Er det billig. men et effektivt middel for akne og svarte flekker? Hvor mye koster det på apoteket? Nedenfor er en liste over de beste av dem.

Akne og svarte flekker er oftest resultatet av hormonelle forstyrrelser og overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene, noe som til slutt fører til tilstoppede porer og opphopning av pus og smuss. For å eliminere dette problemet, er det ikke nok å ty til daglig hygiene ved hjelp av spesielle skum og tonics, men også til andre mer effektive anti-komiske produkter.

Spesialister på bruk av anti-akne

Før du begynner behandling, bør du opprette den nøyaktige årsaken til akne, da dette bidrar til å velge det mest optimale og nøyaktige behandlingsforløpet. Ikke alle tilfeller av akne blir provosert av et stort antall talg, noen ganger forekommer de på grunn av mangel på sekresjon. Derfor kan bruk av verktøy som salicylsyre og sink salve, forverre pasientens tilstand betydelig.

Dermatologer insisterer på at i behandling av akne og svarte flekker er det ikke nok bare å bruke kosmetiske preparater for ekstern eksponering. Det bør maksimere maten, fjerne fra kostholdet av søtt og mel. Hvis det er vanskelig å klare uten søtt mat, kan de erstattes med tørket frukt, marshmallows og usøtet frukt.

Du bør også følge nøyaktigheten av instruksjonene og ikke bruke stoffet mer enn anbefalt av en lege eller produsent. Overdreven eksponering for aktive stoffer kan forverre tilstanden betydelig. Hvis det er mulig, bør du forlate dekorative kosmetikk, spesielt, vi snakker om tonal rammeverk, rødme, primere og pulver.

Billig akne behandling for voksne

Erytromycin Salve

Legemidlet tilhører klassen antibiotika og bidrar til å eliminere sterk betennelse og forbedre funksjonen av talgkjertlene. Det er nødvendig å bruke salve på oftere to ganger daglig etter omhyggelig behandling av personen fra forurensning og kosmetikk. Erytromycin påføres i et tynt lag for å forhindre overdose.

Det er også tillatt å bruke stoffet i form av tabletter, men først bør de knuses og blandes med en liten mengde vann for å lage en kremaktig masse. Bruk denne metoden for behandling i ikke mer enn to uker. Gjenta kurset kan bare tre måneder. Pris Erytromycin Salve - 100 rubler.

Såpe med triclosan

Denne kosmetikken kan bare brukes med fet hud og ikke veldig lenge. Såpe med triclosan forårsaker en sterk drenering av huden, men samtidig desinfiserer den perfekt og eliminerer problemer med svarte flekker og akne. Bruk et kosmetisk produkt mer enn en gang daglig hver annen dag. Det optimale behandlingsforløpet er 14 dager. Etter bruk bør produktet alltid bruke fuktighetsgivende kosmetikk. Kostnaden for produktet er 100-150 rubler.

Ichthyol salve

Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet er 80-120 rubler. Det har en ganske ubehagelig spesiell lukt, men samtidig fjerner den pus, lindrer betennelse og eliminerer fettighet i huden. Påfør Ichthyol salve 1-2 ganger om dagen etter forvask.

Det er best å bruke stoffet før du går til sengs, fordi på grunn av dens tette struktur og mørke farge kan den gi merker på huden. Varigheten av behandlingen er ikke mer enn tre uker, hvoretter medisinen skal endres.

Advarsel! Disse medisinene skal brukes med stor forsiktighet til de som har nyreproblemer, spesielt i akutt stadium.

Billige akne behandling for tenåringer

Baneotsin

Ganske populært stoff, som i noen tilfeller forårsaker alvorlig hudirritasjon og hevelse av vev. Påfør verktøyet under medisinsk tilsyn, for å eliminere muligheten for disse ubehagelige symptomene. Hvis de ser ut, bør du ta et antihistamin.

Baneocin påføres ikke den rengjorte huden mer enn fire ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er ikke mer enn en uke. Den gjennomsnittlige kostnaden for Baneotsin 310 rubler.

Klerasil Ultra

En fullstendig linje med omsorg for problemhud. Brukes i komplekset i opptil tre måneder, som bare i dette tilfellet viser et raskt og merkbart resultat. Strukturen på pleielinjen inkluderer krem ​​etter vask, gel for rensing, tonic og skrubbe.

Det forårsaker ikke allergiske reaksjoner, ideelt for tenåringshud. Kostnaden for en komponent Klerasil Ultra begynner i området rundt 150 rubler.

Krem 911

Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet er 200 rubler. Påfør stoffet etter grundig rensing av huden fra overflødig sekresjon, støv og smuss. 911 krem ​​brukes to ganger om dagen - om morgenen etter vask og om kvelden før du går og legger deg. Hvis du bruker andre kremer, må du ikke bruke dem innen 20 minutter etter bruk av legemiddelsalven. Behandlingen kan vare opptil fire uker.

Advarsel! Bruk av midler i ungdomsår er kun mulig etter å ha konsultert en hudlege.

Billige produkter for hjemmekino

Sink salve

Legemidlet virker forsiktig på den berørte huden, penetrerer inn i porene og talgkjertlene. Dette medfører en reduksjon i aktivitet, nedsatt sebum, pore rensing og fravær av purulent betennelse.

Sinksalve påføres ikke mer enn to ganger om dagen, for ikke å provosere en sterk drenering av huden. Det anbefales å bruke en fuktighetsgivende krem ​​etter bruk av aktiv sink før du legger deg til sengs. Du kan bruke medisinen i tre uker, kostnaden er 100 rubler.

Salisylsyre

Kostnaden for en flaske medikamenter når sjelden mer enn 50 rubler. Det anbefales å bruke løsningen om morgenen og kvelden etter å ha renset huden. Gni de berørte områdene med en bomullspinne.

Etter bruk av salicylsyre, vent 15 minutter før du bruker krem ​​eller sminke. Bruk stoffet bør ikke være mer enn 14 dager med pauser i en måned.

Sintomycin salve

Vanligvis brukes verktøyet i form av kompresser, men i nærvær av svarte flekker og akne er det strengt forbudt å gjøre det, da bakterier begynner å samle seg under bandasjen, noe som kan forbedre inflammatorisk prosess på huden betydelig.

