Hårsekken og omkringliggende vev som er betent med nærvær av pus er furuncle (chiry, boil). Kokene vises ikke som andre hudbetennelser, på steder der det ikke er noen vekst i håret. De hyppigste stedene på kroppen, der det er koker: ben, hender, bakder, lyskeområde, nedre rygg, nakke, nakke (bak), ansikt.

Avhengig av type bakterier, skjer en furuncle: streptokokk; stafylokokker (sycosis, karbunkul, follikulitt, hydradenitt) og blandet.

Årsaker til koker og symptomer

Det er en furuncle på grunn av utseendet av bakterier, oftest stafylokokker. Årsakene kan være forskjellige, for eksempel: kamme og få bakterier i såret eller hudtrauma.

Personer med svakt immunsystem har større risiko for å koke.

Også kjelen kan utløses av følgende faktorer:

 • kjemisk irritasjon;
 • permanent hudkontaminering;
 • langvarig fysisk tretthet;
 • vitamin mangel;
 • økt aktivitet av svette og sebaceous kjertler;
 • overoppheting eller alvorlig hypotermi
 • svikt i nervesystemet, mangel på riktig hvile.

Hovedkildene til en koke er:

 • manifestasjon av pus i midten og utslipp av hvit farge med blod;
 • gul flekk i midten av kjelen;
 • forhøyet temperatur;
 • smerte øker gradvis, men faller når pus kommer ut og kjernen skiller seg.

Typer av salver til behandling av kokinger

Når du behandler en koking, må du kontakte en spesialist som vil hjelpe deg med å velge riktig lokal behandling og fortelle hvilken salve som er bedre å behandle eller om nødvendig å utføre en kirurgisk prosedyre. I de fleste tilfeller koster behandlingen bare salve.

For behandling av koke i ulike deler av kroppen (ansikt, under arm, lyske, etc.) påfør mange salver. Avhengig av scenen hvor kjelen er plassert, velges det nødvendige middelet. I de tidlige stadier av utvikling av en koke, anbefales det å hente antiseptiske salver og pus trekke fra en pod.

Antibiotiske salver vil være mest effektive når en spontan åpning av absessen har skjedd, og også hvis det er risiko for infeksjon av bakterier. Etter den viktigste behandlingsprosessen anbefales det å bruke helbredende salver for å gjenopprette huden.

Antibiotisk salve

Mot kokker blir antibakterielle salver oftest prøvd på. De brukes når kjelen befinner seg i øret, nesen eller ansiktet, når det er et sted å være tilbakevendende furunkulose og når en person har svak immunitet. Etter at overflaten av abscessen er behandlet med en løsning med en antiseptisk effekt, bør en antibiotisk salve påføres.

De mest populære stoffene: Levomekol, Oflokain, Dioksizol, Tetracyclin salve og andre.

Levomekol - dreper mikrober og rydder fokuset på pus som har akkumulert. Det er praktisk å bruke til hjemmebehandling. Salven har ikke bare anti-inflammatoriske egenskaper, men også antibakteriell og har en helbredende effekt. Legemidlet virker på grunnlag av ødeleggelsen av proteinsyntesen til bakteriene selv, som til slutt dør.

Salve fremmer rask vevsreparasjon på grunn av stimulering av intracellulære metabolske prosesser. Steril gaze dressing gjennomvåt med salve og påføre såret. Bytt dressinger daglig.

Trekker salve

Salver med trekkende effekt brukes i utgangspunktet, siden de bidrar til dannelsen av pustler - hodet på en furuncle. Når hodet er dannet, åpner furuncle oftest seg selv og pus flyter fra det. I intet tilfelle kan ikke klemme absessen, som en stor sannsynlighet for å spre infeksjonen.

Ichthyol salve - brukes på et tidlig stadium av behandling, når kjelen ikke er moden. Men det vil være effektivt i enhver fase av modning av absessen.

Det er derfor salven er allment kjent for sin effektivitet og lave kostnader. Den har en antiseptisk og desinfiserende effekt.

Brukes i form av komprimerer med ichthyol salve, de trenger hyppige endringer og bør påvirke minst 2-3 timer.

Heparin salve er et antiseptisk, antiinflammatorisk og antimikrobielt legemiddel. Når du bruker salve til det berørte området, utvides karene, og komponentene i preparatet absorberes veldig godt. En av hovedkomponentene i dette legemidlet er bedøvelse. Salve er ikke anbefalt for gravide.

Sintomitsinovaya salve - er en del av ricinusolje, på grunn av hvilken salven anses å være øm, ikke tette såret, men trekker det veldig godt, parallelt tørker og helbreder den skadede overflaten. Hvis situasjonen forverres (med furunkulose), brukes stoffet under dressingen. Påfør syntomycin salve til forsvunnelse av tegn på infeksjon. Brukes til å koke og forandre dressinger daglig.

Helbredende salver

Når hovedbehandlingen kommer til en slutt, anbefales det å bruke midler spesielt opprettet for helbredelse i helbredelsesområdene. De mest populære er: Vishnevsky salve og sink salve.

Vishnevsky salve - det er mye brukt i behandlingen av kokos, har anti-inflammatoriske egenskaper og er praktisk å bruke hjemme. Det har også en antibakteriell egenskap og optimaliserer prosessen med reparasjon av vev.

Vishnevsky salve har en god helbredende effekt. Påfør i form av lotioner, tamponger, komprimerer. Påfør et tykt lag på infeksjonsstedet og reparer.

Denne prosedyren er gjort 3-4 ganger om dagen, hver gang desinfisering av såret. Ikke bruk salven under brudd eller modning av kjelen, da det myker abscessens vegger og bidrar til trusselen om subkutan abscess - abscess.

Zinksalve - et legemiddel til ekstern bruk, som består av bare to komponenter: petrolatum og sinkoksid i forholdet 10: 1. Det er sinkoksid i dette preparatet som har en anti-inflammatorisk effekt.

Dette er en av salver, som ikke har noen bivirkninger. Dette er den viktigste fordelen som lar deg bruke verktøyet selv under graviditet og amming.

I tillegg har sinksalve en hygroskopisk egenskap, på grunn av at stedet for betennelse tørker mye raskere og huden blir raskere gjenopprettet.

Til slutt foreslår vi at du gjør deg kjent med hvordan du bruker salven til behandling av koke. Dette vil fortelle Valery Mitish Afanasyevich - leder av avdelingen for sår og sårinfeksjoner hos Institutt for Kirurgi dem. AV Vishnevsky:

AskBody

Du er her

Behandling av koke folkemidlene (oppskrifter)

Hva koker?

