Akne og akne er to av de vanligste hudproblemer. De fleste av dere var i en situasjon hvor en stygg pimple dukket opp dagen før en viktig begivenhet. Spørsmålet er, kan vi løse dette problemet uten å bruke på dyre medisiner? Svaret er selvsagt ja! Jeg foreslår 10 enkle rettsmidler for å bekjempe akne.

aspirin

Aspirin er et antiinflammatorisk middel, så det vil hjelpe deg raskt og rimelig å løse problemet med akne. Fordelen er at de fleste av oss alltid har en aspirinpakke hjemme. Og så, knytt blandingen av 1 knust aspirintabletter, og tilsett vann, rør om til en homogen pasta. Etter at blandingen er fullstendig fortykket, ta en bomullspute og gjelder det betente området.

Hold pastaen i omtrent en halv time, skyll deretter med vann.


Klorvann

Prøv å melde deg på svømming. Klor som finnes i bassengvannet, som du vet, tørker huden, som vil bli kvitt akne.
Men sørg for at huden din er hydratisert nok. Ikke gå til bassenget, hvis du allerede har tørr hud.

Aloe er en meget kjent septiktank. Jeg husker, selv bestemoren min anbefalte aloe, med akne og betennelser i ansiktet. Så, hvis du tørker ansiktet på aloe, se hvor mye betennelse avtar i et par dager, og aloe anbefales for fet hud, da det fjerner overflødig olje. Og hvor å få et annet spørsmål, hvis du setter det hjemme, koster det null, og du kan kjøpe det fra bestemødrene på t-banestasjonen.

tannkrem

Tannkrem er et godt alternativ hvis du har en moden kvise som du trenger å kalkle neste dag. Påfør så limen på en kvise bedre før sengetid, om natten tørker den kvise, og om morgenen etter vask blir det et reelt resultat.

Prøv, ikke press på akne selv, fordi de er verre og vil helbrede lenger! Og hvis du klemmer, svulmer også den skadede huden, og så vil grunnlaget ikke frelse deg. Påfør lim bare i stedet for akne.

Honey, den mest elskede og elskede av meg produkt. Jeg bruker bare honning som en maske, og vasker den av med varmt vann. Du kan også legge til litt kanel til honning med en hastighet på 2 ss honning og 1 teskje kanel. Mange anbefaler ikke honningmasker for fet hud, men jeg tror ikke på denne legen.

Hvitløk

Hvitløk er en av de beste alternativene for å bekjempe akne, på grunn av at sammensetningen inneholder et høyt nivå av antioksidanter, og det har også antibakterielle, antifungale egenskaper. Det er to måter, først, for å legge til mer hvitløk til ditt daglige kosthold. Og den andre metoden, gnidd hvitløk inn i problemområdet.

Damprengjøring


Denne metoden brukes av kosmetologer for dyp rensing av porene. Hjemme, uten spesielle enheter vil bli vanskeligere. Steam renser ikke bare huden, men også det fuktiggjør det.

Hvis du fortsatt bestemmer deg for å rense huden med damp hjemme, vær forsiktig, med damp du lett kan brenne.


Tea Tree Oil

Tea Tree Oil har antibakterielle og antifungal egenskaper som hjelper i kampen mot akne. Påfør oljen med en bomullspinne eller bomullspute og bare på akneområdet.

Vær forsiktig, essensielle oljer kan forlate brannskader, hvis du har sensitiv hud, så reduser konsentrasjonen, fortynn med vann.


agurk

Agurk, som et anti-inflammatorisk middel. Jeg revet agurknatrium, tilsett 3 ts sitronsaft, spre det på ansiktet mitt, og etter 10-15 minutter vasker jeg av masken. Effekten er utmerket, for de som har mørke sirkler under øynene.


Ikke knus akne

Hvorfor kan ikke presse akne? Først vil pimple inflame enda mer, og det kan også forårsake arrdannelse. For det andre spredt bakteriene til andre porer, og smittet dem dermed. Merkelig nok, men ikke profesjonell ekstrudering vil bare føre til en økning i akne.

15 måter å bli kvitt akne i ansiktet

Huden kan sies å være et eget organ av en person. Dens celler er oppdatert, både i de indre lagene av epidermis og i ytre. Når døde hudflak samler seg på de ytre lagene og en overdreven mengde sebum blir utskilt, blir porer clog og acne dannet. Hvordan håndtere dem? Ta en titt på disse måtene å bli kvitt akne på ansiktet ditt.

Måter å bli kvitt akne

1. Hender av ansiktet!

Hvis du vil at ansiktet ditt skal være rent, må du slutte å berøre det. Men det er lett å si, og vanskelig å gjøre. Du ser ikke engang merke til hvor ofte du berører ansiktet ditt. Enten du klø det, du tørker leppene dine, eller du snur dine ører. Vi må hele tiden ta vare på oss selv for ikke å gjøre dette.

Hands - ditt hovedverktøy. De berører de omkringliggende gjenstandene, inkludert, og ikke veldig rent. Svette, smuss og sebum, for ikke å nevne bakterier og bakterier, overføres lett fra person til person ved å berøre dørhåndtak, butikkhyller og pumpehåndtak på bensinstasjoner.

Siden det er umulig å unngå å røre ansiktet i løpet av dagen, må du vaske hendene så ofte som mulig.

2. Vask to ganger om dagen.

I løpet av dagen blir støv og sebum, sigarettrøyk og luftforurensning avsatt på ansiktet ditt.

Ikke vask ansiktet ditt for ofte. To ganger om dagen er nok: om morgenen og om kvelden før sengetid. Vask med varmt vann og mild såpe og vann, og etter vask bruk et rent håndkle. Dette vil være nok til å kvitte huden med støv, smuss, døde celler og bakterier. Hvis du vasker ansiktet hver gang huden din er dekket med talg, kan den svekke og skade huden.

Trekk opp svette

En fin måte å holde huden vakker på, er å ta vare på din fysiske, mentale og følelsesmessige helse. For dette må du regelmessig delta i kroppsopplæring. Det er ganske nok å studere i en halv time 3-4 ganger i uken, men selv om du gjør mindre, er det også bra.

