Hormonelle endringer i kroppen i løpet av puberteten og graviditet, forskjellige metabolske lidelser, genetisk predisposisjon og overdreven eller utilstrekkelig hygienisk pleie for ansikt og kropp - dette er bare en liten del av de faktorer som forårsaker akne eller akne utvikling.

Som et resultat av undersøkelsen av pasienter som besøkte dermatologer av denne grunn, ble tilstedeværelsen av subkliniske cicatricial effekter av dermatose påvist i 90%. Spørsmål om hvordan å behandle og hvordan å fjerne arrene fra akne i ansiktet, bekymre deg for 22% av pasientene som dette symptomet har en utprøvd, sosialt betydelig karakter.

Prinsipper for behandlingsvalg

Akne arr forblir for livet ikke bare i ansiktet, men også på huden på den øvre brystet, på ryggen, og ofte i skulderbeltet. Denne komplikasjonen forstyrrer ofte de berørte områdene og gir pasienter, spesielt kvinner, ikke mindre trøbbel enn selve aknebanen. I mange tilfeller krever det dyr behandling, som dessverre ikke alltid er tilstrekkelig effektiv eller ineffektiv i det hele tatt.

For å bli kvitt akne arr, dermatologer, kosmetologer, plastikkirurger og farmakologer tilbyr ulike metoder og midler, siden arr blir ofte ledsaget av inflammatorisk akne og er et grenseproblem mellom disse spesialitetene. Valg av behandling påvirkes av typer arr, deres natur, varighet og plassering.

Arr utvikles fra granulasjonsvev, som forvandles til bindevevstrukturer. De forandrer hudavlastningen på grunn av tilpasningen av grensene mellom epidermale lagene og dermiset på grunn av forsvinningen av utveksten av epitellaget mellom papillene og området av papillærdermis. I sistnevnte blir elastiske fibre ødelagt, og deres plass er tatt av grove fibrøse kollagenfibre. Det er også en deformasjon og en nedgang i antall blod og lymfatiske kar, svette og talgkirtler.

Det er umulig å bli helt kvitt effekten av akne og kur akne arr, men å gjøre disse kosmetiske feilene nesten usynlige med hjelp av eksisterende stoffer og teknikker er ganske ekte.

Formen på arrene kan være lineær, V- eller U-formet, stjerneformet, etc., avhengig av skadeens art. I de tidlige stadiene har de en rosa farge med en noe blåaktig tinge. Etter en viss tid blir arrene hvite (depigmented) eller omvendt, overdimensjonert pigmentert. Ved probing kan arrvævet være fast sveiset til vevet under det, eller bevege seg fritt til sidene.

Hovedvalget enn å fjerne akne arr er bestemt av deres type. I henhold til klassifiseringen er det fire typer arr:

 • normotrofisk, hvis overflate er jevn, uten hudmønster. De stikker ikke over overflaten av den omkringliggende huden;
 • atrofisk - vanligvis glatt, hvitt og tynt, som ligner på papir og samles i små folder når de presses på dem; ofte ligger overflaten under nivået av den omkringliggende huden og ligner nedslag i forskjellige former og størrelser;
 • hypertrofisk, på grunn av dannelsen av et lite antall grove kollagenfibre og skarp utstikkende over hudoverflaten; De er ikke utsatt for vekst, i motsetning til keloid arr og har en annen farge - fra blekrosa til lilla-blåaktig;
 • keloid - grove hudforvridende formasjoner, karakterisert ved et stort antall kollagenfibre og en signifikant mengde syre mucopolysakkarider av gelignende konsistens; ganske ofte strekker de seg utover kilden til den opprinnelige skaden.

Risikoen for dannelse av hypertrofiske arr og keloider størst i områder med konstant spenning i huden til sin beliggenhet rett over knokkelfremspring eller andre karakteristiske anatomiske trekk - dette området av underkjevens vinkel, øreflippene, øvre del av ryggen og brystbenet, skuldrene.

Akne arr behandling

Alle eksisterende behandlingsmetoder kan kombineres i tre hovedgrupper:

 1. Medisinering.
 2. Kosmetikk.
 3. Kirurgisk.

Narkotika terapi

Det involverer bruk av aktuelle doseringsformer - gel, spray, salve eller krem ​​for arr som inneholder forskjellige overflateaktive ingredienser, vitaminer, fruktsyrer med lav konsentrasjon, enzymer, hormonelle og mineralske stoffer, vegetabilske essensielle oljer etc.

Er det mulig å fjerne aret helt ved hjelp av lokale midler? Når de påføres lokalt, forbedrer de blodsirkulasjonen, myker arrvev, gjør dem mer elastiske og forskyvbare, fremmer eksfoliering av det øvre lag av hornhinnenepitelet og stimulerer regenerative prosesser. I et stort utvalg av rusmidler presenteres i skjønnhetssalonger, apotek og kosmetikkbutikker, mange av dem kan kjøpes direkte fra leverandører.

Deres viktigste fordeler er brukervennlighet og mulighet for bruk hjemme. For stoffer som hjelper til med å fjerne arrdefekten, er det for eksempel:

 • hydrogel "Kontraktubeks" som inneholder allantoin, oppnådd ved reaksjonen av urinsyre med kaliumpermanganat, løkekstrakt Ceray og antikoagulant heparin;
 • silikongel "Dermatiks", bestående av en blanding av polymere organosilikonforbindelser og silikondioksid;
 • Krem mot akne arr "Kelofibrase", den aktive komponenten, foruten heparin og urea som de viktigste, er D-kamfer;
 • Zeraderm Ultra krem ​​/ gel, inkludert polysiloksan (silikonpolymerforbindelser), som danner en film når den påføres på hud arr og et UV-filter "SPF 15", koenzym Q10, og vitaminer "A" og "K".

Andre produkter som hjelper til med å fjerne akne arr i ansiktet hjemme inkluderer badyaga, som selges i apotek i form av pulver i poser. De viktigste komponenter er silisiumdioksyd, et stimulerende metabolske prosesser i vevene og syntese av elastin proteiner, naturlig native protein spongin inneha anti-inflammatorisk og dempende effekter, samt mikroskopiske nåler som utgjør selve svamp, noe som bidrar til å irriterende virkning, forbedring av mikrosirkulasjon og akselerere veksten epitelceller.

Badyaga pulver blandes med hydrogenperoksidoppløsning for å skaffe et skum, som masseres i 3 minutter på ansiktet og forlates som en maske i 15 minutter, deretter vaskes av med varmt vann.

Alle disse stoffene kan bidra til å fjerne arrene fra den normotrofiske typen av akne eller redusere høyden av hyper- og atrofiske arr, endre farge og gjøre det mindre merkbart, og bare i de tidligste stadier av dannelsen, men praktisk talt ubrukelig ved 1,5 - 2- årlig eksistens.

Det er mye lettere å behandle ferske feil der metabolske prosesser ennå ikke har stoppet. Vanligvis brukes medisinering for å akselerere epiteliseringsprosessene av allerede helbrede sår, redusere kløe, rødhet og forhindre ytterligere dannelse av arrvæv, samt i kombinasjon med andre, mer aggressive behandlingsmetoder for å potensere virkningen av sistnevnte.

