Spørsmål om forebygging og behandling av demodikose er blant de viktigste i dermatologisk praksis. Fra 55 til 100% av befolkningen er bærere av jernmider og har ingen manifestasjoner av sykdommen. De parasiterer i hårsekkene og i munnene av ekskretjonskanalene i sebaceous og meibomian kjertlene i hodebunnen, ansikt, ører, rygg, bryst og kjønnsorganer. Demodex folliculorum longus - lange blusser lever i hårsekk i grupper og om natten kryper til overflaten for parring, noe som letter både diagnosen av sykdommen og dens behandling. Demodex folliculorum brevis - korte midd lever i ekskresjonssystemer kanalene av talg og meibomian kjertel (plassert ved kanten av øyevippene) en etter en til overflaten kryping sjelden, noe som er grunnen til at de er vanskelige å detektere og behandle. Demodikose oppstår sjelden som en uavhengig sykdom. Oftest utvikler den seg mot bakgrunnen av allerede eksisterende hudsykdommer som rosacea, akne, akne og peri-sekundær dermatitt og seborrhea.

Intensiv reproduksjon av parasitter forekommer med utseendet på noen komplekse problemer i vertsorganismen og først og fremst med feil i immunsystemet. Derfor er det først nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse av pasienten for tilstedeværelse av kroniske sykdommer, og først bør grunnbehandlingen av den underliggende hudsykdommen utføres ved begynnelsen av behandlingen.

Fig. 1. Demodecosis på ansikt og øyelokk.

Fig. 2. Salver, kremer og geler er de beste middelene for behandling av ansiktsdemodikose.

Vanskeligheter ved behandling av demodikose

Når du bruker de mest effektive akaricidmedisinene (kjemikalier som reduserer antall flått), er behandlingen ofte ineffektiv, noe som er knyttet til den spesielle strukturen til dekslene, tinnene, larvene og eggene.

Mites ytre skall er trelags, spesielt utviklet hos kvinner. Det beskytter parasitten mot ytre påvirkninger. Kutikula har porer - spesielle kanaler gjennom hvilke vann- og gassutveksling finner sted, men store molekyler av akaricide kontaktmiddel kan ikke trenge inn. Dette faktum dikterer behovet for lange kurer av antiparasitisk behandling.

Fig. 3. Demodex-myter (se under et mikroskop).

Funksjoner av terapi for ansikts demodikose

Når man velger antiparasitisk behandling, er det nødvendig å vurdere det kliniske bildet, alvorlighetsgraden av sykdommen og den medfølgende patologien til pasienten.

Omfattende behandling av demodikose

Behandling av demodikose bør være kompleks og omfatte akaricidal, antiinflammatorisk (inkludert antibakteriell), desensibiliserende medisiner og immunmodulatorer. Pass på at pasientens kropp skal motta den nødvendige mengden vitaminer, mineraler og aminosyrer. Når demodikose oppstår på bakgrunn av allerede eksisterende hudsykdommer, blir de behandlet.

Stadier av behandling av demodikose

 • Ved første behandlingsstadium brukes antiinflammatoriske legemidler, hyposensitiserende behandling og immunitetskorreksjon utføres.
 • Ved andre behandlingsstadiet utføres antiparasittisk terapi.
 • I tredje fase er det foreskrevet medikamenter som reduserer sebaceous utskillelser, forbedrer tilstanden til fartøyene og deres regulering.

Varigheten av behandlingen av demodikose

Behandling demodekoza lang. Avhengig av form og stadium av demodikose, kan behandlingen forlenges fra 4 uker til 1 år.

Kriteriene for effektiviteten av behandling av demodikose i ansiktet

Kriteriet for effektiviteten av behandlingen av demodikose i ansiktet er reduksjonen eller forsvinden av de kliniske manifestasjonene av sykdommen og reduksjonen i antall flått i henhold til resultatene av analysen.

Varigheten av behandling av demodikose er diktert av egenskapene til parasittenes struktur. Effekten av terapien blir merkbar etter 2 til 8 uker.

Fig. 4. Langmider Demodex folliculorum longus bor i hårsekkene i grupper (bildet til venstre), stiger til overflaten om natten for parring. De korte mider Demodex folliculorum brevis (figuren til høyre) befinder seg i munnene av ekskretjonskanalene i sebaceous og meibomian kirtler alene, oppholder sjelden til overflaten, noe som gjør dem vanskelige å oppdage og behandle.

Anti-inflammatorisk terapi

 • Ved første behandlingsstadium er det nødvendig å bruke narkotika som undertrykker den mikrobielle befolkningen. For dette formål brukes antiinflammatoriske legemidler til ekstern og systemisk bruk. Salver, kremer og geler med antibiotika til ekstern bruk har en god effekt: Metronidazol, Tetracyklin eller Erytromycin.
 • Når du kjører sykdommen, brukes former av antibakterielle stoffer inne. Viser metronidazol (trihopol), tetracykliner, ornidazol, monocyklin, doxycyklin, roxitromycin, erytromycin.

Fig. 5. Metronidazol og Trichopol er mye brukt til demodikose.

Metronidazol for demodikose

I mange år har derivater av nitroimidazol-gruppen Metronidazol og Ornidazol blitt brukt til behandling av demodikose. Legemidlene har antiinflammatoriske, anti-ødem og immunmodulerende effekter. De er aktive mot bakterier, unicellulære parasitter og Demodex-myter. Påfør innover og utover i form av kremer, salver og geler.

Metronidazol administreres oralt i 2 til 4 uker, 250 mg 3 ganger daglig (standard regime). Analoger av stoffet for intern bruk er Trihopol, Klion, Flagil, etc.

Det valgte stoffet for demodikose er Ornidazol (Ornisol). Det er sterkere enn metronidazol, godt tolerert, har færre bivirkninger. Den påføres i løpet av 10 dager, 500 mg 2 ganger daglig.

For ekstern bruk er brukt:

 • Trichopolum krem ​​for demodikose blir brukt i en og en halv måned, som er knyttet til livscyklusen til demodexmitt I avanserte tilfeller blir behandlingen utvidet.
 • 1% krem ​​og gel Metrogyl (inneholder metronidazol). Den påføres 2 ganger daglig i 3 til 6 uker.
 • Rosametkrem inneholdende metronidazol påføres 2 ganger daglig i 3 til 9 uker.
 • Inneholder metronidazol multikomponent agent brukt i demodikose, Demalan krem. Det har antiinflammatorisk, dermatropisk, antibakteriell og antiparasitisk virkning. Den brukes til demodikose i ansiktet, øyelokkene og ørekanalen.
 • Erytromycin salve brukes 2 ganger om dagen. Ikke bruk stoffet i mer enn 5 uker på grunn av den raske utviklingen av mikrobiell resistens. Med akne har erytromycin-sink-acetatdihydratkomplekset en god effekt. Den forberedte løsningen påføres den berørte huden 2 ganger daglig - om morgenen under sminke og om kvelden etter vask i 10 til 12 uker. Legemidlet lindrer betennelse og har comedonoliticheskim-virkning.
 • Inneholder erytromycin og sinkacetatdihydrat Zineritpulver.