Stress får huden til å skille ut mer fett. Derfor, for å opprettholde en sunn hud, bør det være mindre nervøs. Det er verdt å tenke på restaurering av hormonnivåer og spesielle klasser - for eksempel yoga.

Sunn svette fra trening bidrar til å rydde porene i døde celler, og derfor oppstår i de fleste tilfeller hudproblemer.

4. Bruk løse klær

Akne skjer ikke alltid bare i ansiktet. Noen ganger er de på kroppen. Hovedårsakene til dette er friksjon, varme og konstant hudkontakt med klær eller sportsutstyr. Akne kan forårsake hårbånd, belter og jevne spor. Når det gjelder kostymer, er akne mulig når du bruker for trange kostymer eller laget av syntetiske materialer. Når du spiller idrett eller hardt fysisk arbeid, bruk løst bomullsklær.

5. Ikke glem dusjen

Ikke haster for å forlate treningsstudioet og gjøre sine vanlige aktiviteter. Sammen med svette forblir salt blandet med døde celler på overflaten av huden. Etter at svetten tørker, blokkerer denne blandingen øyeblikkelig porene ryddet under treningen. For å unngå dette, trenger du bare å ta en dusj etter å ha spilt sport. Dette vil ikke bare vaske saltet, men kompensere også for tap av hudfuktighet.

6. Bruk benzoylperoksid

Benzoylperoksid bidrar til å bli kvitt akne. Sammensetninger hvor han går inn, selges med og uten resept. Benzoylperoksid dreper bakterier som forårsaker betennelse i forurenset porer. Det er en del av de fleste terapeutiske geler og kremer for hudpleie i ansiktet. Behandlingen kan ta om lag tre uker.

7. Lagre på salicylsyre

Selv om salicylsyre ikke dreper bakterier, kan det være nyttig å bekjempe akne. Det bidrar til at huden blir kvitt det øvre døde laget. Derfor kan salicylsyre trygt brukes som peeling for irritert, følsom eller skadet hud. Mens du bruker salisylsyre, vil du ikke ha akne.

8. Velg omhyggelig sminkeprodukter.

Makeup, selvfølgelig, forårsaker ikke akne, men valget må næres nøye. Noen merker av makeupprodukter kan forårsake hudirritasjoner og akne. Hvis dette skjer, trenger du bare å endre merkevaren på produktet, prøver å velge en som er merket "oljefri" (inneholder ikke fett) eller "noncomedogenic" (forårsaker ikke akne). Etter at du har endret sminkemerket, kan du bruke det i flere uker, hvorefter det igjen er ønskelig å endre det. Se hvordan disse eller andre merkene av sminkeprodukter ser på deg.

Uavhengig av merket av kosmetikk, bør sminke alltid på slutten av dagen vaskes av.

9. Antibiotika

Hvis alle andre metoder for å bekjempe akne ikke hjelper, må du ty til antibiotika. Disse legemidlene dreper eller forårsaker betydelig skade på bakterier og hjelper til med å fjerne huden fra infeksjoner. Antibiotika i form av tabletter eller topiske preparater brukes til å behandle huden. De vanligste av disse er tetracyklin.

Antibiotika for hudbehandling bør brukes forsiktig, da de noen ganger forårsaker tørrhet eller peeling. De kan også gi økt hudfølsomhet mot sollys. Derfor, når du bruker antibiotika, må du fylle opp på solkrem for å unngå solbrenthet.

10. Stressadministrasjon

Mange oppdager sammenhengen mellom stress og utseendet av akne. Mangel på mosjon, nervøs kontakt med ansiktet, mangel på riktig hygiene i huden, og til og med kosthold er stressfulle situasjoner for kroppen.

Under stress blir pulsen raskere, din oppfatning blir skarpere og huden din gir mer fett. Salo utskilles av kjertlene som ligger inne i håret. Når den slippes ut på overflaten av huden, skaper den et beskyttende belegg. Hvis det er mange døde celler på overflaten av huden, blander sebumene med seg, sminke og støv og tømmer porene.

11. Prøv å bruke isotretinoin

Noen ganger skjer det at selv tetracyklin ikke hjelper i kampen mot akne. Deretter kommer isotretinoin til redning. Det regnes som en svært effektiv behandling for den mest ugjennomtrengelige akne. Det er ikke sikkert sikkert hvorfor isotretinoin har en så positiv effekt på behandlingen, men det antas at det reduserer mengden sebum. Det lindrer ikke bare akne, men reduserer også antallet i fremtiden. Det er ingen garanti for at det vil være effektivt for alle, men for de fleste er en god effekt mulig etter 4-5 måneders behandling. Legemidlet har bivirkninger, og de er farlige for fostrets helse hos gravide, så det bør ikke brukes av gravide kvinner.

12. Fototerapi

Under behandling av akne kan ulike teknologier brukes, inkludert bruk av lys av lav intensitet og forskjellige farger (blå, rød, gulgrønn eller alle sammen). Lyset av disse blomstene dreper bakterier. Lett behandling er smertefri og har ingen bivirkninger.

13. Bruk av prevensjonspiller

Prevensjonsmidler hjelper kvinner ikke bare med å regulere menstruasjonssyklusen, men også kvitte seg med hudproblemer. I ungdomsårene, på grunn av de høye nivåene av androgen- og testosteronhormoner hos ungdom, begynner huden å frigjøre en økt mengde fett. Fett og døde celler tette porene og akne blir dannet.

Tre typer p-piller brukes til å behandle huden. De inneholder alle en kombinasjon av hormonene østrogen og progestin, noe som reduserer nivået av talg hos kvinner, noe som reduserer antall akne. Denne metoden for behandling brukes vanligvis i tilfeller der alt annet ikke hjelper.

Ulempene ved denne behandlingen er at noen ganger ikke effekten oppstår, og bivirkninger i form av hodepine, kvalme og økt trykk er mulige. Orale prevensiver er kontraindisert for kvinner med hjertesykdom.

14. Microdermabrasion

Akne forlater ofte arr, som deretter kan fjernes ved hjelp av microdermabrasion eller mikropolering av huden. Microdermabrasion er en ganske delikat prosedyre, som utføres ved hjelp av aluminiumoksydmikropartikler. Navnet på prosedyren ser skremmende ut, men i seg selv er det helt smertefritt. Samtidig fjernes skrapte hudpartikler av en enhet som ligner på en støvsuger, noe som gjør at huden din ser helt ren ut etter mikrosliping.

