Antiseptisk og desinfeksjonsmiddel. Søknad: sår og brannskader, eksem, koiler. Pris fra 76 gni.

Analoger: Vishnevsky salve, Levomekol. Mer informasjon om analoger, priser, og om de er erstatninger, kan du finne ut på slutten av denne artikkelen.

I dag snakker vi om Ichthyol salve. Hva et middel, hvordan påvirker det kroppen? Hva er indikasjonene og kontraindikasjonene? Hvordan og i hvilke doser brukes? Hva kan bli erstattet?

Hva slags salve og hva som hjelper

Et av de tidstestede stoffene er ichthyol salve. Under krigen ble tusenvis av sårede soldater, takket være bruken av midler, reddet.

Ichthyol er et utmerket budsjettmedisin. Det brukes til resorpsjon av sår, og det trekker også ut av et betent sår. Det er antiseptisk og desinfiserende.

Det er mye brukt på mange områder av medisin: urologi, gynekologi, dermatologi, selv veterinærer har notert en utmerket terapeutisk effekt av salven.

Iktyolsalve har en rekke positive egenskaper:

 1. Et antibiotika som de fleste mikroorganismer er sensitive til (Gram +, Gram -, anaerober, aerobes).
 2. Antimykotisk - hemmer veksten av sopp, spesielt Candida og microsporia.
 3. Anti-inflammatorisk - det forhindrer utviklingen av betennelse, har en effekt ikke bare i det berørte området, men også på området rundt det.

Aktiv ingrediens og sammensetning

Ichtammol - er det viktigste og aktive elementet i salven. Et karakteristisk trekk ved stoffet er den spesifikke lukten av ichthyol.

Ichthyol salve består av ichthammol og medisinsk petrolatum. Innholdet av elementer i en konsentrasjon på 1: 9 eller 1: 8, hvor 1 er det aktive stoffet.

Farmakologiske egenskaper

farmakodynamikk

Legemidlet er en smertestillende og antiinflammatorisk substans.

Har en lav grad av antipruritisk fenomen. Forbedrer prosessen med regenerering av skadet hud, myker tørrområder av epidermis.

Det har en lokal irriterende effekt, noe som resulterer i spenning av nerveender, noe som ytterligere forbedrer trofismen av vev på grunn av reflekser.

Iktyolsalve påføres eksternt, oftest i form av en okklusiv dressing. Det virker i alle lag av epidermis, eliminerer årsaken til betennelse og denaturerer proteinmolekylene av betennelse. Det er destruktivt i forhold til anaerober, mykoser, gjær.

Legemidlet øker blodsirkulasjonen, øker elastisiteten til blodkarillærene, øker elastisiteten til epitelceller i overflateepidermier.

Det brukes til å behandle hudutslett, inkludert dannelse av koke.

farmakokinetikk

Anvendt på det skadede området, har salven en langvarig effekt på patogenet, som gradvis fører til denaturering. Det "suger" innholdet i den purulente kapselen mens du myker overflaten av dermis (hvis såret er lukket).

Trenger ikke inn i blodbanen, derfor er data om distribusjon og metabolisme av stoffet ikke tilgjengelig.

vitnesbyrd

Iktyol brukes til mange patologiske fenomener knyttet til brudd på huden.

 • Purulente sår;
 • eksem;
 • abscesser,
 • brannsår;
 • erysipelas;
 • hudinfeksjoner;
 • koker;
 • sår akne;
 • rosacea;
 • sycosis;
 • ostiofollikulit;
 • Neuralgi av traumatisk opprinnelse;
 • artritt;
 • streptoderma;
 • dype splinter;
 • microsporia og trichophytosis med uttalt purulent prosess.

Kontra

Overfølsomhet mot vaselin eller individuell intoleranse mot ichthyol.

Dosering og administrasjon

Verktøyet brukes lokalt.

Overfladiske hudlesjoner

Midler i like mengder blandet med glyserin og påført de skadede områdene i et tynt lag. Over dekket med gasbind og festet med gips.

Forbindelsen brukes 1 gang per dag - for natten. I alvorlige tilfeller, morgen og kveld. Varigheten av behandlingen avhenger av infeksjonsprosessen. Ofte blir ikke fullstendig utvisning av pus-ichthyol brukt.

streptoderma

Smør infiserte områder med et tynt lag og dekk med pergamentpapir, bandasjert. Klærne i løpet av dagen bør endres minst 3 ganger.

Behandling av problemhud og furunkulose

Legemidlet brukes ved sengetid.

Tøm huden fra kosmetisk sminke og behandle det betente området med en alkoholløsning. Påfør en bomullspinne til et punkt og dekk med et stykke plastpose, fest det med en gips.

Med furunkulose kommer også.

For bedre effekt, bør dressingen endres minst 3 og ikke mer enn 6 ganger om dagen.

Man bør huske på at innholdet i kjelen, så når det er ødelagt, fjern rester med mekaniske midler og smør det skadede området med alkoholtinktur. Fjern fra ansiktet ikke mer enn 3 timer, ideelt sett er eksponeringstiden 2 timer.

I gynekologi

Stoffet ichthyol brukes i gynekologi for behandling av infeksiøse-inflammatoriske prosesser i kjønnsorganene, for eksempel vaginose, cervicitt, follikulitt.

Bomullspinner er laget (eller apoteket bruker personlige hygieniske beskyttelsesprodukter). Coat det med et tynt lag (det er viktig å jevne distribuere agenten) 10% av ichthyol. En tampong settes inn i skjeden, skifter hver 6 time.

Varigheten av behandlingen er ikke mer enn 4 dager og bare under tilsyn av en lege.

Med hemorroider

Bruk stoffet i sin rene form. Etter en rensende enema blir en gauze turunda gjennomvåt i ichthyol introdusert i anus. Eksponeringstiden er 6-8 timer.

Varigheten av behandlingen er fra 1 til 2 uker.

I barndommen, under graviditet og HB

Bruk av stoffet hos barn er tillatt fra 6 år.

Under graviditet og under amming er ichthyol salve godkjent for bruk med tillatelse fra en lege. Imidlertid er det umulig å lage suppositorier på salven, og bruke dem vaginalt under graviditet.

Bivirkninger

Den viktigste bivirkningen er muligens utviklingen av en allergisk reaksjon.

Spesielle instruksjoner

Verktøyet brukes kun eksternt og kun på betent eller skadet hud.

Det anbefales heller ikke å bruke verktøyet til slimhinnene og åpne blødende sår.

Det kan ikke behandle oftalmiske og ENT sykdommer.

overdose

Overdosering medikament er umulig med riktig bruk.

analoger

Den viktigste analogen av ichthyol salve er Vishnevsky salve. Disse stoffene er like i handlingsprinsippet, men forskjellige i komponent.