Inflammatoriske prosesser på huden, som beskytter kroppen mot negative ytre påvirkninger, forekommer ganske ofte. Vanligvis er de ubetydelige, og vi merker dem ikke engang. Imidlertid er furuncle en slik betennelse, som vi dessverre ikke kan mislykkes i å legge merke til. Det kan dukke opp i en person av noe kjønn, alder, sosial status, på kroppen som hårsekkene er til stede. De eneste områdene i menneskekroppen der hodebunnen vanligvis er fraværende, og derfor kan det ikke oppstå koke, det er palmer og såler på føttene.

Furuncle, som er kjent som koker, er vanligvis dannet som et resultat av en stamme av stafylokokker som faller inn i hårsekkelen, etterfulgt av suppuration, inkludert vevet som omgir hårsekkene.

Til tross for at stafylokokker er nesten alltid tilstede på menneskekroppen, er furuncle heldigvis ganske sjelden. For dannelsen er det nødvendig å kombinere en rekke faktorer, hvis hovedpunkt kan betraktes som den utilfredsstillende tilstanden til kroppens immunsystem. På bakgrunn av lav immunitet kan årsaken til kildannelse være: mikrotrauma i huden i kombinasjon med ikke-overholdelse av regler for personlig hygiene, stress, metabolske forstyrrelser, kroniske sykdommer i indre organer.

Utviklingen av kjelen skjer i flere stadier:

- På tidlig stadium vises en fortykning på huden, forårsaket av konsentrasjonen av cellulære elementer med en blanding av blod og lymf (infiltrering). Det er en prikkende følelse, senere dannes en tett, smertefull formasjon, og ødem i det tilstøtende hudområdet oppstår.

- i neste fase, som begynner på den tredje dagen, blir kuleplanen klar - en kegleformet smertefull svulst i midten av hvilken et purulent hode dannes. På dette stadiet mulig: en økning i kroppstemperatur til 38-39 grader, utseendet av hodepine og generell ulempe.

- Den tredje fasen kjennetegnes ved spontan eller kirurgisk åpning av kjelen med frigjøring av purulent innhold, hvoretter svelling av vev og smertefulle opplevelser forsvinner gradvis.

Moderne behandlingsmetoder

Ved første tegn på koke er det best å søke hjelp av en kvalifisert profesjonell. Hvis kjelen befinner seg i nasolabial triangelområdet (inkludert i øret eller i nesen), er det ganske enkelt ikke noe alternativ til å gå til en lege, fordi hvis du gjør noe galt, er det stor risiko for infeksjon i hjernen, noe som kan ha livstruende konsekvenser.

I første fase kan behandlingen være lokal, blant annet ved bruk av fysioterapiprosedyrer og uten bruk av rusmidler, spesielt hvis vi snakker om en enkelt furuncle.

Til disposisjon for moderne medisin finnes det også mange medisiner i forskjellige former (for eksempel salve, antibiotika), som, hvis den er riktig brukt, kan kurere en koke uten negative konsekvenser for kroppen.

Noen ganger, for eksempel med vanskelig lokalisering eller komplisert betennelse, kan kirurgisk åpning av kjelen indikeres etterfulgt av fjerning av pus.

Leter du etter en måte å fjerne furuncle hjemme, bør du ikke prøve å klemme ut puset på egenhånd, slå av eller, spesielt, gjennomborne kjelen. Denne ekstremt smertefulle prosedyren vil mest sannsynlig ikke gi positive resultater, men det kan godt føre til uønskede effekter hvis pus kommer inn i blodet og infeksjonen sprer seg gjennom hele kroppen.

Folk rettsmidler for koker

For ikke så lenge siden, da medisinen ikke var så utviklet, og apotekene ikke ble vanlig i nesten hvert bykvart, prøvde våre oldeforeldre å løse problemet med å behandle koker hjemme ved hjelp av tilgjengelige midler. Noen ganger lyktes de selv. Folkemidlene for koker er vanligvis utformet for å redusere smerte og akselerere modningsprosessen av koker.

Behandling av koker med folkemidlene hjemme kan være ganske effektiv i et tidlig stadium av utviklingen.

Vurder noen populære oppskrifter:

Stoffer som finnes i bladene av aloe, tillater bruk av saften fra bladene som et antibakterielt, antiinflammatorisk middel, som også har en smertestillende effekt. Det er nødvendig å bruke blader av en plante ikke mindre enn to år gammel. Skalene av bladene blir avskallet fordi det inneholder kreftfremkallende stoffer. Oppskrifter, hvordan å behandle en kjele i hjemmet med aloe:

- kutt bunnplaten, skyll, kutt i lengderetningen og påfør pulp til betennelse, fest med bandasje.

- kutt av bunnplaten, skyll, skrell, gni kjøttet, bruk det resulterende stoffet til betennelse og fest med en bandasje. Bytt bandasje fire ganger om dagen;

- kutt av bunnplaten, skyll, skrell, klem ut massen fra massen, som tørker betennelsen. Eller suge et stykke bandasje i den resulterende saften, gasbind og fest til kok i en halv time;

- Aloe juice, oppnådd på ovennevnte måte, blandet i like mengder med olivenolje, våt et stykke gassbind i den resulterende blanding og fikse på absessen. Bytt bandasjen to ganger om dagen.

bokhvete

- tygget bokhvete, påført stoffet til betennelsen;

- antenn bokhvete i pannen, og slip deretter. I det resulterende melet tilsettes eddik til deigmassen. Denne massen påføres betennelsen i tolv timer;

- Kok en teskje bokhvete i rent vann uten salt og krydder, la avkjøle litt, hell i gasbind og gjelde for betennelse. Bytt hver fjerde time;

Legestenkløver

- friske blomster å male og blande med smør i like store mengder. Påfør betennelse i tolv timer.

calendula

- Tørket calendula blader blandet med smør i forholdet mellom en og fem, den resulterende substansen blir påført over natten.

poteter

- Rist rå poteter på en rist, bruk det resulterende stoffet til å gasse eller bandasje og gjelder for betennelse i to til tre timer.

burdock

- koker et blad av burdock i melk og fest det til abscessen over natten.

- bake de skalte løkene til det er mykt, kutt i to stykker og la det avkjøles og fest den varme halvdelen av løkene til betennelse og fest med et bandasje. Bytt bandasje hver fjerde til seks timer;

- kok peelte løk i melk, slip til en grøtaktig tilstand, søk om to timer på kjelen;

- knust peilte løk og hvitløk i like store mengder til en homogen masse er oppnådd, tilsett vegetabilsk olje, bruk den resulterende substansen til å betennelse i åtte til tolv timer;

- bake avskallede løk, bland til en homogen masse med en forhåndsbestemt såpe i et forhold på to til en. Den resulterende substansen skal bære i fire til seks timer på kjelen. Hjemmebehandling med løk skyldes sannsynligvis ikke så mye til dets helbredende egenskaper som den enkle tilgjengeligheten av legemidlet.