Denne prosedyren utføres kun på det øvre lag av huden. Behandlingsforløpet varer vanligvis syv måneder, 1 økt per uke. Etter den første prosedyren er det mulig å få rødhet i ansiktet, men i prosessen med videre behandling vil rødheten komme til å sees mindre og mindre ut.

15. Laser hudbehandling

Det beste verktøyet mot overdreven sebumsekresjon er laseren. Ved behandling av huden brukes en pulserende laserstråle på en lignende måte, som etterlater en behagelig følelse av varme. Denne følelsen er forbundet med litt skade på sebaceous kjertlene. Samtidig er hudflaten ikke skadet. Laserbehandling reduserer antall akne i halv etter to økter.

Til tross for effektiviteten av prosedyren, har denne behandlingen bivirkninger, det kan forårsake ubehag og jevne smerte.

Disse metodene vil lindre akne i ansiktet, noe som gjør huden din ren og du vil snart glemme denne irriterende kosmetiske feilen.

Hvordan raskt og effektivt bli kvitt akne i ansiktet

Neste artikkel: Aknefotografier

Akne i ansiktet bringer ikke så mye fysisk som psykisk ubehag.

Folk begynner å oppleve selvtillit, kommunikasjonsproblemer.

Alt dette fører til en hudfarge som kan ha stor innflytelse på hverdagen.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Derfor var alle som måtte håndtere utslett på ansiktet først og fremst bekymret for hvordan man effektivt kunne bli kvitt akne.

Hvorfor vises

For å svært raskt bli kvitt akne, må du forstå hvorfor de dukket opp.

Tross alt kan en viss faktor ha innflytelse, men oftere enn ikke, er flere overlagret samtidig:

 • hormonforstyrrelser eller justering. Dette kan oppstå under ungdomsårene, med utbrudd av graviditet, eller på grunn av visse sykdommer;
 • feil hudpleie. Både sjeldne og hyppige vasker kan også forårsake akne. Kosmetiske midler som ikke er egnet for hudtype, er provokerende faktorer;
 • feil diett eller sykdommer i fordøyelsessystemet. Hvis maten ikke er fullstendig behandlet eller i utgangspunktet inneholder stoffer som er skadelige for kroppen (konserveringsmidler og fargestoffer), blir giftstoffer frigjort som forstyrrer hudens funksjon.
 • stress. Noen nervøse opplevelser ledsages av frigjøring av hormoner i blodet;
 • mangel på vitamin A og E;
 • microdamage til huden.

Video: "Forbereder det mest effektive middelet for akne"

Hvordan effektivt bli kvitt akne

Hva er den beste måten å velge akne for raskt å forsvinne fra huden?

Det er mange metoder for å håndtere dem.

Du kan bruke narkotika, bruke hjemmemedisiner eller populære oppskrifter, ta kontakt med din kosmetolog. Men det er veldig viktig å nærme seg problemet helt.

Det er ikke bare å kvitte seg med symptomene som vi ser på huden, men også å påvirke årsaken, samt følge en diett, ta vare på huden og leve en sunn livsstil.

medisiner

Svært ofte, medisiner brukes til å behandle akne.

Foto: Moderne medisiner for behandling av akne

Noen av dem er dyre, vi hører ofte deres annonser.

Men ikke umiddelbart haste etter dem til apoteket.

Først er medisineringstroppene valgt individuelt, og for det andre er det andre, billigere, men like effektive midler som vil hjelpe deg med å redde utslaget.

For behandling av akne i ansiktet eller andre områder av kroppen, brukes stoffer av forskjellige grupper:

Vanligvis brukte stoffer fra gruppen av tetracykliner, erytromyciner. Men den nyeste generasjonen av rusmidler inneholder clindamycin, som bakteriene er mer følsomme for.

Egnet for behandling av betent, penetrert akne, ungdomsutslett. Bruk forsiktig for å unngå brannskader.

Godt tolerert av huden, hjelp fra røde flekker etter akne og for å lette pigmenteringen.

 • senk delingen av celler som strekker seg over bukspyttkjertlene.
 • redusere aktiviteten til talgkjertlene;
 • løse de opplyste trafikkorkene;
 • hjelp fra sorte prikker.

Påfør strenge på legeens resept.

 • Eksternt foreskrevet, hvis den inflammatoriske prosessen er veldig sterk og du må raskt ta huden i orden.
 • Innvendig brukes til hormonell ubalanse.

Bruk strengt på anbefaling av en spesialist.

Hjelp fra utslett på alle deler av kroppen (ansikt, bryst, rygg, på bunnen).

Hjemme

Hovedspørsmålet om bekymring for alle som står overfor utslett, er hvordan du raskt og effektivt kan bli kvitt akne hjemme.

Den største byrden for å bli kvitt akne faller på personen selv.

Det avhenger av hans daglige handlinger veldig mye: Hvor nøyaktig vil han følge anbefalingene fra legen, hvordan å ta vare på huden, hvordan å spise.

Alt dette påvirker hastigheten på å rense huden fra akne.

tinkturer

Tinkturer for akne har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper.

De kan kjøpes på apoteket eller gjøre deg selv.

Foto: Produktet har en antiseptisk og antiinflammatorisk effekt.

Det bør tas i betraktning at alle disse verktøyene inneholder alkohol i sammensetningen.

Derfor kan de ikke bli misbrukt, selv eierne av fet hud.

Den mest effektive har tinktur av calendula, celandine, propolis.

 • De påføres to ganger om dagen for kviser med en bomullspinne.
 • Deres brukervennlighet er at på denne måten kan akne behandles på hvilken som helst del av kroppen: på ansiktet, brystet og på paven.
 • Midler krever ikke en lege resept, de kan legges til lotions og masker (vurderer, igjen, deres tørke effekt).

Salver, geler

Mange salver og geler er egnet for selvadministrasjon.

For eksempel, hvis du har en enkelt betent element eller du prøver å bli kvitt spor av akne.