Vishnevsky salve eller Ichthyolum - som er bedre og hvilken som skal velges er mulig etter å ha studert handlingsspekteret.

I begge tilfeller er rekkevidden av applikasjonen bred, men Vishnevsky brukes mest på umodne, betente kokter. Den gjennomsnittlige kostnaden per ichtyol er 150 rubler per 25 g, Vishnevsky salve er fra 80 rubler og mer.

En annen tilgjengelig analog er Levomekol. Operasjonsprinsippet og indikasjoner for bruk er det samme.

Ichthyol salve - instruksjoner for bruk, sammensetning, indikasjoner, bivirkninger, analoger og pris

Iht. Godkjent klassifisering er Ichthyol salve keratoplastisk, antiseptisk og lokalbedøvende. Den inneholder den aktive komponenten ichthammol, som også har en anti-inflammatorisk effekt. Legemiddelet er produsert av mange innenlandske og utenlandske selskaper. Les instruksjonene til verktøyet.

struktur

Unguentum Ichthyoli eller Ichthyol Salve er en enkelt utgivelsesform. Dens sammensetning og beskrivelse:

Hvit, homogen pastaaktig masse med en uttalt spesifikk lukt

Polymerbokser eller aluminiumrør på 20, 25 eller 30 gram i pakning med bruksanvisning

Egenskaper av Iktyolsalve

Den aktive substansen i ichthammol salve sammensetningen virker direkte på slimhinner og hud, har en lokal irriterende effekt på de sensitive endene av nervefibrene. I begynnelsen er svak irritasjon erstattet av en reduksjon i reseptorfølsomhet, noe som fører til utvikling av reflekser som forandrer vevets trofisme. Legemidlet fører til denaturering av proteinmolekyler, absorbert under påføring.

Ihtiolovaya salve positivt påvirke prosessen med betennelse i huden og subkutane lag (spesielt i kombinasjon med alkohol), og normaliserer blodsirkulasjonen, øker tonus av blodkar, noe som forbedrer forbrenningen og øker fleksibiliteten, fuktighet fylde dermis. Legemidlet har en smertestillende effekt på de dype lagene av bløtvev - det observeres innen få timer etter behandling av det berørte området.

Legemidlet har en rekke tegn. De viktigste egenskapene til Ichthyol salve er:

 1. Lindrer smerte og betennelse. Ichthammol hemmer aktiviteten til cyklooksygenase og lipoxygenase enzymer involvert i prosessen med arakidonsyre dekomponering. Dette fører til en langsommere syntese av forbindelser som er kraftige mediatorer av betennelse. Den aktive ingrediensen reduserer produksjonen av prostaglandiner, reduserer smertenes alvorlighetsgrad.
 2. Antibakteriell effekt - stoffet har en effekt på gram-positive bakterier som forårsaker hudinfeksjoner. Ichthammol er aktiv mot epidermal, Staphylococcus aureus, gruppe A streptokokker.
 3. Antimykotisk virkning - til en løsning ihtammola følsom dermatofytt (sopp zoofilny hemophilic Microsporum canis og Microsporum gypseum), forårsakende midler av candidiasis (Cannndida albicans), onykomykose form (S. brevicaulis, Aspergillus spr.).

Indikasjoner for bruk

Ichthyol salve, i henhold til instruksjonene, er mye brukt i ulike sykdommer. Indikasjonene på bruken inkluderer:

 • hudsykdommer (erysipelas, brannsår, eksem, koke, pustler, peeling);
 • leddgikt, traumatisk eller inflammatorisk neuralgi;
 • i gynekologi og urologi: metritis, parametritis, salpingitt, prostatitt, trussel og bekkenbetennelse inflammatoriske sykdommer;
 • varikøse vener hemoroideblandinger (desinfiserer betente støt, undertrykker betennelse, eliminerer smerte, akselererer cellefornyelse vevene epitel, helbredende anal sprekker, stimulerer venøs utstrømning, forbedrer blodsirkulasjonen i endetarmen, reduserer kløe og ubehag av hemorroider anus).

Dosering og administrasjon

Instruksjoner for bruk Ichthyol salve sier at produktet er beregnet på ekstern eller lokal behandling. Legemidlet er påført i et tynt lag på den berørte huden, ikke gni, dekke med en gasbind bandasje. Vask hendene grundig etter bruk av produktet. Behandlingsforløpet avhenger av diagnosen og egenskapene til sykdomsforløpet. Liniment for en voksen kan brukes 2-3 ganger per dag.

Hvis salve påføres ved furuncles, hidradenitt (betennelse i svettekjertlene), deretter på sårstedet er betent påføres omtrent 2g betyr sitter fast gasbind. Behandlingen gjentas etter 8-10 timer. For akne, vil det få hjelp ved å bruke en prikk på et sårt sted. Salve skal dekkes med en bomullspinne, etter to timer fjern rester.

Hvis akneutslett er omfattende, er det mulig å bruke agenten i form av en maske - i et tykt lag, og unngå området rundt øynene og leppene. To timer senere fjernes medisinen, vaskes, de berørte områdene blir behandlet med salisylsyre. Masken er ikke mer enn to ganger i uken. På grunn av den ubehagelige lukten av stoffet er det bedre å bruke før sengetid.

Ichthyol salve i gynekologi brukes i form av bomullspinne impregnert med den i en blanding med 10% glyceroloppløsning. Tamponger injiseres intravaginalt 1-2 ganger om dagen (i den bakre posisjonen, bøyer bena fra hverandre i knærne og øker bekkenet). Hemorroider bruke den samme blanding eller ren salve anvendes på deres gasbind og etter avføring eller rengjør klyster administreres i rektum i natten (fra genucubital stilling). Behandlingsforløpet varer i ca 2 uker. Hvis det er smerte ved brenning under behandlingen, bør du konsultere lege.

Ichthyol salve

Beskrivelse fra 01.06.2015

 • Latinsk navn: Unguentum Ichthyoli
 • ATX-kode: D10BX01
 • Aktiv ingrediens: Ichthammol (Ichthammol)
 • Produsent: Samaramedprom, Ozon LLC, Farstandart OJSC, NIZHPHARM, Russland PITOPHARM PJSC, Ternofarm LLC, Viola FF CJSC, Ukraina

struktur

Sammensetningen av Ichthyol salve inkluderer ichthammol og medisinsk petrolatum i et forhold på 1: 9 (salve 10%) eller 2: 8 (salve 20%).

Utgivelsesskjema

Salve 10 og 20% ​​for 20, 25 eller 30 gram i en boks av polymere materialer eller et aluminiumrør.

Farmakologisk aktivitet

Keratoplastisk, lokalbedøvelse, antiseptisk og antiinflammatorisk.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

En del av salven som en aktiv ingrediens Ichthammol med direkte effekt på slimhinner og hud har en lokal irriterende effekt på den sensitive delen av nervefibrene. Samtidig erstattes svak irritasjon gradvis av en nedgang i sensitiviteten til sistnevnte, noe som fører til utvikling av trofisk modifiserende reflekser.