Behandlingen av furunkulose hjemme med bruk av produkter basert på honning og andre biavlsprodukter, for eksempel propolis, har blitt brukt siden antikken:

- bland honning og mel til en pastamasse er oppnådd, danner en flat kake, fest den til koking om natten, lukk med cellofan og fest med en bandasje;

- en eggeplomme av egg, en teskje honning og samme mengde smør blandet med mel til en pastamasse er oppnådd. Påfør den resulterende massen til absessen, fest med en bandasje over natten;

- en spiseskje honning og en spiseskje pre-revet husholdnings såpe for å smelte, for eksempel i et vannbad, og bland med en spiseskje mel for å få en pastamasse. Blind kake og fest til kjele låsing ved hjelp av en gasbind bandasje;

- En teskje honning og samme mengde smør, mel, vodka blande til en homogen pastamasse. Lag en kake og lag for natten på kjelen med et bandasje;

- Femten gram tjære blandet med fem gram honning og ett gram kamilleblomster (tørr, knust), påfør den resulterende blandingen til en gasbind og bruk for betennelse over natten. For de viktigste aktive stoffene som er analoge med dette verktøyet, selges i et hvilket som helst apotek. ichthyol salve. Til tross for lave kostnader, er det faktisk ganske effektivt i den første fasen av utviklingen av kjelen;

- Ett gram revet såpe, fem gram bivoks, tjue gram smør, smelte og bland til en homogen masse. Påfør det oppnådde produktet på en gasbind og fyll på absessen, fest med en bandasje i tolv timer.

- gni såpen i en metallkake til bunnen lukker, legg til melk, i et volum som overskrider såpevannet to ganger. Kok blandingen over lav varme, rør regelmessig til en homogen tykk stoff er oppnådd (ca. en time). Etter avkjøling, gjelder på absessen om natten med fiksering av gazebånd;

- gni kålbladet med vaskesåpe og legg det til koker over natten, fest det med et bandasje. Alternativt, i stedet for et kålblad, ble det foreslått å bruke en burdock eller et stykke avis uten tekst.

Banan

- friske blader, skyll, bland og kok i to timer festing.

propolis

- knead et stykke propolis i fingrene til du får en passende størrelse på vesken, sett den på en furunkel og fest den med en bandasje over natten.

bete

- gni beets og søk på abscess i fire - seks timer;

- en spiseskje mosedbete, en teskje med fettfattig surkrem blandes, og den resulterende blandingen påføres på en gasbind, som påføres betennelse i fire til seks timer;

- Rist rødbeterene med skallet, klem juiceet ut av massen, la det stå i et par timer, drikk en spiseskje en halv time før måltider.

- En spiseskje per hundre gram vann omrøres til fullstendig oppløsning. I den resulterende løsningen fuktes en gassbind og legges deretter i kok i en halv time.

- Salt og tyg et stykke rugbrød. Den resulterende massen påføres over natten på området av betennelse og festes med en bandasje.

Hvitløk

- kutt hvitløksklæren og la den koka over natten;

- Et stykke sengetøy er fuktet med vegetabilsk olje, legg på den ene siden av stoffet i et jevnt lag, hakket hvitløk til en grøtaktig tilstand. Rull kluten flere ganger med hvitløklaget innover. Utenfor forblir bare den oljede overflaten. Fest det til det betente området i tolv timer og fest det med et bandasje.

Som nevnt ovenfor var alle de ovennevnte folkemidlene relevante på det tidspunktet spørsmålet om hvordan man skulle bli kvitt koker hjemme hadde ingen alternativ løsning. Men nå i arsenalen i moderne medisin er det mange langt mer effektive midler og måter å kvitte seg med uten mye trøbbel.

Men selv i dag, kan elskere av tradisjonell medisin sikkert unnslippe bruken av tradisjonelle rettsmidler som forebygging av forekomsten av koke.

Så, med beliggenheten til utseendet av koke, kan du ta avkok av kamille, nese, plantain, johannesurt og en rekke andre medisinske planter. Daglig inntak av ferskpresset juice av rødbeter, gulrøtter, gresskar, poteter er heller ikke dårlig som et forebyggende tiltak.

Til slutt vil jeg påpeke at den ekstremt negative holdningen til kvalifiserte spesialister mot selvbehandling ikke skyldes at de har mindre arbeid, men snarere det motsatte. Faktisk, i noen tilfeller, etter at man har lest måter å fjerne koker hjemme, kan folk faktisk skifte en vanlig, lett behandlet sykdom til ekstremt farlige former, hvor behandling krever mye mer tid, innsats og penger. Unn deg forsiktig og nøye, så vel som omgående kontakt lege.

Hvordan smelte en koking, kok: en gjennomgang av trekk salver

Mange, minst en gang i livet, møtte en ubehagelig og smertefull hudpatologi, kalt populært koking. Noen i det hele tatt lider av flere sår - i dette tilfellet diagnosen "furunculosis".

I hovedårsaken til purulent betennelse i hårfollikk, sebaceous kjertel og omgivende vev er Staphylococcus aureus (mye mindre ofte - andre bakterier).

Chirya hopper opp i ansiktet, i armhulene, i lysken, på nakken, på ryggen - på alle steder der det er hår.

Bidra også til utseendet av sår:

 • kroniske sykdommer;
 • utilstrekkelig kroppshygiene
 • intensivt arbeid med sebaceous og svettekjertler;
 • beriberi;
 • stress.

Furuncle begynner med utseendet av en rødlilla segl, som deretter fylles med pus, og i midten av klumpen dannes en nekrotisk stang.

Pasienten er bekymret for pulsering, brennende, kramper, smerte i skadeområdet.

Den mest effektive salven til behandling av koiler

Det er mange salver som er effektive i behandlingen av furunkulose.

Men det er vanskelig å finne ut hvilke verktøy som skal brukes. Det er bedre hvis legen foreskriver passende stoffer.

På forskjellige stadier av kokeformasjon bør salver med forskjellige effekter brukes:

 • i begynnelsen av dannelsen av en purulent abscess - betyr å lindre betennelse og stimulere modning;
 • da er det nødvendig med narkotika som trekker ut pus, hjelper kokene å bryte raskere;
 • Etter at en abscess har bristet (eller en kirurg har åpnet den), vil det bli behov for helbredende medisiner.

Antiseptiske og pus salve trekker

Ithyol, heparin, Sintomycin salve, Ilon salve brukes oftest til modning av koker og trekking av dets purulent-nekrotiske innhold.

Oftest i dannelsen av koker bruker:

 • furatsilin;
 • jod;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid;
 • fukortsin;
 • Betadine;
 • Zelenka;
 • klorheksidin;
 • alkoholoppløsning av Evcalimine;
 • Dimexide.

Fra antiseptiske salver brukes oftest Betadin, Miramistin, Boric salve, Resorcin. Målet med behandling på dette stadium av kokerformasjonen er å trekke pus fra neoplasma.