Foto: antibakteriell salve til behandling av akne

Uten resept kan du bruke:

 • Baziron AS - har bakteriedrepende og antiinflammatoriske egenskaper, reduserer talgproduksjonen og forhindrer tilstoppede porer;
 • Iktyolsalve - egnet for behandling av dype finnketer i pannen, nesen, haken eller andre deler av kroppen, har en bakteriedrepende, antiinflammatorisk, smertestillende effekt, akselererer modning av akne;
 • Sledotsid - fremmer rask healing av akne og lindrer alderspott etter dem;
 • Curiosin - gjenoppretter raskt huden etter utslett, normaliserer aktiviteten til talgkjertlene;
 • Zinksalve - hjelper akneheling, forhindrer synlige merker på huden etter dem;
 • Skinoren - virker hudtone og lindrer betennelse.

Hvordan fjerne såret fra akne? Finn ut her.

masker

Masker kan kjøpes off-the-shelf på kosmetikk butikken eller laget av deg selv.

Den eneste forskjellen mellom dem er at du kjøper et ferdigprodukt og overbetaler mange ganger bare for å spare 10-15 minutter for å forberede riktig sammensetning hjemme.

På samme tid kan du ikke være helt sikker på kjøpsmaskenes naturlighet, bare stol på produsenten med ordet (som dessverre ikke alltid rettferdiggjør denne tilliten).

Så hvorfor overpay?

Her er effektive oppskrifter der du kan velge det som passer best for deg:

Foto: Mask med havregryn renser huden og reduserer betennelse

 • havregryn hjelper med alvorlig betennelse og er i stand til å forsiktig rense huden på døde celler. For å gjøre dette helles en håndfull flak med varmt vann og får stå. I ferd med å vaske med mykede havregryn må du forsiktig massere huden, etterpå kan flakene stå igjen i ansiktet i ytterligere 5 minutter, og bare deretter skylles av. Du kan forfylle flakene med varm melk, og deretter legge eggeplomme eller honning. Masken holder 15-20 minutter;
 • borsyre. Å fjerne sterk betennelse vil hjelpe maske med borsalkohol. For henne, i 1 ts. løsning legg til 2 knuste tabletter av kloramfenikol og et par dråper tea tree olje;
 • honning og calendula. Løs opp 2 spiseskjeer av honning og 2 av samme spiseskjeer med kalendula i et glass lunkent vann. Dampen bomullsputer i en løsning og påfør dem til steder med alvorlig betennelse i en kvart time;
 • En populær og effektiv oppskrift er med kosmetisk leire. Den kan brukes alene eller kombinert med andre komponenter (sitronsaft, aloe, honning, egghvite og eggeplomme, krydderdekok).

diett

Med tendensen til huden til akne å holde seg til en bestemt diett er hele tiden.

Du bør vite at noen matvarer øker sannsynligheten for tilstoppede porer på grunn av aktiviteten til talgkjertlene og, hvis det er mulig, utelukke dem fra kostholdet:

Foto: produkter som forårsaker tilstoppede porer

 • fett kjøtt;
 • røkt produkter;
 • krydret krydder
 • "Rask" karbohydrater (makaroni, polert ris, hvitt brød, bakverk, søtsaker);
 • kaffe, svart te, butikkjuice, brus;
 • halvfabrikata med konserveringsmidler, fargestoffer, smaker.

Samtidig er det produkter som forbedrer fordøyelsen og beriker kroppen med gunstige stoffer:

 • matvarer rik på vitaminer A, E, C, sink (frukt, grønnsaker, vegetabilsk olje, nøtter, egg, belgfrukter, kjøtt);
 • fettfattige meieriprodukter;
 • grønn te;

Foto: Grønnsaker og frukt beriker kroppen med vitaminer

 • grønnsaker og frukt;
 • magert kjøtt

Riktig ernæring vil gi resultatene ikke om et par dager, men i minst 2-3 uker.

Derfor er det bedre å ikke innføre midlertidige restriksjoner, men prøv alltid å følge et sunt kosthold.

Ethvert "skadelig" produkt kan finne et nyttig alternativ.

Problem hudpleie

Hvis huden er problematisk, er den rette omtanke for det enda mer nødvendig.

Den skal beskytte den så mye som mulig fra skade og lette raskere gjenoppretting:

Foto: Applicer hudpleieprodukter i ansiktet.

 • To ganger om dagen de vasker ansiktet ved hjelp av spesielle midler (skum og geler). Med tørr hud er det bedre å velge lettere produkter, med fet hud kan du forlate gelen om kvelden og bruke skum om morgenen;
 • Vann til vask bør ikke være varmt, for ikke å utvide porene og ikke stimulere talgkjertlene;
 • bruk av dekorative kosmetikk bør holdes til et minimum;
 • alle kosmetikk bør velges med notatet "non-comemed";
 • Ikke bli involvert i solbrenthet. 10 minutter i perioden med lav aktivitet av solen er ganske nok;
 • Under utbruddet må du ikke bruke invasive metoder for å rense huden (skrubb, rengjøring).

Riktig hudpleie vil redusere intensiteten av betennelse og bidra til å bli kvitt akne raskere.

Folkemidlene

Folk rettsmidler kan også bekjempe akne.

Bare hver oppskrift skal brukes, basert på følsomheten i huden og korrelere aggressiviteten av effekten med sin type.

Her er noen populære metoder:

Foto: Brennende med jod vil lindre betennelse og tørke elementene.

 • Smør den betente pimple 2 ganger om dagen med jod. Hvis en kvise er i et åpent område av kroppen, kan du cauterize det bare for natten;
 • Tannkrem med urteekstrakter kan påføres inflammerte elementer. Etter 15-20 minutter er pastaen bedre å vaske av;
 • gni pimple med såpe. Den har en tørking og antibakteriell egenskap. La i en halv time, vask såpen av huden;

Foto: Ved problem hud vil vask med kamille avkok hjelpe

 • Forbered en avkok av kamille, suksess, salvie, løvblad. Vask dem daglig eller gjør lotioner på områder med alvorlig betennelse;
 • bruk aloe vera juice for akne. Det vil akselerere modningen av elementene og vil fremme rask healing. Og på de indre finnene festes aloe-masse til natten. Pus raskt ut av dem.