Forårsaker denaturering av proteinmolekyler. Absorbert av slimhinner og hud. Positiv virkning på betent hud og subkutane lag (spesielt i kombinasjon med alkohol), gjenoppretter blodsirkulasjonen, regulere tonen av blodkar, forbedrer metabolismen, øker hudens elastisitet.

Den smertestillende effekten av legemidlet på de dype lagene av myk vev fremkommer som regel flere timer etter behandling av det berørte området.

Hovedtrekkene til Ichthyol salve:

 • evne til å lindre smerter og betennelser. Ihtammol hemmer enzymaktiviteten av cyklooksygenase og lipoksygenase, som er involvert i prosessene for nedbrytning av arakidonsyre og således hindrer dannelse av forbindelser som er kraftige mediatorer av inflammasjon. I tillegg reduserer stoffet produksjonen av prostaglandiner, og reduserer dermed smertenes intensitet.
 • Antibakteriell virkning. Egenskapene til legemidlet manifesteres mot Gram (+) bakterier, som er de viktigste årsakene til hudinfeksjoner hos mennesker. Spesielt er ichtammol effektivt mot epidermal og Staphylococcus aureus, så vel som mot gruppe A streptokokker.
 • Anti-mykotisk virkning. Separate dermatofytter (f.eks, Microsporum canis zoofilny sopp og sopp geofilny Microsporum gypseum) oppviser en høy følsomhet til en løsning ihtammola 0,2%, mens midler for å forstyrre vitale prosess Candida (C. albicans) og mugg onykomykose (S. brevicaulis, Aspergillus spr. ) bruke midler med høyere konsentrasjon av stoffet.

Indikasjoner for bruk

Indikasjonene for bruk av Ichthyol salve er hudsykdommer (erysipelas, brannsår, eksem, sår, etc.), leddgikt og traumatisk eller inflammatorisk neuralgi.

Egenskapene til ichthammol tillater stoffet å bli brukt i gynekologi og urologi for behandling av inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene (metritis og parametritis, prostatitt, salpingitt og en rekke andre sykdommer).

Hva for Ichthyol salve brukes til hemorrhoidal åreknuter?

Bruk av narkotika i behandling av ytre og indre hemorroider på grunn av sin evne til å desinfisere betente hemorroider, arresterer betennelse og eliminerer smertefulle manifestasjoner av hemorroider. akselerere cellereparasjon og epithelialisering av vev, og dermed bidra til helbredelse av analfissurer; stimulere utstrømning av venøst ​​blod, forbedre blodsirkulasjonen i rektalområdet, redusere kløe og ubehag i anus.

Kontra

Overfølsomhet overfor komponentene i salvekomponentene.

Bivirkninger

Overfølsomhetsreaksjoner, inkludert hudutslett, rødhet, kløe, brennende.

Iktyolsalve: bruksanvisning

Iktyolsalve brukes som et middel til ekstern terapi. Legemidlet, uten å gni, legger et tynt lag på de berørte områdene og dekker med gassbind.

Vask hendene grundig etter prosedyren.

Varigheten av bruken bestemmes av legen avhengig av diagnose og karakteristika av det kliniske bildet. Instruksjonene for bruk Ichthyol salve indikerer at en voksen kan bruke liniment 2-3 ganger om dagen.

I tilfelle av salver eller hidradenitis koker ved koketemperatur eller betent svettekjertler påført omtrent 2 gram salve, og er fast festet til det syke området gasbind. Behandlingen gjentas hver 8-10 timer.

Ved hjelp av Ichthyol salve for akne, er verktøyet påført inflammet området prikket og dekket med en bomullspinne. Etter 2 timer kan resterende salve fjernes.

Iktyol mot akne kan brukes i form av masker. Denne metoden for bruk av stoffet er egnet for personer med omfattende akne.

Salven påføres på ansiktet med et tykt lag, og unngår huden rundt øynene og leppene i minst 2 timer, deretter fjern den med en bomullspute og vask ansiktet med melk. Akne-berørte områder av huden etter at prosedyren er behandlet med salisylsyre.

Det anbefales å lage en maske minst 2 ganger i uka. Siden stoffet har en ubehagelig lukt, er det bedre å bruke det før sengetid.

Bruk i gynekologi innebærer bruk av tamponger gjennomvåt i en salve og 10% glyserinløsning, som administreres intravaginalt 1 eller 2 per dag.

I hemorroider kan stoffet brukes både i ren form og i kombinasjon med glyserin. For fremstilling av lotioner med glycerin, tas ingrediensene i like deler og blandes for å oppnå en homogen masse.

Når den brukes topisk, brukes salven forsiktig med massasjebevegelser til de smertefulle områdene 1-2 ganger om dagen (uten gnidning!). For rektal anvendelse av salven påføres på gasbind, og deretter - etter spontan tarmtømming eller klyster - omhyggelig administreres vattpinne i anus. Prosedyren er best gjort ved sengetid.

Utseendet av brennende smerte og smerte er signaler for å konsultere en lege. Det kreves også samråd med en spesialist hvis pasienten ikke har positiv dynamikk etter 2 uker med å bruke salven.

overdose

Med forbehold om anbefalingene fra overdoseringen anses å være umulig.

interaksjon

Ichtammol er ikke kompatibel med alkaloider, jodsalter, samt salter av tungmetaller. Ved samtidig bruk med andre midler for ekstern terapi er dannelsen av nye forbindelser med en uforutsigbar effekt mulig.

Salgsbetingelser

Over-the-counter produkt.

Lagringsforhold

Oppbevares på et kjølig, mørkt og fuktsikkert, vanskelig tilgjengelig sted for barn. Lagringstemperatur - 15-25 ° C.

Holdbarhet

Spesielle instruksjoner

Iktyolsalve er et trygt produkt, hvis bruk er tillatt selv i perioder med graviditet og amming. Når du bruker dette verktøyet, må du imidlertid følge noen forholdsregler.

Unngå å svelge salven og få salven i øynene. I tillegg er det ikke ment å behandle dype sår.

Preparatet kan etterlate strenge flekker på møbler og klær, derfor anbefales det å dekke behandlede hudområder med bandasje.

analoger

Ichthyol, Fitoval, Antiseptol, 70 og 96%, Antiseptol, AHD 2000, Balsamin-liniment (ifølge Vishnevsky), Biocept, Briljantgrønn, Intsidinvæske, Kaliumpermanganat, Manisoft, Natriumtetraborat, Hydrogenperoksid, Septol, Etheret et al. Fucorcin, Chlorophyllipt, Extericide.

Ichthyol salve eller Levomekol?