Påfør Sintomitsinovaya salve med akne med et tynt lag på ikke mer enn to ganger om dagen. Terapi varer ikke mer enn en uke. I mange tilfeller er behandlingen svært aggressiv, og pasientene må i lang tid gjenopprette vann-saltbalansen av epidermis. Prisen på Sintomycin er 61 rubler.

Calendula tinktur

Kostnaden for stoffet overskrider ikke 100 rubler, samtidig som den viser en god desinfeksjonsvirkning. Tinktur påføres en gang daglig før du går i seng etter forvask. Du bør ikke blande Calendula med andre kosmetiske og farmasøytiske produkter, sørg for å opprettholde en pause mellom søknaden på 20 minutter. Terapi varer ikke mer enn tre uker.

Advarsel! Før du bruker kosmetiske produkter, anbefaler pasienter med egen erfaring først å kontrollere hudreaksjonen på stoffet. For å gjøre dette, bør det brukes på et lite lukket område av hud og vente to dager. Hvis reaksjonen ikke følges, kan du bruke agenten til å behandle huden.

Det bør forstås at bare en integrert tilnærming til behandling av akne og svarte flekker kan virkelig bidra til å eliminere huddefekten. Det bør være obligatorisk å bli undersøkt av en endokrinolog, dermatolog og gynekolog, for å utelukke mer alvorlige årsaker til akne.

Beste Akne Behandlinger

For å bli kvitt akne, akne og akne, og gi oss enorm ubehag, må du velge riktig vare. Det må tilfredsstille hudens behov og eliminere det spesifikke problemet. Imidlertid er det ingen universelle rettsmidler for akne kontroll, alle bør finne sitt eget middel - disse kan være salver, kremer, geler og masker. Vurder det beste.

De viktigste årsakene til akne

For akne behandling for å gi maksimale resultater, må du eliminere årsaken til utdanningen. For utslett på huden:

 • følelsesmessige sjokk, stress, nervøs overbelastning, erfaringer;
 • hyppig kontakt med hender eller telefon, på overflaten som det er mikrober
 • hormonell ubalanse, skjoldbrusk sykdom;
 • arvelighet;
 • bruk av kortikosteroider, p-piller;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen, spesielt tarmen;
 • feilaktig ernæring - innholdet i dietten av fastfood, fett og stekt mat, samt søtsaker og bakervarer;
 • allergisk reaksjon;
 • dårlige vaner - nikotin og alkohol provoserer metabolske forstyrrelser;
 • Feil valg av kosmetikk, bruk av for fet kosmetikk.

Å opprette den sanne årsaken til utslett vil hjelpe legen. For å gjøre dette, kontakt din gastroenterolog, endokrinolog, allergiker, smittsomme sykdommer spesialist, hudlege, hematolog. En ernæringsfysiolog og en kosmetolog vil også hjelpe. Etter å ha bestemt årsaken til utslett og eliminere det, kan du stole på at anti-akneprodukter vil være effektive.

Populære akne behandlinger

Som en del av kosmetikk for akne inneholder anti-inflammatoriske, antibakterielle komponenter som hjelper til med å bli kvitt akne. Vår anmeldelse vil hjelpe deg med å velge passende omsorgsmedisiner for ansikt og kropp.

Topp behandlinger for akne og akne toppen salver. Disse er hovedsakelig legemidler. Vurder den mest effektive:

 1. "Zenerit" er en salve som inneholder erytromycin antibiotika, som ødelegger propionibakterier og streptokokker, så vel som sink, som tørker huden og reduserer intensiteten av sekresjon av talgkjertlene. Verktøyet renser hudoverflaten, eliminerer hvit akne, svarte flekker, selv om utslippsområdet er veldig stort. Denne salven skal brukes nøye for personer med tørr og sensitiv hud. Behandlingsforløpet er 10-12 uker.
  → Anmeldelser av krem ​​"Zener" 1, 2
 2. Salisylsalve er et legemiddel som inneholder salicylsyre. Konsentrasjonen kan nå 2%, 5%, 10% og 60%. Det har en utpreget antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Cleanser for purulent akne. Det hjelper også å lette huden etter akne. Maksimal varighet av kontinuerlig bruk er opptil 3 uker.
  → Omtaler Salisylsalve 1
 3. "Levomikol" - en medisin beregnet på behandling av sår, utslett, fremmer rask healing av huden. Egnet for ungdom som ofte utvikler smertefull akne på pannen og andre deler av ansiktet. De aktive komponentene i salven er metyluracil og kloramfenikol. De har en kraftig anti-inflammatorisk, så vel som antimikrobielle effekter. Det er nødvendig å bruke betyr 2-4 uker.
 4. Erytromycin salve - brukes i kombinasjon med andre terapeutiske midler. Den aktive ingrediensen i Erythromycin ED bekrefter effektivt purulent akne. Påfør salve kontinuerlig i maksimalt en måned.
 5. Svovelsalve - inneholder utfelt svovel i blandingen, som har en tørke- og antimikrobiell effekt. Som følge av bruken er det mulig å raskt bli kvitt akne og utslett, fordi verktøyet reduserer intensiteten av subkutan fettproduksjon. Løsningen er effektiv mot subkutan akne. Sulfider som utgjør salven, fremmer helbredelse av sår, noe som bidrar til å jevne huden. Påfør produktet i 2-3 uker.
 6. Ichthyol salve er et sterkt middel for akne og inneholder Ichthyol. Dens bruk gir en omfattende behandling, fordi salven raskt fjerner inflammatoriske prosesser, minimerer de smertefulle opplevelsene som oppstår når utseendet på intern akne. Dette er et punktmiddel som er pent påført på overflaten av en kvise for å akselerere dens modning. Brukes en gang om dagen til problemet er løst.
 7. Sintomycin salve er et rensemiddel som raskt lindrer betennelse. Effektiv mot sår, akne, utslett, små flekker. Inneholder et antibiotikum som dreper mikrober som forårsaker akne. Behandlingsperioden med denne salven er maksimalt 5 dager. Dette er et billig verktøy.

Alle anti-acne salver brukes 1-2 ganger om dagen på renset hud. Ofte bør de ikke brukes, fordi apotekets sammensetning inneholder aktive ingredienser. Når du bruker dem, er det mulige bivirkninger som en allergisk reaksjon, rødhet, hevelse, men de oppstår sjelden. Akne salver er et billig produkt.