Foto: Aloe akselererer modning og trekker pus

Nyttige tips

Kosmetologer gir noen nyttige tips om hvordan du holder huden ren:

 • Prøv å ikke berøre ansiktets hud med hendene dine i løpet av dagen. Dette vil redusere risikoen for bakteriell forurensning. Du bør også unngå konstant kontakt av huden med hår. Legg dem i håret og hold dem rene.
 • Bytt ansiktshåndklær daglig eller bruk engangspapirhåndklær.
 • Ikke glem å drikke rikelig med vann. Dette forhindrer for tidlig aldring av huden og forbedrer utseendet.
 • ikke bli båret med grunn og pulver. Nå vil de forklare problemet, og i morgen vil det øke i skala på grunn av tilstoppede porene.

Spørsmål og svar

Hvordan fjerne post-acne

Etter akne kan det forbli merker: arr og blemmer.

Hvis saken er alvorlig, er det bedre å kontakte en skjønnhetspleie. Peeling, dermabrasion, laserbehandling vil hjelpe.

Foto: Du kan bli kvitt post-akne med laser

I enklere tilfeller kan du prøve å bli kvitt arrene selv:

 • Påfør hydrogenperoksid to ganger om dagen til arrvev, det fremmer peeling og aktiv fornyelse av hudceller;
 • bruk kjemikere preparater fra cicatrices (Kontraktubeks, Kelofibrase, Imoferase, etc.);
 • To ganger i uken, utfør en maske med honning blandet med kanel i like deler.

Hvilke rettsmidler vil hjelpe fra røde flekker

Fra stillestående steder etter akne kan man kjempes med:

 • gel hudorer;
 • masker fra badyagi;
 • sitronsaft eller agurk;
 • avkok av persille (du kan fryse den i terninger og tørke huden etter vask).

Er det mulig å klemme

Enhver lege og kosmetolog vil forby denne prosedyren. Men i de fleste tilfeller bruker folk det.

Foto: Legene anbefaler ikke å klemme på akne

Deretter er det nødvendig å observere sterilitet og vente på full modning av akne.

Men det er bedre å kontakte skjønnhetssalongen hvor de vil gjøre det profesjonelt, uten risiko for spredning av infeksjon og dannelse av et arr.

Kostnad for

Prisen på farmasøytiske medisiner for akne er annerledes, noe som avhenger ikke bare og ikke så mye på effektiviteten, men på fondene som investeres i reklame.

I flertallet er kostnaden for medisiner for akne i mellompris kategorien.

Derfor er det bedre å bli guidet av legeens forskrifter, som vil spare penger:

Hvordan raskt bli kvitt akne i ansiktet hjemme.

Akne i ansiktet er et stort problem for mange mennesker, ofte tenåringer. Men noen ganger varer akne opptil 25 år, og noen ganger enda lenger. Hvis du har akne, les denne artikkelen, og deretter gå til en avtale med en hudlege som vil fortelle deg hvordan du skal handle bedre. I min overgangsalder hadde jeg også akne og ganske mye. Og for å hjelpe deg med å unngå feilene som mange mennesker gjør når de står overfor dette, skrev jeg denne artikkelen: hvordan bli kvitt akne i ansiktet.

Jeg skrev hva som ikke kan gjøres med betent hud med utslett, hvordan du finner ut på hvilket stadium din akne og, viktigst, hvordan å kurere akne. I tillegg til offisielle rusmidler er det tradisjonelle kampmetoder, som også er ganske effektive, men de hjelper ikke alle. Resultatet vil avhenge av tilstanden til huden, på grunn av utslett. På Internett er det også ulike måter som nesten ikke kan takle problemet, men de kan gjøre skade.

Derfor må du lese nøye hvordan du bruker dette eller det aktuelle verktøyet for ikke å overdrive huden. Og vær sikker på å skrive kommentarer og stille spørsmål.

Hva forårsaker akne?

Årsakene til akne kan være flere. Jeg vil ikke skrive om det i for mye detalj, fordi hovedspørsmålet som interesserer deg, er hvordan du blir kvitt akne i ansiktet. Men å vite årsaken til utslett kan det hjelpe med behandling.

Alle metodene nedenfor er kun anbefalinger. Det er bedre å gå til en dermatolog, identifisere den virkelige årsaken til akne og bli behandlet i henhold til ordinasjonen foreskrevet av legen din. Verktøyene beskrevet nedenfor fungerer egentlig. MEN ikke glem funksjonene i huden og helsen til hver person. Og et verktøy som hjalp en, en annen kan skade. Derfor, igjen, oppfordrer jeg deg til å gå til legen for råd. Fordi du kan prøve et stort antall forskjellige verktøy, til du finner din egen, noe som vil hjelpe i et bestemt tilfelle.

Så, hovedårsakene til akne:

 • hormonelle endringer under pubertet, graviditet, menstruasjon
 • alvorlig stress
 • feil hudpleie, som tetter porene
 • usunt kosthold
 • smittsomme sykdommer
 • subkutan mite
 • røyke

Jeg vil utarbeide om ernæring, da dette er et veldig viktig poeng i kampen mot akne. Hvis kostholdet ditt er for mye søtt, blomstrende, fet, så er det svært sannsynlig at det kommer utslett på huden din. Og hva de ikke smør, nye vil stadig vises. Derfor, hvis du er en utrettelig søttand, er det på tide å knytte denne avhengigheten. Og det handler ikke bare om søt mat, men mer om søtsaker. Avvis fra brus og søt te. I mange tilfeller er sukker årsaken til akne, akne på ansikt og kropp. Det er heller ikke tilrådelig å misbruke mat der mange kjemiske tilsetningsstoffer. Dette er en favoritt av mange hurtigmat, chips, kjeks, etc.

Les artikkelen min om ernæring, som allerede har hjulpet tusenvis av mennesker å miste vekt, finere og bli sunn. Der er det skrevet mer detaljert hvordan man skal spise (lenken over er aktiv). Pluss, ernæring trenger å drikke rikelig med rent vann (minst 2 liter per dag).

Hva ikke å gjøre med akne?