Fig. 6. Cream Rozamet og Metronidazole gel - preparater for ekstern bruk.

Fig. 7. Zineritpulver inneholder erytromycin og sinkacetatdihydrat.

Permetrin i demodikose

Etter forsvinden av fenomenene betennelse utføres en overgang til behandling av demodikose med antiparasitiske legemidler.

Insektmiddelpreparater som inneholder permetrin (en gruppe pyretroider) har en kraftig antiparasitisk effekt på demodeksmider. Pyrethroids penetrerer mite kutikula og er konsentrert i hemolymph. De binder seg til lipidstrukturen i membranene i nerveceller, forstyrrer funksjonen av natriumkanaler, noe som fører til en langsommere repolarisering av cellemembranen etterfulgt av parasittenes død. Stoffet permetrin i den humane systemiske sirkulasjonen strømmer ikke.

4% Permetrin salve påføres den berørte huden og gnides med masserende bevegelser. Etter 24 timer vaskes salven av med varmt vann og såpe. Ofte er en engangsprosedyre tilstrekkelig. Men noen ganger må du gjenta prosedyren, som er tillatt etter 14 dager.

Andre insektmiddelmidler:

Spray Spregal brukes til scabies, men har også en uttalt effekt mot jernmider. Den består av antiparasittisk esdepaletrin (esbiol) og piperonylbutoksid. Spregal spray irrigerer en bomullspinne, hvorved stoffet gnides inn i de berørte områdene. En positiv effekt oppnås i 80% av tilfellene.

I noen tilfeller kan en god effekt i demodicosis utviser insekticid preparater slik som Crotamiton (krem), Malathion (emulsjonskonsentrat) Lindane (emulsjon) Benzyl (emulsjon, salve, krem ​​og gel). Benzylbenzoat påføres over natten på den berørte huden etter vasking. Behandlingsforløpet er 2 - 3 uker.

Fig. 8. Insekticidpreparater Permetrin og Crotaderm. Brukes i behandlingen av demodikose.

Fig. 9. Insektmiddelpreparater Lindan og benzylbenzoat brukes til behandling av demodikose.

Fig. 10. Spray Spregal har en uttalt effekt mot jernmider.

Tar og svovel salve fra demodikose

Ved behandling av demodikose brukte stoffer som inneholder svovel og tjære.

8% Svovelsalve er en av mange stoffer med antiparasitisk effekt. Svovel samhandler med organiske stoffer og danner pentationsyre og sulfider, som har en skadelig effekt på flått. Sulfider har en keratoplastisk effekt. Svovelsalve brukes på det rensede ansiktet om natten. Behandlingsforløpet er 7 - 10 dager. Panthenol brukes til å forhindre tørr hud, brannskader og mindre skader. Legemidlet er tilgjengelig i form av krem, salve og emulsjon.

Demot gel og Delex-akne og Delex-akne lotion multi-komponent preparater, som inkluderer svovel. I tillegg til antiparasittiske stoffer har de antiinflammatoriske, anti-seborrheiske og keratolytiske effekter. Lotion renser huden godt.

Salve "Yam" er designet og brukt til å behandle dyr. Men som det ble kjent, har det ikke dårlig anbefalt seg selv i behandlingen av demodikose hos mennesker. Dens bestanddeler (svovel og tjære, karbolsyre og lysol, terpentin og lanolin, naturlig ichthyol og medisinsk petrolatum) har antiparasittiske, antifungale, antiseptiske og keratolytiske egenskaper. Legemidlet tilhører den fjerde klassen av fare, det vil si det regnes som et lavrisiko-legemiddel. På den første dagen påføres salven i 15 minutter på den berørte huden, hvorpå den fjernes med vegetabilsk olje. Etter prosedyren smøres huden med en fuktighetsgivende og nærende krem. Hvis behandlingen tolereres godt, blir applikasjonsvarigheten gradvis justert til 1,5 timer, øker daglig med 5 minutter. Etter det skal søknadstiden gradvis reduseres til stoffet er helt avbrutt.

Manting, Xin fumanling og Mefule er kinesiske stoffer. På Internett er det mange positive vurderinger om dem i behandlingen av demodikose, noe som skyldes at de inneholder svovel i deres sammensetning. Produkter Demodex Complex er en komplett kopi av de ovennevnte legemidlene, men det koster mye mer.

Fig. 11. Svovelsalve brukes mye i behandlingen av demodikose.

Fig. 12. Demot og svovel tjære salve til behandling av demodikose.

Fig. 13. Salve "Yam" ikke dårlig viste seg i behandlingen av demodecosis hos mennesker (foto til venstre). Delex-akne multi-komponent medisiner, som inkluderer svovel (bilde til høyre).

Egenskaper ved behandlingen av noen former for demodikose

Behandling av resistente stammer

Til tross for å oppnå positive resultater i behandlingen av demodikose ved klassisk bruk, har det blitt stadig mer vanlig å se resistent mot behandling og tilbakefallende former av sykdommen. Så med utvikling av resistens anbefales det å bruke kryoterapi i kombinasjon med bruk av Rosamet krem ​​som inneholder 1% metronidazol.

Behandling av papulopustulære utbrudd

Ved behandling av papulopustulære lesjoner anbefales bruk av klassisk reduserende (regenererende) midler - sink-diktholsalve, 1 - 2% tjære og ichthyolsalver, 1% ichthyol-resorcinolpasta. Inneholder sink hyaluronat gel Curiosin.

Behandling av akneformen av demodikose

Ved vedvarende akneformtype demodikose og ved utvikling av resistens (motstand) mot antiparasittiske stoffer anbefales bruk av preparater av retinoidgruppen (de er strukturelt nær vitamin A). Retin-A (Tretinoin), en syntetisk analog av retinsyre Adapalen (Klenzit, Differin) påføres topisk. Systemisk retinoid isotretinoin (Roaccutane) er foreskrevet for alvorlig kurs av akneform demodikose.

Fig. 14. Preparater av retinoidgruppen brukes til behandling av demodikose i tilfelle utvikling av resistens. På bildet er 0,1% Retin-A krem.

Fig. 15. Akneform form for demodikose: papulær (foto venstre) og papulopustulær (bilde høyre).

Fig. 16. Effektiviteten av behandlingen av akneformen av demodikose.

Fig. 17. Rosaceae-lignende form for demodikose: i form av spildet erytem (foto igjen), granulomatøs form (foto høyre).