Når innholdet i kjelen når det ønskede utviklingsstadiet, vil absessen briste og utløpet av purulente masser vil begynne.

Til abscess burst, bruk spesiell salve:

  Ichthyol - unntatt hovedformålet (trekke pus), lindrer verktøyet betennelse, desinfiserer, anesteserer. Ulempene med ichthyol inkluderer en skarp ubehagelig lukt på grunn av tilstedeværelsen av svovel i blandingen.

Iktyolsalve påføres såret, lukket med en steril gazeforbinding, prosedyren utføres i gjennomsnitt opptil 3 ganger per dag. Barn under 6 år bør ikke bruke salve med ichthyolum. Det er verdt stoffet fra 90 til 130 rubler. Heparin - salve har en allsidig effekt: hindrer dannelsen av blodpropp, reduserer betennelse, lindrer smerte.

Heparin salve, når den påføres på et ømt sted, utvider blodårene, på grunn av hvilke bestanddelene av medisinen absorberes raskere.

Verktøyet brukes ikke i nærvær av ulcerative prosesser, lav blodpropp, for gravide kvinner. Prisen på stoffet er ganske rimelig - fra 50 til 150 rubler. for en 25 gram rør. Vishnevsky salve - hele navnet høres ut som Liniment balsamid ifølge Vishnevsky, et legemiddel med to viktigste aktive ingredienser - bjørk tjære og xeroform.

Dette er et bevist verktøy med en effektiv handling som må brukes på et sårt sted, dekket av et bandasje. Optimal bruk to ganger om dagen.

Kontraindikasjoner til bruken kan være økt sensitivitet for komponentene. Salve er rimelig - i gjennomsnitt fra 30 til 60 rubler, avhengig av doseringen. Ilon - salve er effektiv på grunn av den utprøvde antiinflammatoriske effekten, evnen til å akselerere prosessen med modning og åpning av chirya. Sammensetningen inneholder naturlige ingredienser - terpentinolje, lerkantpentin og andre urtepreparater.

Dette verktøyet brukes i alle stadier av purulent betennelse i huden. Påfør legemidlet på det berørte området i 10-12 timer, lukk med steril bandasje. Det finnes en salve i forskjellige apotek fra 350 til 600 rubler.

hormonelle

Hormonale legemidler kan kun foreskrives av en lege - ta hensyn til alvorlighetsgraden av purulent prosessen og pasientens individuelle egenskaper.

Inneholder glukokortikosteroider (hva er det lest her) medisiner har mange kontraindikasjoner å bruke:

  Hyoksyson - den kombinerte effekten av legemidlet er gitt av hormonhydrokortison og tetracyklin antibiotikumoxytetracyklin, som er en del av salven.

Salven skal påføres kogepunktet opptil 3 ganger om dagen, i et tynt lag. Varigheten av behandlingen er individuell.

Legemidlet kan ikke brukes under graviditet og amming, så vel som barn under 12 år. Du kan kjøpe salven til en pris på 70 til 85 rubler for et 10 gram rør. Celestoderm - salve med hormonet betametason. Den har en utbredt anti-inflammatorisk effekt.

For å oppnå en terapeutisk effekt er det nok å påføre salve to ganger daglig.

Gravide og ammende kvinner bør ikke foreskrive dette stoffet, og de bruker heller ikke det til behandling av barn opp til 6 måneder. Prisen på medisiner i forskjellige doser varierer fra 180 til 500 rubler. Triderm - stoffet er tilgjengelig i form av en salve eller krem. Anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt er gitt av legemidlet betametason, clotrimazol og antibiotisk gentamicin.

Triderm skal behandle det berørte området, verktøyet påføres to ganger om dagen. Gravide kvinner bør bruke legemidlet strengt under tilsyn av en lege, ikke foreskrive stoffet til barn under 2 år.

En salve på 15 gram koster fra 500 til 600 rubler, en krem ​​i samme dosering - fra 450 rubler.

Denne artikkelen presenterer en liste over kortikosteroider. Lær mer!

Du vet ikke hvordan du skal behandle kyllingpokken i barnets munn? Dette vil fortelle publikasjonen vår.

antibiotika

Antibiotiske salver brukes ofte til å behandle koke. De bidrar til å ødelegge de patogene bakteriene som forårsaket utseendet av purulente abscesser.

I gjennomsnitt bør behandling av hudpatologi med antibakterielle salver ikke være lenger enn 5-7 dager.

Før det påføres et eksternt middel, behandles det berørte området med et antiseptisk middel.

Populære antibakterielle salver er:

  "Levomekol" - et stoff med komplisert handling som bekjemper betennelse, ødelegger patogen mikroflora, fremmer bedre sårheling (på grunn av innholdet av metyluracil i sammensetningen).

Salve skal fuktes med en steril klut og festes til koking, og deretter festes. Bandasjer endres 3-4 ganger om dagen.

Kontraindikasjoner narkotika har nesten ikke. Det er et 40 grams smørsløk fra 120 til 140 rubler. Tetracyklin salve er en rimelig og samtidig svært effektiv middel. Den antibiotiske tetracyklin, som er en komponent, kjemper aktivt mot patogene bakterier.

Verktøyet påføres den allerede åpnede furuncle, når hulrommet ryddes av purulent-nekrotiske masser. Bytt bandasjen hver 12. time, til fullstendig helbredelse av såret. Prisen er ganske demokratisk - fra 25 til 45 rubler. Oflokain - stoff med effekten av "tre i ett": bekjemper bakterier, fjerner hevelse, anestesi (på grunn av innholdet av lidokain). Salven kan påføres på såret eller på en steril dressing som påføres det berørte området. Det skal være salve fra 80 til 130 rubler for et rør 15,

For å behandle koker, brukes Oflomelide, som også inneholder ofloxacin og lidokain pluss en annen komponent, metyluracil.

Han foreskrives når en chiryak gir sterk smerte. Bytt dressingen gjennomvåt i salve opptil 3 ganger per dag. Legemidlet er billig - ca 80 rubler for et 40-grams rør. Syntomycin Salve - har et bredt spekter av handling. Det er nok å bruke stoffet under bandasjen en gang om dagen og hold i 12-14 timer.

Legemidlet tolereres godt, men har mange kontraindikasjoner - med unntak av graviditet og amming, er dette også opp til 2 måneder, nyre- og leversykdom, og individuell intoleranse. Pris varierer fra 40 til 70 rubler. Baneocin - salve basert på to antibiotika som utfyller hverandres effekter. Aktivt sliter med pustulær infeksjon. Bivirkninger har nesten ingen.

Det er uønsket å bruke til gravide og ammende mødre. Instruksjonene for stoffet anbefales å bruke medisinen til det berørte området tre ganger om dagen. Det skal være salve fra 300 til 450 rubler. Baktroban - et moderne stoff, ganske trygt, tillatt for bruk i ulike aldersgrupper.