1. Du kan ikke presse akne. Dette høres, tror jeg, alle. Men når en kvise vises i ansiktet, er det en veldig stor fristelse å presse den ut. Noen direkte glede av det. Akne kan ikke knuses, fordi neste dag blir de enda mer. Når klemme smittet sprer seg på huden og provoserer fremveksten av nye "innbyggere". Også bakterier går inn i blodet, noe som vil forverre situasjonen.

Ikke gjør noen mekanisk rensing av ansiktet. Dette kan føre til svært alvorlige helseproblemer. Det er nettopp fordi infeksjonen kommer inn i blodet at blodforurensning kan forekomme. Klemme kviser i ansiktet kan til og med forårsake meningitt!

Legene sier at det er mulig å klemme ut bare modnet acne, når du presser på hvilken og rundt dem ikke føler smerte. Men i dette tilfellet, før du klemmer ut, må du sanitere hendene og stedet rundt kvise. Klem forsiktig slik at ansiktet ikke etterlater spor og huler av negler, som så kan forlate arr og "bukser". Etter klemming trenger du å smøre med salve "redningsmann" - et veldig effektivt helbredende middel. Du kan kjøpe denne salven på apoteket. Men det er bedre å avstå fra å klemme.

Så la oss oppsummere: en ny kvise kan ikke klemmes ut, du må vente til den går for seg selv, eller klem den ut når den er moden.

2. Du kan ikke bruke skrubbe og peeling. Hvis huden er irritert, er det utslett og akne på den, så bruk ikke skrubbe. Scrubs skade det øvre laget av epidermis, infeksjonen sprer seg over hele huden. Og dette fører til en økning i utslett. Dette er en veldig stor feil for mange tenåringer som tror at en skrubbe kan gjøre huden ren. Jeg brukte også scrubs i overgangsalder, jeg trodde at akne ville være mindre. Og de ble mer og mer. Hvis hendene mine "klø" for å klemme en kvise, så plukket jeg det flere ganger. På grunn av dette ble flekker, depressioner, porer utvidet. Generelt kan konsekvensene av utslettshandlinger være trist.

3. For utslett, prøv å røre ansiktet ditt så lite som mulig. Våre hender er for det meste ikke veldig rene i løpet av dagen, så du bør ikke sette ekstra bakterier på din betente hud.

Stadier av akne og behandling.

Det er tre stadier av akne. Behandlingen bør utføres avhengig av scenen.

Den første fasen av akne.

I første fase på ansiktet er opptil 10 akne. Det er nødvendig å behandle første fase bare ved hjelp av eksterne midler, som fjerner overskytende talg, takler mikrobiel betennelse og blokkering av talgkirtlen. I henhold til anbefalingene fra "Live Healthy" -programmet, må du på dette stadiet bruke gel for vasking av problemhud, tonic fra svarte flekker og gel eller krem ​​Differin.

Tørk av med en engangsklut etter vask av ansiktet. Ikke bruk den igjen, fordi det er bakterier på den.

Differin er et stoff som fjerner stratum corneum. Differin reduserer sebum, og det er derfor ikke noe nytt akne. Designet for å behandle akne.

Differin bør brukes før du legger deg direkte på akne en gang om dagen. Ikke gni inn i huden. Det er viktig å merke seg at under behandlingen med Differin kan du ikke bruke folkemessige rettsmidler, som jeg vil skrive om nedenfor. Fordi de er for tørr hud. Også det er umulig å ha mye i solen og besøke solariumet.

Den andre fasen av akne.

På dette stadiet er ansiktet fra 10 til 40 akne. På dette stadiet forblir eksterne midler det samme som ved første. Men tabletter er allerede koblet til her. Dette er Doxycycline, et antibiotikum. Dette stoffet i vitnesbyrdet har bare et poeng - behandling av akne. Doxycyklinbehandlingskurs - 3 måneder. På 28 dager, er hudcellene helt fornyet hos en person. For å beseire akne må du oppdatere huden tre ganger. Disse pillene skal ikke tas av gravide eller ammende kvinner.

Den tredje fasen av akne.

Det er allerede over 40 akne på ansiktet. Følgelig vil behandlingen bli mer alvorlig. Løsningen på dette stadiet er Roaccutane eller andre retinoide legemidler. Dette er et veldig sterkt legemiddel som en lege må foreskrive. Det er tatt bare i tredje fase av akne, når nesten hele ansiktet er dekket med akne. Roaccutane tørker sterkt huden, det forårsaker en blokkad av fettutslipp fra sebaceous kjertlene. Som et resultat har mikrober ikke noe å spise (og de spiser talg).

Dosen av dette legemidlet må foreskrives av en lege, fordi det i forskjellige individuelle tilfeller kan være annerledes. Ikke selvmedisinere!

Før behandling utsettes, må legen utføre en undersøkelse, ta tester, inkludert en blodprøve for leverenzymer. Sørg for å bli undersøkt av en gynekolog (jenter) og utelukke graviditet. Selv etter behandlingens slutt er det umulig å bli gravid i et halvt år, fordi dette stoffet er veldig alvorlig.

Hvordan bli kvitt akne - effektive måter.

Måter å bekjempe akne i folket, det er så mange. Men dessverre hjelper ikke alle dem virkelig. Noen måter - dette er en ærlig kjetteri, som ikke skal brukes, for eksempel smøre akne med tannkrem, sitron, hvitløk. Men det er billige midler som du kan gjøre huden din i ansiktet rent. Så, møt de beste måtene å bli kvitt akne på ansiktet ditt.

For å bekjempe svarte flekker må du lage en svart maske med gelatin og trekull. Les mer om denne masken i artikkelen min på denne lenken.

1. Tar såpe og salicylsyre - super-combo.

Ikke rart det første elementet er disse produktene. Hvis du bruker dem regelmessig, kan du virkelig fjerne acne fra ansiktet. Som du kan se er midlene rimelige. Tar såpe koster i gjennomsnitt 50 rubler, salisylsyre - 20 rubler.

La oss se hvordan disse "produktene" kan hjelpe? Salisylsyre er et kjent antiseptisk middel. I kampen mot akne har den blitt brukt i mange år, fordi det slår av med bakterier på huden, renser porene, reduserer betennelse. Årsaken til mange akne, hudormer er nettopp i tilstoppede porer, så vel som infeksjon. Salisylsyre ødelegger det øvre keratinøse laget av huden.