Demodecosis og Rosacea

Demodekose hos mennesker kompliserer løpet av rosacea i 88,7% av tilfellene. Dette forekommer hovedsakelig i sykdoms sena stadier - erytematøs-papulær, papulopustulær og nodulær. Grunnlaget for behandling av demodikose og rosacea er korrigering av indre organers patologi og bruk av ekstern behandling.

 • For behandling av demodikose med rosacea anbefales bruk av svovelholdige legemidler og benzylbenzoat. Aerosolpreparatet Spregal har en god akaricid effekt.
 • For ekstern bruk med utseende av papiller og pustler, anbefales salicylsyre, resorcinol, adrenalin etc.
 • Forhindrer utseende av sel i de ytre lagene i huden og eliminerer rødhet av gel og salve med azelosyre gel og Skinoren krem.

Fig. 18. Bildet viser Skinoren gel og Azix-gel krem. Inneholder aselosyre.

Demodecosis mot seborrheisk dermatitt

Når demodikose vises på bakgrunn av seborrheisk dermatitt, er bruk av retinoisk salve indikert. Det forhindrer utviklingen av økt spredning av epitelet av ekskretjonskanaler i talgkjertlene, reduserer produksjonen og evakueringen av talg, bidrar til å redusere den inflammatoriske komponenten og bidrar til regenerering av huden. Samtidig bruk av tetracyklin-antibiotika og glukokortikoider anbefales ikke.

For seborrheisk dermatitt anbefales bruk av preparater som inneholder azelosyre: Skinoren, Azelik, Azix-Derm, etc. Skinoren brukes som 15% gel eller 20% krem ​​2 ganger daglig. Forbedring skjer etter 4 uker.

Fig. 19. Når demodikose oppstår på bakgrunn av seborrheisk dermatitt, er bruk av retinoisk salve indikert.

Akne Demodecosis

Demodecosis hos mennesker kompliserer akne i 33% av tilfellene. Dens behandling bruker bare en integrert tilnærming og langsiktig patogenetisk behandling mot bakgrunnen til grunnleggende hudpleie.

Les mer om aknebehandling og ansiktspleie i artikkelen. "Moderne akne behandling metoder."

Fig. 20. I fotostudiet på ansiktet.

Hudpleie under behandling av demodikose

 • Økt sebumproduksjon og overdreven spredning av hudepitelet skaper gode betingelser for reproduksjon av jernmider, så daglig rensing av huden er en obligatorisk prosedyre for behandling av demodekose i ansiktet og andre deler av kroppen. Skum, geler og lotioner brukes til dette formålet. De fjerner overflødig greasyhet og tørker ikke ut huden. Bruk av såpe anbefales ikke. Hyppigheten av vask ved behandling av demodikose bør ikke overstige 1-2 ganger daglig. Rengjør huden på gel "Klinans", medisinsk kosmetikk-serien "Exfoliak", "Clerasil Ultra", "Setafil", "Sfingogel", "Sebium" og "Zeniak".
 • Alkoholløsninger med antibiotika (5% kloramfenikolalkohol), 2 - 5% salicylsyreoppløsning, 2% resorcinol, 5 - 10% kamferalkoholoppløsning, blir avfettet og desinfisert på huden.
 • Jernmittene spiser på epidermale celler og talg, derfor bør keratolytiske og anti-seboriske legemidler brukes ved behandling av demodikose. Benzoylperoksid (Baziron, OHU-5, OHU-10, Klerasil-ultra), preparater av retinoidgruppen, azeløs og salisylsyre, resorcinol har keratolytiske egenskaper.
 • Med økt tørrhet i huden viser utseendet på irritasjon og peeling bruken av fuktighetsgivende midler og geler. Velprøvd beroligende krem ​​"Klin AK", "Avendlya overfølsom hud", "Tlerans Extrem."
 • For å regenerere (gjenopprette) de skadede områdene, vises bruk av en regenererende krem ​​"Sicalfat" med et sink-kobberkompleks eller "A-Derma Epithelium A.N. DUO Regenerating Cream" med hyaluronsyre.
 • For forebygging av utdanning etter pustler av atrofe arr anbefales bruk av Kontraktubex gel. Går 4 uker.
 • Konstant fuktighet og mørkhet er optimale forhold for levetiden til jernfester, så for behandlingstid er det bedre å forlate kosmetikk.
 • Overdreven ultrafiolett stråling bør unngås. Økt produksjon av vitamin D under påvirkning av ultrafiolett bestråling fører til økt syntese av katelicider, som støtter den inflammatoriske prosessen.

Fig. 21. Salicylsyre og resorcinol har keratolytiske og anti-seboriske egenskaper.

Fig. 22. Baziron er effektiv i behandlingen av inflammatoriske elementer på huden, har keratolytiske egenskaper. Legemidlet er tilgjengelig i forskjellige former (gel for rensing, tonic, skrubbe, korrigerende stoffer), som gjør det praktisk å bruke i forskjellige miljøer (hjemme, på jobb, på turer, etc.).

funn

Ved behandling av demodikose, som en uavhengig sykdom, og mot bakgrunn av hudsykdommer som rosacea, akne, peri-roto og seborrheisk dermatitt, brukes bare en integrert tilnærming og langsiktig patogenetisk terapi mot bakgrunnen av grunnleggende hudpleie.

Til tross for at den parasittiske sykdommen av demodikose forekommer ofte, er årsakene som fører til aktivering av flått og utviklingen av inflammatoriske dermatoser ennå ikke fastslått. Antiparasitisk behandling er ikke alltid effektiv og fører ofte til utvikling av resistente former av sykdommen.

Demodecosis er et komplekst problem. Det påvirker ikke bare helsen til personen, men påvirker også sin psyko-emosjonelle tilstand.

Effektive stoffer for behandling av demodikose i ansiktet

Ansiktsdemodikose er en sykdom hvor ansiktets hud og ytre øret påvirkes av en spesiell parasittisk akne-myte av slekten Demodex eller en aknejernkjertel.

Tikkens størrelse er fra 0,2 til 0,5 mm. Den lever i kanalen av talgkjertlene og i nærheten av hårsekkene fra alle mennesker og pattedyr. Under påvirkning av visse faktorer, er tippen aktivert, blir dypt inn i huden og forårsaker betennelse. Vi bringer oppmerksomhet til en annen artikkel om scabies tick, som også lever under huden.

Hvordan kurere demodikose?