Salve på basis av antibiotikumet mupirocin skal behandles, koker 3 ganger om dagen. Prisen på stoffet i gjennomsnitt er fra 150 til 250 rubler. Fucidin - et antibiotika basert på fusidinsyre. Det brukes i form av salve og krem. Kok er behandlet med middel 2 - 3 ganger om dagen.

Kan brukes til å behandle barn. Det er nesten ingen bivirkninger. Legemidlet er ikke billig - det koster fra 450 til 600 rubler.

Vi snakket mer om antibiotika for koker i denne publikasjonen.

homøopatisk

Homøopatiske midler brukes også til å behandle koker hjemme:

  Traumel C er et komplekst middel basert på plante- og mineralkomponenter.

Salven har antiinflammatorisk, analgetisk effekt, bidrar til korrigering av immune og metabolske prosesser.

Når graviditet brukes etter en obligatorisk konsultasjon med legen din. 50 g av legemiddelkostnaden fra 500 til 600 rubler. Hepar svovel - homøopatisk salve hjelper koket til å modne og åpne raskere. Sår og desinfiserer sår.

Påfør to ganger om dagen i minst en uke. Individuell intoleranse av stoffet. Prisen er ca 200 rubler.

healing

Etter at furuncle ble åpnet naturlig eller som følge av kirurgisk inngrep, bør den behandles med spesielle salver for helbredelse:

  Zinksalve er et rimelig og effektivt middel. I sammensetningen av legemidlet er det bare 2 komponenter - sinkoksid, som har antiinflammatorisk effekt, og petrolatum.

Salven fungerer også som et tørkemiddel. Godkjent for bruk under graviditet og amming.

Budsjettpris - fra 25 til 50 rubler. Salicyl-sinkpasta brukes også til å helbrede kokene. Solkoseryl - betyr på grunnlag av hydrolysat fra kalvets blod. Salve fremmer produksjonen av kollagen, vevregenerering, sårheling.

Legemidlet påføres den forhåndsbehandlede antiseptiske kjelen, den danner en beskyttende film på overflaten som forhindrer infeksjon. Det koster et gjennomsnitt på rundt 300 rubler.

På helbredelsesstadiet kan du bruke kremet på grunnlag av naturlige ingredienser "Frelser", samt Bepanten, Pantoderm, Actovegin.

Er det mulig å smøre og cauterize koke med jod og strålende grønn?

Behandling av koker med jod og strålende grønn er bare tillatt i de tidlige stadier. Disse antiseptiske legemidlene kan stoppe utviklingen av koke og hjelpe dem å oppløse seg.

Hvordan cauterize selene dannet på huden? Flere ganger om dagen (fra 3 til 4), bør den voksende kjelen behandles med en bomullspinne - ikke lenger enn 30 sekunder, for ikke å brenne huden.

Ofte, etter slike prosedyrer, er det mulig å gjøre uten å åpne kjelen - det absorberes av virkningen av jod og strålende grønn, uten å danne en purulent masse.

Når kjelen er åpnet, er jodbehandling ikke lenger relevant. Dette er full av hudirritasjon og ubehagelig smerte.

Men området rundt abscessen kan smøres med strålende grønt for desinfeksjon.

Årsakene til utviklingsstadiet, metoder for behandling og forebygging, samt bilder av herpes på ansiktet, finnes i dette materialet.

Hvis du er interessert i hva som er impetigo og hvordan å behandle det, les publikasjonen vår.

Folk oppskrifter salver fra å koke

Noen oppskrifter for tradisjonell medisin er svært effektive for behandling av koke.

Hjemme kan du lage spesielle salver fra naturlige ingredienser som bidrar til modning og helbredelse av koke:

 1. Løk salve - 2 store løk må bake i ovnen til en myk tilstand. Kakk deretter løkene til en grøtaktig tilstand. Ta en halv såpe såpe, rist på en fin rist. Bland begge komponentene og påkjøl, bandasje og hold i 12 timer, og erstatt deretter kompresjonen fra salven. Etter en og en halv time, bør absessen gå gjennom.
 2. Salve av flere ingredienser - rist en fjerdedel av en vaskevask, legg 1 spiseskje olivenolje, naturlig honning, rugmel. Hell over et glass kokende vann og kok i 2 - 3 minutter. Sett 25 g voks inn i blandingen og rør den for å smelte. Salven brukes til det berørte området to ganger om dagen, dekker med en steril dressing. Legemidlet bidrar til modningen av absessen.
 3. Salve på grunnlag av voks - for en start er det nødvendig å koke et kyllingegg, det trenger bare eggeplommen. Korn, hørfrø eller olivenolje (3 ss) er litt oppvarmet på brannen, tilsett hakkede eggeplomme, 50 g fint revet bivoks. Etter koking er salven klar til bruk.

For mer informasjon om hvordan du raskt kan koker hjemme, les her.

Hver salve er effektiv på et visst stadium i utviklingen av kjelen. I tillegg er det kontraindikasjoner og bivirkninger ved bruk av narkotika. Ta hensyn til alle nyanser kan kun være en kvalifisert spesialist.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Hvordan og hvordan å behandle koker?

Koker, eller som de kalles koker eller chiryaki, er alvorlige hudutslett som krever riktig behandling. Best av alt, hvis kjelebehandlingen vil bli utført under tilsyn av spesialister, men det er situasjoner der det ikke er mulig å få en avtale. Og så oppstår spørsmålet: Hvordan kan du raskt kurere kjelen for å unngå komplikasjoner?

Grunnprinsipper for terapi

Furuncle er en purulent formasjon under huden som må behandles ved de første symptomene. Det bør huskes at de kun kan forekomme i hårsekkene, så hvis en abscess har dannet seg på håndflatene eller føttene, bør du straks kontakte kirurgen. Det er nødvendig å behandle koker umiddelbart slik at infeksjonen ikke sprer seg lenger i kroppen.

Behandling for koker bør rettes til:

 1. Fjernelse av betennelse.
 2. Antibakteriell effekt.
 3. Eliminering av giftstoffer fra kroppen.
 4. Styrker immuniteten.

Tradisjonell behandling av abscesser avhenger av scenen og kompleksiteten av purulent formasjon. Legen tar hensyn til antall sår, lokalisering, repetisjon av formasjoner og pasientens velvære. Før forskrivning av behandling, vil kirurgen gjennomføre en undersøkelse, på basis av hvilken vil velge hvordan å behandle kjelen.