Levomekol er et antimikrobielt middel basert på metyluracil og kloramfenikol. Det brukes til rensing av sår fra purulent-nekrotiske masser (med salve det er impregnert med sterilt gazekutt og løst fylt såret med det), det kan bli introdusert i det purulente hulrom ved hjelp av et kateter.

Dermed har stoffene et annet formål, og sammenligner dem feil. Valget påvirker hva som er tilordnet dette eller det betyr. Så, i tilfelle av purulente sår, er det tilrådelig å bruke Levomekol, mens ichtyol kan klare seg bedre med en furuncle.

Vishnevsky salve eller ichthyol salve?

Liniment Vishnevsky - et kombinasjonsprodukt for behandling av hud abscesser og flegkmony myke vev, karfunkelstener og koker, lymfadenitt brannsår og frostskader, åreknuter og puerperal sår, tromboflebitt, tsefalosporoza, osteomyelitt, obliterating endarteritis, hemorroider, visse sykdommer i kvinnelige forplantningsorganer, isjias.

Det viser antimikrobiell aktivitet, reduserer betennelse, desinfiserer og stimulerer lokal immunitet.

Narkotika er i de fleste tilfeller utskiftbare. Før du tar et valg til fordel for et bestemt middel, må du konsultere legen din.

For barn

Begrensning til bruk i barn er alder opp til 12 år.

Bruk av salve under graviditet

I svangerskapet kan salven bare brukes etter å ha konsultert en lege. Når du bruker stoffet under amming, er det nødvendig å sikre at medisinen ikke faller på brystvorten, og barnet svelger ikke det.

Anmeldelser av Ichthyol Ointment

Ichthyol salve er et multifunksjonelt verktøy for lav pris, derfor, ifølge de fleste forbrukere, må det være tilstede i alle hjemmemedisinskistene.

Legemidlet er mye brukt til koker og eksem, det brukes som et middel mot koker og kviser, de blir behandlet med brent hud og knær slått ned, de behandler truss og hemorroider.

Mange kvinner hevder at stoffet er et uunnværlig verktøy for å bekjempe hudfeil. Bruken av Ichthyol acne salve - vurderinger og bilder er et bevis på dette - gjør det mulig å fjerne betennelse (uavhengig av type), å desinfisere det berørte området, redusere størrelsen på hudormer, øke hastigheten på frigjøring av pus pus og resorpsjon av subkutan akne og redusere smerte, smale porer, fjern peeling og myk huden.

Det er også mange referanser til bruk av ichthyol for hemorroider på Internett. Vurderinger viser at i tilfeller der sykdommen ikke er for avansert, er stoffet løst og effektivt løser dette følsomme problemet.

Nesten alle kaller sin ubehagelige lukt den eneste ulempen, men massen av fordelaktige egenskaper og den komplekse effekten av stoffet dekker fullstendig denne ulempen.

Pris Ichthyol salve

Hvor mye koster kostnadene avhenger av produsentens prispolitikk og rørets / volumets volum. I russiske apotek varierer prisen på Ichthyol salve fra 16 til 125 rubler.

Ichthyol salve - det som brukes til, instruksjon, sammensetning, egenskaper

Effekten av Ichthyol salve har blitt testet i flere tiår. Det er populært både i tradisjonell medisin og i klinisk. Den har slik helbredende kraft at den ubehagelige lukten ikke blir lagt merke til. Vurder hvilke sykdommer som er behandlet med dette magiske verktøyet.

Ichthyol salve: fra det som hjelper

Bruksanvisning sier at den brukes til behandling av sykdommer på mange områder av medisin. Det hjelper i følgende tilfeller:

 • Reduserer hevelse, betennelse.
 • Lindrer smerte.
 • Fremskynder epitelisering av vev og gjenoppretter de berørte cellene.
 • Eliminerer død hud, som blir mer elastisk.
 • Fjerner peeling og kløe.
 • Pulls pus ut av sår.
 • Det behandler vellykket hudlesjoner: eksem, rosacea, akne, erysipelas, psoriasis, soppsykdommer.
 • Avlaster betennelse i det urogenitale systemet.
Iktyolsalve er veldig populær for ulike hud- og andre sykdommer. Hva hjelper og instruksjoner for bruk - i denne artikkelen

Legemidlet tolereres godt av alle aldersgrupper.

Iktyolsalve: sammensetning og egenskaper (handlingsprinsipp)

Den terapeutiske sammensetningen har 2 ingredienser - ichthammol (ichthyol) og petrolatum. For å gi produktet ønsket emulgator T-2 ønsket konsistens og stabilitet av forbindelser.

Ichtammol er et naturlig stoff som ekstraheres fra bergarter av marine opprinnelse. Etter tørr destillasjon dannes ichthammol som inneholder 10% svovel blant andre produkter. Det er for ham at Ichthyol salve er forpliktet av slike helbredende egenskaper.

Den har følgende effekt:

Iktyolsalve er et antiseptisk, desinfiserende og antimykotisk middel i en person.

 • Antiseptisk.
 • Desinfeksjonsmiddel.
 • Anti-inflammatorisk.
 • Antibakteriell (mot stafylokokker og streptokokker).
 • Soppdrepende.
 • Smerte reliever
 • Keratoplastisk (restaurering av strukturen av epidermis).

Ichthyol-stoffet trenger dypt inn under huden, og dette er hovedforskjellen fra andre salver. På grunn av tilstedeværelsen av svovel ødelegger det celleproteinet av patogene mikroorganismer.

Legemidlet med ichthammol virker raskt: innen 1-2 timer blir effektiviteten merkbar.

Vær oppmerksom på! Ichthyol salve behandler uten smerte. Dette er svært viktig når det gjelder behandling av gravide kvinner og barn.

Iktyolsalve: indikasjoner for bruk

Først og fremst er dette fantastiske middelet husket når en abscess former i vevet. Men bruken er bredere, den behandler følgende sykdommer:

 • Neuralgi og leddgikt.
 • Betennelse av kvinnelige kjønnsorganer.
 • En rekke dermatologiske sykdommer.
 • Abscesses, sår, koiler.
Brannsår - en av indikasjonene på bruken av ichthyol salve
 • Forskjellige sår: brannskader, frostskader, sengetøy.
 • Vene sykdommer: hemorroider, åreknuter.

Kosmetologer, som svarer på spørsmålet, hva hjelper tichthyol salve fra, anbefales å bruke stoffet for å bekjempe kosmetiske mangler i huden, for å eliminere pseudofollikulitt.

Iktyolsalve: bruksanvisning, dosering

Med hver sykdom er det en metode for bruk av stoffet med ichthiol og en bestemt dosering.

Før du bruker stoffet, må du lese instruksjonene nøye.