Effektiv behandling av demodikose i ansiktet innebærer følgende anbefalinger:

 • ødeleggelsen av en mytekoloni av kjemikalier acaricides;
 • eliminering av forhold for videre utvikling av parasitter av slike stoffer: salicylsyre, diktiolsåpe, salisylsyre, keratolytiske midler;
 • undersøkelse og behandling av sykdommer i indre organer, samt behandling av munnhulen og tennene;
 • diett, fullstendig utelukkelse fra søtsaker, krydret og fettholdig mat, stekt mat, krydder, marinader, da de forårsaker aktiviteten til talgkjertlene og som følge av overdreven sekresjon av talg;
 • skrubber, masker, klemmer og ansiktsmassasje er forbudt;
 • Ikke bruk ansikts kremer som "mat" flått
 • Det anbefales å vaske i varmt vann

Pasienter som ønsker å bli kvitt ormer, spør ofte om naturlige produkter med de minste bivirkningene. I slike tilfeller anbefaler jeg dette verktøyet.

Eliksiret ødelegger og fjerner seg fra kroppens voksne, samt larver og egg av absolutt alle typer parasitter. Det bidrar til å rense organer og vev, nøytraliserer forgiftning av hele organismen.

Behandlingsskjema for ansiktsdemodekose

Nedenfor er et eksempel på prosedyrene fra det aktuelle tilfellet.

Behandlingsregime:

 1. Diett "Tabell nummer 5".
 2. Rensing av de berørte områdene i ansiktet med myke midler.
 3. Dimexidum-løsning for å fukte huden.
 4. Bruken av antiparasitisk salve 1 gang per dag i fem dager, en salve med dekametoksin 1 gang per dag i to dager.

Personlig pleie

Generelt er overholdelse av regler for personlig hygiene nøkkelen til vellykket behandling og rask gjenoppretting.

Demodecosis ansikts symptomer behandling skjer som følger:

 • Ved behandling av ansiktsdemodikose må du bruke de riktige salver og medisiner.
 • Svamper, skrubber og andre slipemidler bør ikke brukes under vannprosedyrer.
 • Vannet skal være varmt (ikke kaldt og ikke varmt).
 • En person bør fuktes med et håndkle og vente 30 minutter før du bruker salven til den er helt tørr.

Kan ikke takle parasitter?

Helminths er farlige for kroppen, deres metabolske produkter er giftige og provoserer inflammatoriske prosesser der de bor.

Behandlingen bør begynne med det samme! Beskytt deg selv og dine kjære!

I slike tilfeller anbefaler våre lesere å bruke det nyeste verktøyet - den tibetanske tibetanske samlingen fra parasitter.

Den har følgende egenskaper:

 • Dræper mer enn 120 typer parasitter for 1 kurs
 • Den har en antiinflammatorisk effekt.
 • Splitter og fjerner egg og larver av parasitter
 • Ødelegger patogene bakterier og virus
 • Fjerner giftstoffer og giftstoffer

Kosthold for demodikose

Produkter forbudt for demodikose:

 • Stekt og røkt mat.
 • Matvarer høyt i salt og sukker.
 • Sjokolade.
 • Soyasaus
 • Rømme og harde varianter av ost.
 • Eventuelle alkoholholdige drikkevarer.
 • Gjær.
 • Sitrusfrukter: sitroner, appelsiner, grapefrukt, mandariner, etc., som de er sterke allergener.
 • Noen grønnsaker: avokado, eggplanter, tomater.
 • Legumes og chillies: erter, bønner, soyabønner, linser, kikærter, asparges, etc.
 • Søte frukter: bananer, aprikoser, plommer, fiken, rosiner.
 • Krydder.
 • Veldig varme retter.
 • Honning og slakting.

Produkter anbefalt for demodikose:

 • Grønnsaker i store mengder: poteter, kål, gulrøtter.
 • Fiberrike grønnsaker.
 • Sur frukt
 • Supper.
 • Vann, usøte kompotter i store mengder.
 • Brød bare fullkorn.
 • Peanøtter og mandler.
 • Drikker som ikke inneholder koffein.
 • Grønt: persille, løk, salater, etc.
 • Ulike kornblandinger: havremel, ris, bokhvete, perlebyg.
 • Melk og kefir.

Historier av våre lesere!
"Jeg kjøper et produkt for foreldre, de bor i landsbyen, og risikoen for infeksjon med parasitter er stor. De tar det for forebygging. Jeg vil ikke drikke medisiner med mange bivirkninger, så jeg valgte denne eliksiren.

Produktet er basert på bi propolis, som har en utpreget antibakteriell, antiviral effekt. Jeg liker stoffet fordi det er helt naturlig, urte, og for forebygging er det veldig viktig. "

Kosmetologiske prosedyrer

Behandling av demodikose inkluderer bruk av medisiner i forbindelse med kosmetiske prosedyrer. Når du velger dem, legger legen oppmerksomhet på skjemaet og scenen av sykdommen, pasientens generelle trivsel.

Disse prosedyrene bidrar til å bli kvitt sykdommen og ubehagelig mangel i utseende.

For ansiktsdemodikose blir følgende prosedyrer anvendt:

 • elektroforese ved hjelp av fuktemidler;
 • microdermabrasion;
 • kjemisk rengjøring;
 • cryomassage;
 • ozon terapi;
 • laserbehandling.

Bruken av lokale preparater for destruksjon av demodexmitt

Ulike rusmidler er foreskrevet for behandling.

Antiparasittiske stoffer:

 • Salve med benzylbenzoat. For en positiv effekt, må den påføres huden tre til fem ganger om dagen.
 • Permetrin salve. Påfør innen to uker før sengetid.
 • "Demazol". Kremet gni inn i øyelokkene 2 ganger om dagen. Kursets varighet er 1,5 måneder. Vi presenterer oppmerksom på en artikkel om demodeks på øyevipper.

Antibakterielle midler:

 • Gel "Baziron". Bruk lett på de berørte områdene i ansiktet 1-2 ganger om dagen, varighet - 3 måneder, men effekten er merkbar etter en måned.
 • Erytromycin salve. Det påføres på øyelokket i mengden 0,3 g 3 ganger om dagen. Gjennomsnittlig behandlingsvarighet er 2 måneder.
 • Permetrin salve. Legemidlet påføres på de berørte områdene i et tynt lag, og unngår kontakt med øynene og andre slimhinner. Etter 24 timer vaskes salven med såpe og vann. Den gjentatte bruken er tillatt i 2-3 dager.
 • Dråper Tafazol. Legemidlet påføres 1 dråpe 3 ganger om dagen. Kursets varighet er 7 dager, men kan endres av behandlende lege.

medisinering

Ved demodikose er flere typer legemidler foreskrevet.

antibiotika:

 • Antibiotisk "Doxycycline" i form av tabletter. Tages muntlig etter måltid, vaskes med rikelig med væske. Den daglige dosen er 200 mg, kan tas omgående eller deles i to doser med et intervall på 12 timer. Varigheten av behandlingen foreskrives av den behandlende legen for hver pasient individuelt.
 • "Metronidazol" er et antibiotikum i form av tabletter eller kapsler. Brukes muntlig under eller etter måltider. Den daglige dosen er 1, 5 g (to tabletter 3 ganger daglig) i 5 dager.
 • "Ornidazol" er et antibakterielt stoff. Tatt innvendig etter å ha spist. Dosering for voksne - 1 tablett eller kapsel 2 ganger daglig i 5 dager, men legen foreskriver nøyaktig dosering og varighet av administrasjonen.