Hva kjenner metodene til tradisjonell medisin fra:

 1. Aktuell behandling med antiseptiske løsninger.
 2. Pålegg av antibakterielle, anti-inflammatoriske og helbredende salver.
 3. Mottak av immunstimulerende midler.
 4. Antibiotisk terapi.
 5. Bruken av helbredende salver på helbredelsesstadiet.
 6. Fysioterapi (elektroforese, UHF, UFO)

Hvis det er en abscess, og det er ingen mulighet til å besøke legen, trenger du ikke å ta noen medisin, du må velge det mest effektive stoffet som vil bidra til å kvitte seg med absessen.

De grunnleggende prinsippene for behandling:

 1. Før du behandler en abscess, bør du sørge for at den oppførte utdanningen er akkurat en furuncle.
 2. Åpen abscess er bare mulig på sykehuset, hvis kjelen har åpnet seg, må den desinfiseres (hydrogenperoksid), påfør et rent bandasje og konsulter lege.
 3. Det er umulig å bruke fargestoffer (Zelenka, Iodine, Fukortsin) til infiltreringen før du besøker en spesialist - dette kan føre til diagnosen og legen vil ikke se hvor mye betennelse og kan gjøre feil i stadiet av abscess.
 4. Utseendet på en abscess er en grunn til å ta en sykeliste. Det er forbudt å arbeide med koker for de som har arbeid i forbindelse med barn, med mat til full gjenoppretting.
 5. Bare en lege kan ordinere antibakterielle legemidler. Ukontrollert bruk av antibiotika fører til tarmdysbiose, samt bidrar til overgangen til akutt furunkulose i kronisk form.
 6. Det er umulig å behandle chyryak ved folkemetoder hvis det er følgende sykdommer: diabetes, bindevevssykdommer, HIV-infeksjon, tuberkulose, alvorlige kroniske patologier.
 7. Det er forbudt å arbeide med abss fuktig varme. Kok kan ikke fuktes, så du bør forlate badet og badekaret. Tillat å ta en varm dusj, og prøver å unngå det berørte området. Når du besøker bassenget, kan du ikke bare skade kjelen, men også overføre infeksjonen til andre.

Hvordan å kurere en furuncle slik at ingen komplikasjoner oppstår, kan bare bli fortalt av en lege, derfor anbefales det å finne tid til å besøke klinikken. Hvis du ikke kan komme til legen, bør du nøye velge stoffene og følge instruksjonene.

Medisinske hendelser

Behandling av koker tar ikke lang tid - fra de første opptredener til full modning og brudd på abscessen, tar det vanligvis ca 10 dager. Men hvis furunkulose er i et kronisk stadium eller karbunkler begynner å danne - sammensmeltingen av flere sår - da er det nødvendig med langsiktig terapi med kraftigere midler.

Mulige ordninger

I første fase av koker, hvordan å behandle utdanning - denne algoritmen vil hjelpe:

 1. Flere ganger om dagen, tørk formasjonsstedet med antiseptiske løsninger: Jod, Zelenka eller medisinsk alkohol (tørk fra kanten til midten for ikke å spre infeksjonen).
 2. Deretter gjelder sterile dressinger med antibakterielle salver: Levomikol, Levosin, Sintamicin salve.
 3. Påfør tørr varme for å akselerere modning, for eksempel en saltvannflaske.
 4. Kanskje bruk av UFCH eller annen fysioterapi.

Slik behandler du koke på stavens dannelsesstadium:

 1. For å stimulere brudd i kjelen, må du bruke bandasjer med Ichthyol eller Vishnevsky salve.
 2. Påfør kluter fuktet med 10% saltvann eller natriumklorid.
 3. Hvis disse metodene ikke provoserte utslipp av pus på 3-4 dager, bør du kontakte en spesialist.
 4. Legen vil påføre et bandasje med salicylsyre krystaller, som vil korrodere abscessens hode og bidra til konklusjonen av nekrotiske masser. Deretter setter du drenering til pus bedre avgang.

Det er umulig å åpne eller pierce en abscess alene - dette vil føre til inngrep av bakterier i blodet og lymfekarene, og provosere utviklingen av komplikasjoner.

Slik spiser man kjele etter åpning:

 1. Vask såret med 3% hydrogenperoksid og behandle kantene med Zelenka.
 2. Innen 2-3 dager, til pus er helt ute, bruk Levomicol, Baneocin eller Tetracycline salve.
 3. Når pus kommer ut, begynner helbredelsen av vevene. For å øke hastigheten på denne prosessen kan du bruke Actovegin Salve, Panthenol eller Solcoseryl.
 4. Etter fullstendig helbredelse kan du bruke Counterubex og lignende produkter for å forhindre arrdannelse.

De farligste sårene på hodet er i håret, på nesen og under den, i nakken, da det er det største antallet fartøy som fôrer hjernen, som truer med alvorlige komplikasjoner. Fjær i den inguinale regionen betraktes som litt mindre farlige, men det er mange vaskulære plexuser som fører til indre organer, og risikoen for infeksjon i kroppen er høyere enn om det var koker på beinet eller armen.

Behandling av koker i disse områdene er å foretrekke å utføre under tilsyn av en spesialist, og ikke å bruke tradisjonell medisin for å unngå komplikasjoner.

Behandlingen av slike koker er ikke fullstendig uten antibiotika. For dette formål brukes ikke bare antibakterielle salver, men også tabletter for intern administrasjon, og i kompliserte tilfeller injeksjoner. De mest effektive middelene er antibiotika som inngår i gruppen av penicilliner, cephalosporiner og tetracykliner (Cefixime, Amoxiclav).

fysioterapi

Å kurere koker, kan du ty til fysioterapi. De bidrar til undertrykkelse av bakteriens vitale aktivitet, akselerasjon av utslipp av purulente masser og forbedring av effektiviteten av immunsystemet.

Hvordan kan kokes bli behandlet, og ved hvilke metoder:

 1. UFO - reduserer betennelse, har en immunostimulerende effekt, fremmer healing.
 2. Laserbehandling - akselererer helbredelse av vev, forbedrer effekten av eksterne midler.
 3. Magnetoterapi - lindrer hevelse og betennelse, forbedrer immuniteten.
 4. Ultralyd terapi - fremmer resorpsjon av infiltrater, fremmer vevregenerering
 5. KUF-terapi - undertrykker bakterier, forbedrer intercellulær metabolisme.

Ofte er slike metoder foreskrevet for hyppige gjentakelser av furunkulose. Det anbefales også for pasienter med kronisk form for sykdommen å gjennomgå behandling i sanatorium-feriestedområder.