Forresten, aspirin og acetylsalisylsyre produseres på grunnlag av denne syren. Disse pillene kan lage en utmerket maske som vil bidra til å rense huden og løse "akne" -problemet. Hvordan lage denne masken og hvordan du bruker den, les i artikkelen min "Ansiktsmasker".

Salisylsyre dreper tre fiender med klar hud: fett, bakterier og døde celler. Så vær sikker på å kjøpe en krukke med dette fantastiske verktøyet for å bli vakrere. Du kan også kjøpe tonic eller andre kosmetikk som inneholder dette stoffet, bare se at det ikke inneholder alkohol.

Tar såpe er også en kjent måte å bli kvitt akne på ansiktet. Det tørker, desinfiserer, reduserer betennelse. Han har en ulempe - ikke veldig hyggelig lukt, men han forsvinner raskt.

Og nå la oss finne ut hvordan du skal bruke disse verktøyene for å få resultater.

Med fet hud er den kombinerte handlingsplanen som følger: Tre ganger i uken må du vaske med tjære såpe. Skyll først ansiktet, vent to minutter, skyll deretter med varmt eller kaldt vann. På de andre tre dagene (annenhver dag), tørk problemområder med en bomullspute dyppet i salicylsyre (en gang om dagen!). Og en dag i uken, la huden din hvile fra alle disse prosedyrene. Hva med dette vil skje:

Med tørr hud, følsom, irritabel måte å bruke disse midlene på, vil være litt annerledes. Såpe for å vaske hele ansiktet er ikke nødvendig. Ta en Q-tip, fukt den og såpe godt med tjære såpe. Stick med fettpunktsakne og la det stå i et par minutter, vask deretter med varmt vann. Salisylsyre er den samme historien. Det er ikke nødvendig å tørke ansiktet for ikke å overdrive huden. Fukt en bomullspinne og lokke smøre problemområder. Du trenger ikke å skylle.

For tørr hud, såpe og to ganger vil det være nok to ganger i uken.

Det er viktig! Ikke bruk begge disse produktene samme dag! Bare alternativt. Følg instruksjonene. Husk at uansett hvor fantastisk en salisylsyre er, er den fortsatt en syre. Ikke bruk det i høye konsentrasjoner og for ofte for å unngå brannskader.

2. Tinktur av calendula.

Dette er et annet verktøy du kan kjøpe på apoteket. Prisen på denne tinkturen er fra 20 rubler. I sin rene form anbefales det å tørke problemområder for de som har fet hud. Hvis huden er tørr og følsom, er det bedre å fortynne denne tinkturen med vann eller avkok av urter. Siden tinkturen er alkoholisk, kan hyppig bruk forårsake overdreven tørrhet i huden, ikke misbruke den. For gjenforsikring, fortynne med vann.

Calendula er en kjent medisinsk blomst, som har mange positive egenskaper. Dette er en rik vitaminsammensetning, flavonoider, essensielle oljer. Alt dette i kombinasjon bidrar til å lindre betennelse, drepe bakterier og berolige huden.

Også, calendula tincture er kjent for sin gode regenererende effekt. I denne forbindelse brukes den ikke bare for å fjerne akne, men også for å bekjempe flekker og arr etter akne. Bruk dette verktøyet, det vil trekke pusen fra kimen veldig raskt (men ikke på en dag) og huden vil forbli glatt.

Selv om kviser ser ut som et resultat av allergisk utslett, kan calendula tinktur hjelpe til med å takle dem.

Du kan ikke bruke dette verktøyet hvis huden har sår eller huden er veldig følsom og tørr!

Calendula kan også kombineres med salisylsyre. Calendula vil lindre betennelse og salicylsyre tørr pimple. Som et resultat fjernet huden raskt!

Jeg foreslår noen flere gode kombinasjoner som vil lindre akne i ansiktet.

 1. Hjemmelaget tonic med calendula for akne. For å forberede, ta ett glass (200 ml) kokt, avkjølt vann. Trenger fortsatt 2 ts honning og 2 ts tinktur av calendula. Rør alle disse ingrediensene til honningen er helt oppløst. Hold tonic uåpnet. Tørk pimples en gang om dagen til de forsvinner.
 2. Hjem Acne Lotion Forbereder denne lotionen så enkelt som mulig: bland 100 ml vann, 3 ss tinktur av kalendula og noen få dråper tea tree olje. Tørk også problemområder daglig.
 3. Midler til spotbehandling med tabletter. Dette verktøyet er veldig sterkt og effektivt. Men de kan ikke bli misbrukt, og kan ikke brukes på sunn hud. Bruk bare en prikk på akne selv og ikke ofte, fordi effekten vil redusere. Det er bedre å smøre akne med denne blandingen en gang i uken, ikke oftere. Hvis du bruker det for ofte, tørk ut huden din for mye. Hvordan lage mat dette mirakelmiddelet? Ta 40 ml calendula tinktur, 3 Aspirin tabletter og 3 Levomycetin tabletter. Krymp tabletter i pulver og bland med kalendeltinktur. Med en bomullspinne, gjelder lokalt for kviser.

3. Tsindol - billig og effektiv.

Tsindol er en suspensjon som kan kjøpes på ethvert apotek. Folk kalles også "talker", fordi det må ristes før bruk, slik at det blir homogent i konsistens. Den aktive ingrediensen i Zindol er sinkoksid, som tørker, desinfiserer, har en astringent og anti-inflammatorisk effekt på huden.

Da barna mine var syke med vannkopper, ble jeg rådet til å smøre utbruddene ikke med strålende grønt, noe som er vanskelig å vaske av senere, nemlig Tsindol. Kostnaden for det på apotek fra 52 rubler. Det er hvitt, ikke absorbert, og tørker på huden med et hvitt flekk. Lett å vaske av. Generelt kan noen akne smøre dem, de tørker raskt og passerer. Men på grunn av at Zindol kan ses på huden, bør den brukes om natten eller når du er hjemme.

Tsindol har ingen kontraindikasjoner, bortsett fra allergi mot sinkoksid. Derfor anbefaler jeg dette verktøyet, som har en positiv effekt på huden, og det er ikke dyrt.