Antihistaminpreparater:

 • "Loratadin" - tatt 1 tablett per dag. Varigheten av behandlingen er foreskrevet av legen individuelt.
 • Ebastin (en analog av Kestin) er et aktivt stoff som ligger i hjertet av preparatene Agistam, Alerik, Claritin, etc. Alle av dem tas på 1 tablett per dag.
 • "Tavegil" - tatt 1 tablett 2 ganger om dagen.

Anti-protozoan rettsmidler for demodikose:

 • Krem "Rosamet". Den aktive ingrediensen er metronidazol. Kremet påføres på renset ansikt, direkte på de berørte områdene, i et tynt lag med en applikator eller bomullspinne. Varigheten av behandlingen kan variere fra 21 dager til 4 måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.
 • Tabletter "Trichopol". Deres aktive ingrediens er også metronidazol. Tilordnet til 1 tablett 2 ganger daglig i 10 dager. I alvorlige tilfeller kan kurset forlenges.

Siden sykdommen oftest manifesterer seg i det øyeblikket immunsystemet er svekket, foreskriver legene ofte immunmodulatorer for behandling av ansiktsdemodikose.

Immunmodulerende midler:

 • Legemidlet "Bioaron C" er en naturlig planteimmunomodulator. Det tas før måltider i mengden 15 ml en gang daglig. Varigheten av bruken er forskrevet av lege.
 • Homeopatisk medisin "Girel" er et stoff med en multikomponent sammensetning. Det tas 3 ganger om dagen, en tablett hver, som må holdes under tungen til den er helt oppløst.

Effektive folkemidlene for hjemmebehandling

Generelle regler for behandling av demodeks i ansiktet hjemme:

 • Ansiktsrensing bør foregå i tre trinn. Dette vasker med varmt vann med en spesiell gel som inneholder salisylsyre. Ikke vask med såpe, da det tørker ut huden. Det er også forbudt å bruke rensemidler som inneholder alkohol. Deretter må du kaste ansiktet med et rent engangsbruk og tørke det med lotion eller tonic for problemhud. Påfør et tynt lag med medisinsk salve og krem ​​etter en stund.
 • Ikke bruk pulver, fundament eller andre dekorative kosmetikk.
 • Det anbefales at du ikke berører huden ofte, fordi hendene inneholder mange bakterier.
 • Det anbefales å tørke huden med lotion om dagen for å fjerne støvpartikler, fett og smuss.
 • På en solrik dag er det uønsket å holde seg i solen, da dette stimulerer ytterligere produksjon av subkutant fett. Ikke bruk solkrem.
 • Det er nødvendig å vaske og stryke en putevar hver dag med et varmt strykejern. Det anbefales å erstatte fjærpuden med en silikon.
 • Det er viktig å overvåke riktig ernæring, ikke å spise forbudt mat. Du kan følge en diett for å rense kroppen.

Det er mange måter å kurere den subkutane myten hjemme ved hjelp av folkemidlene.

Masker for demodikose

Maske med leire og urter for demodikose:

 • Ingredienser: hvit eller blå leire, celandine, kamille, calendula, nettle.
 • Tilberedningsmetode Forbered et avkok av urter. Ta leiret og bland med denne buljongen til den er jevn.
 • Metode for bruk. Påfør på renset ansikt i 20-30 minutter til masken er helt tørr. Etter tørking kan masken fjernes med en bomullspinne fuktet med lotion og vaskes med varmt vann.
 • Denne masken effektivt strammer porene, lindrer betennelse, gjør huden lettere, tørker sår, nærer med nyttige næringsstoffer

Oppskriften på en leire- og kroppsmaskemaske:

 • Ingredienser: hvit eller blå leire, bodyaga.
 • Forberedelse: 1 spiseskje hvit eller blå leire blandet med 1 teskje bodyagi og med 1 teskje rent vann.
 • Hvordan bruke: Påfør en maske på ansiktet og vent på fullstendig tørking. Vask av med varmt vann.
 • Denne masken har en positiv effekt på tilstanden til huden, glatter den, gjør den lettere, bidrar til å lindre betennelse og hevelse.

Urteinfusjoner med demodikose

For behandling av demodex kan du også bruke en rekke urteinfusjoner.

Resultatet av behandlingen tar ikke lang tid å vente hvis du følger alle regler og tips i denne artikkelen.

Med en synlig forbedring, bør du ikke gi opp behandlingen, siden full gjenoppretting skjer bare etter 3 måneder. Etter utvinning må du også følge hygieneglene, spise riktig, ta vitaminer for å unngå å komme tilbake av sykdommen.

Legemidler til behandling av demodikose

Demodecosis er en hud- eller hårsykdom som skyldes aktiviteten av flått fra Demodex-slekten. Denne parasitten lever i kroppen til de fleste, men begynner å sprede seg aktivt og få huden til å reagere bare i noen.

Blant de faktorene som forårsaker sykdommen, kalt følelsesmessige opplevelser og depresjon, misbruk av krydret og fettstoffer, overproduksjon av sebum, bruk av hormonelle stoffer.

Demodecosis påvirker ofte kvinner med løs følsom hud, utsatt for utslett og rødhet. Ofte utvikler demodikose som en samtidig hudsykdom, oppstår som følge av hormonforstyrrelser, utilstrekkelig hygiene og alderdom.

Årsaker til demodikose

Ofte påvirker parasitten ansiktets hud, spesielt i nasolabiale folder og panne, på bryst, rygg og øyelokk. Skille mellom hud og øyedannelser av demodikose. Blant de viktigste årsakene til utviklingen av demodikose hud:

 • akne (inkludert knuter og rosacea);
 • kløe, verre om natten eller når det er utsatt for høye temperaturer;
 • usunn skinn av huden forårsaket av overskytende fett utskilt av talgkjertlene;
 • hudrødhet;
 • en økning i nesens vinger (forekommer i avanserte tilfeller).

I pasientens øyeform er det en klebrig film på øyenvippene, noe som forårsaker stopping, rødhet og tap.

Hvis ubehandlet, kan demodikose være komplisert av konjunktivitt, blefaritt, rosacea.