Beskrivelse av effektive stoffer

Ved å velge riktig middel, kan du øke hastigheten på utvinningen, så du bør vite hvilken medisin som brukes på hvilket stadium. Når chirya behandling kan utføres med slike midler:

 1. Levomikol - har antiinflammatoriske, antibakterielle og helbredende effekter. Denne salven kan brukes fra kokter på ethvert tidspunkt. Et lignende verktøy er Levosin, men i sammensetningen er det en ekstra komponent som bidrar til å lindre smerte.
 2. Ichthyol salve - er et effektivt antiseptisk middel. Dens bruk er berettiget til behandling av infiltrerte kokere.
 3. Tetracyklin salve er en effektiv antibakteriell salve, som påføres etter åpning av abscesser.
 4. Vishnevsky salve - pleide å kurere en abscess i første fase og etter fullstendig utslipp av pus. Den har antiseptiske og helbredende egenskaper.
 5. Syntomycin salve - inneholder et antibiotika. Det påføres på utløpsstadiet og til fullstendig helbredelse av vevet.
 6. Fucidin-, Baktroban- og Lincomycin-salve - inneholder antibiotika, de brukes først etter brenning av kjelen.
 7. Ikrusol - en salve pleide å helbrede vev etter utgivelsen av purulente masser.
 8. Dimexid - en løsning som kan brukes på et hvilket som helst stadium av abscessen. Før du behandler sår, er det nødvendig å fortynne løsningen til ønsket konsentrasjon. Med enkle formasjoner er en 25% løsning tilstrekkelig, og 40-50% med karbunkler.

Huden som omgir absessen må desinfiseres for å forhindre spredning av bakterier. Med furuncle kan behandling utføres med slike midler:

 • salicylsyreoppløsning;
 • tinktur av calendula;
 • Furatsilina løsning.

Chirya kan behandles med homøopatiske preparater, forutsatt at det ikke er noen allergiske reaksjoner på dem.

De fleste av disse stoffene hjelper ikke bare å håndtere koke, men også for å styrke hele kroppen. Til tross for sikkerheten til homøopatiske midler, må deres bruk samordnes med den homøopatiske legen.

 1. Anthracinum - anbefales for karbunkler og tegn på beruselse. Forbedrer hudens generelle tilstand.
 2. Arnica - bidrar til gjennombrudd av absessen. Løsningen er effektiv i kronisk furunkulose.
 3. Kalsiumpikrisin er effektiv for kokter i ørene og på ømme områder som armhulene, skinker og lysken.
 4. Kalsiumsulfuricum - anbefales til behandling av chirya, hvis det ikke er stoppet etter å ha sluppet ut av pus.
 5. Lachesis - brukes til trusselen mot sepsis og feberforhold.
 6. Miristikk - bidrar til rask åpning av abscess.

Før du begynner behandling med kokos med homøopati, må du nøye studere instruksjonene og nøye følge doseringen. Det samme gjelder bruken av andre metoder beskrevet ovenfor. Med en slik ansvarlig tilnærming reduseres risikoen for komplikasjoner til et minimum.

Oversikt over medisiner for behandling av furunkulose

Furunkulose er en smittsom sykdom, hovedsymptom som er purulent nekrotisk betennelse i hårsekkene. Utvikler som et resultat av penetrering i patogenes epidermal eller Staphylococcus aureus. Bakterien er vanlig i miljøet og lever hele tiden på personen, men angrep bare når gunstige forhold oppstår. Behandlingen utføres på forskjellige måter, og det ledende stedet blant dem som tas av medisiner fra koker i form av injeksjoner, salver og tabletter.

Indikasjoner for bruk av legemidler til koke

Den terapeutiske ordningen er utviklet av en lege. Valg av metode avhenger av alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen. I perioden med dannelse av en purulent stang krever pasienten anestesi, stopper infeksjonen. Novocainic blokkering, antibakterielle stoffer bidrar til å oppnå effekten. Antibiotikumet er valgt individuelt - i henhold til dets følsomhet overfor denne type patogen. Terapi er berettiget når flere koker (karbuncler) vises, sjelden med ett element.

Legemiddelmetoden brukes:

 • med komplisert betennelse i området av lymfeknuter;
 • hvis ansikt, hode, nakke (øre, øye, kinn) påvirkes;
 • hvis stafylokokker-furunkulose er kronisk, tilbakevendende i naturen;
 • hvis flere utdanninger blir diagnostisert.

I vanskelige tilfeller er det nødvendig å behandle utslettskomplekset, ved hjelp av legemidler av ulike tiltak.

Former for produksjon av narkotika fra koke av forskjellig lokalisering

Produsenter av narkotika produserer antiinflammatoriske stoffer i forskjellige former, noe som gjør deres bruk praktisk og effektiv.

Ved behandling av bruk av furunkulose:

 • tabletter, pulver til oppløsning. Utnevnt i kompliserte tilfeller: Abcesstadiet, koker "hoppet opp" i øvre del av kroppen, på lymfeknuter, flere betennelser, tilbakevendende. Legemidlet er valgt strengt i samsvar med resultatene av bakteriologisk undersøkelse og laboratoriediagnose av innholdet i karbunkulet;
 • salve. Det er akseptert å bruke etter klumpen ble åpnet og pus igjen. Hovedformålet er å tegne rester, bekjempe bakterier og akselerere regenerering av skadede vev;
 • en injeksjon Injiseringsbehandling er indisert i tilfeller der pillen ikke gir et positivt resultat.

Hvilke tiltak medisiner brukes

For behandling av furunkulose utviklet mange verktøy. Den inflammatoriske prosessen er en kompleks kombinasjon av interne og eksterne faktorer, for eliminering er det nødvendig å opptre fra ulike sider. Typen av terapi er avhengig av tre komponenter: stadium, størrelse, grunn.

Furunkulose: behandling med følgende legemidler:

 1. Den antibakterielle typen medisiner har en skadelig effekt på levende celler - nyttige og skadelige mikroorganismer. Hurtig, effektivt undertrykker patogenet - stafylokokker.
 2. En anti-inflammatorisk. Eventuelle medisiner fra denne gruppen reduserer raskt og stopper betennelse. I de fleste tilfeller foreskriver legen medisin i form av en salve. Det påføres pekefart på furuncle, noe som øker absorpsjonen av aktive stoffer. Populære rusmidler: Rescuer, Diclofenac, Dimexide. Piller kan foreskrives - Nimesulide, Voltaren, Aspirin (acetylsalisylsyre), etc. De gir en bedøvelsesvirkning og letter pasientens tilstand.
 3. Antiseptisk. Forhindre tilbakefall, stopp rotting, desinfisere, drepe mikrober. For å behandle koker som brukes: kaliumpermanganat, Fukortsin, Betadin, Magnesia, Vinilin, Klorhexidin, Salve Baneotsin, Furatsilin, Salisylsyre, Klorofyllipt, Miramistin.
 4. Antihistamin. Reduserer hevelse av vev.
 5. Narkotika for å styrke immunforsvaret. Bakteriell infeksjon angriper ofte til tider når kroppens forsvar er svekket. Styrke det vil hjelpe immunomodulatoren. For behandling av furunkulose, spiller det ingen rolle om det er en kapsel, dråpe eller tablett, det viktigste er resultatet. Varigheten av kurset avhenger av pasientens tilstand. God terapeutisk effekt er gitt av: Galavit, Immunal, Timalin, Polyoxidonium. Likopid bidrar til å øke lokal immunitet.
 6. Vitaminer og homøopati fungerer som hjelpemiddel i kronisk form av sykdommen, for profylaktiske formål. Homeopath plukker opp urter, maler et mønster av deres bruk. Ved behandling av furunkulose er det ingen kontraindikasjoner for homøopati, det kan brukes selv om pasienten er barn. Vitaminpreparater er full i kurs, de bør inneholde stoffer som er nyttige for huden.