Hvordan bruke ichthyol salve

[box type = "note"] Instruksjoner for bruk av ichthyol salve, som bidrar til mange sykdommer, sørger for at den er eksternt brukbar. [/ boks]

Det brukes vanligvis på et sårt sted tre ganger om dagen. Om nødvendig, kan det i enkelte tilfeller kun påføres om natten, og styrker bandasjen godt.

Påfør stoffet på den skadede huden med en fingerpinne eller en bomullspinne, uten å gni.

Det må tas forsiktighet for å holde legemidlet ut av øynene eller munnen. Hvis dette skjer, skyll øynene med vann. Hvis stoffet ved et uhell kommer inn i orale ruten, vil ikke noe forferdelig skje. Noen ganger kan kvalme, diaré, ubehag i magen oppstå. Hvis du får stoffet i ansiktet, kan det hoste, nysing.

Verktøyet påføres med en bomullspinne, som ikke gni inn i huden

Varigheten av behandlingen avhenger av gjenopprettingsdynamikken.

Legemidlet kan brukes i form av lotioner. I en blanding med glyserin (1: 1 forhold), påføres det på riktig sted, dekket med pergament og festet med bandasje. Etter 8 timer er lotion oppdatert. Ved forbrenning, frostbit, eksem, blir dressingen 1-2 ganger om dagen.

Ved bruk av ichthyolmedikamenter til behandling av barn, er det nødvendig å ta alle forholdsregler slik at han ikke slår barnet på slimhinner, øyne, munn. For å gjøre dette er det nødvendig å fikse bandasjen forsvarlig og ikke bruke stoffet til babyer i opptil 6 år.

Gravide kvinner og barn bør bruke salven med forsiktighet.

Iktyolsalve: kontraindikasjoner

Nå som du vet hva dette verktøyet hjelper, må du gjøre deg kjent med kontraindikasjonene. Det er praktisk talt ingen.

Instruksjoner for bruk ichthyol salve gjør det mulig for gravide kvinner og under amming. Noen ganger er det rødhet i huden, noe som ikke er en grunn til å avbryte behandlingen, da dette raskt går.

[boks type = "info"] Hvis det er en brennende følelse, ubehag, bør du slutte å bruke ichthyol salve og konsultere en lege. [/ boks]

Komponentene i den terapeutiske sammensetningen har ingen systemisk effekt, derfor kan de ikke skade kroppen, føre til komplikasjoner eller bivirkninger. Overdosering er også umulig. Men når du bruker stoffet, bør gravide og barn ikke overskride doseringen.

I sjeldne tilfeller, med bruk av stoffet, er allergiske reaksjoner mulig, som passerer etter å ha stoppet bruken av legemidlet.

Det er viktig å huske! Iktyolsalve er ikke kombinert med andre aktuelle preparater for å forhindre dannelse av nye forbindelser.

Iktyolsalve: Metode for anvendelse

Det påføres på renset hud. Doseringen og metodene for dens bruk er forskjellige, som dikteres av sykdommen.

Ichthyol salve: bruksanvisning for koke

Verktøyet hjelper å kvitte seg med abscesser på huden.

For det første påføres ichthammolpreparatet på absessen under dressingen for å slippe ut pus. Så desinfiseres såret med klorhexidin eller hydrogenperoksid. Etter dette brukes en ichthammol-sammensetning igjen for rask såring av såret og forebygging av sekundær infeksjon.

Når kokes salve påføres med et tykt lag. Overfra er den dekket av pergament og festet med bandasje. For å forhindre at medisinen spres, kan den blandes med en liten mengde mel, noe som gjør en "kake". Du må endre dem ikke mindre enn etter 8 timer.

Ichthyol Acne Salve

Ichthyol salve blandet med glyserin brukes vanligvis til å fjerne purulente kviser på ansiktet slik at huden ikke tørker ut. Det er brukt til punktet. Vanligvis i 1-2 timer kommer pus ut.

Såret vaskes med vann, tørkes med hydrogenperoksid. Hvis pus ikke kommer ut umiddelbart, kan denne prosedyren gjentas over natten, og sikrer en serviett med et klebemiddel.

Ichthyol salve fra svarte flekker

I motsetning til akne, hvor salven trekker innholdet, løser stoffet de svarte punktene. Huden er forrenset, salven påføres prikket i 1-2 timer.

Vær forsiktig! Det er upraktisk å pålegge stoffet med ichthyol på hele ansiktet, for ikke å få irritasjon eller brenne (men med et tynt lag kan det påføres på enkelte områder hvor det er en stor gruppe punkter, for eksempel i nesen).

Resten av produktet fjernes med en bomullspinne, og for å rense huden helt, kan den tørkes med vegetabilsk olje.

Gjennomførende behandling av tichthyol-stoffet bør avstå fra bruk av kosmetikk.

Ichthyol salve for inngrodd hår

Iktyolbasert terapeutisk sammensetning utfører dyp porrrensing, og myker huden godt, noe som hjelper håret til å komme ut. Hvis en purulent knutepunkt har dannet seg på stedet av det inngrodde håret, vil ichthyol salve bidra til å trekke ut pus og desinfisere såret.

Instruksjoner for bruk på inngrodd hår er ganske enkle. Verktøyet påføres såret med et tynt lag, en bomullspinne påføres, som er fast og igjen til morgen. Prosedyren gjentas til spissen av hårakselen kommer ut.

Ichthyol salve fra wen

Wen ligger under huden og består av fettvev. Faktisk er det en godartet svulst. Prosedyren for å bli kvitt en wen er ikke lett, det kan bare gjøres av en erfaren hudlege eller kosmetolog.

For ikke å ty til hjelp fra fagfolk, kan små wen bli fjernet ved hjelp av ichthammol. Sammensetningen som inneholder dette stoffet påføres wen, som en komprimering, tre ganger om dagen. Etter 3-4 dager kan du ta en pause i et par dager og gjenta prosedyren igjen. Verktøyet trekker vind ut, hvis størrelsen ikke er mer enn 2 cm.

Det bør bemerkes at ichthyol salve ikke hjelper med noen typer wen.

Ichthyol salve for psoriasis

Cure psoriasis ichthyol stoffet kan ikke. Men det fjerner symptomene perfekt: kløe, hevelse, peeling, bidrar til å gjenopprette epidermis.

For å smøre psoriasispapir kan du ta ichthyol salve av noen konsentrasjon.

Ichthyol hemorroider salve

Legemidlet bidrar til å redusere betennelse i hemorrhoidale årer, noe som resulterer i:

 • forbedring av venøs sirkulasjon,
 • reduksjon av kløe
 • eliminering av ubehag,
 • helbredelse av sprekker i anus.