Mange pasienter skiller ikke demodikose fra vanlig akne. For begge sykdommer preget av forekomst av akne. Men med demodikose, er det ledsaget av hudrødhet, lilla rødt ansikts-tinge, unaturlig glans i stedet for nederlag.

Sykdomsbehandling

Demodecosis tilhører sykdommene som krever langsiktig kompleks behandling. Følgende grupper av legemidler brukes:

 • akaricide legemidler som dreper flått (Spregal, benzylbenzoat, permetrinsalve);
 • produkter som inneholder metronidazol (Rosamet, Metrogyl Gel, Trihopol);
 • preparater inneholdende azelainsyre (Skinoren Gel);
 • preparater som inneholder svovel (tjære, ichthyol salve, Yam salve);
 • vitaminer;
 • antihistaminer (Tavegil, Diazolin, Zyrtek).

Vurder de vanligste og mest effektive stoffene.

Spregal

Legemidlet, produsert i form av en aerosol på grunnlag av esbiol, som påvirker nervesystemet av subkutane kvalster. Den terapeutiske effekten oppstår etter første bruk av legemidlet. Prosedyren for behandling av huden med Spregal gjøres best om kvelden. Spray spray skal være i godt ventilerte områder i en avstand på 20-30 cm fra kroppen. Behandlet hud bør ikke vaskes tidligere enn 12 timer etter behandling.

Det må tas hensyn til at stoffstøv ikke kommer inn i nesen, munnen og øynene. Spregal tolereres godt, forårsaker sjelden bivirkninger og kan anbefales selv for barn. Blant kontraindikasjoner: bronkial astma, bronkitt, ammingstiden.

Benzylbenzoat

En av de mest populære stoffene i kampen mot subkutane flått. I kontakt med de aktive ingrediensene i legemidlet dør tiket innen en halv time. Når det påføres eksternt, forårsaker det ikke fare for kroppen, siden det ikke trenger inn i blodet.

Til behandling gnides salven med masserende bevegelser i huden over hele overflaten av ansiktet, unntatt øynene. Kursets varighet er ganske lang og avhenger av hvor raskt de viktigste symptomene elimineres - akne, betennelse og kløe. Benzylbenzoat fremstilles også i form av en emulsjon. Før du behandler huden, blir flasken ristet, og ansiktet vaskes med varmt vann og såpe. For å utføre prosedyren anbefales før du går i seng. Om morgenen, vask ansiktet igjen med såpe og vann. Behandlingsforløpet er 2-3 uker.

I noen tilfeller forekommer allergiske reaksjoner fra huden i form av brennende og kløe. Med disse bivirkningene, avbrytes behandlingen.

Benilbenzoat anbefales ikke under graviditet og amming, med alvorlige pustulære hudlesjoner, barn under 3 år.

Permetrinsalve

Grunnlaget for dette legemidlet er permetrin. Dette stoffet forhindrer utviklingen av larver og voksne flått. Vanligvis er permetrinsalve foreskrevet som en del av kompleks behandling med svovelpreparater og antibiotika (Erytromycin, Clindamycin).

For behandling av demodikose er daglig bruk av salve nødvendig i minst en måned. En slik varighet er relatert til livscyklusen til demodexmitten, som er 28 dager. Etter noen dager blir symptomene på demodikose betydelig redusert. Bivirkninger er sjeldne.

trihopol

Det er en oppfatning at dette legemidlet kun er ment for behandling av seksuelt overførbare infeksjoner. Faktisk er stoffet effektivt i hudsykdommer, inkludert demodekose.

Det foreskrives vanligvis når demodikose er ledsaget, for eksempel av trichomoniasis. Å drepe "to fugler med en stein" med ett stoff. Trichopolum brukes i kompleks terapi med ulike salver eller aerosoler. Innen 10 dager, ta en pille to ganger om dagen.

metronidazol

Aktivt hemmer bakterier i kroppen, er en del av den komplekse behandlingen av demodikose. Et viktig aspekt ved behandlingen av dette legemidlet er nøyaktig overholdelse av regelmessighet og dosering foreskrevet av legen. En pille tas 1-2 timer etter måltidet, vaskes med stor mengde vann. Du kan ikke hoppe over tidspunktet for opptak, hvis det fortsatt skjer, må du ta en pille så tidlig som mulig.

Vanligvis behandles demodikose ved hjelp av eksterne midler, og legen kan foreskrive tablettene i noen tilfeller.

Samtidig bruk av metronidazol og alkoholholdige drikkevarer er strengt forbudt. Dette kan forårsake alvorlige bivirkninger: uregelmessigheter i hjertesystemet, kvalme, oppkast, feber og rødhet i huden.

Skinoren gel

Som en hjelpebehandling av demodikose, brukes narkotika basert på azelainsyre. De mest kjente av dem er Skinoren Gel, som har en antiseptisk og desinfiserende effekt. Azelainsyre i sammensetningen av stoffet normaliserer aktiviteten til talgkjertlene, har antiinflammatorisk effekt.

Alle disse handlingene har en positiv effekt på tilstanden til huden, men kan ikke fullstendig fjerne kroppen av voksne og krysse larver. Derfor er bruk av Skinoren Gel bare mulig som en ekstra del av kompleks behandling.

Blefarogel

Når øyelokkhuden påvirkes, brukes Blefarogel Care Gel til å eliminere kløe, skorpe og rødhet.

Den inneholder hyaluronsyre, svovel, glyserin og aloe vera-ekstrakt. En liten mengde gel påføres på øyevippene daglig om morgenen og om kvelden.

For å behandle øyelokkene gjelder også dråper med fysostiglin, Demolon geler og Stopdemodex.

Andre rettsmidler i behandlingen av demodikose

Vitaminer er mye brukt til demodikose. Deres mangel fører til lakk, tørr hud, svekkelse av hudceller, som blir utsatt for aktiviteten av flått. Pasienter anbefales å motta vitaminer fra følgende produkter:

 • Vitamin A - lever, fiskeolje, gulrøtter, spinat;
 • vitamin D - torskelever, sild;
 • vitaminer i gruppe B - bokhvete, ris, melk, biff, gjær, lever, nyrer;
 • E-vitamin - vegetabilske oljer, kyllingegg, erter;
 • K vitamin K - kalvekjøtt, gulrot, grønne erter.

Demodecosis er en langsiktig sykdom som bringer mye fysisk og moralsk lidelse til sine eiere. Det er ikke noe stoff som vil kurere demodikose i løpet av noen dager. Men regelmessig bruk av et kompleks av medisiner, oppfyllelsen av alle doktorsforskriftene sammen med overholdelse av riktig diett, vil sikkert føre til fullstendig gjenoppretting.

Legg til en kommentar Avbryt svar

Mest populær:

Gratis medisinsk konsultasjon

Uten et triks. Bare legg spørsmålene dine i kommentarene og spesialisten vil svare på det.