Akne geler har en lys tekstur og absorberes raskt. Det finnes kosmetikk og narkotika som selges i apoteket. Vurder de mest effektive acne gelene:

 1. Effezel er en effektiv gel som hjelper kurere akne og akne selv på det mest avanserte stadium. Inneholder basiron og differenerin, som raskt fjerner utslett, akne, fremmer helbredelse og utjevning av huden. Den har antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt, renser huden overflaten godt.
 2. "Dalatsin" - apoteket gel mot akne, som inneholder et sterkt antibiotikum clindamycin. Det er et allsidig stoff som omhandler akne, akne, akne, rødhet og andre estetiske feil. Effekten av søknaden vises etter 2-4 uker. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen, men den bør ikke overstige 5 uker, fordi kroppen blir vant til virkningen av dette legemidlet.
 3. "Metrogil" er en gel for rød akne, utslett, som har anti-inflammatoriske og anti-bakterielle effekter. Metronidazol brukes som en aktiv ingrediens. Denne gelen i kombinasjon med andre legemidler kan brukes til å behandle huddefekter, samt for å forhindre deres forekomst. Midler 3-6 uker blir brukt.
  → Anmeldelser av "Metrogil" 1
 4. Oksigel er en gel som er egnet for behandling av akne og akne av lett eller moderat alvorlighetsgrad. Den aktive ingrediensen i dette legemidlet er benzoylperoksid. Verktøyet bør brukes forsiktig til eiere av følsom hud, fordi den faller på overflaten, kan gelen forårsake brann og irritasjon. Varigheten av bruksområdet - maksimalt 2 uker.
 5. Skinoren Gel - dets aktive ingrediens azelainsyre gir en bakteriedrepende og tørkende effekt. Dette verktøyet normaliserer funksjonen av talgkjertlene, hjelper med å bli kvitt akne, akne, hudormer. Gelen klarar effektivt selv den mest avanserte stadien av utslett, men du kan bruke den i maks 14 dager, fordi den tørker huden for mye.
  → Anmeldelser av "Skinoren Gel" 1, 2, 3

Gelen påføres på renset hud flere ganger om dagen.

kremer

Kremer er svært populære i kampen mot akne. Vurder listen over de mest effektive:

 1. "Differin" er et godt ansikt og kroppskrem som inneholder adapalen, som bekjemper akne og komedoner. Det brukes til behandling og forebygging av akne og poreforurensning.
 2. Baziron er den beste aknebehandlingen for tørr hud. Det gir ikke bare en antibakteriell effekt, men regulerer også prosessen med sebumsekresjon, fuktiggjør huden epidermis. Kremet er mer effektivt mot akne, utslett. Bruksperioden er 3-3,5 måneder.
  → Anmeldelser av "Baziron" 1, 2
 3. "Ren hud" fra Garnier - et kosmetisk produkt til daglig bruk, som bekjemper svarte prikker, røde flekker. Egnet for eiere av fet hud, fordi den tørker det sterkt. Tørr hud etter flere dager med å bruke dette produktet kan begynne å skrelle av.
  → Anmeldelser "Ren hud" av Garnier 1
 4. "Boro Plus" - består av plantekomponenter: sandeltre, gurkemeie, aloe og andre komponenter. Den har en god antibakteriell og antiseptisk effekt. Brukes når utseendet på abscesser, utslett, egnet for ungdom og voksne. Kremet må påføres tre ganger om dagen til den estetiske defekten forsvinner.

Det er mange akne kremer på markedet for daglig hudpleie. Kontinuerlig kan de påføres i 1,5-2 måneder etter at det er nødvendig å ta en pause, og begynner å bruke en annen kosmetikk. Dette vil bidra til å unngå avhengighet. Derfor er det tilrådelig å se på flere alternativer samtidig, slik at du kan skifte dem - en oversikt over akne kremer for forskjellige hudtyper finnes her.

Andre Acne Behandlinger

 1. Masker "Keraknil" Ducray - har en trippel effekt: absorberer overflødig talg, renser porene og forhindrer forurensning. Den består av leire, polyhydroksyre, mikropartikler av voks. Masken påføres to ganger i uken i 5 minutter. Den vanlige bruken eliminerer akne, sår.
 2. Payot rensepasta - designet for behandling av subkutan akne. Inneholder lanolin. Verktøyet påføres på renset hud før sengetid. Fra oven er det nødvendig å feste en gips, og om morgenen fjern den og vask. 3-5 applikasjoner er nok til å forsvinne subkutan pimple. Produktet kan forårsake flaking av huden.
  → Anmeldelser av Payot Cleansing Paste 1
 3. StopProblem Therapeutic Masking Corrector er et antibakterielt middel som inneholder salicylsyre som tørker acne. En hudfargekorrigator påføres over kvise for å maskere utslett. Samtidig bidrar de aktive komponentene av legemidlet til resorpsjonen av abscess og pore-rensing. Etter 2-4 dager med vanlig søk forsvinner pimpleen.

Hvis du gjør opp haken av de mest effektive rettsmidler for akne, Differin, salicylsalve, Skinoren Gel, Baziron, Keraknil Ducray, Ichtiol Salve, Zinerit, Boro Plus, StopProblem, "Oksigel".

Hvordan velge riktig verktøy for deg

For å velge et godt eksternt verktøy for å rense huden mot utslett, må du ta hensyn til en rekke parametere. De viktigste er:

 1. Hvorfor vises akne? Hvis formasjonen er provosert av overdreven ekspansjon av porene, trenger vi midler som begrenser dem. Når årsaken til tilstedeværelsen på huden av visse bakterier, hjelper antibakterielle kremer og salver.
 2. Hudtype - det er viktig at kosmetikken passer til hudtype. Tørkemidler er egnet for fet hud, men for tørr vil de være for aggressive. Bruken av omsorgsfulle kosmetikk som ikke passer for en bestemt hudtype, kan forverre estetiske problemer. Spesielt forsiktig bør velges rettsmidler for sensitiv hudtype. De burde sikkert ha en mild effekt.
 3. Hvis du har allergier, er det bedre å gi preferanse til hypoallergen midler.
 4. I sammensetningen av gode kremer inneholder ikke raffinerte produkter, så vel som syntetiske tilsetningsstoffer, kunstige smaker. Deres tilstedeværelse kan ytterligere irritere huden, og fremkalle utseende av nye lesjoner.

Det er svært viktig at anti-akne-produkter ikke tetter porene, ellers vil huden få en utilstrekkelig mengde oksygen, og dette forverrer sin tilstand, utseende, bidrar til spredning av lesjoner.