Kosmetikk teknikker

Sårfjerning ved hjelp av kosmetiske midler består i å anvende injeksjonsmetoder, kjemisk eller fysisk utjevning og utjevning av hudavlastning ved hjelp av kjemiske stoffer eller maskinvare teknikker. De har forskjellige grader av aggressivitet i forhold til huden, ofte smertefull og med en lang rehabiliteringsperiode, men er preget av høy grad av effektivitet, spesielt for feil med kort levetid.

Kosmetiske metoder inkluderer:

 1. Mesoterapi, konturkorreksjon og fysioterapi teknikker.
 2. Mekanisk dermabrasjon.
 3. Kjemisk peeling.
 4. Laser terapi.

Injeksjonsteknikker og fysioterapi

I de tidlige stadiene av arrvævdannelse brukes mesoterapeutiske teknikker med cocktails basert på biologiske, vitaminer, mikrosementer, aminosyrer, aloe-ekstrakter og placenta, og i nærvær av keloid arr - med medisiner fra gruppen glukokortikosteroider etc. med samme preparater, samt med tilsetning av retinsyre, sinkoligozol, aflutopa.

I enkelte pasienter kan tilfredsstillende resultater i form av mykning av arr, redusere høyden og alvorlighetsgraden av subjektive sensasjoner (kløe, brenning) oppnås gjennom virkningen av spesifikke enzymer (kollagenaser) på tunge molekyler med overskytende kollagen av arrvæv. For dette formål brukes ionophorese eller fonophorese med preparatet fermencol. I de tidlige stadier av arrdannelse har kryomassasje også en viss effekt.

Justering av lindring av atrofiske arr blir utført ved intradermal injeksjon eller introduksjonen under bunnen av en hypotrofisk defekt av hyaluronsyrefyllstoffer med medium og høy tetthet (konturplast) eller fettceller (lipofilling).

Mekaniske midler

Med overfladiske cicatricial formasjoner, spesielt V-formet og U-formet karakter, oppstår en signifikant forbedring i hudtilstanden etter 2-3 økter med sandblåsing eller diamantdermabrasjon. For behandling av dype hypotrofiske og hypertrofiske arr er operativ dyp dermabrasjon mer hensiktsmessig med Schumann-enheten (et fräs med høy frekvens av sving) og noen ganger etterfulgt av transplantasjon av flere lag keratinocytter.

Men disse prosedyrene er ganske smertefulle, krever en lang og ofte vanskelig rehabiliteringsperiode. I tillegg kan de provosere dannelsen av keloider og irreversibel forstyrrelse av pigmenteringsprosesser.

Derfor er det mulig å fjerne akne arr ved hjelp av en mer forsiktig, men samtidig mer overfladisk metode, som er microdermabrasion, eller mikrogrinding av aluminiumoksid mikrokrystaller. I deres ytelse med mikrodermabrasjon er Nidling terapi sammenlignbar med bruk av titan dermal scootere - enheter som ligner mezorollers i deres design. Disse prosedyrene tolereres lettere og risikoen for komplikasjoner etter dem er enda lavere.

Fjern arr skreller

Et alternativ til den mekaniske metoden er median-kjemisk peeling ved bruk av alfa-hydroksysyrer, så vel som glykolsyre eller trikloreddiksyre. For å utjevne dype atrofiske arr, brukes kjemiske peeling med syrer med høye konsentrasjoner. Deres ulempe er vanskeligheten ved å kontrollere eksponeringsdybden, samt utvikling av økt hudfølsomhet og ofte alvorlige allergiske reaksjoner.

Laser applikasjon

Det er generelt anerkjent av eksperter at den beste måten å korrigere hypertrofiske, U-formede, M-formede og grunne V-formede cikatricialdefekter er terapi ved hjelp av laserteknologi. Av disse brukes ablativ polering med en karbondioksidlaser oftest, noe som gjør det mulig å oppnå en klinisk forbedring av atrofiske cikatricialhuddefekter med 50-80% etter en økt av prosedyren.

Bruken av fraksjonell fototermolyse (DOT, Fraxel) resulterer i dannelsen av terapeutiske mikrotermiske soner, på de steder hvor aseptiske inflammatoriske prosesser forekommer, som fører til remodeling av de dermale strukturer.

Effekten av nonablative lasere (neodym, erbium, diode, pulserende fargelaser, etc.) er basert på den termiske effekten uten fordampning av epidermale celler, og er derfor preget av et betydelig mindre antall og mindre alvorlighetsgrad av bivirkninger. I denne forbindelse, etter prosedyren, er rehabiliteringsperioden praktisk talt ikke nødvendig.

Kirurgisk behandling av arr

Kirurgisk behandling består i å separere bunnen av atrofiske arr fra underliggende vev. Prosedyren er en moderne og ganske effektiv teknikk. Den er utført med et krokformet verktøy, en enkel nål eller med en spesiell tråd. Som et resultat av traumatisk skade utvikles en liten blødning med akkumulering av biologisk aktive væskeformer i hulrommet dannet under arret, og en aseptisk inflammatorisk prosess utvikler seg.

Alt dette fører til stimulering av proliferativ og syntetisk aktivitet av fibroblaster og fylling av hulrommet med bindevev, til fortykning av vev i bunnområdet og en nedgang i dybden av atrofisk arr. Deretter utføres laserpolering. I nærvær av brutale hudsvikt anbefales kirurgisk excision etterfulgt av mekanisk eller laser resurfacing.

Det er nødvendig å forstå at det ikke finnes et universelt middel eller en universell metode for å bli kvitt arr. For hvert tilfelle og hvert element velges individuelle metoder eller en kombinasjon av dem i henhold til individuelt utviklede ordninger.

Hva er den mest effektive kur for akne arr?

Problemet med arr på huden etter akne er fullt kjent for de som har et stort antall betente utslett.

Men en merkbar arr kan også dannes etter en mislykket presset akne.

Uansett omfanget av feilen, ønsker noen å bli kvitt den.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Dette kan gjøres på forskjellige måter, men hver innebærer ikke bare en langvarig, men også en vanlig innvirkning på sporene som er igjen av akne.

Hva er det mest effektive middelet for akne arr i ansiktet?

Årsaker til

Arter på huden forblir etter alvorlig skade.

Jo mer omfattende den inflammatoriske prosessen og jo dypere dens fokus er, desto større er risikoen for en merkbar arr på dette stedet.

Arret forblir vanligvis etter:

 • Klemme hudormer. Under denne prosedyren øker området for vevskader markant, og det er også risiko for sekundær infeksjon.
 • Running utslett. Hvis du ikke begynner å behandle akne i de tidlige stadiene, dekker den inflammatoriske prosessen alle de nye kanalene. På dette stedet kan man godt forvente utseendet på flekker etter akne, og i flere uheldige tilfeller - og dype arr.
 • Parasittiske infeksjoner. Arr kan forbli som følge av forekomsten av subkutan akne - demodex. Det forårsaker ikke bare alvorlig betennelse, men også mekanisk skade huden, legger kursene i tykkelsen.