Full liste (over 150 produkter) med priser, oppdateres jevnlig.

Identifiser sopp etter bilde

Når skal du gå til legen? Vi tilbyr å finne ut hva spiker sopp ser ut på forskjellige stadier.

Er det mulig å kurere på 1 dag? Typer, hvordan å unngå infeksjon, måter å overføre, narkotika.

Er det mulig å kurere på 1 dag? Typer, hvordan å unngå infeksjon, måter å overføre, narkotika.

Hvordan fjerne vorter selv?

Vorter i barn, papillomer og kondylomer hos voksne, hva er faren for fjerning hjemme?

Trusse på kvinner

Thrush eller vaginal candidiasis er kjent for hverandre for hverandre.

Dermatitt: foto og beskrivelse

Det er mulig at stedet på huden ikke er en sopp i det hele tatt. Sammenlign bilder for å være sikker.

Hvis det er et karakteristisk utslett, må du løpe til legen, eller i det minste til apoteket.

Mann candidiasis

For noen grunn mener representanter for den sterke halvdel av menneskeheten at trøst er kvinnens privilegium, men dette er ikke slik.

Hvordan behandle sopp

Liste over stoffer for ulike typer sopp. Salver, kremer, lakker, stearinlys, tabletter - sammenligninger, vurderinger, kostnader.

Test for leger

Test din kunnskap om hudpleie dersom du er spesialist eller student.

Hvordan behandle demodikose hos mennesker

Demodecosis påvirker sebaceous kjertlene. Sykdommen oppstår når eksponering for dem betingelsesmessig patogen tippe Demodex (acne zheleznitsa). Ved forekomst av kløende infeksjonsfeil, et akutt behov for å konsultere en lege, fordi bare han vil fortelle deg hvordan du behandler demodikose.

Diagnose av demodikose er ikke laget visuelt. For å gjøre dette, utføres tester, som kan inkludere hudskraping, en undersøkelse av nyskårne øyevipper, og andre. Først etter disse prosedyrene utnevnes midler fra demodikose.

I hvert tilfelle er behandlingsregimer forskjellig og avhenger av arten av forekomsten, alvorlighetsgrad og antall parasitter. Hovedbehandlingen er rettet mot:

 • ødeleggelse av flått
 • eliminering av gunstige forhold for vital aktivitet av parasitter ved bruk av seboregulatorer og keratolytika;
 • reduksjon av allergiske manifestasjoner;
 • korreksjon av immunsystemet;
 • behandling av sykdommer og fokus av kroniske infeksjoner som provoserte utseendet til demodikose.

En syk person må følge noen regler:

 • Ikke bruk til ansiktsmassasje, klemme akne og skrubbe, da de bidrar til spredning av lesjoner på sunn hud;
 • eliminere bruken av varme, krydrede, søte, fete og stekte matvarer, samt marinader og krydder, da de øker produksjonen av talg;
 • ikke bruk nærende kremer, de er mat for flått;
 • For hygieniske prosedyrer bruk kaldt (ikke varmt) vann, bedre vask med kaldt vann. Og enn legen vil råde å vaske ved demodikose;
 • Håndklær og undertøy behandles med desinfeksjonsmidler;
 • unngå eksponering for høy temperatur.

Ved behandling av demodikose brukes en integrert tilnærming.

Lokal eksponering

Behandling med lokale rusmidler utføres av kurs, hvorav det er pauser. Skjemaets form og stadium påvirker behandlingstiden (fra en måned til ett år).

Det må huskes at den eksterne måten å demodikose påføres og fjernes med forsiktighet for ikke å irritere huden. Før du bruker, bør du følge instruksjonene nøye.

Nesten alle salver inkluderer giftige stoffer, så de blir ikke brukt under graviditet, amming og individuell intoleranse overfor komponentene. Hovedsakelig brukte antiparasitiske midler, om nødvendig antifungale. I kampen mot demodikose har salver en god effekt, men på grunn av den grunne inntrengningen i huden, kan behandlingen forsinkes (1-1,5 måneder).

Vanlige salver:

krem

Mange kremer har samme effekt som salver, og brukes som hoved eller ekstra middel for demodikose. Følgende verktøy er populære:

Komplekser av medisinsk kosmetikk for demodikose

Komplekset av spesialiserte kosmetikk i behandlingen av demodecosis Demodex Complex i dag er den mest effektive metoden. Vegetabilsk base av stoffet forårsaker ikke allergier og er helt trygt.

Ved hjelp av verktøyet kan du oppnå følgende resultater:

 • undertrykkelse av livet til det subkutane krysset;
 • eliminering av kløe;
 • akne behandling;
 • hudmykning;
 • utvidelse av porene;
 • normalisering av talgkjertlene;
 • Beskyttelse av huden mot subkutane kvaler og infeksjoner.

Effektiviteten av stoffet viste seg ved en rekke kliniske forsøk, anerkjent av eksperter i England, USA, Tyskland. Den brukes på forskjellige stadier av demodikose og i tilfeller av tilbakefall.

Komplekset fritar ikke eksperter fra konsultasjon. Behandlingstiden må respekteres, ellers vil stoffene ikke bringe det ønskede resultatet og vil bidra til utviklingen av sykdommen. Behandlingsperioden er tre måneder.

De beste rettsmidler for demodikose:

 • kvelden krem ​​(Xinsheng) dreper flått, har umiddelbare resultater og langvarig handling;
 • morgenkrem (Kang) regulerer sebaceous kjertlene, stopper hudvising;
 • Såpe er en obligatorisk komponent i behandlingen av demodikose. Det renser huden dypt, ødelegger parasitter, strammer porene, har en skrubbende effekt.

Det anbefales å kjøpe Demodex Complex fra offisielle leverandører for ikke å komme til den falske.

Et godt omdømme har tjent kosmetisk serie med stoffer "Stop Demodex". Kosmetikkens sammensetning bidrar til:

 • opprettholde normal vannbalanse i huden;
 • oppmykning;
 • myten som finnes i svovelkomplekset og det antibakterielle middelmetronidazol er ødelagt;
 • antiseptisk, antiparasittisk, antiinflammatorisk, helbredende og smertestillende effekt;
 • lindre kløe og betennelser;
 • Opprettelse av en beskyttende film, med hjelp av hvilke hudcellene selvreparerer.

Gel fra Stop Demodex-serien behandler effektivt Demodectic blepharitis. Det hjelper lindre kløe og betennelse. Kan gjenopprette hud og fjerne hevelse.

Ansiktsmasken har langvarig effekt, og på kort tid dreper parasittene.

Det må huskes at kosmetiske preparater behandler tidlig stadium av sykdommen og har kontraindikasjoner: en allergisk reaksjon og graviditet. Før du bruker dem, må du lese instruksjonene for komponenten metronidazol.