En effektiv løsning hjelper mot akne, fordi det virker i et kompleks. Det gir en god rensing, reduserer betennelse, har en antibakteriell og tørkende effekt. Også, reduserer narkotika sebumproduksjon, smale porer, som et resultat av hvilket det er mulig å fjerne akne. Huden blir sunn og godt preparert. Det viktigste er å velge et verktøy som passer til hudtype og bytte til et balansert kosthold.

Ved hjelp av lokale rettsmidler for akne gir bare 50-60% av resultatet. Ellers bestemmes effektiviteten av behandlingen av helse og livsstil.

Effektive og billige akne salver

Ingenting ødelegger utseendet, som en hud strødd med akne. Selv den vakreste personen mister mye attraktivitet på grunn av foreldet, betent hud. Men ikke alltid for behandling av akne og flekkutbrudd må du bruke veldig dyre kosmetikk eller ta kontakt med en kosmetolog. Hvis situasjonen ikke har nått den kliniske formen, vil enkle og rimelige farmasøytiske salver for akne bidra til å takle huddefekter. De vil raskt sette huden i orden, sørget for riktig og regelmessig bruk og følg råd fra en lege.

De viktigste komponentene i akne salve

For å få en god aknekrem mot akne for å være effektiv, må den utføre følgende funksjoner:

 • Desinfiser huden.
 • Tørr betennelse.
 • Har antiinflammatoriske egenskaper.
 • Har en bakteriedrepende og bakteriostatisk virkning.
 • Fremskynde sårheling og vevregenerering.
 • Ikke forårsake allergi.
 • Godt tolerert av kroppen.
 • Ikke giftig.

En god salve har et bredt spekter av slike fordelaktige egenskaper. Salven består av en base som er laget på en slik måte at den ikke blir fullstendig absorbert av huden, men at den forblir på overflaten i lang tid. Derfor brukes ikke medisinske salver aldri på ansiktet og kroppen i et kontinuerlig lag, som en krem. Grunnlaget blandes med hovedaktiv ingrediens og tilleggskomponenter.

For behandling av akne, brukes stoffer med antibakterielle egenskaper basert på antiinflammatoriske stoffer, antibiotika og sulfonamider.

Gjennomgang av populære salver

De beste akne salver passer perfekt til problemet, har ikke bivirkninger når de brukes riktig, har et minimum antall kontraindikasjoner og er godt oppfattet av huden uten å forårsake allergi eller tilstopping av porer. Det er ønskelig at slike salver også har en overkommelig pris. Uansett hvor rart det er, nå er det mange enkle og billige akneprodukter på salg, som har utmerket effektivitet og samtidig koster en krone. Så det er ikke nødvendig å bruke sprø penger, fordi Akne kontroll bør alltid utføres omfattende, inkludert fra innsiden, så bruk av eksterne agenter er bare nødvendig for å eliminere effekten av interne årsaker.

1 sink og salisylsyre salve

Dette er den mest berømte billige salven for røde flekker fra akne. Den aktive ingrediensen er sinkoksid, som virker som et desinfiserende og godt tørr purulent pimples. Under hans innflytelse, oppløser akne markerer mye raskere, og pustler - tørker ut og etterlater ingen arr.

Stikket, kan provosere allergi. Det er forbudt å bruke for lang tid og på store områder av huden, da det kan provosere en stygg unaturlig cyanose.

Brukes ofte med salisylsyre i blandingen. Dette verktøyet bidrar til forbedret peeling av huden, noe som nesten eliminerer dannelsen av grove arr.

Verktøyet er kontraindisert ved allergisk reaksjon på det.

Selges på alle apotek uten resept og koster kun 30 - 40 rubler.

2 Sintomycin emulsjon

Denne salven inneholder antibiotikumsynomycin og er et antibakterielt middel for ekstern bruk. På grunn av sin handling virker det godt med festering, betent akne, spesielt hvis de er på et stort område og provoserer en akutt hudreaksjon. Syntomycin emulsjon trenger raskt inn i huden og eliminerer vel selv gamle infeksjonsfokus.

Imidlertid blir kroppen vant til bruk av midler, og bakteriene gir immunitet mot det, slik at de ikke bør bli misbrukt.

Verktøyet er forbudt å bruke i følgende tilfeller:

 • Allergi mot sammensetning.
 • For nyfødte.
 • Med problemer med blod.
 • Med akutt porfyri.

For gravid og lakterende bruk av salven er mulig med doktors tillatelse.

Kostnaden for stoffet opptil 50 rubler, avhengig av mengden emballasje.

3 Vishnevsky salve

Denne effektive og rimelige salven fra akne i apoteket er ikke for ingenting at det kalles balsamisk liniment. Dens naturlige sammensetning har en uttalt effekt mot purulent akne og koiler. Det øker modningen av en allerede sår, "moden" pimple og hjelper til med å oppløse bare de som danner.

Grunnlaget for midlene er naturlige stoffer:

 • Birk tjære - et kjent antiseptisk og absorberbart tetningsmedikament.
 • Xeroform - har en antiseptisk effekt.

Castorolje spiller rollen som en dirigent og myker huden, hjelper den å helbrede raskere og jevnere.

Kontraindikasjon er individuell intoleranse. Til tross for stoffets popularitet, er det uønsket å bruke det på ansiktet uten kontroll og tillatelse fra legen, da det kan forverre situasjonen.

Legemidlet koster ca 40 rubler.

4 Ichthyol salve

Dette er et annet gammelt og bevist verktøy basert på den naturlige komponenten - ichthammol. Legemidlet har en spesifikk gjenkjennelig lukt, nesten svart farge og en viskøs, tykk konsistens.

Det brukes til å akselerere modningen av abscesser med keratoplastisk effekt. Iktyol påvirker også streptokokker og stafylokokker, har en bakteriedrepende og antiinflammatorisk effekt.

Påfør stoffet i et tynt lag lokalt, opptil 2 ganger per dag.

Det er verdt et middel på 20-50 rubler, avhengig av beholderens volum.

5 erytromycin salve

Dette er et gammelt bevist antibiotikumsalve for akne. Den viktigste aktive ingrediensen er erytromycin - et antibiotikum fra gruppen av makrolider. Dette er et godt bevist middel mot akne, som har en utbredt anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt.