Utdanningsmekanisme

Enhver arr igjen på huden fra akne, på en gang var en kvise.

 • Etter blokkering av sebaceous kirtelkanalen ble hulrommet fylt med fett, hvor mikroorganismer utviklet seg.
 • Som svar begynte kroppen å kjempe med støtte av leukocytter. Som et resultat ble hulrommet fylt med pus, som før eller senere kom ut.

Foto: fossa etter akne

Men før det utvidet han heller kanalen, slik at etter at han ble slettet, oppstod et tydelig synlig hull (krater) på huden.

Med stor akne er det alltid fare for at pus ikke kommer ut gjennom den åpnede kanalen, men rive den fra hverandre og bryter opp hudens integritet ved siden av den.

I dette tilfellet er skaden enda viktigere.

Først blir de strammet av en spesiell type bindevev, på toppen av hvilke, over tid, vokser nye epidermis celler.

Men dette skjer ikke alltid.

 • Det granulære vevet, som består av kollagenfibre, kan ikke helt dekke skaden eller vokse i overskudd, og unge celler kan ikke helt dekke hele overflaten.
 • Som et resultat gjenstår et arr på huden, som er forskjellig både i farge og struktur. Dette gjør det merkbart, spesielt på ansiktet.

Video: "Forbereder det mest effektive middelet for akne"

arter

Arr kan forbli på huden på hvilken som helst del av kroppen: på ryggen, brystet, ansiktet.

Men tynnere og tørrere huden, jo høyere er risikoen for utseendet til en av de patologiske varianter av arr:

 • Atrofisk. Scars ligner en depresjon i huden. De kan ha forskjellige former (har rette eller avrundede kanter). De dannes dersom kollagenfibrene ikke fullstendig dekker skaden.
 • Hypertrofisk. Disse er fremspringende bindevevformasjoner over hudoverflaten. Synes med overdreven produksjon av kollagen.
 • Keloid. Overfladisk ligner hypertrofisk, men har fortsatt en mørk farge og en ujevn grov overflate. Vanligvis vises med hudens tendens til slike formasjoner eller med ujevn omfattende (mer enn 1 cm) lesjoner.

Til forskjell fra patologiske, fysiologiske arr som er dannet ved skadestedet, er mindre merkbare.

De er helt justert med overflaten av huden og overgrodd med unge epidermier, med tiden fullstendig eliminert.

Men dette tar også tid, og selve prosessen kan akselereres ved hjelp av ulike midler.

Bilder: spor

behandling

Arr etter akne på ansiktet kan fjernes på forskjellige måter.

Mange av dem er effektive bare med friske arr, andre kan brukes fra gamle arr.

Men i alle fall, jo tidligere behandlingen starter, jo mindre tid det vil ta for å fjerne akne merkene fra huden.

Kosmetiske prosedyrer

Kosmetiske prosedyrer gir deg rask og effektiv tilbakelevering av huden, selv lettelse.

Oftest blir de tatt til skade hvis overflaten av skaden er omfattende, for eksempel atrophic arr dekker kinnene, pannen eller haken.

De kosmetiske prosedyrene som vises for fjerning av arr, inkluderer:

 • dermabrasion. Essensen av metoden består i lag-for-lag fjerning av fremspringende arrvæv eller fjerning av det øvre lag av hud (med atrofiske arr). Dette gjøres ved hjelp av et spesielt verktøy. Etter prosedyren dannes en skorpe på huden, hvorpå hudavlastningen blir jevnere;

Foto: peeling syrer

 • median peeling. Det utføres ved hjelp av glykolsyre, salisylsyre. De har kraftige peeling egenskaper og stimulerer regenerering av friske celler. Peeling hindrer utseendet av ny akne, eliminerer svarte flekker;
 • dyp peeling (fenol). Det fremmer dyp eksfoliering av de øvre lagene av huden opp til basalen. Denne prosedyren er svært smertefull, så den utføres med bruk av anestesi og på sykehuset. Gjenoppretting er også lang, ca 2 uker. Men for å bli kvitt arr er en prosedyre nok;
 • mesotherapy. For å eliminere arr under huden, skriv inn blandingen basert på kortikosteroider. Effekten observeres veldig raskt, fraværet av en gjenopprettingstid kan betraktes som en annen fordel. Men effekten av prosedyren er ustabil, den varer i flere måneder, hvoretter injeksjonene gjentas;

Foto: Mesoterapi prosedyren

 • ikke-injeksjon mesoterapi. Betydningen av denne metoden er den samme som ved bruk av injeksjoner. Men for denne metoden brukes en ultralydsenhet, hvorved kanalene i stratum corneum av epidermis åpnes, takket være hvilke virkestoffer som trengs dypt inn i hudlagene;
 • ozonterapi. Denne metoden er hjelpeløs og har den beste effekten, mens arrene er friske. Ozon-oksygenblandingen injiseres under huden, fremmer rask gjenoppretting og har en bakteriedrepende effekt som forhindrer en ny inflammatorisk prosess.

Laser terapi

Laserbehandling er det beste verktøyet, spesielt hvis arrene er gamle eller svært dype.

Prosedyren er smertefull, essensen er å fjerne arrvævet, noe som stimulerer dannelsen av nye hudceller som kan erstatte det. Store arr krever flere prosedyrer, men etter løpet blir arrene nesten umerkelig.

En av laserbehandlingsalternativene er mikroperforering.

Påvirkningen utføres ikke av en enkelt stråle, men av en stråle. Gjenopprettingsperioden er svært kort for slike behandlinger, bare 3 dager.

Foto: Laserbehandling etter akne

Og du kan til og med kjempe med mikroperforasjon med gamle arr, så vel som med andre symptomer på post-akne, blemmer og forstørrede porer.

Farmasøytiske preparater

Farmasøytiske preparater Det er tilrådelig å begynne å søke på arrdannelsesstadiet, da gir de de beste resultatene.

Medisiner er enkle å bruke, de brukes til problemområdet opptil 4-6 ganger om dagen. Men dette bør gjøres regelmessig i noen ganger flere måneder.

Kanskje for å finne den mest effektive måten må du prøve flere elementer.

Kontraktubeks

Kontraktubeks - det mest populære middel for akne arr.

Dens effektivitet ligger i kombinasjonen av tre komponenter: heparin, allantoin og løkekstrakt.

Ved bruk av denne gelen forhindres risikoen for dannelse av hypertrofiske arr, stoffet glattes og fuktes godt, noe som bidrar til en riktig gjenoppretting.

Kelofibraze

 • Det er en krem ​​basert på urea, som opprettholder vannbalansen i skadet hud.
 • Heparin, som også er inkludert i sammensetningen, akselererer opptaket av arr.
 • D-kamfor forbedrer blodmikrocirkulasjonen.

Foto: stoffet forhindrer utseende av arr.

Klirvin

Klirvin - Indisk-laget krem ​​basert på urter som vokser i dette landet.

 • Kremet forbedrer den generelle tilstanden av skadet hud.
 • Fremmer rask helbredelse.

Piyasil

Krem av minkolje og løkpulver.