Kosmetiske prosedyrer

Kosmetiske prosedyrer hjelper behandling av demodikose, men fungerer som en hjelpemetode. Hvert tilfelle har en individuell tilnærming.

Det anbefales ikke å rengjøre ansiktet ditt under demodikose. Uprofesjonelt utført prosedyre fører til spredning av sykdommen, blåmerker og arr oppstår.

TCA Peeling med demodikose (normal peeling med sykdommen er forbudt) brukes til å forbedre tilstanden til huden. Under prosedyren blir huden renset fra det berørte laget. Noen ganger er det en liten brennende, kløe eller prikken av de behandlede områdene, men ikke for lenge. Det er irritasjon av følsom eller ufullstendig helbredet hud.

Ozonterapi - en moderne metode for å eliminere hudpatologier. De nødvendige dosene av ozon har antiinflammatoriske, baktericide, antivirale, cytostatiske, analgetiske egenskaper. I tillegg normaliserer prosedyren ernæring, fukter, beskytter huden og normaliserer dens metabolske prosesser.

Laserfotokogulering fører til helbredelse og restaurering av kroppsvev, øker beskyttelsesfunksjonen. Den har anestetisk, spasmolytisk, antibakteriell, anti-edematøs, antiinflammatorisk effekt. Hjelper med å forbedre vaskulær tone. Når du bruker laser bivirkninger, forekommer ikke avhengighet og allergiske reaksjoner.

Darsonval med demodikose - en enhet for darsonvalisering. Under fysioterapeutisk prosedyre blir huden utsatt for høyfrekvente impulsstrømmer. Brukes til å behandle ansiktsdemodikose.

Når du bruker enheten, vokser blodkarets vegger, blodstrømmen forbedres, vev ernæring aktiveres og normaliserer talgproduksjonen, noe som fører til en total forbedring i hudtilstanden. Prosedyren har uttalt smertestillende og antipruritiske effekter. Darsonvalisering har mange kontraindikasjoner, så den brukes med forsiktighet. Darsonval kan brukes hjemme.

Kryomassasje (is) forbedrer talgkjertlene, eliminerer hevelse og betennelse. Under prosedyren blir menneskelig hud utsatt for flytende nitrogen. Den lave temperaturen av stoffet (-196 grader) bidrar til å begrense og utvide blodårene, noe som fører til økt blodsirkulasjon og metabolisme.

sjampo

Behandling av demodecosis av hodet er vanskelig, da håret forstyrrer inntrengningen av medisiner på huden. Ved hjelp av en spesiell medisinsk sjampo for hår, er huden lett behandlet.

Det må huskes at sjampo er bare en hjelpemetode for behandling, og brukes sammen med andre metoder for å bekjempe krysset. Disse midlene brukes om kvelden, siden aktiviteten til parasitter øker i løpet av denne perioden. Populære er:

 1. Demodex Komfles - sjampo for demodikose av hodet brukes som terapeutisk og profylaktisk middel. Det reduserer antall kvaler og renser huden fra skalaer.
 2. Shampoo Stop Demodex har anti-sopp og anti-parasittiske egenskaper.
 3. Demodex Ovante Shampoo tilhører gruppen av amerikanske behandlings-og-profylaktiske stoffer. Aktivt bekjemper flått, nærer og renser huden.
 4. Shampoo Manting bidrar til å gjenopprette hårrødene og huden på hodet, fjerner parasittene selv og konsekvensene av deres livsviktige aktivitet.

Kosmetikk krever regelmessig bruk. Behandlingsforløpet er lang (opptil tre måneder). Kontraindikasjoner inkluderer individuell intoleranse mot komponentene. Når du velger en sjampo, kan du ty til hjelp av en hudlege.

Massasje århundre

Demodectic blepharitis blir behandlet med medisiner og ved hjelp av massasje, som forflytter parasitter til overflaten av huden, noe som letter kampen mot dem. Det bidrar også til å lindre spenning fra øynene.

Massasjen har en rekke kontraindikasjoner, derfor er godkjenning av en spesialist nødvendig før bruk.

Før prosedyren er det nødvendig å behandle øyelokkene og fingrene med antiseptika, som forhindrer spredning av demodikose til sunn hud.

Noen typer massasje:

 1. Ved hjelp av fingertuppene masseres øynene på øynene i opptil 10 minutter.
 2. Etter påføring av en medisinsk salve eller krem ​​på øyelokket, må du gni den med masserende bevegelser til den absorberes. Øyne skal lukkes for å forhindre irritasjon av fiber.
 3. Prosedyren er smertefullt i naturen, før dette feriestedet til smertestillende midler. For massasje brukes en spesiell glassstang, som må legges mellom øyelokk og øyeboll for å gi hårdhet til øyelokk. Ved hjelp av sirkulære bevegelser med fingre og trykk, krysses tippen ut på huden. Varigheten av massasjen er opptil 10 minutter, så demodektisk blepharitt vil forsvinne tidligere. Det er nødvendig å massere både øvre og nedre øyelokk.

Blefarogel-2 brukes ofte til demodikose av øyelokkene, dets detaljerte instruksjoner vil bidra til å forstå søknaden.

Muntlig medisinering

Narkotikabehandling berettiger ikke alltid seg selv. De eneste effektive stoffene for demodikose er antibiotika. Men akne har en slik livssyklus at det er nødvendig å ta anti-parasittiske stoffer i lang tid. Tablett Metronidazol og Doxycyklin ved behandling av demodikose, hvis du følger høye doser, kan raskt føre til utvinning, men bruken av dem vil påvirke hele kroppen negativt.

Bare en lege kan foreskrive riktig behandling av demodikose. Som regel bruker ekspertene seg til å hjelpe:

 • akaricider (et legemiddel som fører til parasittens død): Trichopol. Legemidlet bør tas 10 dager;
 • Antihistaminer: Tavegil. Doseringen er 1 mg to ganger daglig til oppsigelsen av den allergiske reaksjonen;
 • immunomodulatorer: detox. 1 kapsel tas to ganger om dagen. Behandlingsforløpet opptil tre måneder;
 • Sorbenter: Recipen. Legemidlet er fortynnet i kefir og tatt 1 spiseskje tre ganger om dagen. Det anbefales å drikke løsningen i en måned.

Populær er Safocid - et sett med medisiner. Safotsid er antifungal, antibakteriell og anabiotisk.

Safocid bør tas 1 time før måltider. Behandlingen er engang.

Safocid kan forårsake bivirkninger og har kontraindikasjoner. Derfor, før du bruker Safocid, er det nødvendig å konsultere en lege.

For å gjenopprette kroppen er det behov for vitaminer for demodikose:

Flere Artikler Om Typer Acne