Instruksjoner for bruk følgende:

 • Før du bruker legemidlet, må analområdet skylles med vann.
 • Den påføres med et tynt lag uten å gni 3-4 ganger om dagen, en påføring påføres øverst.
 • I tilfelle av interne hemorroider, injiseres 2 til 4 cm av legemidlet i endetarmen ved hjelp av en spesiell tipp en gang om dagen, alltid etter tarmbevegelse. Du kan bruke suppositorier med ichthammol.
 • Ved fullføring av prosedyren for å anvende terapeutisk sammensetning er det ønskelig å legge seg ned i minst 30 minutter.

Hvis pasienten føler en brennende følelse, må behandlingen stoppes. Etter å ha konsultert en lege, må du kanskje bruke andre legemidler, for eksempel: Heparin eller Troxevasin salve, Ultraprokt, Hepatrombin G.

Ichthyol salve til koke

Ved å bruke produktet med Ihtammol, kan du raskt bli kvitt koking. Ichthyol desinfiserer såret, hemmer patogen flora, som er årsaken til betennelse, trekker pus og har en smertestillende effekt.

Verktøyet påføres på kokestedet og rundt den, dekket med gasbind på toppen og festet med et bandasje. Søknaden er oppdatert ikke mindre enn 8 timer (du kan ofte). Før skiftet påføres, vaskes huden med vann. Etter utløpet av pus blir såret behandlet med et desinfeksjonsmiddel.

Ichthyol Nose Salve

Pus kan danne seg i nesen med sinus eller koker. På grunn av sin bakteriedrepende virkning påvirker salven patogenene og stopper reproduksjonen. Det trekker pus, eliminerer kløe, helbreder sår.

Påfør det på neseboret med en bomullspinne i 10 minutter.

Zink-ichthyol øyesalve: fra hva hjelper og instruksjoner for bruk

Zink-ichthyolpasta har følgende sammensetning: ichthammol, sinkoksid, petrolatum og stivelse. Brukes i oftalmologi ved behandling av blefaritt, demodikose, keratitt. Pasta dreper patogene bakterier, lindrer puffiness og betennelse i øyelokkene, trekker ut pus.

Et tynt lag av lim brukes på det ømme øyelokket 2 ganger om dagen. Kan brukes i lang tid, til gjenoppretting skjer. Det brukes som et tillegg til antibiotika.

Ichthyol salve i gynekologi

Iktyolbasert terapeutisk sammensetning brukes til behandling av kvinnelige kjønnsorganer som et tillegg til systemiske legemidler.

Iktyolsalve under graviditet

Ichthyol medisinering er godkjent for bruk til behandling av fremtidens mor, så han er utnevnt svært ofte, for eksempel for brannskader, koke, eksem. Legemidlet brukes i den vanlige dosen.

[boks type = "advarsel"] Den eneste advarselen mot bruk av ichthyol salve under graviditet må ikke misbruke eller overstige dosen. [/ boks]

Hvis legemidlet må brukes under amming, er det med stor forsiktighet nødvendig å bruke den nær brystvorten (i behandling av mastitt).

Ichthyol salve i gynekologi: andre applikasjoner

Dette legemidlet er brukt til å behandle inflammatoriske sykdommer hos de kvinnelige kjønnsorganene: vagina, eggstokker, livmor, eggleder.

Salve (ca. 1 ts.) Fortynnet med glyserin, sett på en tampong, som plasseres i endetarm i 2 timer. Gjør det to ganger om dagen. Før det trenger du noen måte å tømme tarmene.

Ichthyol salve bidrar til å kvitte seg med den store og små labia. For å bruke produktet til dette formålet, følg en bestemt instruksjon: En komprimering påføres på kokeplassen (som inneholder salve) hver 8. time til fullstendig helbredelse.

Viktig å vite! Ichthyol-stearinlys brukes ikke vaginalt slik at sterk irritasjon av slimhinner ikke oppstår.

Effekten av ichthyol salve: hvordan ichthyol salve trekker pus

Iktyol har keratoplastiske egenskaper, så det er lett å fjerne pus fra vevet til utsiden.

Når en abscess er planlagt, er det nødvendig å søke et middel mot det betente området. En abscess med et klart definert "hode" dannes veldig raskt. Med fortsatt bruk av ichthyol åpner absessen, og pus utløper derfra.

Hvordan virker ichthyol salve på et åpent sår

Ichthyol medisin helbreder åpne sår godt (brenner, frostbit, sengetøy) på grunn av sin bakteriedrepende virkning og evne til å akselerere utvinningen av hudceller.

Salven påføres såret uten gnidning, lukket med bandasje. Forbindelsen endres etter 8 timer. Behandlingen fortsetter til fullstendig helbredelse oppstår.

Ichthyol salve eller Vishnevsky salve: som er bedre

Liniment Vishnevsky behandler de samme sykdommene, men har andre aktive ingredienser: xeroform, ricinusolje og bjørktjære. Har også en keratolytisk egenskap.

Begge stoffene er svært effektive, det er umulig å si hvilket stoff som er bedre.

Levomekol eller ichthyol salve: som er bedre

Levomekol er et stoff for behandling av purulente sår, brannsår og andre inflammatoriske prosesser på huden. Men dette er hans eneste søknad.

Legemidlet virker raskt, effektivt. Dens fordel er fraværet av en ubehagelig lukt.

Hvor mye

Ichthyol salve (som det hjelper og instruksjoner for bruk beskrevet ovenfor) er billig og tilgjengelig for alle.

Prisen er flere ganger lavere enn andre legemidler som brukes til å behandle de samme sykdommene som kan behandles med Ichthyol salve.

Ichthyol salve og dets analoger

Dette stoffet har ingen erstatning. Det er bare 3 former for produktet: Iktyolsalve 10% og 20%, ticholopløsning 1% og 2%, rektal suppositorier Ichthiol.

Selv i apoteket, kan du kjøpe ren ichthyol, hvorfra vann og vann-alkoholløsninger er utarbeidet.

Følgende legemidler betraktes som analoger: balsamisk liniment ifølge Vishnevsky, Levomekol, Ilon, Chlorophilipt, Carboderm, Fukortsin, Kutasept, Askosept, salisylsyre og en rekke andre, men de har ikke så utbredt bruk.

Eksperts kommentarer: Hva er ichthyol salve brukt til?

Dermatologer anbefaler bruk av punkt-til-punkt-ichthyol-sammensetning for å lindre symptomer på loppebitt, bedbugs, flått og andre insekter. Det lindrer betennelse, hevelse, fjerner kløe.

På grunn av den dype penetrasjonen av ichthyol i huden, anbefaler kirurger ichthyol "pastiller" for behandling av alle typer felon. I mange tilfeller, da ichthammol ble brukt, ble kirurgisk inngrep unngått.

Urologer anbefaler å bruke stearinlys med ichthammol som et supplement i behandlingen av prostatitt, fordi den har en antiseptisk og smertestillende effekt, stimulerer blodsirkulasjonen, reduserer hevelse i prostata.