Legemidlet krever lokal påføring av det tynneste laget bare hvis det er kjent at pasienten ikke er allergisk mot denne typen antibiotika. Vanligvis brukes verktøyet opptil 3 ganger om dagen, behandlingen er lang, opptil 2 måneder.

Legemidlet kan forårsake bivirkninger, hovedsakelig manifestert av tørrhet, peeling og rødhet av huden på applikasjonsstedet. Med en allergisk reaksjon kan det være kløe og utslett på typen urticaria.

Prisen på medisinen - fra 20 rubler.

6 Liniment streptotsida

Et annet godt kjent antibakterielt stoff med god effekt mot akut akne og akne. På store abscesser påføres punktvis, med store ødeleggelsesområder - et tynt, pent lag.

Legemidlet kan ha flere kontraindikasjoner:

 • Overfølsomhet for sammensetningen av midlene.
 • Graviditet.
 • Amming.
 • Porfyri.
 • Anemi.
 • Azotemi.
 • Nyresvikt og leversvikt.

Ved for lang bruk og overskrider anbefalt dose kan følgende bivirkninger oppstå:

 • Allergisk utslett.
 • Hodepine.
 • Kvalme.
 • Oppkast.
 • Leukopeni.

Prisen på medisin i form av liniment er ca 60-70 rubler.

7 Sledocid

Det er ikke akkurat en salve for akne merker, men heller et middel med helbredende salve egenskaper. Den inneholder hyaluronsyre, heksehasel, arnica og grønn teekstrakt, samt gjærpolysakkarid. Dens viktigste handling er eliminering av akne merker på huden, blemishes og arr, kalt post acne.

Under sin handling forsvinner hyperpigmentering, komprimering oppløses, og gjenværende effekter forsvinner etter akne.

Påfør produktet som en krem ​​på de berørte områdene to til tre ganger om dagen, i et tynt lag til det er helt absorbert av huden.

Absolutt kontraindikasjon er bare en allergisk reaksjon på stoffet.

Pris - 100 rubler.

8 Regecin

Dette legemidlet har i utgangspunktet sink hyaluronat, har en desinfiserende, tørking og anti-inflammatorisk effekt.

Anvendt på akne opptil 4 ganger om dagen til de forsvinner, er den spesielt utviklet for behandling av akne hos ungdom. Dens fordel er den enkle sammensetningen uten antibiotika og hormonelle komponenter.

Den eneste kontraindikasjonen er allergi. Det har ingen bivirkninger og tolereres veldig godt av huden - akne forsvinner uten dannelse av arr og blemmer.

Prisen på stoffet - 150 rubler.

9 Dimexid gel

Dette effektive legemidlet brukes hvis andre anti-akne medisiner ikke kunne takle dem. Oftest brukt som en "bærer" for antibiotika, og hjelper det å trenge inn i hudlagene dypt. Det har smertestillende, antimikrobielle og sårhelingseffekter.

Overlagd på de berørte stedene i form av applikasjoner, bør løsningen være i en konsentrasjon ikke høyere enn 30%, gelen påføres i et tynt lag. Behandlingsvarigheten er omtrent to uker.

Bruk forsiktighet i ansiktet, unngå kontakt med slimhinner i lepper og øyne. Ved kontakt, skyll de berørte områdene grundig med rennende vann. I tilfelle ubehagelige opplevelser i øynene, kontakt en optiker.

 • Allergi.
 • Alvorlig lever- og nyresykdom.
 • Kardiovaskulær patologi.

Hvis det oppstår en brennende følelse, kløe og rødhet under påføringen, skal legemidlet straks vaskes av og et antihistamin bør tas.

Gel verdt 130 - 150 rubler.

Søknadsanmeldelser

På mange måter kan effektiviteten av de brukte stoffene dømmes av lesernes meninger:

For meg var det mest effektive middel for akne den vanlige penny synthomycin emulsjonen. Det hjelper meg selv fra smertefulle hypodermiske abscesser på haken. Man må bare smøre det ømme punktet flere ganger, ettersom pimple bare løser. Like godt påvirker stoffet og betent akne, trenger bare å smøre oftere.

Da jeg hadde min første akne, viste min farmor, en farmasøytisk meg, hvordan jeg brukte sinkpasta. Med hjelpen tok jeg veldig raskt ut alle ålene. Bare hvis du vasker dårlig og renser huden etter salven, vil det bli enda mer akne - vil porene bli tilstoppet. Det er godt å kombinere sink salve med gniddende alkoholoppløsning av salisylsyre. Du trenger ikke å gni hele ansiktet, nok til å behandle kviser med en bomullspinne, punktvis. Denne metoden gjør det mulig å tørke og sanitere akne, og huden rundt kan ikke omdannes til pergament.

Den vanlige erytromycin salve hjelper meg alltid, hvis en pimple plutselig popper ut. I løpet av dagen bruker jeg salve flere ganger på den, og vanligvis på den andre dagen går alt. Og hvis pimpleet allerede festes, er det best å legge et tykt lag tannkrem på det og smøre det med erytromycin salve om natten. Deretter går det flere ganger raskere, noen ganger om morgenen forblir bare en rød flekk.

Det er alltid streptocid i mitt arsenal av akne rettsmidler. I pulveret gni jeg det i akne som har åpnet, og jeg bruker salve til den betente akne. Effekten er fantastisk, alt går uten spor. Jeg bruker både på ansiktet og på kroppen (jeg har noen ganger utslett på ryggen, spesielt etter treningsstudier i treningsstudioet).

For meg er det ikke noe bedre med akne enn å vaske med tjære såpe og bruke salicylic sink salve. Dette verktøyet tørker betennelse helt og tåler ikke post-akne i det hele tatt. Det er alt veldig billig!

Enkle og rimelige salver fra et apotek kan tjene som et utmerket effektivt middel for akne, forutsatt at de brukes riktig og fornuftig. Ideelt sett bør du konsultere lege, hudlege eller i det minste med en god kosmetolog før du bruker medisiner. Hvis salven forårsaker ubehag, tørker huden eller tømmer porene, må du avbryte den og prøve et annet stoff fra et rikt utvalg av stoffer.

Billig og effektiv rettsmidler for akne

Akne er et ganske vanlig hudproblem. De kan oppstå uansett alder og nivå på hudpleie, og årsakene til utseendet kan være mange.

Ofte forekommer akne, svarte flekker og akne på hormonell bakgrunn, men andre faktorer kan også forårsake dem. Nøkkelen til seier over akne er å etablere årsaken til forekomsten deres.

