og innholdet i talgkjertlene med parasitter på klebebåndet og dekselglasset.
 • Deretter påføres en dråpe alkaliløsning på testområdet. Toppdekselet påføres øverst. Legemidlet undersøkes under et mikroskop.

Laboratorie testmetoder for tilstedeværelse av demodeksmider er ikke helt pålitelige.

Fig. 9. Medisinsk lim "Sulfakrylat".

Hudbiopsi og histologisk forberedelse

En hudbiopsi med etterfølgende histologisk undersøkelse er mer informativ enn alle ovennevnte metoder for diagnose av demodikose. Med hjelpen er det mulig å fjerne innholdet i talgkjertlene helt. Traumatisert hud og manglende evne til å dekke store skadeområder med forskning er negative aspekter av studien. En hudbiopsi utføres med en skalpell eller punkteringsnål. Deretter er den histologiske studien av materialet som er oppnådd. Biopaten, oppnådd med en skalpell, er mer informativ, da den bevarer den undersøkte områdets anatomiske struktur med bevaring av alle hudlag, hårsekk og hudkjertler.

Fig. 10. Histologisk preparering av huden. Pilene indikerer demodeksmider.

Ikke-invasive metoder for diagnose av demodikose

Fig. 11. Dermatoskopi for demodikose brukes som en ekstra metode for forskning. Med den kan du se kvaler på huden og dilaterte kar.

Fig. 12. Optisk sammenhengstomografi gjør det mulig å evaluere den indre strukturen av overflatelagene i huden i sanntid i 2 fremspring. På bildet til venstre er svettekjertler på høyre hår og talgkjertel.

Fig. 13. Konfokal laserskanningsmikroskopi gjør det mulig å vurdere tilstanden til huden og få et 4-dimensjonalt bilde. Bildet er et laserskanningskonokalsmikroskop LSM780.

Diagnose av øyedemodekose

For å diagnostisere demodecosis av øyelokkene, er det nødvendig å ta 4 øyenvipper fra nedre og øvre øyelokk ved hjelp av en trekkmetode og eksponere dem for mikroskopisk undersøkelse. Denne metoden for laboratoriediagnose av øyedemodikose er den eneste. Noen pasienter føler seg smertefulle under prosedyren.

Ved prosedyren for utvinning av øyevipper må du forberede:

 • Innen 24 timer før studien, bør man ikke våte ansiktet og bruke medisiner og dekorative kosmetikk.
 • Ikke begrave helbredende dråper i øynene (unntatt vitale).
 • Unngå å få sjampo i øynene når du vasker hår.

Kriteriet for kvalmeaktivitet i øyenvippedemodikose er deteksjon av mer enn ett kryss på 2 - 4 øyenvipper. Hvis det er funnet mer enn 10 flått på 8 øyenvipper, regnes det som en alvorlig formidling.

Flere Artikler Om Typer Acne