Lokalt forbedrer metabolske prosesser, glatter huden og lyser overdreven pigmentering.

Kremet kan gnides i arrvevet, og med store arrdannelsesområder blir det brukt i form av masker i en halv time annenhver dag.

Heparin salve

 • Salven bidrar til å raskt gjenopprette skadet hud.
 • Soothes selv gamle arr og øker opptaket.

Vishnevsky salve

Vishnevsky salve er et godt middel på scenen av healing akne, det forhindrer utseende av arr.

Foto: Vishnevsky salve trekker pus, hindrer dannelsen av arr.

Som en del av stoffet - bjørk tjære, xeroform og ricinusolje. Disse komponentene håndterer perfekt purulent betennelse i huden og helbreder skadene, minimerer bivirkninger.

Badyaga

 • Badyagi pulver akselererer metabolske prosesser ved å forbedre blodmikrocirkulasjonen.

Foto: badyaga exfolierer det øverste laget av epidermis

 • Badyaga akselererer også eksfoliering av cornified epidermis og stimulerer produksjonen av elastin.

Dette middelet har gode vurderinger fra alle typer post-akne.

Kostnad for

Prisen på akne medisiner er forskjellig. Det er dyrt og billigere.

Men dette er tilfellet når det kanskje ikke er et effektivt middel som er dyrere, men en som er bedre egnet til hudtype og det spesifikke problemet.

Folk oppskrifter

Folk oppskrifter bidrar også til å fjerne akne arr, men de takler dem for mye lenger enn narkotika eller kosmetiske prosedyrer.

Derfor, hvis du har nok tålmodighet, er det ganske mulig å ty til dem, men det er bedre å kombinere denne metoden med andre.

Slik fjerner du akne fra ansiktet hjemme? Finn ut her.

Mandel olje

Almondolje stimulerer produksjonen av kollagen, på grunn av at arrene smelter gradvis.

En dråpe påføres fingertoppen og gnides forsiktig inn i arret til den absorberes fullstendig daglig, om natten.

Agurkuttrekk

Agurkjuice fukter huden og lyser den.

Foto: agurkjuice hvit hud

På arr kan du påføre en sirkel av grønnsak eller klemme en bomullsskive ut av saften klemmet ut av det og påfør aret i 15 minutter daglig. Denne prosedyren kan utføres oftere 1 gang om dagen, det er ufarlig for huden.

persille

Persille juice har en utjevning og lysende effekt.

 • Greens blir sendt gjennom en kjøttkvern og presset.
 • Juice smøres arr.

Det er en annen oppskrift når grønnsakene brygges med kokende vann, og etter infusjon fryses de i isbiter.

Foto: Gni huden med persille juice med is vil lette flekkene

Hver dag etter morgenen vaskes med en terning, masseres områder med ar i 1-2 minutter.

Hjem rettsmidler for akne arr

Hjemme kan du bruke enkle verktøy som imidlertid vil bidra til å oppnå resultater for å bli kvitt arr.

masker

Den vanligste hjemmelagde kosmetiske masken.

Fra arrene hjelper følgende:

 • en maske med honning, ricinusolje (1 ts) og jod (2 dråper) vil bidra til å gjøre arr mindre merkbar. Alle komponenter er blandet og påført akne arr. Etter 20 minutter, vask av, gjelder to ganger i uken;

Foto: Tomatmaske hjelper huden å komme seg raskere.

 • Tomatpulp exfolierer ikke bare det øvre laget av arrvæv, men inneholder også antioksidanter, som hjelper huden å komme seg raskere. Det er bedre å ta kjernen av tomat og bruke den på arret i 20 minutter.
Med hydrogenperoksid

Peroksid brukes også i sammensetningen av masker:

Foto: Peroksyd gjærmaske lyser opp flekker

 • 2 ss. l. "Live" gjær er malt og 10 dråper peroksid tilsatt. Bland godt, gjelder bare på arr i 15 minutter;
 • 3 ss. l. fett hytteost gnidd med 5 dråper peroksid. Denne blandingen kan brukes på arr og akne flekker;
 • Babypulver kombineres med samme mengde peroksid, denne blandingen smører forsiktig flekker eller arr på huden.
Med tea tree olje

Tea Tree Oil er et trygt produkt for huden, men det kan ikke brukes tankeløst.

 • For å bli kvitt arr blir oljen gnidd i arr 2 ganger i uken.
 • La i 45 minutter.

Foto: Tea Tree Oil vil bidra til å fjerne postacne

Etter en måned med prosedyrer, bør du ta en pause på 10-14 dager.

Med leire

Fra arrene ble det brukt blå eller grønn leire. Disse maskene vil hjelpe:

 • leirepulver blandet med massen av tomat og yoghurt (alle tatt i like mengder). Masken kan brukes på hele ansiktet, det hjelper til å oppdatere epidermis og samtidig opprettholder sin vannbalanse;
 • Fortynn kosmetisk leire med vann og tilsett ca 4 dråper rosmarinolje. Denne blandingen gnides i arrene to ganger i uken. Kurs - 10 prosedyrer.
Kosmetisk is med eplecider eddik

Apple cider eddik exfoliates forsiktig det øvre laget av epidermis og lyser huden.

Det fortynnes med vann 1: 3 og påføres på arrene i form av en komprimering.

Foto: Kosmetisk is vil bidra til å lette flekker

En annen måte å bruke den på - preparering av kosmetisk is.

 • Eddik fortynnet med vann helles i mugg og fryses.
 • Om morgenen, etter vask, tørker de av huden, og gir et spesielt sted til områder med arr.

Spørsmål og svar

Vil grunnlaget hjelpe?

Bli kvitt arr grunnlag kan ikke hjelpe. Han kan bare skjule feilen.

Men for dette formålet burde de ikke bli båret bort.

Foto: Stiftelsen kan bare maskere feilen

Vanligvis har disse verktøyene en tett struktur som bidrar til blokkering av porene i huden. Og enda mer uakseptabelt er det bruk i nærvær av inflammatoriske prosesser på huden.

Da er det bedre å bruke concealer.

Det kan brukes på arr-punktet, og de helbredende egenskapene til maskeringspenningen vil ikke skade huden.

forebygging

For ikke å oppleve ubehag fra mangler på huden i form av arr eller arr, er det på scenen av utseendet på akne å ta vare på forebygging av deres utseende.

For dette trenger du:

 • begynn å behandle akne umiddelbart etter utseendet, ved hjelp av antiinflammatoriske legemidler anbefalt av legen;
 • supplement behandling med bruk av kosmetikk og folkemessige oppskrifter som reduserer spredningen av den inflammatoriske prosessen og akselererer helbredelsen av huden;
 • unngå mekanisk innvirkning på de betente elementene (ekstrudering, stripping);
 • På scenen av helbredende akne, spesielt hvis de var store, gjelder det som fremmer riktig restaurering av huden (regenererende krem ​​eller salve som inneholder vitaminer A og E);
 • gå inn i diettprodukter som bidrar til riktig restaurering av huden (vegetabilsk olje, friske grønnsaker og frukt).

Fjerning arr fra huden er en lang og arbeidskrevende prosess.