årsaker til

Årsakene til akne kan deles inn i to store grupper:

Hormonale årsaker inkluderer hormonfluktuasjoner på grunn av alder (vanlig teenageakne), kroppssykluser (utseende av utslett under kritiske dager hos kvinner) og andre hormonelle svingninger i kroppen (graviditet, bruk av prevensjonsmidler eller hormonelle midler).

De ikke-hormonelle årsakene til akne og akne kan være:

 • utilstrekkelig rensing av huden (fra sminke, støv);
 • bruk etter vask av skitne håndklær;
 • individuell reaksjon på noen matvarer (oftest - sukker eller melk);
 • bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet.

apotek agenter

Farmasøytiske midler for å eliminere oftest hjelper kroppen å kjempe med eksisterende betennelse. De er rettet mot å fjerne eksisterende og forhindre utseendet av ny akne.

På grunn av at årsaken til betennelse ofte skyldes patogene bakterier som akkumuleres på overflaten av huden, er mange midler rettet spesielt mot desinfeksjon.

Noen preparater konsentrerer seg om å tørke betennelser og forhindre videre utvikling. Den mest effektive av de billige prissegmentmedisinene er presentert nedenfor.

Salisylsyre

Salisylsyre - kanskje det mest populære budsjettet rette for akne i mange år. I ulike mengder blir det også ofte lagt til dyre hudprodukter. Søknaden i sin rene form kan også gi resultater.

Verktøyet kan ligge i forskjellige konsentrasjoner - fra 1 til 10%. Dette må vurderes ved kjøp.

Syr brukes på inflammatoriske eller inflammatoriske hudområder. Du trenger ikke å behandle hele overflaten av ansiktet. Hyppigheten av bruk - opptil 3 ganger per dag.

Salisylsyre har følgende effekt mot akne:

 • tørker;
 • kamper etter akne (post-akne);
 • ødelegger bakterier på overflaten av huden;
 • regulerer sebum sekresjon;
 • bekjemper svarte prikker.
Bruk av salicylsyre krever ikke ytterligere konsultasjon med lege. Dette bør imidlertid gjøres strengt i samsvar med instruksjonene.

Tsindol

Sammensetningen av stoffet tsindol inkluderer ganske enkle komponenter - sink, talkum, glyserin, etanol. Men deres kombinasjon lar deg effektivt bekjempe betennelse.

Sink spiller en nøkkelrolle i denne virksomheten. Det desinfiserer huden, og etanol tørker betennelsen.

Tsindol er et billig verktøy og kan kjøpes på ethvert apotek.

Det har følgende effekt på akne:

 • antibakterielle;
 • anti-inflammatorisk;
 • podsushivayuschee;
 • healing.

Video: Doktorens vurderinger på Zindol

Sink salve

Sink salve er mye brukt i medisin og veterinærmedisin på grunn av sin desinfiserende egenskaper. Det er lett å gjette, det er basert på sink (som i tilfelle tsindol).

Sinksalve påføres i punktvis og anbefales ikke til påføring på store hudområder som ikke påvirkes av betennelse. Slik misbruk av stoffet vil føre til overdreven sekresjon av talg og utseendet av ny betennelse.

Salicylisk sinkpasta

Den aktive komponenten av pastaen er den samme sinken. Salisylsyre fungerer som et hjelpelement. Også i pastaen legg til flere stoffer - stivelse og petroleumjell.

Vishnevsky salve

Vishnevsky salve - et stoff som er rettet mot å bekjempe bakterier og betennelser som de forårsaker. Det bidrar til den raske "utgivelsen" av pus akkumulert i vevet (hvilke bakterier er og akkumulert akne).

Salve akselererer åpningen av akne og har en desinfiserende effekt på dem. Komprimering av Vishnevsky salve bidrar til å fremskynde utviklingen av akne og eliminere årsaken til utseendet.

Ichthyol salve

Ichthyol salve er rettet ikke bare mot bekjempelse av akne som finnes på overflaten av huden, men også hos sine subkutane "brødre". Denne salven er i stand til å "trekke ut" pus fra subkutan pimple og akselerere helbredelse.

Erytromycin Salve

Erytromycin er et antibiotikum som kjemper mot patogener. Det er fra betennelsen forårsaket av slike mikroorganismer som salven kan hjelpe.

I tilfelle av akne forårsaket av hormonelle årsaker eller feil ernæring, vil salven ikke være like effektiv. Selvfølgelig vil foci av betennelse bli tørket, men fremveksten av ny salve kan ikke forhindres.

Sledotsid

Sledocid blir ofte referert til som en krem ​​som kan kvitte seg med akne merker. Til dette formål brukes det oftest. Sledocid har en tørking og bleking effekt. Det er derfor oftest det brukes til å behandle post-akne.

Sammensetningen av testociden inneholder også sink, som driver den til en gruppe med alle sinkholdige preparater for akne. Effektiviteten av stoffet er den høyeste i den siste fasen av modningsbetennelse.

Alt om fet akne. Les mer her.

Zinerit

Zeneritt er den mest populære sinkbaserte aknemedisinen. Også stoffet inneholder antibiotika. Han håndterer betennelse, selv på et stort hudområde.

Effesel gel

Effezel gel er like effektiv i både åpen og lukket form for akne. Det er også ekstremt effektivt for akne. Essensen av stoffet - antimikrobielt. Derfor er stoffet ikke i stand til å eliminere hormonell akne eller akne.

Dalatsin

I hjertet av verktøyet - et antibiotika. Det påvirker bakteriene og ødelegger det skadelige miljøet på overflaten av huden. Dalatsin har en ganske uttalt effekt og kan brukes ikke bare fra akne og akne, men også til behandling av koke.

Salve Levomekol

Salven har en gunstig effekt på huden som er rammet av utslett:

 • reduserer rødhet;
 • tørker acne;
 • fjerner irritasjon;
 • forbedrer hudens elastisitet.

Legemidlet er solgt uten resept og kan kjøpes på et hvilket som helst apotek.

Metrogil gel

Den aktive ingrediensen i legemidlet er metronidazol. Metronidazol er et antimikrobielt og antiparasittisk middel. Derfor kan det betraktes som et utmerket verktøy i tilfelle akne eller kviser skyldes utilstrekkelig hudrensing eller tilstoppede porer.

Skinoren gel

Riktig bruk av gelen vil føre til tørking av betennelse, samt desinfeksjon av huden i tilfelle av bakteriell natur av akne.