Legen utfører undersøkelsen, og gir deretter anbefalinger for behandling.

Den første fasen av sykdommen innebærer behandling med alkoholholdige løsninger og antiseptika: Spray Miramistin, medisinsk fortynnet alkohol (fortynnet med kokt vann), klorhexidin, Furacilin-løsning. Påfør koker forsiktig, behandle området rundt.

Etter selvåpning utføres desinfeksjon. En komprimering blir anvendt under hvilken det antiinflammatoriske og desinfiserende legemiddel er lokalisert.

Hvis absessen ikke åpnes uavhengig, bør operasjonen utføres på et sykehus. Først blir en injeksjon av et antibiotikum og anestesi gjort, da blir en klump kuttet med en skalpell. Etter operasjon utføres lokal eller omfattende antibiotikabehandling.

I det kroniske løpet av den inflammatoriske prosessen er det viktig å være oppmerksom på å styrke kroppen. Hvis årsaken er helminthisk invasjon, foreskrives Dikaris og dets analoger. Hvis intestinal mikroflora brytes, er det nødvendig med probiotika - Laktofiltrum, Diflucan. Når en beskyttelsesmekanisme feiler, er immunmodulatorer, vitaminer, urteinfusjoner og kostnader foreskrevet.

Gjennomgang av effektive piller

Legemidler til furunkulose i pilleform undertrykker patogener fra innsiden. Du kan bare ta dem med legens tillatelse. Selvbehandling er strengt forbudt. Ukontrollert mottak er farlig for pasientens helse og liv.

Kok tabletter:

 • Biseptol. Antibakterielt middel av et bredt spekter. Legemidlet er foreskrevet for infeksjoner av huden og bløtvevet forårsaket av furunkulose. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, kan legen foreskrive 480 mg to ganger daglig.
 • Amoxicillin og dets analoger (Flemoklav, Panklav, Amoksiklav - denne listen inneholder stoffer som blokkerer reproduksjon av mikrober, utseendet på nye suppurations);
 • Sumamed, azitromycin, klaritromycin forårsaker skade på det forårsakende middelet av stafylokokkinfeksjon, undertrykker dets spredning;
 • Amikacin, Neomycin, Gentamicin og deres derivater bryter sammen syntesen av parasittproteiner, har en bakteriedrepende effekt;
 • Tetracyklin er et bredspektret antibakterielt stoff. Effektivt bekjemper ulike mikroorganismer;
 • Cefuroxim, Cefazolin har en utpreget rask terapeutisk effekt. Tilgjengelig i pulverform, som må fortynnes før bruk, eller i form av injeksjoner.

Hvis kjelen har åpnet, har en sekundær infeksjon sluttet seg til sykdommen, kan legen foreskrive ekstra antimikrobielle midler. Berømt i denne kategorien er Trihopol og Metronidazole. Dosen beregnes individuelt, med tanke på alvorlighetsgraden av komplikasjoner.

Med nederlaget av furunkulose av ørekanalen og auricleen, er ytterligere midler for lokal handling foreskrevet, noe som forårsaker dødsfall av mikroorganismer og lindrer smerte. Otipaks dråper har en utprøvd bedøvelse effekt. Aminoglykosid-antibiotika finnes i Polydex, Sofradex og Otof.

Intim koking eller purulent betennelse i ansiktet krever akutt medisinsk inngrep. Behandling med medisiner bør være under kontroll av leger. Gjennombrudd inni truer med alvorlige konsekvenser. Hvis øyet påvirkes, foreskriver oftalmologen Amoxicillin, Sumamed, Ceftriaxone, Unidox Solutab. Eye furuncle kan skade hjernen og forårsake død av pasienten. Lokal behandling er tillatt salve Acyclovir, Levomekol, Baneotsin.

Et effektivt legemiddel til lokal behandling av koke og karbonkuler - Sexttafagus. Det kan brukes på innsiden. Det er designet for å bekjempe purulente hudinfeksjoner forårsaket av stafylokokker. Det er satt inn i det betente elementet eller under staven. Det kan behandles til fullstendig helbredelse, brukt som et profylaktisk middel mot tilbakefall av furunkulose inni, i henhold til produsentens instruksjoner. Konsentrasjon ved begynnelsen av behandlingen: 1 del av legemidlet i 2 deler kokt vann. Hvis det ser utslag, kontakt en helsepersonell eller reduser dosen.

Det er vanskelig å kvitte seg med purulent furunkulose, uavhengige tiltak kan forårsake farlige komplikasjoner og skade helse. Ikke unn deg selv med antibiotika og andre rusmidler.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Antibiotisk terapi er foreskrevet av en spesialist hvis pasienten ikke har følgende kontraindikasjoner:

 1. Laktasjonsperioden, fødsel av det ufødte barn hos kvinner.
 2. Individuell reaksjon på stoffets komponenter.
 3. Alvorlig patologi av nyrene, leveren.
 4. Hud sykdommer av sopp natur.
 5. Tuberkulose i alvorlig åpen form.
 6. Sykdommer i hjertet, blodkar, hematopoietisk system.
 7. Problemer med funksjonen av mage-tarmkanalen.
 8. Bronkial astma.

Selvmedisinering truer med utviklingen av dysbakterier, forverring av kroniske sykdomsforløp. Hvis det ikke er riktig å velge antibiotika og samtidig medisiner, kan en purulent pimple bryte inn og påvirke lymfesystemet, komme inn i hjernen, forårsake død.

Furunkulose er en smertefull smittsom sykdom som kan påvirke kroppen på alle steder der det er hår. Ofte er det betennelse i lysken, på ansiktet, i armhulene, på baken. Sykdommen forårsaker alvorlig smerte og kan forstyrre den vanlige livsstilen. Tallrike koker forårsaker forgiftning av kroppen, temperaturen stiger, smerten blir uutholdelig. Medikamentterapi hjelper til raskt å utvise pus og helbrede huden. Med en integrert tilnærming kan du forhindre nye tilbakefall, forbedre immuniteten. Bare legen kan velge riktig behandling. Det er farlig å bruke selv populære medisiner, Dimexide med koke og andre.

Flere Artikler Om Typer Acne