Kosmetologer legger merke til brukervennligheten av ichthyol-midler og en god effekt når de fjerner akne, hudormer og forskjellige flekker fra ansiktets hud.

Ichthyol salve er et universelt, effektivt middel. Det bør være i førstehjelpsutstyret til hver og kan brukes som et legemiddel for beredskapsbehandling, så vel som for lengre behandling.

Vær forsiktig og vær sunn!

[boks type = "skygge"]
Ikke gå glipp av de mest populære artiklene i rubrikken:

Se en videoopplæring som hjelper deg med å bruke Ichthyol-salve for å bli kvitt akne og svarte flekker:

Hvordan kan jeg fjerne acne - dette vil hjelpe ichthyol salve! Se instruksjonene for bruk:

Ichthyol salve: bruksanvisninger, sammensetning, analoger og anmeldelser

Iktyolsalve brukes aktivt i ulike grener av medisin - gynekologi, prokologi, urologi. Dette er et tidsbestemt middel for behandling av inflammatoriske patologier i huden. Salven har keratolytisk, bakteriedrepende, smertestillende og lokal antiseptisk virkning. Dens utvilsomt fordeler er tilgjengelighet, lav pris og brukervennlighet.

For stoffet er preget av noen funksjoner i bruk. Og dets aktive ingrediens refererer til kjemiske forbindelser som kan provosere allergiske reaksjoner. Derfor er det nødvendig å konsultere en lege før behandlingen påbegynnes. Det vil bestemme sikre doser, fortell deg hvordan du minimerer uønskede bivirkninger.

Narkotikabeskrivelse

Den aktive ingrediensen i Ichthyol salve er ichtammol. For å oppnå det, utføres tørr destillasjon av bituminøs skifer. Resultatet av kjemiske reaksjoner er en tykk sirupaktig svart masse med en ekstremt spesifikk lukt. I ichthammol er en veldig forskjellig tiofen som inneholder en høy konsentrasjon av svovel. Denne komponenten bestemmer terapeutisk aktivitet for Iktyolsalve:

 • antimikrobielle;
 • desinfeksjonsmiddel;
 • regenererende.

Eksternt middel er egnet for enkeltkomponentbehandling, og i kombinasjon med analgetika, glukokortikosteroider, antibiotika, sulfonamider. Legemidlet er foreskrevet for pasienter diagnostisert med betennelse i huden eller slimhinner som følge av infeksjon. De kan bare smøre huden eller brukes som en okklusiv dressing. I gynekologi og proktologi praktisert bruken av tamponger som er satt inn i rektum eller inn i vagina.

Klinisk farmakologisk gruppe

Svovelholdig aktiv ingrediens i stoffet lar deg inkludere det i den farmakologiske gruppen av antiseptika og desinfeksjonsmidler. Men disse er ikke alle helbredende egenskapene til ichthammol. Hvordan virker Ichthyol salve etter påføring på hud og slimhinner:

 • reduserer alvorlighetsgraden av smerte;
 • lindrer akutte og kroniske inflammatoriske prosesser;
 • utfører en slags rehabilitering av smittsomme foci;
 • forbedrer blodtilførsel av skadede vev med næringsstoffer og biologisk aktive stoffer, samt molekylært oksygen;
 • akselererer prosessene for metabolisme, og dermed regenerering.

Anti-inflammatorisk middel normaliserer mikrocirkulasjon, noe som fører til rask eliminering av ødem og hematom.

Dens bruk gjør det mulig å forhindre putrefaktive prosesser på grunn av aseptisk og tørkingseffekt.

Farmakologisk aktivitet

De terapeutiske egenskapene til Ichthyol salve er basert på en høy konsentrasjon i den kjemiske sammensetningen av sporelementet svovel. Ichthammol irriterer nerveender, gradvis reduserer følsomheten. Endringer i innervering forårsaker eliminering av smerte etter påføring av stoffet på lukkede såroverflater. Ichthyol salve trekker effektivt pus fra de berørte vevene, noe som bidrar til rask helbredelse av sår. Dette skyldes aggregering av proteinpartikler i større konglomerater og innsnevring av kapillærene.

Legemidlet har en multifacett terapeutisk effekt på huden og slimhinnene:

 • bakteriedrepende og bakteriostatisk. Ichthammol forhindrer aktiv vekst og reproduksjon av patogene bakterier - stafylokokker og streptokokker;
 • soppdrepende. Svovelholdig forbindelse forstyrrer vitale prosesser av patogene sopp, inkludert patogener av stomatitt, onykomykose og candidiasis.

Den aktive ingrediensen i legemidlet har en hemmende virkning på produksjonen av potente mediatorer av smerte og betennelse i leukotriener. Resultatet er en nedgang i migrasjonen av immunsystemceller til smittsomme foci. Den optimale permeabiliteten til små blodkar gjenopprettes, ødemer og hematomer oppløses. Etter penetrasjon av ichthammol i inflammatorisk foci oppnås den analgetiske effekten ved å redusere syntesen av prostaglandiner.

farmakokinetikk

Etter påføring av stoffet på vevene som er berørt av betennelse, begynner den aktive ingrediensen å bli absorbert gradvis. Den er preget av både transdermal og transepidermal penetrasjon i inflammatorisk foci. Denne egenskapen lar deg bruke verktøyet for behandling av sykdommer i muskuloskeletalsystemet. Hvordan virker Ichthyol salve etter ichthammol absorpsjon:

 • ca 5-6% av den aktive ingrediensen trenger inn i den systemiske sirkulasjonen;
 • det meste akkumuleres i skadet vev;
 • Ichthammol metaboliseres av leveren celler for å danne ikke-bioaktive kjemiske forbindelser;
 • De fleste metabolitter blir evakuert fra kroppen sammen med gallsyrer under hver avføring.

Hvis stoffet brukes til okklusjonsforbindelser, så er dens terapeutiske effekt betydelig forlenget. Med denne bruksmetoden i blodet kan trenge inntil 10% av hovedstoffet.

Frigi form og sammensetning

Sammensetningen av ichthyol salve er ikke annerledes. Legemidlet inneholder den aktive ingrediensen Ichtammol og hjelpekomponenten av medisinsk petrolatum. Innenlandske produsenter produserer 10% og 20% ​​av stoffet i aluminiumrør eller mørke glassbokser. Den sekundære emballasjen er en pappkasse med vedlagt merknad, og noen ganger er den helt fraværende. I dette tilfellet, instruksjoner for bruk:

 • limt på banken;
 • utstedt av apoteket separat når du kjøper stoffet.

I tillegg til salven inkluderer Ichthyol terapeutisk linje rektal suppositorier med samme navn.