Hvordan fjerne acne på ansiktet av en tenåring? Finn ut her.

Hva forårsaker intern akne på haken? Les videre.

Men hvis situasjonen allerede finner sted, bør du koble til spesialverktøy for raskt å kvitte seg med denne feilen.

Tross alt, jo før du begynner behandling, jo mer effektiv blir det.

Løsning for akne arr

Hvordan bli kvitt akne karakterer - vi vil starte tidligere, vi vil lykkes raskere! Vi fjerner flekkene og arrene i ansiktet etter akne

Forfatter: phytotherapeutist Anastasia Zharikova

Uansett alder av akne, blir flekkene etter dem de samme, men ikke like forsvinner.

Hvordan bli kvitt akne merker raskt, bevist folkemessige rettsmidler og effektive prosedyrer.

Noen var heldigere, noen mindre.

Det handler nå om hudproblemer, spesielt akne og spor etter dem.

I ungdomsåret blir problemet med akne sjelden overvunnet, men hvis det forblir der, og etter puberteten, dannes ikke akne, så i de fleste tilfeller vil huden regenerere seg selv. Og det er vanskeligere problemer.

Når de modnes, mister huden sin evne til å regenerere, og akne i voksen alder etterlater dype arr og blemmer. Hvordan bli kvitt spor av akne, og om det er mulig å oppnå ren hud, la oss se.

Hvordan bli kvitt akne karakterer avhengig av typen

Akne forårsaker hovedsakelig hormonelle lidelser, demodikose, sykdommer i mage-tarmkanalen, bakterielle infeksjoner, mangel på vitaminer og svikt i immunsystemet. Uansett hva som forårsaker akne, bli kvitt spor etter dem på samme måte.

Typer av merker (arr) etter akne:

• normotrofisk - ingen tetninger, men fartøy er synlige gjennom tynn hud;

• atrofisk - grunne fordybninger, ikke forskjellig fra hudfarge;

• Keloid arr - litt hevet på grunn av intensiv dannelse av bindevev i det skadede området slik at tuberkuler dannes;

• Hypertrofiske arr - de har en tett rosa farge, i form som de ligner på keloider, men vevets natur er ar, og når tiden går, kan de forsvinne alene.

Folk rettsmidler for å eliminere flekker i ansiktet etter akne

I noen tilfeller kan behandling av akne og deres effekter utføres hjemme. Det er tilrådelig å gjøre dette hvis det ikke var for mange akne, og det er bare mindre hudfeil.

Hvordan bli kvitt akne karakterer: enkle folkemessige rettsmidler.

Salicylsyremaske

Oppløs en halv teskje salisylsyre i en teskje kokende vann og rør om til det er oppløst. Legg til en halv teskje honning og smør problemområder med et punkt. Hold i 20 minutter, skyll. Lag en maske arr hver dag før du går og legger deg.

Healing leire fra flekker på ansiktet

Masken av hvit eller blå leire, blandet på naturlig rød tørrvin, lyser og stimulerer hudfornyelse. Dårlig kvalitet vin, i pakker, med tilsetning av alkohol, vil ikke hjelpe. Trenger et naturlig produkt.

Utmerket effekt gir en maske med grønt leire på vann med tilsetning av en dråpe rosmarin eterisk olje. Hold masken på problemhuden i 10-15 minutter.

Forbered en ny maske før hver applikasjon, kan sammensetningen ikke lagres. Påfør hvis prikket, så annenhver dag. Hvis på alle ansikt, så en gang i uka.

Oljer bli kvitt arr etter akne

Ekstra jomfruolivenolje og bedre - druefrøolje - et unikt verktøy for massasje. Med daglig massasje med disse oljene kan arr på ansiktet gi gode resultater i regenerering, fuktighetsgivende, nærende hud. Blodsirkulasjonen er forbedret, og huden fornyes raskere.

Hvordan bli kvitt akne merker med agurk

Pigmenterte flekker etter akne og andre utslett fjernes ved hjelp av agurk. En maske, tonic eller lotion, med jevnlig bruk, lyser huden og fjerner flekker. En nyttig "bonus" av agurk betyr er innsnevring av porene.

Persille for lysing og restaurering

Hak 50 gram persille grønnsaker og tilsett 50 ml kokende vann. Insistere en halv time. I den resulterende infusjonen fuktighet gaze, litt klemme, og påfør på et rent ansikt. Kan holdes til gasset har tørket.

Effektiv selv å tørke ansiktet med frossen infusjon to ganger om dagen. Persille oppdaterer huden, fjerner flekker, gir tone og gir elastisitet.

Hvis arr og arr etter akne på huden i mer enn to måneder, og hvis de er store, er folkemedisinene ineffektive. Vi må be om hjelp fra en hudlege. Legen kan ordinere salver og geler av lokal bruk, og fra de gamle arr og arr vil du bare lagre maskinvareprosedyrer.

Spots i ansiktet etter akne: hvordan bli kvitt ved hjelp av aktuelt apotek

Etter heling av akne på huden, er det både knapt merkbare merker og dype keloid arr. Legemidler, beskrevet nedenfor, virker ikke egentlig på dype gamle arr, men det kan godt fjernes små og små spor. For å finne riktig produkt, konsulter en hudlege. Han vil fortelle deg hvordan du blir kvitt spor og arr etter akne, og foreskrive en omfattende behandling.

Prosessen med å kvitte seg med arr varer noen ganger i mange år, spesielt hvis de ikke blir behandlet i tide. Men selv når du fjerner friske arr, ikke forvent umiddelbare resultater!

Hva er måten, hvordan bli kvitt akne karakterer?

Den aktive ingrediensen i krem ​​er azelainsyre, som hemmer melaninsyntese. I kombinasjon med glykolsyre og arbutin håndterer stoffet vellykket spor etter akne.

Sammensetningen av "Dermatiks" inneholder silikon, silikon, som lykkes med å behandle gamle arr, myke det berørte området og ødelegge overskytende kollagen.

Uvanlig flytende, men ganske behagelig, inneholder salven, i tillegg til forskjellige aktive stoffer, silikon og vitaminer. Påfør salven med en børste, det skaper et beskyttende lag, under hvilket de viktigste stoffene "virker". Takket være denne beskyttelsen er Scarghard-behandlingen mye mer effektiv.

Kremet er basert på virkningen av hyaluronsyre, som fremmer vevregenerering, så vel som på et spesielt bioteknologisk produkt og planteekstrakter. Fungerer for de som leter etter hvordan å bli kvitt akne arr, men det tar lang tid.

Gelen virker på basis av heparin med løkekstrakt og allantoin. Den klare seg godt med dype arr etter operasjoner og med dype keloid arr. Sannsynligvis den eneste store ulempen med det, er den høye prisen.

Når flekkene i ansiktet etter akne er slitne, hvordan bli kvitt - smør problemområder med salicyl-sinkpasta. Dette beviste middelet eliminerer blåse og røde flekker etter akne.