4. Ichthyol salve for akne behandling.

Dette middelet er antiinflammatorisk og antiseptisk. Det akselererer mikrocirkulasjonen i huden, akselererer helbredelsen av sår. Iktyolsalve har en komplisert effekt, noe som gir et raskt resultat. Det dræper både patogenet, og lindrer betennelse, desinfiserer og lindrer smerter og helbreder sår og fornyer huden. Generelt, fordelene med masse. Salven påføres på de berørte områdene, forrenset (du kan vaske med tjære såpe). Påfør salven i 1-2 timer, skyll deretter med vann og smør pimpleet med et antiseptisk middel (for eksempel hydrogenperoksid).

Et stort pluss ichthyol salve som det kan takle selv med dyp subkutan akne som ikke kan presses ut. Hvis en slik flekk blir oppdaget med salve, vil den "modnes" raskt, et hvitt hode vil dukke opp på det, pus kommer raskt ut og huden fornyes. Hvis pus ikke kommer ut innen to timer, gjelder salve over natten. Bare i dette tilfellet, forsegle dette stedet med tape, du kan legge litt fleece.

Ichthyol salve kan kjempe med svarte prikker. I sin kjerne er svarte flekker porer tilstoppet med sebum. Påfør et tynt lag av plassen med disse porene i 2 timer. Fettet blir mer flytende og porene blir rengjort. Fjern salve med en plate og vask med gelen din for vasking.

Ichthyol salve til behandling av akne anbefales av mange dermatologer. Den eneste ulempen ved dette verktøyet er en ubehagelig lukt, som du imidlertid kan bli vant til. Men prisen på salven er ganske hyggelig: fra 65 rubler.

5. Blå leire fra akne.

Blå leire er et populært verktøy for alle typer masker. I samme Fixpris kan du kjøpe en krukke til 50 rubler. Eller spør på apotek, prisene er forskjellige overalt. Blå leire - tørker godt huden, renser, aktiverer blodsirkulasjonen i hudcellene. Og det er mange mikro- og makroelementer i den, som er nødvendig for huden for et sunt utseende.

Når det gjelder akne, reduserer den blå leiren betennelse, normaliserer talgkjertlene, renser porene (som er nyttige for svarte flekker). En annen leire vil være en god assistent i kampen mot flekker etter akne. Det har også en antiseptisk effekt på huden. Blå leire kan brukes ikke bare for akne og akne, men også for allergiske utslett.

Hvis huden din er tørr, er det bedre å ikke bruke masken av blå leire i ren form, men å fortynne den med fuktighetsgivende ingredienser. For eksempel, burdock eller olivenolje, eggeplomme. Kontraindikasjoner for bruk av leire kan bare være allergiske mot det.

Jeg vil skrive noen oppskrifter av masker med blå leire mot akne. Gjør masker 3-4 ganger i uken for å oppnå et godt resultat. Etter vask av masken, klapp ansiktet og påfør en fuktighetskrem. Det er godt å bruke geler med aloe vera, du kan også kjøpe Panthenol krem.

Mask med mineralvann.

 • blå leire - 2 ss.
 • mineralvann uten gass - 2 ss.
 • Rose olje - 2-3 dråper (rosmarin eller tea tree olje kan brukes)

Hvordan lage en maske for akne. Bare bland leirepulveret med vann til en homogen oppslemming, drypproseolje (kan erstattes med te-treolje). Påfør på renset hud (vask med gel eller ansiktsvask) med et tynt lag, unngå området rundt øynene. Hold 15-20 minutter. Siden leiret vil tørke opp, kan du ikke snakke og le i en maske. Det er bedre å bare ligge stille, lytte til hyggelig musikk.

Vask masken med varmt vann. Denne masken er egnet for fet hud, som har akne.

Mask med eple cider eddik.

 • blå leire - 1 ss.
 • eple eddik 6% - 2-3 dråper
 • vann - 2 ss.

Matlaging masker. Fortyn leire med vann og rør til en homogen oppslemming. Drypp litt eple cider eddik og bland. Påfør ansiktet med et tynt lag, unntatt området rundt øynene, i 10-15 minutter. Skyll deretter med kaldt vann. Etter masken, bruk fuktighetskrem, da huden blir tørr. Denne masken bidrar til å lindre betennelse, tørker, gjør huden mer elastisk.

Mask fra flekker etter akne.

 • blå leire - 2 ss.
 • badyagi pulver - 1 ts
 • mineralvann uten gass

Bland pudderbadyagi og leire. Fortynn med vann litt, rør, til en tykk, homogen masse oppnås. Påfør denne masken på ansiktet i 15-20 minutter, skyll deretter grundig med vann. Denne masken fjerner døde hudceller, renser, huden blir glatt, uten flekker etter akne. Noen ganger drikker 3 dråper hydrogenperoksid fortsatt i denne masken. Men hvis du gjør med hydrogen, så reduser tiden for eksponering for huden til 10 minutter eller enda mindre. Hvis du holder peroxide masken i lang tid, kan du bli brent.

Ålmaske med egghvite.

Denne masken er egnet for eiere av fet hud med store porer. Protein tørker veldig bra, som gjør sitronsaft. Men det kan være en individuell allergi mot sitron og egg. Derfor, før du påfører masken på ansiktet, smør på baksiden av hånden og hold den nede. Hvis det ikke er noen negative manifestasjoner, så bruk det på ansiktet ditt.

 • blå leire - 2 ss.
 • egg hvit - 1 stk.
 • sitronsaft - 1 ts
 • vann - 1 ss.

For å forberede masken, drypp sitronsaft i vannet, bland. Legg denne væsken i leiren og skru den i en mush. Smør proteinet separat med en gaffel og hell inn i totalmassen. Rør godt og påfør med et tynt lag på ansiktet. Når masken begynner å tørke, blir ansiktet stramt, vær forberedt på disse følelsene. Når masken er helt tørr, vask den først av med varmt vann, og vask det så kaldt.

Jeg tror disse måtene å håndtere akne i ansiktet ditt, vil hjelpe deg. Legg inn i kommentarene som du liker mest. Og del denne artikkelen i sosiale nettverk!

Flere Artikler Om Typer Acne