Alzelaic syre i sammensetningen av hudoren har en desinfiserende effekt og bidrar til å bekjempe betennelse i forskjellige grad av modenhet.

Differin

Differin har en annen virkningsmekanisme på huden. På grunn av derivatet av vitamin A i sammensetningen akselererer det metabolske prosesser i cellene og bidrar til å rense vevet av hindringer som forårsaker akne.

Den positive kvaliteten på produktet er manglende evne til å tørke ut huden (i motsetning til mange sinkbaserte produkter).

Cream-gel "før og etter"

Kremet fremmer post-acne healing og anbefales ofte av hudlege for bruk for akkurat dette formålet. Den har en behagelig lukt og har en liten tørkeeffekt.

Liniment-syntomycin

Legemidlet er trygt å påføre på ganske store hudområder og kan brukes på et stort overflateareal.

Blant downsides av dette effektive verktøyet, kalles brukerne en ikke veldig hyggelig, spesiell lukt. For å oppnå ønsket effekt er det imidlertid mange brukere som er villige til å sette opp med ham.

Cream "Clean Line"

Kremet er en representant for linjen for problemhud og kan ha en ekstrem hjelpevirkning ved generell anti-aknebehandling.

Naturlige rettsmidler billige rettsmidler for akne

Naturlige billige midler kan presenteres i form av salver, tinkturer, midler for vasking, serum. I alle fall kan effekten av dem ikke være verre enn dyre.

Planter og urter

Det er praktisk talt ingen kontraindikasjoner for bruk av planter og urter. De kan til og med brukes av gravide kvinner (etter forutgående konsultasjon med lege).

Den eneste kontraindikasjonen kan være individuell intoleranse. Det er sant, den terapeutiske effekten er mindre uttalt.

Sitron og agurk

Sitron og agurk har en tørkeeffekt og bidrar til rask modning og helbredelse av akne. Bruk sitron og agurk kan være i form av masker og komprimerer.

Calendula tinktur

Tinktur har en tørkeeffekt (vi snakker om alkoholtinktur). Hjemmelaget tinktur krever ikke tillegg av ekstra urter. Ikke egnet for kompleks behandling (konflikter med mange stoffer).

Eteriske oljer

Eteriske oljer med tørkeeffekt (for eksempel teetreolje) kan gi et positivt resultat når de oppdages. Ved påføring skal oljer være oppmerksom på overholdelse av maksimal tillatt konsentrasjon.

Billig og effektiv rettsmidler for akne

Akne påvirker ikke bare tenåringer. Voksne er også utsatt for denne sykdommen. Akne kan forekomme hos kvinner under menstruasjon, hormonelle forandringer.

Akne reflekterer i stor grad den indre tilstanden til en person. Du bør finne ut årsaken til utslett hos legen, og så begynne behandlingen.

På apoteket kan du kjøpe forskjellige etter priskategori og effektive stoffer som vil bidra til å bli kvitt akne. Billige akne rettsmidler behandle akne ikke verre enn dyre kolleger.

Vurder de mest effektive stoffene i lavpriskategorien.

løsninger

Salisylsyre

Salisylsyreoppløsning - antibakterielt middel med antiseptisk og antiinflammatorisk virkning. Å bli kvitt akne med 1% og 2% løsning.

Dypt kommer inn i huden, fornyer den, eliminerer spor av akne. Misfarge svarte prikker, oppløs dem.

Medfører ansiktstørkepunkt, på områder med betennelse. Salisylsyre kan ikke misbrukes. Hud kan tørkes ut eller brennes.

Det er et effektivt og billig middel for akne. Pris: opptil 30 rubler.

Kloramfenikoloppløsning

Kloramfenikoloppløsning bidrar til å behandle rødt hypodermisk akne, akne vulgaris, post-acne.

Også, så vel som salicylic løsning, er det satt prikk. For å unngå flak og overdreven tørrhet, kan du bruke fuktighetskrem etter behandling med løsningen.

Anbefales ikke til bruk under graviditet og amming.

Løsningen av kloramfenikol mindre tørr hud i sammensetningen av masker. Slik lagrer du talker:

 1. Kross opp to tabletter av acetylsalisylsyre og aspirin.
 2. Bland i en beholder 25 ml kloramfenikol, 40 ml tinktur av kalendula, aspirin.
 3. Rist før hver bruk.
 4. Tørk den resulterende løsningen av betennelse.

Du kan også lage en antibakteriell, mykningsmaske:

 1. Knus 2 tabletter av kloramfenikol.
 2. Oppløs kamille i buljong for å danne en tykk grøt.
 3. Legg til en teskje honning.
 4. Påfør hele ansiktet eller de berørte områdene.
 5. Fjern etter 15 minutter.
 6. Tørk ansiktet kamille avkok.

Pris: opptil 60 rubler.

Tsindol

En annen billig og effektiv løsning for akne er Tsindol. Dette er taleren som brukes til å behandle akne.

Legemidlet har følgende effekter på huden:

 • senker fremveksten av nye betennelser;
 • eliminering av betennelser
 • ødeleggelse av patogene proteiner;
 • tørking effekt;
 • ødeleggelse av skadelige stoffer.

Verktøyet absorberes ikke i blodet, kan brukes under graviditet og amming.

 1. Rent ansikt, tørt.
 2. Å riste en liten flaske med chatterboxen, for å sette på en wadded disk.
 3. Påfør et tynt lag med prikk på betennelsen.
 4. La det tørke i flere timer.

Hvis huden er tørr, er det nødvendig med fuktighetskrem etter påføring av produktet.

Pris: 120 rubler.

Borsyre

Borsyre produseres i form av pulver og oppløsning. Legemidlet danner rent huden, forbrenner akne, desinfiserer porer som er tilstoppet med sebum.

Forårsaker ikke habituation. Utmerket antiseptisk.

Borsyre bør brukes forsiktig, ellers kan følgende effekter oppstå:

 • giftige reaksjoner: kvalme, hodepine, alvorlig peeling av huden;
 • hudirritasjon.

Ved hjelp av borsyre og sink salve kan du lage en effektiv talker.

For dette trenger du:

 • boble syre 3%;
 • 40 ml salicylsyre;
 • en teskje sink salve.

Rist ingrediensene grundig, insister i to timer, oppbevar i kjøleskapet. Påfør to ganger om dagen og rist hver gang.