Mange produsenter av "pleie" kosmetikk produserer en spesiell serie produkter basert på salicylsyre. Kombinasjonen inneholder ofte en gel for vask, maske, skrubbe, lotion og krem. Dette for eksempel, Proactiv eller Stopproblem - salicylic kompleks fjerner fett, exfoliates døde partikler, og eliminerer akne merker.

Midler for mild rensing med grunne arr. Under påvirkning av "Retasol" er det en intens hudavskalling og fornyelse. Hvis du planlegger å bruke verktøyet, må det smøres med fuktighetsgivende "Videstim" for å unngå sprekker på huden.

Exfoliating krem ​​fra akne flekker

Regelmessig bruk av skrubber og kremer, exfoliants vil tillate å jevne huden, fjerne rynker, pigment flekker. Men det er mulig å bruke exfoliants med ANA-syrer bare i høst-vinterperioden, opphold i solen mindre og bruk solkrem.

Hvordan bli kvitt akne arr: medisinsk og salong prosedyrer

Forskere rundt om i verden er stadig på jakt etter effektive metoder med lav effekt for å fjerne arr fra akne. I dag gir medisin offentlig tilgang til effektive maskinvareprosedyrer. Disse tjenestene er fortsatt dyre, men de fleste av dem, hvis de brukes riktig, har langvarig effekt.

En svak løsning av salicylsyre, melkesyre eller pyruvsyre påføres huden, som har en mild eksfolierende effekt. Samtidig produseres kollagen raskere, huden er justert og tonet.

Vanligvis brukes som mekanisk peeling

• dermabrasjon - fjerning av det øvre lag av huden med små, raskt roterende børster. Det hjelper virkelig å bli kvitt akne, men dermabrasjon er traumatisk og smertefull;

• mikrodermabrasjon - eksponering av huden til aluminiumoksid, som fjerner døde hudceller. Mindre traumatisk peeling ved bruk av slipemidler, utført av lege for flere prosedyrer.

Under prosedyren fordamper laserstrålen de skadede hudlagene. Samtidig er fartøyene umiddelbart "forseglet", prosedyren er blodløs. Sesjonen med laserpolering varer omtrent en halv time, det krever anestesi. Vanligvis blir det ønskede resultatet oppnådd i flere prosedyrer med intervaller på en og en halv time.

En fysioterapeutisk metode der en høyfrekvent vekselstrøm av liten størrelse er pulserende, sammen med høy spenning. Darsonvalisering utføres for å kvitte seg med akne arr, bare av en helsearbeider. Vakuumelektroder sprinklet med talkum og ført over problemområdet av huden. Strømmen er slått på først etter at elektroden er installert på ønsket sted. Arr blir fjernet ved hjelp av gnistladning med utslipp av nitrogenoksid og ozon.

Sesjonen varer opptil 15 minutter, de utføres annenhver dag. Vanligvis trenger du fra 10 til 15 økter for å fjerne arr.

Etter prosedyren, er en fuktighetskrem nødvendigvis påført, fordi huden har en tendens til å tørke ut.

I noen tilfeller kan sporene av akne lindre kollagen i form av injeksjoner. Dessverre er effekten av dette ofte midlertidig, så etter fem eller seks måneder må prosedyren gjentas.

Dette er en fullverdig operasjon, der et arr blir skåret ut. Det hjelper i svært vanskelige tilfeller, er i dag en innovasjon, det er ikke billig. Kan ikke utføres på keloid arr.

I tillegg til de ovennevnte prosedyrene, brukes mesoterapi, IR-terapi, frysing med flytende nitrogen, termiske masker og komprimerer også for å forbedre hudregenerering og akselerere kollagensyntese. Ikke dårlig også fruktsalong peelings arbeid.

En ting er viktig: For ikke å søke senere på hvordan å bli kvitt akne arr, ikke presse akne og ikke selvmedisinere med akne og andre typer akne.

© 2012-2017 "Kvinders mening". Ved kopiering av materialer - referanse til kilden er nødvendig!
Kontaktinformasjon:
Sjefredaktør: Ekaterina Danilova
E-post: [email protected]
Redaksjonelt kontor telefon: +7 (926) 927 28 54
Redaksjonell adresse: st. Sushchevskaya 21
Informasjon om annonsering

Folk rettsmidler for flekker og arr etter akne

Akne og akne på huden, hvis noen, forårsaker mye problemer: Ikke bare blir de betent, vondt og bløt, de forkler også utseendet - ingen sminke, selv den mest effektive, vil se på ansiktet hvis den er dekket av akne og akne.

Vi gjør vårt ytterste for å kvitte seg med dem, men faktum er at krigen med akne ikke går uten spor - bokstavelig talt. Mørke flekker og arr igjen etter behandling, ikke dekorere ansiktet, selv om smerte og betennelse ikke plager oss lenger. Men denne plagselen kan også elimineres, selv om tålmodighet vil bli pålagt ikke mindre enn når man arbeider med akne - hjemme, og folkemidlene vil også hjelpe i dette tilfellet.

De fleste av folkemidlene er trygge og egnede for alle, men det er bedre å sjekke dem på et lite hudområde - før de påføres ansiktet, for ikke å forårsake en allergisk reaksjon ved et uhell.

Det faktum at agurkjuice hvitrer huden godt, kvinner har lenge kjent, slik at flekker med det også kan fjernes. Du kan sette på ansiktet tynne sirkler av fersk agurk, eller gratulere en agurk på et rifler og legg vass på ansiktet. Keep agurk masken må være minst 20 minutter; du kan klemme saften fra agurken og tørke ansiktet med den, spesielt ved å fokusere på flekker - dette er en effektiv og sikker folkemetode.

Spott, arr og arr kan fjernes ved hjelp av alkoholisk infusjon av Hypericum: tørre råvarer (2 ss) Hell 200 ml alkohol, og insister på et mørkt sted i 10 dager. Klar infusjon gni arr og blemishes hver dag. Du kan kjøpe tinktur av Hypericum i apoteket.

Fra irritasjon og røde flekker kan is fra persille avkok hjelpe - de må tørke ansiktene sine hver dag.

Masker av havregryn med fettfattig kefir har også en bleking effekt. De knuste flakene blandes med kefir, la dem stå, svulme, blande og legge på ansiktet. I tillegg til bleking effekten, kan du også rense huden på døde celler - havregryn brukes ofte til å forberede skrubber.

Du kan lette flekker ved hjelp av en kefir, takket være melkesyren som er inneholdt i den, og dessuten, de patogene bakteriene, hvis de er på huden, dør under virkningen av denne syren. Ansiktshuden bør tørkes med en fettfattig kefir hver dag, og det blir vannet med kosmetiske plater. Ikke bare flekker fra akne, men også svarte prikker - komedoner forsvinner.

Flekker kan fjernes ved hjelp av enkleste midler - brus. Det skal blandes med vann for å gjøre en vassel, legg på ansiktet, vent til det tørker og vaske av. Med sensitiv hud er det ikke nødvendig å bruke en sodavask på hele ansiktet - det er nok å bruke brus bare på flekkene.

Poteter, både rå og kokte, har lenge vært kjent som en utmerket komponent av ansiktsmasker. Rå poteter er mer fordelaktige i sammensetningen enn mange eksotiske frukter: Det er mange vitaminer, mineraler og organiske syrer i det - det er synd at vi ikke har poteter som rå.