Instruksjoner for bruk

I bruksanvisningen spesifiserer Ichthyol salve flere måter å bruke den på. For behandling av infeksiøse og inflammatoriske patologier i huden, er den rett og slett jevnt fordelt på det skadede vevet. Ved behandling av ledd blir okklusive dressinger praktisert, som bør endres daglig. Slik utfører du en medisinsk prosedyre:

 • et tynt lag av ytre midler påføres på en steril klut eller brettet i flere lag med bandasje;
 • Forbindelsen blir brukt på stedet for smerte og betennelse, og deretter festet med strimler av klebende gips.

Legemidlet har en stor ulempe - det legger tungt på klær og sengetøy. Derfor dekker pasientene ofte anvendelsesområdet for cellofanfilmen. Dette er ikke alltid tilrådelig, og noen ganger usikkert. Temperaturen stiger under filmen, noe som bidrar til aktivering av mikroorganismer. Før du starter behandling, bør du kontakte legen din om muligheten for å bruke lufttette dressinger.

For behandling av candidiasis, vaginitt og vulvovaginitt blir Ichthyol salve tamponger satt inn i skjeden en eller to ganger om dagen. Gynekologer anbefaler ikke bruk i ufortynnet form. Før bruk på tampongen, kan produktet fortynnes med en liten mengde medisinsk glyserin. Siden ichthammol penetrerer den systemiske sirkulasjonen, brukes rektale tamponger til behandling av cervicitt og andeksitt.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Iktyolsalve i gynekologi brukes til behandling av inflammatoriske sykdommer i reproduktive organer. Legemidlet eliminerer ikke bare symptomene, men også årsaken til andeksitt, cervicitt, bakteriell og soppvaginitt eller vulvovaginitt. Det hjelper godt fra kjemiske, termiske, strålingsforbrenninger og frostbit av ulike lokaliseringer. For behandling av akne, akne og post-acne, er 10% rettsmiddel brukt for lokal bruk. Salven er inkludert i terapeutisk diett hos pasienter diagnostisert med følgende patologier:

 • betennelse i hårsekkene som et resultat av penetrering av patogene bakterier;
 • tørt og fuktig eksem;
 • erysipelas;
 • hidradenitis;
 • pyoderma;
 • dermatitt, inkludert allergisk og neurogen etiologi;
 • rosacea;
 • stafilodermiya;
 • streptoderma;
 • ulcerative lesjoner i huden og slimhinner.

I bruksanvisningen er det anbefalt at Ichthyol salve brukes til å koke og koke, ledsaget av dannelse av pus. Traumatologer og ortopedister foreskriver det til pasienter for lindring av betennelse i leddkonstruksjonene. Artritt og interkostal neuralgi er ofte indikert.

I proktologi praktisert bruk av stoffet for behandling av analfissurer, indre og eksterne hemorroider. Under sin innflytelse blir vevregenerering akselerert, noe som bidrar til rask gjenoppretting. I hemorroider kan salven også brukes som et antiseptisk middel og redusere intensiteten av smerte, kløe og hevelse.

Tilstedeværelsen av kun to komponenter i sammensetningen av Ichthyol-salve forklarer et lite antall kontraindikasjoner. Det er ikke foreskrevet når pasientens individuelle følsomhet overfor ichthammol diagnostiseres. Noen mennesker nekter behandling på grunn av den spesifikke lukten av stoffet.

Dosering og administrasjon

Det er best å spørre legen din om hvordan du bruker Ichthyol salve.

Klinisk effektivitet og varighet av terapeutisk kurs er avhengig av bruksmetoden.

For eksempel, for å eliminere store ål, må verktøyet påføres prikket 2-3 ganger om dagen. Og for behandling av lesjoner på hud i kropp eller ansikt, er det tilrådelig å bruke okklusive dressinger. Instruksjoner for bruk anbefaler å bruke Ichthyol salve til koking 3-4 ganger om dagen, uten å gni. Denne mangfoldigheten er spesielt relevant for koker med høyt innhold av pus. Det er følgende regler for behandling av inflammatorisk-smittsomme hudsykdommer:

 • bruk bare sterile kluter eller bandasjer;
 • daglig dressing forandring;
 • forbehandling av huden med varmt vann og såpe, og deretter med antiseptiske løsninger (furacilin, klorhexidin eller miramistin).

Varigheten av terapeutisk kurs varierer avhengig av stadium av inflammatorisk prosess og graden av vevskader. Gjennomsnittlig varighet av behandlingen er 10-14 dager. Det tar ca 3 uker å helbrede analfissurer og eliminere manifestasjoner av hemorroider. En enkelt dose av legemidlet - 1,5-2 g, som tilsvarer 1-2 cm strimler av salve, ekstrudert fra røret.

Bivirkninger og spesielle instruksjoner

Ved bruk av Ichthyol salve på et åpent sår, er det ofte ubehagelige opplevelser - brennende og kløe. Irritasjon av huden kan utvikle seg og den inflammatoriske prosessen kan intensivere. Hvis stoffet brukes på store områder av kroppen, trengs en overflødig mengde ichthammol i blodet. Dette kan forårsake systemiske bivirkninger: kvalme, svimmelhet, døsighet og tretthet. I løpet av behandlingen er hudallergiske reaksjoner også mulige - utslett, hevelse og rødhet i epidermis.

Drug interaksjon

I prosessen med behandling med Ichthyol salve må du ikke bruke medisiner hvis aktive ingrediens er jod. Det kan reagere kjemisk med svovelioner for å danne salter. Disse forbindelsene kan irritere huden og provosere dannelsen av nye inflammatoriske foci.

Graviditet og amming

Iktyolsalve under graviditet brukes uten noen begrensninger.

Bare varigheten av behandlingen reduseres til 7-10 dager. Iktyolsalve under svangerskapet kan brukes til behandling av hud-, ledd-, gynekologiske patologier. Når du behandler sprekker på brystvorten med verktøyet, bør resteret avvaskes før barnet mates.

Priser og helligdager fra apotek

Ichthyol salve er ikke vant til å behandle øynene, så den oftalmiske formen eksisterer ikke. Kostnaden på 10% av midlene på 20,0 g er ca. 50 rubler, 20% av 25,0 g - 90 rubler.

Legemidlet er gjenstand for over-the-counter dispensering.

analoger

De aktive analogene av Ichthyol salve er Vishnevsky liniment, Argosulfan, Levosin, Levomekol, Svovel og Zink salve.

anmeldelser

Olga, Astrakhan: I instruksjonene for bruk for ichthyol anbefales å bruke den til behandling av akne. Og jeg helbredet svarte prikker på ansikt og kropp. Har brukt flere ganger om dagen i 2 uker. Hun ryddet alle sebaceous kjertlene godt.

Valentina, Krasnoyarsk: Jeg kunne ikke evaluere effektiviteten av Ichthyol salve på grunn av sin svært ubehagelige lukt. Dermatologen erstattet det med kolleger som ikke lukter noe. Herdet hans dermatitt Levomekol.

Flere Artikler Om Typer Acne