Du kan også lage en taler med syrepulver. Leter etter:

 • 5 tabletter av dipyron;
 • 5 tabletter av kloramfenikol;
 • en teskje pulver;
 • et glass vann.

Denne blandingen er infundert i to dager, påført to ganger om dagen, ristet før bruk. Etter fem dagers bruk må du ta en pause i en uke.

Kostpris: 30 rubler.

Kremer, salver

Som en del av billige akne salver på ansiktet inneholder nyttige ingredienser. Slike verktøy er ikke mindre effektive enn sine dyre kolleger, og har ikke mindre gunstig effekt på huden.

Det anbefales å kjøpe produkter med følgende komponenter:

 • Salicylsyre og azelaic syrer kan eliminere inflammatoriske prosesser, rense og desinfisere huden;
 • Svovel, kamfer, sink er tilgjengelige stoffer med tørking og antiseptisk virkning. Eliminere akkumuleringer av bakterier;
 • vegetabilske oljer, ekstrakter er nyttige for å bli kvitt akne og flekker. Spesielt nyttige ekstrakter av medisinske planter.

Effekten av billige akne salver og kremer er ikke avhengig av kostnaden. Deres effekter på huden individuelt. For noen er de effektive, for noen ikke.

Cream-gel "før og etter"

Det eliminerer utslett, er nyttig for fete hudtyper: det renser overflaten av epitelet godt, er i stand til å fjerne akkumulasjoner av fett og regulere arbeidet til talgkjertlene, forhindrer dannelsen av akne.

Sammensetningen av plantekomplekset med antiinflammatoriske egenskaper. Grønn teekstrakt, oppfølging, calendula, arnica, aloe vera gel, sitronsyre, vitamin E og mange andre nyttige komponenter.

Krem-gel påføres to ganger om dagen for å rense huden. Kostnad: opptil 160 rubler.

Liniment-syntomycin

En av de mest effektive og billige stoffene for akne er syntomycin liniment. Sintomitsin - et antibiotikum som bremser reproduksjonen av bakterier.

Legemidlet er produsert i forskjellige konsentrasjoner. I sammensetningen er det hjelpestoffer: ricinusolje, konserveringsmiddel, emulgator, destillert vann.

Den har et bredt spekter av handlinger. Stopper multiplikasjon av bakterier og deres vekst. Som et antibiotika dreper det både gunstige og skadelige bakterier.

Påfør på følgende måte: med syntomycin salve fuktet med bomullsgasspute, påført med et tynt lag på den berørte huden.

 • individuell intoleranse
 • nyresvikt
 • leversykdom;
 • graviditet.

For eksem, psoriasis, er det nødvendig med konsultasjon med en lege. Noen ganger etter påføring er utslett, angioødem mulig.

Cream "Clean Line"

Denne kremen, laget av naturlige ingredienser, fukter huden godt, bryr seg om det, strammer porene, reduserer betennelse, regenererer.

Eiere av tørr, normal hud bør brukes med forsiktighet.

Består av sink, tea tree, aloe juice, druefrøolje og andre nyttige ingredienser. Pris: 30 rubler.

Naturlige rettsmidler

Folkemidlene er berømte for deres helbredende egenskaper og naturlige ingredienser. Også mange av dem er tiltrukket av tilgjengeligheten og evnen til å lage et effektivt middel for akne.

fordeler:

 1. Konserveringsmidler, kunstige farger i sammensetningen mangler. Disse kosttilskuddene forlenger vanligvis kosmetikkperioden, men noen ganger forårsaker allergier, og forverrer hudens tilstand.
 2. Sannsynligheten for bivirkninger er ekstremt liten.
 3. Kostnaden for ingredienser for slike midler er liten, solgt i apotek.

Planter og urter

Aloe er en av de mest effektive rettsmidler for akne. Sap av planten er i stand til å lindre hevelse, rødhet, lindrer betennelse.

Brukes til behandling av treårige planter. Det er nødvendig å kutte de nedre og store blader, vikle i klut, hold i kjøleskapet i en uke.

Huden kan tørkes med juice, lage en ansiktsmaske, legg til blå leire til den. Masken renser, toner, whitens, tørker, strammer porene, normaliserer metabolske prosesser.

1 spiseskje leire er fortynnet i aloe juice, få vassel, påført ansiktet i 20 minutter, vasket av.

Kuller kan øke blodsirkulasjonen. Hell en teskje av rottestøt med et glass kokt vann, la det ligge i en halv time. Drikk to briller om dagen.

Sage har anti-inflammatoriske egenskaper, behandler akne, lindrer svarte flekker, helbreder sår. Selges på apoteket. For å lage te for daglig rubbing av ansiktet, må du hælde to spiseskjeer salvie med et glass vann, koke over lav varme.

Kamilleinfusjonskomprimerer er i stand til å normalisere hudens metabolske prosesser, lindre akne.

For forberedelse av infusjon er nødvendig: hell en spiseskje blomsterblomstring med to kopper kokende vann, la i 15 minutter, avløp.

Å gjøre et poeng, for ikke å overdrive sunn hud. Prosedyren gjentas 6 ganger på rad hvert 5. minutt, forandrer servietter.

Sitron og agurk

Sammensetningen av sitronen inneholder vitamin C, som bidrar til å bekjempe infeksjon, essensielle oljer, jern, kalsium og mange andre fordelaktige ingredienser.

Det fjerner skadelige bakterier, renser huden, har anti-inflammatorisk og regenererende effekt. Fjerner giftstoffer fra huden.

For behandling blir ansiktet tørket med sitronsaft daglig. Huden er hvit og renset, blir kvitt flekker etter å ha klemmet på akne.

Gurkemasker renser også, lyser, strammer huden. Dette verktøyet er hypoallergent, eliminerer rødhet.

Akne er en effektiv maske av agurk med aspirin. Du trenger:

 • agurk med sandpapir;
 • to aspirintabletter;
 • kamille avkok.

Grate agurk, bland med aspirin, tilsett en skje med buljong, bland.

Gni inn i huden med myke bevegelser, la i 10 minutter skylles av med svamp.

Å bruke enorme mengder penger på dyre akne-komplekser er ikke den viktigste betingelsen for å lykkes med å bli kvitt problemet.

Det er nok å velge et effektivt stoff som vil lykkes med å kurere betennelse. Og prisen er ikke en indikator på kvalitet.

Flere Artikler Om Typer Acne