For en maske mot flekker, er det nødvendig å kutte potetene veldig tynt - til tykkelsen på papiret, og sett disse sirklene på ansiktet - kretsene skal bøye fritt, men ikke bryte. De må holdes i 5-7 minutter - potetene vil lindre rødhet, betennelse og hevelse, og flekker fra akne vil gradvis forsvinne.

Du kan sette potetkvalle på ansiktet ditt: rist rå poteter, sett på ansiktet i 10 minutter, skyll deretter med kaldt vann.

Masken på friske tomater hjelper ikke bare å eliminere flekker, men har også en regenererende effekt på huden - det senker dens aldring: Tomater inneholder en kraftig antioksidant lycopen, samt mange organiske syrer - malinsyre, sitronsyre etc. Frisk tomat skal kuttes i en halv, og en liten plastskje for å trekke ut all masse fra den, strekke den og bruke den på ansiktet. Oppbevares i 15-20 minutter og skyll med varmt vann. Med en veldig sensitiv hud kan en slik maske ikke gjøres - det kan forårsake irritasjon.

Epler for mange er favorittfrukter, og i form av nytte er de også ansett blant de beste; Dessuten er disse fruktene mer tilgjengelige for oss enn mange andre. Du kan lage masker fra eplevann ved å legge til honning på den, eller bruke den i ren form; Ufortynnet eplecidereddik brukes direkte på flekkene - til de forsvinner, og du kan vaske med vann som det er tilsatt.

Sitronsaft forårsaker også noen ganger allergiske reaksjoner, men det lyser huden perfekt, slik at flekkene fra akne bør smøres lokalt slik at det ikke kommer på andre deler av ansiktet. Om kvelden, før sengetid, kan du vaske med vann med tilsetning av sitronsaft - 1: 1, og huden vil bli rengjort hele natten, og om morgenen vil du merke effekten av denne vaskingen.

For allergier er det ofte forårsaket av helt forskjellige faktorer: underernæring, medisiner, miljøsituasjonen, dårlige vaner, slik at slaggemassen begynner å smitte ut under de effekter som det ville ha reagert ganske rolig før.

Mørke flekker fjernes godt med en blanding av sitronsaft og egghvite: ingrediensene blandes (1 ss), piskes inn i et skum og 10-15 minutter på ansiktet eller problemområdet. Vask av med varmt vann.

Effektiv maske med honning og kanel: bland 1 ts. honning og kanel, gni godt, og i 15-20 minutter gjelder for problemområdene i ansiktet. Du kan lage en slik maske hver annen dag.

En av de mest effektive måtene å håndtere arr og mørke flekker er essensielle oljer, men de skal brukes med forsiktighet. Olje av appelsin, lavendel, rosmarin, tea tre hjelper godt - de kan brukes separat, eller i en blanding, så vel som med baseolje og sitronsaft.

Ren essensiell olje (eller en blanding av flere oljer) påføres bare på blemmer og arr; hvis det er mange blemmer og arr, er det ikke nødvendig å smøre alt på en gang - behandle individuelle områder av ansiktet gradvis, med avbrudd hele dagen. Ellers kan du skade deg selv: store mengder eteriske oljer forårsaker ofte kvalme, hodepine, økt press og andre negative helseeffekter.

Og et annet effektivt verktøy som har blitt brukt i kosmetologi i lang tid for å fjerne flekker og arr er bodyaga; Det kan kjøpes på apotek, og det er ofte inkludert i kosmetiske og terapeutiske produkter. Kroppsmasker kan gjøres på forskjellige måter: Bland pulveret (det er mer effektivt enn gel) 1: 1 med hvit leire, og legg til litt hydrogenperoksid, slik at det oppnås en kremaktig masse; Påfør det på problemområder i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann og smør de samme områdene med en blanding av aloe juice og calendula tincture - også 1: 1.

Peroksid skal tilsettes dråpevis for ikke å forårsake hudirritasjon. Generelt kan en slik maske forårsake peeling: For å forhindre dette, bør ricinusolje tilsettes til blandingen.

Det er mulig å fortynne pulveret med 1: 1 løsning av borsyre. Løsningen er tilberedt med en hastighet på 1 ts. borsyre per 100 ml vann. Blandingen påføres på et forrenset ansikt og forlates i 15-20 minutter.

I en blanding med babypulver, tinktur av calendula og lotion, kan du forsiktig gi livvakt inn i problemområdene i ansiktet, og etter litt vaske det av med varmt vann. Du kan ikke skylle og tørke med en myk klut eller et håndkle. Umiddelbart bruke en krem ​​eller andre kosmetikk kan ikke være - du må vente om 12 timer.

Ofte, etter ansiktsmasker, blir ansiktet rødt, og huden ser ut til å brenne, men dette er en normal reaksjon, siden kroppsbehandlinger forårsaker et sterkt rush av blod. Det skjer også i 1-2 dager etter prosedyren, når du berører ansiktet, er det en prikkende følelse, så det er ofte ikke nødvendig å gjøre disse masker - det skal være minst 4 dager mellom prosedyrene.

Effekten av masken vil bli sterkere, hvis du bruker masker med karosseri-het - hvis huden din tåler det, så prøv å gjøre det. Bodyagi pulver skal helles med en liten mengde kokende vann, sett på en liten brann i 2-3 minutter, fjern, avkjøl litt, legg på problemområdene i ansiktet, dekk med en film og hold et tykt håndkle på toppen i 30 minutter. Deretter vaskes masken av med varmt vann, og huden er forsiktig gjennomvåt med en myk klut.

Generelt er kroppsbehandlinger best gjort i helgene, når du kan tillate deg selv ikke å gå ut, men i solfylt tid - fra vår til tidlig høst - er det bedre å ikke bruke det i det hele tatt, ellers under påvirkning av solstråler kan ansiktsfeil oppstå enda mer.

Gataulina Galina
for kvinners magasin InFlora.ru

Når du bruker og trykker på materialet, er en aktiv lenke til kvinnens nettmagasin InFlora.ru obligatorisk.

Hvordan bli kvitt akne arr

Akne er en svært ubehagelig hudbetennelse som kan etterlate spor i form av arr. Spesielt ofte er dette fenomenet observert etter mislykket ekstrudering av akne og akne på pannen, kinnene og haken.

Hvordan fjerne acne arr på ansikt og kropp ved hjelp av tilgjengelig for alle? For å oppnå ønsket resultat, er det nødvendig å regelmessig påføre de valgte produktene på huden, da bare deres konstante bruk vil forbedre tilstanden til den skadede epidermis.

apotek agenter

Det er nesten umulig å fjerne akne arr uten spor av farmasøytiske midler. Men de bidrar til å gjøre dem lysere og nesten usynlige. Å bite spor av betennelse, bruk lysende kremer og salver. Veldig populære produkter som inneholder hydrokinon, som er et mykt blekemiddel, helt uten bivirkninger. Når du velger noen midler for å lette huden, er det nødvendig å konsultere en hudlege, som vil velge det mest passende alternativet for pasienten. Ulike kjemikalier bidrar til produksjon av kollagenfibrer som glatter huden, noe som gjør akne merkene nesten usynlige.

Contractubex for akne arr

Følgende stoffer brukes til å fjerne akne arr på ansikt, rygg og andre deler av kroppen:

 • Cream-gel Kontraktubeks hjelper i helbredelse arr og arr. Det stimulerer restaureringen av epidermis, fukter huden perfekt, øker dens elastisitet og fasthet. Bruken av denne krem ​​forhindrer utseendet på nye spor av akne.
 • Silikagel Dermatikk er laget for å fjerne arr og arr som har dannet seg og for å forhindre utseende av nye. Påfør dette verktøyet 2 ganger om dagen i 1,5-2 måneder.
 • Kelofibrase krem ​​bidrar til å kvitte seg med friske og gamle arr. Det gjør huden elastisk og glatt. Varigheten av behandlingen avhenger av alder og dybde av skade. Friske arr kan bli helbredet i 1,5-2 måneder, og gamle - i 4-12 måneder. Dette verktøyet brukes 2 ganger om dagen.

Behandlinger for å fjerne akne arr

Post-acne fjerningsprosedyrer skal utføres i høst-vinterperioden. På denne tiden er huden mindre følsom for ulike prosedyrer og er ikke tilbøyelig til å tynne. Akne arr i ansiktet kan fjernes ved hjelp av ulike prosedyrer:

 • Kjemisk peeling. Hensikten er å fjerne det øvre skadede laget av epidermis. Huden behandles med ulike kjemikalier (salicylsyre, trikloreddiksyre, glykolsyre), som fjerner det øvre laget og bidrar til rask regenerering på grunn av produksjon av kollagen. For å oppnå ønsket resultat kan det være nødvendig med flere prosedyrer.
 • Mekanisk sliping (diamant dermabrasjon), som utføres ved hjelp av et vakuumsug apparat og diamantbelagte tips. Denne prosedyren er litt traumatisk, men veldig effektiv. Etter det blir huden raskt regenerert, og akne merkene er nesten umerkelig.
 • Laser polering. som innebærer fjerning av de øvre lagene til en viss dybde. Denne prosedyren stimulerer veksten av epidermale celler med høyt innhold av kollagen. Fjernelsen av arr og arr med laser har en hyggelig bivirkning: huden forynges, blir glatt og fløyelsaktig.
 • Microdermabrasion. som representerer eksfoliering av gamle celler i epidermisene ved mekaniske midler ved bruk av aluminiumoksid. Det renser ikke bare huden perfekt, men forbedrer også mikrocirkulasjonen i sine dype lag. Denne prosedyren bidrar til å forbedre produksjonen av kollagen, noe som bidrar til å bli kvitt arr etter akne.
 • Dyp fenolisk peeling er en ganske smertefull, men veldig effektiv prosedyre. Det holdes bare en gang, og effekten av den varer i årevis. Etter denne prosedyren kan du ikke ta solbad.
 • Ozonbehandling viser gode resultater i kampen mot akne arr. Under denne prosedyren injiseres en ozon-oksygenblanding under huden, helbredende sår.
 • Ultralyd peeling utføres ved hjelp av et apparat som skaper høyfrekvente lydvibrasjoner. Under denne prosedyren fjernes det øvre keratinøse laget av epidermis. Samtidig stimuleres utviklingen av nye hudceller.
 • Augmentation er en behandling for dype arr og arr. Det krever langvarig behandling (opptil 0,5 år). Under prosedyren settes et nivelleringslag av fett under arret, som tas fra pasienten.

Scar Peeling

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Hjemme, acne arr kan bli behandlet med følgende rettsmidler:

Vi anbefaler også å lese: Hvordan fjerne røde flekker etter akne?

 • Almond eller olivenolje, som daglig masserer den berørte huden. Under virkningen av disse stoffene aktiveres produksjonen av kollagen, som glatter huden.
 • Sitronsaft, som har gode blekningsegenskaper. For bleking av akne arr, tørk de berørte områdene av huden med et stykke sitron daglig om morgenen og om kvelden.
 • Isglassing av ansiktet med frosne infusjoner av medisinske urter (calendula, kamille, salvie) bidrar til å forbedre hudtonen, styrke den og glatte den.
 • Å lette huden ved å bruke fersk agurk. Juicen av denne grønnsaken brukes til daglig rubbing av huden, noe som bidrar til utjevning og økning av tonen.
 • Masken av naturlig honning og kanel (1: 1) har en gunstig effekt på huden, reduserer akne arr og bidrar til fornyelse av epidermis. Det påføres huden i 20-25 minutter, 2-3 ganger i uka.
 • Skrubb fra kefir og hakkede havremel påføres ansiktet og går i 15-20 minutter. Deretter masseres huden og skyll den påførte blandingen med varmt vann. Denne prosedyren utføres 2-3 ganger i uken.
 • Lotion av rent vann og eple cider eddik (3: 1) forbedrer hudtilstanden. Dette verktøyet tørker huden om morgenen og om kvelden.
 • Frisk aloe slør gjør huden din ren og glatt.
 • Masken av friske tomater helbreder ulike hudlidelser, inkludert arr. For å forberede den, kneb tomatens masse og påfør huden på 20-25 minutter. For enkelhets skyld kan du bruke gasbind, noe som vil lette påføringen av masken. Denne prosedyren utføres 2-3 ganger i uken.
 • Scrubs fra bakken naturlig kaffe og salt eksfolierer huden perfekt, forbedrer mikrosirkulasjonen i sine dype lag. De øker hudens epidermis og eliminerer sporene av akne. Bruk disse verktøyene 1-2 ganger i uken.
 • En blanding av hvitt leirepulver, bodyagi og hydrogenperoksid, blandet i proporsjon (1: 1: 1) påføres 2-3 ganger i uken. Denne masken er igjen i 20-25 minutter. Det toner huden perfekt og glatter akne arr.
 • Masken med egghvite og noen dråper sitronsaft glatter jevnt og strammer huden. Det har bleking egenskaper. Den blir brukt i 15-20 minutter 2-3 ganger i uken.
 • En blanding av grønt leirepulver, noen få dråper rosmarin og vann bringes til tilstanden med tykk krem. Den blir brukt i 15-20 minutter. Etter tørking vaskes masken av med varmt vann. Denne prosedyren vil bli utført 2 ganger i uken. Det bidrar til å stramme og glatte huden.
 • Rubbing skadet hud med essensielle oljer av avokado, rosmarin, lavendel har anti-inflammatorisk effekt og bidrar til å fjerne merkene fra akne.

Hvis huden din har arr etter akne, ikke fortvil, for å bli kvitt dem, kan du bruke mange forskjellige farmasøytiske og hjemmehjelpemidler. I ekstreme tilfeller kan de fjernes ved hjelp av ulike kosmetiske prosedyrer som er praktisk talt smertefrie, men svært effektive. Men det viktigste er å behandle noen betennelser i tid og riktig, og aldri presse ut akne selv.

Flere Artikler Om Typer Acne